Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Μασάδο: «Στενάχωρο, αλλά δίκαιο το αποτέλεσμα»

Μασάδο: «Στενάχωρο, αλλά δίκαιο το αποτέλεσμα»
Ισορροπημένο παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αρη, είδε ο τεχνικός των «κίτρινων», Μανουέλ Μασάδο, ο οποίος χαρακτήρισε «δίκαιο το αποτέλεσμα». Παρόλα αυτά όμως δεν έμεινε ικανοποιημένος από το τελικό 0-0, αφού όπως εξήγησε «πάντα σε ένα ντέρμπι θες τη νίκη».

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου:

«Είναι τιμή για μένα να είμαι παρών στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ένα παιχνίδι που έγινε υπό μεγάλη ένταση. Το ματς είχε ισορροπία, αλλά δεν είχε γκολ. Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία, αλλά εμείς παρουσιαστήκαμε καλύτεροι στο δεύτερο μέρος. Σύμφωνα με το πλάνο μας, όσο περνούσε ο χρόνος δεν μας βοηθούσαν οι συνθήκες, καθώς όταν έπρεπε να γίνουμε πιο επιθετικοί κάναμε αναγκαστικές αλλαγές με τον τραυματισμό κυρίως του Καστίγιο. Είναι δίκαιο το αποτέλεσμα, αν και για κάθε ομάδα υπάρχει στεναχώρια επειδή δεν ήρθε η νίκη».

Για το πως γίνεται να είναι ισορροπημένη η εικόνα του παιχνιδιού, δεδομένου ότι ο ΠΑΟΚ είχε τις ευκαιρίες: «Η ισορροπία αφορά την πρωτοβουλία στο χώρο του κέντρου. Είχαμε πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο ΠΑΟΚ είχε ευκαιρίες, είχε τα δοκάρια, αλλά κι εμείς φτάσαμε στην αντίπαλη εστία. Ίσως δεν ήμασταν καλοί στην τελική πάσα, γι’ αυτό βλέπετε αυτή τη διαφορά στις ευκαιρίες».

Για τον ειδικό ρόλο του Παπαζαχαρία: «Είχαμε παρατηρήσει το στιλ του ΠΑΟΚ. Έχει δύο σημαντικούς παίκτες στο κέντρο, τον Γκαρσία και τον Λαζάρ και γι’ αυτό έπρεπε να προσέξουμε το ανασταλτικό κομμάτι. Όταν είπαμε ότι θα κάνουμε την ομάδα πιο επιθετική, ήρθαν οι τραυματισμοί του Καστίγιο και του Γιαννιώτα».

Για τους τραυματισμούς των Καστίγιο-Γιαννιώτα: «Είναι νωρίς, θα φανεί μέσα στο επόμενο 48ωρο».

Έχε χάρη…!!

Έχε χάρη…
Με την ατυχία του τα βάζει ο ΠΑΟΚ!

Τι κι αν ήταν καλύτερος από τον Αρη, τι κι αν είχε τις πιο χαρακτηριστικές ευκαιρίες να σκοράρει (δύο δοκάρια με Γεωργιάδη και Αθανασιάδη) έμεινε στο 0-0 και εύλογα ανικανοποίητος.

Δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την κούραση του αντιπάλου οι «κίτρινοι», που φωνάζουν για πέναλτι πάνω στον Νέτο.

Ενταση στο φινάλε στην Τούμπα.



Όλες τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί «ντέρμπι με τα όλα του» θα είχε η κόντρα του ΠΑΟΚ με τον Αρη αν στο πρώτο μέρος είχε μπει κι ένα γκολ. Ευκαιρίες: Ο «Δικέφαλος του Βορρά» παρά το γεγονός ότι η απουσία του Φωτάκη τον αποδιοργάνωσε δημιουργικά, βρήκε λύσεις με προσωπικές ενέργειες κυρίως από τον Σαλπιγγίδη. Ο Γιάννου σε ένα νέο ρόλο (εκείνο του κρυφού κυνηγού) ήταν έξω από τα νερά του, ενώ ο Αθανασιάδης ήταν μεν μέσα στις φάσεις, αλλά όχι και τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να χριστεί σκόρερ.

Από την άλλη οι «κίτρινοι» φρόντισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους με αντεπιθέσεις. Με τον Ούμπιντες εκτός ρυθμού, το μεγαλύτερο βάρος μοιραία έπεσε στον Καστίγιο που έχασε κλασική ευκαιρία, αφού νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Βελλίδη. Ενταση, πάθος: Πέντε κίτρινες μοίρασε ο Σιδηρόπουλος που δεν έδειχνε καμιά διάθεση να χαριστεί στο σκληρό παιχνίδι. Βέβαια τα περισσότερα δυνατά μαρκαρίσματα ήταν σε νορμάλ πλαίσια.

Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ήταν να αποζημιωθεί με ένα τέρμα η υπεροχή, προτού ξεμείνει από δυνάμεις. Η έλλειψη ψυχραιμίας και η γκίνια στην τελική προσπάθεια δεν επέτρεψαν στον Γεωργιάδη να πετύχει τον στόχο, αφού αντί να πλασάρει τον σχεδόν εξουδετερωμένο Βελλίδη (είχε αρχίσει να πέφτει) σούταρε με όλη του τη δύναμη στο δεξί δοκάρι. Αυτή η φάση στο 50’. Έκτοτε ο Αρης έχασε με τραυματισμό τον Καστίγιο, αλλά όχι και την προσήλωσή του στο αρχικό πλάνο. Με υπομονή και συγκέντρωση να χτυπήσει το ματς.

Σιγά-σιγά όμως και τα δυο αυτά στοιχεία άρχισαν να εκλείπουν μπροστά στην οργή τους για τις αποφάσεις του Σιδηρόπουλου. Κατά πρώτο λόγο για την κίτρινη κάρτα στον Κρέσιτς (ζήτησαν κόκκινη) στην σύγκρουση με τον Γιαννιώτα και κατά δεύτερο για το τζαρτζάρισμα Νιμανί-Νέτο στην μεγάλη περιοχή, όπου φωνάζουν για παράβαση που δεν καταλογίστηκε.

Θα μπορούσε βέβαια να καθορίσει μόνος την τύχη του, αλλά με βάση την εικόνα του δεν δικαιούται να ζητά κάτι παραπάνω. Και ο πόντος της ισοπαλίας ίσως να μην του άξιζε. Αν μάλιστα η μπάλα έκανε το χατήρι στο πλασέ του Αθανασιάδη (δοκάρι στο 79') ο ΠΑΟΚ θα έφτανε στο πολυπόθητο προβάδισμα που δύσκολα θα έχανε μέχρι το φινάλε.







ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Γκαρσία, Λάζαρ, Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (70’ Νιμανί), Γιάννου (80’ Παπάζογλου), Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Χαλκιάς, Αποστολόπουλος, Σταφυλίδης, Μπαλάφας, Τσουκαλάς.

Αρης (Μανουέλ Μασάδο): Βελλίδης, Νέτο, Μίσελ, Λαζαρίδης, Σανκαρέ, Φατί, Καζναφέρης (50’ Γιαννιώτας, 78’ Τριανταφυλλάκος), Παπαζαχαρίας, Ούμπιντες, Ακόστα, Καστίγιο (57’ Καπετάνος).

Στον πάγκο: Σηφάκης, Ντίκο, Τσουκάνης, Πρίττας.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Πάνου (Αιτωλοακαρνανία), Τάτσης (Ηπείρου)
Γήπεδο: Τούμπα

πηγή: sportfm.gr

Κατσαβάκης: «Δώρα από την άμυνά μας»

Κατσαβάκης: «Δώρα από την άμυνά μας»
Στην πολύ κακή αμυντική απόδοση της Δόξας Δράμας στάθηκε ιδιαίτερα ο Μάκης Κατσαβάκης μετά την ήττα από την Κέρκυρα με σκορ 3-1.

«Ξεκινήσαμε νωθρά το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο ανεβάσαμε την απόδοσή μας, ισορροπήσαμε το παιχνίδι, όμως η άμυνά μας συνέχισε να κάνει... δώρα. Κάναμε υπερπροσπάθεια και μάλιστα με 5 απουσίες» τόνισε ο τεχνικός της ομάδας της Δράμας και συνέχισε:

«Θα θέλαμε πιο νωρίς τη διακοπή του πρωταθλήματος. Η Κέρκυρα έχει καταπληκτικό ρόστερ, παλέψαμε, όμως αν δεν είχαμε το δοκάρι θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω. Θα παλέψουμε μέχρι τέλους και θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια για την παραμονή μας».

«Φάγαμε φτηνά γκολ»!

«Φάγαμε φτηνά γκολ»!
Ενθαρρυντικά σημάδια στην εμφάνιση του Πανιωνίου απέναντι στον Ολυμπιακό (2-0) εντόπισε ο Άκης Μάντζιος.

Ο προπονητής των «κυανέρυθρων» χαρακτήρισε καλή την παρουσία της ομάδας του απέναντι σε έναν φορμαρισμένο αντίπαλο όπως οι «ερυθρόλευκοι».

Τόνισε, δε, ότι ίσως θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, αν είχε αποφύγει τα «φτηνά γκολ» που δέχθηκε.


Αναλυτικά όσα είπε ο Μάντζιος

Για την εικόνα του Πανιωνίου: «Είχαμε μία καλή παρουσία σε έναν αγώνα σε έναν ιδιαίτερα φορμαρισμένο αντίπαλο, όπως είναι ο Ολυμπιακός. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την νίκη του στην Μόσχα και καλή επιτυχία για τον αγώνα της Πέμπτης.

Είχαμε μία πολύ καλή παρουσία έχοντας απέναντί σε έναν Ολυμπιακό που προέρχεται από οκτώ νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα στα δέκα τελευταία ματς και που στα τελευταία του πέντε ματς έχει το απόλυτο με συντελεστή 12-0. Είχαμε δηλαδή να παίξουμε με έναν πολύ φορμαρισμένο αντίπαλο. Η ομάδα μας ήταν στημένη αρκετά καλά, ενώ είχε και καλή αμυντική λειτουργία.

Δεχθήκαμε, όμως, δύο γκολ σε καίρια σημεία. Ήταν δύο φθηνά γκολ. Τέτοια γκολ δεν τα δέχεσαι. Στο ένα πήδηξε μόνος του ο Μακούν και το άλλο ξεκίνησε από δικό μας πλάγιο άουτ. Είχαμε και ευκαιρίες να μπούμε ξανά στο ματς, όπως αυτή του Ντιμπαλά. Συνεχίζουμε. Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας για να σωθούμε και μαθηματικά. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μου και ειδικά ορισμένων νεαρών»
.

Για το αν υπάρχει σύγκριση με το ματς Κυπέλλου: «Σ’ εκείνο το παιχνίδι είχαμε πιο καλή επιθετική παρουσία, αλλά δεχθήκαμε τέσσερα γκολ. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Στο Κύπελλο αποκλειστήκαμε και σήμερα δεν πήραμε κανέναν βαθμό. Παίζει σημαντικό ρόλο και το ψυχολογικό κομμάτι. Στο Κύπελλο ήμασταν πιο καλοί επιθετικά στο α' μέρος, ενώ σήμερα ήμασταν πιο καλοί τακτικά.

Δεν ήταν άσχημη η εικόνα της ομάδας μας. Δεχθήκαμε δυο γκολ και ο Ολυμπιακός είχε 1,5 ή 2 ευκαιρίες. Μιλάμε για έναν Ολυμπιακό που κάνει πάντα πολλές ευκαιρίες. Ήταν καλή η παρουσία μας»
.

Για το αν περίμενε περισσότερα από κάποιους παίκτες: «Είχαμε απουσίες σημαντικές, όπως του Σιόβα -που είναι μεγάλη για εμάς- και του Κούτσι, που είναι επίσης σημαντική. Προσπαθήσαμε να καλύψουμε τα όποια κενά υπήρχαν. Έμεινα αρκετά ευχαριστημένος από τα παιδιά».

Για τα αποτελέσματα της Κυριακής και το αν η ομάδα του κοιμάται πιο ήσυχη: «Μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα δεν θα κοιμόμαστε ποτέ ήσυχοι. Τα σημερινά ήταν καλά αποτελέσματα, όμως θα πρέπει να μαζέψουμε όσο πιο γρήγορα βαθμούς για να σωθούμε. Θα πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες και σε άλλα νέα παιδιά».

Για το ποιος εκ των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού είναι φαβορί για τον τίτλο: «Μιλάμε για δυο μεγάλες ομάδες. Όταν παίξαμε με τον Παναθηναϊκό δεν ήταν σε τόσο καλή κατάσταση, ενώ ο Ολυμπιακός έψαχνε τα πατήματά του. Το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι πιο γεμάτο και σε έναν μαραθώνιο οκτώ αγωνιστικών κρίνονται πολλά. Δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Κι έχουν να παίξουν και μεταξύ τους. Όποιος χάσει βαθμούς, θα το πληρώσει».

Απλά… ασταμάτητη!!

Απλά… ασταμάτητη
«Κλείδωσε» ο πρώτος… ψάχνουν τον δεύτερο. Ούτε η Βέστερλο κατάφερε να κόψει βαθμούς από την ασταμάτητη Άντερλεχτ, η οποία επικράτησε με σκορ 3-1 για την 26η αγωνιστική και έφτασε τα εννιά συνεχόμενα ματς χωρίς ήττα.

Στη δεύτερη θέση και με διαφορά «ασφαλείας» από την τρίτη Γάνδη βρίσκεται η Κλαμπ Μπριζ μετά το εντός έδρας 2-1 επί της Κορτράικ.

Αρκετό έδαφος έχει χάσει η Σταντάρ Λιέγης, η οποία υποχρεώθηκε στη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της από την Ζούλτε Βάρεγκεμ με σκορ 4-2.

Κάθε άλλο παρά εύκολη «λεία» ήταν η Βέστερλο για την Άντερλεχτ. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν στο πρώτο ημίχρονο, με τον Εμποκανί να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του Άριελ Γιάκομπς στο 54ο λεπτό, με τον Γιουχάζ να κάνει το 2-0 στο 67’. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 89’ με τον Λουζ, ωστόσο ο Γιοβάνοβιτς «απάντησε» ένα λεπτό αργότερα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.


Η 26η αγωνιστική

Σάββατο, 18/2

Λόκερεν-Γάνδη 1-1
Σιντ Τρούιντεν-Λιρς 1-1
Λέουβεν-Σερκλ Μπριζ 2-3
Μαλίν-Γκέρμιναλ 2-1
Μονς-Γκενκ 1-2

Κυριακή, 19/2

Άντερλεχτ-Βέστερλο 3-1
(54’ Εμποκανί, 67’ Γιουχάζ, 90’ Γιοβάνοβιτς-89’ Λουζ)

Κλαμπ Μπριζ-Κορτράικ 2-1
(24’ Ντονκ, 32’ Ακπάλα-48’ Ζοζέφ-Μονρόζ)

Ζούλτε Βάρεγκεμ-Σταντάρ Λιέγης 4-2
(32’ Ντε Φάουβ, 42’, 61’ Αμπιμπού, 52’ Λέγε-24’ Μπατσουαγί, 69’ Μπάγενς)

πηγή: sportfm.gr

Ρεχάγκελ: «Όσο ζω, θα είμαι στην... πρίζα»

Ρεχάγκελ: «Όσο ζω, θα είμαι στην... πρίζα»
Τι κι αν είναι 73 ετών κι έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα; Ο Ότο Ρεχάγκελ αναλαμβάνει με όρεξη πρωτάρη τα ηνία της Χέρτα, όπως φάνηκε κατά την παρουσίασή του.

«Όσο ζω θα είμαι συνέχεια στην πρίζα», δήλωσε ο αειθαλής Γερμανός τεχνικός και πρόσθεσε: «Απομένουν ακόμη δώδεκα ματς και τρεις μήνες για να τελειώσει η σεζόν. Δεν σκέφτομαι το μετά, αλλά μόνο το τώρα. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να σωθεί η Χέρτα. Για μένα είναι μία συναρπαστική πρόκληση. Πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Παράλληλα αποποιήθηκε τον τίτλο του θαυματοποιού που του «κόλλησαν» μετά το θρίαμβο του 2004 με την Ελλάδα. «Η φήμη μου δεν έχει σημασία και δεν αρκεί για να πετύχουμε το στόχο μας. Όσα έχω πετύχει στην καριέρα μου δεν μετρούν τώρα. Η Χέρτα είναι σε δύσκολη θέση και θέλω να τη βοηθήσω με την εμπειρία μου», τόνισε, ενώ φρόντισε να στείλει μήνυμα προς τους παίκτες του λέγοντας πως «... θα πρέπει όλοι να σέβονται τους κανόνες και να βάζουν το εγώ τους κάτω από την ομάδα».

πηγή: sportfm.gr

«Ήταν υποχρέωσή μας η νίκη»

«Ήταν υποχρέωσή μας η νίκη»
Από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Εργοτέλη μία μέρα νωρίτερα, ο Ολυμπιακός ήταν υποχρεωμένος να επικρατήσει σήμερα του Πανιωνίου… Αυτό δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης στο «Καραϊσκάκη» ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Ισπανός τεχνικός των «ερυθρολεύκων», τόνισε αρχικά: «Σήμερα κερδίσαμε 3 βαθμούς. Όλοι οι βαθμοί είναι σημαντικοί. Μετά την νίκη του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη είχαμε υποχρέωση να κερδίσουμε. Έπρεπε να νικήσουμε. Δεν ήταν εύκολο. Ο αντίπαλος κλείστηκε καλά πίσω και ήταν επικίνδυνος σε αντεπιθέσεις. Δυσκολευτήκαμε αρκετά να σπάσουμε τις γραμμές του. Βάλαμε ένα γκολ λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους και μετά σκοράραμε γρήγορα στην επανάληψη. Έτσι έγιναν μετά όλα πιο εύκολα για εμάς».

Ερωτηθείς για την κόπωση που υπήρχε μετά το ματς με την Ρούμπιν Καζάν, ο Βαλβέρδε απάντησε: «Όχι, κούραση δεν υπήρχε. Πέρασαν αρκετές μέρες από τον αγώνα αυτό. Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε την δυσκολία που υπάρχει στο πρωτάθλημα. Οι αντίπαλοι είναι πολύ καλά διαβασμένοι. Κλείνονται καλά στην άμυνα και είναι δύσκολο να την σπάσεις και γενικά να ανταποκριθείς στις συνθήκες που υπάρχουν. Από εδώ και πέρα τα ματς θα είναι όλο και πιο δύσκολα γιατί μας γνωρίζουν πολύ καλά οι άλλες ομάδες».

Όσο για τις πολλές απουσίες που είχε σήμερα η ομάδα του, σχολίασε: «Είναι το πιο φυσιολογικό το να έχουμε απουσίες. Το παράξενο θα ήταν να μπορούσαμε να τους υπολογίζουμε όλους. Στο κάτω κάτω έχουμε 2 διοργανώσεις. Πρέπει όλοι οι παίκτες να παίρνουν τον χρόνο τους, όπως έγινε με τον Ντιόγο που σήμερα έβαλε γκολ. Δεν σκέφτομαι αυτούς που λείπουν. Δεν θέλω να το σκέφτομαι αυτό. Θέλω να μπορώ να βασίζομαι σε αυτούς τους παίκτες που έχω».

Όταν ρωτήθηκε για την απόφασή του να μην χρησιμοποιήσει από την αρχή Φουστέρ και Τζεμπούρ, είπε: «Έκανα αυτό που θεώρησα ότι ήταν το καλύτερο. Οι Καζίμ και Αμπντούν μπορούν να δημιουργήσουν ψηλά κίνδυνο. Ο Ντιόγο επίσης μπορεί να βοηθήσει. Σήμερα έβαλε και γκολ. Ήταν μία καλή λύση σήμερα για την ομάδα. Και στο προηγούμενο ματς με τον Πανιώνιο δεν έπαιξαν οι Μιραλάς και Ιμπαγάσα αλλά κερδίσαμε 4-0. Πάντα μας αρέσει να πιέζουμε και να βάζουμε γκολ. Άλλοτε είναι πιο εύκολο και άλλοτε πιο δύσκολο. Δεν πιστεύω ότι έχει να κάνει με τα πρόσωπα και το ποιος λείπει».

Για το αν ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς, τόνισε:

«Θέλουμε να κρατήσουμε εκεί την απόδοσή μας μέχρι το τέλος. Εμείς προσπαθούμε να έχουμε πάντα το ίδιο στιλ παιχνιδιού. Αυτό θέλουμε να διατηρήσουμε το στιλ μας. Θέλουμε να συνεχίζουμε να πιέζουμε και να είμαστε γρήγοροι. Άλλοτε θα το κάνουμε με μεγαλύτερη επιτυχία και άλλοτε με λιγότερη. Αυτός όμως είναι ο στόχος. Πρόθεσή μας είναι να έχουμε στην κατοχή μας την μπάλα όσο πιο πολύ γίνεται. Να κερδίζουμε την μπάλα για να γίνεται δικό μας το παιχνίδι».

Τέλος, αναφορικά με τον Μακούν, σχολίασε:

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τον Μακούν. Τον αγαπούν πολύ οι συμπαίκτες του. Είναι πάντα παρών. Δουλεύει πολύ. Αυτό είναι πολύ καλό για εμάς».

«Βασίλισσα» στο άντρο της Μπαρτσελόνα!!

«Βασίλισσα» στο άντρο της Μπαρτσελόνα!
Τον πρώτο της τίτλο μετά από πέντε χρόνια πανηγυρίζει η Ρεάλ Μαδρίτης. Η «βασίλισσα» όχι απλώς νίκησε, αλλά συνέτριψε την Μπαρτσελόνα 91-74 στον τελικό του Final 8 του Κυπέλλου που φιλοξενήθηκε στο «Παλάου Σαν Τζόρντι» της Βαρκελώνης. Έτσι κατέκτησε το 23ο Κύπελλο στην ιστορία της και πρώτο μετά από 19 χρόνια! Μάλιστα πλέον οι Μαδριλένοι είναι πρώτοι σε κατακτήσεις Κόπα Ντελ Ρέι έχοντας ένα περισσότερο από τους Καταλανούς.

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο ήταν από την αρχή αφεντικό του αγώνα με πρωταγωνιστές τους Σέρχιο Γιούλ (που αναδείχθηκε MVP) και Τζέισι Κάρολ. Η «Μπάρτσα», που εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων και δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον περσινό τίτλο της, βρέθηκε ακόμη και στο -22 λίγο πριν το τέλος (91-69).

Δεκάλεπτα: 17-22, 33-42, 56-65, 74-91.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Εντόνγκ 19 (11 ριμπ.), Ναβάρο 16 (6 ασίστ), Λόρμπεκ 15, Μάικλ 10, Έιντσον 5, Ραμπασέδα 5, Χουέρτας 2, Βάσκεζ 2, Σάσα, Ουάλας, Ίνγκλες.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Γιούλ 23 (5 ασίστ), Κάρολ 22, Μπέγκιτς 10, Μίροτιτς 9, Σουάρεθ 9, Πότσιους 6, Σίνγκλερ 4, Ροντρίγκεθ 2, Βελίτσκοβιτς 2, Ρέγες 2, Τόμιτς 2, Σανθ.

πηγή: sportfm.gr

Αλέγκρι: «Κρίσιμη η επόμενη αγωνιστική»

Αλέγκρι: «Κρίσιμη η επόμενη αγωνιστική»
Ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του δήλωσε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ύστερα από την εκτός έδρας νίκη της Μίλαν με σκορ 3-1, κόντρα στην Τσεζένα.

Ο Ιταλός τεχνικός επισήμανε πως πλέον το μυαλό των «ροσονέρι» βρίσκεται στην αναμέτρηση με την Γιουβέντους (25/2).

«Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε ξανά στην κορυφή, ακόμη και αν έχουμε παίξει ένα παραπάνω παιχνίδι από τη Γιουβέντους. Η αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής θα είναι κρίσιμη και περιμένω έναν εντυπωσιακό αγώνα.

Έχουμε μία εβδομάδα ακόμη για να προετοιμαστούμε για το μεγάλο παιχνίδι και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μία σπουδαία αναμέτρηση. Αν ο Ιμπραΐμοβιτς είναι διαθέσιμος θα αγωνιστεί, αν όχι θα βρούμε μια διαφορετική λύση
», ήταν τα λόγια του Ιταλού τεχνικού.

Και τώρα κούπα...!!

Και τώρα κούπα...
Ήταν ευκαιρία για ξέσπασμα και ανύψωση ηθικού εν όψει του τελικού του Λιγκ Καπ! Η Λίβερπουλ με τρία γκολ από δικούς της και τρία από... αντιπάλους, επικράτησε της Μπράιτον με σκορ 6-1 στο «Άνφιλντ», προκρίθηκε στα προημιτελικά του θεσμού και απέκτησε ηρεμία και αυτοπεποίθηση!

Το προβάδισμα με το οποίο πήγε η Λίβερπουλ στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα της αναμέτρησης ήταν ό,τι πιο δίκαιο μπορούσε να παρουσιάσει το πρώτο μέρος της «μάχης» με τη Μπράιτον. Με τους Τζέραρντ, Σουάρες και Κάρολ στο αρχικό σχήμα, οι «κόκκινοι» έψαξαν εξ αρχής το γκολ με το οποίο θα απομακρυνόταν κάθε κίνδυνος άγχους και ρίσκου και τα κατάφεραν. Ο Μάρτιν Σκρτελ στο 5ο μόλις λεπτό από εκτέλεση κόρνερ του Τζέραρντ άνοιξε το σκορ, αλλά αυτό δεν βοήθησε τους παίκτες του Κένι Νταλγκλίς να αποκτήσουν άνεση.

Αυτό, γιατί στο 17’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ο Λούα Λούα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πέπε Ρέινα για να ισοφαρίσει σε 1-1 και να «ακυρώσει» το γκολ της Λίβερπουλ! Το γεγονός πως τα δύο τέρματα επιτεύχθηκαν στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα βοήθησε τους «κόκκινους» να παραμείνουν ψύχραιμοι και να επιτεθούν με ορθόδοξο τρόπο! Ακόμη κι έτσι όμως, το γκολ με το οποίο οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα ήρθε από… πόδια αντιπάλου! Έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ της Μπράιτον, ο Γκλεν Τζόνσον έκανε την κεφαλιά και στην προσπάθεια των «γλάρων» να απομακρύνουν τη μπάλα πάνω στη γραμμή, ο Μπρίντκατ την έστειλε στα δίχτυα για το 2-1!

