Σάββατο 30 Απριλίου 2011

«Δεν έπρεπε να ξεκινήσει ο τελικός»

Την άποψη ότι ο τελικός του Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο δεν θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει καθόλου εξέφρασε ο Βασίλης Τσιάρτας εξαιτίας των σοβαρών επεισοδίων.

«Δεν έπρεπε να ξεκινήσει ο τελικός»
«Λυπάμαι που το λέω αλλά αυτή η ντροπή πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή. Συγχαρητήρια στην ΆΕΚ για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Και στον Ατρόμητο για την προσπάθεια που κατέβαλε.

Αλλά νομίζω ότι είναι η μεγαλύτερη ντροπή που έγινε σήμερα και έπρεπε να είχε σταματήσει ο αγώνας. Δεν έπρεπε να ξεκινήσει καθόλου το ματς με αυτά τα πράγματα. Κάποια στιγμή, κάποιοι πρέπει να αποφασίσουν αν τους αρέσει αυτό το πράγμα ή ένα ποδόσφαιρο που τουλάχιστον εμένα με αντιπροσωπεύει»,
ανέφερε ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ.

Δέλλας: «Το ξέρουμε πως είναι μπου…λο!»

Ο Τραϊανός Δέλλας ήταν φυσικά χαρούμενος από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο αμυντικός της ΑΕΚ τόνισε πως η «Ένωση» κέρδισε δίκαια στον αγωνιστικό χώρο, ενώ σε ερώτηση σχετικά με τις δηλωσεις του Δωνη  τόνισε: «Το ξέρουμε πως είναι μπου..λο, αλλά τι να κάνουμε».

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι… μπου…λο»

Eκτός εαυτού είχε βγει ο Γιώργος Δώνης αμέσως μετά το… τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ, όπου οι Περιστεριώτες ηττήθηκαν με 3-0 και έχασαν την ευκαιρία να πάρουν το Κύπελλο.  Ο Έλληνας τεχνικός χαρακτήρισε μπου…λο το κράτος και το ποδόσφαιρο της χώρας μας, τονίζοντας το παιχνίδι: «Στημένο και σκηνοθετημένο έργο ήταν αυτό σήμερα».

«Νομίζω πρέπει να δείτε όλοι εσείς τι έγινε. Ο τελικός ήταν παρωδία. Στημένο και σκηνοθετημένο έργο ήταν αυτό σήμερα. Καταρχάς είναι αθλιότητα να τρώνε ξύλο οι παίκτες. Δεν είναι δυνατόν να τρώμε ξύλο. Το ελληνικό κράτος και το ποδόσφαιρό μας είναι ένα μπουρδέλο. Πρέπει να σώσουν οικογένειες που σημάδευαν με πιστόλια. Όλα είναι μια αθλιότητα», είπε αρχικά και εμφανώς εκνευρισμένος συνέχισε: «Όταν μένεις πίσω με γκολ οφ σάιντ τότε η ΑΕΚ κέρδισε έναν κάλπικο τίτλο».

"Η ΑΕΚ κέρδισε κάλπικο τίτλο"!

Με σκληρή γλώσσα για όσα συνέβησαν τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη λήξη του τελικού, μίλησε ο Γιώργος Δώνης. "Σκηνοθετημένο παιχνίδι. Σημάδευαν τους παίκτες όπλα"!
"Η ΑΕΚ κέρδισε κάλπικο τίτλο"!
"Ο τελικός ήταν παρωδία. Ήταν σκηνοθετημένο με όλα αυτά που γίνονται. Δεν είναι δυνατόν σε έναν τελικό Κυπέλλου να βλέπεις τους παίκτες να τρέχουν να προστατέψουν τις οικογένειές τους που τις σημάδευαν με όπλα και να τρώνε ξύλο. Συμφωνεί όλος ο κόσμος. Το αγωνιστικό; Είναι απλό και σκηνοθετημένο, όταν το αουτσάιντερ μπαίνει πίσω στο σκορ με δύο μέτρα γκολ οφσάιντ. Η ΑΕΚ κέρδισε έναν κάλπικο τίτλο!", ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Δώνη όταν βγήκε από τα αποδυτήρια

Έχασε στο «Ανοέτα» η Μπαρτσελόνα!

Τη δεύτερη της ήττα στη φετινή Primera Division, γνώρισε η Μπαρτσελόνα, αυτή τη φορά κόντρα στην Ρεάλ Σοσιεδάδ στο «Ανοέτα» με 2-1 στο πλαίσιο της 34ης αγωνιστικής ημέρας της ισπανικής λίγκας.

Ανέλπιστη ήττα γνώρισε η Μπαρτσελόνα στην Βορειό-ανατολική Ισπανία. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν τα κατάφερε κόντρα στη μάλλον αδιάφορη βαθμολογικά Σοσιεδάδ. Οι «μπλαουγκράνα» προηγήθηκαν νωρίς, με τον Τιάγκο στο 29΄να κάνει το 0-1, μετά από ασίστ του Μέσι. Στο δεύτερο 45λεπτο, όμως, ο Λαζάρτε ισοφάρισε στο 71΄για τους γηπεδούχους. Τη μεγάλη νίκη στους γηπεδούχους χάρισε ο Τσάβι Πριέτο με πέναλτι στο 83΄.

Αναλυτικά όλα τα ματς της 34ης αγωνιστικής ημέρας:

Σάββατο 30/4

Ρεάλ Μαδρίτης- Ρεάλ Σαραγόσα  2-3
(62΄Σ. Ράμος, 85΄Μπενζεμά / 41΄, 77΄Λαφίτα, 54΄Γκάμπι πεν.)

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μπαρτσελόνα  2-1
(71΄Ιφράν, 83΄Χάβι Πριέτο / 29΄Τιάγκο)

Λα Κορούνια-Ατλέτικο Μαδρίτης  (23.00)

Κυριακή 1/5

Αλμερία-Σεβίλλη  (18.00)
Λεβάντε-Σπόρτινγκ Χιχόν  (18.00)
Μάλαγα-Έρκουλες  (18.00)
Ράσινγκ Σανταντέρ-Μαγιόρκα  (18.00)
Βιγιαρεάλ-Χετάφε  (20.00)
Οσασούνα-Βαλένθια  (22.00)

Δευτέρα  2/5

Εσπανιόλ-Αθλέτικ Μπιλμπάο  (22.00)

Η ΑΕΚ 3-0 τον Ατρόμητο στον τελικό της τρομάρας!

Πρώτο τίτλο μετά από 9 χρόνια και 14ο Κύπελλο η ΑΕΚ! Ντου από οπαδούς της, που έληξαν τον τελικό νωρίτερα και επιτέθηκαν σε παίκτες του Ατρόμητου. Λύμπε (οφσάιντ), Μπάχα, Καφές το 3-0.
Η ΑΕΚ 3-0 τον Ατρόμητο στον τελικό της τρομάρας! (ΒΙΝΤΕΟ)
Η ΑΕΚ είναι η Κυπελλούχος Ελλάδας για το 2011, καθώς στον τελικό του ΟΑΚΑ νίκησε 3-0 τον Ατρόμητο. Το πρώτο γκολ ήρθε στο 28’ από τον Λυμπερόπουλο και ήταν οφσάιντ, το 2-0 έγινε από τον Μπάχα στο 78’, ενώ ο Καφές στο 83’ έγραψε το τελικό 3-0. Το τέλος του αγώνα πάντως ήταν… υποχρεωτικό, καθώς ο Τάσος Κάκος μπορεί αρχικά να έδειξε εννέα λεπτά καθυστερήσεις λόγω των συνεχόμενων εισβολών των φιλάθλων της Ένωσης, ωστόσο κράτησε μόλις 3. Χιλιάδες «κιτρινόμαυροι» ήταν γύρω από τις διαφημιστικές πινακίδες και περίμεναν το τελικό σφύριγμα, το οποίο τελικά ήρθε πρόωρα.

Στην συνέχεια πάντως ακολούθησαν και σκηνες ροκ, καθώς οπαδοί της Ένωσης επιτέθηκαν στους παίκτες του Ατρόμητου.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, ο Ατρόμητος ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι, ωστόσο μετά το πρώτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ όχι μόνο ισορρόπησε το ματς, αλλά κατάφερε να κλείσει τους Περιστεριώτες στα καρέ τους. Η Ένωση πίεζε, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει κάποια καλή ευκαιρία, ενώ στην αντίπερα όχθη, ο Ατρόμητος ήταν πάντα απειλητικός στις αντεπιθέσεις. Τελικά, στο 28’ ήρθε και το γκολ για την Ένωση.

Ο Σκόκο έκανε ωραία τη σέντρα και ο Λυμπερόπουλος με δυνατή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Το γκολ πάντως δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο Μεσσήνιος άσος ήταν σε θέση οφσάιντ. Ο επόπτης όμως δεν είδε καλά την φάση και το τέρμα μέτρησε κανονικά. Στο 33’ πάντως υπήρξε και ένα… άσχημο για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος είδε τον Νάτσο Σκόκο να αποχωρεί πρόωρα από τον αγωνιστικό χώρο λόγο τραυματισμού. Στην θέση του πέρασε ο Μπάχα, ο οποίος στο 37’ έχασε και μία σπουδαία ευκαιρία, όταν ο Ιτάνζ έδιωξε με τα πόδια το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή. Το 1-0 ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε στην… ομίχλη, καθώς οι οπαδοί της Ένωσης άναψαν δεκάδες πορτοκαλί καπνογόνα, αλλά και δύο μεγάλες ευκαιρίες για τον Ατρόμητο. Στο 47’ ο Αναστασάκος αμαρκάριστος έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ, ενώ έξι λεπτά αργότερα ήταν ο σειρά του Νεμπεγλέρα να… αγγίξει την ισοφάριση, όταν η καρφωτή κεφαλιά που επιχείρησε από την μικρή περιοχή, έφυγε εκατοστά πάνω από το οριζόντιο. Ωστόσο, η «απάντηση» της ΑΕΚ δεν άργησε να έρθει και μάλιστα ήταν… διπλή. Στο 57’ από εκτέλεση φάουλ του Λαγού ο Δέλλας πήρε την κεφαλιά από κοντά, όμως ο Ιτάνζ πετάχτηκε και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ενώ στην συνέχεια της φάσης και πάλι ο Δέλλας από πλάγια θέση, σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στην συνέχεια οι Περιστεριώτες για περίπου ένα δεκάλεπτο είχαν περιορίσει την Ένωση στο μισό γήπεδο, ενώ στο 59’ το σουτ του Τάτου από το μισό μέτρο, έδιωξε σε κόρνερ με προβολή ο Μανωλάς. Από το 75’ και μετά όμως και κυρίως μετά την είσοδο του Παντελή Καφέ ισορρόπησε το ματς και τελικά στο 78’… καθάρισε το τρόπαιο. Ο Λαγός έβγαλε τη σέντρα, ο Καφές κατά λάθος έστρωσε την μπάλα στον Μπάχα και αυτός σε κενή εστία σημάδεψε σωστά και έκανε το 2-0. Αυτό όμως δεν ήταν το τελικό σκορ, καθώς ο Καφές είχε ακόμα μία… έκπληξη. Στο 86’ από νέα ωραία κάθετη του Λαγού έβγαλε τετ α τετ τον αρχηγό της Ένωσης, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ έγραψε το τελικό 3-0.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Νάστος, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα, Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Τάτος, Καμαρά (89' Σαμπού), Σαγκανόφσκι (66' Μπρίτο), Αναστασάκος

Στον πάγκο: Μιχαηλίδης, Σαμπού, Σαρμιέντο, Καραγκούνης, Δάρλας, Καραλής

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Γεωργέας, Καράμπελας, Δέλλας, Μανωλάς, Ντιόπ, Μάκος, Λαγός, Λυμπερόπουλος, Σκόκο (33' Μπαχά), Μπλάνκο (70' Καφές)

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Ματέος, Γκέντσογλου, Λεονάρντο, Μίτσελ

Πολύ ξύλο με τη λήξη!

Θλιβερές εικόνες μετά τη λήξη του τελικού, με τους παίκτες του Ατρόμητου να δέχονται επίθεση από οπαδούς της ΑΕΚ την ώρα που οι πρώτοι πήγαν στα επίσημα για να προστατέψουν τις οικογένειές τους!
Πολύ ξύλο με τη λήξη!

«Mόνο η τεχνολογία μπορεί να λύσει το πρόβλημα»!

Η Τότεναμ γνώρισε μια άδικη ήττα (2-1) από την Τσέλσι, αφού και τα δύο γκολ των «μπλε» ήταν αντικανονικά. «Μόνο η τεχνολογία μπορεί να λύσει το πρόβλημα!», τόνισε αγανακτισμένος ο τεχνικός των «σπιρουνιών», Χάρι Ρέντναπ.

«Πρέπει να δει κανείς πως μπήκαν τα δύο γκολ (της Τσέλσι). Στο πρώτο η μπάλα δεν έχει περάσει ολόκληρη η μπάλα τη γραμμή και στο δεύτερο υπάρχει οφσάιντ. Μόνο η τεχνολογία μπορεί να λύσει το πρόβλημα! Θα έπαιρνε το πολύ πέντε δευτερόλεπτα για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Ήταν πολύ δύσκολο -σχεδόν αδύνατο- για τον βοηθό από εκεί που βρισκόταν να έχει ξεκάθαρη άποψη για τη φάση. Δεν του χρεώνω δόλο, αλλά έκανε μια κακή μαντεψιά. Υπάρχουν αρκετά παιχνίδια ακόμα- πολλά μπορούν να συμβούν μέχρι το τέλος», δήλωσε ο προπονητής της Τότεναμ μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Το έχει το επώνυμο!

Σπύρος Τρύφωνας λεγόταν ο περίφημος επόπτης του ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, που δεν μέτρησε το κανονικό γκολ του Κατσουράνη. Ξέρετε πώς λέγεται ο επόπτης που μέτρησε το γκολ-οφσάιντ του Λυμπερόπουλου στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας;
Το έχει το επώνυμο!
Πέτρος Τρύφων!
Τρύφωνας από την Κέρκυρα ο Σπύρος του ντέρμπι, Τρύφων από τη Δράμα ο Πέτρος του τελικού!

Ξέσπασε με «πεντάρα» η Λιλ

Άνετο απόγευμα πέρασε η Λιλ που φιλοδώρησε με πέντε γκολ την ουραγό Αρλ-Αβινιό και πέρασε στην κορυφή του Σαμπιονά στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής , έχοντας όμως και ματς παραπάνω.

Εύκολο έργο είχε η δεύτερη του βαθμολογικού πίνακα Λιλ που διέσυρε με 5-0 την ουραγό της Ligue 1, Αρλ. Δύο γκολ από τον Ζερβίνιο στο 6΄και στο 45΄ έκαναν από νωρίς άνετη την επικράτηση των «λιλουά». Στο 49΄και στο 84΄οι Ντεμπουσί και Καμπαγιέ σκόραραν από τα έντεκα βήματα, ενώ το τελικό 5-0 έγραψε ο Ρόζεναλ στο 89΄.

Περισσότερα σε λίγο...

Αναλυτικά όλα τα ματς της 33ης αγωνιστικής:

Σάββατο 30/4

Λανς-Λοριάν  2-3
Λιλ-Άρλ  5-0
Ρεν-Μπορντό  0-0
Σοσό-Νανσί   1-0
Παρί Σεν Ζερμέν-Βαλενσιέν (22.00)

Κυριακή 1/5

Μαρσέιγ-Οσέρ  (18.00)
Μονπελιέ-Μπρεστ  (18.00)
Νις-Καέν  (18.00)
Τουλούζ- Λυών (22.00)
Σεντ-Ετιέν- Μονακό (22.00)

Στο φινάλε «μίλησε» ο Πατσίνι

Αν και βρέθηκε να χάνει στο 90′ με 1-0, η Ίντερ, χάρη σε δύο γκολ του Τζιαμπάολο Πατσίνι στο 91΄και 95΄ ανέτρεψε την κατάσταση και επικράτησε εκτός έδρας της Τσεζένα με 2-1, για την 35η αγωνιστική του Καμπιονάτο.
Η Ίντερ μετά από ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα, είδε στο 56ο λεπτό του αγώνα τον Ιγκόρ Μπουντάν να βρίσκει δίχτυα και να ανοίγει το σκορ για την Τσεζένα. Οι παίκτες του Λεονάρντο το πάλεψαν, προσπάθησαν αλλά την αντίπαλη εστία δεν μπόρεσαν να την παραβιάσουν μέχρι που φτάσαμε στο 90ο λεπτό.
Εκεί ανέλαβε δράση ο Τζιαμπάολο Πατσίνι που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο μισή ώρα νωρίτερα στη θέση του Πάντεφ. Ο Ιταλός επιθετικός ισοφάρισε στο 91΄και μέχρι να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί βρήκε δίχτυα και δεύτερη φορά (95΄) βάζοντας την υπογραφή του στην ανατροπή και τη νίκη της ομάδας του με σκορ 2-1.
ΤΣΕΖΕΝΑ: Αντονιόλι, Τσεκαρέλι (84′ Πιαντζερέλι), Βον Μπέργκεν, Πελεγκρίνο, Λάουρο, Σαμαρκο, Καζέρτα, Παρόλο, Τζακερίνι (73′ Μπεναλουάν), Λουΐς Χιμένες, Μπουντάν (77′ Μαλονγκά).
ΙΝΤΕΡ: Καστελάτσι, Μάικον, Λούσιο, Ρανόκια, Ναγκατόμο, Σανέτι, Καμπιάσο, Τιάγκο Μότα (64′ Μαριγκά), Πάντεβ (59′ Πατσίνι), Ετο’ό, Ντιέγκο Μιλίτο.

Στο -3 και περιμένει η Τσέλσι

Η Τσέλσι ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του Λονδίνου στο «Στάμφορντ Μπριτζ», επικρατώντας της Τότεναμ με 2-1 και απέχει μόλις τρεις βαθμούς από την κορυφή και την Γιουνάιτεντ, έχοντας όμως ένα ματς παραπάνω.

Μεγάλη νίκη σημείωσε η Τσέλσι κόντρα στην συμπολίτισσα Τότεναμ με 2-1. Τα «σπιρούνια»πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και δικαιούνται κάτι παραπάνω. Το σκορ «άνοιξε» ο Σάντρο για την ομάδα του Χάρι Ρέντναπ στο 19΄και έδωσε προβάδισμα 0-1 στους «πετεινούς».

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 45΄αλλά ο Γκόμες έβαλε πάλι το χεράκι του. Στο 45΄ο Φρανκ Λάμπαρντ σούταρε ο Γκόμες έκανε κακή εκτίμηση της φάσης και το 1-1 ήταν γεγονός. Στο δεύτερο 45λεπτο ο ρυθμός συνέχισε να είναι γρήγορος με τις δύο πλευρές να θέλουν το τρίποντο για τους δικούς τους λόγους η καθεμία. Έτσι, στο 89΄ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Τότεναμ, η μπάλα έφτασε στον Καλού, ο οποίος σούταρε σε κενή εστία και έδωσε τη νίκη στους «μπλε» του Λονδίνου.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι μείωσε από την κορυφή στους τρεις βαθμούς και περιμένει στραβοπάτημα της Μάντσεστερ στο ντέρμπι με την Άρσεναλ την Κυριακή.  

Αναλυτικά όλα τα ματς της 35ης αγωνιστικής:
   
Σάββατο 30/4

Μπλάκμπερν-Μπόλτον  1-0(20΄Όλσον)

Μπλάκπουλ-Στόουκ Σίτι  0-0

Σάντερλαντ-Φούλαμ  0-3
(33΄Κακουτά, 61΄, 73΄Ντέιβις)

Γουέστ Μπρόμγουιτς-Άστον Βίλα  2-1
(60΄Οντεμβίνγκι, 84΄Μουλούμπου / 4΄Μεϊτέ)

Γουίγκαν-Έβερτον  1-1
(20΄Ν΄Ζόγμπια / 78΄Μπέινς πεν.)

Τσέλσι-Τότεναμ  2-1
(45΄Λάμπαρντ, 89΄Καλού / 19΄Σάντρο)

Κυριακή 1/5

Μπέρμιγχαμ-Γουλβς  (14.00)
Λίβερπουλ-Νιούκαστλ  (14.00)
Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  (16.05)
Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Χαμ  (18.10)

Νίκησε στο ντέρμπι ο Ολυμπιακός!!

Την 19η νίκη του σε 21 αγώνες στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών του πόλο πέτυχε ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά κέρδισε με 11-7 τη Χίο εντός έδρας και παρέμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Ολυμπιακός «ζορίστηκε» σε κάποια σημεία του αγώνα από τη Χίο αλλά πήρε το τρίποντο και για να παραμείνει στην πρώτη θέση πρέπει στην τελευταία αγωνιστική να κερδίσει μέσα στο Λαιμό τη Βουλιαγμένη. Η Χίος από την άλλη δεν θα είναι στην τετράδα αφού μετά από την νίκη του Ολυμπιακού ο Παναθηναϊκός πήρε και μαθηματικά την 4η θέση και θα παίξει για ένα εισιτήριο στους τελικούς με τον «αιώνιο» αντίπαλο του στην πρώτη φάση των πλέι οφ.

Τα οχτάλεπτα: 2-1, 4-3, 3-1, 2-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ντόσκας 3, Μυλωνάκης 2, Κολόμβος 2, Θεοδωρόπουλος 2, Φουντούλης 1, Αφρουδάκης 1.

ΧΙΟΣ: Σάντα 3, Χατζηδάκης 2, Κότεριλ 2.

Αισιόδοξοι για τίτλο οι Σπανός και Καραλής!!

Αισιόδοξοι ότι η ομάδα τους θα καταφέρει να κατακτήσει το κύπελλο εμφανίστηκαν οι Γιώργος Σπανός και Γιάννης Καραλής, μιλώντας λίγο πριν την έναρξη του αγώνα με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Καραλής: «Είμαστε έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι. Η πρόβλεψη μου και η ευχή μου είναι να πανηγυρίσουμε τον πρώτο μας τίτλο και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας που είναι στο πλευρό μας»

Σπανός: «Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις να πα΄ρουμε το Κύπελλο. Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος» 
Πηγή: theplayer.gr

Μήτρογλου: «Θέλω να μείνω»

Μόνο κρυφή δεν την κρατάει την αγάπη του για τον Ολυμπιακό και το έδειχνε και όταν βρισκόταν στον Πανιώνιο. Ο λόγος για τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος ακόμη και όταν ήταν στους «κυανέρυθρους» έλεγε «περιμένω να δείξω εδώ την αξία μου και να επιστρέψω στον Ολυμπιακό.
Ο «πιστολέρο» επέστρεψε πλέον στου Ρέντη και δείχνει ότι δεν θέλει να αφήσει την ευκαιρία που του παρουσιάζεται μπροστά του. Να μείνει στο ρόστερ της ομάδας του Πειραιά και στην συνέχεια να καθιερωθεί στην αρχική ενδεκάδα. Από την πρώτη ημέρα έδειξε μεγάλη όρεξη και διάθεση για να αποδείξει στον Ερνέστο Βαλβέρδε ότι πλέον έχει αλλάξει και ότι έχει θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού την επόμενη χρονιά.

Κάτι που τόνιζε σε συμπαίκτες του και ιθύνοντες των ερυθρόλευκων ο νεαρός επιθετικός,  ο οποίος θα τα δώσει όλα για να μην καταλήξει και πάλι κάπου δανεικός ή πωληθεί σε άλλο σύλλογο. «Δεν επέστρεψα για να φύγω πάλι αλλά για να μείνω. Αυτός είναι ο στόχος μου. Εγώ θέλω να μείνω στον Ολυμπιακό και να παίξω στον Ολυμπιακό» τόνιζε κατά την διάρκεια της προπόνησης της Παρασκευής ο Κώστας Μήτρογλου σε παίκτες και ιθύνοντες του Ολυμπιακού.

Ευκαιρία για ξεκούραση

Την ευκαιρία να ξεκουραστούν έχουν οι παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι έχουν ρεπό το Σάββατο και την Κυριακή και είναι μια καλή ευκαιρία για κάποιους από αυτούς να «αποδράσουν» από την Αθήνα και για άλλους να κάτσουν μαζί με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και να. γεμίσουν τις μπαταρίες τους. Βέβαια, την Δευτέρα αναμένεται να ρίξουν και πάλι πάρα πολλά κιλά. ιδρώτα, καθώς ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλει να βλέπει τους ποδοσφαιριστές του να προπονούνται σκληρά λες και δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα.
 

Κολάζει και... Παππά! (photos)

H Mαρίνα Παππά είναι «μαγκάκι» στη συμπεριφορά, έχει λάβει μέρος στον διαγωνισμό playmate και φυσικά είναι πανέμορφη!
Ένα «μαγκάκι», που ασχολείται με τους υπολογιστές και το μόντελινγκ με την ίδια μανία.
Κλαμπάρει, προσπαθεί να διασκεδάζει τη ζωή της όσο την παίρνει και δηλώνει φανατική του χορού. Ψηλή, μελαχρινή, με sexy καμπύλες, έχει όλα τα φόντα να πετύχει και στον απαιτητικό χώρο του μόντελινγκ!
  Πηγή: katimagiko.gr
Κολάζει και... Παππά! (photos)
Κολάζει και... Παππά! (photos)
Κολάζει και... Παππά! (photos)
Κολάζει και... Παππά! (photos)
Κολάζει και... Παππά! (photos)
Κολάζει και... Παππά! (photos)

Φιλικό αξιολόγησης!!

Φιλικό παιχνίδι με την δεύτερη ομάδα έδωσε σήμερα ο Άρης με τον Σάκη Τσιώλη να αξιολογεί όλους τους παίκτες που είχε στην διάθεση του. Χειρουργήθηκε σήμερα ο Γκιάρο καθώς είχε πέτρα στα νεφρά.
Οικογενειακό διπλό ανάμεσα στην πρώτη ομάδα και την Κ20 συμπεριελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα του Άρη. Το παιχνίδι διεξήχθη στο Ρύσιο χωρίς να κρατηθεί σκορ με τον Σάκη Τσιώλη να βγάζει τα συμπεράσματά του για όλους τους παίκτες. Δεν αγωνίστηκαν οι Σηφάκης, Πρίττας, Τσέζαρεκ, Βανγκέλι που συνεχίζουν το πρόγραμμα αποθεραπείας τους.
Επίσης δεν έπαιξε ο Τόχα λόγω ενός χτυπήματος στο πόδι, αλλά και ο Ρονάλντο Γκιάρο ο οποίος εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο με πέτρα στα νεφρά, υποβλήθηκε σε επέμβαση με επιτυχία και παραμένει κλινήρης για να αναρρώσει πλήρως. Αύριο οι παίκτες των «κίτρινων» έχουν ρεπό και θα επανέλθουν στις προπονήσεις το απόγευμα της Δευτέρας.

Πρόταση ανανέωσης σε Ντε Χέα!!

Μόνο δεδομένη δε θα πρέπει να θεωρείται η μετακίνηση του Νταβίντ Ντε Χέα από την Ατλέτικο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς οι Μαδριλένοι πρότειναν νέο συμβόλαιο στον νεαρό τερματοφύλακα!

Μπορεί ο Ντε Χέα να παρουσιάζεται ως ο «νούμερο ένα» μεταγραφικός στόχος της Μάντεστερ Γιουνάιτεντ, όμως η διοίκηση της Ατλέτικο Μαδρίτης δε φέρεται διατεθειμένη να τον αφήσει να φύγει. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα υπήρξαν δημοσιεύματα στην Αγγλία που έκαναν λόγο για συμφωνία του παίκτη με τους «κόκκινους διάβολους», όμως κάτι τέτοιο δε φαίνεται να ισχύει.

Ο πρόεδρος της ισπανικής ομάδας, μάλιστα, Ενρίκε Σερέθο αποκάλυψε ότι στον νεαρό τερματοφύλακα έχει ήδη προταθεί νέο συμβόλαιο, με το υπάρχον να εκπνέει το καλοκαίρι του 2013.

«Ο Ντε Χέα είναι ένας εκπληκτικός παίκτης για μας και το συμβόλαιό του λήγει σε δύο χρόνια. Πάντως, του έχουμε κάνει ήδη πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου του. Το αν θα αποδεχτεί την πρότασή μας ή όχι είναι κάτι που δεν εξαρτάται από εμάς. Θα μιλήσουμε μαζί του μετά το τέλος της σεζόν και θα δούμε πού θα καταλήξουμε», ήταν οι δηλώσεις του προέδρου των Μαδριλένων.

Α1 ΕΠΣ Ηρακλείου: Άγριο ξύλο μεταξύ παικτών!

Από τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ παικτών του Μαραθώνα και των Δειλινών στιγματίστηκε η 29η αγωνιστική της Α1 ΕΠΣ Ηρακλείου.

Μάλιστα, τα επεισόδια μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων είχαν ως αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ο ποδοσφαιριστής του Μαραθώνα Κτιστάκης επειδή αισθανόταν ζαλάδες.
 
Όλα ξεκίνησαν όταν Χιώτης και Λαδουκάκης ξεκίνησαν την φασαρία μέσα στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα η "κλωτσοπατινάδα" να συνεχιστεί και με άλλους ποδοσφαιριστές των Δειλινών και του Μαραθώνα.
 
Τελικά, στο φινάλε η ομάδα των Καλεσίων αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο ως ένδειξη διαμαρτυρίας με αποτέλεσμα το φύλλο αγώνος να "κλείσει" εις βάρος του Μαραθώνα.
 

O τελικός σε φωτογραφίες!!

 Πηγή: theplayer.gr
O μεγάλος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο συγκεντρώνει πάνω του τα φώτα και σας παρουσιάζουμε με φωτογραφικό υλικό όλα όσα συνέβησαν πριν την έναρξη του αγώνα, αλλά και όσα θα συμβούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ.

Δείτε τις αφίξεις των ομάδων, τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το Ολυμπιακό Στάδιο και τις καλύτερες στιγμές των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης, που δεν είναι άλλοι από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.


Απολαύστε το photostory...



 Τα μέτρα ασφαλείας στο ΟΑΚΑ


 Η άφιξη της ομάδας του Ατρομήτου


Σκεπτικός ο "έμπειρος" από τελικούς, Νεμπεγλέρας
 


 Στην συνέχεια έφτασε και η αποστολή της ΑΕΚ


 Έτοιμοι για τον τελικό οι Μπλάνκο και Μίτσελ
 

Η «χρυσή βίβλος» της Μπουντεσλίγκα!!

Όπως πλέον όλοι γνωρίζουμε, η Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι και μαθηματικά η πρωταθλήτρια της Μπουντεσλίγκα για την περίοδο 2010-2011.

Οι «Μπορούσιανς» με τη νίκη τους με 2-0 κόντρα στην Νυρεμβέργη και σε συνδυασμό με την ήττα της Μπάγερν Λεβερκούζεν με το ίδιο σκορ από την Κολωνία, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, «κλείδωσε» και μαθηματικά έναν τίτλο που της άξιζε πέρα για πέρα.

Η ομάδα από την κοιλάδα του Ρουρ, ήταν από την αρχή της χρονιάς απόλυτη κυρίαρχος της κορυφής της γερμανικής λίγκας και βασιζόμενη στο εξαιρετικό της σύνολο έφτασε δίκαια στην έβδομη κατάκτηση του πρωταθλήματος Γερμανίας.

Οι Πρωταθλητές Γερμανίας από τη σεζόν 1963-64, οπότε και άρχισε η Μπουντεσλίγκα (μέχρι το 1991 Δυτική Γερμανία), έχουν ως εξής:


1964  Κολωνία

1965  Βέρντερ Βρέμης

1966  Μόναχο 1860

1967  Αϊντραχτ Μπράουνσβαϊγκ
 
1968  IFC Νυρεμβέργης

1969  Μπάγερν Μοναχου
  
1970  Γκλάντμπαχ
  
1971  Γκλάντμπαχ
  
1972  Μπάγερν Μονάχου
  
1973  Μπάγερν Μονάχου
  
1974  Μπάγερν Μονάχου
  
1975  Γκλάντμπαχ
  
1976  Γκλάντμπαχ
  
1977  Γκλάντμπαχ
  
1978  Κολονία
  
1979  Αμβούργο
  
1980  Μπαγερν Μονάχου
  
1981  Μπάγερν Μονάχου
  
1982  Αμβούργο
  
1983  Αμβούργο
  
1984  Στουτγκάρδη
  
1985  Μπάγερν Μονάχου
  
1986  Μπάγερν Μονάχου
  
1987  Μπάγερν Μονάχου
  
1988  Βέρντερ Βρέμης
  
1989  Μπάγερν Μονάχου
  
1990  Μπάγερν Μονάχου
  
1991  Καϊζερσλάουτερν
  
1992  Στουτγκάρδη
  
1993  Βέρντερ Βρέμης
  
1994  Μπάγερν Μονάχου
  
1995  Ντόρτμουντ
  
1996  Ντόρτμουντ
  
1997  Μπάγερν Μονάχου
  
1998  Καϊζερσλάουτερν
  
1999  Μπάγερν Μονάχου
  
2000  Μπάγερν Μονάχου
  
2001  Μπάγερν Μονάχου
  
2002  Ντόρτμουντ
  
2003  Μπάγερν Μονάχου
  
2004  Βέρντερ Βρέμης
  
2005  Μπάγερν Μονάχου
  
2006  Μπάγερν Μονάχου
  
2007  Στουτγκάρδη
  
2008  Μπάγερν Μονάχου
  
2009  Βόλφσμπουργκ
  
2010  Μπάγερν Μονάχου
  
2011  Ντόρτμουντ

SPL: Ξέφυγε η Αμπερντίν!!

Σημαντική νίκη αναφορικά με την υπόθεση του υποβιβασμού σημείωσε η Αμπερντίν, που επικράτησε με 1-0 της Ιβερνές.

Το γκολ του Πάουλετ στο 75΄ήταν αρκετό για την Αμπερντίν για να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο κόντρα στην Ιβερνές. Ισόπαλες 2-2 έμειναν Κιλομάρνοκ και Χαρτς με τον Ρούντολφ Σκάτσελ να ξανα΄-σκοράρει για τις «καρδιές». Σημαντική νίκη για τη Σεντ Τζόνστόυν με 1-2 επί της Χιμπέρνιαν.

Ένα «αστέρι» για την εστία των «μπλαουγκράνα»!!

Στα «χνάρια» του τερματοφύλακα της Λανούς, Εστεμπάν Αντράντα, βρίσκεται η Μπαρτσελόνα, παρόλο που ο 20χρονος δεν έχει αγωνιστεί ακόμη με την πρώτη ομάδα των Αργεντινών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ole», οι Καταλανοί έχουν βάλει στο… μάτι τον Αντράντα, ο οποίος αυτή τη στιγμή αποτελεί την τρίτη επιλογή μετά τους Μαουρίτσιο Καράντα και Αγκουστίν Μαρτσεζίν.

«Παρόλο που νιώθω πολύ άνετα στη Λανούς, είναι αδύνατο να μην σκέφτομαι το ενδεχόμενο να αγωνιστώ στην Μπαρτσελόνα. Δεν το περίμενα καθόλου αυτό, όμως ξέρω ότι το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να είμαι σιωπηλός και να ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά», δήλωσε ο 20χρονος τερματοφύλακας στην «Ole».

Το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Λανούς, Νικολάς Ρούσο, τονίζοντας ότι προσεχώς αναμένεται να συναντηθεί με εκπροσώπους των «μπλαουγκράνα» προκειμένου να διαπραγματευτούν τη μεταγραφή του Αντράντα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, είναι πολύ πιθανό το σενάριο να υπάρξει άμεσα συμφωνία μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών και ο νεαρός γκολκίπερ να ενταχθεί στο έμψυχο δυναμικό της Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι.

Ο Αντράντα ήταν βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας της Αργεντινής στο Νοτιοαμερικανικό Πρωτάθλημα Νέων που διεξήχθη στις αρχές του 2011 στο Περού, όπου αναδείχτηκε καλύτερες τερματοφύλακας της διοργάνωσης.
 

Νίκες παραμονής για Μπλάκμπερν, Γουέστ Μπρομ!!

Σπουδαίες νίκες αναφορικά με την υπόθεση της παραμονής τους στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας, σημείωσαν η Μπλάκμπερν και η Γουέστ Μπρόμγουιτς. Στο «Ewood Park » η πρώτη, κέρδισε με 1-0 την Μπόλτον, ενώ την ίδια ώρα η ομάδα του Χόντγκσον επικράτησε 2-1 της Σάντερλαντ, στα σημαντικότερα παιχνίδια της 35ης αγωνιστικής.

Βαθιά ανάσα πήρε η Μπλάκμπερν με τη νίκη της επί της Μπόλτον με 1-0. Οι γηπεδούχοι, πήραν το ματς, χάρη σε ένα γκολ που πέτυχε ο Μάρτιν Όλσον στο 20΄. Το 1-0 διατηρήθηκε και η Μπλάκμπερν απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, φτάνοντας τους 38 βαθμούς.  

Παλικαρίσια νίκη και ανατροπή πέτυχε η Γουέστ Μπρόμγουιτς, επί της Άστον Βίλα με 2-1. Οι γηπεδούχοι, παρότι αγωνίζονταν με δέκα ποδοσφαιριστές από το 63΄πήραν το πολυπόθητο τρίποντο ανατρέποντας το εις βάρος τους σκορ. Μόλις στο 4΄οι «χωριάτες» πήραν κεφάλι στο σκορ, χάρη σε αυτογκόλ που πέτυχε ο Μεϊτέ. Στο 60΄όμως, ο μόνιμος σκόρερ των γηπεδούχων Πίτερ Οντεμβίνγκι, ισοφάρισε σε 1-1. Το γκολ της νίκης για την ομάδα του Ρόι Χόντγκσον, πέτυχε ο Γιουσούφ Μουλούμπου στο 84΄.
 
Ισόπαλες 1-1 έμειναν Γουίγκαν και Έβερτον στο «DW Stadium». Το σκορ για την ομάδα του Κάρλο Μαρτίνεθ  «άνοιξε» ο Εν Ζόγκμπια στο 20΄, ενώ για τα «ζαχαρωτά» το βαθμό της ισοπαλίας έδωσε ο Λέιτον Μπέινς με πέναλτι στο 78΄. Στον πάγκο έμεινε ο Απόστολος Βέλιος.

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς, η Φούλαμ επικράτησε εύκολα με 3-0 εκτός έδρας της απογοητευτικής στον δεύτερο γύρο, Σάντερλαντ. Οι φιλοξενούμενοι, είχαν σε μεγάλη μέρα τον Σίμον Ντέιβις, ο οποίος σημείωσε δύο τέρματα στο 61΄και στο 73΄και έδωσε το τρίποντο στην ομάδα του. Το σκορ είχε «ανοίξει» στο 33΄ο Κακουτά.



«Λευκή» ισοπαλία ήταν το αποτέλεσμα στο ματς της Μπλάκπουλ με την Στόουκ Σίτι. Οι γηπεδούχοι είναι ουσιαστικά δυσαρεστημένη από το τελικό σκορ, καθώς παρέμειναν στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι, είναι αδιάφοροι βαθμολογικά και κοιτάζουν τον μεγάλο τελικό του FA Cup, κόντρα στην Σίτι.

Αναλυτικά όλα τα ματς της 35ης αγωνιστικής:
   
Σάββατο 30/4

Μπλάκμπερν-Μπόλτον  1-0(20΄Όλσον)

Μπλάκπουλ-Στόουκ Σίτι  0-0

Σάντερλαντ-Φούλαμ  0-3
(33΄Κακουτά, 61΄, 73΄Ντέιβις)

Γουέστ Μπρόμγουιτς-Άστον Βίλα  2-1
(60΄Οντεμβίνγκι, 84΄Μουλούμπου / 4΄Μεϊτέ)

Γουίγκαν-Έβερτον  1-1
(20΄Ν΄Ζόγμπια / 78΄Μπέινς πεν.)

Τσέλσι-Τότεναμ  (19.30)

Κυριακή 1/5

Μπέρμιγχαμ-Γουλβς  (14.00)
Λίβερπουλ-Νιούκαστλ  (14.00)
Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  (16.05)
Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Χαμ  (18.10)

Α1: Ήττα-σοκ για τον Άρη (72-86)!!

Ήττα-σοκ γνώρισε στο Αλεξάνδρειο ο Άρης από το Μαρούσι με σκορ 72-86 και απώλεσε το πλεονέκτημα έδρας που είχε στα πλέι-οφ της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Πλέον, οι «κίτρινοι» για να μείνουν ζωντανοί στο φετινό πρωτάθλημα πρέπει να κερδίσουν μέσα στην Αθήνα την προσεχή Τετάρτη και να φέρουν εκ νέου τη σειρά των αγώνων στη Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζουμε ότι η πρόκριση στην επόμενη φάση κρίνεται στις δύο νίκες.
Το Μαρούσι μπήκε δυνατά στο παρκέ και προηγήθηκε με 4-8 στο 3′. Πάντως, η αντίδραση των παικτών του Λευτέρη Σούμποτιτς ήταν άμεση από τη στιγμή που έτρεξαν ένα σερί 10-0 και ξέφυγαν με 14-8 στο 6΄ χάρη σε εντυπωσιακό κάρφωμα του Ταπούτου. Ο Άρης κράτησε την υπέρ του διαφορά (25-19), μέχρι που ο Μπάσντεν με τρίποντο μείωσε σε 25-22 που ήταν και το σκορ του α’ δεκαλέπτου.
Ο τελευταίος ισοφάρισε με την έναρξη της β’ περιόδου σε 25-25 και το Μαρούσι πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Στο 13′ το σκορ ήταν και πάλι ισόπαλο (30-30). Με κάρφωμα του Μπάγκαριτς, οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα και πάλι στο σκορ (38-39). Ένα τρίποντο του Γκαγκαλούδη έγραψε το 40-42 του ημιχρόνου.
Aπό τα μέσα της τρίτης περιόδου και έπειτα, οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή πήραν ένα προβάδισμα και το έφτασαν σε διψήφια επίπεδα, κυριαρχώντας ολοκληρωτικά μέχρι το τέλος. Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Μπάγκαριτς με 20 και Γκαγκαλούδης με 19 πόντους. Από τον Άρη ξεχώρισε ο Σλούκας με 18 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 25-22, 40-42, 55-64, 72-86.
Άρης (Λευτέρης Σούμποτιτς): Μπράουν 10 (1), Ουίντερς 3 (1), Ταπούτος 12, Κινγκ, Τσαϊρέλης 2, Χατζηβρέττας 9, Χαραλαμπίδης 7, Κασίροφ 2, Μπάβτσιτς 9, Σλούκας 18 (2).
Μαρούσι (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Σούμπτερτ 8, Νοέας, Μπάγκαριτς 20, Ακεψιμαϊδης, Μπάσντεν 13 (3), Χαριτόπουλος 11 (1), Γκαγκαλούδης 19 (2), Βαβάτσικος, Κογιαντίνοβιτς 15, Σιαμανδούρας.

A1: Άνετα το 1-0 ο Ολυμπιακός (90-55)!!

Παρά τις απουσίες των Σπανούλη και Νεστέροβιτς, ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου και επικράτησε στο ΣΕΦ με σκορ , κάνοντας το 1-0 στη σειρά των πλέι-οφ της Α1 μπάσκετ των ανδρών.
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν βρίσκονται συχνά στην πεντάδα των «ερυθρόλευκων» (Πελεκάνος, Γλυνιαδάκης, Κέσελ) και δοκίμασε διάφορα σχήματα ενόψει της πιο δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος.
Τα δεκάλεπτα: 19-18, 44-31, 67-44, 90-55.
Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 3 (1), Γκόρντον 8 (2), Μπουρούσης 8, Κέσελ 9 (3), Πελεκάνος 3 (1), Μαυροκεφαλίδης 11, Χαλπερίν 7 (1), Γλυνιαδάκης 7, Παπανικολάου 9 (1), Έρτσεγκ 15, Τεόντοσιτς 10 (2), Κατσίβελης.
Κολοσσός (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Καλάθης 6, Καυκής 3, Τζόρνταν 4, Πάνος 3, Μανωλόπουλος 7 (1), Χαρίσης 11 (1), Τσάμης 8, Παππάς 6, Γεωργαλής, Γκόλεματς 7 (1), Δανάς, Ιβάνοβιτς.

Σκέψεις για Ντούντα στον Ολυμπιακό!!

Στον Ολυμπιακό τα ονόματα πέφτουν... βροχή αυτές τις μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ισπανία, στο λιμάνι εξετάζουν και την περίπτωση του Πορτογάλου αριστερού χαφ Ντούντα, καθώς και άλλων παικτών της Μάλαγα.
Ο 30χρονος διεθνής Πορτογάλος αριστερός χαφ έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τον Ολυμπιακό. Ο Ντούντα είναι ένας παίκτης με πολύ καλό αριστερό πόδι, που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος στα στημένα και που αρέσει ιδιαίτερα στον τεχνικό των πρωταθλητών Ελλάδας, Ερνέστο Βαλβέρδε. Συν τοις άλλοις πρέπει να σημειωθεί πως ο Εντουάρντο Μαθία λίγο έλλειψε να κλείσει στην Μάλαγα πριν από κάποιο χρονικό διάστημα και έτσι έχει επαφές στην ομάδα αυτή.
Ο Σέρχιο Πάουλο Μπαρμπόσα Βαλέντε ή αλλιώς Ντούντα, αγωνίζεται εδώ και πολλά χρόνια στην Ισπανία. Έχει παίξει τα περισσότερά του χρόνια στην Μάλαγα, της οποίας την φανέλα φόρεσε το 2001-2006 και όπου αγωνίζεται από το 2008 μέχρι τώρα. Επίσης πέρασε από Κάντιθ, Λεβάντε και Σεβίλλη.
Η Μάλαγα που έχει στο ρόστερ της τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Έντσο Μαρέσκα, έχει και άλλους παίκτες που κοιτάζουν στο λιμάνι. Ο λόγος για τον 27χρονο Πορτογάλο χαφ, Ελισέου, τον 30χρονο Βραζιλιάνο επιθετικό, Ζούλιο Μπαπτίστα (τον οποίο ήθελε και παλαιότερα ο Ολυμπιακός), τον 20χρονο πολύ ταλαντούχο διεθνή Ισπανό αμυντικό χαφ, Ιγνάθιο Καμάτσο και τον 21χρονο στράικερ Χοσέ Σάλομον Ροντόν από την Βενεζουέλα. Βέβαια οι περισσότερες εξ αυτών των περιπτώσεων είναι ιδιαίτερα δύσκολες.
Πηγή: gazzeta.gr

Pre-Game: Ατρόμητος-ΑΕΚ (20:30)

Παρά τους άσχημους οιωνούς, μετράμε αντίστροφα για τον τελικό του Κυπέλλου.

Ατρόμητος και ΑΕΚ αναμετρώνται στις 20:30 στο Ολυμπιακό Στάδιο και το ΤhePlayer σας μέσα από το πλούσιο  αφιερώμά μας, σας  έχει βάλει ήδη στο κλίμα. 


Απο νωρίς στο ΟΑΚΑ, έχουν φτάσει κάποιοι ανυπόμονοι οπαδοί των δύο ομάδων και ο κύριος όγκος τους φτάνει αυτή την ώρα. Η  μηχανοκίνητη πορεία των οπαδών της Ενωσης,  η οποία έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σε αρκετά από τα σημεία που περνά,  αναμένεται σε λίγο στο Ολυμπιακό Στάδιο  


Η αποστολή της ΑΕΚ έφτασε λίγο πριν τις 18:30 στο ΟΑΚΑ, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα ενώ λίγα λεπτά αργότερα (18:35) αφίχθη το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή του Ατρομήτου, επίσης χωρίς απρόοπτα..

Bundesliga: Το πήρε η Ντόρτμουντ!!

Άλλες δύο αγωνιστικές θα χρειαστεί να περιμένει η Μπορούσια Ντόρτμουντ για την απονομή του στέμματος της πρωταθλήτριας Γερμανίας, μετά την σημερινή νίκη της επί της Νυρεμβέργης και την ήττα της Λεβερκούζεν στην Κολωνία.

Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν 2-0 του αντιπάλου τους στο «Βέστφαλενσταντιον» και ξέφυγαν με 8 βαθμούς από τη Μπάγερ, η οποία ηττήθηκε με το ίδιο σκορ από την Κολωνία.

Η Ντόρτμουντ επιστρέφει στο θρόνο του πρωταθλητή μετά την αγωνιστική περίοδο 2001-2002.

 
Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής:

Παρασκευή, 29/04

Βέρντερ Βρέμης- Βόλφσμπουργκ  0-1
(22΄Ρίντχερ)

Καϊζερσλάουτερν- Σανκτ Πάουλι   2-0
(28΄Τίφερτ, 68΄Άμπελ)


Σάββατο, 30/04

Αμβούργο – Φράιμπουργκ 0-2   
(16’, 88’ Ντεμπά Σισέ)

Αννόβερο – Γκλάντμπαχ 0-1
(76’ Ρέους)

Κολωνία – Λεβερκούζεν 2-0
(67’, 82’ Νοβάκοβιτς)
        
Μάιντζ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3-0       
(26’ Ίβανσιτς, 39’, 45’ Σότο

Ντόρτμουντ – Νυρεμβέργη 2-0        
(32’ Μπάριος, 43’ Λεβαντόφσκι

Χοφενχάιμ – Στουτγάρδη 1-2
(14’ Μλάπα – 63’ Κακάου, 68’ Κουζμάνοβιτς πεν.)


Μπάγερν – Σάλκε (19:30)

Στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο!!

Με μόνο στόχο τη νίκη και την κατάκτηση του Κυπέλλου έφτασε στο ΟΑΚΑ λίγο πριν τις 18:30 ο Ατρόμητος. Η αποστολή του Περιστεριώτικου συλλόγου έχει φτάσει στο Ολυμπιακό στάδιο και όλοι είναι αισιόδοξοι για την κατάκτηση της κούπας. Πάντα κοντά στην ομάδα βρίσκεται και ο πρόεδρος της, Γιώργος Σπανός, για τον οποίο θα είναι μια δικαίωση η κατάκτηση ενός τροπαίου. 

Στην αποστολή βρίσκονται οι: Μιχαηλίδης, Καραγκιολίδης, Ιτανζ, Νάστος, Μπαζίνσκι, Σαμπού, Ολιβέιρα, Δάρλας, Σκόνδρας, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Φαβάλι, Μπρίτο, Σαρμιέντο, Σφακιανάκης, Καραγκούνης, Μπάλλας, Αθανασίου, Τάτος, Καμαρά, Αναστασάκος, Σαγκανόφσκι και Καραλής. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέντε από αυτούς θα αποκλειστούν αλλά θα βρίσκονται στην απονομή αν ο Ατρόμητος πάρει τελικά το Κύπελλο.

Η κούπα του Λύμπε!!

Πηγή: theplayer.gr

Προημιτελική φάση του κυπέλλου. Ρεβάνς με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Το παιχνίδι έχει μπει στις καθυστερήσεις και η κάμερα «συλλαμβάνει» τον Νίκο Λυμπερόπουλο να κοιτάζει τον φωτεινό πίνακα του ΟΑΚΑ και αμέσως να σκύβει το κεφάλι. Το 1-3 έστελνε την ΑΕΚ εκτός κυπέλλου και στερούσε και πάλι την ελπίδα από τον Λύμπε να κατακτήσει ένα τρόπαιο. Ίσως την τελευταία ελπίδα. Το ματς όμως δεν είχε τελειώσει. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μίτσελ από το… σπίτι του, στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Λυμπερόπουλος παρακολουθούσε την τροχιά της. Και πριν ακόμα καταλήξει στα δίχτυα, σήκωσε τα χέρια του προς τον θεό. Και όταν το γκολ μπήκε έτρεξε σαν αφηνιασμένος για να αγκαλιάσει τον σκόρερ. Ο θεός του ποδοσφαίρου είχε βάλει το χέρι του. Σαν να μην μπορούσε να δεχθεί πως ένας τεράστιος παίκτης όπως ο Λυμπερόπουλος, θα μπορούσε να κλείσει την καριέρα του χωρίς να σηκώσει ούτε ένα τρόπαιο. Βλέπετε, αυτό το άσχημο παιχνίδι έχει παίξει στον Λύμπε η ποδοσφαιρική μοίρα.

Έχοντας παίξει και σε Παναθηναϊκό, αλλά και σε ΑΕΚ, δεν έχει καταφέρει να σηκώσει καμία κούπα. Με την κιτρινόμαυρη φανέλα φλέρταρε με την κούπα στον τελικό του κυπέλλου του 2006. Αλλά η ΑΕΚ έχασε από τον Ολυμπιακό. Κέρδισε εντός γηπέδου και ένα πρωτάθλημα το 2008. Αλλά ο τίτλος πήγε στα χαρτιά στον Ολυμπιακό. Τώρα όμως, ο Λύμπε έχει την μεγάλη του ευκαιρία.

Ένας κύκλος που κλείνει

Ο Λυμπερόπουλος ετοιμάζεται να σηκώσει το κύπελλο, κλείνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο έναν πολύ παράξενο κύκλο. Τον Ιούνη του 1997, ο Λύμπε διεκδίκησε το πρώτο τρόπαιο στην καριέρα του. Στον τελικό του κυπέλλου με την φανέλα του Παναθηναϊκό και αντίπαλο την ΑΕΚ. Ήταν και το πρώτο τρόπαιο που έχασε, με τους κιτρινόμαυρους να είναι εκείνοι που του το στέρησαν. Από τότε ο Λύμπε ψάχνει για έναν τίτλο. Και αναμένεται να το σηκώσει φορώντας την φανέλα της ΑΕΚ. Ίσως στον τελευταίο τελικό της τεράστιας και λαμπερής του καριέρας.

Όχι άδικα λοιπόν, άπαντες ακόμα και μέσα στα κιτρινόμαυρα αποδυτήρια, μιλούν για τον τελικό του Λύμπε. Και το πιο πιθανό είναι πως αν τελικά η ΑΕΚ καταφέρει να κερδίσει, ο Λυμπερόπουλος θα είναι αυτός που θα σηκώσει πρώτος, μαζί με τον αρχηγό Καφέ, την κούπα. Άλλωστε θα είναι και κούπα του Λύμπε.

«Τα φαβορί φαίνονται στα γήπεδα»!!

Από τα επίσημα του ΟΑΚΑ , στον αποψινό τελικό, εννοείται πως δεν θα λείψει ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος.  Το The Player, εντόπισε τον Πορτογάλο, λίγες ώρες πριν τη σέντρα του τελικού στο εστιατόριο «Ακτή» της Βουλιαγμένης.   Συνοδευόμενος από την παρέα του, απόλαυσαν νόστιμα ψαρικά με τα απαραίτητα σαλατικά βέβαια (άκρως υγιεινό  το γεύμα του ομοσπονδιακού τεχνικού.  Η παρέα, ήπιε μπύρα, πάντα  με μέτρο ενώ ο Σάντος  ευγενέστατος δεν αρνήθηκε να κάνει ένα λακωνικό σχόλιο στο ThePlayer για το μεγάλο αποψινό γεγονός:


«Η ΑΕΚ είναι το φαβορί όμως θα πρέπει να το αποδείξει στο γήπεδο»  αρκέστηκε να μας πει και λίγο αργότερα αναχώρησε  με προορισμό το ΟΑΚΑ. 

Ντάνκαν: Υποτιμήσαμε τους Γκρίζλις!!

Ο θόρυβος από την πρόκριση των Γκρίζλις στη δεύτερη φάση των πλέι οφ της δυτικής περιφέρειας δεν έχει κοπάσει ακόμη και οι Σπερς προσπαθούν να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους βρέθηκαν στο καναβάτσο. Ο σούπερ σταρ της ομάδς Τιμ Ντάνκαν έδωσε τη δική του εξήγηση: "Πιστεύω ότι τους υποτιμήσαμε. Είχαμε την εντύπωση πως δεν θα αντέξουν την πίεση και κάποια στιγμή θα λύγιζαν. Αυτό βέβαια δεν συνέβη ποτέ. Ευστόχησαν σε μεγάλα σουτ και δίκαια πήραν την πρόκριση". Από την πλευρά του ο τεχνικός των Τεξανών Γκρεγκ Πόποβιτς υπογράμμισε: "Δεν πρόκειται για τόσο μεγάλη έκπληξη, όσο τουλάχιστον παρουσιάζεται. Οι διαφορές είναι μικρές".

Στη «σελεσάο» ο Νεϊμάρ!!

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βραζιλίας, Μάνο Μενέσες, επιβεβαίωσε την κλήση του Νεϊμάρ στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας εν όψει του Κόπα Αμέρικα, που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι στην Αργεντινή.

Ο νεαρός επιθετικός, ο οποίος είχε σκοράρει στο ντεμπούτο του με τα χρώματα της «σελεσάο» στη νίκη με 2-0 επί των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής τον περασμένο Αύγουστο, τα κατάφερε περίφημα στο Νοτιοαμερικανικό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών στις αρχές του 2011, με αποτέλεσμα να επιβραβευτεί από τον Μενέσες.

«Ο Νεϊμάρ θα είναι στο Κόπα Αμέρικα, μπορώ να το επιβεβαιώσω», δήλωσε ο προπονητής της Βραζιλίας στην αθλητική εφημερίδα «Lance».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στην αποστολή αναμένεται να κληθεί και ο νεαρός Γκάνσο, ο οποίος είναι συμπαίκτης του Νεϊμάρ στη Σάντος και το όνομά του απασχολεί αρκετές ομάδες της ιταλικής Serie A.

Το G-12 και οι αλλαγές στην ACB!!

Δώδεκα ομάδες του ισπανικού πρωταθλήματος ανάμεσα στις οποίες η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Κάχα Λαμποράλ ζητούν άμεσα ριζικές αλλαγές στη δομή, την οργάνωση και τα οικονομικά της λίγκα, απειλώντας ακόμη και με αποχώρηση και δημιουργία δικού τους πρωταθλήματος. Στο G-12 συμμετέχουν επίσης η Μάλαγα, η  Μπρουέσα, η Βαγιαδολίδ, η Μενόρκα, η Μανρέσα, η Σαραγόσα, η Βαλένθια, η Γκραν Κανάρια και η Μπιλμπάο, ενώ στη συνάντηση που έγινε δεν έδωσαν το παρών οι εκπρόσωποι των Καχασόλ, Μπανταλόνα, Γρανάδα, Αλικάντε, Φουενλαμπράδα και Εστουντιάντες. Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες με τον ισχυρό άνδρα της ACB Εδουάρδο Πορτέλα να είναι έτοιμος να παραιτηθεί.

Οι Γάλλοι στέλνουν Μπίσεβατς στον Ολυμπιακό!!

Ένα ακόμη όνομα ποδοσφαιριστή από την γαλλική αγορά προστέθηκε στα πάρα πολλά που έχουν ακουστεί ως υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Σέρβο Μίλαν Μπίσεβατς τον οποίο, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη Γαλλία, παρακολουθεί ο Ολυμπιακός. 

Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ αναφέρει ότι εκτός από τους πρωταθλητές Ελλάδας, για τον 27χρονο κεντρικό αμυντικό ενδιαφέρονται επίσης η Σάλκε, η Λιλ και η Παρί Σεν Ζερμέν. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής αγωνίζεται στην Βαλενσιέν, όπου υπάρχει ένας παίκτης που σίγουρα ενδιαφέρει τους Πειραιώτες. Ο λόγος για τον Κάρλος Σάντσες που είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που είναι υποψήφιοι να καλύψουν το κενό που υπάρχει στην μεσαία γραμμή του Πειραιώτικου συλλόγου.

Υποχρεωμένοι να βγάλουμε την ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ!!

Όπως και την Παρασκευή, μετά τη γνωστοποίηση του προγράμματος των πλέι οφ, έτσι και το Σάββατο, ο Φερέιρα στην ομιλία του προς τους παίκτες, τόνισε τη σημασία των τριών πρώτων αγώνων: «Έχετε υποχρέωση να βγάλετε την ομάδα Τσάμπιονς Λιγκ για τον κόσμο, για τον σύλλογο και για εσάς, τους είπε χαρακτηριστικά.

Αφού τους ανακοίνωσε διήμερο ρεπό (για την Κυριακή και τη Δευτέρα) το τελευταίο πριν την  έναρξη των πλέι οφ, στην σχετικά σύντομη ομιλία του, είπε μεταξύ άλλων:


«Είναι πολύ σημαντικά τα παιχνίδια του α γύρου. Σίγουρα δεν είναι εύκολα για εμάς γιατί τα δύο είναι μακριά από την έδρα μας, αλλά πρέπει να κάνουμε το παν για να βγάλουμε την ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Από εμάς εξαρτάται, αν βγάλουμε αυτά τα ματς, θα έχουμε τον πάνω  χέρι, από τη στιγμή που στον β γύρο, τα δύο από τα τρία ματς είναι στην έδρα μας.

Είναι υποχρέωσή μας να καταφέρουμε συμμετοχή της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ,  για τον κόσμο το σύλλογο και για εσάς. »


Παράλληλα ο Πορτογάλος έκανε συστάσεις για καλή, εξωγηπεδική ζωή τις δύο ημέρες που οι παίκτες θα είναι ελεύθεροι: 


«'Εχετε δύο ημέρες να ξεκουραστείτε γιατί μας περιμένει πολλή δουλειά. Φροντίστε να κάνετε  καλή ζωή και να επιστρέψετε δυνατοί»       
 

SPL: «Πεντάρα» για Ρέιντζερς!

Στην κορυφή της Scottish Premier League διατηρήθηκε η Ρέιντζερς, η οποία επικράτησε της Μάδεργουελ με 5-0 εκτός έδρας.

Οι «προτεστάντες» πέρασαν με χαρακτηριστική άνεση από το «Φιρ Παρκ» κι έφτασαν τους 84 βαθμούς, αυξάνοντας το προβάδισμά τους στους 4 βαθμούς από την δεύτερη Σέλτικ, η οποία όμως έχει έναν αγώνα λιγότερο.

Το σκορ για τη Ρέιντζερς άνοιξε ο Λάφερτι στο 17ο λεπτό, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα τέρματα σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 51’ ο Ντέιβις διπλασίασε τα γκολ των φιλοξενούμενων, ενώ στο 65’ ο Γέλαβιτς έκανε το 3-0. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Νέισμιθ με δύο προσωπικά τέρματα στο 76’ και στο 90ο λεπτό.


Το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής:


Σάββατο 30/04

Μάδεργουελ – Ρέιντζερς 0-5
(17’ Λάφερτι, 51’ Ντέιβις, 65’ Γέλαβιτς, 76’, 90’ Νέισμιθ)

Αμπερντίν – Ινβερνές (17:00)   
Κιλμάρνοκ – Χάρτς (17:00)
Χιμπέρνιαν – Σεντ Τζόνσον (17:00)


Κυριακή, 01/05

Σέλτικ – Νταντί Γιουνάιτεντ (14:45)


Δευτέρα, 02/05

Σεντ Μίρεν – Χάμιλτον (17:00)

Ψάχνοντας για την… τέταρτη κούπα!!

Πηγή: theplayer.gr

Κάποιοι έχουν φτάσει μέχρι και την πηγή (λέγε με τελικό) και έμειναν διψασμένοι. Κάποιοι… λίγοι (Γεωργέας, Δέλλας) έχουν γευτεί μόλις μια φορά το νέκταρ της κατάκτησης ενός κυπέλλου. Υπάρχει όμως και ένας ποδοσφαιριστής στο ρόστερ της ΑΕΚ, ο οποίος το Σάββατο το βράδυ θέλει να κρατήσει στα χέρια του την τέταρτη κούπα της καριέρας του. Μπορεί οι προηγούμενες τρεις να μην ήρθαν φορώντας την κιτρινόμαυρη φανέλα. Το γεγονός αυτό όμως, αποτελεί έναν ακόμα καλό λόγο για να θέλει ο Παντελής Καφές σαν τρελός να σηκώσει το κύπελλο το Σάββατο το βράδυ.

Άλλωστε η απώλεια του τροπαίου πριν από δυο χρόνια, έχει στοιχειώσει και τα όνειρα του αρχηγού της ΑΕΚ. Και θέλει το Σάββατο το βράδυ να πάρει και μια προσωπική ρεβάνς, σηκώνοντας το κύπελλο. Όπως έκανε δυο φορές με την φανέλα του ΠΑΟΚ και μια μ’ αυτή του Ολυμπιακού. Αν μάλιστα το πρώτο είναι πάντα πιο…γλυκό, το… τέταρτο στην σειρά μοιάζει ακόμα γλυκύτερο. Κάτι το οποίο παραδέχεται και ο ίδιος ο Καφές.

Άλλωστε στην ΑΕΚ έχει ζήσει ένα πρωτάθλημα που χάθηκε στα… χαρτιά το 2008 και ένα κύπελλο που χάθηκε μετά από 32 πέναλτι το 2009. Επομένως αυτή η κούπα μοιάζει για τον αρχηγό της ΑΕΚ πολύ πιο ελκυστική, ακόμα και από την πρώτη του που κατέκτησε με τον ΠΑΟΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και από τις δυο επόμενες. Όπως φαίνεται το… τέταρτο θα είναι το πιο γλυκό. Εξάλλου ως ένας εκ των αρχηγών (και μάλιστα ο πρώτος στην σειρά), σε περίπτωση νίκης στον τελικό του Σαββάτου, θα είναι ο πρώτος (ή από τους πρώτους) που θα σηκώσουν την κούπα στον ουρανό του ΟΑΚΑ.