Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Ένταση στη Βέροια!

Ένταση ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και δυνάμεις των ΜΑΤ προκλήθηκε στο ημίχρονο του αγώνα στη Βέροια. Ηρέμησαν τα πνεύματα.

Ένταση στη Βέροια
Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στο ημίχρονο της αναμέτρησης Βέροια-Ολυμπιακός.

Η ένταση δημιουργήθηκε ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και δυνάμεων των ΜΑΤ, αλλά εκτονώθηκε γρήγορα.

Αποτέλεσμα αυτής της ολιγόλεπτης έντασης ήταν κάποια σπασμένα καθίσματα από την εξέδρα που φιλοξενούνται οι οπαδοί των "ερυθρολεύκων".*Πηγή: sport-fm.gr*

Nick Galis… Stop!!

Το αήττητο σερί έξι αγώνων του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα σταμάτησε από τον Άρη, που υπό το βλέμμα του Νίκου Γκάλη πήρε με 62-57 το εξ αναβολής ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής και βλέπει… τετράδα.

Nick Galis… Stop!
Η ποιότητα του παρελθόντος μπορεί να έλειψε, αλλά όχι το σασπένς και ο δυναμισμός από το εξ αναβολής ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ, που κατέληξε στα χέρια των «κίτρινων» με 62-57.

Υπό το βλέμμα του μεγάλου Νίκου Γκάλη στο γήπεδο που φέρει πια το όνομά του, με όπλο τους την άμυνα κι εκμεταλλευόμενοι την κόπωση των… λίγων παικτών του Σούλη Μαρκόπουλου, εκείνοι του Δημήτρη Πρίφτη έφτασαν στην ένατη νίκη τους και εδραιώθηκαν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Ριντ (16π.), Βεζένκοφ και Αντεγκμπόγε (11π.) ξεχώρισαν από τους νικητές, Λάνγκφορντ (12π.) και Βον (11π.) από τους ηττημένους, που είχαν 6/28 τρίποντα.

Το ματς

Πάσαλιτς, Ριντ, Τόμας, Βεζένκοφ, Νέιμικ από τη μια και Όντουμ, Κάρτερ, Σαλούστρος, Μαργαρίτης και Βον από την άλλη ήταν οι αρχικές πεντάδες του ντέρμπι. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με… φόρα στο ματς και με τον Όντουμ πότε να σκοράρει και πότε να δημιουργεί για τον Βον είχαν τον έλεγχο από την αρχή (1-7) φτάνοντας μέχρι και το +9 (5-14). Τα σουτ του Νέιμικ από μέση απόσταση κρατούσαν όρθιο τον Άρη, που όταν βελτίωσε την άμυνά του και βρήκε λύσεις από Ριντ και Βεζένκοφ έφτασε στο πρώτο του προβάδισμα, 19-17. Όσο παραγωγικές ήταν οι δύο ομάδες στο πρώτο δεκάλεπτο (19-20), τόσο «άσφαιρες» παρουσιάστηκαν στο δεύτερο (10-7).

Παρά το πρόβλημα του Τόμας με φάουλ, οι γηπεδούχοι πήραν βοήθειες από τον πάγκο δια χειρός Χαρίση και Αντεγκμπόγε, σε αντίθεση με τις ανεπιτυχείς αλχημείες του Σούλη Μαρκόπουλου για να καλυφθούν τα κενά, κυρίως στη ρακέτα. Με τρίποντο του Ριντ οι γηπεδούχοι έφτασαν τη διαφορά και στους πέντε, 29-24, μέχρι να προκύψει μια τετράλεπτη διακοπή από πυρσό που πετάχτηκε στο παρκέ. Ο ΠΑΟΚ, πάντως, παρά το μεγάλο του πρόβλημα στα ριμπάουντ (10 επιθετικά οι αντίπαλοι στο πρώτο μέρος) κατάφερε να ολοκληρώσει με τη μίνιμουμ ζημιά, 29-27, το πρώτο ημίχρονο, που βρήκε τις δύο ομάδες απελπιστικά άστοχες από μακριά: 1/11 τρίποντα για τους μεν και 3/13 για τους δε.

Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια ο Άρης βρέθηκε για πρώτη φορά στους επτά, 34-27, για να έρθει όμως η αντίδραση του «Δικεφάλου» με ένα σερί 9-0 (34-36). Η καλή άμυνα των «κιτρίνων» αρκούσε για να ανακτήσουν γρήγορα τον έλεγχο φτάνοντας ξανά στο +7 (45-38), όμως η αστοχία του Μούρτου στις βολές βοήθησε τον ΠΑΟΚ-παρά τα προβλήματα με φάουλ στους ψηλούς-να πλησιάσει στους τρεις στο φινάλε της τρίτης περιόδου και στον πόντο (48-47) στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου. Ο Σίμτσακ με επιθετικά ριμπάουντ και καλάθια επέτρεψε στην ομάδα του να ξεφύγει και πάλι, ενώ ο Ριντ-με τη «βοήθεια» και της τεχνικής ποινής στον πάγκο των φιλοξενούμενων για διαμαρτυρία-εκτόξευσε τη διαφορά για πρώτη φορά στους δέκα, 58-48, στα 5:48 πριν το τέλος. Ο ΠΑΟΚ δεν κατέθεσε τα όπλα, μείωσε γρήγορα στους πέντε, ενώ ο Κάρτερ τον έφερε σε απόσταση τριών πόντων (60-57) αστοχώντας-ωστόσο-ο ίδιος σε τρίποντο για την ισοφάριση με 21’’ να απομένουν για τη λήξη και ο Μούρτος με δύο εύστοχες βολές έγραψε τον επίλογο στο ματς.

Δεκάλεπτα: 19-20, 29-27, 48-45, 62-57.

Άρης (Πρίφτης): Πάσαλιτς 3, Ριντ 16, Τόμας, Χαρίσης 3 (6 ριμπ.), Καραθανάσης, Βεζένκοφ 11 (8 ριμπ.), Νέιμικ 7 (10 ριμπ.), Μούρτος 7, Σίμτσακ 4, Αντεγκμπόγε 11.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 12 (5 ριμπ.), Λιάπης, Κάρτερ 11, Τσόχλας 2, Δέδας, Μαργαρίτης 8, Όντουμ 9 (7 ριμπ., 4 ασίστ), Βον 11 (6 ριμπ.), Σαλούστρος 4 (9 ριμπ.).

Διαιτητές: Γκόντας, Κορομηλάς, Ψαριανός.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Καθυστερεί του Κουαδράδο, λόγω της... πρώην!!

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής που όμως θα ξεπεραστεί εύκολα, προέκυψε στην οριστικοποίηση της μεταγραφής του Χουάν Κουαδράδο στην Τσέλσι, αφού η πρώην ομάδα του, Independiente Medellin αξιώνει το 5% της μεταπώλησης του ποδοσφαιριστή.  
Ο Κολομβιανός στράικερ, βρίσκεται στο Λονδίνο από το μεσημέρι του Σαββάτου και το βράδυ παρακολούθησε από το «Στάμφορντ Μπριτζ» το ντέρμπι της νέας του ομάδας με τη Μάντσεστερ Σίτι.
Η συμφωνία των «μπλε» με τη Φιορεντίνα έχει επιτευχθεί στα 23 εκατ.λίρες, ωστόσο, ακόμα δεν έχει επισημοποιηθεί η μετακίνηση του ποδοσφαιριστή. Ο λόγος, είναι το γεγονός πως η Independiente Medellin αξιώνει το 5% της μεταπώλησης. Το ζήτημα φαίνεται να είναι... τυπικό και μόλις ξεπεραστεί, ο Κουαδράδο θα βάλει τη νέα του φανέλα.
*Πηγή: england365.gr*

Μοναδική αλλαγή ο Φορτούνης!

Με μια αλλαγή συγκριτικά με τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος παρατάσσεται ο Ολυμπιακός στη Βέροια. Φανέλα βασικού στον Φορτούνη δίνει ο Περέιρα. Στον πάγκο Τσόρι, Ντουρμάζ.

Μοναδική αλλαγή ο Φορτούνης
Ο Φορτούνης και ο Ντουρμάζ ήταν οι παίκτες που ξεχώρισαν απέναντι στον Τύρναβο. Ο πρώτος επιλέγεται από τον Περέιρα στο σημερινό παιχνίδι με την Βέροια, με τον Πορτογάλο τεχνικό να διατηρεί το ίδιο σχήμα κατά τα 10/11 συγκριτικά με τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ (0-3) στο Ηράκλειο.

Ο Μέγιερι θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, ο Μαζουακού αριστερά στην άμυνα, ο Ελαμπντελαουΐ δεξιά, ο Σιόβας με τον Αυλωνίτη θα αποτελέσουν το δίδυμο των στόπερ, ο Μανιάτης και ο Κασάμι θα βρεθούν μπροστά τους στον άξονα, ο Φορτούνης σε ελεύθερο ρόλο, οι Αφελάι, Ντοσεβί στα άκρα και ο Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης.

Η 11άδα του Ολυμπιακού: Μέγιερι, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουακού, Μανιάτης, Κασάμι, Αφελάι, Ντοσεβί, Φορτούνης και Μήτρογλου.*Πηγή: sport-fm.gr*

Με το δεξί στον β’ γύρο η Βέρντερ!

Η Βέρντερ Βρέμης με πρωταγωνιστή τον Ντι Σάντο που σημείωσε 2 τέρματα, επικράτησε 2-0 απέναντι στη Χέρτα και ανέβηκε στη 12η θέση της βαθμολογίας στην Μπουντεσλίγκα

Με το δεξί στον β’ γύρο η Βέρντερ
Ο 26χρονος φορ καθάρισε για λογαριασμό της Βέρντερ Βρέμης με τα δύο γκολ του και την οδηγεί με ασφάλεια μακριά από την ζώνη του υποβιβασμού με αυτή τη νίκη, αφού η ομάδα του Σκρίπνικ έφτασε τους 20 πόντους. Το σκορ για την γηπεδούχο άνοιξε λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, όταν ο Γκέμπρε Σελασιέ έδωσε την πάσα στον Αργεντινό και αυτός με δεξί σουτ έκανε το 1-0.

Εντυπωσιακή προσπάθεια από τον Φριτς από τα δεξιά και σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι, με τον στράικερ της Βέρντερ να περιμένει οπλισμένος και με μονοκόμματο δεξί σκαστό σουτ, να διαμορφώνει το 2-0. Η ομάδα της Βρέμης, αναρριχήθηκε στην 12η θέση, έχοντας μια απόσταση τριών πόντων, από τη θέση που οδηγεί σε πλέι-άουτ.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 30/1

Βόλφσμπουργκ-Μπάγερν 4-1
(4’, 45’+2’ Ντοστ, 53’, 73’ Ντε Μπρούιν - 55’ Μπερνάτ)

Σάββατο, 31/1

Σάλκε-Ανόβερο 1-0
(31’ Χέγκερ)

Φράιμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 4-1
(61’ Νταριντά, 63’, 69, 88 Πέτερσεν - 1’ Ρας)

Μάιντς-Πάντερμπορν 5-0
(6’, 46’ Μαλί, 69’ Ντε Μπλάσις, 83’ Αλαγκουί, 87’ πεν. Γκάις)

Στουτγκάρδη-Γκλάντμπαχ 0-1
(71' Ερμάν)

Αμβούργο-Κολωνία 0-2
(61’, 78’ Ρίσε)

Λεβερκούζεν-Ντόρτμουντ 0-0

Κυριακή, 1/2

Βέρντερ Βρέμης-Χέρτα Βερολίνου 2-0
(43', 69' Ντι Σάντο)

Άουγκσμπουργκ-Χόφενχαϊμ (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (19η)

Τρίτη, 3/2 (21:00)

Μπάγερν Μονάχου-Σάλκε
Γκλάντμπαχ-Φράιμπουργκ
Ανόβερο-Μάιντς
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Βόλφσμπουργκ

Τετάρτη, 4/2 (21:00)

Ντόρτμουντ-Άουγκσμπουργκ
Χόφενχαϊμ-Βέρντερ Βρέμης
Χέρτα Βερολίνου-Λεβερκούζεν
Κολωνία-Στουτγκάρδη
Πάντερμπορν-Αμβούργο *Πηγή: sport-fm.gr*

Πεντάμορφη Άρσεναλ!!

Ομάδα-μοντέλο (ξανα)γίνεται η Άρσεναλ! Με πέντε διαφορετικούς σκόρερ και τον Εζίλ να… ανασταίνεται, οι «κανονιέρηδες» γάζωσαν την Άστον Βίλα (5-0) και συνέχισαν την αντεπίθεση για το Champions League.

Πεντάμορφη Άρσεναλ!
Ήταν να μην πάρει φόρα!

Φορτσάτη απ’ τις τελευταίες επιτυχίες (και ειδικά το μεγάλο διπλό επί της Μάντσεστερ Σίτι στο «Etihad») η ομάδα του Βενγκέρ προσέφερε ποδοσφαιρική παράσταση με την Άστον Βίλα.

Οι «κανονιέρηδες» παρουσίασαν αξιοζήλευτο επιθετικό πλουραλισμό για παιχνίδι όπου έλειπε ο Αλέξις Σάντσες και μ’ έναν Εζίλ βγαλμένο απ’ τα παλιά, έφτασαν στο εντυπωσιακό 5-0.

Ο Γερμανός σέρβιρε (με εκπληκτικό τακουνάκι) το πρώτο γκολ στον Ζιρού και πέτυχε ο ίδιος το δεύτερο που καθάρισε πρόωρα το ματς.

Κατόπιν, λοιπόν, μπορούσε να δώσει τη σκυτάλη στον Γουόλκοτ -που άρχισε να ξεχειλώνει το σκορ στο 63’- και στον Καθόρλα -που πέτυχε απ’ τη βούλα το τέρμα που κι εκείνος άξιζε βάσει εμφάνισης.

Όλα αυτά πριν ο νεαρός Μπεγερίν κλείσει με μια ζωγραφιά το τελικό σκορ, που σφράγισε την τρίτη σερί νίκη της Άρσεναλ και την κράτησε σε απόσταση αναπνοής απ’ τους ανταγωνιστές της για τις θέσεις του Champions League.



Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία στην Premier League


Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

Σάββατο, 31/1

Χαλ-Νιούκαστλ 0-3
(41’ Καμπελά, 50’ Αμεόμπι, 78’ Γκουφράν)

Γουέστ Μπρομ-Τότεναμ 0-3
(6’ Έρικσεν, 15’, 64’ πεν. Κέιν)

Κρίσταλ Πάλας-Έβερτον 0-1
(2’ Λουκάκου)

Λίβερπουλ-Γουέστ Χαμ 2-0
(51’ Στέρλινγκ, 80’ Στάριτζ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λέστερ 3-1
(27’ Φαν Πέρσι, 32’ Φαλκάο, 44’ αυτ. Μόργκαν - 80’ Βασιλέφσκι)

Σάντερλαντ-Μπέρνλι 2-0
(20’ Γουίκαμ, 34’ Ντεφόε)

Στόουκ-ΚΠΡ 3-1
(21’, 34’, 90’+2’ Γουόλτερς - 36’ Κράνιτσαρ)

Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι 1-1
(41’ Ρεμί - 45’ Σίλβα)

Κυριακή, 1/2

Άρσεναλ-Άστον Βίλα 5-0
(8’ Ζιρού, 56’ Εζίλ, 63’ Γουόλκοτ, 75’ πεν. Καθόρλα, 90’+1’ Μπεγερίν)

Σαουθάμπτον-Σουόνσι (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (24η)

Σάββατο, 7/2

Τότεναμ-Άρσεναλ (14:45)
ΚΠΡ-Σαουθάμπτον (17:00)
Λέστερ-Κρίσταλ Πάλας (17:00)
Μάντσεστερ Σίτι-Χαλ (17:00)
Σουόνσι-Σάντερλαντ (17:00)
Άστον Βίλα-Τσέλσι (17:00)
Έβερτον-Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή, 8/2

Μπέρνλι-Γουέστ Μπρομ (14:00)
Νιούκαστλ-Στόουκ (16:05)
Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:15) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν …ξετύλιξε το δώρο η Γιουβέντους!!

Την ευκαιρία να ξεφύγει ακόμα περισσότερο από τη Ρόμα έχασε η Γιουβέντους, μένοντας στο 0-0 με την Ουντινέζε του Καρνέζη! Γκολ Ταχτσίδη στην ήττα της Βερόνα. Πεντάρα η Τορίνο.

Δεν …ξετύλιξε το δώρο η Γιουβέντους
Αμετάβλητη παρέμεινε η κατάσταση στη Seria A, αφού η Γιουβέντους δεν …ξετύλιξε το δώρο που της έκανε χθες η Ρόμα με τη γκέλα της.

Οι «μπιανκονέρι» τα βρήκαν σκούρα απέναντι στην Ουντινέζε που είχε τον Ορέστη Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια της. Έχασε σημαντικές ευκαιρίες με Περέιρα και Τέβεζ στο δεύτερο μέρος και στο τέλος «κόλλησε» στο 0-0. Έτσι, διατηρήθηκε στο +6 από τους δεύτερους «τζιαλορόσι».

Το σκορ της αγωνιστικής πέτυχε η συμπολίτισσα Τορίνο, με την ομώνυμη ομάδα να ρίχνει «πεντάρα» (5-1) στην Σαμπντόρια (ντεμπούτο ο Ετό).

Την ίδια ώρα η Νάπολι έστω και με περιπετειώδη τρόπο κατάφερνε να φύγει με το «διπλό» (1-2) από την έδρα της Κιέβο, ενώ η Τσεζένα προσγείωνε ανώμαλα (2-1) την Λάτσιο.

Το γκολ του Ταχτσίδη δεν αρκούσε στην Βερόνα (έπαιξαν και οι Μόρας, Χριστοδουλόπουλος), που ηττήθηκε 2-1 από την Παλέρμο. Ενώ με γκολ του Πινίγια στις καθυστερήσεις η Αταλάντα επικράτησε 2-1 της Κάλιαρι.

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής

Σάββατο (31/1)

Τζένοα-Φιορεντίνα 1-1
(14' Ταταρουσάνου αυτ. - 54' Ροντρίγκεζ)

Ρόμα-Έμπολι 1-1
(57' Μαϊκόν - 39' πεν. Μακαρόνε)

Κυριακή (1/2)
Σασουόλο-Ίντερ 3-1
(17' Τζάτζα, 30' Σανσόνε, 90+3' πεν. Μπεράρντι-83' Ικάρντι)

Αταλάντα-Κάλιαρι 2-1
(18’ Μπαβιά, 90+4’ Πινίγια-44’ Ντεσένα)

Παλέρμο-Βερόνα 2-1
(18’ Ντιμπαλά, 79’ Μπελότι-8’ Ταχτσίδης)

Ουντινέζε-Γιουβέντους 0-0

Τσεζένα-Λάτσιο 2-1
(61’ Ντεφρέλ, 77’ αυτ. Κατάλντι-87’ Κλόζε)

Κιέβο-Νάπολι 1-2
(25’ Πέλιστερ-18’ αυτ. Σέζαρ, 62’ Τζιαμπαντίνι)

Τορίνο-Σαμπντόρια 5-1
(16’, 29’ πεν., 65’ Κουαλιαρέλα, 75’ Αμάουρι, 90+2’ Πέρεζ-77’ Ομπιάνγκ)

Μίλαν-Πάρμα (21:45)

Η επόμενη 22η αγωνιστική

Σάββατο (7/2)
Βερόνα-Τορίνο (19:00)
Γιουβέντους-Μίλαν (21:45)

Κυριακή (8/2)
Φιορεντίνα-Αταλάντα (13:30)
Κάλιαρι-Ρόμα (16:00)
Έμπολι-Τσεζένα (16:00)
Νάπολι-Ουντινέζε (16:00)
Πάρμα-Κιέβο (16:00)
Σαμπντόρια-Σασουόλο (16:00)
Ίντερ-Παλέρμο (21:45)

Δευτέρα (9/2)
Λάτσιο-Τζένοα (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

«Στραπάτσο» για Αγιαξ!!

Μάλλον «αποχαιρετά» το φετινό τίτλο στην Eredivisie ο Αγιαξ, μετά την ήττα με 0-1 από τη Φίτεσε στο Αρνεμ για την 20η αγωνιστική.

«Στραπάτσο» για Αγιαξ
Ο Αγιαξ έχασε από τη Φίτεσε με 0-1 στο Αρνεμ, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Eredivisie και έμεινε στο -9 από την κορυφή και την πρωτοπόρο Αϊντχόφεν, ήτοι απομακρύνεται από το φετινό τίτλο και την υπεράσπιση αυτού, γνωρίζοντας μια ήττα έκπληξη από μια ομάδα που βρισκόταν κάτω από τη μέση της βαθμολογίας και τώρα απλά μείωσε στο -4 από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι ο φ για τη συμμετοχή στο Europa League.

Οι «κιτρινόμαυροι» του Αρνεμ αιφνιδίασαν τον «Αίαντα», τον πίεσαν και σκόραραν στο 85’με τον Τζούρτζεβιτς.

Η σύνθεση του Αγιαξ: Σίλεσεν, Ρίιν, Μοϊσάντερ, Μπόιλεσεν, Ντερ Χουρν, Ρίντεβαλντ (70’ Μπάζοερ), Κλάασεν, Αντερσεν (90’ Ζίμλινγκ), Μίλικ (80’ Ζίβκοβιτς), Σλένε, Ελ Γκάζι


Πιο κοντά στην εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού «εισιτήριου» βρέθηκε η Τσβόλε, που νίκησε 2-0 στην έδρα της Ουτρέχτης και παρέμεινε στο -3 από τη τρίτη Φέγενορντ και τις θέσεις που οδηγούν στο Europa League. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι έμειναν στο -5 από τις προνομιούχες θέσεις.


Αναλυτικά η 20η αγωνιστική:


Παρασκευή 30/1
Ντόρντρεχτ-Χέρενφεν 0-0

Σάββατο 31/1
Αϊντχόφεν-Βίλεμ 2-1
(84' Λοκάντια, 87' Ντιπέι)

Εξέλσιορ-Μπρέντα 0-0

Γκρόνινγκεν-Γκόου Αχέντ Ιγκλς 2-0
(9’ Ρούσνακ, 69’ Τσέρι)

Τβέντε-Καμπούρ 2-1
(57’ Τάπια, 90+3’ Εμπεσίλιο - 73’ Μπάρτο)

Κυριακή 1/2
Φέγενορντ-Ντεν Χάαγκ 2-1
(10' Ίμερς, 20' αυτ. Ντέρικ - 48' Βαν Ντούινεν)

Ουτρέχτη-Τσβόλε 0-2
(39' Λαμ, 80' Νίιλαντ)

Φίτεσε-Άγιαξ 1-0
(85' Τζούρτζεβιτς)

Άλκμααρ-Χέρακλες (17.45)

Η επόμενη (21η) αγωνιστική:

Τρίτη 3/2
Γκόου Αχέντ Ιγκλς - Εξέλσιορ (19.30)
Μπρέντα- Αϊντχόφεν (21.45)

Τετάρτη 4/2
Χέρενφεν-Φέγενορντ (19.30)
Ντεν Χάαγκ-Τβέντε (19.30)
Τσβόλε-Ντόρντρεχτ (20.45)
Βίλεμ-Ουτρέχτη (21.45)
Καμπούρ-Φίτεσε (21.45)

Πέμπτη 5/2
Χέρακλες-Γκρόνινγκεν (19.30)
Άγιαξ-Άλκμααρ (21.45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Την έ-Φερε σε δύσκολη θέση!!

Την ευκαιρία να πλησιάσει στην πρώτη τριάδα έχασε η Σεντ Ετιέν, καθώς ηττήθηκε 1-0 στην έδρα της Καέν, χάρη σε γκολ του Φερέ από το 41ο λεπτό!

Την έ-Φερε σε δύσκολη θέση!
Με το… θάνατο της Σεντ Ετιέν, η Καέν πήρε… ζωή!

Με τη νίκη 1-0 επί των «στεφανουά», για την 23η αγωνιστική της Ligue 1, η ομάδα του Πατρίς Γκαράντ πήρε βαθιά βαθμολογική «ανάσα», την ώρα που οι «πράσινοι» απομακρύνθηκαν από την πρώτη τριάδα!

Το μοναδικό και… χρυσό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Φερέ στο 41ο λεπτό, με αυτό να είναι το τρίτο σερί «τρίποντο» για την Καέν.

Αναλυτικά η 23η αγωνιστική:

Παρασκευή 30/1

Παρί Σεν Ζερμέν-Ρεν 1-0
(29’ Λαβέτσι)

Σάββατο 31/1

Μαρσέιγ-Εβιάν 1-0
(49' πεν. Ζινιάκ)

Λανς-Μπαστιά 1-1
(80' πεν. Κανταρί - 62΄πεν. Μπουντεμπούζ)

Λοριάν-Μονπελιέ 0-0

Μετς-Νις 0-0

Ναντ-Λιλ 1-1
(80' Βιζκαρόντο - 14' Ντελαπλάς)

Τουλούζ-Ρεμς 1-0
(43' Πέσιτς)

Kυριακή 1/2

Καέν -Σεντ Ετιέν 1-0
(41’ Φερέ)

Μπορντό-Γκινγκάμπ (18:00)

Μονακό-Λιόν (22:00)

Η επόμενη (24η) αγωνιστική:

Παρασκευή 6/2

Σεντ Ετιέν-Λανς (21:30)

Σάββατο 7/2

Ρεν-Μαρσέιγ (17:00)

Εβιάν-Μπορντό (21:00)

Καέν-Τουλούζ (21:00)

Μονπελιέ-Λιλ (21:00)

Μπαστιά-Μετς (21:00)

Ρεμς-Λοριάν (21:00)

Κυριακή 8/2

Γκινγκάμπ-Μονακό (15:00)

Νις-Ναντ (18:00)

Λιόν-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Όρθιος στην Καστοριά ο Άρης!!

Με ένα γκολ του Παπαδόπουλου, μόλις στο 3ο λεπτό, από τον Παπαδόπουλο, ο Άρης με τη βοήθεια των πολυάριθμων φίλων του, που βρέθηκαν στην Καστοριά, επικράτησε 1-0 της τοπικής ομάδας

Όρθιος στην Καστοριά ο Άρης

Από εκεί και μετά ο Άρης διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι και στο 55ο λεπτό είχε την ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματα του, με τον Πόι να σημαδεύει το αριστερό δοκάρι με ένα ψηλοκρεμαστό σουτ στο 55’. Ο Άρης με τη νίκη αυτή, έμεινε έναν πόντο πίσω από τον Πανσερραϊκό, ενώ ξεπέρασε την Καβάλα που έφερε ισοπαλία.

Η σύνθεση του Άρη:

Φυσέκης, Λιόνης, Σαμαράς, Λιόλιος, Φερνάντεζ, Λεμονής, Πόι, Ν` Λουντούλου (91’ Σταυρόπουλος), Καπνίδης, Σουνάς, Παπαδόπουλος *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα κεφάλια μέσα!!

Ευχάριστη παρένθεση αποδείχθηκε για τα Χανιά η μεγάλη πρόκριση επί του ΠΑΣ στο Κύπελλο. Οι Κρητικοί κόλλησαν στην έδρα του Φωστήρα κι έχασαν επιπλέον έδαφος για τα πλέι-οφ. Λύτρωσε τη Λαμία ο Γκούρμα

Τα κεφάλια μέσα!
Καλό το Κύπελλο, μεγάλη η πρόκριση μέσα στα Γιάννενα, αλλά τα Χανιά δεν μπόρεσαν να επεκτείνουν τη χαρά τους και στο πρωτάθλημα.

Μετά την ήττα απ’ την Ερμιονίδα, οι Κρητικοί δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν το εμπόδιο του φιλότιμου Φωστήρα μένοντας στο 0-0 στον Ταύρο.

Απέτυχαν, έτσι, να επανέλθουν στην τρίτη θέση του νοτίου ομίλου και να εκμεταλλευτούν τις πιθανότατες απώλειες του Απόλλωνα στο δευτεριάτικο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Εκτός αυτού, δε, απέκτησαν και παρέα στην τέταρτη θέση. Διότι η εξαιρετική Ερμιονίδα συνέχισε τις καλές εμφανίσεις της και καθαρίζοντας 2-1 τον Αχαρναϊκό στην (αήττητη) έδρα της, μπορεί βάσιμα να ονειρεύεται πλέι-οφ.

Τα δικά της όνειρα, απ’ την άλλη, να πιάσει κορυφή στον βόρειο όμιλο ξαναζωντάνεψε η Λαμία. Έστω και με πολύ άγχος-κι έστω κι αν χρειάστηκαν ξανά να τους λυτρώσει ο Μάριο Γκούρμα (73’), οι γηπεδούχοι κατέβαλαν την αντίσταση του ουραγού Φωκικού και με το 1-0 επέστρεψαν στις νίκες. Κάτι που τους επέτρεψε να μειώσουν στους τρεις πόντους τη διαφορά απ’ τον πρωτοπόρο Ηρακλή (που έχει δύσκολο ματς στην έδρα του Ολυμπιακού Βόλου).

Όσο για τα ντέρμπι της παραμονής ήταν αμφότερα δραματικά! Διότι ο φορμαρισμένος Πιερικός (σ.σ. έχει μια ήττα σε οκτώ ματς) δεν πτοήθηκε απ’ το προβάδισμα του Απόλλωνα Καλαμαριάς και φτάνοντας στο 2-1, απομακρύνθηκε κι άλλο απ’ την επικίνδυνη ζώνη.

Όσο για τον Αιγινιακό, πέτυχε επίσης μεγάλη ανατροπή, τουμπάροντας το ματς στην έδρα της Καρδίτσας και φεύγοντας με μεγάλο διπλό (2-1) που κράτησε την αντίπαλό της καθηλωμένη στις τελευταίες θέσεις.


Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής

Νότιος όμιλος

Παρασκευή, 30/1

Ηρακλής Ψαχνών-Παναχαϊκή 1-1
(83' Γουόρντεν - 90'+3' Ζλατκόφσκι)

Κυριακή, 1/2

Ερμιονίδα-Αχαρναϊκός 2-1
(23’ Ιασωνίδης, 87’ Ταπέ - 90'+2' Αθανασίου)

Φωστήρας-Χανιά 0-0

Παναιγιάλειος-Πανηλειακός (3-0 α.α.)

Δευτέρα, 2/2

Άλιμος-Καλλιθέα (15:00)
Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ (18:00)

Ρεπό: Επισκοπή

Βόρειος όμιλος

Κυριακή, 1/2

Λαμία-Φωκικός 1-0
(73’ Γκούρμα)

Πιερικός-Απόλλων 1926 2-1
(54’ Λαμπάκης, 84’ Παλιάτσιος - 34’ Καπετάνος)

Αναγέννηση Καρδίτσας-Αιγινιακός 1-2
(35’ Πέεφ - 40’ Γουέλκαμ, 88’ Αχαλινόπουλος)

Ολυμπιακός Βόλου-Ηρακλής (18:00)

Δευτέρα, 2/2

Ζάκυνθος-Τύρναβος (15:00)
Λάρισα-Αγροτικός Αστέρας (18:00)

Ρεπό: Εθνικός Σερρών

Η επόμενη αγωνιστική (16η)

Νότιος όμιλος

Άλιμος-Ηρακλής Ψαχνών
Παναχαϊκή-Επισκοπή
Καλλιθέα-Παναιγιάλειος
Πανηλειακός-Απόλλων Σμύρνης
Αχαρναϊκός-Φωστήρας
ΑΕΚ-Χανιά

Ρεπό: Ερμιονίδα

Βόρειος όμιλος

Λάρισα-Λαμία
Φωκικός-Εθνικός Σερρών
Αγροτικός Αστέρας-Πιερικός
Απόλλων 1926-Ολυμπιακός Βόλου
Αιγινιακός-Ζάκυνθος
Ηρακλής-Τύρναβος

Ρεπό: Αναγέννηση Καρδίτσας *Πηγή: sport-fm.gr*

Πραγματικός Παναθηναϊκός!

Αυτός ήταν ο κανονικός Παναθηναϊκός! Λίγες μέρες μετά το σοκ στο Κύπελλο, οι «πράσινοι» έδειξαν... αντανακλαστικά και νικώντας εύκολα και πειστικά 3-0 τον Πλατανιά παραμένουν κοντά στην πρώτη δυάδα.

Πραγματικός Παναθηναϊκός
«Σφυγμό» μετά τον αποκλεισμό-σοκ στο Κύπελλο έδειξε ο Παναθηναϊκός!

Με γκολ των Πέτριτς, Τριανταφυλλόπουλου και Κλωναρίδη (εξαιρετικό σουτ), οι πράσινοι (χαμένο πέναλτι ο Μπεργκ) επικράτησαν με καλή εμφάνιση και άνετο τρόπο 3-0 του Πλατανιά, κερδίζοντας ξανά την ηρεμία τους.

Στους 3 βαθμούς έπεσε η διαφορά του τριφυλλιού απ’ τον δεύτερο ΠΑΟΚ και στους 5 από τον Ολυμπιακό, που βέβαια έχει ματς λιγότερο (παίζει αργότερα με τη Βέροια).

Στις εξέδρες της Λεωφόρου (όγδοη σερί εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα) και ο νεοαποκτηθείς Μαυρίας, που απομένει μόνο η ανακοίνωση της απόκτησής του, ντεμπούτο για τον... σχεδόν 18χρονο Αγγελόπουλο.


Το ματς:

Καλώς ή κακώς το ματς ήταν… ειδικών συνθηκών για τον Παναθηναϊκό. Οι πληγές απ’ τον αποκλεισμό στο Κύπελλο ήταν ακόμα ανοιχτές και οι πράσινοι ήθελαν και να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να παραμείνουν σε κοντινή απόσταση με τις δύο πρώτες θέσεις. Και δεν άφησαν να κυλήσουν πολλά λεπτά για να δείξουν τις προθέσεις τους. Διότι αν και ο Λαγός είναι «κόφτης», στο 7’ έγινε το… καλύτερο δεκάρι, πάσαρε εξαιρετικά στον Πέτριτς κι αυτός επιβεβαίωσε πως και τεχνική διαθέτει (με το εξαιρετικό κοντρόλ του με το… γόνατο) και εκτελεστικές ικανότητες, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

inner

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει καλό ρυθμό. Και απ’ τις δύο πλευρές. Κι εκεί που το τριφύλλι έδειχνε περισσότερο να κυνηγά ένα δεύτερο τέρμα (με τον Μπεργκ να μην μπορεί να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Ολιμπά), ο Πλατανιάς λίγο έλειψε να φέρει τα πάνω-κάτω, με τον Μιλούνοβιτς να μην επωφελείται την ασυνεννοησία των Στιλ-Τριανταφυλλόπουλου-Ταυλαρίδη και τον Σίλντενφελντ να διώχνει πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα. Ο Ατζαγκούν ήταν κεφάτος και μέσω αυτού οι πράσινοι δημιουργούσαν κυρίως (έχοντας δύο σουτ με Πέτριτς). Θα μπορούσαν, πάντως, οι γηπεδούχοι να κλειδώσουν απ’ το πρώτο μέρος τους τρεις βαθμούς, αν ο Μπεργκ είχε σκοράρει απ’ την άσπρη βούλα (σε ανατροπή του ίδιου από τον Ολιμπά).

Και σε αντίθεση με το πως έληξε το πρώτο 45λεπτο, με χαμένη ευκαιρία για να διευρυνθεί το προβάδισμα του Παναθηναϊκού, ξεκίνησε το δεύτερο! Διότι μπορεί ξανά η «κόντρα» Μπεργκ-Ολιμπά να έβγαλε νικητή τον δεύτερο, όμως στο… ριμπάουντ ο Τριανταφυλλόπουλος πανηγύρισε σαν «τρελός» το 2-0 των πρασίνων! Ένα σκορ που έδινε σαφές πλέον «μήνυμα» νίκης για τον Παναθηναϊκό και το οποίο δεν… μετριάστηκε, στην μεγάλη φάση των φιλοξενούμενων με το δοκάρι του Γιακουμάκη, που δεν άλλαξε τις ισορροπίες.

inner

Οι Κρητικοί -καλώς ή κακώς- είχαν καταρρεύσει. Όσες ελπίδες είχαν για κάτι θετικό στη Λεωφόρο, είχαν πλέον εξανεμιστεί, με τους γηπεδούχους να κρατούν άνετα το υπέρ τους σκορ και να συνεχίζουν την πίεσή τους. Μια πίεση που ναι μεν δεν απέδωσε καρπούς στη διπλή χαμένη ευκαιρία του Πέτριτς, αλλά απέδωσε -και κάθε άλλο- στο 78’, όταν ο Κλωναρίδης άφησε… άγαλμα τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με φοβερή «σουτάρα» έβαλε και το δικό του όνομα στον πίνακα των σκόρερ. Και με αυτό το 3-0 πλέον στις… πλάτες, ο Παναθηναϊκός πήρε την άνετη, πειστική και ευρεία νίκη, με το τελευταίο δεκάλεπτο να αποκτά καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα!

inner

Παναθηναϊκός: Στιλ, Σίντενφελντ, Ταυλαρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης (46’ Νάνο), Λαγός, Ζέκα, Ατζαγκούν, Μπεργκ, Κλωναρίδης, Πέτριτς (71’ Νίνης).

Πλατανιάς: Ολιμπά, Μπανανά, Μαχαμάτ, Μιλούνοβιτς, Αγκιλέρα (68’ Γουνδουλάκης), Ιτούα, Ζαραδούκας, Μαχλελής (64’ Τσουράκης), Τιοτέ, Αποστολόπουλος, Γιακουμάκης (72’ Κάσιο) *Πηγή: sport-fm.gr*

Νίκη... γενεθλίων!!

110 χρόνια ζωής συμπληρώνει η Φέγενορντ η οποία το γιόρτασε με νίκη, έστω και δύσκολη, καθώς επικράτησε 2-1 επί της Ντεν Χάαγκ και μείωσε προσωρινά στους πέντε βαθμούς από τον δεύτερο Άγιαξ.

Νίκη... γενεθλίων!
Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε τα 110α γενέθλιά της η Φέγενορντ, καθώς επικράτησε 2-1 της Ντεν Χάαγκ στην έδρα της και μείωσε τη διαφορά από τον Άγιαξ (αγωνίζεται μετά) στους 5 βαθμούς, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 10' με γκολ του Ίμερς. Δέκα λεπτά αργότερα μάλιστα, κατάφεραν να πάρουν διαφορά δύο τερμάτων με αυτογκόλ του Ντέρικ με το ημίχρονο να τελειώνει στο 2-0.

Στο δεύτερο 45λεπτο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και μείωσαν στο 48' με τον Βαν Ντούινεν, ωστόσο δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν άλλες ευκαιρίες με το παιχνίδι να τελειώνει 2-1.

Έτσι, η Φέγενορντ πήρε ακόμη μία σημαντική νίκη για το κυνήγι της δεύτερης θέσης, και ελπίζει σε «γκέλα» του Άγιαξ που αγωνίζεται αργότερα εκτός έδρας με την Φίτεσε.

Αναλυτικά η 20η αγωνιστική:
Παρασκευή 30/1
Ντόρντρεχτ-Χέρενφεν 0-0

Σάββατο 31/1
Αϊντχόφεν-Βίλεμ 2-1
(84' Λοκάντια, 87' Ντιπέι)

Εξέλσιορ-Μπρέντα 0-0

Χρόνινγκεν-Γκόου Αχέντ Ιγκλς 2-0
(9’ Ρούσνακ, 69’ Τσέρι)

Τβέντε-Καμπούουρ 2-1
(57’ Τάπια, 90+3’ Εμπεσίλιο - 73’ Μπάρτο)

Κυριακή 1/2
Φέγενορντ-Ντεν Χάαγκ 2-1
(10' Ίμερς, 20' αυτ. Ντέρικ - 48' Βαν Ντούινεν)

Ουτρέχτη-Τσβόλε (15.30)
Φίτεσε-Άγιαξ (15.30)
Άλκμααρ-Χέρακλες (17.45)

Η επόμενη (21η) αγωνιστική:
Τρίτη 3/2
Γκόου Αχέντ Ιγκλς - Εξέλσιορ (19.30)
Μπρέντα- Αϊντχόφεν (21.45)

Τετάρτη 4/2
Χέρενφεϊν-Φέγενορντ (19.30)
Ντεν Χάαγκ-Τβέντε (19.30)
Τσβόλε-Ντόρντρεχτ (20.45)
Βίλεμ-Ουτρέχτη (21.45)
Καμπούρ-Φίτεσε (21.45)

Πέμπτη 5/2
Χέρακλες-Χρόνινγκεν (19.30)
Άγιαξ-Άλκμααρ (21.45)
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Περίπατος» με απίθανο Χεζόνια για Μπαρτσελόνα!!

Με τον Μάριο Χεζόνια να έχει 8/8 τρίποντα, η Μπαρτσελόνα διέσυρε τη Μανρέσα για τη 19η αγωνιστική της ACB με 101-53.

«Περίπατος» με απίθανο Χεζόνια για Μπαρτσελόνα
Πιο εύκολα… δεν γινόταν. Η Μπαρτσελόνα βρέθηκε να προηγείται της Μανρέσα με 26-4 στο δεκάλεπτο με 53-13 στο ημίχρονο φτάνοντας τελικά δια περιπάτου στο 101-53 και τη 13η νίκη της που τη διατηρεί στην πέμπτη θέση της ACB. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Μάριο Χεζόνια που είχε 24 πόντους με 8/8 τρίποντα. Ο Έντουιν Τζάκσον με 15 (και 3/3 τρίποντα) και ο Τζάστιν Ντόελμαν με 13 πόντους ακολούθησαν σε απόδοση για τους πρωταθλητές.

Η Ρεάλ έφτασε τις 15 νίκες και διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση μετά το άνετο 86-70 επί της Λαγκούν Άρο. Ο Πάμπλο Λάσο μοίρασε το χρόνο συμμετοχής για να ξεκουράσει τους παίκτες του, με τους Ρούντι Φερνάντεθ με 12 και Σέρχιο Ροντρίγκεθ με 11 πόντους να είναι οι πρώτοι σκόρερ. Ο Γιάννης Μπουρούσης σε 11:01 είχε 1 πόντο (1/2 βολές, 0/2 δίποντα), 1 ριμπάουντ και 2 λάθη.

Η Μπιλμπάο με αντεπίθεση στην τέταρτη περίοδο (28-11) έφτασε τις 14 νίκες μετά το 84-72 επί της Ανδόρας και παραμένει τέταρτη. Για τους ηττημένους ο Γιώργος Μπόγρης σε 22:33 είχε 7 πόντους (1/2 βολές, 3/5 δίποντα), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα.

Σημαντική νίκη για την Τενερίφη στη Σαραγόσα με 83-72 με καλή παρουσία από τους δύο Έλληνες της ομάδας. Ο Φώτης Λαμπρόπουλος είχε 13 πόντους (1/1 βολή, 3/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα), 2 ασίστ και 1 ριμπάουντ σε 17:25, ενώ ο Μιχάλης Τσαϊρέλης σε 14:24 είχε 6 πόντους (3/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 3 ασίστ, 1 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.

Η ουραγός Σεβίλλη στο ντεμπούτο του Λουίς Κασιμίρο στον πάγκο της πήρε νίκη-ανάσα επί της Βαλένθια με 79-72.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής:

Σάββατο 31/1
Ομπραντόιρο-Γκραν Κανάρια 80-68

Κυριακή 1/2
Μπιλμπάο-Ανδόρρα 84-72
Σαραγόσα-Κανάριας 72-83
Μπαρτσελόνα-Μανρέσα 101-53
Καχασόλ-Βαλένθια 79-72
Μούρθια-Φουενλαμπράδα 82-69
Ρεάλ Μαδρίτης-Λαγκούν Άρο 86-70
Εστουντιάντες-Μπανταλόνα 19:30
Μάλαγα-Λαμποράλ Κούτσα 20:30

Δείτε τη βαθμολογία της ACB.*Πηγή: sport-fm.gr*

Νέο κάζο για Ίντερ!!

Δεν έχει σταματημό η φετινή κατρακύλα της Ίντερ. Οι «νερατζούρι» ηττήθηκαν με 3-1 από τη Σασουόλο, που τους ξέφυγε με πέντε βαθμούς στη Serie A. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν οι δύο ομάδες.

Νέο κάζο για Ίντερ (video)
Την όγδοη της ήττα σε 21 ματς στη φετινή Serie A υπέστη η Ίντερ. Η Σασουόλο υποδέχθηκε την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι και τη φιλοδώρησε με τρία τέρματα (3-1).

Με αυτό το αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με πέντε βαθμούς από τους φιλοξενούμενους, που είναι στη δωδέκατη θέση και κινδυνεύουν να πέσουν δύο θέσεις πιο κάτω.

Το σκορ άνοιξε ο Τζάτζα στο 17’ πετυχαίνοντας εκπληκτικό γκολ και στο 30΄ ο Σανσόνε διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, το οποίο ήταν επίσης πανέμορφο. Στο 83’ ο Ικάρντι εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μανιανέλι και μείωσε σε 2-1. Το παιχνίδι έγινε ρώσικη ρουλέτα προς το τέλος, καθώς στο 90’ ο Σανσόνε αντίκρισε δεύτερη κίτρινη και άφησε τη Σασουόλο με δέκα παίκτες. Τρία λεπτά αργότερα ο Ντονκόρ ανέτρεψε εντός περιοχής τον Τζάτζα και δέχθηκε δεύτερη κίτρινη. Ο Μπεράρντι ευστόχησε από την άσπρη βούλα και στο 90+3’ έκανε το τελικό 3-1.

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής

Σάββατο (31/1)

Τζένοα-Φιορεντίνα 1-1
(14' Ταταρουσάνου αυτ. - 54' Ροντρίγκεζ)

Ρόμα-Έμπολι 1-1
(57' Μαϊκόν - 39' Μακαρόνε πεν.)

Κυριακή (1/2)
Σασουόλο-Ίντερ 3-1
(17' Τζάτζα, 30' Σανσόνε, 90+3' Μπεράρντι πεν.-83' Ικάρντι)

Αταλάντα-Κάλιαρι (16:00)
Παλέρμο-Βερόνα (16:00)
Ουντινέζε-Γιουβέντους (16:00)
Τσεζένα-Λάτσιο (16:00)
Κιέβο-Νάπολι (16:00)
Τορίνο-Σαμπντόρια (16:00)
Μίλαν-Πάρμα (21:45)


Η επόμενη 22η αγωνιστική

Σάββατο (7/2)
Βερόνα-Τορίνο (19:00)
Γιουβέντους-Μίλαν (21:45)

Κυριακή (8/2)
Φιορεντίνα-Αταλάντα (13:30)
Κάλιαρι-Ρόμα (16:00)
Έμπολι-Τσεζένα (16:00)
Νάπολι-Ουντινέζε (16:00)
Πάρμα-Κιέβο (16:00)
Σαμπντόρια-Σασουόλο (16:00)
Ίντερ-Παλέρμο (21:45)

Δευτέρα (9/2)
Λάτσιο-Τζένοα (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Αντούριθ την πήρε στους ώμους του!!

Με δύο γκολ ο Αντούριθ έδωσε την νίκη 2-0 στην Αθλέτικ Μπιλμπάο επί της Λεβάντε εκτός έδρας, σε ένα τεράστιο βήμα της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε για την παραμονή!

Ο Αντούριθ την πήρε στους ώμους του!
Με δύο γκολ ο Αντούριθ έδωσε την νίκη 2-0 στην Αθλέτικ Μπιλμπάο επί της Λεβάντε εκτός έδρας, σε ένα τεράστιο βήμα της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε για την παραμονή!

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο 45λεπτό αλλά όποιες ευκαιρίες και να είχαν μπροστά στην εστία της Μπιλμπάο έπεσαν στο… κενό με τον Ιραϊθόθ να κρατάει το «μηδέν» παθητικό για τους Βάσκους.

Στο δεύτερο 45λεπτό ο Αντούριθ πήρε το… όπλο του. Στο 48ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τους Βάσκους, και «χτύπησε» και πάλι στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης.

Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε «σκαρφάλωσε» στην βαθμολογία, την στιγμή που βύθισε την Λεβάντε στην τελευταία θέση με 16 βαθμούς όσους και η Αλμερία.

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής

Παρασκευή 30/1

Ράγιο Βαγεκάνο-Λα Κορούνια 1-2
(22' Μπουένο-10', 72' πεν. Μπόρχες)

Σάββατο 31/1

Ρεάλ Μαδρίτης-Σοσιεδάδ 4-1
(3' Χ. Ροντρίγκεζ, 37' Ράμος, 52', 77' 1' Ελουστόντο)

Εϊμπάρ-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3
(89' Πιοβακάρι - 7' Γκριεζμάν, 23', 25' Μάτζουκιτς)

Γρανάδα-Έλτσε 1-0
(56' Κόρδοβα)

Θέλτα-Κόρδοβα 1-0
(56' Νολίτο)

Κυριακή 1/2

Λεβάντε-Μπιλμπάο 0-2
(48’, 90’ Αντούριθ)

Αλμερία-Χετάφε (18:00)
Σεβίλλη-Εσπανιόλ (20:00)
Μπαρτσελόνα-Βιγιαρεάλ (22:00)

Δευτέρα 2/2

Μάλαγα-Βαλένθια (21:45)

Η επόμενη (22η) αγωνιστική

Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου

Λα Κορούνια-Εϊμπάρ (21:00)

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου

Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Μαδρίτης (17:00)
Βιγιαρεάλ-Γρανάδα (19:00)
Λεβάντε-Μάλαγα (21:00)
Σοσιεδάδ-Θέλτα (23:00)

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου

Κόρδοβα-Αλμερία (13:00)
Χετάφε-Σεβίλλη (18:00)
Εσπανιόλ-Βαλένθια (20:00)
Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα (22:00)

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου

Έλτσε-Ράγιο Βαγεκάνο*Πηγή: sport-fm.gr*

Πεντάρα της Μπόκα στην Ρίβερ!! (vid)

Τα superclasico Μπόκα Τζούνιορς-Ρίβερ Πλέιτ δεν γίνεται να μην κρύβουν συγκινήσεις. Το Σάββατο οι «χενέισες» συνέτριψαν με 5-0 τους «μιγιονάριος» οι οποίοι τελείωσαν τον αγώνα με 8 παίκτες!
Με το ιστορικό 5-0 συνέτριψε η Μπόκα Τζούνιορς την Ρίβερ Πλέιτ στο αιώνιο ντέρμπι στην Μεντόζα. Οι δύο ομάδες προετοιμάζονται για την επανέναρξη του πρωταθλήματος αλλά και του Κόπα Λιμπερταδόρες.
Στο πλαίσιο αυτό έδωσαν φιλικό στην Μεντόζα με την Μπόκα να πετυχαίνει μια ιστορική νίκη. Η ομάδα του Ροδόλφο Αρουαμπαρένα συνέτριψε με 5-0 την Ρίβερ του Μαρσέλο Γκαγιάρδο με την τελευταία να ολοκληρώνει τον αγώνα με οκτώ παίκτες.
Οι «χενέισες» προηγήθηκαν με τον Κριστάλδο στο 16ο λεπτό με τον Παλάσιος έξι λεπτά αργότερα να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του. Το επιθετικό κρεσέντο της Μπόκα συνεχίστηκε στο 31' με τον Τσάβες. Τα πράγματα έγιναν χειρότερα για την Ρίβερ στο 39' όταν ο Μαγιάδα είδε κόκκινη κάρτα.
Στην επανάληψη οι πρωταθλητές παρέδωσαν πνεύμα και οι Σάντες και Γκουτιέρες άφησαν τους «μιγιονάριος» με οκτώ παίκτες. Έτσι, στο τελευταίο δεκάλεπτο Καλέρι και Μπέτανκουρ ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο εκκωφαντικό 5-0.




*Πηγή: gazzetta.gr*

Αλλού θέλει μεταγραφές…!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την άσχημη εικόνα του ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναιτωλικό, αλλά και για το τι προέχει από εδώ και στο εξής για την ομάδα. 
«Το πιο δίκαιο αποτέλεσμα στο ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός θα ήταν η ισοπαλία…». Αυτή είναι η πραγματικότητα για τον αγώνα της Τούμπας, που φυσικά καταδεικνύει και τα προβλήματα του ΠΑΟΚ.

Μίας ομάδας που αν δεν ήταν κατώτερη του αντιπάλου, είχε από ένα ημίχρονο σε σχέση σε αυτόν…

Είχε 15 μέρες ο ΠΑΟΚ να προετοιμαστεί γι’ αυτό το παιχνίδι. «Έφυγε» από το κύπελλο και οι μισοί πανηγύριζαν (ντροπιαστικά) που η ομάδα θα έχει λιγότερους αγώνες. Και να η διακοπή, να το μεγάλο διάστημα, να η ξεκούραση και…

Τι έγινε;

Μπήκε ο ΠΑΟΚ να παίξει λες και έδινε φιλικό στην Ολλανδία  μήνα Ιούλιο…

Ασύνταχτος, ανοργάνωτος, ομάδα με κακή ανάπτυξη και δεκάδες μεγάλες μπαλιές, χαμένες μονομαχίες, λίγες αλληλοκαλύψεις και φυσικά καμία ατομική ενέργεια στο ένας με έναν!

Ένα εξτρέμ έχει ο ΠΑΟΚ να πάρει από αυτόν κάποιες –έστω- στιγμές, (αφού ομαδικά δυσκολεύεται) και αυτός μένει στον πάγκο. Στο τέλος μονολογεί ο Μακ: «Ρωτήστε τον προπονητή γιατί δεν με έβαλε». Ο προπονητής τον βάζει στο ημίχρονο (αν και λέει ότι τον φοβόνταν λόγω τραυματισμού) και πράγματι ο ΠΑΟΚ βγάζει τις 2-3 φάσεις από αυτόν τον παίκτη.  

Και ενώ έρχεται η ισοφάριση, στο τέλος γίνεται διπλό-τριπλό λάθος, ο πολύ καλός Παναιτωλικός κερδίζει και δίνει την ευκαιρία σε πολλούς ΠΑΟΚτσήδες να αντιληφθούν ότι δεν πρέπει να «τρελαίνονται» με το πρωτάθλημα! Άλλα είναι αυτά που προέχουν… Ομάδα πρέπει να χτιστεί, ομάδα με ταυτότητα και σταθερότητα, ομάδα που θα κάθε μήνα θα βελτιώνει τις αδυναμίες της και θα παρουσιάζεται όλο και καλύτερη.

Αλήθεια υπάρχουν ακόμη πολλοί που θεωρούν μετά από 45 μέρες προβληματικών εμφανίσεων,  ότι το πιο μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι οι μεταγραφές και όχι η επίλυση των σοβαρών αγωνιστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ομάδα; Ποιος βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι αν έρθει ΚΑΙ ένας καλός εξτρέμ, ο ΠΑΟΚ θα λύσει τα περισσότερα προβλήματά του; Αν και θα αποδειχθούν πράγματα στην συνέχεια, αλήθεια… που ακριβώς θέλει μεταγραφές ο ΠΑΟΚ για να πάμε και στο άλλο θέμα; Εντός γηπέδου ή εκτός; Εντός διοίκησης ή εκτός;  Εντός Θεσσαλονίκης ή εκτός; Ποιες είναι περισσότερο απαραίτητες για να αντιμετωπίσει όλη αυτή την κατάσταση; Σε τι…. ειδικότητες;

* Κόπηκαν 6936 εισιτήρια στην Τούμπα! Ο κόσμος του ΠΑΟΚ επιτέθηκε στον Σαλπιγγίδη και πάλι! Κάπου εδώ (βάσει νόμου) σταματάει η δυνατότητα να αναφερθούμε σε άλλους και να κάνουμε συγκρίσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν να αντιληφθούμε που είναι το μυστικό στην ποδοσφαιρική Ελλάδα ΚΑΙ του 2014-2015…

* Για πολλά μπορεί να μας κατηγορήσουν, αλλά για το ότι «πουλήσαμε» ελπίδα πρωταθλήματος ΠΟΤΕ! Έχουμε ήσυχη την συνείδησή μας, ότι δεν κοροϊδέψαμε τον κόσμο. Γιατί όποιος πίστευε ότι αυτή η ομάδα σε αυτό το ποδοσφαιρικό περιβάλλον, μπορούσε να κατακτήσει τίτλο, απλά χάιδευε αυτάκια…

Καθίστε σήμερα το βράδυ να δείτε πώς κατακτώνται τα πρωταθλήματα, αφού νωρίτερα είχατε παρακολουθήσει πώς αντιμετωπίζονται και οι κρίσεις…  

* Για τον Δημητρόπουλο, λίγα πράγματα: Είναι ένας διαιτητής που ξεκινάει την καριέρα του και κάνει όργια σε αγώνα Παναχαϊκή-Ολυμπιακός, όπου ο κόσμος μπαίνει μέσα. Την επόμενη γράφεται: «Η ΚΕΔ τον τελειώνει…». Το «κύκλωμα» όμως τον σώζει, τον προωθεί και τον επιβραβεύει κάθε φορά που ξεφτιλίζεται για χάρη των ίδιων ανθρώπων: Βουτιά Βάις, πέναλτι στη Κέρκυρα, πέναλτι ΠΑΟΚ στη Κέρκυρα και τόσα άλλα… Αυτός τι θα κάνει; Δείτε διαιτησία στο Ολυμπιακός-Παναιτωλικός και στο ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός.

Για τον βοηθό Βερρή που έκοψε τετ α τετ του Μακ: Και τι να κάνει; Όποιος έκανε λάθος υπέρ του ΠΑΟΚ, εξαφανίστηκε από προσώπου γης και από ορισμούς με γκανγκστερικές μεθόδους. Όποιος αδίκησε τον ΠΑΟΚ (Γεωργαράκος) και ευνόησε τον Ολυμπιακό (Σίπκας) παίζει κάθε εβδομάδα! Δηλαδή εσείς τι θα κάνετε στην  θέση αυτών των αδύναμων τύπων;

Σε αυτόν ειδικά τον τομέα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κοιμήθηκε όρθια, με την έννοια ότι αυτό ακριβώς το σκάνδαλο, έπρεπε να σημειώνεται συνεχώς. Κάθε εβδομάδα και με κάθε επισημότητα. Μετά από κάθε ορισμό της ΚΕΔ ή όποιων τέλος πάντων αποφασίζουν. Εκεί παίζεται το παιχνίδι και οι φουκαράδες που πιέζονται (έμμεσα απειλούνται) αναγκάζονται να υποκύψουν.

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Κανένα επεισόδιο στην Μηχανιώνα»!

Στον ισχυρισμό ότι δεν έγιναν επεισόδια το πρωί της Κυριακής στο γήπεδο της Μηχανιώνας, προχωρούν οι άνθρωποι των Ακαδημιών της περιοχής που είχαν και την ευθύνη για το φιλικό με ομάδα από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού!
«Κανένα παιδί δεν χτυπήθηκε από την ασποστολή του Ολυμπιακού», σύμφωνα με τα όσα τουλάχιστον υποστηρίζουν οι άνθρωποι των ακαδημιών του Ποσειδώνα Μηχανιώνας για το φιλικό που αναμενόταν να διεξαχθεί στο γήπεδο της Μηχανιώνας ανάμεσα σε ακαδημίες του ΠΑΟΝΕ και του Ολυμπιακού και το οποίο δεν έγινε τελικά! Παντως από την πλευρά του Ολυμπιακού τονίζουν ότι έγινε λεκτική επίθεση από οπαδούς του ΠΑΟΚ σε μικρά παιδιά, όταν αυτοί βρέθηκαν το πρωί στο γήπεδο και ζήτησαν από την διοίκηση του Ποσειδώνα να μην πραγματοποιηθεί το φιλικό! Αιτία όπως τόνιζαν ότι δεν θέλουν να δουν στην περιοχή τους το σήμα του Ολυμπιακού, για να μην δυναμιτιστεί το κλίμα ενόψει του Κυριακάτικου ντέρμπι!!!
Αμέσως η διοίκηση του  Ποσειδώνα επικοινώνησε με αυτή του Ολυμπιακού και ζήτησε να αναβληθεί το παιχνίδι, ενώ κι από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής τόνιζαν πως δεν υπήρξαν επεισόδια.
Από την πλευρά του ο ΣΦ ΠΑΟΚ Μηχανιώνας με ανακοίνωσή του αναφέρει:
Πριν κάποιες ώρες τα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας καταλόγισαν μια 'άνανδρη' επίθεση κατά της αποστολής της Ακαδημίας του Ολυμπιακού. 
Η προσπάθεια αμαύρωσης του συνδέσμου μας απο γνωστά φερέφωνα αθηναϊκών συμφερόντων δεν θα περάσει. 
Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι δεν αντικρίσαμε κανέναν παράγοντα, γονέα και φυσικά τα παιδιά της Ακαδημίας! Ξεκαθαρίσαμε σε όσους παρευρίσκονταν στον χώρο ότι δεν έχουμε την πρόθεση να πειράξουμε κανέναν ποσό φυσικά μικρά παιδιά και ο μόνος λόγος που βρισκόμασταν εκεί ήταν για να εκφράσουμε την διαφωνία μας να χρησιμοποιεί το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΝΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ αυτός ο σύλλογος! 
Δεν σας δίνουμε κανένα δικαίωμα να αμαυρώνετε το όνομα του συνδέσμου μας και ΚΑΤ επέκταση όλου του οπαδικού κινήματος του ΠΑΟΚ!
Η προσπάθεια δυναμίτισμου του κλίματος και δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων για τον κυριακάτικο αγώνα ήταν ανεπιτυχής!
Υ.Γ 1 Απαιτούμε δημόσια συγγνώμη απο όλους τους υπεύθυνους 

Υ.Γ 2 Ο λαός του ΠΑΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΕΧΘΡΟΥ 
Υ.Γ 4 ΠΑΟΚ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΑΔΕΡΦΙΑ 
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ 
Σ.Φ ΠΑΟΚ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Επίθεση οπαδών του ΠΑΟΚ σε «μωρά» του Ολυμπιακού!!

Οπαδοί του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν φραστικά σε παιδιά ηλικίας 7-8 ετών στην Μηχανιώνα, που ανήκουν σε σχολή του Ολυμπιακού της περιοχής, σύμφωνα με τα όσα τονίζουν οι άνθρωποι της Ακαδημίας. Η αντίδραση των Πειραιωτών.
Ένα ματς πήγε να δώσει κλιμάκιο της ομάδας του Ολυμπιακού στη Μηχανιώνα, το οποίο τελικά δεν τους βγήκε σε καλό. Τα παιδάκια ηλικίας 7-8 ετών, είδαν περίπου 30 άτομα που ανήκουν στον Σύνδεσμο φιλάθλων ΠΑΟΚ της Μηχανιώνας να τους κάνουν λεκτική επίθεση. Απειλούσαν παιδιά και γονείς και η ένταση ανέβηκε για τα καλά. Η αστυνομία αδυνατούσε να απομακρύνει τους οπαδούς από το σημείο και έτσι τα παιδάκια μπήκαν στο πούλμαν και αποχώρησαν. Φυσικά το ματς δεν έγινε. Αν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά εν έτει 2015 μέχρι και σε μωρά!
Ερυθρόλευκη οργή για το επεισόδιο στην Μηχανιώνα
Στον Ολυμπιακό δεν μπορούσαν με τίποτα να πιστέψουν το πως υπήρξαν οπαδοί που θα απειλούσαν παιδιά Ακαδημιών και τους γονείς τους. Ότι ομάδα από την σχολή του Ολυμπιακού στην Θεσσαλονίκη με παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2006 θα πήγαινε να δώσει φιλικό με παιδιά της Ακαδημίας του Ποσειδώνα Μηχανιώνας και ότι η κατάσταση θα κατέληγε έτσι.
Φοβούμενη για την σωματική της ακεραιότητα η ερυθρόλευκη αποστολή μετά από συνεννόηση με την αστυνομία αποχώρησε. Στις τάξεις των Πειραιωτών υπάρχει οργή για το συμβάν καθώς και για τις διαρροές περί του αντιθέτου από την Θεσσαλονίκη, δηλαδή ότι δεν υπήρξε επεισόδιο. Από τον Ολυμπιακό αυτό που περίμεναν ήταν μία συγγνώμη και όχι κάτι διαφορετικό. Εξάλλου το γεγονός πως δεν έγινε ο αγώνας λέει πολλά...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Αρβανίτης: «Ο Άρης πάνω από όλα»

Μήνυμα για συμπαράσταση στην ομάδα μόνο με φωνές και αποφυγή ακροτήτων έστειλε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, εν όψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (17:00).

Αρβανίτης: «Ο Άρης πάνω από όλα»
Έκκληση στον κόσμο του Άρη να βοηθήσει την αγαπημένη του ομάδα μόνο με συνθήματα κι όχι με συμπεριφορές που μπορεί να αποφέρουν νέες τιμωρίες έκανε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης, εν όψει του αποψινού εξ αναβολής ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (17:00).

«Καλημέρα σας. Τα πάντα ειναι έτοιμα για σήμερα. Προστατεύουμε την ομάδα και την έδρα μας. Στηρίζουμε με την φωνή μας τους παίκτες μας. Προσέχουμε τον διπλανό μας για τυχών προβοκάτορες. Ο ΑΡΗΣ πάνω απ/ όλα», ανέφερε το μήνυμα που έστειλε μέσω διαδικτύου.

Στην κορυφή ο Γιάνναρος!! (vid)

ΦΟΒΕΡΟΣ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που εντυπωσίασε κόντρα στους Μπλέιζερς και... πέταξε στην κορυφή του TOP 10!
Ο διεθνής πόιντ φόργουορντ πρωταγωνιστεί και στο Νο.3, με το TOP 10 να του... ανήκει!
Απολαύστε το video:




 
 
 
 
 
 
 
 





*Πηγή: gazzetta.gr*

Αναβλήθηκε λόγω χιονιού το Οσασούνα – Σαραγόσα!!

Την αναβολή της αναμέτρησης της Οσασούνα με τη Σαραγόσα στο «El Sadar» προκάλεσε η έντονη χιονόπτωση που έχει κάνει ακατάλληλο τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου. 
Το παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του ισπανικού ποδοσφαίρου ήταν προγραμματισμένο για τις 13:00, ωστόσο, δεν θα διεξαχθεί.
Το πυκνό χιόνι έχει σκεπάσει τον αγωνιστικό χώρο και είναι δύναται να παιχθεί ποδόσφαιρο, πράγμα που τόνισαν εξ αρχής και οι δύο ομάδες.
Άνθρωποι της ομοσπονδίας βρέθηκαν στο γήπεδο για να εκτιμήσουν την κατάσταση και πάρθηκε η απόφαση για την αναβολή της αναμέτρησης. 

*Πηγή: gazzetta.gr*

Πρέπει να ματώσει για να σπάσει το μπλόκο!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει στο blog του στο gazzetta την εκτίμηση ότι το παιχνίδι στη Βέροια θα είναι πιο δύσκολο μετά το χθεσινό αποτέλεσμα…  
Ο ΠΑΟΚ την πάτησε από τον Παναιτωλικό μέσα στην Τούμπα, όπως την είχε πατήσει κι ο Παναθηναϊκός από τον ΟΦΗ μέσα στη Λεωφόρο. Κι οι δύο βρέθηκαν πίσω στο σκορ, ισοφάρισαν, αλλά έφαγαν το γκολ-ξαφνικός θάνατος στο 94’, ενώ κυνηγούσαν την ανατροπή…
Σίγουρα ο Ολυμπιακός έχει απόψε μία μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγει βαθμολογικά του ΠΑΟΚ, να πάει στο +5, μία εβδομάδα πριν το μεταξύ τους ντέρμπι κορυφής. Μόνο που κατά την γνώμη μου, το παιχνίδι του στη Βέροια έγινε ακόμη πιο δύσκολο, απ΄ ότι ούτως η, άλλως ήταν, μετά την χθεσινή απώλεια των τριών πόντων από πλευράς ΠΑΟΚ! Ακούτε εμένα, που έλεγε και μία ψυχή.
Ο ΠΑΟΚ περίμενε αυτό το Σαββατοκύριακο να είναι ισόβαθμος του Ολυμπιακού, ίσως και να τον προσπερνούσε. Αλλά λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο, τον Χάβο, τον οποίο δεν γουστάρει σαν προπονητή ο Βρύζας-και χθες πήρε μία απάντηση, παρότι μάλιστα ο Παναιτωλικός όταν μπήκε ο Λάζαρ ήταν σα να έπαιζε με 10 παίκτες.
Άποψή μου ότι το απόγευμα  θα δούμε τη Βέροια να είναι πιο δυνατή κι αποφασιστική για το αποτέλεσμα από κάθε άλλο φετινό παιχνίδι της! Πως ήταν ο ΟΦΗ λυσσασμένος και «ντοπαρισμένος» στο παιχνίδι του με τον Ολυμπιακό τις προάλλες στο Γεντί Κουλέ; Ε, έτσι και «χειρότερα», γιατί έχει και καλύτερη ομάδα, θα είναι η Βέροια! Σε ένα αγωνιστικό χώρο, όμως, που αυτή τη φορά δεν θα είναι χαλί, όπως ήταν στο Γεντί Κουλέ, αλλά θα είναι χάλι-σε τερέν που κανονικά το παιχνίδι δεν πρέπει να γίνει!
Μία Βέροια που προτίμησε να θυσιάσει την ευκαιρία της να διακριθεί στο κύπελλο, για να παίξει κομπλέ κατά του Ολυμπιακού, λες και σήμερα παίζει το...παιχνίδι της χρονιάς. Γιατί την Τετάρτη με τον Πανιώνιο άφησε έξω τους εφτά πιο βασικούς παίκτες της κι έτσι αποκλείστηκε από το κύπελλο, ενώ της αρκούσε απλά μία νίκη με το μικρότερο δυνατό σκορ, το 1-0. Κι όλα αυτά, για να έχει φρέσκια τη βασική της ενδεκάδα κατά του Ολυμπιακού…
Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά το σημερινό παιχνίδι θα είναι ένα από τα πιο δύσκολα του Ολυμπιακού! Και θα χρειαστούν οι ερυθρόλευκοι να είναι το ίδιο δυνατοί όπως στα τελευταία ματς, αλλά και πολύ πιο προσεκτικοί απ΄ ότι ήταν για παράδειγμα στο ματς με τον ΟΦΗ, στο οποίο έφαγαν πολλές φάσεις στην πλάτη της άμυνας. Θα πρέπει να είναι πολύ ψυχωμένος, δυναμικός κι αποτελεσματικός ο Ολυμπιακός για να κερδίσει μία γηπεδούχο ομάδα, που την προβλέπωι «ορκισμένη» για να τον σταματήσει. Γιατί του Ολυμπιακού θα επιχειρήσουν να του στήσουν μπλόκο απόψε. Και για να το σπάσει το μπλόκο, πρέπει να παλέψει πολύ και να ματώσει.
Μην ξεχνάμε κι ότι ο Καλτσάς ανήκει ήδη στον Παναθηναϊκό και θα έχει  κι επιπλέον λόγους να θέλει να κάνει σήμερα ζημιά στον Ολυμπιακό. Κι είναι καλός κυνηγός, με ρεντα αυτό τον καιρό-έχει βάλει γκολ στα εφά από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια του!
Δεν θα παίξει ο Μπεν, αλλά ο Ντουμίτρου (ανήκει στη Νάπολι) έχει καλές δυνατότητες κι αυτός ο γεροΚάμπορα είναι ξύπνιος φορ. Εγώ ακόμη θυμάμαι το Άρης-Ολυμπιακός 1-0 με δικό του γκολ το 2010, τελευταία χρονιά που έχασε ο Ολυμπιακός πρωτάθλημα στην Ελλάδα.
Ο έξω αριστερά Μπαργκάν είναι επίσης καλός κυνηγός και συνεχώς βουτάει για να κερδίζει φάουλ κοντά στην περιοχή και πέναλτι (όπως κι ο νεοαποκτηθείς Ναζλίδης, που είναι ευκίνητος φορ), ενώ θεωρώ ότι είναι καλό ταλέντο ο Παυλίδης που παίζει επιθετικός χαφ.
Είναι απρόβλεπτη ομάδα η Βέροια κι αυτό την κάνει επικίνδυνη! Κερδίζει 4-1 το ένα ματς, χάνει 0-4 το άλλο! Κερδίζει 3-2, από 2-0 και 2-2, ενώ σε τρία άλλα παιχνίδια έχει φέρει 2-2! Επιθετικά είναι από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, αλλά αμυντικά έχει αρκετά κενά. Όσο βάζει γκολ εύκολα, έτσι και τρώει γκολ εύκολα. Ξεκινάει δυνατά και στα δύο ημίχρονα και μοιάζει να έχει καλή φυσική κατάσταση, αφού παλεύει ως το φινάλε και σκοράρει και στα τελευταία λεπτά. Η μαγκιά είναι να την αιφνιδιάσεις εσύ και στα δύο ημίχρονα! Δεν υπάρχει παιχνίδι της στο φετινό πρωτάθλημα, στο οποίο να προηγήθηκε στο σκορ και τελικά να έχασε!
Ασφαλώς κι άλλο η ήττα κι άλλο η ισοπαλία, αλλά να θυμίσω ότι όπως ήρθαν τα πράγματα, για τον Ολυμπιακό το ζητούμενο σήμερα είναι μόνο η νίκη. Διότι, ενόψει της επίσκεψής του στην Τούμπα, τι να πάει με +2, τι να πάει με +3. Τη διαφορά την κάνει το +5.
Θέλω, τέλος, να πιστεύω ότι ο διαιτητής Ιωαννίδης θα εφαρμόσει απόψε σωστά τον πειθαρχικό έλεγχο.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Premier League 1 Φεβρουαρίου! (preview)

Άρσεναλ – Άστον Βίλα (preview)
Την πέμπτη διαδοχική νίκη της σε όλες τις διοργανώσεις ψάχνει σήμερα η Άρσεναλ απέναντι στην Άστον Βίλα για την 23η αγωνιστική, προκειμένου να μείνει κοντά και στην πρώτη τετράδα. Στα σενάρια υποβιβασμού παραμένει μπλεγμένη η ομάδα του Πολ Λάμπερτ.   
Οι «κανονιέρηδες» προέρχονται από το επιβλητικό πέρασμα από το «Etihad» με το τελικό 2-0 όσον αφορά το πρωτάθλημα, ενώ, τελευταία φορά αγωνίστηκαν πριν από μια εβδομάδα για το Κύπελλο Αγγλίας, ξεπερνώντας το εμπόδιο της Μπράιτον για να συνεχίσουν στον πέμπτο γύρο του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού. Μετά τη νίκη (3-0) της Τότεναμ επί της Γουέστ Μπρομ, η Άρσεναλ έπεσε πάλι στην 6η θέση της βαθμολογίας, πράγμα που αναγκάζει την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ να ψάξει το «τρίποντο» που θα τη φέρει και πάλι κοντά στην πρώτη τετράδα. Φυσικά, οι Λονδρέζοι θα περιμένουν αργότερα μέσα στη μέρα για να ξέρει αν θα αυξηθούν οι πιθανότητες να συμπεριληφθεί στις θέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ.
Στην αντίπερα όχθη, η Άστον Βίλα βρίσκεται στους τρεις βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και συνεχίζει να δίνει τη μάχη της για την αποφυγή του υποβιβασμού. Με τεράστιο πρόβλημα στην επίθεση και το σκοράρισμα, πράγμα που καθρεφτίζεται στην βαθμολογική της θέση. Η τελευταία νίκη των «χωριατών» στο πρωτάθλημα σημειώθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου και τις δύο σερί ήττες που έχει σημειώσει στα τελευταία πιο πρόσφατα ματς για την Πρέμιερ Λιγκ, έχουν κάπως μετριάσει τα δύο επιτυχή αποτελέσματα στο Κύπελλο. Για τη σωτηρία, ωστόσο, δεν χρειάζεται τρόπαιο, αλλά βαθμοί...
Στα αγωνιστικά, ο Βενγκέρ φέρεται να έχει αποφασίσει να μη ρισκάρει με τη συμμετοχή του Αλέξις Σάντσες που έχει ενοχλήσεις... Διαθέσιμος για ντεμπούτο ο Παουλίστα, δεν είναι έτοιμοι οι Γουέλμπεκ και Τσάμπερλεϊν.
Ο Σκοτ Σινκλέρ ενδέχεται να κάνει την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της Άστον Βίλα, έχοντας μετακινηθεί με δανεισμό από τη Σίτι. Επιστρέφουν οι Ντελφ και Αγκμπονλαχόρ, πρώτη συμμετοχή θα είναι και για τον Χιλ στο πρωτάθλημα εφόσον χρησιμοποιηθεί.
Πιθανές ενδεκάδες:
Άρσεναλ (4-3-3): Οσπίνα – Μπεγερίν, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Γκιμπς – Ράμσεϊ, Κοκλέν, Καθόρλα – Γουόλκοτ, Ζιρού, Εζίλ
Άστον Βίλα (4-3-3): Γκουζάν – Χάτον, Μπέικερ, Οκόρε, Σισοκό – Κλέβερλι, Γουέστγουντ, Ντελφ – Βέιμαν, Μπεντεκέ, Χιλ





Σαουθάμπτον – Σουόνσι (preview)

Τη μάχη με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την 3η θέση της βαθμολογίας θέλει να συνεχίσει η Σαουθάμπτον που σήμερα υποδέχεται τη Σουόνσι στο «St. Mary's» για την 23η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Στην πρώτη δεκάδα αλλά με πρόσωπο πολύ διαφορετικό από τα Χριστούγεννα και μετά η ομάδα του Γκάρι Μονκ.    

Οι «άγιοι» διατηρούνται στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα του κορυφαίου πρωταθλήματος, επιδεικνύοντας συνέπεια και δύναμη που τους δίνουν σταθερότητα ώστε να συνεχίσουν να διεκδικούν την ευρωπαϊκή τους έξοδο μέσω των πρώτων θέσεων. Μπορεί η ήττα (3-2) και ο αποκλεισμός από την Κρίσταλ Πάλας στο Κύπελλο να αποτέλεσε... πισωγύρισμα, ωστόσο, το σύνολο του Κούμαν προέρχεται από δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-0) και Νιούκαστλ (2-1).
Η Σουόνσι, έχει μόλις μια νίκη (στο Κύπελλο με την Τρανμίρ, αν και αποκλείστηκε στον τέταρτο γύρο από τη Μπλάκμπερν) σε πέντε ματς το νέο έτος, με τον προπονητή της ομάδας να προβληματίζεται για την εικόνα που παρουσιάζουν οι ποδοσφαιριστές του και έχει συνέπεια την υποχώρηση στη βαθμολογία. Οι «κύκνοι» μετρούν μόλις ένα θετικό αποτέλεσμα σε εννέα εκτός έδρας αναμετρήσεις και έχουν συγκεντρώσει μονάχα τους εφτά από τους 30 πόντους που διεκδίκησαν στα ματς κόντρα στις ομάδες που βρίσκονται πάνω από αυτούς στη βαθμολογία.
Πλέον, συνηθίζουν και τη ζωή χωρίς τον Γουίλφριντ Μπονί...
Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Σαουθάμπτον έχει ξανά τους Μάγια Γιοσίντα και Σαντιό Μανέ που επέστρεψαν από τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες των χωρών τους, Στη λίστα των απουσιών έχει προστεθεί ο Σέιν Λονγκ, μαζί με τους Αλντερβάιρελντ, Γουανιάμα και Σνάιντερλιν.
Η Σουόνσι δεν θα έχει τους τιμωρημένους Σίγκουρντσον και Μπάρτλεϊ, όμως επιστρέφει ο Σέλβεϊ που εξέτισε την ποινή του στο Κύπελλο. Φορτσάρει για ντεμπούτο ο Νόουτον, αμφίβολος ο Άσλεϊ Γουίλιαμς με πρόβλημα στην ωμοπλάτη.
Πιθανές ενδεκάδες:
Σαουθάμπτον (4-3-3): Φόρστερ – Κλάιν, Γκάρδος, Φοντέ, Μπέρτραντ – Ριντ, Γουόρντ Πρόους, Σ.Ντέιβις – Τάντιτς, Πελέ, Ελία
Σουόνσι (4-2-3-1): Τρέμελ – Νόουτον, Αμάτ, Φερνάντες, Τέιλορ – Κι, Σέλβεϊ – Ντάιερ, Κάρολ, Μοντέρο - Γκομίς


*Πηγή: england365.gr*

Σταθερή η κατάσταση της υγείας του Τόμι Σμιθ!

Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται ο αμυντικός της Χάντερσφιλντ, Τόμι Σμιθ, που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι στην αναμέτρηση με τη Λιντς και μάλιστα μεταφέρθηκε άμεσα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο.  
Ο Σμιθ, συγκρούστηκε με τον τερματοφύλακα της ομάδας του, Τζο Μέρφι, στην προσπάθεια και των δυο να σταματήσουν τον Μπίλι Σαρπ προτού αυτός πετύχει το νικητήριο γκολ για τα «παγώνια».
Η κατάστασή του ήταν σοβαρή και με τη λήξη της αναμέτρησης, κλήθηκε ελικόπτερο για να τον πάρει από το γήπεδο και να τον πάει στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις για το χτύπημα που δέχθηκε στο κεφάλι και πλέον, όπως γνωστοποίησε η Χάντερσφιλντ, η κατάστασή του είναι σταθερή...
*Πηγή: england365.gr*

Κίνδυνος αναβολής για το ΠΑΣ Γιάννινα – Κέρκυρα!!

Ενδεχόμενο αναβολής στο παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με την Κέρκυρα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Κίνδυνος αναβολής για το ΠΑΣ Γιάννινα – Κέρκυρα
Υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο η σημερινή αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και την Κέρκυρα για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας να μην πραγματοποιηθεί.

Στα Ιωάννινα οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ κακές. Βρέχει τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου των «Ζωσιμάδων» να είναι σε κακή κατάσταση.

Στην πρωινή σύσκεψη οι υπεύθυνοι παραδέχθηκαν το πρόβλημα, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να επισημαίνει ότι η απόφαση θα ληφθεί πριν τη σέντρα όταν θα είναι σε θέση όλοι να διαπιστώσουν το πώς έχει η κατάσταση εκείνη την στιγμή.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Θέλει και Πελέ!!

Έντονο είναι το ενδιαφέρον του Λεβαδειακού για τον Πελέ, τον οποίο θέλει να παραχωρήσει δανεικό ο Ολυμπιακός. Επέστρεψε στους Βοιωτούς ο Τριποτσέρης, που θα ‘χει και πάλι συμπαίκτη τον Στάθη.

Θέλει και Πελέ
Δύο επιπλέον λύσεις έχει πλέον στα χέρια του ο προπονητής του Λεβαδειακού, Σάββας Παντελίδης. Ο Θοδωρής Τριποτσέρης υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας 1,5 χρόνου και από το Σάββατο προπονείται με την ομάδα. Πάντως, είναι γνώριμα τα λημέρια για τον ίδιο, καθώς αγωνίστηκε στους «πράσινους» τις σεζόν 2008-09 και 2010-11.

Επιπλέον, έχει ενσωματωθεί στον Λεβαδειακό και ο Γιάννης Στάθης, ο οποίος αντάμωσε ξανά με τον 29χρονο στόπερ, με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στον ΟΦΗ.

Παράλληλα, εξετάζεται και η περίπτωση του Πελέ, στοχεύοντας να τον πάρει δανεικό από τον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος μέσος αποκτήθηκε από τους «ερυθρόλευκους» πέρυσι τέτοια εποχή, αλλά δεν έχει πείσει και έχει πάρει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής. Φέτος έχει δύο συμμετοχές στο Κύπελλο, όπως και πέρυσι, ενώ έπαιξε και πέντε φορές στο πρωτάθλημα τη σεζόν 2013-14 με τους Πειραιώτες.

Στο πρώτο μισό της περυσινής αγωνιστικής περιόδου τα είχε πάει πολύ καλά, φορώντας τη φανέλα του Εργοτέλη, καθώς έκανε 12 συμμετοχές, πετυχαίνοντας και τρία γκολ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Εγκώμια Χάρα για τους οπαδούς!!

Το εγκώμιο των οπαδών του Ολυμπιακού έπλεξε ο Φράνκο Χάρα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Γαύρος».

Εγκώμια Χάρα για τους οπαδούς
Το εγκώμιο των οπαδών του Ολυμπιακού έπλεξε ο Φράνκο Χάρα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Γαύρος». Ο νέος άσος των ερυθρολεύκων ανέφερε ότι η παρουσία τους στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Βέροια θα δώσει ώθηση σε εκείνον και τους συμπαίκτες του για να πάρουν τη νίκη.

«Από ό,τι έχω δει και ότι έχω μάθει έως τώρα οι οπαδοί μας αποτελούν τη μεγάλη δύναμη της ομάδας. Τη στηρίζουν και την βοηθούν πάντα, σε όποιο γήπεδο κι αν αγωνίζεται και όχι μόνο στο «Γ. Καραϊσκάκης»», τόνισε –μεταξύ άλλων-.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Φράνκο Χάρα στον «Γαύρο»

Είναι το πρώτο ταξίδι με την ομάδα στο πρωτάθλημα. Ποιες είναι οι σκέψεις σου;

"Είμαι πολύ καλά και ιδιαίτερα χαρούμενος που είμαι μέλος της μεγάλης αυτής ομάδας. Μου δίνεται η ευκαιρία να μπω στο κλίμα της ομάδας, αλλά και να αγωνιστώ. Νιώθω πολύ ήρεμος. Και γνωρίζω πολύ καλά πως παιχνίδι με το παιχνίδι, όσο θα περνάει ο καιρός, θα ενσωματώνομαι στην ομάδα και θα είμαι σε θέση να αγωνιστώ και να βοηθήσω κι εγώ τον Ολυμπιακό. Και θέλω να γίνω για τα καλά μέλος της ομάδας το ταχύτερο δυνατόν!"

Μέχρι τώρα δεν έχεις ξεκάθαρη εικόνα για το ελληνικό πρωτάθλημα και την εικόνα των ομάδων. Έχεις μιλήσει με τους συμπαίκτες σου για αυτό, αλλά και για την αναμέτρηση με τη Βέροια;

"Έχω μιλήσει με τον Τσόρι αρκετές φορές και μου έχει εξηγήσει ορισμένα πράγματα. Μου έχει μεταφέρει χρήσιμες πληροφορίες για την εικόνα στο ελληνικό πρωτάθλημα και τη δυναμική των ομάδων. Κι αυτό που μου είπε, το οποίο ξέρω κι εγώ από τη θητεία μου στο ποδόσφαιρο, είναι πως δεν υπάρχει καμία εύκολη αναμέτρηση από πριν. Μέσα στο γήπεδο, με την απόδοσή σου, μπορείς να κάνει ένα ματς εύκολο. Η ομάδα είναι έτοιμη, έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για να κάνει το παιχνίδι της, να αντιμετωπίσει όπως πρέπει τον αντίπαλό της και να πετύχει το στόχο της, να πάρει δηλαδή τη νίκη".

Ένα θέμα που θα έχετε να αντιμετωπίσετε στο ματς με τη Βέροια είναι η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Δεν είναι και στα καλύτερά του, υπό την έννοια ότι έχει βρέξει πολύ και θα είναι βαρύς. Αυτό μπορεί να αποτελέσει μειονέκτημα για τον Ολυμπιακό, καθώς είναι μια ομάδα που θέλει να παίζει γρήγορο ποδόσφαιρο;

"Σίγουρα είναι αυτό ένα θέμα. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που έχει την κατοχή της μπάλας, αυτή είναι αρκετή ώρα στα πόδια των παικτών του. Επιδιώκουμε να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό στο ματς. Εάν ο αγωνιστικός χώρος είναι βαρύς από τη συνεχόμενη βροχόπτωση, θα περιπλέξει λίγο τα πράγματα και θα αυξήσει το συντελεστή δυσκολίας. Αλλά δεν είναι κάτι που δεν μπορούσε να ξεπεράσουμε. Νομίζω ότι θα ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις, παρότι οι συνθήκες δεν θα είναι οι ιδανικές. Εξάλλου, έχουμε αποδείξει πως έχουμε και την ποιότητα και τις ικανότητες για να κάνουμε αυτό που πρέπει".

Στον αγώνα με τη Βέροια θα δώσουν το "παρών" περισσότεροι από 2.500 οπαδοί του Ολυμπιακού. Νομίζεις ότι αυτό θα αποτελέσει πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό, καθώς η βοήθεια από τον κόσμο είναι τεράστια;

"Αυτό είναι σίγουρο και δεδομένο. Από ό,τι έχω δει και ότι έχω μάθει έως τώρα οι οπαδοί μας αποτελούν τη μεγάλη δύναμη της ομάδας. Τη στηρίζουν και την βοηθούν πάντα, σε όποιο γήπεδο κι αν αγωνίζεται και όχι μόνο στο «Γ. Καραϊσκάκης». Συνεπώς και στο ματς αυτό, το οποίο είναι μακριά από το «σπίτι» μας, θα έχουμε τη βοήθειά τους και νομίζω πως θα μας δώσουν για μια ακόμα φορά την ώθηση για να φτάσουμε στη νίκη".

Για τη διαφορά στη Βέροια!!

Στη Βέροια το σημαντικότερο παιχνίδι της ημέρας με τον Ολυμπιακό να αναζητά τη νίκη για να ξεφύγει με πέντε βαθμούς. Αντίδραση αναζητά και ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Πλατανιά.

Για τη διαφορά στη Βέροια
Το εκτός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Βέροια ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα της Σούπερ Λίγκας.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν την ευκαιρία να ξεφύγουν με πέντε βαθμούς από τον ΠΑΟΚ εάν πάρουν τη νίκη, κάτι που ωστόσο δεν είναι και τόσο εύκολο. Έχει και για τη Βέροια ιδιαίτερο ενδιαφέρον το σημερινό ματς.

Εάν οι γηπεδούχοι επικρατήσουν τότε θα διατηρήσουν τις ελπίδες που έχουν για να μπουν στα πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας καθώς θα βρεθούν στην 6η θέση μαζί με τον Ατρόμητο και με μόλις δύο βαθμούς λιγότερους από τον Παναιτωλικό.

Το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων της Σούπερ Λίγκας αρχίζει με την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με αντίπαλο τον Πλατανιά στη Λεωφόρο. Οι πράσινοι θέλουν να επιστρέψουν στα καλά αποτελέσματα μετά την ήττα από τη SKODA Ξάνθη και τον αποκλεισμό από το Κύπελλο.

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας

Ατρόμητος – ΟΦΗ 3-0 (α.α.)
Εργοτέλης – Νίκη Βόλου 3-0 (α.α.)

Σάββατο, 31 Ιανουαρίου
Πανιώνιος – Πανθρακικός 2-1
(1’ Μητρόπουλος, 55’ Γιάννου – 62’ Τζάνης)

Καλλονή – Αστέρας Τρίπολης 1-0
(74’ Τσαμπούρης)

ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 1-2
(73’ Μακ – 7’ πεν., 90+4’ Άλβες)

Κυριακή, 01 Φεβρουαρίου
Παναθηναϊκός – Πλατανιάς (15:00) (NS2)
Λεβαδειακός – SKODA Ξάνθη (17:15) (NS2)
ΠΑΣ Γιάννινα – Κέρκυρα (17:15) (NS 4)
Βέροια – Ολυμπιακός (19:30) (NS1)

Η επόμενη (22η) αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας
Κέρκυρα – Λεβαδειακός
Παναιτωλικός – Εργοτέλης
SKODA Ξάνθη – Πανιώνιος
Αστέρας Τρίπολης – Πλατανιάς
ΟΦΗ – ΠΑΟΚ
ΠΑΣ Γιάννινα – Βέροια
Ολυμπιακός – Ατρόμητος
Νίκη Βόλου – Παναθηναϊκός
Πανθρακικός – Καλλονή *Πηγή: sport-fm.gr*

Καμπαγέρο και ακόμη ένας!!

Φινάλε στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου με δύο προσθήκες θα κάνει η Βέροια. «Κλεισμένος» είναι ο Καμπαγέρο, ενώ βρίσκεται ανάμεσα στον Ασούλιν και έναν Σέρβο, που έχει αποκτήσει προβάδισμα.

Καμπαγέρο και ακόμη ένας
Δύο προσθήκες έχουν στα σκαριά στη Βέροια, λίγο πριν το φινάλε της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Η μια είναι λίγο πολύ αναμενόμενη, καθώς έχει ακουστεί αρκετά το όνομα του παίκτη και από χθες είχε φανεί ότι οδεύει σε καλό δρόμο η συγκεκριμένη περίπτωση. Πρόκειται για τον Κάρλος Καμπαγιέρο Πέρεθ, που αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή και αναμένεται να αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού από την Κόρδοβα.

Who is who

2003-06 Αλκορίν (49/0)
2006-08 Λινάρες (54/6)
2008-11 Κάντιθ (91/12)
2011-15 Κόρδοβα (85/5)

Ωστόσο, η «βασίλισσα του Βορρά» ψάχνει και έναν μεσοεπιθετικό, που θα μπορεί να αγωνιστεί και στα πλάγια. Εξετάζεται η περίπτωση του Ασούλιν, που ανήκει στη Μαγιόρκα, αλλά σε πρώτο πλάνο είναι ένας Σέρβος ποδοσφαιριστής, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα του. Είναι πολύ πιθανό μάλιστα να έρθει σήμερα στην Ελλάδα για να δει και το ματς (19:30) με τον Ολυμπιακό για την 21η αγωνιστική της Super League. *Πηγή: sport-fm.gr*