Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Μίνι "εργοτάξιο" και πάλι η Τούμπα

Είναι γνωστό ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος από τους χώρους της Τούμπας. Γι’ αυτό και έχουν ξεκινήσει αρκετά έργα για να διορθωθεί ότι διορθώνεται…Η αρχή έγινε από την είσοδο των γραφείων της ΠΑΕ, έργα τα οποία ολοκληρώνονται, ενώ γρήγορα – γρήγορα τελείωσαν και τα έργα στην προεδρική σουίτα.
Από εκεί και πέρα θυμίζουμε ότι η ΠΑΕ ενδιαφέρθηκε για έργα στα αποδυτήρια, αλλά και σε διάφορους άλλους χώρους και στην αίθουσα Τύπου. Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε άνθρωποι της ΠΑΕ και συνεργάτες επισκέφθηκαν το Μόναχο και είδαν το Allianz Arena και τους συγκεκριμένους χώρους.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σύντομα αρχίζουν και τα υπόλοιπα έργα που θα έχουν ως στόχο να αλλάξουν -κάπως- την εικόνα του γηπέδου.
Πηγή: paok24.com

Στην... αντεπίθεση ο Πρίγκιπας!

Παρά την γενική κατακραυγή και την ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο Πρίγκιπας Φεϊζάλ και ο Βλάσης Τσάκης δεν θα αποσυρθούν τόσο εύκολα από την υπόθεση!
Μάλιστα, όπως διαρρέεται από την πλευρά του Πρίγκιπα, το Σάββατο θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις και την απόφαση των «πρασίνων» να μην απαντήσουν θετικά στο αίτημα του για παράταση.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν συνεργάτες του οι λόγοι που οδήγησαν την πλευρά του Σαουδάραβα στο αίτημα της παράτασης δεν ήταν οικονομικοί, αλλά διαδικαστικοί.

Θρήνος με Σαμαρά!

Ένας από τους κορυφαίους Έλληνες βολεϊμπολίστες της γενιάς του, και όχι μόνο, ο Νίκος Σαμαράς έφυγε αιφνίδια από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 42 ετών από ανεύρυσμα...
Λίγες ώρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή ο Νίκος Σαμαράς είχε βρεθεί σε φιλικό σπίτι, όπου ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία και σωριάστηκε. Διακομίστηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείου, όπου παρά την προσπάθεια των γιατρών εξέπνευσε.
O 42χρονος Σαμαράς (γενν. 1/7/70) ανήκε στη μεγάλη γενιά των παικτών που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο άθλημα, μετρώντας 276 συμμετοχές με την εθνική ομάδα ανδρών (12ος στη σχετική λίστα) κι άλλες 160 με αυτή της εθνικής ομάδας εφήβων.
Στην κορυφή των πιο σημαντικών διακρίσεων στην καριέρα του Νίκου Σαμαρά, που αγωνιζόταν στη θέση του ακραίου, περνούν οι έκτες θέσεις στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων το 1989 και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών το 1994, η 2η θέση με την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Ορεστιάδας, καθώς και η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ηρακλή το 2000.
Ήταν πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισµού – Δηµοκρίτειο Πανεπιστήµιο Θράκης και στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο φόρεσε εννέα διαφορετικές φανέλες.
Ξεκίνησε από την Ορεστιάδα και κατά σειρά στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό, την ιταλική Φλακονάρα, την ισπανική Σεβίλλη, την τουρκική Φενέρμπαχτσε, την ελβετική Σενουά, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Μίλωνα.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα...

Τέλος ο Γκέσιος από τον Άρη!!

Παρελθόν αποτελεί από τον Αρη ο Γιάννης Γκέσιος, ο πρώτος εκ των πέντε ποδοσφαιριστών τους οποίους περιελάμβανε η «μαύρη λίστα» του Λούκας Αλκαράθ.

Ο νεαρός επιθετικός πέρασε από τα γραφεία της ΠΑΕ, έλυσε το συμβόλαιό του και αποχώρησε, αναζητώντας ήδη το νέο σταθμό στην καριέρα του.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την λύση -κοινή συναινέσει- του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή Γιάννη Γκέσιου. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ευχαριστεί τον Γιάννη Γκέσιο για την προσφορά του στην ομάδα μας και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

Στην αποστολή ο «Κατσούρ»

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής προπόνησης ο Γιώργος Δώνης ανακοίνωσε την αποστολή που θα ταξιδέψει αύριο στην Κομοτηνή. Σε αυτή μετέχει και το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, Κώστας Κατσουράνης.

Στο σημερινό πρόγραμμα δε συμμετείχαν οι Έτο – Κωνσταντινίδης, οι οποίοι φυσικά θα απουσιάσουν από τον αγώνα, όπως και ο τιμωρημένος Αθανασιάδης, αλλά και ο Κουμάλο. Εκτός αποστολής έμεινε και ο Πάμπλο Γκαρσία

Η αποστολή της ομάδας:

Αποστολόπουλος, Γεωργιάδης, Γιάννου, Γλύκος, Ιντζίδης, Κατσικάς, Κατσουράνης, Κίτσιου, Πέλκας, Σαλπιγγίδης, Σταφυλίδης, Φωτάκης, Λίνο, Κάτσε, Λόρενς, Λάζαρ, Ρομπέρ, Χακόμπο, Βιβιάν.


πηγή: metrosport.gr
 


Κόντης: «Χρήματα μπορεί να έφαγαν, δύσκολο όμως να αποδειχτεί»

Ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» όπου αναφέρθηκε στη διαχείριση της εταιρίας επί εποχής του αλλά και στις δηλώσεις του Κώστα Καπετάνου περί ανθρώπων που πλούτισαν από τον Άρη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τις δηλώσεις Καπετάνου περί κακοδιαχείρισης της ΠΑΕ:
«Αυτό το λεει ο ίδιος και πρέπει να το αποδείξει. Το λεει για τις διοικήσεις που υπήρχαν στο παρελθόν αλλά και για την προηγούμενη. Εγώ διοίκηση δεν ήμουνα ποτέ. Ο Καπετάνος κάποτε είχε πει πως τους κορόιδευα και όταν έφυγα και ήρθε νέα διοίκηση τα έβαλε και με εκείνους».

Για την περίπτωση Σολτάνι ο οποίος είχε συμβόλαιο γύρω στις 200.000 ευρώ:
«Ήμουν εξαρχής αντίθετος να έρθει και με 50.000. Δεν ξέρω γιατί ήρθε ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής. Ο κύριος Παπαϊωάνου έκανε το συμβόλαιο του Σολτάνι κατόπιν εισήγησης του Τσιώλη και το υπέγραψε ο τότε πρόεδρος Αθανασιάδης. Για τον κάθε ποδοσφαιριστή ισχύουν και διαφορετικά δεδομένα. Και ο Ρονάλτο παίρνει 20 εκατομμύρια στη Ρεάλ και κάποιος μπορεί να “βγάζει” 5. Ακόμα και στο σημερινό Άρη βλέπω παίκτη που παίρνει 50.000 και δεν πρέπει να παίρνει ούτε ένα 500ρικο».

Για την περίπτωση Γκρασιάν:
«Ο Γκρασιάν ζήτησε περισσότερα στον Άρη από όσα έπαιρνε στην Μπόκα. Και όταν έφυγε στην Ιντεπεντιέντε πήρε ακόμα περισσότερα. Όταν ανέβηκε το μπάτζετ ανέβηκαν τα έσοδα 8 εκατομμύρια. Δεν ήρθανε μόνα τους τα χρήματα. Υπήρχαν 13.000 διαρκείας. Το φιλικό με τη Μπόκα μας επέφερε 600.000 ευρώ».

Για το αν υπήρξε επί θητείας του κακοδιαχείριση:
«Όταν το 2009 ο Αθανασιάδης ανέλαβε βρήκε χρέη πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ και δεν μίλησε. Αυτό έκανε κακό γιατί δεν το ξέραμε. Αν αυτό λεγότανε, η κατάσταση τότε θα ήταν η ίδια με σήμερα. Όταν έκανα την πρόταση με τον Φερέρ να κάνουμε μια ομάδα που δε θα έχει ταβάνι αλλά πάτημα το Ουέφα, την άλλη μέρα τον διώξανε. Αν βρείτε ένα παραστατικό που να φαίνεται πως έχει πάρει προμήθεια οι φέρε είτε εγώ πείτε το».
Για να συνεχίσει:

«Όταν πρότειναν να πάρουμε τους Ούμπιντες- Σανκαρε κλπ. τους ρώτησα “παιδιά βγαίνουμε;” και μου είπαν ναι. Αλλά εμείς δεν είχαμε πληρώσει καν τα εισιτήρια από τα εκτός έδρας με Ατλέτικο και Μάντσεστερ. Είμαι ο μόνος που είπε θα βρω λεφτά και θα τα βάλω στην ομάδα, και τότε είπαν πως ο Κόντης τα έβγαλε από τον Άρη και θέλει να τα ξαναβάλει. Έχουν μπει χρήματα από τη δική μας πλευρά προς τα μέλη του Δ.Σ.».

Για το αν κάποιος πλούτισε από τον Άρη:
«Εγώ δε νομίζω να πλούτισε κάποιος από τον Άρη. Χρήματα κάποιοι μπορεί να έβγαλαν αλλά είναι δύσκολο να αποδειχτεί».


πηγή: metrosport.gr
 


Η επιστολή Αναστασιάδη στο Σαββίδη!!

Αίσθηση δημιούργησε το θέμα που ανέδειξε το Αθλητικό Metropolis και η εκπομπή "Τρίτο Ημίχρονο" για την επιστολή που έστειλε ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Αναστασιάδης, προς τον Ιβάν Σαββίδη προτείνοντάς του να δημιουργήσει αθλητικό κέντρο στ φιλέτο 660 στρεμμάτων στην περιοχή του.

Η επιστολή του κ. Αναστασιάδη αναφέρει:

"K. Πρόεδρε


Επιτρέψτε μου αρχικά να σας συγχαρώ για την μέχρι σήμερα επιτυχημένη πορεία σας στο τιμόνι της αγαπημένης ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Αναγνωρίζοντας τις γενναίες όσο και αποφασιστικές μέχρι σήμερα κινήσεις σας με σκοπό την αλλαγή της υφιστάμενης νοοτροπίας, την ανανέωση της ομάδας του ΠΑΟΚ και την ενίσχυση της δυναμικής της, επιτρέψτε μου να θέσω στη διάθεση σας, συσστρατευόμενος στη δική σας προσπάθεια, κάθε πρόσφορο μέσο που μπορώ να παρέχω ως Δήμαρχος του νέου Δήμου Λαγκαδά.

Όπως ίσως γνωρίζετε, στον Δήμο μας βρίσκονται τα ομώνυμα Ιαματικά Λουτρά, μια έκταση 880 στρεμμάτων η οποία περιλαμβάνει γηπεδικές εγκαταστάσεις, άρτια εξοπλισμένες και ικανές να φιλοξενήσουν επαγγελματικές ομάδες καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου, για τις προπονήσεις και την προετοιμασία τους. Τόσο η τεράστια έκταση της Λουτρόπολης, όσο και η περιοχή στον κόμβο της Εγνατίας Οδού που συνδέει την Θεσσαλονίκη με την υπόλοιπη Ευρώπη, προσφέρουν τις απαραίτητες προδιαγραφές για την δημιουργία νέου, σύγχρονου γηπέδου για την ομάδα του ΠΑΟΚ.

κ. Πρόεδρε, ευχόμενος δύναμη και καλή συνέχεια στις δραστηριότητες σας, παρακαλώ να με θεωρείτε πιστό συμπαραστάτη και αρωγό σε κάθε νέα σας προσπάθεια για την ανάδειξη της ομάδας που αγαπάμε ως την καλύτερη στη χώρα μας και την Ευρώπη".

Αλαβάντας: «Ένα δεκάρι και ένα λίμπερο ακόμη»

Ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ, Νίκος Αλαβάντας, μίλησε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του «Αθλητικού Metropolis» και σχολίασε τα δρώμενα στον «Δικέφαλο του Βορρά» εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το μέλλον, με την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη και τονίζοντας πως η ομάδα χρειάζεται ακόμη δύο προσθήκες, έναν επιτελικό μέσο και έναν αμυντικό.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για τον αγώνα με τον Πανθρακικό:

«Είναι δύσκολο και κλειστό παιχνίδι και νομίζω πως έχει τις δυνατότητες να το πάρει ο ΠΑΟΚ, άσχετα αν ο Πανθρακικός είναι σε άνοδο. Στο γκολ θα κριθεί το παιχνίδι, διότι ο Δερμιτζάκης θα παίξει κλειστά, ο ΠΑΟΚ δε θέλει να χάσει και όποιος βάλει το γκολ, θα πάρει και το παιχνίδι».

Για τις μεταγραφές:

«Ο Κατσουράνης είναι ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής, θα δώσει άλλη οντότητα στο κέντρο του ΠΑΟΚ όμως πιστεύω ότι χρειάζονται κάποιες προσθήκες ακόμη. Ο ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο έκανε κάποια καλά παιχνίδια, αλλά έπαιξε και σε κάποια ματς χάλια. Μια κενή θέση πιστεύω ότι υπάρχει στο κέντρο, ο ΠΑΟΚ δεν έχει δεκάρι. Δεν έχει τον παίκτη από τον οποίο θα ξεκινάει η καλή λειτουργία προς την επίθεση. Πρέπει να βρει έναν τέτοιο παίκτη, αλλά και έναν λίμπερο. Ο Κοντρέρας ήταν ιδανικός και χρειάζεται έναν τέτοιο».

Για την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη:

«Θέλει να ισχυροποιήσει τον ΠΑΟΚ και θέλει να κάνει ηχηρές μεταγραφές για να κυνηγήσει τον Ολυμπιακό. Αν αυτό είναι ο στόχος του, θα κάνει μεταγραφές. Θα φέρει παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. Για φέτος αυτό είναι δύσκολο, δεν το βλέπω, δεδομένου ότι στο δεύτερο γύρο ο ΠΑΟΚ έχει τον Ολυμπιακό εκτός. Ο Ολυμπιακός έχει βέβαια την Ευρώπη και εκεί θα χάσει κάποιες δυνάμεις, αλλά αφού δεν τον κερδίσαμε στην Τούμπα, είναι δύσκολο φέτος».

Για τους νεαρούς παίκτες:

«Ο Γιώργος Δώνης ξέρει τις δυνατότητες των παικτών. Οι μεταγραφές είναι σε βάρος των νέων παιδιών, αλλά όταν λέμε ότι πρέπει να κυνηγήσουμε τον Ολυμπιακό, πρέπει να γίνει αυτό. Αυτή τη στιγμή με μεταγραφές πρώτης γραμμής τα νέα παιδιά δεν έχουν θέση. Μελλοντικά όμως μπορούν με πολλή δουλειά να διεκδικήσουν επάξια τις θέσεις για την ενδεκάδα».

Γενικότερα για το αν είναι ικανοποιημένος για όσα συμβαίνουν στην ομάδα:

«Είμαι ικανοποιημένος, βλέπω ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά, ο Ιβάν Σαββίδης έχει δείξει ότι είναι διατεθειμένος για να βάλει πολλά λεφτά για να φτιάξει ομάδα επιπέδου. Αυτό θα το δείξει και η συνέχεια, βέβαια».

Τέλος, με αφορμή την επιστολή του δημάρχου Λαγκαδά για τη δημιουργία γηπέδου και αθλητικού κέντρου στην περιοχή είπε:

«Για γήπεδο δε συμφωνώ, δεν είναι σωστό, καλύτερο θα ήταν να φτιαχτεί και πάλι η Τούμπα. Για αθλητικό κέντρο βέβαια θα συμφωνήσω».







πηγή: metrosport.gr

Αναστασιάδης στο Metropolis: «Το φιλέτο του Λαγκαδά στη διάθεση του ΠΑΟΚ»

Την αξιοποίηση μίας μεγάλης έκτασης στο δήμο Λαγκαδά με τη δημιουργία αθλητικού κέντρου αλλά και γηπέδου, προτείνει στον Ιβάν Σαββίδη ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Αναστασιάδης.

Μιλώντας αποκλειστικά στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» αποκάλυψε ότι έχει ήδη στείλει επιστολή στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προτείνοντάς του να συζητήσουν το θέμα, με στόχο ο ΠΑΟΚ να αξιοποιήσει την συγκεκριμένη έκταση, συνολικά 880 στρεμμάτων.

Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε αναλυτικά:

«Υπήρχε εδώ και χρόνια το θέμα αυτό, από τότε που ήμουν δημοτικός σύμβουλος στο Λαγκαδά. Η δυναμική του νέου μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να μας αφήσει αμέτοχους. Κι εγώ ως ΠΑΟΚτσής σκέφτηκα ότι αξίζει ο ΠΑΟΚ να έχει ένα τεράστιο αθλητικό κέντρο σε μια περιοχή που υπάρχει και ο κόμβος σύνδεσης με την Εγνατία Οδό. Είμαστε κοντά στη Θεσσαλονίκη και μπορεί να γίνει ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο αντάξιο της ιστορίας του ΠΑΟΚ», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Όχι μόνο έχουμε τη διάθεση, αλλά μπορούμε να κάνουμε και ένα τυπικό πολεοδομικό σχέδιο για να αναπτυχθεί εμπορικά και αθλητικά η περιοχή. Η αρμοδιότητα ανήκει στο δήμο και μπορούμε να το φτιάξουμε, αυτό είναι από τα θετικά του Καλλικράτη. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε την περιοχή, με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου και παράλληλα να κάνουμε μεγάλο εμπορικό κέντρο».

Στη συνέχεια, έδωσε περαιτέρω πληροφορίες για την συγκεκριμένη έκταση:

«Είναι μία έκταση 660 αξιοποιήσιμων στρεμμάτων, συνολικά 880, είναι η περιοχή που είχαμε πει να γίνει η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ και είναι ένας ιδανικός τόπος για να γίνει το αθλητικό κέντρο. Την επιστολή τη στείλαμε στις 2 Ιανουαρίου. Δεν έχουμε κάποια αντίδραση ακόμη, ξέρουμε ότι ο κ. Σαββίδης βρίσκεται εκτός Ελλάδας περιμένω να συζητήσουμε μαζί του για όλα όσα θέλει ο ίδιος για τον ΠΑΟΚ και εμείς για την περιοχή μας. Ο σκοπός της διοίκησης του δήμου είναι να αξιοποιηθούν όλες οι εκτάσεις με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό συμβάλλουν στο να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίες. Ο πιο σημαντικός σκοπός μας είναι αυτός».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το τι συνέβη προ ετών και δεν προχώρησε το θέμα είπε:

«Τότε τα διαδικαστικά ήταν διαφορετικά. Υπήρχαν πιέσεις από την τοπική κοινωνία για λόγους που δε χρειάζεται να συζητήσουμε τώρα. Εμείς το βλέπουμε τώρα με άλλο μάτι και θέλουμε να αξιοποιήσουμε τον τεράστιο δήμο Λαγκαδά και να δηλώσουμε παρόντες σε μια νέα προσπάθεια που κάνει μια μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, όπως είμαστε στη διάθεση και οποιασδήποτε ομάδας. Έχουμε τη διάθεση να φτιάξουμε όσα θέλει ο πρόεδρος για το νέο γήπεδο, αλλά και το μεγάλο αθλητικό κέντρο».


πηγή: metrosport.gr
 


Όταν η Τούμπα τους αποχαιρετούσε! (video)

Πριν από ένα χρόνο ακριβώς στην Τούμπα, 4 Γενάρη του 2012, ο ΠΑΟΚ υποδεχόταν τον Λεβαδειακό. Ο αγώνας πέρασε σε δεύτερη μοίρα από την στιγμή που εκείνο το απόγευμα δυο παίκτες που αγαπήθηκαν αφάνταστα από τον κόσμο έλεγαν "αντίο".

Κοντρέρας και Βιερίνια βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο όχι για να αγωνιστούν αλλά για να αποχαιρετίσουν τον κόσμο. Κανείς φυσικά δε φανταζόταν πώς λίγους μήνες αργότερα ο Κοντρέρας θα φορούσε τα ερυθρόλευκα. Σε ότι αφορά τον Πορτογάλο; Έναν χρόνο μετά ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να τον φέρει ξανά στην Τούμπα. Με τις πιθανότητες πλέον να μην είναι με το μέρος του.





πηγή: metrosport.gr