Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Στη Λέστερ ο Βασέλ

Παίκτης της Λέστερ θα είναι για τον επόμενο χρόνο ο Ντάριους Βασέλ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι από την Ανκαραγκουτσού. Τη φανέλα της Λέστερ θα φοράει τον επόμενο χρόνο ο Ντάριους Βασέλ, αφού υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με την ομάδα της Championship. Ο προπονητής των «Aλεπούδων», Σβεν Γκόραν Eρικσον, που υπολογίζει ιδιαίτερα στις ικανότητες του 30χρονου επιθετικού, αφού τον γνωρίζει και από την Εθνική Αγγλίας αλλά και από τη Μάντσεστερ Σίτι, του έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψει στο Νησί για να συνεχίσει την καριέρα του.

Ο Βασέλ αγωνιζόταν στην Ανκαραγκουτσού, αλλά το καλοκαίρι η τουρκική ομάδα τον άφησε ελεύθερο. Η Λέστερ ύστερα από εισήγηση του Σουηδού τεχνικού αποφάσισε να κινηθεί για την απόκτησή του, θεωρώντας πως η εμπειρία του μπορεί να βοηθήσει την ομάδα να κάνει το βήμα παραπάνω και να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ο Μπενίτο Φλόρο Σανθ μιλάει με τον ΠΑΟΚ

Ο Ισπανός 58χρονος προπονητής Μπενίτο Φλόρο Σανθ μιλάει σε λίγη ώρα στο Καστεγιόν με τον Θόδωρο Ζαγοράκη για την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ!
Δούλεψε στην Ρεάλ το 1992 και κέρδισε το κύπελλο Ισπανίας και από τότε σε Χιχόν, Αλμπαθέτε και Βιγιαρεάλ.

Μοντεστό: «Υπέγραψα σε δύο ώρες»

Από σεβασμό αποφάσισε να ταξιδέψει στην Ελλάδα και από εντυπωσιασμό αποφάσισε να υπογράψει στον Ολυμπιακό.

Ο Γάλλος αμυντικός των «ερυθρόλευκων», Φρανσουά Μοντεστό, στοιχημάτισε στο ποδόσφαιρο και στους καλύτερες συνθήκες για τον ίδιο και την οικογένεια του, όπως εξηγεί με συνέντευξη του στο περιοδικό «France Football», αναλύοντας τους λόγους που επέλεξε τον Ολυμπιακό και τους στόχους του με τον ελληνικό σύλλογο.

«Όλα είναι πολύ καλά. Στην αρχή, δεν σας κρύβω, ότι δεν ήθελα να πάω. Ήθελα να μείνω στην Γαλλία και να πάω στην Σεντ Ετιέν ή στην Ιταλία. Όμως οι άνθρωποι του Ολυμπιακού επικοινωνούσαν μαζί μου καθημερινά και στο τέλος της εβδομάδας μου έστειλαν ένα αεροπορικό εισιτήριο. Πήγα από σεβασμό και εντυπωσιάσθηκα με αυτά που είδα», ανέφερε αρχικά.

Υπέγραψα σε δύο ώρες. Οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού, μου απέδειξαν ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο και σοβαρό σύλλογο, με σχέδιο και προγραμματισμό. Εντυπωσιάσθηκα και από τις εγκαταστάσεις. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου έπαιξε και ο ήλιος. Είναι κάτι που μου αρέσει πολύ. Όλα τώρα είναι καλά. Τα παιδιά μου πηγαίνουν σε αγγλικό σχολείο και η σύζυγος μου προσαρμόσθηκε», ανέφερε αρχικά ο 32χρονος αμυντικός.

Ο Φρανσουά Μοντεστό σχολίασε ακόμα το ελληνικό πρωτάθλημα και έχρισε τον Ολυμπιακό φαβορί για την κατάκτηση του, φέτος, αφού όπως επισήμανε σε αυτό το στοίχημα προγνωστικά υπέρ δύο μόνο ομάδων υπάρχουν.

 «Στην Ελλάδα παίζουν διαφορετικά. Δεν υπάρχει τακτική, μόνο άμυνα και επίθεση. Δεν είμαι συχνά βασικός, όμως έχω παίξει σε 4-5 αγώνες. Χρειάζομαι ακόμα λίγο χρόνο προσαρμογής. Ο Παναθηναϊκός και εμείς είμαστε το φαβορί για το πρωτάθλημα. Εάν μείνουμε σοβαροί και ιδρώνουμε την φανέλα, θα είναι πιο εύκολο να πάρουμε τον τίτλο απ' ότι συμβαίνει στην Γαλλία.

Όμως πρέπει να σεβαστούμε τους αντιπάλους και να δώσουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας. Στην πρεμιέρα, χάσαμε 2-1 από τον Ηρακλή, επειδή ήμασταν χαλαροί. Στο ποδόσφαιρο, πρέπει να «σκοτώνεις» τον αγώνα όταν έχεις την ευκαιρία. Θέλω να κατακτήσουμε τίτλους και να παίξουμε Ευρώπη. Όταν έχεις παίξει μια φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ, θέλεις να παίζεις συνέχεια, είναι κάτι μαγικό».

Τέλος, ο παίκτης του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στη θητεία του στη Μονακό: «Πέρασα έξι υπέροχα χρόνια στο Μονακό και δεν σκέφτηκα ποτέ να φύγω. Ήμουν ο ηγέτης και ο αρχηγός της ομάδας. Τι άλλο θα ήθελα; Όμως κάποιοι άλλοι αποφάσισαν διαφορετικά για μένα. Αυτή η ομάδα θα είναι πάντα στην καρδιά μου».

Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

Απορρίφθηκε η έφεση. Χωρίς κόσμο με Πανιώνιο

Nωρίτερα από το αναμενόμενο βγήκε τελικά η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για την υπόθεση της τιμωρίας του ΠΑΟΚ με μία αγωνιστική λόγω των επεισοδίων στο ντέρμπι με τον Άρη.Η Επιτροπή απέρριψε τελικά την έφεση των «ασπρόμαυρων», που σημαίνει ότι στο επόμενο ματς με τον Πανιώνιο, ο «Δικέφαλος» του Βορρά θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Νέας Σμύρνης κεκλεισμένων των θυρών.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΠΑΟΚ είχε τιμωρηθεί επίσης και με πρόστιμο ύψους 49.000 ευρώ, ποινή η οποία θα ισχύσει μαζί με την τιμωρία της έδρας.

«Σπάνε» την απεργία! Ρήγμα στο μέτωπο των παικτών. Πέντε ομάδες κατεβαίνουν το Σαββατοκύριακο

H απεργία των καλαθοσφαιριστών φαίνεται πως φτάνει στο τέλος της, καθώς παίκτες από πέντε ομάδες έχουν αποφασίσει να αγωνιστούν κανονικά στις αναμετρήσεις του Σαββατοκύριακου για το πρωτάθλημα της Α1.Οι παίκτες που ετοιμάζονται να παίξουν είναι αυτοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, ενώ φαίνεται ότι τους ακολουθούν κι εκείνοι των Πανελληνίου, Ικάρου Καλλιθέας και Κολοσσού Ρόδου.

Εφόσον, λοιπόν, κατέβουν στο παρκέ πέντε ομάδες, τότε θεωρείται αυτονόητο ότι τον ίδιο δρόμο θα επιλέξουν και οι υπόλοιποι σύλλογοι, οπότε θα διεξαχθεί κανονικά η πρεμιέρα της Α1.

Πάντως, ο ΠΣΑΚ δεν έχει λάβει ακόμη επίσημη ενημέρωση, ενώ επίκειται και το αποψινό ραντεβού του προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου, με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Παναγιώτη Νικητιάδη, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καλαθοσφαιριστές.

«Γυαλιά-καρφιά» σύνδεσμος οπαδών του Παναθηναϊκού

Δεν έχουν τελειωμό τα περιστατικά βίας μεταξύ οπαδών. Το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ συνέβη στον Άγιο Δημήτριο, όπου άγνωστοι έκαναν «γυαλιά-καρφιά» το σύνδεσμο των οπαδών του Παναθηναϊκού. Οι δράστες, περίπου τριάντα άτομα, φορούσαν κουκούλες, δεν έφεραν διακριτικά κάποιας ομάδας και προκάλεσαν ζημιές σε παρακείμενο καφενείο αλλά και σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης και στην περιοχή έσπευσαν περιπολικά της αστυνομίας.

Χάβος: «Παιχνίδι – πρόκληση για εμάς»

Ως μια πρόκληση για τον ΠΑΟΚ χαρακτήρισε το αυριανό παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ ο Μάκης Χάβος στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Ο τεχνικός του Δικεφάλου πιο συγκεκριμένα τόνισε: «Το παιχνίδι με την Βιγιαρεάλ είναι μία πρόκληση για εμάς και σαν πρόκληση πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Παίζουμε με μία πολύ δυνατή ομάδα, αλλά η μέχρι τώρα ευρωπαϊκή μας πορεία είναι καλή και αυτήν πρέπει να διατηρήσουμε. Χρειαζόμαστε ένα καλό αποτέλεσμα και μία καλή εμφάνιση για να μας τονώσει ψυχολογικά για τη συνέχεια.
Τα παιδιά χρειάζονται στήριξη και πιστεύω ότι με ένα καλό αποτέλεσμα θα πάρουμε τα πάνω μας. Πιστεύω πάρα πολύ σε αυτήν την ομάδα». Στη συνέχεια ανέφερε πως θα γίνουν κάποιες αλλαγές στο βασικό σχήμα: «Θα γίνουν κάποιες αλλαγές σε ότι αφορά το παιχνίδι με τον ΠΑΟ και αυτό γιατί κάποιοι παίκτες χρειάζονται φρεσκάρισμα και με μία ομάδα όπως η Βιγιαρεάλ, ίσως χρειαστεί να αλλάξει σχηματισμό». Όταν ρωτήθηκε για το πρόβλημα του ΠΑΟΚ στο σκοράρισμα απάντησε: «Έχω την εντύπωση ότι η ομάδα τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε πρόβλημα στο γκολ. Δεν είναι εύκολα για έναν προπονητή να κάνει την ομάδα να πετυχαίνει τρία και τέσσερα γκολ. Εγώ πιστεύω, όμως, ότι υπάρχει λύση και αυτό το πρόβλημα θα λυθεί. Η αλήθεια είναι ότι κοιμάμαι αργά γιατί δουλεύω πάρα πολύ για την ομάδα και δεν σας κρύβω ότι μέρα νύχτα ασχολούμαι με τον ΠΑΟΚ και αυτό το ξέρουν οι άνθρωποι που είναι γύρω μου. Είμαι συναισθηματικά δεμένος με αυτήν την ομάδα. Δεν έχουμε απλά μία σχέση ομάδας με προπονητή». Τέλος αναφέρθηκε και στο επεισόδιο με τον Πάμπλο Γκαρσία: «Θεωρώ ότι δόθηκε πολύ μεγάλη έκταση στο θέμα. Είχαμε απλά διαφορετική άποψη για ένα θέμα, πράγμα θετικό για το ποδόσφαιρο. Την επόμενη μέρα είχαμε συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα με τον παίκτη. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι αύριο και δεν πρέπει να ασχολούμαστε τόσο πολύ με θέματα που δεν υπάρχουν. Εμείς πρέπει να φτιάχνουμε το κλίμα στην ομάδα».

Ρονάλντο: "Είχαμε γρήγορο ρυθμό και συγκέντρωση"

Στη νίκη επί της Μίλαν αλλά και στη γενικότερη πορεία της Ρεάλ Μαδρίτης στο Τσάμπιονς Λιγκ, αναφέρθηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο με δηλώσεις του στην εφημερίδα Marca. "Θέλαμε να επιβάλουμε ένα γρήγορο ρυθμό από την αρχή του αγώνα, να παίξουμε συγκεντρωμένα και τα καταφέραμε. Έχουμε πάρει το μέγιστο των βαθμών που θα μπορούσαμε να κατακτήσουμε μέχρι στιγμής. Νομίζω ότι έχουμε βελτιωθεί και παίζουμε όλο και καλύτερα".

Όσο για τον μικροτραυματισμό που αντιμετωπίζει είπε ότι «έχει πρηστεί λίγο το πόδι αλλά δεν είναι κάτι σοβαρό» και θα αγωνιστεί κανονικά στον επόμενο αγώνα της "βασίλισσας".

Εφυγε από τον Εθνικό ο Γκουλής

Εβδομάδα αποχωρήσεων προπονητών είναι αυτή που διανύουμε για τις ομάδες της Football league. Την Τρίτη παρελθόν για την Καλλιθέα αποτέλεσε ο Σταθόπουλος, ενώ την Τετάρτη ήρθε η σειρά του Νίκου Γκουλή να αφήσει το τιμόνι του Εθνικού Πειραιώς.

Ο έμπειρος τεχνικός παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, ωστόσο σίγουρα ρόλο στην απόφαση του έπαιξε το κακό ξεκίνημα της ομάδας στο πρωτάθλημα. Τα ονόματα που ακούγονται για να τον αντικαταστήσουν είναι πολλά, ωστόσο αυτό που βρίσκεται ψηλά στη λίστα του Νίκου Πηρούνια είναι αυτό του Μάρκου Δήμου, ο ο οποίος πέρσι ήταν βοηθός του Μιχάλη Γρηγορίου.
(20/10 18:09)

Στόχος της Ρεάλ ο Παραγουανός «Μέσι»

Στο στόχαστρο της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο Χουάν Μανουέλ Ιτούρμπε σύμφωνα με διάσημο Ιταλό ατζέντη. Ο 17χρονος μέσος ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ο Παραγουανός «Μέσι», θα είναι σε θέση να πάρει μεταγραφή στη «βασίλισσα» όταν κλείσει τα 18 του χρόνια το 2011.

Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο και παρά τα μόλις του 23 χρόνια, αποδίδεται σε αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές ο χαρακτηρισμός «νέος Μέσι». Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Γιάννη Φετφατζίδη τον οποίο αποκαλούν τα Μέσα της χώρας, «Έλληνα Μέσι». Τον δικό της Μέσι έχει όμως και η Παραγουάη.

Ο Χουάν Μανουέλ Ιτούρμπε ήδη συγκρίνεται με τον μεσοεπιθετικό των «μπλαουγκράνα» και φαίνεται πως έχει μπει στο στόχαστρο της «μισητής» για τους Καταλανούς, Ρεάλ Μαδρίτης. Μόλις λίγες εμφανίσεις με τη φανέλα της Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) ήταν αρκετές για να φύγει για την Κίλμες (Αργεντινή), τον Αύγουστο του 2010. Η ομάδα της Παραγουάης ωστόσο κατέφυγε στη FIFA, διότι ο ποδοσφαιριστής πήρε τη μεταγραφή ενώ δεν έχει κλείσει τα 18. Έτσι ο «Παραγουανός Μέσι» δεν έχει πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ομάδας από την Αργεντινή και απλά προπονείται με τον σύλλογο.

Ο μάνατζερ Ερνέστο Μπροντσέτι αποκάλυψε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης παρακολουθεί στενά τον Ιτούρμπε και ίσως κινηθεί για την απόκτησή του το 2011.

Τζαβέλλας: "Δεν είναι φόβητρο η Λεβερκούζεν"

Ο Γιώργος Τζαβέλλας, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Εξέδρα". Σε αυτή ο διεθνής Έλληνας αριστερός μπακ της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, τόνισε ότι η Μπάγερ Λεβερκούζεν, αντίπαλος του Αρη στην τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League, δεν είναι φόβητρο, αλλά είναι επικίνδυνη ομάδα.

Αναλυτικά:
- Σε τι κατάσταση βρίσκεται αυτήν την εποχή η Μπάγερ Λεβερκούζεν; "Είναι σε καλή φόρμα και φαίνεται αυτό από το γεγονός ότι ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Το περασμένο Σάββατο πέτυχε μάλιστα μία σημαντική νίκη εκτός έδρας επί της Βόλφσμπουργκ με ανατροπή. Βρέθηκε να χάνει 2-0, αλλά το γύρισε και νίκησε 3-2. Εχει καλό ρυθμό αυτήν την εποχή".

- Τι θα συμβούλευες τους παίκτες του Αρη να προσέξουν ενόψει της αναμέτρησης της Πέμπτης στο "Κλεάνθης Βικελίδης"; "Κατ' αρχάς, σε καμία περίπτωση να μην τη φοβηθούν. Είναι καλή ομάδα η Λεβερκούζεν, αλλά όχι φόβητρο. Εχει και τις αδυναμίες της. Ο Αρης πρέπει να κάνει το παιχνίδι του και να κοιτάξει να πάρει αποτέλεσμα. Δεν λέω ότι θα είναι εύκολο για τον Αρη, αλλά αν βρεθεί σε καλή μέρα έχει όλα τα φόντα να νικήσει".

- Αντιμετώπισες τη Λεβερκούζεν με την Αϊντραχτ την 5η αγωνιστική και χάσατε 2-1 με πέναλτι στην εκπνοή του αγώνα. Ποιοι παίκτες της χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή; "Κοίταξε, στην άμυνα ξεχωρίζει ο Χίπια. Τον ξέρουμε όλοι, είναι πολύ ικανός και έμπειρος στόπερ που έχει ηγετικές ικανότητες. Επίσης, στη μεσαία γραμμή όλη τη δουλειά την κάνει ο Βιδάλ. Είναι ένας ανασταλτικός μέσος με πολλά τρεξίματα που κλέβει μπάλες και προωθεί πολλές φορές το παιχνίδι. Ο Αρης πρέπει να τον μπλοκάρει. Στην επίθεση είναι πολύ επικίνδυνη. Διαθέτει μία τριάδα ποιοτικών και γρήγορων επιθετικών, τον Χέλμες, τον Μπαρνέτα και τον Ντερντιγιόκ. Ο Αρης δεν πρέπει να τους αφήσει χώρους. Να μην ξεχάσω και τον τερματοφύλακά της, τον Αντλερ. Είναι εξαιρετικός γκολκίπερ".

- Θεωρείς ότι ο Αρης πρέπει να παίξει σφικτά και να ψάξει το γκολ με αντεπιθέσεις ή να προσπαθήσει να κάνει παιχνίδι πρωτοβουλίας; "Νομίζω ότι θα είναι λάθος του αν παίξει αμυντικά. Θα αφήσει χώρους στους Γερμανούς που διαθέτουν ποιότητα και ταχύτητα και θα δεχτεί μεγάλη πίεση η άμυνά του. Οπως σας είπα, η Λεβερκούζεν είναι πολύ επικίνδυνη επιθετικά και θα βρει τον τρόπο να σκοράρει. Γνώμη μου είναι ο Αρης να πιέσει από την αρχή τους Γερμανούς και να μην τους αφήσει να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Να παίξει στα ίσα το ματς, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει το παιχνίδι του".

- Μπορούμε να μιλήσουμε για τις αδυναμίες της Λεβερκούζεν; "Ποια ομάδα δεν έχει αδυναμίες; Στα δύο άκρα της άμυνας έχει προβλήματα που ο Αρης μπορεί να εκμεταλλευτεί με την ταχύτητα των επιθετικών του. Πιστεύω ότι εκεί πρέπει να το πάει το παιχνίδι και αν το καταφέρει θα αυξήσει τις πιθανότητές του για να φτάσει στο γκολ. Και ένα γκολ πιθανόν να αποδειχτεί αρκετό για να του δώσει τη νίκη. Ακόμη, εφόσον καταφέρει να περιορίσει τον Βιδάλ στη μεσαία γραμμή, θα μπορέσει να επιβληθεί στο κέντρο και να κάνει το δικό του παιχνίδι. Και κάτι ακόμη. Η Λεβερκούζεν παίζει με την μπάλα χαμηλά. Δεν τη σηκώνει".

- Τι γνώμη έχουν για τον Αρη στη Γερμανία ενόψει του αγώνα; "Τον σέβονται και τον υπολογίζουν. Τους προβλημάτισε πολύ η νίκη που έκανε με την Ατλέτικο, γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν την περίμεναν. Δεν περιμένουν ότι θα είναι εύκολο το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη, γιατί ξέρουν πως καμία ομάδα του Κούπερ δεν είναι εύκολη και συν τοις άλλοις, έχουν ενημερωθεί για την ατμόσφαιρα που υπάρχει στο 'Κλ. Βικελίδης'. Περιμένουν ότι θα δεχτούν μεγάλη πίεση από τον κόσμο, αλλά νομίζω πως η Λεβερκούζεν έχει την εμπειρία για να μην επηρεαστεί τόσο από την ατμόσφαιρα".

- Αν σου ζητούσα να κάνεις μία πρόβλεψη για τον αγώνα, τι θα μου έλεγες; "Πιστεύω ότι το παιχνίδι ξεκινάει από την ισοπαλία. Ετσι όπως ξέρω τις δύο ομάδες και λαμβάνοντας υπόψη ότι ο αγώνας γίνεται στη Θεσσαλονίκη, η ισοπαλία νομίζω ότι είναι το επικρατέστερο αποτέλεσμα. Οπως σας είπα, είναι καλή ομάδα η Λεβερκούζεν, αλλά όχι άπαιχτη. Ο Αρης, από την άλλη, θα έχει και το αβαντάζ της έδρας".

- Δίνεις πιθανότητες πρόκρισης του Αρη στους "32" του Europa League; "Θα σου πω αφού περάσει ο αγώνας με τη Λεβερκούζεν. Είναι καθοριστικό αυτό το ματς. Εφόσον νικήσει, θα κάνει ένα αποφασιστικό βήμα και μετά νομίζω ότι όλα θα εξαρτηθούν από αυτόν. Σε διαφορετική περίπτωση, θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα μετά. Πάντως, το πιστεύω ότι ο Αρης μπορεί να νικήσει".

- Θα παίξει ρόλο που προέρχεται από μία βαριά ήττα με την ΑΕΚ; "Οχι, σε καμία περίπτωση. Είναι εντελώς διαφορετικό παιχνίδι το ευρωπαϊκό. Εχεις άλλη ψυχολογία και την ώρα που μπαίνεις στο γήπεδο το μόνο που έχεις στο μυαλό σου είναι να το απολαύσεις".

Τζιμπούρ: "Βγήκα από την άβυσσο..."

Ο Ράφικ Τζιμπούρ παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Le Buteur". Σε αυτή ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός, ξεκαθάρισε ότι του αρέσει να φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ, τόνισε ότι τον ενδιαφέρει το πρωτάθλημα και όχι ο τίτλος του πρώτου σκόρερ, ενώ παρομοίωσε την περίπτωσή του, με αυτήν των Χιλιανών ανθρακωρύχων!

"Μου αρέσει να παίζω στην ΑΕΚ. Μου αρέσει η ατμόσφαιρα εδώ. Βασικά, δεν θέλω να πάω πουθενά άλλου. Ειδικά την δεδομένη περίοδο. Στόχος μου είναι να πάρει η ομάδα το πρωτάθλημα κι όχι το σκοράρισμα", τόνισε αρχικά ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

"Όταν πρωτοήρθα ήμουν κάπως έτσι... Από την άβυσσο κατάφερα τελικά να βγω και να δω το φως! Η άφιξή μου στην Ελλάδα ήταν αναμφισβήτητα το γεγονός που σημάδεψε την καριέρα μου".

Ολυμπιακός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο...

Η ποδοσφαιρική οικογένεια του Ολυμπιακού, ευαισθητοποιήθηκε και τάχθηκε στο πλευρό του Ερασιτέχνη. Την Τετάρτη, τα μέλη της τεχνικής ηγεσίας και οι παίκτες, εγγράφηκαν ως μέλη του συλλόγου στην προσπάθεια που γίνεται για να βγει ο ερασιτέχνης από το... κώμα.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης αναφερόμενος στην κίνηση που έγινε, τόνισε: "Είναι σωστό να ενεργοποιηθεί ο κόσμος του Ολυμπιακού και να γραφεί μέλος στην ομάδα για την ενίσχυση του Ερασιτέχνη. Γνωρίζουμε τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν αυτή την περίοδο και κάνουμε μία προσπάθεια ώστε να βρεθεί λύση στα ερασιτεχνικά τμήματα. Θα είναι ένα έσοδο, αλλά χρειάζονται και άλλα πράγματα να γίνουν, καθώς δεν φτάνει μόνο η βοήθεια του κόσμου.

Καλό θα ήταν, βέβαια, να ενεργοποιηθεί ακόμη περισσότερο ο κόσμος. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είναι πάντα κοντά στην ομάδα, αλλά θα πρέπει να καταλάβει πως Ολυμπιακός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο.ίναι και άλλα τμήματα τα οποία έχουν χαρίσει τίτλους και χαρές στον Ολυμπιακό. Πρέπει να αφυπνηστούν όλοι οι Ολυμπιακοί και να στηρίξουν τον Ερασιτέχνη".

Από την πλευρά του ο Μάρκο Πάντελιτς, δήλωσε: "Σίγουρα είναι μία καλή κίνηση γιατί θα βοηθήσει και τα άλλα τμήματα του συλλόγου. Πρέπει να βοηθήσει ο κόσμος και να πηγαίνει και στα υπόλοιπα αθλήματα του Ολυμπιακού. Στο βόλεϊ, στο πόλο και σε όλα τα άλλα σπορ. Ο Ολυμπιακός δεν είναι μεγάλος μόνο στο ποδόσφαιρο, είναι και στο μπάσκετ, αλλά και στα άλλα αθλήματα.

Ηταν πολύ ωραία εμπειρία για εμένα το γεγονός πως βρέθηκα σε έναν αγώνα μπάσκετ και χάρηκα που κερδίσαμε την Ρεάλ. Με γεμίζει χαρά επίσης, το γεγονός πως η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού έχει δύο πολύ μεγάλες προσωπικότητες, όπως οι Ιβκοβιτς και Τεόντοσιτς, οι οποίοι είναι συμπατριώτες μου. Μακάρι το πρωτάθλημα στο μπάσκετ να έρθει στον Πειραιά. Σίγουρα θα είναι δύσκολο το ματς με τον Αρη, αλλά εμείς είμαστε ο Ολυμπιακός και θα πάμε για τους τρεις βαθμούς της νίκης. Σκοπός μας να κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα και στο ποδόσφαιρο".

Ο Δ' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Μώραλης, σχολιάζοντας την κίνηση αυτή των παικτών του Ολυμπιακού, είπε: "Είναι μία πρωτοβουλία των αρχηγών της ομάδας, είτε για εγγραφή, είτε για ανανέωση της κάρτας μέλους. Αποτελεί ένα μήνυμα στις δύσκολες στιγμές του Ερασιτέχνη πως βρισκόμαστε κοντά και επίσης είναι ώρα να αποδείξουν τα εκατομμύρια των Ολυμπιακών πως στηρίζουν στην πράξη αυτή την προσπάθεια".

Τέλος ο Γιώργος Γλου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ερασιτέχνη, υπογράμμισε: "Είναι μία σημαντική πρωτοβουλία η προσπάθεια αυτή για την ενίσχυση του Ερασιτέχνη, ο Ολυμπιακός είναι ενιαίος και αδιαίρετος. Ελπίζουμε να μιμηθούν το παράδειγμα των ποδοσφαιριστών και οι φίλαθλοι της ομάδας".

Σισέ: "Λατρεύω που είμαι εδώ..."

Ο Τζιμπρίλ Σισέ παραχώρησε συνέντευξη στο γαλλικό περιοδικό, "France - Soir". Σε αυτή ο Γάλλος επιθετικός του Παναθηναϊκού τόνισε πως λατρεύει που βρίσκεται εδώ και φοράει την πράσινη φανέλα, αναφέρθηκε στους τρελούς Έλληνες οπαδούς και τις... καρδιές που έχει κάψει και την οικονομική κρίση...

Επίσης αναφέρθηκε και στο κεφάλαιο εθνική ομάδα δηλώνοντας μετανιωμένος για την απεργία των διεθνών στο Μουντιάλ, ενώ αποκάλυψε πως ο Ραιμόν Ντομενέκ του εκμυστηρεύτηκε πως ήταν ο άνθρωπος που τον έπεισε να μην παραιτηθεί από την εθνική Γαλλίας.

Αναλυτικά:
- Για τον Παναθηναϊκό: "Στο Champions League δεν πάμε καλά. Αλλά θα παλέψουμε μέχρι τέλους. Ξέρω ότι πρέπει να σκοράρω στην Ευρώπη για να επιστρέψω στην Εθνική. Πάντως, λατρεύω να παίζω εδώ. Σε κάθε ματς υπάρχουν περίπου 40.000 άνθρωποι. Το ποδόσφαιρο είναι τα πάντα για τους Έλληνες. Όπως και το μπάσκετ. Πολλοί δίνουν μάχη για να βρουν δουλειά και βρίσκουν καταφύγιο στο ποδόσφαιρο. Μου αρέσουν πολύ. Είναι φωνακλάδες και ποτέ ικανοποιημένοι. Και έχω καταφέρει να γίνω ένας από τους αγαπημένους τους. Έμεινα εδώ παρότι είχα προτάσεις κι αυτό... έκαψε τις καρδιές τους".

- Για την οικονομική κρίση: "Κρίση; Εμείς οι ποδοσφαιριστές δεν έχουμε επηρεαστεί ούτε οι σύλλογοι. Όταν περπατάμε στο δρόμο βλέπουμε την κρίση πολλές φορές, κοιτώντας τους ανθρώπους. Είναι δύσκολα μερικές φορές. Αλλά όχι τόσο άσχημα όσο τα παρουσιάζουν. Το ποδόσφαιρο δεν έχει επηρεαστεί από την κρίση. Οι πρόεδροι είναι αρκετά πλούσιοι. Η Ελλάδα πολλές φορές μοιάζει με παράδεισο αλλά και με κόλαση. Οι συνθήκες εργασίας και οι μισθοί των παικτών είναι καλοί. Αλλά υπάρχουν ορισμένα επικίνδυνα πράγματα.

Ορισμένες φορές βλέπετε είναι τόσο όμορφα και τόσο ωραία εδώ, που σε κάνει να ξεχνάς την προτεραιότητα σου, να παίξεις ποδόσφαιρο. Είναι Οκτώβριος και έχει 25 βαθμούς Κελσίου. Όμορφα σπίτια με ταράτσες, φοίνικες σε πολλά σημεία. Πρέπει λοιπόν να προσέχεις και να μένεις αφοσιωμένος. Αν δεν είσαι ισχυρός στην νοοτροπία, μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο αυτό.

Αλλά εγώ δεν είμαι γι' αυτό εδώ. Είμαι μαχητής. Δεν μου αρέσει να χάνω και λατρεύω να με αγαπούν. Έχω κάνει κάποια καλά πράγματα εδώ και αυτό έβαλε ιδέες στον Μπουμσόνγκ και στον Σίντνεϊ Γκοβού. Χάρη στην επιτυχία μου ήρθαν κι αυτοί".

Το κεφάλαιο εθνική ομάδα
- Στη συνέχεια ο Σισέ ρωτήθηκε για την εθνική ομάδα της Γαλλίας και επισήμανε: "Κανείς δεν με φανταζόταν στην Εθνική ομάδα, αλλά πήγα στο Μουντιάλ. Έκανα αυτό που έπρεπε στο γήπεδο και ο προπονητής δεν μπορούσε να αγνοήσει έναν παίκτη που σκόραρε σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο. Αυτό λοιπόν θα κάνω και φέτος γιατί θέλω να επιστρέψω στην Εθνική. Αυτός είναι ο νούμερο ένα στόχος μου. Είδα τις κλήσεις του κ. Μπλαν στην τηλεόραση και απογοητεύτηκα που δεν ήμουν μέσα.

Ο προπονητής είπε ότι θέλει νέο αίμα και έτσι κάνω υπομονή. Όμως αν κάνω μια καλή σεζόν όπως πέρσι, πιστεύω ότι θα πάρω την ευκαιρία μου. Έχω 40 συμμετοχές στην Εθνική αλλά μόνο 8 ή 9 γκολ. Ξέρω ότι μπορώ να τα πάω καλύτερα. Όσο για τον ανταγωνισμό, οι επιθετικοί που καλούνται είναι καλοί παίκτες αλλά μπορώ να τα πάω όσο καλά κι αυτοί. Διανύω καλή περίοδο με 5 γκολ σε 6 ματς. Αν συνεχίσω έτσι, δεν μπορούν να με αγνοούν για πάντα".

- Για τον Καρίμ Μπενζεμά ο 29χρονος τόνισε: "Έχει δυνατό χαρακτήρα. Δεν του αρέσει να ακούει τους άλλους, αλλά παρ' όλα αυτά αντιδρά σωστά. Έχει πάρει την ευκαιρία του στην Εθνική. Όταν αυτό γίνει και στην Ρεάλ, θα δείξει σε όλους πόσο μεγάλος παίκτης είναι.

Για αρχηγός, νομίζω ότι ο Μαλουντά εκπληρώνει την θέση αυτή. Είναι γεννημένος ηγέτης. Έχει την εμπειρία που χρειάζεται. Όσο για τον Μπλαν, διαθέτει ένα μεγάλο όνομα στο ποδόσφαιρο. Είναι χαρισματικός και το έδειξε στην καριέρα του. Θα κάνει καλή δουλειά στην Εθνική. Πρέπει να την ξαναχτίσει κι αυτό δεν είναι εύκολο".

- Για όσα έγιναν στην Ν. Αφρική με την απεργία των διεθνών: "Έχω τη δύναμη να γυρίζω γρήγορα σελίδα. Αλλά με έκανε να νιώθω σκατά όλο αυτό. Πάλευα για τρία χρόνια να γυρίσω στην Εθνική. Και να τελειώνουν όλα με αυτό τον τρόπο, είναι σκληρό. Ήταν σκοτεινό επεισόδιο στην καριέρα μου αλλά πρέπει να το ξεχάσω. Έχω μετανιώσει τώρα που ξανασκέφτομαι όσα έγιναν. Μπορούσαν να αποφευχθούν όλα τόσο εύκολα. Αλλά όταν η μηχανή πάρει μπροστά, δύσκολα ανατρέπεται η κατάσταση. Το φταίξιμο είναι συνολικό. Όποιος δεν ήθελε να συμμετάσχει, έπρεπε να βάλει τις μπάλες του στο τραπέζι και να κατέβει από το λεωφορείο. Κανείς δεν το έκανε. Εγώ μετάνιωσα αλλά όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν πια.

Συζήτησα με τον Ντομενέκ μετά την απεργία που κάναμε. Μετά ήθελε να φύγει από την ομάδα. Με αρρώστησε το ότι τον είδα να είναι σε αυτή την κατάσταση. Ειπώθηκε ότι προσπάθησα να τον πείσω να μείνει. Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό. Και πάλι είχε την περηφάνια και την τιμή να τελειώσει το θέμα. Με αυτόν έζησα καλές και κακές στιγμές. Τον γνωρίζω πολύ καιρό, είχα προπονητή τον αδερφό του στην Αρλ, όταν ήμουν 8-9 ετών. Όπως και να έχει τον εκτιμώ".

Σύνδεσμοι στρατού και πολέμου!

Η Ελληνική Αστυνομία έκανε έφοδο το βράδυ της Τρίτης σε τέσσερις συνδέσμους του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του Πανιωνίου. Τα ευρήματα από τη συγκεκριμένη "επιχείρηση" είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά. Βρέθηκαν μολότοφ, ρόπαλα και φωτοβολίδες, ενώ έγιναν και έξι συλλήψεις!

Τα "ντου" έγιναν στον σύνδεσμο του Ολυμπιακού στην Αργυρούπολη, της ΑΕΚ στην Ανάκασα, του Παναθηναϊκού στο Μπραχάμι και του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη.

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι ο σύνδεσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο μόνος που ήταν "καθαρός"...

«Μπιανκονέρο» ο Τζέκο;

Κάτοικος Τορίνου θα είναι από την επόμενη χρονιά ο Έντιν Τζέκο, όπως τουλάχιστον ανέφερε σε δημοσίευμά της η ιταλική «Tuttosport», που κάνει λόγο για ολοκληρωμένη συμφωνία του Βόσνιου επιθετικού με τη Γιουβέντους. Το δημοσίευμα επαληθεύει με δηλώσεις του ο πρώην άσος της «Κυρίας» και νυν των «λύκων», Ντιέγκο.

«Ναι, το καλοκαίρι θα είναι παίκτης της Γιουβέντους», τα λόγια του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού, που κάνουν το δημοσίευμα να μοιάζει αρκετά πιστευτό. Να τονίσουμε πάντως πως η πλευρά της Βόλφσμπουργκ διαψεύδει οποιαδήποτε είδηση σχετική με το θέμα, υπενθυμίζοντας πως ο Βόσνιος δεσμεύεται με τον γερμανικό σύλλογο με συμβόλαιο μέχρι και το 2013, με τη ρήτρα αποδέσμευσης να ανέρχεται σε 40 εκατ. ευρώ.

Κούπερ: «Άλλο ΑΕΚ, άλλο Λεβερκούζεν»

Έναν διαφορετικό Άρη, σε σχέση με την ομάδα που γνώρισε βαριά ήττα από την ΑΕΚ την Κυριακή, περιμένει την Πέμπτη απέναντι στη Λεβερκούζεν για το Europa League ο Έκτορ Κούπερ, όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Αργεντινός τεχνικός γνωρίζει καλά ότι κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό από το επόμενο, είτε η ομάδα του προέρχεται από επιτυχία, είτε από αποτυχία.

«Μην μπερδεύουμε πράγματα και καταστάσεις. Σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι, έχουμε μια νίκη και μια ήττα και περιμένω να παίξουμε με υψηλή ένταση για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Το λέω γιατί ίσως κάποιες ερωτήσεις έχουν να κάνουν με τον αγώνα της Κυριακής. Στο μυαλό μας βρίσκεται ο αγώνας με τη Λεβερκούζεν», δήλωσε ο τεχνικός του Άρη.

Παράλληλα δεν έκρυψε την εκτίμησή του για τη γερμανική ομάδα. «Θα αντιμετωπίσουμε την καλύτερη ομάδα του ομίλου κι αυτό μαρτυρούν τουλάχιστον οι αριθμοί. Είναι ψηλή, γρήγορη, κάνει γκολ από στημένες φάσεις, είναι αποτελεσματική στις αντεπιθέσεις αλλά και σε οργανωμένες επιθέσεις, άρα είναι αυτό που λέμε ολοκληρωμένη. Είναι πολύ καλά δουλεμένη και πέρα από την ποιότητα που έχει το ρόστερ της, μπορεί να αλλάξει τα συστήματά της είτε στη διάρκεια του αγώνα είτε από παιχνίδι σε παιχνίδι», τόνισε.

Παρά τη δυναμικότητα του αντιπάλου και τα προβλήματα της δικής του ομάδας, ο Έκτορ Κούπερ δεν χάνει την αισιοδοξία του και δεν θα παρατάξει ένα αμυντικό σχήμα. «Είμαστε αισιόδοξοι, πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, γιατί έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Ανεξάρτητα της δυναμικής του αντιπάλου, κανείς δεν μπορεί να μας κλέψει την ελπίδα, αλλά ξέρουμε ότι θα πρέπει να λειτουργήσουν όλα στην εντέλεια για μας, γιατί θα αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που έχει τάξη στον αγωνιστικό χώρο. Είναι αλήθεια ότι ανησυχώ γιατί ξέρω τι έχω να αντιμετωπίσω. Περιμένω όμως από την ομάδα μου να είναι συμπαγής και να παίξει αυτό που πραγματικά μπορεί», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Μην περιμένετε να δείτε μια ομάδα που θα μπει στον αγωνιστικό χώρο για να παίξει αμυντικά και φοβισμένα, λόγω της δυναμικής του αντιπάλου. Σε δική μου ομάδα δεν θα το δείτε ποτέ αυτό. Αν κρίνουμε ότι θα πρέπει να πιέσουμε ψηλά θα το κάνουμε. Εμείς θα βγούμε για να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, βάσει των αρετών μας. Έχουμε φιλοδοξία και όρεξη για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μαθηματικά».

Όσο για το αν δίνει σημασία στο γεγονός ότι ο Άρης μετρά 42 χρόνια αήττητος στην Ευρώπη μέσα στην έδρα του, είπε: «Δεν παρακολουθώ τόσο τη στατιστική και τα νούμερα, αλλά καταλαβαίνω ότι είναι πολύ σημαντικό. Αν κοιτάξουμε την ιστορία, κάποια στιγμή το χάνεις. Δεν θέλω να γίνει επί ημερών μου. Αν τώρα αυτή η παράδοση δημιουργεί πίεση στον αντίπαλο, μακάρι».

Ο Κάρλος Ρουίς, που εκπροσώπησε τους παίκτες του Άρη, παρουσιάστηκε ανυπόμονος για τον αγώνα. «Νιώθω μεγάλο το κίνητρο που θα παίξουμε σε λίγες ώρες ένα ακόμη ευρωπαϊκό παιχνίδι. Η νοοτροπία και το κίνητρο είναι πολύ υψηλό, πόσο μάλλον αν υπολογίσουμε σε τι θέση θα βρεθούμε εφόσον κερδίσουμε το αυριανό παιχνίδι και συνυπολογίσουμε το βεληνεκές των αντιπάλων μας. Ελπίζουμε να λειτουργήσουν τα πράγματα έτσι όπως θέλουμε στον αγωνιστικό χώρο και να καταφέρουμε να πατήσουμε στην πρώτη θέση του ομίλου», δήλωσε ο φορ από τη Γουατεμάλα, ενώ ερωτηθείς για το αν είναι έτοιμος να προσφέρει μετά από τη δεκαήμερη απουσία του λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο, είπε: «Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω πως είμαι. Είναι δύσκολο να αξιολογήσεις τον εαυτό σου, όταν ακολουθεί ένα τόσο σκληρό 90πτο. Αν κληθώ από τον προπονητή μου, θα είμαι στον αγωνιστικό χώρο για να παίξω 90 λεπτά και θα προσπαθήσω να δώσω ότι καλύτερο διαθέτω».

Με Ρουίς και δύο αλλαγές

Ο Κάρλος Ρουίς θα ηγηθεί της επίθεσης του Άρη στην αναμέτρηση με τη Λεβερκούζεν. Ο φορ από τη Γουατεμάλα ξεπέρασε το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρούσε και είναι στη διάθεση του Έκτορ Κούπερ, ο οποίος ετοιμάζει άλλες δύο αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα της Κυριακής απέναντι στην ΑΕΚ. Ο Βανγκέλι αναμένεται να πάρει τη θέση του ντεφορμέ Νέτο, ενώ ο Μενδρινός αυτή του Κάλβο. Στις… θέσεις τους παραμένουν οι Σηφάκης, Μίσελ, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Τόχα, Φατί, Χαβίτο και Κόκε. Εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Πρίττας (έκανε κάποιες ασκήσεις στο γήπεδο και θα επανέλθει την επόμενη εβδομάδα), Τσέζαρεκ και Παπαζαχαρίας, καθώς και ο Ναφτί που δεν έχει δηλωθεί στην UEFA.

Το «Κλεάνθης Βικελίδης» αναμένεται να είναι κατάμεστο, αφού μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης είχαν μείνει ελάχιστα αδιάθετα εισιτήρια για τον μεγάλο αγώνα.

Δύο σημαντικές απουσίες για Βιγιαρεάλ

Εκτός αποστολής της Βιγιαρεάλ για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στο «Ελ Μαδριγάλ» την Πέμπτη για το Europa League έμειναν δύο βασικά στελέχη της ομάδας. Ο λόγος για τον κεντρικό αμυντικό Κάρλος Μαρτσένα, καθώς και το αμυντικό χαφ της ομάδας, Μάρκος Σένα, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς.

Τερματοφύλακες: Ντιέγκο Λόπεθ, Χουάν Κάρλος.

Αμυντικοί: Άνχελ, Γκονσάλο, Μουσάτσιο, Καπντεβίλα, Καταλά, Μάριο.

Μέσοι: Μπρούνο, Μπόρχα Βαλέρο, Ματίγια, Καθόρλα, Κάνι, Τζέφερσον Μοντέρο.

Επιθετικοί: Ρόσι, Νιλμάρ, Μάρκο Ρούμπεν, Άλτιντορ.

Ποιος κρύβεται πίσω από τον Ρούνεϊ…

Ο Γουέιν Ρούνεϊ βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στην κορυφή της επικαιρότητας και όπως είναι λογικό, τα ΜΜΕ της Αγγλίας και όχι μόνο, «ξεψαχνίζουν» κάθε πτυχή της επαγγελματικής και προσωπικής του ζωής. Σημαντική θέση σε αυτήν, έχει ο μάνατζερ και σύμβουλος του Άγγλου επιθετικού, Πολ Στρέτφορντ…

Οι περισσότεροι μάνατζερ ποδοσφαιριστών κινούν απλά τα νήματα στις μεταγραφικές περιόδους και αναζητούν τις καλύτερες οικονομικά συμφωνίες για τους πελάτες τους. Ο εκπρόσωπος του Γουέιν Ρούνεϊ, όμως, έχει έναν ρόλο παραπάνω. Αυτόν του προσωπικού συμβούλου του διεθνούς επιθετικού, του ανθρώπου που κρύβεται πίσω από κάθε του κίνηση.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δήλωσε απογοητευμένος και σοκαρισμένος από το γεγονός πως ο Ρούνεϊ δεν επιθυμεί να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θέλει να αποχωρήσει. Την ίδια ώρα, ο Στρέτφορντ ψάχνει τρόπο και τακτική ώστε ο πελάτης του να αποφύγει τις αντιδράσεις, των επίσης απογοητευμένων και συνεπώς εκνευρισμένων οπαδών των «κόκκινων διαβόλων».

Οι συμβουλές του Στρέτφορντ, έφτασαν τον Ρούνεϊ στην τέταρτη θέση των πλουσιότερων ποδοσφαιριστών παγκοσμίως, ηλικίας κάτω των 30 ετών, όπως παρουσίασαν στη σχετική λίστα οι «Sunday Times».
Η πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών τοποθετείται πολλά χρόνια πίσω, όταν ο Άγγλος σταρ ήταν μόλις 17 ετών και αγωνιζόταν στην Έβερτον. Τότε, υπέγραψαν το πρώτο τους συμφωνητικό 8ετούς διάρκειας. Οι πρώτοι χειρισμοί του Στρέτφορντ απέφεραν στον Ρούνεϊ εβδομαδιαίο μισθό, κατά 173 φορές μεγαλύτερο από αυτόν που λάμβανε. Το ποσό για έναν 17χρονο ποδοσφαιριστή ήταν άπιαστο… 13.000 λίρες εβδομαδιαίως.

«Στο πρώτο μου συμβόλαιο, ο Πολ προσπάθησε και τελικά κατάφερε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα της δημόσιας εικόνας μου» αναφέρει χαρακτηριστικά στην αυτοβιογραφία του ο Γουέιν Ρούνεϊ και συμπλήρωσε: «Νομίζω ήμουν στην ηλικία των 17 χρόνων όταν ήμουν ο πρώτος που είχα συμβόλαιο με δικαιώματα δημόσιας εικόνας, από τα οποία λάμβανα ποσοστό των χρημάτων, που προέκυπταν από τις διαφημίσεις της ομάδας».

Περίπου δύο χρόνια αργότερα, ο Στρέτφορντ προσπαθεί και εντέλει καταφέρνει να πραγματοποιήσει τη μετακίνηση του έμπειρου επιθετικού στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» για να αποκτήσουν τον 18χρονο – τότε – άσο, δαπάνησαν το ποσό των 27 εκατ. λιρών (!), για συμβόλαιο διάρκειας έξι χρόνων. Όλα αυτά, τον Αύγουστο του 2004…
Τον Νοέμβρη του 2006, ο εκπρόσωπος του Ρούνεϊ με την επέκταση του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή με την ομάδα του Μάντσεστερ για ακόμη δύο χρόνια, εξασφάλισε στον πελάτη του απολαβές που ξεπερνούσαν το επίπεδο των μισθών των παικτών που ανήκουν στην ελίτ της Ευρώπης. Το νέο συμφωνητικό που υπέγραψε ο Ρούνεϊ είχε διάρκεια έως το 2012.

Πριν από δύο χρόνια, ο Στρέτφορντ βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα», αφού κατηγορήθηκε για παράβαση του υπάρχοντος καταστατικού των νόμων που έχει θεσπίσει η FIFA. Ο μάνατζερ του παίκτη κλήθηκε να αντιμετωπίσει την ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Οι έρευνες αφορούσαν τη δικαιοδοσία που είχε ο Στρέτφορντ πάνω στον Ρούνεϊ και με ποιον τρόπο κατάφερε να «πάρει» τον παίκτη από τον Πίτερ ΜακΊντος, που ήταν ο πρώτος μάνατζερ του Άγγλου. Ο τελευταίος είχε υποστηρίξει πως ο Ρούνεϊ είχε «αποκτηθεί παράνομα» και με ανεπαρκή αποζημίωση το 2002. Η υπόθεση, όπως ήταν λογικό, οδηγήθηκε στα δικαστήρια, το 2004.

Ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή αντιμετώπισε κατηγορίες περί παραπλανητικών πρακτικών και αυτός από τη μεριά του κατηγόρησε τρία άτομα για εκβιασμό προκειμένου να υπογραφεί σύμβαση που θα μοίραζε στο μισό τα κέρδη με την εταιρεία του ΜακΊντος.

Η θέση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αγγλίας ήταν: «Ο κ. Στρέτφορντ έπεισε τον Γουέιν Ρούνεϊ και την οικογένειά του να υπογράψουν συμφωνία με την εταιρεία Proactive Sports Management προκειμένου να εκπροσωπεί τον παίκτη ο Πολ Στρέτφορντ, αν και αυτός γνώριζε πως ο νυν πελάτης του είχε ακόμη συμβόλαιο με τη εταιρεία του ΜακΊντος, Pro – Form Sports Management Limited». Το θέμα, δε, της αποζημίωσης και το κατά πόσο ήταν ανεπαρκής, δεν θίχτηκε…
Ο Στρέτφορντ εξέτισε νωρίτερα μέσα στο έτος, την 9μηνη αναστολή του, ενώ επίσης απέφυγε την αγωγή ύψους 4.3 εκατ. λιρών από την Proactive. Ο εκπρόσωπος του Ρούνεϊ κέρδισε τη «μάχη» με την αντίπαλη εταιρεία, τον Οκτώβρη του 2008.

Ο δικαστής Μπρένταν Χέγκαρτι αποφάσισε υπέρ του, επικαλούμενος ότι η σύμβαση που είχε υπογράψει ο Ρούνεϊ ως έφηβος με την εταιρεία Proactive το 2002, είχε όρο που ανέγραφε «περιοριστική συναλλαγή», αφού το συμβόλαιο ήταν 8ετούς διάρκειας και η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για νεαρής ηλικίας ποδοσφαιριστές, ορίζει διετείς συμβάσεις.
Όταν ήρθε η ώρα να τοποθετηθεί επί του θέματος ο Γουέιν Ρούνεϊ, τόνισε πως επέλεξε να διατηρήσει τον Στρέτφορντ ως εκπρόσωπό του, αφού τον εμπιστεύθηκε μετά τη συνεχή βοήθεια που του παρείχε. Ο μάνατζέρ του, είναι ο άνθρωπος που ενημέρωσε τον τεχνικό διευθυντή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντέιβιντ Γκιλ, για την άρνηση του ποδοσφαιριστή να προχωρήσει σε ανανέωση συμβολαίου, τον περασμένο Αύγουστο. Ο Στρέτφορντ είναι ο άνθρωπος που καθοδηγούσε τα τελευταία χρόνια τον Γουέιν Ρούνεϊ και τις… σκέψεις του, ενώ θα συνεχίσει να το κάνει στην αναζήτηση, πλέον, της νέας ποδοσφαιρικής του στέγης. Πηγη England365.gr

«Στόχος μας η έξοδος στην Ευρώπη»

Την έξοδο στην Ευρώπη παρουσίασε ως στόχο της Καβάλας την ποδοσφαιρική χρονιά που ξεκίνησε πρόσφατα, το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «Αργοναυτών», Οράσιο Καρντόσο. Ο Αργεντινός μέσος μίλησε για πολλά πράγματα στο σάιτ της Σούπερ Λίγκας, μεταξύ των οποίων για την ευγνωμοσύνη που νιώθει για τα χρόνια που πέρασε στην Τρίπολη ως ποδοσφαιριστής του Αστέρα, αλλά και για την Ελλάδα, την οποία χαρακτήρισε ως μία πανέμορφη χώρα με ζεστούς ανθρώπους.

Ακολούθως, τα όσα δήλωσε ο σκληροτράχηλος παίκτης, στην ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας

Σε 6 αγώνες η ομάδα σου έχει ηττηθεί μόλις μια φορά. Θεωρείς ότι έχει δημιουργηθεί ένα «σκληρό» σύνολο που δύσκολα το βάζει κάτω;

«Πραγματικά, πρόκειται περί ενός πολύ δυνατού συνόλου το οποίο θα δυσκολέψει όλους τους αντιπάλους».

Η ομάδα σου έχει ξεκινήσει δυνατά στο φετινό πρωτάθλημα. Στον επόμενο αγώνα με τον Δ.Ε. Εργοτέλη υπάρχει άγχος για θετικό αποτέλεσμα;

«Πιστεύω πως δεν υπάρχει συγκεκριμένο άγχος για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Αντιμετωπίζουμε το ίδιο όλους τους αντιπάλους».

Θεωρείς την έδρα σας ένα από τα «όπλα» σας;

«Αν και ποτέ δεν είσαι σίγουρος για την νίκη, είναι μεγάλο αβαντάζ όταν παίζουμε στην έδρα μας».

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας σου; Η είσοδος στα Play-Off και η διεκδίκηση ενός Ευρωπαϊκού εισιτηρίου;

«Ο στόχος της ομάδας είναι η έξοδος στην Ευρώπη».

Αν είχες τη δυνατότητα να αλλάξεις τρία πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο ποια θα ήταν αυτά;

«Καλύτερη ατμόσφαιρα στα γήπεδα και να εξαλειφθεί η βία και τα επεισόδια».

Η 6η αγωνιστική ήταν αφιερωμένη κατά του ρατσισμού. Η 7η είναι αφιερωμένη ενάντια στην πείνα. Θεωρείς ότι το ποδόσφαιρο με την δυναμική που έχει, μπορεί να ευαισθητοποιήσει την φίλαθλη κοινή γνώμη;

«Σαφώς. Η δυναμική του ποδοσφαίρου είναι τρομερή».

Αν μπορούσες να άλλαζες κάτι στην ποδοσφαιρική σου καριέρα τι θα ήταν αυτό και γιατί;

«Θα ήθελα να είχα έρθει νωρίτερα ν’ αγωνισθώ στην Ευρώπη, καθώς παγκοσμίως η συγκεκριμένη Ήπειρος είναι το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή. Συνεπώς το μέλλον μου θα ήταν καλύτερο».

Ποιες είναι η διαφορές στον τρόπο ζωής ανάμεσα στην Τρίπολη και την Καβάλα;

«Κατ’ αρχήν ευχαριστώ την Τρίπολη για τα χρόνια που έζησα εκεί. Στην Καβάλα νοιώθω πολύ καλά, πιο μεγάλη πόλη , θάλασσα , νοιώθω υπέροχα».

Μετά από αρκετά χρόνια στην Ελλάδα, έχεις μάθει να καταλαβαίνεις ορισμένες εκφράσεις; Η εντύπωσή σου από τη χώρα μας;

«Όμορφη χώρα, ζεστοί άνθρωποι και το πιο σημαντικό η οικογένεια μου περνάει καλά».

Ποιος είναι ο ποιο δύσκολος αντίπαλος που έχεις αντιμετωπίσει και ποιόν θα ήθελες να έχεις συμπαίκτη;

Θέση στη Μπάρτσα για Στόιτσκοφ

Κοντά στο να αναλάβει μία θέση στο τεχνικό επιτελείο της Μπαρτσελόνα είναι ο Χρίστο Στόιτσκοφ, σύμφωνα με δηλώσεις του στο βουλγαρικό «bTV». Ο 44χρονος Βούλγαρος προπονητής αποκάλυψε ότι υπάρχουν διαπραγματεύσεις με τους Καταλανούς, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το πόστο που θα αναλάβει.

«Πρώτα πρέπει να γίνουν οι διαπραγματεύσεις και μετά θα πω περισσότερα για το μέλλον μου. Είναι πιθανό να είμαι υποψήφιος τις επόμενες μέρες για μία θέση στο τεχνικό επιτελείο. Οι διαπραγματεύσεις με τη Μπαρτσελόνα είναι έτοιμες να ολοκληρωθούν. Αν κάτι πάει διαφορετικά από αυτό που αναμένω, θα κατευθυνθώ αλλού», δήλωσε ο Βούλγαρος επιθετικός, ο οποίος έκανε μεγάλη καριέρα με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και έλαμψε στο Μουντιάλ του 1994 στα γήπεδα των ΗΠΑ.

Ο Στόιτσκοφ έχει εμπειρία και ως τεχνικός αφού έχει προπονήσει την εθνική Βουλγαρίας, τη Θέλτα και τη νοτιοαφρικάνικη Μαμελόντι Σάνταουνς. Πλέον είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει και στους «μπλαουγκράνα» για να αναλάβει κάποιο πόστο στο τεχνικό επιτελείο.

ΠΑΟΚ: Βρήκε… καλοκαίρι στην Ισπανία, εκεί και ο Γκαρσία!

Στην Ισπανία βρίσκεται από το μεσημέρι η αποστολή του ΠΑΟΚ για το αυριανό παιχνίδι του με την Βιγιαρεάλ (22:05). Στην διάρκεια της πτήσης δεν υπήρξε κάποιο απρόοπτο, ενώ στην Ισπανία το κλίμα είναι… καλοκαιρινό καθώς υπάρχει λιακάδα και αρκετή ζέστη. Η απσοτολή του ΠΑΟΚ προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Βαλένθια.
Εκεί βρέθηκε και ο Πάμπλο Γκαρσία, που θα παραμείνει στη Βαλένθια και θεωρείται πιθανό να είναι αύριο στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Βιγιαρεάλ.

Χάινκες: «Δυσάρεστος για κάθε αντίπαλο ο Άρης»

Ο προπονητής της Μπάγερν Λεβερκούζεν, Γιουπ Χάινκες μίλησε για το αυριανό παιχνίδι του Άρη με την Γερμανική ομάδα. «Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι το αλατοπίπερο στην πορεία μίας ομάδας σε μία σεζόν. Είναι μία εμπειρία που σαν ποδοσφαιριστής αλλά και σαν προπονητής μου αρέσει να ζω. Αύριο θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Ο Άρης είναι δυσάρεστος αντίπαλος για κάθε ομάδα και σίγουρα είναι δυνατός στην έδρα του. Είναι μία ομάδα πολύ οργανωμένη και δυνατή στην άμυνα. Εξαιρώ φυσικά το παιχνίδι της Κυριακής. Έχει έναν εξαιρετικό προπονητή όπως ο Έκτορ Κούπερ τον οποίο γνωρίζω από το Ισπανικό πρωτάθλημα. Είναι ομάδα που ανεβάζει την απόδοση της στα ευρωπαικά παιχνίδια όπως έκανε και κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και είμαστε προετοιμασμένοι. Ο Άρης παίζει πάντα με αποφασιστικότητα ενώ έχει και πολύ φανατικό κοινό»
Για το αν είναι έτοιμος ο Ρόλφες: «Θα διαπιστώσομε στην σημερινή προπόνηση όμως εκτιμώ ότι έχει έρθει η ώρα να παίξει για 90 λεπτά».
Για το αν διαφοροποιήθηκαν τα πλάνα του μετά την εμφάνιση και την ήττα του Άρη από την ΑΕΚ, υπογράμμισε: «Είδα χθες το παιχνίδι του Άρη και θεωρώ ότι το αποτέλεσμα ήταν άτυχο. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Περιμένω να δω κάτι πολύ καλύτερο και έχω προετοιμαστεί για να δω έναν πολύ καλύτερο απο΄τον Άρη. Είναι και κάποια πρόσωπα όπως ο Πρίττας ή ο Ρουίς που δεν έπαιξαν την Κυριακή και ενδεχομένως παίξουν αύριο και αλλάξουν την εικόνα».
Για το αν θεωρεί πως τα δύο παιχνίδια με τον Άρη θα είναι «κλειδί» για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa Leaguie τόνισε: «Δεν θεωρώ ατομικά τα δύο παιχνίδια ως πιο σημαντικά. Το σύνολο αγώνων θα κρίνει την πρόκριση. Εμείς, η Ατλέτικο και ο Άρης πάνω – κάτω έχουμε τις ίδιες πιθανότητες και κανείς δεν πρέπει να υποτιμήσει την Ρόζενμποργκ».
Για το αν θα παίξει με έναν ή δύο επιθετικούς στο αυριανό σχήμα, επισήμανε: «Είναι κάτι που θα αποφασίσω μετά την τελευταία προπόνηση. Μπορεί να παίξουμε και με τρεις, οι δύο εκ των οποίων θα βρίσκονται πιο κοντά στο κέντρο».
Για το αν υπάρχει κάποιος παίκτης του Άρη που να υπολογίζει περισσότερο από κάποιους άλλους είπε: «¨Δεν υπάρχει παίκτης που να ξεχωρίζει. Ο Άρης είναι ομάδα με όλη την σηυασία της λέξης. Είναι χαρακτηριστικό των ομάδων του Κούπερ. Παίζει με ενθουσιασμό και αυτό το βίωσε πολύ καλά και η Ατλέτικο Μαδρίτης».

Η Φεντερίκα με το ατίθασο στήθος!

Κυρίες και κύριοι, έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε τη Φεντερίκα Φελίνα, η οποία είναι φυσικά φωτομοντέλο, είναι επίσης τηλεπαρουσιάστρια, αλλά δεν είναι ηθοποιός. Είναι τραγουδίστρια!
Η Φεντερίκα Φελίνι είναι 27 ετών, γεννημένη στις 13 Απριλίου του 1983 στο Ζέλο Μπουόν Πέρσικο της Λομβαρδίας. Οι κακές γλώσσες ισχυρίζονται πως μεγάλο μέρος της φήμης της οφείλεται σε μια άτυχη στιγμή που είχε σε συνέντευξή της σε τηλεοπτικό σόου. Σε αυτήν το ...ατίθασο στήθος της ξέφυγε από το στενό της φόρεμα και εμφανίστηκε φόρα παρτίδα στην τηλεοπτική κάμερα, σηκώνοντας θύελλα ενθουσιασμού και συζητήσεων γύρω από το όνομά της. Ξεκίνησε την καριέρα της από το Μιλάνο, όπου δοκίμασε την τύχη της ως μοντέλο. Το εντυπωσιακό κορμί της, με ύψος 1,77μ. και αναλογίες 87-61-90, τη βοήθησε να καθιερωθεί στις ιταλικές πασαρέλες και σύντομα έγινε το κεντρικό πρόσωπο στις καμπάνιες της "Guess". Το 2005 παρουσίασε το φεστιβάλ του Σανρέμο, δίπλα στον Πάολο Μπονόλις και την Αντονέλα Κλερίτσι. Την ίδια χρονιά ηχογράφησε τον πρώτο της δίσκο με τίτλο "Je t'aime". Το ομώνυμο τραγούδι επιλέχθηκε από τη Citroen για την καμπάνια του μοντέλου C1. Το 2006 κυκλοφόρησε και ο δεύτερος δίσκος της, με τίτλο "Non fidarti", στον οποίο συνεργάστηκε με τον ράπερ Αλεσάντρο Βάτσα. Πάντως, οι φωνητικές δυνατότητές της δεν εκτιμούνται ιδιαίτερα στη γειτονική χώρα, με τα κουτσομπολίστικα έντυπα να μιλούν για "φωνή ψαριού" και "διαρκές κλαψούρισμα"!Παράλληλα, αμφισβητείται πολύ και η ευφυΐα της, καθώς - ούτε λίγο ούτε πολύ - χαρακτηρίζεται "χαζούλα". Αν αναρωτιέστε τι σχέση έχει με τον αθλητισμό, η απάντηση είναι εύκολη και φυσικά εστιάζεται στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Δεν θα σας φανεί περίεργο αν σας ενημερώσουμε πως η Φεντερίκα είχε στο παρελθόν δεσμό με τον 37χρονο αμυντικό της Λιβόρνο, Φάμπιο Γκαλάντε.

Δεν πωλείται η Τορίνο

Tις φήμες που θέλουν τη διοίκηση της Τορίνο να πουλάει την ομάδα διέψευσε ο Ουρμπάνο Κάιρο. Την προηγούμενη εβδομάδα η «Gazzetta dello Sport» αποκάλυψε ότι η Emirates και η Red Bull έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον του ιταλικού συλλόγου, όμως ο πρόεδρος της «granata» τόνισε πως δεν ισχύει η συγκεκριμένη είδηση.

Η πρώτη εταιρεία έγινε χορηγός της Μίλαν και η ιταλική εφημερίδα ανέφερε ότι ο Αντριάνο Γκαλιάνι τόνισε πως η Τορίνο θα ήταν μια καλή επενδυτική κίνηση. «Δεν έχω δει ποτέ κάποιον Άραβα», τόνισε ο Κάιρο, αναφερόμενος στον διευθύνων σύμβολο της Emirates, Αχμέντ Αλ Μακτούμ. «Και δεν έχω δει τον Γκαλιάνι για μήνες. Αυτή είναι η τελευταία… σαπουνόπερα που αφορά την ομάδα μας. Ωστόσο, εγώ δεν πρόκειται να την πουλήσω και κοιτάζω το μέλλον», συνέχισε.

Όσον αφορά την Red Bull, η οποία ενδεχομένως θα μπορούσε να αλλάξει την διαφημιστική εικόνα της Τορίνο, τόνισε: «Δεν έχω ακούσει τίποτα για κάποιον Αυστριακό. Δεν έχω δεχθεί προσφορά και δεν ισχύει τίποτα από όσα ακούγονται».

Ο Πάμπλο στην Ισπανία;

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Πάμπλο Γκαρσία δεν αποκλείεται να μεταβεί αύριο στην Ισπανία για να παρακολουθήσει από την εξέδρα τον αγώνα Βιγιαρεάλ-ΠΑΟΚ! Σύμφωνα μάλιστα με όσα είπε ο εκπρόσωπός του, Διονύσης Γιαννόπουλος στο «Αθλητικό Μετρόπολις 95,5″, ο Γκαρσία αυτό το σκεφτόταν από το βράδυ της Τρίτης όταν έβλεπαν μαζί τον αγώνα Ρεάλ-Μίλαν.
Είπε ο κ. Γιαννόπουλος: «Βλέπαμε μαζί τον αγώνα των δυο πρώην ομάδων του, ήθελε να ηρεμήσει και ζήτησε άδεια από τη διοίκηση. Του την έδωσαν έως την Κυριακή και έφυγε αεροπορικώς. Που είναι το κακό; Θέλει μάλιστα να δει τον αγώνα της ομάδας με τη Βιγιαρεάλ και ίσως πάει στην Ισπανία»!

3η αγ: Τα "φώτα" στο Μιλάνο, εύκολη αποστολή για Μάντσεστερ

Την κορυφή του Α' ομίλου διεκδικούν στο Μιλάνο, Ίντερ και Τότεναμ. Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την πρωτοπόρο Κοπεγχάγη. Η 3η και κομβική αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ κρίνει πολλά για το ευρωπαϊκό μέλλον των ομάδων. Αγώνες που θα κρίνουν πολλά για τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ περιλαμβάνει το μενού της 3ης αγωνιστικής, από τον Α' μέχρι τον Δ' όμιλο. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ίντερ υποδέχεται την Τότεναμ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Σάλκε έχουν -θεωρητικά- εύκολο έργο απέναντι σε Μπούρσασπορ και Χάποελ αντίστοιχα, ενώ στον όμιλο του Παναθηναϊκού, η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει την Κοπεγχάγη.

Α' όμιλος
Την πρώτη θέση του 1ου ομίλου διεκδικούν στο "Τζουζέπε Μεάτσα" η Ίντερ με την Τότεναμ, οι οποίες είναι πρωτοπόρες με 4 βαθμούς.
Οι "νερατζούρι" μετρούν πέντε συνεχόμενες εντός έδρας νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ και είναι το απόλυτο φαβορί για να κερδίσουν το ματς με τα "σπιρούνια", παρά τις απουσίες των Μιλίτο, Καμπιάσο και την αμφίβολη συμμετοχή των Μότα και Μπιαμπιάνι.
Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ θα παραταχθεί χωρίς τον τιμωρημένο Φαν ντερ Φάαρτ και τον αρχηγό Λέντλι Κινγκ, ενώ ενδέχεται να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα της ομάδας ο Γιουνές Καμπούλ.
Η προϊστορία της Ίντερ στα εντός έδρας παιχνίδια με αγγλικές ομάδες είναι υπέρ της έχοντας ως απολογισμό 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ η Τότεναμ έχει επισκεφθεί μία φορά το "Μεάτσα" τη σεζόν 1971-72, φέρνοντας ισοπαλία 1-1 με την "αιώνια" αντίπαλο των "νερατζούρι", Μίλαν.
Στο άλλο ματς του 1ου ομίλου, η Τβέντε υποδέχεται την Βέρντερ, θέλοντας να αφήσει γρήγορα πίσω της την βαριά ήττα από την Τότεναμ στο Λονδίνο και να αποδείξει ότι δεν ήταν τυχαία η ισοπαλία που έφερε με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ίντερ.
Η ομάδα του Εντσέντε, που μετρά δύο σερί εντός έδρας νίκες απέναντι σε γερμανικές ομάδες, θέλει παράλληλα να πάρει εκδίκηση για τον περυσινό αποκλεισμό της στη φάση των "32" του Γιουρόπα Λιγκ από τον σημερινό της αντίπαλο (1-0 το ματς στην Ολλανδία, 1-4 εκτός).
Από την άλλη πλευρά, ο σύλλογος της Βρέμης επιθυμεί να αφήσει πίσω της την "τεσσάρα" από την Ίντερ και να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση του ομίλου. Σε αυτή της την προσπάθεια δεν έχει υπέρ της την παράδοση, καθώς μετρά πέντε ήττες και μία ισοπαλία επί ολλανδικού εδάφους, όμως βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και θα τα παίξει όλα για όλα για τη νίκη που θα την κρατήσει ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης.
Το πρόγραμμα της Τετάρτης (20/10)
21.45 Ίντερ – Τότεναμ
21.45 Τβέντε – Βέρντερ Βρέμης
21.45 Σάλκε – Χάποελ Τελ Αβίβ
21.45 Λιόν – Μπενφίκα
21.45 Ρέιντζερς – Βαλένθια
21.45 Μάντσεστερ Γ. – Μπούρσασπορ
21.45 Παναθηναϊκός – Ρούμπιν
21.45 Μπαρτσελόνα - Κοπεγχάγη
Β' όμιλος
Τη νίκη που θα την φέρει με το ένα πόδι στην επόμενη φάση αναζητά η Λιόν με αντίπαλο την Μπενφίκα.
Οι "γκον", που διανύουν το χειρότερα ξεκίνημα στο Σαμπιονά από τη σεζόν 1995-96, θα παραταχθούν χωρίς τον Ζερεμί Τουλαλάν ο οποίος τραυματίστηκε στο ματς πρωταθλήματος με τη Λιλ. Αντίθετα, ο Κλοντ Πιελ θα έχει στην διάθεσή του τους Κρις και Μπάστος που ξεπέρασαν τα προβλήματά τους.
Όσον αφορά στην Μπενφίκα, οι πρωταθλητές Πορτογαλίας θέλουν να εκμεταλλευθούν την καλή τους άμυνα (έχουν κρατήσει το μηδέν στα πέντε από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια τους) και να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ακόμα και χωρίς τον τραυματία, Όσκαρ Καρντόζο.
Ματς με ξεκάθαρο φαβορί είναι εκείνο του Γκελζενκίρχεν μεταξύ της Σάλκε και της Χάποελ Τελ Αβίβ.
Οι γηπεδούχοι πάνε από το κακό στο χειρότερο στην Μπουντεσλίγκα (βρίσκονται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας) και αναζητούν την διάκριση μέσω του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά τη νίκη τους επί της Μπενφίκα, θέλουν να πετύχουν το 2Χ2 στην έδρα τους, απέναντι σε μία ομάδα που αγωνίζεται για πρώτη φορά στην διοργάνωση.
Οι απουσίες της Σάλκε είναι γνωστές (Κένια, Χούνγκλαντ, Πάντερ), ενώ από πλευράς Χάποελ αμφίβολοι είναι οι Γιαντίν και Μπεν Νταγιάν. Αντίθετα, οι Ζάχαβι και Σέχτερ επέστρεψαν και αναμένεται να αγωνιστούν.
Γ' όμιλος
Αντιμέτωπη με την κακή παράδοση που έχει στο "σπίτι" της απέναντι σε τουρκικές ομάδες έρχεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία υποδέχεται την Μπούρσασπορ.
Στη σκιά των όσων ακούγονται για αποχώρηση του Γουέιν Ρούνεϊ, οι "κόκκινοι διάβολοι" αναζητούν τη νίκη που θα τους φέρει πιο κοντά στην επόμενη φάση, μετά και από τη νίκη τους στο "Μεστάγια".
Ως γηπεδούχος απέναντι σε συλλόγους από την γειτονική χώρα, η Μάντσεστερ μετρά δύο νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες, απολογισμός που σαφώς δεν... αρμόζει στην πιο επιτυχημένη αγγλική ομάδα των τελευταίων ετών.
Από την πλευρά της, οι παίκτες της Μπούρσασπορ θα κατέβουν για να απολαύσουν το παιχνίδι στο "θέατρο των ονείρων" και θα τα παίξουν όλα για όλα, με οδηγό το διπλό που είχε κάνει η Μπεσίκτας τον περασμένο Νοέμβριο, στο τελευταίο παιχνίδι τουρκικής ομάδας στο Μάντσεστερ.
Με νύχια και με δόντια θα διεκδικήσουν τη νίκη Ρέιντζερς και Βαλένθια, προκειμένου να πάρουν  προβάδισμα έναντι του αντιπάλου τους στη μάχη της πρόκρισης.
Οι Σκωτσέζοι, που θα αγωνιστούν χωρίς τους ΜακΚάλοχ και Μπίτι, ξεκίνησαν... σχεδόν ιδανικά παίρνοντας ισοπαλία στο Μάντσεστερ και νικώντας με το εύθραυστο 1-0 την Μπούρσασπορ, και αν κερδίσουν τις "νυχτερίδες" θα γίνουν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Αντίθετα με την Ρέιντζερς, η Βαλένθια θα προσπαθήσει καταρχήν να μην χάσει για να μην μεγαλώσει η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων στους 4 βαθμούς και αν της δοθεί η ευκαιρία θα χτυπήσει το ματς. Σε αυτήν τους την προσπάθεια, οι "νυχτερίδες" δεν θα έχουν στη διάθεσή τούς τους Χοακίν και Τοπάλ.

Δ' όμιλος
Με στόχο τη νίκη που θα την φέρει στην πρώτη θέση του ομίλου, η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την πρωτοπόρο και υπολογίσιμη, Κοπεγχάγη.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν μπορεί να στηριχθεί στον Γκάμπριελ Μιλίτο, ο οποίος είναι τραυματίας, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Τσάβι που αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα.

Από την πλευρά της, η Κοπεγχάγη δεν έχει τίποτα να χάσει και θα κατέβει στο "Καμπ Νου" για να υπερασπιστεί την πρωτιά του ομίλου έχοντας την ψυχολογία με το μέρος της, μετά τον θρίαμβο επί της Οντένσε (5-0) για το δανέζικο πρωτάθλημα, που την έφερε 13 βαθμούς μπροστά από την δεύτερη Μίντιλαντ.

Mουρίνιο: «Τα λέμε όταν αποφασίσετε να τον πουλήσετε»

Ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι βέβαιο πως θα κάνει πρόταση για να πάρει τον Γουέιν Ρούνεϊ στη Ρεάλ Μαδρίτης εφόσον οι διοικούντες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφασίσουν να πουλήσουν τον 24χρονο επιθετικό. "Αν αποφασίσουν πως θέλουν να τον πουλήσουν τότε ας μου κάνουν ένα τηλεφώνημα», δήλωσε χαρακτηριστικά

Το μεγάλο βήμα έγινε την Τρίτη όταν ο Άλεξ Φέργκιουσον δήλωσε ανοικτά πως ο Ρούνεϊ θέλει να αποχωρήσει από τους «κόκκινους διαβόλους». Αυτό σε συνάρτηση με το «πάγωμα» των σχέσεων μεταξύ των δύο ανδρών σημαίνει πως ο 24χρονος στράικερ μετράει …μέρες πλέον στο Μάντσεστερ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένας από τους λίγους συλλόγους που έχει την δυνατότητα να τον αποκτήσει αν και ο Ζοσέ Μουρίνιο πιστεύει ακράδαντα πως ο διεθνής Άγγλος φορ θα αλλάξει γνώμη τελικά και θα παραμείνει στο «Ολντ Τράφορντ». Παρόλα αυτά σε περίπτωση που οι εξελίξεις τον ευνοήσουν ο «εκλεκτός» δεν θα έχει κανένα ενδοιασμό να κάνει πρόταση για την απόκτηση του Ρούνεϊ.

Μιλώντας στο Sky Sport News μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα με την Μίλαν για το Τσάμπιονς Λιγκ ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε σχετικά: «Θα παραμείνει στη Γιουνάιτεντ. Προφανώς έχει τους λόγους του που θέλει να φύγει αλλά θεωρώ πως ανήκει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στους οπαδούς της, στο Ολντ Τράφορντ. Αν τώρα αποφασίσουν πως θέλουν να τον πουλήσουν τότε ας μου κάνουν ένα τηλεφώνημα».

Ο Μουρίνιο μάλιστα είναι έτοιμος να δώσει… μάχη προκειμένου να τον ντύσει στα λευκά των «μερένχες»: «Όλοι θα ενδιαφερθούν. Αλλά εμένα μου αρέσει σαν παίκτης, συμπαθώ τον σερ Άλεξ και την Γιουνάιτεντ και πιστεύω πως το καλύτερο για αυτόν θα ήταν να μείνει εκεί ισόβια».

Αλλού ναι, στην Σίτι όχι!

Μπορεί ο Γουέιν Ρούνεϊ να βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως οι άνθρωποι του συλλόγου ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να τον αφήσουν να φύγει για τη Σίτι. Οι «πολίτες» λίγο μετά το θέμα που προέκυψε ανάμεσα στον Άγγλο επιθετικό και την ομάδα του, εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους κάνοντας λόγο για πρόταση 120 εκατομμυρίων ευρώ.

Η διοίκηση της Γιουνάιτεντ, ωστόσο, τόνισε ότι δεν θα τον αφήσει να πάει στη μισητή αντίπαλο, όποιο και αν είναι το ποσό. «Θα ήταν εφιάλτης να συμβεί κάτι τέτοιο και θα κάνουμε τα πάντα έτσι ώστε να μην πραγματοποιηθεί ποτέ», τόνισε άνθρωπος των «κόκκινων διαβόλων».

Δαλουκας «Θέλω να γυρίσω»

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟ Ο ΔΑΛΟΥΚΑΣ ΖΗΤΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ. ΚΑΤΗΓΟΡΕΊ ΜΑΡΙΝΑΚΗ: «ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΟΥ». ΠΡΟΣ ΕΠΑΝΟΔΟ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗΣ.-
Μετά το εξωδικο που εστειλε στον Βαγγελη Μαρινακη ο Γιώργος Δαλούκας απηύθυνε επιστολή και στην ΕΠΟ και συγκεκριμένα στον Σοφοκλή Πιλάβιο από τον οποίο ζητά να επανεξεταστεί το θέμα της αποχώρησής του από την διαιτησία.

Από όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, ο Θεσσαλός διαιτητής ζήτησε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ να συζητηθεί το θέμα της επιστροφής του στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 21 Οκτωβρίου, και παράλληλα αξιώνει να πάρουν θέση τα μέλη του ΔΣ, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Επίσης, μέσω της επιστολής του ο Δαλούκας σημειώνει πως περιμένει και την επιστροφή του στους πίνακες των διεθνών διαιτητών, καθώς για το 2011 έχει αντικατασταθεί από τον Σιδηρόπουλο.

«Απαράδεκτος ο τρόπος»

Μάλιστα, από όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, ο Δαλούκας απευθυνόμενος στον Βαγγέλη Μαρινάκη χαρακτηρίζει στην επιστολή του ως «απαράδεκτο τον τρόπο που τον αντιμετώπισε για το πέναλτι που έδωσε στον Παναθηναϊκό» και σημειώνει πως «τον έθιξε επαγγελματικά και ανθρώπινα».

Επιστροφή μαζί με Κουκουλάκη

Ο Πιλάβιος αναμένεται να εμφανίσει την επιστολή στο ΔΣ της Πέμπτης, ενώ πολλές είναι πλέον οι πιθανότητες ο Γιώργος Δαλούκας να βρίσκεται και πάλι στα γήπεδα στο τέλος του έτους. Παράλληλα, τα Χριστούγεννα αναμένεται να λήξει και η σιωπηρή τιμωρία του Μιχάλη Κουκουλάκη, ο οποίος έχει… αποσυρθεί μετά τα λάθη του στο ματς ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης.

Σκέψεις για ανανέωση σε Ελευθερόπουλο

Οι πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποιεί ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στο φετινό πρωτάθλημα και το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, έχουν βάλει σε σκέψεις τους ανθρώπους τού Ηρακλή.Ο πεπειραμένος πορτιέρο υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι μονοετές συμβόλαιο, με πολύ χαμηλές μάλιστα αποδοχές και η διοίκηση του συλλόγου ήδη έχει στο μυαλό της να τον καλέσει, για να ανανεώσουν τη συνεργασία τους.

Κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει και με τον Απόστολο Βέλλιο, προκειμένου να... κοπεί ο βήχας στις ομάδες τής Αθήνας που τον έχουν στη λίστα τους. Οι πληροφορίες από την Θεσσαλονίκη, άλλωστε, αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος τής τρέχουσας εβδομάδας οι παίκτες θα πάρουν ένα μέρος από τα χρήματα που τους οφείλονται.

Νέο σενάριο για ΠΑΟΚ και Ροτέν

Το όνομα του Ζερόμ Ροτέν επιστρέφει στο ρεπορτάζ τού ΠΑΟΚ, μετά τα καλοκαιρινά δημοσιεύματα που ήθελαν τις δύο πλευρές σε επαφές, ως υποψήφιος για να φορέσει τη φανέλα των Θεσσαλονικέων.Ο 32χρονος άσος έμεινε ελεύθερος από την Παρί Σεν Ζερμέν και, σύμφωνα με το 'skysports', ο 'δικέφαλος του Βορρά', η Ανκαραγκουτσού, η Οσέρ και η Βαλενσιέν τον έχουν ήδη προσεγγίσει. Με τον ίδιο να δίνει προτεραιότητα στην παραμονή του στη Γαλλία.

Το όνομα του Ροτέν είχε συνδεθεί το περασμένο καλοκαίρι (αλλά και παλαιότερα) και άλλους ελληνικούς συλλόγους (Ολυμπιακός, Λάρισα κ.λπ), παρόλα αυτά η πτωτική πορεία τής καριέρας του τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με το κασέ του, δεν κάνουν ιδιαίτερα ελκυστική την περίπτωσή του. Πολύ περισσότερο για τον ΠΑΟΚ αυτής της περιόδου, που βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή και όχι ποδοσφαιριστών ενόψει τού Γενάρη.

Φωτο Ημερας

   Ομορφιές... ακούει jump... van halen

 

Μουρίνιο: «Παίξαμε συγκλονιστικά»!

Ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών της Ρεάλ Μαδρίτης εμφανίστηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο, ύστερα από τη νίκη (2-0) της «βασίλισσας» επί της Μίλαν στο Μπερναμπέου.

«Όταν η ομάδα παίζει καλά, ο προπονητής είναι ήρεμος και δεν χρειάζεται να αλλάξει πολλά πράγματα. Ο Μαρσέλο, ο Εζίλ και ο Ντι Μαρία αντιμετώπισαν παίκτες της αξίας του Πίρλο, του Γκατούζο και του Ροναλντίνιο. Είναι καταπληκτική η ψυχολογία που είχε η ομάδα και είμαι χαρούμενος για αυτό», ανέφερε αρχικά ο Πορτογάλος.

Στη συνέχεια, ο 46χρονος προπονητής ανέφερε: «Αν ήταν ένας αγώνας για την προημιτελική φάση ή τα ημιτελικά, τότε δεν θα ήμουν χαρούμενος, επειδή το σκορ θα μπορούσε να είναι 4-0. Ωστόσο, είναι δύσκολο σε αυτή τη φάση να πετύχουμε τόσα γκολ. Έτσι, είμαι χαρούμενος. Είμαστε στην αρχή της δουλειάς, επειδή είμαι εδώ τέσσερις μήνες και έχω υπογράψει για τέσσερα χρόνια. Ωστόσο, δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός πως τα πράγματα πάνε καλά».

Ο «Special One» εξήγησε τη σημασία που είχε η εμφάνιση και η νίκη επί της Μίλαν, δεδομένης της προετοιμασίας που έκανε η ομάδα του για το συγκεκριμένο παιχνίδι: «Κερδίσαμε επειδή παίξαμε τόσο συγκλονιστικά και δεν κάναμε λάθη απέναντι στη Μίλαν. Μιλάμε για σπουδαία ομάδα, όμως η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πολύ καλή. Και δεν είχαμε χρόνο για να προετοιμαστούμε. Είχαμε μια απίστευτη αντίδραση στη φυσική κατάσταση, αν σκεφτεί κανείς ότι το Σάββατο παίξαμε στις δέκα το βράδυ (στις 23:00 ώρα Ελλάδας). Πάντα παίζουμε τέτοια ώρα και έχουμε λίγο χρόνο για να κοιμηθούμε, αφού πάμε στις 4 το πρωί στα σπίτια μας. Παρόλα αυτά, τα πράγματα πάνε καλά».

Καταλήγοντας, ο Μουρίνιο τόνισε: «Θέλω να περάσουμε, να είμαστε πρώτοι και να πάρουμε όλους τους βαθμούς. Δεν θα δώσουμε κανένα βαθμό σε καμία ομάδα. Είμαστε η Ρεάλ Μαδρίτης και δεν θα δώσουμε πόντους σε κανέναν αντίπαλο».

Σε άδεια ο Πάμπλο Γκαρσία!

Ο Πάμπλο Γκαρσία μάζεψε τα πράγματά του και αποχώρησε από την Ελλάδα μαζί με την οικογένειά του καθώς πήρε πενθήμερη άδεια από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ για να εκτονωθεί η κατάσταση.
Ο Ουρουγουανός μέσος αναχώρησε από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» με προορισμό την πατρίδα του, έχοντας μαζί του αρκετές αποσκευές και την οικογένειά του. Ο λόγος δεν είναι πως ο διεθνής άσος σηκώθηκε και έφυγε από την Ελλάδα χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν αλλά έχει πάρει σχετική άδεια από την διοίκηση του «δικεφάλου».

Ο Πάμπλο Γκαρσία θα λείψει για πέντε μέρες αφού του δόθηκε ειδική άδεια για να ηρεμήσει και να εκτονωθεί η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες και την κόντρα που «άναψε» με τον υπηρεσιακό προπονητή, Μάκη Χάβο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έμπειρος μέσος αναχώρησε για την Ουρουγουάη πριν αναχωρήσει η αποστολή του ΠΑΟΚ για την Ισπανία, εκεί όπου την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει τη Βιγιαρεάλ στο πλαίσιο του Europa League.

Όπως είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή πάντως, το «διαζύγιο» ανάμεσα στον Ουρουγουανό και τον μακεδονικό σύλλογο φαντάζει να είναι αρκετά κοντά και πιθανότατα ο Ουρουγουανός θα αποτελέσει «παρελθόν» στο άμεσο μέλλον.

Ετοιμάζει αλλαγές ο Κούπερ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία του Άρη ενόψει του αυριανού αγώνα με την Μπάγερ Λεβερκούζεν στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ μελετάει ενδελεχώς τη γερμανική ομάδα, την οποία έχει παρακολουθήσει σε δύο παιχνίδια ο Γιάννης Μιχαλήτσος. Επίσης, ο 55χρονος τεχνικός έχει πάρει στα χέρια του τα dvd από όλα τα τελευταία παιχνίδια της Μπάγερν και έχει βγάλει κάποια συμπεράσματα.

Εκείνο που χρειάζεται να προσέξουν οι Θεσσαλονικείς είναι η μεσαία γραμμή και επίθεση των «ασπιρίνων», αφού διαθέτει γρήγορους και επικίνδυνους παίκτες. Με δεδομένο ότι το μεγάλο πρόβλημα του Αρη εντοπίζεται στα χαφ εξαιτίας της απουσίας των Πρίττα, Ναφτί (φάνηκε πολύ στο ματς με την ΑΕΚ), ο Αργεντινός έχει ρίξει όλο το βάρος στον τρόπο που θα αμυνθεί η ομάδα του αποτελεσματικά για να μη δώσει χώρους στη Λεβερκούζεν.

Όπως γράφει η «SportDay», ο Κούπερ σκέφτεται να χρησιμοποιήσει όπως και με την Ατλέτικο Μαδρίτης τον Κώστα Μενδρινό αριστερό χαφ αντί του Κάλβο, προκειμένου ο 25χρονος μέσος να γίνεται τρίτο αμυντικό χαφ δίπλα στους Φατί και Τόχα. Η δεύτερη αλλαγή που σκέφτεται είναι να επαναφέρει στην ενδεκάδα τον Χρίστο Βαγγέλη αντί του Νέτο, συνταγή που επίσης δοκιμάστηκε και πέτυχε με την ισπανική ομάδα.

Το σημερινό πρόγραμμα

Ανοικτή για τα ΜΜΕ θα είναι η σημερινή τελευταία προπόνηση του Αρη, που θα διεξαχθεί στις 10:30 στο Ρύσιο. Ανοικτή θα είναι και η προπόνηση της Λεβερκούζεν στις 17:00 στο «Κλ. Βικελίδης». Η αποστολή της γερμανικής ομάδας αναμένεται σήμερα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στις 12:45 και στις 13:30 θα δοθεί η συνέντευξη Τύπου του Χάινκες και ενός ποδοσφαιριστή στο ξενοδοχείο «Hyatt». Από την πλευρά τους, ο Κούπερ και ο Κάρλος Ρουίζ θα μιλήσουν στις 15:30 στην Αίθουσα Τύπου του «Κλ. Βικελίδης».

Κοντρέρας: «Ζητάμε λίγη υπομονή»

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί τον ΠΑΟΚ είναι το γεγονός ότι στις δηλώσεις κατά την αναχώρηση της αποστολής για την Ισπανία, το παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Ο Πάμπλο Κοντρέρας μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου και στάθηκε στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο «Δικέφαλος του Βορρά».

«Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη Βιγιαρεάλ. Γνωρίζουμε την κατάσταση που βρισκόμαστε μετά από τα τελευταία αποτέλεσμα και αισθανόμαστε κι εμείς πολύ άσχημα», τόνισε -αρχικά- ο Κοντρέρας και συνέχισε:

«Ζητάμε λίγη υπομονή από τους οπαδούς μας για την κατάσταση που βρισκόμαστε. Η ομάδα προσπαθεί να κάνει ό,τι είναι καλύτερο. Θα προσπαθήσουμε να την αντιπροσωπεύσουμε καλά στην Ισπανία.

Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα δεν αντιπροσωπεύουν την ποιότητα της ομάδας και εμείς οι παίκτες προσπαθούμε -από την πλευρά μας- να αντιστρέψουμε την κατάσταση», δήλωσε.

Ο Χιλιανός όταν του ζητήθηκε να απαντήσει για τον λόγο που μπορεί να έχει επηρεάσει την ομάδα απάντησε: «Όλα μπορούν να επηρεάσουν μια ομάδα. Πρέπει να υπάρχει λίγη ηρεμία από τους φιλάθλους. Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε τρεις σερί ήττες, αλλά δουλεύουμε πολύ σκληρά κάθε ημέρα. Φυσικά και πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη για τα άσχημα αποτελέσματα. Θα προσπαθήσουμε να βγούμε μπροστά με όλο το κουράγιο που έχουμε», κατέληξε.

Μπήκε στο Top 10 ο Κασίγιας

Ένα ακόμη «παράσημο» για τον Ίκερ Κασίγιας. Με τη συμμετοχή του στη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Μίλαν (2-0) έφτασε τις 104 στο Champions League, προσπέρασε τον Όλιβερ Καν ως τερματοφύλακας με τις περισσότερες εμφανίσεις στη διοργάνωση και μπήκε στη δεκάδα των ποδοσφαιριστών με τις περισσότερες παρουσίες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Αναλυτικά το Top 10:

1. Ραούλ 132
2. Ρομπέρτο Κάρλος 120
3. Ράιαν Γκιγκς 119
4. Πολ Σκόουλς 115
5. Τιερί Ανρί 111
6. Κλάρενς Ζέεντορφ 111
7. Πάολο Μαλντίνι 109
8. Γκάρι Νέβιλ 109
9. Ντέιβιντ Μπέκαμ 105
10. Ίκερ Κασίγιας 104

Επεισόδια και συλλήψεις στη Μαδρίτη

Συμπλοκές οπαδών της Μίλαν με την Αστυνομία της Μαδρίτης στιγμάτισαν το παιχνίδι της Ρεάλ με τη Μίλαν, το οποίο τελικά βρήκε νικήτρια την πρώτη με 2-0.Οι οπαδοί των «ροσονέρι», χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστός ο λόγος, συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετές συλλήψεις και δύο τραυματισμοί οπαδών.

Τελικά, μετά από αρκετή ώρα τα πνεύματα ηρέμησαν και οι φίλοι της Μίλαν αποχώρησαν χωρίς ένταση.

«Οι καλύτεροι οπαδοί της Ευρώπης»

Η ιταλική ιστοσελίδα tifo.it ανακήρυξε τη Θύρα 3 ως την καλύτερη κερκίδα φανατικών οπαδών για το 2009-10

Ακόμα μία μεγάλη διεθνή διάκριση για τους οπαδούς του Άρη. Πιο συγκεκριμένα, η Διεθνής Οργάνωση για την Υποστήριξη των Οπαδών (T.I.F.O.), μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, ανακοίνωσε την ανακήρυξη της Θύρας 3 του “Κλεάνθης Βικελίδης” σε καλύτερη κερκίδα φανατικών της Ευρώπης για τη σεζόν 2009-2010.
Όπως προκύπτει, οι εμπνεύσεις των οπαδών των κίτρινων και η απίστευτη υποστήριξη που παρέχουν στην ομάδα τους, αποκτούν πλέον πανευρωπαϊκή αναγνώριση, με τους φίλους του Άρη να… δείχνουν το δρόμο στους παίκτες της ομάδας για την κατάκτηση της κορυφής.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκεκριμένη βράβευση λαμβάνει χώρα από τη σεζόν 1992-1993 και μέσα στις βραβευμένες κερκίδες περιλαμβάνονται η περίφημη “Curva Nord” της Ίντερ, όπως και η “Frente” των οπαδών της Ατλέτικο Μαδρίτης.  http://www.tifo.it/index_it.html

Οι πέντε βασικές αλλαγές στους κανονισμούς μπάσκετ

Αλλαγή κανονισμών αποφάσισε η FIBA από τη 1/10 σε όλες τις εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις του μπάσκετ πλην του ΝΒΑ.
 Έτσι οι βασικές πέντε βασικές αλλαγές που θα ισχύουν από φέτος στην Ευρωλίγκα αλλά και στην Α1, είναι:
1.  Αρχικά αλλάζει ο αγωνιστικό χώρος. Η γραμμή του τρίποντου μεταφέρεται στα 6.75μ.απο τα 6. 25 που ήταν μέχρι τώρα. Μάλιστα στις γωνίες του γηπέδου, η γραμμή του τριπόντου θα είναι στα 6.60μ

2. «Ανοίγει» η ρακέτα, το γνωστό και «ζωγραφιστό» που οριοθετείται ο χώρος των τριών δευτερολέπτων. Από τραπεζοειδές, το σχήμα γίνεται ορθογώνιο. Έτσι οι παίκτες πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί στην παράβαση των τριών δευτερολέπτων ενώ θεωρητικά οι ψηλοί θα έχουν πιο ανοιχτούς χώρους για να κινηθούν.

3. Πλάγιες Γραμμές Επαναφοράς

Αφορά δυο μικρές γραμμές που έχουν σημειωθεί εκτός γηπέδου, στην απέναντι πλευρά από την γραμματεία και τους πάγκους των ομάδων.
Επίσης κατά τη διάρκεια των 2 τελευταίων λεπτών του αγώνα και της παράτασης μετά από τάιμ άουτ , η επιτιθέμενη ομάδα θα επαναφέρει την μπάλα από το σημείο της νέας πλάγιας γραμμής επαναφοράς που βρίσκεται απέναντι από τη γραμματεία και όχι από το κέντρο όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Η σκοπιμότητα αυτού του κανονισμού βοηθάει τις ομάδες να κερδίσουν χώρο να έρχονται πιο κοντά στο καλάθι, κάτι που σημαίνει ότι με μια πάσα θα είναι πιο εύκολο με μια πάσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να βγει ένα καλό σουτ.

4. Ημικύκλια όπου δε χρεώνεται το επιθετικό φάουλ

Τα ημικύκλια που δε χρεώνεται το επιθετικό φάουλ θα σημειώνονται στο παρκέ, κάτω από τα καλάθια. Επιθετικό φάουλ δεν θα σφυρίζεται ποτέ αν η επαφή του επιθετικού παίκτη γίνεται με τον αμυντικό που βρίσκεται μέσα σε αυτό το ημικύκλιο.

5. Τα 24 δευτερόλεπτα

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι αν γινόταν φάουλ, ο χρόνος των 24 δευτερολέπτων της επίθεσης ανανεωνόταν. Επίσης αν η μπάλα έβγαινε εκτός γηπέδου, ο χρόνος της επίθεσης σταματούσε στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, πριν η μπάλα βγει έξω. Πλέον τα πράγματα αλλάζουν.

1) Αν ο αγώνας σταματήσει για οποιοδήποτε λόγο από τα 14΄΄ και πάνω, δεν θα γίνεται ανανέωση του χρόνου, αλλά θα μένει ως έχει. Πχ. Αν γίνει φάουλ στα 18΄΄ η ομάδα θα έχει 18΄΄ να επιτεθεί και όχι 24΄΄.

2) Αν ο αγώνας σταματήσει για οποιονδήποτε λόγο με το χρονόμετρο να δείχνει 13΄΄ και κάτω, το χρονόμετρο θα επιστρέφει στα 14΄΄, όσο θα είναι και ο επιτρεπόμενος χρόνος για να κάνει η ομάδα επίθεση.