Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Σάμπα στον ΠΑΟΚ! Αυτός είναι ο Κριστιάνο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

O Κριστιάνο Μοράες βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Δικέφαλο και να ανακοινωθεί επίσημα πολύ σύντομα.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη μεταγραφή του Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Δικεφάλου πήρε έναν παίκτη, για τον οποίο υπάρχουν δημοσιεύματα στην Πορτογαλία μέχρι και πριν λίγες ημέρες, που μιλούν για ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός μπορεί να αγωνιστεί πίσω από τους επιθετικούς αλλά και ως δεξί εξτρέμ. Έχει τρεισήμισι γεμάτες σεζόν στο πορτογαλικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Πάσος Φερέιρα (90 συμμετοχές) και βρίσκεται πολύ ψηλά στον πίνακα με τους παίκτες που έχουν τις περισσότερες πετυχημένες διεισδύσεις στο πορτογαλικό πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ αποκτάει έναν ποδοσφαιριστή που έχει παίξει την σεζόν 2006-07 σε 26 αγώνες. Το 2007-08 είχε 27 συμμετοχές και την σεζόν 2008-09 έπαιξε σε 26 αναμετρήσεις. Φέτος στις πρώτες δώδεκα αγωνιστικές είχε 11 συμμετοχές και δεν αγωνίστηκε μόνο την προηγούμενη εβδομάδα λόγω πειθαρχικού παραπτώματος (δεν είχε πάει σε μία προπόνηση).

Μάλιστα στο παρελθόν είχε υποπέσει και σε κάποια άλλα μικρά πειθαρχικά παραπτώματα τα οποία όμως δεν τον εμπόδισαν να παίξει όλους τους αγώνες της Πάσος Φερέιρα. Είναι ίσως το μοναδικό «αγκάθι» στο βιογραφικό του παίκτη.

Ο Κριστιάνο λοιπόν είναι ένας παίκτης που βρίσκεται σε πλήρη αγωνιστική δράση κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό διότι δεν βρίσκεται σε αγωνιστική απραξία αλλά και επίσης αποδεικνύεται έτσι η αξία του ποδοσφαιριστή.

Ο Κριστιάνο Μοράες, μπορεί να μην είναι ο... Κριστιάνο Ρονάλντο, ωστόσο έχει όλα αυτά τα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά που έψαχνε ο ΠΑΟΚ: Ντρίμπλα, διεισδυτικότητα (είναι δεύτερος στις διεισδύσεις φέτος στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας), δημιουργία, ταχύτητα και καλή πάσα και πολύ καλή ηλικία!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ante kairos itan....enan tetoio ithele i paokara mas