Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Μπαρτζώκας: «Δεν είναι εύκολο να επιστρέψει η Εφές»

Κοντά στο στόχο του Final 4, αλλά όχι ακόμη… εκεί είναι ο Ολυμπιακός μετά τη δεύτερη νίκη επί της Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ.

Μπαρτζώκας: «Δεν είναι εύκολο να επιστρέψει η Εφές»
Ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας του και ενθουσιασμένος με τον κόσμο του Ολυμπιακού εμφανίστηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά το 2-0 απέναντι στην Εφές.

«Ήταν σημαντικό να προστατεύσουμε αυτό που χτίσαμε με κόπο όλη τη χρονιά. Σήμερα ήμασταν πιο αποφασιστικοί και πιο έτοιμοι. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο δεκάλεπτο που χάσαμε πολλά ριμπάουντ, ελέγξαμε το παιχνίδι. Και στα δύο ματς ήμασταν εξαιρετική στην άμυνα κι αυτό αποτελεί εφαλτήριο. Η διαφορά δεν παίζει κανέναν μεγάλο ρόλο», τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού και πρόσθεσε:

«Κάναμε αυτό που έπρεπε και μεταφέραμε την πίεση στην πλευρά της Εφές. Πρέπει να κάνει τρεις νίκες απέναντι στον Ολυμπιακό σε μία εβδομάδα, κάτι που δεν είναι εύκολο. Η Εφές είναι μία ομάδα με πολύ ταλέντο και η εικόνα της την αδικεί. Πρέπει να κάνουμε την καλύτερη πνευματική, σωματική και τακτική προετοιμασία, για να φτάσουμε στο Final 4. Δεν έχει τελειώσει τίποτα και βλέπουμε το προσεχές παιχνίδι, την Τετάρτη, σαν έναν τελικό. Η Εφές θα συσπειρωθεί και θα κάνει μεγάλη προσπάθεια να πάρει ένα ματς μπροστά στο κοινό της. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό».

Ερωτηθείς αν το παιχνίδι αυτό ήταν το καλύτερο φετινό της ομάδας του, απάντησε: «Νομίζω πως όχι, κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Ήταν το καλύτερο παιχνίδι σε ό,τι αφορά στις εκδηλώσεις του κόσμου. Η ομάδα έκανε καλά παιχνίδια και θα κάνει ακόμη καλύτερα στο μέλλον. Εγώ και οι παίκτες είμαστε ενθουσιασμένοι από τη στήριξη του κόσμου. Αυτή η ομάδα τους έχει κάνει περήφανους».

Για τον επιθετικό πλουραλισμό της ομάδας του, είπε: «Η ομάδα δεν μπορεί να έχει συνέχεια ένα υψηλό επίπεδο απόδοσης. Το ζήτημα είναι να έχεις στα κρίσιμα παιχνίδια όσους περισσότερους παίκτες γίνεται σε καλύτερη κατάσταση. Πάντα παίζουν ρόλο οι συγκυρίες, αλλά και ο αντίπαλος. Είδα ότι ο Άντιτς και ο Σλούκας ήταν καλοί. Χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες μας όσο μπαίνουμε στην τελική ευθεία της σεζόν».

Τέλος, αναφορικά για την παρουσία των ψηλών, είπε: «Βασικός μας ψηλός είναι ο Χάινς και τελειώνει συνήθως τα παιχνίδια. Τα άλλα δύο παιδιά, ο Πάουελ και ο Σερμαντίνι έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Άλλοτε βοηθά ο ένας περισσότερο και ο άλλος λιγότερο. Είμαστε ευχαριστημένοι μαζί τους και είναι δύσκολο να βρουν ρυθμό. Η κίνηση του Σερμαντίνι μέσα στη σεζόν μάς βοήθησε πολύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: