Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Χρόνια πολλά… αρχηγέ!

Ο Αλεσάντρο Φλορέντσι, πήρε τη θέση του εορτάζοντα Φραντσέσκο Τότι και με δικό του γκολ, έλυσε τον γόρδιο δεσμό για την Ρόμα, που με σκορ 2-0 κόντρα στη Βερόνα, διατήρησε το απόλυτο στη Serie A.

Χρόνια πολλά… αρχηγέ
Η Ρόμα τα βρήκε… σκούρα κόντρα στην Βερόνα, αλλά κατάφερε να γιορτάσει με την πέμπτη της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στην Serie Α τα 38α γενέθλια του αρχηγού της Φραντσέσκο Τότι. Οι «τζιαλορόσι», με τον Κώστα Μανωλά (δέχθηκε κίτρινη κάρτα στο 45΄) στην ενδεκάδα και τους Βασίλη Τοροσίδη, Χοσέ Χολέβας στον πάγκο, νίκησαν 2-0 στο «Ολύμπικο» την «Ελλάς», σε ένα ματς που είχαν την απόλυτη υπεροχή, αλλά το γκολ δεν… ερχόταν.

Οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες και την κατοχή, αλλά τη λύση έδωσε ο Αλεσάντρο Φλορέντσι, που στο 66ο λεπτό αντικατέστησε τον Τότι. Χρειάστηκαν εννέα λεπτά για να ανοίξει το σκορ ο Ιταλός επιθετικός, που είχε και δοκάρι στο 81ο λεπτό. Το 2-0 ήρθε με ένα μακρινό σουτ του Ντέστρο στο 86΄ που έβαλε τέλος στα όποια όνειρα βαθμολογικής συγκομιδής για τη Βερόνα. Έτσι η Ρόμα έφτασε τους 15 βαθμούς, την ώρα που η Βερόνα γνώρισε τη πρώτη φετινή της ήττα και παρέμεινε στους οκτώ. Για τη φιλοξενούμενη, στην ενδεκάδα ήταν Ταχτσίδης και Μόρας και εκτός αποστολής ο Χριστοδουλόπουλος.

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία της Serie A

Αναλυτικά η 5η αγωνιστική:

Σάββατο, 27/9

Ρόμα-Βερόνα 2-0 (75΄ Φλορέντσι, 86΄ Ντέστρο)
Αταλάντα-Γιουβέντους 21:45

Κυριακή, 28/9

Σασουόλο-Νάπολι 13:30
Τσεζένα-Μίλαν 16:00
Κιέβο-Έμπολι 16:00
Ίντερ-Κάλιαρι 16:00
Τορίνο-Φιορεντίνα 16:00
Τζένοα-Σαμπντόρια 21:45

Δευτέρα, 29/9

Ουντινέζε-Πάρμα 20:00
Παλέρμο-Λάτσιο 22:00

Η επόμενη (6η) αγωνιστική:

Σάββατο 4 Οκτωβρίου

Βερόνα-Κάλιαρι
Μίλαν-Κιέβο

Κυριακή 5 Οκτωβρίου

Έμπολι-Παλέρμο
Λάτσιο-Σασουόλο
Πάρμα-Τζένοα
Σαμπντόρια-Αταλάντα
Ουντινέζε-Τσεζένα
Γιουβέντους-Ρόμα
Φιορεντίνα-Ίντερ
Νάπολι-Τορίνο
*Πηγή: sport-fm.gr*

Και… εκτός η Άντερλεχτ!!

Την αδυναμία της τα εκτός έδρας ματς διέψευσε η Άντερλεχτ, η οποία επικράτησε της Ζούλτε Βάρεγκεμ 2-0, στην ένατη αγωνιστική της Jupiler League, μετά από τρεις ισοπαλίες μακριά απ’ το γήπεδό της.

Και… εκτός η Άντερλεχτ
Άνετα παραμένει στην κορυφή η Άντερλεχτ η οποία επικράτησε 2-0 της Ζούλτε Βάρεγκεμ στην ένατη αγωνιστική της Jupiler League.

Η ομάδα του Μπεσνίκ Χασί συνεχίζει αήττητη την πορεία της στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ενώ πήρε την πρώτη της νίκη εκτός έδρας μετά από τρεις ισοπαλίες μακριά απ’ το γήπεδό της.

Η Ζούλτε απ’ την άλλη, δεν κατάφερε να ξεφύγει απ’ την προτελευταία θέση της βαθμολογίας, με τα γκολ των Σουάρεζ (42’) και Ναγιάρ (67’) να την κρατάνε εκεί.

Δείτε τη βαθμολογία εδώ
Αναλυτικά, η ένατη αγωνιστική:

Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου
Ζούλτε Βάρεγκεμ - Άντερλεχτ 0-2
(42’ Σουάρζ, 67’ Ναγιάρ)

Σερκλ Μπριζ - Βέστερλο (21:00)
Μαλίν - Μπέβερεν (21:00)
Κόρτραϊκ - Μουσκρόν (21:00)
Γκενκ - Σαρλερουά (21:30)

Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου
Γάνδη - Λόκερεν (15:30)
Σταντάρ Λιέγης - Λιρς (19:00)
Οστάνδη - Κλαμπ Μπριζ (21:00)

Η επόμενη (10η) αγωνιστική:

Παρασκευή 3/10
Βέστερλο - Γάνδη (21.30)

Σάββατο 4/10
Σαρλερουά - Κόρτραϊκ (19.00)
Μουσκρόν - Μαλίν (21.00)
Λιρς - Ζούλτε Βάρεγκεμ
Μπέβερεν - Σερκλ Μπριζ

Κυριακή 5/10
Κλαμπ Μπριζ - Σταντάρ Λιέγης (15.30)
Άντερλεχτ - Γκενκ (19.00)
Λόκερεν - Οστάνδη (21.00) *Πηγή: sport-fm.gr*

«Οδοστρωτήρας» η Μπάρτσα!! (video)

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά έξι τέρματα… φιλοδώρησε την Γρανάδα η Μπαρτσελόνα! Με τον Νεϊμάρ να κάνει χατ-τρικ και τον Μέσι να γράφει νέο ρεκόρ, οι Καταλανοί επανήλθαν στις νίκες με το θεαματικό 6-0!

«Οδοστρωτήρας» η Μπάρτσα! (video)
Την πέμπτη της νίκη σε έξι αγώνες στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η Μπαρτσελόνα! Οι Καταλανοί εμφανίστηκαν αγριεμένοι μετά την ισοπαλία τους με την Μάλαγα και διέλυσαν με σκορ 6-0 την Γρανάδα, κρατώντας για ακόμα μια φορά ανέπαφη την εστία τους.

Show απ’ τον Νεϊμάρ που σημείωσε χατ-τρικ (26’, 45’, και 66’), ενώ δεν πήγε πίσω και ο Μέσι. Όχι μόνο γιατί μοίρασε τα δύο απ’ τα συνολικά έξι τέρματα των «μπλαουγκράνα», αλλά και γιατί πέτυχε ισάριθμα (62’, 82’) φτάνοντας τα 401(!) στην επαγγελματική του καριέρα. Ο Ράκιτιτς ήταν ο τρίτος σκόρερ των νικητών στο 43’.

Έτσι, οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε παραμένουν στην κορυφή με 16 βαθμούς και περιμένουν τυχόν... στραβοπάτημα από Σεβίλλη και Βαλένθια για να απολαμβάνουν μόνοι τους την πρωτιά.



Goals Highlights FC Barcelona 6 -0 Granada CF... από lancepremium

Αναλυτικά η έκτη αγωνιστική

Παρασκευή 26/9
Έλτσε-Θέλτα 0-1
(90’ Νολίτο)

Σάββατο 27/9
Βιγιαρεάλ-Ρεάλ Μαδρίτης 0-2
(32' Μόντριτς, 40' Κριστιάνο)

Μπαρτσελόνα-Γρανάδα 6-0
((26’, 45’, 66’ Νεϊμάρ, 62’, 82’ Μέσι, 43’ Ράκιτιτς)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Σεβίλλη (21:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Εϊμπάρ (23:00)
Λεβάντε-Ράγιο Βαγεκάνο (23:00)

Κυριακή 28/9
Χετάφε-Μάλαγα (13:00)
Ντεπορτίβο Λα Κορούνια-Αλμερία (18:00)
Σοσιεδάδ-Βαλένθια (20:00)
Κόρδοβα-Εσπανιόλ (22:00)

Η επόμενη (7η) αγωνιστική

Παρασκευή 3/10
Χετάφε-Κόρδοβα (22:00)

Σάββατο 4/10
Βαλένθια-Ατλέτικο Μαδρίτης (17:00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Μπαρτσελόνα (19:00)
Εϊμπάρ-Λεβάντε (21:00)
Αλμερία-Έλτσε (23:00)
Μάλαγα-Γρανάδα (23:00)

Κυριακή 5/10
Σεβίλλη-Λα Κορούνια (13:00)
Θέλτα Βίγκο-Βιγιαρεάλ (18:00)
Εσπανιόλ- Ρεάλ Σοσιεδάδ (20:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπιλμπάο (22:00)*Πηγή: sport-fm.gr*

Χωρίς τον Πίρλο στο «Μπέργκαμο»

A-League All Stars v Juventus
Ο Αντρέα Πίρλο θα απουσιάσει και από τον αγώνα της Γιουβέντους κόντρα στην Αταλάντα για την 4η αγωνιστική της Σέριε Α.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας τα ιταλικά Μέσα μετέδιδαν πως ο έμπειρος μέσος θα πάρει κάποια λεπτά συμμετοχής στο «Μπέργκαμο», αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό, με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να τον αφήνει εκτός αποστολής.
Εκτός αποστολής έμεινε και ο επίσης τραυματίας Μπαρτζάλι.
*Πηγή: arenafm.gr*

Κολλημένη με το Χ η Παρί!!

Την 5η ισοπαλία της σε οκτώ αγώνες έφερε η Παρί που έφερε 1-1 με την Τουλούζ εκτός έδρας κι έτσι είχε νέα απώλεια βαθμών, μένοντας δύο πόντους από την κορυφή με αγώνα παραπάνω.

Κολλημένη με το Χ η Παρί
Κάτι δεν πάει καλά φέτος στην Παρί και αυτό είναι κυρίως το επιθετικό κομμάτι, αφού ειδικά στα τελευταία τρία από τα τέσσερα παιχνίδια, η ομάδα του Μπλαν δεν σκοράρει πάνω από μια φορά. Δίχως τους Ιμπραϊμοβιτς, Λαβέτσι μπροστά και Τιάγκο Σίλβα στην άμυνα είχε και πάλι προβλήματα. Στο παιχνίδι του «Μουνισιπάλ» βρέθηκε πίσω στο σκορ, από το γκολ του Μπεν Γιεντέρ στο 8’ για να ισοφαρίσει στο 33’ ο Μπαχεμπέκ. Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε κάτι κι έτσι έμεινε το 1-1 για την 5η ισοπαλία, στους οκτώ φετινούς αγώνες στην Ligue 1.

Aναλυτικά αποτελέσματα και πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 27/9

Μονακό-Νις 0-1
(7' Εντουάρντο)

Τουλούζ-Παρί Σεν Ζερμέν 1-1
(8' Μπεν Γιεντέρ - 33' Μπαεμπέκ)

Λιλ-Μπαστιά (21.00)
Λοριάν-Εβιάν
Μετς-Ρεμς
Μονπελιέ-Γκινγκάμπ

Κυριακή, 28/9

Μπορντό-Ρεν (15:00)
Λανς-Καέν (18:00)
Ναντ-Λιόν
Μαρσέιγ-Σεντ Ετιέν (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα βρίσκει με τον Άρη ο Σιαλμάς!

Οι διαφορές μεταξύ Άρη και Σιαλμά φαίνεται πως λύνονται και ο παίκτης ετοιμάζεται να ταξιδέψει για τη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει.

Τα βρίσκει με τον Άρη ο Σιαλμάς
Ο Σιαλμάς –τελικά- φαίνεται πως θα φορέσει τη φανέλα του Άρη στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο 28χρονος επιθετικός αποδέχθηκε την πρόταση που του έκανε εκ νέου ο Γιώργος Γαλανός σε επικοινωνία που είχαν οι δύο άνδρες.

Έτσι ο Σιαλμάς αναμένεται να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για να τακτοποιήσει τις λεπτομέρειες και να ολοκληρωθεί η απόκτησή του από τους κίτρινους.*Πηγή: sport-fm.gr*

Όλοι μαζί κι η Γιουνάιτεντ… μέσα!!

Μέχρι τώρα… διαφοροποιούσε τη θέση της. Σήμερα όμως η Μαν. Γιουνάιτεντ συμμετείχε στο κύμα ευτυχίας των «μεγάλων» στην Premier League. Τόσο οι «διάβολοι», όσο κι οι Τσέλσι-Σίτι προχώρησαν με νίκες.

Όλοι μαζί κι η Γιουνάιτεντ… μέσα!
Το να νικούν όλοι οι «μεγάλοι» στην Premier League δεν είναι συχνό φαινόμενο, αλλά συμβαίνει. Το να νικούν όλοι οι «μεγάλοι» και σε αυτούς να συμπεριλαμβάνεται και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ -κακά τα ψέματα- σπανίζει εσχάτως.

Έστω και δύσκολα λοιπόν, οι «κόκκινοι διάβολοι» λύγισαν 2-1 τη Γουέστ Χαμ κι επέστρεψαν στις επιτυχίες.

Επίτευγμα που δεν είναι αμελητέο, διότι εκτός των άλλων επιτεύχθηκε με δέκα παίκτες από το 60’, όταν ο Ρούνεϊ χάλασε την ιστορική του μέρα (σ.σ. έφτασε τα 176 γκολ κι ανέβηκε στην τρίτη θέση των σκόρερ της Premier League) κι αποβλήθηκε. Ευτυχώς για τους παίκτες του Φαν Χάαλ, ο Φαν Πέρσι είχε φροντίσει να διευρύνει το προβάδισμα που κράτησαν τελικά ως τη λήξη.



Την ίδια ώρα η Τσέλσι επανερχόταν στις άνετες νίκες -απ’ αυτές που όταν τις κατακτάς με το τσουβάλι σηκώνεις κούπες. Με τον Ντιέγκο Κόστα να συνεχίζει το χαβά του (μετά το διάλειμμα με τη Σίτι) και σκόρερ επίσης τους Όσκαρ και Γουίλιαν, οι «μπλε» καθάρισαν για πλάκα την Άστον Βίλα (3-0) και παρέμειναν πρώτοι και με διαφορά στη βαθμολογία.


Απτόητη όμως -και με φόρα απ’ την επτάρα επί της Σέφιλντ Γουένσντεϊ στο Λιγκ Καπ- συνέχισε και η Μάντσεστερ Σίτι. Παρόλο που έκαναν τη ζωή τους δύσκολη στην έδρα της Χαλ (τρώγοντας δυο γκολ ως απάντηση αυτών που πέτυχαν ως το δεκάλεπτο) οι «πολίτες» σοβαρεύτηκαν. Με πρωταγωνιστή λοιπόν τον Τζέκο και τον Λάμπαρντ να σκοράρει σε τρίτο σερί ματς, έφτασαν στο χορταστικό 4-2.


Όσα κι αν έβαλαν βέβαια, παραμένουν πίσω απ’ την εκπληκτική Σαουθάμπτον! Διότι η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν συνέχισε το σερί της και μετά την πρόκριση στο Λιγκ Καπ επί της Άρσεναλ μέσα στο «Emirates», λύγισε 2-1 την ΚΠΡ και παρέμεινε στη δεύτερη θέση.

Την ίδια ώρα η Κρίσταλ Πάλας αξιοποιούσε τη φόρα απ’ το διπλό στο «Γκούντισον Παρκ» καθαρίζοντας 2-0 τη Λέστερ και φτάνοντας στην πρώτη νίκη στην έδρα της. Κάτι που εξακολουθεί να αγνοεί… γενικώς η Σάντερλαντ, που δεν μπόρεσε να λυγίσει ούτε τη Σουόνσι (0-0) μέσα στο «Stadium Of Light».

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία στην Premier League


Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

Σάββατο, 27/9 (17:00)

Λίβερπουλ-Έβερτον 1-1
(65’ Τζέραρντ - 90’+1’ Γιαγκέλκα)

Τσέλσι-Άστον Βίλα 3-0
(7’ Όσκαρ, 59’ Κόστα, 79’ Γουίλιαν)

Κρίσταλ Πάλας-Λέστερ 2-0
(51’ Κάμπελ, 54’ Γεντινάκ)

Χαλ-Μάντσεστερ Σίτι 2-4
(21’ αυτ. Μανγκαλά, 32’ πεν. Ερνάντες - 7’ Αγουέρο, 11’, 69’ Τζέκο, 87’ Λάμπαρντ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Χαμ 2-1
(5’ Ρούνεϊ, 22’ Φαν Πέρσι - 37’ Σακό)

Σαουθάμπτον-ΚΠΡ 2-1
(54’ Μπερτράν, 68’ Πελέ - 66’ Όστιν)

Σάντερλαντ-Σουόνσι 0-0

Άρσεναλ-Τότεναμ (19:30)

Κυριακή, 28/9

Γουέστ Μπρομ-Μπέρνλι (18:00)

Δευτέρα, 29/9

Στόουκ-Νιούκαστλ (22:00)


Η επόμενη αγωνιστική (7η)

Σάββατο, 4/10 (17:00)

Χαλ-Κρίσταλ Πάλας
Λέστερ-Μπέρνλι
Λίβερπουλ-Γουέστ Μπρομ
Σάντερλαντ-Στόουκ
Σουόνσι-Νιούκαστλ
Άστον Βίλα-Μάντσεστερ Σίτι (19:30)


Κυριακή, 5/10

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Έβερτον (14:00)
Τσέλσι-Άρσεναλ (16:05)
Τότεναμ-Σαουθάμπτον (16:05)
Γουέστ Χαμ-ΚΠΡ (18:15) *Πηγή: sport-fm.gr*

Χωρίς... φρένα η Ρεάλ!!

Δεν έβαλε πέντε και οκτώ όπως στα πρόσφατα παιχνίδια της. Αυτό, όμως, διόλου εμπόδισε τη Ρεάλ Μαδρίτης να... καθαρίσει εκτός έδρας την Βιγιαρεάλ (2-0) και να συνεχίσει την ανοδική πορεία της.

Χωρίς... φρένα η Ρεάλ! (video)
Με Βασιλεία και Έλτσε έβαλε πέντε. Με Λα Κορούνια οκτώ. Σήμερα η Ρεάλ... αρκέστηκε στα δύο, αλλά της ήταν αρκετά για να πάρει τη νίκη μέσα στο «Μαδριγάλ» επί της Βιγιαρεάλ (2-0) και να δείξει πως οι μέρες... κρίσης έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, συνεχίζοντας φορτσάτη!

Η «βασίλισσα» δεν χρειάστηκε να παίξει στα... όρια, ούτε να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης. Η ποιότητά της... έκανε παιχνίδι και υπέταξε το μαχητικό «κίτρινο υποβρύχιο» που στα πρώτα 25' ήταν καλύτερο κι αν δεν ήταν ο Κασίγιας ενδεχομένως να είχε πάρει προβάδισμα.

Κι ο Μόντριτς στο 32' με εξαιρετικό σουτ... έλυσε το γόρδιο δεσμό για τους πρωταθλητές Ευρώπης, ενώ στο 40' μετά από εξαιρετική... βαθιά μπαλιά για τον Μπενζεμά, εξίσου εντυπωσιακή κίνηση και ασίστ του ίδιου, ήρθε ο Κριστιάνο να βρει για ακόμα ένα παιχνίδι δίχτυα και να γράψει το 2-0. Ένα σκορ που δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, όπου ουσιαστικά παίχτηκε κακό ποδόσφαιρο, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν επ' ουδενί να απειλήσουν και τη Ρεάλ να παίρνει... σβηστά το τρίποντο.



Αναλυτικά η έκτη αγωνιστική

Παρασκευή 26/9
Έλτσε-Θέλτα 0-1
(90’ Νολίτο)

Σάββατο 27/9
Βιγιαρεάλ-Ρεάλ Μαδρίτης 0-2
(32' Μόντριτς, 40' Κριστιάνο)

Μπαρτσελόνα-Γρανάδα (19:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Σεβίλλη (21:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Εϊμπάρ (23:00)
Λεβάντε-Ράγιο Βαγεκάνο (23:00)

Κυριακή 28/9
Χετάφε-Μάλαγα (13:00)
Ντεπορτίβο Λα Κορούνια-Αλμερία (18:00)
Σοσιεδάδ-Βαλένθια (20:00)
Κόρδοβα-Εσπανιόλ (22:00)

Η επόμενη (7η) αγωνιστική

Παρασκευή 3/10
Χετάφε-Κόρδοβα (22:00)

Σάββατο 4/10
Βαλένθια-Ατλέτικο Μαδρίτης (17:00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Μπαρτσελόνα (19:00)
Εϊμπάρ-Λεβάντε (21:00)
Αλμερία-Έλτσε (23:00)
Μάλαγα-Γρανάδα (23:00)

Κυριακή 5/10
Σεβίλλη-Λα Κορούνια (13:00)
Θέλτα Βίγκο-Βιγιαρεάλ (18:00)
Εσπανιόλ- Ρεάλ Σοσιεδάδ (20:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπιλμπάο (22:00)*Πηγή: sport-fm.gr*

Απ’ την κοιλάδα έρχονται και στην κορφή… η Μπάγερν!!

Μόνη κι ανενόχλητη στην κορυφή παρέμεινε η Μπάγερν, περνώντας (2-0) από την Κολωνία. Εφαλτήριο αντεπίθεσης σήμανε η Σάλκε, που «καθάρισε»… στα κόρνερ την Ντόρτμουντ, στο ντέρμπι του Ρουρ (2-1).

Απ’ την κοιλάδα έρχονται και στην κορφή… η Μπάγερν! (video)
Δεν κάνει λάθη η Μπάγερν Μονάχου. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα συνέχισε με νίκες τις υποχρεώσεις της στην Bundesliga, περνώντας στο πλαίσιο τη 6ης αγωνιστικής, από την έδρα της Κολωνίας με σκορ 2-0. Ο Μάριο Γκέτσε άνοιξε το σκορ για τους Βαυαρούς στο 19ο λεπτό, ενώ το αυτογκόλ του Χάφλαρ στο 69’ «κλείδωσε» τη νίκη και την παραμονή των Βαυαρών στην 1η θέση της βαθμολογίας.



Αφεντικό στην κοιλάδα του Ρουρ η Σάλκε! Οι «βασιλικοί μπλε» πήραν το ντέρμπι με τη Ντόρτμουντ στην «Veltins Arena», 2-1, ξεκινώντας και επίσημα την αντεπίθεσή τους. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και με δύο γρήγορα γκολ των Μάτιπ και Τσούπο-Μότινγκ έπειτα από κόρνερ έβαλαν τα θεμέλια της νίκης. Η ομάδα του Κλοπ, που πέρασε τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο ως αλλαγή στο 80’, αντέδρασε με τον Ομπαμεγιάνγκ στο 26’, όμως δεν μπόρεσε να σώσει την κατάσταση ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, όπου στρίμωξε τη Σάλκε.



Από τα υπόλοιπα ματς, η Γκλάντμπαχ πέρασε με νίκη από την έδρα της Πάντερμπορν (2-1), ενώ σημαντικό τρίποντο πήρε και η Στουτγκάρδη επικρατώντας 1-0 εντός έδρας απέναντι στον Αννόβερο. Στο 0-0 «κόλλησε» η Λεβερκούζεν στην έδρα της Φράιμπουργκ.

Αναλυτικά, η 6η αγωνιστική:

Παρασκευή, 26/9

Μάιντς-Χόφενχαϊμ 0-0

Σάββατο, 27/9 (16:30)
Σάλκε-Ντόρτμουντ 2-1
(10’ Μάτιπ, 23’ Τσούπο-Μότινγκ – 26’ Ομπαμεγιάνγκ)
Φράιμπουργκ-Λεβερκούζεν 0-0
Στουτγκάρδη-Ανόβερο 1-0
(69’ Σχαμπ)
Κολωνία-Μπάγερν 0-2
(19’ Γκέτσε)
Πάντερμπορν-Γκλάντμπαχ 0-2
(70’ Βέμερ - 8’ Χέρμαν, 14’ Ράφαελ)
Βόλφσμπουργκ-Βέρντερ 19:30

Κυριακή, 28/9
Άουγκσμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου 16:30
Αμβούργο-Άιντραχτ 18:30

Η επόμενη (7η) αγωνιστική:

Παρασκευή, 3/10
Χέρτα Βερολίνου-Στουτγκάρδη 21:30

Σάββατο, 4/10 (16:30)
Χόφενχαϊμ-Σάλκε
Λεβερκούζεν-Πάντερμπορν
Μπάγερν Μονάχου-Ανόβερο
Ντόρτμουντ-Αμβούργο
Βέρντερ Βρέμης-Φράιμπουργκ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Κολωνία 19:30

Κυριακή, 28/9
Βόλφσμπουργκ-Άουγκσμπουργκ 16:30
Γκλάντμπαχ-Μάιντς 18:30 *Πηγή: sport-fm.gr*

Γιατί αυτός ξέρει…!!

Ο Αστέρας στα Περιβόλια είχε το μυαλό του στο Europa League και κινδύνεψε σοβαρά, όμως ο Μπαράλες έδωσε τη λύση. Ο Αργεντινός φορ μπήκε στο 84’ και τρία λεπτά αργότερα «καθάρισε» τον Πλατανιά, 1-0.

Γιατί αυτός ξέρει…
Τον… γλίτωσε ο Μπαράλες. Ο Αργεντινός επιθετικός χάρισε τη νίκη στον Αστέρα Τρίπολης στα Περιβόλια με γκολ που σημείωσε στο 87ο λεπτό, 1-0.

Ο Αργεντινός επιθετικός τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς έδωσε τη λύση στην ομάδα του Στάικου Βεργέτη, που αν και δεν ήταν καλή πήρε το πολυπόθητο τρίποντο, στο ματς που άνοιγε την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Κακό ματς στα Χανιά, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να βρουν ρυθμό και να αναπτυχθούν ορθολογικά. Οι όποιες ευκαιρίες δημιουργήθηκαν, ήταν αποτέλεσμα ατομικών λαθών τα… οποία διόρθωναν οι δύο γκολκίπερ.

Το ματς:



Αναγνωριστικό χαρακτήρα είχε το ματς στο ξεκίνημά του. Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει σωστά τη μπάλα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν και φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα, πως η πρώτη τελική στο παιχνίδι έγινε στο 15ο λεπτό. Ο Πλατανιάς έδειξε να… βολεύεται με τις αντεπιθέσεις καθώς άγχωσε την άμυνα του Αστέρα, που σώθηκε στο 20ο λεπτό, όταν Κοσίτσκι απέκρουσε σωτήρια κοντινό σουτ του Ιτούα.

Σταδιακά, οι γηπεδούχοι άρχισαν να ελέγχουν καλύτερα τον χώρο του κέντρου. Οι Αρκάδες έδειχναν να έχουν εγκλωβιστεί μεταξύ κέντρου και μεγάλη περιοχής, όμως ο τερματοφύλακάς τους ήταν και πάλι ο σωτήρας τους. Με εξαιρετική επέμβαση στο 37ο λεπτό, σε κοντινό πλασέ του Τόρες, ο Κοσίτσκι κράτησε όρθιο τον Αστέρα, που λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ στην τελευταία φάση του ημιχρόνου (πρώτη του τελική), αλλά ο Μάσα έστειλε τη μπάλα άουτ από θέση τετ-α-τετ.

inner

Ίδιο σκηνικό στο ξεκίνημα του δευτέρου 45λεπτου, όμως με διαφορετικό πρωταγωνιστή. Αυτή τη φορά, ο Αστέρας ήταν αυτό που εκμεταλλεύτηκε σωστά του ελάχιστους χώρους που υπήρχαν στο γήπεδο και άγγιξε δύο φορές το γκολ. Πρώτα με τον Πάρα (48’) κι εν συνεχεία με τον Μάσα (53’), όμως ο Ολιμπά ήταν σε ετοιμότητα και κράτησε και τις δύο φορές απαραβίαστη την εστία της ομάδας του, που έδειχνε να έχει χάσει τη συνοχή του πρώτου ημιχρόνου.

inner

Με το πέρασμα των λεπτών οι παίκτες του Χριστόπουλου άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοσή τους. Ο Πλατανιάς κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και άρχισε και πάλι να πιέζει την άμυνα των Αρκάδων, που όμως δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Η κίνηση «ματ» έγινε από τον Στάικο Βεργέτη στο 84’, όταν πέρασε στο ματς τον Μπαράλες. Έπειτα από μια αντεπίθεση, ο Αργεντινός φορ έγινε αποδέκτης της μπάλας και με κοντινό πλασέ στο 87ο λεπτό «έγραψε» το 1-0, σκορ που παρά την πίεση των γηπεδούχων στο φινάλε έμεινε μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις:



Πλατανιάς (Γιάννης Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Ιτούα, Νέπλιακ, Μαχαμάτ, Τετέ (88' Φιγκέιρα), Μενδρινός, Τσουράκης, Γκόμες (68’ Μιλούνοβιτς), Τόρες (78’ Ναζλίδης)

Στον πάγκο: Κοκκαλάς, Αγκιλέρα, Αποστολόπουλος, Δημήτρης

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Κοσίσκι, Παντελιάδης, Γκοϊάν, Λούι, Μάσα, Τιέ Μπι (72’ Κουρμπέλης), Ουσέρο (66’ Γιαννιώτας), Ρόλε (84΄Μπαράλες), Πάρα, Μουνάφο, Σανκαρέ

Στον πάγκο: Θεοδωρόπουλος, Ζησόπουλος, Φερνάντες, Κιτόκο

Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος

Γήπεδο: Περιβόλια *Πηγή: sport-fm.gr*

Άλωσε το Πριγκιπάτο η Νις!

Ένα γκολ του Εντουάρντο στο 7ο λεπτό, ήταν αρκετό για τη Νις, ώστε να φτάσει στην πρώτη εκτός έδρας νίκη της στο Πρωτάθλημα με 1-0 μέσα στο «Λουί Ντε», επί της Μονακό.

Άλωσε το Πριγκιπάτο η Νις
Την πρώτη της νίκη, μακριά από την έδρα της, σημείωσε η ομάδα της Νίκαιας με ένα γκολ του Κροάτη, Εντουάρντο, νωρίς και συγκεκριμένα στο 7ο λεπτό. Η επιθετική δυστοκία για τους Μονεγάσκους συνεχίστηκε, μιας και στις επτά πρώτες αγωνιστικές είχαν βάλει από ένα γκολ σε όλα τα ματς, αλλά ποτέ παραπάνω. Στο μεσημβρινό ματς που άνοιξε την αυλαία της 8ης αγωνιστικής, δεν μπόρεσε να σκοράρει και τα σύννεφα για τον Ζαρντίμ πυκνώνουν. Από την άλλη μεριά με αυτή τη νίκη η Νις, έφτασε τους 13 και μπήκε, προσωρινά έστω, στην πρώτη 5άδα. Ο Εντουάρντο νωρίς σκόραρε, ενώ στο 81’ δεν μέτρησε γκολ της Μονακό, μιας και ο Μπερμπάτοφ, υποδείχθηκε σε αντικανονική θέση.

Aναλυτικά αποτελέσματα και πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 27/9

Μονακό-Νις 0-1
(7' Εντουάρντο)
Τουλούζ-Παρί Σεν Ζερμέν (18.00)
Λιλ-Μπαστιά (21.00)
Λοριάν-Εβιάν
Μετς-Ρεμς
Μονπελιέ-Γκινγκάμπ

Κυριακή, 28/9

Μπορντό-Ρεν (15:00)
Λανς-Καέν (18:00)
Ναντ-Λιόν
Μαρσέιγ-Σεντ Ετιέν (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ξανάγινε… Σέλτικ!!

Στις εκτός έδρας αναμετρήσεις τα βρήκε σκούρα μέχρι τώρα η Σέλτικ. Όχι όμως και κόντρα στη Σεντ Μιρέν. Οι πρωταθλητές Σκοτίας επικράτησαν 2-1 και πλησίασαν ξανά τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας.

Ξανάγινε… Σέλτικ
Τέλος στις… εκτός έδρας γκέλες έβαλε η Σέλτικ, η οποία επικράτησε 2-1 της Σεντ Μιρέν στην όγδοη αγωνιστική της Premiership Σκοτίας.

Οι πρωταθλητές, μετά την ισοπαλία με την Μάδεργουελ, επέστρεψαν στις νίκες και ανέβηκαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας -πίσω από Νταντί Γιουνάιτεντ και Ινβερνές που έχουν ένα ματς λιγότερο.

Η Σεντ Μίρεν πλησίασε στην ανατροπή, όταν ο Μακλίν στο 49’ ισοφάρισε το γκολ που είχε πετύχει ο Γκουιντέτι στο 42’, όμως ο ίδιος στο 63’ πέτυχε το νικητήριο γκολ για την Σέλτικ και κράτησε τους γηπεδούχους στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αρσεναλ-Τότεναμ: Η αντιπαλότητα!!

Ο Γιώργος Καραμάνος ξεθάβει από τα βάθη της ιστορίας το… τσεκούρι του πολέμου και της κόντρας των Κανονιέρηδων με τα Σπιρούνια. Το Σάββατο το απόγευμα (19:30) η Αρσεναλ υποδέχεται στο «Εμιρεϊτς» την Τότεναμ. Το ποια είναι τα αστέρια, η αγωνιστική κατάσταση και η προϊστορία μεταξύ τους είναι λίγο πολύ γνωστά. Εκείνο όμως που δεν γνωρίζει το ευρύ κοινό είναι γιατί αυτό το μεγάλο ραντεβού, το ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου είναι τόσο σημαντικό και φυσικά πως ξεκίνησε αυτή η αντιπαλότητα...

Η πρώτη ομάδα της Αρσεναλ
Η πρώτη τους συνάντηση ήταν φιλική, αλλά είχε κι εκείνη το κατιτίς επεισοδιακό. Στις 11 Νοεμβρίου του 1887 αναμετρήθηκαν και η Τότεναμ νίκησε 2-1. Το παιχνίδι ωστόσο, διακόπηκε 15 λεπτά πριν το φινάλε, καθώς είχε αρχίσει να σουρουπώνει και αυτό επειδή η τότε γνωστή ως Ρόγιαλ Αρσεναλ είχε καθυστερήσει να φτάσει στο γήπεδο. Μέχρι και τις 4 Δεκεμβρίου του 1909 που θα αντάμωναν πρώτη φορά για επίσημο λόγο, είχαν συναντηθεί σκόρπια κάμποσες φορές. Σε αυτό το πρώτο ματς τους για το πρωτάθλημα, θα ήταν η Γούλγουιτς Αρσεναλ (όπως είχε μετονομαστεί) που θα έπαιρνε τη νίκη με 1-0.

Η Τότεναμ που έπαιξε στο πρώτο επίσημο κόντρα στην Αρσεναλ
Η διαμάχη
Μέχρι τότε πάντως δεν υπήρχε κάποια καταγεγραμμένη αντιπαλότητα και αυτό επειδή η Αρσεναλ ήταν σχετικά μακριά και είχε ως έδρα την περιοχή νότια του ποταμού Τάμεση. Η κόντρα ουσιαστικά εμφανίστηκε το 1913, όταν οι Κανονιέρηδες αποφάσισαν να περάσουν το ποτάμι και να μετακομίσουν στο «Χάιμπουρι» σε απόσταση μόλις 6,5 χλμ από το γήπεδο της Τότεναμ. Η μετακίνηση αυτή σήμαινε πως θα έπρεπε να «κλέψει» και οπαδούς από τη... γειτονιά, δηλαδή οπαδούς των Σπιρουνιών. Ωστόσο, η πρώτη μεγάλη διαμάχη ήρθε έξι χρόνια αργότερα. Η First Division θα διευρυνόταν από 20 σε 22 ομάδες και αυτό σήμαινε πως η Τότεναμ που είχε τερματίσει τελευταία θα μπορούσε να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία. Ελα όμως που αντί να συμβεί αυτό, η Αρσεναλ που είχε τα... μέσα, κατάφερε να βρεθεί στα... σαλόνια αν και είχε τερματίσει 5η στη Second Division. Εκείνη η απόφαση είχε προκαλέσει μεγάλες αναταραχές στην ευρύτερη περιοχή, με τους οπαδούς των δύο ομάδων να παίζουν ξύλο σε κάθε σοκάκι.

Οταν στο «Χάιμπουρι» στοιβάζονταν 70.000 νοματαίοι
Η… λυκοφιλία
Κάπως έτσι πέρασαν τα χρόνια έως που φτάσαμε στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Το «Χάιμπουρι» είχε βομβαρδιστεί από τους Γερμανούς, αλλά στο πλαίσιο της εθνικής παλινόρθωσης μετά τη νίκη σε εκείνο το μακελειό, η Τότεναμ επέτρεψε στη μισητή αντίπαλο της χρησιμοποιήσει το δικό της γήπεδο. Εκτοτε μέχρι και το Σήμερα τα πράγματα και η αντιπαλότητα πήρε το δρόμο της σε αγωνιστικό και οπαδικό επίπεδο. Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, τα αίτια χάθηκαν στο βάθος του χρόνου, δίχως μάλιστα να είναι πραγματικά τόσο σημαντικά. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για το Πως και το Γιατί αυτής της κόντρας. Απαντες στα δύο στρατόπεδα απολαμβάνουν να μισιούνται και περιμένουν ανυπόμονα το κάθε μεταξύ τους ματς όπως το τωρινό.
«St. Totteringham's Day».
Αυτή τη στιγμή στη βαθμολογία η Αρσεναλ έχει 9 βαθμούς και η Τότεναμ 7. Για τη δεύτερη είναι ίσως μία καλή ευκαιρία να προσπεράσει, με απώτερο σκοπό σε βάθος χρόνου φυσικά να κουνήσει εκείνη το σεντόνι του Champions League. Βέβαια κάτι τέτοιο, δηλαδή τα Σπιρούνια να τερματίσουν πιο πάνω από τη γειτόνισσα, έχει να συμβεί από το μακρινό 1994-'95 (7η η Τότεναμ, 12η η Αρσεναλ). Είναι τέτοια πλέον η συνήθεια να βρίσκεται από πάνω η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, που οι οπαδοί της έχουν εφεύρει κάτι εκνευριστικό για τους αντιπάλους τους: την διαβόητη «St. Totteringham's Day». Ετσι έχουν ονομάσει περιπαιχτικά την ημέρα-αγωνιστική που επιβεβαιώνεται και μαθηματικά ότι θα τερματίσουν... καβάλα στη βαθμολογία.
Πρόκειται για μία ιστορία που ξεκίνησε μόλις πριν από 19 σεζόν, αλλά μετρώντας τη από τα πρώτα ντέρμπι, η Αρσεναλ έχει ένα τρομερό προβάδισμα (49 φορές από πάνω αντί 28 της Τότεναμ) στις 76 σεζόν που βρέθηκαν μαζί στο πρωτάθλημα. Μάλιστα είναι τέτοια η άνοδος ιστορικά ττων Κανονιέρηδων από το 1990 έως και τις μέρες μας, που στις 24 αυτές περιόδους τα Σπιρούνια τερμάτισαν πιο ψηλά μονάχα δύο φορές. Λέτε φέτος να το κάνουν και τρίτη ή η «St. Totteringham's Day» θα γιορταστεί κοντά στο φινάλε της περιόδου και πάλι ξέφρενα στα πέριξ του «Εμιρεϊτς»;

Αρχές '50ς στη ουρά για ένα μαγικό χαρτάκι έξω από το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν»
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ
* Το Τότεναμ-Αρσεναλ του 2004 είναι το ντέρμπι με τα περισσότερα γκολ!
* Η μεγαλύτερη νίκη της Αρσεναλ εκτός έδρας είναι το 0-6 του 1935!
* Η Τότεναμ έχει νικήσει δύο φορές με 5-0 (1911, 1983)!
* Μπίλι Μίντερ και Μπόμπι Σμιθ μοιράζονται από πλευράς Τότεναμ με εννέα γκολ την 1η θέση του πρώτου σκόρερ στα ντέρμπι!
* Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, Αλαν Σάντερλαντ και Ρομπέρ Πιρές μοιράζονται από πλευράς Αρσεναλ με οκτώ γκολ την 1η θέση του πρώτου σκόρερ στα ντέρμπι!
* Επίσης ο Αντεμπαγιόρ είναι με συνολικά 10 γκολ (8 με Αρσεναλ, 2 με Τότεναμ) ο 1ος σκόρερ γενικά στα ντέρμπι!
* Ο Ντέιβιντ Ο'Λίρι (Αρσεναλ) έχει τις περισσότερες παρουσίες!
* Οι παίκτες που έχουν πετύχει χατ τρικ είναι από την Αρσεναλ οι Τεντ Ντρέικ (20 Οκτωβρίου 1934) και Αλαν Σάντερλαντ (23 Δεκεμβρίου 1978) και από την Τότεναμ ο Τέρι Ντάισον (26 Αυγούστου 1961)
ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΕΔΡΑΣ)
Για την παλιά First Division (110 ματς)
Αρσεναλ        Ισοπαλίες      Τότεναμ        Γκολ
46                24                   40               158-168
Για την Premier League (44 ματς)
Αρσεναλ        Ισοπαλίες        Τότεναμ        Γκολ
18                17                      9                74-52
*Πηγή: gazzetta.gr*

Πνίγηκε με… ζαχαρωτό η Λίβερπουλ!

Με τη γλύκα έμεινε η Λίβερπουλ στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ! Πάνω που φαινόταν ότι ο Τζέραρντ θα κόψει άλλο ένα τιμολόγιο στην Έβερτον, μια απίστευτη γκολάρα του Γιαγκέλκα έγραψε το 1-1 στο 91'!

Πνίγηκε με… ζαχαρωτό η Λίβερπουλ
Από πού της ήρθε δεν κατάλαβε (κυριολεκτικά) η Λίβερπουλ! Οι «κόκκινοι» ετοιμάζονταν να πανηγυρίσουν μια ακόμα νίκη επί της Έβερτον, όταν ένα… τούβλο του Γιαγκέλκα την άφησε στον τόπο στις καθυστερήσεις.

Έχοντας δικαιωθεί για την υπεροχή της με το 9ο γκολ του Στίβεν Τζέραρντ στα ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς οπισθοχώρησε στο τέλος για να το προστατεύσει. Και το πλήρωσε…

Διότι ο Φιλ Γιαγκέλκα χρειάστηκε λίγο μόλις χώρο -και όμορφα στρωμένη την μπάλα- για να πιάσει ένα ανεπανάληπτο σουτ και να δώσει τουλάχιστον τον πόντο στα «ζαχαρωτά».

Χωρίς να καταφέρει με αυτό ν’ αλλάξει δραστικά την παράδοση (η Λίβερπουλ παραμένει αήττητη στα οκτώ τελευταία μεταξύ τους ντέρμπι) αλλά προσφέροντας το δικαίωμα στους φίλους της Έβερτον να κυκλοφορούν με… ψηλά το κεφάλι απ’ την Κυριακή στην πόλη.






Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία στην Premier League


Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

Σάββατο, 27/9 (17:00)

Λίβερπουλ-Έβερτον 1-1
(65’ Τζέραρντ - 90’+1’ Γιαγκέλκα)

Τσέλσι-Άστον Βίλα
Κρίσταλ Πάλας-Λέστερ
Χαλ-Μάντσεστερ Σίτι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Χαμ
Σαουθάμπτον-ΚΠΡ
Σάντερλαντ-Σουόνσι
Άρσεναλ-Τότεναμ (19:30)

Κυριακή, 28/9

Γουέστ Μπρομ-Μπέρνλι (18:00)

Δευτέρα, 29/9

Στόουκ-Νιούκαστλ (22:00)


Η επόμενη αγωνιστική (7η)

Σάββατο, 4/10 (17:00)

Χαλ-Κρίσταλ Πάλας
Λέστερ-Μπέρνλι
Λίβερπουλ-Γουέστ Μπρομ
Σάντερλαντ-Στόουκ
Σουόνσι-Νιούκαστλ
Άστον Βίλα-Μάντσεστερ Σίτι (19:30)


Κυριακή, 5/10

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Έβερτον (14:00)
Τσέλσι-Άρσεναλ (16:05)
Τότεναμ-Σαουθάμπτον (16:05)
Γουέστ Χαμ-ΚΠΡ (18:15) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Σα Πίντο νίκησε, ο Μίτσελ πανηγύρισε! (video)

Ο Ατρόμητος φιλοξενεί απόψε τον Ολυμπιακό και ο Σα Πίντο τον Μίτσελ. Πριν ακριβώς 20 χρόνια οι δύο τους είχαν κοντραριστεί, φορώντας ποδοσφαιρικά παπούτσια, με τον Ισπανό να χαμογελάει τελευταίος.

Ο Σα Πίντο νίκησε, ο Μίτσελ πανηγύρισε (video)
Σα Πίντο και Μίτσελ θα βρεθούν αντιμέτωποι το βράδυ του Σαββάτου (20:30), αλλά δεν είναι η πρώτη φορά, καθώς πέρυσι είχαν συναντηθεί ξανά, καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν στον ΟΦΗ.

Ωστόσο, οι δύο τους είχαν κοντραριστεί σαν σήμερα πριν 20 χρόνια, όντας ποδοσφαιριστές. Ο μεν 22 χρονών τότε και έπαιζε στην Σπόρτινγκ και ο δε 31χρονών ήταν στην Ρεάλ Μαδρίτης. Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν αρχικά στις 13 Σεπτεμβρίου του 1995 στο «Μπερναμπέου» και οι γηπεδούχοι επικράτησαν 1-0 με γκολ του Βάσκεθ στο 11ο λεπτό. Στις 27 Σεπτεμβρίου του 1994 διεξήχθη το δεύτερο παιχνίδι στο «Ζοσέ Αλβαλάδε».

Το ματς ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Σα Πίντο, που σκόραρε μόλις στο 3’, αλλά ο Λάουντρουπ ισοφάρισε δώδεκα λεπτά μετά και ο Αλκορτά έδωσε ξανά προβάδισμα στην Σπόρτινγκ στο 31ο λεπτό. Αυτό το σκορ έμεινε μέχρι το τέλος και οι Ισπανοί πανηγύρισαν την πρόκριση στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου UEFA.

Στο πρώτο ματς οι δύο τους ήταν βασικοί και ο Μίτσελ έγινε αλλαγή στο 48’, ενώ στο παιχνίδι που διεξήχθη σαν σήμερα ο προπονητής των «μπλε» ήταν βασικός και πάλι, αλλά πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου στο 62’ και ο τεχνικός του Ολυμπιακού μπήκε στην αναμέτρηση στο 59ο πανηγύρισε στο φινάλε.



*Πηγή: sport-fm.gr*

Νοκ άουτ ο Μελισσάς!

Με μια απουσία θα παραταχθεί η ΑΕΛ στη φιλική αναμέτρηση με την Αναγέννηση, καθώς ο Πασχάλης Μελισσάς έγινε γνωστό πως θα μείνει αρκετό καιρό εκτός δράσης.

Νοκ άουτ ο Μελισσάς
Χωρίς τον Πασχάλη Μελισσά θα αγωνιστεί η ΑΕΛ στη σημερινή φιλική αναμέτρηση με την Αναγέννηση.

Ο 32χρονος έμπειρος μέσος γλίτωσε τα χειρότερα (θλάση) και τελικά η απουσία του δε θα είναι πολύμηνη.

Η αποστολή για το φλικό αγώνα στην Καρδίτσα, απαρτίζεται από 22 ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά:

Αθανασόπουλος, Αποστολίδης, Δεληζήσης, Εσπίν, Καρανίκας, Κοντοδήμος, Κουρτεσιώτης, Μουλόπουλος, Σαρακατσάνος, Τζούνιορ, Νεμπεγλέρας, Τσεμπερίδης, Ντερνίς, Φορνέρ, Περίκο, Πινδώνης, Μπιλά, Μάινθ, Τσιλιγκίρης, Αναστασάκος, Στεφανίδης, Βερδού.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τέσσερις απουσίες για Μπαρτσελόνα!

Για λόγους τακτικής και λόγω προβλημάτων τραυματισμών η Μπαρτσελόνα θα αγωνιστεί με τέσσερις απουσίες απόψε κόντρα στη Γρανάδα.

Τέσσερις απουσίες για Μπαρτσελόνα
Με δυο αναγκαστικές απουσίες θα παρατάξει την ομάδα του ο Λουίς Ενρίκε στον εντός έδρας αγώνα με τη Γρανάδα.

Ο Ισπανός προπονητής δεν υπολογίζει τους Ζεράρ Πικέ, Ζόρντι Άλμπα και Ντάγκλας, ενώ εκτός αποστολής είναι και ο Τόμας Βερμάλεν που είχε ακουστεί ότι θα κάνει το ντεμπούτο του στο αποψινό ματς.

Συγκεκριμένα, ο Άλμπα έμεινε εκτός λόγω κόπωσης, ενώ ο Βραζιλιάνος δεξιός αμυντικός ανέβασε πυρετό.

Στη θέση του Πικέ, ο οποίος αγωνίστηκε στο παιχνίδι με τη Μάλαγα ο Ενρίκε σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τους Ματιέ και Μασεράνο, ενώ στην αριστερή μεριά αναμένεται να αγωνιστεί ο Αντριάνο.

Όσον αφορά τον Βερμάλεν, ο Βέλγος στόπερ κρίθηκε ανέτοιμος και για αυτό τον λόγο δεν βρίσκεται στα πλάνα του προπονητή του.

Η αποστολή:

Τερ Στέγκεν, Μπράβο, Μοντόγια, Ράκιτιτς, Μπούσκετς, Τσάβι, Πέδρο, Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Μασεράνο, Μπαρτρά, Σέρχι Ρομπέρτο, Αντριάνο, Ντάνι Άλβες, Ματιέ, Σάντρο, Μουνίρ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ράιτ, ο «εκλεκτός» του Παναθηναϊκού!!

Με τον Τζούλιαν Ράιτ φαίνεται πως θα ενισχυθεί άμεσα ο μπασκετικός Παναθηναϊκός. Πρόκειται για παίκτη που μπορεί να βοηθήσει επιθετικά και αμυντικά, καθώς είναι πολύ αθλητικός.

Ράιτ, ο «εκλεκτός» του Παναθηναϊκού

Οι «πράσινοι» φέρονται να είναι κοντά σε συμφωνία με τον Αμερικανό φόργουορντ (2.03μ.), ο οποίος μπορεί να κάνει τη διαφορά, χάρη στην εκρηκτικότητα και το δυνατό του άλμα.

Επίσης, ο 27χρονος παίκτης επιδίδεται σε εντυπωσιακά τελειώματα και βγάζει πολύ ενέργεια στην άμυνα.

Ο Τζούλιαν Ράιτ αγωνίστηκε την περσινή σεζόν στη ρωσική Κράσνιε Κρίλια, στην οποία είχε 8 συμμετοχές στη VTB League και είχε απολογισμό 15.3 πόντους, 9.9 ριμπάουντ και 2.1ασ./2.3λ. κατά μέσο όρο σε 32:28 λεπτά ανά αγώνα.

Ο Αμερικανός είναι απόφοιτος του Κάνσας, όπου πραγματοποίησε δύο πολύ καλές σεζόν (μέχρι το 2007) και εν συνεχεία βρέθηκε στους Χόρνετς οι οποίοι και τον επέλεξαν στο Νο13. Παρέμεινε μέχρι το 2010 με επόμενο σταθμό του τους Τορόντο Ράπτορς.

Η πρώτη ομάδα που αγωνίστηκε στην Ευρώπη ήταν η Μακάμπι Ρισόν, τη σεζόν 2012/13 και στη συνέχεια πήγε στη Ρωσία.

Δείτε τα σχετικά βίντεο








*Πηγή: sport-fm.gr*

«Η ομάδα έχει αλλάξει επίπεδο»

Η συγκέντρωση και η δουλειά θα δώσουν στον Αστέρα Τρίπολης το επιθυμητό αποτέλεσμα επί του Πλατανιά, όπως δήλωσε ο Κώστας Θεοδωρόπουλος και τόνισε πως η ομάδα του έχει αλλάξει επίπεδο.

«Η ομάδα έχει αλλάξει επίπεδο»
Δύσκολο περιμένει το παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης κόντρα στον Πλατανιά ο Κώστας Θεοδωρόπουλος, όπως δήλωσε στην Nova. O 24χρονος τερματοφύλακας τόνισε πως χρειάζεται να δείξει συγκέντρωση η ομάδα του για να φέρει (27/9, 16:00) καλό αποτέλεσμα από την Κρήτη, ενώ σχολίασε πως οι Αρκάδες έχουν ανέβει επίπεδο.

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Πλατανιάς κυνηγάει τους βαθμούς, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να δουλέψουμε όσο πιο πολύ γίνεται και να διεκδικήσουμε κάτι καλό. Η ομάδα έχει αλλάξει επίπεδο, προσπαθούμε να δουλέψουμε όσο καλύτερα γίνεται αλλά νομίζω ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Φέτος δεν έχω δει πολύ τον Πλατανιά, τον γνωρίζω όμως, είναι μια πολύ σοβαρή ομάδα, με καλούς παίκτες και πρέπει να είμαστε σοβαροί γιατί είναι πολύ καλή ομάδα», ανέφερε ο νεαρός πορτιέρο.

Ιτούα: «Όπως με τον Παναθηναϊκό…»

Ανάλογη εμφάνιση με εκείνη κόντρα στον Παναθηναϊκό θέλουν να πραγματοποιήσουν απόψε οι παίκτες του Πλατανιά με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Μπερνάρ Ιτούα.

Ιτούα: «Όπως με τον Παναθηναϊκό…»
Το σύνθημα για τον αποψινό αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης έδωσε ο Μπερνάρ Ιτούα, ο οποίος θέλει εκείνος και οι συμπαίκτες του να παρουσιάσουν την ίδια εμφάνιση με το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Οι «ερυθρόλευκοι», στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής, αν και έβαλαν δύσκολα στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, γνώρισαν την ήττα με 3-2 και πλέον στο πρωτάθλημα μετρούν τρεις ήττες και μία νίκη.

«Πιστεύω ότι στη συνέχεια θα είμαστε καλύτεροι και προπονούμαστε σκληρά και γι' αυτό η ομάδα θα βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι. Για εμένα ο Πλατανιάς είναι ένα καλό βήμα γιατί μπορώ να βοηθήσω την ομάδα και αυτή εμένα. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και αν παίξουμε όπως με τον Παναθηναϊκό δε θα έχουμε πρόβλημα. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα οπότε πρέπει να είμαστε αρκετά συγκεντρωμένοι», υπογράμμισε ο Γάλλος αμυντικός στο Novasports.

«Δε μας χωρίζει τίποτα, να βρούμε λύσεις»

Έτοιμος να συνεργαστεί αρμονικά με τον Γιώργο Γαλανό δήλωσε ο νέος πρόεδρος του ΑΣ Άρη, Τάσος Οικονόμου. «Απ’ τη στιγμή που δεν μας χωρίζει τίποτα, προσπαθούμε να βρούμε λύσεις», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Δε μας χωρίζει τίποτα, να βρούμε λύσεις»
Την εκτίμηση ότι θα συνεργαστεί αρμονικά για το καλό του Άρη με τον Γιώργο Γαλανό εξέφρασε ο νέος πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Τάσος Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι ο προκάτοχός του, Χάρης Παπαγεωργίου, δεν τα κατάφερε σε αυτό τον τομέα και ελπίει σύντομα οι «κίτρινοι» να ορθοποδήσουν μετά από μία δύσκολη στιγμή που βιώνουν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Οικονόμου στο Novasports

Με τι σκέψεις αποφασίσατε να καθίσετε στην «ηλεκτρική καρέκλα» του προέδρου του ΑΣ Αρη;

«Η κατάσταση στον Άρη είναι δύσκολη. Προσπαθούμε ως διοίκηση Πρωτοδικείου και μετά την παραίτηση του κ. Παπαγεωργίου, να ξαναφέρουμε τα θέματα της ομάδας στην επιφάνεια, με πρώτο και σημαντικότερο αυτό του ποδοσφαίρου. Καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Γαλανό και από τη στιγμή που δεν μας χωρίζει τίποτα, προσπαθούμε να βρούμε λύσεις».

Τι δεν πήγε καλά με τον κ. Παπαγεωργίου;

«Με τον κ. Παπαγεωργίου, στους τρεις αυτούς μήνες που κράτησε η θητεία του, υπήρξε μια πολύ καλή συνεργασία. Αν εξαιρέσουμε το ποδόσφαιρο, σε όλα τα άλλα αθλήματα πήγαμε αρκετά καλά. Στο ποδόσφαιρο, αφού δόθηκε η εντολή στον κ. Γαλανό να ξεκινήσει, έγιναν γρήγορα κάποια πράγματα. Από εκεί και μετά τέθηκε το θέμα επίτευξης μιας συμφωνίας, ενός μνημονίου αν προτιμάτε, αν και δεν μου αρέσει αυτή η λέξη, διότι παραπέμπει στις δυσκολίες των καιρών. Δυστυχώς η επαφή ανάμεσα στον κ. Παπαγεωργίου και τον κ. Γαλανό, δεν έφερε αποτέλεσμα. Κάποια στιγμή εντάθηκαν οι σχέσεις τους, με τα γνωστά επακόλουθα. Εμείς τώρα προσπαθούμε να επαναφέρουμε τη σχέση αυτή στη σωστή της βάση με γνώμονα το κέρδος του Άρη».

Θεωρείτε ότι αναλαμβάνετε τον ΑΣ Άρη στην πιο κατάλληλη ή στην πιο ακατάλληλη στιγμή, λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης που βιώνει ο σύλλογος;

«Δεν ξέρω τι από τα δύο συμβαίνει, αυτό όμως που ξέρω είναι ότι όλα τα τμήματα λειτουργούν, σε όλα έχουν προσληφθεί προπονητές, έχουν ξεκινήσει τη δουλειά και κατά τη γνώμη μου τα πράγματα έχουν μπει σε μια σειρά. Το μεγάλο ''αγκάθι'' είναι το τμήμα του ποδοσφαίρου το οποίο και αυτό ξεκίνησε και παρ΄ ότι υπάρχουν προβλήματα, ευελπιστώ σε λύση τους, πάντα με τη βοήθεια των ανθρώπων που το έχουν αναλάβει».

Επειδή έχει αναπτυχθεί μια πολύ δυσάρεστη κουβέντα γύρω από τον Άρη. Δεν υπάρχει νερό, κόπηκε το αέριο, υπάρχει θέμα με το ρεύμα. Θα μας πείτε τι ακριβώς γίνεται;

«Όλα αυτά που αναφέρατε αφορούν το λειτουργικό κομμάτι του ΑΣ. Έχουμε κληρονομήσει κάποιες υποχρεώσεις από διοικήσεις των προηγούμενων χρόνων, που αφορούν κυρίως το Δημόσιο, το ΙΚΑ, το ΦΠΑ κτλ. Έχουμε, πράγματι, πρόβλημα με το φυσικό αέριο, τη ΔΕΗ κτλ. Δηλαδή, για να μην το κουράζουμε, έχουμε προβλήματα οικονομικής υφής. Αυτά τα προβλήματα πρέπει να λυθούν άμεσα, ούτως ώστε να έχει βιωσιμότητα ο σύλλογος. Δεν έχουμε έσοδα από ΓΓΑ ή διάφορες άλλες επιχορηγήσεις, άρα, λοιπόν, τα μοναδικά πενιχρά έσοδα που έχουμε είναι από το γυμναστήριο του ΑΣ και φυσικά από την ΠΑΕ ή το σημερινό ποδοσφαιρικό τμήμα, αν προτιμάτε. Αυτό που μας απασχολεί, ως Αρειανούς, είναι να έχομε μια καλή συνεργασία με τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου , ώστε να ωφεληθεί και ο δικός μας χώρος των ερασιτεχνικών αθλημάτων».

Όρεξη να 'χεις…!!

Ντέρμπι στο… Λιμάνι (Λίβερπουλ-Έβερτον) και στο Λονδίνο (Άρσεναλ-Τότεναμ) περιλαμβάνει η 6η αγωνιστική της Premier League.

Όρεξη να 'χεις…
Δύο πολύ δυνατά παιχνίδια έχει το… μενού αυτό το σαββατοκύριακο στην Αγγλία και η αρχή γίνεται με το καλύτερο… ορεκτικό. Λίβερπουλ και Έβερτον κοντράρονται (14:45) στο πρώτο ματς της 6ης αγωνιστικής. «Κόκκινοι» και «μπλε» έχουν κάνει πολύ κακό στο πρωτάθλημα, έχοντας ήδη σημαντική απόσταση από την κορυφή.

Οι γηπεδούχοι είναι στην ενδέκατη θέση, καθώς οι τρεις ήττες τους έχουν αφήσει επτά πόντους μακριά από την πρωτοπόρο Τσέλσι, που έχει χάσει βαθμούς μόνο στον εκτός έδρας με την Μάντσεστερ Σίτι. Από την άλλη η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έχει έναν πόντο λιγότερο από την σημερινή της αντίπαλο, αλλά δεν έχει ηττηθεί μέχρι στιγμής μακριά από το σπίτι της, καθώς μετράει μία νίκη και μια ισοπαλία. Ο Μπρένταν Ρότζερς δεν έχει στη διάθεση του, τους Άλεν, Φλάναγκαν Τζόνσον. Εκτός ο Μπάρκλεϊ για τους φιλοξενούμενους.

Λίγες ώρες αργότερα, η τέταρτη της βαθμολογίας, Άρσεναλ θα υποδεχθεί την Τότεναμ, σε παιχνίδι που τα τελευταία χρόνια έχει πολλά γκολ και νικητές τους «κανονιέρηδες». Τα τελευταία 25 χρόνια, η ομάδα του Βενγκέρ έχει φιλοξενήσει 20 φορές τα «σπιρούνια» και μετράει 14 νίκες, έχει χάσει μια φορά και τα υπόλοιπα ματς έληξαν ισόπαλα. Εκτός είναι ο Ντεμπισί, που θα λείψει καιρό, αλλά και οι Γουόλκοτ, Ζιρού. Δεν θα αγωνιστεί ο Γουόλκοτ για την Τότεναμ.

Αναλυτικά η 6η αγωνιστική

Σάββατο, 27/9 (17:00)
Λίβερπουλ-Έβερτον (14:45)
Τσέλσι-Άστον Βίλα
Κρίσταλ Πάλας-Λέστερ
Χαλ-Μάντσεστερ Σίτι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Χαμ
Σαουθάμπτον-ΚΠΡ
Σάντερλαντ-Σουόνσι
Άρσεναλ-Τότεναμ (19:30)

Κυριακή, 28/9
Γουέστ Μπρομ-Μπέρνλι (18:00)

Δευτέρα, 29/9
Στόουκ-Νιούκαστλ (22:00)

Η επόμενη (7η) αγωνιστική

Σάββατο (4/10)

Χαλ-Κρίσταλ Πάλας (17:00)
Λέστερ-Μπέρνλι (17:00)
Λίβερπουλ-Γουέστ Μπρομ (17:00)
Σάντερλαντ-Στόουκ (17:00)
Σουόνσι-Νιούκαστλ (17:00)
Άστον Βίλα-Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Κυριακή (5/10)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Έβερτον (14:00)
Τσέλσι-Άρσεναλ (16:05)
Τότεναμ-Σαουθάμπτον (16:05)
Γουέστ Χαμ-ΚΠΡ (18:15)*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν παίζει με Ρόμα ο Λάζαρος!

Χωρίς τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο θα αγωνιστεί η Ελλάς Βερόνα στο αποψινό παιχνίδι με τη Ρόμα των Τοροσίδη, Μανωλά και Χολέμπας.

Δεν παίζει με Ρόμα ο Λάζαρος
Λόγω ενός τραυματισμούς στην Ελλάς Βερόνα δεν υπολογίζουν τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο για τον αποψινό αγώνα με τη Ρόμα, η οποία φέτος δείχνει αποφασισμένη να διεκδικήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ιταλίας.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός έχει ένα μυϊκό πρόβλημα, το οποίο δεν μπόρεσε να ξεπεράσει και έτσι θα απουσιάσει από το παιχνίδι με τους «τζιαλορόσι».

Κανονικά στην αποστολή είναι οι Βαγγέλης Μόρας και Παναγιώτης Ταχτσίδης, οι οποίοι αναμένεται μάλιστα να βρεθούν και στο αρχικό σχήμα της ιταλικής ομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χριστοδουλόπουλος πήρε τη θέση του Σαβιόλα στο 68’ του αγώνα με την Τζένοα, στο πλαίσιο της 4ης – εμβόλιμης αγωνιστικής της Serie A. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πάλι 1-0 απόψε και την Τετάρτη…;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος παραθέτει στο sport-fm.gr τα αποτελέσματα που δίνει μία απίστευτη συγκυρία για τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με Ατρόμητο και Μάλμε!

Πάλι 1-0 απόψε και την Τετάρτη…;
***Η σημερινή είναι η 4η φορά που ο Ολυμπιακός πάει και παίζει στον Ατρόμητο, παραμονές ενός αγώνα του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με τις τρεις προηγούμενες να συνδέει μία απίστευτη συγκυρία: Ο Ολυμπιακός κερδίζει πάντοτε στο Περιστέρι, αλλά αμέσως μετά αποτυγχάνει να πάρει αποτέλεσμα στην Ευρώπη!

***Μάλιστα όλες τις φορές που κέρδισε τον Ατρόμητο, το έκανε με το μικρότερο δυνατό σκορ, 1-0!

***1-0 (Φουστέρ) πριν το 1-3 από την Άρσεναλ στο Λονδίνο, με Ζαρντίμ

***1-0 (Όσκαρ) πάλι πριν από το 0-2 από την Σταντάρ στη Λιέγη, με Ζίκο.

***1-0 (Στολτίδης) ξανά πριν από το 1-1 με τη Ρόζενμποργκ στη Νορβηγία, με Σόλιντ, σε ματς στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε χάσει την τρίτη θέση και το διαβατήριο για το ΟΥΕΦΑ-Γιουρόπα Λιγκ ακριβώς από τη Ρόζενμποργκ.

***Όλες φορές το ίδιο πράγμα. Πολύ δύσκολες νίκες στο Περιστέρι και αρνητικά αποτελέσματα, ουσιαστικά ήττες, στο εκτός έδρας ματς που ακολουθούσε για το Τσάμπιονς Λιγκ.

***Για να δούμε αν θα επαναληφθεί αυτό το τετραήμερο το ίδιο σκηνικό.

***Θέλω να ελπίζω πως ο Μίτσελ, που στον Ολυμπιακό είναι άλλη οντότητα, σε σχέση με αυτό που ήταν Ζαρντίμ, Ζίκο και Σόλιντ, θα το αλλάξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, την Τετάρτη στο Μάλμε.

***Αλλά και θα το διατηρήσει στο Περιστέρι…

***Καθότι, ως γνωστόν, τα θέλουμε όλα… *Πηγή: sport-fm.gr*

Το Αγιο Πνεύμα οδηγεί τη Βαλένθια!!

Από τον Παναθηναϊκό στο «Μεστάγια». Ο Γιώργος Καραμάνος γράφει για τον Εσπίριτο Σάντο και τους Ζόρζε Μέντες, Πίτερ Λιμ που έχουν στείλει τις Νυχτερίδες στην κορυφή.
Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το όνομα του, οι πιο αυστηροί οπαδοί της ομάδας, εκείνοι που πίνουν τα ποτάκια τους γύρω από την κακόφημη συνοικία της «barrio chino», θύμωσαν και προανήγγειλαν αντιδράσεις. Αυτό που έβλεπαν να αντιπροσωπεύεται στο πρόσωπο του Νούνο Εσπίριτο Σάντο ήταν η συνέχεια της κατρακύλας των τελευταίων ετών. Οσοι -οι περισσότεροι δηλαδή- αντιδρούσαν στην πρόσληψη του εν λόγω κυρίου για τον πάγκο της Βαλένθια, είχαν έτοιμο και το σενάριο. Ο Πορτογάλος τεχνικός είναι πελάτης του Ζόρζε Μέντες, ο οποίος με τη σειρά του τελευταία κάνει… κολητιλίκια και δουλειές με τον αμφιλεγόμενο Πίτερ Λιμ.
Οι τρεις τους λοιπόν τα βρήκαν, τα έβαλαν κάτω, έκαναν άνω κάτω το ρόστερ των Νυχτερίδων και αρχικά φαίνεται να κερδίζουν το στοίχημα. Οι Βαλενθιάνοι πετούν από τριάρα σε τριάρα και μύρισαν κορυφή έστω και για λίγο μετά από ακριβώς τρία χρόνια (σ.σ.: βρέθηκαν εκεί μόνο για την 3η αγωνιστική της σεζόν 2011-’12). Αυτό και μόνο ήταν αρκετό για να υποχρεώσει τους δύσπιστους στην καλός εννοούμενη… κυβίστηση ή πιο απλά: να κάνουν την κωλοτούμπα τους. Η Βαλένθια βγάζει τρομερή φρεσκάδα στο παιχνίδι της, έχει νέα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν από το πουθενά και γενικότερα βλέπει και το διοικητικό της μέλλον πιο ευοίωνο από κάθε άλλη φορά την πρόσφατη πενταετία τουλάχιστον.
Η «Bankia» και οι έξυπνοι δανεισμοί
Ας τα πάρουμε όμως από την κεφαλή. Ο Πίτερ Λιμ έχει ανακατευτεί δυνατά και φαίνεται ότι θα βγάλει άκρη με την «Bankia», που έχει υπό τον έλεγχο της τον σύλλογο. Αλλωστε καλύτερη λύση δεν υπάρχει στον ορίζοντα και η τράπεζα δεν θέλει άλλο να ασχολείτα. Ηδη λοιπόν ο επιχειρηματίας από τη Σιγκαπούρη ανέλαβε τα μεταγραφικά και μάλιστα με περίεργα τεχνάσματα, κάτι που μαρτυράει τον δάκτυλο του πανέξυπνου Μέντες. Ο Λιμ αφού πρώτα αγόρασε εκείνος ορισμένους παίκτες, τους δάνεισε στη Βαλένθια. Και δεν μιλάμε για φθηνούς πιτσιρικάδες, αλλά για μία χαρά σούπερ παικτάκια όπως ο μέσος Αντρέ Γκόμες ή ο επιθετικός Ροδρίγο.
Ξήλωμα και… ράψιμο της ομάδας
Πριν συμβεί αυτό, είχε φροντίσει να κάνει το εξής φοβερό: να… ξεφορτωθεί σχεδόν όλη την βασική ομάδα. Ματιέ, Μπερνάτ, Παμπόν, Ραμί, Γκουαρδάδο, Μπανέγα, Σισοκό, Πόστιγκα, Σεντέρος, Βάργας, Βίκτορ Ρουίθ, Γκουαΐτα, Ρικάρντο Κόστα είτε πωλήθηκαν είτε δόθηκαν ή παρέμειναν δανεικοί αλλού. Εάν τους βάλεις όλους μαζί, σχηματίζουν ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό σύνολο. Στη θέση τους αποκτήθηκαν αυστηρά νεαροί με όρεξη για διάκριση και μεταπολιτική αξία (όσοι δεν πήγαν δανεικοί φυσικά). Ο τερματοφύλακας Γιοέλ (25), οι αμυντικοί: Ορμπάν (25), Μουστάφι (22), Ζοάο Κανσέλο (20), οι μέσοι: Αντρέ Γκόμες (20), Φιλίπε Αουγκούστο (21), Σουκουλίνι (21), οι επιθετικοί: Ντε Πολ (20), Ροδρίγο (23), ενώ έγινε και η υπέρβαση της τελευταίας στιγμής με τον Αλβαρο Νεγρέδο (δανεικός με υποχρεωτική αγορά όμως του χρόνου).
Σε αυτούς όμως οφείλουμε να προσθέσουμε και τη φάμπρικα των ακαδημιών. Από εκεί ξεπήδησαν οι Ρομπέρτο Ιμπάνιεθ (21 εξτρέμ), Κάρλες Χιλ (21 περιφερειακός επιθετικός), Ρουμπέν Βέζο και Χοσέ Λουίς Γκαγιά. Ειδικά οι δύο τελευταίοι πήραν φανέλα βασικού. Ο πρώτος είναι 20χρονος Πορτογάλος σέντερ μπακ και ο δεύτερος Ισπανός 19χρονος αριστερός full-back μπακ (αν και ξεκίνησε ως επιθετικός), έχει καθιερωθεί με το καλημέρα και έχει κάνει να ξεχαστεί ο εξαιρετικός Χουάν Μπερνάτ που μετακόμισε στη Μπάγερν.
Στο τιμόνι οι παλιοί
Ωστόσο, τη μεγαλύτερη διαφορά την κάνουν οι λίγο πιο παλιοί. Ο Ντιέγκο Αλβες κάτω από τα δοκάρια ποτέ δεν έπαψε να είναι καλός τερματοφύλακας. Απλά χρειαζόταν καλύτερη άμυνα. Ο στόπερ Νικολάς Οταμέντι ήδη ακούγεται για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Χάβι Φουέγο δείχνει ξαναγεννημένος ως αμυντικός χαφ και ο Ντάνι Παρέχο (2 γκολ, 2 ασίστ) συνεχίζει να εξελίσσεται σαν 8άρι. Οι δυο τελευταίοι μαζί με τον Αντρέ Γκόμες έχουν φτιάξει μία σούπερ τριάδα στο κέντρο. Το μεγάλο θέμα όμως είναι αυτό που συνέβη με τον Πάμπλο Πιάτι. Στα αχρείαστα πέρσι προπονούνταν μόνος και μιλούσε με τον ΠΑΟΚ, καθώς δεν έβρισκε ομάδα στην Ισπανία. Τώρα αναντικατάστατος με δύο γκολ και σούπερ ενέργειες ως αριστερός εξτρέμ. Επίσης υπάρχουν οι Ζοάο Περέιρα, Μπαραγάν, Φεγκουλί που δίνουν και εκείνοι τις βοήθειες τους.

Ποιος Νεγρέδο; Ο Πάκο
Η μεγαλύτερη κουβέντα όμως γίνεται για τον 21χρονο Πάκο Αλκάθερ που πρόσφατα έγινε διεθνής με την Ανδρών της Ισπανίας και που πυροβολεί με τέσσερα γκολ (2 ασίστ) στη Λίγκα. Στην περίπτωση του τα λόγια είναι μάλλον περιττά. Πλέον όμως έχει βάλει έναν τεράστιο μπελά στο κεφάλι του προπονητή του που δεν ξέρει τι να κάνει τώρα που αποθεραπεύεται ο Νεγρέδο (σ.σ.: γύρισε και ο Μουστάφι για την άμυνα) και θα είναι δύσκολο να τους βολέψει και τους δύο στην 11άδα. Εκτός και εάν αλλάξει το αγαπημένο του 4-2-3-1 και το κάνει 4-4-2, γιατί ο Αλκάθερ εξτρέμ δεν είναι.
Και μίας και πήγε η κουβέντα στον Εσπίριτο Σάντο (σ.σ.: σημαίνει: Αγιο Πνεύμα στα πορτογαλικά), ας κλείσουμε το κεφάλαιο Βαλένθια με την αφεντιά του. Όταν ο εν λόγω κύριος βρέθηκε στο πλευρό του Ζεσουάλδο Φερέιρα στην Αθήνα στα τέλη Νοέμβρη, κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί του. Ηταν άλλωστε απλά ο προπονητής των τερματοφυλάκων (σ.σ.: ως τερματοφύλακας ο ίδιος ήταν αναπληρωματικός του Βίτορ Μπαΐα όταν η Πόρτο του Μουρίνιο σήκωνε το Champions League to 2004). Οπότε κανείς δεν ασχολήθηκε κιόλας όταν το καλοκαίρι του 2012 άφησε τον Ζεσουάλδο και ξεκίνησε καριέρα ως πρώτος κόουτς στη Ρίο Αβε. Την πρώτη σεζόν την έφτασε μία ανάσα από την έξοδο στην Ευρώπη και πέρσι στον χαμένο τελικό Κυπέλλου.

Δεν είχε πετύχει δηλαδή και κάτι καταπληκτικό, ώστε να πει κανείς ότι αυτός ο τεχνικός στα 40 του είναι ανερχόμενος και αξίζει να αναλάβει μία τόσο μεγάλη δουλειά όπως η αναγέννηση της Βαλένθια. Και να όμως που στην 5η αγωνιστική τους διαψεύδει όλους και τους κάνει να γουστάρουν την ομάδα του. Με ισοπαλία στην έδρα της επίσης 1ης Σεβίλλης και τέσσερις ποδοσφαιρικές παραστάσεις να ακολουθούν (3-0 Μάλαγα, 3-1 Εσπανιόλ, 3-0 Χετάφε, 3-0 Κόρδοβα) το κοινό του «Μεστάγια πέρασε τάχιστα από την αμφισβήτηση στην αποθέωση.
Η Βαλένθια στήνει όντως όμορφο, ζωντανό παιχνίδι. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και να μην ξεφουσκώσει, κάτι που είναι δύσκολο κυρίως εξαιτίας της απειρίας πολλών παικτών και του προπονητή. Σε πρώτη φάση όμως αρέσει: και η μπάλα που παίζει και η εικόνα της στην κορυφή. Οσοι αγαπούν το ισπανικό ποδόσφαιρο και έχουν αναμνήσεις από αυτό τον σπουδαίο σύλλογο, αναμφίβολα εύχονται και την εξυγίανση της. Τα –όχι και τόσο βαθιά είναι αλήθεια- θεμέλια για ένα καλύτερο μέλλον φαίνεται πάντως ότι έχουν τοποθετηθεί…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ντέρμπι των πάγκων!! (vid)

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για το 85ο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ στην Bundesliga.
«Ντέρμπι της κρίσης» το χαρακτήρισε η Bild με δύο έννοιες. Από τη μία η κρίση τραυματισμών, που μαστίζει και τους δύο αντιπάλους και από την άλλη, φυσικά, η αγωνιστική. Μετά από 5 αγωνιστικές η Ντόρτμουντ βρίσκεται στην 8η θέση με 7 βαθμούς και η Σάλκε στην 13η με 5.
ADVERTISEMENT
Είναι το χειρότερο ξεκίνημα για τους Βεστφαλούς μετά τη σεζόν 2009-10, ενώ οι μπλε δεν κέρδισαν ούτε ένα από τα πρώτα 6 επίσημα ματς στη σεζόν, επίδοση που είναι η χειρότερη μετά τη σεζόν 1967-68.
Τα αποδυτήρια και των δύο μοιάζουν... άδεια. Στην άκρως εντυπωσιακή φυσούνα της Veltins Arena θα βρεθούν δύο ομάδες υπό ειδικές συνθήκες. Για την Ντόρτμουντ στη λίστα των απουσιών προστέθηκε στην τελευταία στιγμή και ο Σεμπάστιαν Κελ με πρόβλημα στον αστράγαλο, ενώ ο Κλοπ θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή αν ο Χούμελς θα ξεκινήσει βασικός. Ο Γερμανός μέσος ανεβάζει τις απουσίες στις 7, καθώς εκτός είναι και οι Μπλαζικόφσκι, Γκουντογκάν, Κιρχ, Μχιταριάν, Ρόις και Σαχίν.

Από την άλλη πλευρά τα προβλήματα δεν είναι λιγότερα. Σαμ (ενοχλήσεις) και Αϊχάν (ίωση) είναι αμφίβολοι και προστέθηκαν στις ήδη γνωστές απουσίες των Γκίφερ, Σαντάνα, Χέβεντες, Κολάσινατς, Ντράξλερ, Γκορέτσκα και Φαρφάν. Το μοναδικό ερωτηματικό είναι το αν θα ξεκινήσει βασικός ο Μπόατενγκ, με τον Κέλερ να τα αφήνει όλα ανοιχτά. «Είναι έτοιμος, όμως η ομάδα τα πήγε μια χαρά και χωρίς αυτόν. Όλα είναι ανοιχτά», είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της Σάλκε, με τον Γκανέζο να επιστρέφει από την τιμωρία του.
Το 85ο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ για την Bundesliga μοιάζει να έρχεται σε άσχημη στιγμή. Οι μπλε, όμως, βρίσκονται σε καλύτερο φεγγάρι μετά τη νίκη τους με 3-0 στην Βρέμη επί της Βέρντερ μεσοβδόμαδα. «Η νίκη ήταν πολύ σημαντική για την ψυχολογία μας. Έδειξε ότι έχουμε ποιότητα ως ομάδα, παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε», σχολίασε ο Κέλερ. Ο προπονητής που νιώθει την μεγαλύτερη πίεση στην Bundesliga.
Κανενός άλλου η θέση δεν εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τα αποτελέσματα. Φυσικά, ενδεχόμενη ήττα από την Ντόρτμουντ, δε θα του κοστίσει τα πάντα. Ο Χελντ τον έχει στηρίξει επανειλημμένως τον τελευταίο καιρό, όμως τυχόν συντριβή θα κάνει τα πράγματα πολύ δύσκολα.  «Εφτάψυχο» τον χαρακτήρισε ο Άλφρεντ Ντράξλερ στη στήλη του στην Bild, καθώς τόσες μέτρησε τις φορές που έφτασε μία ανάσα από την απόλυση.

Η Σάλκε μέχρι τώρα έχει δείξει την κλασική της αστάθεια, που όμως συνδυάζεται με τεράστια προβλήματα στο transition και στις αντεπιθέσεις των αντιπάλων. Ένα παιχνίδι, που λατρεύει η Μπορούσια. «Δεν πρέπει να δώσουμε χώρο, γιατί η Ντόρτμουντ έχει την ποιότητα να τον εκμεταλλευτεί», είπε ο τεχνικός της Σάλκε, ο οποίος είναι η αλήθεια ότι δεν μοιάζει να έχει ξεκάθαρο πλάνο στο μυαλό του…
Απέναντί του θα βρεθεί μία ομάδα, η οποία μάλλον βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση. Το περασμένο καλοκαίρι το μεγάλο ερωτηματικό ήταν το πώς θα βρεθούν τα γκολ του Λεβαντόφσκι. Τελικά, εύκολα ή δύσκολα τα γκολ έρχονται, όμως τα τεράστια προβλήματα προέρχονται από την άμυνα. Εκεί, όπου η απουσία του Χούμελς είναι αισθητή. Και μνα σκεφτεί κανείς ότι ο Γκίντερ αποκτήθηκε ως… έξτρα, καθώς υπήρχε το ενδεχόμενο να υπογράψει το καλοκαίρι του 2015…
Το ματς με την Στουτγκάρδη έχει τελειώσει, η Ντόρτμουντ για ακόμη μία φορά δεν κατάφερε να κερδίσει (2-2) και οι κάμερες και τα μικρόφωνα κυκλώνουν τον Μίχαελ Τσορκ για ένα σχόλιο. «Δεν υπάρχει εξήγηση. Αν δείτε πως δεχόμαστε τα γκολ, τότε τα πράγματα δεν πηγαίνουν καθόλου καλά», σχολίασε ο τεχνικός διευθυντής της Μπορούσια, που κουνούσε το κεφάλι του με απορία…

Όσο περνάει η σεζόν τόσα περισσότερα ερωτηματικά γεννιούνται για την Ντόρμουντ. «Δεν έχω ξαναδεί τέτοια προβλήματα στην άμυνα όσο βρίσκομαι εδώ», σχολίασε ο Κλοπ. «Με 9 γκολ παθητικό σε 5 ματς συνολικά και έχοντας δεχθεί από 2 γκολ σε 4 ματς είναι απλά δύσκολο να κερδίσεις κάποιο από αυτά», ολοκλήρωσε.
Με την Σάλκε να έχει σκοράρει και στα 8 τελευταία εντός έδρας ντέρμπι με την Ντόρτμουντ, τα πράγματα δεν δείχνουν ούτε τώρα καλά. «Η Ντόρτμουντ έμαθε από τα λάθη της σε αυτές τις μίνι-κρίσεις. Και έχουν αυτό που χρειάζεται κάθε σύλλογος. Τον τέλειο προπονητή», σχολίασε ο Κρίστοφ Μέτσελντερ στην Bild.
«Τα λάθη γίνονται και στη συνέχεια αναλύονται, προκειμένου να διορθωθούν», είπε ο Κλοπ στη συνέντευξη τύπου, όμως και αυτός προσπαθεί να καταλάβει για ποιον λόγο χάνεται τόσο εύκολα η ψυχραιμία, όταν η ομάδα του καλείται να αμυνθεί. Όπως είπε και ο ίδιος στα 4 από τα τελευταία 5 γκολ που έχει δεχθεί η ομάδα του οι ευθύνες ήταν ατομικές. Η αχίλλειος πτέρνα της Μπορούσια φαίνεται από το ξεκίνημα. Αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι με τους Μχιταριάν και Ρόις τραυματίες ο μοναδικός επιτελικός μέσος που έχει απομείνει ετοιμοπόλεμος είναι ο Καγκάβα, τότε ο Κλοπ έχει ακόμα ένα πρόβλημα να λύσει. Ο Ιάπωνας δεν είναι ακόμα στο 100% της φυσικής του κατάστασης και μένει να δούμε πως θα ανταποκριθεί.
«Το ντέρμπι είναι η μητέρα των μαχών στην Γερμανία», είπε ο Κέλερ, που συμφώνησε με τον Χελντ στο ότι δεν υπάρχει φαβορί. Και ο ίδιος γνωρίζει, όμως, ότι όταν υπάρχουν τόσες ελλείψεις και από τις δύο πλευρές, εκείνο που τελικά θα κρίνει το παιχνίδι – εκτός από την τύχη – είναι οι κινήσεις των δύο προπονητών. Αυτή τη φορά η… σκακιέρα και αυτοί που κινούν τα πιόνια θα παίξουν τον καθοριστικότερο ρόλο. Η στρατηγική και όχι η τακτική θα κρίνουν το αποτέλεσμα είτε για το... restart (της Ντόρτμουντ) είτε για το τέλος της κρίσεις (για την Σάλκε).
Υ.Γ.: Από την Γερμανία δεν υπάρχει το παραμικρό δημοσίευμα για τον Μάρκο Ρόις. Η πηγή της χθεσινής είδησης είναι η Daily Star, οπότε τα συμπεράσματα δικά σας…
* Δείτε στο video το top 10 στιγμών του ντέρμπι, όπως τις επέλεξε η Bundesliga.


*Πηγή: gazzetta.gr*

''Τα πάχη μου τα κάλλη μου'' !(pics)

Με αφορμή την εμφάνιση του Λουίς Σουάρεζ με... κοιλίτσα, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές που έκαναν μεγάλη καριέρα, παρά τα παραπανίσια κιλά τους.
Η τέχνη της μπάλας δε μετριέται στη ζυγαριά, γι’αυτό και στο παρελθόν δεν ήταν λίγοι αυτοί, που ενώ έτρωγαν κάπως παραπάνω, εντούτοις διέπρεπαν στους αγωνιστικούς χώρους. Ο Ρονάλντο (ο... κανονικός) και ο Ροναλντίνιο αποτελούν τα πιο τρανά παραδείγματα ποδοσφαιριστών που... μίλαγαν στην μπάλα, χωρίς να τους ενοχλεί η κοιλιά τους.
ADVERTISEMENT
Οι τερματοφύλακες Μαρκ Μπόσνιτς, Γέρον Φερχόφεν και Νέβιλ Σάουθολ, οι Βραζιλιάνοι επιθετικοί Αϊλτον και Αντριάνο, οι Σκανδιναβοί Τόμας Μπρολίν και Φρανκ Στράντλι (με πέρασμα από τον Παναθηναϊκό) και ο τεράστιος Φέρεντς Πούσκας ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία παικτών.
Δείτε τους και όσοι έχετε παραπανίσια κιλά, σκεφτείτε πως μέχρι και ποδοσφαιριστές κάνουν καριέρα με... μπάκα. Οπότε μη σας παίρνει από κάτω!
Ρονάλντο
Ροναλντίνιο
Μαρκ Μπόσνιτς
Γέρον Φερχόφεν
Νέβιλ Σάουθολ
Αντριάνο
Αϊλτον
Τόμας Μπρολίν
Φρανκ Στράντλι
Φέρενς Πούσκας
*Πηγή: gazzetta.gr*

O Capitano έγινε 38 ετών!! (vids)

Ο Φραντσέσκο Τότι είναι μια ζωή στη Ρόμα και σήμερα που έγινε 38 ετών το gazzetta.gr σας προσφέρει τα 10 καλύτερα video του Capitano...
Γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου του 1976 στη Ρώμη και συνεχίζει να είναι εκεί! Στην κυριολεξία ο Φραντσέσκο Τότι είναι μια ζωή Ρωμαίος και στο ποδόσφαιρο.
ADVERTISEMENT
Ο Ιταλός il capitano αγωνίζεται από το 1992 στη Ρόμα και από τότε δεν έβγαλε ποτέ τη φανέλα της για να φορέσει μια άλλη, παρότι είχε 100άδες προτάσεις...

Ο Τότι είναι η σημαία της Ρόμα και δεν θα είναι υπερβολικό να πούμε πως είναι όλη η Ρώμη! Ο Φραντσέσκο είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για τους τζιαλορόσι (δεύτερος στη Serie A) και τα νούμερα του είναι εξωπραγματικά. 710 συμμετοχές με τη Ρόμα σε όλες τις διοργανώσεις και 290 γκολ!
Ο 38χρονος άσος έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα με την αγαπημένη του ομάδα (2001) και θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του με άλλο ένα! «Δύσκολα θα ξεχάσω την ημέρα που πήρα το πρώτο μου πρωτάθλημα, πραγματοποίησα ένα όνειρο, ήταν μία απερίγραπτη χαρά», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Επίσης, έχει σηκώσει δύο φορές το Κύπελλο Ιταλίας (2007, 2008), δύο φορές το Σούπερ Καπ Ιταλίας (2001, 2007), ενώ έγινε και Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2006 με την «σκουάντρα ατζούρα».
Δείτε παρακάτω τα 10 (συμβολικός αριθμός) καλύτερα video του Φραντσέκο Τότι...












*Πηγή: gazzetta.gr*