Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Ενδεκάδα με εκπλήξεις στον Παναθηναϊκό!

Ντεμπούτο για τον Στάθη Ταυλαρίδη που βρίσκεται στην αρχική σύνθεση του Παναθηναϊκού για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στον πάγκο έμειναν οι Μπεργκ και Πράνιτς, εκτός ο Πέτριτς!

Ενδεκάδα με εκπλήξεις στον Παναθηναϊκό
Αποκτήθηκε πριν λίγες μέρες, μπήκε για πρώτη φορά στην αποστολή και με το… καλημέρα κάνει και ντεμπούτο ο Ταυλαρίδης. Ο πολύπειρος μπακ ξεκινά στο κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες, την ώρα που ο Μπεργκ μένει στον πάγκο.

Πιο συγκεκριμένα, κάτω απ’ την εστία θα είναι ο Στιλ, με τον Μπούρμπο δεξί μπακ, τον Χουχούμη αριστερά (εν απουσία του Νάνο) και τους Τριανταφυλλόπουλο, Ταυλαρίδη στόπερ.

Ο Λαγός θα είναι ο «κόφτης» με εσωτερικούς μέσους τους Μπούι (προτιμήθηκε αντί του Πράνιτς) και Ζέκα, με τον Ατζαγκούν στην κορυφή του «ρόμβου» και τους Καρέλη, Ντίνα να παίζουν στην επίθεση. Ο Πέτριτς δεν βρίσκεται ούτε στον πάγκο του τριφυλλιού!

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Στιλ, Μπούρμπος, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Χουχούμης, Λαγός, Ζέκα, Μπούι, Ντίνας, Ατζαγκούν, Καρέλης.

Στον πάγκο είναι οι: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Κλωναρίδης, Μπεργκ, Δώνης, Πράνιτς.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Στρούνα, Κοροβέσης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ακόστα, Τσουκαλάς, Ίλιτς, Χαρίσης, Τσάβεζ και Ναδάλες.

Στον πάγκο είναι οι: Σωτηρίου, Μπέριος, Ηλιάδης, Σκόνδρας, Σαπαλίδης, Γιάκος και Μανιάς.*Πηγή: sport-fm.gr*

O Καλτσάς σκοράρει με πολλούς τρόπους και η ευκαιρία στα Γιάννενα....!!

O Tάσος Νικολογιάννης γράφει για τον Νίκο Καλτσά, που υπέγραψε για τρία χρόνια στον Παναθηναϊκό, αλλά και για την μία από τις τελευταίες ευκαιρίες, που έχει η ομάδα στα Γιάννενα...
Τον Νίκο Καλτσά δεν περίμενα να τον δω στο χθεσινό παιχνίδι της Βέροιας, για να διαπιστώσω τι παίκτης είναι. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι -ίσως και επηρεασμένος από την ανακοίνωση της συμφωνίας που ισχύει από το ερχόμενο καλοκαίρι- δεν είχε καλή απόδοση. Και πάλι, όμως, σκόραρε με ωραίο τρόπο και πάλι είχε μία σπουδαία ευκαιρία και για δεύτερο γκολ. Είναι γρήγορος, με καλή τεχνική, μπουκαδόρος και κυρίως έχει το γκολ, είτε με σουτ από μέση απόσταση, είτε παίρνοντας σωστή θέση μέσα στην περιοχή. Μια ματιά να ρίξει κανείς στις χρονιές του στην Βέροια θα καταλάβει, ότι σκοράρει συχνά. Ήδη φέτος έφθασε τα επτά γκολ και τις τρεις ασίστ σχεδόν στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Επίσης αυτό, που μου αρέσει στον Καλτσά είναι ότι παίζει για την ομάδα. Συμμετέχει φουλ και στο ανασταλτικό κομμάτι και κινείται πολύ χωρίς την μπάλα. Τα 24 του χρόνια με αυτά, που βλέπω σε όλη την φετινή περίοδο μου δείχνουν, ότι είναι μία εξαιρετική κίνηση για το καλοκαίρι, ένας παίκτης, που μπορεί να εξελιχθεί πολύ στον Παναθηναϊκό, διότι έχει και τσαγανό και πάθος στο παιχνίδι του.
Πάμε τώρα στο αποψινό παιχνίδι στα Γιάννενα. Άλλη μία ευκαιρία του Παναθηναϊκού-από τις τελευταίες- να αποδείξει, ότι μπορεί να μείνει στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Η προηγούμενη έξοδος στην Ξάνθη μας γέμισε απογοήτευση από αυτό, που είδαμε και ήταν μία χαμένη ευκαιρία. Και τότε –στην Ξάνθη- όπως και τώρα ο ΠΑΣ έχει προειδοποιήσει και με το 3-0 επί του ΠΑΟΚ στο ίδιο γήπεδο, αλλά και με το 2-2 που πήρε (με τα δεύτερα) στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό. Το θέμα είναι οι παίκτες θα το πάρουν το μήνυμα, η θα μπουν όσο …χαλαρά μπήκαν και στην Ξάνθη; Ελπίζω να γίνει το πρώτο, η ομάδα να κερδίσει (αν την αφήσουν ο Αρετόπουλος και η παρέα του) και πραγματικά να μπει φορτσάτη στον δεύτερο γύρο.
Ενάντια στον Παναθηναϊκό είναι η κακή παράδοση των τριών τελευταίων χρόνων, που δεν κερδίζει στο πρώτο ματς μετά τις γιορτές Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς. Μαζί με τον Παναθηναϊκό είναι, ότι στα Γιάννενα θα έχει και τον Μπέργκ διαθέσιμο –σε αντίθεση με την Ξάνθη- και τον δυνατό Ταυλαρίδη στην άμυνα…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Γκολ και θέαμα στη Λεμεσό!!

Χωρίς νικητή έληξε το εντυπωσιακό ντέρμπι της Λεμεσού (3-3), ανάμεσα σε Απόλλωνα και ΑΕΛ, με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν από τρία γκολ και να ολοκληρώνουν το παιχνίδι με δέκα παίκτες.

Γκολ και θέαμα στη Λεμεσό!
Καμία ομάδα δεν κατάφερε να επικρατήσει στο ντέρμπι της Λεμεσού, με τον Απόλλωνα και την ΑΕΛ να έρχονται ισόπαλοι με το εντυπωσιακό 3-3, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του κυπριακού πρωταθλήματος. Γκολ στο 95’ για τους γηπεδούχους. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι δύο ομάδες, λόγω των αποβολών των Μπεμπέ και Στογιάνοβιτς στο πρώτο ημίχρονο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μέτριο ρυθμό, όμως στο 30’ η ΑΕΛ κατάφερε να αξιοποιήσει την πρώτη της καλή ευκαιρία και να ανοίξει το σκορ με κοντινό πλασέ του Ταγκμπατζούμι. Στο 36’, όμως, είδε τον Μπεμπέ να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ύστερα από σκληρό μαρκάρισμα και να μένει με δέκα. Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, δεν κατάφεραν να μείνουν για πολύ ώρα με παίκτη παραπάνω, καθώς τρία λεπτά μετά ο Στογιάνοβιτς αντίκρισε, επίσης, τη δεύτερη κίτρινη για θέατρο, με την αριθμητική ισορροπία να αποκαθίσταται.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων και πάλι με τον Ταγκμπατζούμι στο 58’. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 79’ μείωσαν σε 2-1 με τον Τουράμ, όμως η ΑΕΛ στο 88’ πήρε και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Σταύρου.

Όλα έδειχναν ότι οι φιλοξενούμενοι θα φύγουν με τη μεγάλη νίκη, όμως ο Απόλλωνας δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με γκολ στο 90’ και στο 95’ από τους Γκιέ και Μερκή αντίστοιχα, έγινε το τελικό 3-3 και κατάφερε να πάρει, έστω, το βαθμό της ισοπαλίας.

Έτσι ο Απόλλωνας, που έκανε Χριστούγεννα στην κορυφή της βαθμολογίας (ισόβαθμος με τον ΑΠΟΕΛ στους 31 βαθμούς), δεν κατάφερε να διατηρηθεί στην πρώτη θέση και πλέον η ομάδα της Λευκωσίας, που αγωνίζεται τη Δευτέρα, μπορεί να δημιουργήσει και πάλι διαφορά.

Από την πλευρά της, η ΑΕΛ έφτασε στην έκτη θέση και τους 19 βαθμούς και, ισοβαθμώντας με την Ανόρθωση και τον Εθνικό Άχνας (και οι δύο με παιχνίδι λιγότερο).


Αναλυτικά, η 15η αγωνιστική:

Σάββατο 3 Ιανουαρίου
ΑΕΚ Λάρνακας - Ομόνοια 0-1
(76’ Κολαούτι - 30’,90+3’ Ποτέ, 72’ Ασίς)

Δόξα Κατωκοπιάς - Οθέλλος 0-0

Κυριακή 4 Ιανουαρίου
Απόλλων Λεμεσού - ΑΕ Λεμεσού 3-3
(79’ Τουράμ, 90’ Γκιέ, 90’+5 Μερκής - 30’,58’ Ταγκμπατζούμι, 88’ Σταύρου)

Ανόρθωση - Ερμής Αραδίππου (16:00)
Εθνικός Άχνας - Νέα Σαλαμίνα (18:00)

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου
ΑΠΟΕΛ - Αγία Νάπα (17:00)

Η επόμενη (16η) αγωνιστική:

Σάββατο 10 Ιανουαρίου
Νέα Σαλαμίνα - Δόξα Κατωκοπιάς (17.00)
Ομόνοια - Εθνικός Άχνας (17.00)
Ερμής Αραδίππου - ΑΕΚ Λάρνακας (19.00)

Κυριακή 11 Ιανουαρίου
ΑΕΛ - ΑΠΟΕΛ (15.00)
Αγία Νάπα - Ανόρθωση (18.00)

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου
Οθέλλος - Απόλλων Λεμεσού (19.00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δραματικό φινάλε για ΚΠΡ!!

Τέλος με… διασυρμό το Κύπελλο Αγγλίας για την ΚΠΡ, που είδε την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ να φεύγει πανηγυρικά (3-0) από την έδρα της. Άνετα η Κρίσταλ Πάλλας, αγχώθηκε αλλά πέρασε η Σάντερλαντ.

Δραματικό φινάλε για ΚΠΡ
Σε δράμα εξελίχθηκε η αναμέτρηση απέναντι στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για την ΚΠΡ. Η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ ηττήθηκε με σκορ 3-0 στο «Λόφτους Ρόουντ» και δεν μπόρεσε να πάρει το εισιτήριο για τους «32» του Κυπέλλου Αγγλίας.

Αντίθετα, στο ύψος των περιστάσεων στάθηκε η Κρίσταλ Πάλας. Οι «αετοί» δεν χαρίστηκαν στην έδρα της Ντόβερ (αγωνίζεται στην Κόνφερενς), περνώντας εύκολα με σκορ 4-0.

Αν και άνοιξε το σκορ σχετικά νωρίς, στο 33’ με τον Φαν Άνχολτ, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για την Σάντερλαντ που όμως έκανε την… δουλειά της. Οι «μαυρόγατες» αγχώθηκαν απέναντι στην Λιντς, όμως η εντός έδρας νίκη τους με 1-0, ήταν αρκετή για να τους δώσει το εισιτήριο για την συνέχεια της διοργάνωσης.

Πρόγραμμα-Αποτελέσματα της φάσης των «64» του Κυπέλλου Αγγλίας

Παρασκευή 02/01
Κάρντιφ-Κόλτσεστερ 3-1
(34’ Ραλς, 53’ Χάρις, 60’ Τζόουνς - 74’ Σέαρς)

Σάββατο 03/01
Γουέστ Μπρομ-Γκέιτσχεντ 7-0
(42’, 46’ 53’, 90+1’ Μπεραχίνο, 45+1’ Ανιτσέμπε, 55’ Μπραντ, 79’ Μόρισον)

Κέμπριτζ-Λούτον 2-1
(27’ Σίμπσον, 74’ Χάριμαν - 66’ Ντόναλντσον)

Λέστερ-Νιουκάστλ 1-0
(39’ Ουλόα)

Μίλγουολ-Μπράντφορντ 3-3
(36’ ΜακΝτόναλντ, 66’, 83’ Φούλερ - 6’, 76’ Κνοτ, 70’ αυτ. Νέλσον)

Μπάρνσλεϊ-Μίντλεσμπρο 0-2
(48’ Φόσεν, 84’ Αγιάλα)

Μπλάιθ Σπάρτανς-Μπέρμιγχαμ 2-3
(35’, 41’ Ντέιλ - 52’ Νόλακ, 55’, 58’ Τόμας)

Μπόλτον-Γουίγκαν 1-0
(76’ Κλάουχ)

Μπρέντφορντ-Μπράιτον 0-2
(88’ Ντανκ, 90+3’ Ο’ Γκρέιντι)

Ντέρμπι-Σάουθπορτ 1-0
(90+3’ Μάρτιν)

Ντονκάστερ-Μπρίστολ Σίτι 1-1
(50’ ΜακΚούλουχ - 75’ Σμιθ)

Πρέστον-Νόριτς 2-0
(71’, 84’ Γκάλαχερ)

Ρόδεραμ-Μπόρνμουθ 1-5
(10’ Μπρίντλεϊ - 44’ ΜακΝτόναλντ, 58’ Στάνισλας, 63’ Φρέιζερ, 67’, 71’ Κέρμοργκαντ)

Ροτσντέιλ-Νότιγχαμ 1-0
(12’ πεν. Βινσέντι)

Τρανμίρ-Σουόνσι 2-6
(70’ Πάουερ, 83’ Στόκτον - 34’ Ντάιερ, 49’ Κάρολ, 59’ Μπάροου, 77’, 90+4’ Γκομίς, 85’ Ρούτλτετζ)

Τσάρλτον-Μπλάκμπερν 1-2
(55’ Γκούντμουντσον - 4’, 59’ Τέιλορ)

Φούλαμ-Γουλβς 0-0

Χάντερσφιλντ-Ρέντινγκ 0-1
(69’ Μπλάκμαν)

Κυριακή 04/01

Ντόβερ-Κρίσταλ Πάλας 0-4
(10', 34' Νταν, 68' Γκέιλ, 87' Ντόιλ)

ΚΠΡ-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 0-3
(36' Μακ Νάλτι, 49', 90+4' Κάμπελ-Ράις)

Σάντερλαντ-Λιντς 1-0
(33' Φαν Άνχολτ)

Άστον Βίλα-Μπλάκπουλ (17:00)
Μάντσεστερ Σίτι-Σέφιλντ Γουένστντεϊ
Σαουθάμπτον-Ίπσουιτς
Στόουκ-Ρέξαμ
Γέοβιλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (17:30)
Τσέλσι-Γουότφορντ (18:00)
Άρσεναλ-Χαλ (19:30)

Δευτέρα 05/01
Μπέρνλι-Τότεναμ (21:45)
Γουίμπλεντον-Λίβερπουλ (21:55)

Τρίτη 06/01
Έβερτον-Γουέστ Χαμ (21:45)
Σκάνθορπ-Τσέστερφιλντ (21:45)

** Σε περίπτωση ισοπαλίαςμ θα υπάρξει επαναληπτικός στην έδρα της φιλοξενούμενης ομάδας.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Αφιλόξενη» για Μπάρτσελόνα!!

Κακή παράδοση έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια η Μπαρτσελόνα στην έδρα της Ρεάλ Σοσιεδάδ, καθώς έχει τέσσερα ματς χωρίς νίκη (τρεις ήττες και μία ισοπαλία) στο «Ανοέτα» για το πρωτάθλημα.

«Αφιλόξενη» για Μπάρτσελόνα
«Αφιλόξενη» είναι η έδρα της Ρεάλ Σοσιεδάδ τα τελευταία χρόνια για την Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί θα αναμετρηθούν το βράδυ της Κυριακής (22:00) με τους Βάσκους, θέλοντας να μειώσουν τη διαφορά από την κορυφή, όμως το τελευταίο διάστημα δεν έχουν ευχάριστες αναμνήσεις από το «Ανοέτα».

Συγκεκριμένα, οι «μπλαουγκράνα» μετρούν τρεις ήττες και μία ισοπαλία στις τελευταίες τέσσερις αναμετρήσεις τους για το ισπανικό πρωτάθλημα στο «Σαν Σεμπαστιάν» με τον απολογισμό να είναι μόλις ένας βαθμός από τους διαθέσιμους δώδεκα.

Η αρχή έγινε τον Απρίλιο του 2011, με τον Τιάγκο Αλκάνταρα να ανοίγει το σκορ για τη Μπάρτσα στο 29’, όμως η Σοσιεδάδ με τα γκολ των Ιφράν (71’) και Πριέτο (83’), κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να κάνει το τελικό 2-1.

Επόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων στο «Ανοέτα» ήταν λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2011. Οι Καταλανοί είχαν καταφέρει να πάρουν από νωρίς προβάδισμα δύο τερμάτων με τα γκολ των Τσάβι (10’) και Φάμπρεγκας (11’), όμως οι Βάσκοι ισοφάρισαν στο τελικό 2-2 με τους Αγκιρέτσε (59’) και Γκριεζμάν (61’).

Το Σαν Σεμπαστιάν υποδέχθηκε τους «μπλαουγκράνα» ξανά τον Ιανουάριο του 2013, με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν δυνατά και να κάνουν το 2-0 με τα γρήγορα τέρματα των Μέσι (7’) και Πέδρο (25’). Οι γηπεδούχοι ωστόσο κατάφεραν και ανέτρεψαν και πάλι το ματς με δύο γκολ του Κάστρο (41’, 63’) και ένα του Αγκιρέτσε (90’+1), κάνοντας το 3-2.

Το πιο πρόσφατο παιχνίδι τους ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο Σονγκ με αυτογκόλ είχε δώσει προβάδισμα στη Σοσιεδάδ στο 32’ με τον Μέσι να ισοφαρίζει τέσσερα λεπτά μετά. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι, πέτυχαν δύο γκολ με τους Γκριεζμάν (54’) και Θουρουτούθα (59’) ενώ είχαν και δοκάρι στο 81’ με τον Πριέτο.

Συνολικά η Μπαρτσελόνα έχει αντιμετωπίσει τη Σοσιεδάδ 67 φορές στο Σαν Σεμπαστιάν για το ισπανικό πρωτάθλημα, έχοντας 17 νίκες, 27 ήττες ενώ 23 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Προσπέρασμα με το καλημέρα!!

Με «διπλό» στην έδρα της Χετάφε ξεκίνησε το 2015 για τη Ράγιο Βαγεκάνο, καθώς έφυγε με το υπέρ της 2-1 για της 17η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος και ξεπέρασε στη βαθμολογία τους γηπεδούχους.

Προσπέρασμα με το καλημέρα
Σημαντικό και δύσκολο «τρίποντο» πήρε η Ράγιο Βαγεκάνο στο πρώτο της ματς για το νέο έτος, καθώς νίκησε με 2-1 τη Χετάφε, αν και έμεινε πίσω στο σκορ μόλις στο 3ο λεπτό, όταν και σκόραρε ο Βάθκεθ. Ωστόσο, ο Χόθαμπεντ ισοφάρισε στο 39ο λεπτό και ο Μπαένα στο 64’ και ολοκλήρωσε την ανατροπή. Αυτό το σκορ έμεινε μέχρι τέλους και οι φιλοξενούμενοι ξεπέρασαν τη σημερινή τους αντίπαλο στη βαθμολογία, ενώ ισοβαθμούσαν.

Η τελευταία νίκη της Βαγεκάνο πριν απ’ αυτή ήταν την 1η Δεκεμβρίου, όταν και πέρασε με 1-0 από την έδρα της Αλμερία και από τότε μετρούσε τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο).

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:


Σάββατο 3/1

Ατλέτικο Μαδρίτης-Λεβάντε 3-1
(18', 47' Γκριεζμάν, 82' Γκοντίν - 62' Ελ Ζαρ)

Σεβίλλη-Θέλτα 1-0
(32' Παρέχα)

Έλτσε-Βιγιαρεάλ 2-2
(26’ Χόναθας, 35’ Ροντρίγκες – 12’ Βιέτο, 17’ Ούτσε)

Λα Κορούνια-Μπιλμπάο 1-0
(24' Καβαλέιρο)

Μάλαγα-Αλμερία 1-2
(73' Γκαρσία-40', 76' πεν. Χεμέντ)

Κυριακή 4/1

Χετάφε-Ράγιο Βαγεκάνο 1-2
(3' Βάθκεθ-39' Χόθαμπεντ, 64' Μπαένα)

Βαλένθια-Ρεάλ Μαδρίτης 18:00

Εσπανιόλ-Εϊμπάρ 20:00

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μπαρτσελόνα 22:00

Δευτέρα 5/1

Κόρδοβα-Γρανάδα 21:45


Η επόμενη (18η) αγωνιστική:

Παρασκευή 9/1
Λεβάντε-Λα Κορούνια 21:45

Σάββατο 10/1
Ρεάλ Μαδρίτης-Εσπανιόλ 17:00
Μάλαγα-Βιγιαρεάλ 19:00
Θέλτα-Βαλένθια 21:00
Εϊμπάρ-Χετάφε 23:00

Κυριακή 11/1
Αλμερία-Σεβίλλη 13:00
Μπιλμπάο-Έλτσε 18:00
Γρανάδα-Ρεάλ Σοσιεδάδ 20:00
Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης 22:00

Δευτέρα 12/1
Ράγιο Βαγεκάνο-Κόρδοβα 21:45 *Πηγή: sport-fm.gr*

Μπανταλόνα από τα παλιά…!

Δεν αστειεύεται η φετινή Μπανταλόνα. Και μετά την άνετη νίκη με 85-65 επί της Φουενλαμπράδα φιγουράρει δεύτερη στην ACB.

Μπανταλόνα από τα παλιά…
Σε εξαιρετική κατάσταση η Μπανταλόνα, συνέτριψε με 85-65 τη Φουενλαμπράδα για τη 15η αγωνιστική και με έντεκα νίκες είναι δεύτερη, πίσω μόνο από τη Μάλαγα. Ο Γκόραν Σούτον με 21 πόντους και 8 ριμπάουντ ηγήθηκε της ομάδας της Καταλονίας

Η Σαραγόσα παρέμεινε ισόβαθμη με τη Βαλένθια στην έκτη θέση (9-6) μετά την εκτός έδρας επικράτηση επί της Μανρέσα με 73-57. Για τους γηπεδούχους ο Δημήτρης Χαριτόπουλος έπαιξε μόλις για 4:45 έχοντας ένα άστοχο δίποντο.

Η Γκραν Κανάρια με τρίποντο του Κάιλ Κούριτς στα 10'' πριν το τέλος πήρε δύσκολη νίκη επί της ουραγού Σεβίλλης με 71-70.

Η Μούρθια παρέμεινε σε τροχιά Copa Del Rey (ήτοι… οκτάδας στον πρώτο γύρο) μετά τη νίκη της με 70-67 στην έδρα της Λαγκούν Άρο.

Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 3/1

Βαλένθια-Κανάριας 98-80

Κυριακή, 4/1

Λαγκούν Άρο-Μούρθια 67-70
Μανρέσα-Σαραγόσα 57-73
Μπανταλόνα-Φουενλαμπράδα 85-65
Γκραν Κανάρια-Καχασόλ 71-70
Μάλαγα-Ομπραντόιρο 19:00
Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα 19:00
Λαμποράλ Κούτσα-Εστουντιάντες 20:00
Ανδόρρα-Ρεάλ Μαδρίτης 21:00

Δείτε τη βαθμολογία της ACB.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Ολυμπιακός το καθήκον του!!

Με τον Μήτρογλου να δίνει τη λύση, ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του κόντρα στον Πλατανιά (2-1) στο «Καραϊσκάκη» και συνεχίζει να κυνηγά τον ΠΑΟΚ (-1). Εντινγκά και Αγκιλέρα σημείωσαν τα άλλα γκολ.

Ο Ολυμπιακός το καθήκον του
Για 73 λεπτά ο Πλατανιάς έδειχνε πως μπορούσε να κάνει τη ζημιά στο Φάληρο. Τοτε όμως ο Τσόρι και ο Μήτρογλου έδειξαν πως είχαν διαφορετική άποψη.

Με τον Αργεντινό να σερβίρει και τον Έλληνα επιθετικό να εκτελεί, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη 2-1 στο «Καραϊσκάκη» και συνέχισε να καταδιώκει τον ΠΑΟΚ (-1).

Ο Εντινγκά (17') με άπιαστο σουτ είχε ανοίξει το σκορ για τους Πειραιώτες, με τους Κρητικούς να ισοφαρίζουν προσωρινά με τον Αγκιλέρα (50') και να χάνουν μοναδική ευκαιρία με τον Τόρες (σωτήρια επέμβαση του Ρομπέρτο) πριν το γκολ του Μήτρογλου.

inner

Το ματς:

Το να μπαίνει πιο επιθετικά ο αντίπαλος δεν είναι μια γνώριμη εικόνα στο «Καραϊσκάκη». Και ο Πλατανιάς δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι ιδιαίτερο -απλά εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα που αντιμετώπισε το αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού. Απείλησε με δύο πολύ επικίνδυνες προσπάθειες στο πρώτο δεκάλεπτο, με τους Τσουράκη και Τόρες διαδοχικά να χάνουν καλές ευκαιρίες για τους Κρητικούς που στέκονταν παραπάνω από αξιοπρεπώς στο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός είχε κινητήριο μοχλό τον Τσόρι, με τον Μαζουακού να αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνου και να κάνει προσπάθειες από την αριστερή πτέρυγα. Σε μια από αυτές τις ενέργειες, ο Μανιάτης άφησε έξυπνα την μπάλα για τον Εντινγκά που με φαλτσαριστό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ολιμπά. Παρόλα αυτά ο Πλατανιάς συνέχισε να είναι ανταγωνιστικός, με πιο δραστήριους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο τους Τσουράκη και Μιλούνοβιτς. Το γκολ που άξιζε να πετύχει στο πρώτο μέρος, ήρθε τελικά με την επιστροφή από τα αποδυτήρια.

inner

Μια ακόμα επικίνδυνη αντεπίθεση, με εξαιρετική κάθετη μεταβίβαση με αποδέκτη τον Τόρες, που αντί να τελειώσει μόνος του τη φάση, προτίμησε να μοιράσει δεξιά στον επερχόμενο Αγκιλέρα, που (σχεδόν) προ κενής εστίας δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει για την ισοφάριση.

Ο Μίτσελ φόρτωσε τα άκρα, περνώντας στο ματς τους Ντουρμάζ, Ντοσεβί, χωρίς όμως αισθητή διαφορά στην επιθετική ανάπτυξη των «ερυθρολεύκων», που είχαν να αντιμετωπίσουν και αμυντικά κενά. Εκμεταλλευόμενοι ένα τέτοιοι, οι παίκτες του Πλατανιάς έφυγαν τρεις με έναν, αλλά ο Ρομπέρτο έσωσε την κατάσταση στο τετ-α-τετ του Τόρες. Και στην αμέσως επόμενη φάση ανέλαβε ο Τσόρι. Με εξαιρετική προσωπική ενέργεια έκανε τη μισή δουλειά για τον Μήτρογλου, που βρήκε δίχτυα και έδιωξε το άγχος από το Φάληρο.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουακού, Εντινγκά, Μανιάτης, Φορτούνης (58' Ντουρμάζ), Ντομίνγκες, Μήτρογλου (86' Διαμαντάκος), Μπενίτες (58' Ντοσεβί).

Πλατανιάς (Γιάννης Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μιλούνοβιτς (61' Μενδρινός), Μπανανά, Τσουράκης (45+1' Φιγκουέιρα), Ιτούα, Μαχαμάτ (80' Γουνδουλάκης), Μπεριάν, Τόρες, Δημήτρης, Αγκιλέρα.

Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Κουρομπύλια (Δ. Αττικής)
Γήπεδο: "Γ. Καραϊσκάκης"
*Πηγή: sport-fm.gr*

Λαμία χωρίς… φρένα!!

Επιστροφή στις νίκες για τη Λαμία, που επικράτησε 2-1 του Αιγινιακού και οδηγεί την κούρσα στον 2ο όμιλο της Football League. Γκέλες για Ζάκυνθο και Ολυμπιακό Βόλου, νίκη-ανάσα στον 1ο για Καλλιθέα.

Λαμία χωρίς… φρένα!
Ποδαρικό με το δεξί στο 2015 έκανε η Λαμία. Η πρωτοπόρος του 2ου ομίλου της Football League ξεπέρασε και το εμπόδιο του Αιγινιακού με σκορ 2-1 και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. Η ομάδα της Φθιώτιδας επέστρεψε στις επιτυχίες, μετά από δύο παιχνίδια, όπου είχε ισάριθμες ισοπαλίες και παράλληλα διατήρησε το αήττητο μετά από 11 αγωνιστικές. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 1’ ο Φατιόν, ενώ στο 43’ ο Γκούρμα «έγραψε» το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 67’ με τον Κυνηγόπουλο σε 2-1, αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση.

Κι αν η Λαμία συνέχισε την προέλασή της, Ζάκυνθος και Ολυμπιακός Βόλου «πέταξαν» βαθμούς και έμειναν ακόμη περισσότερο πίσω από την κορυφή. Οι νησιώτες έμειναν στο 1-1 με τον Αγροτικό Αστέρα στον Εύοσμο, σε ένα παιχνίδι, στο οποίο προηγήθηκαν στο 4’ με τον Οικονόμου και δέχθηκαν την ισοφάριση στις καθυστερήσεις από τον Καπία. Οι Θεσσαλοί, επίσης, περιορίστηκαν σε ισοπαλία 1-1 με τον ουραγό Φωκικό στην Άμφισσα. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 64’ με πέναλτι του Διαμαντόπουλου και έξι λεπτά αργότερα, ο Καλλέργης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Στο άλλο ματς της ημέρας, ο Πιερικός επικράτησε 1-0 του Εθνικού Γαζώρου, με σκόρερ τον Ελιομάρ (42’).

Στον 1ο όμιλο, βαθιά βαθμολογική «ανάσα» πήραν η Καλλιθέα, που νίκησε 1-0 τον Φωστήρα στο μίνι αθηναϊκό ντέρμπι της αγωνιστικής, χάρη σε τέρμα του Πίκολο στο 23’ και ο Άλιμος, που επικράτησε με σκορ 3-2 της Ερμιονίδας και μάλιστα με ανατροπή. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Παβίσεβιτς (20’), για να έρθουν τρία τέρματα από τους Ιωάννου (38’), Σαγανά (47’ πεν.) και Μπεριέξ (51’). Ο Παβίσεβιτς στο 84’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Και για τις δύο ομάδες, αυτή ήταν μόλις η δεύτερη νίκη τους τη φετινή σεζόν. Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, Παναιγιάλειος και Επισκοπή ήρθαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα.

Πρόγραμμα-Αποτελέσματα 11ης αγωνιστικής

1ος όμιλος
Σάββατο, 03 Ιανουαρίου
Ηρακλής Ψαχνών-Αχαρναϊκός 0-2
(19’ Ιορδανίδης, 39’ Ταμπάκης)

Κυριακή, 04 Ιανουαρίου
Πανηλειακός-ΑΕΚ (Ματαιώθηκε)

Καλλιθέα-Φωστήρας 1-0
(23’ Πίκολο)

Άλιμος-Ερμιονίδα 3-2
(38’ Ιωάννου, 47’ πεν. Σαγανάς, 51’ Μπεριέξ - 20’, 84’ Παβίσεβιτς)

Παναιγιάλειος-Επισκοπή 0-0

Παναχαϊκή-Απόλλων Σμύρνης (18:00)

Ρεπό: Χανιά

2ος όμιλος
Σάββατο, 03 Ιανουαρίου
Λάρισα-Αναγέννηση Καρδίτσας 2-0
(19’ Καρανίκας, 72’ Πινδόνης)

Κυριακή, 04 Ιανουαρίου
Λαμία-Αιγινιακός 2-1
(1’ Φατιόν, 43’ Γκούρμα - 67’ Κυνηγόπουλος)

Αγροτικός Αστέρας-Ζάκυνθος 1-1
(90+2’ Καπίας - 4’ Οικονόμου)

Φωκικός-Ολυμπιακός Βόλου 1-1
(70’ Καλλέργης - 64’ πεν. Διαμαντόπουλος)

Πιερικός-Εθνικός Γάζωρος 1-0
(42’ Ελιομάρ)

Απόλλων Καλαμαριάς-Ηρακλής (16:00)

Ρεπό: Τύρναβος*Πηγή: sport-fm.gr*

Ευχές και… μπηχτές από Εργοτέλη!

Ανακοίνωση με την οποία εύχεται χρόνια πολλά για το νέο έτος εξέδωσε η διοίκηση του Εργοτέλη, η οποία παράλληλα ζήτησε τύχη και καλύτερες διαιτησίες από τον… Άγιο Βασίλη!

Ευχές και… μπηχτές από Εργοτέλη
Ανακοίνωση με την οποία εύχεται χρόνια πολλά για το νέο έτος εξέδωσε η διοίκηση του Εργοτέλη, η οποία παράλληλα ζήτησε τύχη και καλύτερες διαιτησίες από τον… Άγιο Βασίλη!

Η ανακοίνωση

Με την ευκαιρία της νέας χρονιάς και την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, η ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ εύχεται Καλή Χρονιά με υγεία σε όλη την Ελληνική ποδοσφαιρική κοινότητα (ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες, αρχές, φιλάθλους κλπ.). Ελπίζουμε ότι το 2015 θα είναι μια πολύ καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όλα τα επίπεδα.

ΥΓ. Από τον Άγιο Βασίλη φέτος ζητήσαμε περισσότερη τύχη και καλύτερες διαιτησίες...

«Αιώνιοι» για κορυφή!

Να μην χάσουν την επαφή τους με την κορυφή της Σούπερ Λίγκας θέλουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, οι οποίοι αντιμετωπίζουν Πλατανιά και ΠΑΣ Γιάννινα, αντίστοιχα.

«Αιώνιοι» για κορυφή

Για αυτό τον λόγο οι Πειραιώτες και οι «πράσινοι» καλούνται να κάνουν το καθήκον τους και να επικρατήσουν του Πλατανιά (εντός) και του ΠΑΣ στα Γιάννενα, αντίστοιχα.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν άλλοι δύο αγώνες σήμερα. Ο Ατρόμητος υποδέχεται την Καλλονή και ο Λεβαδειακός φιλοδοξεί τον Εργοτέλη.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΟΦΗ-Νίκη Βόλου –

Βέροια-Παναιτωλικός 1-3

Θρίαμβος για τον Παναιτωλικό! Οι Αγρινιώτες παίζοντας πανέξυπνα (και χορεύοντας… τανγκό) επικράτησαν με το εμφατικό 3-1 της Βέροιας και επιστρέφουν... σπίτι, εδραιωμένοι στην πεντάδα. Γκολ ο Καλτσάς.

Κέρκυρα-Αστέρας Τρίπολης 1-0

Με το δεξί μπήκε στο 2015 η Κέρκυρα! Χάρη σε ένα όμορφο τέρμα του Ναγιάρ (48’), οι Φαίακες επικράτησαν 1-0 του Αστέρα Τρίπολης και έτσι έβαλαν τέλος στο αήττητο σερί των έξι αγώνων των Αρκάδων!

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 3-2

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ απέναντι στον Πανιώνιο που ήταν ανώτερος, αλλά έστω και με την ψυχή στο στόμα πήρε τη νίκη (3-2) με ανατροπή στην Τούμπα και διασφάλισε την παραμονή στην κορυφή.

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Ολυμπιακός-Πλατανιάς (15:00, Novasports 2)
Ατρόμητος-Καλλονή (17:15, Novasports 2)
Λεβαδειακός-Εργοτέλης (17:15, Novasports 4)
ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός (19:30, Novasports 1)

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Skoda Ξάνθη-Πανθρακικός (19:30, Novasports 1)

Η επόμενη 11η (εξ αναβολής) αγωνιστική

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Βέροια-Καλλονή (15:00)
Πλατανιάς-Πανιώνιος (17:15)
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ (19:30)

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα (15:00)
Νίκη Βόλου-Λεβαδειακός (17:15)
ΟΦΗ-Κέρκυρα (17:15)
Παναθηναϊκός-Εργοτέλης (17:15)
Πανθρακικός-Ατρόμητος (17:15)
Skoda Ξάνθη-Ολυμπιακός (19:30)*Πηγή: sport-fm.gr*

Προχωράει για στόπερ και Μπλάνκο!!

Στον παίκτη που θα ενισχύσει το κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ έχουν καταλήξει οι ιθύνοντες του συλλόγου, ενώ παράλληλα υπάρχει έντονη φημολογία για συμφωνία και με τον Σεμπάστιαν Μπλάνκο.

Προχωράει για στόπερ και Μπλάνκο
Τα τυπικά έχουν απομείνει για την ανακοίνωση της απόκτησης του Φερνάντο Ουσέρο από τον ΠΑΟΚ.

Οι Θεσσαλονικείς, από τη στιγμή που υπήρχε πίεση για ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ, ήρθαν σε συμφωνία με τον Αστέρα Τρίπολης για να κάνουν δικό τους τον Αργεντινό μέσο.

Συγκεκριμένα, οι Αρκάδες θα λάβουν 100.000 ευρώ, ενώ από την πλευρά του ο ποδοσφαιριστής που θα υπογράψει για τα επόμενα δυόμιση χρόνια θα αμείβεται με 250.000 ετησίως.

Εν τω μεταξύ, πολλές ομοιότητες με την υπόθεση του Ουσέρο, έχει και η μεταγραφική προσπάθεια του «Δικεφάλου του Βορρά» να κλείσει κεντρικό αμυντικό. Οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ φέρονται να έχουν καταλήξει στον «εκλεκτό» τους, όμως αυτό ανήκει σε ομάδα και αναμένεται σύντομα να αποχωρήσει.

Όλα δείχνουν ότι και σε αυτή την περίπτωση, η πίεση χρόνου και η πίεση των κενών που έχει ο ΠΑΟΚ θα οδηγήσει σε μεταγραφή ενός ακόμη Λατίνου παίκτη.

Από εκεί και πέρα, από το βράδυ επικρατεί έντονη φημολογία ότι οι Θεσσαλονικείς είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Σεμπάστιαν Μπλάνκο.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός της Γουέστ Μπρομ φέρεται να έχει έρθει σε κατ’ αρχήν προφορική συμφωνία με τους «ασπρόμαυρους» και όλα δείχνουν ότι σύντομα θα επισημοποιηθεί ο δανεισμός του από τον βρετανικό σύλλογο, ενώ θα υπάρξει και οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ντέρμπι από τα παλιά με νικητή τους Μπουλς!!

Οι Μπουλς με... μαγικό Γκασόλ νίκησαν 109-104 στην παράταση τους Σέλτικς, σε ματς που θύμισε κάτι από παλιές τους μάχες. Διασυρμός για τους Γκρίζλις των Ελλήνων. Έπαιξε ο «Παπ» στη νίκη των Ρόκετς.

Ντέρμπι από τα παλιά με νικητή τους Μπουλς!
Κάτι από το παρελθόν, κάτι από τις μεγάλες μάχες μεταξύ τους θύμισε το παιχνίδι που έγινε τα ξημερώματα ανάμεσα στους Μπουλς και τους Σέλτικς.

Νικήτρια ήταν η ομάδα του Σικάγο με 109-104 στην παράταση σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, το οποίο είχε έναν μεγάλο πρωταγωνιστή… Τον Πάου Γκασόλ! Ο Ισπανός σέντερ ήταν ο καλύτερος στο παρκέ και εκείνος που οδήγησε στη νίκη τους «ταύρους», έχοντας 29 πόντους, 16 ριμπάουντ, 5 κοψίματα και σηκώνοντας στους ώμους του και το βάρος της απουσίας του Μπάτλερ.

Το λέι-απ του Σάλινγκερ δευτερόλεπτα πριν το τέλος έστειλε τον αγώνα στον έξτρα χρόνο, ωστόσο εκεί καθάρισε το δίδυμο Γκασόλ-Ρόουζ, με τους Μπουλς να είναι πιο ψύχραιμοι.

Αντίθετα, με την μεγάλη μάχη του αγώνα στο Σικάγο, το ματς που έγινε στο Χιούστον ανάμεσα στους Ρόκετς και τους Χιτ ήταν παράσταση μόνο για τη μία ομάδα. Οι γηπεδούχοι έκαναν... πλάκα απέναντι στην παρέα των Γουέιντ-Μπος και με MVP τον Χάρντεν, που σημείωσε 28 πόντους, έφτασαν το εμφατικό 115-79. Ο Κώστας Παπανικολάου πήρε χρόνο συμμετοχής, μένοντας στο παρκέ για 23', ωστόσο έμεινε και χαμηλά σε πόντους (μόλις 2), ευστοχώντας μια φορά σε επτά προσπάθειες. Είχε, βέβαια, 7 ριμπάουντ.

Διασυρμός για τους Γκρίζλις που ηττήθηκαν με το βαρύ 114-85 από τους Νάγκετς, στο Ντένβερ. Ο Κώστας Κουφός σε 25' είχε 6 πόντους (3/4 δίποντα) και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Καλάθης σε 22' ήταν άστοχος με μόλις 4 πόντους και 2/10 σουτ, μοιράζοντας, όμως, 5 ασίστ στους συμπαίκτες του.

Μετά από καιρό οι πρωταθλητές Σπερς έκαναν δύο σερί νίκες, επικρατώντας 101-92 των Ουίζαρντς (έχουν να νικήσουν στο Σαν Αντόνιο από το... 1999) και παρά το γεγονός πως ο Ντάνκαν είχε 4 πόντους, ο Τζινόμπιλι 5 και ο Πάρκερ δεν αγωνίστηκε! Οι Χοκς συνεχίζουν την εκπληκτική πορεία τους που πέρασαν απ' το Πόρτλαντ, με το υπέρ τους 115-107 κόντρα στους Μπλέιζερς.


Τα αποτελέσματα των αγώνων του ΝΒΑ που έγιναν τα ξημερώματα

Ορλάντο Μάτζικ – Σάρλοτ Χόρνετς 90-98
(Ολαντίπο 21, Βούτσεβιτς 20, Χάρις 18 – Γουόκερ 30, Κιντ-Τσικράιστ 17)

Μινεσότα Τίμπεργουλβς – Γιούτα Τζαζ 89-101
(Γουίλιαμς 20, Γουίγκινς 20 – Μπερκ 28, Φέιβορς 15)

Χιούστον Ρόκετς – Μαϊάμι Χιτ 115-79
(Χάρντεν 28, Χάουαρντ 23, Σμιθ 12 – Γουέιντ 15, Μπος 15, Ντενγκ 10)

Σικάγο Μπουλς – Μπόστον Σέλτικς 109-104 (99-99)
(Γκασόλ 29, Μπρουκς 19 – Τέρνερ 29, Μπράντλεϊ 17, Σάλινγκερ 16)

Σαν Αντόνιο Σπερς – Ουάσιγκτον Ουίζαρντς 101-92
(Τζόζεφ 19, Σπλιτερ 16, Μιλς 15 – Γουόλ 15, Μπιλ 15, Γκόρτατ 12)

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς – Ατλάντα Χοκς 107-115
(Όλντριτζ 30, Μάθιους 19, Μπατούμ 16 – Μίλσαπ 27, Τιγκ 22, Κόρβερ 14)

Ντένβερ Νάγκετς – Μέμφις Γκρίζλις 114-85
(Λόουσον 25, Αφλάλο 23, Τσάντλερ 15 – Γκασόλ 18, Λόιερ 10)

Λος Άντζελες Κλίπερς – Φιλαδέλφεια 76ερς 127-91
(Πολ 24, Ρέντικ 17, Γκρίφιν 15 – Ρότεν 27, Κόβινγκτον 23)

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κοιτάει γνωστούς!!

Προτεραιότητα αποτελεί για τον Εργοτέλη η απόκτηση ενός επιθετικού και στη σχετική λίστα υπάρχουν οι περιπτώσεις του Σολάρι και του Μρντάκοβιτς. Φαβορί ο Μάντζιος για τον πάγκο της ομάδας.

Κοιτάει γνωστούς
Η απόκτηση ενός επιθετικού είναι σε πρώτο πλάνο στον Εργοτέλη και, σύμφωνα με όσα γράφει η SportDay, αυτή τη στιγμή στη σχετική λίστα είναι δύο ποδοσφαιριστές.

Ο λόγος για τον Εστεμπάν Σολάρι, ο οποίος την περσινή είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στη Σούπερ Λίγκα με τη φανέλα της Skoda Ξάνθη, και τον Μίλαν Μρντάκοβιτς, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στη Βέροια και μετά βρέθηκε στη Σιγκαπούρη και την Ταμπίν Ρόβερς.

Αυτή τη στιγμή ο Σέρβος φαίνεται πως έχει περισσότερες πιθανότητες να μετακομίσει στο Ηράκλειο έναντι του Αργεντινού φορ.

Όσον αφορά το θέμα του προπονητή, ο Ακης Μάντζιος παραμένει το φαβορί και ο εκλεκτός των Κρητικών. Εξελίξεις ενδέχεται να υπάρξουν και μετά το σημερινό παιχνίδι στην έδρα του Λεβαδειακού για την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας (17:15, Novasports 4).*Πηγή: sport-fm.gr*

«Αναστό», ο εκλεκτός!!

Ο Νίκος Αναστόπουλος αναμένεται να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ και επιστρέφει μετά από δύο χρόνια στο Ηράκλειο.

«Αναστό», ο εκλεκτός
Στο Ηράκλειο θα φτάσει αύριο ο Νίκος Αναστόπουλος, προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ.

Ο έμπειρος τεχνικός επιστρέφει στον σύλλογο του Ηρακλείου έπειτα από δύο χρόνια, όταν είχε αποχωρήσει μετά την κόντρα του με τον Μάνθο Πουλινάκη.

Με τον Έλληνα προπονητή επικοινώνησε ο Νίκος Μαχλάς και επήλθε συμφωνία παρά τα αρκετά αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας, έχοντας ως στόχο την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα.

Αυτή τη στιγμή έχουν αποχωρήσει αρκετοί σημαντικοί παίκτες από το ρόστερ, ενώ οι Κρητικοί έχουν αδυναμία στις μεταγραφές (μπορούν να πάρουν μόνο ένα Έλληνα παίκτη άνω των 24 ετών).

Ο όρος που βάζει ο Νίκος Αναστόπουλος για να επιστρέψει στον ΟΦΗ, είναι η παρουσία του Νίκου Μαχλά, ως υπεύθυνου του ποδοσφαιρικού τμήματος.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Ροντρίγκες θέλει Παναθηναϊκό!!

Αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις του Παναθηναϊκού για την υπόθεση του Γκιγέρμο Ροντρίγκες, αν οι Ιταλοί υποστηρίζουν ότι η Βερόνα απάντησε αρνητικά. Θετικός για το «τριφύλλι» ο Ουρουγουανός στόπερ.

Ο Ροντρίγκες θέλει Παναθηναϊκό

Ωστόσο, οι «πράσινοι» δεν έχουν λάβει επίσημα την απάντηση του ιταλικού συλλόγου για την παραχώρηση του Ουρουγουανού στόπερ και παρουσιάζονται αισιόδοξοι για την έκβαση της υπόθεσης.

Στο «τριφύλλι» παρουσιάζονται αποφασισμένοι να περιμένουν μέχρι αύριο ή το αργότερο την Τρίτη την απόφαση των Ιταλών, ώστε στη συνέχεια να ενεργοποιήσουν την εναλλακτική λύση που έχουν στα υπ’ όψιν τους.

Από την πλευρά τους, πάντως, ο Ροντρίγκες παρουσιάζεται θετικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, καθώς βρίσκει ελκυστική την πρόταση των «πρασίνων» και προσπαθεί με τον τρόπο του να πιέσει την Βερόνα για να τον παραχωρήσει.*Πηγή: sport-fm.gr*

Θετικός για ΑΕΚ ο Αλμέιδα!!

Πολλές πιθανότητες υπάρχουν η ΑΕΚ να φτάσει κοντά σε συμφωνία για την απόκτηση του Ούγκο Αλμέιδα. Ποια τα δεδομένα στην υπόθεση του Πορτογάλου φορ. Εβδομάδα εξελίξεων για τον Αντρέ Σιμόες.

Θετικός για ΑΕΚ ο Αλμέιδα

Ο Πορτογάλος φορ παρουσιάζεται δυσαρεστημένος στην Τσεζένα και για αυτό τον λόγο είναι αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο να αφήσει το ιταλικό πρωτάθλημα για να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, όπου θα φορέσει τη φανέλα της «Ένωσης».

Μάλιστα, η ιστοσελίδα «blasting news» έγραψε χαρακτηριστικά:

«Ο 30χρονος επιθετικός, που είναι δυσαρεστημένος στην Ιταλία, δεν αποκλείει τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ, παρά το γεγονός πως η ομάδα δεν αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία. Τον ενδιαφέρει το πρότζεκτ της ομάδας καθώς υπάρχει προοπτική για τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια. Θα είναι η ευκαιρία του Πορτογάλου να αγωνιστεί και πάλι σε υψηλό επίπεδο και, ενδεχομένως, να κληθεί και στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας».

Σύμφωνα με το παραπάνω δημοσίευμα ανάμεσα στον 30χρονο παίκτη και τον ιταλικό σύλλογο υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 300.000 ευρώ, ένα ποσό που δεν εμποδίζει τον «Δικέφαλο» να κάνει την κίνησή του. Ωστόσο, η ΑΕΚ καλείται να ξεπεράσει και το ενδιαφέρον της Εσκισεχιρσπόρ που δείχνει έτοιμη και εκείνη να καταθέση πρόταση για την απόκτηση του Πορτογάλου επιθετικού.

Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται να επιστρέψει από τη Σερβία ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς όπου πέρασε τις ημέρες των εορτών και θα ξεκινήσει άμεσα έναν νέο κύκλο συζητήσεων με την πλευρά του Αντρέ Σιμόες. Η «Ένωση» φαίνεται πως έχει μπει για τα καλά στο κόλπο της απόκτησης του 25χρονου αμυντικού χαφ της Μορεϊρένσε, ο οποίος μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι.

Όπως γράφει η SportDay, τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη θα υπάρξει νέα επαφή με τον εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή με τη διοίκηση του πορτογαλικού συλλόγου, ενημερώνοντας ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει εκεί την καριέρα του και θα μπορεί επίσημα πλέον να μιλήσει με άλλες ομάδες. Εφόσον δεν προκύψει κάποια έκπληξη (τον παίκτη θέλει και η Σεβίλλη) η ΑΕΚ αναμένεται σύντομα να μιλήσει ξανά με τον Σιμόες και να μπει στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για να αποσπάσει την υπογραφή του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Να κάνει ό,τι δεν έκαναν οι άλλοι!

Με το… δεξί καλείται να μπει ο Παναθηναϊκός στο 2015 και να επικρατήσει του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος έχει κόψει βαθμούς φέτος από τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Ντεμπούτο για Ταυλαρίδη.

Να κάνει ό,τι δεν έκαναν οι άλλοι
Καθοριστικός είναι για τον Παναθηναϊκό ο σημερινός αγώνας με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες», στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι «πράσινοι» θέλουν τη νίκη με την οποία θα παραμείνουν κοντά στην κορυφή, έχοντας βγάλει από το πρόγραμμα ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι μακριά από τη Λεωφόρο.

Άλλωστε, στη συνέχεια το «τριφύλλι» έχει περισσότερα ματς μέσα στην έδρα του και θα προσπαθήσει να την εκμεταλλευτεί στον μέγιστο βαθμό.

Πάντως, οι Ηπειρώτες δεν είναι εύκολος αντίπαλος, καθώς τη φετινή σεζόν έχουν κόψει βαθμούς από τον ΠΑΟΚ (νίκη 3-0 μέσα στα Γιάννενα) και από τον Ολυμπιακό (2-2 στο Καραϊσκάκη).

Όσον αφορά το αρχικό σχήμα, ο Γιάννης Αναστασίου αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον Στάθη Ταυλαρίδη, ο οποίος θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση με την πράσινη φανέλα.

Συγκεκριμένα, ο Στιλ θα υπερασπιστεί την εστία του «τριφυλλιού» και μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα είναι οι Μπούρμπος, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης και Χουχούμης. Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Λαγός, με εσωτερικούς μέσους τους Ζέκα και Πράνιτς.

Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Ντίνας, Πέτριτς (ή Μπεργκ) και Καρέλης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Σπυρόπουλος, Δώνης, Μπούι, Ατζαγκούν και Κλωναρίδης. Εκτός έμειναν οι Νάνο, Μέντες και Σίλντενφελντ.

Προϊστορία

Έντεκα νίκες, πέντε ισοπαλίες και επτά ήττες μετράει ο Παναθηναϊκός στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα, έχοντας παράλληλα πετύχει 26 γκολ και δεχθεί 16 τέρματα.

Στα τελευταία πέντε ματς
Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα

16/03/14 ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-1
13/01/13 ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-0
15/01/12 ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-1
18/04/10 ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-1
23/03/03 ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-0 *Πηγή: sport-fm.gr*

Συνεχίζεται το… κυνηγητό!

Με τον τρόπο που αποχαιρέτησε το 2014 θέλει ο Ολυμπιακός να μπει στο 2015 κόντρα στον Πλατανιά, προσφέροντας γκολ και θέαμα στους οπαδούς που θα βρεθούν στο Καραϊσκάκη.

Συνεχίζεται το… κυνηγητό
Ο Ολυμπιακός κατάφερε στο τελευταίο του παιχνίδι για το 2014 απέναντι στην Καλλονή να επικρατήσει με σκορ 5-0 και το ίδιο φιλοδοξεί να πετύχει σήμερα κόντρα στον Πλατανιά, στον πρώτο του αγώνα για το 2015 (15:00, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Για αυτό τον λόγο ο Μίτσελ αναμένεται να παρατάξει με το ίδιο σχήμα τους Πειραιώτες εναντίον των Κρητικών για την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Δηλαδή, με σύστημα 4-4-2 σε ρόμβο και θα χρησιμοποιήσει από την αρχή τον Μήτρογλου και τον Μπενίτες.

Συγκεκριμένα, την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Ρομπέρτο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτη, Σιόβα και Μαζουακού.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Εντινγκά (στο τελευταίο του ματς πριν από το Κόπα Άφρικα), ενώ στα πλάγια θα είναι ο Μανιάτης και ο Κασάμι. Ο Τσόρι θα είναι πίσω από τους Μήτρογλου και Μπενίτες.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Βούρος, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Διαμαντάκος, Ντοσεβί και Ντουρμάζ.

Εκτός έμειναν οι Φουστέρ, Μποτία και Μιλιβόγεβιτς, ενώ η έκπληξη έγινε με τον Αφελάι που φουντώνουν οι φήμες που τον θέλουν να αποχωρεί. Επίσης, εκτός έμειναν - χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα - και οι Λεάντρο Σαλίνο και Κώστας Γιαννούλης, που επίσης έχουν εμπλακεί σε σενάρια αποχώρησης από την ομάδα.

Ο Ολυμπιακός επιθυμεί να συνεχίσει το νικηφόρο σερί, καθώς αυτή τη στιγμή μετρά τρεις επιτυχίες (κόντρα σε Λεβαδειακό, Πανιώνιο και Καλλονή) και στόχος του είναι να μην αφήσει τον ΠΑΟΚ να ξεφύγει στη βαθμολογία.

Προϊστορία

Το απόλυτο έχει ο Ολυμπιακός στους δύο αγώνες που έχει υποδεχθεί τον Πλατανιά στην έδρα του. Συνολικά, οι Πειραιώτες μετρούν τέσσερις νίκες, έχοντας πετύχει από εννιά γκολ εντός και εκτός έδρας.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα

15/02/14 Ολυμπιακός-Πλατανιάς 4-2
01/12/12 Ολυμπιακός-Πλατανιάς 2-1 *Πηγή: sport-fm.gr*

Παραμένει «φοιτητής»

Δε θα αφήσει την Εστουντιάντες ο Ούρος Σλόκαρ, μετά την ολοκλήρωση της αρχικής συνεργασίας των δύο πλευρών.

Παραμένει «φοιτητής»

Τα οικονομικά ανταλλάγματα της νέας συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστά. *Πηγή: sport-fm.gr*

Όταν ο 13ος είναι καλύτερος του πρώτου…!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το ποδόσφαιρο που... χαμογέλασε στον ΠΑΟΚ, που όμως αν συνεχίσει έτσι, θα χάσει τα κεκτημένα.
Αυτό είναι το ποδόσφαιρο… Σήμερα «χαμογέλασε» στον ΠΑΟΚ. Ο Πανιώνιος παρουσιάστηκε πιο οργανωμένος στο γήπεδο, ήταν σαφώς πιο επικίνδυνος, δημιούργησε πιο σημαντικές ευκαιρίες, αλλά στο τέλος κέρδισε ο ΠΑΟΚ!
Όσο βέβαια το ποδόσφαιρο φαντάζει άδικο ως άθλημα σε μία βραδιά, τόσο στο τέλος γίνεται σχετικά δίκαιο (όπου βέβαια παίζεται κανονικό ποδόσφαιρο και δεν παρεμβαίνουν άλλες δυνάμεις που ως κύκλωμα ελέγχουν τα πάντα) και ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει. Και αν ο ΠΑΟΚ συνεχίσει έτσι, σύντομα θα χάσει τα κεκτημένα…
Αν δηλαδή ο ΠΑΟΚ συνεχίσει να παίζει με 4-5-6 βασικές απουσίες, αν συνεχίσει να είναι τόσο ανοργάνωτος στο αμυντικό τρανζίσιον, αν δεν βρει ατομικές ενέργειες ή άλλους ομαδικούς αυτοματισμούς να διασπάσει οργανωμένη άμυνα, αν δεν ενισχυθεί με έτοιμους και ποιοτικούς παίκτες και φυσικά αν δεν ηρεμήσουν όλοι απέναντι στις διαιτητικές αποφάσεις όπως αυτή του 10΄ στην βουτιά του Κολοβού…
Ο 13ος Πανιώνιος εμφανίστηκε καλύτερος στο γήπεδο. Οργανωμένος, διαβασμένος επάνω στις μεγάλες αδυναμίες του ΠΑΟΚ, παθιασμένος και αποφασισμένος να πάρει αποτέλεσμα. Βάσει ευκαιριών (είχε τις πιο σημαντικές) το δικαιούταν. Ήταν όμως πολύ απρόσεκτος στις στημένες φάσεις του ΠΑΟΚ (η ζώνη στα στημένα δεν βοήθησε καθόλου) και έτσι διαμορφώθηκε το 2-2, μια και η ομάδα του Αναστασιάδη δεν είχε άλλο τρόπο να κάνει ευκαιρία μπροστά στην εστία του Παπαδόπουλου.
Για τον ΠΑΟΚ, επαναλαμβάνουμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι οι μεταγραφές. Γιατί… ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι και τρεις καλοί παίκτες να έρθουν, θα βελτιωθεί και η αμυντική λειτουργία, αλλά και η επιθετική ανάπτυξη; Εξάλλου… Και τέσσερις καλοί παίκτες να αποκτηθούν, αν η κάθε αποθεραπεία τραυματισμένου ποδοσφαιριστή διαρκεί δύο μήνες, τότε και πάλι θα χρειάζονται… μεταγραφές.
Ο Πανιώνιος «έπρεπε» να φωνάξει για την διαιτησία του αγώνα, ενώ και ο Ουζουνίδης μίλησε για το πέναλτι που κέρδισε ο Παπαδόπουλος…
Για την βουτιά του Κολοβού στο 10΄ και την εφεύρεση του Δελφάκη που ως πρώτο λάθος «τινάζει» το παιχνίδι στον αέρα, δεν γίνεται κουβέντα. Για την πρώτη κάρτα του Μητρόπουλου στο κλάδεμα του Τζανδάρη που δείχνει τις προθέσεις του διαιτητή; Για την δεύτερη κίτρινη του Κολοβού με το χέρι στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου; Για τα 4-5 ανύπαρκτα φάουλ εκτός περιοχής. Ή μήπως ΔΕΝ είναι οφσάιντ ο Οικονόμου; Όπως και να το δει κανείς…
Για να τελειώνουμε…
Όσο και να θέλουν -συστηματικά- κάποιοι να αποπροσανατολίζουν από τις πραγματικές σφαγές με τα 100% μονόπατα σφυρίγματα έτσι ώστε να συνεχίσουν την «δουλειά» τους, θα επαναλάβουμε ότι: «Ο ΠΑΟΚ σε όλο το πρωτάθλημα μέχρι στιγμής, έχει πάρει τόσα ευνοϊκά σφυρίγματα όσα ο Ολυμπιακός σε 20 λεπτά στον αγώνα της Τρίπολης.
Και να συμπληρώσουμε: Ο ΠΑΟΚ έχει αδικηθεί φέτος τόσες φορές, όσες ο Ολυμπιακός σε 15 χρόνια…».
Και τελικά… Όταν βγει συνομιλία του προέδρου του ΠΑΟΚ με τον πρόεδρο της ΕΠΟ να κανονίζουν ποιος θα σφυρίξει που, τότε ΚΑΙ ΜΟΝΟ, θα μιλήσουμε για εύνοια, στημένη - συστηματική ή όχι…
Από την άλλη…. Τι είναι αυτά που συμβαίνουν στην Κύπρο; Μα είναι δυνατόν να βγαίνει διαιτητής και να καταγγέλλει κύκλωμα που ελέγχει τα πάντα στο ποδόσφαιρο και στην διαιτησία; Αν είναι δυνατόν…
Ο Παναγή βγήκε και είπε ότι υπάρχουν στημένα παιχνίδια, ότι διαιτητές προωθούνται ή τιμωρούνται αναλόγως τα κέφια εκείνων που κάνουν κουμάντο!! Είπε ότι κάποιοι έγιναν διεθνείς επειδή «άκουγαν» και έκαναν θελήματα!
Γίνονται αυτά τα πράγματα;
Κατήγγειλε παράγοντες της Ομοσπονδίας για το ότι έπαιρναν τηλέφωνο (εκεί στην Κύπρο ούτε καν από κοντά στα μαγαζιά δεν πήγαιναν για να επηρεάσουν καταστάσεις…) ζητώντας συγκεκριμένα αποτελέσματα.
Τι ντροπή… Ευτυχώς εδώ είμαστε μακριά και δεν έχουν φθάσει ακόμη αυτά τα κυκλώματα, μέσα και έξω από την Ομοσπονδία…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο άδειος από μεταγραφές ΠΑΟΚ συνεχίζει να παίζει με τη φωτιά!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την υπέρβαση της σημερινής ομάδας του ΠΑΟΚ, η οποία συνεχίζει τις … προσευχές όσο δεν αποκτά ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στις θέσεις που “φωνάζει” ότι έχει ανάγκη ενίσχυσης.
Για τον ΠΑΟΚ η συζήτηση του αγώνα με τον Πανιώνιο χωρίζεται σε δύο μέρη: στην ανάλυση όσων συνέβησαν στο τερέν και στις εκτιμήσεις που αφορούν την προοπτική του στο πρωτάθλημα.
Στην πρώτη κουβέντα, το τέλος της αναμέτρησης βρήκε τον Αναστασιάδη να δηλώνει ικανοποιημένος και να νιώθει ανακουφισμένος. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τη φωτιά και πήγε να πετάξει βαθμούς. Αν του συνέβαινε αυτό, θα ήταν επειδή θα πλήρωνε τα ατομικά λάθη και το έλλειμμα ποιότητας στο κέντρο της άμυνάς του και τα άκρα του, αλλά και την κακή ανασταλτική συμπεριφορά του και την κακή μετάβασή του από την φάση της επίθεσης στην φάση της άμυνας. Θα πλήρωνε όμως και το πρώτο σοβαρό λάθος του διαιτητή, ο οποίος “έφαγε” την θεατρική πτώση του Κολοβού προτού τον ακουμπήσει ο Κάτσε και έδωσε πέναλτι.
Ο ΠΑΟΚ δεν πλήρωσε τα δικά του κακά και την κακή απόφαση του διαιτητή επειδή ο Πανιώνιος του έκανε τη χάρη να χάσει τη συγκέντρωσή του στις στημένες φάσεις, και επειδή ο Παπαδόπουλος πήρε χάρη στην εμπειρία του το πέναλτι που αποφάσισε τον νικητή. Ο ΠΑΟΚ ζήτησε το παιχνίδι και δικαιώθηκε, αλλά αυτό δεν θα είχε συμβεί αν δεν του έκανε τη χάρη ο Πανιώνιος, ο οποίος αφενός σπατάλησε ευκαιρίες και αφετέρου πλήρωσε ακριβά την απώλεια της συγκέντρωσής του σε δύο στιγμές.
Το κυρίως θέμα για τον ΠΑΟΚ είναι η προοπτική του στο πρωτάθλημα. Αν κανείς κρίνει από το απογευματινό θέαμα στην Τούμπα, και σκεφτεί ότι η ομάδα του Αναστασιάδη έδειξε μια επανάληψη των προηγούμενων, δηλαδή χτυπητά κενά στην αμυντική γραμμή και στο κέντρο, και περιορισμένες επιλογές στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής, συμπεραίνει ότι ο ΠΑΟΚ έχασε τις τελευταίες εβδομάδες την ευκαιρία να ανεβάσει τις προδιαγραφές του και να αυξήσει τις πιθανότητές του να κατακτήσει τον τίτλο.
Αν η διοίκηση έχει αποφασίσει να μην ξοδέψει χρήματα και συνεπώς να μην ενισχύσει ένα ρόστερ που φωνάζει από την αρχή της σεζόν ότι χρειάζεται προσθήκες για να αντέξει τον πρωταθλητισμό, τότε ο ΠΑΟΚ δεν έχει να κάνει κάτι παραπάνω από το να επιδιώκει υπερβάσεις και να προσεύχεται να “του κάτσει”. Αν όμως σκοπεύει να κάνει έξοδα και να αποκτήσει ποδοσφαιριστές, ο ΠΑΟΚ έχει ήδη κάνει ένα λάθος αποφασιστικό: έχασε τον χρόνο που είχε για να φέρει ποδοσφαιριστές και να τους δώσει στον προπονητή προκειμένου να προετοιμαστούν για να τον βοηθήσουν από την πρώτη στιγμή. Στο ματς με τον Πανιώνιο δεν το πλήρωσε, αλλά θα το πληρώσει σε κάποιο από τα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν, εκτός και αν πραγματικά βοηθήσει η Παναγιά.
Ο ΠΑΟΚ έχασε πολύτιμο χρόνο, ο οποίος διαχρονικά παίζει καθοριστικό ρόλο στις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Και έχει αυξήσει πλέον τις πιθανότητες να του συμβεί το εξής: να “πετάξει” λεφτά. Διότι μπορεί να αποκτήσει αξιόλογους ποδοσφαιριστές που δεν θα  προλάβουν να τον βοηθήσουν τώρα, που αγκομαχάει για να πάρει τις νίκες και τους βαθμούς που θα τον κρατήσουν στην πρώτη θέση σε αυτή την κούρσα του πρωταθλητισμού. Ένας ΠΑΟΚ που θα απαιτούσε από τον εαυτό του να κρατηθεί στην πρώτη θέση, θα είχε ήδη ολοκληρώσει τις χειμερινές μεταγραφές του και θα είχε δώσει εδώ και δέκα μέρες τους νέους ποδοσφαιριστές στον προπονητή και τους συνεργάτες του. Αυτός ο ΠΑΟΚ όμως φαίνεται ότι αποφάσισε να συνεχίσει να παίζει με τη φωτιά.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τα διαμάντια της Primera!!

Το FFT του gazzetta.gr παρουσιάζει τους 10 κορυφαίους U-21 που ξεπετάχτηκαν φέτος στην Ισπανία και ήδη κάνουν τη διαφορά. Τη λίστα απαριθμεί ο Γιώργος Καραμάνος.
Η φάμπρικα παραγωγής ταλέντων που έχουν στήσει οι Ισπανοί, είναι εκπληκτική. Τα μικρά κλιμάκια της Εθνικής τους σαρώνουν σε EURO και Μουντιάλ, ενώ τα λόγια είναι περιττά για το τι συνέβη την τετραετία 2008-2012, με τα μεγαλύτερα... παιδιά των Ταύρων. Πλέον η μεγάλη χώρα της Ιβηρικής έχει μπει για τα καλά στη διαδικασία εξαγωγής ποδοσφαιριστών. Σε Premier League, Bundesliga, Serie A οι εκπρόσωποι της όχι μόνο πρωταγωνιστούν, μα κατακτούν και το πρωτάθλημα.
Αυτή η εξαγωγή λοιπόν αφήνει διαρκώς χώρους κενούς που έρχονται να καλύψουν οι πιο πιτσιρικάδες από πίσω. Με την οικονομική κρίση να έχει χτυπήσει για τα καλά την Primera Division, όλες οι ομάδες πέραν των Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και ίσως και Ατλέτικο, δεν μπορούν να κάνουν κάτι διαφορετικό από το να προωθήσουν τα δικά τους φυντάνια. Και κάπως έτσι και φέτος, στο πρώτο μισό της σεζόν μας συστήθηκαν κάποιοι εξαιρετικοί νεαροί.
Αφήσαμε λοιπόν απ' έξω τους πιο πολυδιαφημισμένους της Ρεάλ (Μεδράν, αμυντικός μέσος 20 ετών) και Μπαρτσελόνα (Σέρζι Σαμπέρ, αμυντικός μέσος, 19, Μουνίρ Ελ Χανταντί, επιθετικός, 19 και Σάντρο Ραμίρεθ, επιθετικός, 19) και φτιάξαμε την 10άδα με τους πιο πιθανούς αστέρες του αύριο στην Ισπανία. Φυσικά μιλάμε για όσους εμφανίστηκαν σε αυτή την περίοδο και που δεν έχουν σβήσει περισσότερα από 21 κεράκια. Επίσης, τα ονόματα στη λίστα μας είναι τοποθετημένα με μορφή αντίστροφης -ποιοτικής- μέτρησης...
10. Κάρλος Μαρτίν Βιγκαράι (Χετάφε, άμυνα, 20)
Σε μία όχι και τόσο καλή σεζόν για τη Χετάφε, ο 20χρονος δεξιός μπακ κατάφερε να ξεπεταχτεί με πέντε συμμετοχές. Εξαιρετική τεχνική και σέντρα για τον μικρό που είναι επιθετικός full-back και πολλοί πιστεύουν ότι δεν θα αργήσει να κλέψει την θέση του επί χρόνια βασικού, Χουάν Βαλέρα που πλέον 30άρισε. Το επόμενο καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο του με τους Μαδριλένους που τρέχουν να το ανανεώσουν και να βάλουν μεγάλη ρήτρα.

9. Φρανθίσκο Σεμπαστιάν Μογιάνο-Χιμένεθ (Σέμπας)
Είναι ο βενιαμίν της λίστας. Γεννημένος το 1997 έχει κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση, καθώς μόλις στα 17 του έχει μετρήσει τέσσερις παρουσίες με την νεοφώτιστη Κόρδοβα. Ο Σέμπας είναι μεσοεπιθετικός δαιμόνιος και έχει εμφανιστεί ως ο μεσαίος στην τριάδα πίσω από τον επιθετικό, αλλά και ως δεύτερος φορ. Συμβόλαιο επαγγελματικό ακόμα δεν έχει και είναι δύσκολο να αποτιμηθεί η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

8. Ινιάκι Ουίλιαμς
Πρόκειται για σημείο αναφοράς στο ρόστερ και στην ιστορία γενικότερα της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Σε έναν σύλλογο, όπου δεν επιτρέπεται να παίζουν παίκτες που δεν έχουν γεννηθεί στη Χώρα των Βάσκων, ο 20χρονος σέντερ φορ ξεχωρίζει με κάθε έννοια. Είναι μεν γέννημα θρέμμα του Μπιλμπάο, αλλά η μητέρα του είναι από τη Λιβερία και ο πατέρας του Γκανέζος. Ωστόσο, ο ίδιος αν και μαύρος, έχει δικαίωμα να αγωνιστεί με τα Λιοντάρια. Ο πολύ δυνατός φορ έχει ήδη κάνει το ντεμπούτου του στην Α' ομάδα, ενώ με τη Β' κάνει τρομερές εμφανίσεις.

7. Βίκτορ Καμαράσα
Ο 20χρονος αμυντικός μέσος της Λεβάντε δεν είναι πολυσύνθετος, όπως άλλοι που παίζουν στην θέση. Περισσότερο πρόκειται για καθαρό κόφτη με γερό κορμί (1,84) και άπειρα τρεξίματα. Στην πάσα μπορεί να υστερεί κάπως, αλλά είναι ανίκητος στον αέρα και με το καλημέρα κέρδισε θέση βασικού, μετρώντας 9 παρουσίες στο πρωτάθλημα (1 γκολ) και 2 στο Κύπελλο. Εχει συμβόλαιο έως το 2019 και η τιμή του παραμένει προσιτή, κοντά στα 1,5-2 εκατ. ευρώ.

6. Σέρχιο Ρίκο
Είναι ο μοναδικός στη λίστα γεννημένος πριν το 1994. Συμβόλαιο στον 21χρονο τερματοφύλακα η  Σεβίλλη έχει κάνει από το 2012, μα φέτος είναι που αρχίζει να παίρνει χρόνο συμμετοχής. Ηδη μέτρησε τρία ματς στο Europa League και από δύο σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Το συμβόλαιο του λήγει το 2017 και η τιμή του είναι 1-1,5 εκατ. ευρώ.

5. Πάμπλο Ερβίας (Σοσιεδάδ, 21 μέσος)
Εχει βρεθεί από 6άρι και 8άρι έως και εξρέμ. Γρήγορος, μπαλαδόρος και πάνω απ' όλα μυαλωμένος. Γι αυτό και σταδιακά αρχίζει και παίρνει όλο και περισσότερα λεπτά συμμετοχής. Ο 21χρονος Βάσκος της Σοσιεδάδ έχει υποχρεώσει ακόμα και τον Ντέιβιντ Μόγιες να κάνει ειδική μνεία στο ταλέντο του, θέλοντας να δείξει το πόσο καλά δουλεύουν οι ακαδημίες της ομάδας του Σαν Σεμπαστιάν. Εχει συμβόλαιο έως το 2016 και η αξία του αναμένεται να ανέβει κατακόρυφα.

4. Ερίκ Μπερτράν Μπαϊγί (Εσπανιόλ, 20 αμυντικός)
Μπήκε ως αναγκαστική αλλαγή τον Νοέμβριο και σχεδόν μονιμοποιήθηκε, κερδίζοντας θέση βασικού με το σπαθί του. Αν και είναι Ιβοριανός, έχει πολλά χρόνια που δουλεύει στις ακαδημίες της Εσπανιόλ. Ο 20χρονος δυναμικός και επιβλητικός από δύναμη και ταχύτητα, σέντερ μπακ, εντυπωσιάζει με το στρωμένο παιχνίδι του και οι πέντε συμμετοχές που έχει, αναμένεται να πολλαπλασιαστούν μέχρι το φινάλε της σεζόν. Το συμβόλαιο του λήγει το 2018 και τον γλυκοκοιτάζει κοτζάμ Αρσέν Βενγκέρ.

3. Λούκας Ερναντέζ
Μπορεί να είναι Γάλλος και βασικός στην Εθνική Νέων, αλλά τον βάλαμε στη λίστα, επειδή εβρίσκεται εδώ και οκτώ χρόνια στις ακαδημίες της Ατλέτικο. Στο πρωτάθλημα έχει παίξει για λίγα λεπτά, αλλά έχει και δύο 90λεπτα στο Κύπελλο. Εκεί πρόλαβε να δείξει αρκετές από τις τρομερές αρετές που συνοδεύουν το βιογραφικό του. Ο Ντιέγο Σιμεόνε έχει εκτιμήσει την ταχυδύναμη του και τον ετοιμάζει σιγά σιγά. Ηδη του έχει δοθεί και το παρατσούκλι «μικρό αφεντικό», κάτι που είναι ιδιαιτέρα κολακευτικό για κάποιον που είναι μόλις 18 ετών. Συμβόλαιο επαγγελματικό ακόμα πάντως δεν έχει και δεν υπάρχει εκτίμηση για την τιμή του.

2. Σαμού Καστιγιέχο (19 μέσος, Μάλαγα)
Μόλις 19 ετών και βγάζει μάτια. Από το πουθενά βρέθηκε όχι απλά στην Α' ομάδα, μα πέρα για πέρα βασικός. Εχει ήδη αγωνιστεί σε 14 αγώνες πρωταθλήματος και έχει και δύο ασίστ. Παίζει σε όλες τις θέσεις από τη μέση και μπροστά χάρη στην ταχύτητα και τη διεισδυτικότητα του. Είναι ένας από τους λόγους που η Μάλαγα πετάει και κοιτάζει ακόμα και το Champions League. Εχει συμβόλαιο έως το 2018 και πλέον κοστίζει πολλά. Ισως και πάνω από 10 εκατ. ευρώ.

1. Χοσέ Λουίς Γκαγιά
Απλά υπέροχος όπου κι αν αγωνιστεί. Σέντερ μπακ, αριστερός full-back, ακόμα και αμυντικός χαφ. Ο 19χρονος κοντούλης είναι καταπληκτικός τεχνίτης και ξέρει μπάλα όσο λίγοι στην Ισπανία. Εχει ξετρελάνει κόσμο και κοσμάκη και ήδη τον καλοβλέπουν Ρεάλ, Μπαρτσελόνα. Εχει τρομερή αντίληψη του παιχνιδιού, είναι ταχύς και διαθέτει σούπερ ακρίβεια στην πάσα. Επίσης του αρέσει να κάνει κατεβάσματα και να προσπερνάει για πλάκα τους αντιπάλους. Γι αυτό το λόγο λοιπόν βρέθηκε από τη Β' ομάδα της Βαλένθια να είναι αναντικατάστατος με 16 συμμετοχές (1 γκολ, 1 ασίστ). Με συμβόλαιο έως το 1018, όποιος τον θέλει, θα πρέπει να πληρώσει από 12-14 εκατ. ευρώ και πάνω!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο μπάρμαν που τρέλανε την Αγγλία!!

Oι Μπλιθ Σπάρτανς τρόμαξαν τη Μπέρμιγχαμ στο Κύπελλο Αγγλίας και το FourFourTwo του gazzetta.gr γράφει για τον Ρόμπι Ντέιλ, μπάρμαν σε παμπ και σκόρερ δύο τερμάτων, που δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για την καριέρα του. Του Θάνου Σαρρή.
Στην καριέρα του, ο Ρόμπι Ντέιλ έχει παίξει έξι παιχνίδια στο Fa Cup. Σε αυτά, έχει πετύχει σύνολο 7 γκολ! Οπότε, τα δύο τέρματα που σημείωσε απέναντι στη Μπέρμιγχαμ Σίτι στο πρώτο ημίχρονο, μόνο τυχαία δεν ήταν. Οι Μπλιθ Σπάρτανς από την Northern Premier, την έβδομη κατηγορία της Αγγλίας προσπάθησαν να κάνουν μία ιστορική έκπληξη απέναντι στους Blues της Championship, αλλά δεν τα κατάφεραν, χάνοντας με 3-2, παρά το αρχικό τους προβάδισμα με 2-0. Τα Social Media χτύπησαν κόκκινο στο ημίχρονο της αναμέτρησης με τους «Σπαρτιάτες» και τον Ντέιλ, που είχε βάλει τα δύο γκολ. Ο ίδιος, όμως,  δεν τρελάθηκε κιόλας.
«Σε ό,τι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο δεν ενθουσιάζομαι εύκολα, οπότε δεν ενθουσιάστηκα και για το ματς με τη Μπέρμιγχαμ. Είναι ένα ακόμα ματς όσον αφορά εμένα, μια ακόμα βδομάδα στην δουλειά», τόνιζε στην Telegraph πριν τη σέντρα. Κι όμως, η «αδιαφορία» του δεν πηγάζει από την έλλειψη ικανότητας. Το αντίθετο. Στις καλές του μέρες, θα μπορούσε άνετα να έχει πάρει μεταγραφή σε επαγγελματικό σύλλογο. Εκείνος όμως προτίμησε να παραμείνει ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην Αγγλία που δεν έπαιξαν ποτέ επαγγελματικά. Ακόμα και όταν οι οπαδοί της «άσημης» Μπλιθ Σπάρτανς, που πήρε το όνομά της από τους Σπαρτιάτες πολεμιστές και την αυταπάρνησή τους στην μάχη, τον πλησιάζουν για να τον συγχαρούν, προτιμά να τους αποφεύγει.

Στο FA Cup έχει ιστορία. Ήταν μέλος της ομάδας που το 2009 είχε αποκλείσει τη Σριούσμπερι και τη Μπόρνμουθ, για να τεθεί εκτός διοργάνωσης από την Μπλάκμπερν.  Φέτος, σκόραρε σε όλους τους γύρους που έπαιξε η ομάδα του, εκτός από τον προηγούμενο. Στα 21 του, η Όξφορντ Γιουνάιτεντ του έδωσε επαγγελματικό συμβόλαιο. Το αρνήθηκε. Αρκετές ομάδες του πρότειναν στη συνέχεια να δοκιμαστεί. Η απάντησή του ήταν η ίδια. Φίλοι του, ατζέντηδες, ομάδες. Όλοι προσπάθησαν να του βρουν επαγγελματικό συμβόλαιο. Δεν το κούνησε ρούπι. «Είμαι χαρούμενος με τη δουλειά μου ως μπάρμαν και ως part-time ποδοσφαιριστής.  Ο κόσμος ίσως δεν το καταλαβαίνει, αλλά είμαι. Απολαμβάνω την ζωή, δεν παίρνω τόσο σοβαρά τον εαυτό μου και αυτό φαίνεται και στον αγωνιστικό χώρο».
Πλέον, σε ηλικία 30 ετών, κλείνει 10 χρόνια δουλεύοντας στην παμπ της μητέρας του και κλωτσώντας παράλληλα τη μπάλα στη Βόρεια Αγγλία. Στα 16 του, σε μια εποχή όπου οι περισσότεροι κάνουν όνειρα και δουλεύουν σκληρά για ενταχθούν σε κάποια ομάδα, αποφάσισε να σταματήσει τι ποδόσφαιρο. Δεν έμπλεξε με το ποτό ή με τις ουσίες. Απλά σταμάτησε.

Ο λόγος για να επιστρέψει ήταν η ομάδα μιας... τοπικής παμπ! Ένα μέλος της ζήτησε την βοήθειά του και ανταποκρίθηκε θετικά. Μιάμιση σεζόν ήταν αρκετή για να τον προσεγγίσουν κάποιοι σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής. Επέλεξε την Μπλιθ, έκανε ντεμπούτο με χατ-τρικ και την επόμενη σεζόν έβαλε 36 γκολ. Κανείς δεν αμφισβήτησε ότι μπορεί να σταθεί σε υψηλότερο επίπεδο. Ήταν η περίοδος που τον προσέγγισε και η Όξφορντ. Χωρίς να έχει δουλέψει ποτέ σε ακαδημίες, χωρίς να έχει προωθηθεί από μανατζαραίους και προπονητές. Το 2011 ο Γουάιτ Μπέι που έγινε προπονητής από βοηθός, προσπάθησε να φέρει ανανέωση και να «κόψει» τον Ντέιλ. Το μόνο που κατάφερε ήταν να υποβιβαστεί και να χάσει τη δουλειά του. Οι Σπάρτανς χωρίς τον Ντέιλ ήταν άλλη ομάδα!
Στην καριέρα του στη Μπλιθ, αγωνίζεται ως αριστερό εξτρέμ ή ως σέντερ φορ και έχει παίξει με τη φανέλα της τα 8 από τα 11 τελευταία χρόνια. Πριν την έναρξη της φετινής σεζόν, είχε 122 γκολ σε 396 εμφανίσεις. Σημείωσε δύο ακόμα απέναντι στη Μπέρμιγχαμ, παρότι η προετοιμασία του δεν ήταν ιδανική. Δούλεψε στην παμπ συνεχόμενα παραμονή Πρωτοχρονιάς, ανήμερα καθώς και την Παρασκευή. Την Κυριακή το πρωί πρέπει επίσης να ανοίξει το μαγαζί και να βγάλει το μεροκάματο. Πριν το ματς, δεν ευχόταν να βάλει γκολ, να οδηγήσει την ομάδα του στη δόξα, να γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών. Το μόνο που ήθελε ήταν να μην τους συγκεντρώσει νωρίς-νωρίς ο προπονητής, για να κερδίσει μερικές ώρες ύπνου ακόμα.  Ένας working class ποδοσφαιριστής, όπως πολλοί ακόμα που οι ιστορίες τους παραμένουν στην αφάνεια!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Τζέραρντ, ο μεγάλος ηγέτης!!

Φορούσε πάντα τα κόκκινα, αγαπήθηκε όσο λίγοι, αλλά δεν φεύγει με τους δικούς του όρους από τη Λίβερπουλ. Είναι ο Τζέραρντ ο μεγαλύτερος παίκτης των «κόκκινων»; Γράφει ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Ο Τζέραρντ λέει «αντίο» στον σύλλογο που λάτρεψε, αλλά αφήνει απογοητευμένο τον κόσμο της ομάδας που περίμενε το τέλος της καριέρας του να είναι με τα «κόκκινα». Ηταν όμως σωστή η απόφαση για το «διαζύγιο»; Κερδισμένη η Λίβερπουλ που ξεφορτώθηκε ένα τεράστιο συμβόλαιο που μπορεί να το δώσει σε μια νέα δυνατή μεταγραφή, κερδισμένος και ο Τζέραρντ, αφού τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν ήθελε να είναι το... βαρύ φορτίο για την ομάδα.
Ωστόσο, θα μπορούσε το... πράγμα να εξελιχθεί διαφορετικά, δεν συμπεριφέρεσαι με αριθμούς στον εμβληματικό αρχηγό, στον παίκτη που δεν άλλαξε ποτέ φανέλα, που λατρεύτηκε όσο λίγοι στον σύλλογο. Είναι ο παίκτης που πρέπει να υπάρχει στο ρόστερ ή έστω να αποχωρήσει όπως αυτός ήθελε. Αποτελεί το σύμβολο της Λίβερπουλ, αλλά οι Αμερικάνοι σκέφτηκαν αλλιώς...
Το Ανφιλντ θα είναι πιο... καταθλιπτικό πλέον, ελάχιστοι ήταν τόσο πιστοί και όλοι ξέρουν πως ο Τζέραρντ δεν έφυγε με τους δικούς του όρους. Η διοίκηση δεν κινήθηκε γρήγορα και αποφασιστικά, δεν του έδειξε ποτέ ότι τον θέλει και για το λόγο αυτό επιβράδυνε τις κινήσεις της. Ο αρχηγός όμως φεύγει με ψηλά το κεφάλι, ο ίδιος είχε καταλάβει πως φέτος τα πράγματα ήταν διαφορετικά και δεν μπορούσε να αντιδράσει. Ο Πατέρας Χρόνος δεν μπορεί να περιμένει κανέναν άνθρωπο και ο Τζέραρντ δεν αποτελούσε εξαίρεση. Ειναι άλλωστε πολύ υπερήφανος να αφήσει το μεγαλείο του να... ξεθωριάσει. Το μέλλον θα είχε διαρκή αμφισβήτηση από τον Ρότζερς και ο ίδιος δεν το ήθελε.
Ο Τζέραρντ θα επιστρέψει μια μέρα στο Ανφιλντ, μπορεί ως τεχνικός, μπορεί ως αθλητικός διευθυντής, σίγουρα όμως ως οπαδός. Η επαγγελματική σχέση ολοκληρώθηκε, όχι όμως και η προσωπική. Πιστός υπηρέτης του συλλόγου, όχι της διοίκησης. Ο αρχηγός, το μικρό αγόρι από το Χάιτον θα έχει πάντα μια θέση στις εξέδρες του Ανφιλντ, αλλά και στις καρδιές των φίλων της ομάδας.
Ο Στίβεν Τζέραρντ με αριθμούς
1 Δεν άλλαξε ποτέ σύλλογο, έπαιξε μόνο στη Λίβερπουλ
16 Εκανε ντεμπούτο στα 18 του χρόνια με τη Λίβερπουλ κόντρα στη Μπλάκμπερν, 16 χρόνια πριν!
11 Τόσα χρόνια ήταν αρχηγός στη Λίβερπουλ
176 Τα γκολ που έχει πετύχει ο Τζέραρντ και τον έβαλαν στην top εξάδα της ιστορίας των «κόκκινων».
687 Οι συμμετοχές με τους «κόκκινους». Μόνο ο Κάλαγκαν και Κάραχερ τον έχουν ξεπεράσει.
3 Τα μεγάλα τρόπαια. Κύπελλο Αγγλίας, Κύπελλο UEFA και Τσάμπιονς Λιγκ
7 Τα κύπελλα που έχει κατακτήσει, το πιο πρόσφατο ήταν το Λιγκ Καπ το 2012
8 Φορές επελέγη στην κορυφαία ομάδας της Πρέμιερ Λιγκ
5 Τόσες φορές αποβλήθηκε σε ματς της Πρέμιερ Λιγκ
43 Τα πέναλτι που έχει σκοράρει με τη Λίβερπουλ και αποτελεί ρεκόρ ομάδας
40 τα ευρωπαϊκά γκολ, περισσότερα από κάθε παίκτη στην ιστορία του συλλόγου
114 οι συμμετοχές με την Εθνική Αγγλία και 21 γκολ!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Οι δύο δρόμοι του Παναθηναϊκού για τον αντί-Ράιτ!!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για τον Ράιτ που φεύγει όπως ήρθε, τον Διαμαντάκο που... προωθείται μέχρι νεωτέρας και τους δύο δρόμους που είχε ο Παναθηναϊκός τη δεδομένη χρονική στιγμή,
Τα επτά λεπτά έγιναν τρία, τα τρία έγιναν 30 δευτερόλεπτα και τα 30 δευτερόλεπτα έγιναν μηδέν, με αποτέλεσμα το τέλος της συνεργασίας του Παναθηναϊκού με τον Ράιτ να μην αποτελεί «είδηση». Ο Αμερικανός δεν βρισκόταν στα πλάνα του Ιβάνοβιτς το τελευταίο διάστημα, δεν υπήρχε καμία διάθεση να επεκταθεί το συμβόλαιό του και με αθόρυβο τρόπο (όσο αθόρυβη ήταν και η άφιξή του) θα επιστρέψει στην πατρίδα του.
Η αποχώρηση του Ράιτ σήμανε συναγερμό για πιθανή αντικατάστασή του, αλλά με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο Παναθηναϊκός δείχνει αποφασισμένος να καλύψει εκ των έσω το (όποιο) κενό και να προωθήσει τον Διαμαντάκο στη θέση του τρίτου ψηλού για να δικαιολογήσει ταυτόχρονα και το πλάνο ελληνοποίησης που εξαγγέλθηκε το καλοκαίρι.
Με δεδομένο ότι μέχρι το τέλος του α' γύρου του Τοπ-16, δεν υπάρχει η δυνατότητα προσθήκη παίκτη, οι «πράσινοι» σκέφτονται να δώσουν την ευκαιρία στον Διαμαντάκο και με τη λογική «τι είχαμε, τι χάσαμε;» ενδεχομένως να επανεξετάσουν το ζήτημα πολύ αργότερα, όταν πλησιάζουν τα πλέι οφ της Α1 και κατ΄επέκταση οι τελικοί.
Σ΄αυτές τις περιπτώσεις, όταν δηλαδή αποφασίζεις αντικατάσταση μεσούσης της περιόδου, υπάρχουν δύο δρόμοι: Ο πρώτος είναι της πραγματικής ενίσχυσης προκειμένου η ομάδα να κάνει την υπέρβαση σε σχέση με τον αρχικό στόχο. Ο δεύτερος είναι της συντήρησης και της επιμονής στο αρχικό πλάνο που περιλαμβάνει τις έννοιες «ευκαιρία στους μικρούς» και «όσο το δυνατόν καλή πορεία στην Ευρώπη».
Για να εφαρμόσεις το πρώτο θα πρέπει να είσαι αποφασισμένος να βάλεις το χέρι στην τσέπη, να διαγράψεις από το μυαλό σου περίπτωσεις τύπου Ράιτ και να κινηθείς όπως οι «μεγάλοι» της Ευρωλίγκας που «σπάνε» συμβόλαια για να βελτιώσουν τα κενά τους.
Για την δεύτερη περίπτωση τα πράγματα είναι πιο απλά. Αποφασίζεις πως η τύχη σου στη φετινή Ευρωλίγκα είναι προδιαγεγραμμένη, έχεις βάλει τον πήχη μέχρι ενός συγκεκριμένου σημείου και προσπαθείς να βγάλεις κάτι καλό από τη χρονιά που «τρέχει», έστω κι αν βαθιά μέσα σου γνωρίζεις πως με μια - δυο καλές προσθήκες θα μπορούσες να είσαι η μεγάλη έκπληξη της χρονιάς.
Προς το παρόν, ο Παναθηναϊκός κινείται στη δεύτερη κατεύθυνση κι έχει ένα σημαντικό point στα επιχειρήματά του: Πόσο χειρότερος για παράδειγμα μπορεί να είναι ο Διαμαντάκος από τον Ράιτ για να επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό η εικόνα του Παναθηναϊκού;
Εδώ που τα λέμε οι «πράσινοι» έχουν κάνει μια εξαιρετική πορεία στην Ευρωλίγκα, χωρίς τη βοήθεια τρίτου ψηλού και με τον Γκιστ να δοκιμάζεται συχνά - πυκνά στο «5». Ο πιτσιρικάς έχει την όρεξη, μπορεί να προσφέρει παραπάνω πράγματα από τον Ράιτ, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν είναι αυτό που λείπει από τον Παναθηναϊκό για να κάνει το κάτι παραπάνω.
Από την τωρινή ομάδα απουσιάζει ένας ψηλός με αθλητικά προσόντα που θα συμπληρώσει την δύναμη του Μπατίστα, το μακρινό σουτ και τα αργά πόδια του Μαυροκεφαλίδη και σίγουρα αυτός δεν είναι ο Διαμαντάκος με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του.
Ταυτόχρονα, ο Παναθηναϊκός ποντάρει πως με την προώθηση του Διαμαντάκου επαναφέρει το πλάνο ελληνοποίησης που έμεινε πίσω το τελευταίο διάστημα, παρασυρόμενος ενδεχομένως από τα πολύ καλά αποτελέσματα και την βαθιά πίστη για το κάτι παραπάνω. Με εξαίρεση τον Γιάνκοβιτς και τον Παππά που έπρεπε να παίζουν από πέρυσι και σίγουρα δεν ανήκουν στην κατηγορία των «ταλέντων», οι υπόλοιποι πιτσιρικάδες έχουν ελάχιστη έως μηδαμινή συμμετοχή.
Ενδεικτικά, ο Χαραλαμπόπουλος, το δεύτερο καθαρόαιμο τριάρι που έχει στα χέρια του ο Ιβάνοβιτς, έχει αγωνιστεί σε 7 αγώνες στην Α1 και 6 στην Ευρωλίγκα με μόλις 6:30 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο. Ο Διαμαντάκος μετρά έναν αγώνα στην Ευρώπη κι άλλον έναν στην Α1, ο Κόνιαρης μόλις έναν στην Α1, ενώ ο Παπαγιάννης δεν έχει πάρει ακόμη λεπτό συμμετοχής. Ο μοναδικός από τους νέους που πήρε τον χρόνο του ήταν ο Μποχωρίδης που βρήκε την ευκαιρία λόγω της απουσίας του Νέλσον, αλλά τώρα τα πράγματα θα δυσκολέψουν περισσότερο γι αυτόν με το rotation στην περιφέρεια να αυξάνεται.
Συμπερασματικά, η προώθηση του Διαμαντάκου είναι στο πλαίσιο των εξαγγελιών του καλοκαιριού, η προσφορά του θα είναι ίδια, ίσως και μεγαλύτερη απ' αυτή του Ράιτ, αλλά δεν είναι η περίπτωση αυτή που θα αλλάξει επίπεδο τον Παναθηναϊκό και θα κάνει τον κόσμο να πιστέψει περισσότερο στην έκπληξη.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο…Φετφατζίδης στον ΠΑΟΚ;

Ο Κ. Νικολακόπουλος επιχειρεί μέσα από το blog του στο gazzetta να απαντήσει σε ένα ερώτημα σχετικά με τον πρώην άσο του Ολυμπιακού. 
Γράφεται εδώ κι ένα μήνα, κατά διαστήματα, στα ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ: ότι ο Φετφατζίδης ενδιαφέρει τον Αναστασιάδη κι ότι μπορεί το Γενάρη να πάει να παίξει δανεικός στον ΠΑΟΚ από την Τζένοα.
Συγνώμη ρε παιδιά, αλλά αν ο Φετφατζίδης είχε την επιθυμία να επιστρέψει στην Ελλάδα, θα πήγαινε στον ΠΑΟΚ και δεν θα ερχόταν στον Ολυμπιακό; Θα προτιμούσε να παίξει στην Τούμπα κι όχι στο Καραϊσκάκη;
Υποθετικά μιλάμε, γιατί τουλάχιστον μέχρι αυτή την στιγμή το παιδί δεν έχει πει πουθενά ότι θέλει να φύγει από την Τζένοα, στην οποία, για να μην ξεχνιόμαστε, πέρσι, πρώτη του χρονιά στην Ιταλία, έκανε 31 συμμετοχές στη serie A (με 2 γκολ και 4 ασίστ). Κι ας είχε πάει τέλη Αυγούστου.
Λογικό είναι ο Έλληνας διεθνής να προβληματίζεται που φέτος έχει λίγο χρόνο συμμετοχής, αλλά ξέρει κι ο ίδιος ότι από την στιγμή που είχε ένα τραυματισμό, αρκετά σοβαρό κι έχασε τα 12 πρώτα παιχνίδια της σεζόν, δεν είναι εύκολο τώρα να κερδίσει τη θέση του στην ενδεκάδα, γιατί η ομάδα του πάει πολύ καλά-μέχρι που διεκδικεί έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά…
Η γνώμη μου είναι ότι ο Φετφατζίδης θα δει πως θα πάει η κατάσταση με τον ίδιο στα πρώτα παιχνίδια του 2015, γιατί εδώ και ένα μήνα είναι ετοιμοπόλεμος και σιγά σιγά παίρνει κάποιο χρόνο στην Τζένοα και μετά θα δει τι θα κάνει.
Αλλά εάν τεθεί θέμα να γυρίσει στην Ελλάδα, που δεν είναι και καθόλου σίγουρο αφού η Τζένοα εύκολα μπορεί να τον δώσει δανεικό μέχρι το καλοκαίρι σε μία άλλη καλή ιταλική ομάδα, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο 24χρονος αριστεροπόδαρος επιθετικός θα πάει να παίξει αλλού εκτός του Ολυμπιακού, που άλλωστε ψάχνεται να ενισχύσει και την επίθεσή του στα άκρα.
Όμως, ας περιμένουμε πρώτα τι θα κάνει ο Φέτφα με την Τζένοα και μετά βλέπουμε.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μπήκε ένα φασούλι στο σακούλι!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες επέστρεψε από τη Μάλαγα με ένα κάρο σημειώσεις για όλα όσα είδε στη σημαντική νίκη του Ολυμπιακού.
Η νίκη του Ολυμπιακού στη Μάλαγα έχει τεράστια σημασία όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους, αλλά και για ψυχολογικούς. Ο δρόμος είναι μακρύς, αλλά το πρώτο φασούλι το έβαλαν στο σακούλι. «One down, 15 to go» που λένε και στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο για τις γιάρδες που πρέπει να καλύψουν.
 Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν από την έδρα της πρωτοπόρου του ισπανικού πρωταθλήματος καθώς η Ουνικάχα με 12-2 στη λίγκα της έχει νικήσει και τη Ρεάλ Mαδρίτης και την Μπαρτσελόνα.
Μόνο στην Ελλάδα και όταν νικά ο Ολυμπιακός μηδενίζουμε τον αντίπαλο. Ξαφνικά λοιπόν οι Πειραιώτες έκαναν «διπλό» και η Μάλαγα έγινε «καφενείο», «ξυλοκόποι» οι παίκτες της και «αστεία ομάδα». Μόνο στην Ελλάδα αυτά.
Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κρατήσει την Ουνικάχα στους 61 πόντους με θλιβερά στατιστικά. Οι βολές κράτησαν τους Ισπανούς μέσα στη διεκδίκηση της νίκης. Η Μάλαγα είχε 13/40 δίποντα, 3/17 τρίποντα και 26/36 βολές. Το 42,2% των πόντων της ήρθε από τη γραμμή.
Πρέπει να λέμε αλήθειες όμως. Ο Ολυμπιακός παίζει με πίσω στο όριο του φάουλ, πολλές φορές το ξεπερνά και είναι λογικό λόγω της επιθετικής φιλοσοφίας στα μαρκαρίσματα και στην αντιμετώπιση των pick ‘n’nroll. Απλά υπάρχουν στιγμές που βγαίνω από τα ρούχα μου όταν κάνουν αχρείαστα φάουλ. Κρίμα είναι.
Οι διαιτητές σφύριζαν με ευκολία σίγουρα, αλλά στις περισσότερες φορές είχαν δίκιο..
Πάντως όποτε δε γινόταν φάουλ η αμυντική προσήλωση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν παροιμιώδης. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι σούταραν (πέταξαν τη μπάλα) τρεις φορές με την κόρνα των 24’’ και μία έκαναν βήματα (Βασιλειάδης).
Αρκεί να βλέπατε τον Σπανούλη πως «έσπαγε»  σκριν. Αυτό δείχνει πολλά.
Βέβαια στο 17’ η Μάλαγα είχε 3/27 σουτ εντός παιδιάς και το σκορ ήταν μόνο 21-26. Εκεί έπρεπε να είναι 12-26, αλλά όπως προανέφερα η Μάλαγα βρήκε οξυγόνο στις βολές.
Πάμε και στην επίθεση. Η είσοδος του Ματ Λοτζέσκι έδωσε ενέργεια στον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός βρήκε τρίποντο και δύο καλάθια στον αιφνιδιασμό με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα το 10-4 να γίνει 12-14.
Είδαμε αναγκαστικά και χαμηλό σχήμα με τον Ντάρντεν στο «4». Χάθηκε στην επίθεση ο Αμερικανός, αλλά στην άμυνα τα πήγε καλά.
Υπήρχε ο άλλος όμως Αμερικανός. Ο Χάντερ έκανε πάρτι. Το μπάσκετ δεν είναι εύκολο. Ούτε να τελειώνεις τις φάσεις κάτω από το καλάθι. Ο Οθέλο είχε 9/10 και τα 5 ήταν από ασίστ είτε του Σπανούλη είτε του Σλούκα. Τα τρία ήρθαν από δικά του επιθετικά ριμπάουντ. Δεν είναι εύκολα όλα αυτά. Ο Ντάνστον δεν ήταν καλά και φάνηκε στο τρίτο λεπτό που έχασε μόνος του καλάθι κάτω από τη μπασκέτα. Τον αναπλήρωσε όμως και με το παραπάνω ο Χάντερ.
Σημαντικό λοιπόν το «διπλό» από μία έδρα που θα δούμε κάποιες ζημιές. Μία εκ των ΤΣΣΚΑ, Φενέρ και Εφές να γκελάρει εκεί αυτομάτως ο Ολυμπιακός θα έχει ένα μικρό προβάδισμα.
Πάντως στον όμιλο έγινε του… διπλού το πανηγύρι αφού Εφές, ΤΣΣΚΑ, Ολυμπιακός και Νίζνι ξεκίνησαν πανηγυρίζοντας μακριά από την έδρα τους.
Μη ενθουσιάζεστε όμως, Το Top 16 είναι πρωτάθλημα 3,5 μηνών. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη. Ας νικήσει ο Ολυμπιακός την Αρμάνι στο ΣΕΦ να πάει στη Φενέρ άνετος με 2/2. Δε θα είναι εύκολο με τους Ιταλούς. Και πέρυσι ψιλοχάλια ήταν και πέρασαν από το Φάληρο. Γενικά μην υποτιμάτε καμία ομάδα.
ΥΓ: Στόχος του Ολυμπιακού είναι η πρόκριση και όχι το πλεονέκτημα της έδρας. Αυτό θα ξεκινήσει να το σκέφτεται από τον Μάρτιο κι ύστερα.
ΥΓ 2: «Τώρα που χτύπησε ο Αγραβάνης, χρειάζεται παίκτη ο Ολυμπιακός» λέτε οι περισσότεροι. Πλάκα μου κάνετε; Εδώ έλειψε τρεις μήνες σχεδόν ο Πρίντεζης και δεν πήρε παίκτη η ομάδα, θα πάρει επειδή τραυματίστηκε ο μικρός;
ΥΓ 3: Η μεγάλη μαγκιά του Ολυμπιακού είναι που νίκησε εκτός έδρας μία ομάδα η οποία είχε μόλις 7 λάθη και εκτέλεσε 36 βολές. Πανδύσκολο να νικήσεις έτσι και όμως το κατάφεραν.
ΥΓ 4: Ακόμη μεγαλύτερη μαγκιά η τελευταία άμυνα. Μπροστά με 8 πόντους, κλειδωμένη η νίκη και όμως έπαιξαν αμυνάρα σκεπτόμενοι προφανώς και το σενάριο της διαφοράς. Τρομερό δείγμα συγκέντρωσης αυτό.
ΥΓ 5: Η Μάλαγα έχει μειώσει σε 41-43 και το γήπεδο κοχλάζει. Παιδάκια, γιαγιάδες, γυναίκες ουρλιάζουν. Σηκώνεται ο Λαφαγέτ και το παστελώνει. Μεγάλο τρίποντο και 41-46. Κι ας ήταν στο 28’ της αναμέτρησης.
ΥΓ 6: Κομβική η κίνηση των Αγγελόπουλων να βάλουν τσάρτερ. Οι παίκτες πήγαν και ήρθαν άνετα σε έναν προορισμό που υπό άλλες συνθήκες χρειάζονταν 8 ώρες με τις στάσεις κλπ. Η ομάδα προπονήθηκε στην ώρα της στο ΣΕΦ, ταξίδεψε απευθείας και καταπονήθηκε λιγότερο. Μαγκιά της διοίκησης.
ΥΓ 7: Το σφύριγμα του Λαμόνικα στο 45-50 ήταν το πιο αστείο της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός σκοράρει με lay up ανενόχλητος για το 45-52 και αυτός ακυρώνει το καλάθι για να χρεώσει με τεχνική ποινή τον Πλάθα. Τον Ολυμπιακό τιμώρησε και όχι τη Μάλαγα.
ΥΓ 8: Ο Ολυμπιακός είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα και ξέρετε πως φάνηκε στην Ανδαλουσία. Η αρχική πεντάδα πέτυχε το 27% των συνολικών πόντων. Πολύ μικρό ποσοστό. Σπανούλης με 11, Πέτγουεί με 7 και Ντάνστον έναν πόντο. Άποντοι Ντάρντεν και Μάντζαρης (είχε 0/4 αλλά όλα ήταν άριστες επιλογές). Οι 50 από τους 69 πόντους ήρθαν από παίκτες που μπήκαν στο παρκέ από τον πάγκο. Μεγάλο βάθος έχει η ομάδα.
ΥΓ 9: Ο άλλος είχε το θράσος να χαιρετήσει κιόλας στο «Ελ. Βενιζέλος». Αντί να ρίξει τα μούτρα του και να κρυφτεί με τόσα που έχει κάνει. Για τον Αναστόπουλο λέω που ταξίδευε για το Βερολίνο κα συνάντησε την αποστολή. Μπράβο που κανένας παίκτης δεν τον χαιρέτησε. Με τον ιδρώτα τους παίζει κάθε φορά.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Θέλει Νιουκάστλ ο Κετσπάγια!! (pic)

Άνοιγμα στη Νιουκάστλ έκανε ο Τιμούρ Κετσπάγια, δηλώνοντας πως είναι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή, αν η διοίκηση του κλαμπ επιθυμεί να συζητήσει μαζί του για συνεργασία.
«Παρακολουθώ τι συμβαίνει στη Νιουκάστλ με πολύ ενδιαφέρον και φυσικά ενδιαφέρομαι για τη θέση του προπονητή» δήλωσε ο Γεωργιανός στη «Sun», προσθέτοντας: «Δεν υπάρχουν πολλοί προπονητές στον κόσμο που θα έλεγαν 'όχι' σε αυτό το κλαμπ. Όποια στιγμή η δουλειά είναι διαθέσιμη, είμαι έτοιμος να μιλήσω με τη Νιουκάστλ γι' αυτήν».
Ο άλλοτε τεχνικός του Ολυμπιακού, της Ανόρθωσης και της εθνικής Γεωργίας, σημείωσε ακόμη: «Θα μου άρεσε να προπονήσω στην Αγγλία, πάντα έλεγα ότι μπορώ να κάνω καλή δουλειά. Έχω δουλέψει σε ομάδες που κέρδισαν πρωταθλήματα για πολλά χρόνια, προπόνησα στο Champions League και δούλεψα στην εθνική ομάδα για πέντε χρόνια, οπότε νομίζω ότι το επίπεδο δεν είναι πρόβλημα. Άλλωστε ξέρω τα πάντα για τη Νιουκάστλ. Είναι ένα πολύ μεγάλο κλαμπ με φανταστικούς οπαδούς, που πάντα μπορεί και πρέπει να πηγαίνει καλύτερα».
Και κατέληξε: «Είναι ένα κλαμπ που είναι στην καρδιά μου, αφού απόλαυσα κάθε μου στιγμή εκεί. Τα τέσσερα μου χρόνια εκεί ήταν η καλύτερη εμπειρία που είχα και θα μου άρεσε να επιστρέψω. Πιστεύω ότι είναι ένα κλαμπ που μπορεί να βρεθεί κοντά στην κορυφή της Premier League και είναι τεράστια πρόκληση. Όποιος και να πάρει την ευκαιρία, αξίζει στην ομάδα να πάει καλά».
Πάντως, τα τελευταία ρεπορτάζ από τη Γαλλία, θέλουν τη Νιουκάστλ να βρίσκεται σε συζητήσεις και με τον Ρεμί Γκαρντ για να αναλάβει τη θέση στον πάγκο της.
B6dSwe3CEAErJhl Temuri Ketsbaia wants to be Newcastle United manager [Sunday Sun]
*Πηγή: gazzetta.gr*