Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Πρώτος με... διαφορά



Ο Τσίλντρες σε προσπάθεια του από το παιχνίδι με τη Μάλαγα Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν νίκη επί της Μάλαγα με διαφορά μεγαλύτερη των 18 πόντων και τα κατάφερε. Οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν την ισπανική ομάδα με 89-68 και τέθηκαν επικεφαλής του ομίλου τους σε μία κρίσιμη καμπή της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν ιδιαίτερα καλός, καθώς τα λάθη των παικτών του Παναγιώτη Γιαννάκη ήταν πάρα πολλά, πλην όμως ο στόχος επετεύχθη. Η Μάλαγα με ένα σερί 11-0 προηγήθηκε στο 9' με 20-12 απόρροια τριών τριπόντων και ενός διπόντου. Κάπου εκεί στο παρκέ πέρασε ο Πάτρικ Μπέβερλι που άλλαξε τον ρυθμό του αγώνα. Βέβαια ο Αϊτο Γκαρσία Ρενέσες απέσυρε τον πολύ καλό μέχρι εκείνη τη στιγμή Ομάρ Κουκ και πέρασε στο παρκέ τον Σαμόντ Γουίλιαμς.

Ξύλο στο ΣΕΦ

Όλα κυλούσαν ομαλά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μέχρι το 13'. Σε εκείνο το λεπτό ο Πάτρικ Μπέβερλι έκλεψε τη μπάλα από τον Σαμόντ Γουίλιαμς με τον τελευταίο να τραβά τον Μπέβερλι και να τον ρίχνει κάτω την ώρα που η μπάλα είχε φύγει. Οι δυο τους άρχισαν να σπρώχνονται και να χτυπιούνται. Ολοι όσοι ήταν κοντά μπήκαν στον καυγά για να τους χωρίσουν και ασφαλώς το παιχνίδι διακόπηκε. Ο Σχορτσιανίτης έπιασε τον Γουίλιαμς από τον λαιμό και τον σήκωσε ψηλά (!), αλλά εκεί τελείωσε ο καυγάς. Οι Μπέβερλι και Γουίλιαμς αποβλήθηκαν αμέσως από το παιχνίδι.

Ο καυγάς ευνόησε τον Ολυμπιακό, καθώς οι φίλαθλοι ανέβασαν... ρυθμό και το ίδιο συνέβη με τους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου η διαφορά έφτασε τους έντεκα πόντους (46-35).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός πλησίαζε συνεχώς τη διαφορά, αλλά ποτέ δεν κατάφερνε να την περάσει. Αυτό άλλαξε στο 34' οπότε οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 18 πόντους, και τρία λεπτά πριν από το φινάλε του αγώνα τα πάντα τελείωσαν, καθώς ο Τεόντοσιτς έκανε τις πρώτες του θετικές ενέργειες στο παρκέ και οι Πειραιώτες «καθάρισαν» τη Μάλαγα. Η διαφορά ανέβηκε στους 24 πόντους (86-82) και ουσιαστικά τα πάντα είχαν τελειώσει.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 46-35, 66-55, 89-68

Κάθειρξη 30 ετών σε οπαδό!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/78a8572798f2e6c9fd39be22b9bac80d_L.jpg?943912800?943912800?943912800

Ο θάνατος του οπαδού της Τουλούζ, Μπρις Τατόν ώθησε τη Σερβική Δικαιοσύνη στη λήψη σκληρών μέτρων για την εξάλειψη της βίας στον αθλητισμό. Αυτό άλλωστε οδήγησε και το δικαστήριο στην ποινή των 30 ετών σε Σέρβο οπαδό της Ραντ για δολοφονία.


Τα σοβαρά επεισόδια του 2006 ανάμεσα σε οπαδούς της Ραντ και της Βόζντοβατς στο Βελιγράδι είχαν ως συνέπεια τη δολοφονία ενός οπαδού. Ο Μπόγιαν Χρβάτιν κατηγορήθηκε για τον θάνατο του υποστηρικτή της Βοζντόβατς, Μπόγιαν Μάγιτς και το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 30 χρόνια κάθειρξη. Παράλληλα, τρεις οπαδοί της Ραντ καταδικάστηκαν από ένα έως τρία χρόνια για συνέργεια στο έγκλημα.

Ανακοινώθηκε ο Κριστιάνο Μοράες

Ανακοινώθηκε ο Κριστιάνο Μοράες

Την απόκτηση του Κριστιάνο Μοράες ντε Ολιβέιρα ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα ο ΠΑΟΚ. Ο Βραζιλιάνος που έχει πολιτογραφηθεί Πορτογάλος και περιμένει από μέρα σε μέρα το κοινοτικό του διαβατήριο, υπέγραψε σήμερα το συμβόλαιο του με τον δικέφαλο στον οποίο και θα ανήκει. Η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει τα εξής: ‘Η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. ανακοινώνει ότι συμφώνησε με την Pacos de Ferreira για την απόκτηση του Cristiano Moraes de Oliveira. Ο ποδοσφαιριστής συμφώνησε για συμβόλαιο 2,5 ετών το οποίο θα ξεκινήσει να ισχύει από την 1/1/2010.
Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής θα αναχωρήσει αύριο το πρωί για την Πορτογαλία και θα επιστρέψει στη Θεσσαλόνίκη για μόνιμη εγκατάσταση την ερχόμενη εβδομάδα, όταν και θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίασή του.
Ο Cristiano Moraes de Oliveira γεννήθηκε στην πόλη Manaus της Βραζιλίας στις 28 Σεπτεμβρίου 1983, ξεκίνησε την καριέρα του από την Nacional και την Sao Raimundo Esporte Clube πριν έρθει το 2005 στην Ευρώπη και την Πορτογαλία για να ενταχθεί στο δυναμικό της από την Pacos de Ferreira».

Rock και Goal

Κάποιοι λένε ότι η μουσική είναι μαθηματικά. Και τα goal τα μετράμε με μαθηματικά. Άρα μπορούμε να οδηγηθούμε επαγωγικά στο συμπέρασμα ότι rock και goal είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους!
Από την άλλη μεριά τόσο ο όρος rock πρωτοεμφανίστηκε στη δεκαετία του 60 (1960), όσο και το ποδόσφαιρο πήρε τη σημερινή του μορφή στη δεκαετία του 60 (1860!).
Κάτι μου λέει ότι όπως νιώθει ο κιθαρίστας ενός rock group όταν σολάρει, έτσι θα νιώθει και ο ποδοσφαιριστής μιας ομάδας όταν σκοράρει!
Τελικά είναι άραγε τυχαίο που για να πούμε ότι κάποιος τα καταφέρνει καλά (κοινώς τα σπάει) χρησιμοποιούμε τον όρο you rock ή σκόραρες;
Άλλωστε υπάρχουν και παραδείγματα που δηλώνουν την καλή σχέση μεταξύ rock και goal όπως ο Rod Stewart που έπαιζε για το Brentford Football Club.
To rock είναι κάτι πολύ ανώτερο από μια ψυχαγωγική μουσική. Είναι μια επανάσταση που ενώνει πεποιθήσεις, όνειρα και πασχίζει για έναν καλύτερο κόσμο. Αν το καλοσκεφτούμε, το ποδόσφαιρο αποτελεί το πιο προσφιλές άθλημα παγκοσμίως, ενώνει τον κόσμο και το θέαμα που προσφέρει τον κάνει να ξεχνά την καθημερινότητα και να ψυχαγωγείται. Φυσικά όλα αυτά ίσως ακούγονται ουτοπικά από τη στιγμή που εισχωρεί η εμπορευματοποίηση αλλά είναι κρίμα να χαλάσω... μελάνι (!) για να σας προσγειώσω στη σκληρή πραγματικότητα.
Προσωπικά μου αρέσει να βλέπω μια συλλογή από εντυπωσιακά goal ντυμένα με rock μελωδίες και σκέφτηκα ότι τελικά μάλλον έχουν περισσότερα κοινά από ο,τι φανταζόμασταν.
Οπότε guys keep on rocking and keep on scoring...

Άννα Παπαδοπούλου

Γιάννου: "Περήφανος που είμαι στην Καβάλα"


Ρουμπάκης και Γιάννου σε φάση από το παιχνίδι Εργοτέλης-Καβάλα Ο Απόστολος Γιάννου, παρέλαβε την Πέμπτη το βραβείο του για την ανάδειξή του ως πολυτιμότερου παίκτη της 11ης αγωνιστικής. Ο νεαρός επιθετικός είχε σημειώσει και το νικητήριο γκολ της ομάδας του στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ και στις δηλώσεις του τόνισε ότι είναι υπερήφανος για τον ΑΟΚ.

"Ευχαριστώ τον πρόεδρο της ΠΑΕ Καβάλα, Σταύρο Ψωμιάδη, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε όταν με έφερε στην Καβάλα από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ευχαριστώ τον προπονητή, κ. Γούτη και τους συνεργάτες του, όλους τους συμπαίκτες μου αλλά και τον φίλαθλο κόσμο της Καβάλας. Είμαι πανευτυχής, γιατί είναι η μεγαλύτερη διάκριση που γνωρίζω στην ποδοσφαιρική μου καριέρα και αφιερώνω το γκολ που πέτυχα με την ΑΕΚ στους γονείς μου, που βρίσκονται στην Αυστραλία. Το μέλλον ανήκει σε αυτή την ομάδα και δεσμεύομαι για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Είμαι υπερήφανος που αγωνίζομαι με την φανέλα με το καραβάκι στο στήθος", είπε χαρακτηριστικά.

Την απονομή έκανε η -καταγόμενη από την Καβάλα- νέα γενική γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Πόπη Γερακούδη, παρόντος και του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Καβάλα, Σταύρου Μπακιρτζή.

Στον αγωνιστικό τομέα τώρα, Ρινκόν, Σουλτανίδης και Ιωάννου προπονήθηκαν κανονικά την Πέμπτη και πλέον συγκεντρώνουν μεγάλες πιθανότητες προκειμένου να είναι στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.

Χειρουργήθηκε ο Μπεθέρα, ψάχνουν τερματοφύλακα


Ο Ισαάκ Μπεθέρα Ο Ισαάκ Μπεθέρα χειρουργήθηκε την Πέμπτη από τον επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου του Πανιωνίου, Γιώργο Κατσιφαράκη και πλέον το διάστημα της αποχής του από τους αγωνιστικούς χώρους, υπολογίζεται στις 6 εβδομάδες.

Το ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει: "Σήμερα το πρωί, στην κλινική "ΛΕΥΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ", υποβλήθηκε ο ποδοσφαιριστής Ισαάκ Μπεθέρα σε χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης εξαρθρήματος (ΔΕ) ακρωμιοκλειδικής 3ου βαθμού. Η επέμβαση, που έγινε από τον επικεφαλής του ιατρικού τημ κ. Γιώργο Κατσιφαράκη, ήταν η ίδια με την προ 10ημέρου επέμβαση του Τόμας Μπέλιτς.

Ο ποδοσφαιριστής θα πάρει εξιτήριο την Παρασκευή 11/12/2009 και από τις 12/12/2009 θα ξεκινήσει το πρόγραμμα αποκατάστασης από τον κ. Σοφιανό.

Λόγω της ηλικίας και του σωματότυπου του Ισαάκ Μπεθέρα, η πιθανή επανένταξη στο προπονητικό πρόγραμμα της ομάδας υπολογίζεται σε 4-6 εβδομάδες, με επανεκτίμηση κατά τη διάρκεια της".

Πλέον ο Πανιώνιος θα μεταβεί στην Λάρισα για την αναμέτρηση με την ΑΕΛ, με έναν μόνο τερματοφύλακα, τον Κώστα Ανδριόλα. Ο νεαρός Καλδέλης που αγωνίζεται στην ομάδα Νέων δεν έχει δηλωθεί ως επαγγελματίας και πλέον δεν μπορεί να αγωνιστεί, εκτός κι αν η Σούπερ Λιγκ δώσει ειδική άδεια στην ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Ο Εμίλιο Φερέρα, αναμένεται να δοκιμάσει και κάποιους από τους παίκτες του στην θέση του τερματοφύλακα, στην περίπτωση που χρειαστεί, προκειμένου να γνωρίζει ποιοι μπορούν να καλύψουν την θέση.

Πάντως ήδη από την διοίκηση γίνονται προσπάθειες για την απόκτηση τερματοφύλακα, προκειμένου από την 1η Ιανουαρίου αυτός να είναι στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Ο Μπλάζιτς του Λεβαδειακού και ο Κωνσταντόπουλος της Κόβεντρι είναι οι πρώτοι υποψήφιοι, ενώ με ενδιαφέρον παρακολουθείται και η περίπτωση του Ρόκα του Πανθρακικού.

Ο τελευταίος λόγω του υψηλού συμβολαίου του με την ομάδα της Κομοτηνής ίσως και να μείνει ελεύθερος, από την στιγμή που οι Ακρίτες δύσκολα θα αποφύγουν τον υποβιβασμό. Παράλληλα η γνώμη του Φερέρα για την αξία του είναι καλή και έτσι δεν αποκλείεται να του γίνει πρόταση. Φυσικά εξετάζονται περιπτώσεις τερματοφυλάκων και από το εξωτερικό και δεν πρέπει να αποκλειστεί καμία έκπληξη.

Κατσιαούνης: «Άξιος συγχαρητηρίων ο κόσμος του Άρη»

Ο πρώην τερματοφύλακας του Άρη, Αλέκος Κατσιαούνης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την πορεία των «κιτρίνων» λέγοντας: «Η ομάδα έκανε καλή εμφάνιση, πήρε ένα σπουδαίο διπλό. Η ομάδα δείχνει σημάδια ανάκαμψης και με τον κ. Κούπερ μπορεί να πάει καλύτερα. Έκανε μία… κοιλιά, ασυνήθιστη για μένα αλλά πρέπει να κερδίσει το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης» ενώ για τον Μιχάλη Σηφάκη είπε: «Ο Σηφάκης έχει πολύ καλά στοιχεία, μεγάλες δυνατότητες. Δεν έχει δείξει μία σταθερότητα αλλά σίγουρα μπορεί να τα καταφέρει και να έχει μία υψηλή απόδοση σε κάθε αγώνα».
Συνεχίζοντας για την συμφωνία με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ: «Ήταν μεγάλη επιτυχία η έλευση Κούπερ, ήταν μία πολύ σωστή επιλογή. Ο Άρης με αυτή την κίνηση μπορεί να νιώθει σιγουριά όχι μόνο για έξι μήνες αλλά για πολλά χρόνια, ώστε να κάνει την ομάδα που όλοι ονειρεύονται στον Άρη» και συνέχισε: «Το καλοκαίρι δεν υπήρχε η… χημεία, το υλικό είναι εξαιρετικό. Αναφέρομαι σε δύο παίκτες, τον Γκρασιάν και τον Αμπρέου που θα ήταν οι… κολώνες της ομάδας. Εφόσον ο κ. Κούπερ μπορεί να πάρει το κάτι παραπάνω από τους δύο, τότε θα βελτιωθεί και όλοι η ομάδα. Το θέμα είναι ότι πρέπει ο προπονητής να… δέσει τους καλούς ποδοσφαιριστές, δεν υπάρχει αυτό που λένε ότι δεν ταιριάζει ο Γκρασιάν και με τον Αμπρέου ή με τον Κόκε».
Για τον παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης είπε: «Θέλει προσοχή ο αγώνας με την ομάδα της Τρίπολης. Με την στήριξη του κόσμου, που είναι εκπληκτικός, μιας και παρά τα άσχημα αποτελέσματα βρέθηκαν στον αγώνα με τον Πανιώνιο. Είναι άξιος συγχαρητηρίων ο κόσμος».

Επιστρέφει το 2010 ο Σάμουελ


Ο Βάλτερ Σάμουελ με τον Τρεζεκέ Εκτός αγωνιστικής δράσης τέθηκε ο Βάλτερ Σάμουελ, που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ιντερ με τη Ρούμπιν Καζάν, και δεν αναμένεται να επιστρέψει στις προπονήσεις πριν από το 2010. Ο κεντρικός αμυντικός των "νερατζούρι" αποχώρησε 15 λεπτά πριν τη λήξη του ματς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Αργεντινός άσος ταλαιπωρείται από τράβηγμα στο δεξιό μηρό, αλλά επρόκειτο να υποβληθεί σε εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του προβλήματος. Ωστόσο, το ιατρικό τιμ έχει εκφράσει την ανησυχία του, υποστηρίζοντας ότι ο τραυματισμός θα τον κρατήσει εκτός των επόμενων δύο αγώνων πρωταθλήματος της Ιντερ με την Αταλάντα εκτός έδρας και τη Λάτσιο εντός.

Ακόμα πανηγυρίζει ο Μπολάτ


Ο Σινάν Μπολάτ Η Σταντάρ βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης πολύ κοντά στον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά την έσωσε το γκολ που πέτυχε στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα με την Αλκμααρ, ο "ήρωας" της αναμέτρησης Σινάν Μπολάτ. Ενθουσιασμένος με το επίτευγμά του ο Τούρκος τερματοφύλακας.

"Κοίταξα προς τον πάγκο ζητώντας την άδεια να προχωρήσω και όλοι μου έκαναν νόημα ότι μπορώ να το κάνω", εξήγησε ο Μπολάτ μετά το τέλος της αναμέτρησης. "Σε τέτοιες στιγμές, ελπίζεις να καταφέρεις να σκοράρεις, αλλά φοβάσαι ότι δε θα συμβεί. Ωστόσο, η εκτέλεση φάουλ ήταν καλή, είχα και την τύχη με το μέρος μου και έστειλα την μπάλα στα δίχτυα. Ομολογώ ότι ήταν καθαρά θέμα τύχης. Πρέπει να ευχαριστήσω το Θεό που μου χάρισε αυτό το γκολ. Ηταν το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα και το πρώτο τέρμα της καριέρας μου. Φανταστικό", συμπλήρωσε

Σε απολογία Ντιέ - Ντίκα


Ο Νικουλάι Ντίκα στην προπόνηση του Ηρακλή Την Παρασκευή ο Σάββας Κωφίδης θα αποφασίσει αν θα συμπεριλάβει τους Νιτέ και Ντίκα στην αποστολή για τον αγώνα με τον ΠΑΟ. Και την Πέμπτη, οι δύο πρωταγωνιστές του επεισοδίου, γυμνάσθηκαν μόνοι τους και η διοίκηση της ΠΑΕ αποφάσισε να τους καλέσει σε απολογία.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός παραλαμβάνει και επισήμως 1000 εισιτήρια για τη σαββατιάτικη αναμέτρηση του Καυτανζογλείου.


Πιάστηκαν στα χέρια Ντίκα - Ντιέ

Ο Ντίκα και ο Ντιέ δεν συγκράτησαν τα νεύρα τους στη χθεσινή προπόνηση και έπεσαν μερικές ψιλές... Διαπληκτίστηκαν με αποτέλεσμα ο Σάββας Κωφίδης να τους διώξει και να προπονηθούν μόνοι τους. Οι δύο παίκτες αποδείχτηκε, εκ των υστέρων, ότι ούτε εκεί ηρέμησαν μιας και συνέχισαν τον διαξιφισμό τους.

Αυτό που μένει τώρα να φανεί και είναι απόφαση του προπονητή της ομάδας είναι το αν θα θεωρήσει το συγκεκριμένο επεισόδιο λήξαν, ως ένα από τα αρκετά που συμβαίνουν στις προπονήσεις ή θα επιβάλει ποινές.

Με συνταγή Ιωαννίνων
Στο μεταξύ, ο Σάββας Κωφίδης στήνει την ομάδα του πάνω στο... διπλό επί του ΠΑΣ και ελπίζει ότι οι διοικητικές εξελίξεις δεν θα επηρεάσουν αρνητικά τους ποδοσφαιριστές του.

Ενόψει της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό προχώρησε στην ακόλουθη γραπτή δήλωση: "Ηταν, πραγματικά, σημαντική για εμάς η εκτός έδρας νίκη, στον αγώνα των Ιωαννίνων, τόσο σε βαθμολογικό, όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, καθώς προερχόμασταν από ατυχή συγκομιδή σε δύο εντός έδρας αναμετρήσεις. Θα είναι λάθος, όμως, αν μείνουμε στο αποτέλεσμα της περασμένης αγωνιστικής.

Αντιμετωπίζουμε έναν μεγάλο αντίπαλο, όπως ο Παναθηναϊκός και στοχεύουμε να βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο τα καλύτερα ποιοτικά στοιχεία μας, επιχειρώντας να ελέγξουμε τη ροή του παιχνιδιού και να επιδιώξουμε την επιτυχία. Απαιτείται σκληρή προσπάθεια, σε όλα τα επίπεδα, καθαρό μυαλό και συγκέντρωση, από την αρχή ως το τέλος και υψηλός δείκτης αυτοπεποίθησης. Αυτά τα παιχνίδια προσφέρουν, πάντοτε, στους ποδοσφαιριστές επιπλέον κίνητρο προσπάθειας και σε συνδυασμό με τη συμπαράσταση του κόσμου μας, την οποία έχουμε ανάγκη σε απόλυτο επίπεδο, θα δώσουμε την μάχη μας".

Έτοιμος ο Μιλάνο
Στην Μίκρα διεξήχθη η σημερινή προπόνηση, καθώς οι κακές καιρικές συνθήκες θα έθεταν σε κίνδυνο το χλοοτάπητα του Καυτανζογλείου, αν το πρόγραμμα τηρούνταν και η ομάδα προπονούνταν εκεί. Το ευχάριστο της ημέρας είναι ότι ο Μιλάνο ετέθη εκ νέου στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας, μιας και ξεπέρασε τις ενοχλήσεις του και προπονήθηκε με την ομάδα. Εκτός κανονικών ρυθμών παρέμειναν οι Λέκι και Πιλότο.

  • Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς η Γ. Σ.
    Στις 31/12, στις 13:00, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Hyatt, θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Ηρακλής, με βάση τα όσα δημοσιεύονται - παράλληλα με τον ισολογισμό της ΠΑΕ - στον ημερήσιο Τύπο. Είναι γνωστά και δεδομένα τα διαδικαστικά, φοροτεχνικού χαρακτήρα, θέματα, με τα οποία ασχολείται μια τέτοια συνέλευση σε απολογιστικό επίπεδο, όμως το ενδιαφέρον έχει να κάνει με το γεγονός ότι - έως τότε - θα πρέπει να αναμένονται σημαντικές εξελίξεις στον διοικητικό τομέα.

  • Ο στενός συνεργάτης του Ότο Ρεχάγκελ, Γιάννης Τοπαλίδης, θα βρεθεί το Σάββατο στο Καυτανζόγλειο, προκειμένου να παρακολουθήσει την αναμέτρηση του Ηρακλή με τον Παναθηναϊκό.

  • Με έγγραφό της η ΠΑΕ Ηρακλής ζητά από την Ξάνθη εισιτήρια για τις αναγκες των οπαδών της, οι οποίοι θα θελήσουν να βρεθούν στην ακριτική πόλη, προκειμένου να συμπαρασταθούν στην εκτός έδρας προσπάθεια του Ηρακλή.

    Θεωρείται ότι γηπεδούχος πλευρά θα εκχωρήσει εισιτήρια, που αντιστοιχούν στο πέταλο του γηπέδου της, ενώ, με βάση τα φετινά ισχύοντα, δεν δικαιούται να ακολουθήσει την τακτική των εισιτηρίων των 40 ευρώ, που ακολουθούσε έως πέρσι.
  • Ξέσπασε ο Μπάγεβιτς!


    Απογοητευμένος ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.... Καυστικός ήταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μιλώντας στον Novasport FM για τις μετεγγραφικές επιλογές που έγιναν το καλοκαίρι. Ο τεχνικός της ΑΕΚ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του το καλοκαίρι, ανέλαβε τις ευθύνες που του αναλογούν, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε την τωρινή, ως τη δυσκολότερη περίοδο που έχει ζήσει στην Ένωση.

    Αναλυτικά:
    Για τις επαφές του: "Εγώ μιλώ μόνο με τον Βασίλη Δημητριάδη, με κανέναν άλλο. Ο Βασίλης μιλά με τον κύριο Θανόπουλο για αυτά τα πράγματα που πρέπει να ξέρουμε. Όχι, δεν έχω επαφή με κανέναν. Είμαστε σε δύσκολη κατάσταση. Δεν μας χρειάζεται να βγαίνουμε να λέμε τι έγινε λάθος και πώς έγινε. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο, ούτε να κλαίμε ούτε να κατηγορούμε. Κάναμε αυτές τις μεταγραφές που μπορούσαμε εκείνη τη στιγμή. Ο καθένας μπορεί να κρίνει αν οι παίκτες μπορούν να μας βοηθήσουν"

    Για τις μετεγγραφικές επιλογές: "Ήταν τρίτες επιλογές δικές του, όχι πάντως δικές μου. Δικές μου επιλογές ήταν μόνο δύο. Να μην πω τώρα� Αφήστε, εκνευρίζομαι. Αν είπε αυτά τα πράγματα ο κύριος Θανόπουλος, θα του πω εγώ".

    Για τις ευθύνες που του αναλογούν: "Οι ευθύνες ανήκουν πρώτα στον προπονητή και μετά σε όλους τους άλλους. Δεν ξεφεύγω ποτέ από τις ευθύνες μου, ούτε ψάχνω δικαιολογίες. Ό,τι μπορεί να έχω περάσει όλη την εβδομάδα είναι δικά μου και των παικτών. Ευθύνες πρέπει να αναλάβουν και οι άλλοι. Το πρόβλημα δεν αρχίζει από μένα και δεν θέλω να το αποδώσουν στους παίκτες και σε μένα".

    Για τις αλλαγές στα διοικητικά: "Αν αναλάβει την ομάδα ο κύριος Κοζώνης, υπάρχουν σχέδια, υπάρχει πρόγραμμα, αλλά περιμένουμε. Εγώ περιμένω να τελειώσει το θέμα για να είναι η ΑΕΚ εκεί που πρέπει. Δεν ξέρω αν θα πάρει την ΑΕΚ ο κύριος Κοζώνης ή κάποιος άλλος. Όλα όσα συμβαίνουν είναι σε βάρος μας. Όχι σε βάρος του Ντούσαν Μπάγεβιτς, αλλά της ΑΕΚ και το πληρώνουμε όλοι. Υγεία να έχουμε όλοι και ελπίζω όλα τα άλλα να μπουν σε μια τάξη που θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι".

    Για την 3η θητεία του στο πάγκο της ΑΕΚ: "Είναι η πιο δύσκολη στιγμή, γιατί δεν είχα ποτέ τόσα μαζεμένα προβλήματα όπως τώρα. Προβλήματα που δεν μπορούμε να τα λύσουμε. Κάποτε δεν είχαμε λεφτά, αλλά δεν πέρασε από το μυαλό κανενός να κάνει κάτι. Τώρα έχουν αλλάξει πολλά, έχουμε πολλούς ξένους. Εγώ είμαι μαζί τους, δεν τους κατηγορώ. Είναι μια κατάσταση που αφήνει σημάδια στην ομάδα και την απόδοσή της. Ο κόσμος της ΑΕΚ θα κρίνει την κατάσταση. Δεν μπορώ να συζητώ για αυτό το θέμα, δεν έχω ασχοληθεί με αυτά που συζητιούνται και γνωρίζω αυτά που πρέπει να γνωρίζω σαν προπονητής. Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου σαν προπονητής σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και δεν το λέω σαν δικαιολογία. Ακούμε πολλά και διάφορα, πιστεύω να βρεθεί λύση σύντομα. Πώς θα αρχίσει και πώς θα τελειώσει αυτή η ιστορία δεν το ξέρει κανένας".

    Για το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τη θέση του προπoνητή: "Τι να κάνουμε; Η διοίκηση και ο πρόεδρος είναι υπεύθυνοι σε αυτά τα θέματα".

    Για το στόχο της ΑΕΚ αυτή τη στιγμή: "Έχουμε στόχο να τερματίσουμε στην πρώτη πεντάδα και να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε".

    Αποχωρεί από την Δόξα ο κ. Νικολαίδης

    Οριστική είναι η διάθεση του κ. Νικολαίδη να αποχωρήσει από την θέση του προέδρου της Δόξας Δράμας. Μάλιστα είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει στην Ερασιτεχνική Δόξα, το πακέτο των μετοχών του δωρεάν για να βρεθεί νέος μεγαλομέτοχος. Έκτακτο συμβούλιο της Ερασιτεχνικής Δόξα Δράμας για να βρεθεί λύση και να παρθούν αποφάσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

    Κωφίδης: «Επιπλέον κίνητρο προσπάθειας»

    Κωφίδης: «Επιπλέον κίνητρο προσπάθειας»

    Σε γραπτή δήλωση για το παιχνίδι του Ηρακλή με τον Παναθηναϊκό, προχώρησε σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα των «κυανόλευκων», ο προπονητής Σάββας Κωφίδης: Αντιμετωπίζουμε έναν μεγάλο αντίπαλο, όπως ο Παναθηναϊκός και στοχεύουμε να βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο τα καλύτερα ποιοτικά στοιχεία μας, επιχειρώντας να ελέγξουμε τη ροή του παιχνιδιού και να επιδιώξουμε την επιτυχία. Απαιτείται σκληρή προσπάθεια, σε όλα τα επίπεδα, καθαρό μυαλό και συγκέντρωση, από την αρχή ως το τέλος και υψηλός δείκτης αυτοπεποίθησης. Αυτά τα παιχνίδια προσφέρουν, πάντοτε, στους ποδοσφαιριστές επιπλέον κίνητρο προσπάθειας και σε συνδυασμό με τη συμπαράσταση του κόσμου μας, την οποία έχουμε ανάγκη σε απόλυτο επίπεδο, θα δώσουμε την μάχη μας». Ο κ. Κωφίδης μίλησε και για τον προηγούμενο αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Ήταν πραγματικά σημαντική για εμάς η εκτός έδρας νίκη στον αγώνα των Ιωαννίνων, τόσο σε βαθμολογικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, καθώς προερχόμασταν από ατυχή συγκομιδή σε δύο εντός έδρας αναμετρήσεις. Θα είναι λάθος, όμως, αν μείνουμε στο αποτέλεσμα της περασμένης αγωνιστικής».

    Αιχμές Ουζουνίδη για τη διαιτησία

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/72166f4e988e54bdac1e5ccbcb83f5fd_L.jpg?1260447310?1260447310?1260447310

    Η Λάρισα είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει ευνοηθεί από τη διαιτησία σύμφωνα με τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ο προπονητής της ΑΕΛ άφησε αιχμές για τους ρέφερι για τα πρώτα 13 ματς της Σούπερ Λίγκας.

    Ο προπονητής της Λάρισα αναφέρθηκε στη διαιτησία, ειδικά των τελευταίων αγώνων. «Δικαιούμασταν περισσότερους βαθμούς στα τρία τελευταία παιχνίδια, αλλά, όπως ξέρετε, το αποτέλεσμα εξαρτάται και από άλλους παράγοντες. Ο τρόπος που λειτουργεί η ομάδα με κάνει αισιόδοξο. Σε αυτά τα 13 ματς δεν υπάρχει ομάδα που να μην έχει ευνοηθεί. Η μοναδική ομάδα που δεν έχει ευνοηθεί σε κανένα ματς του πρωταθλήματος μέχρι τώρα είναι η δική μας κι αυτό δεν είναι φυσιολογικό», ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη στους παίκτες του.

    Για τον κυριακάτικο αγώνα με τον Πανιώνιο στο «Αλκαζάρ» και ο Ουζουνίδης είπε: «Ξέρουμε ότι το ματς με τον Πανιώνιο δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες και το ομαδικό πνεύμα που επιδεικνύουν στους τελευταίους αγώνες. Τα προβλήματα δεν λείπουν, καθώς Ιγκλέσιας και Σέρεμετ ταλαιπωρούνται από ίωση». Τέλος, επιβεβαίωσε τις θετικές εντυπώσεις για τον υπό δοκιμήν, Σάντερ Πούρι,

    Τι μέρα κι αυτή...

    Ξεκίνησε με το όνομα Κριστιάνο Μοράες.Είναι το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα όπως όλα δείχνουν για τον Δικέφαλο.Είναι οπως λέμε αρκετοί το "δεκάρι" που έψαχνε ο ΠΑΟΚ.Γρήγορος,τεχνίτης,αριστεροπόδαρος και διεισδυτικός.Είναι βραζιλιάνος με πορτογαλικό διαβατήριο.Τώρα το μόνο που μένει ειναι να προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα και στο αγωνιστικό στυλ της ομάδας και να δικαιώσει τον ΚΟΝΣΕΙΣΑΟ για την πρώτη του επιλογη σαν τεχνικός διευθυντής.
    Η μέρα συνέχίστηκε με την αναμενόμενη ανανέωση του συμβολαίου του VIEIRINHA μέχρι το καλοκαίρι του 2013 και με ρήτρα που φτάνει τα 15 εκατ.Σημαντική είδηση για τους οπαδούς-φιλάθλους του ΠΑΟΚ καθώς είναι ο πιο φορμαρισμένος ποδοσφαιριστής της ομάδας αλλα και όλου του πρωταθλήματος.
    Στο τέλος έχουμε την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου της Π.Α.Ε ΠΑΟΚ και πρώτη του ΖΗΣΗ ΒΡΥΖΑ ως προέδρου.Ο κ.Βιολίδης αναφέρθηκε στα οικονομικά στοιχεια της Π.Α.Ε Π.Α.Ο.Κ.Εμείς όμως δεν θέλουμε να μπλεχτούμε σε αριθμούς.Ο πρόεδρος του Π.Α.Ο.Κ αναφέρθηκε στην συμφωνία με τον ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΜΟΡΑΕΣ αλλά ήταν επιφυλακτικός γιατί θέλει να πέσουν πρώτα οι υπογραφές.Ακόμα αναφέρθηκε στην ανανέωση του VIEIRINHA και είπε πως ο παίκτης δεν πωλέιται.Κατά την γνώμη μας αυτός ο ποδοσφαιριστής αν πουληθεί θα πάει στο εξωτερικό.Αυτα για σήμερα και νομίζω πως ήταν αρκετα...

    Επιμέλεια : Χρήστος Ακριτόπουλος

    Ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων του Μουντιάλ


    Ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων του Μουντιάλ Η ΕΠΟ με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη, γνωστοποιεί ότι ξεκινάει η διάθεση των εισιτηρίων για την τελική φάση του Μουντιάλ 2010 για τους Ελληνες φιλάθλους. Μάλιστα αναφέρει και τις προϋποθέσεις που χρειάζονται, προκειμένου κάποιος να μπορέσει να πάρει τα "μαγικά χαρτάκια".

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    "Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας αγοράς εισιτηρίων για τους αγώνες της Εθνικής Ομάδας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010. Η συγκεκριμένη διαδικασία, σε πρώτη φάση, αφορά στην υποβολή αιτήσεων αγοράς εισιτηρίων, για τη διάθεση των οποίων ο κεντρικός έλεγχος ανήκει στην FIFA.

    ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

    -Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει έως τις 13 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 13:00 (Ελλάδας).

    -Κάθε ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα υποβολής αίτησης αγοράς έως τεσσάρων (4) εισιτηρίων ανά αγώνα. Θα πρέπει να είναι Ελληνας υπήκοος ή να διαθέτει μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα.

    -Επιτρέπεται η προκράτηση εισιτηρίων για τη φάση των «16» έως και τον τελικό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σε περίπτωση που η Εθνική δεν προκριθεί, τα χρήματα που έχουν χρεωθεί θα επιστραφούν μετά τη λήξη του Μουντιάλ 2010.

    -Δεν πρόκειται να επιβεβαιωθεί αμέσως καμία αίτηση. Η επιβεβαίωση από τη FIFA θα γίνει περίπου μια εβδομάδα μετά τη λήξη της διαδικασίας.

    -Οι πιστωτικές κάρτες των ενδιαφερόμενων θα χρεωθούν μόνο όταν γίνει η επιβεβαίωση της αγοράς των εισιτηρίων.

    -Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τα διαθέσιμα εισιτήρια, η FIFA θα διενεργήσει κλήρωση και στη συνέχεια θα ειδοποιήσει τους τυχερούς.

    -Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση tic@epo.gr".

    Ζάμερ: "Ελλειψη σεβασμού από τον Βενγκέρ"


    Ο Ματίας Ζάμερ Σκληρή κριτική άσκησε στον Αρσέν Βενγκέρ ο Ματίας Ζάμερ, με αφορμή την ενδεκάδα των νεαρών που χρησιμοποιήθηκαν από τον Γάλλο στο ματς των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ολυμπιακό. Αναφερόμενος στη σύνθεση των Αγγλων, ο παλαίμαχος Γερμανός άσος τη χαρακτήρισε "νηπιαγωγείο".

    "Είμαι απογοητευμένος από την επιλογή του Βενγκέρ", σχολίασε ο Ζάμερ, τεχνικός διευθυντής αυτή τη στιγμή της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. "Μιλάμε για το Τσάμπιονς Λιγκ, μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, και εκείνος κατέβασε ενδεκάδα με παίκτες νηπιαγωγείου. Μπορεί οι κανονισμοί της ΟΥΕΦΑ να του επιτρέπουν να κάνει κάτι τέτοιο, αλλά εγώ δεν μπορώ να το επικροτήσω. Θα πρέπει να υπάρχει περισσότερος σεβασμός στο Τσάμπιονς Λιγκ", κατέληξε ο Ζάμερ.

    Αβέβαιο το μέλλον του Φεράρα


    Ο Τσίρο Φεράρα Ο αποκλεισμός της Γιουβέντους από τους "16" μοιραία έφερε μουρμούρες στα αποδυτήρια των «μπιανκονέρι» και φήμες ότι τα περιθώρια ανοχής για τον Τσίρο Φεράρα έχουν στενέψει επικίνδυνα, τα πρώτα δημοσιεύματα για πιθανή απόλυσή του έκαναν ήδη την εμφάνισή τους στον ιταλικό Τύπο.

    Σύμφωνα με την "Corriere Dello Sport", ενδεχόμενο "στραβοπάτημα" στον επικείμενο αγώνα πρωταθλήματος με την Μπάρι θα σημάνει τη λήξη της συνεργασίας με τον Ιταλό τεχνικό. Η διοίκηση της Γιούβε πάντως αναζητεί ήδη πιθανούς αντικαταστάτες, με τα ονόματα των Ρομπέρτο Μαντσίνι, Σβεν Γκόραν Ερικσον και Γκους Χίντινκ στην κορυφή της λίστας.

    "Δε χάρηκα για την αποτυχία της Γιούβε"


    Ο Κλαούντιο Ρανιέρι... Αντίθετα με τις προβλέψεις που τον ήθελαν να "χαίρεται" για τον αποκλεισμό της πρώην ομάδας του, της Γιουβέντους, από τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Κλάουντιο Ρανιέρι δήλωσε ότι δεν βλέπει την αποτυχία των "μπιανκονέρι" στην Ευρώπη ως ρεβάνς για τη δική του πρόσφατη απόλυση.

    "Δεν αισθάνομαι ότι πήρα κάποιου είδους εκδίκηση από τη Γιουβέντους. Είμαι ευχαριστημένος στη νέα μου ομάδα", σχολίασε ο προπονητής της Ρόμα. "Αν θα προσπαθήσω να πάρω ρεβάνς στο Γιουρόπα Λιγκ; Δεν χρειάζομαι ρεβάνς. Είμαι στη Ρώμη, την πόλη μου, με την ομάδα μου, υπάρχει τίποτα καλύτερο από αυτό;", συμπλήρωσε ο Ρανιέρι.

    «Θέλουμε να ολοκληρώσουμε το έργο μας»

    «Θέλουμε να ολοκληρώσουμε το έργο μας»

    Για όλους και για όλα μίλησαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ζήσης Βρύζας και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Ηλίας Βιολίδης. Πρώτος τον λόγο πήρε ο κ. Βιολίδης που αναφέρθηκε σε οικονομικά στοιχεία. «Θα διαβάσω για πρώτη φορά εγώ τα οικονομικά στοιχεία, αν και ο υπεύθυνος οικονομικών είναι κ. Φαρλαλής. Ήθελα όμως να διαβάσω εγώ τα οικονομικά γιατί ήταν μία από τις δύσκολες στιγμές που είχα τα 2,5 τελευταία χρόνια που ενεργοποιούμαι στα κοινά. Ακούω διάφορους να λένε διάφορα. Κανείς όμως δεν λέει κάτι επώνυμα. Το χειρότερο είναι ότι δεν λέει κανείς την αλήθεια. Είμαι πολύ ήρεμος αν και μέσα μου είμαι εξοργισμένος. Η αλήθεια όμως είναι που φωνάζει. Αν κάτι φωνάζει είναι ο εσωτερικός έλεγχος που έχουμε στην ΠΑΕ από ορκωτούς λογιστές, που παραδίδεται κάθε έξι μήνες στον ερασιτέχνη. Αν κάτι φωνάζει είναι το ενημερωτικό δελτίο που έχουν όλες οι τράπεζες στις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου. Το δελτίο αυτό περνάει από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς και πολλούς ελέγχους. Μας έγινε έλεγχος από την εφορία για τα τελευταία 2,5 χρόνια. Η λογιστική διαφορά είχε να κάνει με ένα ποσό 30.000 Ευρώ. Ήταν αστείο ποσό και προς τιμήν τους το παραδέχθηκαν και οι εσωτερικοί ορκωτοί λογιστές. Συνεπώς εγώ πρέπει να καταπιώ το θυμό και την οργή μου. Εμείς είμαστε διορισμένοι από τα 3.000 μέλη του ερασιτέχνη. Όποιος θέλει επώνυμα σήμερα ή αύριο το πρωί, η πόρτα της ΠΑΕ είναι ανοιχτή. Από την πρώτη μέρα που μας έφερε ο Θόδωρος Ζαγοράκης ένα πράγμα είχαμε σαν οδηγό. Την αλήθεια. Και μεταξύ μας και με τον κόσμο. Δεν θέλω να μιλήσω τι έγινε μέχρι τις 30/6 αφού έχει αναλυθεί από τον κ. Μανδρίνο. Δεν θέλω να μιλήσουμε για τον προϋπολογισμό της χρονιάς. Ακούστηκε ότι ο ΠΑΟΚ είναι μέσα 2εκ., Ευρώ. Αυτή την στιγμή ο προϋπολογισμός της εταιρίας, που σημαίνει τα λιγότερα πιθανά έσοδα, με τα περισσότερα πιθανά έξοδα, ναι έχει μία απόκλιση 2εκ. Ευρώ. Έχουμε όμως βάλει λιγότερα εισιτήρια από πέρυσι, δεν έχουμε βάλει μέσα τους αγώνες κυπέλλου κ.τ.λ. Άρα ας μην βιάζονται πολλοί. Ακούστηκε κατά κόρον αν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δημοσίευσε ισολογισμό της 30.6. Είναι δυνατόν να μην δημοσιεύσουμε ισολογισμό; Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέχρι πρότινος δημοσίευε ισολογισμό σε πέντε εφημερίδες. Επί των ημερών μας υπάρχουν ολοσέλιδες καταχωρήσεις σε δέκα εφημερίδες. Κάποιοι όμως δεν θέλανε να το δούνε. Μέχρι σήμερα έχουμε από εισπράξει από εισιτήρια διαρκείας 7.160.000 Ευρώ. Από παίκτες 250.000 Ευρώ (δεύτερη δόση Φερναντές). Από συνδρομές παιδιών στις ακαδημίες, 44.600 Ευρώ. Από χορηγίες 3.069.000 και 150.000 Ευρώ από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Σε ότι αφορά τα έξοδα, 2.448.000 έχουν δοθεί προς παίκτες. Επίσης 1.812.000 προς ομάδες. Παράλληλα 1.507.000 ήταν οι φόροι. 895.000 δώσαμε σε μισθοδοσία και 360.000 στον Α.Σ. εκ των οποίων οι 270.000 αφορούν την φετινή χρήση και 90.000 υπόλοιπο περσινής. Δόθηκαν 916.000 για το προπονητικό κέντρο στη Μεσήμβρια,
    1.216.000 σε προμηθευτές, γηπεδικά έργα (τουρνικέ, καλλωπισμός γηπέδου κ.τλ. κόστισαν 600.000 Ευρώ), 700.000 σε έξοδα αγωνιστικού τμήματος».

    «Η ζητιανιά τελείωσε»

    Συνεχίζοντας, ο Ηλίας Βιολίδης πρόσθεσε: «Ο ΠΑΟΚ έχει 401.000 Ευρώ στη τράπεζα για τις μελλοντικές του υποχρεώσεις. η εποχή της ζητιανιάς πέρασε. Η εποχή που μαζεύαμε
    δέκα – δέκα Ευρώ ή κάποιους τους ξυπνούσαν από το σπίτι τους για να «πετάξει» η ομάδα κι αυτό σας το λέω από προσωπική πείρα, πέρασε. Τελείωσε. Θέλω να πω κάτι που αφορά τον Α.Σ. ΠΑΟΚ γιατί κάποιοι κόπτονται. Αυτοί που τον κ. Κατσαρή οι ίδιοι λοιδορούσαν και τον αφήναν μόνο του στις δύσκολες στιγμές. Ο Α.Σ. ΠΑΟΚ έχει πάρει 260.000 Ευρώ και υπάρχει ένα υπόλοιπο 200.000 Ευρώ. Σε συνεννόηση και σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ερασιτέχνη με τον οποίο είχαμε, έχουμε και θα έχουμε άριστη συνεργασία, δεν έχει αποδοθεί ακόμη. Εμείς όταν είχαμε κάνει προϋπολογισμό, υπολογίσαμε γύρω στα 4εκ. Ευρώ διά πέντε δόσεις. Οι δύο πρώτες όμως ήταν 700.000 Ευρώ και υπάρχει ένα έλλειμμα. Δόθηκαν 900.000 Ευρώ γιατί οι δόσεις ήταν ισόποσες σε όλες τις ομάδες. Όταν έχουμε δυσκολία πάμε στη μάνα του συλλόγου που ξέρουμε
    ότι θα μας βοηθήσουνε. Αυτό συζητήθηκε στο δ.σ. του ερασιτέχνη όμως και αυτό αποκρύφτηκε. Πάλι δεν το άκουσαν κάποιοι; Θεωρώ ότι τον τελευταίο καιρό στον ΠΑΟΚ κωφεύουν πολλοί ή δεν λένε την αλήθεια. Σίγουρα δεν την λένε επώνυμα. Αναφέρθηκα πολύ σε αυτό το ζήτημα, γιατί μας ενοχλεί όλους μας. Ευχαριστώ πολύ».

    «Συνεχίζουμε το έργο μας»

    Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ζήσης Βρύζας που είπε: «Ήταν κατατοπιστικότατος ο κ. Βιολίδης. Εμείς συνεχίζουμε με πλήρη συνείδηση της ευθύνης, το έργο μας σε αυτή την ομάδα. Έχοντας άξιους συνεργάτες δίπλα μας και ακολουθώντας το πλάνο μας. Έχουμε όρεξη και δύναμη να το κάνουμε. Ξέρουμε και δεχόμαστε την αντιπολίτευση. Αυτούς όμως που με τεκμηριωμένη άποψη μπορούν να μας κάνουν να είμαστε πιο σοβαροί και υπεύθυνοι».
    Στη συνέχεια ο Ηλίας Βιολίδης μολονότι ερωτήθηκε, δεν θέλησε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα: «Προσωπικά ενημερώνομαι από το γραφείο Τύπου για ότι υπάρχει στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Πολλοί μιλάνε για οικονομικούς ελέγχους. Σε εμένα δεν τέθηκε ζήτημα που μου έλεγαν ότι δεν μπορεί να είμαι ελέγχων και ελεγχόμενος; Αυτό δεν θίγει την αξιοπρέπεια μου; Αν θέλει κάποιος να πει κάτι ας έρθει να το πει αληθινά και τεκμηριωμένα. Να πει την αλήθεια. ποία είναι η αλήθεια; Ότι δεν μπορώ να συμμετέχω στο δ.σ. του ερασιτέχνη γιατί έχω μετοχές της ΠΑΕ; Εγώ έχω και δεν το κρύβω. Αν τις μεταβίβαζα στη γυναίκα μου θα ήταν δηλαδή πιο τίμιο; Αυτή είναι η αξιοπρέπεια»; Όταν τέθηκε το θέμα που έθιξε ο Γιάννης Παπαδόπουλος περί νομικού κωλύματος, ο κ. Βιολίδης είπε: «Οι νομικές απόψεις διίστανται. Το θέμα αφορά και άλλες ομάδες όμως στον ΠΑΟΚ μόνο θίχτηκε το θέμα. Εδώ υπάρχει το ιδιωτικό συμφωνητικό της μεταβίβασης των μετοχών του κ. Παπαδόπουλου στη γυναίκα του. Εδώ είμαστε όλοι ΠΑΟΚ και θέλουμε αλήθειες. Αν δεν μας κάνει ο Βιολίδης, βγαίνουμε και το λέμε. Εγώ ότι έχω πει δεν το παίρνω πίσω. Φυσικά και ισχύει η παραίτηση μου από τον ερασιτέχνη. Είναι η δεύτερη φορά που το αντιμετωπίζω. Το είχα αντιμετωπίσει και στο μπάσκετ».

    Για την ανοιχτή πόρτα που μίλησε ο κ. Βιολίδης διευκρίνισε: «Η πόρτα είναι ανοιχτή για τους 12.500 μετόχους και όλα τα μέλη του ερασιτέχνη για να ελέγξουν την ΠΑΕ. Που ελέγχεται ήδη από δύο ορκωτούς. Κι αυτοί θίχτηκαν με αυτά που ακούγονται».

    Για το αν μόνο οι τοποθετήσεις του κ. Παπαδόπουλου δημιούργησαν την οργή στον κ. Βιολίδη, αυτός απάντησε: «Με τον κ. Παπαδόπουλο έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις για τον ΠΑΟΚ. Δεν έχω να χωρίσω κάτι μαζί του. Απλά δυστυχώς γι΄ αυτόν και θα καταλάβει το λάθος του, έχει συγκεντρώσει επάνω του κάποιους που φοβούνται να πούνε κάποια πράγματα. Μέσω του κ. Παπαδόπουλου θέλουν να εκφράσουν την αντίθεση τους. Όταν θα το καταλάβει, θα είναι αργά».

    Για το αν μεγεθύνεται το θέμα και η ένταση ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ απάντησε: «Μόλις χάσαμε από την ΑΕΚ μεγεθύνθηκε. Μόλις κερδίσαμε την ΑΕΛ ηρέμησαν. Δηλαδή η αξιοπρέπεια μας εξαρτάται από τα αποτελέσματα της ομάδας»;

    «Η πόρτα είναι πάντοτε ανοιχτή για το Ζαγοράκη» – «Οποιοσδήποτε ικανός είναι ευπρόσδεκτος»

    Για το αν σκοπεύουν να ανοίξουν την ΠΑΕ σε διοικητικό επίπεδο σε άλλους ανθρώπους, πρώτα απάντησε ο κ. Βρύζας: «Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο στο οποίο πάνω δουλεύουμε. Η ομάδα ξεκίνησε με τον Θόδωρο Ζαγοράκη και ξέρετε τη σχέση και τη φιλία που έχουμε. Η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή γι΄ αυτόν. Σκέψεις για έξτρα ανθρώπους υπάρχουν. Ο κ. Μανδρίνος είχε πολύ σοβαρούς προσωπικούς λόγους και αποχώρησε. Είχε παραιτηθεί όταν ακόμη ήταν πρόεδρος ο κ. Ζαγοράκης όμως του είχα ζητήσει προσωπικά να παραμείνει για λίγο καιρό ακόμη ώστε να μας βοηθήσει. Σε ότι αφορά την πλαισίωση της ομάδας με άλλους ανθρώπους είμαστε ανοιχτοί. Οποιονδήποτε θεωρήσουμε ότι είναι ικανός, είναι ευπρόσδεκτος».

    «Ο Ζαγοράκης είχε φθάσει μία ανάσα από τη λύση στο θέμα των χρεών»

    Για το θέμα της ρύθμισης των χρεών και το αν υπάρχει κάποια πρόοδος, απάντησε ο κ. Βρύζας: «Το θέμα των χρεών είναι προτεραιότητα. Εξαρτάται η βιωσιμότητα του ΠΑΟΚ και κατά πόσο μπορεί αυτή η ομάδα να δει διαφορετικά το μέλλον της. Δουλεύουμε πολύ σε αυτό το κομμάτι. Έχουμε δείξει ότι μιλάμε πως όταν έχουμε κάτι να πούμε. Σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν
    περίοδοι που γίνονται πράγματα που δεν πρέπει να βγαίνουν προς τα έξω. Όταν γίνει κάτι θα το μάθετε. Σας διαβεβαιώ ότι ο Θόδωρος Ζαγοράκης έφθασε μία ανάσα απο΄την λύση και ήταν καθαρά συγκυριακό το θέμα που δεν έγινε γιατί προέκυψε αλλαγή του υπουργού εκείνη την στιγμή. Η δύναμη που έχει ο ΠΑΟΚ και που έχει η θέση του προέδρου του ΠΑΟκ είναι γνωστή σε όλους μας και ξέρουμε τον τρόπο να την κάνουμε να την καταλάβουν και οί άλλοι».

    Για το θέμα της απόκλισης του προϋπολογισμού και τα στοιχεία του τελευταίου τριμήνου, ο Ηλίας Βιολίδης είπε: «Αυτή την στιγμή έχουμε ένα πλεόνασμα. Τα νούμερα θα διαμορφωθούν ανάλογα με τις παραμέτρους που υπάρχουν. Αν προχωρήσουμε στο κύπελλο θα αναμορφωθεί περισσότερο. Αν υπάρξουν εισπράξεις στα play-off επίσης θα υπάρξει βελτίωση. Η τρίτη παράμετρο είναι το μετοχικό κεφάλαιο γιατί έχουμε υπολογίσει το 1/3″.

    Για το αν υπάρχει κεφάλαιο για μεταγραφές, ο Ζήσης Βρύζας απάντησε: «Υπάρχει και το καταλαβαίνουν όλοι, μία πολύ σφιχτή οικονομική πολιτική από την πλευρά μας. Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς τον δρόμο της εξυγίανσης. Εμείς θα ενισχύσουμε την ομάδα όπως πιστεύουμε ότι μας επιτρέπουν τα οικονομικά μας για να είμαστε ικανοποιημένοι στο τέλος της χρονιάς».

    «Κάποιοι μας πληγώνουν καθημερινά»

    Για το αν ο κ. Βιολίδης παραιτήθηκε από τον ερασιτέχνη για τις αντιδράσεις μίας μειοψηφίας τόνισε: «Εγώ δε βλέπω απέναντι στο πρόσωπο του κ. Παπαδόπουλου έναν εχθρό. Δεν στοχοποιώ κανέναν και εννοώ τον κ. Γιάννη Παπαδόπουλο. Υπάρχει και μία ομάδα
    ανθρώπων που τον ψήφισε. Συνεπώς δεν είναι αντίδραση ενός μόνο ανθρώπου. Εκπροσωπεί μία τάση ανθρώπων. Τους λόγους και το γιατί έφθασε ο Θόδωρος Ζαγοράκης στην απόφαση του, θα το αναφέρει ο ίδιος όταν έρθει η ώρα. Αυτό δεν θα αρέσει σε πολλούς. Είναι λόγοι που αφορούν την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Μπορεί να υπάρχουν και κάποιοι προσωπικοί του λόγοι που να μην γνωρίζω. Η αξιοπρέπεια δεν μετριέται. Εγώ σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις που έχω με τον
    Ζαγοράκη του έχω πει ότι δεν θα σκεφτόμουν ποτέ να γυρίσω. Κάποιοι μας πληγώνουν καθημερινά. Όχι ο ίδιος ο ΠΑΟΚ. Εμείς είμαστε εδώ. Ο ΠΑΟΚ πλέον έχει μπει σε ένα δρόμο. Από εκεί και πέρα εμείς έχουμε χάσει πολλά από την προσωπική μας ζωή, τις δουλειές μας… τα πάντα. Την αξιοπρέπεια μας όμως δεν πρόκειται να την χάσουμε. Τουλάχιστον αυτό θα το κρατήσουμε. Όλοι έχουμε τις αντοχές μας».

    Για το τι θα συμβεί αν αποχωρήσει και ο Ζήσης Βρύζας, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ απάντησε: «Ξέρω πολύ καλά πόσο ρευστά είναι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Έχω την όρεξη και την διάθεση να συνεχίζω να δουλεύω σκληρά. Θέλω να δω αυτό το έργο να ολοκληρώνεται».

    Για το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίο και τον στόχο που έχει τεθεί, ο κ. Βιολίδης είπε: «Έχουμε θέσει σαν στόχο τις 700.000 Ευρώ. Τη Δευτέρα κατατίθεται στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς όλος ο φάκελος της ΠΑΕ. Λίγο μετά τις γιορτές και ίσως μέσα στις γιορτές ίσως να έχει τελειώσει. Η αύξηση θα ανοίξει στις 15/1 και θα διαρκέσει για ένα μήνα».

    Για το τι είναι πιο δύσκολο, αν είσαι ποδοσφαιριστής, τεχνικός διευθυντής ή πρόεδρος ο Ζήσης Βρύζας απάντησε: «Να είσαι ποδοσφαιριστής είναι το πιο όμορφο επάγγελμα στον κόσμο. Είναι πιο δύσκολο να είσαι πρόεδρος. Σαν τεχνικός διευθυντής διαχειρίζεσαι ένα συγκεκριμένο τομέα της ομάδας. Ως πρόεδρος πρέπει να έχεις μία σφαιρική άποψη και να εμπνέεις τους ανθρώπους για να δουλέψουν όπως θέλεις».

    Για τον Σέρτζιο Κονσεισάο ο κ. Βρύζας τόνισε: «Έχει τα προσόντα και την θέληση. Έχει ένα όνομα παγκοσμίως γνωστό και εμείς ως ΠΑΟΚ μπορούμε να πάρουμε από τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Όπως αυτός πρέπει να τιμήσει ότι ο ΠΑΟΚ τον διάλεξε για την θέση αυτή. Είναι άξιος και θα τον στηρίξουμε».

    «Όλοι ξεκινούσαν με… εκατομμύρια»

    Για το αν προσεγγίζονται επιχειρηματίες για να επενδύσουν στον ΠΑΟΚ, ο κ. Βιολίδης είπε: «Στο διάστημα που βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ συνήθως όταν κάποιος έλεγε ότι ενδιαφέρομαι, πάντα ξεκινούσε με εκατομμύρια. Είχαμε φορτηγά εδώ απ΄ έξω… Φυσικά αναλάμβανα το έργο να ανιχνεύσω τι συμβαίνει. Δεν υπήρχε όμως καμία αξιοπιστία. Κανείς δεν είχε τα εχέγγυα. Το έκαναν φιλολογικά. Φυσικά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται και ψάχνει για ανθρώπους που μπορούν να πλαισιώσουν την ομάδα ή ακόμη και να αναλάβουν. Βεβαίως και ψάχνουμε». Ο κ. Βρύζας συμπλήρωσε: «Προσωπικά στη μία περίπτωση που μου έτυχε, αισθάνθηκα ότι πρέπει
    να είμαστε φύλακες της αξιοπρέπειας του συλλόγου. Να μας αποδείξουν τι εχέγγυα έχουν και τι στόχους για να βγούμε και εμείς στον κόσμο και να πούμε ότι αυτοί μπορούν να αναλάβουν. Μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει δείξει αυτά τα στοιχεία».

    «Είμαστε κοντά σε συμφωνία με τον Μοράες» – «Ο Βιεϊρίνια δεν πωλείται»

    Για την περίπτωση του Κριστιάνο Μοράες που ήρθε για τον ΠΑΟΚ, ο Ζήσης Βρύζας είπε: «Είμαστε κοντά σε μία συμφωνία. Είναι αλήθεια ότι ήταν η πρώτη επιλογή μας για την θέση αυτή. Είμαι επιφυλακτικός μέχρι να πέσουν οι υπογραφές». Για την ανανέωση του Βιεϊρίνια τόνισε: «Ο Βιεϊρίνια δεν πωλείται. Ο παίκτης ανανέωσε. Η ρήτρα του είναι 15εκ. Ευρώ». Ο Ηλίας
    Βιολίδης επισήμανε: «Με το που κάνουμε κάτι αμέσως εμφανίζονται διάφορα σενάρια. Αυτό το κάτι γίνεται για να προασπιστούν τα συμφέροντα του συλλόγου. Έζησα κάτι με την ψήφο του ΠΑΟΚ για την προεδρίας της Λίγκας. Αν ψηφίζαμε Παπουτσάκη θα ήμασταν στο άρμα του Κόκκαλη, αν ψηφίσαμε Πατέρα θα ήμασταν στο άρμα του Παναθηναϊκού. Αν ψηφίζαμε λευκό θα μιλούσαν για… άβουλα όντα που δεν έχουν άποψη. Ψηφίσαμε Παπουτσάκη γιατί αυτό εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟΚ έπαιξε πρωταγωνιστικό

    ρόλο στις εξελίξεις. Ο ΠΑΟΚ είναι στο δικό του άρμα. Η εντολή που είχα εγώ από τον πρόεδροθ μου ήταν να ψηφίσουμε τον κ. Παπουτσάκη. Ο πρόεδρος είχε ξεκάθαρη άποψη».

    Για τον καταμερισμό των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τα χρέη προς τρίτους ο κ. Βιολίδης απάντησε: «Είναι 70.000 Ευρώ στον Γιώργο Κούτση που είναι διακανονισμένα. Συνολικά είναι 170.000 Ευρώ προς τρίτους. Σε ότι αφορά τις μετοχές, μπορώ να σας πω ότι ο κ. Μανδρίνος κατέχει τις μετοχές του ενώ οι μετοχές του κ. Γκαγκάτση επέστρεψαν σε εμένỨ

    «Περιμένουμε ρευστότητα για να προχωρήσει το έργο στη Μεσήμβρια»

    Για το πότε εκτιμάται η ολοκλήρωση του αθλητικού κέντρου, ο Ζήσης Βρύζας είπε: «Μπορεί να υπάρχει μέσα από έναν προγραμματισμό, ένα δίμηνο δυσκολίας. Σε αυτή την φάση είμαστε την στιγμή αυτή. Δεν μπορούμε συνεπώς να πούμε πότε θα είναι έτοιμο. Θέλουμε να το τελειώσουμε μέχρι το καλοκαίρι. Εννοώ να γίνει το κεντρικό κτίριο και τα 600 τ.μ. που είναι το κτίριο για τους νέους. Περιμένουμε την ρευστότητα για να προχωρήσουμε».

    Για το αν ο Ζήσης Βρύζας αισθάνεται ότι έχει πετύχει το πλάνο τόνισε: «Λάθη κάνουν όλοι. Λάθη δεν κάνει μόνο όποιος κοιμάται. Σε γενικές γραμμές το αγωνιστικό πλάνο βαδίζει προς τα εκεί που θέλουμε».

    Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να γίνει πρωταθλητής με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν, ο κ. Βρύζας τόνισε: «Δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα. Εμείς ξεκινήσαμε πριν από δύο χρόνια μία ανασύνταξη της ομάδας σε όλη την δομή της. Σε ότι αφορά το διοικητικό, το οργανωτικό, τις ακαδημίες… Η ομάδα είναι ένα σύνολο από πράγματα. Αυτό που βλέπουμε την Κυριακή είναι η
    κορυφή. Δεν είναι εύκολο το έργο. Όταν λέω να ολοκληρωθεί το έργο μας εννοώ όλα αυτά να είναι σε βαθμό πάνω από το 90%».

    «Θα μιλήσουμε με τον κ. Σάντος και θα πάρουμε την καλύτερη απόφαση»

    Για την προφορική συμφωνία με τον Φερνάντο Σάντος και το αν θα υπάρξει και γραπτή συμφωνία, ο πρόεδρος της ΠΑΕ είπε: «Θα μιλήσουμε με τον κ. Σάντος και θα πάρουμε την καλύτερη απόφαση για τον ΠΑΟΚ».

    «Ίσως πάρουμε έναν ακόμη»

    Για τα μεταγραφικά ζητήματα ο Ζήσης Βρύζας επισήμανε: «Ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να σου προκύψει. Έχουμε δουλέψει όλο αυτό το διάστημα ώστε να πάρουμε παίκτες που θα είναι όσο το δυνατόν συντομότερα στη διάθεση μας. Αν ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Κριστιάνο θα είναι ο πρώτος παίκτης. Ίσως να πάρουμε έναν ακόμη όμως ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει».

    Για τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται το καλοκαίρι ο κ. Βρύζας είπε: «Πρώτα επικοινωνούμε με τους ποδοσφαιριστές μας και μετά θα ανακοινώσουμε στον Τύπο τι θα συμβεί».

    «Η ήττα δεν χωνεύεται με τίποτα»

    Για το αν ο Ζήσης Βρύζας εκνευρίζεται που η ομάδα δεν κερδίζει ντέρμπι είπε: «Η ήττα δεν χωνεύεται με τίποτα. Το συναίσθημα αυτό είναι μη αποδεκτό. Ξέρω πολύ καλά ότι η ισορροπία που πρέπει να έχεις σαν αθλητής αλλά και σαν ομάδα για να το μεταδώσεις αυτό, δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να έχεις πρωταθλητές στην ομάδα σου σε όλους τους τομείς. Αυτό το περνάς από τις προσωπικότητες των ανθρώπων και την οργάνωση. Μας προβληματίζει σίγουρα το θέμα και έχουμε καταναλώσει πολλές ώρες για να βρούμε λύση. Πιστεύω θα την βρούμε την λύση. Είναι κάποια θέματα αγωνιστικά και σε ότι αφορά τις νοοτροπίες και τον τρόπο που αντιμετωπίζονται κάποια παιχνίδια όμως θα μείνουν μεταξύ μας»¨.

    «Έχουμε προγραμματισμένα ραντεβού για αποδεσμεύσεις»

    Για το θέμα των αποδεσμεύσεων που έθιξε και ο κ. Σάντος ο Ζήσης Βρύζας είπε: «Έχουμε προγραμματισμένα ραντεβού με ποδοσφαιριστές που δεν είναι στα πλάνα από τον Ιανουάριο και μετά».

    «Χάσαμε το ρεαλισμό και την ισορροπία μας»

    Όσο για την χρονιά που ήταν πιο δύσκολη για τον Ζήση Βρύζα… «Η πρώτη ήταν η πιο δύσκολη χρονιά. Όμως αυτή η τρίτη είναι η πιο δύσκολη γιατί η ομάδα έκανε πέρυσι ένα άλμα παραπάνω απο΄τις δυνατότητες τους. Είναι άλλο κομμάτι η αγωνιστική δυναμική και άλλο η δυναμική του συλλόγου. Στο βάθος του μυαλού μας φέτος υπήρχε η περσινή επιτυχία. Χάσαμε λοιπόν λίγο το ρεαλισμό και την ισορροπία μας. Η διαχείριση της χρονιάς αυτής είναι δύσκολη από βδομάδα σε εβδομάδα και από μέρα σε μέρα».

    «Κινήσεις μόνο για το συμφέρον του ΠΑΟΚ»

    Για το αν θα θυσιαζόταν ο αγωνιστικός σχεδιασμός για την λύση στο θέμα των χρεών αλλά και για το θέμα του γηπέδου, ο κ. Βρύζας ήταν ξεκάθαρος: «Όλοι θα δεχόμασταν αντί για πέντε μεταγραφές να γίνουν τρεις και να λυθεί το θέμα των χρεών. Από την άλλη η ανάπτυξη του ΠΑΟΚ πρέπει να συνεχιστεί. Σε ότι αφορά το γηπεδικό, η αλήθεια είναι ότι αυτή την στιγμή δεν έχουμε ασχοληθεί ενεργά. Έχουν γίνει κάποιοες συζητήσεις και μου έχει προταθεί να γίνει μία προμελέτη για το αν μπορεί να γίνει γήπεδο στην Τούμπα. Έχουμε ενημερώσει τον ερασιτέχνη γι΄ αυτό. Πιστεύω προσωπικά ότι σε ότι αφορά το γήπεδο και την διοίκηση… πρέπει να κινείσαι και να κάνεις πράγματα για το καλό του ΠΑΟΚ. Στο διάστημα που είμαστε και θα είμαστε εδώ δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάποια ενέργεια προς συμφέρον κάποιου. Πρέπει να ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε και πού μπορούμε να κάνουμε κάτι ώστε να πάρουμε την καλύτερη απόφαση».

    «Η ομάδα έχει χαρακτήρα»

    Για το αν ο ΠΑΟΚ παίζει καλό ποδόσφαιρο ή έχει προβλήματα μεσοεπιθετικά, ο κ. Βρύζας απάντησε: «Είναι διαφορετικό το ωραίο ποδόσφαιρο από το καλό ποδόσφαιρο. Η ομάδα κατά τη γνώμη μου έχει χαρακτήρα. Είναι σαν ένας άνθρωπος που πρέπει να βρίσκει απαντήσεις. Έχουμε καταφέρει να περάσουμε στους παίκτες μας κάποια σημαντικά μηνύματα. Θα προτιμούσαμε όλοι να κερδίζει η ομάδα 4-0 όλα τα παιχνίδια. Όμως δεν γίνεται να συμβεί αυτό σε ένα μικρό περιθώριο που είχαμε. Θα ήταν ευκολότερο να το πετύχουμε αν είχαμε την οικονομική δυνατότητα. Μία ομάδα για να κατακτήσει ένα ποδοσφαιρικό θέμα, όπως και ένας παίκτης μπορεί να χρειαστεί δύο και τρεις μήνες για να το μάθεις. Εμείς λέω ότι είμαστε στο σωστό δρόμο σε αυτή την κατεύθυνση. Στην διάρκεια πιστεύουμε ότι θα φθάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε».

    Για το αν ο κ. Βρύζας θεωρεί ότι υπήρξε λάθος διαχείριση της περσινής δεύτερης θέσης που κατέκτησε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος: «Στόχος της ομάδας πρέπει να είναι η ολοκλήρωση της. Δεν μπορεί το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα να μην συμβαδίζει και με την γενικότερη οργάνωση της. Είναι λογικό και εμείς να απαιτούμε στόχους από τον προπονητή».

    «Έρχονται στιγμές που νιώθεις μ…»

    Ο Ηλίας Βιολίδης απάντησε και για το αν υπάρχει «κόλλημα» στο θέμα του γηπέδου εξαιτίας των διαφωνιών που υπάρχουν: «Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο έργο εξαρτάται από χρονικές στιγμές. Την στιγμή που αναλάβαμε ο ΠΑΟΚ ήταν στα όρια της απαξίωσης και χρεωμένος. Βρήκαμε ένα τέτοιο ΠΑΟΚ. Δεν μπορούσαμε λοιπόν να κάνουμε τέτοια βήματα. Το τελευταίο βήμα που μένει να λυθεί
    είναι αυτό των χρεών. Μετά θα πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα το θέμα του γηπέδου. Χωρίς γήπεδο δεν μπορεί να πάει μπροστά η ομάδα. Φυσικά και όταν έρθει εκείνη η ώρα, δεν πιστεύω ότι θα σταθεί κανείς στην σκοπιμότητα των λίγων. Εμείς πάμε να κάνουμε ένα αθλητικό κέντρο και πολλές φορές ρωτούν τον Γιώργο Μιχαηλίδη από που παίρνει το χορτάρι κ.τ.λ. Είναι μία
    αρρώστια που έχει ο ΠΑΟΚ. Πολλές φορές έχω πει στον εαυτό μου στα 2,5 χρόνια που ασχολούμαστε ενεργά πως «όχι, δεν θα υποχωρήσω». Έρχονται όμως στιγμές που νιώθεις μ…».

    «Στα πλάνα της επόμενης χρονιάς Αθανασιάδης και Μπαλάφας»

    Σε ότι αφορά τους δανεικούς ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, ο Ζήσης Βρύζας τόνισε: «Υπάρχει προοπτική επιστροφής. Στα πλάνα μας για την επόμενη χρονιά είναι ο Κλάους Αθανασιάδης και ο Σωτήρης Μπαλάφας. Από εκεί και πέρα, θα επιλέξουμε έναν ακόμη παίκτη».

    Για τους έλληνες παίκτες του ΠΑΟΚ και τις επικείμενες αποφάσεις της FIFA ο πρόεδρος της ΠΑΕ δήλωσε: «Μας απασχολεί πολύ το θέμα και από τις κινήσεις μας φαίνεται αυτό. Θα συνεχιστεί αυτό».

    Ο Ζήσης Βρύζας έκανε και μία διευκρίνιση σε ότι αφορά το θέμα της επιστροφής του Θοδωρή Ζαγοράκη που έμοιαζε να θίγει: «Ο ΠΑΟΚ δεν είναι καφενείο να ανοίξεις την πόρτα και να μπεις. Ο κ. Ζαγοράκης έχει μεγάλη συνείδηση και συναίσθηση του τι είναι φεύγω κι έρχομαι. Εγώ είπα την προσωπική μου άποψη ότι άνθρωποι όπως ο Ζαγοράκης δεν υπάρχει η πολυτέλεια να βρίσκονται εκτός ΠΑΟΚ».

    Για την προσφορά του Βασίλη Κουτσιανικούλη που αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις του ΠΑΟΚ, ο κ. Βρύζας είπε: «Είμαστε ικανοποιημένοι όμως περιμένουμε ακόμη περισσότερα από τον Βασίλη. Όταν πηγαίνεις σε μία ομάδα με άλλους στόχους από αυτή που
    ήσουν, χωρίς να θέλω να μειώσω τον Εργοτέλη, είναι δύσκολο. Και μόνο που έπαιζε μπροστά σε 1.000 άτομα και τώρα παίζει μπροστά σε 30.000 λέει πολλά. Θα προσπαθήσουμε και εμείς να του δώσουμε τα εχέγγυα και να τον βοηθήσουμε για να πετύχει».Πηγη Μετροσπορ

    Ο καιρός-Μερική απαγόρευση απόπλου λόγω κακοκαιρίας

    http://www.news247.gr/data/content/11/cnt112667/140059_b.jpg

    Την αναστολή των προγραμματισμένων δρομολογίων των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων αποφάσισε το Κεντρικό Λιμεναρχείο, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε ορισμένες θαλάσσιες περιοχές της χώρας.

    Οι ταξιδιώτες καλό είναι να επικοινωνούν με τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές και τα ναυτικά πρακτορεία για να ενημερώνονται για ακυρώσεις ή όχι των δρομολογίων τους.

    Προβλήματα έχουν προκαλέσει οι άνεμοι εντάσεως 8 έως και 9 μποφόρ στον Θερμαϊκό Κόλπο και το βόρειο Αιγαίο. Το Λιμεναρχείο καλεί τους κυβερνήτες μικρών σκαφών να κατευθυνθούν σε ασφαλές αγκυροβόλιο.

    Κλειστά παραμένουν τα λιμάνια στη Θάσο, το Βόλο και την Καβάλα.

    Στην Αττική, η ξαφνική νεροποντή έπληξε την περιοχή των Θρακομακεδόνων και του Μενιδίου, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια. Η κεντρική λεωφόρος της περιοχής, η Λ. Καραμανλή παραμένει απροσπέλαστη για οχήματα.

    Κλειστή παραμένει η παραλίμνια επαρχιακή οδός Ρεντίνα - Βόλβη στη Θεσσαλονίκη από νερά και μπάζα που μετέφερε η δυνατή βροχή. Η κίνηση διεξάγεται μέσω της Εγνατίας Οδού. Στο σημείο σπεύδουν πυροσβεστικά οχήματα και δυνάμεις της τροχαίας, προς αποκατάσταση των κυκλοφοριακών προβλημάτων.

    Οι ισχυροί άνεμοι και οι σφοδρές καταιγίδες βύθισαν στο σκοτάδι το βράδυ της Τετάρτης πολλές περιοχές στα ανατολικά της πόλης, όπως το Πλαγιάρι. Συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται για να λύσουν το πρόβλημα.

    Με αντιολισθητικές εξυπηρετούνται όσοι οδηγοί διέρχονται τα οδικά δίκτυα σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας, της Ηπείρου, στη Νάουσα, στα ορεινά της Καρδίτσας, στην Κοζάνη και την Φλώρινα εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης. Στην αντίθετη περίπτωση, τα οχήματα ακινητοποιούνται.

    Οι υπηρεσίες της τροχαίας συνιστούν την προσοχή των οδηγών κατά την κίνησή τους στο οδικό δίκτυο, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα.

    Σε κατάσταση ετοιμότητας έχει τεθεί η υπηρεσία πολιτικής προστασίας και όλοι οι αρμόδιοι φορείς, καθώς σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Ε.Μ.Υ., ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή επιδείνωση στη Μακεδονία και πρόσκαιρα στην Ήπειρο, με χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και τα χιονιά σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 500 μέτρα.

    Κούπερ: «Δημιουργούμε ομάδα από μέταλλο»

    Κούπερ: «Δημιουργούμε ομάδα από μέταλλο»

    Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο προπονητής του Άρη τόνισε: «Η αρχική ιδέα είναι να συνεχίσουμε την πορεία μας μετά τη νίκη στη Λιβαδειά. Θέλουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς για να βρεθούμε και πάλι στις πρώτες θέσεις. Θα συνεχίσουμε την δουλειά για να διορθώσουμε κάποια πράγματα που πρέπει. Έχω την αίσθηση ότι έφυγε η νευρικότητα πλέον από την ομάδα, μετά την επιστροφή στις νίκες. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αλλάξει η νοοτροπία της δημιουργίας μίας ομάδας από μέταλλο και νοοτροπία νικητή για να βγαίνει και να κερδίζει στον αγωνιστικό χώρο. Από εκεί και πέρα αυτό που θέλουμε να διατηρήσουμε είναι την ηρεμία στην ομάδα. Θα προσπαθούμε κάθε φορά να προσθέτουμε πράγματα που θα γίνει πιο θετική η ομάδα. Για παράδειγμα πρέπει να διορθώσουμε τον τομέα με τις κίτρινες κάρτες. Ευτυχώς αυτές δεν έρχονται πλέον από διαμαρτυρίες όμως όπως και να ΄χει πρέπει να προσέξουμε. Υπάρχει μεγάλη διάθεση από τους ποδοσφαιριστές. Οι δυνατότητες της ομάδας είναι υψηλές οπότε με την διάθεση των παικτών πιστεύουμε ότι θα βελτιωνόμαστε. Η νοοτροπία μας είναι να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια και με αυτή τη νοοτροπία θα πορευτούμε. Το Σάββατο έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία επικίνδυνη ομάδα από τη μέση και μπροστά με βάση τα στοίχεία που έχω διαπιστώσει μέχρι σήμερα από τον Αστέρα Τρίπολης. Αυτό που θα κοιτάξουμε εμείς είναι τη δική μας την ομάδα. Ειδικά από την στιγμή που παίζουμε στην έδρα μας. Πρέπει όμως να προσέξουμε την ατομική οργάνωση μας αφού ένα λάθος μπορεί να το πληρώσουμε ακριβά».

    Γι΄ αυτό που είχε ο Άρης στη Λιβαδειά και έλειπε από προηγούμενα παιχνίδια, ο κ. Κούπερ απάντησε: «Καταρχήν είχαμε πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Οι φάσεις που δημιούργησε η αντίπαλη ομάδα ήταν κυρίως σουτ από μακρινή απόσταση. Υπήρχε μεγαλύτερη οργάνωση και τάξη σε ότι αφορά την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Η ομάδα αμύνεται με όλους τους παίκτες και όχι μόνο από την αμυντική της γραμμή. Βελτιώσαμε πολύ και την κυκλοφορία μας αφού παίξαμε καλά και από τις γραμμές. Θεωρώ ότι εκεί που υστέρησε η ομάδα και πρέπει να βελτιωθούμε έχει να κάνει με την τελικη προσπάθεια. Είχαμε ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ όμως δυστυχώς δεν σημειώσαμε άλλα τέρματα. Δεν είχαμε την βελτίωση που εγώ επιδιώκω από την ομάδα. Όμως δείχνει μία απίστευτη ψυχή στον αγωνιστικό χώρο. Είναι πάντοτε έτοιμη για μία μάχη και αυτό μου αρέσει πάρα πολύ. Σε ένα παιχνίδι εκτός έδρας η ψυχολογία είναι πολύ διαφορετική όμως θεωρώ ότι η ομάδα μου ανταποκρίθηκε πολύ καλά σε αυτό τον τομέα. Αυτό που μου άρεσε είναι ότι ανταποκριθήκαμε πολύ καλά σε ένα γήπεδο που μπορεί να μας επηρεάσει ο αγωνιστικός χώρος, που μπορεί να μην είχε πολύ κόσμο κ.τ.λ. Επίσης ανταποκριθήκαμε πολύ καλά στα στημένα παρότι η δική μου ομάδα δεν έχει πολύ ψηλούς ποδοσφαιριστές. Οπότε υπάρχει μία ιδιαίτερη δυσκολία στις αμυτικές υποχρεώσεις με ομάδες που είναι πιο «ψηλές» από την δική μας. Υπάρχουν βελτιώσεις σε αρκετούς τομείς. Είναι δύσκολο να φθάσεις στο τέλειο, όμως δουλειά μας είναι να προσπαθήσουμε να τελειοποιήσουμε τις καταστάσεις».

    Για τις περιορισμένες διαμαρτυρίες που υπήρξαν αυτή τη φορά από τους ποδοσφαιριστές του στο διαιτητή, ο κ. Κούπερ τόνισε: «Έχω ξαναπεί ότι οι ποδοσφαιριστές δεν πρέπει να χάνουν ενέργεια σε αυτό. Υπήρξε μία φάση όπου κάναμε ευκαιρία την ώρα που ο αντίπαλος διαμαρτυρόταν. Παραλίγο να τους πιάσουμε στον ύπνο. Οι διαιτητές είναι για να διευθύνουν και οι παίκτες για να παίζουν. Σε περίπτωση που αρχίσουν οι διαμαρτυρίες και οι αντιπαλότητες με τον διαιτητή, θα υπάρχει ένα άνασχο σύστημα και θα χαθεί η αυτοσυγκέντρωση των ποδοσφαιριστών. Καταλαβαίνετε ότι η δική μας δουλειά συνεχίζει να είναι σκληρή. Βήμα βήμα βελτιώνονται πράγματα που πρέπει να διατηρούνται και να γίνονται καλύτερα. Γι΄ αυτό λέμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο γιατί βελτιωθήκαμε σε κάποιους τομείς και πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι».

    Για το αν αισθάνεται δικαιωμένος για την απόφαση του να έρθει στον Άρη, ο Αργεντίνος τεχνικός απάντησε: «Αναμφίβολα νιώθω πολύ χαρούμενος και δικαιωμένος. Μου είπαν και το νιώθω ότι υπάρχει μία καλή ομάδα συνεργασίας. Εννοώ όλους όσους εργάζονται για τον Άρη. Δεν είναι εύκολο να το βρεις σε πολλούς συλλόγους. Υπάρχει πολύ θετική διάθεση. Όλος ο κόσμος δουλεύει ενωμένος για μία κοινή πορεία. Βλέπω και στους ποδοσφαιριστές να υπάρχει όρεξη για δουλειά. Δεν είμαι πλέον μία εβδομάδα εδώ αλλά ένα μήνα. Στην αρχή, όταν έρχεται ένας προπονητής είναι λογικό να υπάρχει διάθεση. Το καλό είναι ότι υπάρχει διάθεση και μετά από ένα μήνα. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν υποσχόμαστε ότι θα κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια όμως στόχος μας είναι πάντα η νίκη».

    Για τα μεταγραφικά πλάνα, ο κ. Κούπερ είπε: «καταρχήν αυτή την περίοδο είναι δύσκολες οι μεταγραφές γιατί και περιορισμένος
    είναι ο χρόνος και η αγορά είναι μικρότερη. Υπάρχουν κάποιες πρώτες συζητήσεις και αυτό είναι κάτι που δουλεύουμε όμως δεν θα πούμε ούτε ονόματα, ούτε θέσεις. Προς το παρών δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο». Πηγη Μετροσπορ

    «Βράχηκε» πάνω του ο Λέμαν

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/7edce0b091fb8e329f3ed143e452a9b9_L.jpg?1260437117?1260437117?1260437117

    Τι θα κάνατε αν σας έπιανε η "ανάγκη" την πιο ακατάλληλη στιγμή; Θα προσπαθούσατε να βρείτε τρόπο να ανακουφιστείτε. Κάτι τέτοιο έκανε και ο Λέμαν αλλά τον έπιασε η κάμερα!

    Καλο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Και τα... γυναικεία μυαλά στα κάγκελα!

    Δοκιμασία για τη Μπενφίκα


    Το σήμα του Πορτογαλικού πρωταθλήματος Στην έδρα της Ολανένσε δοκιμάζεται το Σάββατο για την 13η αγωνιστική η πρωτοπόρος του πορτογαλικού πρωταθλήματος Μπενφίκα, ενώ η συγκάτοικός της στην κορυφή Μπράγκα θα υποδεχθεί την επόμενη ημέρα τη Ναβάλ και η Πόρτο, που απέχει τρεις βαθμούς, τη Σετούμπαλ.

    Το πρόγραμμα της 13ης ημέρας έχει ως εξής:
    Πάσος Φερέιρα-Νασιονάλ 11/12
    Σπόρτινγκ Λισ.-Λεϊρία 12/12
    Ολανένσε-Μπενφίκα 12/12
    Ακαντέμικα-Λεϊσόες 13/12
    Μαρίτιμο-Ρίο Αβε 13/12
    Μπράγκα-Ναβάλ 13/12
    Πόρτο-Σετούμπαλ 13/12
    Μπελενένσες-Γκιμαράες 14/12

    Λαμπριάκος: «Η Λέσχη είναι το κύτταρο…»

    Λαμπριάκος: «Η Λέσχη είναι το κύτταρο…»

    Μέλος της Λέσχης Φίλων Άρη είναι και επίσημα από χθες ο Σταύρος Λαμπριάκος. Ο επιθετικός των «κίτρινων» πήρε το την κάρτα μέλους του και τόνισε: «Αυτή είναι μία πολύ σημαντική στιγμή για μένα. Δεν έχει σχέση με την ποδοσφαιρική μου ιδιότητα αλλά με το ότι είμαι οπαδός της ομάδας. Η μία ιδιότητα δεν συμβαδίζει με την άλλη. Μετά όμως από το ματς της Τούμπας υπερίσχυσε η οπαδική μου ταυτότητα. Ήταν ένα ματς που με έκανε να νιώσω πιο περήφανος που είμαι Άρης. Η Λέσχη Φίλων Άρη είναι ο αιμοδότης της ομάδας. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι! Η Λέσχη είναι ο θεματοφύλακας και αυτό αποτελεί κάτι πρωτοποριακό για τα δεδομένα της ομάδας και είμαι σίγουρος πως θα μας αντιγράψουν σε λίγα χρόνια. Πρέπει να καταλάβουν όλοι πως είναι πιο σημαντικό να γραφτείς στη Λέσχη από το να παίρνεις διαρκείας. Λόγω της ιδιότητάς μου ως ποδοσφαιριστής το ανέβαλα συνεχώς. Σύντομα θα γράψω και τα παιδιά μου». Ο Σταύρος Λαμπριάκος πήρε και την φανέλα με τον αριθμό 5.000 που αποτελεί τον αριθμό μητρώου του στη Λέσχη. Ο έλληνας επιθετικός πρόσθεσε με δηλώσεις του πως: «Οι περισσότεροι έλληνες ποδοσφαιριστές στην ομάδα έχουν δεθεί με τον Άρη και είναι Αρειανοί από μικροί. Ένιωσα ότι αυτή η προσπάθεια πρέπει να βρει υποστηρικτές, πρέπει αυτό το βήμα να το κάνει περισσότερος κόσμος. Την επόμενη φορά ελπίζω το νούμερο να είναι 20.000, 30.000 ή 40.000. Η Λέσχη είναι το ποιο ενεργό κύτταρο της ομάδας». Σε ότι αφορά την προοπτική εμπλοκής του στην ομάδα από κάποιο άλλο πόστο μόλις κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, είπε: «Θα δούμε, είναι νωρίς ακόμα, τώρα είμαι ποδοσφαιριστής. Αυτό είναι αυτονόητο ότι θα είμαι κοντά και θα προσφέρω απ’ όπου μου ζητηθεί».

    Για πάντα Παοκτζής!

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/be2cccc32e202cbd9d2fd0075a79cb8e_L.jpg?1260434356?1260434356?1260434356

    Μέχρι το 2013 οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα συνεχίσουν να χειροκροτούν τις προσπάθειες του Βιεϊρίνια καθώς το πρωϊ υπέγραψε την ανανέωση του συμβολαίου του.

    Η διοίκηση του ΠΑΟΚ είναι ιδιαιτέρως ικανοποιημένη από τον Αντελίνιο Αντρέ Βιέιρα Ντε Φρέιτας ή πιο απλά Βιεϊρίνια και για αυτό θεώρησε σκόπιμο να κινηθεί εγκαίρως για την ανανέωση του συμβολαίου του.
    Η ανακοίνωση της ΠΑΕ: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την επέκταση του συμβολαίου και της συνεργασίας της με τον Adelino André Freitas Vieirinha έως το καλοκαίρι του 2013»

    Μολότοφ σε σύνδεσμο του Παναθηναϊκού


    Βόμβα μολότοφ Τις πρώτες πρωινές ώρες και συγκεκριμένα γύρω στη 1:30 έγινε επίθεση με βόμβες μολότοφ σε σύνδεσμο του Παναθηναίκού στην Αργυρούπολη. Αγνωστοι επιτέθηκαν με τρεις βόμβες στα γραφεία του συνδέσμου, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να προκαλέσουν μικρές υλικές ζημιές...

    Νωρίτερα ομάδα νεαρών μοτοσικλετιστών, που σύμφωνα με την αστυνομία ήταν οπαδοί ομάδας, προκάλεσαν ζημιές σε δύο αυτοκίνητα στην περιοχή του Ζωγράφου.

    Αρνήθηκε νέο συμβόλαιο ο Μαστσεράνο

    http://www.sport24.gr/ast/cov/ma/mascherano_2009_12_10_11_25_2_b.jpgΟ Αργεντινός μέσος, του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2011, δέχτηκε για δεύτερη φορά πρόταση από τους "κόκκινους" για επέκταση της συνεργασίας τους, αλλά κρίνει πως ακόμα είναι νωρίς για κάτι τέτοιο.

    "Δεν έχω τίποτα περισσότερο να πω. Έχω ακόμα 18 μήνες στο συμβόλαιό μου. Είμαι και παραμένω παίκτης της Λίβερπουλ και θα συνεχίσω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για να ξαναβρεθούμε στο ανώτατο επίπεδο", δήλωσε ο Μαστσεράνο στο "Sky Sports".

    Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως για τον Αργεντινό ενδιαφέρεται έντονα το τελευταίο διάστημα η Μπαρτσελόνα και δεν αποκλείεται ο ποδοσφαιριστής να βλέπει θετικά μία ενδεχόμενη μετακίνησή του στους "μπλαουγκράνα".

    Αντιδρούν οι ομάδες για τα "στημένα"


    Θολό το τοπίο... Ενοχλημένες εμφανίζονται οι ομάδες της Β' και της Γ' Εθνικής από την έκταση που έχει πάρει το θέμα με τα "στημέρα" παιχνίδια που αφορούν το Πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας. Οι σύλλογοι εκτιμούν πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία και αποδείξεις που να τις ενοχοποιούν και θα αντιδράσουν περνωντας στην αντεπίθεση.

    Τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος της Ενωσης, Σπύρος Καλογιάννης αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα παραθέσει τις απόψεις των ΠΑΕ.

    Από εκεί και πέρα, καταβάλονται προσπάθειες για να προγραμματιστεί συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της Σούπερ Λϊγκας, Νίκο Πατέρα προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης.

    Η Κόλο Κόλο κατέκτησε το Kλαουσούρα


    Οι παίκτες της Κόλο Κόλο πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Κλαουσούρα Η κυριαρχία της Κόλο Κόλο στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Χιλής είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς κατέκτησε τον τίτλο για 29η φορά στην ιστορία της.

    Η Κόλο Κόλο νίκησε άνετα στον δεύτερο τελικό της κλαουσούρα την Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα με 4-2 και σε συνδυασμό με το 2-2 της πρώτης αναμέτρησης, στέφθηκε πρωταθλήτρια.

    ΖΙΝΤΑΝ: «Απίστευτος ο Ρονάλντο»


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Εντυπωσιασμένος από τις ικανότητες του Κριστιάνο Ρονάλντο δηλώνει ο Ζινεντίν Ζιντάν. Ο Γάλλος θρύλος του ποδοσφαίρου, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους τρεις κορυφαίους παίκτες που πέρασαν ποτέ από τα γήπεδα, επισήμανε πως πολλές φορές ο Πορτογάλος τον ξεπερνά με τις επιδόσεις του μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

    «Ο Κριστιάνο είναι πολύ καλός. Είναι φαινόμενο. Κάνει απίστευτα πράγματα, μερικές φορές καλύτερα κι από μένα. Βλέπω να κάνει εξαιρετική καριέρα στη Ρεάλ Μαδρίτη και γιατί όχι να κερδίζει και το βραβείο της FIFA. Η Ρεάλ έχει πολύ καλούς παίκτες και σίγουρα είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με τέσσερις μήνες πριν», είπε ο Ζιντάν για να αναθερθεί και στον συμπατριώτη του Καρίμ Μπενζεμά.

    «Είναι πολύ χαρούμενος στη Ρεάλ και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο μιλούν τόσο πολύ για εκείνον. Φυσικά επειδή παίζει τώρα για τη Ρεάλ».

    Τραυματίστηκε ο Μέσι


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Τραυματίας επέστρεψε στην Βαρκελώνη από το Κίεβο ο Λιονέλ Μέσι, καθώς στις καθυστερήσεις του αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Ντιναμό για το Champions League, δέχθηκε ένα σκληρό μαρκάρισμα από τον Βραζιλιάνο, Λεάντρο Αλμέιδα.

    Ο Αργεντινός σούπερ-σταρ, που πέτυχε το νικητήριο γκολ των Καταλανών (2-1), αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αστράγαλο και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πρόκειται για διάστρεμμα.

    «Φαίνεται πως είναι διάστρεμμα. Μάλλον θα είναι έτοιμος, αλλά θα δούμε. Εχουμε ακόμη μία εβδομάδα στην διάθεση μας», δήλωσε ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Πεπ Γκουαρντιόλα, αναφερόμενος στον πρώτο αγώνα που θα δώσουν στις 16 Δεκεμβρίου οι πρωταθλητές Ευρώπης, για το παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα, εμφανίστηκε χαρούμενος για τη νίκη και την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο. «Κυριαρχήσαμε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ηταν δύο σημαντικά γκολ. Αξίζαμε τη νίκη και την πρώτη θέση. Πάντα είχαμε εμπιστοσύνη στο αγωνιστικό μας στιλ. Η ομάδα αξίζει την εμπιστοσύνη μας. Είμαστε έτοιμοι για οποιονδήποτε αντίπαλο προκύψει στη φάση των '16'. Πρώτα, όμως, θα επικεντρωθούμε στον αγώνα με την Εσπανιόλ και στη συνέχεια στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων».

    Σάμπα στον ΠΑΟΚ! Αυτός είναι ο Κριστιάνο


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    O Κριστιάνο Μοράες βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Δικέφαλο και να ανακοινωθεί επίσημα πολύ σύντομα.

    Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη μεταγραφή του Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Δικεφάλου πήρε έναν παίκτη, για τον οποίο υπάρχουν δημοσιεύματα στην Πορτογαλία μέχρι και πριν λίγες ημέρες, που μιλούν για ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας.

    Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός μπορεί να αγωνιστεί πίσω από τους επιθετικούς αλλά και ως δεξί εξτρέμ. Έχει τρεισήμισι γεμάτες σεζόν στο πορτογαλικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Πάσος Φερέιρα (90 συμμετοχές) και βρίσκεται πολύ ψηλά στον πίνακα με τους παίκτες που έχουν τις περισσότερες πετυχημένες διεισδύσεις στο πορτογαλικό πρωτάθλημα.

    Ο ΠΑΟΚ αποκτάει έναν ποδοσφαιριστή που έχει παίξει την σεζόν 2006-07 σε 26 αγώνες. Το 2007-08 είχε 27 συμμετοχές και την σεζόν 2008-09 έπαιξε σε 26 αναμετρήσεις. Φέτος στις πρώτες δώδεκα αγωνιστικές είχε 11 συμμετοχές και δεν αγωνίστηκε μόνο την προηγούμενη εβδομάδα λόγω πειθαρχικού παραπτώματος (δεν είχε πάει σε μία προπόνηση).

    Μάλιστα στο παρελθόν είχε υποπέσει και σε κάποια άλλα μικρά πειθαρχικά παραπτώματα τα οποία όμως δεν τον εμπόδισαν να παίξει όλους τους αγώνες της Πάσος Φερέιρα. Είναι ίσως το μοναδικό «αγκάθι» στο βιογραφικό του παίκτη.

    Ο Κριστιάνο λοιπόν είναι ένας παίκτης που βρίσκεται σε πλήρη αγωνιστική δράση κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό διότι δεν βρίσκεται σε αγωνιστική απραξία αλλά και επίσης αποδεικνύεται έτσι η αξία του ποδοσφαιριστή.

    Ο Κριστιάνο Μοράες, μπορεί να μην είναι ο... Κριστιάνο Ρονάλντο, ωστόσο έχει όλα αυτά τα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά που έψαχνε ο ΠΑΟΚ: Ντρίμπλα, διεισδυτικότητα (είναι δεύτερος στις διεισδύσεις φέτος στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας), δημιουργία, ταχύτητα και καλή πάσα και πολύ καλή ηλικία!

    Πηλαδάκης: "Του χρόνου θα είμαστε μέσα"

    http://www.sport24.gr/ast/cov/60/605966_b.jpgΣυνέντευξη στην οποία εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ανέγερση του νέου γηπέδου και ότι η ΑΕΛ θα αγωνίζεται εκεί από την επόμενη σεζόν παραχώρησε ο Κώστας Πηλαδάκης.Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ σε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra FM" αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα μεταγραφικά αλλά στις πρόσφατες εκλογές της Super League.

    Αναλυτικά:

    "Καλώς εχόντων των πραγμάτων, του χρόνου θα είμαστε μέσα. Το εγχείρημα αυτό το κυνηγάμε πέντε χρόνια. Θα έπρεπε να υπάρχει μία διαδικασία από το κράτος που να επιταχύνει την προσπάθεια που κάνουν και άλλοι συνάδελφοι της περιφέρειας. Δεν γίνεται να δίνονται άδειες και διευκολύνσεις για ξενοδοχεία κι όχι για να χτιστούν 10-20 γήπεδα στην Ελλάδα. Θα έπρεπε να υπάρχει μία μορφή χρηματοδότησης. Παίζει σημαντικό ρόλο. Όλα είναι τηρουμένων των αναλογιών.

    Το γήπεδο είναι όνειρο ζωής. Επανειλημμένως προσπάθησα να βρω κι άλλους επενδυτές αλλά δεν μπόρεσα να βρω άλλους να δεσμεύσουν μέρος της περιουσίας τους για 17-18 χρόνια" είπε ο Πηλαδάκης, που για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του υποστήριξε: "Φέτος είναι ο πιο υψηλός προϋπολογισμός τα έξι χρόνια που είμαι στην ΑΕΛ. Δυστυχώς κάποιοι παίκτες δεν ανταποκρίθηκαν και άλλοι δυο μας "πούλησαν". Η ομάδα ξεκουράστηκε μόλις 21 ημέρες και σε πολλά παιχνίδια παίζει μόλις ένας παίκτης από πέρσι. Η ομάδα έχει πολλούς νέους παίκτες, θεωρώ ότι θα δέσει και στον β' γύρο αισιοδοξώ ότι θα είμαστε πολύ καλύτεροι. Φέτος είχαμε πολλές δυσκολίες με αποκορύφωμα τον χαμό του Αντόνιο Ντε Νίγκρις. Ήταν μία δυστυχής χρονιά για τη Λάρισα".

    Για τη μεταγραφική ενίσχυση της ΑΕΛ δήλωσε: "Σε συνεργασία με τον προπονητή, έχουμε κάνει τις σκέψεις μας, γνωρίζουμε ποιοι πρέπει να φύγουν αλλά και τι μεταγραφές χρειάζονται. Είναι η πρώτη χρονιά που ξεκινήσαμε τόσο νωρίς τον μεταγραφικό σχεδιασμό, εξαιτίας κυρίως κάποιων τραυματισμών. Είδη πήραμε έναν τερματοφύλακα από την εθνική Ουρουγουάης και είμαστε σε κατ' αρχήν συμφωνία με τον Φλάβιο Πίντο. Από χθες δοκιμάζεται ο Πούρι για τον οποίο έχουμε ακούσει πολύ καλά λόγια αλλά θα αποφασίσει ο προπονητής. Παρακολουθούμε αρκετούς παίκτες για τρεις θέσεις".

    Αναφορικά με την Super League και τις πρόσφατες εκλογές, ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΛ είπε: "Είμαι απογοητευμένος από την στάση του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην εκλογή προέδρου. Αν κάποιος πιστεύει ότι για τα κακά του ελληνικού ποδοσφαίρου έχουν ευθύνη η ΑΕΛ, ο Λεβαδειακός κτλ, είναι για γέλια. Πρέπει οι δυο λαοφιλέστεροι σύλλογοι να δώσουν το παράδειγμα. Παρότι έχουν γίνει βήματα προς το καλύτερο χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια», ενώ για το θέμα της κεντρικής τηλεοπτικής διαχείρισης τόνισε: «Ο,τιδήποτε δεν αφορά ομόφωνες αποφάσεις, από την εκλογή προέδρου, μέχρι τα τηλεοπτικά κατ' εμέ αποτελεί πλήγμα. Θεωρώ ότι και ο Ολυμπιακός και η Ξάνθη θα υπαχθούν στην κεντρική διαχείριση, καθώς είναι δεσμευμένοι με συμβόλαιο και τα συμβόλαια λήγουν.

    Πιστεύω ότι χρειάζεται ο συνδυασμός ανοιχτού καναλιού και συνδρομητικού. Αν ήταν στο χέρι μου, θα έκανα πάντα μια προσπάθεια για να ξανακάτσουμε στο ίδιο τραπέζι. Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα φέτος, που το 100% των ομάδων, χάνουν χρήματα. Υπάρχει μια ώρα μηδέν που μπουχτίζεις γιατί ματώνεις οικονομικά, γιατί δεν έχεις διακρίσεις και θες να φύγεις. Βάζουμε το οπαδιλίκι πάνω από τα οικονομικά για να μένουμε στο ποδόσφαιρο. Αν η ομάδα μας καταφέρει να μεγιστοποιήσει τα κέρδη από το νέο γήπεδο, θα αποδείξει ότι μπορεί να έχει κέρδος, μια ανοδική πορεία και να έχει απόθεμα σε περίπτωση που έρθει μια κακή χρονιά".

    Επίσης, δεν έκρυψε για ακόμα μία φορά την αντίθεσή του στο θεσμό των "τηλεκριτικών" και στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται οι αμφισβητούμενες φάσεις: "Υπάρχουν πολλά λάθη από τους διαιτητές και την ώρα του εκνευρισμού μας τα βλέπουμε κατευθυνόμενα. Καλώς ή κακώς ορισμένα λάθη προέρχονται από τον επηρεασμό της έδρας. Υπάρχουν και διαιτητές που δεν έχουν τα απαραίτητα προσόντα και πριν πάνε στο γήπεδο έχουν αποφασίσει πως θα "σφυρίξουν". Οσον αφορά τους τηλεκριτικούς, κάνουν κακό τη χρονική στιγμή που βγαίνουν να σχολιάσουν τις φάσεις. Είχαμε μία τεράστια διαφωνία με τον πρώην πρόεδρο της ΕΡΤ, τον κ. Παναγόπουλο. Πιστεύω ότι δεν προσφέρει τίποτα εκείνο το βράδυ που είναι τεντωμένα τα νεύρα να βγαίνουν οι τηλεκριτικοί.

    Εγώ είχα προτείνει να υπάρχει μία εκπομπή τη Δευτέρα στην οποία θα συμμετείχαν ένας άνθρωπος της ΚΕΔ και ένας της Σούπερ Λιγκ και ο σχολιασμός των φάσεων θα είχε εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Με ενοχλεί ιδιαίτερα που το κανάλι που όλοι ευχόμαστε να είναι πιο αντικειμενικό απ' όλα, να έχει εκπροσώπους τριών ομάδων. Εμείς οι υπόλοιποι τι είμαστε; Γιατί δεν έχει και από ομάδες της Θεσσαλονίκης. Το κανάλι που πληρώνουμε και περιμένουμε να είναι αξιόπιστο, δυστυχώς δεν είναι".

    Καταλήγοντας ο Πηλαδάκης είπε: "Δυστυχώς μου έχει προσφέρει λίγες κι έντονες χαρές, πολλές λύπες και στεναχώριες. Το τελευταίο διάστημα ακούσαμε πολλούς που ήρθαν να βοηθήσουν αλλά φεύγουν από το ποδόσφαιρο. Εύχομαι να μην είμαι κι εγώ ένας απ' αυτούς".

    Δύσκολοι καιροί για... Σκανδιναβούς!

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/b8cbd48aca27be0a9dd83579b1fa7609_L.jpg?943912800?943912800?943912800

    Ένα σημαντικό πλήγμα δέχθηκε η κοινή υποψηφιότητα της Σουηδίας με τη Νορβηγία για την ανάληψη της διοργάνωσης του EURO 2016, αφού οι δυο Σκανδιναβικές Κυβερνήσεις αποφάσισαν να μην προβούν σε οικονομική ενίσχυση!


    Ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η κοινή Σκανδιναβική υποψηφιότητα για την ανάληψη του EURO 2016, αφού η Σουηδική και η Νορβηγική Κυβέρνηση αποφάσισαν να μην προβούν σε οικονομική ενίσχυση προς τις Ομοσπονδίες. Ο πρόεδρος της σουηδικής ομοσπονδίας, Λαρς Λάγκρελ είναι απογοητευμένος, αφού μόνο η χρηματοδότηση για το γήπεδο «Swedbank Arena» είναι εξασφαλισμένη. Σουηδοί και Νορβηγοί πρέπει να εργαστούν σκληρά, αφού στις 15 Φεβρουαρίου πρέπει καταθέσουν την υποψηφιότητά τους. Η UEFA θα ανακοινώσει τον νικητή στις 28 Μαΐου, με τις Τουρκία, Γαλλία και Ιταλία να έχουν γνωστοποιήσει την πρόθεσή τους.

    Νέα επίθεση Μουρίνιο

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/488d54e0aa837babfd6ed63c9579e903_L.jpg?943912800?943912800?943912800

    Ο πόλεμος που έχει ξεκινήσει ανάμεσα στον Ζοσέ Μουρίνιο και τα ιταλικά ΜΜΕ συνεχίζεται. Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε μόνο στην υποχρεωτική συνέντευξη της ΟΥΕΦΑ, σνομπάροντας όλους τους υπόλοιπους δημοσιογράφους.

    "Νόμιζα ότι στην Ιταλία αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα, αλλά αυτό δεν συμβαίνει για όλους. Μόνο για λίγους και δεν μπορώ να το καταλάβω. Είμαστε πρωταθλητές Ιταλίας, συνεχίζουμε στην κορυφή της βαθμολογίας και την περασμένη σεζόν αποκλειστήκαμε από την τότε πρωταθλήτρια Ευρώπης Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ φέτος είμαστε δεύτεροι πίσω από την Μπαρτσελόνα. Και μην ξεχνάτε είμαστε και μέσα στο Κύπελλο", ανέφερε ο Μουρίνιο μιλώντας για την κριτική που δέχεται.

    Η Ίντερ χρειαζόταν μόλις ένα βαθμό για να προκριθεί εάν η Μπαρτσελόνα έπαιρνε αποτέλεσμα στο Κίεβο, αλλά η Ντιναμό ήταν αυτή που πήρε νωρίς προβάδισμα στο σκορ. "Όταν στη συνέντευξη Τύπου είχα δηλώσει ότι δεν μας ενδιαφέρει το ματς της Μπαρτσελόνα, πίστευα ότι οι δημοσιογράφοι θα καταλάβαιναν τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίζαμε το παιχνίδι".

    Αθλητικός Τύπος 10/12/2009

    Sportday
    Goal news
    Εξέδρα

    Φως
    Φίλαθλος
    Ώρα των σπορ

    Πρωταθλητής
    Πράσινη
    Score

    Derby news
    Η Γάτα
    Metrosport

    Σπορ του Βορρά
    Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
    Αθλητικά Νέα

    The Match
    Πατρίς Sport