Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Η υπόθεση Λέτο!

Στον Παναθηναϊκό –βασιζόμενοι σε ένα κανονισμό της ΕΠΟ- θα ήθελαν να κάνουν διακοπή συμβολαίου στον Λέτο που δεν αγωνίζεται για να παίξει ο Καζιγιάμα, αλλά η υπόθεση «κολλάει». Διαβάστε το που…

Η υπόθεση Λέτο
Ο Καζιγιάμα ήρθε χωρίς να έχει ανοίξει θέση ξένου στον Παναθηναϊκό και οι διοικούντες την πράσινη ΠΑΕ, ψάχνουν τρόπο να «χωρέσουν» τον Ιάπωνα. Ο πρώτος που σκέφτηκαν να αντικαταστήσουν, ήταν ο Λέτο. Ο Αργεντινός δεν αγωνίζεται και ούτε πρόκειται να το κάνει μέχρι το τέλος της σεζόν. Και βασίστηκαν σε αυτή την σκέψη, χάρη σε έναν κανονισμό της ΕΠΟ.

Ο οποίος αναφέρει, πως μία ΠΑΕ μπορεί να κάνει διακοπή συμβολαίου σε έναν ποδοσφαιριστή της όταν αυτός δεν αγωνίζεται με τα χρώματα της ομάδας για πάνω από 8 μήνες. Είτε το θέλει, είτε όχι ο παίκτης. Ο Λέτο έχει ξεπεράσει το αυτό το διάστημα απραγίας και στο μυαλό των διοικούντων πέρασε η ιδέα να διαπραγματευτούν μαζί του, ούτως ώστε να του προτείνουν να διακόψει το συμβόλαιο του μέχρι το καλοκαίρι για να «χωρέσει» ο Ιάπωνας.

Ο Αργεντινός, εκτός του ότι δεν φάνηκε συγκαταβατικός από την αρχή, τελικά, έχει και τον κανονισμό μαζί του. Αφού ναι μεν στο καταστατικό αναφέρεται η διακοπή συμβολαίου σε παίκτη όταν αυτός απουσιάζει για περισσότερο από ένα 8μηνο, αλλά υπάρχει και το άρθρο, το οποίο λέει πως ο χρόνος αυτός διπλασιάζεται (το 8μηνο) εάν ο ποδοσφαιριστής λείπει από τραυματισμό που προκλήθηκε κατά την διάρκεια παιχνιδιού ή προπόνησης με την ομάδα του.

Η πάθηση του Λέτο είναι ένα πολύ λεπτό θέμα και δεν είναι διασαφηνισμένο πως και πότε του προκλήθηκε η ζημιά. Αυτό σημαίνει πως η υπόθεση αυτή θα τραβούσε αρκετά και στα δικαστήρια να πήγαινε, κάτι που δεν βολεύει τον Παναθηναϊκό ο οποίος βιάζεται να «βάλει» τον Καζιγιάμα στο ρόστερ του. Συν τοις άλλοις, σε τέτοιες περιπτώσεις οι αποφάσεις είναι συνήθως, υπέρ του εργαζόμενου (Λέτο) και όχι του εργοδότη (ΠΑΕ). Άρα, η χρυσή τομή με τον Λέτο θα ψαχτεί μέσω άλλης διαδρομής, εκτός, αν ο Φορναρόλι αποτελέσει παρελθόν, πράγμα που φαίνεται και το πιο πιθανό αυτή την στιγμή.


πηγή: sport-fm.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: