Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Premier League 1 Φεβρουαρίου! (preview)

Άρσεναλ – Άστον Βίλα (preview)
Την πέμπτη διαδοχική νίκη της σε όλες τις διοργανώσεις ψάχνει σήμερα η Άρσεναλ απέναντι στην Άστον Βίλα για την 23η αγωνιστική, προκειμένου να μείνει κοντά και στην πρώτη τετράδα. Στα σενάρια υποβιβασμού παραμένει μπλεγμένη η ομάδα του Πολ Λάμπερτ.   
Οι «κανονιέρηδες» προέρχονται από το επιβλητικό πέρασμα από το «Etihad» με το τελικό 2-0 όσον αφορά το πρωτάθλημα, ενώ, τελευταία φορά αγωνίστηκαν πριν από μια εβδομάδα για το Κύπελλο Αγγλίας, ξεπερνώντας το εμπόδιο της Μπράιτον για να συνεχίσουν στον πέμπτο γύρο του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού. Μετά τη νίκη (3-0) της Τότεναμ επί της Γουέστ Μπρομ, η Άρσεναλ έπεσε πάλι στην 6η θέση της βαθμολογίας, πράγμα που αναγκάζει την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ να ψάξει το «τρίποντο» που θα τη φέρει και πάλι κοντά στην πρώτη τετράδα. Φυσικά, οι Λονδρέζοι θα περιμένουν αργότερα μέσα στη μέρα για να ξέρει αν θα αυξηθούν οι πιθανότητες να συμπεριληφθεί στις θέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ.
Στην αντίπερα όχθη, η Άστον Βίλα βρίσκεται στους τρεις βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και συνεχίζει να δίνει τη μάχη της για την αποφυγή του υποβιβασμού. Με τεράστιο πρόβλημα στην επίθεση και το σκοράρισμα, πράγμα που καθρεφτίζεται στην βαθμολογική της θέση. Η τελευταία νίκη των «χωριατών» στο πρωτάθλημα σημειώθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου και τις δύο σερί ήττες που έχει σημειώσει στα τελευταία πιο πρόσφατα ματς για την Πρέμιερ Λιγκ, έχουν κάπως μετριάσει τα δύο επιτυχή αποτελέσματα στο Κύπελλο. Για τη σωτηρία, ωστόσο, δεν χρειάζεται τρόπαιο, αλλά βαθμοί...
Στα αγωνιστικά, ο Βενγκέρ φέρεται να έχει αποφασίσει να μη ρισκάρει με τη συμμετοχή του Αλέξις Σάντσες που έχει ενοχλήσεις... Διαθέσιμος για ντεμπούτο ο Παουλίστα, δεν είναι έτοιμοι οι Γουέλμπεκ και Τσάμπερλεϊν.
Ο Σκοτ Σινκλέρ ενδέχεται να κάνει την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της Άστον Βίλα, έχοντας μετακινηθεί με δανεισμό από τη Σίτι. Επιστρέφουν οι Ντελφ και Αγκμπονλαχόρ, πρώτη συμμετοχή θα είναι και για τον Χιλ στο πρωτάθλημα εφόσον χρησιμοποιηθεί.
Πιθανές ενδεκάδες:
Άρσεναλ (4-3-3): Οσπίνα – Μπεγερίν, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Γκιμπς – Ράμσεϊ, Κοκλέν, Καθόρλα – Γουόλκοτ, Ζιρού, Εζίλ
Άστον Βίλα (4-3-3): Γκουζάν – Χάτον, Μπέικερ, Οκόρε, Σισοκό – Κλέβερλι, Γουέστγουντ, Ντελφ – Βέιμαν, Μπεντεκέ, Χιλ





Σαουθάμπτον – Σουόνσι (preview)

Τη μάχη με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την 3η θέση της βαθμολογίας θέλει να συνεχίσει η Σαουθάμπτον που σήμερα υποδέχεται τη Σουόνσι στο «St. Mary's» για την 23η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Στην πρώτη δεκάδα αλλά με πρόσωπο πολύ διαφορετικό από τα Χριστούγεννα και μετά η ομάδα του Γκάρι Μονκ.    

Οι «άγιοι» διατηρούνται στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα του κορυφαίου πρωταθλήματος, επιδεικνύοντας συνέπεια και δύναμη που τους δίνουν σταθερότητα ώστε να συνεχίσουν να διεκδικούν την ευρωπαϊκή τους έξοδο μέσω των πρώτων θέσεων. Μπορεί η ήττα (3-2) και ο αποκλεισμός από την Κρίσταλ Πάλας στο Κύπελλο να αποτέλεσε... πισωγύρισμα, ωστόσο, το σύνολο του Κούμαν προέρχεται από δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-0) και Νιούκαστλ (2-1).
Η Σουόνσι, έχει μόλις μια νίκη (στο Κύπελλο με την Τρανμίρ, αν και αποκλείστηκε στον τέταρτο γύρο από τη Μπλάκμπερν) σε πέντε ματς το νέο έτος, με τον προπονητή της ομάδας να προβληματίζεται για την εικόνα που παρουσιάζουν οι ποδοσφαιριστές του και έχει συνέπεια την υποχώρηση στη βαθμολογία. Οι «κύκνοι» μετρούν μόλις ένα θετικό αποτέλεσμα σε εννέα εκτός έδρας αναμετρήσεις και έχουν συγκεντρώσει μονάχα τους εφτά από τους 30 πόντους που διεκδίκησαν στα ματς κόντρα στις ομάδες που βρίσκονται πάνω από αυτούς στη βαθμολογία.
Πλέον, συνηθίζουν και τη ζωή χωρίς τον Γουίλφριντ Μπονί...
Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Σαουθάμπτον έχει ξανά τους Μάγια Γιοσίντα και Σαντιό Μανέ που επέστρεψαν από τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες των χωρών τους, Στη λίστα των απουσιών έχει προστεθεί ο Σέιν Λονγκ, μαζί με τους Αλντερβάιρελντ, Γουανιάμα και Σνάιντερλιν.
Η Σουόνσι δεν θα έχει τους τιμωρημένους Σίγκουρντσον και Μπάρτλεϊ, όμως επιστρέφει ο Σέλβεϊ που εξέτισε την ποινή του στο Κύπελλο. Φορτσάρει για ντεμπούτο ο Νόουτον, αμφίβολος ο Άσλεϊ Γουίλιαμς με πρόβλημα στην ωμοπλάτη.
Πιθανές ενδεκάδες:
Σαουθάμπτον (4-3-3): Φόρστερ – Κλάιν, Γκάρδος, Φοντέ, Μπέρτραντ – Ριντ, Γουόρντ Πρόους, Σ.Ντέιβις – Τάντιτς, Πελέ, Ελία
Σουόνσι (4-2-3-1): Τρέμελ – Νόουτον, Αμάτ, Φερνάντες, Τέιλορ – Κι, Σέλβεϊ – Ντάιερ, Κάρολ, Μοντέρο - Γκομίς


*Πηγή: england365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: