Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Σοβαρά επεισόδια στη Σόφια!

fwto_epeisodia.jpgΗ «Τυφλή βία» βρήκε ξανά καταφύγιο στο ποδόσφαιρο και η πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια συγκλονίστηκε από σοβαρά επεισόδια. Μετά το ντέρμπι της ΤΣΣΚΑ με τη Λέφκσι, οι οπαδοί των δυο ομάδων συγκρούστηκαν και με τις αστυνομικές δυνάμεις, με συνέπεια έξι άνθρωποι να τραυματιστούν, ενώ αρκετές είναι και οι υλικές ζημιές.




Το αγωνιστικό μέρος του ντέρμπι ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ και τη Λέφσκι Σόφιας πέρασε σε δεύτερη μοίρα, με τα σοβαρά επεισόδια να βρίσκονται στο επίκεντρο. Πριν, αλλά και μετά το ντέρμπι οι οπαδοί των δυο ομάδων συγκρούστηκαν μεταξύ τους, αλλά και με τις αστυνομικές δυνάμεις, και σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών έξι άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ενώ πολλές είναι οι υλικές ζημιές. Αρκετά κατεστραμμένα λεωφορεία, τρία τρόλεϊ και πολλά βαγόνια τραμ καταστράφηκαν. Η αστυνομία προέβη σε 30 συλλήψεις, ενώ πριν την έναρξη του ματς είχαν κατασχεθεί πάρα πολλά πυροτεχνήματα.

Μία αγωνιστική στον Μουρίνιο

Με αποκλεισμό μιας αγωνιστικής τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή της ιταλικής λίγκας ο τεχνικός της Ιντερ, Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Ιβηρας προπονητής αποβλήθηκε στη χθεσινή, εκτός έδρας αναμέτρηση πρωταθλήματος με την Κάλιαρι, που έληξε με νίκη των πρωταθλητών Ιταλίας με 2-1. Το δικαιοδοτικό όργανο της λίγκας έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς, όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της, ο κόουτς της Ιντερ «αμφισβήτησε χυδαία μια διαιτητική απόφαση και απηύθυνε, επανειλημμένως, βαριές ύβρεις στον άρχοντα της αναμέτρησης». Επιπροσθέτως, στον Μουρίνιο επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Χαμηλώνουν οι τόνοι…

Χαμηλώνουν οι τόνοι…

Δύσκολη ήταν η σημερινή μέρα στην ομάδα του ΠΑΟΚ καθώς το κλίμα είναι «βαρύ» μετά την χθεσινή ήττα από τον Ολυμπιακό. Το εκτακτο δ.σ. της ΠΑΕ που ήταν να γίνει σήμερα το μεσημέρι αναβλήθηκε λόγω στομαχικών διαταραχών του Θόδωρου Ζαγοράκη, ο οποίος για τον λόγο αυτό δεν έδωσε το παρών του ούτε στην προπόνηση. Είναι φανερό ότι ποδοσφαιριστές, τεχνική ηγεσία και διοίκηση, επιδιώκουν να χαμηλώσουν τους τόνους και να προετοιμαστούν για το επόμενο παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο, εξ΄ αναβολής αγώνας που θα διεξαχθεί την Τετάρτη. Βεβαίως δεν τίθεται και θέμα Σάντος καθώς προέχουν τα δύο παιχνίδια στην Αθήνα με Πανιώνιο και Ατρόμητο (Κυριακή).Πηγη Μετροσπορ

Tenorio..Στοίχημα....

Καλησπέρα.

Μάλμε-Έλφσμποργκ (2)

Η Μάλμε βαθμολογικά βολεμένη καί με πολλά προβλήματα,
αφού συμπλήρωσαν κάρτες και θα απουσιάσουν ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός Φιγκουεϊρέδο (18/3), ο πιτσιρικάς φορ Μεχμέτι (19/5) και ο Ολλανδός μέσος Κράους (11/0), ενώ παραμένει τραυματίας ο μέσος Αϊμπίν (12/0).

Στην τελική ευθεία πλέον τα σκανδιναβικά πρωταθλήματα,
καί όπως είναι φυσικό οί ομάδες παίζουν τούς κόπους μιάς
χρονιάς, έτσι καί εμείς διαλέγουμε ομάδες πού έχουν κίνητρα
είτε γιά την άνοδο είτε γιά την κάθοδο.

Μέ αυτό το σκεπτικό λοιπόν, το ότι οι φιλοξενούμενοι της Έλφσμποργκ
είναι στο κυνήγη τού πρωταθλήματος θα πρωτιμήσω το διπλό.

Στα σύν η πολύ καλή παράδοση πού έχει η Ελφσμποργκ έναντι
της Μάλμε, αφού παραμένει αήτητη απο το 2005,
σε 8 μάτς ανεξαρτήτου έδρας.

Νόρκεπινγκ-Συριάνσκα (1)

Το μεγαλύτερο κίνητρο στο ζευγάρι αυτό, το έχει βαθμολογικά
η ιστορική Νόρκεπινγκ, πού χρειάζεται βαθμούς ώστε να μην μπεί
σε μπελάδες, νομίζω όσο καί καλή να είναι η Συριάνσκα, όσο καί
καλές εμφανίσεις καί αν κάνει, νομίζω θα τα βρεί δύσκολα στην έδρα
της ιστορικής Νόρκεπινγκ, οι φιλοξενούμενοι βαθμολογικά είναι καλά
εκεί πού είναι, απέχουν 15 βαθμούς από τον υποβιβασμό, καί δείχνουν
να μην έχουν πρόβλημα στο να παραμεινουν στην κατηγορία.

Στο 2,10 εκτός οππάπ η Νόρκεπινγκ.

Έλφσμποργκ καί Νόρκεπινγκ λοιπόν, οι σημερινές μου επιλογές.

Καλό απόγευμα τα σέβη μου....

Ανησυχία στο στρατόπεδο του Ηρακλή


Οι φίλαθλοι του Ηρακλή.... Η επίθεση στο λεωφορείο της αποστολής του Ηρακλή και ο τραυματισμός του Ντένις Επστάιν αναστάτωσαν τους "κυανόλευκους". Μάλιστα για τον τραυματισμό του Γερμανού που διακομίσθηκε στο "Διαβαλκανικό" και έμεινε κλινήρης για μια μέρα αφού προηγουμένως του τοποθετήθηκαν ράμματα σε πληγές που άνοιξαν τα θραύσματα από το παμπρίζ του λεωφορείου, ενδιαφέρον έδειξαν οι υπεύθυνοι της γερμανικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη. Ανησύχησαν για την κατάστασή του και έσπευσαν να μάθουν περισσότερα.

Ο Αλέξανδρος Κολιάδης, επιμελητής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ηρακλή, τόνισε ότι ήταν μια εγκληματική ενέργεια και από τύχη μόνο δεν έγινε κάτι πολύ πιο τραγικό.

"Είχαμε φύγει από το γήπεδο και προορισμός μας ήταν το ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η ομάδα στην Περαία, το λεωφορείο ήταν στον περιφερειακό και πήγαινε με 80-90 χ/ω. Όλοι ήμασταν χαρούμενοι, ευδιάθετοι από την νίκη που είχε πετύχει η ομάδα όταν αυτός ο "κύριος" πέταξε την πέτρα και τραυμάτισε τον Επστάιν και τον Γιαννούλη", είπε. Συνεχίζοντας, ο κ. Κολιάδης τόνισε:
"Ήταν ένας ένας γεροδεμένος, γύρω στα 40-45, αριστερόχειρας και πιστεύω ότι αν το ξαναδούμε κι εγώ και ο οδηγός θα τον αναγνωρίσουμε. Δεν ξέρω αν σημάδευε τον οδηγό ή απλά το λεωφορείο αλλά στην αρχή νόμιζα ότι θα τον χτυπούσαμε καθώς στεκόταν μπροστά, μέσα στον δρόμο, σε μια απόσταση περίπου μέτρων και το λεωφορείο πήγαινε κατά πάνωτ του. Ξαφνικά έσκυψε πήρε μια πέτρα, στάθηκε λίγο και την πέταξε στο λεωφορείο, αμέσως μετά έτρεξε προς την άκρη του δρόμου και εξαφανίστηκε στα δέντρα γύρω από τον δρόμο. Το λεωφορείο δεν είχε αστυνομική συνοδεία, κάτι τέτοιο συμβαίνει συνήθως στα ντέρμπι μόνο, αν η πέτρα πάντως πετύχαινε τον οδηγό μας θα γινόταν πολύ μεγάλη ζημιά. Από πίσω μας ερχόταν πολλά αυτοκίνητα που κινούταν με μεγάλη ταχύτητα και ήταν καθαρή τύχη που δεν έγινε μεγαλύτερο κακό. Ο οδηγός έδειξε ψυχραιμία, το λεωφορείο πήγε για λίγο δεξιά-αριστερά αλλά το επανέφερε άμεσα σχεδόν, για μένα ήταν μια εγκληματική ενέργεια από έναν άνανδρο, δεν ξέρω τι σκοπό είχε αλλά αν ήθελε να φοβίσει τον Ηρακλή, δεν κατάφερε τίποτε".

Για τους τραυματίες, Επστάιν και Γιαννούλη, ο κ. Κολιάδης είπε :
"Η πέτρα πέρασε δίπλα από τον οδηγό για 40-50 εκατοστά και τα σπασμένα τζάμια έπεσαν στον συνοδηγό, που ήταν ο Ντένις Επστάιν. Ο παίκτης γέμισε αίματα και φοβηθήκαμε όλοι πολύ τότε, τον πήγαμε στο νοσοκομείο και ευτυχώς είναι πολύ καλά τώρα, δεν έχει πάθει κάτι πολύ σοβαρό. Επίσης η πέτρα χτύπησε και τον Γιαννούλη, που καθόταν πιο πίσω, στον αστράγαλο και έχει πρηστεί αλλά δεν είναι κάτι σοβαρό επίσης. Φυσικά μετά το συμβάν όλοι ήμασταν σοκαρισμένοι και πιο πολύ ο Επστάιν, τίποτε άλλωστε δεν προμήνυε κάτι τέτοιο. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός και θα τελειώσει εδώ, εύχομαι να μην συμβεί ξανά σε κανένα".

Κλείνοντας την αναφορά του στο συμβάν, ο κ. Κολιάδης τόνισε επίσης :
"Η αστυνομία ξεκίνησε φυσικά έρευνα και δίνουμε καταθέσεις ενώ θα καταθέσει και μήνυση η ΠΑΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι επικοινώνησαν μαζί μου ακόμη και από την γερμανική πρεσβεία για να πληροφορηθούν σχετικά με το συμβάν. Μοιάζει πάντως να είναι μια προμελετημένη ενέργεια, έγινε 2,5 ώρες μετά τον αγώνα, πραγματικά δεν ξέρω τι να πω".

Τέλος, όταν του ζητήθηκε να μιλήσει για την νίκη και τις καλές εμφανίσεις του Ηρακλή στο φετινό πρωτάθλημα. ο κ. Κολιάδης είπε :
"Δεν θα ήθελα να μιλήσω για την νίκη της ομάδας και τις εμφανίσεις της, οι παίκτες είναι αυτοί που τα κατάφεραν και αυτοί πρέπει να μιλήσουν. Ήταν πάντως μια καλή νίκη για μας και πιστεύω ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά στον Ηρακλή και η ομάδα μπορεί να καταφέρει πολλά φέτος"

Η ΠΑΕ Καβάλα αποδέχθηκε το αίτημα της ΠΑΕ Ηρακλής για τα 4.000 εισιτήρια που ζήτησε για το Κυριακάτικο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες. Το μόνο που απομένει είναι να διεξαχθεί η συνάντηση για τα μέτρα ασφαλείας ώστε να εγκριθεί και από την αστυνομική διεύθυνση το αίτημα της ΠΑΕ Ηρακλής.

Δεν θα αντιδράσει ο Αρης...


Εχασε Ναφτί ο Αρης Οι κίτρινοι έχουν να λένε για το Ντάκο που καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα αφού δεν έδωσε το καθαρό πέναλτι στον Κάμπορα, από το σπρώξιμο του Σαριέγκι. Ωστόσο, δεν θα αντιδράσουν με κάτι περισσότερο από την αναφορά τους στον αγώνα του "Σπύρος Λούης" με την ανακοίνωση τους την Κυριακή το βράδυ

Μετά τους Βανγκέλι, Νάτσο Γκαρσία και Πρίττα, ήρθε και ο Μεχντί Ναφτί για να συμπληρώσει το ιατρικό δελτίο. Ο Γαλλοτυνήσιος έγινε αναγκαστική αλλαγή από τον Μαζίνιο στο 33ο λεπτό (στην θέση του πέρασε ο Ρόβας), καθότι δεν μπόρεσε να συνεχίσει έχοντας πάθει θλάση. Σύμφωνα μάλιστα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ του Αρη, ο Μεχντί Ναφτί θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για ένα μήνα! Κάτι που σημαίνει ότι ο Ιομάρ Μαζίνιο χάνει ακόμα ένα βασικότατο στέλεχος από την ενδεκάδα και δη τον χώρο του κέντρου.

Μαζίνιο: "Πιο σημαντικοί είναι οι βαθμοί"

Ο προπονητής του Αρη, Ιομάρ Μαζίνιο, μίλησε στον "Sentra 103,3" για την ήττα της ομάδος του από τον Παναθηναϊκό, για τη φάση του πέναλτι στο τελευταίο λεπτό, αλλά και για τον Σισέ.

Συγκεκριμένα ο Μαζίνιο μίλησε

Για τον χθεσινό αγώνα με τον Παναθηναϊκό:
"Ένα παιχνίδι που δεν μας αφήνει ικανοποιημένους με το αποτέλεσμα. Παίξαμε πολύ καλά. Χάσαμε ευκαιρίες με τον Αμπρέου και από μια αντεπίθεση δεχτήκαμε το γκολ που μας έφερε την ήττα. Δικαιούμαστε τουλάχιστον την ισοπαλία".

Για το αν προτιμάει το καλό αποτέλεσμα από την καλή εμφάνιση:
"Σε αυτή την καμπή του πρωταθλήματος πιο σημαντικοί είναι οι βαθμοί. Φυσικά στόχος μας είναι το επιθετικό και όμορφο ποδόσφαιρο και μέσα από αυτή την απόδοση να παίρνουμε τα αποτελέσματα. Αυτό είναι το ιδανικό. Αλλά θα ήταν πιο σημαντικό να παίρναμε χθες κάποιους βαθμούς".

Για τον Αμπρέου:
"Δεν πρέπει να ξεχνάμε την απόδοσή του στο πρώτο παιχνίδι που έκανε την διαφορά. Ο Καμπόρα είναι σε καλή κατάσταση αλλά πιστεύαμε ότι θα εξυπηρετούσε περισσότερο ένας επιθετικός με τα χαρακτηριστικά του Αμπρέου. Δεν του βγήκε το παιχνίδι, έχασε δύο καλές φάσεις. Βέβαια ο Κάμπορα είναι σε καλύτερη φόρμα και θα πάρει τις ευκαιρίες".

Για την φάση του πέναλτι:
"Δεν χρειάστηκε ούτε να το δω στην τηλεόραση. Φαίνεται ξεκάθαρα στο γήπεδο ότι υπήρχε σπρώξιμο στην μικρή περιοχή. Γιατί δεν το σφύριξε ο διαιτητής δεν το ξέρω αλλά είναι ξεκάθαρη η άποψή μου ότι είναι πέναλτι".

Για τον Ναφτί:
"Είχαμε τον τραυματισμό του Νάτσο, χάσαμε και τον Ναφτί. Δούλεψα στην προετοιμασία με αμυντικά χαφ που ανασταλτικά έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Επέλεξα τον Ρόβα που αντεπεξήλθε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού και είχε πολύ καλή απόδοση".

Για το αν είναι έτοιμος ο Αρης για τίτλο:
"Πάντα στην ζωή θα πρέπει να είσαι αισιόδοξος και να ελπίζεις. Κάναμε δυνατή, καλή και σκληρή δουλειά και έχουμε θέσει υψηλούς στόχους. Για να τους πετύχουμε θα πρέπει να δουλέψουμε".

Για τον Παναθηναϊκό:
"Το παιχνίδι δεν είναι για κριτική. Προερχόταν από δύσκολο ευρωπαϊκό παιχνίδι και αρνητικό αποτέλεσμα και έπρεπε να παίξει πάλι αμέσως νέο ντέρμπι. Έχει ποιοτικό ρόστερ και έχει να δείξει ακόμα πολλά πράγματα. Έχει τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή του, μένει να αποδείξει στο γήπεδο τι μπορεί να κάνει".

Για τον Σισέ:
"Το σύστημα τον ευνοεί. Έχει ποιότητα ο Παναθηναϊκός στο κέντρο. Δημιουργεί κενούς χώρους για άλλους ποδοσφαιριστές όπως ο Σαλπιγγίδης και ο Λέτο. Μιλάμε για κακοδαιμονία. Η αξία του είναι γνωστή και όταν έρθουν τα γκολ θα φανεί πόσο καλός είναι".

Ρόβας: "Μας αδικεί το αποτέλεσμα"

Ο Βασίλης Ρόβας μίλησε στον "NovaΣπορ Fm 94.6" και για την αναμέτρηση με τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος.


- την χθεσινή ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο:

«Παίξαμε πολύ καλά και νομίζω ότι μας αδικεί το αποτέλεσμα. Βέβαια, όταν χάνεις τρεις κλασικές ευκαιρίες δεν μπορείς να ζητάς και πολλά παραπάνω. Παρ� όλα αυτά, δεν μας δόθηκε ένα καθαρό πέναλτι και μας άξιζε η ισοπαλία. Είχαμε διαβάσει πολύ καλά τον Παναθηναϊκό και ξέραμε ότι αν καταφέρουμε να ελέγξουμε το κέντρο, τότε θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε πολλά προβλήματα στον αντίπαλο από την επίθεση. Όπως και έγινε, καθώς καταφέραμε και δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες για γκολ».

- τους στόχους του Αρη την φετινή περίοδο:

«Ο Αρης έχει δέσει σαν ομάδα. Έχει ποιότητα και οι έξι Έλληνες παίκτες που βρισκόμαστε στον σύλλογο μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Θεωρώ ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Ο Αρης θα πρωταγωνιστήσει μέχρι το τέλος της Super League. Αυτή η ομάδα είναι ικανή να 'χτυπήσει' ακόμα και την τριάδα. Πέραν του ότι έχουμε ποιότητα σαν ομάδα, έχουμε και βάθος στον πάγκο. Οποιοσδήποτε παίκτης έρθει από τον πάγκο είναι ικανός να βοηθήσει. Απόδειξη σε αυτό που λέω είναι και το ματς με τον Παναθηναϊκό».

Ματζουράκης για τρίτη φορά στην Σκόντα Ξάνθη


Ο  Γιάννης Μαντζουράκης Ο Γιάννης Ματζουράκης για τρίτη φορά στην καριέρα του θα είναι ο τεχνικός της Σκόντα Ξάνθης. Ο "Ρουμάνος" είναι από το πρωί της Δευτέρας στα Πηγάδια και το μόνο που απομένει είναι να ανακοινωθεί και επίσημα από την διοίκηση της ακριτικής ομάδας η πρόσληψή του στην τεχνική ηγεσία.

Ο ομογενής προπονητής, για πρώτη φορά κάθισε στον πάγκο της Σκόντα Ξάνθης την περίοδο 1996-97. Στην πρώτη του θητεία στην ακριτική ομάδα, έμεινε μέχρι και την σαιζόν 1999-2000 όταν και μετακόμισε στον Ολυμπιακό.

Μετά τους "ερυθρόλευκους", πήγε στην Κύπρο, πρώτα στην Ανόρθωση Αμμοχώστου και στην συνέχεια στον Απόλλωνα Λεμεσού μέχρι την περίοδο 2003-2004.

Η επόμενη χρονιά τον βρήκε και πάλι στον πάγκο της Σκόντα Ξάνθης, όπου έμεινε μέχρι και το ξεκίνημα της περιόδου 2006-07. Πήγε και πάλι στην Κύπρο στην συνέχεια στην Ομόνοια Λευκωσίας και επέστρεψε στην Ελλάδα για την Βέροια.

Στην συνέχεια όμως ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ, τον οποίο και δεν κατάφερε να σώσει από τον υποβιβασμό για πρώτη φορά στην ιστορία του στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως είτε στην Ελλάδα, είτε στην Κύπρο, ο Γιάννης Ματζουράκης έχει διατελέσει προπονητής ομάδων μόνο της μεγάλης κατηγορίας και μάλιστα από το ξεκίνημα της καριέρα του την περίοδο 1983-84.

Στο απροχώρητο...


Απογοητευμένος ο Ζαγοράκης Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με τον αγωνιστικό τομέα, όσο με τις αποδοκιμασίες των οπαδών του ΠΑΟΚ, στο πρόσωπο κυρίως του προπονητή. Κατά δεύτερο στράφηκαν εναντίον του Ζαγοράκη που για μια ακόμη φορά, σε στιγμή έντασης, μίλησε περί αποχώρησης.

Αυτό φαίνεται ότι γίνεται η αφορμή για να τεθεί εκ νέου ζήτημα αποχώρησης του Θόδωρου Ζαγοράκη: οι αποδοκιμασίες.

Από την άλλη, βέβαια, υπάρχει έντονος προβληματισμός για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα και το νέο στραβοπάτημα στο ξεκίνημα μια περιόδου, κατά την οποία ο ΠΑΟΚ θέλει να έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τα περσινά.

Ο πήχης έχει τοποθετηθεί ψηλά και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει αγωνιστική συνέπεια και κυρίως αποτελεσματικότητα.

Οι αποδοκιμασίες ήταν έντονες στο περιθώριο της χθεσινής αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό και μετά την ήττα με 1-2. Αυτό που ακολούθησε προκαλεί πολλά ερωτηματικά και δεν αποκλείεται να αποδειχθεί μοιραίο για την οριστική αποχώρηση Ζαγοράκη από την ΠΑΕ.

Μπορεί τα περί παραίτησής του και αποχώρησης από τη διοίκηση πρωτοδικείου να ακούστηκαν και πάλι, χωρίς να υπάρχουν, μέχρι τώρα οριστικές εξελίξεις, κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος για ό,τι ακριβώς ακολουθήσει.

Ο Ζαγοράκης κλείστηκε σπίτι του, δεν εμφανίστηκε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ και φαίνεται ότι θα χρειαστεί αρκετή περισυλλογή για να ξεπεράσει το σοκ της χθεσινής ήττας καθώς και ότι άλλο ακολούθησε.

Έγινε λόγος για ένα έκτακτο διοικητικού συμβούλιο όπου θα συζητηθούν οι τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις. Από την άλλη, όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ θα πάει λίγο αργότερα στην προπόνηση.

Τι έχει σκοπό να ανακοινώσει; Μήπως την αποχώρησή του ή αλλαγές στην ομάδα ξεκινώντας από τον Σάντος;Πηγη Novasports.gr

Ρεάλ Μαδρίτης: Νοκ-άουτ για έξι εβδομάδες ο Ρουντ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η κακοδαιμονία με τους τραυματισμούς που έχουν πλήξει το τελευταίο διάστημα τον Ρουντ Φαν Νίστελροϊ δεν λέει να σταματήσει...

Ο Ολλανδός στράικερ της Ρεάλ Μαδρίτης σημείωσε το βράδυ της Κυριακής το τελευταίο γκολ της "βασίλισσας" στην άνετη νίκη της με 5-0 στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" επί της Χέρεθ, όμως η επιστροφή του στο σκοράρισμα μετά από εννέα "άγονους" μήνες εξαιτίας εγχείρισης στο δεξί γόνατο συνδιάστηκε με ένα καθόλα δυσάρεστο γεγονός.

Αυτό ήταν ο εκ νέου τραυματισμός για τον 33χρονο επιθετικό στην αριστερή γάμπα, με τον μαδριλένικο σύλλογο να γνωστοποιεί πως ο χρόνος αποθεραπείας του υπολογίζεται σε πέντε με έξι εβδομάδες.

Κύρκος αντί Ντάκου στο Πανιώνιος-ΠΑΟΚ

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ένα πέναλτι που δεν καταλόγισε υπέρ του Άρη στη χθεσινή αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό «κόστισε» στον Μιχάλη Ντάκο. Ο εν λόγω διαιτητής φαίνεται πως πήρε μικρή βαθμολογία για την εμφάνισή του στο Ολυμπιακό Στάδιο (από φέτος δεν ανακοινώνονται), η ΚΕΔ αποφάσισε να τον βγάλει από το εξ αναβολής ματς του Πανιωνίου με τον ΠΑΟΚ όπως είχε αρχικά οριστεί και στη θέση του έβαλε τον Δημήτρη Κύρκο.

Όσον αφορά στο άλλο παιχνίδι που δεν είχε γίνει λόγω των πυρκαγιών, το ντέρμπι ΑΕΚ και Ολυμπιακού θα διευθύνει κανονικά την Τετάρτη ο Γιώργος Δαλούκας.

Αναλυτικά:

Πανιώνιος-Πάοκ

Ημέρα Γήπεδο Ώρα

23/09/2009 Νέας Σμύρνης 19.00

Διαιτητής: Κύρκος Δ. (Ηπείρου)
Βοηθοί: Πάνου Γρ. (Αιτωλ/νίας), Παπαχαραλάμπους Κ. (Αθηνών)
4ος Παππάς Α. (Αθηνών)
Παρατηρητής Κουκούλας Γ. (Λέσβου)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Ημέρα Γήπεδο Ώρα

23/09/2009 Ο.Α.Κ.Α. 21.15

Διαιτητής: Δαλούκας Γ. (Θεσσαλίας)
Βοηθοί: Ακρίβος Χρ. (Αθηνών), Βασιλειάδης Λ. (Μακεδονίας)
4ος Σταθόπουλος Γ. ΕΠΣ Αχαίας
Παρατηρητής Παπατριανταφύλου Εμμ. (Κιλκίς)


Συνεχίζει ο Ζαγοράκης!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Παραμένει στη θέση του. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης αποφάσισε να συνεχίσει το έργο του και το μεσημέρι (15:30) θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής για να μιλήσει στον Φερνάντο Σάντος και τους παίκτες.

Στις 13:00 πραγματοποιήθηκε το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ, με αφορμή την ήττα από τον Ολυμπιακό και τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου. Αρχικά υπήρξαν φήμες πως ο Θοδωρής Ζαγοράκης θα παραιτηθεί από την προεδρία. Τελικά, σκεπτόμενος και πιο ψύχραιμα, προτίμησε να παραμείνει στη θέση του.

Τι έπεται; Στις 15:30 θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής, όπου και θα μιλήσει στον προπονητή, Φερνάντο Σάντος και τους παίκτες. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από το συμβούλιο των «ασπρόμαυρων», ο Πορτογάλος θα συνεχίσει να βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο Μπέλαμι χτύπησε τον εισβολέα


Ο Μπέλαμι χτυπάει οπαδό της Γιουνάιτεντ Προβλήματα με το νόμο αναμένεται να έχει ο Γκρεγκ Μπέλαμι, ο οποίος λίγο μετά το γκολ του Μάικλ Οουεν στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων του ντέρμπι του Μάντσεστερ, γρονθοκόπησε οπαδό της Γιουνάιτεντ που είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσει. Δεν κατατέθηκε μήνυση ούτε από τον Ουαλλό παίκτη της Σίτι, ούτε από τον ίδιο τον οπαδό, ωστόσο η αστυνομία τη Δευτέρα σε ανακοίνωση της κάνει γνωστό ότι εξετάζει το συμβάν και ίσως προχωρήσει σε κατηγορίες.

Αυτό δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό που συνέβη στο Οντ Τράφορντ. Την ώρα που οι παίκτες των δύο ομάδων πήγαιναν στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα, ένα κέρμα προσγειώθηκε στο κεφάλι του Γκαρίδο, ο οποίος είχε την ατυχία α περπατάει δίπλα από τον Τέβες. Ο Αργεντινός ήταν ο στόχος του ανεγκέφαλου, ο οποίος δεν σημάδεψε σωστά. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν 12 άτομα στο γήπεδο για αδικήματα δημόσιας τάξης, άλλοι δέκα στην πόλη για επεισόδια, ενώ 51 διώχθηκαν από το "ολντ Τράφορντ" κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Ζαγοράκης: "Παραιτούμαι"!




Ραγδαίες οι εξελίξεις στον ΠΑΟΚ. Μετά τον χθεσινό αγώνα με τον Ολυμπιακό και τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν από την πλευρά των οπαδών προς τον Φερνάντο Σαντος και τον Θοδωρή Ζαγοράκη, ο πρόεδρος του δικεφάλου, εμφανώς απογοητευμένος ενημέρωσε τους συνεργάτες του πως αποφάσισε να παραιτηθεί! Έκτακτο Δ.Σ. σε λίγη ώρα ώστε να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.Πηγη sport24.gr

Ειπε..........................

"Είχαμε ευκαιρίες, αλλά δυστυχώς ο ΠΑΟΚ δεν έχει καμία βοήθεια. Ο Ολυμπιακός βοηθιέται κάπως..."

Αντελίνιο Βιερίνια

("Σπόντες" από τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ για τη διαιτησία του Κάκου)

Ψιθυροι......................

  • Πάντως να χάνεις από τον Ολυμπιακό στην Τούμπα στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με γκολ ενός Αρειανού, αυτό δεν τον θέλει ούτε ο Θεός ούτε ο Διάβολος...
  • "Βράζει από οργή η Μακεδονία. ΟΥΣΤ ξεφτίλες! 'Κατάπιαν' πεντακάθαρο πέναλτι του Αρη. Καλύτερος του Παναθηναϊκού και σκόρερ ο... Αμπρέου", γράφουν οι μεν, "Αμυνα 'περάστε κόσμε' ο ΠΑΟΚ και ο ΟΣΦΠ 2-1 στην... κοιμισμένη Τούμπα", και "Ντροπή του Βορρά! Πέρασε αέρα για 13η σερί χρονιά από την Τούμπα ο ανύπαρκτος Ολυμπιακός" οι δε... Ωραία πράγματα, και ακόμη είμαστε μόλις στην 4η αγωνιστική!
  • Αντιπροσωπεία οπαδών του Αρη κατέθεσε στεφάνι μπροστά στη θύρα των οργανωμένων φίλων του Παναθηναϊκού προς τιμή των δύο αδικοχαμένων φιλάθλων των "πρασίνων".

Αθλητικός Τύπος 21/9/2009



Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Metrosport
Σπορ του Βορρά

Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
The Match
Πατρίς Sport

Πιστός «κανονιέρης»

vieira-inter.jpgΤους λόγους που δεν προχώρησε η μεταγραφή του στην Τότεναμ το καολακίρι εξήγησε ο Πατρίκ Βιεϊρά. Ο Γάλλος μέσος, δεν βρίσκεται στα πλάνα της Ίντερ του Ζοζέ Μουρίνιο και η αγγλική ομάδα εκδήλωσε το ενδιαφέρον της να τον εντάξει στο δυναμικό της. Ωστόσο, ο 33χρονος πρώην άσος της Άρσεναλ τόνισε ότι δεν θα ήταν εύκολο γι αυτόν να επιστρέψει στο Λονδίνο για λογαριασμό άλλης ομάδας.

«Πραγματικά ήθελα να επιστρέψω στην Πρέμιερ Λιγκ και υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από την Τότεναμ. Σέβομαι τον προπονητή της και είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο θα μπορούσα να συνεργαστώ. Μ' αρέσει η προσωπικότητά του και μιλώντας με κάποιους που έχουν συνεργαστεί μαζί του, έμαθα σπουδαία πράγματα γι αυτόν», ανέφερε ο Βιεϊρά.

Παρόλα αυτά ο μέσος της Ίντερ, πρόσθεσε ότι δεν θα μπορούσε να προδώσει την Άρσεναλ που έχει στην καρδιά του, πηγαίνοντας σε ανταγωνιστική ομάδα του Λονδίνου. «Έχοντας αγωνιστεί τόσα χρόνια στην Άρσεναλ δεν θα μπορούσα να πάω σε έναν σύλλογο όπως η Τότεναμ. Δεν ήταν δυνατό να ενταχθώ στο δυναμικό της». Μάκη

Το έριξε στο... μπάσκετ ο Ντέμης

demis_123.jpgΜπορεί ο Ντέμης Νικολαϊδης να έχει απομακρυνθεί από τα ποδοσφαιρικά κοινά της ΑΕΚ και να παρακολουθεί τις προσπάθειες των παικτών του Ντούσαν Μπάγεβιτς ως φίλαθλος, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και με την ομάδα μπάσκετ των «κιτρινόμαυρων».




Συγκεκριμένα ο άλλοτε επιθετικός και πρόεδρος της «ένωσης» έχει ανοίξει παρτίδες με το τμήμα μπάσκετ των «κιτρινόμαυρων» , καθώς η εταιρεία μάρκετινγκ που έχει (Group 11) έχει αναλάβει να βρει χορηγίες στην ΑΕΚ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ώρα των Σπορ ο Ντέμης Νικολαϊδης είχε συνάντηση χτες με τον Μπάμπη Καραμανλή όπου συζήτησαν για τα χορηγικά θέματα στα γραφεία της ΚΑΕ στο Ελληνικό.

Μετά το τέλος της συνάντησης οι δύο άντρες βγήκαν στο παρκέ και άρχισαν τα..σουτάκια με τον Ντέμη Νικολαϊδη να δείχνει ότι έχει ξοδέψει.. χρόνο πάνω και στο συγκεκριμένο άθλημα.

Ο Ντέμης Νικολαϊδης έχει «τρέλα» με τον αθλητισμό και αυτό είχε φανεί τόσο όταν ήταν πρόεδρος της ΑΕΚ που φόραγε συχνά τα ποδοσφαιρικά του και ακολουθούσε το πρόγραμμα της προπονήσης.

Συγχαρητήρια Κόκκαλη

kokkalisparousiasi.jpgΗ ανατροπή του Ολυμπιακού μέσα στην Τούμπα και η νίκη με 2-1 επί του ΠΑΟΚ έφερε τον ενθουσιασμό στο στρατόπεδο των πρωταθλητών Ελλάδας. Μάλιστα, ο Σωκράτης Κόκκαλης αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης στη Θεσσαλονίκη, τηλεφώνησε στον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και του έδωσε συγχαρητήρια για την δουλειά που κάνει με τον Ανδρέα Νινιάδη, ζητώντας του να τα μεταφέρει και στους παίκτες.

«Μπράβο σε όλους σας για τη νίκη και τη σπουδαία εμφάνιση», ήταν τα λόγια του προέδρου των «ερυθρολεύκων» προς τον υπηρεσιακό προπονητή της ομάδας, αφού από την Τετάρτη στο ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στον πάγκο θα κάθεται ο Ζίκο. Λίγο αργότερα, στο ξενοδοχείο όπου επέστρεψε η ομάδα μετά την αναμέτρηση με τον «δικέφαλο» του Βορρά, ο Μπάντοβιτς αφού μετέφερε στους παίκτες του τα προεδρικά συγχαρητήρια, τους ζήτησε να αφοσιωθούν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

«Μπράβο σε όλους για τη μεγάλη επιτυχία. Είχαμε πίστη, πάθος και θέληση όπως είχαμε πει και το καταφέραμε. Οι πανηγυρισμοί όμως πρέπει να σταματήσουν σήμερα κιόλας. Μας περιμένει την Τετάρτη ένα ακόμη πολύ δύσκολο και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και σοβαροί για να μπορέσουμε να κερδίσουμε και μέσα στο ΟΑΚΑ».

Σημαντική χαρακτήρισε ο Αντώνης Νικοπολίδης τη νίκη του Ολυμπιακού μέσα στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ. Ο τερματοφύλακας των «ερυθρολεύκων», τόνισε ότι η ομάδα του έδειξε τον απαιτούμενο χαρακτήρα. «Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα. Είναι πολύ νωρίς για να λέμε ότι ο Ολυμπιακός έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο».

Ζίκο: «'Έχω ευθύνη»

Συνειδητοποιημένος για την ομάδα που έχει αναλάβει είναι ο Ζίκο. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός, δείχνει να γνωρίζει καλά που έχει έρθει κάτι το οποίο φαίνεται και από το κείμενο που ανέβασε στην προσωπική του ιστοσελίδα. «Είναι μεγάλη ευθύνη για μας να κρατήσουμε τον Ολυμπιακό στους τίτλους. Ο Ολυμπιακός είναι μια εξαιρετική ομάδα», είπε ο Ζίκο για να προσθέσει: «Είδα το ματς με την Αλκμάαρ και το κοινό είναι φανατικό», για να συνεχίσει: «Πιστεύω ότι την Τρίτη θα προπονήσω για πρώτη φορά την ομάδα, για το παιχνίδι της Τετάρτης. Το ντεμπούτο μου θα είναι με την ΑΕΚ, ένα κλασικό ντέρμπι. Το ματς θα είχε διεξαχθεί, αλλά είχε αναβληθεί λόγων των πυρκαγιών στην Αθήνα».

Γκολ ο Καπετάνος, νίκη η Ντινάμο...


Ο Παντελής Καπετάνος σκόραρε και πάλι... Ο Παντελής Καπετάνος βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και χάρισε τη νίκη στη Στεάουα (σκόραρε το μοναδικό γκολ της εντός έδρας συνάντησης με την Παντουρίι στο 60ό) στη μετά Μπεργκόντι εποχή. Πλέον, τεχνικός των πρωτευουσιάνων είναι ο Μίχαι Στοίτσιτα με... μεγάλη καριέρα στην Κύπρο.

Νίκη-θρίλερ για τη Ντιναμό Βουκουρεστίου, που επικράτησε 2-1 της Ουνιρέα Ουρζιτσένι, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Ρουμανίας. Οι φιλοξενούμενοι και κάτοχοι του τίτλου, προηγήθηκαν με τον Απόστολ στο 28ο.

Ομως, η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Γιουρόπα Λιγκ αντεπιτέθηκε, ισοφάρισε στο 49ο με τον Αντρέι Κριστέα και εκεί που όλα έδειχναν ότι το ματς θα τελείωνε ισόπαλο, ο Γκάμπριελ Τόριε στο 93ο έγραψε το τελικό 2-1. Ετσι, η ομάδα του Ντάριο Μπονέτι έπιασε τη σημερινή της αντίπαλο, την Κλουζ και τη Στεάουα στη δεύτερη θέση, με 13 βαθμούς, έναν λιγότερο από την πρωτοπόρο, Μπρασόφ.

Ο Μπονέτι χρησιμοποίησε τους: Ντόλχα, Πούλχακ, Γκριγκόρε, Ταμάς, Σκαρλατάκε, Ρους (52ό Αλέξε), Τζακάριτζα, Εντόι, Τόριε, Ζίκου (70ό Νικουλέσκου), Κριστέα.

Πέρασε στο κύπελλο η Στουρμ


Οι παίκτες της Στουρμ Γκρατς Το «εισιτήριο» για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Αυστρίας πήρε η Στουρμ Γκρατς. Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον 6ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Βάτενς χάρη στον τέρμα του Λάβριτς στο 11ο λεπτό με πέναλτι. Στο γ' γύρο, η Στουρμ Γκρατς θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Σάλτσμπουργκ.

Κι άλλη γκέλα ο ΑΠΟΕΛ


Οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ πανηγυρίζουν... Μπορεί στο Τσάμπιονς Λιγκ να τα καταφέρνει περίφημα, αλλά στο εγχώριο πρωτάθλημα βαδίζει από σφαλιάρα σε σφαλιάρα. Ο λόγος για τον ΑΠΟΕΛ, το οποίο κολακεύει η εκτός έδρας ισοπαλία με την ΕΝΠ (με πέναλτι στις καθυστερήσεις ισοφάρισε). Αντίθετα, η Ανόρθωση νίκησε τη Νέα Σαλαμίνα.

Η εξέλιξη των σκορ
ΑΕΛ - ΑΠΕΠ 2-0
1-0 43' Φρέντι
2-0 78' Γκονζάλες

ΕΝΠ - ΑΠΟΕΛ 1-1
1-0 32' Φαν Τόρνουτ
1-1 90+1' πεν. Μιχαήλ

Νέα Σαλαμίνα - Ανόρθωση 1-2
0-1 33' Καφού
0-2 41' Ράμος
1-2 61' Τσιταϊσβίλι

Τεσσάρα της Κλαμπ Μπριζ, "Χ" το ντέρμπι


Φάση από τον αγώνα Μπριζ - Γκενκ Στους τρεις πόντους μείωσε την απόσταση από την κορυφή (εκεί βρίσκεται η Σιντ Τρούιντεν) η Κλαμπ Μπριζ, η οποία συνέτριψε εκτός έδρας τη Βέστερλο με 4-1, ανατρέποντας την εις βάρος της κατάσταση. Για τους φιλοξενούμενους σκόραραν τέσσερις διαφορετικοί παίκτες.

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής, Ατερλεχτ και Γάνδη έμειναν στο 1-1 στην πρωτεύουσα, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο 31, αλλά την ομάδα της Φλάνδρας να ισοφαρίζει άμεσα. Η Αντερλεχτ έμεινε με δέκα παίκτες στο 52ο λόγω αποβολής του Μουσουφά.

Η εξέλιξη του σκορ
Βέστερλο - Κλαμπ Μπριζ 1-4
1-0 (4) Ιακοβένκο
1-1 Πέρισιτς (13)
1-2 Ακπαλά (26)
1-3 Βάργκας (49)
1-4 Κουεμάχα (90)

Αντερλεχτ - Γάνδη 1-1
1-0 (31) Μαζούχ
1-1 Λεγιέ (34)

Ισοπαλίες για Αμβούργο και Μπάγερ


Φάση από το παιχνίδι Λεβερκούζεν-Νυρεμβέργη Εχασε την ευκαιρία η Λεβερκούζεν να μείνει μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας της Μπουντεσλίγκα, καθώς παραχώρησε "λευκή" ισοπαλία στη Βέρντερ Βρέμης. Με τους γηπεδούχους ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός ο Φάνης Γκέκας, όμως δεν τα πήγε καλά και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Μπέντερ. Στον άλλον σημερινό αγώνα, η Φράιμπουργκ πέτυχε απίστευτη νίκη 4-0 επί της Χέρτα στο Βερολίνο, βυθίζοντας στην... απόγνωση τους γηπεδούχους, που παραμένουν στην τελευταία θέση.

Ισόπαλο έληξε τόσο το εντός έδρας παιχνίδι της Μπάγερ Λεβερκούζεν κόντρα στη Βέρντερ Βρέμης (0-0) όσο και το εκτός έδρας του ΑΜβούργου στη Φρανκφούρτη (1-1 με την Αϊντραχτ) με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να παραμείνουν στην κορυφή έχοντας, όμως, πλέ4ον στο -3 την Μπάγερν.

Στο Λεβερκούζεν, ο Φάνης Γκέκας ξεκίνησε στην ενδεκάδα των γηπεδούχων, αλλά ο προπονητής του δεν έμεινε ευχαριστημένος με αποτέλεσμα να τον αντικαταστήσει στο ημίχρονο!

Στη Φρανκφούρτη ο Νίκος Λυμπερόπουλος και ο Γιάννης Αμανατίδης ξεκίνησαν στην ενδεκάδα της Αϊντραχτ, αλλά ο πρώτος αντικαταστάθηκε στο 60ό από τον Κάιο και ο δεύτερος στο 76ο από τον Κορκμάζ.

Στο μεταξύ, χώρισαν οι δρόμοι του Κόλερ με την Μπόχουμ... «Χρωστάμε πολλά στον Μάρσελ Κόλερ. Για τέταρτη συνεχή χρονιά βρισκόμαστε στην Μπουντεσλίγκα κάτω από τις οδηγίες του, ωστόσο συμβαίνουν πράγματα που είχαμε να τα δούμε από τον πρώτο μας υποβιβασμό, το 1993. Του ευχόμαστε τα καλύτερα», δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της Μπόχουμ, Τόμας Ερνστ, ανακοινώνοντας το διαζύγιο των δύο πλευρών.

Τα αποτελέσματα
Αϊντραχτ Φρ.-Αμβούργο 1-1
(32ο Ρους - 8ο Ζε Ρομπέρτο)

Λεβερκούζεν-Βέρντερ Βρέμης 0-0

Χέρτα Βερολίνου-Φράιμπουργκ 0-4
(5ο, 68ο Μπάνοβιτς, 12ο Μακιάντι, 42ο Ιντρίσου)

Μοιράζει πεντάρες η Ρεάλ, ισοπαλία στο "Μεστάγια"


Ο Ρονάλντο πανηγυρίζει με τον Γκούτι Μία ακόμη... πεντάρα, μετά από αυτήν της περασμένης Τρίτης στη Ζυρίχη για το Τσάμπιονς Λιγκ, πέτυχε η Ρεάλ Μαδρίτης, αυτή τη φορά για την πριμέρα ντιβιζιόν. Οι Μαδριλένοι, σε αγώνα για την 3η ημέρα, συνέτριψαν 5-0 την ουραγό Χερέθ, χάρη στα τέρματα των Ρονάλντο (1ο, 75ο), Γκούτι (79ο), Μπενζεμά (82ο) και Φαν Νιστελρόι (89ο). Ηταν η τρίτη νίκη για τη "βασίλισσα" σε ισάριθμους αγώνες του ισπανικού πρωταθλήματος.

Εκπληκτικό ματς στο "Μεστάγια", όπου η Χιχόν αν και αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 24ο λόγω αποβολής του Μίτσελ, απέσπασε ισοπαλία 2-2 από τη Βαλένθια, υποχρεώνοντάς τη στην πρώτη της φετινή απώλεια. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 7ο με τον Μπαράλ, ο Νταβίντ Βίγια προσπάθησε με δυο γκολ (24ο, 60ό) να γυρίσει το ματς για τις "νυχτερίδες", όμως ο Γκρέγκορι στο 86ο χάρισε έναν πολύτιμο βαθμό στη Χιχόν.

Η Ρόμα νίκησε τη Φιορεντίνα


Ο Ντε Ρόσι πανηγυρίζει Η αλλαγή στον πάγκο έκανε καλό στη Ρόμα. Η ομάδα του Ρανιέρι παίζοντας πολύ καλά κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, νίκησε 3-1 τη Φιορεντίνα και ανέβηκε και πάλι στη μέση της βαθμολογίας. Δυο γκολ από τον Τότι και ένα από τον Ντε Ρόσι έκαναν δύσκολη τη ζωή των "βιόλα".

Το αποτέλεσμα
Ρόμα-Φιορεντίνα 3-1
(27ο πεν., 33ο Τότι, 41ο Ντε Ρόσι - 84ο Τζιλαρντίνο

Ανανεώνουν Πουγιόλ και Μάρκες


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μετά τους Λιονέλ Μέσι, Βίκτορ Βαλντές, Γιάγια Τουρέ και τη συμφωνία με τον Αντρές Ινιέστα, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Χουάν Λαπόρτα τόνισε ότι πλέον ήρθε η σειρά των Κάρλες Πουγιόλ και Ράφαελ Μάρκες για την ανανέωση των συμβολαίων τους.

"Υπάρχουν προτάσεις στο τραπέζι για τον Πουγιόλ και τον Μάρκες και περιμένουμε τις απαντήσεις", είπε πιο χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

"Ο σύλλογος έχει κάνει πολύ καλές προσφορές και εκτιμά ότι θα γίνουν αποδεκτές έως το τέλος του χρόνου". Τα συμβόλαια και των δύο παικτών ολοκληρώνονται το 2012 και ο Λαπόρτα θέλει να λυθούν σύντομα οι περιπτώσεις τους.

"Ευχαριστούμε εκείνους τους παίκτες που υπέγραψαν νέα συμβόλαια για τη συμμετοχή τους στο μέλλον του συλλόγου.

Πλέον με τους Πουγιόλ και Μάρκες είναι δύο θέμα που θέλουμε να λύσουμε πριν το τέλος του χρόνου.Θα είναι καλό για τον σύλλογο αν δεν κρατήσουν για μεγάλο διάστημα".

ΠΑΟΚ: Κρίνεται το μέλλον του Σάντος!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Δύσκολες και κρίσιμες ώρες περνά ο Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και με τον τρόπο που αυτή ήρθε, ο Πορτογάλος τεχνικός φαίνεται να έχει χάσει ακόμα και τη στήριξη που του παρείχε η διοίκηση και πρώτα από όλους από τον ίδιο τον πρόεδρο του δικεφάλου, τον Θοδωρή Ζαγοράκη.

Τα ανεπιτυχή αποτελέσματα από την αρχή της σεζόν, με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό από τη Χέρενφεϊν και τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και η κακή εικόνα της ομάδας ακόμα και στις επιτυχίες στο πρωτάθλημα είχαν "γεννήσει" γκρίνιες και μουρμούρα στις εξέδρες της Τούμπας, ακόμα και μέσα στις τάξεις του συλλόγου.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης παρέμεινε μετά το ντέρμπι στα γραφεία της Τούμπας -αποχώρησε στις 2 τα ξημερώματα (!)- και συζήτησε με τους συνεργάτες για το τι μέλλει γενέσθαι στον ΠΑΟΚ, όσον αφορά τη θέση του προπονητή. Πιστός στη λογική πως "δεν πράττουμε εν θερμώ" έφυγε από το γήπεδο του δικεφάλου χωρίς να ανακοινώσει κάποια απόφαση.

Πάντως, το πρωί της Δευτέρας, οι διοικούντες τον ΠΑΟΚ θα έχουν συνάντηση, στην οποία ενδεχομένως θα δώσει το "παρών" και ο Φερνάντο Σάντος, από τον οποίο θα ζητηθούν εξηγήσεις για την εικόνα της ομάδας και τα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Ο Πορτογάλος τεχνικός, πάντως, όπως έλεγε και μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη, γνωρίζει τις πταίει στην ομάδα και ζητά με τον τρόπο του πίστωση χρόνου.

Έτσι, η Δευτέρα θα είναι η πιο κρίσιμη μέρα για τον Σάντος και τον ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Ο Ζαγοράκης έχει δύο πόρτες και πρέπει να ανοίξει τη μία από αυτές. Εϊτε να προβεί σε άμεση αντικατάσταση του Πορτογάλου τεχνικού και να αναζητήσει το διάδοχο που θα του εγγυηθεί πως θα φτάσει τον ΠΑΟΚ ένα σκαλοπάτι παραπάνω από τον προκάτοχο του, είτε θα επιμείνει στην προ-ημερών τοποθέτηση του: πως δηλαδή στηρίζει και πιστεύει στον Σάντος και πως θα πρέπει να σταματήσει η οποιασδήποτε μορφής αμφισβήτηση του έργου του, ζητώντας από όλους τους επικριτές του να κάνουν υπομονή. Ίδωμεν, σε λίγες ώρες, λοιπόν...

Διπλό της Μπενφίκα


Ο Καρντόσο πανηγυρίζει Στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος Πορτογαλίας παραμένει η Μπενφίκα, μετά την σημαντική εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Λεϊρια. Τα γκολ για την αντίπαλο της ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ πέτυχαν οι Σαβιόλα (5ο), Καρντόσο (79ο με πέναλτι), ενώ οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει με αυτογκόλ του Νταβίντ Λουϊζ στο 18ο.

Η σύνθεση της Μπενφίκα: Κουϊμ, Μάξι Περέιρα, Λουϊζάο, Νταβίντ Λουϊζ, Σάφερ, Χάβι Γκαρσία, Ραμίρες (65ο Νούνο Γκόμες), Αϊμάρ, Ντι Μαρία, Κέιρισον (65ο Καρντόσο), Σαβιόλα (81ο Ρούμπεν Αμορίμ).

Τα αποτελέσματα
Ακαντέμικα - Μπελενένσες 1-1
1-0 (5) Πέδρο
1-1 Ντιακιτέ (60)

Ναβάλ - Σετούμπαλ 0-1
0-1 Κάζμιερτσζακ (27)

Νασιονάλ - Μαρίτιμο 2-1
1-0 (36) Εντγκαρ
1-1 Ντζαλμά (57)
2-1 (77) Εντγκαρ

Λεϊρία - Μπενφίκα 1-2
0-1 Σαβιόλα(5)
1-1 (18) αυτογκόλ Λουίζ
1-2 Καρντόσο πέναλτι (79)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μένει ή φεύγει ο Βούκοτιτς;


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μετά τον αγώνα με τον Εργοτέλη ο Μομτσίλο Βούκοτιτς έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Γιάννη Κομπότη. Ο προπονητής του Λεβαδειακού στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έδειξε την πρόθεσή του να φύγει από τον πάγκο του συλλόγου. «Στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές είχαμε τρία εντός έδρας ματς. Δεν ήρθαν τα αποτελέσματα που περιμέναμε. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να κάνω κάτι με το ζόρι. Υπάρχει μια αντίδραση από τον κόσμο που σίγουρα με προβληματίζει. Δεν είναι εύκολο να δουλεύεις κάτω από πίεση και να μην έχεις ηρεμία. Δεν μένω πουθενά με το ζόρι. Θα μιλήσω με τον πρόεδρο και θα δούμε τι θα γίνει», τόνισε ο Μαυροβούνιος τεχνικός. Ο πρόεδρος της ομάδας από την πλευρά του έχει ενοχληθεί από την μέχρι τώρα αγωνιστική εικόνα του συλλόγου και σήμερα αναμένεται να πάρει την απόφαση για το αν ο Βούκοτιτς θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα της Λιβαδειάς.

ΑΡΗΣ: Θλάση ο Ναφτί!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Αρκετά σοβαρός φαίνεται πως είναι ο τραυματισμός του Μεχντί Ναφτί. Ο Τυνήσιος μέσος τραυματίστηκε στο 30ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και το ιατρικό επιτελείο των «κίτρινων» έκανε λόγο για θλάση στον δικέφαλο. Αν τελικά επαληθευτούν οι φόβοι των γιατρών της ομάδας, τότε ο 31 ετών παίκτης θα απουσιάσει από τους αγωνιστικούς χώρους για περίπου έναν μήνα.

Εξάλλου, ο Ναφτί θα εξεταστεί εκ νέου σήμερα για να διαπιστωθεί το ακριβές πρόβλημά του και να αποφασιστεί το πρόγραμμα αποθεραπείας που θα ακολουθήσει, ώστε να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στις υποχρεώσεις των Θεσσαλονικέων. Έτσι, ο Ιομάρ Μαζίνιο καλείται να βρει λύση στην απουσία του πρώην ποδοσφαιριστή της Μπέρμιγχαμ.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Ένα μήνα εκτός ο Καρντόσο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ακτινογραφία έκανε ο Οράσιο Καρντόσο για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος, μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα με τον Πανιώνιο. Ο Αργεντινός μέσος έχει υποστεί εξάρθρωση δευτέρου βαθμού στην αριστερή κλείδα και θα μείνει με το χέρι του ακινητοποιημένο για τρεις εβδομάδες. Σήμερα ο 29χρονος παίκτης θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία προκειμένου να αποφασιστεί αν θα χρειαστεί επέμβαση και να εκτιμηθεί ο συνολικός χρόνος αποθεραπείας του.
Εκτός για λίγες ημέρες θα μείνει και ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ. Ο 26χρονος Κροάτης ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα και θα ξεκουράσει το πόδι του για μερικές ημέρες. Ωστόσο ως την Τετάρτη αναμένεται να επιστρέψει κανονικά στις προπονήσεις.