Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Με φόρα από το Europa League!!

Με φόρα από το Europa League
Με φόρα από την τεσσάρα από επί της Βαλένθια στον πρώτο ημιτελικό του Europa League συνέχισε τις υποχρεώσεις της στην Primera Division η Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι «ροχιμπλάνκος» επικράτησαν με 3-1 της Εσπανιόλ στο «Βιθέντε Καλντερόν»,στο πλαίσιο της 35ης αγωνιστικής και «έπιασαν» στην έκτη προνομιούχο θέση την Αθλέτικ Μπιλμπάο, κρατώντας στο ακέραιο τις ελπίδες τους για την έξοδο στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Αντίθετα, οι Καταλανοί έμειναν τρεις βαθμούς μακριά από τις προνομιούχες θέσεις, όμως εξακολουθούν να ελπίζουν για την ευρωπαϊκή συμμετοχή.

Οι παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε δυσκολεύτηκαν στο πρώτο ημίχρονο, όμως ο Αρντά Τουράν «καθάρισε» στο 57’ και στο 61’. Ο Γκοντίν άνοιξε το σκορ στο 9’ για να ισοφαρίσει ο Ντιντάκ στο 19’ για τους δυο φορές φιναλίστ του Κυπέλλου UEFA.



Το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής:


Σάββατο, 21/04

Μαγιόρκα-Σαραγόσα 1-0
(33’ Κασαντεσούς)

Σπόρτινγκ Χιχόν-Ράγιο Βαγιεκάνο 2-1
(18’ Σανγκόι, 78’ Μπίλιτς - 51’ Λαμπάκα)

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2
(70’ Σάντσες – 17’ Κεντίρα, 73’ Ρονάλντο)

Σεβίλλη-Λεβάντε 1-1
(21’ Νεγκρέδο – 28’ Κονέ)

Κυριακή, 22/04

Γρανάδα-Χετάφε 1-0
(18’ Χάρα)

Σοσιεδάδ-Βιγιαρεάλ 1-1
(86’ Βέλα – 42’ Σένα)

Σανταντέρ-Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-1
(12΄Τοκέρο)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Εσπανιόλ 3-1
(9' Γκοντίν, 57',61' Γκοντίν-19'Ντιντάκ)

Βαλένθια-Ρεάλ Μπέτις (22:30)

Δευτέρα, 23/04

Οσασούνα-Μάλαγα (22:00)


Η επόμενη αγωνιστική (36η):

Σαραγόσα-Αθλέτικ Μπιλμπάο
Χετάφε-Μαγιόρκα
Λεβάντε-Γρανάδα
Ρεάλ Μαδρίτης-Σεβίλλη
Ράγιο Βαγιεκάνο-Μπαρτσελόνα
Εσπανιόλ-Σπόρτινγκ Χιχόν
Ρεάλ Μπέτις-Ατλέτικο Μαδρίτης
Μάλαγα-Βαλένθια
Βιγιαρεάλ-Οσασούνα
Σοσιεδάδ-Ρασίνγκ Σανταντέρ

πηγή: sportfm.gr

Ο επενδυτής φτιάχνει νέα διοίκηση στον ΠΑΟΚ. Χα, χα, χα.!!

Ο επενδυτής φτιάχνει νέα διοίκηση στον ΠΑΟΚ. Χα, χα, χα.
Προφανώς θα ήταν ευτύχημα για τον ΠΑΟΚ να βρεθεί ένας άνθρωπος που θα αγοράσει μετοχές και θα καταθέσει στο ταμείο της εταιρίας ένα σεβαστό ποσό. Κι ακόμη καλύτερο αν υπάρχουν δύο, τρεις ή και περισσότεροι.

Όλοι αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα, τα οποία μάλιστα, δεν αποκλείεται, λόγω των δυσάρεστων εξελίξεων για τον χρηματοδότη- μεγαλομέτοχο Γιώργο Σαχπατζίδη, να διογκώνονται επικίνδυνα.
Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης.
Αυτό ίσως είναι που ενισχύει το κίνητρο του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση της θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του τσάμπιονς λιγκ. Ωστόσο, από μόνη της η συμμετοχή δεν λέει πολλά πράγματα… Σημασία έχει να ενισχύσεις τις πιθανότητες πρόκρισης σε όμιλο, οπότε θα μιλήσουμε πλέον για άλλα μεγέθη. Και βέβαια, ο ΠΑΟΚ θα λύσει όλα του τα προβλήματα.

Καλά, έχετε δίκιο. Θα σταματήσω εδώ. Άλλωστε είναι ανόητο να συζητούμε για κάτι τέτοιο, αφού κανείς στον ΠΑΟΚ δεν έχει διάθεση να σχεδιάσει για κάτι τόσο μεγάλο και σημαντικό. Είναι οριστικό ότι στον ΠΑΟΚ ταιριάζει κάτι από Europa League, το… βαφτίζουμε ευρωπαϊκό ταξίδι, μιλάμε για μερικές ονειρεμένες βραδιές και ιστορικές νίκες και μέχρι εκεί. Ποιο είναι το απόσταγμα, τι μένει από όλο αυτό; Μερικά εκατομμύρια που δεν φτάνουν για να καλύψουν ούτε τα παλιά χρέη, ούτε και τις τρέχουσες υποχρεώσεις. Αυτό είναι το σκηνικό, μην το ψάχνετε περισσότερο.

Το θέμα είναι ότι, στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, στην αφετηρία των πλέι-οφ, σε περίοδο που απασχολεί η αδειοδότηση (ίσως ό,τι σημαντικότερο απασχολεί τη διοίκηση) προκύπτει θέμα επενδυτή ή επενδυτών. Κι όχι γιατί έτσι γουστάρουν κάποιοι δημοσιογράφοι, αλλά, γιατί η διοίκηση του Βρύζα ρίχνει ακόμη και με επίσημες ανακοινώσεις, νερό στο μύλο και εξυφαίνονται πολλά σενάρια.

Και δεν φτάνει μόνον αυτό, αλλά, άκουσον άκουσον, διαβάσαμε ότι ο επανεμφανισθής (μετά από έξι χρόνια) εφοπλιστής, συζητά για τη σύνθεση νέου διοικητικού συμβουλίου και υπάρχουν καταγεγραμμένα τα ονόματα των νέων ιθυνόντων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Καλορίζικοι, λοιπόν.

Αν υπάρχει κάποιος που έχει σκοπό να διατηρήσει όση σοβαρότητα απέμεινε στη διοίκηση, θα έπρεπε ήδη να έχει τοποθετηθεί. Και καλό θα είναι να επισπευσθεί εκείνη τη συνέντευξη Τύπου για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, πριν πιστωθεί μια ακόμη περιπέτεια σαν εκείνη με τους Άραβες ή τον Φλωρίδη και μερικούς ακόμη που δήθεν θα αγόραζαν τον ΠΑΟΚ.

Γιατι δεν θέλει πολύ ακόμη για να χαθεί οριστικά ο έλεγχος. Όπως φαίνεται, αν συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, θα έχουμε δράματα με τη… νέα διοίκηση του εφοπλιστή και ποιος ξέρει τι άλλο θα προκύψει στις επόμενες μέρες: μεταγραφές, ανανεώσεις συμβολαίων, νέος προπονητής, χορηγίες. Χα, χα, χα.

Θα τελειώσω με αυτό:

Αν υποθέσουμε ότι όλοι αυτοί οι επιχειρηματίες και πολλοί ακόμη που δεν έχουμε διαβάσει στις εφημερίδες, έχουν ενδιαφερθεί για τον ΠΑΟΚ και θα ήθελαν να αγοράσουν μετοχές ή ακόμη και το πακέτο των μετοχών, θα λάβουν μια χρεωμένη ομάδα ή υπάρχει τελικά κάτι πιο ενδιαφέρον…

Υπάρχει κάτι που μπορεί να λέγεται «εκμετάλλευση του γηπέδου» ή επιχειρήσεις οι οποίες συνδέονται με τον ΠΑΟΚ; Υπάρχει, τέλος πάντων, κάτι που θα «αναγκάσει» έναν επιχειρηματία να σκεφτεί ότι σε βάθος χρόνου θα κερδίσει και να δικαιολογήσει αυτό που λέγεται «επένδυση»;

Αλίμονο αν ο Βρύζας κι όποιος άλλος συζητά με επιχειρηματίες ποντάρει μόνον στο παοκτσηδιλίκι τους ή στην πρεμούρα τους για λεζάντα για να τους πουλήσει μετοχές.

πηγή: sportfm.gr

Η βαθμολογία των πλέι οφ!!

Η βαθμολογία των πλέι οφ
Ιδανικά ήρθαν τα πράγματα στον Παναθηναϊκό, σε ότι αφορά την βαθμολογία με την οποία θα μπουν οι τέσσερις ομάδες στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Η νίκη του Λεβαδειακού επί του ΠΑΟΚ, η ήττα του Ατρόμητου από τον Ολυμπιακό και η ισοπαλία της ΑΕΚ με την Δόξα Δράμας, δίνουν στους «πράσινους»…αέρα τεσσάρων πόντων στην εκκίνηση της διαδικασίας.

Ο Παναθηναϊκός με την νίκη επί του Παναιτωλικού ολοκληρώνει την κανονική σεζόν με 66 βαθμούς, ΠΑΟΚ και Ατρόμητος με 50 και η ΑΕΚ με 48. Αυτό σημαίνει ότι οι «πράσινοι» μπαίνουν στα πλέι οφ με 4 βαθμούς ενώ οι υπόλοιποι τρεις χωρίς κανέναν.

Βαθμολογία πλέι οφ

Παναθηναϊκός 4
Ατρόμητος 0
ΠΑΟΚ 0
ΑΕΚ 0

πηγή: sportfm.gr

Εργο-τέλος!!

Εργο-τέλος!
Στη Football League θα αγωνίζεται από την επόμενη χρονιά ο Εργοτέλης!

Οι Κρητικοί γνώρισαν την ήττα με σκορ 4-2 από την SKODA Ξάνθη, για την 30η αγωνιστική, επιστρέφοντας στη δεύτερη τη τάξη κατηγορία ύστερα από τη σεζόν 2005/06.

Συγκινητικές στιγμές στα Πηγάδια, με τους παίκτες των Ακριτών να αφιερώνουν τα τέρματά τους, στη μνήμη του Ολουμπάγιο Αντεφέμι, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του, στις 18 Απριλίου του 2011.



Σε… δύο γήπεδα αγωνιζόταν ο Εργοτέλης, καθώς το σώμα βρισκόταν στα Πηγάδια, αλλά το μυαλό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όπου ο Άρης υποδεχόταν την Κέρκυρα. Οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου ξεκίνησαν με αρκετό άγχος την αναμέτρηση, με αποτέλεσμα να μην μπορούν –όχι μόνο- να απειλήσουν το τέρμα του Λοντίγκιν, αλλά ούτε να περάσουν με ευκολία τη σέντρα.

Τα χειρότερα για τους Κρητικούς ήρθαν στο προβάδισμα των Φαιάκων, μέσα στη Θεσσαλονίκη. Το άγχος βάρυνε ακόμη περισσότερο τα πόδια τους, με τη Ξάνθη να υπερέχει στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι κύλησε το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια, ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» το σκορ ήταν στο 1-1, με τον Εργοτέλη να μπαίνει στο δεύτερο ημίχρονο πιο δυνατά, καθώς με νίκη διατηρούσε τις ελπίδες του για μπαράζ. Οι Κρητικοί έκαναν -εμφανώς- αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή των Ακριτών, χωρίς ωστόσο να ανοίξουν το σκορ. Όμως, σχεδόν μέσα σε 15 λεπτά, οι δύο ομάδες κατάφεραν να κάνουν το ματς… ροντέο. Αρχικά, οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με τον Μάνταλο, για να απαντήσει σχεδόν αμέσως ο Εργοτέλης.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι Κρητικοί ανοίχτηκαν για να πετύχουν το δεύτερο γκολ. Ωστόσο, η Ξάνθη εκμεταλλεύτηκε τα κενά που άφησαν στην άμυνά τους, οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου, με αποτέλεσμα να κάνουν –σε μικρό χρονικό διάστημα- το 3-1 και εκεί ουσιαστικά να «εξανεμίσουν» τις ελπίδες των φιλοξενούμενων για παραμονή. Ο Λεάλ, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, μείωσε το σκορ, αλλά ο Αλτιπαρμακόφσκι στο 90’ διαμόρφωσε το τελικό 4-2, κλειδώνοντας τον υποβιβασμό για τον Εργοτέλη.




SKODA Ξάνθη (Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Μπαξεβανίδης, Εντιμάρ (46’ Τζουμάνης), Βάλλας, Νταρμπιόν, Μαρσελίνιο (69’ Πόι), Βλαχοδήμος (60’ Σουάνης), Σταθάκης, Φλίσκας, Μάνταλος, Αλτιπαρμακόφσκι.

Στον πάγκο: Βιβιανί, Μαρκόφσκι, Κομεσίδης, Ντάνι.

Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Καβουσάκης, Σασιασβίλι, Κυριακίδης, Τζανακάκης (80’ Ολίσε), Τζούνιορ, Χίμπλινγκερ (5’ Μπέτο), Σαρρής, Κατσικοκέρης, Κουτσιανικούλης, Χάντι (63’ Λεάλ), Φραγκουλάκης.

Στον πάγκο: Πίρσον, Ρέντζας, Δάρλας, Κανδηλάκης.


πηγή: sportfm.gr

Παλικάρια μέχρι τέλους!!

Παλικάρια μέχρι τέλους
Μέχρι και το τελευταίο λεπτό της φετινής του περιπέτειας στη Σούπερ Λίγκα, ο Λεβαδειακός δεν σταμάτησε να εντυπωσιάζει.

Τα παλικάρια του Παράσχου επικράτησαν σε σούπερ ανατροπή 4-3 του ΠΑΟΚ και αντί να υποβιβαστούν –όπως τους ήθελαν οι προβλέψεις- τερμάτισαν στην 7η θέση, που υπό προϋποθέσεις οδηγεί ακόμη και στο Europa League.

Πλήρωσε την υπερβολική του χαλαρότητα ο ΠΑΟΚ που λόγω αυτής της ήττας θα ξεκινήσει χωρίς βαθμούς τη διαδικασία των πλέι οφ.



Απαλλαγμένοι από το άγχος αφού είχαν ήδη πετύχει το στόχο τους, Λεβαδειακός και ΠΑΟΚ πρόσφεραν αρκετά καλό θέαμα στο τελευταίο τους παιχνίδι(τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την κανονική περίοδο για τους Θεσσαλονικείς). Βέβαια, για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε να περάσει ένα εικοσάλεπτο στο οποίο δεν… θαμπώθηκαν δα οι θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Στη συνέχεια και μέσα σε ένα δίλεπτο, ήρθε από ένα γκολ για κάθε ομάδα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να προηγηθεί με τον Αθανασιάδη στο 21’, όμως ο Μπόλονι και οι παίκτες του ούτε να πανηγυρίσουν καλά-καλά δεν πρόλαβαν και ήρθε η ισοφάριση.

Αποδεικνύοντας ακόμη και στο τελευταίο ματς αυτό που έκαναν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς πως στάθηκαν πραγματικά παλικάρια, οι Βοιωτοί ισοφάρισαν σχεδόν με τη σέντρα. Μετά από φάση διαρκείας ο Μελισσάς από κοντά σκόραρε, όμως οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει ακόμη την τελευταία τους λέξη.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Βασιλείου, ίσως ο κορυφαίος της ομάδας του Παράσχου, με ατομική ενέργεια και ωραίο σουτ βρήκε δίχτυα και έβαλε ξανά τους Βοιωτούς μπροστά στο σκορ. Το ματς τελείωσε ακριβώς με τον αντίθετο τρόπο από αυτόν που είχε ξεκινήσει. Με τα γκολ να πέφτουν βροχή και τα συναισθήματα να αλλάζουν σχεδόν σε κάθε φάση. Το τελικό 4-3 που διαμορφώθηκε με τέρματα των Ίβιτς (79’), Αθανασιάδη (82’) και Ναπολεόνι (86’) και Μαχαίρα στις καθυστερήσεις ήταν ακόμη μία απόδειξη των τεράστιων ψυχικών αποθεμάτων που έδειξε η ομάδα του Παράσχου, η οποία τελικά έφτασε στην έβδομη θέση του πίνακα.

Επιτυχία που ούτε να διανοηθεί δεν θα μπορούσε κανείς όταν ξεκινούσε η χρονιά και ο Λεβαδειακός φάνταζε ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον υποβιβασμό.

Και να μην ξεχνάμε πως αν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ δεν καταφέρουν τελικά να πάρουν το «Ο.Κ» από την UEFA, ο Λεβαδειακός θα πρέπει να ετοιμάζει διαβατήρια, καθώς θα αγωνιστεί στο Europa League.



ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Μελισσάς (74’ Αλεξίου), Λισγάρας, Κουτσόπουλος, Κόρμπος, Ζησόπουλος (59’ Μαχαίρας), Πόποβιτς, Μεντί, Ναπολεόνι, Βασιλείου.

Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Νικολακάκης, Κοιλιάρας, Ζαουί, Λόπεζ

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αποστολόπουλος (74’ Παπάζογλου), Λίνο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Παναγιωτούδης (62’ Ίβιτς), Γκαρσία, Λάζαρ (46’ Γεωργιάδης), Νιμανί, Φωτάκης, Αθανασιάδης.

Στον πάγκο
: Γλύκος, Μπαλάφας, Σνάουτσνερ, Γιάννου

πηγή: sportfm.gr

ΠΑΟ 4 επί 4!!

ΠΑΟ 4 επί 4
Παρά τα διοικητικά προβλήματα και παρά το πάθος των αντιπάλων του που έπαιζαν όλη τους την χρονιά, ο Παναθηναϊκός με επιβλητική εμφάνιση νίκησε 4-0 τον Παναιτωλικό που αποχαιρέτησε την Super League και απέκτησε προβάδισμα τεσσάρων βαθμών των αντιπάλων του στα play off.

Ο MVP Κουίνσι έβαλε μπροστά στο 18' τον Παναθηναϊκό και από εκεί και πέρα το έργο των γηπδούχων ήταν πολύ εύκολο. Ο Παναιτωλικός πάλεψε, πέτυχε γκολ που κακώς ακυρώθηκε για να ισοφαρίσει αλλά ακόμη κι αν κέρδιζε θα έπεφτε αφού η Κέρκυρα πήρε ισοπαλία στο Χαριλάου.



Νίκη για διαφορετικούς λόγους ήθελαν στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής Παναθηναϊκός και Παναιτωλικός. Οι «πράσινοι» για το γόητρο τους αλλά και για να αυξήσουν την διαφορά τους από την ΑΕΚ -εάν αυτή «στραβοπάταγε» με την Δόξα, και οι Αγρινιώτες μήπως και καταφέρουν να σωθούν τελευταία αγωνιστική. Για να γίνει αυτό όμως, η Κέρκυρα έπρεπε να χάσει στο Χαριλάου και ο Λεβαδειακός να μην κερδίσει στην Ξάνθη.

Παρά το γεγονός λοιπόν πως ο Παναιτωλικός έπρεπε να παίξει για την νίκη, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με διπλή ζώνη άμυνας, προφανώς για να δώσει χώρους στον Παναθηναϊκό και να τον χτυπήσει στην κόντρα. Οι «πράσινοι» δεν απέδιδαν καλά και έψαχναν όντως χώρους, αλλά δεν μπορούσαν να τους βρουν. Φαίνονταν πως χρειάζονταν είτε καλύτερο passing game είτε μία προσωπική ενέργεια.

Σαν αυτή του Κουίνσι στο 18’, ο οποίος κάνοντας εξαιρετική ενέργεια και φοβερό σπριντ, ξεπέρασε τον άμοιρο τον Ντολαζάι σαν σταματημένο και με ένα αριστοτεχνικό πλασέ από πλάγια αριστερά στην απέναντι γωνία του Τσενάμο, έκανε το 1-0. Ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε να αντιδράσει και μάλιστα γλίτωσε και δεύτερο γκολ από προσωπική ενέργεια του Κουίνσι και πάλι και ο προπονητής της ομάδας αποφάσισε να ρίξει στο χορτάρι τον πιο ποιοτικό του ποδοσφαιριστή, Θεοδωρίδη.

Δεν κατάφερε όμως να αλλάξει κάτι, το ημίχρονο έληξε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται και να μην κινδυνεύει και ο Νταλακούρας, στο 46’ έβαλε και τον Καραμαλίκη στην θέση του Ρότσα, παίζοντας τα όλα για όλα. Και θα μπορούσε να ελπίζει, εάν στο 51’ ο επόπτης δεν ακύρωνε ΚΑΚΩΣ γκολ του Εντζεγκελέ. Ο Μπουμάλ σούταρε, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στον κεντρικό αμυντικό που από κοντά την έστειλε στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε.

Και στην επόμενη φάση, ταφόπλακα. Αφού ο Παναθηναϊκός έφυγε μπροστά, ο Βύντρα με ωραία σέντρα βρήκε τον Τοτσέ κι αυτός από κοντά έκανε το 2-0 (52’) για τους γηπεδούχους. Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός έπεσε όπως ήταν λογικό και ο χρόνος περνούσε, σαδιστικά, για τους φιλοξενούμενους.

Οι οποίοι ανέβασαν ρυθμό, πίεσαν από το 65’ και μετά, αλλά το εγχείρημα να πετύχουν τρία γκολ σε λιγότερο από μισή ώρα στο ΟΑΚΑ, ήταν πολύ δύσκολο. Ο Παναιτωλικός άξιζε το γκολ αφού έχασε αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει αλλά ο χώρος που άφησε με τις μαζικές του επιθέσεις, εκμεταλλεύτηκε άριστα από τον Παναθηναϊκό. Ο Τοτσέ έκανε το 3-0 στο 82’ και ο Χριστοδουλόπουλος το 4-0 στο 85’.



Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Κοτσόλης, Σαριέγκι, Καντέ, Βιτόλο, Τοτσέ, Κουίνσι, Ζέκα, Βύντρα, Καραγκούνης(67’ Νίνης), Σπυροπουλος, Ρούντολφ (67’Χριστοδουλόπουλος)

Στον πάγκο: Ταμπάκης, Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Πετρόπουλος, Λαγός

Παναιτωλικός(Νταλακούρας): Τσενάμο, Κούσας, Ρότσα(46’ Καραμαλίκης), Μπουμάλ, Πασάς(38’ Θεοδωρίδης), Παλαιολόγος, Φερνάντες, Εντζεγκέλε, Ντολεζάι, Άντι (73’Μπελεβώνης), Καμαρά.

Στον πάγκο : Μπλάζιτς, Αναστασιάδης, Μουμίν, Σιόντης

πηγή: sportfm.gr

Τι πρωτάθλημα, τι Κύπελλο!!

Τι πρωτάθλημα, τι Κύπελλο
Τι κι αν έπαιζε με τα δεύτερα;

Τι κι αν το μεγάλο παιχνίδι είναι σε μια βδομάδα;

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να περιμένει τον τελικό του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο για να τον νικήσει!

Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν με σκορ 2-0 από το Περιστέρι, με γκολ για χάιλαιτ από τον Φετφατζίδη!

Το άλλο γκολ από τον Μαρκάνο, στο τελευταίο κοουτσάρισμα στο πρωτάθλημα για τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Χωρίς βαθμούς μπαίνει στα πλέι οφ -μετά τα σημερινά αποτελέσματα- η ομάδα του Γιώργου Δώνη.



Μια βδομάδα πριν λύσουν τις διαφορές τους στον τελικό του Κυπέλλου, Ατρόμητος και Ολυμπιακός έμοιαζαν να μην έχουν (σχεδόν) τίποτα να χωρίσουν στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Σχεδόν τίποτα διότι οι Περιστεριώτες, ήθελαν να μπουν με +1 στα πλέι οφ και ταυτόχρονα οι «ερυθρόλευκοι» να μην επιτρέψουν σε κανέναν -με την εμφάνισή τους- να τους μπλέξει στις «ομορφιές» των τελευταίων αγωνιστικών.

Παρά το δεδομένο φρεσκάρισμα από τον Βαλβέρδε, ο Βάσκος είδε τους παίκτες του να μην αντιμετωπίζουν σαν μια υποχρέωση που πρέπει απλά να βγει το ματς. Κακά τα ψέματα όχι με διάθεση να «σκοτωθούν», ρισκάροντας μερικές μέρες πριν από τη νέα τους κόντρα που θα έκρινε ένα τίτλο.

Η υπεροχή τους αποτυπώθηκε με την κατοχή της μπάλας, περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες (κυρίως από τα άκρα) και παρομοίως τελικές προσπάθειες, οι οποίες δεν συνδυάστηκαν με τις καλύτερες προϋποθέσεις για να μετουσιωθούν σε κάποιο τέρμα.

Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να προηγηθεί με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όμως ο Φουστέρ δεν εκμεταλλεύτηκε το (αυστηρό) πέναλτι που κέρδισε νωρίτερα ο Ντιόγκο. Ό,τι δεν κατάφερε ο Ισπανός πέτυχε τελικά ένας συμπατριώτης του. Ένα πεντάλεπτο ξέσπασμα χρειάστηκαν οι Πειραιώτες με τον Μαρκάνο σε πρώτη φάση και τον Φετφατζίδη με ένα εξαιρετικό γκολ να «καθαρίζουν».






Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ράντμαν, Νάστος, Τόμας, Ζουέλα, Οικονόμου, Ιγκλέσιας (65’ Δημούτσος), Σφακιανάκης, Πίτου Γκαρσία, Καραγκούνης (65’ Επστάιν), Τάτος, Μήτρογλου (71’ Καραμάνος).

Στον πάγκο: Καραγκιολίδης, Φυτανίδης, Μπάλλας, Αναστασάκος.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κάρολ, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Παπάζογλου, Μαρκάνο, Φέισα, Φετφατζίδης, Φουστέρ (76’ Ορμπάιθ), Μόνχε, Μακούν (82’ Ποτουρίδης), Ντιόγκο.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Μανιάτης, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Μιραλάς.

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Βοηθοί: Τσολάκης (Αθηνών), Σταματόγλου (Καβάλας)
Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου

πηγή: sportfm.gr

Και… Δόξα τω Θεώ να λες!!

Και… Δόξα τω Θεώ να λες!
Τις αντοχές των… ματιών του κόσμου της δοκίμασε μια ακόμη φορά η ΑΕΚ!

Η «Ένωση» δεν βλεπόταν ούτε απέναντι στην υποβιβασμένη Δόξα και παραλίγο να νιώσει και ευχαριστημένη που έφυγε με το 1-1 από το «Καυταντζόγλειο».

Το γκολ του Λεονάρντο έδωσε τον πόντο στους «κιτρινόμαυρους», αλλά ούτε εκείνο, ούτε η επιστροφή του Γκούντγιονσεν (για 30 λεπτά) ήταν αρκετά για να μην ανοίξει κι άλλο το χάντικαπ από τον Παναθηναϊκό ενόψει πλέι-οφ.

Πώς έπαιξε

Ενδεκάδα γεμάτη… νιάτα ήταν αυτή που παρέταξε ο Νίκος Κωστένογλου. Είτε λόγω απουσιών (Μάκος, Καφές, Δέλλας, Κοντοές, Σιαλμάς, Ρίκκα και Κλωναρίδης που ανέβασε πυρετό), είτε λόγω επιλογής του τεχνικού της ΑΕΚ (εκτός οι Καράμπελας-Γεωργέας) πέντε παίκτες κοντά ή κάτω από τα 20 ξεκίνησαν βασικοί στο «Καυταντζόγλειο».

Έτσι, το 4-2-3-1 της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Εγγλέζου, Μπουγαΐδης, Μανωλάς και Αργυρίου. Στα χαφ βρέθηκαν οι Βάργκας-Φούντας, στην τριάδα μπροστά τους οι Λεονάρντο (αριστερά), Γκερέιρο (επιτελικός), Κάρλος (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Λυμπερόπουλος.




Η συντριπτική πλειοψηφία των φετινών ματς της ΑΕΚ οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι «δύσκολα μπορεί να παίξει χειρότερα». Το πρώτο ημίχρονο στο Καυταντζόγλειο οδηγούσε σε πανηγυρική κατάρριψη του συμπεράσματος. Με τη δικαιολογία της ανομοιογένειας λόγω των πολλών αλλαγών -αλλά και δεδομένο ότι δεν χρειαζόταν αυτοματισμούς… Μπαρτσελόνα για να διασπάσει τη Δόξα- η «Ένωση» σπατάλησε 45 λεπτά και την υπομονή των φίλων της.

Εκείνη που δοκιμάστηκε από την εικόνα των (όποιων) συνδυασμών να σταματούν με συνοπτικές διαδικασίες έξω από την περιοχή. Από την εικόνα του Γκερέιρο να βάζει υποψηφιότητα για MVP της Δόξας. Από την πρόθεση του Κάρλος να δείξει πόσο σοβαρή απουσία ήταν ο Κλωναρίδης. Κι εκείνη που διατηρούνταν μονάχα από τις πρωτοβουλίες του Λεονάρντο (είχε τα δυο καλύτερα σουτ μέχρι την ανάπαυλα) και την όρεξη των Εγγλέζου και Φούντα.

Η επιστροφή από τ’ αποδυτήρια έφερε την ίδια -κοιμισμένη- ΑΕΚ στο γήπεδο. Κι όπως αποδείχθηκε, δεν επρόκειτο να ξυπνήσει αν… δεν το φάει. Δεν βάρεσε, λοιπόν, το «ξυπνητήρι» ο Ουέλινγκτον (όταν ο Κωνσταντόπουλος τον σταμάτησε στο τετ α τετ). Το βάρεσε για τα καλά, όμως, ο Κυβελίδης εκμεταλλευόμενος άψογα τον διαγωνισμό λαθών Μανωλά και Βάργκας (ο πρώτος πάσαρε λάθος και ο δεύτερος έβαλε άψυχα την κόντρα).

Και κάπου εκεί η «Ένωση» θυμήθηκε να παίξει. Η άρον-άρον επιστράτευση, λοιπόν, του (αναμενόμενα βαρύ) Γκούντγιονσεν και του (πάντα υποδειγματικού) Γεωργέα βελτίωσε κάπως το… δράμα. Και μάλιστα αρκετά για να βρει η ΑΕΚ το γκολ που τη γλίτωσε από μια εξευτελιστική ήττα (με τον Λεονάρντο να εξαργυρώνει την εξαιρετική μπαλιά του Φούντα). Όχι, όμως και αρκετά για να ανταμειφθεί η -άναρχη- πίεσή της μέχρι το τέλος με το πρώτο διπλό από τις 7 Ιανουαρίου…






ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Μάκης Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Τσιμπλίδης (46’ Ρούτσης), Βέρτζος, Τριποτσέρης, Γκαρακλίδης (71’ Γελαδάρης), Λίμα, Κατσικογιάννης (64’ Ψυχογιός), Ουέλινγκτον, Αμπουμπακάρι, Κουμπρόγλου, Κυβελίδης

Στον πάγκο έμειναν οι: Ρόκα, Λεάντρο, Μπριλάκης, Στεργιανός

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Εγγλέζου, Μπουγαΐδης, Μανωλάς, Αργυρίου (79’ Λαγός), Βάργκας (63’ Γεωργέας), Φούντας, Γκερέιρο (61’ Γκούντγιονσεν), Λεονάρντο, Κάρλος, Λυμπερόπουλος

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Μπέλεκ, Τσίτας, Καράμπελας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μήτσιος (Ηπείρου)
ΒΟΗΘΟΙ: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Γρεβένης (Χαλκιδικής)

ΓΗΠΕΔΟ: «Καυταντζόγλειο»

πηγή: sportfm.gr

Κάτοικος Σουπερ Λίγκας η Κέρκυρα!!

Κάτοικος Σουπερ Λίγκας η Κέρκυρα
Στα σαλόνια της Σουπερ Λίγκας θα παραμείνει και τη νέα περίοδο η Κέρκυρα. Οι Φαίακες πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας από τον Άρη (1-1) και σε συνδυασμό με τις ήττες των Εργοτέλη και Παναιτωλικού σώθηκαν στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Ιωάννου έβαλε μπροστά την ομάδα του στο 24’ με αυστηρό πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Παππάς ενώ ο Ακόστα ισοφάρισε για τους «κίτρινους».



Η Κέρκυρα μπήκε ορεξάτη στον αγωνιστικό χώρο αφού ήταν κι εκείνη που «καιγόταν» περισσότερο για τη νίκη. Οι Φαίακες είχαν τον έλεγχο του ματς και αυτό μεταφράστηκε σε μια καλή ευκαιρία μόλις στο 7’. Ο Τσίγκας άνοιξε την μπάλα για τον Καλαντζή, ο οποίος βρισκόταν σε καλή θέση μέσα στην περιοχή αλλά το δυνατό σουτ που έκανε, το απέκρουσε ο Σηφάκης. Ο Τσίγκας μετά από τρία λεπτά, σούταρε από μακριά αλλά είδε την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ και στο 18’ ο Ιωάννου κατάφερε να κερδίσει τον Λαζαρίδη αλλά όχι και τον Σηφάκη που μπλόκαρε το πλασέ του.

Ο Άρης απάντησε στο 21’ όταν και ο Καπετάνος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Λαζαρίδης έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Αναστασόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά. Αν και οι «κίτρινοι» θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε και μάλιστα συνέβη το αντίθετο. Ο διαιτητής Παππάς υπέδειξε πέναλτι σε μια αρκετά αμφισβητούμενη φάση όταν και ο Λαζαρίδης έσπρωξε στην πλάτη τον Ιωάννου σε μια διεκδίκηση της μπάλας μέσα στη περιοχή. Ο ίδιος παίκτης ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και άνοιξε το σκορ για την Κέρκυρα.

Αυτό το γκολ λειτούργησε ευεργετικά για τον Άρη αφού τον ξύπνησε και οι παίκτες του Μασάδο άρχισαν να παίζουν μπάλα. Στο 29΄ ο Ούμπιντες έπιασε ένα καλό σουτ στην κίνηση, ο Λαζαρίδης στο 32’ πλάσαρε ψηλά άουτ αλλά η εστία της Κέρκυρας έμενε απαραβίαστη. Αυτά μέχρι το 37’ όταν και ο Ακόστα δέχθηκε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, βρήκε τον χώρο, σούταρε και ισοφάρισε για τον Άρη.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν εντελώς αγνώριστες σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Άρης και Κέρκυρα ήταν πιο προσεκτικοί στις κινήσεις τους, δεν έπαιρναν ρίσκα και στο πρώτο τέταρτο αναλώνονταν σε σκληρά μαρκαρίσματα. Οι «κίτρινοι» ήταν εκείνοι που έκαναν κάτι επιθετικά, αρχικά στο 62’ όταν ο Σολτάνι έκανε κούρσα προς την μικρή περιοχή αλλά προτίμησε να κάνει κάτι σαν σέντρα αντί να «πυροβολήσει» τον Αναστασόπουλο ενώ ο Αλγερινός ήταν και πάλι πρωταγωνιστής στο 65΄ όταν σούταρε λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας της Κέρκυρα απέκρουσε.

Ο Άρης είχε τα «γκέμια» της αναμέτρησης αλλά η υπεροχή του δεν μετουσιώθηκε σε κάποια καλή φάση. Η Κέρκυρα από την άλλη πλευρά έδειχνε νευρικότητα στις κινήσεις της όσο περνούσε ο χρόνος και έχανε εύκολα την μπάλα. Όταν όμως από το ραδιοφωνάκι άκουσαν τα αποτελέσματα των υπόλοιπων αγώνων, οι Φαίακες ηρέμησαν αφού δεν χρειάστηκε να παλέψουν για ένα γκολ και όλα τελείωσαν ιδανικά για τους φιλοξενούμενους.


Άρης (Μασάδο): Σηφάκης, Παπαζαχαρίας, Μίσελ, Καστίγιο (46’ Σολτάνι), Τριανταφυλλάκος (86’ Κανούλας), Κοτσώνης, Πρίττας, Καπετάνος, Λαζαρίδης, Ούμπιντες, Ακόστα (78’ Τσουκάνης)

Στον πάγκο: Διούδης, Γιαννίτσης, Κατίδης.

Κέρκυρα (Καβακάς): Αναστασόπουλος, Κοντοδήμος, Βέντσελ, Γραμμόζης, Καλαντζής, Μίχος (15’ Ηλιάδης), Αγρίτης (46’ Μπάρκογλου), Μαϊστόροβιτς, Οσμάν, Ιωάννου, Τσίγκας (71’ Γιάντσης)

Στον πάγκο: Γκαλίνοβιτς, Σακελλαρίου, Βενέτης, Λαμπρόπουλος.

πηγή: sportfm.gr

Το καλύτερο για το... τέλος ο ΠΑΣ!!

Το καλύτερο για το... τέλος ο ΠΑΣ
Άκρως επιτυχημένα έκλεισε η φετινή αγωνιστική σεζόν για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα των Ιωαννίνων άφησε στο παρελθόν την ήττα από τον Ολυμπιακό και πέρασε από το Γεντί Κουλέ με 2-0 επί του ΟΦΗ, επισφραγίζοντας μια αρκετά καλή πορεία στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος η οποία και την διατήρησε στη Σούπερ Λίγκα.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα μέσα σε διάστημα εννέα λεπτών. Στο 63ο λεπτό ο Τζάνης και στο 72ο ο Βίλα.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ
Ο ΟΦΗ μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και προσπάθησε να ανοίξει το σκορ. Απέναντί του όμως είχε μια ομάδα που είχε κλειστεί στην περιοχή της και κατάφερε να αποτρέψει τους γηπεδούχους από το να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Η επιθετική πρωτοβουλία των παικτών του ΟΦΗ στον αγωνιστικό χώρο... μεταφράστηκε σε αρκετές εκτελέσεις κόρνερ οι οποίες¬ -και πάλι- πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Συνολικά πέντε κόρνερ στο εικοσάλεπτο για τους Κρητικούς.

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ξεκάθαρη η πρόθεση να μην δεχθεί ένα γκολ στα πρώτα λεπτά. Έχοντας το μυαλό στις αντεπιθέσεις μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Σαχσανίδη.

Όσο περνούσε ο χρόνος ο ΟΦΗ έχανε το ρυθμό που είχε στα πρώτα λεπτά και αντίθετα ο ΠΑΣ Γιάννινα άρχισε να κερδίζει μέτρα και να απειλεί την εστία των γηπεδούχων.

Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο ΠΑΣ είχε για περισσότερα λεπτά τη μπάλα στην κατοχή του αλλά τον ΟΦΗ να έχει πιο πολλές φάσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα ήταν πεσμένος σε σχέση με το πρώτο. Ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός και μάλιστα, ο ΠΑΣ εκμεταλλευόμενος ένα λάθος των αμυντικών άνοιξε το σκορ.

Στο 63ο λεπτό ο Γεωργίου πήρε την μπάλα στη μεσαία γραμμή από το λάθος των αμυντικών. Έκανε την κούρσα μέχρι το ύψος της μεγάλης περιοχής. Τότε έβγαλε την πάσα στον Τζάνη ο οποίος έκανε το 1-0 .

Στη συνέχεια απόλυτη υπεροχή για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στο 72ο λεπτό ο Βίλα ενστικτωδώς ακούμπησε τη μπάλα και έκανε το 2-0 μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να μειώσει αλλά δεν τα κατάφερε.

πηγή: sportfm.gr

Oh mon dieu!!

Oh mon dieu!
Στενός κορσές της Μονπελιέ παραμένει η Παρί Σεν Ζερμέν. Για την 33η αγωνιστική της Ligue 1 η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι συνέτριψε με 6-1 τη Σοσό στο «Παρκ Ντε Πρενς» και πλησίασε ξανά στους δύο βαθμούς τους πρωτοπόρους. Δύο γκολ πέτυχε ο Νενέ για τους γηπεδούχους, ενώ από ένα οι Παστόρε, Μότα, Μενέζ και Αρμάν.

Στο άλλο απογευματινό ματς της Κυριακής στη Γαλλία, η Αζαξιό έμεινε στο 0-0 με τη Νανσί χάνοντας την ευκαιρία να απομακρυνθεί αρκετά από την επικίνδυνη ζώνη.

Αναλυτικά η 33η αγωνιστική της Ligue 1

Σάββατο 21/4 20.00

Καέν-Σεντ Ετιέν 1-4
(72’ Ναμπάμπ-39’ αυτ. Μονταρού, 60’, 83’ Ομπαμεγιάνγκ, 70’ Γκραντέλ)

Ντιζόν-Λιλ 0-2
(39’ Μαβουμπά, 45’ Αζάρ)

Εβιάν-Τουλούζ 2-1
(10’ Ανγκουλά, 75’ αυτ. Αμπντενούρ-72’ Μπεν Γεντέρ)

Μονπελιέ-Βαλενσιέν 1-0
(5’ Καμαρά)

Νις-Οσέρ 1-0
(36’ πεν. Μονζόν)

Μπρεστ-Ρεν 0-1
(45+2’ πεν. Φερέ)

Μπορντό-Μαρσέιγ 2-1
(1’, 29’ Ζουσιέ-56’ Τζ. Αγιού)

Κυριακή 22/4

Αζαξιό-Νανσί 0-0

Παρί Σεν Ζερμέν-Σοσό 6-1
(6’ Παστόρε, 25’ Μότα, 44’ Μενέζ, 55’, 60’ Νενέ, 91’ Αρμάν-12’ Μάιγκα)

Λιόν-Λοριάν (22.15)

πηγή: sportfm.gr

Πολύ σκληρή για να… υποβιβαστεί!!

Πολύ σκληρή για να… υποβιβαστεί!
Διατεθειμένη να… πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της φαίνεται πως είναι η Φεϊρένσε. Το έδειξε με την εντός έδρας νίκη με σκορ 1-0 επί της Σετουμπάλ για την 27η αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Έτσι η ομάδα του Νούνιεζ διατήρησε τις όποιες πιθανότητες έχει για παραμονή στην κατηγορία.

Το τέρμα της νίκης πέτυχε ο Γάλλος, Μπετί Μπαστιέν, στο 27ο λεπτό της αναμέτρησης. Το έργο των φιλοξενούμενων έγινε ακόμη δυσκολότερο, όταν στο 64’ ο Μιγκελίτο είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο έτερο ματς της ημέρας η Ζιλ Βιθέντε υποδέχτηκε τη Ρίο Άβε. Το παιχνίδι έληξε 0-0,με τις δύο ομάδες να μοιράζονται πόντους και εντυπώσεις. Έτσι η Ζιλ Βιθέντε έφτασε στην 11η θέση με 28 πόντους και η Ρίο Άβε στην 12η με 26 βαθμούς.

Αναλυτικά, η 27η αγωνιστική:

Παρασκευή, 20/4

Πάσος Φερέιρα-Μπράγκα 1-1

(28' Βίτορ-80' Νούνο Γκόμεζ)

Σάββατο, 21/4

Μπενφίκα-Μαρίτιμο 4-1

(15’, 19’ Νολίτο, 65’ Ροντρίγκο, 69’ Σέζαρ-52’ Σαμί)

Γκιμαράες-Λεϊρία 3-2

(48’, 86’ Σουντανί, 63’ Τέγιες-62’ Μοράες, 76’ Τζανίνι)

Πόρτο-Μπέιρα Μαρ 3-0

(33’, 54' Χουλκ, 51’ Γιάνκο)

Κυριακή, 22/4/

Φεϊρένσε-Σετούμπαλ 1-0

(27’ Μπαστιέν)

Ζιλ Βιθέντε-Ρίο Άβε 0-0

Νασιονάλ-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (21:15)

Δευτέρα, 23/4

Ακαντέμικα-Ολανένσε (22:15)

πηγή: sportfm.gr 

Όσο έχουμε τα νιάτα…!!

Όσο έχουμε τα νιάτα…
Στο πιο… αδιάφορο παιχνίδι της αγωνιστικής ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε του Πανιωνίου 2-0 και έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την χρονιά. Ο Μπακασέτας, με το παρθενικό του γκολ (άριστη εκτέλεση) στην Σούπερ Λίγκα άνοιξε το σκορ, ενώ ο Ράγιος με εξαιρετικό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ελάχιστα πράγματα από την ομάδα του Μάντζιου, η οποία δεν κατάφερε να απειλήσει σε κανένα σημείο του αγώνα.



Το πρώτο ημίχρονο κυμάνθηκε σε χαμηλούς ρυθμούς. Ο Αστέρας είχε την υπεροχή των κινήσεων και προσπαθούσε να φτάσει με αξιώσεις μπροστά στα καρέ του Μιχαηλίδη. Οι Αρκάδες έκαναν κάποιες καλές φάσεις όμως καμία δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά την ομάδα του Μάντζιου.

Από την δική της πλευρά η ομάδα της Νέας Σμύρνης έμεινε κλεισμένη στα καρέ της και προσπάθησε να «χτυπήσει» στην κόντρα. Εκεί που όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα λήξει χωρίς τέρματα ήρθε το γκολ από τον Τάσο Μπακασέτα για να αλλάξει τις ισορροπίες. Ο… «μπομπέρ» των μικρότερων ομάδων του Αστέρα, έδειξε με τον καλύτερο τρόπο γιατί δικαιούταν περισσότερες ευκαιρίες κατά την διάρκεια της χρονιάς, όταν εκμεταλλεύτηκε το άριστο στρώσιμο του Έγκον με το στήθος και με ένα αριστερό γυριστό άνοιξε το σκορ για τον Αστέρα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως είχε αρχίσει και το πρώτο. Ο Αστέρας είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης κρατούσε την μπάλα στα πόδια του, κυκλοφορούσε ωραία και δεν έδειξε σε κανένα σημείο να πιέζεται. Μάλιστα οι παίκτες του Τσιώλη διπλασίασαν και τα τέρματά τους με ένα εξαιρετικό πλασέ από την γωνία της μεγάλης περιοχής δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μιχαηλίδη.

Τα τελευταία λεπτά ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα καθώς δεν άλλαξε και τίπτοα άλλο ουσιαστικά. Ο Αστέρας συνέχισε να έχει την μπάλα στην κατοχή του, ενώ παράλληλα ο Πανιώνιος έμενε πίσω από αυτήν. Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε την ομάδα της Τρίπολης να παίρνει τη νίκη, αλλά κυρίως να «κερδίζει» παίκτες σαν τον Μπακασέτα και τον Γεωργακόπουλο, οι οποίοι έχουν ταλέντο και απλά μένει να πάρουν ευκαιρίες για να το δείξουν και στον αγωνιστικό χώρο.





Αστέρας Τρ. (Σάκης Τσιώλης): Γεωργακόπουλος, Αργυρόπουλος, Πιπίνης, Κουρμπέλης, Φορμίκα, Αλβάρες, Λαδάκης, Έγκον (65’ Ροτζέριο), Μπακασέτας (73’ Σολάκης), Ράγιος, Φρανκού (58’ Ναβάρο).

Στον πάγκο: Μπαντής, Πουλίδο, Μπρέσκα, Ουσέρο.

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Μιχαηλίδης (74’ Πόγκασιτς), Κούρντι, Κουλουχέρης, Πιέρ, Κούρος, Αθανασόπουλος (58’ Γκέζος), Σταυροθανασόπουλος, Μενδρινός, Σάμαρης, Αντούνες (70’ Σκέμπρι), Ντιμπαλά.

Στον πάγκο: Ντούνης, Αυλωνίτης, Γουνδουλάκης, Αμπντουλάγιεφ.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), Γουργιώτης (Φθιώτιδας)

πηγή: sportfm.gr

Ο τρελός... Κρουντέλι ξαναχτυπά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Τιτσιάνο Κρουντέλι, ο γνωστός παρουσιαστής της ιταλικής εκπομπής "Direttastadio", κάτι σαν το παλιό δικό μας "Λεπτό προς λεπτό" και φανατικός οπαδός της Μίλαν έδωσε πάλι ρεσιτάλ σήμερα! Απολαύστε τον!
Ο τρελός... Κρουντέλι ξαναχτυπά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάρλος Βέλα με... τρέλα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε την γκολάρα που σημείωσε ο Κάρλος Βέλα στο ματς της Σοσιεδάδ με τη Βιγιαρεάλ!
Κάρλος Βέλα με... τρέλα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πάει Βαρκελώνη ο Ντρογκμπά!!

Στη Βαρκελώνη με την υπόλοιπη αποστολή της Τσέλσι θα βρεθεί ο Ντιντιέ Ντρογκμπά! Ο Ιβοριανός επιθετικός ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε στο γόνατο τις τελευταίες μέρες και του στέρησε τη συμμετοχή  στο ντέρμπι με την Άρσεναλ, το μεσημέρι του Σαββάτου.
Πάει Βαρκελώνη ο Ντρογκμπά

Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο δήλωνε… ευτυχισμένος όταν άκουσε από το ιατρικό επιτελείο της Τσέλσι πως ο διεθνής φορ θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στη ρεβάνς των ημιτελικών με τη Μπαρτσελόνα, την προσεχή Τρίτη στο «Καμπ Νου»!
Οι «μπλε», στις αποσκευές τους, θα πάρουν μαζί τους το 1-0 του πρώτου αγώνα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και στην έδρα των Καταλανών θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν το προβάδισμα που απέκτησαν, προκειμένου να βρεθούν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Μόναχο.
Πηγή: england365.gr

«Μάλλον είμαστε… άτυχοι»

«Μάλλον είμαστε… άτυχοι»
Η Μίλαν «στραβοπάτησε» μέσα στην έδρα της με την Μπολόνια (1-1) και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δήλωσε ότι η ομάδα του είναι… άτυχη, όσον αφορά την ακύρωση του τέρματος που σημείωσε ο Ιμπραΐμοβιτς.

«Δεν υπάρχει κάτι να σχολιάσουμε, από την στιγμή που ο διαιτητής είδε την υψωμένη σημαία του βοηθού και έδωσε την παράβαση. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι σε κάποια περιστατικά είμαστε μάλλον… άτυχοι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον ερωτηθείς για την υπόθεση τίτλος, πρόσθεσε ότι θα πρέπει να δουν τι θα κάνει και η Γιουβέντους στο παιχνίδι με τη Ρόμα, αλλά το πρωτάθλημα έχει φύγει από τα χέρια της Μίλαν.

πηγή: sportfm.gr

«Καπαρώνει» το πρωτάθλημα!!

«Καπαρώνει» το πρωτάθλημα!
Εύκολο έργο είχε ο πρωτοπόρος του Ολλανδικού πρωταθλήματος, Άγιαξ, ο οποίος επικράτησε της Γκρόνιγκεν με σκορ 2-0.

Ο Αίαντας με τον εν λόγω τρίποντο διεύρυνε τη διαφορά του από τις δεύτερες Άλκμααρ και Φέγενορντ στους έξι βαθμούς, τρεις αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί η σεζόν, «κλειδώνοντας» τον τίτλο.

Το πρώτο γκολ της αναμέτρησης σκόραρε ο Μπέριγκτερ στο 46΄λεπτό, ενώ το τελικό σκορ 2-0 διαμόρφωσε ο Σίγκθορσον στο 80’ λεπτό.

Αναλυτικά, η 31η αγωνιστική:

Παρασκευή 20 Απριλίου

Μπρέντα-Ρόντα : 0-3
(58’ Μαλκί, 75’ Ντόναλντ, 90’ Βόρμερ)

Σάββατο 21 Απριλίου

Χέρενφεν-Φίτεσε 1-1
(5’ Τζούρισιτς – 78’ Χάβεναρ)

Ντε Γκράαφτσαπ-Χέρακλες 2-3
(12’ Ελ Χασναουί, 83’ πεν. Ντε Λέου – 18’ Αρμεντέρος, 26’ Γκουρίγιε, 53’ Έβερτον)

Βάαλβικ-Ουτρέχτη 0-2
(77’ Σουτ, 85’ Γκερντ)

Εξέλσιορ-Τβέντε 0-1
(92’ Τσαντλί)

Κυριακή 22 Απριλίου

Ντεν Χάαγκ-Φέγενορντ 1-2
(89’ πεν. Ίμερς-46’ Σάκεν, 71’ Φερνάντεζ)

Άλκμααρ-Φένλο 2-1
(Χόλμαν 47’ Άλτιντορ 65’- Κρούισεν 59’)

Αϊντχόφεν-Ναϊμεγκεν 2-1
(Γουίλεμς 68’ Βένεγκορ 88’-Φουρ 7’)

Άγιαξ-Γκρόνιγκεν 2-0
(Μπέριγκτερ 46’, Σίγκθορσον 80’)

Η επόμενη (32η) αγωνιστική:

Παρασκευή 27 Απριλίου

Γκρόνιγκεν-Ντε Γκράαφτσαπ (21:00)

Σάββατο 28 Απριλίου

Χέρακλες-Χέρενφεν (19:45)
Ουτρέχτη-Μπρέντα (20:45)
Φίτεσε-Εξέλσιορ (20:45)
Φένλο-Ντεν Χάαγκ (21:45)

Κυριακή, 29 Απριλίου
Ρόντα-Αϊντχόφεν (13:30)
Τβέντε-Άγιαξ (15:30)
Φέγενορντ-Άλκμααρ (15:30)

πηγή: sportfm.gr

Κρατάει το ενδιαφέρον!

Κρατάει το ενδιαφέρον
Το Ανόβερο έχασε μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγει με πέντε βαθμούς από τη Βέρντερ και να κάνει το μεγάλο βήμα για την έξοδο στο Europa League. Στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 32η αγωνιστική, η ομάδα του Μίρκο Σλόμκα έμεινε στο 0-0 με τη Φράιμπουργκ κι έφτασε τους 45 βαθμούς, μόλις τρεις περισσότερους από την ομάδα της Βρέμης που είναι όγδοη και διεκδικεί ακόμη το τελευταίο εισιτήριο για την Ευρώπη. Η Φράιμπουργκ με το βαθμό που «τσίμπησε» εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 20/4 (21:30)

Μάιντς-Βόλφσμπουργκ 0-0

Σάββατο 21/4 (16:30)

Χόφενχαϊμ-Λεβερκούζεν 0-1
(79’ Σούρλε)

Βέρντερ Βρέμης-Μπάγερν Μονάχου 1-2
(51’ Νάλντο-75’ αυτ. Νάλντο, 90’ Ριμπερί)

Νυρεμβέργη-Αμβούργο 1-1
(64’ Ντιντάβι-59’ Σον)

Χέρτα Βερολίνου-Καϊζερσλάουτερν 1-2
(60’ Νίμαϊερ-28’ Κιρχ, 38’ Βόουτεν)

Κολωνία-Στουτγκάρδη 1-1
(50’ Πέτσκο-71’ Κακάου)

Ντόρτμουντ-Γκλάντμπαχ 2-0
(23’ Πέρισιτς, 59’ Καγκάουα)

Κυριακή 22/4

Άουγκσμπουργκ-Σάλκε 1-1
(7’ Λάνγκαμπ-38’ Χούντελααρ)

Ανόβερο-Φράιμπουργκ 0-0

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής

Σάββατο 28/4 (16:30)

Καϊζερσλάουτερν-Ντόρτμουντ
Βόλφσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης
Λεβερκούζεν-Ανόβερο
Αμβούργο-Μάιντς
Χόφενχαϊμ-Νυρεμβέργη
Μπάγερν Μονάχου-Στουτγκάρδη
Φράιμπουργκ-Κολωνία
Γκλάντμπαχ-Άουγκσμπουργκ
Σάλκε-Χέρτα Βερολίνου

πηγή: sportfm.gr

Και ξανά… προς τον τίτλο τραβά!!

Και ξανά… προς τον τίτλο τραβά!
Άντεξε πολλές εβδομάδες βλέποντας την πλάτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Η Σίτι, βάζει πλέον και πάλι πλώρη προς τον τίτλο! Μετά το 2-0 επί της Γουλβς στο «Μολινό», μείωσε τη διαφορά της από την κορυφή στο -3 και την επόμενη Δευτέρα υποδέχεται τους «κόκκινους διαβόλους» σε ένα ντέρμπι… δίχως αύριο! Κατάρες έπεσαν πάνω στη Λίβερπουλ!

Οι «πολίτες» απέχουν τρεις βαθμούς από τη συμπολίτισσά τους και υπερέχοντας στη διαφορά των τερμάτων, μπορούν με νίκη στη μεταξύ τους μονομαχία να αποκτήσουν το πάνω χέρι στην υπόθεση τίτλου, αφού και σε περίπτωση ισοβαθμίας θα είναι στην κορυφή! Αποχαιρέτησε την κατηγορία η Γουλβς.

Η Λίβερπουλ, έμεινε να βλέπει τη Γουέστ Μπρομ με… μισή ευκαιρία να φεύγει νικήτρια από το «Άνφιλντ» με σκορ 1-0.
Νωρίτερα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήρθε ισόπαλη (4-4) κόντρα στην Έβερτον και έχασε τη διαφορά ασφαλείας στο ρετιρέ.

Αναλυτικά τα παιχνίδια της 35ης αγωνιστικής:

Γουλβς – Μάντσεστερ Σίτι 0-2

Σιγά μην έχανε την ευκαιρία! Η Μάντσεστερ Σίτι δείχνει έτοιμη για… αλλαγή σκυτάλης στον θρόνο της Πρέμιερ Λιγκ! Οι «πολίτες» επικράτησαν 2-0 της Γουλβς στο «Μολινό» μετά τη γκέλα της Γιουνάιτεντ, πλησίασαν στο -3 και την επόμενη εβδομάδα στο ντέρμπι τίτλου με τους «κόκκινους διαβόλους» θέλει να δείξει ότι τώρα… το αφεντικό είναι μπλε! Αποχαιρέτησαν οι «λύκοι».
Οι Κυπελλούχοι Αγγλίας με γκολ των Αγουέρο και Νασρί πέρασαν από την έδρα των ουραγών που πάλεψαν αλλά το μοναδικό που κατάφεραν ήταν να πέσουν… ηρωικά. Σε συνδυασμό με το 4-4 της Γιουνάιτεντ κόντρα στην Έβερτον, η Σίτι έφτασε στο -3, ενώ υπερέχει και στη διαφορά τερμάτων, πράγμα που σημαίνει ότι με νίκη επί της συμπολίτισσας την επόμενη Δευτέρα στο «Etihad» γίνεται φαβορί για τον τίτλο!
Α’ ημίχρονο:
Σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως αυτή που βρέθηκε η Μάντσεστερ Σίτι στην έναρξη της αναμέτρησης με τη Γουλβς, η πράξη μπορεί να διαψεύσει τη θεωρία. Που σημαίνει ότι ενώ οι «πολίτες» ετοιμάζονταν για ένα εύκολο ματς και μάλιστα με γρήγορο γκολ που θα έδιωχνε μακριά το άγχος μετά τη «γκέλα» της Γιουνάιτεντ, διαψεύστηκαν άμεσα. Οι «λύκοι» του Τέρι Κόνορ πίεσαν τους Κυπελλούχους Αγγλίας. Το πρώτο 25λεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους, ωστόσο, η επίθεση της Σίτι δεν ήταν πετούσε απλώς σπίθες, ήταν… φωτιά! Οι Σέρχιο Αγουέρο και Κάρλος Τέβες προκαλούσαν μονίμως σύγχυση και ο πρώτος ήταν αυτός που έπειτα από πολλές προσπάθειες άνοιξε το σκορ στο 27’ έπειτα από εκπληκτική πάσα του Κλισί.
Β’ ημίχρονο:
Προς τιμήν τους, οι «λύκοι» αποδείχθηκαν τέτοιοι και στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Σίτι. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι είχε το προβάδισμα από το πρώτο μέρος, αλλά το ένα γκολ και η εικόνα που παρουσίαζε το σύνολο του Τέρι Κόνορ ήταν αιτία έντονης ανησυχία των «πολιτών» για το εύθραυστο σκορ. Ο Σαμίρ Νασρί ήταν ο άνθρωπος που έβαλε τα πράγματα σε τάξη, σκοράροντας στο 74ο λεπτό για το 2-0! Η Γουλβς «έπεσε» μαχόμενη και η Μάντσεστερ Σίτι μείωσε τη διαφορά της από την κορυφή στους τρεις βαθμούς, μια εβδομάδα πριν το ντέρμπι τίτλου με τη Γιουνάιτεντ.


Λίβερπουλ - Γουέστ Μπρομ 0-1

Ξεκάθαρα, αυτός είναι ο παράγοντας που έκρινε την αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τη Γουέστ Μπρομ! Οι «κόκκινοι» έχασαν ευκαιρίες με το… τσουβάλι, είχαν δύο δοκάρια, ήταν κυρίαρχοι, αλλά δέχτηκαν γκολ στη μοναδική αξιόλογη στιγμή από τη Γουέστ Μπρομ και ηττήθηκαν με σκορ 1-0 στο «Άνφιλντ».
Το χάπι για τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ, αυτή τη στιγμή, χρυσώνεται μόνο με την… κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας μετά το Λιγκ Καπ, αφού οι θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος, έχουν απομακρυνθεί.
Α’ ημίχρονο:
Η ποιότητα των δύο αντιπάλων και το γεγονός πως η Γουέστ Μπρομ αρνείται κατηγορηματικά να παίξει κλειστά στις έδρες των μεγάλων δυνάμεων της Πρέμιερ Λιγκ, πρόσφερε ρυθμό και θέαμα στο κοινό του «Άνφιλντ»! Ο Λουίς Σουάρες ήταν ένας πραγματικός… «διάολος» για την άμυνα των φιλοξενούμενων, παίρνοντας πολλά φάουλ και ζητώντας άλλα τόσα, αλλά η αμυντική λειτουργία της ομάδας του Χότζον μαζί με την… ατυχία των ποδοσφαιριστών του Νταλγκλίς, κράτησε το 0-0 στο ημίχρονο.
Β’ ημίχρονο:
Ασφυκτική πίεση, διάθεση για γρήγορο γκολ και ένα δοκάρι παρουσίασε η Λίβερπουλ στα πρώτα λεπτά της επανάληψης! Ο Τζόρνταν Χέντερσον ήταν ο «δράστης» με τον οποίο οι «κόκκινοι» παραλίγο να πάρουν το προβάδισμα προτού οι δύο ομάδες… προλάβουν να ξαναπάρουν τις θέσεις τους στο γήπεδο. Τη σκυτάλη πήρε ο Σουάρες που λίγο αργότερα πέρασε τρεις αμυντικούς των «baggies» για να σουτάρει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Φόστερ. Η τύχη δεν έλεγε με τίποτα να γυρίσει για τη Λίβερπουλ, αφού και ο Κάουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι! Τελικά, δεν ήθελε και πολύ για να γίνει το κακό για τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ. Ο Οντεμβίγκι στο 75ο λεπτό έκανε… μαγική την εικόνα του ματς και έδωσε στη Γουέστ Μπρομ τη νίκη με σκορ 1-0!
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Λίβερπουλ: Ρέινα, Χοσέ Ενρίκε, Τζόνσον, Άγκερ, Σκρτελ, Μάξι (74’ Ντάουνινγκ), Χέντερσον, Σπίρινγκ (83’ Σέλβεϊ), Σουάρες, Κάρολ, Κάουτ (68’ Μπέλαμι)
Γουέστ Μπρομ: Φόστερ, Όλσον, Ρίτζουελ, ΜακΌλεϊ, Τζόουνς, Μπραντ, Τόμας (69’ Άντριους), Ντόρανς (86’ Κοξ), Μουλούμπου, Λονγκ, Οντεμβίγκι (83’ Σάρνερ)


Το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής:

Σάββατο 21/4

Άρσεναλ – Τσέλσι 0-0

Άστον Βίλα – Σάντερλαντ 0-0

Μπλάκμπερν – Νόριτς 2-0
(41’ Φορμίκα, 49’ Χόιλετ)

Μπόλτον – Σουόνσι 1-1
(14’ Ινγκλς – 6’ Σινκλέρ)

Φούλαμ – Γουίγκαν 2-1
(58’ Πογκρέμπνιακ, 89’ Σεντέρος – 57’ Μπόις)

Νιούκαστλ – Στόουκ 3-0
(14’, 57’ Καμπάιγ, 18’ Σισέ)

ΚΠΡ – Τότεναμ 1-0
(23' Τααράμπτ)

Κυριακή 22/4

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Έβερτον 4-4
(41’, 69’ Ρούνεϊ, 57’ Γουέλμπεκ, 60’ Νάνι - 33’, 83’ Γέλαβιτς, 67’ Φελαϊνί, 85’ Πίεναρ)

Λίβερπουλ – Γουέστ Μπρομ 0-1
(75' Οντεμβίγκι)

Γουλβς – Μάντσεστερ Σίτι 0-2
(27' Αγουέρο, 74' Νασρί)

πηγή: england365.gr

Φέργκιουσον: «Τους το χαρίσαμε»!!

Φέργκιουσον: «Τους το χαρίσαμε»!
Σκληρή γλώσσα για την εμφάνιση των παικτών του και τη χαλάρωση που έδειξαν στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με την Έβερτον, με αποτέλεσμα τα «ζαχαρωτά» να πετύχουν δύο γκολ και να φτάσουν στο τελικό 4-4 χρησιμοποίησε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον!

«Τους το χαρίσαμε! Εμείς το αφήσαμε το παιχνίδι! Είναι απίστευτο! Κάναμε τη ζωή μας δύσκολη τώρα και το κακό είναι ότι το συνηθίζουμε αυτό το πράγμα! Ήταν μια πάρα πολύ κακή εμφάνιση από μέρους μας!» ανέφερε ο Σκοτσέζος προπονητής, μετά το τελικό 4-4 στο «Ολντ Τράφορντ»!

πηγή: sportfm.gr

Η Ρέαλ δεν «έκλεψε». Ηταν καλύτερη και κέρδισε!!

Η Ρέαλ δεν «έκλεψε». Ηταν καλύτερη και κέρδισε
Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για τη δίκαιη νίκη της Ρεάλ στο "κλάσικο", που ουσιαστικά την έστεψε πρωταθλήτρια Ισπανίας.
Ακούω από το βράδυ του Σαββάτου, που το "clasico" ολοκληρώθηκε, διαφόρων ειδών απόψεις. Οι περισσότερες είναι από τους φίλους της Μπαρτσελόνα και έχουν κοινή συνισταμένη: «Ο Μουρίνιο ήρθε και έβαλε πούλμαν και έτσι έκλεψε τη νίκη». Η εύκολη λύση για μια ομάδα που δεν έχει μάθει να χάνει, διότι πολύ απλά... δεν χάνει τα 2-3 τελευταία χρόνια. Τα ίδια ειπώθηκαν και μετά την ήττα από την Τσέλσι. Για το Λονδίνο μπορεί να είχαν και δίκιο. Για την ήττα από την Ρεάλ όμως, δεν έχουν ούτε στο ελάχιστο.

Ούτε πούλμαν, ούτε μαζική άμυνα, ούτε καταστροφικό ποδόσφαιρο, ούτε φυσικά η... Προοδευτική της Ισπανίας εμφανίστηκαν στο Καμπ Νου. Αυτό που είδαμε ήταν η αποθέωση της τακτικής, από τον καλύτερο προπονητή του κόσμου. Ο Ζοσέ Μουρίνιο φάνηκε πως προετοιμαζόταν γι' αυτό το παιχνίδι πολύ καιρό τώρα. Και το προετοίμασε τόσο άψογα, που στο τέλος το έκανε να μοιάζει εύκολο.

Τι έκανε η Ρεάλ; Πρέσαρε υποδειγματικά από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Με τέσσερις παίκτες από το κέντρο και μπροστά (Μπενζεμά, Ρονάλντο, Οζίλ, Ντι Μαρία), με δύο ακριβώς στο ύψος της μεσαίας γραμμής (Αλόνσο, Κεντίρα) και με τους τέσσερις της άμυνας να αγωνίζονται στο ύψος μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής (θυμηθείτε πόσες φορές βγήκαν οφσάιντ οι παίκτες της Μπαρτσελόνα). Παίζοντας με αυτό τον τρόπο, ο Μουρίνιο είχε πετύχει όλους του τους σκοπούς.

Ο Τσάβι δεν έβρισκε χώρο να γυρίσει ανάμεσα στα σέντερ μπακ για να υποδεχτεί τη μπάλα από τον Βαλντές και να φτιάξει το παιχνίδι από πίσω όπως συνηθίζει, αφού βρισκόταν μονίμως εκεί ο Μπενζεμά. Κανείς από τους «κοντούς θαυματοποιούς» δεν είχε χώρους να κουβαλήσει, μιας και βρίσκονταν συνεχώς δίπλα τους δύο ποδοσφαιριστές της Ρεάλ. Η κάθετη πάσα στους μπροστινούς της Μπάρτσα, που αυτόματα τη «σπάνε» πίσω ή πλάγια και μπαίνουν στην περιοχή για να την υποδεχτούν ξανά, σταματούσε στον Ράμος και στον Πέπε, που έπαιζαν πολύ μακριά από την περιοχή γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο. Ο Μουρίνιο «μίκρυνε» το γήπεδο, με αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα να μην έχει χώρο να κάνει το παιχνίδι της. Σε καμία περίπτωση οι Καταλανοί δεν έπιασαν από τον λαιμό τη «βασίλισσα», παρά το γεγονός ότι εκείνοι ήταν που έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο, λόγω του -4. Το Σάββατο η καλύτερη ομάδα ήταν η Ρεάλ και το χρωστάει στον προπονητή της. Μαζί με την απονομή του πρωταθλήματος, είχαμε και απονομή ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης για όλα όσα σκέφτηκαν ο Μουρίνιο και ο Γκουαρντιόλα.

Η νίκη της Ρεάλ ήρθε με απολύτως ποδοσφαιρικά κριτήρια. Επειδή η Μπαρτσελόνα παίζει με αυτό τον τρόπο, δεν είναι απαραίτητο πως θα πρέπει να παίξει έτσι και ο αντίπαλος για να «δικαιούται» να την κερδίσει. Το ποδόσφαιρο είναι όμορφο, διότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φτάσεις στην επιτυχία. Οσοι αποκαλούν τον τρόπο που το έκανε ο Μουρίνιο ως αντί - ποδόσφαιρο, το κάνουν γιατί δεν μπορούν να αντιληφθούν όλα όσα σκέφτηκε και έπραξαν οι παίκτες του. Η Ρεάλ δεν έκλεψε το ματς. Ηταν καλύτερη και το πήρε. Το άδικο θα ήταν να το είχε χάσει. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τα «πούλμαν», τα «Προοδευτική» και οι λοιπές δικαιολογίες, είναι απλά για λαϊκή κατανάλωση. Αλλωστε ποτέ η Προοδευτική δεν σημείωσε 109 γκολ σε 34 αγώνες. Κάνω λάθος;
πηγή: sday.gr

Όταν λείπει ο Γιορέντε…!!

Όταν λείπει ο Γιορέντε…
… αναλαμβάνει ο Τοκέρο! Αυτός ήταν που, απόντος του μεγάλου «αστεριού» της ομάδας, έδωσε με δικό του γκολ στην Μπιλμπάο την νίκη με σκορ 1-0 στην έδρα της Σανταντέρ για την 35η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Έτσι η ομάδα του Μπιέλσα ανέβηκε στην 6η θέση προσπερνώντας την Σεβίλλη ενώ η Ρασίνγκ περιμένει απλά την μαθηματική επιβεβαίωση του υποβιβασμού της.

Το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση, μπήκε από τον Βάσκο επιθετικό στο 12ο λεπτό του αγώνα και έμεινε μέχρι το φινάλε. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός πως ακολουθεί ο επαναληπτικός του Γιουρόπα Λιγκ με την Σπόρτινγκ, ο Μπιέλσα έβαλε στο ματς όλους τους βασικούς του παίκτες εκτός του Γιορέντε.

Το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής

Σάββατο, 21/04

Μαγιόρκα-Σαραγόσα 1-0
(33’ Κασαντεσούς)

Σπόρτινγκ Χιχόν-Ράγιο Βαγιεκάνο 2-1
(18’ Σανγκόι, 78’ Μπίλιτς - 51’ Λαμπάκα)

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2
(70’ Σάντσες – 17’ Κεντίρα, 73’ Ρονάλντο)

Σεβίλλη-Λεβάντε 1-1
(21’ Ντεγκρέδο – 28’ Κόνε)

Κυριακή, 22/04

Γρανάδα-Χετάφε 1-0
(18’ Χάρα)

Σοσιεδάδ-Βιγιαρεάλ 1-1
(86’ Βέλα – 42’ Σένα)

Σανταντέρ-Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-1
(12΄Τοκέρο)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Εσπανιόλ (19:00)
Βαλένθια-Ρεάλ Μπέτις (22:30)

Δευτέρα, 23/04

Οσασούνα-Μάλαγα (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (36η)

Σαραγόσα-Αθλέτικ Μπιλμπάο
Χετάφε-Μαγιόρκα
Λεβάντε-Γρανάδα
Ρεάλ Μαδρίτης-Σεβίλλη
Ράγιο Βαγιεκάνο-Μπαρτσελόνα
Εσπανιόλ-Σπόρτινγκ Χιχόν
Ρεάλ Μπέτις-Ατλέτικο Μαδρίτης
Μάλαγα-Βαλένθια
Βιγιαρεάλ-Οσασούνα
Σοσιεδάδ-Ρασίνγκ Σανταντέρ

πηγή: sportfm.gr

Ξέσπασε η Λάρισα, επιτέλους… Πλατανιάς!!

Ξέσπασε η Λάρισα, επιτέλους… Πλατανιάς
Η Αναγέννηση Γιαννιτσών ήταν η… άτυχη της 26ης αγωνιστικής της Football League καθώς έπεσε πάνω σε μία Λάρισα που ήθελε να κλείσει στόματα. Και το έκανε. Νίκησε 4-1 μέσα στο γήπεδό της, πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη φετινή της εμφάνιση. Νίκη μετά από οκτώ αγωνιστικές και για τον Πλατανιά, με το «διπλό» έφυγε από τον Εύοσμο η Παναχαϊκή.

Οι «βυσσινί» ήταν καταιγιστικοί και με πρωταγωνιστική τον Ζεκίνια που σημείωσε δύο τέρματα, έφτασε σε μία άνετη νίκη με σκορ 4-1 επί της Αναγέννησης Γιαννιτσών. Στην Κρήτη, ο Πλατανιάς μετά από οκτώ αγώνες χωρίς νίκη, πήρε το «τρίποντο» νικώντας 3-0 τον Βύζαντα Μεγάρων, παίρνοντας «ανάσα» στην μάχη για την άνοδο.

Νικηφόρα πέρασε και από τον Εύοσμο με αντίπαλο τον Αγροτικό Αστέρα, η Παναχαϊκή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 20/4

Καλλιθέα-Ηρακλής Ψαχνών 2-1
(10' Μιχαλόπουλος, 37' Ντιαλό-68' Τσοκάνης)

Σάββατο 21/4

Πανθρακικός- Πανσερραϊκός 1-0
(51’ Μίνγκας)

Βέροια-Καλλονή 2-0
(36’ Σαμαράς, 45’ Καντί)

Κυριακή 22/4 (17:00)

Αγροτικός Αστέρας- Παναχαϊκή 1-2
(69΄Σαχινίδης-22΄Ντινας, 26΄Ουρτάδο)
Λάρισα-Αναγέννηση Γιαννιτσών 4-1
(1΄, 45΄Ζεκίνια, 25΄Καούνος, 83΄Κολοβέτσιος-77΄Μπέκας)
Πλατανιάς-Βύζαντας Μεγάρων 3-0
(42΄Μαρτσάκης, 45΄Μιρτσέτα, 81΄Ναζλίδης)
Θρασύβουλος-Φωκικός 4-3
(12΄Ντ’ Ακόλ, 22΄, 71΄, 75΄Ντα Σίλβα -44΄Διαμαντόπουλος, 57΄Δημητρίου, 73΄Ταμπάκης)

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής (16:00):

Αναγέννηση Γιαννιτσών- Εθνικός Αστέρας
Διαγόρας- Λάρισα
Φωκικός- Αγροτικός Αστέρας
Ηρακλής Ψαχνών- Θρασύβουλος
Καλλονή- Πιερικός
Παναχαϊκή- Αναγέννηση Επανομής
Πανσερραϊκός-Καλλιθέα
Βέροια-Πλατανιάς
Βύζαντας Μεγάρων- Πανθρακικός

πηγή: sportfm.gr

«Πάτησε» Απόλλωνα και… κορυφή!!

«Πάτησε» Απόλλωνα και… κορυφή
Ο Πανηλειακός ήταν ο νικητής στο ντέρμπι κορυφής με τον Απόλλωνα Σμύρνης για την 17η αγωνιστική της Football League 2. Η ομάδα της Ηλείας επικράτησε 3-1 της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» και την έπιασε στο ρετιρέ του πρώτου ομίλου. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και είχαν δύο δοκάρια με τους Θωνιάτη (2’) και Ταφαρλή (17’). Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Ζαχαρόπουλο στο 35’, αλλά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Θωνιάτης έφερε το ματς στα ίσια. Στην επανάληψη, ο Πανηλειακός ήταν κυρίαρχος και η υπεροχή μετουσιώθηκε σε δύο γκολ με τους Κρητικό (59’) που έδωσε το προβάδισμα και Βάτση (71’), που διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, μειώνοντας τη διαφορά από την κορυφή πέρασαν η Ζάκυνθος, που επικράτησε 1-0 της Προοδευτικής και η Καλαμάτα, που νίκησε με το ίδιο σκορ τον Ηλυσιακό. Για να γίνει αυτό χρειάστηκε η εντός έδρας ήττα της Γλυφάδας με 3-1 από τον Ρούβα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 49’ με τον Παραρά, αλλά δέχθηκαν τρία γκολ σε διάστημα εννιά λεπτών από τους Περογαμβράκη (60’, 68’) και Ταχμαζίδη (69’), που διαμόρφωσαν το τελικό 3-1.

Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου

Κυριακή 22 Απριλίου
Ζάκυνθος-Προοδευτική 1-0
(51’ Διαμαντόπουλος)

Πανηλειακός-Απόλλων Σμύρνης 3-1
(45’+1’ Θωνιάτης, 57’ Αντωνίου, 71’ Βάτσης - 36’Ζαχαρόπουλος)

Αστέρας Μαγούλας-ΠΑΟ Ρουφ 1-1
(53’ Μανίκας)

Καλαμάτα-Ηλυσιακός 1-0
(59’ Κρητικός)

ΑΟ Γλυφάδας-Ρούβας 1-3
(49’ Παραράς - 60’, 68’ Περογαμβράκης, 69’ Ταχμαζίδης)

Ρεπό: Χανιά

Επόμενη (18η) αγωνιστική

Κυριακή 29 Απριλίου
Αστέρας Μαγούλας-Πανηλειακός
Απόλλων Σμύρνης-Ζάκυνθος
ΠΑΟ Ρουφ-Καλαμάτα
Προοδευτική-ΑΟ Γλυφάδας
Ρούβας-Χανιά
Ρεπό: Ηλυσιακός


Ακάθεκτος ο Εθνικός

Χωρίς να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα, ο πρωτοπόρος του δεύτερου ομίλου, Εθνικός Γαζώρου ξεπέρασε το εμπόδιο του Βατανιακού με σκορ 3-1 και αύξησε στους επτά βαθμούς την διαφορά από τους διώκτες του. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι είχαν προβάδισμα δύο τερμάτων με τους Άγγο (4’) και Πεχλιβανίδη (10’). Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 28’ με πέναλτι του Πεχλιβανίδη, αλλά στο 80’ ο Μαχαιρούδης «έγραψε» το τελικό σκορ.

Ο δεύτερος του πίνακα, Τηλυκράτης ήρθε ισόπαλος 1-1 στον Βόλο με την τοπική Νίκη και πλέον έχει συγκάτοικο τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, που συνέτριψε με σκορ 4-0 τη Δόξα Κρανούλας. Την ευκαιρία να σκαρφαλώσει και αυτός στη δεύτερη θέση έχασε ο Τύρναβος, που παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στον Μ. Αλέξανδρο.

Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου

Κυριακή 22 Απριλίου
Εθνικός Γαζώρου-Βατανιακός 3-1
(4’ Άγγος, 10’ Πεχλιβανίδης, 80’ Μαχαιρούδης - 28’ πεν. Ποτουρίδης)

Απόλλων Καλαμαριάς-Δόξα Κρανούλας 4-0
(25’ πεν., 37’ Λεπτοκαρύδης, 71’, 77’ Πλατάκης)

Οδυσσέας Αναγέννησης-Οικονόμος Τσαριτσάνης 0-0

Νίκη Βόλου-Τηλυκράτης 1-1
(53’ Πουλάκος - 87’ Θανέλας)

Τύρναβος-Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας 0-0

Δευτέρα 23 Απριλίου
17:00 Ηρακλής-Αετός Σκύδρας

Επόμενη (18η) αγωνιστική

Κυριακή 29 Απριλίου
Απόλλων Καλαμαριάς-Εθνικός Γαζώρου
Βατανιακός-Οδυσσέας Αναγέννησης
Δόξα Κρανούλας-Νίκη Βόλου
Οικονόμος Τσαριτσάνης-Τύρναβος
Τηλυκράτης-Ηρακλής
Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας-Αετός Σκύδρας

πηγή: sportfm.gr

«Βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από εδώ» (video)

«Βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από εδώ» (vid)
… και οι παίκτες της Τζένοα το έκαναν πράξη! Οι οπαδοί βλέποντας την Σιένα να προηγείται 4-0 μέσα στην Γένοβα στο ματς της 34ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο, εξέφρασαν με ακραίο τρόπο την δυσαρέσκειά τους. Αφού πέταξαν καπνογόνα στο γήπεδο φώναξαν το γνωστό… «βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από εδώ». Με την διαφορά ότι όπως θα δείτε και στο βίντεο, οι παίκτες δεν το άφησαν να περάσει έτσι…

Στο 53ο λεπτό του αγώνα, ιδιαίτερα κρίσιμου για την παραμονή της Τζένοα στην κατηγορία, η Σιένα είχε ήδη φτάσει στο 4-0. Οι φανατικοί οπαδοί των Γενοβέζων δεν άντεξαν την εικόνα της ομάδας τους και… ξέφυγαν. Καπνογόνα, αντικείμενα, υβριστικά συνθήματα από την εξέδρα ανάγκασαν τους παίκτες να αντιδράσουν.

Έβγαλαν τις φανέλες, τις πέταξαν στην κερκίδα και έφυγαν… Μετά από συζητήσεις του αρχηγού της ομάδας, Μάρκο Ρόσι, οι φανέλες επιστράφηκαν το ματς ξανάρχισε και τελείωσε μετά από μεγάλη καθυστέρηση με σκορ 4-1 για την Σιένα.

Πλέον, η Τζένοα απέχει μόλις έναν βαθμό από την Λέτσε και την ζώνη του υποβιβασμού και το έργο της για παραμονή είναι εξαιρετικά δύσκολο.




πηγή: sportfm.gr

"Ζήτησα από το Θεό να με προστατέψει"!

Αποκλειστική συνέντευξη του Φαμπρίς Μουάμπα φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα "Sun", λίγες μόλις ημέρες μετά το εξιτήριο του παίκτη της Μπόλτον.
"Ζήτησα από το Θεό να με προστατέψει"!
Ο Μουάμπα παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη μετά την περιπέτεια που λίγο έλειψε να του "στοιχήσει" τη ζωή, κάνοντας λόγο για "κάτι περισσότερο από ένα θαύμα".
"Ζήτησα από το Θεό να με προστατέψει και αυτός δεν με απογοήτευσε! Αυτό που συνέβη θεωρώ πως ήταν κάτι περισσότερο από ένα θαύμα. Θεωρώ πως είναι μια απόδειξη της δύναμης της προσευχής. Ήμουν για 78 λεπτά νεκρός και ακόμα και όταν με επανέφεραν στη ζωή υπήρχε το ενδεχόμενο να έχω υποστεί εγκεφαλική βλάβη.
Ωστόσο πλέον κάθομαι εδώ και μιλάμε. Κάποιος από εκεί πάνω με παρακολουθεί. Πριν το ματς, το πρωί εκείνης της ημέρας είχα προσευχηθεί μαζί με τον πατέρα μου να πάνε όλα καλά και έγινε", ανέφερε σε έντονα φορτισμένο κλίμα ο Μουάμπα, ενώ δέχτηκε να φωτογραφηθεί αποκαλύπτοντας μια τομή στο στήθος που του έγινε για την άμεση επέμβαση και επανεκκίνηση της καρδίας του σε περίπτωση οποιασδήποτε επιπλοκής.
Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχει κατοχή 100%!!

Χάρηκα για τη νίκη της Ρεάλ μέσα στη Βαρκελώνη. Όχι για οπαδικούς λόγους. Αυτά άλλωστε τα ξεπερνάς με τον καιρό. Γράφει ο Άγγελος Μενδρινός.
Δεν υπάρχει κατοχή 100%
Χάρηκα επειδή η εναλλαγή είναι το απαιτούμενο στις μέρες μας. Κι όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Θα ήταν ανιαρό ένα ποδοσφαιρικό ματς όπου η μία ομάδα θα είχε 100% κατοχή μπάλας. Κάπως έτσι είναι ανιαρό μια ομάδα να είναι ανίκητη η να μονοπωλεί τους τίτλους. Το βαριούνται κι οι ίδιοι οι οπαδοί της.
Όχι μόνο το άθλημα. Δεν είναι τυχαίο πως όταν ο Σουμάχερ στη F1 είχε καταρρίψει όλα τα ρεκόρ πολλοί άρχισαν να ψιθυρίζουν αρχικά και να δηλώνουν ανοιχτά στη συνέχεια ότι έπρεπε να αποσυρθεί. Δεν γινόταν να βάλει τον πήχη τόσο ψηλά που όλοι οι άλλοι να τον περνούν μόνο από κάτω.

Στις μέρες μας η εναλλαγή είναι απαιτούμενο. Δείτε τη ζωή γύρω μας. Τη τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Ακόμα κι οι ταινίες γυρίζονται με τη λογική του video clip. Τα ατελείωτα πλάνα και οι διάλογοι σεντόνι έχουν καταργηθεί. Ο μέσος θεατής δεν μπορεί να τα παρακολουθήσει. Η αλλάζει κανάλι ή τον παίρνει ο ύπνος στη σκοτεινή αίθουσα.

Κάπως έτσι συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο. Δεν αντέχεις το ίδιο φαγητό κι ας είναι χαβιάρι από τη Μαύρη Θάλασσα.
Δεν είναι τυχαίο πως καμιά ομάδα από συστάσεως Champions League δεν έχει πάρει δεύτερη φορά στη σειρά το τρόπαιο.
Η εναλλαγή είναι από τα βασικά συστατικά επιτυχίας του θεσμού. Ακόμη κι οι τελικοί από την ίδια χώρα θεωρούνται αντιεμπορικοί. Δεν μπορείς στη κορυφαία συλλογική διοργάνωση να βάλεις ένα ντέρμπι εθνικού πρωταθλήματα, ακόμα κι αν αυτό είναι το «ελ κλάσικο».

Αυτός είναι κι ο λόγος που θέλω στον τελικό του Μονάχου τη Τσέλσι ή τη Μπάγερν. Δεν είναι σίγουρα καλύτερες ούτε από τη Ρεάλ, ούτε από τη Μπαρτσελόνα. Μπορούν όμως να δώσουν το ενδιαφέρον που χρειάζεται ο θεσμός. Και πολύ περισσότερο λόγω εντοπιότητας η Μπάγερν.

Εφέτος είδαμε, τρόπος του λέγειν, τέσσερις φορές τη Ρεάλ και τη Μπαρτσελόνα να παίζουν για Κύπελλο και Πρωτάθλημα. Μια ακόμα, σε τελικό Champions League θα ήταν πλεονασμός.

Είχα γράψει και παλαιότερα για τον κορεσμό της Μπαρτσελόνα. Από το 2009 που η ομάδα κέρδισε τα πάντα, απλά προσπαθεί να επαναλάβει το κατόρθωμά της. Δεν έχει άλλο πιο ψηλά να πάει. Κι όπως είναι λογικό όλο και κάτι χάνει. Κι όλο και κάτι θα χάνει. Γιατί είναι έτσι φτιαγμένο το ποδοσφαιρικό σύστημα που με όπλο τη κούραση δίνει ευκαιρίες και στους άλλους, τους λιγότερο δυνατούς.

Όλα αυτά βέβαια έχουν σχέση και με την Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός κυρίαρχος για δύο δεκαετίες οδήγησε στην οικονομική καταστροφή τους αντιπάλους του και κινδυνεύει να πέσει κι ο ίδιος στην παγίδα που έστησε . Γιατί αν οι αντίπαλοί σου δεν υπάρχουν πως μπορείς να χαρείς την πρωτιά σου;
Πηγή: pamesports.gr

Με 25 εκ. τον Μουρίνιο στην Τσέλσι!!

Μία ημέρα μετά τον θρίαμβο της Ρεάλ επί της Μπαρτσελόνα, αγγλικά δημοσιεύματα γράφουν πως ο Αμπράμοβιτς ...ξηλώνεται για να φέρει πίσω τον Μουρίνιο.
Με 25 εκ. τον Μουρίνιο στην Τσέλσι!
Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει η ηλεκτρονική έκδοση της "Daily Mail", οι σχέσεις μεταξύ Ρομάν Αμπράμοβιτς και Ζοσέ Μουρίνιο έχουν βελτιωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε ο Ρώσος μεγιστάνας να του προσφέρει ένα συμβόλαιο μεγαλύτερο των 9 εκ. λιρών, εκτός των φόρων, και παράλληλα ν' αποζημιώσει την Ρεάλ Μαδρίτης μ' ένα ποσό κοντά στα 25 εκ. λίρες.
Σύμφωνα με άνθρωπο που βρίσκεται κοντά στην Τσέλσι, ο ισχυρόις άνδρας των "μπλε" είναι αποφασισμένος να πληρώσει για να σπάσει το συμβόλαιο του "special one" με τους Μαδριλένους που έχει ισχύ για δύο ακόμα χρόνια, την στιγμή που είναι δεδομένο ότι Λονδρέζοι θα κινηθούν δυναμικά για να φέρουν ένα "δυνατό" όνομα στον πάγκο τους.
Πηγή: gazzetta.gr

Το clasico στο Μάντσεστερ και η παιδεία των Άγγλων!!

Ήταν πραγματικό ασυνήθιστη εμπειρία να παρακολουθείς το el classico της Ισπανίας σε μια pub του Μάντσεστερ. Γράφει ο Γιάννης Δάρας.
Το clasico στο Μάντσεστερ και η παιδεία των Άγγλων
Στο πρώτο εικοσάλεπτο οι Εγγλέζοι περισσότερο έβλεπαν την αναμέτρηση Ρέιντζερς -Τότεναμ και λιγότερο το ντέρμπι της Ισπανίας αλλά μετά το τέλος της λονδρέζικης αναμέτρησης, εστίασαν μόνο στη μάχη της Βαρκελώνης.
Το 80 % υποστήριζαν ανοικτά την Μπαρτσελόνα και η απογοήτευση τους ήταν εμφανής στα γκολ των Μερένγκες ενώ η pub πήρε φωτιά στην ισοφάριση των Μπλαουγκράνα.
Περιττό να πούμε πως όλοι ή σχεδόν όλοι, ήταν φίλοι της Γιουνάιτεντ που ετοιμάζονταν να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην πόλη τους. Υπήρχαν εκεί άνθρωποι που ταξίδεψαν από την Ιρλανδία, την Ουαλία και την Σκωτία για να δουν από κοντά το ματς με την Εβερτον. Τα εισιτήρια, αν έβρισκες, τα πλήρωνες και 150 λίρες αντί για 40.
Η συντριπτική δε πλειοψηφία των θαμώνων της pub κοντά στo Picadilly Gardens, όχι μόνο υποστήριζε την ομάδα του Μέσι για τον οποίο μίλαγαν με σεβασμό αλλά ήθελαν την πr;oκριση των Kαταλανών σε βάρος της Τσέλσι! Για να μη νομίζουμε ότι το οπαδικό πάθος κυριαρχεί μόνο στη χώρα μας.
Παρ' όλα αυτά η αθλητική και ποδοσφαιρική κουλτούρα τους έκανε στο τέλος να παραδεχθούν πως η Ρεάλ ήταν καλύτερη, πως ο Μουρίνιο είναι ικανότατος προπονητής και πως θα τον ήθελαν στη Γιουνάιτεντ μετά τον Φέργκιουσον και πως ο Μέσι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του αθλήματος, μια σκάλα ανώτερος από τον Πελέ και τον Μαραντόνα.
Όλοι με τις μπύρες τους, χωρίς ακρότητες, με αυστηρό έλεγχο στην είσοδο αλλά και μέσα στην pub, απολάμβαναν το σπουδαίο παιχνίδι διασκεδάζοντας μαζί με τους φίλους, τις γυναίκες και τα παιδιά τους. Το ποδόσφαιρο από μια άλλη οπτική.
Πηγή: pamesports.gr

«Μόνο πάνω από το πτώμα μου να έρθει ο Λεονάρντο»!

Ο αμυντικός της Ίντερ, Μάρκο Ματεράτσι δεν θέλει να βλέπει ούτε ζωγραφιστό τον πρώην προπονητή του, Λεονάρντο!
«Μόνο πάνω από το πτώμα μου να έρθει ο Λεονάρντο»!
Ο 38χρονος Ιταλός, έγραψε στο Τwiter για τον Βραζιλιάνο προπονητή: «Μόνο πάνω από το πτώμα μου».
«Τον βοήθησα αρκετά όταν ήρθε στην ομάδα, αλλά μετά από αυτά που είπε για μένα, σταμάτησα να ασχολούμαι μαζί του. Είμαστε πολύ διαφορετικοί άνθρωποι. Εγώ δεν θα μιλούσα ποτέ για κάποιον πίσω από την πλάτη του. Ποτέ. Τα ίδια πράγματα τα έχω πει και μπροστά του».

"Ευρωμπάσκετ κάθε τέσσερα χρόνια"

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε στις αλλαγές που σχεδιάζει η FIBA Europe στο καλεντάρι του ευρωπαϊκού μπάσκετ, σημειώνοντας πως σχεδιάζεται η διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ ανα τετραετία.
"Ευρωμπάσκετ κάθε τέσσερα χρόνια"
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ:
"Πριν από τρεις μήνες κάναμε μια συνάντηση στην Γενεύη, με τη συμμετοχή 25 ομοσπονδιών απ’ όλο τον κόσμο. Είπαμε να έχουμε ένα ενιαίο καλεντάρι, διότι αυτή τη στιγμή ο καθένας παίρνει πρωτοβουλίες δίχως να εξετάζει πως έχει η κατάσταση στο μπάσκετ σε όλα τα επίπεδα. Βλέπουμε ότι κάποιοι θέλουν να έχουν συνεχώς διοργανώσεις, δίχως να εξετάζουν το γεγονός πως οι παίκτες βρίσκονται στα όρια της εξάντλησης παίζοντας ακόμα και 70 παιχνίδια το χρόνο.
Πριν από 10 μέρες είχαμε μια τηλεφωνική συνδιάσκεψη με άλλες οκτώ ομοσπονδίες και στις 8 του Μάη στη Γενεύη θα συναντηθούμε με στόχο να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε κάτι καινούριο. Παράλληλα θα αναζητήσουμε κι άλλες πηγές εσόδων, ώστε να μην στηριζόμαστε μόνο στις παραδοσιακές.
Κι άλλες ομοσπονδίες μας έχουν προσεγγίσει, αλλά ουκ εν τω πολλώ το ευ. Εμείς θέλουμε να συμφωνήσουμε σε αυτό το διεθνές τουρνουά, το οποίο θα γίνεται με λίγους και δυνατούς. Εδώ βλέπουμε ότι για πολιτικάντικους λόγους το Ευρωμπάσκετ γίνεται με 24 ομάδες και το επόμενο σχέδιο είναι να συμμετάσχουν 32, πράγμα που θα είναι τελείως αστείο.
Η FIBA Europe είναι κλάδος της Παγκόσμιας ομοσπονδίας, η οποία ήδη έχει πάρει αυτή την απόφαση για την ενοποίηση του καλεντάρι.
Θέλουμε να γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια το Ευρωμπάσκετ, ακολουθώντας τον Ολυμπιακό κύκλο και φυσικά για να μην είναι τόσο επιβαρυμένο το πρόγραμμα των αθλητών. Το ίδιο, άλλωστε, συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο που προηγείται του ενδιαφέροντος και των εσόδων. Παράλληλα θα υπάρχει καιρός και για τις προκριματικές φάσεις. Είναι σημαντικό να γίνονται επίσημα παιχνίδια στην έδρα κάθε χώρας. Ξέρετε πόσα χρόνια έχουν να δουν οι Έλληνες φίλοι του μπάσκετ, την Εθνική σε ένα επίσημο ματς στη χώρα μας; Έχουν περάσει πάρα πολλά. Είναι για το καλό του αθλήματος και θέλουμε να έχουμε προκριματικούς τόσο για το παγκόσμιο όσο και για το Ευρωμπάσκετ".
 

Ο Ζλάταν την κρατάει ζωντανή…!!

Ο Ζλάταν την κρατάει ζωντανή…
… αν αυτό είναι αρκετό θα φανεί σύντομα! Για την ώρα η Μίλαν έμεινε στην μάχη για την διεκδίκηση του τίτλου στην Ιταλία, χάρη στο γκολ του Ιμπραΐμοβιτς στο 90ο λεπτό του αγώνα με την Μπολόνια, που διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Έτσι οι «ροσονέρι» έφτασαν την Γιουβέντους που παίζει αργότερα με την Ρόμα, έχοντας όμως παιχνίδι περισσότερο.

Το γκολ του Ραμίρες στο 26ο λεπτό «πάγωσε» το «Σαν Σίρο» και μαζί τις ελπίδες της Μίλαν για τον τίτλο. Στην πορεία του αγώνα χάθηκαν από τους «ροσονέρι» πολλές ευκαιρίες ενώ υπάρχει και μία φάση στο δεύτερο μέρος σε κρέμασμα του Ζλάταν που η Μίλαν «φωνάζει» ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή. Ωστόσο, ο διαιτητής έδειξε παίζετε…

Εντέλει, ο Ιμπραΐμοβιτς σκόραρε στο 90ο λεπτό του αγώνα, η Μίλαν πήρε έστω τον βαθμό και μπορεί να θεωρείται… ζωντανή στην μάχη του τίτλου.

Στα υπόλοιπα ματς της 34ης αγωνιστική, η Λέτσε πήρε ένα σημαντικό βαθμό στην έδρα της Λάτσιο (1-1) ενώ Τσεζένα και Παλέρμο ήρθαν ισόπαλες 2-2.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής:

Σάββατο 21/4

Κιέβο-Ουντινέζε 0-0

Πάρμα-Κάλιαρι 3-0
(24' Τζιοβίνκο, 73' πεν. Φλοκάρι, 90' πεν. Οκάκα)

Κατάνια-Αταλάντα 2-0
(31’ Γκόμεζ, 85’ Σέιμουρ)

Νάπολι-Νοβάρα 2-0
(21’ Καβάνι-37’ Καναβάρο)

Κυριακή 22/4 (16:00)

Φιορεντίνα-Ίντερ 0-0

Μίλαν-Μπολόνια 1-1
(90΄Ιμπραΐμοβιτς-26΄Ραμίρες)
Τσεζένα-Παλέρμο 2-2
(27΄Σαντάνα, 28΄Ρενέλα-20΄Μπερτόλο, 45΄Σιλβέστρε)
Τζένοα-Σιένα
Λάτσιο-Λέτσε 1-1
(82΄Ματουζάλεμ-90+1΄Μποζίνοφ)
Γιουβέντους-Ρόμα (21:45)

Η 33η αγωνιστική:

Τρίτη 24/4 (19:30)

Αταλάντα-Κιέβο
Κάλιαρι-Κατάνια

Τετάρτη 25/4 (16:00)

Νοβάρα-Λάτσιο (13:30)
Ουντινέζε-Ίντερ
Λέτσε-Νάπολι
Παλέρμο-Πάρμα
Σιένα- Μπολόνια
Ρόμα-Φιορεντίνα
Μίλαν-Τζένοα (19:00)
Τσεζένα-Γιουβέντους (19:00)

πηγή: sportfm.gr

Δέρνει μόνο στις προπονήσεις!!

Δέρνει μόνο στις προπονήσεις
Για τρίτο σερί ματς χωρίς νίκη έμεινε η Σάλκε, που «κόλλησε» στο 1-1 στην έδρα της Άουγκσμπουργκ για την 32η αγωνιστική, στον απόηχο του επεισοδίου που είχαν στην προπόνηση της ομάδας Κλας Γιαν Χούντελααρ και Ζερμέιν Τζόουνς.

Ο πρώτος-μάλιστα-ήταν εκείνος που με το 25ο φετινό του γκολ στην Bundesliga ισοφάρισε σε 1-1 για τους «βασιλικούς μπλε», που απέχουν μόλις δύο βαθμούς από την τέταρτη Γκλάντμπαχ στη μάχη για το εισιτήριο που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League. Ο Χουμπ Στέφενς δεν είχε στη διάθεσή του τον τραυματία Κυριάκο Παπαδόπουλο.

Για τους γηπεδούχους ο βαθμός που πήραν ήταν πολύτιμος, αφού ξέφυγαν τέσσερις βαθμούς από την Κολωνία, η οποία βρίσκεται στη 16η θέση που οδηγεί σε μπαράζ ανόδου/παραμονής με τον τρίτο της δεύτερης κατηγορίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 20/4 (21:30)

Μάιντς-Βόλφσμπουργκ 0-0

Σάββατο 21/4 (16:30)

Χόφενχαϊμ-Λεβερκούζεν 0-1
(79’ Σούρλε)

Βέρντερ Βρέμης-Μπάγερν Μονάχου 1-2
(51’ Νάλντο-75’ αυτ. Νάλντο, 90’ Ριμπερί)

Νυρεμβέργη-Αμβούργο 1-1
(64’ Ντιντάβι-59’ Σον)

Χέρτα Βερολίνου-Καϊζερσλάουτερν 1-2
(60’ Νίμαϊερ-28’ Κιρχ, 38’ Βόουτεν)

Κολωνία-Στουτγκάρδη 1-1
(50’ Πέτσκο-71’ Κακάου)

Ντόρτμουντ-Γκλάντμπαχ 2-0
(23’ Πέρισιτς, 59’ Καγκάουα)

Κυριακή 22/4

Άουγκσμπουργκ-Σάλκε 1-1
(7’ Λάνγκαμπ-38’ Χούντελααρ)

Ανόβερο-Φράιμπουργκ 18:30

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής

Σάββατο 28/4 (16:30)

Καϊζερσλάουτερν-Ντόρτμουντ
Βόλφσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης
Λεβερκούζεν-Ανόβερο
Αμβούργο-Μάιντς
Χόφενχαϊμ-Νυρεμβέργη
Μπάγερν Μονάχου-Στουτγκάρδη
Φράιμπουργκ-Κολωνία
Γκλάντμπαχ-Άουγκσμπουργκ
Σάλκε-Χέρτα Βερολίνου

πηγή: sportfm.gr