Η υπεροχή της Λίβερπουλ μετουσιώθηκε σε γκολ πιο εύκολα στο δεύτερο ημίχρονο. Το σύνολο του «King Kenny» όσο ζορίστηκε στο πρώτο μέρος, άλλο τόσο εύκολα έφτασε στο τελικό 6-1 στην επανάληψη. Αρχικά, ο Άντι Κάρολ με πανέμορφο αριστερό σουτ στην κίνηση έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ και είκοσι λεπτά πριν το φινάλε, ξανά ο Μπριντκατ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του από δύσκολο σουτ του Τζέραρντ, το οποίο προσπάθησε να απομακρύνει…

Παρά το ευρύ σκορ, η Λίβερπουλ δεν σταμάτησε να κυνηγάει το γκολ ώστε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της. Και πάλι όμως, κανείς από τους ποδοσφαιριστές του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ δεν θα χριζόταν σκόρερ. Το ρόλο αυτό ανέλαβε ο Ντανκ που στο 74’ ολομόναχος μέσα στην περιοχή και στην προσπάθειά του να κοντρολάρει τη μπάλα και να την απομακρύνει, έχασε το δεύτερο κοντρόλ και δεν πρόλαβε να διώξει, βλέποντας απογοητευμένος το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Το θέμα πλέον ήταν να βρει το δρόμο για τα δίχτυα και ο Λουίς Σουάρες! Η απώλεια του πέναλτι που κέρδισαν οι «κόκκινοι» δεν τον πτόησε και πέτυχε το στόχο του στο 85’ από κεφαλιά – ασίστ του Κάρολ!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Ρέινα, Τζόνσον, Χοσέ Ενρίκε, Κάραγκερ, Σκρτελ, Τζέραρντ, Χέντερσον, Νταόυνινγκ, Άνταμ, Σουάρες, Κάρολ

Μπράιτον: Μπρέζοβαν, Γκριρ, Ντανκ, Ελ – Αμπντ (69’ Βιθέντε), Καλντερόν, Ναβάρο, Λούα Λούα, Μπρίντκατ, Μπάκλεϊ (46’ Νουν), Μπέιρνς, Βόουκς (69’ Μακάιλ Σμιθ)

Αναλυτικά τα παιχνίδια της φάσης των «16» του Κυπέλλου Αγγλίας:

Σάββατο 18/2

Τσέλσι – Μπέρμιγχαμ 1-1
(62’ Στάριτζ – 20’ Μέρφι)

Έβερτον – Μπλάκπουλ 2-0
(1’ Ντρέντε, 6’ Στρακουαλούρσι)

Νόριτς – Λέστερ 1-2
(23’ Χούλαχαν – 5’ Λέτζερ, 71’ Νιούτζεντ)

Μίλγουολ – Μπόλτον 0-2
(4’ Μιγιάκι, 59’ Ενγκόγκ)

Σάντερλαντ – Άρσεναλ 2-0
(40’ Ρίτσαρντσον, 78’ αυτ. Τσάμπερλεϊν)

Κυριακή 19/2

Κρόουλι – Στόουκ 0-2
Στίβενεϊτζ – Τότεναμ 0-0
Λίβερπουλ – Μπράιτον 6-1

Πηγή: www.england365.gr

Της άρεσε, θέλει κι άλλο...!!

Της άρεσε, θέλει κι άλλο...
Το Ανόβερο φαίνεται πως γλυκάθηκε από τη φετινή του πορεία στο Europa League και θέλει να επιστρέψει του χρόνου. Στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 22η αγωνιστική στην Bundesliga, η ομάδα του Μίρκο Σλόμκα επικράτησε 4-2 της Στουτγκάρδης και μπήκε δυναμικά στη διεκδίκηση μίας θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν να προηγούνται με 4-0 στο 73’ και η Στουτγκάρδη απλώς περιόρισε τη... ντροπή στο φινάλε. Το Ανόβερο ανέβηκε στους 34 βαθμούς κι έπιασε στην έκτη θέση τη Λεβερκούζεν, ενώ η Στουτγκάρδη έμεινε ένατη στους 26 βαθμούς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 17/2

Χόφενχαϊμ-Μάιντς 1-1
(9 αυτ. Νοβέσκι-29’ Ζιντάν)

Σάββατο 18/2 (16:30)

Χέρτα Βερολίνου-Ντόρτμουντ 0-1
(66’ Γκρόσκροϊτς)

Αμβούργο-Βέρντερ Βρέμης 1-3
(76’ Πέτριτς-9’ Μαρίν, 45’ Τράιμπουλ, 86’ Αρναούτοβιτς)

Νυρεμβέργη-Κολωνία 2-1
(28’ Έσβαϊν, 85’ Πέκχαρτ-66’ Νοβάκοβιτς)

Καϊζερσλάουτερν-Γκλάντμπαχ 1-2
(63’ Γέσεν-9’ Χέρμαν, 14’ Αράνγκο)

Λεβερκούζεν-Άουγκσμπουργκ 4-1
(25’ Κίσλινγκ, 60’ Κάστρο, 64’ Κίσλινγκ, 70’ Σούρλε-50’ Κο)

Φράιμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 0-0

Κυριακή 19/2

Σάλκε-Βόλφσμπουργκ 4-0
(10’ Ραούλ, 15’, 72’ Χούντελααρ, 49’ Μάτιπ)

Ανόβερο-Στουτγκάρδη 4-2
(25’ Χαγκουί, 32’ Ντιούφ, 46’ Πάντερ, 73’ Στιντλ-75’ Χάρνικ, 79’ Οκαζάκι)

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής:

Παρασκευή 24/2

Γκλάντμπαχ-Αμβούργο 21:30

Σάββατο 18/2 (16:30)

Κολωνία-Λεβερκούζεν
Στουτγκάρδη-Φράιμπουργκ
Μάιντς-Καϊζερσλάουτερν
Βόλφσμπουργκ-Χόφενχαϊμ
Άουγκσμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου
Βέρντερ Βρέμης-Νυρεμβέργη 19:30

Κυριακή 19/2

Μπάγερν Μονάχου-Σάλκε 16:30
Ντόρτμουντ-Ανόβερο 18:30

πηγή: sportfm.gr

Το έχει η μέρα!!

Το έχει η μέρα!
Μετά την Αϊντχόφεν και η άλλη συγκάτοικος της κορυφής της Eredivisie, Άλκμααρ, έχασε 3-0 από την Ουτρέχτη, πράγμα που δεν επηρεάζει καθόλου την κατάσταση στην κορυφή. Οι παίκτες του Φερμπέκ βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ χάρη σε δύο τέρματα του Γκερντ. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ντούπλαν.

Αντίθετα σε καλύτερη κατάσταση είναι ο Άγιαξ, ο οποίος επικράτησε 4-0 της Ναϊμέγκεν με τον Μπουλίγκιν να είναι σε πολύ καλή μέρα να σημειώνει δύο γκολ. Τα άλλα δύο γκολ πέτυχαν οι Βερτόγκεν και Ντε Γιόνγκ. Το μόνο που κατάφερε η Ναϊμέγκεν ήταν να μειώσει με τον Φαν Έιντεν.

Τέλος η Τβέντε πέρασε από το Άρνεμ με το ευρύ 4-1, χάρη σε τέρματα των Φερ, Ντε Γιόνγκ, Τζον και Τσαντλί. Το μόνο που κατάφερε η Φίτεσε ήταν να μειώσει με τον Χάβεναρ.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου

Χέρενφεν-Μπρέντα 1-0
(34’ Τζούριτσιτς)

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου

Φέγενορντ-Βάαλβαϊκ 1-1
(77' Γκουιντέτι-87' Μπράμπερ)

Ντεν Χάαγκ-Εξέλσιορ 1-1
(35' αυτ. Ντε Γκραφ-49' Αλμπεργκ)

Ντε Γκράαφτσαπ-Φένλο 1-4
(13' Ποεπον-50' Χόλα, 52' Γιοσίντα, 65' αυτ. Φαν ντε Παβερτ, 81' Μπέργκις)

Χέρακλες-Ρόντα 2-1
(65' Εβερτον, 78' πεν.Οβερτουμ-40' Μάλκι)

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου

Γκρόνιγκεν-Αϊντχόφεν 3-0
(29΄, 74΄Γιουν, 51΄Μπακούντα)

Άγιαξ-Ναϊμέγκεν 4-1
(5’, 27’ Μπουλίκιν, 8’ Βερτόγκεν, 57’ Ντε Γιόνγκ – 69’ Φαν Έιντεν)

Ουτρέχτη-Άλκμααρ 3-0
(15’, 21’ Γκέρντ πεν, - 41’ Ντούπλαν)

Φίτεσε-Τβέντε 1-4
(88’ Χάβεναρ – 6’ Φερ, 65’ Ντε Γιόνγκ, 73’ Τζον, 83’ Τσαντλι)

Η επόμενη (23η) αγωνιστική:

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου

Βάαλβαϊκ-Φίτεσε (21:00)

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου

Μπρέντα-Ντεν Χάαγκ (19:45)
Ρόντα-Ντε Γκράαφτσαπ (20:45)
Φένλο-Χέρακλες (20:45)
Ναϊμέγκεν-Γκρόνιγκεν (21:45)

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου

Εξέλσιορ-Άγιαξ (13:30)
Αϊντχόφεν-Φέγενορντ (15:30)
Τβέντε-Ουτρέχτη (15:30)
Άλκμααρ-Χέρενφεν (17:30)

πηγή: sportfm.gr

Βασκικό ξέσπασμα!!

Βασκικό ξέσπασμα!
Η Μάλαγα πλήρωσε τα… σπασμένα των περασμένων αρνητικών αποτελεσμάτων της Μπιλμπάο! Οι Βάσκοι διέλυσαν την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι με σκορ 3-0 και ανέβηκαν, έστω και προσωρινά, στην 4η θέση της Πριμέρα Ντιβισιόν!

Ένα τρίλεπτο ξέσπασμα των γηπεδούχων στάθηκε υπέραρκετο για να κλειδώσουν τους πολύτιμους τρεις βαθμούς. Αρχικά στο 58’ ο Αμορεμπιέτα άνοιξε το σκορ, δύο λεπτά αργότερα ο Σαν Χοσέ έκανε το 2-0 και στο 61’ ήρθε το τέρμα του Τοκέρο να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην αναμέτρηση.

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 18/02 Χετάφε - Εσπανιόλ 1-1
(70’ πεν. Μικού/ 66’ Βάσκες)
Ρεάλ Μαδρίτης - Σανταντέρ 4-0
(6’ Ρονάλντο, 45+1’, 89’ Μπενζεμά, 73’ Ντι Μαρία)
Σεβίλλη - Οσασούνα 2-0
(19' Μεντέλ, 94' Τροχόφσκι)

Κυριακή, 19/02:
Γρανάδα - Ρεάλ Σοσιεδάδ 4-1
(11' Λόπεθ, 57' Χάρα, 61', 87' Ούτσε - 10' Γκονσάλες)

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μάλαγα 3-0 (58’ Αμορεμπιέτα, 60’ Σαν Χοσέ, 61’ Τοκέρο)

Σπόρτινγκ Χιχόν - Ατλέτικο Μαδρίτης (19:00)
Μαγιόρκα - Βιγιαρεάλ (19:00)
Λεβάντε - Ράγιο Βαγιεκάνο (20:45)
Μπαρτσελόνα - Βαλένθια (22:30)

Δευτέρα, 20/02: Σαραγόσα - Μπέτις (22:00)


Η επόμενη (25η) αγωνιστική:

Σάββατο, 25/02 Σανταντέρ - Σπόρτινγκ Χιχόν (19:00)
Μπέτις - Χετάφε (19:00)
Μάλαγα - Σαραγόσα (21:00)
Εσπανιόλ - Λεβάντε (23:00)

Κυριακή, 26/02 Βιγιαρεάλ - Αθλέτικ Μπιλμπάο (13:00)
Βαγιεκάνο – Ρεάλ Μαδρίτης (17.00)
Βαλένθια – Σεβίλλη (19:00)
Οσασούνα – Γρανάδα (19:00)
Σοσιεδάδ – Μαγιόρκα (19:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα (22:30)

πηγή: sportfm.gr

«Νίκη με τεράστια βαθμολογική σημασία»

«Νίκη με τεράστια βαθμολογική σημασία»
Τεράστια βαθμολογική σημασία έχει για τον Λεβαδειακό η νίκη επί του Παναιτωλικού σύμφωνα με τον Γιώργο Παράσχο. Ο τεχνικός των Βοιωτών έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους ποδοσφαιριστές του ενώ επισήμανε πως θα ήταν καλό για την Super League να παραμείνουν στην κατηγορία οι Αγρινιώτες.

Αναλυτικά όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Παράσχος:

«Έχει τεράστια βαθμολογική σημασία αυτή η νίκη που πήραμε σε μια δύσκολη έδρα, όπως αυτή στο Αγρίνιο. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί, βγάλαμε τις αντεπιθέσεις με σωστό τρόπο, πετύχαμε δύο γκολ κα από εκεί και πέρα ήταν πολύ δύσκολο για τον Παναιτωλικό να γυρίσει το παιχνίδι. Εκτός από την αμυντική μας λειτουργία, είχε και πολύ άγχος, το οποίο φαινόταν καθαρά στα πόδια των παικτών.

Η κόπωση των παιδιών φάνηκε από τα συνεχή παιχνίδια και στο β' μέρος δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε μπάλα στο κέντρο. Μας προβλημάτισε η είσοδος του Θεοδωρίδη, που έδωσε ρυθμό με τις πάσες και τις ενέργειες του. Όμως πήραμε τη σημαντική νίκη. Ο Παναιτωλικός με την ομάδα που έχει και τις εγκαταστάσεις που διαθέτει, είναι καλό να παραμείνει στη Super League».

Το πήρε σπίτι της η Σιένα!!

Το πήρε σπίτι της η Σιένα
Κυπελλούχος Ιταλίας για τέταρτη συνεχή χρονιά, αλλά και συνολικά τέταρτη φορά στην ιστορία της στέφθηκε η Σιένα νικώντας πανεύκολα στον τελικό του Final 8 του Τορίνο την Καντού με 88-71. Η ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζάνι ήταν από το πρώτο λεπτό αφεντικό του αγώνα και με πρωταγωνιστές τους Ντέιβιντ Άντερσεν και Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς δεν άφησε περιθώρια στους δευτεραθλητές Ιταλίας που παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Η διαφορά ξεπέρασε το +10 στη δεύτερη και το +20 στην τρίτη περίοδο φτάνοντας μέχρι και τους 26 (77-51) στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου. Καλή εμφάνιση έκανε ο Νίκος Ζήσης που είχε 10 πόντους (0/2 βολές, 2/2 δίποντα, 2/2 τρίποντα) και 2 ασίστ σε 19 λεπτά.

Δεκάλεπτα: 21-16, 44-33, 73-51, 88-71.

Σιένα (Πιανιτζάνι): Άντερσεν 23, Λαβρίνοβιτς 16, Μος 14, Ζήσης 10, ΜακΚάλεμπ 9, Θόρντον 7, Καραρέτο 6, Στόουνρουκ 3, Μικελόρι, Αραντόρι, Ρες, Λεχτχάλερ.

Καντού (Τρινκιέρι): Μπαζίλε 15, Λέουνεν 12, Μπρούνερ 8, Σερμαντίνι 8, Πέρκινς 6, Μαρκονάτο 6, Τσιντσιαρίνι 6, Μίτσοβ 6, Ματσαρίνο 2, Μαρκοϊσβίλι 2.

πηγή: sportfm.gr

Λεμονής: «Σας υπόσχομαι ανάκαμψη»

Λεμονής: «Σας υπόσχομαι ανάκαμψη»
Απογοητευμένος από την εικόνα της ομάδας του και τη νέα ήττα, αυτή την φορά από τον Λεβαδειακό, παρουσιάστηκε ο Τάκης Λεμονής στην συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως η ομάδα του έχει δυνατότητες, τις οποίες πρέπει να βγάλει στον αγωνιστικό χώρο, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε.

Αναλυτικά:

«Είμαστε απογοητευμένοι. Δυστυχώς τρέχουμε ένα πολύ άσχημο σερί εδώ και πάρα πολύ καιρό αλλά όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε λύση σε αυτές τις καταστάσεις. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Η κατάσταση είναι πολύ βαριά στα αποδυτήρια όμως από την άλλη έχουμε ακόμα 8 αγωνιστικές.

Μέχρι το πρώτο γκολ δείχναμε ζωντανοί όμως δεν απειλούσαμε , είχαμε 1-2 φάσεις αλλά τίποτα παραπάνω, και μετά το πρώτο γκολ ήρθε και το δεύτερο γιατί χάθηκε το καθαρό μυαλό και συγκέντρωση στο παιχνίδι.

Η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει πράγματα , δεν είναι αυτό το πράγμα που βλέπουμε στο γήπεδο.

Σας υπόσχομαι πως και εγώ και όλοι όσοι βρίσκονται κοντά στην ομάδα θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις για επανακάμψει η ομάδα».

Νίκη πρωτιάς!!

Νίκη πρωτιάς!
Την πρώτη θέση στο κυπριακό πρωτάθλημα ανέκτησε η ΑΕΛ, ύστερα από την εύκολη επικράτησή της κόντρα στον τελευταίο Ερμή με σκορ 2-0, απέχοντας ένα βαθμό από την δεύτερη Ομόνοια. Στίς νίκες επέστρεψε η Σαλαμίνα, επικρατώντας με 1-0 του Εθνικού.

Δυνατά μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι γηπεδούχοι, με τον Ντίξον να ανοίγει το σκορ στο 15’. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα οι «γαλαζοκίτρινοι» πίεζαν τον Ερμή, ο οποίος στάθηκε αξιοπρεπώς , προσπαθώντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ωστόσο, λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου 55' ο Ουόν διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (2-0), ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Σίλας.

Επιστροφή στις νίκες

Ύστερα από τρεις αγωνιστικές η Νέα Σαλαμίνα επέστρεψε στις νίκες, παίρνοντας το πολύτιμο τρίποντο κόντρα στον Εθνικό με σκορ 1-0.

Οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο δεν δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, ωστόσο η Σαλαμίνα κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 77’ όταν ο Λαμπρόπουλος μετουσίωσε σε γκολ το δοκάρι του Ρόκε.

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Άρης Λεμεσού-Αναγέννηση Δερύνειας 2-0 (17’ Ζέλσον, 22’ Ιονέσκου)
Ε.Ν. Παραλιμνίου-Απόλλων Λεμεσού 1-1 (80’ πεν. Κριβοκάπιτς – 62’ Μπανγκουρά)
Ομόνοια-Ολυμπιακός Λευκωσίας 1-0 (67’ Φρέντι)

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ (2-0)
(Ζαϊρί 10', Ρονκάτο 13')
Νέα Σαλαμίνα-Εθνικός Άχνας 1-0
(Λαμπρόπουλος 77’)
ΑΕΛ-Ερμής Αραδίππου 2-0
(Ντίξον 15’, Ουόν 56’)

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012
Αλκή Λάρνακας-ΑΕΚ Λάρνακας (19:00)

Η επόμενη (22η) αγωνιστική

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Απόλλων Λεμεσού-Ομόνοια (13:00)
ΑΕΚ Λάρνακας-Άρης Λεμεσού (15:00)
Ολυμπιακός Λευκωσίας-Αλκή Λάρνακας (16:00)
Αναγέννηση Δερύνειας-ΑΕΛ (17:00)

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Εθνικός Άχνας-Ε.Ν. Παραλιμνίου (13:00)
Ερμής Αραδίππου-Ανόρθωση (15:00)
ΑΠΟΕΛ-Νέα Σαλαμίνα (16:00)

πηγή: sportfm.gr

Δεν… πονοκεφαλιάζει!!

Δεν… πονοκεφαλιάζει!
Πάει να γίνει συνήθεια πλέον!

Με την ίδια άνεση και το ίδιο σκορ (2-0) που «καθαρίζει» εσχάτως τα παιχνίδια στη Σούπερ Λίγκα, ο Ολυμπιακός έβγαλε από τη μέση και τον Πανιώνιο.

Δυο κεφαλιές των Μακούν και Ντιόγκο απέτρεψαν οποιοδήποτε πονοκέφαλο για τους «ερυθρόλευκους» και τους επέτρεψαν να συνδυάσουν το κυνήγι του Παναθηναϊκού με την ξεκούραση ενόψει Ρούμπιν.

Πώς έπαιξε

Με αρκετές αλλαγές -ηθελημένες και μη- ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Πέραν, λοιπόν, των τραυματιών Μιραλάς και Πάντελιτς και του Ιμπαγάσα που έμεινε εκτός για να ξεκουραστεί, ο Ισπανός επέλεξε επίσης να προστατέψει ενόψει Ρούμπιν τους Τζεμπούρ και Φουστέρ. Έτσι, ξεκίνησε βασικούς -για πρώτα φορά ταυτόχρονα- του Αμπντούν, Καζίμ και Ντιόγκο.

Κάπως έτσι, το 4-3-3 διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Μέγερι και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Χολέμπας, Μαρκάνο, Α. Παπαδόπουλος και Τοροσίδης. Στα χαφ βρέθηκαν οι Ορμπάιθ, Μανιάτης, Μακούν (σε πιο δημιουργικό ρόλο) και στην τριάδα της επίθεσης οι Αμπντούν (αριστερά), Καζίμ (δεξιά) και Ντιόγκο (κορυφή).



Την επιλογή του «αυτόματου πιλότου» ενεργοποίησε, για μια ακόμα φορά στη Σούπερ Λίγκα, ο Ολυμπιακός. Μόνο που αυτή τη φορά δεν προηγήθηκε το… γνώριμο καυτό εικοσάλεπτο. Αντίθετα, χρειάστηκε να το σπαταλήσει για να πάρει κάπως μπροστά. Μέχρι, λοιπόν, ο Ντιόγκο να χάσει την πρώτη «καθαρή» ευκαιρία (σπαταλώντας την ωραία κάθετη του Μακούν), οι «ερυθρόλευκοι» απειλούσαν κυρίως με στημένες φάσεις (κεφαλιές Τοροσίδη-Μακούν άουτ).

Κι ενώ ο Πανιώνιος σχεδόν πανηγύριζε κάθε φορά που περνούσε τη σέντρα (μια μόλις αντεπίθεση πέρασε, που την «έπνιξε» ο Μαρκάνο) ο Βαλβέρδε δεν πανηγύριζε ακριβώς με τη δυσκολία της ομάδας του να βρει διαδρόμους. Πάνω στην ώρα, όμως, που άρχισε να παίρνει τα μέτρα του γι’ αυτό (σήκωσε για ζέσταμα τον Τζεμπούρ) ο Μακούν πήρε τα μέτρα του… Σιδεράκη και προλαβαίνοντάς τον στην έξοδο, πρόλαβε να αφαιρέσει και το άγχος πριν την ανάπαυλα.

Αντιστρόφως ανάλογη εκείνης του πρώτου ημιχρόνου ήταν η είσοδος του Ολυμπιακού στο δεύτερο. Η ομάδα του Βαλβέρδε δεν έχασε καθόλου χρόνο στην προσπάθεια να… τελειώνει και να ξεκουραστεί ενόψει Ρούμπιν. Αφού, λοιπόν, ο Ρόκας έχασε την πρώτη ευκαιρία του Πανιωνίου στο ματς, ο Ντιόγκο δεν έχασε την ευκαιρία (η σέντρα του Χολέμπας κόντραρε όσο χρειάστηκε για να του στρωθεί στο πιάτο) να δώσει τέλος ουσιαστικά στη σεμνή τελετή.

Και κάπου εκεί η Ρούμπιν άρχισε να εγκαθίσταται για τα καλά στο μυαλό των «ερυθρόλευκων». Ο Βαλβέρδε άρχισε σταδιακά τις αλλαγές, ο Μέγερι απέτρεψε και την απέλπιδα προσπάθεια του Πανιωνίου να μπει στο ματς (εντυπωσιακή απόκρουση στο τετ α τετ με τον Ντιμπαλά) και παρόλο που ο Φουστέρ απέτυχε να δώσει λίγο παραπάνω… στιλ στη νίκη του Ολυμπιακού (ωραία απόκρουση Σιδεράκη) αυτή ήρθε με την άνεση που επιδιώχθηκε ενόψει Europa League.



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Χολέμπας, Μαρκάνο, Α. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ορμπάιθ, Μανιάτης (71’ Φουστέρ), Μακούν, Αμπντούν (84’ Φετφατζίδης), Καζίμ, Ντιόγκο (80’ Τζεμπούρ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Κάρολ, Παπάζογλου, Τζεμπούρ, Μόνχε, Ποτουρίδης

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Κούρντι, Αντούνες (63’ Ντιμπαλά), Πιερ, Ρόκας, Ρόβας, Όμο, Κουλουχέρης (46’ λ.τ. Αυλωνίτης), Σάμαρης, Γουνδουλάκης (78’ Ντούνης), Σκέμπρι

Στον πάγκο έμειναν οι: Μιχαηλίδης, Μενδρινός, Αναστασόπουλος, Σταυροθανασόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δελφάκης (Αρκαδίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Κωσταράς (Αιτ/νίας)

ΓΗΠΕΔΟ: «Γ. Καραϊσκάκης»

πηγή: sportfm.gr

Κατά… Ιωάννου σωτηρία!!

Κατά… Ιωάννου σωτηρία
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ιωάννου που σκόραρε δις (20’ πεν, 50’) η Κέρκυρα νίκησε ξανά τη Δόξα, αυτήν τη φορά με σκορ 3-1 και έπιασε στη βαθμολογία Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα, ομάδες με τις οποίες –όπως φαίνεται- θα παλέψει για τη σωτηρία. Στένεψε ο κλοιός για τους «μαυραετούς» που λύγισαν και από τις απουσίες και κατάφεραν απλά να μειώσουν με τον Κυβελίδη στο 63’, πριν ο Αγρίτης στο 75’ διαμορφώσει το αποτέλεσμα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να ξαναμπούν στο ματς, όμως προβολή του Αραβίδη στο 79’ με τον Γκαλίνοβιτς εξουδετερωμένο, κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Μέτριο θέαμα στο πρώτο ημίχρονο, καλύτερες και οι δύο ομάδες στο δεύτερο διάστημα στο οποίο εκτός από τα τρία γκολ, χάθηκαν και αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν.



Επανάληψη μιας γνωστής ιστορίας, αλλά με τη Δόξα σε αντίθετο από την προηγούμενη φορά ρόλο, ήταν τα δύο παιχνίδια των «μαυραετών» με την Κέρκυρα. Όπως η ομάδα της Δράμας είχε πέτυχε δύο συνεχόμενες νίκες κόντρα στον Παναιτωλικό, αποτελέσματα που της επέτρεψαν να ονειρεύεται ακόμη και παραμονή, έτσι μέσα σε λίγες μέρες, γνώρισε ισάριθμες κολλητές ήττες από τους Φαίακες, ακυρώνοντας ουσιαστικά της προηγούμενες επιτυχίες.

Όπως και στο πρώτο ματς των δύο ομάδων στο Καυτανζόγλειο, έτσι και στο ΕΑΚ η ομάδα του Χάβι Γκράθια χρειάστηκε μόλις 20 λεπτά για να φτάσει στο γκολ. Μια ωραία ενέργεια του ιδιαίτερα κινητικού Γκουστάβο σταμάτησε στο χέρι του Γελαδάρη μέσα στην περιοχή και ο Ιωάννου ευστοχώντας στο πέναλτι, άνοιξε το σκορ.

Ο επιθετικός της Κέρκυρας είχε την τιμητική του και αφού με τη λήξη του ημιχρόνου έχασε το άχαστο –αστοχώντας σε εξ επαφής κεφαλιά και με τον Σέρεμετ εξουδετερωμένο- πήρε την προσωπική του ρεβάνς στις αρχές του δεύτερου. Με ένα ξερό, εντυπωσιακό σουτ έξω από την περιοχή διπλασίασε τόσο τα προσωπικά του γκολ, όσο κι εκείνα της ομάδας του και παράλληλα «κλείδωσε» τη νίκη των γηπεδούχων.

Μια νίκη που προς στιγμήν τέθηκε σε αμφιβολία όταν στο 63’ ο Κυβελίδης βγήκε στην πλάτη της άμυνας και μείωσε το σκορ, ενώ η ατυχία με τους τραυματισμούς των Βενέτη και Μπάρκογλου (που μόλις είχε περάσει και αυτός αλλαγή) «έδεσε» τα χέρια του Χάβι Γκράθια αφού δεν είχε πλέον κανένα όπλο να περάσει από τον πάγκο. Η λύση, όμως, ήρθε εκ των έσω. Ο Ανέστης Αγρίτης -όπως έκανε και στο προηγούμενο παιχνίδι των δύο ομάδων- βρήκε δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 3-1, αποτέλεσμα που δεν άλλαξε παρά τις καλές στιγμές που ήρθαν και για τις δύο ομάδες στο τελευταίο τέταρτο, με καλύτερη όλων το δοκάρι του Αραβίδη στο 79’. Αν ο επιθετικός της Δόξας σημάδευε καλύτερα ίσως να άλλαζε η εικόνα του αγώνα. Με τα αν, όμως, δεν σώθηκε ποτέ κανείς.

Με αυτήν τη νίκη η Κέρκυρα έπιασε στους 18 βαθμούς Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα (σε 21 παιχνίδια οι «Φαίακες», 22 οι Αγρινιώτες και 20 οι Γιαννιώτες) και όλοι αυτοί απέχουν έξι από την ουραγό Δόξα Δράμας που θα χρειαστεί κάτι εξαιρετικό προκειμένου να ξαναμπεί στο παιχνίδι της σωτηρίας.



ΚΕΡΚΥΡΑ (Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Βενέτης (14’ Ζιάμπαρης) , Γραμμόζης, Καλαντζής, Ερίθε, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Οσμάν, Γκουστάβο, Ιωάννου (67’ Μπάρκογλου, 73’ Μαρτίν).

Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Σακελλαρίου, Γιάντσης, Χαμπλ.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Τριποτσέρης, Γελαδάρης, Γκαρακλίδης (57’ Κουμπρόγλου), Βέρτζος, Καπελ, Αγτζίδης (46’ Ρούτσης), Αραβίδης, Λίμα, Σικαλιάς (79’ Κατσικογιάννης), Κυβελίδης.

Στον πάγκο: Ρόκα, Μπριλλάκης, Ψυχογιός, Στεργιανός-Μιχαηλίδης.

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά). Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Μαγιάνης (Άρτας).

πηγή: sportfm.gr

Μόνη και έρημη!!

Μόνη και έρημη!
Εύκολο έργο είχε η πρωτοπόρος του σκοτσέζικου πρωταθλήματος, Σέλτικ, στην έδρα της τελευταίας Χιμπέρνιαν. Οι «καθολικοί» διέλυσαν με 5-0 την ουραγό της βαθμολογίας και ύστερα από την αφαίρεση των δέκα βαθμών από την Ρέιντζερς, απολαμβάνει την πρωτιά της στην κορυφή.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν νωρίς το σκορ, αφού στο 14’ ο Στόουκς έκανε το 1-0, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Χούπερ διπλασίασε τα τέρματα για τους «κέλτες». Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου (47’) ο Μάλγκριου έκανε το 3-0.

Η πρωτοπόρος δεν σταμάτησε εκεί αφού ο Χούπερ με δεύτερο προσωπικό του τέρμα έκανε το 4-0. Το τελικό αποτέλεσμα 5-0 διαμόρφωσε στο 77’ ο Κι.

Ισοβαθμία στο τετράγωνο

Ισόπαλοι έμειναν Αμπερτίν και ΣεντΤζόνσον (0-0) στη μεταξύ τους αναμέτρηση στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής. Ο βαθμός της ισοπαλίας ανέβασε στην έβδομη θέση την Αμπερτίν, η οποία πλέον ισοβαθμεί με την Νταντί Γιουνάιτεντ.
Με τον βαθμό της ισοπαλίας και η Σεντ Τζόνσον πλέον ισοβαθμεί στην τέταρτη θέση με την Χαρτς.

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Σάββατο 18/02

Νταντί Γιουν.-Σεντ Μίρεν 0-0

Ντανφέρμλιν-Ινβερνές 1-1
(45’ Καρντλ - 73’ Ρος)

Μάδεργουελ-Χαρτς 3-0
(37’ αυτ. Γουέμπστερ, 41’ Μέρφι, 69’ Λο)

Ρέιντζερς-Κιλμάρνοκ 0-1
(12’ Σιλς)

Κυριακή 19/02

Αμπερντίν-Σεντ Τζόνστον 0-0
Χιμπέρνιαν-Σέλτικ (0-4)
(Στόουκς 14’, Χούπερ 20’- 52’, Μάλγκριου 47’, Κι 77’ )

Η επόμενη αγωνιστική (28η)

Σάββατο 25/02 (17.00)

Σεντ Μίρεν-Αμπερντίν (14.00)
Σέλτικ-Μάδεργουελ
Χαρτς-Νταντί Γιουν.
Κιλμάρνοκ-Χιμπέρνιαν
Σεντ Τζόνστον-Ντανφέρμλιν

Κυριακή 26/02

Ινβερνές-Ρέιντζερς (14.45)

πηγή: sportfm.gr

Βάζει τις... εκπλήξεις σε αναμονή!!

Βάζει τις... εκπλήξεις σε αναμονή!
Τον νικητή του ζευγαριού Τσέλσι – Μπέρμιγχαμ περιμένει η Λέστερ στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας! Οι «αλεπούδες» απέκλεισαν στους «16» τη Νόριτς και δεν προτίθενται να σταματήσουν τις εκπλήξεις! Έβερτον και Σάντερλαντ θα «μονομαχήσουν» για μια θέση στους ημιτελικούς του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού!

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

Τσέλσι/Μπέρμιγχαμ - Λέστερ

Λίβερπουλ/Μπράιτον – Στόουκ

Έβερτον – Σάντερλαντ

Στίβενεϊτζ/Τότεναμ – Μπόλτον

Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν το διήμερο 17/18 Μαρτίου!

πηγή: sportfm.gr

Τον «σκότωσε» το... δημιούργημά του!!

Τον «σκότωσε» το... δημιούργημά του
Ο Φέλιξ Μάγκατ μέσα στην εβδομάδα καυχήθηκε πως η φετινή Σάλκε αποτελεί δικό του δημιούργημα. Ο νυν τεχνικός των «βασιλικών μπλε», Χουμπ Στέφενς, μάλλον δεν χάρηκε ιδιαίτερα, αλλά αποζημιώθηκε βλέποντας την ομάδα του να συντρίβει την τωρινή του συναδέλφου του με 4-0 για την 22η αγωνιστική.

Ο Ραούλ άνοιξε το σκορ με το ενδέκατο φετινό του γκολ (10’), ο Χούντελααρ πρόσθεσε άλλα δύο (15’, 72’) ανεβάζοντας τον προσωπικό του λογαριασμό και ο Μάτιπ στο 49’ μετά από κεφαλιά του Κυριάκου Παπαδόπουλου (που αγωνίστηκε σε όλο το ματς) συμπλήρωσε το καρέ των γηπεδούχων, που παραμένουν τέταρτοι με 44 βαθμούς. Οι «λύκοι», που δεν είχαν στην αποστολή τον τραυματία Αντελίνο Βιεϊρίνια, παρέμειναν στους 27 βαθμούς και μακριά τόσο από τη ζώνη του υποβιβασμού, όσο και από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 17/2

Χόφενχαϊμ-Μάιντς 1-1
(9 αυτ. Νοβέσκι-29’ Ζιντάν)

Σάββατο 18/2 (16:30)

Χέρτα Βερολίνου-Ντόρτμουντ 0-1
(66’ Γκρόσκροϊτς)

Αμβούργο-Βέρντερ Βρέμης 1-3
(76’ Πέτριτς-9’ Μαρίν, 45’ Τράιμπουλ, 86’ Αρναούτοβιτς)

Νυρεμβέργη-Κολωνία 2-1
(28’ Έσβαϊν, 85’ Πέκχαρτ-66’ Νοβάκοβιτς)

Καϊζερσλάουτερν-Γκλάντμπαχ 1-2
(63’ Γέσεν-9’ Χέρμαν, 14’ Αράνγκο)

Λεβερκούζεν-Άουγκσμπουργκ 4-1
(25’ Κίσλινγκ, 60’ Κάστρο, 64’ Κίσλινγκ, 70’ Σούρλε-50’ Κο)

Φράιμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 0-0

Κυριακή 19/2

Σάλκε-Βόλφσμπουργκ 4-0
(10’ Ραούλ, 15’, 72’ Χούντελααρ, 49’ Μάτιπ)

Ανόβερο-Στουτγκάρδη 18:30

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής:

Παρασκευή 24/2

Γκλάντμπαχ-Αμβούργο 21:30

Σάββατο 18/2 (16:30)

Κολωνία-Λεβερκούζεν
Στουτγκάρδη-Φράιμπουργκ
Μάιντς-Καϊζερσλάουτερν
Βόλφσμπουργκ-Χόφενχαϊμ
Άουγκσμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου
Βέρντερ Βρέμης-Νυρεμβέργη 19:30

Κυριακή 19/2

Μπάγερν Μονάχου-Σάλκε 16:30
Ντόρτμουντ-Ανόβερο 18:30

πηγή: sportfm.gr

Δώνης: «Μεγάλη ξεφτίλα»

Δώνης: «Μεγάλη ξεφτίλα»
Αγανακτισμένος από την απόφαση του διαιτητή Τριτσώνη να δώσει πέναλτι στη φάση του Δημούτσου εμφανίστηκε ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος δεν μπορούσε να κρύψει τον εκνευρισμό του. Παράλληλα εξήρε την ποιότητα της ομάδας του και κυρίως την διάρκεια που έχει στο παιχνίδι της.

«Ξέραμε από πριν βλέποντας το χτεσινό αποτέλεσμα της Ξάνθης που θεωρούσαμε ότι ήταν ευνοϊκό αποτέλεσμα για εμάς αφού η Ξάνθη είναι ο βασικός αντίπαλος για τα πλέι οφ έπρεπε να κερδίσουμε οπωσδήποτε το παιχνίδι στα Γιάννινα. Η ομάδα μου συμπεριφέρθηκε σχεδόν άψογα στον αγωνιστικό χώρο. Είχαμε καλή κυκλοφορία, δημιουργήσαμε φάσεις και καταφέραμε να πάρουμε αυτή τη σημαντική νίκη. Νομίζω ότι οι παίκτες μου πρέπει να ανεβάσουν τον πήχη και να διεκδικήσουμε την 3η θέση και όχι να μπούμε στην πεντάδα. Η εφευρετικότητα του πέναλτι είναι η πιο ξεφτίλα που είδα. Και από το πουθενά το ματς έγινε ντέρμπι».

Σε ερώτηση αν υπάρχει πέναλτι σε χέρι του Σκόνδρα ο Δώνης απάντησε εκνευρισμένος: «Δεν υπάρχει πέναλτι με το Σκόνδρα και μη με εκνευρίζεται. Πάμε σε άλλη ερώτηση».

Σε άλλη ερώτηση αν θεωρεί τον Ατρόμητο καλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ ή την ΑΕΚ σημείωσε: «Δεν το θέτω αν είμαστε καλύτεροι από τον ΠΑΟΚ ή την ΑΕΚ. Στο πρωτάθλημα μετρά η διάρκεια και το κομμάτι αυτό είμαστε από τις καλύτερες ομάδες στο πρωτάθλημα».

«Εγκλωβίστηκε» η Τότεναμ!!

«Εγκλωβίστηκε» η Τότεναμ
Κόντρα σε μια ομάδα που δεν είχε και πολύ μεγάλη διάθεση να επιτεθεί αλλά αντ’ αυτού προσπαθούσε συνεχώς να «καταστρέψει» το παιχνίδι του αντιπάλου, η Τότεναμ έμεινε στο 0-0 στην έδρα της Στίβενεϊτζ για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Αγγλίας και οι δύο ομάδες οδηγούνται σε επαναληπτικό στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν»!

Οι Σάχα και Ντεφό έμοιαζαν αβοήθητοι στη γραμμή κρούσης των «σπιρουνιών», αφού πολύ δύσκολα έφτανε η μπάλα σε αυτούς και όταν οι ίδιοι επέλεγαν να οπισθοχωρήσουν για να πάρουν μπάλα και να προσπαθήσουν να βρουν διαδρόμους, αποτύγχαναν παντελώς.

Η διαφορά δυναμικότητας ανάγκασε τη Στίβενεϊτζ να κλειστεί στα καρέ της και να «χτυπήσει» με αντεπίθεση, εφόσον της δινόταν η ευκαιρία. Ο μονόλογος, ωστόσο, από μεριάς Τότεναμ διατηρούταν καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης! Οι φιλοξενούμενοι έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα του Ντέι στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ σε κόντρα του Πάρκερ από σουτ που είχε επιχειρήσει ο Σαχά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Στίβενεϊτζ: Ντέι, Λερντ, Τσαρλς (73’ Κόουαν), Άστον, Ρόμπερτς, Χένρι, Γουίλσον, Μπάιρομ, Μπόστγουικ, Φρίμαν (88’ Έντουαρντς), Μπίρντσλεϊ (67’ Μέι)

Τότεναμ: Κουντιτσίνι, Μπέιλ, Καμπούλ, Ντόουσον, Γουόκερ (64’ Κράνιτσαρ), Νίλσεν, Πάρκερ, Ρόους (81’ Λένον), Λίβερμορ, Σαχά, Ντεφό

πηγή: sportfm.gr

Άντε να την σταματήσεις…!!

Άντε να την σταματήσεις…
Μετά το νικηφόρο πέρασμα από την έδρα της Ουντινέζε και την «τεσσάρα» στην Άρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ, η Μίλαν δείχνει να… πατάει καλύτερα από κάθε άλλη φορά την φετινή σεζόν και το απέδειξε με το 3-1 επί της Τσεζένα εκτός έδρας για την 24η αγωνιστική του Καμπιονάτο. Με αυτό το «τρίποντο» οι «ροσονέρι» προσπέρασαν ξανά την Γιουβέντους και έμειναν μόνοι στην κορυφή, έχοντας όμως και ένα ματς περισσότερο.

Μέσα σε ένα δίλεπτο (29΄- 31΄) ο Μουντάρι αρχικά και ο Εμάνουελσον στην συνέχεια, σκόραραν και έβαλαν τις βάσει για την νίκη της Μίλαν. Ο Ρομπίνιο στο 55΄έκανε το 3-0 και η Τσεζένα απλά κατάφερε να μειώσει σε 3-1 με τον Πουντίλ στο 65ο λεπτό.

Νίκη και για την Ρόμα με σκορ 1-0 επί της Πάρμα με τέρμα του Μπορίνι, πολύ σημαντικό διπλό για την Κιέβο στο ματς με την Τζένοα.

Αναλυτικά η 24η αγωνιστική:

Παρασκευή 17/2 (21:45)

Φιορεντίνα-Νάπολι 0-3
(3’, 55’ Καβάνι, 90’+1’ Λαβέτσι)

Ίντερ-Μπολόνια 0-3
(37’, 38’ Ντι Βάιο, 85’ Ακουαφρέσκα)

Σάββατο, 18/2 (21:45)

Γιουβέντους-Κατάνια 3-1
(22' Πίρλο, 74' Κιελίνι, 71' Κουαλιαρέλα - 4' Μπαριέντος)

Κυριακή, 19/2 (16:00)

Λέτσε-Σιένα 4-1
(Μουριέλ 32', Ντι Μικέλε 68', Κουαδράρο 82', Μπρίβιο 94' - Ντελ Γκρόσο 25')

Τσεζένα-Μίλαν 1-3
(29΄Μουντάρι, 31΄Εμάνουελσον, 55΄Ρομπίνιο – 65΄Πούντιλ)

Τζένοα-Κιέβο 0-1
(30΄Τερό)

Νοβάρα-Αταλάντα 0-0

Ρόμα-Πάρμα 1-0
(26΄Μπορίνι)

Παλέρμο-Λάτσιο (21:45)

Ουντινέζε-Κάλιαρι (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική (25η)

Σάββατο, 25/2

Τζένοα-Πάρμα (19:00)
Μίλαν-Γιουβέντους (21:45)

Κυριακή, 26/2 (16:00)

Αταλάντα-Ρόμα
Κάλιαρι-Λέτσε
Κατάνια-Νοβάρα
Κιέβο-Τσεζένα
Σιένα-Παλέρμο
Μπολόνια-Ουντινέζε (21:45)
Λάτσιο-Φιορεντίνα (21:45)
Νάπολι-Ίντερ (21:45)

πηγή: sportfm.gr

«Έχω ευθύνη»

«Έχω ευθύνη»
Την ευθύνη της ήττας στο ματς με τον Ατρόμητο ανέλαβε ο Άγγελος Αναστασιάδης. Ο τεχνικός του ΠΑΣ τόνισε πως εκείνος αλλά και οι ποδοσφαιριστές του ήταν σε άσχημη μέρα και πως έγιναν πολλά λάθη αλλά πρέπει να ξεχαστεί αυτός ο αγώνας το συντομότερο δυνατό και να προχωρήσουν.

Αναλυτικά όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου ο Άγγελος Αναστασιάδης:

«Είμαι στενοχωρημένος από την όλη εξέλιξη του παιχνιδιού. Είχαμε πολλά προβλήματα όλη την εβδομάδα, αλλά πίστευα ότι μπορούσαμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Δυστυχώς, έγιναν πάρα πολλά λάθη σήμερα και δεν μπορούσαμε να ζητήσουμε τίποτα παραπάνω απ’ αυτή την παρουσία που είχαμε στο γήπεδο. Έχω μεγάλη ευθύνη και εγώ. Ήταν μια άσχημη ημέρα για όλους μας και να την ξεχάσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Πετάξαμε αυτά που κερδίσαμε με πολύ κόπο τον τελευταίο καιρό. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Ατρόμητο».

«Πλήγμα το αποτέλεσμα»

«Πλήγμα το αποτέλεσμα»
«Τεράστιο πλήγμα» χαρακτήρισε ο Φίλιπ Λαμ την ισοπαλία (0-0) της Μπάγερν Μονάχου κόντρα στην Φράιμπουργκ, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του γερμανικού πρωταθλήματος.

Ο 28χρονος Γερμανός τόνισε πως στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, ενώ συμπλήρωσε πως με αυτήν την απόδοση δεν θα καταφέρουν να διεκδικήσουν τον πρωτάθλημα.

«Δεν είχαμε καλή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι για να τρέξουμε αρκετά, δεν ήμασταν πολύ επιθετικοί, δεν ανταποκριθήκαμε στην πραγματικότητα.

Έχουμε πολλά να συζητήσουμε τις επόμενες ημέρες. Το αποτέλεσμα είναι ένα τεράστιο πλήγμα. Δεν ανησυχώ τόσο πολύ για την κατάσταση του πρωταθλήματος, όσο για την εμφάνισή μας. Αν συνεχίζουμε να παίζουμε έτσι, θα είναι πολύ δύσκολο να πάρουμε τον τίτλο
», ήταν τα λόγια του Λαμ.

πηγή: sportfm.gr

PAS-sports, please!!

PAS-sports, please!
Τα διαβατήρια τους αρχίζουν και ξεσκονίζουν στον Ατρόμητο.

Οι Περιστεριώτες επικράτησαν του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1 και μπαίνουν σε τροχιά Ευρώπης, αφού ανέβηκαν στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Τάτος και Μήτρογλου τα γκολ για την ομάδα του Δώνη, ο Μπακαγιόκο μείωσε για τους Ηπειρώτες που μπαίνουν σε περιπέτειες.



Οι Ηπειρώτες, γνωρίζοντας την κρισιμότητα της αναμέτρησης, μπήκαν δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας από νωρίς να απειλήσουν τον Ατρόμητο. Ο Γεωργίου, μόλις στο 3’, έκανε το πρώτο σουτ του αγώνα αλλά η μπάλα έφυγε άουτ και δεν χρειάστηκε ο Ράντμαν να επέμβει. Ο ΠΑΣ συνέχισε να ελέγχει το ματς και στο 19’ ο Ζαμπρέλα έχασε μια καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ αλλά ο Ζουέλα έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Ατρόμητος αντέδρασε για πρώτη φορά στο ματς στο 23’ με σουτ του Μπρίτο αλλά η δεύτερη φορά ήταν η φαρμακερή. Οι Περιστεριώτες βγήκαν στην επίθεση από τα αριστερά, έγινε η σέντρα, η άμυνα του ΠΑΣ έδιωξε προς στιγμήν αλλά εκεί που ήταν ο Σφακιανάκης. Ο χαφ του Ατρομήτου έκανε το δυνατό σουτ, ο Κηπουρός έπεσε και απέκρουσε αλλά το ριμπάουντ το πήρε ο Τάτος, ο οποίος πλάσαρε και έκανε το 1-0.

Στο 38’ οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη έχασαν την ευκαιρία να κάνουν δύο τα τέρματά τους αλλά το πλασέ του Μήτρογλου, έδιωξε πάνω στην γραμμή ο Πατσατζόγλου. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους θα μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα αλλά ο Νάστος δεν επέστρεψε στον Μπακαγιόκο να ισοφαρίσει αφού έδιωξε λίγο πριν η μπάλα περάσει την γραμμή του τέρματος του Ράντμαν.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΣ ανέβασε την απόδοση του και ο Ατρόμητος του έδωσε χώρο. Οι Περιστεριώτες ήθελαν να χτυπήσουν στην κόντρα τους Ηπειρώτες και προτίμησαν να περιμένουν τους αντιπάλους. Οι ποδοσφαιριστές του Αναστασιάδη όμως δεν είχαν την υπομονή και δεν έφταναν στην περιοχή του Ράντμαν.

Ο Ζαμπρέλα έκανε ένα καλό σουτ στο 50’, ο Κυριάκος ακόμα ένα στο 64’ αλλά ο Ατρόμητος δεν κινδύνεψε. Στο 70’ ο Ατρόμητος κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του. Η κομπίνα των Περιστεριωτών στο φάουλ που κέρδισαν ήταν υποδειγματική με τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Μήτρογλου που έκανε το 2-0, με άψογο πλασέ.

Πέντε λεπτά αργότερα όμως, οι Ηπειρώτες κέρδισαν πέναλτι. Ο Δημούτσος ανέτρεψε τον Γεωργίου σύμφωνα με τον διαιτητή του Τριτσώνη, ο Μπακαγιόκο ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και μείωσε προσωρινά για την ομάδα του σε 2-1.

Στην συνέχεια, ο ΠΑΣ προσπαθούσε να βρει χώρους αλλά το ανασταλτικό κομμάτι του Ατρομήτου λειτουργούσε εξαιρετικά. Αν και οι Γιαννιώτες είχαν εκπληκτικά ποσοστά κατοχής της μπάλας, δεν τα εκμεταλλεύτηκαν σωστά και οι Περιστεριώτες διατήρησαν το προβάδισμα που είχαν.

Έτσι απλά, ο Ατρόμητος πήρε τη νίκη που τον οδήγησε στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και αρχίζει να κάνει όνειρα για ευρωπαϊκά ταξίδια.



ΠΑΣ Γιάννινα (Α. Αναστασιάδης): Κηπουρός, Ντάσιος (46’ Κυριάκος), Κώτσιος, Πατσατζόγλου, Μιχαήλ, Λίλα, Μπεσέρα (61’ Ντε Βινσέντι), Βίλα (81’ Τζάνης), Γεωργίου, Ζαμπρέλα, Μπακαγιόκο.

Στον πάγκο: Φεγκρούς, Ανδράλας, Γιάκος, Οικονόμου.

Ατρόμητος (Γ. Δώνης): Ράντμαν, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Ζουέλα, Τάτος (91’ Οικονόμου), Νάστος, Γιαννούλης, Σφακιανάκης, Δημούτσος, Μήτρογλου (81’ Αναστασάκος), Μπρίτο (81’ Ιγκλέσιας).

Στον πάγκο: Καραγκιολίδης, Καραγκούνης, Αθανασίου, Πίτου.

πηγή: sportfm.gr

Άλλαξε ο Λεβαδειακός…!!

Άλλαξε ο Λεβαδειακός…
… και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.

Τέσσερις μέρες μετά τη νίκη στη Λιβαδειά επί του Παναιτωλικού με δύο γκολ του Σουμπίνιο, ο Λεβαδειακός με το ίδιο σκορ 2-0, πέρασε και από το Αγρίνιο, χάρη σε ισάριθμα τέρματα του Ναπολεόνι.

Κακό παιχνίδι στο Αγρίνιο, με τον Σουμπίνιο να «φτιάχνει» και τον Ιταλό να εκτελεί. Σοβαρός τραυματισμός για τον Θεοδώρίδη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

«Βουλιάζει» ο Παναιτωλικός, έντονες αποδοκιμασίες από τον κόσμο.



Στον Παναιτωλικό ήξεραν από την αρχή πως αυτό το παιχνίδι θα ήταν μισή κατηγορία. Μπήκαν στο γήπεδο φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και έδειξαν πως δεν μπορούν να δημιουργήσουν, καν, ευκαιρία. Από την άλλη πλευρά ο Λεβαδειακός ήξερε τι έκανε. Περίμενε τον αντίπαλο και με τους ταχύτατους Σουμπίνιο και Ναπολεόνι προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα.

Σε μια από αυτές ο Βραζιλιάνος έφυγε σαν… σαΐτα, τροφοδότησε τον Ιταλό και εκείνος αφού πρώτα πέρασε τον Τσενάμο και πλάσαρε σε κενή εστία. Κάτι ανάλογο έγινε και λίγα λεπτά αργότερα, όταν οι δύο παίκτες συνεργάστηκαν και με δράστη πάλι τον Ναπολεόνι διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Το άγχος… περίσσευε στους παίκτες του Λεμονή, αφού δεν μπορούσαν να κάνουν μια κανονική επίθεση. Οι αποδοκιμασίες ήταν έντονες όταν οι παίκτες έφευγαν για τα αποδυτήρια.

Ο Τάκης Λεμονής προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο των Θεοδωρίδη και Ακαλέ. Οι παίκτες του έγιναν πιο επιθετικοί και προσπάθησαν να φτάσουν στην εστία του Κυριακίδη, όμως κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν ήταν. Το παιχνίδι δεν γυρνούσε και οι αποδοκιμασίες γίνονταν όλο και πιο έντονες.

Η πιο χαρακτηριστική εικόνα διαδραματίστηκε στο 76’. Ο Άγγελος Χαριστέας άφηνε τον αγωνιστικό χώρο και όλο το γήπεδο τον αποδοκίμαζε, ενώ ο έμπειρος επιθετικός έφυγε κατευθείαν για τα αποδυτήρια. Τα συνθήματα κατά των παικτών ήταν πολλά, ενώ για να αναφέρουμε και τα θετικά, ο Στέφανο Ναπολεόνι γνώρισε την αποθέωση κατά την στιγμή της αλλαγής του. Εκτός από την ήττα που ήρθε ο Παναιτωλικός είδε και τον Γιώργο Θεοδωρίδη, να μεταφέρεται στο νοσοκομείο μετά από σοβαρό χτύπημα που είχε.






Παναιτωλικός (Τάκης Λεμονής): Τζενάμο, Παλαιολόγος, Άντι, Κούσας, Αναστασιάδης, Μουμίν (46’ Θεοδωρίδης), Μητρόπουλος, Ρότσα, Χαριστέας (76’ Καραμαλίκης), Μπουμάλ (46’ Ακαλέ), Καμάρα.

Στον πάγκο: Μπαμπανιώτης, Γκόλιας, Φερνάντες.

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Σουμπίνιο, Μεντί, Ναπολεόνι (79’ Πόποβιτς), Αλεξίου (65’ Τομάς), Ζησόπουλος, Κόρμπος, Κουτσόπουλος (70’ Βιάνα), Λισγάρας, Μελισσάς.

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Σάντεζ, Ιωάννου, Κοιλιάρας.

Διαιτητής: Κομίνης
Βοηθοί: Σταθόπουλος, Γουργιώτης

πηγή: sportfm.gr

Η μοναξιά του Πλατανιά!!

Η μοναξιά του Πλατανιά
Μόνος πρώτος στην βαθμολογίας της Football League μετά από 15 αγωνιστικές έμεινε ο Πλατανιάς καθώς νίκησε άνετα με σκορ 3-0 την Αναγέννηση Γιαννιτσών και είδε με… ευχαρίστηση την Βέροια με την οποία συγκατοικούσε να «κολλάει» στο 0-0 με τον Φωκικό εντός έδρας. Επιστροφή στις νίκες για την Λάρισα, 2-1 τον Θρασύβουλο με γκολ του Νεμπεγλέρα στο 90΄.

Η ομάδα της Κρήτης με τρία τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο, ξεπέρασε σχετικά εύκολα το εμπόδιο της Αναγέννησης Γιαννιτσών και έδειξε ότι η διακοπή της δράσης στην Football League δεν τον επηρέασε καθόλου.

Τα ευχάριστα για τον Πλατανιά ήρθαν λίγο αργότερο. Η Βέροια που δεν έλεγε να τον… αφήσει σε ησυχία και με την οποία συγκατοικούσε στην κορυφή του πίνακα, έμεινε στο 0-0 με τον Φωκικό εντός έδρας και υποχώρησε στην δεύτερη θέση του πίνακα.

Νίκη και για την Λάρισα η οποία με τέρμα του Νεμπεγλέρα στο 90ο λεπτό επικράτησε 2-1 του Θρασύβουλου εντός έδρας.

Η αγωνιστική (15η):

Σάββατο 18/2

Παναχαϊκή- Πανσερραϊκός 1-1
(82’ Μπιά – 90’ Στεφανίδης)

Κυριακή 19/2

Πλατανιάς- Αναγέννηση Γιαννιτσών 3-0
Βύζας Μεγάρων - Ηρακλής Ψαχνών 1-1
Βέροια- Φωκικός 0-0
Καλλιθέα- Εθνικός Αστέρας 2-0
Λάρισα- Θρασύβουλος 2-1

Δευτέρα 20/2

Πιερικός - Αγροτικός Αστέρας 17:00
Πανθρακικός - Αναγέννηση Επανομής 19:00

Η επόμενη αγωνιστική:

Καλλονή – Παναχαϊκή
Πανσερραϊκός – Βύζας Μεγάρων
Διαγόρας – Πλατανιάς
Ηρακλής Ψαχνών – Βέροια
Αναγέννηση Γιαννιτσών – Πανθρακικός
Φωκικός – Πιερικός
Αναγέννηση Επανομής – Καλλιθέα
Αγροτικός Αστέρας – Λάρισα
Θρασύβουλος – Εθνικός Αστέρας

πηγή: sportfm.gr

Μείωσε η Ανόρθωση!!

Μείωσε η Ανόρθωση
Η Ανόρθωση ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής του Κυπριακού πρωταθλήματος με σκορ (2-0). Η ομάδα του Λέβι παρέμεινε στην τέταρτη θέση, μειώνοντας ωστόσο τη διαφορά της από τον τρίτο ΑΠΟΕΛ στους δύο βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και άνοιξαν γρήγορα το σκορ, αφού στο 10’ ο Ζαϊρί έκανε το 1-0 με γυριστό σουτ.

Tο δεύτερο γκολ της Ανόρθωσης μπήκε μόλις τρία λεπτά αργότερα (13'), όταν ο Ρονκάτο εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ολιβέιρα, διπλασιάζοντας τα τέρματα για την ομάδα του και γράφοντας το τελικό 2-0.

Η Ανόρθωση με το εν λόγω τρίποντο παρέμεινε στην τέταρτη θέση, έχοντας ωστόσο δύο βαθμούς από τον ΑΠΟΕΛ.

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Άρης Λεμεσού-Αναγέννηση Δερύνειας 2-0 (17’ Ζέλσον, 22’ Ιονέσκου)
Ε.Ν. Παραλιμνίου-Απόλλων Λεμεσού 1-1 (80’ πεν. Κριβοκάπιτς – 62’ Μπανγκουρά)
Ομόνοια-Ολυμπιακός Λευκωσίας 1-0 (67’ Φρέντι)

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ (2-0)
(Ζαϊρί 10', Ρονκάτο 13')
Νέα Σαλαμίνα-Εθνικός Άχνας (17:00)
ΑΕΛ-Ερμής Αραδίππου (19:00)

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012
Αλκή Λάρνακας-ΑΕΚ Λάρνακας (19:00)

Η επόμενη (22η) αγωνιστική

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Απόλλων Λεμεσού-Ομόνοια (13:00)
ΑΕΚ Λάρνακας-Άρης Λεμεσού (15:00)
Ολυμπιακός Λευκωσίας-Αλκή Λάρνακας (16:00)
Αναγέννηση Δερύνειας-ΑΕΛ (17:00)

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Εθνικός Άχνας-Ε.Ν. Παραλιμνίου (13:00)
Ερμής Αραδίππου-Ανόρθωση (15:00)
ΑΠΟΕΛ-Νέα Σαλαμίνα (16:00)

πηγή: sportfm.gr

Ποιο ντέρμπι;

Ποιο ντέρμπι;
Πιο εύκολο κι απ’ ότι θα περίμενε ο Πανηλειακός ήταν το ντέρμπι της Πελοποννήσου για την 9η αγωνιστική του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος της Football League 2! Η ομάδα του Πύργου «καθάρισε» την Καλαμάτα με σκορ 4-1, άσχετα αν αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το πρώτο ημίχρονο!

Ο Κολόκας στο 42ο λεπτό αποβλήθηκε για τους πρωτοπόρους, αλλά το αριθμητικό μειονέκτημα δεν εμπόδισε τους Λώττα, Νικολόπουλο και Θωνιάτη να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα του αγώνα! Ο Μπράβος είχε ανοίξει το σκορ στο 37’ και ο Κρητικός ήταν αυτός που μείωσε στο τελικό 4-1 για τη «μαύρη θύελλα».

Ο δε Απόλλων Σμύρνης, διατήρησε την απόσταση από την κορυφή στους έξι βαθμούς, ξεπερνώντας το εμπόδιο των Χανίων εκτός έδρας με σκορ 1-0. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Τσαρτσίδης που άθελά του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Τεράστια νίκη για τον Ηλυσιακό που κατέκτησε τους τρεις βαθμούς με το 3-2 επί της Προοδευτικής!
Ο Εθνικός Γαζώρου ήταν ο μεγάλος νικητής στη «μάχη» του Βορρά, με τον Κρυστάλλη να σκοράρει στο 5ο μόλις λεπτό για το τελικό 1-0.

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής της Football League 2:

1ος όμιλος

Σάββατο (18/2)

Γλυφάδα-Ζάκυνθος 1-2

Κυριακή (19/2)

Πανηλειακός-Καλαμάτα 4-1
Χανιά-Απόλλων Σμύρνης 0-1
Ρούβας-ΠΑΟ Ρουφ 1-1
Ηλυσιακός-Προοδευτική 3-2

Ρεπό: Αστέρας Μαγούλας

2ος όμιλος

Σάββατο (18/2)

ΑΕΠ Ηρακλής-Απόλλων Καλαμαριάς 2-2

Κυριακή (19/2)

Εθνικός Γαζώρου-Νίκη Βόλου 1-0
Τύρναβος-Οδυσσέας Αναγέννησης 3-1
Αετός Σκύδρας-Βατανιακός 0-1
Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας-Δόξα Κρανούλας 0-2
Τηλυκράτης Λευκάδας-Οικονόμος 0-2

Η επόμενη (10η) αγωνιστική:

1ος Όμιλος

Γλυφάδα-Πανηλειακός
Ζάκυνθος-Χανιά
Αστέρας Μαγούλας-Ρούβας
Απόλλων Σμύρνης-Ηλυσιακός
ΠΑΟ Ρουφ-Προοδευτική

Ρεπό: Καλαμάτα

2ος Όμιλος

Τύρναβος-Εθνικός Γαζώρου
Νίκη Βόλου-ΑΕΠ Ηρακλής
Οδυσσέας Αναγέννησης-Αετός Σκύδρας
Απόλλων Καλαμαριάς-Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας
Βατανιακός-Τηλυκράτης Λευκάδας
Δόξα Κρανούλας-Οικονόμος

πηγή: sportfm.gr

Ανατροπή και ανάσα!!

Ανατροπή και ανάσα!
Μπορεί η Λέτσε να ήθελε μόνο τη νίκη κόντρα στη Σιένα, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος, με σκοπό να παραμείνει ζωντανή στη διεκδίκηση της παραμονής της, ωστόσο όχι μόνο πήρε τους τρεις πολύτιμος βαθμούς, αλλά διέλυσε την αντίπαλό της με 4-1 κάνοντας την ανατροπή.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν νωρίς το σκορ με τον Ντελ Γκρόσο (25’ λεπτό), αποτέλεσμα που διατηρήθηκε μέχρι το 32’ λεπτό, όταν ο Μουριέλ ισοφάρισε για τη Λέτσε και έσυρε το χορό της ανατροπής.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ντι Μικέλε έβαλε μπροστά την ομάδα του με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 68’ λεπτό.
Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, ενώ οι Κουαδράρο (82’) και Μπρίβιο (94’) διαμόρφωσαν το τελικό 4-1.

Η Λέτσε παρέμεινε στην 18η θέση, μειώνοντας ωστόσο τη διαφορά της από την 17η Σιένα στους δύο βαθμούς.

Αναλυτικά η 24η αγωνιστική:

Παρασκευή 17/2 (21:45)

Φιορεντίνα-Νάπολι 0-3
(3’, 55’ Καβάνι, 90’+1’ Λαβέτσι)

Ίντερ-Μπολόνια 0-3
(37’, 38’ Ντι Βάιο, 85’ Ακουαφρέσκα)

Σάββατο, 18/2 (21:45)

Γιουβέντους-Κατάνια 3-1
(22' Πίρλο, 74' Κιελίνι, 71' Κουαλιαρέλα - 4' Μπαριέντος)

Κυριακή, 19/2 (16:00)

Λέτσε-Σιένα 4-1
(Μουριέλ 32', Ντι Μικέλε 68', Κουαδράρο 82', Μπρίβιο 94' - Ντελ Γκρόσο 25')

Τσεζένα-Μίλαν
Τζένοα-Κιέβο
Νοβάρα-Αταλάντα
Ρόμα-Πάρμα
Παλέρμο-Λάτσιο (21:45)
Ουντινέζε-Κάλιαρι (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική (25η)

Σάββατο, 25/2

Τζένοα-Πάρμα (19:00)
Μίλαν-Γιουβέντους (21:45)

Κυριακή, 26/2 (16:00)

Αταλάντα-Ρόμα
Κάλιαρι-Λέτσε
Κατάνια-Νοβάρα
Κιέβο-Τσεζένα
Σιένα-Παλέρμο
Μπολόνια-Ουντινέζε (21:45)
Λάτσιο-Φιορεντίνα (21:45)
Νάπολι-Ίντερ (21:45)

πηγή: sportfm.gr

Μπορούν και οι δύο!!

Μπορούν και οι δύο!
Τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουν οι Εθνικές ομάδες πόλο ανδρών και γυναικών στα προολυμπιακά τουρνουά, έμαθαν οι διεθνείς, ύστερα από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Δύσκολα τα πράγματα για τους άνδρες, ενώ πιο εύκολη ήταν η κλήρωση για τις Παγκόσμιες πρωταθλήτριες, στην προσπάθεια τους να πάρουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η ομάδα των ανδρών έχει δύσκολη κλήρωση στον όμιλο. Η ομάδα του Άντριτς κληρώθηκε στον πρώτο (Α’) με τις: Μαυροβούνιο, Γερμανία, Ρουμανία, ΠΓΔΜ και Ολλανδία, στο τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί στο Έντμοντον του Καναδά (1-8 Απριλίου).

Στον δεύτερο όμιλο (Β’) θα διασταυρωθούν ο Καναδάς, η Ισπανία, η Βραζιλία, η Αργεντινή, η Τουρκία και η Βενεζουέλα. Την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα πάρουν οι πρώτες τέσσερις ομάδες του τουρνουά.

Η κλήρωση ήταν πιο εύκολη για τις Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες, οι οποίες στην Τεργέστη (15-22 Απριλίου) κληρώθηκαν στο δεύτερο όμιλο (Β’), στον οποίο θα αντιμετωπίσουν τις Βραζιλία, Καναδά, Καζακστάν και Ολλανδία, ενώ στον πρώτο (Α’) όμιλο κληρώθηκαν οι Ιταλία, Ρωσία, Ουγγαρία και Ισπανία.

Το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου έχουν ήδη πάρει για τους άνδρες η Βρετανία, η Ιταλία, η Κροατία και η Ουγγαρία από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σανγκάης, η Σερβία από το World League και οι ΗΠΑ, Αυστραλία και Καζακστάν από τα ηπειρωτικά τους πρωταθλήματα.

Στις γυναίκες τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν ήδη εξασφαλίσει, εκτός της οικοδέσποινας Βρετανίας, οι Κίνα, Αυστραλία και ΗΠΑ, από τα ηπειρωτικά τους πρωταθλήματα.

Στην κλήρωση το «παρών» έδωσε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, με την ιδιότητα του μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της FINA και του υπεύθυνου συνδέσμου με την αρμόδια τεχνική επιτροπή υδατοσφαίρισης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Διαθεσόπουλος: «Για την κρίσιμη νίκη, κόντρα στον δύσκολο αντίπαλο»

«Σημασία έχει (σε άνδρες και γυναίκες) να κερδίσουμε τις ομάδες που πρέπει, για να πάρουμε την πρόκριση. Δεν παίζει μεγάλο ρόλο το γκρουπ στο οποίο κληρωθήκαμε. Διότι αν είναι εύκολο το γκρουπ, θα είναι δύσκολος ο χιαστί αγώνας για να μπούμε στην τετράδα και να πάρουμε την πρόκριση (σ.σ. παίζει ο πρώτος του Α’ με τον τέταρτο του Β’ και αντίστροφα και ο δεύτερος του Α’ με τον τρίτο του Β’ και αντίστροφα).

Κι αν είναι δύσκολος ο όμιλος τότε θα είναι εύκολος ο χιαστί. Πρέπει να κάνουμε, λοιπόν, την κρίσιμη νίκη απέναντι σε δύσκολο αντίπαλο είτε στον όμιλο, είτε στα γκρουπ για να εξασφαλιστεί η πρόκριση. Κάτι που είναι εφικτό και για τις δύο ομάδες μας
».

πηγή: sportfm.gr

Εδώ δεν είναι… Ευρώπη!!

Εδώ δεν είναι… Ευρώπη
Ανώμαλη προσγείωση για την Αϊντχόφεν που μετά το επιτυχημένο πέρασμα από την Τραπεζούντα και την νίκη επί της Τραμπζονσπόρ για το Europa League, γνώρισε βαριά ήττα με σκορ 3-0 από την Γκρόνινγκεν για την 22η αγωνιστική του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Ο Χιουν-Γιουν στο 29ο λεπτό του αγώνα άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους οι οποίοι ξαναχτύπησαν στο 51΄. Ο Μπακούνα ξαναβρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα κάνοντας το 2-0 για να έρθει και πάλι ο Χιουν-Γιουν στο 74ο λεπτό να διαμορφώσει το τελικό 3-0.

Έτσι η Αϊντχόφεν, σε περίπτωση που η Άλκμααρ δεν χάσει στην έδρα της Ουτρέχτης σήμερα, θα μείνει στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου

Χέρενφεν-Μπρέντα 1-0
(34’ Τζούριτσιτς)

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου

Φέγενορντ-Βάαλβαϊκ 1-1
(77' Γκουιντέτι-87' Μπράμπερ)

Ντεν Χάαγκ-Εξέλσιορ 1-1
(35' αυτ. Ντε Γκραφ-49' Αλμπεργκ)

Ντε Γκράαφτσαπ-Φένλο 1-4
(13' Ποεπον-50' Χόλα, 52' Γιοσίντα, 65' αυτ. Φαν ντε Παβερτ, 81' Μπέργκις)

Χέρακλες-Ρόντα 2-1
(65' Εβερτον, 78' πεν.Οβερτουμ-40' Μάλκι)

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου

Γκρόνιγκεν-Αϊντχόφεν 3-0
(29΄, 74΄Γιουν, 51΄Μπακούντα)
Άγιαξ-Ναϊμέγκεν (15:30)
Ουτρέχτη-Άλκμααρ (15:30)
Φίτεσε-Τβέντε (17:30)

Η επόμενη (23η) αγωνιστική:

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου

Βάαλβαϊκ-Φίτεσε (21:00)

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου

Μπρέντα-Ντεν Χάαγκ (19:45)
Ρόντα-Ντε Γκράαφτσαπ (20:45)
Φένλο-Χέρακλες (20:45)
Ναϊμέγκεν-Γκρόνιγκεν (21:45)

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου

Εξέλσιορ-Άγιαξ (13:30)
Αϊντχόφεν-Φέγενορντ (15:30)
Τβέντε-Ουτρέχτη (15:30)
Άλκμααρ-Χέρενφεν (17:30)

πηγή: sportfm.gr

Απειλείται νέα… αποχή στον Άρη!!

Απειλείται νέα… αποχή στον Άρη!
Τα πολλά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Άρης, του βάζουν όλο και περισσότερα εμπόδια.

Οι παίκτες των «κιτρίνων» απουσίαζαν από την προπόνηση της Κυριακής (19/2) ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις καθυστερημένες πληρωμές, ζητώντας συνάντηση με τη διοίκηση προκειμένου να συζητήσουν το «φλέγον» θέμα.

Τελικά, το ραντεβού των δύο πλευρών ορίστηκε για την Πέμπτη (23/2).

Η ημέρα που ορίστηκε η συνάντηση των παικτών με τον Γιάννη Δαμιανίδη μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς την Τετάρτη (22/2) έχει προγραμματιστεί η Γενική Συνέλευση της Λέσχης Φίλων του Άρη, όπου από εκεί ο πρόεδρος της ΚΑΕ περιμένει πως θα προκύψει κάποια λύση.

Το κυριακάτικο πρόγραμμα περιλάμβανε –κανονικά- εκγύμναση στο παρκέ και «κατασκοπεία» της Χίμκι μέσω βίντεο, για την αναμέτρηση της Τρίτης (21/2) στο Last 16 του Eurocup. Τελικά οι παίκτες κατέληξαν στο γυμναστήριο κάνοντας βάρη και στη συνέχεια πάτησαν το παρκέ, προκειμένου να κάνουν κάποια σουτ.

πηγή: sportfm.gr

Το Κύπελλο της… πάει!!

Το Κύπελλο της… πάει!
Τελικά είναι ο θεσμός της… Η Στόουκ, παρά την κούραση από τη μεσοβδόμαδη «μάχη» με τη Βαλένθια και το γεγονός πως από το 18ο λεπτό αγωνιζόταν με αριθμητικό μειονέκτημα, κατάφερε να πάρει τη νίκη (2-0) στην έδρα της Κρόουλι και μαζί την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους χειρότερους «οιωνούς» για τους περσινούς φιναλίστ του θεσμού. Οι «Potters» μόλις στο 18ο λεπτό έμειναν με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής, με απευθείας κόκκινη κάρτα, του Ντέλαπ.

Η ομάδα του Τόνι Πιούλις ωστόσο δεν έδειξε να επηρεάζεται από το αριθμητικό μειονέκτημα και μάλιστα δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους πήρε «κεφάλι» στο σκορ, με τον Γουόλτερς να νικά από το σημείο του πέναλτι τον Γκιλμάρτιν.

Η διαφορά ποιότητας (και τριών κατηγοριών)των δύο ομάδων ήταν εμφανής, με τους φιλοξενούμενους να «καθαρίζουν» νωρίς στο δεύτερο μέρος την υπόθεση-πρόκριση. Ο Πίτερ Κράουτς με κεφαλιά στο 53’ ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 2-0, στέλνοντας την ομάδα του στη φάση των «8» του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού.
πηγή: england365.gr

Τσιώλης: «Αν αντέξει στην πίεση ο Άρης…»

Τσιώλης: «Αν αντέξει στην πίεση ο Άρης…»
Ο Άρης μπορεί να φύγει με το «διπλό» από την Τούμπα, εφόσον καταφέρει να αντέξει στην πίεση που δημιουργεί ο ΠΑΟΚ, εξέφρασε ο Σάκης Τσιώλης.

«Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και έχει ειδικό βάρος να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία», τόνισε ο πρώην προπονητής των «κίτρινων» και νυν του Αστέρα Τρίπολης.

«Αν οι παίκτες του Άρη καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια μεγάλη νίκη», πρόσθεσε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σάκη Τσιώλη στην «Real Sports»

Για το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης

«Αυτά τα παιχνίδια είναι ο ορισμός του ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη. Είναι το απόλυτο ντέρμπι και νιώθω πολύ τυχερός που έζησα την ατμόσφαιρα που δημιουργείται σε τέτοια παιχνίδια.

Ο Άρης είναι ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα και, κατά τη γνώμη μου, το γεγονός ότι έχει επανέλθει στη διεκδίκηση των θέσεων που οδηγούν στα play offs είναι φυσιολογικό. Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και έχει ειδικό βάρος να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία
».

Για τους παίκτες-κλειδιά των «κίτρινων»

«Τα πλεονεκτήματα για τον Άρη είναι δεδομένα. Πρώτα από όλα, έχουν ανέβει παίκτες-κλειδιά, όπως ο Σανκαρέ, ο Ακόστα και ο Ουμπίντες. Όλα αυτά τα παιδιά έχουν πλέον παιχνίδια στα πόδια τους και έχουν αποκτήσει ρυθμό.

Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα, βέβαια, είναι ο Καστίγιο, ο οποίος εκτός των άλλων, βρίσκει επιπλέον κίνητρα σε ντέρμπι όπως αυτό. Ο Καστίγιο έχει βρει πλέον τα πατήματα του, είναι σε πολύ καλή κατάσταση και μπορεί να βοηθήσει πολύ τον Άρη στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ
».

Για το αν μπορεί η κούραση του ΠΑΟΚ από το παιχνίδι με την Ουντινέζε να είναι καθοριστική

«Ο Άρης είχε την ευκαιρία να προετοιμαστεί καλύτερα γα το ντέρμπι. Δεν είχε υποχρεώσεις μεσοβδόμαδα όπως ο ΠΑΟΚ και αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στο μεταξύ τους παιχνίδι και αυτό θεωρώ ότι μπορεί να είναι καθοριστικό.

Πιστεύω ότι αν οι παίκτες του καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια μεγάλη νίκη. Περιμένω ένα αμφίρροπο παιχνίδι, ωστόσο θεωρώ πως ο ανεβασμένος Άρης αν αντέξουν οι παίκτες του στην πίεση της Τούμπας, μπορεί να πάρει το θετικό αποτέλεσμα που ψάχνει
».