Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

«Από την ΑΕΚ εξαρτάται!»

Ο μάνατζερ του Φερνάντο Βέγα, Χεσούς Ροδρίγκεθ ντε λα Μόγια αποκάλυψε στο gazzetta.gr όλο το παρασκήνιο και τις πιθανότητες μετακίνησης του Φερνάντο Βέγα από τη Μπέτις στην Ενωση, η οποία φαίνεται πως έχει τον πρώτο λόγο.
Η περίπτωση του δεν είναι από εκείνες όπου ο καπνός δεν αποτελεί προϊόν φωτιάς. Για τον Ισπανό αμυντικό  η ΑΕΚ ενδιαφέρεται και έχει ασχοληθεί πολύ, ώστε να προσεγγίσει τον παίκτη και την ομάδα του.
Μάλιστα ο ενδιάμεσος που κινεί τα νήματα της... δουλειάς είναι ο ίδιος ο μάνατζερ του 27χρονου αριστεροπόδαρου πλάγιου μπακ. Αυτό φρόντισε να το ξεκαθαρίσει μάλιστα μιλώντας μαζί μας, σε μία συνομιλία (πραγματικά λαλίστατος για τον χώρο του), όπου ξεδίπλωσε και τις λεπτομέρειες αναφορικά με τα δύο πιθανά σενάρια της μεταγραφής.

«Ναι είναι αλήθεια πως η ΑΕΚ θέλει τον Βέγα. Ο Μανόλο Χιμένεθ τον γνωρίζει από μικρό και επιθυμεί να συνεργαστούν ξανά (σ.σ.: το έχουν κάνει στη Σεβίλλη Β', ενώ ο Βέγα κατάγεται από το ίδιο χωριό με τον Χιμένεθ, το Αραάλ στην Ανδαλουσία) Οσον αφορά το ποδοσφαιρικό κομμάτι, η Μπέτις θέλει τον παίκτη. Ωστόσο, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, την υποχρεώνουν να προσπαθήσει να αλλάξει κάποια πράγματα στο ρόστερ της. Προφανώς αδυνατεί να πληρώσει το συμβόλαιο του (για δύο ακόμα χρόνια αντί 500.000) ευρώ και του υποσχέθηκε πως με ένα πολύ μικρό αντίτιμο θα τον παραχωρήσει», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Ντε λα Μόγια.

Το σενάριο δανεισμού

Και τι θα κάνει η ΑΕΚ, θα συναινέσει σε αυτό; Ο μάνατζερ του Βέγα παρέθεσε τις εκδοχές που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής: «Γνωρίζω πως κι εκείνη θεωρεί πολλά τα χρήματα του συμβολαίου. Υπάρχει όμως ακόμα η πιθανότητα να προκύψει τελικά συμφωνία. Εφόσον δεν βρεθεί άλλη ομάδα να καταβάλει το αντίτιμο, τότε δεν αποκλείω να υπάρξει ένα εναλλακτικό σενάριο, αυτό του δανεισμού. Σε αυτή την περίπτωση ίσως για παράδειγμα η ΑΕΚ πληρώσει τα 2/3 του συμβολαίου και η Μπέτις το υπόλοιπο».

Και ο παίκτης άραγε τι λέει για το ενδεχόμενο να βρεθεί στο εξωτερικό και δουλέψει εκ νέου με τον Χιμένεθ; «Ο Φερνάντο αισθάνεται ασφαλής με τον Χιμένεθ. Ξέρει εκ των προτέρων πως θα συνεννοηθούν και θα συνεργαστούν αρμονικά. Και η ΑΕΚ άλλωστε είναι μεγάλη ομάδα και ο Φερνάντο θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί και στην Ευρώπη».

Οπότε τι περιμένουμε για να τελεσφορήσει ο... γάμος; «Η ΑΕΚ έχει ενημερωθεί για τα νούμερα και αναμένουμε την τοποθέτηση και την αντιπρόταση της... »

Προέρχεται από σοβαρή επέμβαση

Ενα στοιχείο που αξίζει να τονιστεί αναφορικά με την αγωνιστική ετοιμότητα του Φερνάντο Βέγα είναι πως προέρχεται από σοβαρή επέμβαση. Τον περασμένο Απρίλιο εγχειρίστηκε στον προσαγωγό, όπου αντιμετώπιζε χρόνιο πρόβλημα και αυτή την περίοδο εξακολουθεί να προπονείται μόνος του (ελαφρύ τρέξιμο και βάρη), καθώς βρίσκεται στο δεύτερο στάδιο της αποθεραπείας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: