Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Η «βόμβα» του Πατέρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιος ήταν ο παίκτης που έφερε ο Νικόλας Πατέρας όταν ανέλαβε την προεδρία του Παναθηναϊκού και σκόρπισε ενθουσιασμό στις τάξεις των οπαδών; Πώς τον έπεισε να φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι κάνοντας το «μπαμ» του καλοκαιριού και τι ακολούθησε.
Η «βόμβα» του Πατέρα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Στις 16 Ιουλίου του 2008 φτάνει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Οι οπαδοί του «τριφυλλιού» φανερά ενθουσιασμένοι σπεύδουν στο αεροδρόμιο για να τον υποδεχτούν.
Ήταν δύσκολο να πιστέψει κανείς πως ο εν ενεργεία αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας και ηγέτης της Άρσεναλ είχε φτάσει στη χώρα μας προκειμένου να ντυθεί στα πράσινα. Και όμως ήταν αλήθεια. Ο τότε πρόεδρος της ομάδας, Νικόλας Πατέρας ανέλαβε προσωπικά τη συγκεκριμένη μεταγραφή του παίκτη που είχαν προτείνει οι Χενκ Τεν Κάτε και Κώστας Αντωνίου, καθώς ήθελε να «ζεστάνει» τον κόσμο και τελικά κέρδισε το στοίχημα.
«Με ενδιαφέρει η πρότασή σας. Ξέρω ποιος είναι ο Παναθηναϊκός και από τη στιγμή που καλύπτομαι και οικονομικά έρχομαι στην Ελλάδα». Αυτή ήταν η απάντηση του Βραζιλιάνου άσου στην πολυμετοχική διοίκηση.
Ο Ζιλμπέρτο υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με αποδοχές 2,6 εκατ. ευρώ ετησίως συν μπόνους . Στα τρία χρόνια που έμεινε δεν έγινε μόνο ο ηγέτης της μεσαίας γραμμής, αλλά και όλης της ομάδας, δείχνοντας σε κάθε ευκαιρία το ταλέντο αλλά και τον επαγγελματισμό του. Τη σεζόν 2009-2010 οδήγησε τους «πράσινους» στην κατάκτηση του νταμπλ.
Λίγο καιρό πριν αποχαιρέτησε τον Παναθηναϊκό προκειμένου να επιστρέψει στην πατρίδα του και να αγωνιστεί στην Γκρέμιο. Ωστόσο αναμένεται να συνεχίσει την συνεργασία του με την ομάδα από άλλο πόστο. Άλλωστε έφυγε όπως ακριβώς ήρθε, δηλαδή κύριος!
Πηγή: sday.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: