Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Πρώτος με... διαφορά



Ο Τσίλντρες σε προσπάθεια του από το παιχνίδι με τη Μάλαγα Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν νίκη επί της Μάλαγα με διαφορά μεγαλύτερη των 18 πόντων και τα κατάφερε. Οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν την ισπανική ομάδα με 89-68 και τέθηκαν επικεφαλής του ομίλου τους σε μία κρίσιμη καμπή της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν ιδιαίτερα καλός, καθώς τα λάθη των παικτών του Παναγιώτη Γιαννάκη ήταν πάρα πολλά, πλην όμως ο στόχος επετεύχθη. Η Μάλαγα με ένα σερί 11-0 προηγήθηκε στο 9' με 20-12 απόρροια τριών τριπόντων και ενός διπόντου. Κάπου εκεί στο παρκέ πέρασε ο Πάτρικ Μπέβερλι που άλλαξε τον ρυθμό του αγώνα. Βέβαια ο Αϊτο Γκαρσία Ρενέσες απέσυρε τον πολύ καλό μέχρι εκείνη τη στιγμή Ομάρ Κουκ και πέρασε στο παρκέ τον Σαμόντ Γουίλιαμς.

Ξύλο στο ΣΕΦ

Όλα κυλούσαν ομαλά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μέχρι το 13'. Σε εκείνο το λεπτό ο Πάτρικ Μπέβερλι έκλεψε τη μπάλα από τον Σαμόντ Γουίλιαμς με τον τελευταίο να τραβά τον Μπέβερλι και να τον ρίχνει κάτω την ώρα που η μπάλα είχε φύγει. Οι δυο τους άρχισαν να σπρώχνονται και να χτυπιούνται. Ολοι όσοι ήταν κοντά μπήκαν στον καυγά για να τους χωρίσουν και ασφαλώς το παιχνίδι διακόπηκε. Ο Σχορτσιανίτης έπιασε τον Γουίλιαμς από τον λαιμό και τον σήκωσε ψηλά (!), αλλά εκεί τελείωσε ο καυγάς. Οι Μπέβερλι και Γουίλιαμς αποβλήθηκαν αμέσως από το παιχνίδι.

Ο καυγάς ευνόησε τον Ολυμπιακό, καθώς οι φίλαθλοι ανέβασαν... ρυθμό και το ίδιο συνέβη με τους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου η διαφορά έφτασε τους έντεκα πόντους (46-35).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός πλησίαζε συνεχώς τη διαφορά, αλλά ποτέ δεν κατάφερνε να την περάσει. Αυτό άλλαξε στο 34' οπότε οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 18 πόντους, και τρία λεπτά πριν από το φινάλε του αγώνα τα πάντα τελείωσαν, καθώς ο Τεόντοσιτς έκανε τις πρώτες του θετικές ενέργειες στο παρκέ και οι Πειραιώτες «καθάρισαν» τη Μάλαγα. Η διαφορά ανέβηκε στους 24 πόντους (86-82) και ουσιαστικά τα πάντα είχαν τελειώσει.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 46-35, 66-55, 89-68

Δεν υπάρχουν σχόλια: