Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

«Απαγορεύονται οι βουβουβέλες»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/809d1f54d7dc7befbd8ea568f346854c_L.jpg?1278256613?1278256613?1278256613Εχει φοβηθεί το μάτι όλων στην Ευρώπη τις βουβουζέλες και αυτό πλέον δεν είναι φιλολογικό. Στο «Βεστφάλεν» της Ντόρτμουντ ήδη τοποθετήθηκε πινακίδα που απαγορεύει την... είσοδο σε αυτό το είδος καραμούζας. Χαμός έχει γίνει με αυτό το... συμπαθέστατο, όργανο (;) που έγινε γνωστό στο μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Ομως το παγκόσμιο κύπελλο τελειώνει και οι περισσότεροι δεν θέλουν να έχουν ακουστικές αναμνήσεις από το τουρνουά του 2010. Κάποιοι πήραν ήδη τα μέτρα τους...

Εξω από το «Βεστφάλενστανιτον» της Μπορούσια Ντόρτμουντ τοποθετήθηκε πινακίδα η οποία απαγορεύει να υπάρξουν στο γήπεδο οι αφρικανικές καραμούζες. «Απαγορεύονται οι βουβουζέλες» αναγράφεται έτσι ώστε να έχουν κυριολεκτικά το κεφάλι τους ήσυχο οι άνθρωποι του γερμανικού κλαμπ.

Καλοοοοοοοοοοοοοοο εεεεεεεεεε?

Ολος ο... καλός ο κόσμος φεύγει σιγά σιγά από το Μουντιάλ. Α ρε Ντιέγκο...

Ψιθυροι..........

  • Επικές μάχες έδωσαν στο τάβλι Δέλλας και Μπασινάς, οι οποίοι πέρασαν το Σαββατοκύριακο στη Μύκονο. Στο νησί των ανέμων, όπως το συνηθίζει εξάλλου, πήγε το ΣΚ και ο Βασίλης Σπανούλης. Πάντως, την παράσταση έκλεψε η Σάσα Μπάστα, με το καυτό φούξια... μαγιουδάκι της.
  • Στην Πάρο, όπου κάνουν τις διακοπές τους με τις οικογένειές τους, βρίσκονται οι συμπαίκτες στην Εθνική ομάδα Κώστας Χαλκιάς, Κώστας Κατσουράνης και Λουκάς Βύντρα.
  • Τον Γκοβού υποδέχτηκαν το βράδυ του Σαββάτου (3/7) οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, αλλά δεν... λησμόνησαν και τον συμπατριώτη τού 31χρονου επιθετικού, Τζιμπρίλ Σισέ. Απόδειξη; Το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν το "...οε οε οε οε Γκοβού - Σισέ"!
  • Από το... στριπτίζ που είχε υποσχεθεί ο Μαραντόνα, ok, δεν χάσαμε και τίποτα, αλλά ο ανδρικός πληθυσμός είναι απογοητευμένος που δεν θα δει τη Λαρίσα Ρικέλμε (click για να την απολαύσετε) γυμνή στους δρόμους. Εμείς δεν έχουμε παρά να της προτείνουμε να το σκεφτεί ξανά, καθώς η πορεία της Παραγουάης μέχρι και την 8άδα του Μουντιάλ δεν είναι κι άσχημη. Εμπρός, Λαρίσα...

Ευρώπη-Οι σημερινές μεταγραφές.

http://www.sport24.gr/ast/cov/bo/bojinov_2010_7_4_18_49_21_b.jpgΗ Πάρμα απέκτησε τα πλήρη δικαιώματα του Βαλερί Μποζίνοφ από την Μάντσεστερ Σίτι έναντι 5.000.000 λιρών.

Ο 24άχρονος Βούλγαρος επιθετικός ήταν δανεικός την περασμένη χρονιά από τους "πολίτες" στους "παρμέντσι".
Η Ίντερ απέκτησε τον Μάρκο Ντάβιντε Φαραόνι για 4 χρόνια. Πρόκειται για 18άχρονο ταλαντούχο Ιταλό αμυντικό που έπαιζε στην Λάτσιο, αλλά δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του, ενώ τον διεκδικούσαν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι.

Στην Φράιμπουργκ για δύο χρόνια υπέγραψε ο 27άχρονος Ρουμάνος αμυντικός, Μαξιμιλιάν Νίκου, από την υποβιβασμένη Χέρτα, ενώ κοντά στο Αμβούργο βρίσκεται ο Γιάροσλαβ Ντρόμπνι.

Κανένα πρόβλημα με Φαν Πέρσι

http://www.sport.gr/files/news/2010-07-04/1278271486_van_persie_250x.jpgΚανονικά θα δώσει το παρών στην αναμέτρηση της Ολλανδίας με την Ουρουγουάη για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου την Τρίτη (06/07) ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, καθώς οι εξετάσεις του έδειξαν ότι ο τραυματισμός του δεν είναι σοβαρός.

Ο επιθετικός της Αρσεναλ τραυματίστηκε στο αριστερό χέρι στη διάρκεια του αγώνα με τη Βραζιλία την Παρασκευή (02/07) και μία ημέρα αργότερα υπεβλήθη σε εξετάσεις σε τοπικό νοσοκομείο, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος. Οι εξετάσεις, ωστόσο, έδειξαν ότι δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό και ότι ο Φαν Πέρσι θα είναι στη διάθεση του Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ, όπως και ο αμυντικός Γιόρις Ματάισεν.

"Ηταν ο αγκώνας του. Δεν γνωρίζω ακριβώς τα αποτελέσματα των εξετάσεων αλλά είναι καλά για εμάς. Οι τραυματισμοί και των δύο παικτών δεν ήταν κάτι σοβαρό. Ο Φαν Πέρσι προπονήθηκε μόνος του και δεν είχε επαφή με άλλους παίκτης. Και ο Ματάισεν τραυματίστηκε ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, αλλά στη συνέχεια προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα", ήταν τα λόγια του εκπροσώπου Τύπου της ομάδας, Μόνικ Κέσελς.


Ολυμπιακός-Σλάβια Πράγας 3-1

http://www.contra.gr/images/m/OCFPSLAVIAFILIKO_0407_m.jpg

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΦΙΛΙΚΟΥ:

6ο λεπτό: ΓΚΟΛ! Μετά από κόρνερ του Ζαϊρί και λάθος της άμυνας της Σλάβια, ο Ραούλ Μπράβο από κοντά ανοίγει με σουτ το σκορ.
11ο λεπτό: ΓΚΟΛ! Ο Βλτσεκ έβγαλε ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού με τον Γκρασιάρ να βρίσκεται τετ α τετ με τον Νικοπολίδη και να φέρνει το σκορ στα ίσα με ψύχραιμο πλασέ.
24ο λεπτό: Σέντρα από τα δεξιά του Σελούτσκα, ο Κίσελ έπιασε καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Νικοπολίδης αντέδρασε σωστά.
25ο λεπτό: Ωραία προσπάθεια του Μιραλάς από τα αριστερά, δοκίμασε το σουτ, με τον Βάνιακ να διώχνει σε κόρνερ.
34ο λεπτό: ΓΚΟΛ! Σέντρα του Ζαϊρί από τα δεξιά και κεφαλιά του Ντιόγκο στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής για να γίνει το 2-1.
Αλλαγές για τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημίχρονο: Πάρντο αντί Νικοπολίδη και Όσκαρ αντί του Ντουντού.
65o λεπτό: Αλλαγές για τον Ολυμπιακό: Ποτουρίδης (στόπερ), Ντάρμπισιρ (επίθεση), Φετφατζίδης (θα παίξει αριστερά), Ρουγκάλας (στόπερ), Μήτρογλου (επίθεση), Νικλητσιώτης (θα παίξει δεξιά), Σοϊλέδης (σαν αριστερό μπακ), Γ. Παπαδόπουλος (στο κέντρο) και Κατσικογιάννης (σαν δεξί μπακ). Βγήκαν εκτός οι: Γκαλίτσιος, Μπράβο, Βαλεριάνος, Βασιλόγιαννης, Μαρέσκα, Ζαϊρί, Μπάμποβιτς, Μιραλάς, Ντιόγκο.
79ο λεπτό: Ο Ρουγκάλας έκανε λάθος στην άμυνα, η Σλάβια σε κενή εστία είχε την ευκαιρία να σκοράρει, αλλά ο νεαρός στόπερ στη συνέχεια διόρθωσε το λάθος του.
84ο λεπτό: ΓΚΟΛ! O Mατ Ντάρμπισιρ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Βάνιακ, τον πέρασε και από πλάγια θέση πλάσαρε για να κάνει το 3-1.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Oλυμπιακός (Έβαλντ Λίνεν): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Μπράβο, Βαλεριάνος, Βασιλόγιαννης, Ντουντού, Μαρέσκα, Ζαϊρί, Μπάμποβιτς, Μιραλάς, Ντιόγκο

Oι αναπληρωματικοί: Πάρντο, Ποτουρίδης, Όσκαρ, Ντάρμπισιρ, Φετφατζίδης, Ρουγκάλας, Μήτρογλου, Νικλητσιώτης, Κρητικός, Σοϊλέδης, Γ. Παπαδόπουλος, Κατσικογιάννης.

Σλάβια Πράγας (Καρέλ Γιάρομ): Βάνιακ, Τραπ, Χουμπάτσεκ, Σελούστκα, Βλτσεκ, Ντεμπελέ, Κούμπσκι, Γιάρολιμ, Χόσεκ, Γκρασιάρ, Βάνιακ, Κίσελ.

Σουάρες: "Μόνο Μπαρτσελόνα ή Γιουνάιτεντ"


Ο Σουάρες πανηγυρίζει το γκολ επί της Αλκμααρ Ο Λουίς Σουάρες για ακόμα μία φορά έδειξε πόσο καλά περνάει στο Αμστερνταμ και ποιες είναι οι προτεραιότητες του σχετικά με το μέλλον του. Ο Ουρουγουανός επιθετικός που θα χάσει τον ημιτελικό, λόγω της κόκκινης που αντίκρισε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης με την Γκάνα, υποστήριξε ότι θα φύγει από τον Αγιαξ μόνο για την Μπαρτσελόνα ή τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

"Θα έφευγα μόνο για την Μπαρτσελόνα και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μόνο για συλλόγους τέτοιου επιπέδου θα έφευγα από τον Αγιαξ. Είμαι ευτυχισμένος εδώ και νοιώθω ικανοποιημένος γιατί ο κόσμος με αγαπάει και μου το δείχνει", υποστήριξε ο Λουίς Σουάρες, ο οποίος έχει μπει στο στόχαστρο αρκετών ομάδων μετά την εκπληκτική περσινή σεζόν, όπου σημείωσε 35 γκολ σε 33 παιχνίδια με τον "Αίαντα".

Χάιντσε: "Πρέπει να μείνει ο Μαραντόνα"


Ο Χάιντσε πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Νιγηρία Ο Μαραντόνα είχε φτιάξει μία παρέα στην εθνική και πλέον οι παίκτες του το ανταποδίδουν. Μπορεί τα αποτελέσματα να μην ήρθαν, όπως όλοι θα επιθυμούσαν, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως ο τεχνικός της εθνικής ομάδας της Αργεντινής πρέπει να απομακρυνθεί από τη θέση του. Αυτό υποστήριξε ο Γκάμπριελ Χάιντσε, ο οποίος στήριξε τον Μαραντόνα.

"Εκανε πολύ καλά τη δουλειά του και επέλεξε τους καλύτερους. Δεν πρέπει να αποχωρίσει από τον πάγκο της εθνικής. πρέπει να περιμένουμε λίγο καιρό μέχρι να παρθούν αποφάσεις. Αυτή την στιγμή το σημαντικότερο είναι να επουλωθεί η πληγή", υποστήριξε ο άσος της Μαρσέιγ.

«Πατάει» Θεσσαλονίκη ο Φρανκ Ζουέλα

«Πατάει» Θεσσαλονίκη ο Φρανκ Ζουέλα

Λίγο μετά τις 21:00 σήμερα το βράδυ αναμένεται να καταφθάσει στη Θεσσαλονίκη ο Φρανκ Ζουέλα, ο οποίος θα αποτελέσει το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ μετά την απόκτηση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Ο Αγκολέζος αμυντικός είναι σαφέστατα γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, καθώς αγωνίστηκε στην Ξάνθη από το 2005 μέχρι πέρυσι και αναμένεται να καλύψει το κενό που θα δημιουργήσει η επερχόμενη παραχώρηση του Πάμπλο Κοντέρας.

Κάλεσμα για την «πρώτη»

Κάλεσμα για την «πρώτη»

Το μήνυμα της «Αυτόνομης Θύρας 10» μέσω της ιστοσελίδας της, ενόψει της πρώτης προπόνησης για τη νέα χρονιά είναι αν μη τι άλλο αυτό που αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα στον ποδοσφαιρικό Ηρακλή. «Τα δύσκολα πέρασαν, τα δυσκολότερα τώρα αρχίζουν», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα, με αφορμή και την πρώτη συγκέντρωση που έχει οριστεί για το Καυτανζόγλειο, στις 7 μ.μ. αύριο το απόγευμα. Πάντως, η κατάσταση δεν είναι εύκολη. Σε καμία περίπτωση. Γενικώς, δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός. Πρέπει να υπάρχει εγρήγορση από τον κόσμο της ομάδας. Για μία ακόμη φορά. Φυσικά, όχι μόνο από τον κόσμο. Απ’ όλους τους εμπλεκομένους και απ’ όλους όσους πρέπει να συμβάλλουν για να βγει η ομάδα από το οικονομικό αδιέξοδο. «Ζητάμε από τον κόσμο της ομάδας να είναι εκεί. Θέλουμε την συμπαράσταση του και τη στήριξη του, κυρίως προς τους παίκτες», είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας ο υπεύθυνος οικονομικών της ΠΑΕ, Αλέξης Κεσόπουλος, αναφορικά με την αυριανή «πρώτη» στο Καυτανζόγλειο, για να συμπληρώσει στη συνέχεια. «Όσα περισσότερα είναι τα εισιτήρια διαρκείας, τόσο καλύτερες θα είναι οι κινήσεις μας στις μεταγραφές», κατέληξε ο Κεσόπουλος.

«Σταντ» για τα εισιτήρια

Είναι δεδομένο πώς αύριο το πρωί θα υπάρχει «σταντ» για τα εισιτήρια διαρκείας στο Καυτανζόγλειο, οπότε και θα γίνει η πρώτη προπόνηση της ομάδας ενόψει της νέας χρονιάς. Ο κόσμος θα σταθεί και πάλι στο πλευρό της ομάδας και φυσικά είναι μία μεγάλη ευκαιρία για την ΠΑΕ να πάρει χρήματα από την αγορά των εισιτηρίων διαρκείας. Μάλιστα, έχουν γίνει ήδη οι σχετικές συστάσεις για να υπάρχει από το πρωί κιόλας ειδικό «σταντ» για διαρκείας στο Καυτανζόγλειο, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος, που θα συρρεύσει εκεί…

Πλήρης μηχανογράφηση

Σε κατάσταση πλήρους μηχανοργάνωσης περνά από αύριο η ΠΑΕ Ηρακλής ως προς το θέμα των εισιτηρίων διαρκείας. Αρχίζει η διαδικασία εξοπλισμού των Γραφείων της ΠΑΕ με όλα τα απαραίτητα μηχανήματα για την καταχώρηση των δικαιούχων διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011, αλλά και για την έκδοση των σωμάτων των εισιτηρίων διαρκείας της νέας περιόδου.

Έκδοση καρτών διαρκείας

Η έκδοση των καρτών διαρκείας θα μπει σε εφαρμογή στο προσεχές χρονικό διάστημα και η ΠΑΕ θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους μέσω ανακοίνωσης, προκειμένου να επισκεφθούν τα γραφεία της ΠΑΕ στη Μίκρα για την παραλαβή των καρτών τους.

Κουμορτζί: "Δεν έχω κάνει καμία δήλωση στην Γκάνα"


Εναν τίτλο με τον Πανιώνιο θέλει ο Κουμορτζί Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ώρες από τις "δηλώσεις" του Μπερνάρντ Κουμορτζί ότι θα ήθελε να παίξει στον Ολυμπιακό και τόσο ο ίδιος ο παίκτης, όσο και ο Πανιώνιος διέψευσαν ότι υπάρχει θέμα. Μάλιστα ο Γκανέζος τόνισε κατηγορηματικά πως δεν έχει παραχωρήσει συνέντευξη σε ΜΜΕ της πατρίδας του.

Η ανακοίνωση του Πανιωνίου, με τις δηλώσεις του Κουμορτζί, αναφέρει: "Μετά από τη σημερινή εκ νέου μεταφορά σε μερίδα των ελληνικών ΜΜΕ "ειδήσεων" και "δηλώσεων" που αφορούν τον ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου Μπενάρντ Κουμορτζί και προέρχονται από συγκεκριμένη "έγκυρη" πηγή της Γκάνας, ο Μπενάρντ προέβη στην ακόλουθη δήλωση στο panionios.gr: "Από την ημέρα που επέστρεψα από την προεπιλογή της Εθνική ομάδας της χώρας μου, δεν έχω μιλήσει με κανένα δημοσιογράφο από τη Γκάνα και συνεπώς δεν έχω κάνει καμία δήλωση σε κανένα ΜΜΕ της πατρίδας μου".

Ο Πανιωνιος ΓΣΣ ΠΑΕ θα ήθελε να υπενθυμίσει ότι η ίδια "έγκυρη" πηγή από τη Γκάνα έχει δημοσιεύσει κατά το παρελθόν ότι ο Κουμορτζί συζητάει με την Αρσεναλ, ή ότι έχει σχεδόν συμφωνήσει με τη Φενέρ Μπαξέ, χωρίς να υπάρχει καμία αλήθεια σε αυτά τα δημοσιεύματα. Νομίζουμε ότι η εγκυρότητα και η ποιότητα του συγκεκριμένου μέσου είναι υπό σοβαρή αμφισβήτηση και συνεπώς παρακαλούμε τα όποια ελληνικά ΜΜΕ επιθυμούν να το χρησιμοποιούν ως πηγή, να διασταυρώνουν πρώτα τις "ειδήσεις" που προέρχονται από αυτό, πριν τις μεταφέρουν. Εκτός αν ο σκοπός τους δεν είναι η ενημέρωση της κοινής γνώμης, αλλά η δημιουργία εντυπώσεων.

Είναι η τελευταία φορά που ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ ασχολείται ή διαψεύδει δημοσιεύματα από τη συγκεκριμένη πηγή".

Γιόρτασε την τεσσάρα της Γερμανίας ο Ριβάλντο


Ο Ριβάλντο με τη φανέλα της νέας του ομάδας, της Μπουνιοντκόρ Ο Ριβάλντο ήταν απογοητευμένος από τον αποκλεισμό της Βραζιλίας από τους "4" του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ωστόσο η Γερμανία με την επιβλητική τεσσάρα επί της Αργεντινής, ήρθε να μετριάσει την πίκρα του "Ρίμπο", ο οποίος γιόρτασε τον αποκλεισμό της ομάδας του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Χαρακτηριστικό εξάλλου ήταν και το σχόλιό του στο προφίλ του στο Twitter: "Γκοοοοοοοοολ, αντίο Αργεντινή. Ο πατέρας μου θα πηδάει από χαρά αυτή τη στιγμή. Γκοοοοοοοολ, έχει χρόνο για ακόμη ένα, θέλουμε να κατατροπωθούν!! Απόψε θα φάμε ένα πλούσιο δείπνο να τιμήσουμε τη Γερμανία".

Ο Ρέινα είχε πει στον Κασίγιας που θα σουτάρει ο Καρντόζο το πέναλτι

http://www.sportena.com/wp-content/uploads/2010/07/casillas-300x181.jpgΤο ρολόι σημάδευε το 57ο λεπτό στην αναμέτρηση Παραγουάη – Ισπανία στο «Ellis Park Stadium» του Johannesburg, όταν ο Gerard Pique ανέτρεψε μέσα στην περιοχή της Ισπανίας τον Cardozo. Ο διαιτητής του αγώνα, Carlos Batres από την Γουατεμάλα, καταλόγισε το πέναλτι.

Ο γκολκίπερ της Ισπανίας Iker Casillas πέφτει στην σωστή πλευρά και το αποκρούει κρατώντας μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης την ομάδα του. Τελικά η Ισπανία καταφέρνει να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά και ο Casillas γίνεται ένας από τους ήρωες του αγώνα.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Ισπανός πορτιέρο στις δηλώσεις του ανέφερε πως «έπιασε» το πέναλτι χάρη στον Pepe Reina: «Μου είχε πει ο Reina που να πέσω αν χτυπήσει πέναλτι (ο Cardozo). Τον θυμήθηκα. Είναι φαινόμενο».

Ο Pepe Reina είχε προηγούμενη «άσχημη» εμπειρία με τα χτυπήματα πέναλτι του Cardozo. Στις 1 Απριλίου 2010 στο «da Luz» της Λισσαβόνας για την προημιτελική φάση του Europa League η Benfica υποδέχεται την Liverpool και επικρατεί με ανατροπή στο σκορ, με 2-1. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Cardozo που με δύο εύστοχα χτυπήματα πέναλτι απέναντι στον Reina χάρισε τη νίκη στην Πορτογαλική ομάδα. Ο Reina θυμήθηκε πως και τα δύο πέναλτι ο Cardozo τα έστειλε κάτω δεξιά. Έτσι έγινε και χθες με τον Ισπανό γκολκίπερ να δίνει τα «φώτα» του στον συμπατριώτη του και να παίρνει την εκδίκησή του… Επιμελεια GIANNIS XATZIS

Τρελά λεφτά για Κακά-Τόρες!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/3f7aecc6cca4deb11e55c55476764ce0_L.jpg?1278234700?1278234700?1278234700Έτοιμη να προσφέρει 100 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση των Κακά και Φερνάντο Τόρες είναι η Τσέλσι σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, αφού οι «Μπλε» θέλουν να καλύψουν τα κενά των Μπάλακ, Κόουλ και να δυναμώσουν την επιθετική γραμμή του συλλόγου.

Στις πρώτες θέσεις της μεταγραφικής «λίστας» του Κάρλο Αντσελότι βρίσκονται οι Κακά και Φερνάντο Τόρες σύμφωνα με την κυριακάτικη έκδοση του «The People», αφού ο Ιταλός προπονητής επιθυμεί την απόκτηση του Βραζιλιάνου σταρ, ελπίζοντας να τον… αναγεννήσει μετά την κακή χρονιά που είχε στην Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ θέλει και τον Ισπανό της Λίβερπουλ για να δυναμώσει κι άλλο την επιθετική γραμμή του συλλόγου.

Μάλιστα όπως τονίζεται από τους Βρετανούς η Τσέλσι έχει σκοπό να διαθέσει 100 εκατομμύρια για την αγορά των δύο άσων, ενώ θέλει να καλύψει και τα κενά των Ντέκο, Κόουλ και Μπάλακ.

Ο Αντσελότι έχει θέσει ως πρώτο στόχο για την επόμενη σεζόν την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και θεωρεί ότι με τους δύο προαναφερθέντες θα το καταφέρει.

«Κανόνιζε» την κουνιάδα του ο Τζέραρντ!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/c919bfc6295f267575f2479709ab343a_L.jpg?943912800?943912800?943912800Δεν έφτανε στον Στίβεν Τζέραρντ ο ντροπιαστικός αποκλεισμός από την Γερμανία, ήρθαν και οι φήμες περί υποτιθέμενης σχέσης με την αδερφή της γυναίκας του η οποία μάλιστα είναι 16 ετών(!), να διαταράξουν το κλίμα στην οικογένειά του.

Συγκεκριμένα εδώ και μία εβδομάδα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο φήμη ότι ο αρχηγός της Λίβερπουλ έχει συνάψει σχέση με την κουνιάδα του η οποία μάλιστα είναι και ανήλικη, μόλις 16 ετών. Η φήμη αυτή ξεκίνησε αμέσως μετά την ήττα από την Γερμανία και μέσα σε λίγες ώρες μέσω Facebook και Twitter η είδηση έγινε γνωστή σε όλες τις άκρες της γης.

Οι φήμες αυτές ανάγκασαν ανθρώπους του περιβάλλοντος του ζευγαριού να βγουν και να τα διαψεύσουν τα πάντα λέγοντας μάλιστα ότι η Άλεξ Κίραν, σύζυγος του Τζέραρντ, δεν έχει καν αδερφή.

Όλα ξεκίνησαν από ένα μήνυμα το οποίο έλεγε ότι η άσχημη πορεία της Αγγλίας στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής οφείλεται στην διαμάχη που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στους παίκτες λόγω αυτής της παράνομης σχέσης του Τζέραρντ.

Μάλιστα, παίκτες όπως ο Τέρι ήταν εξοργισμένοι που ο Τζέραρντ κράτησε το περιβραχιόνιο του αρχηγού της εθνικής ομάδας παρά την σχέση του, ενώ στην περίπτωση του άσου της Τσέλσι είχε προβεί άμεσα σε αλλαγή. Το μήνυμα δεν σταματάει, εδώ αφού αναφέρει ότι οι εφημερίδες δέχονται διάφορες πιέσεις για να μην δημοσιεύσουν την ιστορία.

Η πλευρά πάντως του ποδοσφαιριστή ξεκαθαρίζει ότι όλες αυτές οι φήμες είναι απλά μυθεύματα και σκουπίδια. Ο Τζέραρντ είναι παντρεμένος εδώ και τρία χρόνια ενώ είναι πατέρας δύο κοριτσιών.

Ηρακλής -Φέρνει για δοκιμή Ματσούκα και Ρομέρο

http://www.sport24.gr/ast/cov/ma/matsoukas.JPG_b.jpgΚι αν για αύριο το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η επίσημη «πρώτη» του Ηρακλή για την νέα αγωνιστική περίοδο, στις 19:00, σε αυτήν αναμένεται να δώσουν το παρών ο Λευτέρης Ματσούκας και ο Φρανθίσκο Χοσέ Αντρές Ρομέρο.Αμφότεροι είναι να αφιχθούν στην Θεσσαλονίκη για να περάσουν από το μικροσκόπιο του Γιόζεφ Μπουμπένκο με τον Σλοβάκο τεχνικό του «Γηραιού» να είναι εκείνος που θα εισηγηθεί την απόκτησή τους ή όχι.

Ο Ματσούκας έχει μείνει ελεύθερος από την δεύτερη ομάδα της Βέρντερ Βρέμης όπου μεταπήδησε το περασμένο καλοκαίρι αφού έλυσε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό από όπου είχε δοθεί δανεικός στον Εθνικό Αστέρα με τον 20χρονο επιθετικό να έχει αποτελέσει διεθνής με την Εθνική Νέων και Ελπίδων.

Κι όσο για τον Ρομέρο; Πρόκειται για 23χρονο Ισπανό τερματοφύλακα που προέρχεται από τη Β’ ομάδα της Μούρθια. Σε μία θέση όπου στον Ηρακλή αναζητούν λύση μετά την ολοκλήρωση του εξάμηνου δανεισμού του Ντάνι Φερνάντες από την Μπόχουμ.

Κατά τα άλλα και όσον αφορά τους υπόλοιπους μεταγραφικούς στόχους; Το ενδεχόμενο απόκτησης του Γιώργου Σαϊτιώτη δείχνει να απομακρύνεται παρά το γεγονός ότι οι δύο πλευρές ήταν πολύ κοντά στην συμφωνία σε αντίθεση με τον Δημήτρη Γελαδάρη που είναι πάντα στο προσκήνιο.

Συνάμα στον Ηρακλή συνεχίζουν να αναμένουν την απάντηση του Ματίας Λέκι για την παραμονή του στο ρόστερ της ομάδας και την προσεχή αγωνιστική περίοδο.

Κάστρο και Φραντζιπάνε στον Βόλο


Ολοκληρώθηκε η μεταγραφή των Κάστρο και Φραντζιπάνε στον Ολυμπιακό  Βόλου Παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου και επίσημα είναι από το μεσημέρι της Κυριακής οι Φακούντο Χαβιέ Πέρες Κάστρο και Πάολο Νταντιέλ Φραντζιπάνε. Η διοίκηση της ομάδας της Μαγνησίας, ανακοίνωσε την απόκτησή τους, τονίζοντας ότι και οι δύο υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει: "H ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ανακοινώνει την απόκτηση των ποδοσφαιριστών Facundo Javier Perez Castro και Paolo Daniel Frangipane, με συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας δύο ετών. Οι δύο ποδοσφαιριστές υπέγραψαν σήμερα το πρωί τα συμβόλαιά τους στα γραφεία της ΠΑΕ, φωτογραφήθηκαν με το Γιάννη Μπέη, μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ και έκαναν τις πρώτες τους δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

Facundo Javier Perez Castro: "Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου και νιώθω περήφανος που η διοίκηση με επέλεξε να γίνω μέλος αυτής της ομάδας. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και πιστεύω ότι όλοι μαζί, διοίκηση, ομάδα, τεχνική ηγεσία και φίλαθλοι θα ανεβάσουμε τον Ολυμπιακό Βόλου πολύ ψηλά. Εχω ακούσει και έχω δει βίντεο με τους καταπληκτικούς φιλάθλους μας. Τους περιμένουμε στο γήπεδο, η ομάδα τους χρειάζεται σε αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα".

Paolo Daniel Frangipane: "Ευχαριστώ θερμά τη διοίκηση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ για την τιμή που μου κάνει να γίνω μέλος της ομάδας. Με σκληρή δουλειά, επιμονή και υπομονή θα έρθουν όλα τα επιθυμητά αποτελέσματα αρκεί να είναι κοντά μας ο κόσμος. Θέλω να γίνω ένα πολύτιμο μέλος στην ομάδα και θα κάνω τα πάντα για πετύχουμε τους στόχους μας".

Μπαμπάς (!!!) ο Κριστιάνο Ρονάλντο


Είχε κέφια ο Κριστιάνο Ρονάλντο Μπορεί να αποχώρησε σκασμένος από το Παγκόσμιο Κύπελλο, ωστόσο ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει κάθε λόγο να χαμογελάει και να νιώθει περήφανος. Ο Πορτογάλος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, έγινε πατέρας (απέκτησε ένα υγιέστατο αγοράκι), όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω της ιστοσελίδας του στο Facebook!

"Με μεγάλη μου χαρά, θέλω να σας ενημερώσω ότι πρόσφατα έγινα πατέρας, απέκτησα ένα υγιέστατο αγοράκι. Οπως συμφωνήσαμε με την μητέρα του γιου μου, η οποία προτιμάει να διατηρήσει την ανωνυμία της, εγώ θα διατηρώ την αποκλειστική κηδεμονία του γιου μου.

Περαιτέρω πληροφορίες δεν θα δοθούν στην δημοσιότητα και θα ζητήσω από όλους να σεβαστούν το δικαίωμά μου να κρατήσω το συγκεκριμένο ζήτημα, όπως και το παιδί μου, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας".

Οι πληροφορίες στον διεθνή Τύπο αναφέρουν ότι η γυναίκα που έφερε στον κόσμο τον "καρπό του έρωτα της" με τον διάσημο Πορτογάλο αστέρα του ποδοσφαίρου, κατάγεται από την Νότια Αμερική, αλλά τίποτα περισσότερο...

Νέτο: "Θα κάνουμε μία πολύ καλή χρονιά"


Ο Νέτο πέτυχε το γκολ που χάρισε τη νίκη στον Αρη Για τον Ντάρσι Νέτο υπάρχει το Α που δεν είναι άλλο από την παρουσία του Κούπερ και το Ω που έχει να κάνει με τους ποδοσφαιριστές. Κάπως έτσι αντιμετωπίζει την ποδοσφαιρική πραγματικότητα ο Βραζιλιάνος αμυντικός του Aρη που διανύει πλέον την τέταρτη περίοδο με τη φανέλα των "κιτρίνων".

Απαντώντας σε ερωτήσεις των απεσταλμένων δημοσιογράφων, στην Αυστρία, όπου ολοκληρώνεται το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, ο Νέτο αναφέρθηκε σε Κούπερ, στόχους και επιθυμίες για την επόμενη χρονιά. Είπε αρχικά: "Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα, το γεγονός ότι η προετοιμασία ξεκινάει με έναν προπονητή που μας ξέρει, γιατί δούλεψε ήδη έξι μήνες μαζί μας και δούλεψε καλά. Έχοντας στήσει λοιπόν αυτός την ομάδα, πιστεύω πως, δε θα επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος, που ξεκινούσαμε με άλλον προπονητή την προετοιμασία, κάποια στιγμή αυτός άλλαζε και κλείναμε το χρόνο με άλλον. Το σημαντικότερο είναι, ότι δουλεύουμε με έναν άνθρωπο που μας γνωρίζει. Γίνεται δυνατή δουλειά και προσωπικά, από άποψη φυσικής κατάστασης νιώθω πάρα πολύ καλά. Αυτό που μένει είναι να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και σιγά σιγά μέσα από τους αγώνες θα προσπαθήσουμε να βελτιωνόμαστε".

- Πρόκειται ομολογουμένως για μία σκληρή και δύσκολη προετοιμασία. Θα μπορούσες να την χαρακτηρίσεις ως τη δυσκολότερη της καριέρας σου; "Η αλήθεια είναι, ότι κατά τη διάρκεια της καριέρας μου έχω κάνει σκληρές προετοιμασίες, αλλά αυτή έχει κάτι το διαφορετικό. Ο προπονητής έχει ήδη χωρίσει την προετοιμασία σε περιόδους. Αυτή τη στιγμή διανύουμε την πιο δύσκολη, έχοντας επικεντρώσει το ενδιαφέρον μας κυρίως στη μυϊκή ενδυνάμωση και τη φυσική κατάσταση. Υπάρχει ένα πλούσιο ασκησειολόγιο, το οποίο περιέχει λίγη μπάλα, και πολλές διαδρομές, τρέξιμο, ανηφοριές στο βουνό. Επομένως μπορώ να πω, πως ναι είναι από τις σκληρότερες της καριέρας μου. Ακόμα και στα φιλικά παιχνίδια αυτό που θέλουμε να δουλέψουμε είναι η φυσική κατάσταση με τις ασκήσεις, που γίνονται μία ημέρα πριν, οπότε είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τις δυσκολίες αυτής της προετοιμασίας".

-Παρακολουθώντας τις δώδεκα αυτές ημέρες στο Κίτσμπουελ, βλέπουμε έναν Νέτο ορεξάτο, με πολλή διάθεση και θέληση για δουλειά... "Νιώθω πολύ καλά, όπως είπα, αναφορικά με τη δική μου κατάσταση. Η αλήθεια είναι, ότι πρόσεξα αρκετά τις ημέρες των διακοπών μου, δούλεψα στο πρόγραμμα, που μας είχε δοθεί, για να έρθω προετοιμασμένος κατάλληλα. Εξάλλου, πολλοί θα πουν, ότι ο Νέτο αρχίζει και γερνάει, επομένως ο Νέτο θα αρχίσει να προσέχει και πιο πολύ! Παράλληλα, πολλοί θα έχουν την αίσθηση για μένα, ότι. λουφάρω στις προπονήσεις και ότι θέλω να τρέχω τελευταίος, πίσω από όλους. Ωστόσο, εγώ θέλω να δουλεύω σκληρά, γιατί ξέρω, ότι η θέση που αγωνίζομαι απαιτεί πολύ τρέξιμο, για να μπορώ να βοηθάω και επιθετικά πέραν από τα ανασταλτικά καθήκοντα που έχω. Δόξα τω Θεώ, ακόμα δεν έχω νιώσει κάποιες ενοχλήσεις, πέρα από το φυσιολογικό και νιώθω πολύ καλά. Ίσως μας λείπει η τεχνική, αλλά θα έρθει και η ώρα που θα μπει η μπάλα στις προπονήσεις".

-Για τον Νέτο και τους υπόλοιπους παλιούς ποδοσφαιριστές του ’ρη, η περυσινή απώλεια του τίτλου, μπορούμε να πούμε, ότι είναι ένα απωθημένο, που θα... κουβαλάτε και τη νέα χρονιά; "Η δική μας η ομάδα θα πρέπει να κοιτάζει πάντα ψηλά, σε όλες τις διοργανώσεις. Τη συγκεκριμένη περίοδο, δε χρειάζεται να λέμε πολλά λόγια, είναι περίοδος δουλειάς. Το να αφήνουμε υποσχέσεις δεν είναι πρέπον. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας. Η φετινή χρονιά έχει πολλούς στόχους και πολλές διοργανώσεις, επομένως τώρα είναι η ευκαιρία να βάλουμε τις βάσεις για το μέλλον. Εγώ θα πω στον κόσμο, ότι θα δουλέψω για να δουν τον καλύτερο εαυτό μου. Γίνεται μία σκληρή δουλειά στην Αυστρία και με τις προσθήκες, που θα γίνουν, και με την τακτική, στην οποία θα δουλέψουμε αργότερα με τον Κούπερ, η ομάδα θα κάνει μία πολύ καλή χρονιά, κοιτάζοντας πάντα όσο το δυνατό ψηλότερα".

-Στην αριστερή πλευρά της αμυντικής γραμμής του Aρη αγωνίζεται ένας συμπατριώτης σου, ο Μίσελ. Μπορείς να μας τον σκιαγραφίσεις; "Η αλήθεια είναι, ότι δεν τον γνωρίζω ιδιαίτερα καλά. Θέλω όμως να του ευχηθώ να ενσωματωθεί όσο πιο σύντομα γίνεται και να καταλάβει άμεσα τί ζητάει ο Κούπερ. Γενικότερα, εύχομαι όλοι μας να δίνουμε πάντα τον καλύτερο δυνατό εαυτό μας για να μπορέσουμε να πάμε ψηλά".

Μόρα και 5 εκατ ευρώ για τον Τοροσίδη!


Ο Βασίλης Τοροσίδης πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στην  Αλκμααρ Η Μπολόνια φέρεται να είναι αποφασισμένη να κάνει δικό της τον Βασίλη Τοροσίδη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της "Gazzetta Dello Sport", οι "ροσομπλού" θα καταθέσουν πρόταση για τον 25χρονο διεθνή αμυντικό ύψους 5 εκατ. ευρώ συν τον Έλληνα διεθνή κεντρικό αμυντικό Βαγγέλη Μόρα!

Ο νέος ισχυρός άνδρας της ιταλικής ομάδας, Σέρτζιο Πορτσέντα, είναι ξετρελλαμένος με τον ΄διεθνή άσο των "ερυθρολεύκων" και θεωρεί ότι με την απόκτησή του η Μπολόνια μπορεί να ανέβει επίπεδο! Στο ρεπορτάζ αναφέρεται επίσης ότι ο Τοροσίδης έχει ρήτρα στο συμβόλαιό του, η οποία ανέρχεται στα 7 εκατ. ευρώ!

7,5 εκατ. ευρώ για Μπαπτίστα!
Την ίδια ώρα το ρεπορτάζ της ιταλικής ιστοσελίδας "laroma24.it", αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός είναι αποφασισμένος να προσφέρει 7,5 εκατ. ευρώ στη Ρόμα για να αποκτήσει τα δικαιώματα του Ζούλιο Μπαπτίστα!

"Η ελληνική ομάδα θέλει τον παίκτη εδώ και καιρό και είναι έτοιμη να προσφέρει στη Ρόμα 7,5 εκατ ευρώ. Σε αυτό το ποσό η Ρόμα δεν έχει καμία αντίρρηση να τον δώσει, αλλά ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πείσει και τον παίκτη πως δεν είναι κακή η προοπτική να πάει στην Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, ο Μπαπτίστα προτιμά να πάει στην Premier League, όμως τα πολλά λεφτά που δίνει ο Ολυμπιακός, ίσως του αλλάξουν γνώμη. Ιδιαίτερα η Ρόμα θα το έκανε με χαρά αυτό", αναφέρεται χαρακτηριστικά...

Tenorio-Στοίχημα...Η Σκανδιναβία στο προσκήνιο...

Επιμέλεια-Tenorio.

Xαιρετώ όλα τα φιλαράκια.


Σκανδιναβικά παιχνίδια στο πρόγραμμα μιάς καί δεν έχει σήμερα αγώνες γιά το Mundial, λίγη ξεκούραση γιά της ομάδες κανά δυό μερούλες, έτσι να πάρουν καί μερικές ανάσες οί παίκτες από τα εξωντοτικές αναμετρήσεις.Πάντως ούτως οί άλλως, καί Mundial να είχε δεν υπήρχε περίπτωση να ασχοληθώ.

Πάμε να δούμε με λίγα λόγια αν υπάρχει κάτι να ασχοληθούμε γιά σήμερα.


Στο Haugesund - Start επιλογή είναι ο άσος ,κυρίως της μεγάλης αστάθειας πού δείχνει στα εκτός έδρας η ομάδα της Start. Η Haugesund είναι η καλύτερη ομάδα από τις τρεις νεοφώτιστες και μπορεί άνετα να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία. Παίζει πολύ επιθετικό και θεαματικό ποδόσφαιρο σύμφωνα πάντα με τις δυνατότητές της. Να σημειωθεί επίσης πώς εντός έδρας οί γηπεδούχοι παραμένουν αήττητη γιά πάνω από ένα χρόνο.Από την άλλη, η ομάδα της Start έχει να γευτεί την χαρά της νίκης σε εκτός έδρας παιχνίδι πάνω από 1,5 μήνα, μάλιστα προέρχεται από 4 σερί ήττες μακριά από το σπίτη της.Χωρίς σημαντικά προβλήματα απουσιών οί γηπεδούχοι, χωρίς τον πρώτο της σκόρερ η Σταρτ.

Θα επιλέξω τον άσο της Haugesund σε απόδοση (2.10)

Στο Honefoss - Stromsgodset Σε πάρα πολύ κακή κατάσταση γενικώς η Strømsgodset η οποία μετρά μόλις 1 βαθμό σε 6 εκτός έδρας αναμετρήσεις.Η φόρμα της στα εκτός έδρας παιχνίδια είναι 5 σερί ήττες , δηλαδή σχεδόν 2 μήνες χωρίς νίκη ,ενώ διαθέτει ένα από τα χειρότερα ρεκόρ των τελευταίων χρόνων αμυντικά, με 30 γκολ παθητικό ως τώρα.Ενώ τα πράμματα δεν είναι καθόλου καλά καί στο μέτωπο των αγωνιστικών νέων, πολλές οί απουσίες βασικών παικτών στούς φιλοξενούμενους.

Θα επιλέξω τον άσο της Honefoss σε απόδοση (2.20)


Στο Turku - Helsinki θα πάω με την καλύτερη ομάδα στο ζευγάρι ,την καλύτερη γενικά ομάδα στο πρωτάθλημα, την πρωταθλήτρια καί πρωτοπόρο ομάδα τού Helsinki.Παρά τις τελευταίες όχι καί πολύ καλές εμφανίσεις, το ρόστερ της είναι ίσως το πληρέστερο των τελευταίων ετών, με παίκτες-εργαλεία, που ανταποκρίνονται σε διάφορες θέσεις λύνοντας σχεδόν κάθε φορά ό,τι πρόβλημα δημιουργηθεί από απουσίες. Η δεδομένη διαφορά κλάσης αναμένεται να φανεί τώρα στα δύσκολα με την ποιότητα ειδικά στο χώρο της επίθεσης να ξεχειλίζει.

Επιλογή το διπλό τού Helsinki σε απόδοση (2.25)


Πάνω κάτω εδώ θα κινηθώ, αυτά τα τρία παραπάνω σημεία έτσι μου αρέσουν περισσότερο από κάποια άλλα.

Πτωτικές τάσεις με καλούς σχετικά τζίρους έχουν επίσης τα σημεία : Brann - Haugesund - Honefoss - Sogndal - Falkenbergs - Helsinki...


Ανακεφαλαιώνοντας στα σημερινά θα πάμε με δύο προτασούλες, μία τριάδα καρφί με Haugesund - Honefoss - Helsinki... καί σε ένα σύστημα με ζητούμενα με τα σημεία πού έχουν πτωτική τάση.

Αυτά τα ολίγα καί γιά σήμερα, καλά να περνάτε, τα σέβη μου....

Μάχη Νάπολι και Μίλαν για Μπάριος


Ο Λούκας Μπάριος με τη φανέλα της Ντόρτμουντ Ο Λούκας Μπάριος ήταν εκ των πρωταγωνιστών της πορείας της Παραγουάης στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο 25χρονος επιθετικός πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις στη Νότια Αφρική, τραβώντας με αυτό τον τρόπο τα βλέμματα αρκετών ομάδων. Δύο από αυτές είναι οι Νάπολι, Μίλαν, οι οποίες και έχουν "χτυπήσει" την πόρτα του εν λόγω ποδοσφαιριστή, όπως επιβεβαίωσε ο ατζέντης του διεθνούς επιθετικού.

"Από την Ιταλία έχω ερωτηθεί για τον Μπάριος από τη Νάπολι και τη Μίλαν", αποκάλυψε ο Ντουράντε. Μάλιστα η Νάπολι είχε ενδιαφερθεί για τον Παραγουανό και πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά η Ντόρτμουντ είχε ζητήσει 15 εκατομμύρια με τον ιταλικό σύλλογο να προσφέρει τρία λιγότερα. Ωστόσο η τιμή του θα έχει ανέβει ακόμα περισσότερο μετά από τις εμφανίσεις του στη Νότια Αφρική.

