Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Ματσάρα, μπαλάρα και Απόλλων… reloaded!!

Στο παιχνίδι ίσως της αγωνιστικής ο Απόλλων κατάφερε να πάρει τη νίκη 4-2 επί του Λεβαδειακού και κάνει το νέο… ξεκίνημα που χρειαζόταν. Διαφήμιση του ποδοσφαίρου και από τις δύο ομάδες.

Όποιος το είδε… κέρδισε. Όποιος δεν το παρακολούθησε απλά… έχασε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της σεζόν και ίσως το καλύτερο της 6ης αγωνιστικής.

Απόλλων Σμύρνης και Λεβαδειακός πρόσφεραν εξαιρετικό θέαμα, με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να επικρατεί τελικά 3-2 στη Ριζούπολη. Ο Απόλλων έψαχνε ένα θετικό αποτέλεσμα για να κάνει ένα νέο… ξεκίνημα και τα κατάφερε, δείχνοντας ότι θα πουλήσει ακριβά το… τομάρι του φέτος. Ωστόσο, παρουσίασε πάλι τα γνωστά κενά στην άμυνα, με τον Βοσνιάδη να ψάχνει λύσεις.

Στον αντίποδα ο Λεβαδειακός το… πάλεψε μέχρις εσχάτων, αλλά βρήκε απέναντί του έναν εξαιρετικό Αλέξανδρο Τζόρβα, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις κράτησε… όρθια την «Ελαφρά Ταξιαρχία» με τις αποκρούσεις του.

Το ματς


Νωρίς στο πρωτάθλημα είναι η αλήθεια, αλλά δεν σημαίνει ότι ένα παιχνίδι δεν μπορεί για ποικίλους λόγους να χαρακτηριστεί «ζωής και θανάτου». Κάπως έτσι χαρακτηριζόταν η αναμέτρηση του Απόλλωνα Σμύρνης με τον Λεβαδειακό και οι δύο… μονομάχοι φρόντισαν από την αρχή να επιβεβαιώσουν αυτόν τον τίτλο. Το παιχνίδι από το πρώτο κιόλας λεπτό είχε εξαιρετικό ρυθμό, με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να έχει μπει πιο δυνατά και να χάνει δύο γρήγορες ευκαιρίες με τον Έγκον. Μετά το 10λεπτο οι Βοιωτοί ανέβασαν ρυθμούς και ήταν αυτοί που έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Σανγκινέτι και τον Ορτέγκα, αλλά ο Τζόρβας κράτησε το μηδέν.

Όσο περνούσε η ώρα ο Λεβαδειακός έμοιαζε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο δίχως, όμως, να απειλεί. Ωστόσο, από μία στημένη μπάλα ήρθε το γκολ για τους Βοιωτούς, με τον Κονέ στο 33’ να εκτελεί απευθείας το φάουλ και πετυχαίνει ένα εξαιρετικό τέρμα. Ο Απόλλων προσπάθησε να αντιδράσει και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, με τους φιλοξενούμενους να έχουν σφίξει την άμυνά τους και να μην αφήνουν χώρους. Στο 41’, όμως, ο Διαμάντης έβγαλε από τα αριστερά την παράλληλη σέντρα και ο Κόρμπος με προβολή έκανε το 1-1. Με αυτό το σκορ πήγανε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Αν στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν πολύ καλό, στο δεύτερο μέρος ήταν… ματσάρα. Ο Απόλλων μπήκε… αφιονισμένος και κατάφερε μετά από τέσσερα λεπτά να πάρει το προβάδισμα με τον Δεληζήση να σκοράρει. Ο Λεβαδειακός, δίχως καμία κωλυσιεργία βγήκε στην επίθεση και έφτασε σε δύο περιπτώσει κοντά στην ισοφάριση με τον Κονέ και τον Ορτέγκα, αλλά ισάριθμες φορές ο Τζόρβας είπε «όχι» στις προσπάθειές τους. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το γκολ στο 61’, όταν ο Ροζέριο μετά από κόρνερ ανενόχλητος μέσα στην περιοχή έκανε το 2-2.

Ο Απόλλων δεν… μάσησε και μετά από δύο λεπτά πήρε εκ νέου το προβάδισμα με τον Φαρινόλα να εκμεταλλεύεται το λάθος στην άμυνα του Λεβαδειακού. Τα λεπτά περνούσαν με την αγωνία στο κατακόρυφο και τους Βοιωτούς να προσπαθούν να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να αντιστέκεται σθεναρά. Μάλιστα ο Απόλλων έφτασε και σε ένα τέταρτο γκολ με τον Μπάρκογλου στις καθυστερήσεις και πανηγύρισε μία πολύ μεγάλη νίκη, που του δίνει το δικαίωμα για ένα νέο ξεκίνημα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Απόλλων (Αλέκος Βοσνιάδης): Τζόρβας, Χατζηζήσης, Διαμάντης, Βέρτζος, Δεληζήσης, Καμαρά, Κόρμπος, Τσιλιγκίρης (46’ Φαρινόλα), Πετρόπουλος, Έγκον (62’ Μπάρκογλου), Γκουέλα (88’ Άλβαρεζ)

Στον πάγκο: Γουμάγιας, Παντελιάδης, Παπαζαχαρίας, Μίνγκας

Λεβαδειακός (Τάκης Λεμονής): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Λυκογιάννης, Σανγκινέτι, Μαρτίνεθ, Ορτέγκα, Καπό (80' Βασιλείου), Μάντζιος, Κάντζι (46’ Ροζέριο), Λαμπρόπουλος, Κονέ

Στον πάγκο: Πρζιρόβσκι, Μπούστο, Πετράτσι, Ιωαννίδης, Μαχαίρας Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: