Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Η ευκαιρία που δίνει στο πρωτάθλημα το χθεσινό έγκλημα του Παπουτσάκη!!

Σε μια συζήτηση προ ημερών άκουγα τα στελέχη της Superleague να μιλούν για την ανάγκη να προσπαθήσουμε όλοι όσοι ζούμε, με όποιο υγιή τρόπο, από το ποδόσφαιρο, να το κάνουμε να δείχνει καλύτερο, υγιέστερο, έως και πιο ελκυστικό στα μάτια και στο μυαλό του μέσου Ελληνα ποδοσφαιρόφιλου. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Η ευκαιρία που δίνει στο πρωτάθλημα το χθεσινό έγκλημα του Παπουτσάκη
Γι' αυτό και έπαθα σοκ στην ανάγνωση των δηλώσεων του προέδρου της Superleague, που έχυσαν αμέτρητη ποσότητα δηλητηρίου στο πρωτάθλημα του συνεταιρισμού που, θεωρητικά τουλάχιστον, διευθύνει. Μείναμε όλοι με το στόμα ανοιχτό κατά την επεξεργασία των όσων είπε ο πρόεδρος της Λίγκας. Ηταν, το λιγότερο, μια επίδειξη ανευθυνότητας από έναν άνθρωπο που όχι απλώς δεν μας είχε συνηθίσει, αλλά, το αντίθετο, μας είχε πείσει για την υπευθυνότητά του στη συμπεριφορά και στη δράση του ως πρόεδρος του Εργοτέλη.

Εκανε μεγάλη ζημιά, ανυπολόγιστη, ο Παπουτσάκης με όσα είπε, τα οποία προφανώς θα μείνουν αστήριχτα και ακάλυπτα, και φυσικά θα αλλάξουν νόημα και χρώμα σε μια επόμενη τοποθέτησή του, όταν θα προσπαθήσει να τα μαζέψει και θα αναγκαστεί να κάνει μια σειρά από θεαματικές κυβιστήσεις για να περιορίσει τη ζημιά που κάνει στο πρωτάθλημα. Μια που το έκανε όμως όλο αυτό, τουλάχιστον ας του δώσουν, ο ίδιος και οι συνεταίροι του, την κατάλληλη συνέχεια, ώστε να βγει κάτι καλό από αυτή τη μαύρη στιγμή του ποδοσφαίρου.

Τι ήθελε να πει ο Παπουτσάκης; Καταλάβαμε όλοι πολύ καλά, κι ας τα έκανε μαντάρα ο ίδιος. Τον καημό του, ο οποίος έχει φτάσει στα όρια του πανικού, ότι δεν τηρούν όλες οι ομάδες το fair play στα ματς των τελευταίων αγωνιστικών, έβγαλε ο πρόεδρος του Εργοτέλη. Και μάλιστα γι' αυτό επέλεξε να απευθυνθεί πρώτα στην αθλητική κοινωνία της Θεσσαλονίκης, επειδή σε αυτή βασίζει την τελευταία ελπίδα του για την παραμονή του Εργοτέλη στην κατηγορία, αφού είναι αναγκασμένος να ποντάρει στον Αρη που υποδέχεται αύριο την Κέρκυρα.

Ο λόγος της έκρηξης του Παπουτσάκη είναι μια πολύ καλή αφορμή για ένα σοβαρό τραπέζι ποδοσφαίρου, για πρώτη φορά στην ιστορία του πρωταθλήματος. Αφορμή για μια συνεδρίαση που θα αποφασίσει στο τέλος της τι σόι ποδόσφαιρο θέλει να σερβίρει στον πελάτη της η ελληνική αγορά του ποδοσφαίρου. Διότι είναι αδιανόητο τούτη την εποχή να σχεδιάζει η Nova, ο μέγας αιμοδότης του πρωταθλήματος, μία ακόμη γιορτή για να δώσει λάμψη στο πρωτάθλημα, την ίδια ώρα που το δυσφημεί ακραία ο ίδιος ο πρόεδρος του συνεταιρισμού. Κι είναι αδιανόητο να μην μπορούν να καθίσουν και να αποφασίσουν όλοι μαζί, δηλαδή οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτή την αγορά και αυτοί που πληρώνουν την ύπαρξη του πρωταθλήματος, υπό την εποπτεία της πολιτείας, για τις προδιαγραφές που θα βάλουν στην Superleague.

ΠΆνω στον καημό και στην κάψα του, ο Απόστολος Παπουτσάκης λέκιασε όσο δεν πάει περισσότερο το πρωτάθλημα που διευθύνει. Αν η Λίγκα μείνει να τραβά τα μαλλιά της ή να σφυρίζει αδιάφορα, με την ελπίδα ότι θα ξεχαστούν σύντομα όσα είπε ο πρόεδρός της, το ελληνικό πρωτάθλημα θα καταντήσει για τα πανηγύρια. Αν γυρίσει ανάποδα αυτή την κρίση και τη διαχειριστεί σωστά, μπορεί μέχρι και ωφελημένο να βγει το πρωτάθλημα.

Πώς σου φαίνεται αυτό που κάνουν οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού;

Ανθρώπινο. Κι εδώ που έχουμε φτάσει, ουδείς μπορεί να το χαρακτηρίσει αντιεπαγγελματικό. Είπαν το προφανές και κατέληξαν περίπου στο αυτονόητο: ότι δεν τους κάνει καλό να συγκεντρώνονται σε ένα ξενοδοχείο και να κλαίνε τη μοίρα τους για την κατάντια της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και το μαύρο μέλλον που έχει μπροστά της. Διότι τους καταβάλει, τους βάζει από κάτω αυτή η μιζέρια.

Αν έχει μια ελπίδα να παραμείνει το ποδοσφαιρικό τμήμα ανεπηρέαστο μέχρι τη λήξη των πλέι οφ, που δεν είναι ρεαλιστική αυτή η ελπίδα, την έχει μέσα από τέτοια τεχνάσματα. Οι ποδοσφαιριστές θα μένουν σπίτι, με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, θα προσπαθούν να κρατούν ξεκολλημένη τη βελόνα από τα σημερινά και αυριανά επαγγελματικά προβλήματά τους και δεν θα μεταδίδουν ο ένας στον άλλο τη μιζέρια τους.

Δεν είναι νορμάλ μια απαίτηση από τον Ζεσουάλντο Φερέιρα και τους ποδοσφαιριστές να συνεχίσουν σαν μηχανές και να καταφέρουν να λειτουργήσουν ανεπηρέαστοι. Κάθε μέρα που περνά λιγοστεύουν οι πιθανότητες καλού τερματισμού, δηλαδή κατάληψης της πρώτης θέσης στα πλέι οφ. Αν δεν συμβεί η έκπληξη εντός των επόμενων ημερών, ο Παναθηναϊκός θα ταλαιπωρηθεί πολύ στα πλέι οφ, προτού διαλυθεί έπειτα και αγωνιστικά.

Θεωρητικά και βαθμολογικά ο Παναθηναϊκός είναι πιθανόν να μπει σαν φαβορί στα πλέι οφ, από την poll position. Ομως, όπως ειλικρινά είπε προχθές ο Φερέιρα, είναι από δύσκολο έως και απίθανο να παίξει ανεπηρέαστος και να τερματίσει πρώτος.

Top Tweets

sombrerogr
Εχει προκαλέσει τόσο ντόρο ο Βαλβέρδε με την αποχώρησή του, που αν δεν ήταν Ισπανός, θα ήταν ήδη στα γραφεία του ΛΑΟΣ.

John Touros ‏
@VSambrakos Αξιοσέβαστη προσωπικότητα, πολύ καλός προπονητής. Κύριος με τα όλα του. Μικρό το Ελλάντα για να σε χωρέσει, Ερνέστο Βαλβέρδε.

George Mavrotas ‏ @Mavrogiorgos
:-( Xάσαμε 9-7 από την Ισπανία και μένουμε εκτός Λονδίνου. Κρίμα για τα κορίτσια, αλλά δεν χάθηκε κι ο κόσμος. That's life, that's sport...

Afroditi Grammeli ‏ @AfroditeG
«Μαύρο» σε όσους στέλνουν SMS για ψήφο.
ΠΗΓΗ: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: