Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΜΕ ΟΠΕΡ-ΜΠΟΡΕΛ:ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ!




Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης


Ο Άντρες Όπερ έβαλε οριστικά τέλος στην προοπτική συνεργασίας του με τον Ηρακλή, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να έρθει στην Ελλάδα. Ο Εσθονός μιλώντας στην ιστοσελίδα ohtupet της πατρίδας του, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πάει στην Ελλάδα μολονότι δέχθηκε μία σοβαρή πρόταση από τον Ηρακλή.Ετοιμες οι εναλακτικές λύσεις.Ο Μπορέλ μίλησε στο ραδιόφωνο(Αθλητικά νέα) και είπε:« Είναι μια πολύ σημαντική ευκαιρία για μένα. Είχα δουλέψει παλαιότερα στην Μπαρτσελόνα. Είχα νέες επαφές με τον Καταλανικό σύλλογο, όμως όταν μου έγινε πρόταση από τη Λίβερπουλ και προσωπικά από τον Ράφα Μπενίτεθ, δεν μπορούσα να αρνηθώ. Βρέθηκα ήδη στο Λίβερπουλ για λίγες ημέρες. Μου φαίνεται απίστευτο που θα δουλέψω σε ένα τόσο μεγάλο σύλλογο. Μια ομάδα με τεράστια ιστορία. Η ατμόσφαιρα που υπάρχει στην Λίβερπουλ και γενικότερα στο γήπεδο είναι καταπληκτική. Όλοι έχουμε δει παιχνίδια της από την τηλεόραση αλλά είναι κάτι ξεχωριστό να τα ζήσεις όλα αυτά από μέσα Ο Ράφα Μπενίτεθ είναι ο λόγος που αποδέχθηκα την πρόταση. Είναι ένας σπουδαίος προπονητής, που δουλεύει πάρα πολύ. Ένας από τους κορυφαίους στον κόσμο. Μιλάμε καθημερινά για ώρες. Ήταν ένα δίλλημα για μένα αν θα πρέπει να επιστρέψω στην Μπαρτσελόνα ή να δουλέψω στη Λίβερπουλ. Τελικά δέχθηκα την πρόταση που μου έκανε ο Ράφα.Ο άνθρωπος που τον πρότεινε στον Αγγλικό σύλλογο ήταν ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Σεγκούρα. «Είναι πλέον ο τεχνικός διευθυντής όλων των ακαδημιών του συλλόγου. Εγώ θα αναλάβω προπονητής στην δεύτερη ομάδα της Λίβερπουλ. Το ποδόσφαιρο στην Αγγλία έχει μία εντελώς διαφορετική δομή και φιλοσοφία. Δίνουν πολύ μεγαλύτερη έμφαση στις ακαδημίες», ήταν τα λόγια του 38χρονου προπονητή.Όσο για το πέρασμα του από τον πάγκο του Ηρακλή ανέφερε:
«Σέβομαι πάρα πολύ την ομάδα του Ηρακλή και ειδικά τον κόσμο του. Συγχαρητήρια για την εξασφάλιση της παραμονής του στην κατηγορία. Είναι σημαντικό για τους φίλους της ομάδας, οι οποίοι την αγαπούν υπερβολικά. Η αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή θα ήθελα να ξαναγυρίσω και να δουλέψω στον Ηρακλή και στην Ελλάδα".
Mίλησε τέλος και για τον Φερνάντο Μαρκές: « Είναι ένα ποδοσφαιριστής με φοβερό ταλέντο. Είναι βέβαια κι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας όπως σχεδόν όλοι οι παίκτες με τις δικές του δυνατότητες».


ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ Ο ΚΑΚΙΟΥΣΗΣ
O Λευτέρης Κακιούσης στον πάγκο του Γηραιού!Μεγάλη κίνηση για να επανέλθει ο Ηρακλής εκει που πραγματικά αξίζει στην Α1!Σύντομα και ανακοινώσες παικτών!

Διχάζει ο Τζεβελέκης

Πάει καιρός που ο αγαπητός κύριος Τζεβελέκης είχε μιλήσει στην Λέσχη Φίλων Αρη(τότε για την ανάδειξη νέου συμβουλίου στην ΠΑΕ).Είχε μιλήσει για τον Ενιαίο ΑΡΗ.Για αυτό που κατά την γνώμη μου είχε φέρει την ρήξη του Λάμπρου Σκόρδα από την μία και των υπολοίπων από την άλλη παραγόντων αλλά και των οργανομένων του super3.Τον Ενιαίο ΑΡΗ όμως όχι όπως στην ευρεία του έννοια ξέρουμε.Ο κύριος Τζεβελέκης μιλούσε για ένα κοινό ταμείο στα δύο μεγάλα τμήματα ΚΑΕ και ΠΑΕ.Τότε στην συνέλευση των μελών της Λέσχης όταν πήρε τον λόγο και σηκώθηκε να μιλήσει,απέσπασε το standing ovation από όλους ανεξαρτήτως υποστηρικτών κάποιου ψηφοδελτίου.Αυτά που λέει σήμερα είναι επανάληψη αυτών που είχε πει και στο βελίδειο αλλά λίγοι <<πιάσανε>> τις σκέψεις του. Η δίψα όμως και η βιασύνη λόγω των συνθηκών να γίνουν τότε οι εκλογές δεν βοήθησε στο να συγκρατηθούν οι απόψεις του πρώην προέδρου της ΚΑΕ ΑΡΗΣ στην άκρη έστω του μυαλού των παρευρισκομένων τότε στην συνέλευση.Η παραίτησή του για κάποιους έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρεία για άλλους όχι.Τώρα που πάει να κάνει το κάτι παραπάνω η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εμπλέκεται σε μία κατάσταση όπου ο κόσμος του ΑΡΗ αποπροσανατολίζεται από τον στόχο του που είναι η συσπείρωση γύρω από το ποδόσφαιρο με διαρκείας κλπ.Τι εννοώ?Δ Ι Χ Α Ζ Ε Τ Α Ι κύριοι ο κόσμος.Από την μία κάποιοι θέλουν ενιαίο ΑΡΗ και από την άλλη κάποιοι όχι.Αν ενδιαφέρει η γνώμη μου εγώ διαφωνώ με τον κο Τζεβελέκη.Μιλάμε για εταιρείες πλέον.Δεν γίνεται να φτάσει το μπάτζετ του μπάσκετ αυτό του ποδοσφαίρου.Είναι μεγάλη η διαφορά.Θέλει πολλύ δουλειά και από νομικής πλευράς.Αν λάβουμε υπόψη και την οικονομική κρίση..Κάποιοι βέβαια που τότε χειροκροτούσανε τότε τον πρώην πρόεδρο τώρα από εδώ και από εκεί στα ράδια τον κράζουν..Μιλάμε για την κολοτούμπα της κολοτούμπας..Αλλά έτσι είναι αυτά.Κάθε τμήμα πρέπει να βαδίζει ανεξάρτητο οικονομικά.Σαν σύλΛογος για άλλα ζητήματα ναι να δρα μαζί..Λοιπόν τα κεφάλια κάτω και εσείς της Γέννεσις πάρτε την κατάσταση στα χέρια σας όσον αφορά το μπασκετάκι.

Επιμέλεια : Κώστας Ταταρης

ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΓΟΥΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΥΛΟΚΟΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΖΑΓΟΡΑΚΗ

Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Θόδωρος Ζαγοράκης και οι συνεργάτες του πέτυχαν κάτι που κανείς μέχρι τότε δεν είχε καταφέρει από τους προκατόχους του…Την απόλυτη συσπείρωση γύρω από μια διοίκηση της ΠΑΕ, όλων των φιλάθλων, που στο πρόσωπο του τέως αρχηγού της αγαπημένης τους ομάδας, είδαν έναν άνθρωπο που μπορεί να μην μπήκε στην παραγοντική ως ο μεγάλος και πάμπλουτος επενδυτής που θα σάρωνε τα πάντα στο διάβα του, αλλά ως ένας από αυτούς, ως ένας τίμιος Παοκτσής παράγοντας που θα έδινε αγώνα για την εξυγίανση του συλλόγου, ζώντας γι αυτόν και όχι από αυτόν, όπως οι προκάτοχοι του που άφησαν πίσω τους μόνο χρέη…

Δυστυχώς από την πρώτη στιγμή της θητείας του Ζαγοράκη στην διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, προσπάθησαν να τον προσεγγίσουν «λαμογιακά», κάποιοι από τα τέως φερέφωνα της αυλής του προκατόχου του στον ΠΑΟΚ, αυτού που κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος αν και καταχρέωσε την ΠΑΕ, με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ!!! Και δυστυχώς κάποιοι τα κατάφεραν, κυρίως λόγω της καλής διάθεσης και θέλησης τόσο του Ζαγοράκη όσο και των συνεργατών του, στην αρχή της θητείας τους και στα πλαίσια της προσπάθειας τους να μην ανοίξουν μέτωπα με όλους αυτούς που όσο ο Γούμενος ήταν –στην φαντασία τους…- δυνατός, αποτελούσαν τα μεγαλύτερα φερέφωνα του!

Ωστόσο αυτό που μάλλον το ξέρει και ο Ζαγοράκης και απλά ρισκάρει, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι τους ανέχεται με καλή πίστη και δεν υποψιάζεται τον βρώμικο και ύπουλο ρόλο τους, είναι ότι οι ίδιοι που στήριζαν τον Γούμενο και ουσιαστικά έστω και έμμεσα αποτέλεσαν τα δεκανίκια του, στην οικονομική καταστροφή της ομάδας τη 5ετία 2003-2007 , «γλύφουν» τώρα την διοίκηση του Θόδωρου, αλλά στην πρώτη στραβή ή αποτυχία της ομάδας, αυτοί θα είναι που θα σηκώσουν πρώτοι τον «λίθο» για να τον χτυπήσουν!

Δεν μπορώ ούτε τολμώ καν να φανταστώ ότι ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, δεν γνωρίζει ότι αυτοί που πχ τον υμνούν σήμερα, τρωγοπίνοντας καθημερινά κούτρα…στα μαγαζιά του συνεργάτη του στην ΠΑΕ, στην πλατεία Αριστοτέλους, είναι οι τέως συνδαιτυμόνες του Γούμενου, οι πρώην υπάλληλοι του Μπατατούδη στην ΙΝΤΕΡΣΑΤ και όχι μόνο, αυτοί που τα έπαιρναν κάτω από το τραπέζι από διάφορους μάνατζερ για να αβαντάρουν πχ συγκεκριμένους παίκτες, αυτοί που πρόσφατα θέλησαν τεχνητά να προκαλέσουν θέμα φυγής για τον Πάμπλο Γκαρσία, για να τον οδηγήσουν ως ελεύθερο στην έξοδο από τον ΠΑΟΚ, δήθεν για το καλό του συλλόγου, ουσιαστικά όμως παίζοντας το παιχνίδι αυτού που θα το εκμεταλλεύονταν για να τον φέρει σε άλλη ομάδα της πόλης…και φυσικά όχι με το αζημίωτο!

Είναι μήπως τυχαίο ότι κάποια από αυτά τα λαμόγια, που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια, μόλις κατάλαβαν ότι τελευταία τους πήραν χαμπάρι στον ΠΑΟΚ και τους βάζουν στο περιθώριο, άρχισαν να διαρρέουν αιχμές για αλαζονική συμπεριφορά της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και όχι μόνο???

Ελπίζω ο Ζαγοράκης, αλλά κυρίως κάποιοι από αυτούς που είναι δίπλα του και δυστυχώς είναι λιγότερο ώριμοι από τον ηγέτη της ΠΑΕ, να αντιλήφθηκαν ότι κάποιοι από τους δήθεν «φίλους» τους, τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα και τους οδηγούν σε μονοπάτια χωρίς έξοδο, σε επικίνδυνες καταστάσεις που εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για τον ίδιο τον σύλλογο…

Όσο πιο γρήγορα πάρουν χαμπάρι τα «φίδια» που εκτρέφουν στον κόρφο τους, τόσο πιο γρήγορα θα γλιτώσουν την ομάδα από παγίδες που θα είναι καταστροφικές!

Eπιμέλεια : Γιώργος Βένης

Κατάπτωση της εγγυητικής

karamanlis_aek.jpgΤην κατάπτωση της εγγυητικής επιταγής της ΚΑΕ ΑΕΚ αποφάσισε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για παλαιότερα χρέη της «Ένωσης». Το θέμα, πάντως, δεν ανησυχεί τον νομικό εκπρόσωπο του Γιάννη Φιλίππου, Σωκράτη Λαμπρόπουλο, ο οποίος θεωρεί πως έστω και με καθυστέρηση η ΑΕΚ θα καλύψει τις οφειλές της και θα εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο επόμενο πρωτάθλημα.



Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού η «Ένωση» δεν εκπροσωπήθηκε και πλέον καλείται μέσα στο επόμενο δεκαήμερο να έρθει σε διακανονισμό με όσους χρωστάει.

Προσέγγισαν Μελισσανίδη στην Καλαμαριά

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης... Τη συμπαράσταση του Δημήτρη Μελισσανίδη αναζητούν στον Απόλλωνα Καλαμαριάς μιας και η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε δύσκολη θέση και χρειάζεται οικονομική στήριξη. Τη σχετική "κρούση" προς τον πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ και Πόντιου μεγαλοεπιχειρηματία έκανε ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ψωμιάδης.

Σε συνάντηση που έγινε στην Αθήνα, όμως, ο Μελισσανίδης τόνισε ότι δεν είναι στις προθέσεις του, τουλάχιστον στη δεδομένη χρονική στιγμή, να ασχοληθεί με τους Πόντιους.

Πλέον, οι Θεσσαλονικείς αναζητούν άλλους επιχειρηματίες που να είναι σε θέση να βοηθήσουν την ομάδα.

Συμφώνησαν Ρεάλ και Μεσίνα...


Συμφώνησε με τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Ετορε Μεσίνα Η Ρεάλ Μαδρίτης φέρεται να είναι οριστικά η ομάδα στην οποία θα καταλήξει ο Έτορε Μεσίνα. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας "Μarca" ο Ιταλός τεχνικός μετά από τετραετή θητεία στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, συμφώνησε με τη «βασίλισσα» για υπογραφή συμβολαίου συνεργασίας τριετούς διάρκειας.

Σύμφωνα με το άρθρο ο Μεσίνα έχει απαντήσει θετικά στην πρόταση της Ρεάλ και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί και επισήμως η έναρξη της συνεργασίας τους.

Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι ο Μεσίνα ήδη έχει επικεντρωθεί στη στελέχωση του ρόστερ, ενώ ο Ραούλ Λόπεθ αναμένεται να ανανεώσει τη συνεργασία του με τη Ρεάλ. Η παραμονή των Μουμπρού και Βαν Ντεν Σπίγκελ θα ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες ημέρες ενώ Τζερεμάια Μάσεϊ και Μάρκο Τόμας οδεύουν προς την έξοδο.

ΠΑΟΚ: Παρουσίαση Τσιρίλο


«Ναι» με τη μία ήταν η απάντηση του Μπρούνο Τσιρίλο στην πρόταση του ΠΑΟΚ, όπως αποκάλυψε ο Ιταλός αμυντικός κατά την παρουσίασή του από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ και της Ρετζίνα έφτασε το απόγευμα στη συμπρωτεύουσα και αφού πέρασε τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, υπέγραψε το συμβόλαιό του και έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του «δικέφαλου».

«Καταρχήν θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη που όλες αυτές τις μέρες δεν έχω κάνει κάποιες δηλώσεις. Απλά είχε παρθεί η απόφαση να βρεθούμε όλοι μαζί και να σας μιλήσω. Νιώθω πολύ τυχερός και τιμή που θα φορέσω την φανέλα του ΠΑΟΚ», ήταν το πρώτο σχόλιο του Μπρούνο Τσιρίλο, που πρόσθεσε για τη νέα χρονιά: «Ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ έχει ένα πολύ σημαντικό πρότζεκτ. Από τη στιγμή που μου δόθηκε η ευκαιρία δεν το σκέφτηκα πολύ και πλέον θέλω να τα πάμε πολύ καλύτερα την νέα χρονιά».

Ρωτήθηκε, αλλά απέφυγε να μιλήσει για στόχους? «Γνωρίζω ότι ο ΠΑΟΚ κόντραρε όλες τις ομάδες πέρσι και του χρόνου ακόμα περισσότερο. Δεν είναι σωστό να μιλάμε για στόχους, αλλά να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο», ενώ αναφέρθηκε και στον ρόλο που έπαιξε ο Φερνάντο Σάντος: «Με χαροποιεί πολύ το γεγονός ότι θα έχω έναν προπονητή που με γνωρίζει και τα χαρακτηριστικά μου και είχαμε μία καλή χρονιά στην πρώτη μου στην Ελλάδα. Το πιο σημαντικό όμως είναι η ιστορία της ομάδας».

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ επισήμανε: «Όσο θυμάμαι όταν ήταν αντίπαλοί μου ήταν πολύ επικίνδυνοι. Τώρα που θα τους έχω μαζί μου με χαροποιεί ιδιαίτερα», ενώ όταν ρωτήθηκε για το ενδιαφέρον από τον ΠΑΣ Γιάννενα, εξήγησε πως δεν μπορούσε να αρνηθεί την πρόταση του ΠΑΟΚ: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΠΑΣ Γιάννενα και την ομάδα για το ενδιαφέρον του και ότι με ήθελαν στην ομάδα τους με οποιοδήποτε κόστος. Από την στιγμή όμως που ήρθε η πρόταση του ΠΑΟΚ δεν το σκέφτηκα».

ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ: Παρουσιάστηκε το σχήμα που προκρίθηκε από τον Ερασιτέχνη για να οριστεί ως διοίκηση Πρωτοδικείου


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Προτάσσοντας την ανάγκη για στήριξη της προσπάθειας που καταβάλλεται για να βρει ο ΠΑΟΚ το δρόμο του, παρουσιάστηκε σήμερα στο κλειστό της Πυλαίας το σχήμα που προκρίθηκε από τον ΑΣ ΠΑΟΚ για να οριστεί ως διοίκηση Πρωτοδικείου για την ΚΑΕ, επικεφαλής του οποίου είναι ο Μιλτιάδης Κανώτας.

Την παρουσίαση έκανε ο Α' αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη, Δημοκράτης Παπαδόπουλος, ο οποίος τόνισε:

«Εκ μέρους του προέδρου Θανάση Κατσαρή, που για ιδιωτικούς λόγους δεν μπορεί να είναι εδώ, υπάρχει συνάντηση με κορυφαίο πολιτικό στέλεχος και του αντιπροέδρου, Ηλία Βιολίδη, διότι λόγω της άφιξης του Τσιρίλο έπρεπε να είναι στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μετά από πάρα πολλές μέρες, ώρες που αφιερώσαμε για να μπορέσουμε να κάνουμε διοίκηση για να ανταπεξέλθει σε δύσκολο έργο, είμαστε στην ευχάριστη θέση σαν ΑΣ ΠΑΟΚ να ανακοινώσουμε τη νέα διοίκηση για την ΚΑΕ. Αποτελείται από μέλη της οικογένειας του ΠΑΟΚ, από μέλη του Ερασιτέχνη και από ανθρώπους που είναι έτοιμοι να προσφέρουν ότι μπορεί ο καθένας, ώστε του χρόνου τέτοια εποχή να μιλάμε για κάτι καλύτερο. Τους γνωρίζουμε, όλοι έχουν φάει πολλά χρόνια στα γήπεδα των ομάδων μας, όχι μόνο του μπάσκετ, αλλά και του ποδοσφαίρου. Με τη συμπαράσταση όλων θα πάμε καλά. Θα ήθελα να παρακαλέσω από σήμερα και μετά να είστε δίπλα μας, ζητάμε τη βοήθεια σας, να προχωρήσουμε μαζί Ερασιτέχνης, διοίκηση της ΚΑΕ, κόσμος και μέσα ενημέρωσης. Να είστε σίγουροι πως δεν θα πέσουμε έξω. Η προσπάθεια αυτή θα ευοδωθεί.

Σήμερα λείπουν δύο μέλη από νέα διοίκηση, ο Στογιάννης Παρίσης που σε λίγες ώρες παντρεύεται και ο Ολυμπιονίκης μας, Παύλος Σαλτσίδης που έχει στην Κύπρο υποχρεώσεις με την εθνική. Πρόεδρος θα είναι ο Μιλτιάδης Κανώτας και μέλη οι Πόλυς Κατσιόρης, Λευτέρης Σταμολάμπρος και ο γνωστός μας "Μάτζικ", ο αθλητής με τον οποίο έχουμε ζήσει πολλές καλές στιγμές, ο Νίκος Σταυρόπουλος που θα είναι υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος. Τους καλοσωρίζουμε και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους».

Ο νέος πρόεδρος της ΚΑΕ, ανέφερε:

«Ευχαριστώ τον κ. Παπαδόπουλο για ότι καλό είπε. Θέλω να ευχαριστήσω το ΔΣ του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ , τον πρόεδρο Θανάση Κατσαρή και την επιτροπή του συλλόγου για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου, και τους συνεργάτες μου. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαι ο επενδυτής που έρχεται στην ΚΑΕ να δώσει με λεφτά οράματα και να ικανοποιήσει όσους θέλουν να πάρουνε ή ο επενδυτής που έρχεται για να έχει κάθε είδους κέρδος. Είμαστε αυτοί που εναποθέτουμε στον ΠΑΟΚ την αγάπη και τα όνειρα μας. Προσφέρουμε και θα προσφέρουμε για το καλό του συλλόγου από κάθε μετερίζι.

Ηρθαμε με δύο προϋποθέσεις όταν μας ζητήθηκε να αναλάβουμε το βαρύ έργο. Η πρώτη ήταν ότι θα έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση και την ουσιαστική στήριξη του ενιαίου για μας ΠΑΟΚ, του ΑΣ και τη ΠΑΕ.

Η δεύτερη προϋπόθεση ήταν η συνεργασία με τον Νίκο Σταυρόπουλο.

Την πρώτη μας τη διαβεβαίωσαν και από τον ΑΣ και την ΠΑΕ, όπως και το ότι θα υπάρχει συνεχής στήριξη από την επιτροπή του Ερασιτέχνη. Η δεύτερη προϋπόθεση έγινε πλέον πραγματικότητα μετά από συνάντηση που είχαμε με τον Νίκο Σταυρόπουλο. Συζητήσαμε όλα τα θέματα που αφορούν τον ΠΑΟΚ και επειδή πρέπει να ξεχωρίσουμε τα πράγματα εμείς αναλαμβάνουμε το διοικητικό και ότι συνεπάγεται και ο Σταυρόπουλος, ως τεχνικός διευθυντής αναλαμβάνει το αγωνιστικό τμήμα».

Στάθηκε με έμφαση στον Νίκο Σταυρόπουλο ο κ. Κανώντας λέγοντας:

«Ζήτησα να είναι οπωσδήποτε τεχνικός διευθυντής για δύο λόγους. Ο ένας γιατί θεωρώ πως είναι ολοκληρωμένη προσωπικότητα στο μπασκετικό χώρο και ο δεύτερος γιατί κρύβει μέσα του πάθος για να δώσει έργο στο σύλλογο που υπηρέτησε ως παίκτης και κακός του το αρνήθηκαν τόσα χρόνια. Τον θυμάμαι από τότε που ήρθε από τη Λάρισα στον ΠΑΟΚ, μεγάλη μεταγραφή το '83, καθιερώθηκε αμέσως στη συνείδηση των οπαδών και είναι αυτός που έφερε την ανάσταση στο μπασκετικό σχήμα το '84 στον τελικό με τα ξυρισμένα κεφάλια, που έδωσε την κατάκτηση του πρώτου Κυπέλλου, αυτός που συμμετείχε στην άνοδο της ομάδας και οδήγησε στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού το '91 στη Γενεύη και το 92' το πρωτάθλημα Ελλάδας, ενώ με τα χρώματα της Εθνικής στέφθηκε και πρωταθλητής Ευρώπης. Από εκεί και πέρα δεν άφησε το μπάσκετ, ασχολήθηκε δυνατά. Τον θεωρώ τον μεγαλύτερο Ελληνα καλαθοσφαιριστή που πέρασε από τον σύλλογο. Είναι σημαία, όπως είναι και ο Μπάνε Πρέλεβιτς, όπως ο Γιώργος Οικονόμου.

Το θέμα δεν είναι να ασχοληθούμε μόνο με τη φετινή χρονιά, ο Νίκος έχει επιθυμία να αναγεννήσει το τμήμα από την αρχή, ώστε με την πάροδο των ετών ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει την παλιά αίγλη του».

Συνέχισε εξηγώντας:

«Θεωρώ αυτονόητο ότι οι στόχοι είναι η εξυγίανση, να βγάλουμε τον ΠΑΟΚ από την αγωνιστική απομόνωση, να ξεκαθαρίσουμε ότι υπάρχει και δεν υπάρχει. Εχουμε στόχο να κάνουμε τον ΠΑΟΚ στο μπάσκετ, όπως στο ποδόσφαιρο, μια ομάδα που ο οπαδός του Δικεφάλου θα είναι υπερήφανος Μπορούμε να προσφέρουμε την εμπειρία μας, τη θέληση μας και το πάθος του οπαδού. Είναι αυτονόητο ότι όλοι πρέπει να βοηθήσουμε στην προσπάθεια. Κανείς δεν περισσεύει. Η καλόπιστη κριτική είναι ωφέλιμη. Είμαι ο τελευταίος που θα πει ότι υπάρχει άνθρωπος αλάθητος. Χρειάζεται όχι απλά να δοθεί χρόνος, αλλά να δοθεί και η βοήθεια για να επιτευχθούν οι στόχοι. Χωρίς όραμα τίποτα δεν προχωράει και εμείς μάθαμε να έχουμε οράματα. Είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε γι' αυτό.

Τόσες ώρες που είμαι στο γραφείο για την ΚΑΕ περισσότερο μπερδεύτηκα, παρά κατάλαβα. Ζήτησα να έρθουν όλα τα έγραφα στα γραφεία του ΠΑΟΚ όχι να εξαφανίζονται στα σπίτια. Θα καταγράψουμε τι παραλαμβάνουμε.

Είμαι βέβαιος πως όταν βάλουμε μια αρχή θα εμφανιστούν και άλλες υποχρεώσεις. Ότι είναι δίκαιο να έρθει, ας έρθει. Ότι πονηρό καλύτερα να μην έρθει. Είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τον κόσμο του ΠΑΟΚ για το τι συμβαίνει. Μήνας εύκολος δεν θα είναι κανένας. Δεν μπορώ να σας πω τίποτα αν δεν ξεκαθαρίσουν τα πάντα».

Σε ότι αφορά τους φιλάθλους επισήμανε: «Η συμπαράσταση του κόσμου δεν είναι μόνο τα διαρκείας, είναι η εκδήλωση αγάπης κάθε μέρα. Ο κάθε ένας που θέλει να φανεί ότι είναι χορηγός, που θέλει να διαφημιστεί, θα το κάνει πιο εύκολα όταν διαπιστώσει ότι ο κόσμος είναι ενωμένος κάτω από την ηγεσία κα τη βοηθάει στα πάντα, ότι ο κόσμος είναι έτοιμος να μπει στο γήπεδο και να βοηθήσει και αγωνιστικά. Και τα διαρκείας είναι καλά, αλλά μέχρι να φτάσουμε εκεί η αγάπη του κόσμου πρέπει να φαίνεται».

Ο κ. Κανώτας δεν θέλησε να αναφερθεί σε οικονομικό ποσό που υπάρχει στη διάθεση επί της παρούσης για την ΚΑΕ. «Οταν έρθει η στιγμή θα τα μάθετε», είπε και κατέληξε συστήνοντας τον εαυτό του:

«Ο χώρος του μπάσκετ μπορεί να είναι δύσκολος, υπάρχουν και δυσκολότεροι που λειτουργήσαμε και μπορείτε να ρωτήσετε γι' αυτό. Κάθε χώρος έχει την ιδιαιτερότητα του. Δεν είμαστε άσχετοι και άπειροι για να δώσουμε λύση στα προβλήματα. Παραγοντικά δεν θέλησα, παρότι είχα προτάσεις, να ασχοληθώ. Προσέφερα απ' όπου μπορούσα. Για όσους δεν ξέρουν, τις δεκαετίες του '60 και '70 ασχολήθηκα πάνω από δέκα χρόνια με τη δημοσιογραφία, ήμουν υπεύθυνος για τον ΠΑΟΚ, για Α' Εθνική για σελιδοποίηση, συγχρόνως ήμουν και οπαδός και γενικός γραμματέας του συνδέσμου που υπήρχε τότε.

Εξέδιδα και μια εφημερίδα του κεντρικού συνδέσμου και τα λεφτά που μαζεύαμε πήγαιναν σε ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Μετά το' 74 που σταμάτησα, διότι παράλληλα με τις εργασίες σαν μηχανικός δεν μπορούσα να ασχοληθώ με τη δημοσιογραφία, γράφτηκα στον ΠΑΟΚ. Ο Γιώργος Παντελάκης, ο μεγάλος πρόεδρος, μου έκανε την τιμή να είμαι σε σχήματα του, όμως, ποτέ δεν αποδέχτηκα. Κάποτε αποδέχτηκα να αναλάβω την ηγεσία στο ερασιτεχνικό σωματείο στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης και στα δύο χρόνια θητείας κατακτήθηκαν δύο Κύπελλα Μακεδονίας και η ομάδα ανέβηκε στη Δ' Εθνική. Μεσολάβησα να έρθει και ο Πουρλιοτόπουλος στον ΠΑΟΚ. Προσφορά ήταν και όταν με πήρε ο Βεζυρτζής τηλέφωνο και μου είπε "Βοήθεια, θέλουμε να κάνουμε τον Πρέλεβιτς Ελληνα και κανείς δεν τον κάνει". Του είπα να στον στείλει και έγινε δημότης. Και όταν ήρθε η ώρα να υπογράψει ο διευθυντής Νομαρχίας, δεν το έκανε και το έκανα εγώ ως Νομάρχης. Οτι κάναμε ήταν από την αγάπη για τον ΠΑΟΚ. Θα μπορούσα να σας πως πολλά ακόμη. Αυτό που με διακρίνει πολλά χρόνια και μπορείτε να το διαπιστώσετε, είναι το ήθος και η εντιμότητα. Αυτά είναι απαράβατα».

Ο Νίκος Σταυρόπουλος, με τη σειρά του, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Πριν από έναν δύο μήνες, όταν μου ζητήθηκε βοήθεια, είχα πει δεν με ενδιαφέρει το κομμάτι της διοίκησης, μόνο το τεχνικό και όταν με ρωτήσανε είπα ότι δεν θέλω να είμαι προπονητής. Είπα ότι με ενδιαφέρει να δουλέψω σαν τεχνικός διευθυντής. Δέχτηκα να πάρω τελικά τη θέση ξέροντας πόσο σημαντικό και δύσκολο είναι το έργο. Ολο αυτόν τον καιρό υπήρξε αντιπαράθεση, χωρίς να φταίει και να φταίω, σε έναν συμπαίκτη μου, που έχουμε κλάψει, έχουμε ‘ματώσει’ μαζί, με τον οποίο υπήρξαμε συνεργάτες άριστοι στο παιχνίδι, τον Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος επέλεξε τη διοίκηση. Η αντιπαράθεση που βγήκε δεν ισχύει και έχουμε μιλήσει.

Θεωρώ πως αυτό που έχει χάσει ο ΠΑΟΚ είναι η αξιοπιστία του. Μιλάω με προπονητές, παίκτες παράγοντες. Είμαστε η πλέον αναξιόπιστη ομάδα. Σε αυτή τη φάση αρνούνται να έρθουν κοντά μας. Αυτή τη χαμένη αξιοπιστία πρέπει να την κερδίσουμε με κόπο. Ενότητα χρειάζεται, δεν χρειαζόμαστε κανέναν πόλεμο. Εμείς δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα, να χάσουμε, ναι. Εμείς, τουλάχιστον εγώ, επειδή έχω κάνει πρωταθλητισμό, θα παλέψω. Αν δω ότι έχω δυσκολίες θα δώσω τη θέση σε άλλο παιδί. Θα παλέψω όσο μπορώ. Θέλω να φύγει η μιζέρια από πάνω μας. Θα έχουμε προπονητή σε λίγο, αν αρχίσουμε να λέμε διάφορα θα κάνουμε κακό στην ομάδα μας.

Είναι κρίμα ο ΠΑΟΚ να βρίσκεται στο τέλμα. Ο ΠΑΟΚ δεν σώνεται από τον Σταυρόπουλο ή τον κ. Κανώτα, ο οποίος έφερε σαν Νομάρχης τον Πρέλεβιτς στον ΠΑΟΚ. Εκλιπαρούμε για βοήθεια. Θα υπάρχει διαφάνεια, θα δούμε τι υπάρχει, θα ξεκαθαρίσουν οι ρόλοι. Άλλο, επίσης, είναι η ΚΑΕ και άλλο τα μικρά παιδιά. Εχω τη διάθεση να σχηματίσουμε για τη μικρή ηλικία ένα πλέγμα αντιπροσώπων που θα δουλεύουν για τον ΠΑΟΚ. Αυτό το πλέγμα θα χωριστεί σε περιφέρειας στη Β. Ελλάδα, θα δώσουμε ρόλο σε ανθρώπους να ψάχνουν ότι υλικό υπάρχει . Σε συνεργασία μαζί μου θα κάνουμε μετρήσεις με επιστήμονες που θα φέρω εγώ. Θα δώσουμε ευκαιρία μεγάλη σε παιδιά. Αυτός είναι ο στόχος. Και με την παρουσία έμπειρων παικτών θα κάνουμε ένα κράμα για να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί. Δεν μπορώ να ανεχτώ παίκτες επαγγελματίες να μην ματώνουν για τη φανέλα. Η ομάδα θα επανδρωθεί από ανθρώπους, είτε παλαίμαχους, είτε όσους θέλουν να βοηθήσουν. Κανέναν δεν διώχνουμε, είναι κρίμα να καίμε ανθρώπους».

Σχολιάζοντας για τον κόσμο επισήμανε: «Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι. Αν δεν αγκαλιάσει την προσπάθεια και αρχίσει η διχόνοια θα είμαστε εδώ σε λίγο καιρό και θα πούμε ‘πάρτε τα κλειδιά γιατί υπάρχει πόλεμος’. Υποσχόμαστε ότι θα δουλέψουμε πολύ. Το τι θα καταφέρουμε θα το δούμε Οι δυσκολίες τεράστιες».

Σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα ανέφερε: «Θα δούμε τι συμβόλαια έχουμε, τους μικρούς. Θέλουμε έμπειρους και φθηνούς παίκτες και να κερδίζουμε παιχνίδια εκτός έδρας. Αν εξυγιανθεί ο ΠΑΟΚ μπορούμε να κάνουμε πολλά.

Εχουμε όραμα, γι' αυτό λέμε κανείς δεν περισσεύει. Εμφανίστηκε ο παράγοντας Πατρίδας, δεν τον ήξερα. Αυτός ο άνθρωπος είναι χολωμένος, πρέπει να τον έχουμε κοντά μας. Πολλοί άνθρωποι έφυγαν όπως το είχα κάνει και εγώ και αν ο γιος μου δεν με πίεζε να δει παιχνίδια δεν θα ερχόμουν στο γήπεδο. Στενοχωριόμουν για την ξεφτίλα.

Δεν θα πάρουμε παίκτη με 200.000 ευρώ, ενώ πραγματικά η αξία του είναι για 50.000 ευρώ. Εγώ θα είμαι το φίλτρο. Αν κρίνουμε ότι παίκτες είναι ασύμφοροι η προσπάθεια θα σταματά. Το θέμα του προπονητή θέλουμε να λυθεί το συντομότερο. Όταν γίνει αυτό, στηρίξτε το. Στηρίξτε την προσπάθεια για το καλό της ομάδας. Κανείς δεν μπορεί να σώσει το καράβι που βυθίζεται από μόνος του. Αναγνωρίζω την προσπάθεια που έγινε από τον κ. Καλαφατάκη και τα άλλα παιδιά. Κανείς δεν απορρίπτεται, θα κοιτάξουμε τι είναι καλύτερο και πιο συμφέρον για την ομάδα. Μας ενδιαφέρει η ομάδα να παίζει στην Ευρώπη. Θα ήθελα, αν μπορεί να συμβεί, η ομάδα να παίζει σε μεγάλα πρωταθλήματα».

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΜΕ ΟΠΕΡ-ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΕΣ!


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Η εξέλιξη με τον Αντρες Οπερ έλαβε τέλος σήμερα.Ποιός ο λόγος αυτό το ξέρει ο ίδιος και οι μάνατζερ!Ενώ όλα πήγαιναν καλά από ένα σημείο και μετά μεταξύ των δύο πλευρών άρχισε να φαίνεται ότι δεν υπάρχει σημείο επαφής. Το τελεσίγραφο που λήγει (12/6) μάλλον δεν χρειάζεται μιας και ο Ηρακλής με τον Οπερ δεν έχει πια τίποτε να πει. Ο Οπερ μίλησε στην εσθονική εφημερίδα “Ohtuleht”. «Δεν είναι αλήθεια ότι ζήτησα τον έναν χρόνο συμβολαίου προκαταβολικά», είπε ο παίκτης με τους ανθρώπους του Ηρακλή να απαντούν, «μα, εμείς δεν είπαμε ότι ζήτησε προκαταβολή τον έναν χρόνο συμβολαίου, εμείς είπαμε ότι ζήτησε προκαταβολικά το 50% του πρώτου χρόνου». Ο Οπερ σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, είπε ότι… «ζήτησα εγγυητική τραπέζης για το συμβόλαιο γιατί το ρίσκο για μένα είναι μεγάλο», με τον Ηρακλή να απαντά, ότι… «τις εγγυήσεις που ζήτησε από πριν, τις στείλαμε». Ο Οπερ χρεώνει στον Ηρακλή την ευθύνη για το «ναυάγιο» της υπόθεσης ενώ ο Ηρακλής χρεώνει τον Οπερ με τον οποίον είναι εκνευρισμένος κυρίως γιατί όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν πίεσε τον παίκτη να έρθει και να υπογράψει (όταν υπήρχε συμφωνία στα περισσότερα) και σεβάστηκε την επιθυμία του να παρακολουθήσει απερίσπαστος τις υποχρεώσεις του με τη Ρόντα και την εθνική Εσθονίας μετά. Δεν τον πίεσε και όταν ο Οπερ έλεγε «να τελειώσω με τις υποχρεώσεις μου και μετά», το έκανε. Πάντως η αλήθεια είναι οτι ο Ηρακλής θα κινηθεί για ακόμα έναν επιθετικό μετά το ναυάγιο με τον Οπερ,ίσως να βρέθηκε κιόλας!

Τζεβελέκης: «Ο ενιαίος Άρης προοπτική για το μέλλον»

Ενιαίο Άρη πρότεινε για το μέλλον του συλλόγου ο Θανάσης Τζεβελέκης, στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε, μετά την παραίτησή του από την προεδρία της «κίτρινης» ΚΑΕ. «Αυτός είναι ο δρόμος για να γίνει ο Άρης πολύ μεγάλος» είπε με σαφήνεια ο κ. Τζεβελέκης, ο οποίος επισήμανε ακόμα πως δεν άντεχε άλλο μόνος του στη διοίκηση του καλαθοσφαιρικού τμήματος… Μεταξύ άλλων, ο Θανάσης Τζεβελέκης, δήλωσε:
«Η μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου του Άρη έχει καταλάβει τις προθέσεις μου και τους λόγους της παραίτησής μου. Η απόφαση αυτή έχει δύο διαστάσεις, τη λογική και τη συναισθηματική.
Η λογική λέει ότι κάποια στιγμή, έρχεται η στιγμή, που κάποια πράγματα τελειώνουν. Εκτιμώ ότι σαν πρόεδρος της ΚΑΕ έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος μου. Έδωσα ό,τι μπορούσα, αυτά μπορούσα, αυτά έδωσα. Μακάρι να βρεθούν άλλοι να δώσουν περισσότερα στην πράξη. Σε έναν τεράστιο σύλλογο, όταν έρχεται η ώρα της διαδοχής καλό είναι να μη μιλάνε κάποιοι μόνο. Όποιος είναι έτοιμος, να αναλάβει τις διοικητικές ευθύνες και να βάλει το χέρι στην τσέπη. Με λόγια στα ραδιόφωνα και χωρίς ουσία δεν γίνεται. Ας μη βλέπουν την επιφάνεια των πραγμάτων, όχι στις φωτοβολίδες, δεν το χρειάζεται αυτό ο Άρης. Αυτό που χρειάζεται είναι να ασχοληθούν μόνο όσοι είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν, διαφορετικά η ομάδα θα λειτουργήσει με αυτόματο πιλότο. Ευτυχώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο την ομάδα.
Η ανθρώπινη πλευρά είναι, μιλώντας με την καρδιά, αυτό που λέμε… ήρθα και έσκασα, δεν αντέχω άλλο. Η απόλυτη μοναξιά. Τι εννοώ; Αποδείχθηκε ότι είμαστε σε μια πόλη, η οποία δεν μπορεί χορηγικά να στηρίξει ένα τέτοιο μεγάλο σωματείο. Η περσινή χρονιά ήταν εντυπωσιακή. Η πιο βαριά φανέλα δεν είχε χορηγό, κι όταν είχε, δεν είναι από την πόλη. Αυτό δείχνει την αδυναμία. Τα τηλεοπτικά είναι το 1/10 του ποδοσφαίρου, το κράτος έχει γυρίσει την πλάτη στο μπάσκετ, ποσά ψίχουλα. Το κάνεις ένα, το κάνεις δύο, το κάνεις τρία, κάποια στιγμή δεν αντέχεις άλλο και σταματάς. Καλώς ή κακώς το μπάσκετ της πόλης είναι ο Άρης και νιώθεις ότι έχεις αναλάβει εργολαβικά το μπάσκετ της πόλης. Έπρεπε λοιπόν από σεβασμό, και ο κόσμος πρέπει να καταλάβει, πως αυτό που όλοι με μεγάλη ευκολία λένε για την ομάδα-ναυαρχίδα του συλλόγου, οφείλουμε να την προσέξουμε περισσότερο. Δε γίνεται να νομίζουμε ότι θα βρεθεί πάλι ένας κι όλα καλά. Και η υποχρέωσή μας δεν εξαντλείται στο να γεμίζουμε το γήπεδο σε 4 ντέρμπι ή στα πλέι οφ επειδή είναι κρίσιμοι αγώνες. Αυτός ο ιστορικός σύλλογος έχει ανάγκη να προσεχθεί πολύ περισσότερο μέσα από το σύλλογο. Δεν είμαι διαχειριστής, δε χρωστάω σε κανέναν τίποτα. Ξέρετε ότι ως παράγοντας του Αρη βάζω χρήματα, δεν διαχειρίζομαι χρήματα. Μου επιτρέπετε, λοιπόν, να μπαίνω και να φεύγω όπως θέλω. Δε μ’ αρέσει να βλέπω επί χρόνια τα ίδια πρόσωπα στις ίδιες θέσεις. Πριν από λίγα χρόνια ο Γιάννης Δαμιανίδης και οι οργανωμένοι οπαδοί παλεύανε να σταθεί η ομάδα στα πόδια της, και τώρα είναι αποτυχία που δεν μπαίνει στην Ευρωλίγκα. Αυτό δείχνει που έφτασε το σωματείο και πόσο πολύ περπατήσαμε. Όποιος βάζει έστω κι ένα ευρώ σε μια ομάδα, πρέπει να δέχεται το σεβασμό του συλλόγου. Αυτές είναι οι σκέψεις μου για το αύριο. Φεύγω από πρόεδρος, αλλά είμαι βασικός μέτοχος της ομάδας και θα παραμείνω για να δουλέψω για το αύριο. Εχω τρέλα για τον Αρη και θα δουλέψω για τον ενιαίο Αρη που συνεχίζω να πιστεύω πως είναι η προοπτική για να γίνει ο σύλλογος μεγάλος. Πολλοί είναι υπέρ του ενιαίου Αρη, φανατικοί οπαδοί προς το παρών, όμως, είναι ορισμένοι παράγοντες και η τεράστια πλειοψηφία του Αρη. Αυτός είναι ο δρόμος για να γίνει ο Αρης πολύ μεγάλος. Θα περάσω από τη γενική συνέλευση της Λέσχης τη Δευτέρα και θα παρουσιάσω ένα περίγραμμα του πλάνου, που είναι και η ουσία του θέματος. Θα ζητήσω από τους ανθρώπους σε τελική ανάλυση: Υπάρχει βούληση να πάμε στον ενιαίο Αρη; Αν το νομικό περίγραμμα και η βούληση υπάρχουν τα πράγματα είναι απλά». Για την απόφαση παραμονής του Αντριου Μπετς, τις επαφές με τον Αντρέα Ματσόν και τον Δημήτρη Τσαλδάρη τόνισε: «Ο Γιάννης Δαμιανίδης παραμένοντας διευθύνων σύμβουλος, οφείλει να λειτουργεί κανονικά, να μιλάει με παίκτες, να προετοιμάζει την ομάδα της νέας χρονιάς. Εγώ δεν είμαι πρόεδρος για να κάνω ότι έκανα πέρυσι. Ότι κάνω το κάνω με συζήτηση με τον Γιάννη. Είμαι περήφανος που υπήρξα πρόεδρος σε αυτό το σωματείο και λίγο κουρασμένος από τη μοναξιά που βίωσα. Θα αφήσω την ομάδα σε καλύτερη κατάσταση από ότι την παρέλαβα».

«Δεν υπάρχει συμφωνία»

katsouranis_benfica.jpgΤο θέμα του Κώστα Κατσουράνη παραμένει ακόμα ανοιχτό για τον Παναθηναϊκό αλλά σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της Μπενφίκα, Ρούι Κόστα δεν υπάρχει συμφωνία με κανέναν σύλλογο για τον Κατσούρ. Ο παλαίμαχος μέσος τόνισε πάντως ότι ο Ελληνας αμυντικός μέσος θα αποχωρήσει από την Λισσαβόνα.


Ο Ρούι Κόστα δεν επαναπατρίζει σίγουρα τον διεθνή άσο αλλά αναφέρει ότι μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του και σε άλλο πρωτάθλημα πλην του ελληνικού «Ο Κατσουράνης ενδιαφέρεται να πάει σε άλλο πρωτάθλημα ή να επιστρέψει στην Ελλάδα. Η Μπενφίκα ξεκίνησε διαπραγματεύσεις αλλά ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία με κάποια ομάδα. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Κατσουράνης δεν θα αγωνίζεται για εμάς πλέον. Δεν υπάρχει κάποια άλλη εξέλιξη».
Πάντως η «Record» ανέφερε χθες ότι η διαφορά ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Μπενφίκα ήταν στις 300.000 ευρώ.

Στην Ομόνοια ο Σιντιμπέ

sintibe2.jpgΠαίκτης της Ομόνοιας είναι και επίσημα ο Μαχαμαντού Σιντιμπέ. Η διοίκηση της κυπριακής ομάδας έκανε γνωστή την μεταγραφή μέσω ανακοίνωση της στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η ΟΜΟΝΟΙΑ ανακοινώνει πως πριν από λίγο ο τερματοφύλακας Μαχαμαντού Σιντιμπέ, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας. Ο ποδοσφαιριστής πέρασε επιτυχώς τις ιατρικές εξετάσεις στη Γαλλία και στο CAMP8. Ο Σιντιμπέ είναι 30 ετών, διεθνής με την Εθνική ομάδα του Μάλι και έχει αγωνιστεί στις Αλ Άχλι Σαουδικής Αραβίας, Αθηναϊκό, Αιγάλεω, Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννενα και Εθνικό Άχνας».

Πρόταση 3,5 εκατ. για Ένχελααρ

engelaar2.jpgΤον Ορλάντο Ένχελααρ φαίνεται να έχει βάλει στο μεταγραφικό του στόχαστρο ο Παναθηναϊκός. Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Bild» οι πράσινοι έχουν κάνει πρόταση στον 30χρονο αμυντικό μέσο της Σάλκε ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα το τριφύλλι δίνει στην γερμανική ομάδα 3,5 εκατ. ευρώ για να κάνει δικό της τον 30χρονο διεθνή άσο. Ο Ένχελααρ απασχόλησε και στο παρελθόν τους πράσινους αλλά προτίμησε να συνεχίσει πέρσι την καριέρα του στο Γκεζελκίρχεν.

Όμως με την έλευση του Φέλιξ Μάγκατ στην Σάλκε, φαίνεται ότι ο νέος προπονητής δεν υπολογίζει τον Ολλανδό που κόστισε πέρσι 6 εκατομμύρια ευρώ για να φύγει από την Τβέντε και να μετακομίσει στην Γερμανία. Ρόλο σύμφωνα με την «Bild» θα παίξει και ο Χενκ τεν Κάτε καθώς είναι συμπατριώτες με τον Ενχελααρ και φέρεται να έχει κάνει προσωπική εισήγηση για την απόκτηση του.

Βλέπουν Λούνα στην Τρίπολη

louna.jpgΤην περίπτωση του 27χρονου επιθετικού Κάρλος Αριέλ Λούνα της Τίγκρε εξετάζουν οι άνθρωποι του Αστέρα Τρίπολης προκειμένου να τον εντάξουν στο έμψυχο δυναμικό τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΞΕΔΡΑ ο εν λόγω παίκτης αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις και την φετινή χρονιά σημείωσε 17 γκολ σε 34 αγώνες. Ο Λούνα έχει συμμετοχές στα πρωταθλήματα Απερτούρα και Κλαουσούρα ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη με την φανέλα της Ισπανικής Έλτσε.

Αναγέννηση με Γκόγκα

gogas.jpgΣπουδαία με ταγραφική επιτυχία για την Αναγέννηση Καρδίτσας όπου ενίσχυσε την γραμμή κροούσης της με την απόκτηση του Σάκη Γκόγκα.

Ο 29χρονος επιθετικός αποτελούσε την πρώτη επιλογή του Περικλή Αμανατίδη και οι «κιτρινόμαυροι» παράγοντες δεν του χάλασαν το χατίρι. Μάλιστα στο παιχνίδι της απόκτησης του είχε μπει δυναμικά και ο Θρασύβουλος, ωστόσο οι Θεσσαλοί κατάφεραν να κάνουν καλύτερη πρόταση και να πείσουν τον έμπειρο φορ με το πλούσιο βιογραφικό να ενταχθεί στο ρόστερ της Αναγέννησης Καρδίτσας.

Ψιθυροι......................

  • Μετά το πάρτι της Βάλιας Κακούτη στο "Shisha Club" την Τετάρτη το βράδυ, η Πετρούλα Κωστίδου πήρε την... εκρηκτική παρέα της και επισκέφτηκε το "Frangelico". Oπως ενημέρωσε από μικροφώνου, η φίλη της η Τάνια που βρισκόταν στο τραπέζι είχε γενέθλια! Κατόπιν άρχισε τα… δικά της και ολοκλήρωσε με το… κλασικό "είμαι η Πετρούλα και μόλις… τελείωσα". Σε παρακείμενο τραπέζι βρισκόταν γνωστός ποδοσφαιριστής (με πλούσια καριέρα σε Β' και Γ' Εθνική), ο οποίος δεν… κρατήθηκε και φώναξε "εμείς να δεις πόσες φορές… τελειώσαμε!"
  • "O Zιλμπέρτο Σίλβα πλέον δεν παίζει σοβαρό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό. Αν και θα έπρεπε να έχει σταματήσει από τη σελεσάο, ετοιμάζεται παρόλα αυτά για το τρίτο Μουντιάλ της καριέρας του", ήταν το... χολερικό σχόλιο της βραζιλιάνικης ιστοσελίδας Folha Online για τον μέσο του Παναθηναϊκού...
  • "Με έπεισαν ο πρόεδρος και ο κόσμος για να παραμείνω", δήλωσε ο Μιχάλης Καψής για την συνέχιση της συνεργασίας του ακόμη ένα χρόνο με τον Λεβαδειακό. Και καλά, ο Γιάννης Κομπότης, εντάξει έχει τον τρόπο του να πείθει, αλλά τον κόσμο που τον είδε ο έμπειρος αμυντικός; Στους... 150 νοματαίους που πηγαίνουν στα ματς της Λιβαδειάς αναφέρεται;

Η Φεράρι επανέλαβε την απειλή αποχώρησης


Το σήμα της Φεράρι Η Φεράρι επανέλαβε την Παρασκευή την απειλή για αποχώρηση από το νέο πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ένα. Παρά το γεγονός ότι η «σκουντερία» βρίσκεται στη λίστα με τις ομάδες που θα μετάσχουν στη διοργάνωση του 2010, την οποία ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA), οι «κόκκινοι» ανακοίνωσαν ότι δεν θα μετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα, εάν δεν υπάρξουν αλλαγές στους κανονισμούς.

«Για την αποφυγή κάθε αμφιβολίας, η Φεράρι επαναβεβαιώνει ότι δεν θα λάβει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ένα για το 2010 με τους κανονισμούς που υιοθέτησε η FIA κατά παράβαση των δικαιωμάτων της Φεράρι, βάσει της γραπτής συμφωνίας με τη FIA» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, την οποία εξέδωσαν σήμερα οι «κόκκινοι».

Ακολουθεί ο Ριερα


Φάση από τον αγώνα Πανθρακικός - Skoda Ξάνθη Ο Μπρούνο Τσιρίλο έγινε η έκτη μεταγραφή του ΠΑΟΚ. Η έβδομη επιλογή ενίσχυσης, κατά πάσα πιθανότητα, θα έρθει από την Ισπανία, εφόσον ευδοκιμήσουν οι προσπάθειες για την απόκτηση του Σίτο Ριέρα.

Ο ΠΑΟΚ περιμένει σύντομα να ολοκληρωθεί θετικά και το θέμα του δανεισμού του Ριέρα από την Εσπανιόλ. Ο 22χρονος επιθετικός θεωρείται ότι θα δώσει λύσεις στην επιθετική γραμμή. Ο "δικέφαλος" του βορρά περιμένει σύντομα εξελίξεις και με το Βιτόλο.

Όσο για τον Τσιρίλο ήρθε συμφωνία με τον ΠΑΟΚ από την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Βρύζας συναντήθηκε με το μάνατζέρ του, Φεντερίκο Παστορέλο. Την περασμένη Δευτέρα ο τελευταίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ρετζίνα και συμφώνησαν για την αποδέσμευσή του Τσιρίλο που προστίθεται στο ρόστερ του ΠΑΟΚ ως ελεύθερος.

Να σημειωθεί ότι διευθετήθηκαν και οι λεπτομέρειες και οριστικοποιήθηκε η συμφωνία για την απόκτηση του Ολιβιέ Σορλέν με ελεύθερη μεταγραφή από τη Ρεν. Η χρυσή τομή στα 300.000 ευρώ, ποσό που θα καταβάλλει τελικά ο ΠΑΟΚ στη Ρεν για την απόκτηση του Γάλλου, έκλεισε άλλη μια μεταγραφική υπόθεση για τους Θεσσαλονικείς.

Το γεγονός απασχόλησε τη «l' Equipe» αναφέροντας ότι ο Γάλλος μέσος θα υπογράψει για δύο χρόνια στον ΠΑΟΚ, όπου θα παραμείνει μέχρι το 2011.

Τέλος, ο Παντελής Κωνσταντινίδης αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στην Καβάλα. Δεν έχει αποφασίσει ακόμη που θα δοθεί ο Γλύκος, ο οποίος δεν ήθελε να μετακομίσει στον Πανσεραϊκό.

Πάει Μάλαγα ο Τόρες...


Ο Τσάβι Τόρες Ο Τσάβι Τόρες πάει στη Μάλαγα όσο και να προσπάθησε ο Ιομάρ Μαζίνιο να τον φέρει στον Αρη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της "AS", προβάρει τη φανέλα της ισπανικής ομάδας, η οποία πρόκειται να ανακοινώσει την απόκτηση του. Ο Τόρες θα βρίσκεται τις επόμενες μέρες στη Μάλαγα για να παρουσιαστεί επίσημα ως νέος παίκτης της ομάδας.

Κατά τα άλλα, τη Δευτέρα αναμένεται στη Θεσσαλονίκη ο Ναφτί, ενώ στην εσωτερική μεταγραφική δράση των «κιτρίνων», δεν θα υποβάλουν νέα βελτιωμένη πρόταση στον Κρίστι Βαγκέλι θεωρώντας "τελική" αυτή που έχει ήδη στα χέρια του ο ακραίος αμυντικός. Ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την εθνική Αλβανίας και σύντομα θα αποφασίσει αν αποδεχτεί να μείνει στον Αρη ή αναζητήσει άλλη ομάδα. Όπως λέει, έχει προτάσεις από τη Γερμανία.

Επίσης, μετά το τέλος των μεταγραφών, η διοίκηση του Αρη θα ασχοληθεί με τις επεκτάσεις των συμβολαίων για ορισμένους από τους ποδοσφαιριστές όπως οι Γιάχιτς, Νέτο και Κάλβο. Υπολογίζονται στελέχη του κορμού της ομάδας και ο σχεδιασμός των επόμενων ετών τους συμπεριλαμβάνει.

Στο περιθώριο της προετοιμασίας, οι συζητήσεις θα γίνουν και σε προσωπικό επίπεδο, ώστε να επιτευχθούν οι συμφωνίες για την υπογραφή νέων συμβολαίων. Τα συμβόλαια τους τελειώνουν το καλοκαίρι του 2010.

Α,Ε,Κ,-"Ενδιαφέρεται η Παρί"

Την πρόθεση του για άλλη μια φορά να φύγει από την ΑΕΚ, αλλά και το ενδιαφέρον της Παρί Σεν Ζερμέν προς το πρόσωπο του, εξέφρασε ο Εντίνιο σε δηλώσεις του στην πορτογαλική εφημερίδα "Record".





"O πρόεδρος της ΑΕΚ με ενημέρωσε για το ενδιαφέρον της Παρί. Πάντως καμία ομάδα δεν έχει απευθυνθεί σε μένα ακόμα, αλλά πρόθεση μου είναι να φύγω", είπε ο 26χρονος επιθετικός, συμπληρώνοντας πως "το όνειρο μου είναι να παίξω στην Αγγλία".

Το ποσό που κοστολογεί η Ενωση τον Εντίνιο ανέρχεται στο 1.5 εκατ. ευρώ και σε περίπτωση που δεχθεί ανάλογη πρόταση, τότε ο παίκτης φυσικά θα παραχωρηθεί.

Κοντά σε Ιορντάκε
Στο μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Sportday" ο ρουμάνος χαφ Ιλιε Ιορντάκε πολύ σύντομα θα αποτελέσει την τρίτη μεταγραφή της ΑΕΚ, καθώς δεν αποκλείεται ακόμα και την Παρασκευή (12/6) να ανακοινωθεί η απόκτηση του

Για κοινοτικό τερματοφύλακα πάει ο Άρης

Η δεδομένη αποχώρηση του Δημήτρη Καρατζιοβαλή που όλα δείχνουν ότι οδεύει προς τον Παναιτωλικό, δημιουργεί κενό σε ότι αφορά τον παρτενέρ του Μιχάλη Σηφάκη στην εστία του Άρη. Οι «κίτρινοι» σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με κοινοτικό τερματοφύλακα και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις και ανακοινώσεις. Το θέμα χειρίζεται αποκλειστικά ο Γιάννης Κόντης. Παράλληλα βέβαια ο Άρης στοχεύει και σε Αργεντίνο αμυντικό που είναι πιθανό να ανακοινωθεί σύντομα.

Και Γκατούζο για Τσέλσι

gattuso2.jpgΑκόμα ένας παίκτης της Μίλαν αποκαλύφθηκε ότι βρίσκεται στο στόχαστρο του Κάρλο Αντσελότι για την Τσέλσι. Μετά τους Αλεξάντρε Πάτο και Αντρέα Πίρλο, ο Τζενάρο Γκατούζο εμπλέκεται σε σενάρια με τον αγγλικό σύλλογο, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο μάνατζερ του παίκτη.

Σύμφωνα με τη «Sun» ο 31χρονος μέσος είναι απογοητευμένος από την αποχώρηση του Αντσελότι και σκέφτεται να φύγει από το Μιλάνο με προορισμό το Λονδίνο. «Η σχέση του Γκατούζο με τον Αντσελότι είναι πολύ δυνατή», τόνισε ο ατζέντης του άσου της Μίλαν, Αντρέα Ντ' Αμίκο.

«Δεν είναι ότι καλύτερο για τον Γκατούζο το γεγονός ότι θα αλλάξει προπονητή. Ήταν πολύ δεμένος με τον Αντσελότι. Ο Ρίνο έχει τα χαρακτηριστικά και τα προσόντα για να αγωνιστεί στο αγγλικό πρωτάθλημα».

Ποδόσφαιρο - Κυπριακό Πρωτάθλημα- Ο Ρομπέρτο Κάρλος με το τριφύλλι στο στήθος;






Ο Ρομπέρτο Κάρλος με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε Είναι μόνο φήμες ή ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ, Ρομπέρτο Κάρλος θα φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι; Τις τελευταίες ημέρες κυπριακά δημοσιεύματα επιμένουν να... διαδίδουν ότι η διοίκηση της Ομόνοιας προσπαθεί να κάνει το "κόλπο γκρόσο" και να φέρει στην Κύπρο τον 36χρονο αριστεροπόδαρο άσο.

Βέβαια κατά πόσον είναι ακόμα ένα...τρελό μεταγραφικό σενάριο από αυτά που βγαίνουν στην επιφάνεια κάθε καλοκαίρι, ή μπορεί να υλοποιηθεί μια τόσο "εκκωφαντική" μετεγγραφή είναι κάτι που το θα το δείξει ο χρόνος

Νέος προπονητής της Κολονίας ο Σόλντο


Ζβόνιμιρ Σόλντο Ο Ζβόνιμιρ Σόλντο είναι ο αντικαταστάτης του Κριστόφ Ντάουμ, ο οποίος συμφώνησε με την Φενέρμπαχτσε, στην τεχνική ηγεσία της Κολονίας, η διοίκηση της οποίας ανακοίνωσε την Παρασκευή την πρόσληψη του παλαίμαχου διεθνούς αμυντικού.

Στη διάρκεια της ποδοσφαιρικής καριέρας του, ο 41χρονος Σόλντο φόρεσε 61 φορές τη φανέλα της εθνικής Κροατίας. Έκανε τα πρώτα βήματά του στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ το 1988, ενώ «κρέμασε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του» το 2006, ενώ αγωνιζόταν στη Στουτγκάρδη. Μετά το τέλος της καριέρας του, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας νέων της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και στη συνέχεια κάθισε στον πάγκο της πρώτης ομάδας.

Αθλητικός Τύπος 12/6/2009

Εξέδρα Ώρα των σπορ Score Σπορ του Βορρά Πατρίς Sport

Vladimir Ivic: Είπε αντίο στο club των εργένηδων


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στο κλαμπ των παντρεμένων ανήκει από χθες ο Βλάνταν Ίβιτς. Ο Σέρβος μέσος του ΠΑΟΚ νυμφεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, Αρτεμης Ευθυμίαδου, σε ένα μοναστήρι λίγο έξω από το Βελιγράδι. Το μυστήριο τελέστηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο. Ο Βλάνταν γνώρισε την Αρτεμης στη Θεσσαλονίκη και μετά από σχέση ενός χρόνου αποφάσισαν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου.

Αθλητικός Τύπος 12/6/2009

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Η Γάτα
Metrosport
Σπορ του Βορρά

Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
The Match
Πατρίς Sport

ΠΑΟΚ: Σορλέν ως το 2011


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Δικέφαλος ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς του παίκτη, ο οποίος αγωνίστηκε ως δανεικός από τον Ιανουάριο μέχρι το τέλος Μαΐου και μετά από διαπραγματεύσεις που διήρκησαν αρκετές μέρες βρέθηκε η χρυσή τομή στα 300.000 ευρώ που θα καταβάλλει τελικά ο ΠΑΟΚ στη Ρεν αντί για 550.000 ευρώ που ήταν η αρχική τιμή που είχε γραφτεί στα συμβόλαια. Την οριστική συμφωνία του ΠΑΟΚ με τη Ρεν για το Σορλέν έγραψε χτες και η έγκυρη γαλλική εφημερίδα «l’ Equipe» αναφέροντας παράλληλα ότι ο Γάλλος μέσος θα υπογράψει για δύο χρονια στον ΠΑΟΚ, όπου θα παραμείνει μέχρι το 2011…

Δεν συζητάει άλλο για Μάκο ο Τσακίρης


Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Πανιώνιος, Κώστας Τσακίρης Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης, έβαλε τέλος στις συζητήσεις με την ΑΕΚ για τον Γρηγόρη Μάκο. Αιτία το ότι θεώρησε ότι τα δημοσιεύματα του Τύπου, εκβιάζουν ουσιαστικά την διοίκηση της ομάδας της Νέας Σμύρνης για να παραχωρήσει τον παίκτη. Μάλιστα στην Πλατεία υπενθύμιζαν την περίπτωση Τζιμπούρ.

Οταν δηλαδή ο Τύπος θεωρούσε βέβαιη την μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό και ο Πανιώνιος προκειμένου να καταστήσει ξεκάθαρη την θέση του, αποσύρθηκε από τις διαπραγματεύσεις. Ο Τζιμπούρ όπως άπαντες γνωρίζουν πλέον αγωνίζεται στην ΑΕΚ.

Επειδή όμως και στην περίπτωση του Μάκου, παρατηρούνται τα ίδια φαινόμενα και επειδή κανείς δεν φαίνεται να έχει καταλάβει ότι ο Πανιώνιος το εννοεί όταν λέει: "Πουλάμε, αλλά δεν ξεπουλάμε" και επειδή για μία ακόμα φορά ο ισχυρός άνδρας της ομάδας της Νέας Σμύρνης, ένιωσε ουσιαστικά να εκβιάζεται, αποφάσισε να μην συνεχίσει τις συζητήσεις με τον Μάκο.

Πλέον θα πρέπει να αλλάξουν δραματικά τα πράγματα για να μπορέσει ο παίκτης να πάρει μεταγραφή στην Ενωση, εκτός κι αν ο ίδιος αποφασίσει να παραμείνει στον Πανιώνιο μέχρι και το 2010 που λήγει το συμβόλαιό του.

Δεν αποκλείεται πάντως, να υπάρξει άλλη ομάδα, η οποία και θα καταφέρει να ικανοποιήσει τον Πανιώνιο, αλλά και τον ίδιο τον Μάκο, προκειμένου να τους αποσπάσει την συγκατάθεσή τους και να ανακοινώσει την απόκτηση του παίκτη.

Ειπε..........................

"Είναι καλός αμυντικός, αλλά άπειρος για παιχνίδια Champions League"

Αμπντεσλάμ Ουαντού

(ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού για το μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού)

Ψιθυροι......................

  • Δεν... πρόλαβε να κυκλοφορήσει σαν φήμη πως ο Εργοτέλης κινείται για την απόκτηση του Αγγελου Χαριστέα και στην κρητική ΠΑΕ έσπευσαν να διαψεύσουν τα σενάρια
  • Την ώρα που έφτασε ο Σεντρίκ Καντέ στο αεροδρόμιο έτυχε να βρίσκεται στο αεροδρόμιο κι ένας οπαδός του Ολυμπιακού με φανέλα του Ντιόγκο που έκανε το δικό του... σόου πίσω από τις κάμερες
  • Tην... αδυναμία που έχει ο Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ντουντού φοβούνται στον Ολυμπιακό. Η Βιγιαρεάλ ψάχνει για αμυντικό χαφ και έχει την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει τη ρήτρα των 8 εκ. ευρώ που υπάρχει στο συμβόλαιο του βραζιλιάνου

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΜ!ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ.


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης
Επίσημα ο Ηρακλής περιμένει σήμερα τον Αντρες Οπερ στη Θεσσαλονίκη, εξετάζοντας παράλληλα και άλλες περιπτώσεις επιθετικών που ενδιαφέρουν τους "κυανόλευκους.
Στα μεταγραφικά του Ηρακλή επικρατεί έντονη κινητικότητα. Οι άνθρωποι της ομάδας λένε ότι είναι ζήτημα χρόνου πλέον και η τρίτη μεταγραφή έπειτα από αυτές των Ντίκα και Νούνο Πιλότο.Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της αγγλικής "Sun" o Ηρακλής προσπάθησε να κάνει το colpo grosso με τον 32χρονο αρχηγό της Σέλτικ, Πολ Χάρτλεϊ. Ηρακλής ανανέωσε χθες τη συνεργασία του με την PUMA, η οποία θα ντύνει τους "κυανόλευκους" και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Εκπρόσωποι της Nova αλλά και του ΣΚΑΪ βρέθηκαν στο Καυτανζόγλειο προκειμένου να οργανώσουν καλύτερα τις τηλεοπτικές μεταδόσεις των εντός έδρας αγώνων του Ηρακλή.
Μεταγραφές-Μπάμ
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ηρακλής χτύπησε την πόρτα ενώς πολύ καλού επιθετικού που αν πει το ναι θα γίνει μεγάλη αίσθηση! Οι “κυανόλευκοι έχουν εντοπίσει τον δεξιό εξτρέμ πρόκειται για έναν παίκτη με διεθνή εμπειρία και αρκετές συμμετοχές στην Εθνική ομάδα της χώρας του. που προτίθενται να αποκτήσουν και περιμένουν κάποιες τυπικές λεπτομέρειες για να προβούν στην οριστικοποίηση της συμφωνίας.Οσο αναφορα το θέμα του Πολ Χάρτλεϊ ο Ηρακλής πήρε αρνητική απάντηση από υον Σκωτσέζο ποδοσφαιριστή.Την επόμενη εβδόμαδα έρχονται και άλλες ανακοινώσεις.Οι ιθύνοντες των Θεσσαλονικέων έχουν στρέψει το βλέμμα τους στην αγορά της Λατινικής Αμερικής με τον Προτάσοφ να έχει εισηγηθεί την απόκτηση ενός αμυντικού. Όμως πρώτα θα πρέπει να ολοκληρωθεί το θέμα με τον παίκτη για το χώρο του κέντρου ώστε να υπάρξουν εν συνεχεία εξελίξεις για την άμυνα.
Ζουέλα
Ο αμυντίκος της Ξάνθης Φράνκ Ζουέλα μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό(Αθλητικό Μετρόπολις) για την νέα μεταγραφή του Ηρακλή Νούνο Πιλοτο:Στην Ακαντέμικα μοίραζε παιχνίδι. Είναι ένας από τους αρχηγούς της από 25-26 χρονών και φαίνεται και στο γήπεδο αυτό. Πήρε την ομάδα επάνω του πολλές φορές. Από αυτόν γίνεται η οργάνωση του παιχνιδιού για όλη την Ακαντέμικα” είπε ο Ζουέλα για να συμπληρώσει: “Είναι ο πιο σημαντικός της παίκτης. Αυτός “τραβούσε” την ομάδα στην πλάτη του. Αν δεν έπαιζε, η ομάδα δεν απέδιδε. Είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει τον Ηρακλή, ο οποίος θα κερδίσει πολλά από αυτόν.Θα χρειαστεί λίγο χρόνο να προσαρμοστεί στην αρχή, αλλά επειδή τον ξέρω τον Πιλότο, είναι πολύ έξυπνος. Μπαίνει εύκολα μέσα στην ομάδα. Δεν θα είναι από εκείνους που σκέφτονται τις διαφορές με γλώσσα ή το ότι θα βρίσκεται μακριά από την πατρίδα του. Δεν θα αισθανθεί μόνος και δεν θα έχει πρόβλημα προσαρμογής στη χώρα και στην ομάδα”.
Ψίθυροι-Ψίθυροι
*Ενας μεγάλος παίκτης επιθετικός προταθηκε στον Ηρακλή και είναι σε συζητήσεις αν έρθει θα γίνει το μεγάλο μπάμ.Αισιοδοξία στην ΠΑΕ για το θέμα του παίκτη κράχτη!
*Χθεσινές φήμες και κόσμος ρωτούσαν για τον δεξιο χαφ αν είναι ο Μπακιρτσίογλου.Δεν υπάρχει θέμα ούτε κάτι διαραιέτε από την ΠΑΕ Ηρακλής.
*Το θέμα Μάρκες έχει κουράσει,αλλά μόνο με μεταγραφή πρέπει να φύγει ο παίκτης για να ωφεληθεί και η ομάδα οικονομικά!
*Περιμένουμε να δούμε τις αποδεσμεύσεις που θα έρθουν μετά τις μεταγραφικές κινήσεις.
*Την ερχόμενη εβδομάδα, με την παρουσία και του Αντώνη Ρέμου, αναμένεται να γνωστοποιηθούν επίσημα οι τιμές και οι κατηγορίες στο θέμα των εισητηρίων διαρκείας.
*Ο Ηρακλής σύμφωνα με τα λεγόμενα πολών μάνατζερ και προπονητών έκανε την καλύτερη δυνατη κίνηση στον χόρω της μεσαίας γραμμής με την απόκτηση του Νούνο Πίλότο.
*Αμα δεν έρθε σήμερα ο Οπερ χαλάει η μετακίνηση του στον Ηρακλή.Οι άνθρωποι του Ηρακλή έχουν ήδη κινηθεί για την εναλακτική λύση η οποί αμπορεί να είναι και καλύτερη.
*

Ανάλαφρη... βολτούλα στο Λονδίνο για Βικτόρια

beckham_victoria.jpgΟ Ντέιβιντ Μπέκαμ είχε υποχρεώσεις με την εθνική Αγγλίας και έτσι η Βικτόρια βρήκε την ευκαιρία να πάει για ψώνια χθες στο Λονδίνο. Η γυναίκα του μέσου της Μίλαν, όπως συνηθίζει, πήγε... ανάλαφρη την βολτούλα της κάτι που αποδεικνύεται και από τις φωτό.


Η «Spice girl» και σε παλαιότερες εξορμήσεις της δεν συνηθίζει να φοράει σουτιέν τραβώντας πολλά βλέμματα πάνω της.
victoria_beckham2.jpg

Θέλει Μουρίνιο ο Ντέκο

deko2.jpgΟ Ντέκο χτύπησε για άλλη μια φορά την πόρτα της Ίντερ. Ο Πορτογάλος μέσος της Τσέλσι δεν νοιώθει καλά στο Λονδίνο και θα ήθελε να αποχωρήσει σε μια ομάδα όπως αυτή του Μουρίνιο.

Ο διεθνής άσος έπλεξε το εγκώμιο του συμπατριώτη του προπονητή καθώς τόνισε ότι εγγυάται την επιτυχία «Έχω συμβόλαιο με την Τσέλσι αλλά υπάρχουν προτάσεις από άλλες ομάδες. Θέλω να νιώσω καλά αλλά αυτό δεν έγινε στο Λονδίνο. Θέλω να βρω μία ομάδα όπου θα απολαμβάνω ξανά το ποδόσφαιρο. Θα ήθελα να δουλέψω ξανά με τον Μουρίνιο αφού εγγυάται την επιτυχία».

Κρουζ: «Φυσικά και θέλω»

cruz_hulio.jpgΣτην Ελούντα απολαμβάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές ο Χούλιο Κρουζ. Ο Αργεντινός επιθετικός που είναι ο νούμερο 1 στόχος του Παναθηναϊκού για την γραμμή κρούσης τόνισε ότι φυσικά και θέλει να φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος. Σύσκεψη κορυφής θα πραγματοποιηθεί σήμερα για να μπουν στην τελική ευθεία τα μεταγραφικά ζητήματα.

Προσφέρει τον Μπουονανότε

buananotte.jpgΣυνάντηση ανάμεσα στον Γιάννη Χρυσικόπουλο και τον Αντριάν Καστεγιάνο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη προκειμένου να συζητήσουν το θέμα του Κριστιάν Λεντέσμα. Όμως η κουβέντα δεν έμεινε μόνο στο «λύκο», αφού ο γνωστός μάνατζερ πρότεινε τον Ντιέγκο Μπουονανότε για την θέση του Σεμπαστιάν Λέτο.

Πρόκειται για τον 21χρονο άσο της Ρίβερ Πλέιτ ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο εξελίξιμους παίκτης της Αργεντινής. Είναι αριστεροπόδαρος και μπορεί να παίξει τόσο στη θέση του αριστερού χαφ, όσο και σε αυτή του δεύτερου επιθετικού. Η τιμή του είναι απαγορευτική αφού ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο δεν αποκλείεται να πέσει στο τραπέζι θέμα συνιδιοκτησίας ή ακόμα και ανταλλαγή με τον Λεντέσμα και τον Μπελούτσι.

Ο Μπουονανότε είναι μέλος της εθνικής Αργεντινής U-21 και ήδη το όνομα του απασχολεί πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Ο Καστιγιάνο θα έχει νέο ραντεβού με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη για να ξεκαθαρίσει το θέμα του Λεντέσμα και να φανεί αν όντως υπάρχει ζήτημα με τον νεαρό Αργεντινό χαφ της Ρίβερ.