Πάει και για Μπαλοτέλι η Σίτι


Ο Μπαλοτέλι πέτυχε το ένα από τα τρία γκολ της Ίντερ Η Μάντσεστερ Σίτι έχει μπει γερά στο μεταγραφικό παζάρι αυτό το καλοκαίρι και μετά την απόκτηση τον Νταβίντ Σίλβα και Γιάγια Τουρέ, προσπαθεί να εντάξει στο δυναμικό της και τον Μάριο Μπαλοτέλι, ο οποίος είναι ανεπιθύμητος από τους φιλάθλους της Ιντερ.

Ο ατζέντης του νεαρού επιθετικού επιβεβαίωσε την είδηση τονίζοντας, "υπάρχει ενδιαφέρον από την Μάντσεστερ Σίτι, αλλά δεν θέλω να πω πολλά. Για το μέλλον του Μάριο θα αποφασίσει ο πρόεδρος της Ιντερ, Μάσιμο Μοράτι. Μόνο αυτός γνωρίζει, καθώς ο Μπαλοτέλι έχει συμβόλαιο με την ομάδα".

Ακόμα ένας σύλλογος από την Αγγλία ενδιαφέρεται για τον Μπαλοτέλι και αυτή είναι η Αρσεναλ.

Ο Ο'Λίρι ανέλαβε την Αλ Αχλί!


Ο Χουάν Πάμπλο Ανχέλ πανηγυρίζει με τον προπονητή του, Ντέιβιντ Ο  Λίρι Ο Ντέιβιντ Ο' Λίρι συμφώνησε με τους διοικούντες την Αλ Αχλί και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας, που το 2009 στέφθηκε πρωταθλήτρια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο πρώην προπονητής της Λιντς και της Αστον Βίλα, θα έχει ως παίκτη τον Φάμπιο Καναβάρο που υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Αλ Αχλί.

Φωτο Ημερας

Θα μας... λείψει η Βραζιλία

Στη Σάλκε ο Ραούλ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/2be2c5e3618d7a91451e5de5bd2ded97_L.jpg?1278227771?1278227771?1278227771Στην Σάλκε θα συνεχίσει εκτός απρόοπτου ο Ραούλ, ο οποίος τα βρήκε σε όλα με τον γερμανικό σύλλογο και όπως διεμήνυσε στους ιθύνοντες της «04» θα υπογράψει τις επόμενες μέρες αν δεν παρουσιαστεί κάτι καλύτερο. Ο Ραούλ αποτελεί «παρελθόν» από την Ρεάλ Μαδρίτης μετά από μία λαμπρή καριέρα με την «Βασίλισσα» και πιθανότατα θα συνεχίσει την καριέρα του στην Σάλκε, αφού φέρεται να είπε το «ναι» στην πρόταση των δευτεραθλητών Γερμανίας για διετές συμβόλαιο έναντι 4 εκατ. ευρώ ετησίως.

Πάντως, η μεταγραφή του Ισπανού επιθετικού δεν θεωρείται ακόμα «τελειωμένη», αφού ο εμβληματικός αρχηγός της Ρεάλ ζήτησε διορία μερικών ημερών για να εξετάσει όποια άλλη πρόταση τού γίνει, αλλιώς θα υπογράψει στην ομάδα των Βασίλη Πλιάτσικα και Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Κοντά σε Λουίς Γκαρσία η ΑΕΛ!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/2398ab4cd4ff891f3079112a83b04f74_L.jpg?1278224199?1278224199?1278224199Οι φίλοι της Λάρισας πανηγύρισαν με τον ερχομό του Στεφέν Μακίνουα μέσα στην εβδομάδα αλλά αναμένεται να... τρελαθούν αν ολοκληρωθεί και η μεταγραφή του Λουίς Γκαρσία που φαίνεται να είναι σε πολύ καλό δρόμο! «Η ΑΕΛ θα αλλάξει επίπεδο», είχε πει με αφορμή την κατασκευή του νέου γηπέδου των «βυσσινί» ο πρόεδρος του συλλόγου, Κώστας Πηλαδάκης και όπως γίνεται εμφανές μέχρι στιγμής η ομάδα του Κάμπου προχωράει με βήματα σταθερά προς την... γιγάντωση, αφού μετά τις μεταγραφές των Ταυλαρίδη, Αμπάρη και Μακίνουα άλλος ένας πολύ γνωστός ποδοσφαιριστής φαίνεται να βρίσκεται πολύ κοντά στους Θεσσαλούς!

Ο λόγος για τον 32χρονο Ισπανό Λουίς Γκαρσία, ο οποίος σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα οδεύει προς της ΑΕΛ μιας και οι συζητήσεις του με τους ανθρώπους της Λάρισας βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο.
Μάλιστα, ο Κώστας Πηλαδάκης έχει αναλάβει προσωπικά το θέμα και προσπαθεί να κλείσει τον παίκτη μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα!

Η Λάρισα έχει ήδη κάνει επίσημη πρόταση και περιμένει την απάντηση του Γκαρσία που στο παρελθόν πέρασε από τις Μπαρτσελόνα, Λίβερπουλ και την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε με την Ρασίγκ Σανταντέρ!

Εξελίξεις αναμένονται στο άμεσο μέλλον και αν ολοκληρωθεί η μεταγραφή θα πρέπει να θεωρηθεί ως μία ακόμα... «ένεση» ταλέντου και πείρας στο έμψυχο δυναμικό των «βυσσινί».

Το χρέος της ιστορίας και οι Φρίτζηδες

Λίγες ώρες μετά τον αποκλεισμό μας (εμάς των Βραζιλιάνων) νομίζω τελικά πως δεν πικράθηκα πολύ. Ισως επειδή αποκλείστηκε (και ξεφτιλίστηκε) η Αργεντινή! Ισως μάλλον επειδή μια χρόνια συμπάθεια που υποβόσκει μέσα μου για την Ολλανδία να μείωσε τη στεναχώρια.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως και τα EURO, δεν αναδεικνύουν κατ’ εμέ την καλύτερη ομάδα της τετραετίας αλλά ούτε και της χρονιάς. Αναδεικνύουν την καλύτερη ομάδα του μήνα, όσο δηλαδή κρατά το τουρνουά. Και αυτή θα βγει από την κλάση και τη φόρμα των παικτών της. Και, ναι, φέτος οι Ολλανδοί κάνουν μεγάλη σεζόν, δεν είναι τυχαίο πως Ιντερ και Μπάγερν έφθασαν ως τον τελικό του Champions League στηριζόμενες σε Σνάιντερ και Ρόμπεν.

Βεβαίως και η ιστορία κάτι χρωστά στην Ολλανδία. Δύο χαμένοι τελικοί, γενιές και γενιές μεγάλων παικτών που δεν έκαναν τίποτα, δεκάδες αδικίες. Της χρωστά και μάλιστα πολλά.

Όπως μας χρωστά και η Βραζιλία ένα καλό τουρνουά, όπως το 2002. «Θα σας το δώσουν το 2014 για να μην αυτοκτονείτε πάλι, όπως το 1950» ήταν ένα από τα πικρόχολα σχόλια που άκουσα χθες από φίλο και συνάδελφο.

Το πρόβλημα κατ’ εμέ ήταν ο Κακά… Ενας παίκτης που έκανε μέτρια σεζόν και ίσως τελικά έπρεπε να προτιμηθεί αντ’ αυτού ο Ντιέγο της Γιουβέντους. Α, και ο γκολκίπερ Σέζαρ φυσικά, όπως βλέπετε και στη φωτό (χωρίς άλλα σχόλια!).

Ας περάσει βέβαια πρώτα την Ουρουγουάη, μια ομάδα που αποδεικνύει πως αν είσαι στοιχειωδώς σοβαρός σε τέτοιες διοργανώσεις, μπορείς να προχωρήσεις πολύ. Μια ομάδα που έπρεπε να δώσει μπαράζ με την Κόστα Ρίκα για να περάσει στα τελικά αλλά έκανε άψογη προετοιμασία και, κυρίως, διαθέτει παίκτες με μυαλό. Το χέρι του Σουάρες για να σταματήσει το 1-2 της Γκάνας ήθελε μυαλό εκείνη τη στιγμή. Και φυσικά… κώλο, ένα δοκάρι άλλαξε την ψυχολογία των Ουρουγουανών που πλέον, αν παίξουν χωρίς άγχος, μπορούν την υπέρβαση.

Στο Ισπανία – Γερμανία, έτσι όπως έφθασαν ως την τετράδα αμφότερες, το «δεν χωρούν προγνωστικά» είναι λίγο και μάλλον άτοπο. Σε κάθε της ματς η Ισπανία βάδιζε σε μια λεπτή ισορροπία, σε ένα τεντωμένο σχοινί αλλά δεν βρέθηκε κανείς –ικανός- για να τη σπρώξει στο… γκρεμό. Η πρόκριση, και η προσωπική της υπέρβαση (μόνο το 1950 είχε ξαναδεί τετράδα!) είναι απόρροια της επιθετικής αποτελεσματικότητάς της και της κλάσης του Βίγια.

Οσο για τους Φρίτζηδες; Όταν έχουν μοιράσει τεσσάρες σε Αγγλία και Αργεντινή, πώς να μην τους λογίζεις ως φαβορί; Το μόνο που δεν έχω ακόμη καταλάβει είναι η αντίδρασή τους αν βρεθούν πίσω στο σκορ, ειδικά στα νοκ άουτ εκμεταλλεύτηκαν άψογα τους χώρους αφού προηγήθηκαν και διέλυσαν τους αντιπάλους τους. Μόνο με τη Σερβία δέχθηκαν πρώτοι γκολ αλλά έπαιζαν με δέκα από νωρίς. Τροφή για σκέψη…

Σαν προαίσθημα και με βάσει κάποια… μαθηματικά, βλέπω Ολλανδία-Ισπανία στον τελικό. Τα μαθηματικά έχουν να κάνουν με το στατιστικό πως στο παρελθόν η Βραζιλία του 1970 (το πήρε) και η Δυτική Γερμανία του 1982 (έχασε στον τελικό) είχαν προκριθεί μόνο με νίκες στα προκριματικά. Η μεν Ισπανία έκανε 10/10 νίκες και πήγε στη Νότια Αφρική, η δε Ολλανδία 8/8, που το έχει κάνει ήδη… 13/13.

Για να δούμε… Επιμελεια Koubanezos

Σοκ, κρίση και τα 56 εκ. Ευρώ του Γιάγια Τουρέ

http://www.sport24.gr/ast/cov/ya/yaya_2010_7_2_16_47_20_b.jpgΤο ποσό των 56 εκ. Ευρώ θα βάλει στην τσέπη του ο Γιάγια Τουρέ αν εξαντλήσει το 5ετες συμβόλαιο του με την Μάντσεστερ Σίτι. Αντιδράσεις από πολλούς φορείς στην Αγγλία που μιλάνε για υπερβολικά χρήματα σε μια περίοδο κρίσης. Η Μάντσεστερ Σίτι ξεκίνησε εντυπωσιακά το μεταγραφικό της σχεδιασμό, αφού ήδη έχει αποκτήσει τους Νταβίντ Σίλβα από την Βαλένθια, τον Ζερόμ Μπόατενγκ από το Αμβούργο και τον Γιάγια Τουρέ από την Μπαρτσελόνα.

Για τον τελευταίο ειδικά η μεταγραφή του έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στην Αγγλία, καθώς ο 27χρονος ποδοσφαιριστής είναι πλέον ο πιο ακριβοπληρωμένος στο Νησί με τα 56 εκ. Ευρώ που θα εισπράξει αν εξαντλήσει το 5ετες συμβόλαιο που υπέγραψε με την Σίτι.

Συγκεκριμένα θα πάρει περίπου 5.2 εκ. Ευρώ καθαρά χωρίς την εφορία, 1.8 εκ. Ευρώ για την εκμετάλλευση της εικόνας τους από την Μάντσεστερ Σίτι. Επίσης θα πάρει 1,2 εκ. Ευρώ για κάθε πρόκριση της ομάδας του στο Τσάμπιονς Λιγκ συν άλλα 500.000 για την συμμετοχή στην Ευρώπη, ενώ από τον μισθό του κάθε χρόνο θα καρπώνεται άλλες 200.000 Ευρώ.

Μέσα σε όλα αυτά προσθέστε και κάποια άλλα μικρά μπόνους που αφορούν γκολ, νίκες, συμμετοχές και χορηγούς, με αποτέλεσμα ο Τουρέ να μπορεί να φτάσει τα 56 εκ. Ευρώ. Αν σε αυτά υπολογίσουμε και τα 27 εκ. Ευρώ που στοίχισε η μεταγραφή του, καταλαβαίνετε πως μιλάμε για δυσθεώρητα ποσά.

Ήδη στην Αγγλία πάντως έχουν υπάρξει αντιδράσεις από φορείς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς, που ζητούν την περαιτέρω φορολόγηση των ομάδων, καθώς αυτά τα χρήματα είναι προκλητικά σε μια περίοδο κρίσης.

Ξέρω τι σημαίνει να παίζεις στον ΠΑΟΚ.

http://www.sport24.gr/ast/cov/54/546226_b.jpgΠαίκτης του Δικεφάλου ο Φρανσίσκο Ζουέλα που δηλώνει στo Sport24.gr:"Με τον ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ". Ακουλουθούν οι επόμενες κινήσεις...Ο Ζουέλα αναμένεται σήμερα Κυριακή στην Θεσσαλονίκη και αφού γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, η μεταγραφή θα ανακοινωθεί και επίσημα από τον ΠΑΟΚ.

Την Δευτέρα ο αμυντικός από την Αγκόλα αναμένεται να κάνει την πρώτη του προπόνηση με τον Δικέφαλο ενώ Την Τετάρτη θα αναχωρήσει και αυτός για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας που θα γίνει στην Γερμανία.

Μιλώντας στο Sport24.gr ο ποδοσφαιριστής που θα έρθει στον ΠΑΟΚ ως δανεικός από την Κουρμπάν και με ρήτρα αγοράς μίλησε για την νέα σελίδα στην καριέρα του.

"Θέλω να παίξω με τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και να βοηθήσω και εγώ από την πλευρά μου να πετύχουμε ότι καλύτερο. Μόλις μου είπε ο Βρύζας ότι με θέλει στον ΠΑΟΚ χάρηκα και είπα αμέσως το ναι. Γνωρίζω πολύ καλά τον Βρύζα αφού ήμασταν και συμπαίκτες στην Ξάνθη και ξέρω τι σημαίνει να παίζεις στον ΠΑΟΚ.

Πλέον περιμένω να βρεθώ στις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη και εφόσον όλα πάνε κατά ευχή να συνεχίσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ.

Ανυπομονώ να παίξω στην Τούμπα. Αυτή η έδρα δεν μπορεί να συγκριθεί με καμιά άλλη στην Ελλάδα. Οι φίλαθλοι της ομάδας δημιουργούν εκπληκτική ατμόσφαιρα".

Υπέρ των επιπλέον διαιτητών ο Κολίνα

http://www.contra.gr/images/m/refs_m.jpgΤο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο θα αφήσει ως παρακαταθήκη ταλέντα, συγκινήσεις, αποκαλύψεις και απογοητεύσεις, κυρίως όμως, μία συζήτηση που γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα και αφορά στα διαιτητικά λάθη. Ο Πιερλουίτζι Κολίνα, πήρε θέση και εξηγεί τι πρέπει να αποφασιστεί για να μην επαναληφθεί γκολ με την μπάλα μισό μέτρο να μην μετρήσει ποτέ. Ο σπουδαίος Ιταλός που θεωρείται μια αυθεντία στο χώρο, τάχθηκε υπέρ της αύξησης του ανθρώπινου δυναμικού και αντίθετος στην τεχνολογία. «Ο κόσμος είπε πως στη περυσινή χρονιά, στο Γιουρόπα Λιγκ δεν υπήρχαν αμφισβητούμενες αποφάσεις κι αυτό νομίζω πως συνέβη, επειδή υπήρχαν οι επιπλέον διαιτητές στην περιοχή», ανέφερε, έχοντας απόλυτο δίκιο, καθώς το πείραμα της UEFA στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία με την επίβλεψη της περιοχής και, βέβαια, της γραμμής τέρματος στην εστία.

«Νομίζω πως κάποιες περιπτώσεις που προκάλεσαν σοκ στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί», εξήγησε ο Ιταλός, ο οποίος με τη φυσική του παρουσία κυρίως όμως με την εγρήγορση και τη διορατικότητά του, δίδαξε διαιτησία πριν αποσυρθεί το 2005.

Ο Κολίνα εργάζεται σήμερα για την UEFA και είναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα με τους επιπλέον διαιτητές, το οποίο θα έλυνε τεράστια προβλήματα στο Μουντιάλ.

Εκτός διοργάνωσης ο Λοδέιρο


Ατυχος στάθηκε ο Λοδέιρο Αδοξο τέλος για τον Νίκολας Λοδέιρο στο 19ο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο μέσος της Ουρουγουάης υπέστη κάταγμα στο δεξί πόδι και όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας δεν θα βρίσκεται στη διάθεση του Όσκαρ Ταμπάρες για τον ημιτελικό της Τρίτης απέναντι στην Ολλανδία.

Στη λίστα των τραυματιών βρίσκεται και ο Ντιέγκο Λουγκάνο, ο οποίος θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο, ενώ αντίθετα ο Ντιέγκο Γκοντίν επέστρεψε στις προπονήσεις.

Κανένα πρόβλημα με Φαν Πέρσι και Ματάισεν


Ο Ρόμπι Φαν Πέρσι Στη διάθεση του Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ για τον ημιτελικό της Τρίτης απέναντι στην Ουρουγουάη θα βρίσκεται ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Ο 26χρονος επιθετικός της Ολλανδίας, υποβλήθηκε σήμερα σε εξετάσεις σε κλινική του Κέιπ Τάουν λόγω των ενοχλήσεων που ένοιωθε στον αγκώνα ενθύμιο από τον χθεσινό προημιτελικό απέναντι στη Βραζιλία. Οι εξετάσεις δεν έδειξαν κάτι σοβαρό, όπως και αυτές του Γιόρις Ματάισεν που χθες τραυματίστηκε στο γόνατο στην προθέρμανση πριν τον αγώνα με τη «σελεσάο».

"Ούτε ο Φαν Πέρσι ούτε ο Ματάισεν δεν φάνηκαν να έχουν σοβαρή ζημιά και αμφότεροι είναι έτοιμοι να παίξουν με την Ουρουγουάη", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των "οράνιε".

Ο Μίροσλαβ Κλόζε απειλεί τον Ρονάλντο


Ο Κλόζε συνεχίζει να γράφει ιστορία Στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, ανέβηκε ο Μίροσλαβ Κλόζε. Ο άσος της Μπάγερν Μονάχου, ο οποίος στον σημερινό προημιτελικό της Γερμανίας με την Αργεντινή έφτασε τις 100 συμμετοχές, σημείωσε δύο γκολ (68', 89') και έφτασε συνολικά τα 14 στη διοργάνωση της Νότιας Αφρικής, ξεπερνώντας τους Πελέ (12) και Ζιστ Φοντέν (13). Στην δεύτερη θέση με 14 γκολ βρίσκεται και ο Γκερντ Μίλερ, ενώ την πρώτη θέση κατέχει ο Ρονάλντο με 15.

Συνοπτικά οι πρώτοι σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ:
Ρονάλντο (Βραζιλία)...................................15
Γκερντ Μίλερ (Γερμανία)..............................14
Μίροσλαβ Κλόζε (Γερμανία)...........................14
Ζιστ Φοντέν (Γαλλία)..................................13
Πελέ (Βραζιλία).........................................12
Σάντορ Κότσις (Ουγγαρία)............................11
Γιούργκεν Κλίνσμαν (Γερμανία)......................11
Γκαμπριέλ Μπατιστούτα (Αργεντινή)................10
Γκάρι Λίνεκερ (Αγγλία)................................10
Χέλμουτ Ραν (Γερμανία)...............................10
Τεόφιλο Κουμπίγιας (Περού)..........................10
Γκρέγκορζ Λάτο (Πολωνία)...........................10

Ημέρα Εθνικής υπερηφάνιας!


Η απονομή του Κυπέλλου στον Ζαγοράκη Πέρασαν αισίως έξι χρόνια από την στιγμή που ο Γερμανός Μάρκους Μερκ, σφύριξε την λήξη του τελικού του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2004. Η μεγαλύτερη έκπληξη του παγκόσμιου αθλητισμού είχε συντελεστεί. Η Ελλάδα με το γκολ του Αγγελου Χαριστέα στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Βέβαια από προπέρσι η Γηραιά Ηπειρος έχει νέα "βασίλισσα" την Ισπανία, όμως αυτό το γεγονός δεν μπορεί να σβήσει από την μνήμη όλων τις "χρυσές ημέρες" της Πορτογαλίας και την εκπληκτική πορεία της Εθνικής Ελλάδος, στην δεύτερη μόλις συμμετοχή της σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο Οτο Ρεχάγκελ και οι παίκτες του, πήγαν τότε στα γήπεδα της Πορτογαλίας με στόχο να σημειώσει η ομάδα το πρώτο της γκολ σε τελική φάση διοργάνωσης. Και αυτό γιατί τόσο το 1980 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ιταλίας, όσο και στο Μουντιάλ του 1994 στις ΗΠΑ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν κατάφερε να δώσει αυτή την χαρά στους οπαδούς του.

Στην Πορτογαλία η πρεμιέρα ήταν στις 12 Ιουνίου, κόντρα στους οικοδεσπότες. Η Ελλάδα μπήκε στο "Ντραγκάο" του Πόρτο, χωρίς να διστάσει καθόλου και κατάφερε να "παγώσει" το γήπεδο όταν στο 7ο λεπτό προηγήθηκε με τον Καραγκούνη.

Στο 6ο λεπτό της επανάληψης, Χαριστέας και Σεϊταρίδης άλλαξαν την μπάλα και ο δεύτερος ανατράπηκε στην περιοχή από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πιερ Λουίτζι Κολίνα έδωσε αμέσως το πέναλτι με το οποίο ο Αγγελος Μπασινάς έκανε το 0-2.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στην συνέχεια, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν το σκορ με γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο τελευταίο λεπτό. Η λήξη του αγώνα βρήκε τον Θοδωρή Ζαγοράκη να φιλάει την μπάλα και την Ελλάδα ολόκληρη να πανηγυρίζει μία μεγάλη νίκη.

Στις 16 Ιουνίου η Ελλάδα, έχοντας πλέον τρεις βαθμούς στο ενεργητικό της, βρέθηκε αντιμέτωπη της Ισπανίας στο γήπεδο "Ντο Μπέσα". Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η πίεση στα καρέ του Νικοπολίδη ήταν αφόρητη και τελικά οι Ιβηρες κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 28' με τον Μοριέντες.

Η ελληνική ομάδα όμως ήταν αποφασισμένη για μία ακόμα μεγάλη έκπληξη. Στο 66' ο Τσιάρτας με εκπληκτική μπαλιά 40 μέτρων έβγαλε μόνο του τον Χαριστέα. Ο τελευταίος κοντρόλαρε και σούταρε. Η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια, τόσο του Πουγιόλ, όσο και του Κασίγιας και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει έτσι το τελικό 1-1.

Με 4 βαθμούς πλέον η Ελλάδα ήταν φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση, αλλά έπρεπε να ξεπεράσει και το εμπόδιο της Ρωσίας την τελευταία αγωνιστική του ομίλου. Το παιχνίδι στο "Αλκάρβε" του Φάρο στο ξεκίνημά του, ήταν καταστροφικό για τα ελληνικά όνειρα. Στο 2' ο Κιριτσένκο και στο 17' ο Μπιουλίκιν βρήκαν ισάριθμες φορές τον δρόμο προς την ελληνική εστία και πλέον το φάσμα του αποκλεισμού έκανε την εμφάνισή του.

Ομως στο 43' η αυτοθυσία του Παπαδόπουλου, αλλά και η ψυχραιμία του Βρύζα στο τελικό πλασέ, διαμόρφωσαν το τελικό 2-1 και έδωσαν την πρόκριση στην ελληνική ομάδα για τους "8", όπου αντίπαλος θα ήταν η κάτοχος του τίτλου Γαλλία.

Η παρέα μάλιστα των Ζιντάν, Ανρί, είχε ουσιαστικά διαλέξει την Ελλάδα ως αντίπαλό της, καθώς θεωρούσε ότι θα είχε εύκολο έργο. Λογιάριαζε όμως χωρίς τον αρχηγό Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος στο 65' άφησε "άγαλμα" τον Λιζαραζού και έκανε την σέντρα για τον Χαριστέα. Ο τελευταίος με ασύλληπτη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπαρτέζ και τους Γάλλους ταπεινωμένους πίσω στο Παρίσι.

Οι εξέδρες του "Ζοσέ Αλβαλάδε", αλλά και ολόκληρη η χώρα πήραν φωτιά. Σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, αλλά και όπου υπήρχαν Ελληνες ομογενείς, τα πανηγύρια κράτησαν ως το πρωί για την μεγαλειώδη πρόκριση στην ημιτελική φάση.

Η Εθνική συνέχισε να γράφει ιστορία και την 1η Ιουλίου όταν επέστρεψε στο "Ντραγκάο" του Πόρτο για τον ημιτελικό με την Τσεχία. Στο ξεκίνημα του αγώνα οι Τσέχοι είχαν την υπεροχή, όμως στο 40' ο τραυματισμός και η αλλαγή του Νέτβεντ, άλλαξαν τις ισορροπίες. Το 0-0 πάντως έμεινε μέχρι και το τέλος, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στην παράταση.

Εκεί όλα έδειχναν ότι θα υπάρξει και δεύτερο ημίχρονο (καθώς ίσχυε ο κανονισμός του "ασημένιου" γκολ και από την στιγμή που καμία ομάδα δεν το είχε πετύχει, θα υπήρχε συνέχεια). Ομως στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου η Ελλάδα κέρδισε κόρνερ.

Ο Τσιάρτας ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι. Κατσουράνης και Δέλλας πετάχτηκαν στην πορεία της, με τον δεύτερο να την βρίσκει τελικά και να την στέλνει στα δίχτυα. Ντελίριο. Η Ελλάδα ήταν στον τελικό της 4ης Ιουλίου!

Εκεί βρήκε μπροστά της και πάλι τους διοργανωτές. Κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσε το ελληνικό συγκρότημα να νικήσει για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες την Πορτογαλία στην έδρα της.

Εκτός ίσως από τον Ρεχάγκελ και τους παίκτες του. Οι δύο Αγγελοι της ομάδας, ο Μπασινάς και ο Χαριστέας πήραν στα "φτερά" τους ολόκληρη την ομάδα και την χώρα. Ο πρώτος εκτέλεσε κόρνερ στο 57' και ο δεύτερος εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Ρικάρντο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο πίνακας του "Ντα Λους" έγραψε ως τελικό αποτέλεσμα το 1-0 και ο Θοδωρής Ζαγοράκης ήταν αυτός που σήκωσε το τρόπαιο στον ουρανό της πορτογαλικής πρωτεύουσας.

Την επομένη στις 5 Ιουλίου, ήταν η σειρά της Αθήνας και ολόκληρης της Ελλάδας, να "ρίξει τα τείχη της" για τους θριαμβευτές, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης και του κόσμου να παραδεχτούν ότι η μεγαλύτερη έκπληξη του αθλητισμού είχε συντελεστεί.