Σάββατο 13 Απριλίου 2013

«Εμείς θα βγούμε Τσάμπιονς Λιγκ»

Ξεπέρασε τον τραυματισμό του και πλέον, είναι έτοιμος να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του είναι ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης.

«Εμείς θα βγούμε Τσάμπιονς Λιγκ»

Αναλυτικά:

«Έχω ξεπεράσει τον τραυματισμό μου, είμαι εκατό τοις εκατό έτοιμος για να βοηθήσω την ομάδα μου. Ήρθε σε μια κακή χρονική στιγμή αυτός ο τραυματισμός αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να μάθεις να γίνεσαι καλύτερος και δυνατότερος και πιστεύω πως κι εγώ θα το καταφέρω».

Τι διαπίστωσες βλέποντας την ομάδα στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις αυτό το διάστημα που ήσουν εκτός;

«Η ομάδα έχει βελτιωθεί πάρα πολύ όσον αφορά και το αμυντικό κομμάτι αλλά και το επιθετικό. Είμαστε πιο σίγουροι - πιστεύω - με την μπάλα στα πόδια, δημιουργούμε πιο εύκολα ευκαιρίες και αυτό που έχω παρατηρήσει επίσης είναι ότι στην άμυνα δε δεχόμαστε πλέον εύκολα ευκαιρίες. Ενώ κάτι που γινόταν παλιά και δεχόμασταν εύκολα γκολ τώρα αυτά τα έχουμε βελτιώσει κι η δουλειά φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Και από τη βαθμολογική θέση που είμαστε δεύτεροι, ξεπεράσαμε και την Τρίπολη και γενικότερα από την εικόνα της ομάδας που στα τελευταία ματς είναι πάρα πολύ καλή».

Να υποθέσω λοιπόν, ότι κρίνεις πως η ομάδα βρίσκεται στην κατάλληλη κατάσταση για να μπει στην τελική ευθεία και στο πρωτάθλημα και μετέπειτα στα πλέι οφ αλλά και στους ημιτελικούς του Κυπέλλου;

«Πιστεύω ναι .. πως είμαστε σε καλή φόρμα θα έλεγα, έχουμε συνεχόμενες νίκες, τώρα βέβαια μπαίνουμε σε μια δύσκολη σειρά αγώνων με το Κύπελλο, αργότερα με τα πλέι οφ. Αλλά πιστεύω πως θα μπορέσουμε ν' ανταπεξέλθουμε και να καταφέρουμε το καλύτερο δυνατό στο τέλος, που θα είναι φυσικά η συμμετοχή μας στον τελικό αλλά κι η έξοδος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ».

Είστε επαγγελματίες και το πλέον φυσικό είναι να σκέφτεστε την επόμενη αγωνιστική σας υποχρέωση. Σύμφωνα μ' αυτήν τη σκέψη λοιπόν, αυτός που σας περιμένει την Κυριακή είναι ο Λεβαδειακός στην έδρα του. Πρόκειται για έναν αντίπαλο που παίξατε και στο Κύπελλο. Περιμένεις διαφορετικό αγώνα σε σχέση με τον αντίστοιχο αγώνα του Κυπέλλου, λαμβάνοντας φυσικά υπ' όψη πως υπήρξε και αλλαγή τεχνικής ηγεσίας στους Βοιωτούς;

«Αυτό ακριβώς, η ομάδα του Λεβαδειακού έχει αλλάξει προπονητή αλλά δε νομίζω να δω κάτι πολύ διαφορετικό. Δεν είναι - γενικά - ομάδα που θα βγει πολύ μπροστά. Προσπαθεί . είναι καλά στην αμυντική της λειτουργία και πιστεύω πως εμείς θα έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού μέσα στον Λεβαδειακό. Θα κρατάμε την μπάλα και πιστεύω πως πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας. Όπως είπατε κι εσείς, είμαστε επαγγελματίες, κοιτάμε μόνο το ματς με τον Λεβαδειακό, το ματς της Τρίπολης μπορεί να περιμένει. Να πάρουμε τους τρεις βαθμούς που θέλουμε τη νίκη φυσικά σε κάθε παιχνίδι».

Ο Λεβαδειακός από βαθμολογικής άποψης παρουσιάζεται αδιάφορος. Για την ομάδα του ΠΑΟΚ δεν ισχύει το ίδιο, δεδομένου ότι προσπαθεί να κρατήσει τη δεύτερη θέση. Ελλοχεύει εδώ ένας κίνδυνος, υπάρχει κάποια «παγίδα» αναφορικά με το πόσο μπορεί να επηρεάσει αυτό το δεδομένο σαν ψυχολογία τις δυο ομάδες;

«Δε νομίζω, εμείς κοιτάμε μόνον τη δικιά μας ομάδα. Κοιτάμε το πώς θα είμαστε καλύτεροι μέσα στο γήπεδο. Θέλουμε να πάρουμε τις δυο νίκες στα δυο τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος για να έχουμε αυτή τη βαθμολογική διαφορά - και να την αυξήσουμε κιόλας για να μπούμε με καλύτερη βαθμολογία στα πλέι οφ. Κι όπως είπα για μας δεν είναι κανένα ματς αδιάφορο, δε μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλες ομάδες, πρέπει να κάνουμε το 2Χ2 και στο τέλος να μπούμε στα πλέι οφ με καλύτερους βαθμούς από τις άλλες ομάδες».

Δεύτερες, τρίτες σκέψεις για τον πρώτο ημιτελικού του Κυπέλλου κάνετε;

«Εντάξει, σίγουρα υπάρχει στην πίσω άκρη του μυαλού μας ότι θα έχουμε δυο δύσκολα ματς με την Τρίπολη αλλά όπως είπα και πριν, αυτό που προέχει είναι το ματς με τον Λεβαδειακό. Θέλουμε τη νίκη και μετά, μόλις τελειώσει το ματς με τον Λεβαδειακό θα μπορούμε να δουλέψουμε - βέβαια σε μικρό χρονικό διάστημα - πάνω στο ματς με την Τρίπολη».

Αν την Κυριακή χρειαστεί να παίξεις στη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα θα είσαι έτοιμος;

«Ναι, εννοείται . έχω παίξει και στο παρελθόν, στην προετοιμασία φέτος το ίδιο. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα, δε με αγχώνει αυτό. Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου και πιστεύω πως μπορώ ν' ανταπεξέλθω και στο αριστερό άκρο της άμυνας».

Μισός Αστέρας στο Βικελίδης!!

Μετά βίας συμπλήρωσε 18άδα για το ματς με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Αστέρας Τρίπολης.

Μισός Αστέρας στο Βικελίδης
Η προσπάθεια του Αστέρα Τρίπολης να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά από δύο διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα δυσκολεύει. Όχι μόνο επειδή την Κυριακή αντιμετωπίζει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον Άρη που παίζει για τη σωτηρία του, αλλά κυρίως λόγω των απουσιών.

Ο Σάκης Τσιώλης δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Σανκαρέ, Ράγιος, Άλβαρες και Ουσέρο, και τους τραυματίες Μπαρτολίνι, Φούλοπ και Περόνε, αλλά και ο Τσαμπούρης. Στην αποστολή επιστρέφουν οι Γιαλούσης, Καστέλς, Ρούσσης, Σέτι, Έγκον και Μπακασέτας.

Πιθανότερη σύνθεση είναι η ακόλουθη: Μπαντή, Κοντοές, Κουρμπέλης, Πιπίνης, Φορμίκα, Καστέλς, Σέτι, Ναβάρο, Κάφα, Φραγκουλάκης και Καλαντζής.

Αναλυτικά η 18μελής αποστολή: Μπαντής, Γεωργακόπουλος, Γιαλούσης, Πιπίνης, Φορμίκα, Κοντοές, Καστέλς, Ρούσσης, Κουρμπέλης, Σέτι, Ναβάρο, Φραγκουλάκης, Κάφα, Ντε Μπλάσις, Έγκον, Καλαντζής, Λένσε και Μπακασέτας. πηγή: sport-fm.gr

Δώνης: «Με εμπιστεύεται η διοίκηση»

Το αίσθημα της εμπιστοσύνης νιώθει από την πλευρά της διοίκησης ο Γιώργος Δώνης. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ τόνισε πως όσα έχουν ακουστεί για το συμβόλαιο του είναι ψέμματα.

Δώνης: «Με εμπιστεύεται η διοίκηση»
Ακλόνητος παραμένει ο Γιώργος Δώνης στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Ο Έλληνας τεχνικός νιώθει ασφάλεια και εμπιστοσύνη από την πλευρά της διοίκησης και συνεχίζει να δουλεύει προκειμένου ο «Δικέφαλος του Βορρά» να φτάσει στους στόχους του.

Διαβάστε όσα είπε στον «ΣΚΑΪ» ο Γιώργος Δώνης:

Για τη δική του δουλειά:
«Η δική μας δουλειά είναι λίγο περίεργη γιατί πρέπει να τη βγάλουν κάποιοι άλλοι. Οι ποδοσφαιριστές δηλαδή. Δεν εξαρτάται δηλαδή μόνο από τον προπονητή και δεν ξέρει και το διάστημα που θα βγει η δουλειά του. Όποιος προσπαθεί, όποιος έχει τη γνώση, γιατί είναι ένας συνδυασμός το πως θα τη μεταφέρεις τη γνώση , πως θα προπονήσεις, το ψυχολογικό και άλλα. Είναι ένα σύνθετο κομμάτι για το πώς θα έρθουν τα αποτελέσματα».

Για την πίεση που υπάρχει στον ΠΑΟΚ και προς αυτόν συγκεκριμένα: «Η πίεση στο ποδόσφαιρο πάντα υπάρχει. Πολλές φορές δεν πρέπει να αγχώνονται οι άλλοι για μένα γιατί εγώ δεν αγχώνομαι για τον εαυτό μου. Στο θέμα της δουλειάς, ο κάθε προπονητής έχει άγχος. Σενάρια πάντα θα υπάρχουν. Δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον κόσμο τι έκανε ο κάθε προπονητής ή παίκτης για το συμβόλαιο του. Νιώθω ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου, στη δουλειά μου, όχι μόνο για τους στόχους του κυπέλλου και του πρωταθλήματος, αλλά και στην ανάπτυξη παικτών. Υπάρχουν πολλά πράγματα που έχουν ειπωθεί για το συμβόλαιο μου και είναι ψέματα».

Για τις μεταγραφές του καλοκαιριού και τα ονόματα που ήδη ακούγονται όπως αυτό του Ανελκά: «Το να μπούμε στην ονοματολογία που θα γίνεται ένα πανικός αυτό το διάστημα, για τον Ανελκά ή για άλλους δεν έχει κανένα νόημα. Εμείς πρέπει να υποστηρίξουμε το δικό μας πλάνο. Είναι ένας συνδυασμός έμπειρων παικτών, έχουμε και σταρ αλλά όχι και να κολλήσουν τα τελευταίας τους ποδοσφαιρικά ένσημα. Ο ίδιος ο Ανελκά δύσκολα θα ερχόταν στον ΠΑΟΚ».

Για τους ημιτελικούς του Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης: «Έχουμε δύο παιχνίδια πολύ δύσκολα. Ο Αστέρας είναι πολύ καλή ομάδα, έμπειρη, έχει τον ίδιο κορμό εδώ και δύο χρόνια, με ποδοσφαιριστές που μπορεί να είναι ξένοι αλλά έχουν ποιότητα. Περιμένουμε δύο δύσκολα παιχνίδια .Θέλουμε να νικήσουμε στην έδρα μας με μηδέν παθητικό και μετά θα δούμε και τη ρεβάνς».

Για τους στόχους της ομάδας: «Εδώ που έχουμε φτάσει είναι πολύ βασικό να πάμε με μία διαφορά στα πλέι οφ και να μπορέσουμε να περάσουμε στον τελικό και να διεκδικήσουμε το τρόπαιο. Η δική μας ομάδα είχε κάποιους στόχους από την αρχή, τα πράγματα στην πορεία διαφοροποιήθηκαν προς το καλύτερο. Όταν είσαι προπονητής σε μια μεγάλη ομάδα οι στόχοι είναι αντίστοιχα μεγάλη».

Ενοχλήσεις ο Κοντρέρας!

Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Πάμπλο Κοντρέρας στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό λόγω ενοχλήσεων.

Ενοχλήσεις ο Κοντρέρας
Απρόοπτο πρόβλημα προέκυψε στον Ολυμπιακό. Στην τελευταία προπόνηση πριν το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στο «Καραϊσκάκη» ο Χιλιανός αμυντικός αισθάνθηκε ενοχλήσεις.

Μένει να φανεί αν το πρόβλημα αυτό είναι αρκετό για να στοιχίσει στον πολύπειρο στόπερ την παρουσία του τουλάχιστον στην αποστολή της αναμέτρησης για την 29η αγωνιστική.

Ο Μίτσελ δεν αντιμετωπίζει άλλα αγωνιστικά προβλήματα.πηγή: sport-fm.gr

Φόβος και τρόμος!!

Με φόρα από την Ευρώπη, Μπάγερν Μονάχου και Ντόρτμουντ σκόρπισαν τον... φόβο και τον τρόμο στη Bundesliga, με επιβλητικές νίκες κόντρα σε Νυρεμβέργη και Γκρόιτερ Φιρτ, αντίστοιχα.

Φόβος και τρόμος
Τι κι αν έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα εδώ και καιρό. Η Μπάγερν Μονάχου δεν δείχνει οίκτο κόντρα σε κανένα αντίπαλο. Τελευταίο «θύμα» της η Νυρεμβέργη την οποία φιλοδώρησε με 4-0 μέσα στην “Allianz Arena.


Εξίσου επιβλητική ήταν και η Ντόρτμουντ, που εξασφάλισε κι αυτή μεσοβδόμαδα το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ διέλυσε 6-1 την υποβιβασμένη Γκρόιτερ Φιρτ.

Βασικός για την Φορτούνα Ντίσελντορφ ήταν ο Στέλιος Μαλεζάς, στο ισόπαλο 2-2 με την Βέρντερ Βρέμης.

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 12/4

Φράιμπουργκ-Ανόβερο 3-1
(24’ Σουλτζ, 44’ Κρουζ, 73’ Σμιντ-36’ Ράους)

Σάββατο 13/4

Μπάγερν Μονάχου-Νυρεμβέργη 4-0
(5’ Μπόατενγκ, 17’ Γκόμεζ, 24’ Ραφίνια, 56’ Σακίρι)

Βόλφσμπουργκ-Χόφενχαϊμ 2-2
(13’ Άρνολντ, 86’ Νάλντο-35’ πεν. Σαλίχοβιτς, 63’ Μπεκ)

Μάιντς-Αμβούργο 1-2
(86’ Πάρκερ-62’, 81’ Χονγκ Μιν Σον)

Γκρόιτερ Φιρτ-Ντόρτμουντ 1-6
(71’ Πριμπ-12’, 45’ Γκέτσε, 15’, 33’ Γκουντογκάν, 29’ Μπλαστσικόφσκι, 81’ Λεβαντόφσκι)

Φορτούνα Ντίσελντορφ-Βέρντερ Βρέμης 2-2
(2’, 49’ Ράιζινγκερ-16’ Γιουνιούτζοβιτς, 70’ αυτ. Λάτκα)

Σάλκε-Λεβερκούζεν (19:30)

Κυριακή 14/4

Στουτγκάρδη-Γκλάντμπαχ (16:30)
Άουγκσμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (18:30)

Η επόμενη (30η) αγωνιστική

Παρασκευή 19/4

Γκλάντμπαχ-Άουγκσμπουργκ 21:30

Σάββατο 20/4

Λεβερκούζεν-Χόφενχαϊμ (16:30)
Ντόρτμουντ-Μάιντς
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Σάλκε
Αμβούργο-Φορτούνα Ντίσελντορφ
Ανόβερο-Μπάγερν Μονάχου
Βέρντερ Βρέμης-Βόλφσμπουργκ (19:30)

Κυριακή 21/4

Στουτγκάρδη-Φράιμπουργκ (16:30)
Νυρεμβέργη-Γκρόιτερ Φιρτ (18:30) πηγή: sport-fm.gr

Με Μπαϊκαρά στο ΟΑΚΑ!!

Ο Ντενίζ Μπαϊκαρά συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του Πανθρακικού για το ματς παραμονής με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Με Μπαϊκαρά στο ΟΑΚΑ
Στη διάθεση του Παύλο Δερμιτζάκη για την κρίσιμη αναμέτρηση του Πανθρακικού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ την Κυριακή (19:00, Novasports 2) συμπεριλήφθηκε ο Ντενίζ Μπαϊκαρά. Ο Τούρκος μέσος ένιωσε χθες κάποιες ενοχλήσεις στον προσαγωγό, αλλά έβγαλε χωρίς πρόβλημα το σημερινό πρόγραμμα. Έτσι θα ακολουθήσει την αποστολή για την Αθήνα.

Η ομάδα της Κομοτηνής δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα. Αναλυτικά η αποστολή έχει ως εξής: Βρονταράς, Μπαϊκαρά, Σερφά, Λουσέρο, Μουνάφο, Λαδάκης, Παπαδόπουλος, ,Μελίσσης, Σαρακατσάνος, Κουτσόπουλος, Μακρυδημήτρης, Βαϊρουά, Τζάνης, Ντιόγκο, Μίνγκας, Κάσελαν, Χρήστου, Στάθης και Σκλιοπίδης. πηγή: sport-fm.gr

Όταν θυμούνται οι παλιοί…!!

Ανδρέας Παπαεμαννουήλ και Θανάσης Αγγελής θυμήθηκαν τα ντέρμπι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού και έδωσαν τις δικές του εξηγήσεις για το αυριανό ντέρμπι.

Όταν θυμούνται οι παλιοί…
Μπορεί να έχουν αλλάξει τα πράγματα στο ποδόσφαιρο αλλά η μπάλα παραμένει στρογγυλή. Ανδρέας Παπαεμαννουήλ και Θανάσης Αγγελής, δύο παίκτες που διακρίθηκαν στην εποχή τους φορώντας την φανέλα των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού αντίστοιχα, μίλησαν στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο για το αυριανό ντέρμπι των «αιωνίων».

Διαβάστε όσα είπαν στην εκπομπή «Τα διαμάντια είναι παντοτινά» και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο οι:

Παπαεμαννουήλ Ανδρέας (παλαίμαχος παίκτης του Παναθηναϊκού):


«Εκείνη την εποχή δεν είχαμε τα σύγχρονα μέσα που έχουν τώρα. Τότε έπαιζε ρόλο το φυσικό χάρισμα. Σε τέτοια ντέρμπι μεγάλη σημασία έχει το γόητρο. Το να κερδίσεις τον Ολυμπιακό ή να χάσεις από τον Ολυμπιακό ήταν το θέμα. Προτιμούσαμε να μην πληρωθούμε για να νικήσουμε τον Ολυμπιακό. Κι αν ρωτήσετε τους τότε παίκτες του Ολυμπιακού το ίδιο θα σας πουν. Για τον Παναθηναϊκό φέτος είναι η χειρότερη χρονιά στην ιστορία του αλλά πιστεύω πως πρέπει να πάει για να κερδίσει όποια και να είναι η διαφορά μεταξύ τους. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα και φαίνεται παντού αυτό. Ο Παναθηναϊκός όμως παίζει τα ρέστα του και με την πλάτη στον τοίχο».

Αγγελής Θανάσης (παλαίμαχος παίκτης του Ολυμπιακού):

«Υπάρχει πίεση στα ματς μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Όπως να το κάνουμε, όπως και να είναι οι ομάδες σε οποιαδήποτε κατάσταση είναι πραγματικά ντέρμπι. Έτσι ήταν παλιά γιατί τώρα υπάρχουν αρκετοί ξένοι και δεν το νιώθουν τόσο πολύ. Θα έδινα τα πάντα για να μπορούσα να ξαναπαίξω σε ένα ντέρμπι αλλά το πλήρωμα του χρόνου έχει έρθει».

Τα 106 σενάρια για τον υποβιβασμό!!

Έξι ομάδες, Άρης, Πανθρακικός, Βέροια, ΑΕΚ, ΟΦΗ και Πλατανιάς, εμπλέκονται σε συνολικά 106 (!) σενάρια υποβιβασμού εν όψει των δύο τελευταίων αγωνιστικών της Σούπερ Λίγκας.

Τα 106 σενάρια για τον υποβιβασμό!
Οποιαδήποτε άποψη κι αν έχει ο καθένας για την ποιότητα του φετινού πρωταθλήματος, είναι βέβαιο ότι δεν θα έχει και πολλά να πει για τον ανταγωνισμό που αφορά τον υποβιβασμό και την αγωνία που χτυπάει... κόκκινο, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος. Ενδεικτικό του ανταγωνισμού και της αγωνίας είναι το γεγονός ότι υπάρχουν 106(!) σενάρια υποβιβασμού τα οποία έχει καταγράψει με όλες τις λεπτομέρειες το σημερινό φύλλο της εφημερίδας "Επενδυτής".

Το πλήρες θέμα της εφημερίδας "Επενδυτής"

Δύο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Super League, η κατάσταση παραπέμπει σε θρίλερ, ειδικά από τη στιγμή που στον… χορό του Ζαλόγγου συμμετέχουν ο Άρης και -πολύ περισσότερο- η «πρωτάρα» ΑΕΚ. Κι ενώ οι μάχες με φόντο την παραμονή κόβουν την ανάσα, τα συνολικά σενάρια ισοβαθμιών ανέρχονται στα 106! Κριτήρια κατάταξης: οι βαθμοί των ισοβαθμούντων στους μεταξύ τους αγώνες και εν συνεχεία η διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες. Πάντως, και οι έξι ομάδες που εμπλέκονται στα σενάρια υποβιβασμού κρατούν ακόμη την τύχη στα δικά τους χέρια. Τη δεδομένη στιγμή, στον Πλατανιά αρκούν δύο βαθμοί, στον ΟΦΗ τέσσερις, στην ΑΕΚ τέσσερις, εναλλακτικά μια νίκη με 2-0 επί του Πανθρακικού, στη Βέροια τέσσερις, στον Πανθρακικό έξι, ή μια νίκη επί της ΑΕΚ, και στον Άρη έξι.

Υποβιβασμός στους 29 βαθμούς
Υποβιβάζεται ο Άρης.

Υποβιβασμός στους 30 βαθμούς
1. Στην τριπλή ισοβαθμία Άρη, Βέροιας, Πανθρακικού, υποβιβάζεται ο Άρης.
2. Στην τριπλή ισοβαθμία Άρη, Βέροιας, ΑΕΚ, υποβιβάζεται η Βέροια.
3.,4. Στις ισοβαθμίες Άρη, Πανθρακικού ή Άρη, Βέροιας, υποβιβάζεται ο Άρης.
5. Στην ισοβαθμία Άρης - ΑΕΚ, η σωτηρία θα κριθεί σε μπαράζ.

Υποβιβασμός στους 31/32 βαθμούς
6. Στην πενταπλή ισοβαθμία Άρη, ΟΦΗ, ΑΕΚ, Βέροιας, Πανθρακικού, υποβιβάζεται ο Άρης.
7. Στην τετραπλή ισοβαθμία ΟΦΗ, ΑΕΚ, Βέροιας, Πανθρακικού, υποβιβάζεται ο Πανθρακικός.
8. Στην τετραπλή ισοβαθμία Άρη, Βέροιας, ΟΦΗ, Πανθρακικού, υποβιβάζεται ο Άρης.
9. Στην τετραπλή ισοβαθμία Άρη, ΟΦΗ, Βέροιας, ΑΕΚ, υποβιβάζεται η Βέροια.
10. Στην τετραπλή ισοβαθμία Άρη, ΟΦΗ, Πανθρακικού, ΑΕΚ, υποβιβάζεται ο Άρης.
11. Στην τριπλή ισοβαθμία Άρη, ΟΦΗ, ΑΕΚ, υποβιβάζεται ο Άρης.
12. Στην τριπλή ισοβαθμία Άρη, ΑΕΚ, Βέροιας, υποβιβάζεται η Βέροια.
13. Στην τριπλή ισοβαθμία Άρη, ΑΕΚ, Πανθρακικού, υποβιβάζεται ο Άρης.
14. Στην τριπλή ισοβαθμία Άρη, Πανθρακικού, Βέροιας, υποβιβάζεται ο Άρης.
15. Στην τριπλή ισοβαθμία Άρη, ΟΦΗ, Βέροιας, υποβιβάζεται ο Άρης.
16. Στην τριπλή ισοβαθμία Άρη, ΟΦΗ, Πανθρακικού, υποβιβάζεται ο Άρης.
17. Στην τριπλή ισοβαθμία ΑΕΚ, ΟΦΗ, Βέροιας, υποβιβάζεται η Βέροια.
18. Στην τριπλή ισοβαθμία ΑΕΚ, ΟΦΗ, Πανθρακικού, υποβιβάζεται ο ΟΦΗ.
19. Στην τριπλή ισοβαθμία ΑΕΚ, Βέροιας, Πανθρακικού, υποβιβάζεται ο Πανθρακικός.
20. Στην τριπλή ισοβαθμία ΟΦΗ, Βέροιας, Πανθρακικού, υποβιβάζεται ο Πανθρακικός
21.,22.,23. Στις ισοβαθμίες Άρη - Πανθρακικού, Άρης - Βέροιας, Άρη - ΟΦΗ, υποβιβάζεται ο Άρης.
24., 25. Σε ισοβαθμία Άρη - ΑΕΚ, ΟΦΗ - ΑΕΚ, οι δύο ομάδες οδηγούνται σε μπαράζ.
26. Σε ισοβαθμία Πανθρακικού - Βέροιας, υποβιβάζεται, ο Πανθρακικός.
27. Σε ισοβαθμία Πανθρακικού - ΟΦΗ, υποβιβάζεται, ο ΟΦΗ.
28., 29. Σε ισοβαθμία ΑΕΚ - Βέροιας, ΟΦΗ - Βέροιας υποβιβάζεται η Βέροια.
30. Σε ισοβαθμία Πανθρακικού - ΑΕΚ, υποβιβάζεται η ΑΕΚ.

Υποβιβασμός στους 33 βαθμούς
31. Στην εξαπλή ισοβαθμία Άρη, ΟΦΗ, ΑΕΚ, Βέροιας, Πανθρακικού, Πλατανιά υποβιβάζεται ο Άρης.
32. Στην πενταπλή ισοβαθμία Άρη, ΟΦΗ, ΑΕΚ, Βέροιας, Πανθρακικού, υποβιβάζεται ο Άρης.
33. Στην πενταπλή ισοβαθμία Πλατανιά, ΟΦΗ, ΑΕΚ, Βέροιας, Πανθρακικού, έπειτα από νίκη της ΑΕΚ επί του Πανθρακικού, υποβιβάζεται ο Πανθρακικός.
34., 35., 36., 37. Στην πενταπλή ισοβαθμία Πλατανιά, ΟΦΗ, ΑΕΚ, Βέροιας, Πανθρακικού, έπειτα από νίκη του Πανθρακικού επί της ΑΕΚ, υποβιβάζεται η Βέροια.
Αν η Βέροια έχει επικρατήσει με 3-0 του Πλατανιά και ο Πανθρακικός έχει κερδίσει με διαφορά ενός τέρματος την ΑΕΚ, ΟΦΗ, Βέροια και Πανθρακικός οδηγούνται σε μπαράζ.
Αν η Βέροια έχει κερδίσει με 3-0 τον Πλατανιά και ο Πανθρακικός έχει κερδίσει την ΑΕΚ με διαφορά δύο τερμάτων ή περισσότερων, τότε ΟΦΗ και Βέροια οδηγούνται σε μπαράζ.
Αν η Βέροια έχει κερδίσει με 4-0 τον Πλατανιά και ο Πανθρακικός έχει κερδίσει την ΑΕΚ με διαφορά δύο τερμάτων ή περισσότερων, υποβιβάζεται ο ΟΦΗ.
38. Στην πενταπλή ισοβαθμία Πλατανιά, Άρη, ΑΕΚ, Βέροιας, Πανθρακικού, υποβιβάζεται ο Άρης.
39. Στην πενταπλή ισοβαθμία Πλατανιά, Άρη, ΟΦΗ, ΑΕΚ, Πανθρακικού, υποβιβάζεται ο Άρης.
40. Στην τετραπλή ισοβαθμία Άρη, ΟΦΗ, Πανθρακικού, ΑΕΚ, υποβιβάζεται ο Άρης.
41. Στην τετραπλή ισοβαθμία Άρη, Πανθρακικού, Βέροιας, ΑΕΚ, υποβιβάζεται ο Άρης.
42. Στην τετραπλή ισοβαθμία Πανθρακικού, Βέροιας, ΑΕΚ, ΟΦΗ, υποβιβάζεται η Βέροια.
43. Στην τετραπλή ισοβαθμία Άρη, ΟΦΗ, Πανθρακικού, Βέροιας, υποβιβάζεται ο Άρης.
44. Στην τετραπλή ισοβαθμία Άρη, ΟΦΗ, ΑΕΚ, Βέροιας, υποβιβάζεται η Βέροια.
45. Στην τετραπλή ισοβαθμία Άρη, ΟΦΗ, Πανθρακικού, Πλατανιά, υποβιβάζεται ο Άρης.
46. Στην τετραπλή ισοβαθμία Άρη, ΟΦΗ, Πλατανιά, Βέροιας, υποβιβάζεται ο Άρης.
47. Στην τετραπλή ισοβαθμία ΟΦΗ, Πλατανιά, Βέροιας, Πανθρακικού, υποβιβάζεται ο Πανθρακικός.
48. Στην τετραπλή ισοβαθμία Άρη, Πλατανιά, Βέροιας, Πανθρακικού, υποβιβάζεται ο
Άρης.
49. Στην τετραπλή ισοβαθμία Πλατανιά, Πανθρακικού, ΑΕΚ, ΟΦΗ, έπειτα από νίκη της ΑΕΚ επί του Πανθρακικού, υποβιβάζεται ο ΟΦΗ.
50. Στην τετραπλή ισοβαθμία Πλατανιά, Πανθρακικού, ΑΕΚ, ΟΦΗ, έπειτα από νίκη του Πανθρακικού επί της ΑΕΚ, υποβιβάζεται η ΑΕΚ.
51. Στην τετραπλή ισοβαθμία Πλατανιά, Πανθρακικού, ΑΕΚ, Άρη, υποβιβάζεται ο Άρης.
52. Στην τετραπλή ισοβαθμία Πλατανιά, ΑΕΚ, Άρη, ΟΦΗ, υποβιβάζεται ο Άρης.
53. Στην τετραπλή ισοβαθμία Πλατανιά, ΑΕΚ, ΟΦΗ, Βέροιας, υποβιβάζεται η Βέροια.
54. Στην τετραπλή ισοβαθμία Πλατανιά, ΑΕΚ, Βέροιας, Άρη, υποβιβάζεται ο Άρης.
55. Στην τετραπλή ισοβαθμία Πλατανιά, ΑΕΚ, Βέροιας, Πανθρακικού, υποβιβάζεται ο Πανθρακικός.
56. Στην τριπλή ισοβαθμία Άρη, Πανθρακικού, ΑΕΚ, έπειτα από νίκη της ΑΕΚ επί του Πανθρακικού, υποβιβάζεται ο Άρης.
57. Στην τριπλή ισοβαθμία Άρη, Πανθρακικού, ΑΕΚ, έπειτα από νίκη του Πανθρακικού επί της ΑΕΚ, υποβιβάζεται η ΑΕΚ.
58. Στην τριπλή ισοβαθμία ΟΦΗ, Πανθρακικού, ΑΕΚ, έπειτα από νίκη της ΑΕΚ επί του Πανθρακικού, υποβιβάζεται ο ΟΦΗ.
59. Στην τριπλή ισοβαθμία ΟΦΗ, Πανθρακικού, ΑΕΚ, έπειτα από νίκη του Πανθρακικού επί της ΑΕΚ, υποβιβάζεται η ΑΕΚ.
60. Στην τριπλή ισοβαθμία Άρη, ΟΦΗ, Πανθρακικού, υποβιβάζεται ο Άρης.
61. Στην τριπλή ισοβαθμία Άρη, ΟΦΗ, ΑΕΚ, υποβιβάζεται ο Άρης
62. Στην τριπλή ισοβαθμία Άρη, ΟΦΗ, Βέροιας, υποβιβάζεται ο Άρης.
63. Στην τριπλή ισοβαθμία Άρη, Πανθρακικού, Βέροιας, υποβιβάζεται ο Άρης.
64. Στην τριπλή ισοβαθμία ΟΦΗ, Βέροιας, Πανθρακικού, υποβιβάζεται ο Πανθρακικός.
65. Στην τριπλή ισοβαθμία Άρη, ΑΕΚ, Βέροιας, υποβιβάζεται η Βέροια.
66. Στην τριπλή ισοβαθμία ΑΕΚ, ΟΦΗ, Βέροιας, υποβιβάζεται η Βέροια.
67. Στην τριπλή ισοβαθμία ΑΕΚ, Βέροιας, Πανθρακικού, έπειτα από νίκη της ΑΕΚ επί του Πανθρακικού, υποβιβάζεται ο Πανθρακικός.
68. Στην τριπλή ισοβαθμία ΑΕΚ, Βέροιας, Πανθρακικού, έπειτα από νίκη του Πανθρακικού επί της ΑΕΚ, υποβιβάζεται η Βέροια.
69. Στην τριπλή ισοβαθμία Βέροιας, Πανθρακικού, Πλατανιά, υποβιβάζεται ο Πανθρακικός.
70. Στην τριπλή ισοβαθμία Πανθρακικού, Πλατανιά, ΟΦΗ, υποβιβάζεται ο ΟΦΗ.
71. Στην τριπλή ισοβαθμία Άρη, Πλατανιά, Πανθρακικού, υποβιβάζεται ο Άρης.
72. Στην τριπλή ισοβαθμία Άρη, Πλατανιά, ΑΕΚ, υποβιβάζεται ο Άρης.
73. Στην τριπλή ισοβαθμία Πλατανιά, ΑΕΚ, Πανθρακικού, έπειτα από νίκη της ΑΕΚ επί του Πανθρακικού, υποβιβάζεται ο Πανθρακικός.
74. Στην τριπλή ισοβαθμία Πλατανιά, ΑΕΚ, Πανθρακικού, έπειτα από νίκη του Πανθρακικού επί της ΑΕΚ, υποβιβάζεται η ΑΕΚ.
75. Στην τριπλή ισοβαθμία Πλατανιά, ΑΕΚ, ΟΦΗ, υποβιβάζεται ο ΟΦΗ.
76., 77., 78 Στην τριπλή ισοβαθμία Βέροιας, Πλατανιά, ΑΕΚ, υποβιβάζεται η Βέροια, εκτός αν έχει κερδίσει με 5-0 τον Πλατανιά, οπότε οι δύο ομάδες οδηγούνται σε μπαράζ. Με 6-0, υποβιβάζεται ο Πλατανιάς.
79. Στην τριπλή ισοβαθμία Πλατανιά, Άρη, Βέροιας, υποβιβάζεται ο Άρης.
80. Στην τριπλή ισοβαθμία Πλατανιά, Άρη, ΟΦΗ, υποβιβάζεται ο Άρης.
81. Στην τριπλή ισοβαθμία Πλατανιά, ΟΦΗ, Βέροιας υποβιβάζεται ο Πλατανιάς.
82., 83., 84., 85. Στις ισοβαθμίες Άρη - Πλατανιά, Άρη - Πανθρακικού, Άρη - Βέροιας, Άρη - ΟΦΗ, υποβιβάζεται ο Άρης.
86., 87., 88. Σε ισοβαθμία Πλατανιά - ΑΕΚ, Άρη - ΑΕΚ, ΟΦΗ - ΑΕΚ οι δύο ομάδες οδηγούνται σε μπαράζ.
89., 90. Σε ισοβαθμία Πανθρακικού - Πλατανιά, Πανθρακικού - Βέροιας, υποβιβάζεται, ο Πανθρακικός.
91., 92. Σε ισοβαθμία Πανθρακικού - ΟΦΗ, Πλατανιά - ΟΦΗ, υποβιβάζεται, ο ΟΦΗ.
93., 94. Σε ισοβαθμία ΑΕΚ - Βέροιας, ΟΦΗ - Βέροιας υποβιβάζεται η Βέροια.
95. Σε ισοβαθμία Πλατανιά - Βέροιας, υποβιβάζεται ο Πλατανιάς.
96. Σε ισοβαθμία Πανθρακικού - ΑΕΚ με νικητή τον Πανθρακικό στο αυριανό ματς, υποβιβάζεται η ΑΕΚ.
97., 98. Σε ισοβαθμία Πανθρακικού - ΑΕΚ με νικήτρια την ΑΕΚ στο αυριανό ματς, οι δύο ομάδες οδηγούνται σε μπαράζ. Αν η διαφορά της νίκης είναι μεγαλύτερη από ένα γκολ, υποβιβάζεται ο Πανθρακικός.

Υποβιβασμός στους 34 βαθμούς
99. Σε ισοβαθμία Πανθρακικού - ΑΕΚ, υποβιβάζεται η ΑΕΚ.
100. Στην τριπλή ισοβαθμία ΑΕΚ, Πανθρακικού, Βέροιας, υποβιβάζεται ο Πανθρακικός.
101. Στην τριπλή ισοβαθμία ΑΕΚ, Πανθρακικού, ΟΦΗ, υποβιβάζεται ο ΟΦΗ.
102. Στην τριπλή ισοβαθμία ΑΕΚ, Πανθρακικού, Πλατανιά, υποβιβάζεται η ΑΕΚ.
103. Στην τετραπλή ισοβαθμία Πανθρακικού, Βέροιας, ΑΕΚ, ΟΦΗ, Πανθρακικός και ΟΦΗ οδηγούνται σε μπαράζ.
104. Στην τετραπλή ισοβαθμία Πλατανιά, Πανθρακικού, ΑΕΚ, ΟΦΗ, υποβιβάζεται ο ΟΦΗ.
105. Στην τετραπλή ισοβαθμία Πλατανιά, ΑΕΚ, Βέροιας, Πανθρακικού, υποβιβάζεται ο Πανθρακικός.
106. Στην πενταπλή ισοβαθμία Πλατανιά, ΟΦΗ, ΑΕΚ, Βέροιας, Πανθρακικού, υποβιβάζεται ο Πανθρακικός.

Κύμα αισιοδοξίας στον Άρη!!

Αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις του Άρη αφού θεωρούν πως το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης θα ανοίξει μετά το Πάσχα και θα αποφασίσει να μπει τελικά στο άρθρο 99.

Κύμα αισιοδοξίας στον Άρη
Από την στιγμή που το Δημόσιο δεν παραστάθηκε στην χθεσινή, επεισοδιακή εκδίκαση της αίτησης του Άρη για την υπαγωγή του στο άρθρο 99, το νομικό επιτελείο της ομάδας είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο πως τελικά θα πετύχει τον στόχο του.

Το Δημόσιο είναι ο βασικότερος πιστωτής των «κιτρίνων», που εκπροσωπεί το 52% και δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να αντιδικήσει και αυτό εκτιμάται ως θετική εξέλιξη που μπορεί να αποτυπωθεί και σε απόφαση ανοίγματος της διαδικασίας εξυγίανσης, σε 30-40 μέρες και απαρχή για την υπαγωγή του Άρη στο άρθρο 99 που θα σηματοδοτήσει την προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης.

Αντίθετα από το Δημόσιο, κύρια παρέμβαση κατά της αίτησης του Άρη άσκησαν το ΙΚΑ, ο Διγενής Λακκώματος και από τους 49 πρώην ποδοσφαιριστές- πιστωτές, μόνο ο Μιχάλης Σηφάκης. Το δεύτερο θετικό για τους «κίτρινους» είναι η διατήρηση της προσωρινής διαταγής που προφυλάσσει την ΠΑΕ από τους πιστωτές της μέχρι την έκδοση της απόφασης και θεωρείται σημαντικό, αφού περιλαμβάνει και τις αποφάσεις των διαιτητικών οργάνων της ΕΠΟ.πηγή: sport-fm.gr

«Όποιος έρχεται στο “Καραϊσκάκη” είναι σίγουρα χαμένος»

Το γήπεδο και ο κόσμος του Ολυμπιακού έπαιξαν μεγάλο ρόλο για να πάρει η ομάδα το 40ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, σύμφωνα με όσα είπε ο Κώστας Μανωλάς.

«Όποιος έρχεται στο “Καραϊσκάκη” είναι σίγουρα χαμένος»
Ο Κώστας Μανωλάς είναι από τους διακριθέντες ποδοσφαιριστές της φετινής χρονιάς του Ολυμπιακού. Ο νεαρός στόπερ διεκδίκησε θέση βασικού και την πήρε παρά την ηλικία του και το γεγονός πως ήρθε το καλοκαίρι στην ομάδα.

Ο Μανωλάς στην πρώτη του χρονιά στους Πειραιώτες ήδη έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα ενώ περιμένει πώς και πώς να πάρει και το κύπελλο. Σύμφωνα με όσα εξομολογήθηκε στην Stadio, ο κεντρικός αμυντικός των ερυθρολεύκων» πιστεύει πως για την επιτυχημένη φετινή πορεία της ομάδας ευθύνεται πάρα πολύ ο κόσμος και το γήπεδο «Καραϊσκάκης» και είπε χαρακτηριστικά ό,τι όποιος έρχεται στην έδρα του Ολυμπιακού είναι σίγουρα χαμένος.

Διαβάστε όσα είπε ο Κώστας Μανωλάς στην εφημερίδα «Stadio»:

Η σεζόν φτάνει προς το τέλος της. Θα μπορούσες, ακόμη και τώρα, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε, να κάνεις έναν απολογισμό; Σε προσωπικό, αλλά και σε ομαδικό επίπεδο;

«Μπορώ να πω με μεγάλη σιγουριά ότι η εφετινή σεζόν, σε προσωπικό, αλλά και σε ομαδικό επίπεδο, ήταν η καλύτερη της επαγγελματικής μου καριέρας. Από τότε που άρχισα να παίζω ως επαγγελματίας, πριν από 5 χρόνια δηλαδή, κρατώ αυτή τη σεζόν ως την καλύτερή μου. Είμαι πραγματικά πολύ ικανοποιημένος και από την προσωπική μου απόδοση, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο μου φέρθηκαν όλοι στον Ολυμπιακό. Ελπίζω να μπορέσω να συνεχίσω με αυτό τον ρυθμό και σε αυτό το επίπεδο, αλλά και να βελτιωθώ, φυσικά!».

Περίμενες ότι όταν υπέγραφες στον Ολυμπιακό, αλλά και λίγο αργότερα, όταν ξεκινούσε η ποδοσφαιρική αυτή χρονιά, ότι θα είχε τέτοια εξέλιξη για εσένα;

«Είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος πιστεύει πάρα πολύ στις δυνατότητές του. Πιστεύω πάρα πολύ στον εαυτό μου. Ήμουν της άποψης ότι μέσα από τη σκληρή δουλειά, για την οποία είχα προετοιμαστεί, θα μπορούσα να έχω μια καλή εξέλιξη στον Ολυμπιακό και, κατ’ επέκταση, μια καλή σεζόν. Να γίνω βασικός στον Ολυμπιακό -αυτή ήταν η σκέψη μου. Βέβαια, αυτό που θεωρώ πιο σημαντικό και παράλληλα πιο δύσκολο δεν είναι τόσο το να κατακτήσεις αυτό το πράγμα. Το να πάρεις φανέλα βασικού σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Πιο δύσκολο, αλλά και πιο ουσιώδες, είναι να καταφέρεις να την κρατήσεις αυτή τη θέση».

Ποιες είναι οι σκέψεις που κάνεις σχετικά με αυτό; Με το να διατηρηθείς, δηλαδή, στο υψηλότερο επίπεδο και να παραμείνεις βασικό στέλεχος της ενδεκάδας του Ολυμπιακού;

«Μία σκέψη και μόνο: δουλειά. Δεν υπάρχει η έννοια «εφησυχασμός» στο μυαλό μου. Δεν επαναπαύομαι και δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, έχω γύρω μου εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές και, ειδικότερα στη θέση όπου αγωνίζομαι, η ομάδα είναι πλήρης και ο ανταγωνισμός για μία θέση βασικού είναι μεγάλος».

Αναφερόμενος στους συμπαίκτες σου, κεντρικούς αμυντικούς του Ολυμπιακού, μου δίνεις το πάτημα για να θυμηθώ ότι έχεις αγωνιστεί, πλέον, δίπλα σε όλους. Υπάρχει κάποιος με τον οποίο νιώθεις ότι «έδεσες» περισσότερο;

«Δεν νομίζω ότι μπορώ να πω ότι «έδεσα» με κάποιον περισσότερο ή λιγότερο. Με όλα τα παιδιά έπαιξα πάρα πολύ καλά. Όλοι όσοι ανήκουν στην ομάδα μας και αγωνίζονται στη θέση μου είναι εξαιρετικοί στόπερ. Και ο Κοντρέρας και ο Σιόβας, ακόμη και ο Παπάζογλου, που έπαιξε κάποιες φορές. Φυσικά και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, για τον οποίο… αχρείαστα κάνω ειδική μνεία, αφού όλοι γνωρίζουν την αξία του και το πόσο σημαντικός είναι για τον Ολυμπιακό. «Δέσαμε» όλα τα παιδιά και μπορούσαμε κατά τη διάρκεια της σεζόν να κάνουμε και… ροτέισον μεταξύ μας».

Είχαμε συζητήσει στο παρελθόν για την επικείμενη, τότε, επιστροφή του Αβραάμ Παπαδόπουλου στη δράση. Όταν αυτό πραγματοποιήθηκε και παίξατε μαζί, ποιες ήταν οι σκέψεις που έκανες; Θυμάμαι ότι το περίμενες πώς και πώς…

«Κοίταξα να δω, στην πράξη πλέον, το πώς μπορούμε να «δέσουμε» πιο καλά και άμεσα, προκειμένου να βοηθήσουμε μαζί, από το κέντρο της άμυνας, την ομάδα μας. Στόχος είναι, φυσικά, να κρατάμε πάντα το «μηδέν» στην άμυνα και αυτό ήταν και τότε στο μυαλό μου, όταν επέστρεψε ο Αβραάμ».

Ο δρόμος προς το τέταρτο αστέρι δεν ήταν εύκολος για τον Ολυμπιακό, όμως το «μηδέν» στην άμυνα, που λες, έπαιξε σε πολλά σημεία σημαντικό ρόλο για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Σωστά;

«Βέβαια. Όπως λέμε ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, έτσι ισχύει και το ανάποδο. Η καλύτερη επίθεση είναι ή μπορεί να αρχίσει, εν πάση περιπτώσει, από την άμυνα. Αν πίσω είμαστε καλοί και κρατάμε το «μηδέν» παθητικό, δίνουμε στους επιθετικούς μας μία ακόμη καλύτερη ευκαιρία να σκοράρουν, νιώθοντας μεγαλύτερη ασφάλεια, και να φέρουν το παιχνίδι εκεί που το θέλουμε. Το ποδόσφαιρο είναι συλλογική προσπάθεια όμως, δεν βασίζεται στην ατομική πρωτοβουλία μόνο. Γι’ αυτό τον λόγο χρειάζεται όλη η ομάδα να προσφέρει, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά».

Ποια άλλα στοιχεία έπαιξαν, κατά την άποψή σου, ρόλο στο να φτάσει ο Ολυμπιακός στο 40ό πρωτάθλημα της ιστορίας του;

«Νομίζω ότι η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στην ομάδα μας και τις υπόλοιπες του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι εμφανής και, παράλληλα, βασικός παράγοντας για να φτάσουμε φέτος στο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έχει δύο ενδεκάδες, οι οποίες θα μπορούσαν όχι απλώς να σταθούν, αλλά να είναι αναντικατάστατες σε οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα. Πέραν αυτού, υπάρχει το στοιχείο του κόσμου. Το στοιχείο του γηπέδου μας, του «Καραϊσκάκη». Μπορεί να χάσαμε από τον Ατρόμητο, αλλά αυτή ήταν και η μοναδική μας ήττα. Όποιος αντίπαλος έρχεται στο «Καραϊσκάκη» είναι σίγουρα χαμένος».

Αναφερόμενος στο κομμάτι των φιλάθλων του Ολυμπιακού, πώς έζησες εσύ, σε αυτή την πρώτη σου χρονιά, τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα σε εκείνους και την ομάδα;

«Ο κόσμος μας πραγματικά στηρίζει πάρα πολύ την ομάδα μας. Είτε παίζει εντός έδρας είτε εκτός. Το είδαμε αρκετές φορές εφέτος, όταν οι φίλαθλοί μας ήταν κοντά μας, δημιουργώντας πολύ ωραία εξέδρα για εμάς. Τώρα περιμένουμε να ζήσουμε και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, κατά το οποίο είμαι βέβαιος ότι το «Καραϊσκάκη» θα είναι γεμάτο. Ήδη εξ όσων γνωρίζω τα εισιτήρια έχουν κάνει, εν πολλοίς, φτερά, όπως λέμε. Σίγουρα η ομάδα μας οφείλει πολλά στον κόσμο της για το γεγονός ότι είναι τόσο ψηλά».

Πώς αισθάνθηκες όταν και μαθηματικά ο Ολυμπιακός έφτασε το τέταρτο αστέρι στη φανέλα του;

«Περήφανος. Για την ομάδα, για τον κόσμο, για τους συμπαίκτες μου. Παλέψαμε πολύ κατά τη διάρκεια της σεζόν για να επιτύχουμε αυτό για τον κόσμο και στο τέλος τα καταφέραμε και δικαιωθήκαμε. Είναι μια ιστορική χρονιά για τον Ολυμπιακό και δεν θα μπορούσα παρά να είμαι χαρούμενος που βοήθησα και εγώ να επιτευχθεί ο στόχος».

Πόσο δύσκολο ήταν για τον Ολυμπιακό να φτάσει στο τέταρτο αστέρι;

«Η βαθμολογική διαφορά μπορεί να είναι μεγάλη, αλλά οι αριθμοί είναι αριθμοί. Εμείς ξέρουμε ότι όταν όλες οι ομάδες μας αντιμετώπιζαν, μας έκαναν τη ζωή πολύ δύσκολη, αφού έδιναν το 200% για να μας κερδίσουν! Είναι δεδομένο ότι απέναντι στον πρώτο, όπως ήταν ο Ολυμπιακός και από πέρυσι, όλοι κάτι έχουν να αποδείξουν. Και ήθελαν να το αποδείξουν, κυρίως, στα μεταξύ μας παιχνίδια. Δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε στο πρωτάθλημα, αλλά το καταφέραμε και μάλιστα εμφατικά!».

Πώς προετοιμάζεσαι εσύ για ένα τέτοιο ματς;

«Είμαι άνθρωπος στον οποίο αρέσει πάρα πολύ να παίζει σε τέτοιο ρυθμό. Σε τέτοια ένταση, όπως υπάρχει πάντα σε ένα ντέρμπι σαν αυτό. Ελπίζω και τώρα να είμαι βασικός με την ομάδα μου. Είμαι πάρα πολύ καλά προετοιμασμένος να αγωνιστώ για να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό, εκπληρώνοντας ακόμη έναν στόχο».

Υπάρχει άγχος;

«Όχι, δεν υπάρχει άγχος, γιατί πιστεύω ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε».

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για έναν ποδοσφαιριστή να παραμένει ήρεμος πριν από ένα τέτοιο ματς, όπως είσαι εσύ τώρα;

«Αν πιστεύεις στις δυνατότητές σου και σε εκείνες της ομάδας σου, δεν υπάρχει λόγος να είσαι αγχωμένος. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να σκεφτείς. Σκέφτεσαι ότι η ομάδα σου είναι καλύτερη από τον αντίπαλο και πως αν παίξει αυτό που ξέρει, μπορεί να κερδίσει. Αυτό σε καθησυχάζει, αλλά δεν επαναπαύεσαι -για να μην παρεξηγηθώ».

Ποιος είναι κατά την άποψή σου ο λόγος για τον οποίο αυτό το ντέρμπι διαφοροποιείται ακόμη και από τα υπόλοιπα μεγάλα ματς του Ολυμπιακού, με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ κ.λπ.;

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μάχη του ελληνικού ποδοσφαίρου, ανάμεσα σε δύο παραδοσιακά τεράστιες δυνάμεις. Είναι διαχρονικά το μεγαλύτερο ντέρμπι της Ελλάδας και αυτό δεν αλλάζει στη συνείδηση του κόσμου. Υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό».

Πώς βιώνεις εσύ, στην πρώτη σου χρονιά στον Ολυμπιακό, αυτή την αντιπαλότητα με τον Παναθηναϊκό και την καυτή ατμόσφαιρα γύρω από ένα ντέρμπι;

«Έχω ζήσει και στο παρελθόν, και ας μην αγωνιζόμουν στον Ολυμπιακό, όλη αυτή την ατμόσφαιρα που υπάρχει γύρω απ’ αυτό το παιχνίδι. Έχω αποκτήσει πλέον μια εμπειρία σε αυτό και ελπίζω να το ζήσω ξανά τώρα, μέσα από το γήπεδο!».

Πέντε φορές έχει προταθεί στον Ολυμπιακό ο Σισοκό!!

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά πέντε φορές φέρεται να έχει προταθεί στον Ολυμπιακό ο Ιμπραήμ Σισοκό, ο οποίος όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό τη νέα περίοδο.

Πέντε φορές έχει προταθεί στον Ολυμπιακό ο Σισοκό
Να τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στο αυριανό ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού θα βρεθούν αρκετοί σκάουτερ και μεταξύ αυτών θα υπάρχει και εκπρόσωπος της Βόλφσμπουργκ.

Μάλιστα, το όνομα που έχει δηλωθεί από τη γερμανική ομάδα είναι αυτό του Κλάους Άλοφς, τον τεχνικό διευθυντή των «λύκων». Τα… πρώτα σενάρια έκαναν λόγο για αναθέρμανση ενδιαφέροντος για τον Βιεϊρίνια, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται. Οι άλλες φήμες ήταν για συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό σχετικά με το μέλλον του Σισοκό στους «πράσινους» και κάποιες άλλες που έλεγαν για πρόταση των Γερμανών στον Ολυμπιακό για τον Ιβοριανό!

Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» αποκάλυψαν πως ο Σισοκό έχει προταθεί στο σύνολο 5 φορές αλλά δεν έδειξαν διάθεση να ασχοληθούν με την περίπτωση του. Βέβαια, η Βόλφσμπουργκ κοιτάει και παίκτες του Ολυμπιακού όπως ο Μανωλάς και ο Μήτρογλου.πηγή: sport-fm.gr

Θέλει Αμπντούν η Μπεσίκτας!!

Τον Τζαμέλ Αμπντούν έχει βάλει στο μάτι η Μπεσίκτας σύμφωνα με τον Τύπος του Τουρκίας.

Θέλει Αμπντούν η Μπεσίκτας
Ψηλά στην μεταγραφική λίστα της Μπεσίκτας βρίσκεται ο Τζαμέλ Αμπντούν, όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet. Οι Τούρκοι τον έχουν τσεκάρει αρκετές φορές και φαίνεται πως ο Αλγερινός έχει όλα τα στοιχεία του ποδοσφαιριστή που ψάχνουν για να ενισχυθούν.

Βεβαια, δεν αναφέρεται τίποτα για χρήματα ή για επίσημη πρόταση και στον Ολυμπιακό δεν έχει έρθει τίποτα από Τουρκία μεριά. Πάντως το δημοσίευμα γράφει πως αντίπαλος της Μπεσίκτας στην διεκδίκηση του Αμπντούν είναι η Μαρσέιγ.
πηγή: sport-fm.gr

Πώς αλλάζουν τα πράγματα μέσα σε ένα χρόνο…!!

Ο Παναθηναϊκός με έναν Λέτο… δαιμονισμένο, πήγε στο περσινό ντέρμπι στο Καραϊσκάκη με τον τίτλο του φαβορί αφού οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνονταν ακόμη, αλλά φέτος, τα πράγματα είναι τόσο διαφορετικά…

Πώς αλλάζουν τα πράγματα μέσα σε ένα χρόνο…
Τα ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού μαγνητίζουν πάντοτε το ποδοσφαιρικό κοινό. Αλλά είναι τόσο περίεργο μερικές φορές, το γεγονός πως μέσα σε ένα χρόνο μπορούν να αλλάξουν τόσο πολύ οι ισορροπίες. Με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, την περσινή και φετινή μάχη των «αιωνίων» στο Καραϊσκάκη και την κατάσταση που βρίσκονταν οι ομάδες πριν από αυτό.

Στο περσινό πρωτάθλημα, οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχτηκαν τους «πράσινους» την 8η αγωνιστική. Ο Παναθηναϊκός ήταν 1ος στην βαθμολογία και κατέβαινε στο Φάληρο έχοντας ρίξει τριάρες στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αποδίδοντας παράλληλα εκπληκτικό ποδόσφαιρο. Οι Λέτο-Κλέιτον στην επίθεση με τους Κουίνσι-Ζέκα στα πλάγια και τον Κατσουράνη… μαέστρο, ήταν μια πεντάδα ποδοσφαιριστών που είχαν βρει εξαιρετική χημεία και το «τριφύλλι» βρίσκονταν σε εξαιρετική κατάσταση έχοντας ψυχολογία στα ύψη και πεποίθηση πως το διπλό στο Καραϊσκάκη θα έρχονταν ότι και να γίνει!

Στην αντίπερα όχθη, ο Ολυμπιακός ήταν δεύτερος έχοντας δύο ισοπαλίες στο πρωτάθλημα χωρίς να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και στην Ευρώπη ήταν τελευταίος στον όμιλο του. Υποδέχονταν τον Παναθηναϊκό κουρασμένος από τα συνεχή παιχνίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό με σκοπό να πάρει την νίκη για να βρεθεί στην κορυφή του πρωταθλήματος και να κόψει τον… αέρα των πράσινων που εκείνη τη στιγμή, έδειχναν πολύ πιο δυνατοί.

Αποτέλεσμα; 1-1. Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα, προηγήθηκε με τον Ζέκα στο 17’, έχασε ευκαιρίες για το 0-2 με σπουδαιότερη αυτή του Λέτο που σταμάτησε στο δοκάρι σε ένα δαιμονισμένο «πράσινο» 35λεπτο. Από εκεί και έπειτα ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές, ισοφάρισε με τον Τζεμπούρ στο 48’ και ακολούθως πίεσε πολύ στο «φλεγόμενο» Καραϊσκάκη για να πάρει την νίκη, την οποία, εάν δεν υπήρχε ο εκπληκτικός Καπίνο, θα την έιχε κατακτήσει. Αυτό το ματς, ενδεχομένως να αφύπνισε τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι στην συνέχεια έκαναν μια ονειρεμένη σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Μέσα σε μόλις ένα χρόνο, όλα δείχνουν τόσο διαφορετικά… Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, δεν έχει κανένα άγχος, είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να προσφέρει μια… γιορτή στους οπαδούς του που θα κατακλύσουν το φαληρικό γήπεδο και θα ζητάνε το… κεφάλι του Παναθηναϊκού, ο οποίος ενδεχομένως να βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση της ιστορίας του.

Από την περσινή ομάδα του Παναθηναϊκού αποχώρησαν σχεδόν όλοι οι πρωτοκλασάτοι του ποδοσφαιριστές λόγω των δυσβάσταχτων οικονομικών προβλημάτων και ο κόσμος των «ερυθρόλευκων» το βλέπει ως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία η ομάδα του να… ξεφτιλίσει τον αιώνιο αντίπαλο και να τον αποτελειώσει, αφού οι «πράσινοι» είναι με το ένα πόδι εκτός Ευρώπης και ψυχολογία στο ναδίρ.

Παρόλα αυτά, αν και το μομέντουμ των δύο ομάδων είναι πολύ διαφορετικό από της περσινής χρονιάς, τα ντέρμπι είναι τα μοναδικά παιχνίδια που οι προβλέψεις δεν είναι ποτέ εύκολες και το ποδόσφαιρο το άθλημα που επιβεβαιώνει τον παραπάνω κανόνα… πηγή: sport-fm.gr

Ο «Ζαγόρ» ενώνει;

Η ενεργοποίηση του Θοδωρή Ζαγοράκη στα κοινά του ΠΑΟΚ από τον Ιβάν Σαββίδη θεωρείται δεδομένη αλλά μπορεί να συνυπάρξει με Βρύζα και Τσιστιακόφ;

Ο «Ζαγόρ» ενώνει;
Ο Ιβάν Σαββίδης έχει αποφασίσει να δώσει ρόλο συμβούλου στον Θοδωρή Ζαγοράκη και απομένει το τυπικό κομμάτι. Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ πιστεύει πως η έλευση του «Ζαγόρ» θα συσπειρώσει τον κόσμο και όσους μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα αλλά υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αυτή η κίνηση να φέρει αντιδράσεις.

Κι αυτό γιατί στην διοίκηση υπάρχουν οι Ζήσης Βρύζας και Γκερμάν Τσιστιακόφ. Οι σχέσεις του Ζαγοράκη με τον Βρύζα δεν είναι και τόσο καλές αφού στο τέλος της κοινής τους θητείας στον ΠΑΟΚ βρέθηκαν σε αντίπαλα στρατόπεδα. Μπορούν άραγε να ρίξουν και οι δύο πλευρές νερό στο κρασί τους και να αφήσουν οποιαδήποτε κόντρα που έχουν μεταξύ τους πίσω για το καλό του «Δικεφάλου του Βορρά»;

Επίσης, ο Ζαγοράκης αναμένεται μετά το καλοκαίρι να έχει αυξημένες αρμοδιότητες και το θέμα είναι από ποιον θα αφαιρεθούν αυτές. Ο Βρύζας ήδη περιορίζεται από την παρουσία του Τσιστιακόφ, με τον οποίο συνεργάζονται άψογα για τον σχεδιασμό της ομάδας αλλά εφόσον έρθει ο Ζαγοράκης τότε τα πράγματα αλλάζουν.

Το σίγουρο είναι πως μόνο ενδιαφέρουσα θα είναι η επαναδραστηριοποίηση του Ζαγοράκη στα του ΠΑΟΚ. πηγή: sport-fm.gr

Εστιάζει στον Χολέμπας ο Βονόρτας!!

Τη μέτρια απόδοση του Χολέμπας στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο θυμήθηκε ο Γιάννης Βονόρτας και εκεί θέλει να… χτυπήσει.

Εστιάζει στον Χολέμπας ο Βονόρτας
Οι δοκιμές θα συνεχίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή για τον Γιάννη Βονόρτα και το τι σχήμα θα κατεβάσει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Έλληνας τεχνικός φαίνεται να καταλήγει στις επιλογές του αλλά κύριο μέλημά του είναι να «χτυπήσει» την πλευρά των «ερυθρολεύκων» που πονά.

Αυτή είναι η πτέρυγα του Χολέμπας. Ο Βονόρτας θυμάται πως ο Χάρης Μαυρίας στο πρώτο μεταξύ τους ματς έκανε μεγάλο ματς και δεν άφησε σε ησυχία τον διεθνή αριστερό μπακ του Ολυμπιακού αλλά δυστυχώς ο Μαυρίας είναι νοκ άουτ. Τον ρόλο του θα πάρει ο Μπαρμπαρούσης, ο οποίος από πίσω του θα έχει τον έμπειρο Γιούρκα Σεϊταρίδη. Έτσι, ο Βονόρτας ελπίζει πως και θα περιορίσει τον Χολέμπας στα κατεβάσματα του και θα τον απειλήσει επιθετικά.

Στην άλλη πτέρυγα, ο Έλληνας τεχνικός σκέφτεται να τοποθετήσει τον Σισοκό, ο οποίος θα έχει απέναντι του τον Παπάζογλου, έναν παίκτη που δεν ανεβαίνει στην επίθεση οπότε θα έχει πιο ξεκούραστο έργο. Φυσικά τις τελικές σκέψεις του ο Βονόρτας δεν τις έχει δείξει όπως και δύσκολα θα το κάνει σήμερα αφού όπως όλα δείχνουν θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή.

Ο Βιτόλο χθες δεν προπονήθηκε λόγω κάποιων ενοχλήσεων στο γόνατο, αλλά εκτιμάται πως θα είναι έτοιμος. Εφόσον ο Ισπανός είναι διαθέσιμος, το σχήμα του Παναθηναϊκού αναμένεται να είναι το εξής: Καρνέζης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουμσόνγκ, Μαρίνος, Σεϊταρίδης, Βιτόλο, Σο, Σισοκό, Ζέκα, Μπαρμπαρούσης και Τοτσέ. πηγή: sport-fm.gr

«Την άλλη εβδομάδα…»

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα πληρωθούν οι παίκτες του Πανιωνίου, σύμφωνα με την ενημέρωση του Βαγγέλη Σουφλέρη στο «κυανέρυθρο» τμήμα.

«Την άλλη εβδομάδα…»
Την υπόσχεση ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα πάρουν κάποια χρήματα έδωσε ο Βαγγέλης Σουφλέρης στους παίκτες του Πανιωνίου.

Οι «κυανέρυθροι» είναι αναγκασμένοι να κάνουν υπομονή και να είναι συγκεντρωμένοι στους δύο εναπομείναντες αγώνες του πρωταθλήματος.

Οι ποδοσφαιριστές αντιλαμβάνονται ότι η ΠΑΕ αντιμετωπίζει τεράστιες οικονομικές δυσκολίες, όμως και εκείνοι έχουν βιοποριστικό πρόβλημα και ζουν με δανεικά εδώ και πολλούς μήνες.

Σίγουρα έχουν φτάσει στα όριά τους και κανείς δεν μπορεί να τους καταλογίσει το παραμικρό.

Ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος, από την πλευρά του, αναμένεται να χρησιμοποιήσει την ίδια ενδεκάδα κόντρα στην Ξάνθη.πηγή: sport-fm.gr

Αντίδραση στο «Μπριτάνια»

Η διαφορά μειώθηκε στους 12 βαθμούς. Οι «απέναντι», πιστεύουν στο θαύμα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θέλει να αντιδράσει στο «Μπριτάνια» και βάλει τέλος στα όνειρά τους.

Αντίδραση στο «Μπριτάνια»
Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε νικηφόρα από το «Ολντ Τράφορντ», το βράδυ της περασμένης Δευτέρας και με το υπέρ της 2-1, μείωσε τη διαφορά από το ρετιρέ στους 12 βαθμούς. Συνεχίζει να χρειάζεται ένα θαύμα για να κάνει ό,τι και πέρυσι, όταν κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο, αλλά δεν παύουν να το πιστεύουν στο στρατόπεδο των «πολιτών».

Για το λόγο αυτό, η Γιουνάιτεντ θέλει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που της έχει παρουσιαστεί στην 33η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Η Σίτι δεν έχει αγώνα λόγω του ημιτελικού Κυπέλλου, την Κυριακή στο «Γουέμπλεϊ» απέναντι στην Τσέλσι και η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, με νίκη απέναντι στη Στόουκ στο «Μπριτάνια», ξαναφεύγει στο +15 και ηρεμεί.

Η Άρσεναλ, φιλοξενεί τη Νόριτς στο «Έμιρεϊτς» και μπορεί να ξαναμπεί στην τετράδα έστω και προσωρινά, από τη στιγμή που Τσέλσι και Τότεναμ δεν παίζουν, λόγω της συμμετοχής της πρώτης στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου. Η Έβερτον, που δεν έχει πάψει να ελπίζει στην εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού «εισιτηρίου», θα αντιμετωπίσει τη σκληροτράχηλη ΚΠΡ στο «Γκούντισον Παρκ», ενώ η Λίβερπουλ επισκέπτεται την έδρα της Ρέντινγκ, του Νάιτζελ Άντκινς.

Η 33η «στροφή» του κορυφαίου πρωταθλήματος περιλαμβάνει και μεγάλο ντέρμπι στο Τάινσαϊντ, με τις Νιούκαστλ και Σάντερλαντ να «κονταροχτυπιούνται» μέχρι τελικής πτώσης, για τους τρεις βαθμούς που θα τους βοηθήσουν στην επιχείρηση παραμονής στην κατηγορία.

Η Γουίγκαν, που ακόμα κινδυνεύει, αφήνει για λίγο στην άκρη τις υποχρεώσεις της στην Πρέμιερ Λιγκ και θα διεκδικήσει μια θέση στον τελικό του FA Cup, αντιμετωπίζοντας τη Μίλγουολ στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης, το απόγευμα του Σαββάτου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής:

Σάββατο 13/4 (17:00)

Άρσεναλ – Νόριτς
Άστον Βίλα – Φούλαμ
Έβερτον – ΚΠΡ
Ρέντινγκ – Λίβερπουλ
Σαουθάμπτον – Γουέστ Χαμ

Κυριακή 14/4

Νιούκαστλ – Σάντερλαντ (14:00)
Στόουκ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (16:05)
Τσέλσι – Τότεναμ (αναβολή λόγω Κυπέλλου)

Δευτέρα 15/4

Μάντσεστερ Σίτι – Γουέστ Μπρομ (αναβολή λόγω Κυπέλλου)

Τρίτη 7/5

Γουίγκαν – Σουόνσι (21:45)

Η επόμενη (34η) αγωνιστική:

Σάββατο 20/4 (17:00)

Φούλαμ – Άρσεναλ
Νόριτς – Ρέντινγκ
ΚΠΡ – Στόουκ
Σάντερλαντ – Έβερτον
Σουόνσι – Σαουθάμπτον
Γουέστ Μπρομ – Νιούκαστλ
Γουέστ Χαμ – Γουίγκαν

Κυριακή 21/4

Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι (15:30)
Λίβερπουλ – Τσέλσι (18:00)

Δευτέρα 22/4

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άστον Βίλα (22:00)πηγή: sport-fm.gr

Τριάντα πέντε χρόνια... μπούκλες!!

Συνδύασε το όνομα του με δύο απ’ τις καλύτερες ομάδες του σύγχρονου ποδοσφαίρου, έχει ατίθασα μαλλιά και γιορτάζει! Ο Κάρλες Πουγιόλ συμπληρώνει σήμερα 35 χρόνια ζωής μαζί με… ένα κάρο επιτυχίες.

Τριάντα πέντε χρόνια... μπούκλες!
Αν είσαι ο Κάρλες Πουγιόλ έχεις πολλούς λόγους για να γιορτάζεις -εκτός απ’ τα σημερινά γενέθλια. Αν είσαι φίλος της Μπαρτσελόνα έχεις αντίστοιχα πολλούς για να είσαι περήφανος για τον αρχηγό σου. Και αν αγαπάς το ποδόσφαιρο πρέπει να νιώθεις τυχερός που… υπάρχει!

Ο 35χρονος Καταλανός αποτελεί το βασικό συστατικό δύο ομάδων που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστούν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Με 580 εμφανίσεις στην Μπαρτσελόνα και 100 στην Εθνική ομάδα της Ισπανίας, έφτασε στην κατάκτηση 21 συνολικά τίτλων.

Ποιος να το φανταζόταν, όταν πριν 18 χρόνια πέρασε για πρώτη φορά την πόρτα της Μασία, ως φιλόδοξος τερματοφύλακας… Γεννημένος στις 13 Απριλίου 1978 στο Λα Πόμπλα Ντε Σεγούρ ξεκίνησε να αγωνίζεται στην τοπική ομάδα. Τερματοφύλακας και… επιθετικός κατάφερε να ξεχωρίσει σύντομα. Την επόμενη σεζόν, κατά την οποία αγωνίστηκε στην 2η ομάδα της Μπαρτσελόνα, βρήκε τη θέση του στην αμυντική γραμμή, η οποία του χάρισε μια εντυπωσιακή καριέρα.

Το όνομα του γράφτηκε για πρώτη φορά στην 11άδα των «μπλαουγκράνα» στις 9/10/1999, στο ματς κόντρα στην Βαγιαδολίδ. Από τότε… δεν τον κουνάει κανείς -εκτός απ’ τους τραυματισμούς που τον ταλαιπωρούν κατά καιρούς , αλλά και σ’ αυτήν την περίπτωση καταφέρνει να διαψεύσει τους γιατρούς γυρνώντας νωρίτερα απ’ το αναμενόμενο- και έχει κατακτήσει κάθε δυνατό τίτλο!

Απ’ το 2000 και μετά το όνομα του γράφεται με χρυσά γράμματα στην ιστορία των Καταλανών, κατακτώντας 5 πρωταθλήματα Ισπανίας, 3 Champions League, 2 UEFA Σούπερ Καπ , 5 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 2 εγχώρια κύπελλα και 2 παγκόσμια πρωταθλήματα συλλόγων. Με την Ισπανία από την άλλη αποτέλεσε ένα απ’ τα βασικά συστατικά που συντέλεσε στον άθλο της κατάκτησης του Euro (2008) και του Μουντιάλ (2010) και γενικότερα της παγκόσμιας αναγνώρισης της ισπανικής ποδοσφαιρικής ανόδου.

Η χαρακτηριστική του φυσιογνωμία είναι το μόνο που θα μπορούσε να θεωρηθεί εκκεντρικό πάνω του. Αρκετοί απ΄ όσους έχει συνεργαστεί κάνουν λόγο για τον χαμηλών τόνων χαρακτήρα του και τον τρόπο που έχει να κρατάει σε εγρήγορση τους συμπαίκτες του, ακόμα και όταν το αποτέλεσμα δείχνει πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Όλα αυτά του έδωσαν το 2003 το περιβραχιόνιο του αρχηγού, το οποίο, όπως φαίνεται θα φοράει τουλάχιστον μέχρι το 2016, όπως… προστάζει το συμβόλαιο επέκτασης συνεργασίας που υπέγραψε πριν λίγους μήνες με τους Καταλανούς.
πηγή: sport-fm.gr

Για όλα αυτά… «Ένωση»!!

Ογδόντα εννέα χρόνια ζωής συμπληρώνει η ΑΕΚ σήμερα. Και παρότι βιώνει την πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας της, υπάρχουν πολλοί λόγοι να εξακολουθεί να νιώθει περήφανος ο κόσμος της.

Για όλα αυτά… «Ένωση»!
Αν τα… πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα, η ΑΕΚ το βιώνει στο πετσί της. Λίγο πριν κλείσει την ένατη δεκαετία της ζωής της, η ωραία Κυρία του ελληνικού ποδοσφαίρου βιώνει την πιο «μαύρη» περίοδο της ζωής της. Με την ομάδα ποδοσφαίρου στο χείλος της οικονομικής καταστροφής και του γκρεμού στη μεγάλη κατηγορία, με αυτή του μπάσκετ στο ναδίρ της Β’ Εθνικής και τα υπόλοιπα τμήματα να παλεύουν να σταθούν στην επιφάνεια, με μεγαλύτερη ή μικρότερη επιτυχία.

Η ΑΕΚ όμως έχει μάθει να επιβιώνει στα δύσκολα. Άλλωστε είναι γραμμένο στο DNA της, αυτό των προσφύγων που την ίδρυσαν, σαν σήμερα πριν από 89 χρόνια, στο πατάρι του μαγαζιού αθλητικών ειδών των Αιμίλιου Ιωνά και Κωνσταντίνου Δημόπουλου, που βρισκόταν στην τότε στοά Λουξ της οδού Βερανζέρου.

Μία παρέα 40 και πλέον ατόμων, από πολιτικούς μέχρι καλλιτέχνες, έκανε την αρχή. Άλλωστε οι παρέες γράφουν την ιστορία. Και αυτή της ΑΕΚ άρχισε γρήγορα να μεγαλώνει και τελικά γιγαντώθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας, που στην πορεία των ετών πρόσφερε πολλούς λόγους στους φίλους της να την ερωτευτούν. Και να μην… ξενερώνουν ποτέ, ούτε σήμερα που περνά δύσκολα, αλλά να βρίσκονται δίπλα της.

Όπως θα κάνουν αύριο στη μάχη επιβίωσης στη Σούπερ Λίγκα απέναντι στον Πανθρακικό. Όπως κάνουν ακόμη κι από τότε που η πάλαι ποτέ «βασίλισσα» του μπάσκετ παλεύει στις μικρότερες κατηγορίες. Ή όπως συνεχίζουν να κάνουν στο βόλεϊ, το χάντμπολ και τα υπόλοιπα τμήματα ενισχύοντας με την αγάπη, τη φωνή τους και τον οβολό τους τις συγκινητικές προσπάθειες που κάνουν οι «ερασιτέχνες»…

Ημερομηνίες-Σταθμοί

1930: Εγκαινιάζεται το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

8/11/1931: Πρώτος τίτλος στην ιστορία της, το Κύπελλο Ελλάδας έπειτα από ένα συγκλονιστικό τελικό (5-3 τον Άρη).

28/5/1939: Γίνεται η πρώτη ομάδα που κατακτά το νταμπλ στην Ελλάδα. Η νίκη της με 2-1 επί του ΠΑΟΚ στον τελικό Κυπέλλου έρχεται να προστεθεί στο πρωτάθλημα.

1957-58: Κατακτά το πρώτο της πρωτάθλημα στο μπάσκετ.

23/6/1963: Σε μπαράζ για το πρωτάθλημα η ΑΕΚ μένει στην ισοπαλία (3-3 με Παναθηναϊκό) και κατακτά τον πιο... δραματικό τίτλο της ιστορίας της.

1968: Γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που παίζει στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης (αντίπαλος η δανική Ακαντέμισκ).

4/4/1968: Κατακτά το Κύπελλο Κυπελλούχων στο μπάσκετ, νικώντας τη Σλάβια Πράγας μπροστά σε 80.000 και πλέον φιλάθλους στο «Καλλιμάρμαρο» -επίδοση που αποτελεί μέχρι και σήμερα παγκόσμιο ρεκόρ.

1974: Ο Λουκάς Μπάρλος αναλαμβάνει την προεδρία της. Επί των ημερών του, η ΑΕΚ θα φέρει μεγάλους προπονητές (Φάντροκ), θα παίζει με μεγάλους παίκτες (Μαύρος, Παπαϊωάννου, Μπάγεβιτς, Νικολάου), θα κατακτήσει τίτλους και διακρίσεις στην Ευρώπη και θα δει να ολοκληρώνονται τα έργα στη Νέα Φιλαδέλφεια.
16/3/77: Με δύο γκολ του Θωμά Μαύρου και ένα του Μίμη Παπαϊωάννου (3-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση) και τον Νίκο Χρηστίδη να μπαίνει αλλαγή πριν τα πέναλτι και να μετατρέπεται σε «ήρωα», η ΑΕΚ αποκλείει την ΚΠΡ και φτάνει τη μεγαλειώδη πορεία της μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

1977-78: Η ΑΕΚ κατακτά το δεύτερο νταμπλ της ιστορίας της.

13/9/78: Η ευρύτερη ευρωπαϊκή νίκη της, το 6-1 επί της Πόρτο.

1988: Αναλαμβάνει προπονητής ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Υπό την καθοδήγησή του, η ΑΕΚ επιστρέφει στους τίτλους (1989), κατακτά τέσσερα πρωταθλήματα συνολικά (μαζί με αυτά της τριετίας 1992-94), γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που παίζει στο Champions League και παίζει ποδόσφαιρο που θαυμάζεται απ’ όλη την Ελλάδα.


7/4/1999: Σε μια απόφαση καρδιάς, η ΑΕΚ σπάει το εμπάργκο του ΝΑΤΟ και ταξιδεύει στην εμπόλεμη Γιουγκοσλαβία για φιλικό με την Παρτιζάν στο βομβαρδισμένο Βελιγράδι.


11/4/2000: Η «βασίλισσα» επιστρέφει στο θρόνο! Δεύτερο Κύπελλο Κυπελλούχων στο μπάσκετ (Σαπόρτα Καπ) με νίκη επί της Κίντερ Μπολόνια.

5/5/2002: Η μπασκετική ΑΕΚ γράφει ιστορία και στην Ελλάδα. Ολοκληρώνοντας επική ανατροπή από 0-2 στους τελικούς με τον Ολυμπιακό, η «Ένωση» στέφεται πρωταθλήτρια Ελλάδας στο ΟΑΚΑ.

2/10/2002 - 22/10/2002: Η ΑΕΚ πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις απέναντι στη «dream team» (τότε) Ρεάλ Μαδρίτης, αποσπώντας ισοπαλίες… σαν νίκες και στα δύο ματς των ομίλων του Champions League (3-3 και 2-2)


2003: Ολοκληρώνεται το «έγκλημα» της κατεδάφισης του «Νίκος Γκούμας», χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

11/10/2004: Η ΑΕΚ επιστρέφει στις ρίζες της. Με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την ίδρυσή της και έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου Ντέμη Νικολαΐδη, η «Ένωση» ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη.


21/11/06: Ο Ζούλιο Σέζαρ υπογράφει τη μεγάλη νίκη επί της Μίλαν (1-0) που μόνο εξαιτίας της… χαλαρότητας των Ιταλών στην τελευταία αγωνιστική με τη Λιλ δεν οδήγησε στην πρόκριση από τους ομίλους του Champions League.

30/3/08: Η ΑΕΚ επικρατεί με 4-0 επί του Ολυμπιακού, τερματίζει έπειτα στο πρωτάθλημα με περισσότερες νίκες και καλύτερη άμυνα και επίθεση, αλλά ο τίτλος (μετά και την ένσταση των «ερυθρόλευκων» στην υπόθεση Βάλνερ) πάει στον Πειραιά.


30/3/11: Η ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο κερδίζοντας με 3-0 τον Ατρόμητο, αν και τα πανηγύρια μετατράπηκαν σε «ντου» στους παίκτες του Ατρομήτου από τους οπαδούς της Ένωσης και εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ.

7/5/11: Η ΑΕΚ με μία τρομερή ανατροπή στο φινάλε, με τρία γκολ σε ένα λεπτό, επικρατεί του ΠΑΟΚ 23-22 και κατακτά το πρώτο πρωτάθλημα χάντμπολ στην ιστορία της.

19/5/2012: Η ΑΕΚ νικά 3-0 τον Παναθηναϊκό στο Μετς και κατέκτησε και μαθηματικά το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της στο γυναικείο βόλεϊ, σπάζοντας την επταετή κυριαρχία των «πρασίνων».

Οι τίτλοι της ΑΕΚ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (27)

11 πρωταθλήματα: 1939, 1940, 1963, 1968, 1971, 1978, 1979, 1989, 1992, 1993, 1994
14 Κύπελλα: 1932, 1939, 1949, 1950, 1956, 1964, 1966, 1978, 1983, 1996, 1997, 2000, 2002, 2011
1 Λιγκ Καπ: 1990
2 Σούπερ Καπ: 1989, 1996

ΜΠΑΣΚΕΤ (13)
2 Κυπελλούχων Ευρώπης: 1968, 2000
8 πρωταθλήματα: 1958, 1963, 1964, 1965, 1966, 1968, 1970, 2002
3 Κύπελλα: 1981, 2000, 2001

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Ημιτελικά: 1976-77 (ΟΥΕΦΑ)
Προημιτελικά: 1968-69 (Πρωταθλητριών), 1996-97, 1997-98 (Κυπελλούχων)

ΜΠΑΣΚΕΤ
Τελικός Ευρωλίγκας: 1998

ΧΑΝΤΜΠΟΛ (3)
1 Πρωτάθλημα: 2011
1 Κύπελλο: 2009, 2013

ΒΟΛΕΪ (2)
1 Πρωτάθλημα: 2012
1 Σούπερ Καπ: 2012

Τμήμα Ποδηλασίας
10 Πρωταθλήματα Ελλάδας Ανδρών (Γενική Βαθμολογία): 1960, 1961, 1962, 1964, 1965, 1966, 1968, 1975, 1979, 1981.
10 Πρωταθλήματα Δημόσιας Οδού Ανδρών: 1960, 1961, 1964, 1966, 1968, 1974, 1975, 1976, 1977, 1979.
7 Πρωταθλήματα Πίστας Ανδρών: 1960, 1961, 1962, 1964, 1965, 1966, 1975.

Τμήμα Στίβου
2 Πρωταθλήματα Ελλάδας Ανοιχτού Στίβου Γυναικών: 2011, 2012.
1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Κλειστού Στίβου Γυναικών: 2011.
10 Πανελλήνια πρωταθλήματα Ανώμαλου δρόμου Ανδρών: 1937, 1946, 1957, 1958, 1959, 1960, 1961, 1962, 1963, 1964.
3 Πανελλήνια πρωταθλήματα Ανώμαλου δρόμου Γυναικών: 2010, 2011, 2012.

Τμήμα Πυγμαχίας
6 Πρωταθλήματα Ελλάδας Ανδρών: 1978, 1980, 1995, 1999, 2000, 2006.

Τμήμα Ξιφασκίας
2 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Σπάθης Γυναικών: 2012, 2013.
1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σπάθης Γυναικών (ατομικό): 2013.πηγή: sport-fm.gr

«Σημαιοφόρος ο Διαμαντίδης»

Το τρίποντο του Διαμαντίδη ήταν αυτό που έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό κόντρα στην Μπαρτσελόνα και ο Πεδουλάκης, μιλώντας στην Sportday, υπενθύμισε πως ο 3D είναι ο σημαιοφόρος αυτής της ομάδας.

«Σημαιοφόρος ο Διαμαντίδης»
Ο Παναθηναϊκός έχει πλέον το πλεονέκτημα στην σειρά των προημιτελικών της Ευρωλίγκας κόντρα στην Μπαρτσελόνα και για αυτό… ευθύνεται το τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο Αργύρης Πεδουλάκης τόνισε πως μίλησε η κλάση του αρχηγού του «τριφυλλιού» και επισήμανε πως είναι ο σημαιοφόρος αυτής της ομάδας ενώ αναφέρθηκε και στα ματς που έρχονται με αντίπαλο τους Καταλανούς δίνοντας περισσότερο βάση στην σωστή διαχείριση της επιτυχίας στην Βαρκελώνη.

Διαβάστε όσα είπε ο Αργύρης Πεδουλάκης στην Sportday:

Για το νικητήριο ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα:
«Σε σχέση με το πρώτο ματς, δεν αλλάξαμε πολλά πράγματα. Δώσαμε βάση σε κάποιες μικρολεπτομέρειες τακτικής. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι πιστεύαμε αυτό, που κάναμε. Θέλαμε να τους χαλάσουμε το παιχνίδι, να μην τους αφήσουμε να τρέξουν. Η άμυνα γενικώς είναι ο συμπαραστάτης μας όλη τη χρονιά. Όταν έχεις καλή άμυνα, μπορείς να κερδίσεις ματς σε μέρα, που δεν θα είσαι καλός στην επίθεση. Όλα από εκεί ξεκινάνε».

Για το αν φοβήθηκε πως θα έρθει η ήττα στο σημείο που η Μπάρτσα ήταν μπροστά με 13 πόντους: «Κάναμε μεγάλα λάθη μυαλού. Από το πολύ θέλω μας για τη νίκη πήγαμε να φάμε τη θάλασσα με ένα κουτάλι. Κάτι, που εκμεταλλεύτηκε η πολύ έμπειρη Μπαρτσελόνα και πήρε τη διαφορά των 13 πόντων. Από κει και πέρα, όμως, ηρεμήσαμε και με το πιο κοντό σχήμα, καταφέραμε να ξαναμπούμε στο παιχνίδι».

Για το τι οδηγίες έδωσε στην τελευταία επίθεση του Παναθηναϊκού: «Θέλαμε να παίξουμε πικ εντ ρολ και να χτυπήσουμε στα πόδια τον Τζαβάι. Ο Δημήτρης (σ.σ.: Διαμαντίδης) βρήκε τον τρόπο και τα κατάφερε».

Για τον Διαμαντίδη: «Τι να πεις... Μίλησε η κλάση του. Είναι ένα παιδί, που έχει παίξει πάρα πολλά τέτοια παιχνίδια και ξέρει πώς να διαχειρίζεται παρόμοιες καταστάσεις. Ο Διαμαντίδης είναι σημαιοφόρος αυτής της ομάδας. Είναι εκείνος που μεταφέρει στους υπόλοιπους τη νοοτροπία, που πρέπει να υπάρχει. Κάποιες στιγμές μάλιστα δεν χρειάζεται να πει κάτι, αλλά το επιβάλλει με τη συμπεριφορά του».

Για το πόσο κοντά στην πρόκριση στο Final 4 βρίσκεται ο Παναθηναϊκός: «Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Την Τρίτη θα έχουμε ματς με διαφορετικές συνθήκες. Πρέπει να καταφέρουμε να διαχειριστούμε πολλά πράγματα, τη νίκη που κάναμε στη Βαρκελώνη, τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Με τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα αυτό, που κάναμε πάνω από όλα είναι ότι αυξήσαμε τις πιθανότητές μας για τη πρόκριση και κερδίσαμε σεβασμό».

Για την απόδοση του Μπράμος και την συνεισφορά του στο ματς: «Είχαμε πει για τον Μάικ ότι στο πρώτο ματς με την Μπαρτσελόνα ήταν διστακτικός. Χθες (σ.σ.: προχθές) είδαμε ένα διαφορετικό πρόσωπο και ειδικά στο τελευταίο πεντάλεπτο μας βοήθησε πολύ. Ήταν κλειδί με την άμυνά του και τα μεγάλα του σουτ».

Για την βαριά φανέλα του Παναθηναϊκού: «Έχουμε βαριά φανέλα, μεγάλη ιστορία, αλλά αυτό είναι κάτι, που έχει και θετικά και αρνητικά. Κάθε πράγμα έχει τα καλά και τα κακά του. Το θέμα είναι πώς τα διαχειρίζεσαι. Αυτό, που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι μέχρι στιγμής όταν η ομάδα έπρεπε να πετύχει κάτι, το πέτυχε».

Νίκη Λέικερς, σοκ με Κόμπι!!

Βήμα πρόκρισης στα play offs έκαναν οι Λέικερς με το 118-116 επί των Ουόριορς, αλλά χάνουν τον Κόμπι Μπράιαντ που αποχώρησε με σοβαρό πρόβλημα στον αχίλλειο. Νίκη πρωτιάς στη Δύση για Θάντερ.

Νίκη Λέικερς, σοκ με Κόμπι!
Οι Λέικερς επικράτησαν 118-116 των Ουόριορς, παρέμειναν μπροστά από τους Τζαζ (που νίκησαν τους Τίμπεργουλβς με 107-100) στη μάχη για την όγδοη θέση της Δύσης, αλλά ουδείς είχε όρεξη για πανηγυρισμούς. Ο λόγος; Τρία λεπτά πριν το τέλος ο Κόμπι Μπράιαντ αποχώρησε τραυματίας και εκφράζονται φόβοι πως έχει υποστεί ρήξη αχίλλειου τένοντα! Ο σούπερ σταρ των «λιμνανθρώπων», που είχε 34 πόντους, έφυγε από το γήπεδο με πατερίτσες και δάκρυα στα μάτια. Θα υποβληθεί σε εξετάσεις που αν επαληθεύσουν το πρόβλημα χάνει το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Πάου Γκασόλ είχε 26 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ, ενώ ο Ντουάιτ Χάουαρντ πρόσθεσε 28 πόντους για τους Λέικερς, ενώ ο Στίβεν Κάρι σταμάτησε στους 47 για τους «πολεμιστές». Απομένουν δύο ματς και οι Λέικερς (43-37) έχουν προβάδισμα έναντι των Τζαζ (42-38), που υπερτερούν σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Η Θάντερ πέρασε με 106-90 από την έδρα των Μπλέιζερς εξασφαλίζοντας τον τίτλο στη Northwest, ενώ παρέμειναν στην κορυφή της Δύσης πάνω από τους Σπερς που νίκησαν με 108-101 τους Κινγκς.

Οι Γκρίζλις έβαλαν τέλος σε ένα σερί 13 ηττών στο Χιούστον κερδίζοντας με 82-78 τους Ρόκετς. Οι αδιάφοροι Μάβερικς χρειάστηκαν την παράταση για να κάμψουν με 108-105 την αντίσταση των Νάγκετς, για τους οποίους ο Κώστας Κουφός είχε 6 πόντους (3/9 δίποντα) και 3 ριμπάουντ σε 19:03.

Τέλος, το Μαϊάμι νίκησε με 109-101 τους Σέλτικς με τους Λεμπρόν, Ουέιντ και Μπος να παίζουν όλοι μαζί για πρώτη φορά μετά από περίπου δύο εβδομάδες.

Αναλυτικά:

Ιντιάνα Πέισερς-Μπρούκλιν Νετς 109-117 Γουέστ 26, Τζορτζ 21, Χίμπερτ 18 (10 ριμπ.), Χιλ 17 (10 ασίστ), Στίβενσον 13-Ουίλιαμς 33 (14 ασίστ), Τζόνσον 24, Λόπεζ 24, Στάκχαουζ 13, Ουότσον 10, Έβανς 3 (12 ριμπ.).

Τορόντο Ράπτορς-Σικάγο Μπουλς 97-88 Τζόνσον 24, Γκέι 23, ΝτεΡόζαν 19, Λάουρι 13 (11 ασίστ), Έισι 10-Μπούζερ 19 (12 ριμπ.), Ρόμπινσον 17, Μοχάμεντ 16 (13 ριμπ.), Ντενγκ 10.

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Φιλαδέλφεια 76ερς 86-97 Γουόλ 24, Σεραφέν 10, Μπούκερ 10, Ιλάριο 9 (10 ριμπ.)-Χόλιντεϊ 22, Θ. Γιανγκ 18 (13 ριμπ.), Γουίλκινς 15, Χόους 15, Ράιτ 13.

Ατλάντα Χοκς-Μιλγουόκι Μπακς 109-104 Τιγκ 24 (10 ασίστ), Σμιθ 24, Χάρις 19, Χόρφορντ 18 (17 ριμπ.)-Έλις 27 (17 ασίστ), Ιλιάσοβα 25, Ρέντικ 10, Σμιθ 10.

Μαϊάμι Χιτ-Μπόστον Σέλτικς 109-101 Τζέιμς 20, Λιούις 19, Μπος 17, Άλεν 17, Κόουλ 12, Ουέιντ 11-Γκριν 25, Κρόφορντ 25, Λι 18, Μπας 17.

Ντιτρόιτ Πίστονς-Σάρλοτ Μπόμπκατς 113-93 Γερέμπκο 21, Νάιτ 19, Μπάινουμ 15 (10 ασίστ), Ντράμοντ 15, Μονρό 12, Σίνγκλερ 10-Γουόκερ 28, ΜακΡόμπερτς 17, Χέντερσον 15, Πάργκο 11.

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Νιου Γιορκ Νικς 91-101 Ίρβινγκ 31, Τόμπσον 15 (11 ριμπ.), Έλινγκτον 13, Γκι 12-Άντονι 31 (14 ριμπ.), Σμιθ 31, Κόουπλαντ 12, Σάμπερτ 8 (11 ριμπ.).

Χιούστον Ρόκετς-Μέμφις Γκρίζλις 78-82 Χάρντεν 30, Λιν 17, Ασίκ 8 (11 ριμπ.), Τζόουνς 7 (12 ριμπ.)-Γκασόλ 15 (12 ριμπ.), Ράντολφ 15, Μπέιλες 13, Κόνλεϊ 12, Άλεν 10.

Νιου Ορλίνς Χόρνετς-Λος Άντζελες Κλίπερς 93-96 Γκόρντον 25, Λόπεζ 19 (12 ριμπ.), Άντερσον 17, Ρόμπερτς 15 (11 ασίστ), Αμίνου 7 (10 ριμπ.)-Γκρίφιν 20, Πολ 17 (14 ασίστ), Μπαρνς 16 (10 ριμπ.), Κρόφορντ 15.

Ντάλας Μάβερικς-Ντένβερ Νάγκετς 108-105 (κ.α. 99-99) Νοβίτσκι 22 (10 ριμπ.), Κάρτερ 22 (12 ριμπ.), Μέιο 20, Μάριον 15-Μπρούερ 18, Τσάντλερ 18, Ιγκουοντάλα 18, Λόσον 13, Φαρίντ 11 (10 ριμπ.), ΜακΓκι 11.

Σαν Αντόνιο Σπερς-Σακραμέντο Κινγκς 108-101 Πάρκερ 22 (10 ασίστ), Ντάνκαν 18, Λέοναρντ 15, Σπλίτερ 12 (12 ριμπ.), Γκριν 12, Μπόνερ 11, Νιλ 10-Κάζινς 19 (12 ριμπ.), Τόμπσον 18, Ντάγκλας 15, Φριντέτ 14, Θόρντον 12.

Γιούτα Τζαζ-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 107-100 Τζέφερσον 40 (13 ριμπ.), Φόι 16, Μο Ουίλιαμς 16, Μίλσαπ 10-Μπαρέα 23, Ρούμπιο 13, Μπάντιντζερ 12, Ουίλιαμς 11, Ρίντναουρ 10, Στίσμα 10.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 90-106 Μπάρτον 18, Όλντριτζ 12, Μέινορ 11, Λίλαρντ 10, Λέοναρντ 10-Γουέστμπρουκ 33, Τζάκσον 17, Ντουράντ 16, Ιμπάκα 11, Σεφολόσα 11.

Λος Άντζελες Λέικερς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 118-116 Μπράιαντ 34, Χάουαρντ 28, Γκασόλ 26 (11 ριμπ., 10 ασίστ), Μπλέικ 14-Κάρι 47, Τόμπσον 25, Λι 19, Λάντρι 11.

Δείτε τη βαθμολογία πηγή: sport-fm.gr

Ο Σόκρατες και η Δημοκρατία της Κορίνθιας!! (video)

Ο Ερίκ Καντονά παρουσιάζει ντοκιμαντέρ που έχει να κάνει με τον θρύλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Σόκρατες, ο οποίος χρησιμοποίησε το ποδόσφαιρο για να προωθήσει τη δημοκρατία το 1980, όταν υπήρχε στρατιωτική δημοκρατία στη Βραζιλία.
Ο αρχηγός της Κορίνθιανς και της εθνικής ομάδας της χώρας που ήταν και φιλελληνας ήταν γνωστός σαν «ο γιατρός» και ήταν ένας θαυμάσιος παίκτης, ένας έξυπνος επαναστάτης και ένας ήρωας που υπερασπιζόταν το σωστό, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Al Jazeera. Ο Σόκρατες είχε μετατρέψει κάθε ματς σε πολιτική διαδήλωση με τη βοήθεια των συμπαικτών του. Η υποστήριξή του στη δημοκρατία βοήθησε μια χώρα που βίωνε δύσκολες στιγμές να θυμηθεί ότι οι άνθρωποι μπορούν να έχουν φωνή.
Δείτε το βίντεο:







πηγή: onsports.gr

Στη φυλακή ο Μπράις Μουν!!

Με ποινή φυλάκισης αρκετών ετών κινδυνεύει ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, Μπράις Μουν.
Ο Νοτιοαφρικανός δεξιός μπακ το καλοκαίρι του 2009, όταν ανήκε στο ρόστερ των «πρασίνων», χτύπησε μια 25χρονη κοπέλα, η οποία ήταν πεζή, με το αυτοκίνητό του, η οποία έχασε τη ζωή της. Έκτοτε βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την οικογένειά της και την Παρασκευή το δικαστήριο του Γιοχάνεσμπουργκ τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Αυτό σημαίνει πως θα εκτίσει ποινή φυλάκισης, χωρίς κανείς να ξέρει πόση θα είναι αυτή, καθώς η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 22 Απριλίου. Το σίγουρο είναι πάντως πως ο Μουν θα περάσει ένα σημαντικό διάστημα στη φυλακή.
πηγή: onsports.gr

Αργεντινή: Απελπισμένη πλέον η Ιντεπεντιέντε!! (video)

Εντός έδρας ισοπαλία με 1-1 στην Ουνιόν Σάντα Φε παραχώρησε η Ιντεπεντιέντε, οπότε παραμένει σε δυσχερή θέση αναφορικά με τον μέλλον της την πρώτη κατηγορία του αργεντίνικου πρωταθλήματος.
Οι «κόκκινοι» θα κληθούν να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους, ώστε να διασφαλίσουν την παραμονή τους μέσω της τριετής κατάταξης. Το νέο στραβοπάτημα προκλήθηκε από γκολ του Μπράχια Αλεμάν στο 81ο λεπτό. Έτσι πήγε στράφι το τέρμα του Αντριάν Φερνάντεζ στο 40ό λεπτό και γενικότερα η θετική εμφάνιση της Ιντεπεντιέντε, καθώς οι ισοπαλίες, κυρίως αυτές εντός έδρας, δεν είναι πλέον αρκετές για τη σωτηρία.
Η πρώτη ημέρα της 9ης αγωνιστικής του Final περιείχε έναν ακόμα αγώνα μεταξύ ομάδων που κινδυνεύουν με υποβιβασμό. Ειδικότερα, η Αρχεντίνος Τζούνιορς και η Ατλέτικο Ραφαέλα έμειναν στο 0-0 σε παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερες ευκαιρίες. Άλλωστε, οι δύο σύλλογοι γνώριζαν εξαρχής πως η ισοπαλία είναι ευνοϊκή αναφορικά με τα άμεσα σχέδιά τους.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Ιντεπεντιέντε-Ουνιόν Σάντα Φε 1-1
Αρχεντίνος Τζούνιορς-Ατλέτικο Ραφαέλα 0-0
Η βαθμολογία του Final:
Ομάδα
Αγώνες
Βαθμοί
Λανούς
8
18
Νιούελς Ολντ Μπόις
8
16
Ρίβερ Πλέιτ
8
16
Άρσεναλ Σαραντί
8
15
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
8
15
Κίλμες
8
13
Ατλέτικο Ραφαέλα
9
13
Ολ Μπόις
8
11
Ρασίνγκ Κλουμπ
8
11
Σαν Λορένζο
8
10
Τίγκρε
8
10
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
8
10
Ουνιόν Σάντα Φε
9
10
Βελέζ Σάρσφιλντ
8
9
Ιντεπεντιέντε
9
9
Μπόκα Τζούνιορς
8
8
Κολόν Σάντα Φε
8
8
Αρχεντίνος Τζούνιορς
9
7
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
8
4
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
8
3
Σημείωση: Η πρωταθλήτρια της Inicial (Βελέζ Σάρσφιλντ) θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια του Final στις 30 Ιουνίου του 2013 σε μονό αγώνα, ο οποίος θα καθορίσει τον πρωταθλητή της σεζόν.
Η βαθμολογία για το Κόπα Σουνταμερικάνα:
Ομάδα
Αγώνες
Βαθμοί
Λανούς
27
52
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
27
46
Ρίβερ Πλέιτ
27
45
Ρασίνγκ Κλουμπ
27
44
Σαν Λορένζο
27
36
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
27
35
Κολόν Σάντα Φε
27
34
Ατλέτικο Ραφαέλα
28
33
Κίλμες
27
32
Ολ Μπόις
27
32
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
27
31
Ιντεπεντιέντε
28
26
Αρχεντίνος Τζούνιορς
28
26
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
27
21
Ουνιόν Σάντα Φε
28
17
Σημείωση: Στο επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα θα πάρουν μέρος οι πέντε ή έξι ομάδες (ανάλογα με το νικητή της σεζόν) της παραπάνω βαθμολογίας.
Και η τριετής κατάταξη:
Ομάδα
Μέσος όρος
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.90
Ρίβερ Πλέιτ
1.66
Μπόκα Τζούνιορς
1.65
Λανούς
1.65
Άρσεναλ Σαραντί
1.60
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
1.55
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.46
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.42
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.38
Κολόν Σάντα Φε
1.37
Ολ Μπόις
1.33
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
1.32
Τίγκρε
1.32
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.26
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.24
Σαν Λορένζο
1.23
Κίλμες
1.19
Ιντεπεντιέντε
1.12
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
1.06
Ουνιόν Σάντα Φε
1.02















Σημείωση: Οι τελευταίοι τρεις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία, στο τέλος του Final.










πηγή: onsports.gr