Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Ο ενθουσιασμένος Γκιστ!!

Παίζει για πρώτη φορά σε πλέι οφ Ευρωλίγκας, αντιμετωπίζει για πρώτη φορά την Μπαρτσελόνα, όμως ο εκ των κορυφαίων του Παναθηναϊκού είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για να έρθει η πρόκριση στο Final-4.

Ο ενθουσιασμένος Γκιστ!
Ζει πρωτόγνωρες στιγμές στην καριέρα του, όμως ο Τζέιμς Γκιστ το απολαμβάνει δεόντως!

Ο Αμερικανός άσος του Παναθηναϊκού, που πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα, δηλώνει έτοιμος να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βρεθεί στο Final-4 του Λονδίνου ο «Εξάστερος».

Αφού λοιπόν αποθεώνει τους συμπαίκτες του και ευχαριστεί τον Αργύρη Πεδουλάκη για τα κολακευτικά λόγια με τα οποία μιλάει για αυτόν, κρατάει χαμηλούς τόνους ενόψει των δύο αναμετρήσεων με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ και τις δύο νίκες που χρειάζονται οι «πράσινοι» για την μεγάλη πρόκριση.

Αναλυτικά, όσα είπε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου:

Για την σειρά με την Μπαρτσελόνα: «Είναι η πρώτη φορά που παίζω σε play offs της Ευρωλίγκας, είναι η πρώτη μου φορά που αντιμετωπίζω την Μπαρτσελόνα, είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος, αλλά να προσθέσω και κάτι ακόμη; Δεν έχουμε κάνει τίποτα ακόμη. Είμαστε μόνο στο 1-1. Τα play offs δεν είναι ένα παιχνίδι, είναι μια σειρά αγώνων. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις την ικανότητα να μαθαίνεις από τα λάθη, να βλέπεις τι κάνεις και τι δεν κάνεις σε έναν αγώνα και να προχωράς. Όπως είναι βασικό να διατηρείς την ίδια ενέργεια και να παίζεις το ίδιο καλά ή καλύτερα από αγώνα σε αγώνα. Για μένα είναι πολύ σημαντικό το ότι βρίσκομαι εδώ, αυτή τη χρονική στιγμή. Είναι σημαντική η εκτός έδρας νίκη, επιστρέφουμε σπίτι, οι φίλοι της ομάδας θα είναι δίπλα μας 100%, αλλά εμείς θα πρέπει να κοιτάμε μόνο τη συνέχεια, το μυαλό μας να είναι εκεί, στους αγώνες και στον τρόπο που παίζουμε».

Για τα κολακευτικά λόγια από τον Αργύρη Πεδουλάκη: «Με κάνει να νιώθω καλά το ότι ακούω καλά λόγια από τον προπονητή μου, γιατί πραγματικά με έχει βοηθήσει πάρα πολύ στο να βρίσκομαι εδώ σήμερα. Έχω προχωρήσει πολύ, μαθαίνω να διαβάζω το παιχνίδι καλύτερα. Δεν ήταν εύκολο για μένα και το παραδέχομαι. Στην αρχή ειδικά. Δεν είχα συνηθίσει να παίζω με αυτόν τον τρόπο, γιατί όλες οι ομάδες στις οποίες αγωνίστηκα είχαν κάποιο συγκεκριμένο τρόπο. Εμείς ‘χτυπάμε’ στα mismatch. Αν δούμε ένα mismatch μέσα στη διάρκεια ενός συστήματος θα επιτεθούμε ακριβώς εκεί. Το να κατανοώ τις αποστάσεις, τις κινήσεις, τη φιλοσοφία του προπονητή μου πήρε ένα διάστημα, αλλά συνηθίζω».

Για τους συμπαίκτες του: «Αυτοί τα κάνουν όλα ευκολότερα, γιατί έχουν πολύ υψηλό μπασκετικό IQ. Ο Παναθηναϊκός είναι μια από τις καλύτερες ομάδες όχι μόνο για την ιστορία του και τους τίτλους του, αλλά γιατί οι παίκτες του έχουν πολύ υψηλό μπασκετικό IQ. Ξέρουν πραγματικά πώς να παίξουν μπάσκετ. Ξέρουν πότε να πασάρουν, να κάνουν μια περιστροφή, να αναγνωρίσουν μια κατάσταση. Είναι δύσκολο να βρίσκεσαι σε μια ομάδα που πρέπει να πιέσεις μια κατάσταση, να δημιουργήσεις μόνος σου και να δεις τι θα γίνει όπως γίνεται σε άλλες ομάδες. Εδώ όλοι είναι στην ίδια σελίδα. Όλοι ξέρουν που πρέπει να βρίσκονται και είναι κάτι που κάνει το παιχνίδι ευκολότερο για όλους. Για μένα είναι σίγουρα ευκολότερο».

Για τo που θα κριθούν τα ματς στο ΟΑΚΑ: «Όλα μετράνε… .Η παραμικρή λεπτομέρεια. Αυτό είναι κάτι που το ξέρω πλέον καλά. Ειδικά στην άμυνα. Είμαστε ομάδα που έχουμε παίκτες που είναι αρκετά αθλητικοί, ώστε να μπορούν να αμυνθούν σε διαφορετικές θέσεις και αυτό δυσκολεύει τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Μπορεί να έχουν για παράδειγμα καλούς σουτέρ στις θέσεις των γκαρντ, αλλά έχουμε παίκτες που μπορούν να τους περιορίσουν κι ας είναι 2.05 ή 2.07, γιατί έχουν τα πόδια να τους κυνηγήσουν, αλλά και το μυαλό. Αυτή είναι η διαφορά. Ελπίζω πάντως ειλικρινά να μην φτάσουμε σε σημείο που θα χρειαστεί και πάλι μία τάπα για τη νίκη! Ας είναι λίγο πιο εύκολο (γελάει).. Πέρα από τα αστεία όμως, αυτό που θα μετρήσει είναι το αποτέλεσμα. Αυτό που θέλουμε είναι να είναι θετικό…. Τίποτα άλλο!»

Για το αν είναι έτοιμος να κάνει ό,τι του ζητηθεί: «Είμαι έτοιμος να κάνω ότι μου πει ο προπονητής. Αυτό θέλω. Ο Ναβάρο είναι μεγάλος παίκτης και να το βρίσκομαι σε αυτή τη σειρά των αγώνων απέναντί του, είναι σημαντικό για μένα. Τον σέβομαι πολύ και όχι μόνο αυτόν… Έχουμε μάθει να σεβόμαστε κάθε αντίπαλο, κάθε ομάδα, κάθε παίκτη. Θα κάνω ότι χρειαστεί, ότι μου ζητήσει ο προπονητής για να βοηθήσω την ομάδα μου. Τίποτα δεν έχει τελειώσει… Είμαστε στο 1-1… Η σειρά τώρα αρχίζει…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: