Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

«Ήταν υποχρέωσή μας η νίκη»

«Ήταν υποχρέωσή μας η νίκη»
Από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Εργοτέλη μία μέρα νωρίτερα, ο Ολυμπιακός ήταν υποχρεωμένος να επικρατήσει σήμερα του Πανιωνίου… Αυτό δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης στο «Καραϊσκάκη» ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Ισπανός τεχνικός των «ερυθρολεύκων», τόνισε αρχικά: «Σήμερα κερδίσαμε 3 βαθμούς. Όλοι οι βαθμοί είναι σημαντικοί. Μετά την νίκη του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη είχαμε υποχρέωση να κερδίσουμε. Έπρεπε να νικήσουμε. Δεν ήταν εύκολο. Ο αντίπαλος κλείστηκε καλά πίσω και ήταν επικίνδυνος σε αντεπιθέσεις. Δυσκολευτήκαμε αρκετά να σπάσουμε τις γραμμές του. Βάλαμε ένα γκολ λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους και μετά σκοράραμε γρήγορα στην επανάληψη. Έτσι έγιναν μετά όλα πιο εύκολα για εμάς».

Ερωτηθείς για την κόπωση που υπήρχε μετά το ματς με την Ρούμπιν Καζάν, ο Βαλβέρδε απάντησε: «Όχι, κούραση δεν υπήρχε. Πέρασαν αρκετές μέρες από τον αγώνα αυτό. Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε την δυσκολία που υπάρχει στο πρωτάθλημα. Οι αντίπαλοι είναι πολύ καλά διαβασμένοι. Κλείνονται καλά στην άμυνα και είναι δύσκολο να την σπάσεις και γενικά να ανταποκριθείς στις συνθήκες που υπάρχουν. Από εδώ και πέρα τα ματς θα είναι όλο και πιο δύσκολα γιατί μας γνωρίζουν πολύ καλά οι άλλες ομάδες».

Όσο για τις πολλές απουσίες που είχε σήμερα η ομάδα του, σχολίασε: «Είναι το πιο φυσιολογικό το να έχουμε απουσίες. Το παράξενο θα ήταν να μπορούσαμε να τους υπολογίζουμε όλους. Στο κάτω κάτω έχουμε 2 διοργανώσεις. Πρέπει όλοι οι παίκτες να παίρνουν τον χρόνο τους, όπως έγινε με τον Ντιόγο που σήμερα έβαλε γκολ. Δεν σκέφτομαι αυτούς που λείπουν. Δεν θέλω να το σκέφτομαι αυτό. Θέλω να μπορώ να βασίζομαι σε αυτούς τους παίκτες που έχω».

Όταν ρωτήθηκε για την απόφασή του να μην χρησιμοποιήσει από την αρχή Φουστέρ και Τζεμπούρ, είπε: «Έκανα αυτό που θεώρησα ότι ήταν το καλύτερο. Οι Καζίμ και Αμπντούν μπορούν να δημιουργήσουν ψηλά κίνδυνο. Ο Ντιόγο επίσης μπορεί να βοηθήσει. Σήμερα έβαλε και γκολ. Ήταν μία καλή λύση σήμερα για την ομάδα. Και στο προηγούμενο ματς με τον Πανιώνιο δεν έπαιξαν οι Μιραλάς και Ιμπαγάσα αλλά κερδίσαμε 4-0. Πάντα μας αρέσει να πιέζουμε και να βάζουμε γκολ. Άλλοτε είναι πιο εύκολο και άλλοτε πιο δύσκολο. Δεν πιστεύω ότι έχει να κάνει με τα πρόσωπα και το ποιος λείπει».

Για το αν ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς, τόνισε:

«Θέλουμε να κρατήσουμε εκεί την απόδοσή μας μέχρι το τέλος. Εμείς προσπαθούμε να έχουμε πάντα το ίδιο στιλ παιχνιδιού. Αυτό θέλουμε να διατηρήσουμε το στιλ μας. Θέλουμε να συνεχίζουμε να πιέζουμε και να είμαστε γρήγοροι. Άλλοτε θα το κάνουμε με μεγαλύτερη επιτυχία και άλλοτε με λιγότερη. Αυτός όμως είναι ο στόχος. Πρόθεσή μας είναι να έχουμε στην κατοχή μας την μπάλα όσο πιο πολύ γίνεται. Να κερδίζουμε την μπάλα για να γίνεται δικό μας το παιχνίδι».

Τέλος, αναφορικά με τον Μακούν, σχολίασε:

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τον Μακούν. Τον αγαπούν πολύ οι συμπαίκτες του. Είναι πάντα παρών. Δουλεύει πολύ. Αυτό είναι πολύ καλό για εμάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: