Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Λάρισα Ατρόμητος 2-2

Σε ένα ματς με αρκετές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, τέσσερα γκολ, ένα χαμένο πέναλτι, μία αποβολή και πολλά δυνατά μαρκαρίσματα, Λάρισα και Ατρόμητος αναδείχτηκαν ισόπαλοι 2-2 στο Αλκαζάρ. Το ματς που άνοιξε την αυλαία της τρίτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες που "διψούσαν" για την πρώτη τους φετινή νίκη και έφτασαν αρκετές φορές στην... "πηγή". Τόσο η Λάρισα με το 2-0 που προηγήθηκε στο 38`, αλλά και το δοκάρι του Μετίν 10 λεπτά πριν το τέλος, όσο και ο Ατρόμητος με το πέναλτι που δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ στο 63` και ενώ είχε ήδη ισοφαρίσει σε 2-2.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι άργησαν να βρουν ρυθμό και να πλησιάσουν στο γκολ, όταν όμως το έκαναν πήραν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, χάνοντας αρκετές και σημαντικές ευκαιρίες να "καθαρίσουν" το ματς. Σε μία από αυτές, ο Τουμέρ Μετίν "σημάδεψε" το δεξί κάθετο δοκάρι του Μιχαηλίδη, κάτι το οποίο δεν του στοίχισε όμως καθώς στην εξέλιξη της φάσης ο τούρκος άνοιξε το σκορ, έπειτα από προσπάθεια του Αμπουχατζίρα. Ολα αυτά στο 24ο λεπτό της συνάντησης, με τους "βυσσινί" να αγγίζουν το δεύτερο γκολ στα επόμενα λεπτά, να σταματούν όμως πάνω στον εντυπωσιακό Μιχαηλίδη.

Ο έλληνας πορτιέρο πραγματοποίησε μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση, η οποία πάντως δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το δεύτερο γκολ παθητικό, καθώς το σουτ του Ρομέου στο 38`, κατέληξε εκεί που δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης, σε κανέναν -σχεδόν- τερματοφύλακα. Ο βραζιλιάνος μέσος βρήκε το χώρο έξω από την περιοχή του Ατρόμητου, δοκίμασε ένα δυνατό χαμηλό σουτ με το αριστερό και η μπάλα αφού προσέκρουσε στο έδαφος, κατέληξε στο βάθος της εστίας του Μιχαηλίδη.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η Λάρισα είχε το πάνω χέρι και ουσιαστικά "κλείδωσε" τη νίκη, ο Ατρόμητος μπήκε και πάλι γερά στο "κόλπο" της διεκδίκησης βαθμού ή βαθμών, μειώνοντας σε 1-2 στην εκπνοή του πρώτου μέρους. Δράστης ένας πρώην "βυσσινί", ο Χρήστος Καλαντζής, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Μάλαρτζ και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, πλασάροντας ιδανικά για τη μείωση του σκορ, διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα του ημιχρόνου στο 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι, ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο όπως ακριβώς τελείωσαν το πρώτο, καθώς στο 49ο λεπτό και τέταρτο της επανάληψης, ο Φαβάλι με ωραίο σουτ εκτός περιοχής, έφερε το παιχνίδι στα ίσια για το 2-2. Το γκολ αυτό εξανέμισε πλήρως το προβάδισμα που πήρε η ΑΕΛ σχετικά νωρίς, αξίζει όμως να σημειωθεί ότι σημαντική ευθύνη γι` αυτό φέρει και ο Αρκάντιους Μάλαρτζ. Ο πολωνός γκολκίπερ αν και φαινόταν να ελέγχει την πορεία της μπάλας, δεν υπολόγισε σωστά με αποτέλεσμα να τη μαζέψει τελικά από τα δίχτυα του. Ο Ατρόμητος μάλιστα είχε την ευκαιρία για την ολική ανατροπή, αλλά ο Ολιβέιρα αστόχησε στο πέναλτι που εκτέλεσε, βλέποντας τον Μάλαρτζ να τον νικάει, στο 63ο λεπτό.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπλένχιο είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στο ματς, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο στα εναπομείναντα λεπτά, ενώ στο 69` αποχώρησε και ο Τάτος από το ματς, τραυματίας, αντικαθιστάμενος από τον Μπρίτο. Με τη συμπλήρωση 80 λεπτών αγώνα, η Λάρισα ήταν αυτή που έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ, όταν ο Μετίν σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα όμως σταμάτησε στο δοκάρι του Μιχαηλίδη. Στα εναπομείναντα λεπτά η Λάρισα εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική της υπεροχή, κλείνοντας τον Ατρόμητο στα καρέ του, χωρίς πάντως να καταφέρει να φτάσει στο πολυπόθητο τρίτο τέρμα, με το τελευταίο σφύριγμα του κ. Κουκουλάκη να βρίσκει το σκορ στο 2-2.

Δεν υπάρχουν σχόλια: