Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Όταν ο Θανάσης πήρε τηλέφωνο τον Ζοτς!!

Ο ουσιώδης ρόλος που... έπαιξε η επικοινωνία του αντιπροέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ο οποίος βρισκόταν σε οριακό σημείο, λόγω της αποψίλωσης του ρόστερ.
Όταν ο Θανάσης πήρε τηλέφωνο τον Ζοτς

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν από ενάμιση μήνα, τελείωσε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο για τους “πράσινους”, που στέφθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης κι επειδή, ομάδα που κερδίζει συνήθως δεν αλλάζει, όλοι περίμεναν ότι ο Παναθηναϊκός – εύκολα ή δύσκολα - θα διατηρήσει τους “ελεύθερους” Φώτση, Τσαρτσαρή και Περπέρογλου στο ρόστερ του και θα προβεί στις κλασσικές μία-δύο “βοηθητικές” προσθήκες...
Έτσι λοιπόν κι ενώ το εφετινό καλοκαίρι, αρχικά, έδειχνε ότι θα είναι πιο “ήρεμο” από το περυσινό (σ.σ.: ο Παναθηναϊκός “έχασε” τους Σπανούλη, Πέκοβιτς και Γιασικεβίτσιους, ενώ ακόμη και η ανανέωση της συνεργασίας με τον Ομπράντοβιτς, δεν επετεύχθη με συνοπτικές διαδικασίες και σε άριστο κλίμα), η “κρίση” φαίνεται ότι τα παρέσυρε όλα στο διάβα της...
Η καθυστερημένη σύσκεψη και τα νεύρα!
Στο πρώτο ραντεβού κορυφής (το οποίο παρεμπιπτόντως έγινε την πρώτη μέρα του Ιουλίου) ανάμεσα στους αδελφούς Γιαννακόπουλους και τον προπονητή των τίτλων (22 στον πάγκο του “τριφυλλιού”), Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, έγινε αρκετά καθυστερημένα και σχεδόν έναν μήνα μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.
Στη διάρκεια της συζήτησης, ο Σέρβος τεχνικός άκουσε με έκπληξη τον πρόεδρο της ομάδας να του ανακοινώνει ότι το budget της νέας σεζόν θα είναι μειωμένο σχεδόν κατά 50%, ενώ το ίδιο βράδυ, ενημερώθηκε ότι ο MVP των πλέϊ-οφ, Αντώνης Φώτσης (μετά από 20 ημέρες αναμονής και ευγενικών οχλήσεων του ατζέντη του προς τους διοικούντες την “πράσινη” ΚΑΕ) “μετακόμισε” στην Ιταλία!
Οι συγκεκριμένες εξελίξεις σε συνδυασμό με τα όσα ακολούθησαν, έκαναν τον 51χρονο τεχνικό να σκεφτεί ακόμη και το ενδεχόμενο της παραίτησης, μία σκέψη που προφανώς ήταν απόρροια της αρχικής απογοήτευσης...
Οι “θυσίες” που ζήτησε ο Ομπράντοβιτς!
Έτσι, λοιπόν, ο “Ζοτς” έδωσε το παρών στην κλήρωση των ομίλων της Ευρωλίγκα (ήταν προσκεκλημένος της διοργανώτριας αρχής), σχολίασε τους αντιπάλους του Παναθηναϊκού κι αναφέρθηκε δημοσίως στην δύσκολη “οικονομικά” περίοδο που διανύει η ομάδα του, λέγοντας ουσιαστικά ότι η κρίση “απαιτεί θυσίες από όλους”!
Σε αυτό το πλαίσιο ήταν διατεθειμένος να κινηθεί και ο Ντρου Νίκολας, ο οποίος είχε λαμβάνειν 1,3 εκ. Ευρώ για τον επόμενο χρόνο από τους “πράσινους” και με δηλώσεις του, εμφανίστηκε διατεθειμένος να δεχθεί μείωση αποδοχών... Η πραγματικότητα, όμως, ήταν τελείως διαφορετική και όταν ο Ομπράντοβιτς έμαθε ότι η διοίκηση των πρωταθλητών ουσιαστικά “εξώθησε” τον 30χρονο Αμερικανό (σ.σ.: δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter “είναι άλλο να σε ρωτούν αν θέλεις να φύγεις και άλλο να σε διώχνουν”) να αποδεχθεί την πρόταση της Αρμάνι Μιλάνο για διετές συμβόλαιο, έγινε έξαλλος!
«Ζέλικο, μείνε στην ομάδα!»
Η έντονη δυσαρέσκειά του έγινε γνωστή και στον Τύπο της Σερβίας, ο οποίος μετέδωσε ότι ο “Ζοτς” – που βρίσκεται στο Ζλάτιμπορ – είναι έτοιμος να παραιτηθεί! Η αλήθεια βρισκόταν κάπου στη μέση και το τηλεφώνημα του Θανάση Γιαννακόπουλου, το βράδυ της Πέμπτης (14/07), ήρθε την κατάλληλη στιγμή για να αποτρέψει τα χειρότερα.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του gazzetta.gr, ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός τον διαβεβαίωσε ότι η ομάδα δεν πρόκειται να απαξιωθεί, του εγγυήθηκε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις έτσι ώστε ο σύλλογος να παρουσιάσει ένα άκρως ανταγωνιστικό ρόστερ και στη νέα σεζόν και ζήτησε σαν “προσωπική χάρη” την παραμονή του στον πάγκο της ομάδας.
Οι επόμενες κινήσεις
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο Σέρβος τεχνικός απαίτησε να μην αποψιλωθεί άλλο το ρόστερ της ομάδας. Πιο συγκεκριμένα, ζήτησε να παραμείνει με οποιοδήποτε κόστος ο Ρομέϊν Σάτο, που είναι ένας παίκτης που κάνει πολλές δουλειές και μπορεί να βοηθήσει σε άμυνα κι επίθεση και ο Μάριτς και να ανανεωθεί η συνεργασία με τους Τσαρτσαρή και Περπέρογλου.
Από 'κει και πέρα, ειλημμένη φαίνεται η απόφαση να αποκτηθεί ο Πατ Καλάθης (ως αντι-Φώτσης) καθώς και δύο ακόμη παίκτες, ένας που θα μπορεί να καλύψει τις θέσεις “2” και “3” κι ένας για τις θέσεις “3” και “4” (εξετάζονται οι περιπτώσεις του αθλητικού Γάλλου διεθνούς φόργουορντ Μικαέλ Ζελαμπάλ και του Αμερικανού “μπόμπερ”, Τζέϊμς Γουάιτ, που πέρυσι αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του ιταλικού πρωταθλήματος με την Σάσαρι).
Όπως όλα δείχνουν, ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για να λύσει τη συνεργασία του με τον Μιλένκο Τέπιτς, ο οποίος έχει έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με καθαρές αποδοχές που αγγίζουν τις 900.000 Ευρώ, ενώ “ακλόνητοι” θεωρούνται μόνο οι Διαμαντίδης, Μπατίστ και Νικ Καλάθης, των οποίων τα συμβόλαια δεν θα “πειραχθούν” καθόλου...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: