Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

«Να καθοριστούν οι ρόλοι»

λήψη-1-610x350
Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Καλαιτζίδης. Μίλησε για τους λόγους που τον οδήγησαν στο να απομακρυνθεί για ένα μικρό χρονικό διάστημα από την ομάδα αλλά και την δύσκολη συνέχεια των «Κίτρινων».
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Καλαιτζίδης:
Για το συμβάν που προέκυψε με τον Γιώργο Γαλανό:
«Αυτός ο άνθρωπος ότι κάνει το κάνει για το καλό της ομάδα. Η πίεση κάνει τους ανθρώπους να ξεφεύγουν από τον ρόλο τους. Οι ρόλοι πρέπει να είναι διακριτοί και τα καθήκοντα διορισμένα. Δεν πρέπει να ξεπερνάμε τα όρια γιατί δεν θα ξέρουμε τι να χρεώσουμε η να πιστώσουμε. Θεώρησε πως θα ωφελούσε την ομάδα αλλά βγήκε από τον ρόλο του. Δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο αλλά με το να εξαφανιστεί το φαινόμενο. Τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχαν συγκεκριμένοι ρόλοι στον Άρη. Όλοι τους χρεώνουν όλους».
Για το πόσους παίκτες άνω των 33ων χρόνων μπορεί να έχει ο Άρης:
«Μπορούμε δύο παίκτες άνω των 33ων να έχουμε στο φύλλο αγώνα. Μπορείς να έχεις τους υπόλοιπους αλλά τους δηλώνεις χωρίς λόγο. Ακούγονται τόσα ονόματα για να πάρουμε ένα ή έναν δύο ως εναλλακτικές επιλογές. Βέβαια, για κάποιον που είναι υγειώς σκεπτόμενος δεν είναι σωστό αυτό».
Για τον ελάχιστο χρόνο που είχε ο Άρης:
«Ο Έλληνας ξεχνάει πολύ εύκολα. Ξεχάσαμε όλοι πως η 3η Σεπτεμβρίου ήταν η μέρα που ο Άρης αποφασίστηκε πως θα έπαιζε στην Γ’ εθνικη. Ο Άρης μπορούσε να κάνει κινήσεις από μια πειρορισμένη δεξαμενή παικτών. Είχαμε να αποφασίσουμε από παίκτες που δεν είχαν βρει επαγγελματική στέγη».
Για το αν ο Άρης χρειάζεται μεταγραφές:
«Το πιστεύω από την πρώτη στιγμή. Ο Άρης θέλει 5-6 ποδοσφαιριστές ικανούς που θα βοηθήσουν και στο μέλλον. Αυτό το έλεγα από παλαιότερα».
Για τους δύο ξένους της ομάδας:
 «Ο Άρης έχει και δύο ικανότατους ξένους που θα χρησιμοποιηθούν τον Ιανουάριο. Θεωρώ πως και στην Β’ και στην Γ’ θα είναι απαραίτητοι. Με αυτούς η ομάδααλλάζει ταχύτητα και ποιότητα. Είναι εύκολο ο Άρης να πάρει 10 ποδοσφαιριστές και κάποιοι παρακαλάν να έρθουν. Όμως πρέπει να δούμε την ποιότητα τους».
Για τον Σιαλμά:
«Υπήρξε εμπλοκή στο οικονομικό και στις εγγυήσεις που ζήτησε ο ποδοσφαιριστής. Το οξύμωρο είναι πως ενώ διεκδικούν πολλοί παίκτες πολλά χρήματα δεν τα έβρισκαν αλλού. Ο κ. Γαλανός δίνει χρήματαγια Β’ η ακόμα και Α’ κατηγορία».
Για το αν μπορεί να προχωρήσει η ομάδα με αυτό το ρόστερ:
«Με πολύ αγωνία, δουλειά και προσπάθεια μπορεί να προχωρήσει η ομάδα. Μετά τον Ιανουάριο όμως θα δείξουμε την ομάδα που θέλουμε».
Για το θέμα του Βιλανάκη:
«Αυτό το θέμα τελείωσε πριν 3-4 βδομάδες. Μεγάλο μέρος των ικανοτήτων που θέλαμε το έιχε αλλά υπήρξε μια υπερβολή της νιότης του που δεν επέτρεπε την παρουσία του. Υπάρχουν κάποιοι λόγοι ηθικής που δεν μπορούμε να προσπεράσουμε».
Για το αν διεκδικεί ο Άρης το κύπελλο της Γ’ εθνικής:
«Αλίμονο αν διεκδικεί ο Άρης κύπελλο αυτής της εμβέλειας. Όταν έχω μια τροπαιοθήκη με το κύπελλο Ελλάδας, αυτό το κύπελλο που θα το βάλω; Η νίκη μας ενδιαφέρει γιατί δεν μπορεί ο Άρης να μην θέλει την νίκη. Εμένα προσωπικά το κύπελλο δεν με ενδιαφέρει και νομίζω το ίδιο πιστεύει και ο κόσμος της ομάδας».
Για τον χρόνο που χρειάζεται η ομάδα:
«Για να μπει κάποιος σε ένα σύστημα χρειάζεται χρόνο και ικανότητα αντίληψης. Πρέπει να δούμε τι έχουν τα στελέχη μας και τι πρέπει να έχουν. Η εκπαίδευση γίνεται μέσα στον χρόνο διεκδικώντας παράλληλα και την νίκη».
Για την ήττα από τον Καμπανιακό:
«Υπήρξαν πολλές αρνητικές συγκυρίες. Ο τρόπος που εξελίχθηκε ο αγώνας ήταν όλες οι αρνητικές συγκυρίες σε συνδιασμό. Αποβολή και πέναλτι, έβγαλε τον ώμο του ο Ψυχογιός και δεχθήκαμε και δεύτερο πέναλτι. Οι εμπειρίες δεν είναι πολλές και οι ποδοσφαιριστές μας δεν ήταν εκπαιδευμένοι. Με την προσθήκη έμπειρων ποδοσφαιριστών θα ξεπεράσουμε τέτοιες συνθήκες. Βέβαια οι λέξεις πίκρα και ντροπή είναι λίγες. Όταν μια ομάδα χάνει φταίει ο προπονητής και οι παίκτες».
Για το μύνημα που θέλει να στείλει στον κόσμο:
«Ο κόσμος έχει χορτάσει από λόγια και περιμένει έργα. Θέλει μια ιδιαίτερη προσπάθεια γιατί υπάρχει μια ιδιαίτερη αφετηρία. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες μου απλά ο καθένας θέλει την εκπαίδευση του
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: