Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Ποιοι προκρίνονται στους 16

Τα φαβορί του 6ου ομίλου ήταν αυτά που πανηγύρισαν τελικά την πρόκριση στους "16" του Champions League. Μπαρτσελόνα και Ιντερ επικράτησαν των Ντιναμό Κιέβου και Ρούμπιν Καζάν αντίστοιχα και τσέκαραν τα εισιτήρια για την επόμενη φάση. Εκεί θα βρουν και τη Στουτγκάρδη, που σε διάστημα έξι λεπτών "καθάρισε" την πρόκριση και κατέκτησε τη δεύτερη θέση του 7ου ομίλου. Στον 5ο όμιλο, η Φιορεντίνα ήταν αυτή που κατέκτησε την πρώτη θέση και η Λιόν ακολούθησε στη δεύτερη, με τους "βιόλα" να επικρατούν με 2-1 της Λίβερπουλ, χάρη σε γκολ του Τζιλαρντίνο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

5ος όμιλος:

Λίβερπουλ – Φιορεντίνα 1-2 (43’ Μπεναγιούν – 63’ Γιορκένεσεν, 92’ Τζιλαρντίνο)

Ακόμα μία απογοήτευση επεφύλασσε η τελευταία αγωνιστική της διοργάνωσης για τους φιλάθλους της Λίβερπουλ. Οι "κόκκινοι" γνώρισαν ακόμα μία ήττα στο Ανφιλντ και αποχώρησαν με σκυμμένο το κεφάλι από το Champions League. Η Φιορεντίνα, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 43’, ισοφάρισε με τον Γιορκένεσεν και στο 92’ ο Τζιλαρντίνο της χάρισε την πρωτιά του ομίλου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Μπεναγιούν άνοιξε το σκορ στο 43ο λεπτό με κεφαλιά, στην πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων. Οι παίκτες του Ράφα Μπενίτεθ δεν κατάφεραν όμως να διατηρήσουν το προβάδισμά τους και να πουν με νίκη το αντίο στη διοργάνωση. Ο Γιορκένεσεν στο 63ο λεπτό έφερε την ισορροπία στο παιχνίδι, και ο Τζιλαρντίνο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 2-1, διατηρώντας την ομάδα του στην πρώτη θέση.

Λιόν – Ντεμπρετσένι 4-0 (25’ Γκομίς, 44’ Μπάστος, 59’ Πιάνιτς, 76’ Σισοκό)

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στη φάση των ομίλων η Λιόν αλλά, σε συνδυασμό με τη νίκη της Φιορεντίνα, παρέμεινε στη δεύτερη θέση του ομίλου. Οι "λιονέ" ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και κατάφεραν να πετύχουν τέσσερα γκολ, αλλά δεν ήταν αρκετό για να περάσουν στην κορυφή του ομίλου.

Η αρχή έγινε στο 25ο λεπτό, όταν ο Γκοβού εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Βάργκα, έκλεψε την μπάλα και άφησε για τον Γκομίς που έκανε το 1-0. Στο 44’ ο Μπάστος διεύρυνε τη διαφορά των τερμάτων, μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Πιάνιτς. Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν στην επανάληψη και στο 59’ κλείδωσαν τη νίκη τους, χάρη στο τέρμα του Πιάνιτς. Το τελικό 4-0 έγραψε ο Σισοκό στο 76ο λεπτό της αναμέτρησης, στο πρώτο του γκολ στο φετινό Champions League.

6ος όμιλος:

Ιντερ – Ρούμπιν Καζάν 2-0 (31’ Ετό, 64’ Μπαλοτέλι)

Μπορεί η Ιντερ να κινδύνεψε να μείνει εκτός Champions League, μετά το πολύ γρήγορο γκολ της Ντιναμό Κιέβου, ωστόσο, προκρίθηκε, σκαρφαλώνοντας στη δεύτερη θέση του ομίλου. Οι παίκτες του Ζοζέ Μουρίνιο ήταν αποφασισμένοι να νικήσουν και να πάρουν το εισιτήριο για τους "16" και το πέτυχαν, επικρατώντας με 2-0 της Ρούμπιν Καζάν, που συνεχίζει την ευρωπαϊκή της πορεία στο Europa League.

O Ετό πανηγύρισε το πρώτο του γκολ στο Champions League με την φανέλα των "νερατζούρι", όταν στο 31’ έπιασε ένα δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 64’ ο Μπαλοτέλι νίκησε τον Ριζίκοβ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στην πολυτιμότερη νίκη της Ιντερ στη φάση των ομίλων.

Ντιναμό Κιέβου – Μπαρτσελόνα 1-2 (2’ Μιλέβσκι – 34’ Τσάβι, 86’ Μέσι)

Στην πρώτη θέση τερμάτισε η Μπαρτσελόνα, μετά τη νίκη στην Ουκρανία με 2-1. Οι "μπλαουγκράνα" αν και πραγματοποίησαν ακόμα μία μέτρια εμφάνιση στη διοργάνωση, πήραν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους και συνεχίζουν στη διοργάνωση. Η Ντιναμό άγγιξε την πρόκριση, με το γρήγορο γκολ του Μιλέβσκι, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό και έτσι το ευρωπαϊκό της όνειρο έληξε.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με ιδανικό τρόπο στον αγώνα, καθώς βρέθηκαν μπροστά στο σκορ μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Βαλνβτές δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την κεφαλιά του Μιλέβσκι και η μπάλα γλίστρησε από τα χέρια του και κατέληξε στα δίχτυα. Ωστόσο, ο Τσάβι κατάφερε να φέρει την ισορροπία στο παιχνίδι στο 34’ και να ξαναβάλει την ομάδα του στο παιχνίδι της πρόκρισης. Τη... χαριστική βολή στη Ντιναμό έριξε ο Μέσι τέσσερα λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90, όταν με μία εκμπληκτική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Σοβκόβσκι, έγραψε το 2-1 και την άφησε εκτός Ευρώπης.

7ος όμιλος:

Στουτγκάρδη – Ουνιρέα 3-1 (5’ Μαριντά, 8’ Τρας, 11’ Πογκρέμπνιακ – 50’ Σεμέδο)

Μέσα σε έξι λεπτά η Στουτγκάρδη καθάρισε το παιχνίδι και τσέκαρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Οι γερμανοί χρειάζονταν μόνο νίκη για να προκριθούν και τα κατάφεραν απέναντι στην Ουνιρέα, που εξασφάλισε την τρίτη θέση και την παρουσία της στο Europa League.

Ο Μαρίτσα άνοιξε το χορό των γκολ στο 5ο μόλις λεπτό, αποδεικνύοντας την έντονη επιθυμία των γηπεδούχων να εξασφαλίσουν την πρόκριση στους "16". Τρία λεπτά αργότερα ο Τρας διπλασίασε τα τέρμα των γηπεδούχων και στο 11’ ο Πογκρέμπνιακ κλείδωσε τη δεύτερη θέση, γράφοντας το 3-0. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν με τον Σεμέδο στο 50’, αλλά σε συνδυασμό με την ήττα της Ρέιντζερς προκρίθηκαν στο Europa.

Σεβίλη – Ρέιντζερς 1-0 (8’ Κανουτέ (πεν.) )

Εχοντας ήδη σφραγίσει την πρόκριση, η Σεβίλη δεν είχε το άγχος στην αναμέτρηση με τη Ρέιντζερς και η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κανουτέ, κλείδωσε την πρώτη θέση του ομίλου. Οι σκωτσέζοι δεν κατάφεραν να ανατρέψουν κάτι στη συνέχεια του παιχνιδιού και τερμάτισαν στην τέταρτη θέση του ομίλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: