Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

«Από την ΑΕΚ εξαρτάται!»

Ο μάνατζερ του Φερνάντο Βέγα, Χεσούς Ροδρίγκεθ ντε λα Μόγια αποκάλυψε στο gazzetta.gr όλο το παρασκήνιο και τις πιθανότητες μετακίνησης του Φερνάντο Βέγα από τη Μπέτις στην Ενωση, η οποία φαίνεται πως έχει τον πρώτο λόγο.
Η περίπτωση του δεν είναι από εκείνες όπου ο καπνός δεν αποτελεί προϊόν φωτιάς. Για τον Ισπανό αμυντικό  η ΑΕΚ ενδιαφέρεται και έχει ασχοληθεί πολύ, ώστε να προσεγγίσει τον παίκτη και την ομάδα του.
Μάλιστα ο ενδιάμεσος που κινεί τα νήματα της... δουλειάς είναι ο ίδιος ο μάνατζερ του 27χρονου αριστεροπόδαρου πλάγιου μπακ. Αυτό φρόντισε να το ξεκαθαρίσει μάλιστα μιλώντας μαζί μας, σε μία συνομιλία (πραγματικά λαλίστατος για τον χώρο του), όπου ξεδίπλωσε και τις λεπτομέρειες αναφορικά με τα δύο πιθανά σενάρια της μεταγραφής.

«Ναι είναι αλήθεια πως η ΑΕΚ θέλει τον Βέγα. Ο Μανόλο Χιμένεθ τον γνωρίζει από μικρό και επιθυμεί να συνεργαστούν ξανά (σ.σ.: το έχουν κάνει στη Σεβίλλη Β', ενώ ο Βέγα κατάγεται από το ίδιο χωριό με τον Χιμένεθ, το Αραάλ στην Ανδαλουσία) Οσον αφορά το ποδοσφαιρικό κομμάτι, η Μπέτις θέλει τον παίκτη. Ωστόσο, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, την υποχρεώνουν να προσπαθήσει να αλλάξει κάποια πράγματα στο ρόστερ της. Προφανώς αδυνατεί να πληρώσει το συμβόλαιο του (για δύο ακόμα χρόνια αντί 500.000) ευρώ και του υποσχέθηκε πως με ένα πολύ μικρό αντίτιμο θα τον παραχωρήσει», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Ντε λα Μόγια.

Το σενάριο δανεισμού

Και τι θα κάνει η ΑΕΚ, θα συναινέσει σε αυτό; Ο μάνατζερ του Βέγα παρέθεσε τις εκδοχές που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής: «Γνωρίζω πως κι εκείνη θεωρεί πολλά τα χρήματα του συμβολαίου. Υπάρχει όμως ακόμα η πιθανότητα να προκύψει τελικά συμφωνία. Εφόσον δεν βρεθεί άλλη ομάδα να καταβάλει το αντίτιμο, τότε δεν αποκλείω να υπάρξει ένα εναλλακτικό σενάριο, αυτό του δανεισμού. Σε αυτή την περίπτωση ίσως για παράδειγμα η ΑΕΚ πληρώσει τα 2/3 του συμβολαίου και η Μπέτις το υπόλοιπο».

Και ο παίκτης άραγε τι λέει για το ενδεχόμενο να βρεθεί στο εξωτερικό και δουλέψει εκ νέου με τον Χιμένεθ; «Ο Φερνάντο αισθάνεται ασφαλής με τον Χιμένεθ. Ξέρει εκ των προτέρων πως θα συνεννοηθούν και θα συνεργαστούν αρμονικά. Και η ΑΕΚ άλλωστε είναι μεγάλη ομάδα και ο Φερνάντο θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί και στην Ευρώπη».

Οπότε τι περιμένουμε για να τελεσφορήσει ο... γάμος; «Η ΑΕΚ έχει ενημερωθεί για τα νούμερα και αναμένουμε την τοποθέτηση και την αντιπρόταση της... »

Προέρχεται από σοβαρή επέμβαση

Ενα στοιχείο που αξίζει να τονιστεί αναφορικά με την αγωνιστική ετοιμότητα του Φερνάντο Βέγα είναι πως προέρχεται από σοβαρή επέμβαση. Τον περασμένο Απρίλιο εγχειρίστηκε στον προσαγωγό, όπου αντιμετώπιζε χρόνιο πρόβλημα και αυτή την περίοδο εξακολουθεί να προπονείται μόνος του (ελαφρύ τρέξιμο και βάρη), καθώς βρίσκεται στο δεύτερο στάδιο της αποθεραπείας του.

Ζητείται χρήμα στον Ηρακλή!!

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει η διοίκηση Πρωτοδικείου της ΠΑΕ Ηρακλής την Δευτέρα(18/7) με βασικό θέμα την οικονομική ενίσχυση του σωματείου από τις προεγγραφές των διαρκείας.
Ο αντιπρόεδρος της διοίκησης Πρωτοδικείου της ΠΑΕ, Κώστας Κεφαλάς, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, την Δευτέρα 18/07, στις 14:00, στα γραφεία του συλλόγου στην Μίκρα με αντικείμενο την ενημέρωση σχετικά με το σημαντικότατο θέμα των προεγγραφών και της οικονομικής ενίσχυσης μέσω των εισιτηρίων διαρκείας της νέας αγωνιστικής περιόδου.
πηγή: gazzetta.gr

«Το σύστημα ο μεγάλος μας εχθρός»

O ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ, Κώστας Πηλαδάκης, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικο free press έντυπο, επισήμανε πως ο μεγάλος εχθρός του ποδοσφαίρου είναι το σύστημα που υπάρχει ενώ αναφέρθηκε στον αγώνα που ξεκίνησε η Λάρισα μετά την επικύρωση της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας.
Ο ιδιοκτήτης της θεσσαλικής ΠΑΕ μίλησε στην «Free Sunday» και τον συνάδελφο, Γιάννη Μέγα, για τις ενέργειες που κάνει προκειμένου η Λάρισα να μείνει Σούπερ Λίγκα αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικά. Πιο αναλυτικά:

- Πώς κρίνετε την απόφαση ορισμένων εκ των ιδιοκτητών της Λίγκας να προχωρήσουν στην επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος και την οργάνωση του επόμενου, πριν καλά καλά διαλευκανθούν οι σκιές που πλανώνται πάνω από το ελληνικό ποδόσφαιρο;
Πιστεύουμε ότι η Σούπερ Λίκα πρώτη απ' όλους θα έπρεπε να δώσει το παράδειγμα και να συμβάλλει τα μέγιστα στην κάθαρση του ποδοσφαίρου. Με την επικύρωση, δεν νομίζω ότι συνέβη κάτι τέτοιο.

- Για ποιο λόγο υπάρχουν παράγοντες που προτιμούν να μην παραμείνει στην Σούπερ Λίγκα η ΑΕΛ, μια ομάδα που αποδεδειγμένα και «καθαρή» είναι και επενδύσεις έχει κάνει και μπορεί να υποβιβάστηκε όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους, και στη θέση της να έρθουν ομάδες από τη Football League με πολύ μικρότερες δυνατότητες;
Κάθε παράγοντας επιδιώκει την καλύτερη δυνατή εξέλιξη για την ομάδα του. Άρα το θέμα δεν είναι αν θέλουν ή δεν θέλουν την ΑΕΛ. Σίγουρα όμως υπάρχουν κάποιοι που έκαναν το λάθος να ερμηνεύσουν τη δική μας στάση ως αδυναμία. Το ότι είμαστε «καθαροί», όπως είπατε, ή το ότι πάντοτε λειτουργούμε με γνώμονα την ηθική και την αξιοπρέπεια, δε σημαίνει ότι είμαστε ανίσχυροι.
Δεν θα αναφερθώ μόνο στο παρελθόν αυτής της πόλης κι αυτής της ομάδας, που όλοι γνωρίζουν. Θα σταθώ στην παρουσία 5.000 φιλάθλων στην πρώτη προπόνηση της ομάδας και στις κινητοποιήσεις των οργανωμένων οπαδών μας. Θεωρώ ότι η ΑΕΛ έχει τεράστια δυναμική και έκαναν λάθος όσοι υποτίμησαν τον κόσμο της.

- Η Λάρισα κι εσείς, ειδικά μέχρι τις αρχές του δεύτερου γύρου, φωνάζατε για διαιτητικά εγκλήματα εις βάρος της ομάδας σας και πολλοί έσπευσαν να σας κατηγορήσουν ότι ασχολείστε με τη διαιτησία και όχι με τα αγωνιστικά σας προβλήματα. Τώρα, μετά τις αποκαλύψεις για όσα συνέβαιναν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, νιώθετε ακόμα πιο έντονα την αδικία;
Για να είμαι ειλικρινής, ναι. Σε όλη τη διάρκεια της σεζόν άκουγα φήμες ή δεχόμουν πληροφορίες ότι κάποιοι έχουν βάλει «στο μάτι» την ΑΕΛ. Είναι όμως εντελώς διαφορετικό όταν όλο αυτό το σκηνικό μεταφέρεται στις δικαστικές αίθουσες. Δεν σας κρύβω ότι ανακατεύτηκε το στομάχι μου τις μέρες που διάβαζα τους διαλόγους και τις εξελίξεις της υπόθεσης.

- Θεωρείτε ότι η Λάρισα είχε στοχοποιηθεί από κάποιους από τους παράγοντες που εμπλέκονται στο κύκλωμα των στημένων αγώνων; Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς είχατε «κόντρα» με τον Αχιλλέα Μπέο, που αυτή τη στιγμή κατηγορείται για όλα αυτά...
Θα ήθελα να είμαι ξεκάθαρος σε αυτό: δεν υπάρχει κόντρα Πηλαδάκη-Μπέου, ούτε Λάρισας-Βόλου, τουλάχιστον στη δική μου σκέψη. Γι' αυτό και θεωρώ εντελώς επουσιώδες να καταδικαστεί σε φυλάκιση οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο αν δεν επέλθει η κάθαρση. Το μεγάλο μας πρόβλημα, ο μεγάλος μας εχθρός, είναι το σύστημα που εκπροσωπούν διάφορες νοοτροπίες και φιλοσοφίες, οι οποίες εκφράζονται με παράνομα στοιχήματα, δωροδοκίες και απειλές.

- Με δεδομένο ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πιάσει πάτο, ποιες θα πρέπει να είναι οι ενέργειες όλων των αρμόδιων φορέων, ώστε ο χώρος να καθαρίσει και οι πραγματικοί λάτρεις του αθλήματος να απολαύσουν στο μέλλον καθαρά πρωταθλήματα, με υγιή σωματεία και παράγοντες;
Τόσο ο κ. Γερουλάνος όσο και ο κ. Μπιτσαξής έχουν τοποθετηθεί υπέρ της κάθαρσης με οποιοδήποτε κόστος, ακόμα και με διακοπή των πρωταθλημάτων. Οι εισαγγελικές αρχές και η ΕΥΠ έκαναν το έργο τους. Τελειώνει, λοιπόν, το παραμύθι του πολιτικού κόστους ή της έλλειψης πολιτικής βούλησης. Άρα το μόνο που απομένει είναι να τηρηθούν οι νόμοι στην αθλητική δικαιοσύνη και να δημιουργηθεί δεδικασμένο. Φυσικά, αν δεν εφαρμοστούν και τώρα οι νόμοι, δεν υπάρχει καμία σωτηρία, καμία διέξοδος. Τόσο απλά.

- Μέχρι πού είστε αποφασισμένοι να φτάσετε για να δικαιωθεί η ΑΕΛ και η δική σας προσπάθεια;
Έχουμε ήδη εφεσιβάλλει την επικύρωση της βαθμολογίας με πολύ ισχυρά επιχειρήματα, αφού το πρόβλημα με τη ρήτρα του συνδρομητικού καναλιού ήταν πρόσχημα. Αυτό αποδεικνύεται εύκολα, αφού το μόνο που ζητά η Nova είναι το πρωτάθλημα να ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου. Άλλωστε η επικύρωση της βαθμολογίας δεν είναι δεσμευτική ως προς τις αποφάσεις που θα παρθούν στη συνέχεια.
Υποστηρίζουμε το αυτονόητο: αυτός που αδικήθηκε πρέπει να επιβραβευτεί και όχι κάποιος άσχετος. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι με την περίπτωση των αδειοδοτήσεων δημιουργήθηκε δεδικασμένο, ο Ηρακλής δεν πήρε άδεια και ευνοήθηκε ο Αστέρας Τρίπολης, όχι κάποια ομάδα της Football League. Από κει και πέρα, η νομική μας ομάδα έχει προετοιμάσει ένα προς ένα τα βήματά μας προς τις ανώτερες βαθμίδες απονομής δικαιοσύνης, ανάλογα με τις περιστάσεις και τις αποφάσεις της ΕΠΟ.
«Καμία συμφωνία, είναι μες στους υποψηφίους στόχους»
Σχετικά με τον Δημήτρη Αρβανίτη και τις πληροφορίες περί συμφωνίας του με την ΑΕΛ οι άνθρωποι της ομάδας του κάμπου τόνισαν πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. «Δεν υπάρχει καμία συμφωνία. Απλά ο παίκτης είναι μες στους υποψηφίους στόχους», ξεκαθάρισαν.

Προλαβαίνει ο Τιάγκο Σίλβα

Μπορεί να μην προπονήθηκε ούτε το Σάββατο, ωστόσο στην Βραζιλία υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία ότι ο Τιάγκο Σίλβα θα προλάβει τον προημιτελικό του Κόπα Αμέρικα με την Παραγουάη την Κυριακή.
Ο άσος της Μίλαν απέχει από τις τελευταίες προπονήσεις λόγω τραυματισμού στο δεξιό μηρό και η συμμετοχή του στο πρόγραμμα του Σαββάτου θα καθόριζε αν θα προλάβαινε την αναμέτρηση με τους Παραγουανούς. Τελικά, το ιατρικό επιτελείο αποφάσισε να τον αφήσει εκτός προπόνησης εκφράζοντας όμως την αισιοδοξία ότι θα αγωνιστεί κανονικά στο πλευρό του Λούσιο.

«Ο Τιάγκο Σίλβα ακολούθησε πρόγραμμα με τους φυσιοθεραπευτές καθώς κρίναμε ότι θα έπρεπε να το προφυλάξουμε από το αχρείαστο ρίσκο της προπόνησης. Έχει, όμως, κάνει σημαντική βελτίωση και φαίνεται πως θα παίξει την Κυριακή», τόνισε ο Ροντρίγκο Λασμάρ, ένας εκ των γιατρών της "σελεσάο".

Οντένσε... υψηλών ταχυτήτων!!

Η Οντένσε υποδέχθηκε τη Νόρτζελαντ στην πρεμιέρα του δανέζικου πρωταθλήματος και έφτασε εύκολα στη νίκη με 2-0, με σκόρερ των δύο γκολ τον Αντρέασεν. Το gazzetta.gr αναλύει το παιχνίδι της αντιπάλου του Παναθηναϊκού!
Η δυναμικότητα των φιλοξενούμενων αποδείχθηκε πολύ χαμηλή για την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και η Οντένσε έφτασε πολύ εύκολα στη νίκη με 2-0. Ο ρυθμός των γηπεδούχων ήταν εντυπωσιακός για 60' και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δεν άφησαν τους παίκτες της Νόρτζελαντ να... πάρουν ανάσα.

Με κλασικό 4-4-2

Ο Χένρικ Κλάουσεν παρέταξε την ομάδα του με κλασικό 4-4-2 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Δανίας απέναντι στη Νόρτζελαντ. Ο Βέσελς έκατσε κάτω από τα δοκάρια, στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Ρουντ, στο αριστερό ο Μεντί, ενώ στο κέντρο της άμυνας οι Κρίστενσεν και Ρέγκινιουσεν. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής έπαιξαν οι Αντρεάσεν και Σόρενσεν, στα δεξιά ο Γιοχάνσον, στα αριστερά ο Καντρί, ενώ ο Γένσεν αγωνίστηκε λίγο πίσω από τον Ουτάκα στην επίθεση.

Προσοχή στον Ουτάκα

Η μπάλα... σηκώθηκε σπάνια από το έδαφος, ενώ ο Ουτάκα ήταν εντυπωσιακός στην επίθεση, ταχύτατος και εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να μην μπορούν σε καμία περίπτωση να τον αντιμετωπίσουν. Ο Νιγηριανός «χόρεψε» αρκετές φορές τους αντίπαλους αμυντικούς, όμως έχασε αρκετές ευκαιρίες, καθώς τα τελειώματά του δεν ήταν καλά.

Το σκορ άνοιξε ο Αντρεάσεν στο 13' με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο πρώτο ημίχρονο οι τελικές προσπάθειες ξεπέρασαν τις δέκα για τους γηπεδούχους, ενώ οι φιλοξενούμενοι έμειναν στις δύο, χωρίς να απειλήσουν τον Βέσελς με αξιώσεις... Σε αυτό βοήθησε πολύ και η διπλή ζώνη άμυνας, που εφάρμοσε ο Κλάουσεν, όταν οι αντίπαλοι είχαν την κατοχή της μπάλας.

Μακριά οι γραμμές, πολλές χαμένες ευκαιρίες

Μοναδικά αρνητικά στοιχεία στην εμφάνιση της Οντένσε στο πρώτο 45λεπτο ήταν από την μία πλευρά οι πολλές χαμένες ευκαιρίες, ειδικά από τον Ουτάκα, και από την άλλη το γεγονός ότι οι γραμμές ήταν πολύ μακριά μεταξύ τους, όταν οι φιλοξενούμενοι έβγαιναν στην αντεπίθεση.

Κατέβασε ταχύτητα μετά το 60'

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν ψηλά, όμως οι παίκτες της Νόρτζελαντ βρήκαν κάποιους διαδρόμους προς την εστία του Βέσελς. Έτσι, έχασαν την μοναδική του κλασικη ευκαιρία στο παιχνίδι στο 51', όταν ο Μίλελσεν βρέθηκε μόνος απέναντι στον Βέσελς, όμως ο Γερμανός τερματοφύλακας κατάφερε να αποκρούσει και στη συνέχεια οι αμυντικοί απομάκρυναν την μπάλα.

Στο 57' η Οντένσε «καθάρισε» το παιχνίδι, όταν μετά από λάθη της άμυνας, ο Ρέγκινιουσεν κέρδισε την μπάλα και την γύρισε στον Αντρεάσεν, ο οποίος από κοντά έκανε το 2-0. Οι παίκτες του Κλάουσεν έριξα ρυθμός μετά το 60' και έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι βγήκαν στην επίθεση, έχασαν 2-3 ευκαιρίες, όμως δεν μπόρεσαν να σκοράρουν και το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος. Για την Οντένσε αγωνίστηκαν ακόμη οι Γκίλασον (στο 73' στη θέση του Γένσεν), Τζεμπά-Τζεμπά (στη θέση του Σόρενσεν στο 77') και Κρίστιαν Σόρενσεν (στη θέση του Καντρί στο 87').
πηγή: gazzetta.gr

Ιδού η υπογραφή του Ντερόν!!

Η Μπεσίκτας κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του Ντερόν Γουίλιαμς κι εκείνος έσπευσε αμέσως να την «ανεβάσει» στο Twitter ως... απόδειξη.
«Μόλις επισημοποιήθηκε, πάω στην Τουρκία. Υπέγραψα στη Μπεσίκτας» έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του ο All Star γκαρντ των Νετς, που θα έχει συμβόλαιο μέχρι να λήξει το lockout.
Τώρα απομένει να πάρει το letter of clearance της FIBA, για να το «ανεβάσει» κι αυτό...
πηγή: gazzetta.gr

«Στόχος της Σερβίας οι Ολυμπιακοί»

Οι εξετάσεις του Ντούσκο Σαβάνοβιτς βγήκαν καθαρές κι ο φόργουορντ της Εφές ενσωματώθηκε στην αποστολή της εθνικής Σερβίας που βρίσκεται στη Γερμανία, ο ίδιος πάντως παραδέχτηκε πως δεν ανησύχησε καθόλου.
Σε εξετάσεις που είχε υποβληθεί ο Σέρβος φόργουορντ διαγνώσθηκε ένα πρόβλημα καρδιακής αρρυθμίας , νέες εξετάσεις έδειξαν ότι είναι καλά κι έτσι ταξίδεψε για τη Γερμανία που βρίσκεται η αποστολή της Σερβίας:
«Όλα είναι όπως θα έπρεπε να είναι. Ποτέ δεν ένιωσα καλύτερα. Δεν αγχώθηκα όταν βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων γιατί δεν ένιωθα κάτι περίεργο. Αφού έκανα κι άλλες εξετάσεις τα αποτελέσματα βγήκαν πολύ καλά. Δεν με πείραξε που τα μέσα ήταν υπερβολικά, σε όλους μας αρέσει να υπερβάλουμε. Είμαστε στη Γερμανία για την προετοιμασία μας, ίσως είναι το πιο σημαντικό στάδιο της προετοιμασίας.
Μου αρέσει να περνάω καλά με τους συμπαίκτες μου, μου αρέσει η καλή ατμόσφαιρα που υπάρχει. Ο Νέναντ Κρστιτς μπορεί να είναι Αρχηγός μέσα και έξω από το παρκέ... αλλά εγώ είμαι αρχηγός του γέλιου στην ομάδα», τόνισε αρχικά για να συνεχίσει πως στόχος της ομάδας στο Ευρωπαϊκό της Λιθουανίας είναι μία θέση που οδηγεί στο Λονδίνο:
«Δεν θέλουμε να απογοητευτούμε. Στόχος μας είναι οι Ολυμπιακοί του Λονδίνου. Από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας μας δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».
πηγή: gazzetta.gr

Μετά τον Τσάβι, ο... Μαντσίνι!!

Ο Βενγκέρ τα έβαλε προσφάτως με τον Τσάβι για τις δηλώσεις του σχετικά με τον Φάμπρεγας και τώρα σειρά πήρε ο Μαντσίνι για όσα είπε πάνω στο θέμα του Νασρί!
Ο προπονητής της Σίτι δήλωσε πως ενδεχομένως μέχρι το τέλος του μήνα να έχει τον Γάλλο μέσο της Άρσεναλ στην διάθεση του, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Βενγκέρ! «Νομίζω ότι τέτοια σχόλια δεν επιτρέπονται και είναι ενάντια στις βασικές αρχές του ποδοσφαίρου. Αυτό θα έπρεπε να το ξέρει. Δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει. Δεν περνάω το χρόνο μου με το να στενοχωριέμαι για τα λόγια των άλλων καθώς είμαι συγκεντρωμένος στην ομάδα μου», τόνισε ο Βενγκέρ ο οποίος πάντως ακριβώς αυτό κάνει όπως φάνηκε και στην περίπτωση του Τσάβι (είχε δηλώσει πως ο Φάμπρεγας υποφέρει που δεν βρίσκεται στην Μπαρτσελόνα)...

Ο Αλσατός, παρότι ισχυρίζεται ότι δεν ασχολείται με τα λεγόμενα των άλλων, συνέχισε αναφερόμενος στον Μαντσίνι: «Αν είναι ασεβής; Πραγματικά, δεν μπορώ να το περιγράψω διαφορετικά. Αυτό που ζητάμε είναι σεβασμός γιατί εμείς δεν μιλάμε για παίκτες που έχουν συμβόλαια με άλλους συλλόγους», κατέληξε ο τεχνικός της Άρσεναλ.
πηγή: gazzetta.gr

Οι δεκαεφτά της Κροατίας!

Με σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα που διαθέτει θα εμφανιστεί στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουαίας η Κροατία καθώς στις κλήσεις του Γιόκε Βράνκοβιτς συμπεριλαμβάνονται οι Ούκιτς, Τόμας, Μάρκοτα, Πόποβιτς, Μπάρατς, Τόμιτς.
Με σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα που διαθέτει θα εμφανιστεί στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουαίας η Κροατία καθώς στις κλήσεις του Γιόκε Βράνκοβιτς συμπεριλαμβάνονται οι Ούκιτς, Τόμας, Μάρκοτα, Πόποβιτς, Μπάρατς, Τόμιτς.
Αυτός που δεν θα καταφέρει να δώσει το "παρών" είναι Μαρίν Ρόζιτς. Ο φόργουορντ της Τσιμπόνα υποφέρει από έναν τραυματισμό στον αχίλλειο του δεξιού του ποδιού και προτιμήθηκε να ξεκουραστεί. Τη θέση του πήρε ο Ζόραν Βρκιτς, ο οποίος τη σεζόν που τελείωσε αγωνίστηκε στη χώρα μας με τη φανέλα του Περιστερίου έχοντας 12,3 πόντους, 3,3 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ.
Στην προετοιμασία της Κροατίας (εκ των αντιπάλων της Εθνικής Ελλάδος στον όμιλο του Ευρωμπάσκετ) βρίσκονται οι: Λούκσα Άντριτς, Στάνκο Μπάρατς, Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, Μάρκο Τσαρ, Ντοντέι Ντρέιπερ, Νταμίρ Μάρκοτα, Φραν Πίλεπιτς, Μάρκο Πόποβιτς, Λέον Ραντόσεβιτς, Ζόραν Βρκιτς, Ντάμιαν Ρούντεζ, Κρούνοσλαβ Σίμον, Ροκ Στίπτσεβιτς, Μάρκο Τόμας, Άντε Τόμιτς, Ρόκο Λένι Ούκιτς και Λούκα Ζόριτς.

"Δεν χάρηκα, αλλά έπρεπε να κοιτάξω το μέλλον μου"

Για την ξαφνική, όπως ο ίδιος τη χαρακτήρισε- αποχώρηση του από τον Παναθηναϊκό μίλησε στο gazzetta.gr o Ντρου Νίκολας.
"Δεν χάρηκα, αλλά έπρεπε να κοιτάξω το μέλλον μου"
"Δεν χάρηκα κιόλας, αλλά συνειδητοποίησα ότι για να φτάσει ο Παναθηναϊκός να μου μεταφέρει κάτι τέτοιο, τότε πραγματικά η κατάσταση στα οικονομικά της ομάδας για τη νέα σεζόν, πρέπει να είναι αρκετά άσχημη!", είπε ο Αμερικανός γκαρντ.
Αναλυτικά:
- Να υποθέσουμε ότι, από τη φράση που δημοσίευσες στον προσωπικό σου λογαριασμό στο twitter (“είναι άλλο να σε ρωτούν αν θέλεις να φύγεις και άλλο να σε διώχνουν”), η αποχώρηση σου από τον Παναθηναϊκό, δεν σε... χαροποίησε και ιδιαίτερα...
Νιώθω ανάμικτα συναισθήματα., αλλά δεν θα έλεγα ότι είμαι και δυστυχής! Όπως ανέφερα και πριν από λίγες μέρες, καταλαβαίνω απόλυτα τη νέα τάξη πραγμάτων στα οικονομικά των δύο μεγάλων ομάδων στην Ελλάδα και ειδικότερα στον Παναθηναϊκό. Οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να μειώσουν κατά πολύ το budget και όλοι μας οφείλουμε να σεβαστούμε αυτή τους την απόφαση... Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στον επαγγελματικό αθλητισμό... Σίγουρα, αυτή η εξέλιξη δεν μου άρεσε, γιατί στην Αθήνα πέρασα τρία υπέροχα χρόνια και φορώντας την “πράσινη” φανέλα, έγινα καλύτερος παίκτης, κέρδισα τίτλους κι έκανα καλούς φίλους... Έτσι, όμως, είναι η ζωή και αυτή είναι η νέα πραγματικότητα...
-Είχες την ευκαιρία να μιλήσεις απευθείας με κάποιους από τους παράγοντες της ομάδας ή με τον προπονητή;
Ο μόνος άνθρωπος με τον οποίο μίλησα ήταν ο assistant-coach της ομάδας, ο Δημήτρης Ιτούδης και αυτό λίγες μέρες πριν συμφωνήσω οριστικά με την Αρμάνι Μιλάνο! Έμεινε έκπληκτος με αυτά που του είπα... Όπως με ενημέρωσε, δεν είχε καμία ιδέα για το περιεχόμενο της συζήτησης που έκανε ο general manager, Μάνος Παπαδόπουλος με τον ατζέντη μου! Αυτή όμως, ήταν η αλήθεια και σαν επαγγελματίας που είμαι, έπρεπε να σεβαστώ αυτή την απόφαση... Παρ' ότι είχα συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, η διοίκηση μου ζήτησε να βγω στην αγορά και να ψάξω για ομάδα σαν να είμαι free-agent!
-Εσύ πώς το δέχθηκες;
Δεν χάρηκα κιόλας, αλλά συνειδητοποίησα ότι για να φτάσει ο Παναθηναϊκός να μου μεταφέρει κάτι τέτοιο, τότε πραγματικά η κατάσταση στα οικονομικά της ομάδας για τη νέα σεζόν, πρέπει να είναι αρκετά άσχημη! Γι' αυτό κι εγώ έπρεπε να κοιτάξω το μέλλον μου...
-Σε απογοήτευσε αυτή η εξέλιξη;
Θα έλεγα περισσότερο ότι εξεπλάγην! Όταν ένας τόσο σοβαρός σύλλογος σαν τον Παναθηναϊκό έρχεται και σου κάνει αυτή την εξήγηση, είναι δύσκολο να πεις “θα κάτσω πάνω στο συμβόλαιό μου και θα μείνω”... Από τη στιγμή που μία ομάδα σου λέει ότι δεν μπορεί να σε πληρώσει, οφείλεις να καταλάβεις ότι πρέπει να φύγεις! Επομένως δεν μπορώ να πω ότι είμαι απογοητευμένος από την τελική έκβαση των πραγμάτων...
-Θα χαρακτήριζες “επαγγελματικό” το διαζύγιό σου με τον Παναθηναϊκό;
Νομίζω πως ναι... Εγώ ήξερα ότι ο coach με ήθελε και με υπολόγιζε για τη νέα σεζόν, επομένως η εξέλιξη αυτή οφείλεται αποκλειστικά στην αλλαγή πλάνων της διοίκησης όσον αφορά τα χρήματα που θέλει να επενδύσει στην ομάδα για τη νέα σεζόν και όταν προκύπτουν τέτοια προβλήματα, μοιραία, την “πληρώνουν” οι παίκτες με τα μεγαλύτερα συμβόλαια... Εγώ ήμουν ένας απ' αυτούς... Δεν κρατάω κακία στον Παναθηναϊκό! Του εύχομαι κάθε επιτυχία, εκτός φυσικά από τις ενδεχόμενες μελλοντικές αναμετρήσεις με τη νέα μου ομάδα... Έχω μόνο καλά να θυμάμαι... Ένα κεφάλαιο κλείνει κι ένα άλλο ανοίγει...
-Πώς αντιμετωπίζεις την επόμενη σελίδα της καριέρας σου;
Με μεγάλη ανυπομονησία και θετική διάθεση! Είναι προφανές ότι η ομάδα του Μιλάνου έχει αποφασίσει να επιστρέψει δυναμικά στο κορυφαίο επίπεδο του ευρωπαϊκού και ήδη έχει κινηθεί με μεγάλη επιτυχία στην μετεγγραφική αγορά! Καινούριος προπονητής, νέοι παίκτες, υψηλό budget, μεγάλες φιλοδοξίες... Ο αρχικός στόχος είναι η αποκαθήλωση της Σιένα, που τα πέντε τελευταία χρόνια στην Ιταλία, επιτυγχάνει αυτό που ο Παναθηναϊκός κάνει στην Ελλάδα και εν συνεχεία η καλή πορεία στην Ευρωλίγκα και η πρόκριση στο Top-16, έστω κι αν κληρωθήκαμε σε δύσκολο όμιλο!
-Στο Μιλάνο θα συναντήσεις τον συμπαίκτη σου στον Παναθηναϊκό, Αντώνη Φώτση και τον αντίπαλό σου στον Ολυμπιακό, Γιάννη Μπουρούση...
Δύο πολύ οικείες φάτσες! Με τον Φώτση είμαστε πολύ φίλοι και χαίρομαι ιδιαίτερα που θα παίξουμε μαζί για 4η συνεχή χρονιά... Όσο για τον Μπουορούση; Στην αρχή θα είναι λίγο περίεργο γιατί τον είχα συνηθίσει ως μεγάλο αντίπαλο, αλλά είναι μεγάλος παίκτης και είναι θετικό που η ομάδα τον απέκτησε, γιατί πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει πολύ...

Πλησιάζει στο Περιστέρι ο Επστάιν!!

Ο Ατρόμητος θέλει να αποκτήσει ως δανεικό τον Ντένις Επστάιν και η ομάδα του Περιστερίου φαίνεται να είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του Γερμανού.
Πλησιάζει στο Περιστέρι ο Επστάιν
Νεότερα για το θέμα αυτό πάντως αναμένεται να υπάρξουν από την Δευτέρα και μετά οπότε και θα γίνουν και οι τελικές συζητήσεις με τον Ολυμπιακό και την πλευρά του ποδοσφαιριστή.
Πηγή: katimagiko.gr

Απογειώθηκε στο βάθρο ο Τσάκωνας!!

Το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στην Οστράβα πανηγυρίζει η Ελλάδα, με πρωταγωνιστή τον Λυκούργο Τσάκωνα στα 200μ, ο οποίος ανέβηκε στο πρώτο σκαλί με νέο ατομικό ρεκόρ!
Απογειώθηκε στο βάθρο ο Τσάκωνας!
Ο νεαρός πρωταθλητής μας ολοκλήρωσε θριαμβευτικά την παρουσία του στη διοργάνωση και μετά το 20.57 του ημιτελικού βελτίωσε ακόμη περισσότερο το χρόνο του στον τελικό.
Το 20.56 χάρισε στον Τσάκωνα το χρυσό μετάλλιο, που ήταν το δεύτερο για την ελληνική ομάδα, μετά από αυτό της Βούλας Παπαχρήστου στο τριπλούν.
Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Βρετανός Τζέιμς Αλακα με 20.60, ενώ τρίτος ήταν ο Τσέχος, Πάβελ Μασλάκ με 20.67.
Πηγή: gazzetta.gr

"Απέρριψε την Έρκουλες για Παναθηναϊκό"

Σύμφωνα με την ισπανική ιστοσελίδα "alicanteactualidad.es", ο Τοτσέ ειδοποίησε τους ανθρώπους της Έρκουλες, από την οποία είχε προσφορά, οτι έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό!
"Απέρριψε την Έρκουλες για Παναθηναϊκό"
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο 28χρονος φορ θα υπογράψει για τρία χρόνια στους πράσινους για 1,5 εκ. ευρώ.

O πρώην "τσάρος" και το αυθαίρετο!!

Συγκλονιστικές οι αποκαλύψεις για τον πρώην «τσάρο» της οικονομίας, Γ. Παπακωνσταντίνου που φέρνει στο φώς κυριακάτικη εφημερίδα.
O πρώην "τσάρος" και το αυθαίρετο
Σύμφωνα πάντα με το Πρώτο Θέμα ο υπουργός Περιβάλλοντος διαθέτει οικογενειακό αυθαίρετο μέσα σε δασική έκταση. Ιδιοκτήτρια της κατοικίας που βρίσκεται στη Βραυρώνα Αττικής είναι η μητέρα του.
Το σπίτι, σύμφωνα με τον διευθυντή Δασών Ανατολικής Αττικής κ. Αναστάσιο Καζάση, είναι αυθαίρετο και παράνομο, ενώ έχει εκδοθεί γι' αυτό και απόφαση κατεδάφισης.
Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο newstoday.gr

"Μέσα" και ο Κιριλένκο!!

Ο Ρώσος σταρ των Γιούτα Τζαζ, Αντρέι Κιριλένκο, κλήθηκε στην προεπιλογή της Εθνικής Ρωσίας και όπως όλα δείχνουν ήρθε η ώρα να φορέσει και πάλι τη φανέλα της μετά από τρία χρόνια.
"Μέσα" και ο Κιριλένκο
Αναλυτικά, οι 19 παίκτες που κλήθηκαν: Τιμοφέι Μοζγκόφ, Εβγένι Βόρονοφ, Αντρέι Βοροντσέβιτς, Ντμίτρι Κχοστόφ, Έγκορ Βιάλτσεφ, Βιτάλι Φριντζόν, Σεργκέι Μόνια, Αλεκσέι Ζουκανένκο, Μαξίμ Γκριγκόριεφ, Σεργκέι Μπίκοφ, Νικίτα Σαμπάλκιν, Άντον Πόνκρασοφ, Αλεκσέι Σβεντ, Αλεκσέι Ζόζουλιν, Βάλερι Λιχοντέι, Σέμεν Αντόνοφ, Σάσα Καούν, Βίκτορ Κριάπα.

Για ρώτα και τους άλλους...!!

Την αποφασιστικότητα να μείνει στον πάγκο της Καβάλας εξέφρασε με δηλώσεις σε ρουμάνικα ΜΜΕ ο Μάριους Σουμούντιτσα, ο νέος τεχνικός των "αργοναυτών".
Για ρώτα και τους άλλους...
"Η Καβάλα άλλαξε έξι προπονητές μέσα σε έναν χρόνο. Ελπίζω να μείνω περισσότερο από τους υπόλοιπους στον πάγκο της. Υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να είμαι... πληθωρικός».
Οπως βέβαια άφησε να εννοηθεί, αφού υπέγραψε στους Αργοναύτες, του δημιουργήθηκαν δεύτερες σκέψεις. «Λυπάμαι που έφυγα από την πίσω πόρτα. Ισως θα ήταν καλό να έμενα περισσότερο στη Ραπίντ»!
Πηγή: novasports.gr

Πήρε Ρους η Βόλφσμπουργκ

Την αμυντική της γραμμή ενίσχυσε με τον Μάρκο Ρους η Βόλφσμπουργκ, η οποία βρισκόταν ανάμεσα στον αμυντικό της Άιντραχτ και τον ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ για το κενό στα μπακ.

Οι «λύκοι» και ο τεχνικός τους, Φέλιξ Μάγκατ εξέταζαν σοβαρά την απόκτηση είτε του Γάλλου σέντερ μπακ του Παναθηναϊκού, είτε τον Γερμανό στόπερ της Άιντραχτ, καταλήγοντας τελικά στον δεύτερο.

Η γερμανική ομάδα κατέθεσε 3,5 εκατομμύρια ευρώ και έκανε δικό της για τα επόμενα 3 χρόνια τον 25χρονο.


Πηγή: theplayer.gr

Κάτι τρέχει με τον Λέτο…!!

Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες μέρες υπήρξε συνάντηση για τον Σεμπάστιαν Λέτο, μεταξύ του μάνατζέρ του και τον Δημήτρη Γόντικα.
Κάτι τρέχει με τον Λέτο…
Ο Φερνάντο Κοσεντίνο, ο οποίος αναχωρεί την Κυριακή από την Αθήνα, τα είπε με τον προεδρεύων αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, προκειμένου να ενημερωθεί για τις προθέσεις της ΠΑΕ, σχετικά με τον πελάτη του.
Αυτό που άκουσε είναι οτι οι «πράσινοι» θέλουν να τον κρατήσουν, όμως αν έρθει κάποια συμφέρουσα οικονομικά πρόταση, δεν πρόκειται να πουν όχι στην πώλησή του.
Από την πλευρά του, ο Ιταλός ατζέντης δεν έχει επίσημη πρόταση στα χέρια του για τον Λέτο, μόνο φιλολογικό ενδιαφέρον από κάποιες ομάδες, το οποίο μάλιστα γνωστοποίησε στον Δημήτρη Γόντικα, προκειμένου να είναι ενήμερος. Δεν αποκλείεται όμως, σε μερικές ημέρες, ενδεχομένως και εβδομάδες τα δεδομένα να αλλάξουν...
Πηγή: leoforos.gr

Νέα επιστολή-απάντηση του Μώραλη στον ΠΣΑΤ!!

Νέα επιστολή προς τον ΠΣΑΤ απέστειλε ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Μώραλης, με την οποία αναλαμβάνει να «αντιμετωπίσω την επίμονη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και την επίκληση αόριστων θεσφάτων».
Νέα επιστολή-απάντηση του Μώραλη στον ΠΣΑΤ
Αναλυτικά:
«Προς τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικών Συντακτών
 Υπ' όψιν Προέδρου, κ. Παύλου Γερακάρη
Πειραιάς, 16/07/2011
Αρ. Πρωτ.: 2614
Κύριε Πρόεδρε,
Μου ήταν αδύνατον να διανοηθώ ότι ύστερα από 16 συναπτά χρόνια αδιάκοπης συνεργασίας μου με εκατοντάδες Δημοσιογράφους, εντός και εκτός Ελλάδας εκ των θέσεων μου στην Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, θα αναλάμβανα να αντιμετωπίσω την επίμονη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και την επίκληση αόριστων θεσφάτων.
Αλλά για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους με την σειρά που τα θέτετε στην επιστολή σας.
Α) Νομίζω ότι είναι σαφές γιατί η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δημοσιοποίησε την απάντηση της στον Π.Σ.Α.Τ. Αφενός γιατί η εφημερίδα GOAL είχε ήδη φροντίσει να δημοσιοποιήσει τη δική της καταγγελία στην ιστοσελίδα της (sentragoal.gr) γεγονός για το οποίο προφανώς και δεν θεωρήσατε απαραίτητο να εγκαλέσετε τους διευθυντές της εφημερίδας και μέλη σας και αφετέρου γιατί η δημοσιοποίηση της δικής μας επιστολής δεν μπορεί παρά να αποτελεί ένδειξη διαφάνειας και διάθεση πληροφόρησης του συνόλου των φιλάθλων και του συνόλου των δημοσιογράφων, των απόψεων μας.
Β) Δεν ξέχασα, ούτε ξεχνώ την τηλεφωνική επικοινωνία μου με τον Αντιπρόεδρο του Π.Σ.Α.Τ., κ. Αντώνη Αντωνόπουλο, όμως κατά τη συνομιλία μας, αφού ερωτήθηκα για το θέμα των συνεντεύξεων και αφού εξήγησα τις θέσεις μας, δεν άκουσα σε καμία περίπτωση ότι υπήρχε στην απόφαση μας οτιδήποτε μεμπτό ή αντιδεοντολογικό. Ως εκ τούτου θεώρησα ότι δεν υπήρχε το παραμικρό θέμα σε σχέση με τον Π.Σ.Α.Τ. Από την άλλη πλευρά όμως θα μπορούσατε ως Π.Σ.Α.Τ. να ζητήσετε εγγράφως την άποψη της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, προτού προβείτε στον αφορισμό μας (της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και εμένα προσωπικά) και να μην αρκεστείτε σε προσωπικές τηλεφωνικές συνομιλίες οι οποίες όπως εκ του αποτελέσματος διαπιστώνουμε δεν ήταν επαρκείς, ειδικά δε αφού όπως φαίνεται ήσασταν αποφασισμένοι για την δικαίωση του αιτήματος της εφημερίδας GOAL να παίρνει συνεντεύξεις από όποιους θέλει, είτε αυτοί το επιθυμούν είτε όχι.
Γ) Τρέμω στην ιδέα ότι ίσως αύριο να πρέπει να αντιμετωπίσουμε αντίστοιχη επίθεση σας αν δεχθείτε παρόμοια «καταγγελία» από την εφημερίδα DERBY, ΠΡΑΣΙΝΗ ή ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ, που ίσως επιθυμήσουν (αν και δεν το νομίζω) να εξασφαλίσουν συνεντεύξεις των ποδοσφαιριστών του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και γιατί όχι πρόσβαση, στο προπονητικό κέντρο, στο ιατρείο και στα αποδυτήρια των ποδοσφαιριστών αφού όλα αυτά αποτελούν, κατά την εκ καθέδρας άποψη σας, πηγές ειδήσεων. Ο ισχυρισμός μου αυτός αφορά τη φράση σας ελεύθερη πρόσβαση σε ΟΛΕΣ τις πηγές ενημέρωσης.
Δ) Επειδή ίσως να μην είναι διακριτά για κάποιους εκτός ποδοσφαιρικών ομάδων τα όρια του ιδιωτικού και δημόσιου βίου, οφείλουμε να τονίσουμε ότι όλοι οι χώροι προετοιμασίας της ομάδας μας είναι ιδιωτικοί και η πρόσβαση σε αυτούς, ως πηγών ειδήσεων γίνεται αποκλειστικά κατόπιν αδείας της ομάδας μας και όχι του Συνδέσμου σας ή της εφημερίδας GOAL. Στην έκταση λοιπόν που επιθυμεί και το θεωρεί σκόπιμο ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ο δημοσιογράφος της εφημερίδας GOAL, όπως και όλοι οι άλλοι συνάδελφοί του, εξακολουθεί να έχει πρόσβαση. Κανένας όμως ποδοσφαιριστής μας δεν υποχρεούται να παραχωρήσει συνέντευξη σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη εφημερίδα.
Ε) Ίσως επειδή ειλικρινά δεν διαθέτω τους δικούς σας αγώνες, να θεωρώ λανθασμένα ότι την όποια δεοντολογία έχει θεσπίσει ο Σύνδεσμος σας, την εφαρμόζει κυρίως στο να εξασφαλίσει την σωστή υπηρέτηση του Δημοσιογραφικού λειτουργήματος μεταξύ των μελών του. Αλλά επειδή πραγματικά με ενδιαφέρει, όπως άλλωστε έκανα πάντα, να συνδράμω το έργο των αθλητικών Δημοσιογράφων με τους οποίους είχα, έχω και θα εξακολουθήσω να έχω άριστες σχέσεις και επειδή ίσως οι φίλαθλοι συμφωνώ μαζί σας ότι δεν έχουν ανάγκη να παρακολουθούν ίσως περιττές αντιπαραθέσεις, θα ήθελα να μου αποστείλετε απόσπασμα του καταστατικού σας ή κάποιου Δημοσιογραφικού χάρτη δεοντολογίας ή δικαιωμάτων Δημοσιογράφων (διεθνών ή εντοπίων) όπου ορίζεται ότι η παραχώρηση συνέντευξης αποτελεί υποχρέωση του συνεντευξιαζόμενου.
ΣΤ) Στην επιστολή σας αποφεύγετε επιμελώς να αναφέρετε την επίμαχη λέξη συνέντευξη και προσπαθείτε με γενικόλογες περιγραφές ιδανικών να την αντικαταστήσετε. Γιατί άραγε δεν τοποθετήστε επ' αυτού του απλού ερωτήματος:
Η παραχώρηση συνέντευξης είναι δικαίωμα ή υποχρέωση; Γιατί εάν είναι υποχρέωση, τότε οι ποδοσφαιριστές μας δεν θα κάνουν τίποτε άλλο από το να παραχωρούν συνεντεύξεις.
Τέλος, θα ήθελα να σας υποβάλλω και ένα πρακτικό ερώτημα. Εάν ο Πρόεδρος της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αποφασίσει να παραχωρήσει μία συνέντευξη σε εφημερίδες που απευθύνονται εκ της φύσεως τους αποκλείστηκα ή κυρίως σε φιλάθλους του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ θα πρέπει αυτή να δοθεί ταυτόχρονα και στις περίπου 15 αθλητικές εφημερίδες, πολλαπλάσια sites, ραδιόφωνα και τηλεοπτικά κανάλια; Αν δεν το πράξει αποτελεί αντιδεοντολογική συμπεριφορά σύμφωνα με την άποψη του Συνδέσμου σας;
Με εκτίμηση,
Γιάννης Μώραλης
Αντιπρόεδρος – Διευθυντής Επικοινωνίας
ΥΓ.1: Θα παρακαλούσα όπως μας εξηγήσετε ποιες πρακτικές και θεωρίες μας εννοείτε ότι δεν μπορούν να είναι αποδεκτές, όπως αναφέρετε στην επιστολή σας.
ΥΓ.2: Στην νέα επιστολή σας αναφέρετε και καταγγελία της ιστοσελίδας GAZZETTA την οποία προφανώς, αγνοήσατε να συμπεριλάβετε στην αρχική σας επιστολή».

Όταν ο Θανάσης πήρε τηλέφωνο τον Ζοτς!!

Ο ουσιώδης ρόλος που... έπαιξε η επικοινωνία του αντιπροέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ο οποίος βρισκόταν σε οριακό σημείο, λόγω της αποψίλωσης του ρόστερ.
Όταν ο Θανάσης πήρε τηλέφωνο τον Ζοτς

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν από ενάμιση μήνα, τελείωσε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο για τους “πράσινους”, που στέφθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης κι επειδή, ομάδα που κερδίζει συνήθως δεν αλλάζει, όλοι περίμεναν ότι ο Παναθηναϊκός – εύκολα ή δύσκολα - θα διατηρήσει τους “ελεύθερους” Φώτση, Τσαρτσαρή και Περπέρογλου στο ρόστερ του και θα προβεί στις κλασσικές μία-δύο “βοηθητικές” προσθήκες...
Έτσι λοιπόν κι ενώ το εφετινό καλοκαίρι, αρχικά, έδειχνε ότι θα είναι πιο “ήρεμο” από το περυσινό (σ.σ.: ο Παναθηναϊκός “έχασε” τους Σπανούλη, Πέκοβιτς και Γιασικεβίτσιους, ενώ ακόμη και η ανανέωση της συνεργασίας με τον Ομπράντοβιτς, δεν επετεύχθη με συνοπτικές διαδικασίες και σε άριστο κλίμα), η “κρίση” φαίνεται ότι τα παρέσυρε όλα στο διάβα της...
Η καθυστερημένη σύσκεψη και τα νεύρα!
Στο πρώτο ραντεβού κορυφής (το οποίο παρεμπιπτόντως έγινε την πρώτη μέρα του Ιουλίου) ανάμεσα στους αδελφούς Γιαννακόπουλους και τον προπονητή των τίτλων (22 στον πάγκο του “τριφυλλιού”), Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, έγινε αρκετά καθυστερημένα και σχεδόν έναν μήνα μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.
Στη διάρκεια της συζήτησης, ο Σέρβος τεχνικός άκουσε με έκπληξη τον πρόεδρο της ομάδας να του ανακοινώνει ότι το budget της νέας σεζόν θα είναι μειωμένο σχεδόν κατά 50%, ενώ το ίδιο βράδυ, ενημερώθηκε ότι ο MVP των πλέϊ-οφ, Αντώνης Φώτσης (μετά από 20 ημέρες αναμονής και ευγενικών οχλήσεων του ατζέντη του προς τους διοικούντες την “πράσινη” ΚΑΕ) “μετακόμισε” στην Ιταλία!
Οι συγκεκριμένες εξελίξεις σε συνδυασμό με τα όσα ακολούθησαν, έκαναν τον 51χρονο τεχνικό να σκεφτεί ακόμη και το ενδεχόμενο της παραίτησης, μία σκέψη που προφανώς ήταν απόρροια της αρχικής απογοήτευσης...
Οι “θυσίες” που ζήτησε ο Ομπράντοβιτς!
Έτσι, λοιπόν, ο “Ζοτς” έδωσε το παρών στην κλήρωση των ομίλων της Ευρωλίγκα (ήταν προσκεκλημένος της διοργανώτριας αρχής), σχολίασε τους αντιπάλους του Παναθηναϊκού κι αναφέρθηκε δημοσίως στην δύσκολη “οικονομικά” περίοδο που διανύει η ομάδα του, λέγοντας ουσιαστικά ότι η κρίση “απαιτεί θυσίες από όλους”!
Σε αυτό το πλαίσιο ήταν διατεθειμένος να κινηθεί και ο Ντρου Νίκολας, ο οποίος είχε λαμβάνειν 1,3 εκ. Ευρώ για τον επόμενο χρόνο από τους “πράσινους” και με δηλώσεις του, εμφανίστηκε διατεθειμένος να δεχθεί μείωση αποδοχών... Η πραγματικότητα, όμως, ήταν τελείως διαφορετική και όταν ο Ομπράντοβιτς έμαθε ότι η διοίκηση των πρωταθλητών ουσιαστικά “εξώθησε” τον 30χρονο Αμερικανό (σ.σ.: δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter “είναι άλλο να σε ρωτούν αν θέλεις να φύγεις και άλλο να σε διώχνουν”) να αποδεχθεί την πρόταση της Αρμάνι Μιλάνο για διετές συμβόλαιο, έγινε έξαλλος!
«Ζέλικο, μείνε στην ομάδα!»
Η έντονη δυσαρέσκειά του έγινε γνωστή και στον Τύπο της Σερβίας, ο οποίος μετέδωσε ότι ο “Ζοτς” – που βρίσκεται στο Ζλάτιμπορ – είναι έτοιμος να παραιτηθεί! Η αλήθεια βρισκόταν κάπου στη μέση και το τηλεφώνημα του Θανάση Γιαννακόπουλου, το βράδυ της Πέμπτης (14/07), ήρθε την κατάλληλη στιγμή για να αποτρέψει τα χειρότερα.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του gazzetta.gr, ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός τον διαβεβαίωσε ότι η ομάδα δεν πρόκειται να απαξιωθεί, του εγγυήθηκε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις έτσι ώστε ο σύλλογος να παρουσιάσει ένα άκρως ανταγωνιστικό ρόστερ και στη νέα σεζόν και ζήτησε σαν “προσωπική χάρη” την παραμονή του στον πάγκο της ομάδας.
Οι επόμενες κινήσεις
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο Σέρβος τεχνικός απαίτησε να μην αποψιλωθεί άλλο το ρόστερ της ομάδας. Πιο συγκεκριμένα, ζήτησε να παραμείνει με οποιοδήποτε κόστος ο Ρομέϊν Σάτο, που είναι ένας παίκτης που κάνει πολλές δουλειές και μπορεί να βοηθήσει σε άμυνα κι επίθεση και ο Μάριτς και να ανανεωθεί η συνεργασία με τους Τσαρτσαρή και Περπέρογλου.
Από 'κει και πέρα, ειλημμένη φαίνεται η απόφαση να αποκτηθεί ο Πατ Καλάθης (ως αντι-Φώτσης) καθώς και δύο ακόμη παίκτες, ένας που θα μπορεί να καλύψει τις θέσεις “2” και “3” κι ένας για τις θέσεις “3” και “4” (εξετάζονται οι περιπτώσεις του αθλητικού Γάλλου διεθνούς φόργουορντ Μικαέλ Ζελαμπάλ και του Αμερικανού “μπόμπερ”, Τζέϊμς Γουάιτ, που πέρυσι αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του ιταλικού πρωταθλήματος με την Σάσαρι).
Όπως όλα δείχνουν, ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για να λύσει τη συνεργασία του με τον Μιλένκο Τέπιτς, ο οποίος έχει έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με καθαρές αποδοχές που αγγίζουν τις 900.000 Ευρώ, ενώ “ακλόνητοι” θεωρούνται μόνο οι Διαμαντίδης, Μπατίστ και Νικ Καλάθης, των οποίων τα συμβόλαια δεν θα “πειραχθούν” καθόλου...
Πηγή: gazzetta.gr

«Πήρα την καλύτερη απόφαση»

Για τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ μίλησε ο Γιώργος Γεωργιάδης, λέγοντας πως «θεωρώ ότι ήταν το καλύτερο για μένα να πάρω την απόφαση να συνεχίσω στον ΠΑΟΚ», ενώ αναφέρθηκε και στη συμβολή του Ζήση Βρύζα.
«Πήρα την καλύτερη απόφαση»
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο olapaok.gr:
«Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό!", είπε αρχικά ο Γεωργιάδης.
Για να συμπληρώσει: "Πραγματικά, μετά από αυτή την εξέλιξη νιώθω ότι κέρδισα το στοίχημα που είχα βάλει με τον εαυτό μου πριν επτά χρόνια, όταν έφευγα από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Είχα βάλει τότε στο μυαλό μου να γυρίσω μια μέρα σε αυτή την ομάδα και να αγωνιστώ στην Τούμπα. Νιώθω ευτυχισμένος, γιατί η επιθυμία μου αυτή πραγματοποιείται".
"Ο Βρύζας έπαιξε καθοριστικό ρόλο"
"Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ με πλησίασαν με πολύ ωραίο τρόπο. Ειδικά ο Ζήσης Βρύζας έπαιξε καθοριστικό και καταλυτικό ρόλο στην επιλογή που έκανα τελικά. Με αυτά που μου είπε, με έπεισε ότι είναι καλύτερο για μένα να συνεχίσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ αντί της ΑΕΚ. Και μόνο που ένιωσα ότι στον ΠΑΟΚ θα με προσέξουν περισσότερο από ό,τι στην ΑΕΚ ήταν αρκετό για μένα, για να επιλέξω τελικά τον ΠΑΟΚ".
Για να συμπληρώσει: "Πραγματικά αισθάνομαι ότι θα συνεχίσω την καριέρα μου πρώτα σε μια οικογένεια και μετά σε μια ομάδα. Έτσι ένιωσα από την αρχή, ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη οικογένεια. Θεωρώ ότι ήταν το καλύτερο για μένα να πάρω την απόφαση να συνεχίσω στον ΠΑΟΚ και πλέον αυτό που θέλω είναι να δικαιώσω αυτούς με επέλεξαν".
Οι στόχοι
"Το πρώτο που επιθυμώ είναι να καθιερωθώ στην ομάδα. Ξέρω ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη και ότι χρειάζεται να καταβάλω μεγάλη προσπάθεια από τη μεριά μου. Είμαι διατεθειμένος, όμως, να τα καταφέρω".
Και πρόσθεσε: "Από 'κει και πέρα θέλω με τον ΠΑΟΚ να βγαίνω νικητής πάντου και παντού. Ξέρω πόσο σημαντικό είναι αυτό για τον ίδιο το σύλλογο και τον κόσμο του, γιατί προέρχομαι από αυτή την ομάδα. Επίσης, θα ήθελα με τον ΠΑΟΚ να προκριθώ στην επόμενη φάση του Europa League κι αν μπορώ να βοηθήσω κι εγώ σε αυτή την προσπάθεια. Θα είναι μεγάλη τόνωση και για μένα και για όλους στον ΠΑΟΚ".
Πηγή: olapaok.gr

Κουρτουά, ο πρώτος του Μπόας

Την πρώτη του μεταγραφή ως τεχνικός της Τσέλσι ολοκλήρωσε ο Αντρέ Βίγιας Μπόας, ο οποίος συμφώνησε με τον Τιμπό Κουρτουά της Γκενκ.

Ο νεαρός Βέλγος τερματοφύλακας κόστισε σχεδόν 3,5 εκατομμύρια ευρώ στους «μπλε» και συμφλωνησε σε πενταετές συμβόλαιο με τον παίκτη, με τις ανακοινώσεις να είναι το μόνο που απομένει.

Άξιο αναφοράς είναι πως ο Κουρτουά από τις 80.000 λίρες που έπαιρνε ετησίως από τη Γκενκ θα ανέβει κατά πολύ πλέον στη λονδρέζικη ομάδα...

"Βουλγαρικό" ντουέτο θέλει ο Μπόλονι!!

Την περίπτωση του Ολλανδού Γκρέγκορι Νέλσον της ΤΣΣΚΑ Σόφιας, εξετάζει ο ΠΑΟΚ σύμφωνα με βουλγαρικά ρεπορτάζ, καθώς ο παίκτης αρέσει στον Λάζλο Μπόλονι, κάτι που ισχύει και για τον συμπαίκτη του, Ζούνιορ Μοράες.
"Βουλγαρικό" ντουέτο θέλει ο Μπόλονι
Ο Ολλανδός χαφ της ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Γκρέγκορι Νέλσον, απασχολεί τον ΠΑΟΚ βάσει ρεπορτάζ από την Βουλγαρία. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν από την γειτονική χώρα ο 23χρονος παίκτης άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στον τεχνικό του δικεφάλου του Βορρά στο φιλικό των δύο ομάδων.
Έτσι επισημαίνεται πως η περίπτωσή του εξετάζεται, ωστόσο υπογραμμίζεται ότι είναι δύσκολο να γίνει η μεταγραφή αφού υπάρχει ο Βιεϊρίνια στο ρόστερ. Παράλληλα αναφέρεται πως στον Ρουμάνο τεχνικό αρέσει και ο 24χρονος Βραζιλιάνος φορ της ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Ζούνιορ Μοράες.
Πηγή: gazzetta.gr

«Χάνει τον Γκούντιονσεν από την ΑΕΚ η Γουέστ Χαμ»

Όλο και πιο κοντά στην ΑΕΚ φαίνεται πως βρίσκεται ο Έιντουρ Γκούντιονσεν, καθώς η έγκυρη Daily Mail αναφέρει πως η Ένωση τον «κλέβει» από τη Γουέστ Χαμ.

Ο Ισλανδός επιθετικός πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις με τα «σφυριά» αλλά δεν υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο. Πλέον, αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι η ελληνική ομάδα είχε προσεγγίσει τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος είναι θετικός να έρθει στη χώρα μας.

Η Daily Mail αναφέρει πως η ΑΕΚ του έχει προσφέρει κλειστό διετές συμβόλαιο, κάτι που παίζει σημαντικό ρόλο για έναν παίκτη που οδεύει στο 33ο έτος της ηλικίας του, ενώ το ατού των «κιτρινόμαυρων» είναι πως αγωνίζονται στην Ευρώπη, τη στιγμή που οι Λονδρέζοι βρίσκονται στην Championship.

Στη συνέχεια του δημοσιεύματος η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας κάνει μια ανασκόπηση της καριέρας του στο Νησί, θεωρόντας δεδομένο πως αποχωρεί...


Πηγή: theplayer.gr

Θρηνεί ο Βόλος, «έφυγε» ο Πλασταράς

Τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Πλασταρά που έφυγε από τη ζωή, έδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, μέσω ανακοίνωσης της.

«Η οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου είναι πιο φτωχή έπειτα από τον άδικο και πρώορο χαμό του Κωνσταντίνου Πλασταρά. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του», αναφέρει η ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου.


Πηγή: theplayer.gr

Αποκλεισμός σε αθλητές που αρνούνται τη συμμετοχή στην Εθνική

Βαριά τιμωρία προβλέπει πλέον η ΕΟΠΕ, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της, τόσο για τους αθλητές όσο και για τα σωματεία που θα αρνηθούν να στηρίξουν στο μέλλον τις εθνικές ομάδες. 

Όπως ανακοινώθηκε από την Ομοσπονδία, σε περίπτωση άρνησης αθλητή/τριας να ανταποκριθεί στην κλήση στην εθνική, θα τιμωρείται με αποκλεισμό από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και απαγόρευση έκδοσης πιστοποιητικού διεθνούς μεταγραφής.


Πηγή: theplayer.gr

Προβλημάτισε η Άρσεναλ

Μπορεί οι φιλικοί αγώνες, ειδικά στο πρώιμο στάδιο της προετοιμασίας να μην θεωρούνται άξιοι αναφοράς ή να μη βγαίνουν συμπεράσματα, όμως δημιουργούν καλώς ή κακώς μια πρώτη εικόνα...

Η Άρσεναλ έμεινε στο 1-1 με τη Χανγκζού από την Κίνα, η οποία προηγήθηκε με τον Βάσκεζ στο 16ο λεπτό. Για τους «κανονιέρηδες» ισοφάρισε ο Κάρλος Βέλα (45'), ο οποίος σκόραρε σε δεύτερο διαδοζικό φιλικό και κερδίζει πόντους παραμονής από τον Βενγκέρ που μονίμως τον στέλνει δανεικό.



Πηγή: theplayer.gr

Όποιος και να έρθει, όποιος και να φύγει, ο ΠΑΟΚ θα έχει καλύτερη ομάδα!!

Ο Γιώργος Κουβεντίδης σχολιάζει την επικαιρότητα του ΠΑΟΚ
Όποιος και να έρθει, όποιος και να φύγει, ο ΠΑΟΚ θα έχει καλύτερη ομάδα
Μετά από μία δύσκολη περίοδο, η οποία ενδεχομένως να μην έχει τελειώσει ακόμη οριστικά, ο ΠΑΟΚ αρχίζει να… ζει για την επόμενη σεζόν.
Τις τελευταίες εβδομάδες έγιναν (και δεν έγιναν) πολλά πράγματα, για τα οποία ισχύει το «η σιωπή είναι χρυσός». Όποιος θέλει να κάνει τον καουμπόι, τον κάνει.
Η πραγματικότητα είναι πως υπό πολύ δύσκολες συνθήκες, ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να φτιάξει μία ομάδα, που θα είναι εξίσου ανταγωνιστική ή ακόμη και πιο ανταγωνιστική από την περσινή, με μικρότερο κόστος.
Είναι γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ κουβαλάει ένα άνοιγμα, το οποίο πρέπει να διαχειριστεί να μην γίνει τον επόμενο Απρίλιο ο νέος Ηρακλής. Το πόσο ακριβώς είναι το άνοιγμα, δεν το ξέρω και δεν μπορώ να έχω άποψη για πράγματα, που δεν ξέρω. Πρόσβαση στα οικονομικά της ΠΑΕ δεν έχω, αλλά και να είχα, μπορεί να μην καταλάβαινα και τίποτα.
Άλλοι λένε δύο εκατομμύρια, άλλοι λένε πέντε, άλλοι λένε δέκα, άλλοι μπορεί να βγουν και να μας πουν ότι είναι διακόσια. Επειδή πρέπει να υπάρχει πάντα το αίσθημα της ευθύνης, απέναντι σε μια ομάδα, που προσπαθεί να βρει το δρόμο της, όποιος ξέρει, ας μας το πει επώνυμα. Το «κάπου άκουσα» και το «νομίζω», έχει πολύ μεγάλη διαφορά από το «ξέρω».
Το γιατί έγινε το άνοιγμα, είναι κάτι που σηκώνει πολύ συζήτηση,, αλλά για να γίνει αυτή, πρέπει να ξέρεις και τα πραγματικά μεγέθη. Είναι μια συζήτηση για το μέλλον. Σε κάθε περίπτωση, αν έπρεπε σώνει και καλά να εκφέρω μια γνώμη, θα έλεγα απλά ότι δεν νομίζω ότι τον ΠΑΟΚ τον διοικούν κλέφτες.
Σε μία περίοδο ισχνών αγελάδων, λοιπόν, που όλοι βλέπουμε την τσέπη μας να αδειάζει γρήγορα, συρρικνώνονται και τα έσοδα του ΠΑΟΚ. Η Nova κόβει 25%, ο ΟΠΑΠ απειλεί να κόψει, τα εισιτήρια πωλούνται 20% κάτω, οι χορηγοί έχουν σφίξει (η συμφωνία με τη ΔΕΛΤΑ έληξε), κι ο ΠΑΟΚ είναι αναγκασμένος να ρίξει τα έξοδα του κατά τουλάχιστο 30% για να μη δημιουργήσει άνοιγμα και φέτος. Αυτή είναι μια πραγματικότητα, που πρέπει να αντιμετωπίσουν ΟΛΕΣ οι ομάδες. Ο ΠΑΟΚ έχει και να δει πως θα καλύψει και το υπάρχον άνοιγμα.
Το ζητούμενο, λοιπόν, για τον ΠΑΟΚ είναι να δημιουργήσει μία καλή ομάδα, με μικρότερο κόστος. Τι έκανε μέχρι τώρα; Έφυγαν Μουσλίμοβιτς, Φιλομένο, Ελ Ζαρ, Κουτσιανικούλης και Βιτόλο και ήρθαν ο Γεωργιάδης με τον Ρομπέρ. Από τους παίκτες, που έφυγαν, με βάση τα νούμερα που δίνει ο ΠΑΟΚ, έχει ελαφρύνει το μπάτζετ του κατά περίπου 2,7 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς τις εφορίες.
Ο Ρομπέρ είναι ψιλοτσαμπαντάν και καλύπτει ποσοτικά το κενό του Ελ Ζαρ, ο Γεωργιάδης είναι «μία η άλλη» με τον Κουτσιανικούλη σε κόστος. Ταπεινή μου άποψη, είναι κι ένας περισσότερο υποσχόμενος ποδοσφαιριστής. Έχει στοιχεία, που δεν έχει σήμερα ο Κουτσιανικούλης (έκρηξη με τη μπάλα στα πόδια, διεμβολιστής, επαφή με τα δίχτυα), είναι κακός τακτικά, αλλά αυτό μπορεί να το δουλέψει.
Συμφωνώ ότι για τον Κουτσιανικούλη ξοδεύτηκαν πολλά λεφτά (1.200.000 ευρώ μετρητά ο Εργοτέλης και 900.000 ευρώ για τρεις παίκτες, για όσους πετούσαν αετό όταν έγινε η μεταγραφή και τώρα έπεσαν από τα σύννεφα που έμαθαν ότι κόστισε πάνω από 2.000.000 ευρώ). Αλλά όταν αγοράζεις ένα ακριβό αυτοκίνητο κι αντί να το χαρείς, σου βγάζει τη μια αβαρία μετά την άλλη, το στέλνεις και παίρνεις άλλο, αντί να το πληρώνεις τσάμπα για πάντα, απλά επειδή το αγόρασες ακριβά.
Για να μην πολυλογούμε, ο ΠΑΟΚ άδειασε χώρο στο μπάτζετ του, δεν ξέρω αν θα προσπαθήσει να αδειάσει κι άλλο, και πρέπει να καλύψει τα κενά που δημιουργήθηκαν με πιο οικονομικές επιλογές, που δεν σημαίνει κι ότι θα είναι λιγότερο ποιοτικές, διότι άλλα συμβόλαια υπέγραφες το 2009 κι άλλα υπογράφεις το 2011, που έχει σφίξει η οικουμένη.
Έφυγε κι ο Βιτόλο, που είναι ένας καλός παίκτης (ούτε πάρα πολύ καλός, ούτε και κακός ξαφνικά) και με λιγότερο κόστος, ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάρει δύο παίκτες. Εννοείται πως θα ήταν καλύτερο να πουληθεί, έστω και 200.000 ευρώ, αλλά για να τον αφήσει ο ΠΑΟΚ ελεύθερο, πάει να πει ότι δεν βρήκε κανέναν να τον αγοράσει. Για το ότι έψαξε μήνες, είμαι βέβαιος. Εκτός κι αν έγινε ξαφνικά τσάτσος του Παναθηναϊκού και δεν το πήραμε χαμπάρι!
Είναι πολύ εύκολο, να παίζεις με το συναίσθημα και την παρόρμηση, αλλά το ταμείο το κάνεις στο τέλος.
Όταν θα κλείσει το ρόστερ, τότε θα μπορούμε να το αξιολογήσουμε. Τότε θα δούμε αν τα κενά καλύφθηκαν ή όχι και λίγο αργότερα θα δούμε κι αν ο ΠΑΟΚ θα έχει καλύτερη ή χειρότερη ομάδα από πέρσι.
Προσωπικά πιστεύω (κι όπως πάντα, το καταθέτω επώνυμα και με το πραγματικό μου όνομα), πως ότι και να γίνει, όποιος και να έρθει, όποιος και να φύγει, ο ΠΑΟΚ θα έχει καλύτερη ομάδα, πάλι τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα διεκδικεί και θα είναι εκεί, μεταξύ 2 και 4. Παραπάνω δεν γίνεται, γιατί το πρωτάθλημα θα το πάρει και φέτος περίπατο ο Ολυμπιακός.
Αυτά βέβαια είναι προσωπικές εκτιμήσεις, που βασίζονται όμως κάπου. Αυτοί που κάνουν τις επιλογές στον ΠΑΟΚ, είναι καλύτεροι απ΄ αυτούς που κάνουν τις επιλογές στις ανταγωνίστριες ομάδες, άρα υπάρχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα.
Το θέμα είναι γιατί έπρεπε να φτάσουμε μέσα Ιουλίου για να γίνουν οι επιλογές, που θα μπορούσαν να γίνουν ένα μήνα νωρίτερα και σ΄ αυτό έχετε ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ να διαμαρτύρεστε, όσοι διαμαρτύρεστε. Το θέμα είναι να τους αφήσουμε να κάνουν, έστω και καθυστερημένα, τις επιλογές που θέλουν και πρέπει, με καθαρό μυαλό, χωρίς να ασκείται πάνω τους υπερβολική πίεση, που συνήθως οδηγεί σε λάθη.
Υ.Γ.1. Όταν ο ΠΑΟΚ πήρε τον Μπόλονι, ένας οικογενειακός φίλος που τον είχε προπονητή στη Μονακό (δεν είναι ο Ζήκος, Γάλλος είναι), μου είπε κάποια πράγματα γι΄ αυτόν, τα οποία τα κρατάω. Κάθε μέρα που περνάει, «ψήνομαι» περισσότερο για την επιλογή αυτή. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ο ΠΑΟΚ έχει έναν ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ προπονητή.
Υ.Γ.2. Η είδηση του καλοκαιριού για μένα, ήταν η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ (κι όχι τυπική) επιστροφή του Βρύζα, όχι τόσο ως τεχνικού διευθυντή, όσο ως παρουσία μέσα στην ομάδα και ως «ένα μυαλό περισσότερο». Αρκεί όσα συζήτησαν οι δυο τους εκείνο το πεντάωρο που κλείστηκαν σ΄ ένα γραφείο, να τα εννοούσαν και οι δύο και να μην τα ξεχάσουν ποτέ στην πορεία, ακόμη κι όταν θα έρθουν στραβές, που θα έρθουν. Ο ΠΑΟΚ μεγάλωσε την τελευταία τετραετία, γιατί ακολούθησε έναν συγκεκριμένο δρόμο. Σήμερα δείχνει να κλυδωνίζεται, ωστόσο έχει ένα πλεονέκτημα, για να ξαναβρεί τον δρόμο του. Ξέρει τον τρόπο.
Πηγή: paok24.gr

Και τώρα πώς θα φύγουν;

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει ακόμα να βγάλει... άκρη με τους υπό παραχώρηση παίκτες και μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις με ορισμένους εκ των παικτών που βρίσκονται εκτός πλάνων.
Και τώρα πώς θα φύγουν;
Το βασικό της πρόβλημα είναι με τους ποδοσφαιριστές που δεσμεύονται με συμβόλαια και οι οποίοι αξιώνουν τα χρήματα που προβλέπει η συμφωνία τους για να αποχωρήσουν από τους πρωταθλητές Ελλάδας. Αυτό από μόνο του αποτελεί σημαντικό... εμπόδιο καθώς δεν είναι και ότι πιο εύκολο το να δοθούν μαζικά αποζημιώσεις σε παίκτες.
Πάντως μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν δεδομένα εξελίξεις με κάποιους εκ των παικτών που δεν υπολογίζονται για την νέα χρονιά. Στην παρούσα φάση καλείται να ενεργοποιηθεί περισσότερο ο Εντουάρντο Μαθία ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει μιλήσει ακόμα με κανέναν εκ των ποδοσφαιριστών που κάνουν προπονήσεις στου Ρέντη. Από τον τεχνικό του διευθυντή ο Ολυμπιακός περιμένει μεγαλύτερη δράση πάνω σε αυτό το... μέτωπο. Με άλλα λόγια να βρει άμεσα τις πρέπουσες λύσεις, πάντα σε συνεργασία με την διοίκηση.
Τι έχει ζητήσει ο Βαλβέρδε
Από μέρους του ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει ξεκαθαρίσει ποιούς παίκτες δεν θέλει εδώ και καιρό. Μάλιστα ο Ισπανός έχει ζητήσει να τελειώσει άμεσα το συγκεκριμένο θέμα, καθώς βλέπει ποδοσφαιριστές να έρχονται αλλά παίκτες να μην φεύγουν για άλλους συλλόγους...
Πηγή: gazzetta.gr

Ο διαγωνισμός ατολμίας ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ!!

O Βασίλης Σαμπράκος σχολιάζει την κατάσταση που επικρατεί αυτό το καλοκαίρι σε τρεις μεγάλες ομάδες της Super League.
Ο διαγωνισμός ατολμίας ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ
Στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ η κατάληξη των συζητήσεων που γίνονται αυτές τις μέρες, που λόγω προετοιμασίας υπάρχει περίσσευμα χρόνου για σκότωμα, έχουν κοινή κατάληξη: τον «αχ, να μην έχει η ομάδα λεφτά να κάνει δύο ακριβές μεταγραφές να πάμε για πρωτάθλημα», καημό των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι, πρώτοι απ' όλους, αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ευκαιρίας που παρουσιάζεται λόγω της εποχής. Το κοκτέιλ αυτού του καλοκαιριού είναι εκρηκτικό: το «Koriopolis» υπόσχεται το πιο καθαρό και απρόβλεπτο, το πιο απροστάτευτο πρωτάθλημα ever, η οικονομική κρίση εγγυάται ότι οι ομάδες δεν θα έχουν μεγάλες, χρηματιστηριακά, διαφορές. Η εποχή προσφέρεται, πιο πολύ από κάθε προηγούμενη, για ένα ρίσκο, οικονομικά, που θα πάρει όποιος έχει τη γενναιότητα να σηκώσει το βλέμμα του και να κοιτάξει κατάματα το τρόπαιο του πρωταθλητή.
Ποιος χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία αυτή την εποχή; Ο Παναθηναϊκός, που δεν μπορεί να πείσει τον Τζίγκερ να «τα χώσει»; Η ΑΕΚ, που ζει μπερδεμένη στην ίντριγκα Παππά - Νοτιά και δεν διανοείται αυτές τις μέρες να τους ζητήσει κάτι περισσότερο από το να πληρώνουν τα χρέη που δημιουργήθηκαν επί των ημερών τους ή ο ΠΑΟΚ, που ζει με τρύπες των προηγούμενων ετών και δεν βλέπει να εμφανίζεται στον τόπο του ένας ενδιαφερόμενος με ικανό βάθος τσέπης για να χρηματοδοτήσει το όνειρο του πρωταθλητισμού;
Εύκολα δίνει κανείς την «Παναθηναϊκός» απάντηση. Διότι η δική του μοιάζει πιο εύκολη δουλειά. Πιο μικρό μοιάζει το δικό του ρίσκο. Αφενός επειδή έχει ήδη ακριβότερο ρόστερ, αφετέρου επειδή αν δεν λειτουργούσε με ΔΝΤ αντίληψη, θα καταλάβαινε ότι το άνοιγμα θα μπορούσε να καλυφθεί από τα εισιτήρια διαρκείας που θα πουλούσε αν έπειθε τον κόσμο του ότι θα κάνει πρωταθλητισμό και ότι θα παλέψει με σοβαρές πιθανότητες για τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στην πραγματικότητα, όμως, το ίδιο κουτή είναι και η επιλογή αυτών που έχουν την ευθύνη της ΑΕΚ. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς σοφός για να το αντιληφθεί. Εδώ έχουμε να κάνουμε με δύο τύπους που έβαλαν πολλά λεφτά για να εισπράξουν ύβρεις, ανάθεμα και απαξίωση στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας, οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ευκαιρίας που έχουν μπροστά τους για να γράψουν ιστορία. Η ΑΕΚ έχει φτάσει στην εποχή που ένα συμβόλαιο των 300 χιλιάδων ευρώ τής φαίνεται αβάσταχτο. Οχι επειδή δεν έχει τρόπο να το σηκώσει, αλλά επειδή κι αυτή λειτουργεί με τον πανικό του ΔΝΤ και δεν αντιλαμβάνεται ότι μια πιο ανταγωνιστική, κι όχι απαραίτητα πολύ ακριβότερη, έκδοση της ΑΕΚ θα έκοβε πολύ περισσότερα διαρκείας και θα συγκέντρωνε πολύ μεγαλύτερες Supporter εισφορές. Διότι ένα τέτοιο πρωτάθλημα, σαν αυτό που έρχεται, χωρίς επιλεκτική διαιτησία και επιλεκτικά τηλεφωνήματα, η ΑΕΚ, δηλαδή οι ΑΕΚτσήδες, προσεύχονται δεκαετίες τώρα να το βρουν μπροστά τους.
Υποσημείωση: στην υπόθεση της ΠΑΕ ΑΕΚ και του «τσαμπουκά» ανάμεσα σε Παππά - Νοτιά, δηλαδή για τα όσα αναφέρονται στην επιστολή που έλαβα και ανήρτησα στο blog μου, θα αναφερθώ σε ένα από τα επόμενα σημειώματα. Δεν μπορώ, όμως, να μη σημειώσω ότι μου έχει προκαλέσει πολύ μεγάλη εντύπωση όλη αυτή η κίνηση, στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, και τα μηνύματα που έλαβα. Θα επανέλθω σύντομα. Stay tuned…
Καλά κάνουν στο Ηράκλειο που ξεκινούν τον σχεδιασμό με το μυαλό στη Super League ή βλέπεις ακόμα εμπόδια για τον ΟΦΗ;
Είχα ρωτήσει τον Νίκο Μαχλά, στην κουβέντα που είχαμε στον NovaΣΠΟΡ FM, σχετικά με τον σχεδιασμό. Στο πιο παράξενο καλοκαίρι της ποδοσφαιρικής Ελλάδας ο ΟΦΗ είναι μία εκ των ομάδων που την πληρώνουν περισσότερο. Διότι σήμερα που συζητάμε ακόμα κανείς δεν έχει ιδέα σχετικά με το αν θα γίνουν ή όχι τα πλέι οφ, με ποιες ομάδες, ποιους παίκτες κ.λπ. Το ποδόσφαιρο δεν το θυμάμαι πιο μπάχαλο απ' όσο έχει γίνει σήμερα. Ο ΟΦΗ, όμως, αυτό ακριβώς πρέπει να κάνει, να σχεδιάσει ομάδα προδιαγραφών Super League. Διότι, εκτός των άλλων, ακόμα κι αν γίνουν πλέι οφ, έχουν λόγο ο Μαχλάς και οι συνεργάτες του να ποντάρουν στην άνοδο. Πέρα απ' όλα τα άλλα, αυτά τα πλέι οφ, αν γίνουν, θα είναι τα πιο καθαρά που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα…
Εύχομαι όλα να κυλήσουν καλά και ο ΟΦΗ να βρεθεί στη Super League, διότι αυτή, την αυθεντική, απελευθερωμένη έκδοση του ΟΦΗ το ποδόσφαιρο την έχει ανάγκη. Και όλη αυτή η προσπάθεια, που έγινε με μεγάλες θυσίες των απλών Ομιλιτών, πρέπει, της αξίζει να δικαιωθεί. Κι είμαι περίπου βέβαιος ότι αν επιστρέψει, ο ΟΦΗ θα μείνει. Αρκεί να καταφέρουν οι Ομιλίτες να πείσουν τον Μαχλά να παραμείνει στο κεφάλι ή τουλάχιστον να παραμείνει ενεργός στη διοίκηση του ΟΦΗ.
ΠΗΓΗ: sday.gr

Mεταγραφές με το τσουβάλι!!

Κατά την παραμονή τoυ Αστέρα Τρίπολης στο Καρπενήσι τα νέα πρόσωπα αναμένεται να αυξηθούν καθώς άμεσα θα ολοκληρωθούν και άλλες μεταγραφικές κινήσεις.
Mεταγραφές με το τσουβάλι!
Ήδη υπάρχουν ολοκληρωμένες συμφωνίες με ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι και της έγκρισης του Φερνάντεθ. Αυτό που απομένει είναι η άφιξη τους στην Ελλάδα προκειμένου να περάσουν από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψουν τα συμβόλαια τους.
Πρόκειται για έναν τερματοφύλακα, έναν αμυντικό μέσο και έναν πλάγιο χαφ. Και οι τρεις αυτοί παίκτες προέρχονται από μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Οι διαπραγματεύσεις του Αστέρα με τους συγκεκριμένους παίκτες δεν ήταν εύκολες καθώς είχαν και άλλες προτάσεις ιδιαίτερα ανταγωνιστικές με αυτές των Αρκάδων.
Στις παραπάνω προσθήκες θα προκύψει ακόμα μία, όταν η διοίκηση της ομάδας θα έρθει σε συμφωνία με τον επιθετικό που βολιδοσκοπεί.
Στο μεταξύ, στην Τρίπολη βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου και ο Χίμο Ναβάρο καθώς ξεπεράστηκαν οι δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στο θέμα της αποδέσμευσης του από την Βαλένθια.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τον βραζιλιάνο Έγκον, η άφιξη του στην Τρίπολη αναμένεται τις επόμενες μέρες.
Πηγή: arcadia-sports.gr

Άλλος για... Αρμάνι;

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από το "διαζύγιο" του Ντρού Νίκολας με τον Παναθηναϊκό και η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο ήδη ανακοίνωσε την απόκτηση του.
Άλλος για... Αρμάνι;
Ο Αμερικανός γκαρντ αποχαιρετά την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό έπειτα από τρία χρόνια γεμάτα τίτλους, στιγμές που ευελπιστεί να ζήσει μαζί του κι η ιταλική ομάδα, η οποία έχει κάνει μεγάλες κινήσεις εν όψει της νέας χρονιάς (σ.σ. Κουκ, Φώτσης, Μπουρούσης).
«Με τον Ντρου Νίκολας δεν προσθέτουμε στην ομάδα μόνο έναν εξαιρετικό σουτέρ, που έχει επιδείξει την τεχνική ποιότητά του σε όλες τις ομάδες όπου έχει αγωνιστεί, αλλά κι έναν σοβαρό και θετικό άνθρωπο, που έχει σημαντική προσφορά στις επιτυχίες των ομάδων του τα τελευταία χρόνια» είπε σχετικά ο προπονητής της Αρμάνι Τζινς, Σέρτζιο Σκαριόλο.
Πηγή: gazzetta.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!

Buona sera, φίλες και φίλοι. Συνεχίζοντας το σερί (έχουμε 12 στα 13) πάμε να το κρατήσουμε.

Σήμερα έχουμε Κολομβία-Περού και Αργεντινή-Ουρουγουάη. Κλειστά τα βλέπω τα ματς αφού κάθε λάθος μετράει. Για το πρώτο ματς τον πρώτο λόγο έχει η Κολομβία, ενώ για το δεύτερο, θα είναι αμφίρροπο παιχνίδι (κοινώς θα «πέσουν κορμιά»). Αν κάποιοι πιστεύουν ότι οι Άσσοι στα τέσσερα παιχνίδια του Copa America έχουν τον πρώτο λόγο καλό είναι να τα παίξουν από σήμερα γιατί οι αποδόσεις θα πέσουν.

Avanti να δούμε τι έχουμε:

ΚΟΛΟΜΒΙΑ-ΠΕΡΟΥ   1 (1,78)
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ UNDER (1,83)
ΣΙΒΑΣ ΗΠΑ-ΝΕΑ ΫΟΡΚΗ  OVER(2,5) (2,05)

Οι αποδόσεις είναι της Goalbet.com (στη φώτο Francesca Piccinini)

Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!

Επιμένει ο καύσωνας...!!

Καλό και ζεστό καιρό στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας, με μικρή εξασθένιση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο, περιμένουμε την Κυριακή 17 Ιουλίου 2011.
Επιμένει ο καύσωνας...
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 ως 36 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 23 ως 37 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 23 ως 36 στη Δυτική Ελλάδα, 25 ως 32 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Σε περιοχές της νότιας Κρήτης η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στους 36 ως 37 βαθμούς
Τοπικά ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Μέτριοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο μετά το μεσημέρι.
Καλό και ζεστό καιρό περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 36 ως 37 βαθμούς. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό.
Καλό καιρό περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 32 ως 33 βαθμούς. Μέτριοι νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό μετά το μεσημέρι.
Πηγή: meteo.gr

Με στυλ... αραβικό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Πρωτάθλημα Νέων της Αραβίας, στο ματς του Ιράκ με την Αίγυπτο, ο νεαρός Σιτάκ Μαγκντί μας θύμισε τον... Ζιντάν!
Με στυλ... αραβικό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πρωινό «μενού» του Ζέεφελντ!!

Ασκήσεις ειδικής αντοχής, ατομικά προγράμματα, αρκετό κόσμο στις εξέδρες και πολλά αυτόγραφα περιελάμβανε η πρωινή προπόνηση του Ολυμπιακού στο Ζεέφελντ.
Το πρωινό «μενού» του Ζέεφελντ
Η κλασική άσκηση ειδικής αντοχής που προτιμά ο Ερνέστο Βαλβέρδε στις προπονήσεις αντί για το κλασικό μονότονο τρέξιμο, είχε και πάλι σήμερα το φόρτε της. Κατά τη διάρκεια αυτής, οι παίκτες μπορούν να εκπαιδεύονται σε βασικούς τομείς της τακτικής, όπως η κυκλοφορία και κατοχή της μπάλας, το pressing και οι αλλαγές θέσεων.
Διαβάστε ολόκληρο το θέμα και δείτε τα σχετικά βίντεo στο gazzetta.gr