Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Η μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού και το διήμερο κλειδί για τον τίτλο!!

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τον μαραθώνιο του πρωταθλήματος και την εντός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ και το πως μπορεί να αξιοποιηθεί από τον Ολυμπιακό σε μία μεγάλη ευκαιρία που του δίνεται.
Έτσι είναι το πρωτάθλημα. Ο μαραθώνιος των 34 αγωνιστικών. Το λάθος του άλλου δημιουργεί μια τεράστια ευκαιρία για σένα. Εκεί που περιμένεις, ή και ανέλπιστά. Παραπατούσε ο Ολυμπιακός τον Δεκέμβρη, αλλά στάθηκε όρθιος. Και τώρα ακριβώς στην 1η του Φλεβάρη έχει μπροστά του μια αληθινή πρόκληση. Να περάσει αύριο από τη Βέροια και να ξεφύγει για πρώτη φορά φέτος με +5. Έπειτα από την αποψινή εντός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ που δημιούργησε τις προϋποθέσεις.
Οι ερυθρόλευκοι έχουν τεράστια πείρα στον πρωταθλητισμό. Και δεν είναι από εκείνους που... δεν δέχονται τα δώρα. Το αποδεικνύουν το τελευταίο δίμηνο. Στο διήμερο 6-7 Δεκέμβρη ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να ξεφύγει με +7 και πραγματικά να δημιουργήσει ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τον τίτλο. Ο Ολυμπιακός, Σάββατο βράδυ, έφερε 2-2 εντός με τον ΠΑΣ και ο Δικέφαλος την επόμενη μέρα είχε το... δέλεαρ στα πόδια του, ταξιδεύοντας στην Ξάνθη. Η 4-2 ήττα όχι μόνο δεν αύξησε τη διαφορά, αλλά την έριξε από τους 5 βαθμούς στους 4. Και αυτό ήταν. Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν έχασε τα... πάντα εκείνο το διήμερο, έμοιαζε δεδομένο ότι έχει την ευκαιρία να οργανωθεί και να αντεπιτεθεί.
Από τότε και μέχρι εδώ ο πρωταθλητής έχει κάνει 8 νίκες στη σειρά στο πρωτάθλημα. Επτά συν το τρίποντο με τη Νίκη Βόλου (το οποίο ήδη πήρε και ο ΠΑΟΚ βάση προγράμματος). Σε μια περίοδο που τόλμησε μάλιστα και αλλαγή προπονητή. Επτά νίκες στη σειρά. Στην επαρχία (Λεβαδειακός, Καλλονή, Ξάνθη, ΟΦΗ) και στο Φάληρο (Πανιώνιος, Πλατανιάς, Παναιτωλικός) με συντελεστή γκολ 19-3. Νίκες που τον κράτησαν όρθιο, και βέβαια που ανέβαζαν όλο και ψηλότερα τον πήχη του τίτλου. Το σημειώναμε μετά το «διπλό» στον ΟΦΗ ότι όπως εξελίσσεται η κούρσα το πρωτάθλημα θα παιχθεί στους 80+ βαθμούς. Επίπεδο που ο Ολυμπιακός έφτασε και πέρσι (86β) αλλά που δεν είναι ότι ευκολότερο για κάθε άλλη ελληνική ομάδα (πέρσι ο ΠΑΟΚ τερμάτισε δεύτερος με 69β).
Στο αντίστοιχο διάστημα, μετά από το διήμερο 6-7 Δεκέμβρη ο ΠΑΟΚ έχασε και στα Γιάννενα (3-0), έχασε και στην Τρίπολη (3-0), έχασε απόψε και στην Τούμπα από τον Παναιτωλικό (1-2). Εννέα βαθμοί. Αν λοιπόν ο Ολυμπιακός επικρατήσει και στη Βέροια; Το -4 έπειτα από εκείνο το διήμερο «κλειδί» που περιγράφουμε και την ήττα του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη, θα γίνει για τον Ολυμπιακό +5. Τους Ερυθρόλευκους που εκτός των άλλων αποτελούν την μοναδική ελληνική ομάδα που παραμένει σε τρεις διοργανώσεις μιας και ο ΠΑΟΚ ακριβώς στο διάστημα που συζητάμε αποκλείστηκε και από το Γιουρόπα και από το κύπελλο.
Αν τελειώνει το πρωτάθλημα στην Βέροια σε περίπτωση νίκης του Ολυμπιακού; Προφανώς και όχι. Έχει πάρα πολύ δρόμο μπροστά για τέτοιες εκτιμήσεις. Θα προκύψει όμως το πρώτο σοβαρό πλεονέκτημα για τους Πειραιώτες. Και θα δημιουργήσει ακόμη καλύτερες προϋποθέσεις για την ομάδα του Περέιρα εν όψει Τούμπας (8/2). Εκεί όπου όπως φαίνεται οι Ερυθρόλευκοι θα έχουν τον «αέρα» για δύο αποτελέσματα. Έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα μπροστά του ο πρωταθλητής. Με δέκα ματς σε 36 ημέρες. Αν πάρει το πρώτο κόντρα στη Βέροια; Δημιουργεί μια πρώτη απόσταση ασφαλείας για τον βασικό στόχο. Και μια ευκολότερη διαχείριση για εκείνον. Τίποτε περισσότερο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν βρίσκεται μπροστά από μια πολύ καλή ευκαιρία... 

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: