Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Μοιρασμένα πράγματα...!

Κίτρινες κάρτες μοιρασμένες, κόκκινες κάρτες μοιρασμένες, ε στα γκολ θα τα χαλάσουμε; Αζαξιό και Μονπελιέ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1, με καμία από τις δύο ομάδες να μένουν στο τέλος ικανοποιημένες.

Μοιρασμένα πράγματα...
Ο βαθμός της ισοπαλίας δεν έκανε ούτε στη μία ούτε στην άλλη. Η Αζαξιό ήθελε τη νίκη για να βγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και η Μονπελιέ για να κάνει ένα ψυχολογικό ξεκίνημα και να αναθαρρήσει σιγά σιγά.

Όμως, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με πέναλτι του Καμπέγια αλλά ο Ζουμπάρ να απαντά για τους γηπεδούχους. Ο Κονσάλβες είχε αφήσει με παίκτη λιγότερο την Αζαξιό από το 9’ αλλά ο Τζεμπούρ για την Μονπελιέ μέσα σε 20 λεπτά κατάφερε να πάρει δύο κίτρινες και να αποχωρήσει!

Αναλυτικά η 8η αγωνιστική:

Σάββατο, 29/9 (21:00)

Λοριάν-Μαρσέιγ 0-2
(58’ Βαλμπουενά, 90+2’ Αγιού)

Παρί Σεντ Ζερμέν-Τουλούζ 2-0
(41' Μαρκίνιος, 79' πεν. Καβάνι)

Εβιάν-Μπορντό 1-1
(25’ Μπεριγκό – 69’ Ντιαμπατέ)

Λιόν-Λιλ 0-0

Νις-Γκινγκάμπ 1-0
(48’ Σβίτανιτς)

Σοσό-Βαλανσιέν 2-0
(12’ Μπακαμπού, 18’ Καρλάο)

Σεντ Ετιέν-Μπαστιά 2-2
(27΄ Ταμπανού, 57’ Ντιομαντέ – 85’ Μπρούνο, 90+4' Mοντεστό)

Κυριακή, 30/9

Ρεν-Ναντ 1-3
(55’ Ολιβέιρα-17’ Τζόρτζεβιτς, 42’ Γκακπέ, 92’ Ντεό)

Αζαξιό-Μονπελιέ 1-1
(36’ Ζουμπάρ-10’ πεν. Καμπέγια)

Ρεμς-Μονακό (22:00)

Η επόμενη (9η) αγωνιστική


4-6/10

Μπαστιά – Λοριάν
Μονακό – Σεντ Ετιέν
Γκινγκάμπ – Ρεν
Λιλ – Αζαξιό
Ναντ – Εβιάν
Τουλούζ – Νις
Βαλενσιέν – Ρεμς
Μονπελιέ – Λιόν
Μπορντό – Σοσό
Μαρσέιγ – Παρί Σεν Ζερμέν Πηγή: sport-fm.gr

Στέφενς: «Αν ξεκινάς έτσι…»

Στέφενς: «Αν ξεκινάς έτσι…» Καθόλου ικανοποιημένος από την εμφάνισή του ΠΑΟΚ και φυσικά την ισοπαλία με τον ΟΦΗ ο Χουμπ Στέφενς δεν είχε όρεξη για πολλά λόγια στη συνέντευξη Τύπου.

Ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» στάθηκε αρκετά στον τρόπο με τον οποίο «μπήκε» η ομάδα του στο ματς…

«Αν ξεκινάς όπως ξεκινήσαμε εμείς, δεν αξίζεις να κερδίσεις. Μπορείς να κάνεις τα πάντα, να κάνεις αλλαγές για να ανατρέψεις αποτέλεσμα, αλλά με τέτοιου είδους ξεκίνημα δεν γίνεται να το καταφέρεις», τόνισε ο Ολλανδός τεχνικός και συνέχισε:

«Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα ήταν καλύτερα, αλλά νομίζω ότι μας τιμώρησε η μπάλα για την εικόνα του πρώτου μέρους και χάσαμε ευκαιρίες. Στο τελευταίο δεκάλεπτο χάσαμε την οργάνωσή μας. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε, αλλά και να χάσουμε. Δεν θέλω να χάνουμε την οργάνωσή μας», κατέληξε.

Καλά το… ΠΑΣ!!

Ο ΠΑΣ αν και τα… χρειάστηκε νίκησε και την Ξάνθη (2-1) στα Γιάννινα, έκανε το 3x3 στους Ζωσιμάδες και πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα. Με δέκα, λόγω αποβολής του Βάλλα, οι Ακρίτες από το 46’.

Καλά το… ΠΑΣ!
Για ακόμη ένα παιχνίδι ο ΠΑΣ Γιάννινα εκμεταλλεύτηκε το… όπλο της έδρας του. Οι Ηπειρώτες , που έκαναν το 3x3 στο σπίτι τους, «λύγισαν» και την Ξάνθη στους Ζωσιμάδες, επικρατώντας με σκορ 2-1 στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής και έβαλαν ακόμη τρεις βαθμούς στο «σακούλι» τους ενόψει των επόμενων αναμετρήσεων της Σούπερ Λίγκας.

Ο δρόμος της νίκης για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη άνοιξε μόλις στο 6ο λεπτό, όταν ο Κοροβέσης παραβίασε την εστία του Κυριακίδη. Οι Ακρίτες, στο ντεμπούτο του Ράινερ Μάουρερ σε ματς πρωταθλήματος, προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση κυρίως με στημένες φάσεις όμως το έργο τους έγινε ακόμη πιο δύσκολο, λόγω της αποβολής του Βάλλα με απευθείας κόκκινη κάρτα λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου (45+1’). Ωστόσο, λίγο έλειψε η ομάδα του Γερμανού να «κλέψει» τον βαθμό της ισοπαλίας, όταν ισοφάρισε με τον Σολτάνι στο 73’, όμως ο Κολοβέτσιος είχε άλλη άποψη και χάρισε με το γκολ του στο 78’ τη μεγάλη νίκη στους γηπεδούχους.

Έτσι, ο ΠΑΣ «ρέφαρε» την ήττα στη Λιβαδειά, άφησε τρεις βαθμούς πίσω του την Ξάνθη (7β.) και «έπιασε» στην τρίτη θέση της βαθμολογίας τον Εργοτέλη στους 10.

Το ματς:



Τσακ… μπαμ!

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα στο παιχνίδι για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, πίεσε ψηλά –γεγονός που αιφνιδίασε την Ξάνθη- και έφτασε με τη συμπλήρωση του πρώτου πεντάλεπτου να προηγείται χάρη στο τέρμα του Κοροβέση. Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι διατήρησαν ψηλά τις γραμμές τους και προσπάθησαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα κυρίως από τα πλάγια, όμως το δεύτερο τέρμα δεν ήρθε.

Λεπτό με το λεπτό η Ξάνθη κέρδιζε μέτρα στο κέντρο και από τη στιγμή που ήρθαν πιο κοντά οι Ντιέ και Ντε Γκουζμάν κατάφερε να μπλοκάρει τον άξονα του ΠΑΣ. Η ομάδα του Μάουρερ, μετά το 30’, κατάφερε να φέρει το παιχνίδι πιο κοντά στα μέτρα της όμως πλην των στημένων φάσεων δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια πιο ουσιαστική απειλή μπροστά από την εστία του Βελλίδη. Ωστόσο, τα πράγματα για την ομάδα τους Ακρίτες έγιναν πιο δύσκολα, καθώς λίγο πριν μπουν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια ο Βάλλας αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα του Τριτσώνη (για τράβηγμα στον Ίλιτς).

Παραλίγο να το πληρώσει

Με άλλο… αέρα ξεκίνησαν το παιχνίδι το δεύτερο 45λεπτο οι γηπεδούχοι. Ο ΠΑΣ με το υπέρ του 1-0 και το αριθμητικό πλεονέκτημα ήταν πιο άνετος στον αγωνιστικό χώρο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και οδήγησε το παιχνίδι στον δικό του ρυθμό. Οι γηπεδούχοι πίεσαν και πάλι ψηλά την Ξάνθη, που δεν μπορούσε να κρατήσει τον έλεγχο της μπάλας, με αποτέλεσμα να μην απειληθούν σχεδόν καθόλου.

Μετά τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσάλεπτου στο δεύτερο 45λεπτο, η ομάδα του Μάουρερ άρχισε να ανεβάζει στροφές και να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο. Η μαζική άμυνα του ΠΑΣ, που έψαχνε τις αντεπιθέσεις, έδειχνε πως δεν έχει πρόβλημα, ωστόσο, ο Σολτάνι βρήκε τον τρόπο να τη διασπάσει και να δώσει στον Ράνο το γκολ της ισοφάρισης (1-1) στο 73ο λεπτό. Το γκολ των φιλοξενούμενων «ξύπνησε» τους Ηπειρώτες που αντέδρασαν άμεσα και βρήκαν έτοιμη την απάντηση, πετυχαίνοντας το γκολ της νίκης με τον Κολοβέτσιο στο 78’.



Οι συνθέσεις:



ΠΑΣ Γιάννινα (Σάββας Παντελίδης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Ντάσιος, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Λίλα, Κοροβέσης, Τσάβες (90+1' Στρούνα), Ντε Βινσέντι (60’ Βίλα), Ίλιτς (82’ Κεϊτά)

Στον πάγκο: Σωτηρίου, Μπέριος, Στρούνα, Γιάκος, Αυγενικού

Ξάνθη (Ράινερ Μάουρερ): Κυριακίδης, Ντε Γκουζμάν, Γούτας, Μάνταλος, Μαρίν (56’ Ράνος), Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Σολτάνι (76’ Κάλβο), Ντιέ, Σολάρι (46’ Χοσέμι), Μπέρτος

Στον πάγκο: Ζαρόπουλος, Βασιλακάκης, Σουάρες, Μάρτινς

Διαιτητής: Σ. Τριτσώνης

Γήπεδο: Ζωσιμάδες Πηγή: sport-fm.gr

Ματσάρα, μπαλάρα και Απόλλων… reloaded!!

Στο παιχνίδι ίσως της αγωνιστικής ο Απόλλων κατάφερε να πάρει τη νίκη 4-2 επί του Λεβαδειακού και κάνει το νέο… ξεκίνημα που χρειαζόταν. Διαφήμιση του ποδοσφαίρου και από τις δύο ομάδες.

Όποιος το είδε… κέρδισε. Όποιος δεν το παρακολούθησε απλά… έχασε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της σεζόν και ίσως το καλύτερο της 6ης αγωνιστικής.

Απόλλων Σμύρνης και Λεβαδειακός πρόσφεραν εξαιρετικό θέαμα, με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να επικρατεί τελικά 3-2 στη Ριζούπολη. Ο Απόλλων έψαχνε ένα θετικό αποτέλεσμα για να κάνει ένα νέο… ξεκίνημα και τα κατάφερε, δείχνοντας ότι θα πουλήσει ακριβά το… τομάρι του φέτος. Ωστόσο, παρουσίασε πάλι τα γνωστά κενά στην άμυνα, με τον Βοσνιάδη να ψάχνει λύσεις.

Στον αντίποδα ο Λεβαδειακός το… πάλεψε μέχρις εσχάτων, αλλά βρήκε απέναντί του έναν εξαιρετικό Αλέξανδρο Τζόρβα, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις κράτησε… όρθια την «Ελαφρά Ταξιαρχία» με τις αποκρούσεις του.

Το ματς


Νωρίς στο πρωτάθλημα είναι η αλήθεια, αλλά δεν σημαίνει ότι ένα παιχνίδι δεν μπορεί για ποικίλους λόγους να χαρακτηριστεί «ζωής και θανάτου». Κάπως έτσι χαρακτηριζόταν η αναμέτρηση του Απόλλωνα Σμύρνης με τον Λεβαδειακό και οι δύο… μονομάχοι φρόντισαν από την αρχή να επιβεβαιώσουν αυτόν τον τίτλο. Το παιχνίδι από το πρώτο κιόλας λεπτό είχε εξαιρετικό ρυθμό, με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να έχει μπει πιο δυνατά και να χάνει δύο γρήγορες ευκαιρίες με τον Έγκον. Μετά το 10λεπτο οι Βοιωτοί ανέβασαν ρυθμούς και ήταν αυτοί που έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Σανγκινέτι και τον Ορτέγκα, αλλά ο Τζόρβας κράτησε το μηδέν.

Όσο περνούσε η ώρα ο Λεβαδειακός έμοιαζε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο δίχως, όμως, να απειλεί. Ωστόσο, από μία στημένη μπάλα ήρθε το γκολ για τους Βοιωτούς, με τον Κονέ στο 33’ να εκτελεί απευθείας το φάουλ και πετυχαίνει ένα εξαιρετικό τέρμα. Ο Απόλλων προσπάθησε να αντιδράσει και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, με τους φιλοξενούμενους να έχουν σφίξει την άμυνά τους και να μην αφήνουν χώρους. Στο 41’, όμως, ο Διαμάντης έβγαλε από τα αριστερά την παράλληλη σέντρα και ο Κόρμπος με προβολή έκανε το 1-1. Με αυτό το σκορ πήγανε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Αν στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν πολύ καλό, στο δεύτερο μέρος ήταν… ματσάρα. Ο Απόλλων μπήκε… αφιονισμένος και κατάφερε μετά από τέσσερα λεπτά να πάρει το προβάδισμα με τον Δεληζήση να σκοράρει. Ο Λεβαδειακός, δίχως καμία κωλυσιεργία βγήκε στην επίθεση και έφτασε σε δύο περιπτώσει κοντά στην ισοφάριση με τον Κονέ και τον Ορτέγκα, αλλά ισάριθμες φορές ο Τζόρβας είπε «όχι» στις προσπάθειές τους. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ στο 61’, όταν ο Ροζέριο μετά από κόρνερ ανενόχλητος μέσα στην περιοχή έκανε το 2-2.

Ο Απόλλων δεν… μάσησε και μετά από δύο λεπτά πήρε εκ νέου το προβάδισμα με τον Φαρινόλα να εκμεταλλεύεται το λάθος στην άμυνα του Λεβαδειακού. Τα λεπτά περνούσαν με την αγωνία στο κατακόρυφο και τους Βοιωτούς να προσπαθούν να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να αντιστέκεται σθεναρά. Μάλιστα ο Απόλλων έφτασε και σε ένα τέταρτο γκολ με τον Μπάρκογλου στις καθυστερήσεις και πανηγύρισε μία πολύ μεγάλη νίκη, που του δίνει το δικαίωμα για ένα νέο ξεκίνημα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Απόλλων (Αλέκος Βοσνιάδης): Τζόρβας, Χατζηζήσης, Διαμάντης, Βέρτζος, Δεληζήσης, Καμαρά, Κόρμπος, Τσιλιγκίρης (46’ Φαρινόλα), Πετρόπουλος, Έγκον (62’ Μπάρκογλου), Γκουέλα (88’ Άλβαρεζ)

Στον πάγκο: Γουμάγιας, Παντελιάδης, Παπαζαχαρίας, Μίνγκας

Λεβαδειακός (Τάκης Λεμονής): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Λυκογιάννης, Σανγκινέτι, Μαρτίνεθ, Ορτέγκα, Καπό (80' Βασιλείου), Μάντζιος, Κάντζι (46’ Ροζέριο), Λαμπρόπουλος, Κονέ

Στον πάγκο: Πρζιρόβσκι, Μπούστο, Πετράτσι, Ιωαννίδης, Μαχαίρας Πηγή: sport-fm.gr

Οι γκέλες φέρνουν γκρίνια…!!

Έντονα αποδοκίμασαν τους παίκτες του Άρη και κυρίως τον Ρούμπεν Πουλίδο οι οπαδοί των «κίτρινων», μετά την ισοπαλία με τον Παναιτωλικό.

Οι γκέλες φέρνουν γκρίνια…
Ο Άρης για μια ακόμη αγωνιστική παρέμεινε χωρίς νίκη και οι οπαδοί της ομάδας δεν άντεξαν μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Αρχικά αποδοκίμασαν τους παίκτες με το σφύριγμα της λήξης, ενώ κάποιοι από αυτούς βρέθηκαν έξω από τα αποδυτήρια της ομάδας και συνέχισαν να αποδοκιμάζουν τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Τα περισσότερα… πυρά δέχθηκε ο Ρούμπεν Πουλίδο και υπήρχε λόγος. Ο παίκτης αντέδρασε στις αποδοκιμασίες κατά την αποχώρηση των παικτών από τον αγωνιστικό χώρο προς τη φυσούνα και έκανε κάποιες χειρονομίες προς τον κόσμο, που βρισκόταν στις εξέδρες.

Για να αποφευχθούν τα χειρότερα, τα μέλη της αποστολής επιβιβάστηκαν στο πούλμαν σε χώρο πίσω από τη θύρα 1 και όχι μπροστά στην οδό Παπαναστασίου.Πηγή: sport-fm.gr

Και ευχαριστημένος να ‘ναι…!!

Ο ΠΑΟΚ, καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του β’ ημιχρόνου κατάφερε να φύγει με την ισοπαλία 1-1 από την Κρήτη, απέναντι σε έναν παθιασμένο, ΟΦΗ. Πολλές ευκαιρίες έχασαν οι Κρητικοί μετά την ισοφάριση.

Ο ΠΑΟΚ, καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του β’ ημιχρόνου κατάφερε να φύγει με την ισοπαλία 1-1 από την Κρήτη, απέναντι σε έναν παθιασμένο, ΟΦΗ. Πολλές ευκαιρίες έχασαν οι Κρητικοί μετά την ισοφάριση.

Ο Περογαμβράκης το γκολ του ΟΦΗ στο 15ο λεπτό. Στο 74' η ισοφάριση του ΠΑΟΚ με τον Νέτσιντ, με τη μπάλα να χτυπά και στο πόδι του Μακρή.

Πως έπαιξαν
Ο ΟΦΗ παρατάχθηκε στο παιχνίδι με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Ζόρο και Τριποτσέρη και στα άκρα τους Μπούρμπο και Μολιάζες. Οι Μακρής και Βερόν ήταν στη μεσαία γραμμή με τους Κουτσιανικούλη, Ζε Εντουάρντο και Περογαμβράκη. Στην κορυφή της επίθεσης ο Παπάζογλου.

Από την άλλη πλευρά ο Στέφενς «κατέβασε» τον ΠΑΟΚ με τους Λίνο και Κίτσιο στα άκρα της άμυνας. Στο κέντρο της ήταν οι: Βίτορ και Κατσουράνης. Στη μεσαία γραμμή τους Λαζάρ και Τζιόλη. Μπροστά τους ο Βούκιτς. Ο Σαλπιγγίδης στο ένα άκρο, ο Στοχ στο άλλο. Στην επίθεση ο Αθανασιάδης.

Το παιχνίδι
Ο ΟΦΗ ξεκίνησε το παιχνίδι περισσότερο δυνατά υποχρεώνοντας τους παίκτες του ΠΑΟΚ να προσέχουν πολύ την άμυνά τους. Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι έβρισκαν τρόπο για να δημιουργούν κινδύνους στην εστία του Χακόμπο. Οι ποδοσφαιριστές του Παύλου Δερμιτζάκη ήταν αρκετά πιεστικοί στα λεπτά αυτά και δεν επέτρεπαν στους φιλοξενούμενους να κυκλοφορήσουν την μπάλα.

Το αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής ήρθε στο 15ο λεπτό… Περογαμβράκης και Κουτσιανικούλης άλλαξαν ωραία την μπάλα. Ο πρώτος την είδε να του στρώνεται πολύ ωραία στη μεγάλη περιοχή και με δυνατό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο για τον Χακόμπο.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει. Άρχισε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να φτάνει στην περιοχή του Δασκαλάκη. Η καλύτερη στιγμή του ήταν στο 25ο λεπτό…

Ο Λίνο πάσαρε στον Αθανασιάδη στη μεγάλη περιοχή του ΟΦΗ, ο Δασκαλάκης δυσκολεύτηκε αρκετά αλλά έδιωξε την μπάλα.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την κατοχή αλλά να μην δημιουργεί καλύτερη φάση από αυτή του 25ου λεπτού.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν σαφώς καλύτερος συγκριτικά με την εικόνα που είχε στο πρώτο 45λεπτο.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε στα πρώτα λεπτά να πιέσει. Αυτή την φορά η πίεση δεν απέφερε καρπούς. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε την κατοχή της μπάλας και άρχισε να φτάνει με αξιώσεις στην εστία του Δασκαλάκη.

Οι παίκτες του Στέφενς δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες για να πετύχουν την ισοφάριση αλλά αυτή άργησε να έρθει..

Στο 54ο λεπτό, ήταν η πρώτη μεγάλη φάση για τους φιλοξενούμενους. Ο Μακρής έπιασε την μπάλα μέσα στην καρδιά της μεγάλης περιοχής της ομάδας του. Η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά προς τα πίσω και χτύπησε το δοκάρι της εστίας του ΟΦΗ.

Η πίεση για τον «Δικέφαλο του Βορρά» έγινε μεγαλύτερη. Στο 69ο λεπτό ο Βούκιτς βρήκε την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή του ΟΦΗ. Έκανε το σουτ αλλά ο Δασκαλάκης εξαιρετικά απέκρουσε την μπάλα.

Στο σημείο εκείνο η κατοχή της μπάλας ήταν υπέρ του ΠΑΟΚ σε ποσοστό 62% έναντι 38% του ΟΦΗ.

Ο Στέφενς φρέσκαρε την ενδεκάδα του και ο ΠΑΟΚ λίγο αργότερα μπόρεσε να ισοφαρίσει.

Στο 74ο λεπτό ο Λίνο εκτέλεσε το φάουλ. Ακολούθησε ένα μεγάλο μπέρδεμα μέσα στη μεγάλη περιοχή με τη μπάλα να βρίσκει στο πόδι του Μακρή μετά από προσπάθεια του Νέτσιντ.

Ο ΟΦΗ αντέδρασε. Οι παίκτες του άρχισαν να πιέζουν αρκετά. Ο Δερμιτζάκης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μακουκούλα. Εκείνος βρέθηκε πολλές φορές σε καλή θέση για να σκοράρει.

Σε καμία από αυτές όμως δεν μπόρεσε. Στην πρώτη ενήργησε αργά και ο Κατσουράνης έδιωξε πριν κάνει το σουτ. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Μακουκούλα έκανε το σουτ αλλά ο Χακόμπο έδιωξε.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Π. Δερμιτζάκης): Δασκαλάκης, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Ζόρο (23' Σβασίγια), Βερόν, Μακρής, Ζε Εντουάρντο (66' Φραγκουλάκης), Περογαμβράκης, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου (86' Μακουκούλα)

Στον πάγκο του ΟΦΗ: Φερνάντες, Μακουκούλα, Καλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Ζβασίγια, Φραγκουλάκης, Στάθης.

ΠΑΟΚ (Χ. Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου, Λίνο, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ (64' Λόρενς), Στοχ, Σαλπιγγίδης (64' Γεωργιάδης), Βούκιτς (71' Νέτσιντ), Αθανασίαδης

Στον πάγκο του ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς, Γεωργιάδης, Λόρενς, Κωνσταντινίδης, Νέτσιντ.Πηγή: sport-fm.gr

Μιλίνκοβιτς: «Πάλι αξίζαμε κάτι περισσότερο…»

Ο Άρης δεν πήρε αυτό που άξιζε από το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, σύμφωνα με τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός τόνισε πως σύντομα θα βρει λύσεις για όλα τα προβλήματα της ομάδας.

Άλλο ένα παιχνίδι χωρίς νίκη για τον Άρη. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έμεινε στο 0-0 με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς τόνισε πως σύντομα η ομάδα του θα είναι καλύτερο στον αγωνιστικό χώρο. Ο έμπειρος τεχνικός απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις για τον προκάτοχό του και τη δουλειά που είχε κάνει στον τομέα της φυσικής κατάστασης.

«Λυπάμαι πολλοί για όλους, που σήμερα δεν κέρδισε η ομάδα. Είναι ο τρίτος μου αγώνας στο πρωτάθλημα. Και στους τρεις, αξίζαμε κάτι περισσότερο από αυτά που πήραμε. Όταν θα αρχίσουμε να βάζουμε τη μπάλα στα δίχτυα, τότε θα ξεκινήσει κάτι καινούργιο για τον Άρη.

Είμαι 18 μέρες στην ομάδα και είδαμε όλοι πως αντιμετωπίζαμε πολλά αγωνιστικά προβλήματα. Τα λύνουμε ένα-ένα, αλλά είδατε πως εξελίχθηκε το παιχνίδι. Παρά το γεγονός ότι είχαμε επτά φρέσκους παίκτες, δεν μπόρεσαν να αποδώσουν αγωνιστικά, αυτά που ζητήσαμε.

Όλες αυτές τις μέρες μαζεύουμε τις πληροφορίες και ορισμένες μετρήσεις και θα έχουμε πολύ γρήγορα τα αποτελέσματα, για το τι συμβαίνει με την ομάδα».

Για τις πολλές θλάσεις και αν υπάρχει θέμα με τη φυσική κατάσταση της ομάδας: «Όταν ήρθα, είπα ότι δεν θα μιλήσω για το παρελθόν και ότι εγώ θα πάρω στην πλάτη μου όλες τις δυσκολίες της ομάδας. Θα περιμένουμε κάποια αποτελέσματα, που θα βοηθήσουν με ακρίβεια να καταλάβουμε τι συμβαίνει στην ομάδα.

Σε αυτά τα τρία παιχνίδια του πρωταθλήματος, ο Άρης προσπαθεί να παίζει μπάλα, κάνει ευκαιρίες, οργανωμένα επιτίθεται και αμύνεται. Αλλά το θέμα είναι αν μπορεί η ομάδα να αγωνίζεται σε υψηλούς ρυθμούς. Πρέπει να είναι πιο φρέσκοι και έτοιμοι οι παίκτες.

Εμείς καταλαβαίνουμε την απογοήτευση που υπάρχει, αλλά πιστεύω πως αυτό που έχουν να δώσουν οι παίκτες, το δίνουν».

Για τον τομέα της ψυχολογίας και αν έχει γίνει πρόοδος σε αυτόν: «Οι παίκτες έχουν δώσει κάποια σημάδια βελτίωσης στην ψυχολογία. Αυτό φαίνεται πως η ομάδα δεν έχει δεύτερο ρόλο στο παιχνίδι, αλλά δεν μπορεί να σκοράρει».

Για τη δυσκολία του Άρη να πιέσει από ένα σημείο και μετά στο παιχνίδι: «Υπάρχει πρόβλημα στο ότι η ομάδα δεν μπορεί να πιέσει για 90 λεπτά. Αυτό είναι αλήθεια».

«Διαζύγιο» Βέροιας-Κάανεν!

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Βέροιας αποτελεί ο Τον Κάανεν, που «πλήρωσε το μάρμαρο» για τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα.

«Διαζύγιο» Βέροιας-Κάανεν
Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται η διοίκηση της Βέροιας, μετά την απομάκρυνση του Τον Κάανεν. Ο Ολλανδός τεχνικός αποτελεί παρελθόν λόγω των άσχημων αποτελεσμάτων στο μικρό διάστημα που κάθισε στον πάγκο της «βασίλισσας του Βορρά».

Σε τρία παιχνίδια πρωταθλήματος, η μακεδονική ομάδα γνώρισε ισάριθμες ήττες από ΠΑΟΚ, Πανθρακικό και Εργοτέλη, ενώ έχασε και στο πρώτο παιχνίδι κυπέλλου με τον Ηρακλή Ψαχνών.

Η λιτή ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει:

«Η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ ανακοινώνει ότι μετά από σύσκεψη της διοίκησης και του προπονητή Τον Κάανεν αποφάσισαν όλοι μαζί το τέλος της συνεργασίας τους. Σήμερα στις 7μμ θα δοθεί συνέντευξη στα γραφεία της ΠΑΕ από τον κύριο Κάανεν».

Διπλό... με τρέλα!!

Σεφτέ στο ισπανικό πρωτάθλημα έκανε η Έλτσε και μάλιστα πετυχαίνοντάς το μέσα στην έδρα της Θέλτα με σκορ 1-0.

Διπλό... με τρέλα
Άργησε να πάρει το πρώτο τρίποντο της χρονιάς, αλλά το έκανε εντυπωσιακά! Η Έλτσε φιλοξενήθηκε στην έδρα της Θέλτα και κατάφερε να αποδράσει με την νίκη, χάρη στο τέρμα του Χάβι Μάρκες στο 62’. Οι γηπεδούχοι όσο κι αν προσπάθησαν, δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν και έμειναν περίπου στην μέση της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Από την άλλη, οι νικητές πέραν της δεδομένης ψυχολογίας που αποκτούν, πήραν και μεγάλη βαθμολογική «ανάσα», αφού βγήκαν εκτός επικίνδυνης ζώνης.

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Βαγιαδολίδ-Μάλαγα 2-2
(56’ Γκουέρα, 65’ Οσόριο- 24’ Σάντα Κρουζ, 76’ Πάβλοβιτς)

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Βαλένθια-Ράγιο Βαγεκάνο 1-0
(37' Ζόνας)

Αλμερία-Μπαρτσελόνα 0-2
(21' Μέσι, 56' Αντριάνο)

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Σεβίλλη 1-1
(66' Γκριζμάν - 18' Γιάρο)

Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο 0-1
(11' Ντιέγκο Κόστα)

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Οσασούνα-Λεβάντε 0-1
(88' Χουμέτρα)

Θέλτα-Έλτσε 0-1
(62' Χάβι Μάρκες)

Εσπανιόλ-Χετάφε (20:00)
Μπέτις-Βιγιαρεάλ (22:00)

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Γρανάδα-Μπιλμπάο (23:00)

Η επόμενη (8η) αγωνιστική

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Βιγιαρεάλ-Γρανάδα (21:00)
Μάλαγα-Οσασούνα (23:00)

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Έλτσε-Εσπανιόλ (17:00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Σοσιεδάδ (19:00)
Λεβάντε-Ρεάλ Μαδρίτης (21:00)
Μπαρτσελόνα-Βαγιαδολίδ (23:00)

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Ατλέτικο Μαδρίτης-Θέλτα (13:00)
Σεβίλλη-Αλμερία (18:00)
Χετάφε-Μπέτις (20:00)
Μπιλμπάο-Βαλένθια (22:00) Πηγή: sport-fm.gr

Βίοι αντίθετοι...!!

Φαβορί ήταν, αλλά της ήρθαν αλλιώς! Η Παναχαϊκή άφησε δύο βαθμούς με τον Αστέρα Μαγούλας (1-1), την ώρα που ο Παναιγιάλειος έκανε σούπερ διπλό στον Αχαρναϊκό (1-0). Δείτε αποτελέσματα.

Βίοι αντίθετοι...
Έστω και στο φινάλε η Παναχαϊκή κατάφερε να σώσει –μερικώς- την παρτίδα, ισοφαρίζοντας τον Αστέρα Μαγούλα για το 1-1, χωρίς όμως να επιβεβαιώσει τον ρόλο του φαβορί. Και την ώρα που οι «κοκκινόμαυροι» έκαναν... αμάν για να πάρουν τον ένα βαθμό, η έτερη ομάδα της Αχαΐας, ο Παναιγιάλειος ξεκινούσε τις υποχρεώσεις του με σπουδαίο διπλό επί του Αχαρναϊκού.

Το Παμπελοποννησιακό, με περίπου 1.000 φίλους της Παναχαϊκής στις εξέδρες, «πάγωσε» όταν στο 5’ ο Έρεβετ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους με εκτέλεση πέναλτι. Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι είχαν πλήρως την κατοχή, όμως δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν σοβαρούς κινδύνους. Στο δεύτερο μέρος και κυρίως μετά το 70’ η πίεση αυξήθηκε και από τη στιγμή που ο Αστέρας έμεινε με δέκα παίκτες στο 78’, τα πράγματα έγιναν πιο ευνοϊκά για τους Πατρινούς, που λυτρώθηκαν σχεδόν στο 90' με κοντινή προβολή του Λίτση.

Βίοι αντίθετοι με τον Παναιγιάλειο, που με χρυσό σκόρερ τον Φλίγκο, πέρασε με σκορ 1-0 από την έδρα του Αχαρναϊκού και έκανε το καλύτερο δυνατό ντεμπούτο στην Football League. Με νίκη μπήκε στο νέο πρωτάθλημα και ο Ηρακλής Ψαχνών, που ήταν ανώτερος απέναντι στον κουρασμένο ΑΟ Χανίων και επικράτησε δίκαια 2-1

Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής

1ος – Νότιος όμιλος

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Βύζας Μεγάρων – Πανηλειακός 1-2
(44' Αρναρέλης - 4' Κωνσταντινίδης, 31΄Καλαϊτζίδης)

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Ηρακλής Ψαχνών-Χανιά 2-1

Αχαρναϊκός-Παναιγιάλειος 0-1
(47’ Φλίγκος)

Παναχαϊκή-Αστέρας Μαγούλας 1-1
(87’ Λίτσης - 5’ πεν. Έβερετ)

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Επισκοπή-Φωστήρας (16:00)
Φωκικός-Καλλιθέα (16:00)
Ολυμπιακός Βόλου –Γλυφάδα (16:00)

Στα δύο παιχνίδια του Βόρειου ομίλου, «μίλησαν» οι έδρας. Και ειδικά αυτή του Τύρναβου έκανε... πατάγο, με την γηπεδούχο ομάδα να στήνει ένα μίνι... πάρτι και να επικρατεί 3-0 του Βατανιακού. Από την άλλη, έστω και πιο δύσκολα ο Εθνικός Γαζώρου έκαμψε την αντίσταση του Αιγινιακού στις Σέρρες με το τελικό 1-0.

2ος – Βόρειος όμιλος

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Τύρναβος-Βατανιακός 3-0
(35’ Τσούκαλος, 49’ πεν. Κουρτεσιώτης, 88’ Γεωργίου)

Εθνικός Γαζώρου-Αιγινιακός 1-0
(76’ Σκέριαντς)

Δόξα Δράμας-Νίκη Βόλου (18:00)

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Κασσιόπη-Αναγέννηση Γιαννιτσών (16:00)
Πιερικός-Απόλλων 1926 (16:00)
Καβάλα-Ηρακλής (18:00) Πηγή: sport-fm.gr

Να ‘ναι καλά ο Πελέ!!

Χάρη στον Γκρατσιάνο Πελέ, η Φέγενορντ έφτασε στη μεγάλη νίκη κόντρα στην Ντεν Χάαγκ (4-2), η οποία ξύπνησε αργά. Λαμπάδα στο μπόι του Λούκας Πιαζόν θα ανάψουν στη Φίτεσε (3-2, τη Ναϊμέγκεν).

Να ‘ναι καλά ο Πελέ
Το έχει το όνομα, έχει και τη χάρη όπως φαίνεται. Ο Γκρατσιάνο Πελέ με τρία γκολ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο ματς της Φέγενορντ κόντρα στην Ντεν Χάαγκ και έδωσε στην ομάδα του τη νίκη (τελικό σκορ 4-2). Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν αργά, μετά το 80ο λεπτό με τον Φαν Άρεν να σημειώνει δύο τέρματα, αλλά δεν ήταν αρκετά.

Η Φίτεσε έκανε επικίνδυνη έξοδο για να αντιμετωπίσει τη Ναϊμέγκεν αλλά κατάφερε στα χασομέρια της αναμέτρησης να πάρει το τρίποντο της νίκης και να μείνει στα ψηλά πατώματα του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Άρνεμ με γκολ του Λούκας Πιαζόν στις καθυστερήσεις έκανε το τελικό 3-2 στην έδρα της Ναϊμέγκεν και πανηγύρισε την κατάκτηση των τριών βαθμών.

Στο άλλο ματς, η Χερενφέιν επικράτησε της Καμπούρ 2-1, εντός έδρας.

Σάββατο 28/9
Άλκμααρ – Αϊντχόφεν 2-1
(21' Φίργκεβερ, 57' Γιόχανσον – 35' Ντιπέι)

Βάλβαϊκ – Χέρακλες 1-4
(25' Χοακίμ – 10', 53', 79' Ουθ, 39' Λίνσεν)

Ουτρέχτη – Ρόντα 3-3
(13' Φαν ντερ Γκουν, 41' αυτ. Κούρτο, 86' Τόρνστρα – 27', 74' Νέμεθ, 62' Φλέντερους)

Άγιαξ – Γκόου Αχέντ Ιγκλς 6-0
(49' φαν ντερ Λίντεν, 50' Ντε Σα Λέσλι, 52', 53' Σίγκθορσόν, 64' Ντουάρτε, 69' ντε Γιονγκ)

Τσβόλε – Μπρέντα 0-0

Κυριακή 29/9
Ναϊμέγκεν – Φίτεσε 2-3
(33’ Χέμλεϊν, 85’ Χίγκντον-11’ Λεερνταμ, 41’ πεν. Γιάνσεν, 92’ Πιαζόν)

Φέγενορντ – Ντε Χάαγκ 4-2
(7’, 54’, 63’ πεν. Πελε, 45’ Ίντι-84’, 88’ Φαν Άρεν)

Χέρενφεϊν – Καμπούρ 2-1
(17’ Σλάγκβερ, 67’ Φινμπόγκασον-65’ Λουκόκι)

Τβέντε – Γκρόνιγκεν (17.30)

Επόμενη αγωνιστική (9η)

Παρασκευή 4/10
Καμπούρ – Τβέντε

Σάββατο 5/10
Ντε Χάαγκ – Χερενφέιν
Γκόου Αχέντ Ιγκλς – Νεϊμέγκεν
Ρόντα – Τσβόλε
Μπρέντα – Χέρακλες

Κυριακή 6/10
Άγιαξ – Ουτρέχτη
Γκρόνιγκεν – Άλκμααρ
Φίτεσε – Φέγενορντ
Αϊντχόφεν – ΒάλβαϊκΠηγή: sport-fm.gr

Ανέκαμψε η Άντερλεχτ!!

Ανέκαμψε η Άντερλεχτ Η Άντερλεχτ επικράτησε 2-0 της Λιρς εντός έδρας για την 9η αγωνιστική του βελγικού πρωταθλήματος και έδειξε να ξεπερνά όσον τον δυνατό περισσότερο ανώδυνα τη βαριά ήττα από την Μπριζ.


Η αντίπαλος του Ολυμπιακού την Τετάρτη για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ άργησε να ανοίξει το σκορ στο παιχνίδι…

Το 1-0 το έκανε ο Ζιλέ στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης, δίνοντας μια μεγάλη «ανάσα» στους γηπεδούχους οι οποίοι είχαν αρχίσει να αγχώνονται.

Περίπου είκοσι λεπτά αργότερα ο Πραέτ διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων. Στο 85ο λεπτό νίκησε για δεύτερη φορά τον τερματοφύλακα της Λιρς «κλειδώνοντας» τους τρεις βαθμούς.

Αυτή ήταν η πέμπτη νίκη στη σειρά για την Άντερλεχτ σε παιχνίδι στην έδρα της στο εφετινό πρωτάθλημα.

Πρόγραμμα-αποτελέσματα 9ης αγωνιστικής

Σάββατο 28/09
Λόκερεν-Ζούλτε Βάρεγκεμ 2-4
(50’, 88’ πεν. Χαρμπαουί - 16’, 48’ Αζάρ, 63’ Νέσενς, 72’ Μαλαντά)

Γκενκ-Μαλίν 1-0
(51’ Γκόριους)

Κορτράικ-Μπέβερεν 2-1
(19’ Σαντινί, 44’ Κουλιμπαλί - 23’ Βεσελίνοβιτς)

Μονς-Κλαμπ Μπριζ 0-1
(3’ Λεστιέν)

Λέουβεν-Γάνδη 1-1
(65’ Ρούιτινξ - 32’ Μαρεβάλ)

Οστάνδη-Σαρλερουά 1-0
(12’ Βαν Ίμσοτ)

Κυριακή 29/09
Άντερλεχτ-Λιρς 2-0
(66’ Ζιλέ, 85’ Πραέτ)

19:00 Σερκλ Μπριζ-Σταντάρ Λιέγης

Η επόμενη (10η) αγωνιστική

Σάββατο 05/10 (21:00)
Σαρλερουά-Λόκερεν
Κλαμπ Μπριζ-Λέουβεν
Μαλίν-Σερκλ Μπριζ
Λιρς-Μονς
Μπέβερεν-Οστάνδη

Κυριακή 06/10
15:30 Άντερλεχτ-Κορτράικ
19:00 Ζούλτε Βάρεγκεμ-Σταντάρ Λιέγης
21:30 Γάνδη-Γκενκ Πηγή: sport-fm.gr

«Μπλόκο» στη Σαρδηνία!

Την μέχρι στιγμής εξαιρετική πορεία της Ίντερ στο πρωτάθλημα ανέκοψε στη Σαρδηνία η Κάλιαρι, καθώς ανάγκασε τους «νερατζούρι» σε ισοπαλία 1-1, που ήταν η δεύτερή τους στη φετινή Serie A.

«Μπλόκο» στη Σαρδηνία
Τελικά η Κάλιαρι αποδείχτηκε… κόλαφος για την Ίντερ, καθώς στην Σαρδηνία είχε… μπλόκο.

Οι νερατζούρι δεν κατάφεραν να πάρουν μία ακόμμα νίκη και έμεινα στην ισοπαλία 1-1 στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος. Αυτή ήταν η δεύτερη ισοπαλία στη φετινή Serie A για την Ίντερ, μετά από εκείνη με την Γιουβέντους στο Μιλάνο και η Κάλιαρι έβαλε… στοπ στην μέχρι τώρα εξαιρετική πορεία των Μιλανέζων.

Το σκορ για την Ίντερ άνοιξε στο 70’ ο Ικάρντι και όλα έδειχναν εκείνη την στιγμή ότι θα μπορούσε να «αποδράσει» με το… διπλό από την Σαρδηνία. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη και στο 83’ ήρθε η ισοφάριση, με έναν παίκτη που αποτελούσε όλο το καλοκαίρι μεταγραφικό στόχο των «νερατζούρι», τον Ναϊνγκολάν. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος και η Ίντερ «πέταξε» δύο βαθμούς.

Σε… μαύρη τρύπα για τους μεγάλους φαίνεται πώς αναδεικνύεται η Σασουόλο, καθώς μετά από την ισοπαλία 1-1 με την Νάπολι την περασμένη αγωνιστική, «θύμα» της αυτή τη φορά έπεσε η Λάτσιο. Οι «λατσιάλι» αν και προηγήθηκαν 2-0, κατάφεραν να φύγουν από την έδρα της Σασουόλο χωρίς τη νίκη, με τους γηπεδούχους να φέρνουν τα… πάνω, κάτω και να φτάνουν στο τελικό 2-2. Η Αταλάντα στο γήπεδό της επικράτησε εύκολα 2-0 της Ουντινέζε, η οποία δείχνει σημάδια… κατάρρευσης.

Νωρίτερα η Γιουβέντους επικράτησε στο ντέρμπι 1-0 της Τορίνο.

Αναλυτικά η έκτη αγωνιστική

Σάββατο, 28/9

Τζένοα-Νάπολι 0-2
(14’, 25’ Πάντεφ)

Μίλαν-Σαμπντόρια 1-0
(46’ Μπιρσά)

Κυριακή 29/9 (16:00)

Τορίνο-Γιουβέντους 0-1
(54’ Πογκμπά)

Αταλάντα-Ουντινέζε 2-0
(45’, 63’ Ντένιτς)

Κάλιαρι-Ίντερ 1-1
(83’ Ναϊγκόλαν – 70’ Ικάρντι)

Κατάνια-Κιέβο 2-0
(24’ Πλασίλ, 54’ Κάστρο)

Βερόνα-Λιβόρνο 2-1
(40’ Ιτούρμπε, 74’ πεν. Ζοργκίνιο – 45’ Ρινάρντο)

Σασουόλο-Λάτσιο 2-2
(55’ Σκελότο, 77’ Φλόρο Φλόρες – 50’ Ντίας, 54’ Καντρέβα)

Ρόμα-Μπολόνια (21:45)

Δευτέρα 30/9

Φιορεντίνα-Πάρμα (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική (7η)

Σάββατο, 5/10

Κιέβο-Αταλάντα (19:00)
Ίντερ-Ρόμα (21:45)

Κυριακή 6/10 (16:00)

Πάρμα-Σασουόλο (13:30)
Μπολόνια-Βερόνα
Κατάνια-Τζένοα
Νάπολι-Λιβόρνο
Σαμπντόρια-Τορίνο
Ουντινέζε-Κάλιαρι
Γιουβέντους-Μίλαν (21:45)

Λάτσιο-Φιορεντίνα (21:45) Πηγή: sport-fm.gr

Αναστεν-άρης!!

Με την ατυχία του μπορεί να τα βάζει ο Άρης. Οι «κίτρινοι» έμειναν στο 0-0 με τον Παναιτωλικό, ήταν καλύτερος, είχε δοκάρι, όμως παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Αναστεν-άρης!
Είχε δοκάρι με τον Αγκάνθο, είχε πολλές καλές ευκαιρίες για γκολ, έκανε δύο αναγκαστικές αλλαγές και… αναγκάστηκε να παίξει σχεδόν με δέκα παίκτες, αφού ο Γιάννης Παπαδόπουλος, μία έβγαινε και μία έμπαινε λόγω τραυματισμού, όμως γκολ δεν έβαλε.

Ο Άρης, μπορεί να τα βάζει με την τύχη του αφού έμεινε στο 0-0 με τον Παναιτωλικό, παραμένοντας στην τελευταία θέση της Σούπερ Λίγκας.

Το ματς:


Παιχνίδι ζωής ή θανάτου ήταν αυτό ανάμεσα στον Άρη και τον Παναιτωλικό . Οι «κίτρινοι» ήξεραν από την αρχή πως δεν είχαν περιθώριο άλλου κακού αποτελέσματος, αφού η τελευταία θέση στη βαθμολογία κάνει τα πράγματα πολύ δύσκολα για την ομάδα του Μιλίνκοβιτς. Από την άλλη πλευρά, ο Παναιτωλικός, μπορεί, άμεσα να μην «καίγεται», όμως ήθελε να πάρει βαθμό ή βαθμούς από μια ομάδα που θεωρητικά έχουν τους ίδιους στόχους.

Ο Αγκάνθο, επέστρεψε στο αρχικό σχήμα, ταλαιπωρούσε ιδιαίτερα τους αμυντικούς του Παναιτωλικού και μάλιστα, θα μπορούσε να σκοράρει αν η μπάλα δεν σταμάταγε στο αριστερό δοκάρι του Ράφαελ. Ο Ισπανός επιθετικός ήταν… τα πάντα για τον Άρη καθώς όχι μόνο ήταν απειλή, αλλά «έσπαγε» την μπάλα στα δύο άκρα, ανοίγοντας διαδρόμους για τους Σταυρόπουλο και Ουντότζι. Ο Παναιτωλικός έφτασε κοντά σε γκολ σε μία στιγμή με τον Καμαρά, όμως αυτό δεν ήρθε και το 0-0 συντρόφευε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν διαφοροποιήθηκε πολύ. Ο Άρης συνέχιζε να πιέζει, ανέβασε την αμυντική γραμμή του, πίεσε περισσότερο τον Παναιτωλικό, αφήνοντάς τους, μοιραία, χώρο για να βγάλει κόντρες με τον ταχύτατο Καμαρά και τον τεχνίτη Μπόγιοβιτς. Οι αναγκαστικές αλλαγές που αναγκάστηκε να κάνει ο Μιλίνκοβιτς, του άλλαξαν τα πλάνα, την στιγμή που ο Χάβος, προσπαθούσε να διαχειριστεί το 0-0 που κρατούσε η ομάδα του.

Οι αλλαγές στην σκακιέρα δεν άλλαξαν και πολύ τα πράγματα, ο Παναιτωλικός άρχισε να συμβιβάζεται με την ιδέα της ισοπαλίας και του ενός πόντου, την στιγμή που προσπάθησε να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που είχε για κόντρα επιθέσεις. Σε κάποια από αυτές γκολ δεν του ήρθε, ενώ και στις όποιες φάσεις δημιούργησε ο Άρης, παρέμεινε «άσφαιρος», με το 0-0 να παραμένει μέχρι το φινάλε και να χαρίζει από έναν πόντο σε κάθε ομάδα.





Οι συνθέσεις των ομάδων:


Άρης (Ζόραν Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Ψυχογιός, Τσουμάνης, Πουλίδο, Έλσνερ, Τριανταφυλλάκος (27’ λ.τ. Οικονομόπουλος), Παπαδόπουλος, Σταυρόπουλος (58’ Ίμπε), Τάτος (66’ Αγγελούδης), Ουντότζι, Αγκάνθο.

Στον πάγκο: Μπουζάνης, Καραγκούνης, Μανιάς, Ηρακλής.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Γκάλο, Μπακάκης, Μπίκε, Κούσας, Ζούνιορ (83’ Μουμίν), Γοδόι, Πόι (64’ Σφακιανάκης), Καμαρά, Μελισσάς, Μπόγιοβιτς (87’ Πασάς).

Στον πάγκο: Στεφανάκος, Μεταξούλης, Παπουτσογιαννόπουλος, Άσκες.

Διαιτητής: Τοπούζης (Θράκης)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Δημητριάδης (Καστοριάς)
Γήπεδο: «Κλ. Βικελίδης» Πηγή: sport-fm.gr

Αλλοπρόσαλλη Βέρντερ!!

Δύο βαθμούς πέταξε η Βέρντερ μένοντας στο 3-3 με τη Νυρεμβέργη στη Βρέμη για την έβδομη αγωνιστική.

Αλλοπρόσαλλη Βέρντερ
Συνεχίζει τα σκωτσέζικα ντους στους φίλους της η Βέρντερ. Το θρίαμβο της περασμένης εβδομάδας στο Αμβούργο (0-2) διαδέχτηκε για την έβδομη αγωνιστική μία γκέλα, καθώς έμεινε στο 3-3 στη Βρέμη απέναντι στην προτελευταία της βαθμολογίας Νυρεμβέργη.

Η ομάδα του Ρόμπιν Ντουτ προηγήθηκε με 2-0 και 3-2 με δύο γκολ του Ελία, αλλά ισοφαρίστηκε ισάριθμες από τους φιλοξενούμενους.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της έβδομης αγωνιστικής:

Παρασκευή 27/9

Άουγκσμπουργκ-Γκλάντμπαχ 2-2
(27’ Χαν, 88’ Μίλικ- 33’ Κρούζε, 71’ Χργκότα)

Σάββατο 28/9

Ντόρτμουντ-Φράιμπουργκ 5-0
(35’, 45+2 Ρόις, 58’, 79’ Λεβαντόφσκι, 79’ Μπλαστσικόφσκι)

Μπάγερν Μονάχου-Βόλφσμπουργκ 1-0
(63’ Μίλερ)

Λεβερκούζεν-Ανόβερο 2-0
(23’ Ρόλφες, 37’ Σαμ)

Χόφενχαϊμ-Σάλκε 3-3
(16’ Μοντέστ, 48’ πεν. Φιρμίνο, 61’ Άμπραχαμ-3’ Μπόατενγκ, 13’ Μάτιπ, 40’ Χέγκερ)

Χέρτα Βερολίνου-Μάιντς 3-1
(7’ Μίλερ, 48’, 73’ Αλαγκουί-75’ Μπεν Χατίρα)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Αμβούργο 2-2
(31’ Φλουμ, 55’ Ρους-45+3 Λασόγκα, 86’ Γιάνσεν)

Κυριακή 29/9

Βέρντερ Βρέμης-Νυρεμβέργη 3-3
(8’ αυτ. Νταμπανλί, 34’, 66’ Ελία-44’ Κιγιοτάκε, 53’ Ντρμιτς, 70’ Χλούσεκ)

Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Στουτγκάρδη 18:30

Η επόμενη αγωνιστική

Παρασκευή 4/10

Ανόβερο-Χέρτα Βερολίνου 21:30

Σάββατο 5/10

Σάλκε-Άουγκσμπουργκ 16:30
Γκλάντμπαχ-Ντόρτμουντ 16:30
Στουτγκάρδη-Βέρντερ Βρέμης 16:30
Βόλφσμπουργκ-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ 16:30
Μάιντς-Χόφενχαϊμ 16:30
Λεβερκούζεν-Μπάγερν Μονάχου 19:30

Κυριακή 6/10

Νυρεμβέργη-Αμβούργο 16:30
Φράιμπουργκ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 18:30Πηγή: sport-fm.gr

Το πιο μεγάλο ντέρμπι της Ιστορίας!!

Επετειακό κείμενο Αποδυτηριάκια για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνος
Ο Αθηναίος Θεμιστοκλής είχε το γενικό πρόσταγμα στην κορυφαία μάχη όλων των εποχών. Δεν είμαι καθόλου υπερβολικός. Μιλάει η Ιστορία. Οι επιστήμονες της Ιστορίας. Για μια ακόμα φορά οι Πέρσες, η πλανηταρχία της εποχής, σταμάτησε στην Ελλάδα. Οι Έλληνες σταμάτησαν τον Ασιάτη, που έβλεπε μόνον προς Δυσμάς.
Αν, λοιπόν, στα Στενά της Σαλαμίνας κέρδιζε ο περσικός στόλος, που είχε πολύ περισσότερα πολεμικά πλοία, όλοι συμφωνούν πως ο κόσμος θα ήταν σήμερα διαφορετικός. Κι αν τελικά είχε κάτσει η τράπουλα όπως σήμερα, σίγουρα η πορεία των αιώνων θα είχε χρωματιστεί από άγνωστα επεισόδια.
Ο ήρωας της ναυμαχίας, ο Θεμιστοκλής, αυτός που σταμάτησε τους Πέρσες, το 480, σα σήμερα, κατά μια άλλη εκδοχή, στις 29 Σεπτεμβρίου, το 462, σε ηλικία 66 χρονών, κατέληξε σκαστός στην αυλή του Αρταξέρξη, του γιού του μεγάλου αντιπάλου του Ξέρξη Α΄. Μια ακόμα απόδειξη πόσο κουφάλες είναι οι αιώνιοι Έλληνες.
Φοβερά πράγματα. Τον θριαμβευτή στο πιο μεγάλο ντέρμπυ των αιώνων, τον Θεμιστοκλή, το άξιο τέκνο της, η Αθήνα τον καταδικάζει σε θάνατο, διότι είχε επαφές με την Σπάρτη. Και η Σπάρτη κατηγόρησε τον Θεμιστοκλή για προδοσία,ότι ήταν όργανο των Περσών.
Φοβερά πράγματα. Υπ’ όψιν ότι Αθηναίοι και Σπαρτιάτες πολέμησαν μαζύ στην Σαλαμίνα τον στόλο του Ξέρξη, που από ψηλά, στο βουνό του Αιγάλεω, έπαιρνε μάτι τη ναυμαχία.

 ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, όχι σ’ άλλη ομάδα, ανήκει η τιμή και η δόξα της νίκης στη Σαλαμίνα, γράφει ο apodytiriakias.gr

Στη ναυμαχία της Σαλαμίνας τυπικά αρχηγός ήταν ο Σπαρτιάτης ναύαρχος Ευρυβιάδης, ένας ξεροκέφαλος, εγωιστής και με στόκο στο μυαλό. Στην πραγματικότητα, όμως, το κουμάντο το έκανε ο Αθηναίος στρατηγός Θεμιστοκλής, γιος πουτάνας, όπως λένε.
Μη μπλέξουμε στα προσωπικά, δεν είμαστε γκοσιπ. Όλα αυτά που χρεώνουν στον Θεμιστοκλή, ότι ήταν φαύλος, φιλοχρήματος, μικροπρεπής. Πιθανόν.
Έβλεπε μπάλλα ο άνθρωπος. Σατανικός τύπος, σκοτεινός και κάργα παρασκηνιακός. Έκανε το κόλπο του, την κομπίνα του και του έκατσε.
Όλοι του έλεγαν «Ποια Σαλαμίνα, έχεις σαλτάρει, ρε Θεμιστοκλή; Να πάμε να περιμένουμε τους Πέρσες στον Ισθμό της Κορίνθου». Και στο φινάλε, του λέει ο φλωράκος ο Κορίνθιος Αδείμαντας, εσύ, Θέμι, δεν έχεις δικαίωμα να ομιλείς, διότι πλέον δεν έχεις πατρίδα.
Πράγματι, η Αθήνα είχε ήδη καταληφθεί από τους Πέρσες. Ο Θέμις, όμως, απάντησε στην τιτίκα «Εστίν ημίν πατρίς αι διακόσιαι νήες». Πατρίδα μου, κύριε μαλάκα, είναι τα 200 καράβια μας.
Δούλεψε τον Ξέρξη ο Θεμιστοκλής. Του έστειλε «προδότη» που συνέστησε στους Πέρσες να μπουκάρουν στα στενά, για να τσακίσουν τον ελληνικό στόλο. Αυτό ήθελε ο γνώστης των ανέμων και ναυτικά ιδιοφυής Θεμιστοκλής.
Στον περιορισμένο χώρο και με την τακτική του εμβολισμού τα μικρότερα και πιο ευκίνητα πολεμικά σκάφη, οι τριήρεις των Ελλήνων, κατενίκησαν τους αντιπάλους τους. Ειδικά τα αθηναϊκά πλοία έδωσαν τη νίκη επειδή διέλυσαν τους πιο αξιόμαχους στο νερό Φοίνικες, που βρισκόντουσαν στα αριστερά των Περσών.
Να είμαστε δίκαιοι. Η ναυμαχία πιστώνεται στον Παναθηναϊκό.


Πηγή: gazzetta.gr

Φυσιολογικές δεν είναι μόνο οι “γκέλες” της Ρεάλ!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος συγκρίνει αυτό που συνέβη σε Ρεάλ, Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Σίτι, Μπάγερν με αυτό που συμβαίνει στον Ολυμπιακό του Μίτσελ.   Βλέπεις τι παθαίνει η πανάκριβη Ρεάλ μέσα στο κατάμεστο σπίτι της από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Μια ομάδα που κερδίζει φάουλ και έχει για υποψήφιους εκτελεστές τρεις εκ των καλύτερων του πλανήτη, τον Κριστιάνο, τον Μπέιλ και τον Ισκο χάνει από μια “φθηνότερη” ομάδα και μένει προτού βγει ο Σεπτέμβριος 5 βαθμούς πίσω από την κορυφή.
Νωρίτερα έχεις δει τι έχει πάθει η Τσέλσι του Μουρίνιο, που της βγαίνει η πίστη για να μην χάσει από την Τότεναμ και βγαίνει από το τερέν ανακουφισμένη που ζει 4 βαθμούς πίσω από την κορυφή. Εχεις δει τι έχει πάθει η Σίτι, που έχασε από την Αστον Βίλα ένα δικό της παιχνίδι, με συνέπεια να μείνει 5 βαθμούς πίσω από την κορυφή. Εχεις δει κι αυτό που έπαθε η Γιουνάιτεντ, που αυτό κι αν ήταν χουνέρι, μια εντός έδρας ήττα από την Γουέστ Μπρομ, που την κάρφωσε 8 βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση.
Εχεις δει και την απορυθμισμένη, έως και υπνωτισμένη πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν να λαχταράει για περίπου μιάμιση ώρα μέχρι να βρει δρόμο προς τα δίχτυα της Βόλφσμπουργκ και να σώσει την παρτίδα για να διατηρηθεί στην κορυφή.
Τα βλέπεις, τα παρακολουθείς, ή έστω τα ακούς και τα διαβάζεις όλα αυτά και σου φαίνονται φυσιολογικά. Την ίδια ώρα όμως “σταυρώνεις” τον Μίτσελ επειδή ο Ολυμπιακός δεν καταφέρνει να επιμηκύνει τα διαστήματα καλού ποδοσφαίρου, επειδή δυσκολεύεται να “καθαρίσει” ένα εκτός έδρας ματς απέναντι στον Πανιώνιο, επειδή φτάνει το 61’ο λεπτό για να πετύχει, χάρη στον Σαβιόλα, το πρώτο του γκολ και το 75’ο για να καθαρίσει, με τον Σαβιόλα, το παιχνίδι.
Σου συμβαίνει επειδή ζυγίζεις με άλλα μέτρα και σταθμά το ελληνικό ποδόσφαιρο, συγκριτικά με αυτά που έχεις για το ευρωπαϊκό. Σου συμβαίνει επειδή εδώ σου μοιάζουν όλα εύκολα, αυτονόητα, επειδή έχεις μάθει να έχει άλλους νόμους η ελληνική φύση του παιχνιδιού συγκριτικά με την ευρωπαϊκή. Σου συμβαίνει επειδή στην Ελλάδα απαιτείς να βρίσκει πάντοτε εφαρμογή το “η ακριβότερη ομάδα είναι η καλύτερη” θεώρημα, παρ’ όλο που έχεις άπειρες φορές διαπιστώσει ότι συχνά προκύπτουν εξαιρέσεις, που κάνουν το ποδόσφαιρο αυτό που είναι, τόσο απρόβλεπτο.
Ναι, δυστυχώς στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν συμβαίνουν συχνά εκπλήξεις στα παιχνίδια των μεγάλων, όταν αυτοί είναι ισχυροί. Αλλά όχι, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι όσο εύκολο σου φαίνεται να συναρμολογηθεί μια νέα ομάδα σε τόσο σύντομο χρόνο και να αποδίδει ποδόσφαιρο με αυτοματισμούς, υψηλές ταχύτητες και αποτελεσματικές δημιουργικές και επιθετικές προσπάθειες.
Ναι, ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έβγαινε νικητής από το τερέν της Νέας Σμύρνης αν δεν είχε τον Σαβιόλα, όμως γι’ αυτό τον πήρε, γι’ αυτό τον πληρώνει και, τελικά, αυτό που του συμβαίνει του Ολυμπιακού είναι ποδοσφαιρικά φυσιολογικό. Συμβαίνει παντού.
Πηγή: gazzetta.gr

O Σάμαρης το ήξερε από πέρυσι…!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τον Έλληνα μέσο που σύντομα θα είναι διεθνής, και την συζήτηση που είχε μαζί του πέρυσι την άνοιξη για την προοπτική του Ολυμπιακού.
Ότι ο Σαβιόλα με μία (πολύ ωραία) ασίστ και ένα γκολ μπορεί να οδηγεί τον Ολυμπιακό σε νίκες σαν αυτή στη Νέα Σμύρνη, το ξέραμε και δεν είναι είδηση. Ότι ο Βάις, ήταν βάση ποιοτικών χαρακτηριστικών, η καλύτερη εφετινή μεταγραφή του Ολυμπιακού και αυτό το ξέραμε πριν καν αρχίσουν τα επίσημα ματς. Και το δικό του γκολ λοιπόν στη Νέα Σμύρνη δεν είναι είδηση.
 
Αυτό που σίγουρα δεν ξέραμε ήταν αν ο Ανδρέας Σάμαρης θα μπορούσε να παίξει στον Ολυμπιακό. Για την ακρίβεια μέχρι να προχωρήσει κάμποσο η προετοιμασία και να καταλάβουμε ότι ο Μίτσελ τον «πάει» πολύ, δεν ξέραμε καν αν θα έμενε στον Ολυμπιακό ή αν θα έφευγε δανεικός. Στην πορεία και όταν άρχισαν τα επίσημα ματς το ερώτημα έγινε διαφορετικό. Τότε η ερώτηση είχε μετατραπεί ως εξής: «Ο Σάμαρης θα καταφέρει να κρατήσει τη θέση του βασικού κεντρικού χαφ στον Ολυμπιακό;».
 
Σήμερα, πλέον το ερώτημα έχει αλλάξει ξανά. «Ποιος μπορεί να βγάλει τον Σάμαρη από την βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού;» είναι πλέον το μοναδικό πράγμα που μένει να απαντηθεί. Και νομίζω ότι σήμερα (αύριο μεθαύριο θα δούμε) η απάντηση είναι «κανείς».
 
Ο μικρός με τη μεγάλη εμπειρία από την Σούπερ Λίγκα ήταν πιο έτοιμος από όσο ενδεχομένως να φαντάζονταν ο οποιοσδήποτε πλην του ίδιου. Το ξέρω από πρώτο χέρι. Την περασμένη άνοιξη τον είχαμε καλεσμένο στο studio του ΟΤΕ TV μαζί με τον Βασίλη Σαμπράκο. Η συζήτηση με τον τότε παίκτη του Πανιωνίου ήταν χαλαρή. Και για τον Ολυμπιακό και για την τότε ομάδα του και για τον Μίτσελ που είχε ήδη αναλάβει, αλλά και για τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
 
Στον αέρα ο Βασίλης και εγώ μείναμε παγωτό με το πόσο μπάλα έβλεπε αυτό το παιδί. Ηξερε σε επίπεδο ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τα πάντα. Θυμάμαι ότι μπορούσε να σου μιλάει όχι για την Μπαρτσελόνα, την Ρεάλ, την Μπαγερν, την Γιουβέντους, αλλά και για την Φιορεντίνα και την Ουντινέζε. Για το πώς κινείται ο Ακουιλάνι στο γήπεδο, για το πώς τον βοηθάει ο Πιζάρο, αλλά και για την δουλειά του Γκιντογκάν στην Ντόρτμουντ πριν αυτή γίνει hot θέμα συζήτησης φτάνοντας μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Θυμάμαι σαν και τώρα ότι όταν τον αποχαιρετήσαμε με τον Βασίλη ανεβήκαμε για να αλλάξουμε και συζητούσαμε ότι «εντάξει είναι δύσκολο να κάνει καριέρα στον Ολυμπιακό, αλλά το παιδί είναι πολύ συγκεντρωμένο σε αυτό που κάνει και το ψάχνει πάρα πολύ».
Είχαμε προσέξει ότι οι παίκτες που κυρίως παρακολουθούσε ήταν αυτοί που έπαιζαν στη θέση του. Ηξερε να σου πει για τον Πίρλο τα πάντα. Αλλα ήξερε και τον Πιζάρο, τον Ακουλιάνι, το πώς κινείται ο Γκιντογάν.
 
Σε ένα από τα διαφημιστικά διαλείμματα θυμάμαι τον είχα ρωτήσει εκτός αέρα. «Δύσκολος ο Ολυμπιακός και πολύ μεγάλος ο ανταγωνισμός στη θέση σου. Φοβάσαι ότι μπορεί να έχεις την τύχη του Τάτου;» και η απάντησή του (τώρα νομίζω ότι μπορώ να την γράψω) ήταν αφοπλιστική. «Το βασικό είναι να κάνω προετοιμασία με τον Μίτσελ. Να με πάρει μαζί του. Μετά δεν φοβάμαι. Είναι Ισπανός προπονητής και δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταλάβει τι μπορώ να του προσφέρω. Με αυτόν προπονητή θα παίξω πολύ άνετα ακόμη και αμυντικό χαφ, όπως έπαιζε ο Ορμπάιθ με τον Βαλβέρδε… Με αυτόν όχι μόνο θα μείνω, αλλά μπορώ να γίνω και βασικός».
 
Τότε του είχα πει «μακάρι…», αλλά για να είμαι ειλικρινής όσο και αν είχα εντυπωσιαστεί με την ποδοσφαιρική γνώση του, την ωριμότητά του, τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονταν τα πράγματα, δεν το είχα πολύ πιστέψει. Κακώς ο Σάμαρης μας το είχε πει και μας το είχε δείξει από εκείνο το βράδυ. Γιατί όπως έχω μάθει μετά από σχεδόν 20 χρόνια σε αυτή τη δουλειά, τον ποδοσφαιριστή που θα κάνει καριέρα δεν τον καταλαβαίνεις μόνο στο γήπεδο, τον καταλαβαίνεις πολύ καλύτερα έξω από αυτό...
Πηγή: gazzetta.gr

Νίκη που φέρνει την Άνοιξη ή... τους Ghostbusters;

Ποιος προπονητής της Σούπερ Λίγκ θέλει οπωσδήποτε νίκη στο σημερινό εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας του, για να διώξει... τα φαντάσματα πάνω από το κεφάλι του; Η απάντηση με ένα κλικ... Την απάντηση δίνει μία ακόμα φορά η στήλη "Sportdog Penalty", του σκύλου, που σχολιάζει τα του Παναθηναϊκού. Γιατί ο Γιάννης Αναστασίου γνωρίζει πως αν χάσει από τον Τσιώλη στη Λεωφόρο σήμερα, θα ξαναφουντώσει η αμφισβήτηση για αυτόν στον Παναθηναϊκό. Και, μοιραία, θα εμφανιστεί ξανά το... φάντασμα Δώνη στο Απήλιον!
Αν κερδίσει τον Αστέρα, όμως, τότε εδραιώνεται και αγοράζει ξανά χρόνο. Αφήνοντας, παράλληλα, πίσω την γκρίνια για τις επιλογές των Μέντες και Μπαϊράμι...
Πηγή: sportdog.gr

Να και κάποιος που θα φύγει μόνος του!!

Ποιος προπονητής ομάδας της Σούπερ Λίγκας είναι έτοιμος παραιτηθεί, αν οι παίκτες του δεν κερδίσουν αυτή την αγωνιστική; Ο σκύλος ξέρει... Το θέμα έχει, μία ακόμα φορά, η στήλη "Sportdog Penalty" του σκύλου, που από... Ριζούπολη μεριά έμαθε πως ο Βοσνιάδης είχε πει στο περιβάλλον του (πριν από το παιχνίδι Κυπέλλου) πως αν δεν κερδίσει τον Λεβαδειακό, θα φύγει μόνος του από τον Απόλλωνα.
Έδωσε περιθώριο, δηλαδή, στο εαυτό του μέχρι το σημερινό εντός έδρας παιχνίδι (18.16/NS3) με την ομάδα της Βοιωτίας, προκειμένου να δει αποτελέσματα στο γήπεδο. Αν η νίκη δεν έρθει, τότε πολύ δύσκολα θα πεισθεί να συνεχίσει στη θέση του...

Πηγή: sportdog.gr

MLS: «Άρπαξαν» βαθμό οι Ίμπακτ!! (videos)

Μοιρασιά καταγράφηκε στην «πόλη των ανέμων», καθώς οι Σικάγο Φάιρ και Μόντρεαλ Ίμπακτ έφεραν ισοπαλία με 2-2 μετά από γκολ των φιλοξενούμενων στο 87ο λεπτό.
Ο Μάρκο Ντι Βάιο άνοιξε το σκορ στο 25ο λεπτό, αλλά ο Μάικ Μαγκί σημείωσε δύο γκολ για την ομάδα του Φρανκ Κλόπας στο 57ο και στο 73ο λεπτό. Ακολούθησε και ο 21χρονος Μαξίμ Τισότ με το πρώτο γκολ της επαγγελματικής καριέρας του στο 87ο λεπτό, το οποίο διέσωσε τους Ίμπακτ. Σε άλλο ματς του MLS, η Ρέαλ Σολτ Λέικ πέρασε με 1-0 από την έδρα των Βανκούβερ Ουάιτκαπς χάρη σε γκολ του Ντέβον Σαντοβάλ στο 9ο λεπτό και ανέβηκε στην κορυφή της Δύσης.
Ακόμα, οι Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον και Χιούστον Ντάιναμο αρκέστηκαν σε 1-1, καθώς ο Σερ Σενέ βρήκε δίχτυα στο 64ο λεπτό και ο Ουίλ Μπρούιν ισοφάρισε με δυνατό σουτ στο 76ο. Τέλος, σε αναμέτρηση μεταξύ αποκλεισμένων ομάδων, το Τορόντο πέτυχε τρία γκολ σε διάστημα είκοσι λεπτών και διέσυρε με 4-1 την Ντι Σι Γιουνάιτεντ, η οποία προηγήθηκε στο 15ο λεπτό με τον 23χρονο Τζάρεντ Τζέφρι.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Τορόντο-Ντι Σι Γιουνάιτεντ 4-1
Βανκούβερ Ουάιτκαπς-Ρέαλ Σολτ Λέικ 0-1
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον-Χιούστον Ντάιναμο 1-1
Σικάγο Φάιρ-Μόντρεαλ Ίμπακτ 2-2
Και οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
30
51
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
30
48
Μόντρεαλ Ίμπακτ
29
46
Χιούστον Ντάιναμο
30
44
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
30
42
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
30
41
Σικάγο Φάιρ
30
40
Κολόμπους Κρου
30
38
X-Τορόντο
31
26
X-Ντι Σι Γιουνάιτεντ
30
15
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρέαλ Σολτ Λέικ
31
51
Σιάτλ Σάουντερς
28
50
Πόρτλαντ Τίμπερς
29
46
Λος Άντζελες Γκάλαξι
29
45
Κολοράντο Ράπιντς
30
45
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
30
41
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
30
41
Ντάλας
29
40
X-Σίβας ΗΠΑ
30
26
Σημείωση: Οι πρώτοι πέντε από κάθε γκρουπ προκρίνονται στα playoffs.
Χ-Αποκλείστηκε από τα playoffs









Πηγή: onsports.gr

Brasileiro: Την… πάτησε η Μποταφόγκο! (videos)

Απρόσμενη εντός έδρας ήττα με 1-0 γνώρισε η Μποταφόγκο από την Πόντε Πρέτα και επέτρεψε στην Κρουζέιρο να πλησιάσει στην κατάκτηση του Brasileiro.
Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 42ο λεπτό από τον Ελίας, ο οποίος ευστόχησε σε πέναλτι. Οι φιλοξενούμενοι πιέστηκαν, αλλά διατήρησαν το προβάδισμά τους και πολλαπλασίασαν τις ελπίδες για σωτηρία, πέρα από τη βοήθεια που πρόσφεραν στους πρωτοπόρους της κατάταξης. Σε άλλο ματς, η Φλουμινένσε πήρε σπουδαίο «διπλό» με 2-1 στην έδρα της Γκοΐας, καθώς ο Ζαν ισοφάρισε το γκολ του Βίλιαμ Ματέους στο 52ο λεπτό και ο Ράφαελ Σόμπις, που συμμετείχε και στο 1-1, ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 84ο.
Τέλος, η αγωνιστική καθίζηση της Κοριτίμπα επεκτάθηκε με ήττα 3-0 στην έδρα της ουραγού Ναούτικο, για την οποία ο Μάικον Λέιτε βρήκε δίχτυα στο 76ο και στο 83ο λεπτό, ενώ ο Ουρουγουανός Χουάν Μάνουελ Ολιβέρα άνοιξε το σκορ στο 50ό λεπτό. Από το 60ό λεπτό, πάντως, οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι υστέρησαν και στο πρώτο ημίχρονο, αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες εξαιτίας δεύτερης κίτρινης στον Σέρχιο Εσκουντέρο.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Γκοΐας-Φλουμινένσε 1-2
Ναούτικο-Κοριτίμπα 3-0
Μποταφόγκο-Πόντε Πρέτα 0-1
Και η βαθμολογία του Brasileiro:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
23
50
Μποταφόγκο
24
42
Ατλέτικο Παραναένσε
23
41
Γκρέμιο
23
39
Ιντερνασιονάλ
23
34
Φλουμινένσε
24
33
Σάντος
23
33
Γκοΐας
24
33
Ατλέτικο Μινέιρο
23
32
Βιτόρια
23
31
Μπαΐα
23
31
Κορίνθιανς
23
31
Κοριτίμπα
24
31
Πορτουγκέζα
23
28
Σάο Πάολο
23
27
Φλαμένγκο
23
27
Κρισιούμα
24
25
Βάσκο Ντα Γκάμα
23
24
Πόντε Πρέτα
23
22
Ναούτικο
24
14
Σημείωση: Οι τέσσερις πρώτοι προκρίνονται στο Κόπα Λιμπερταδόρες και οι τέσσερις τελευταίοι υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.








Πηγή: onsports.gr