Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Αμβούργο έτοιμο για όλα...

Δυναμικά μπήκε στον δεύτερο γύρο της Bundesliga το Αμβούργο, αφού μετά τη νίκη επί της Σάλκε, επικράτησε και της Άιντραχτ με το ίδιο σκορ, 1-0. Ο Μλάντεν Πέτριτς αποδείχτηκε η χρυσή αλλαγή για τον Άρμιν Φε, καθώς πέτυχε το γκολ της νίκης στο 65ο λεπτό της αναμέτρησης κι έφερε την ομάδα του στην έκτη θέση με 30 βαθμούς. Αντίθετα η Άιντραχτ, που μετρά 0/2 στο 2011, έμεινε στους 26 βαθμούς. Ο Φάνης Γκέκας αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χωρίς να καταφέρει να βρει δίχτυα, ενώ Τζαβέλλας και Αμανατίδης ήταν εκτός αποστολής.

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

Παρασκευή 21/01 (21:30)

Αμβούργο-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-0
(65’ Πέτριτς)

Σάββατο 22/01 (16:30)

Μπάγερν Μονάχου-Καϊζερσλάουτερν
Ντόρτμουντ-Στουτγκάρδη
Μάιντς-Βόλφσμπουργκ
Φράιμπουργκ-Νυρεμβέργη
Ανόβερο-Σάλκε
Κολωνία-Βέρντερ Βρέμης (19:30)

Κυριακή 23/01

Γκλάντμπαχ-Λεβερκούζεν 16:30
Χόφενχαϊμ-Ζανκτ Πάουλι 18:30

Τα σχέδια του Χάβου ενόψει Ξάνθης

Τρεις ημέρες μετά το θετικό αποτέλεσμα που απέσπασε από τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης για το θεσμό του Κυπέλλου, ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα αντιμετωπίζοντας το Σάββατο την Ξάνθη στην Τούμπα.
Ο Μάκης Χάβος δεν έχει, η αλήθεια είναι ,πολλές επιλογές για την ενδεκάδα καθώς δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Γκαρσία, τον τραυματία Βιτόλο καθώς και τους Παπάζογλου, Κριστιάνο και Ελ Ζαρ οι οποίοι δεν συμπεριλαμβάνονται στα αγωνιστικά πλάνα του. Από τους δύο πρώτους μάλιστα έχει ζητηθεί να βρουν ομάδα ενώ με τον Ελ Ζαρ (ο οποίος συνεχίζει να επικαλείται τραυματισμό) έχουν αρχίσει συζητήσεις για τη λύση του συμβολαίου του.
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με 4-4-2 (αλλάζοντας το 4-2-3-1 των τελευταίων ματς) και η ενδεκάδα του θα απαρτίζεται από τους Χαλκιά, Σνάουτσνερ, Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Ιβιτς, Τσουκαλά, Φωτάκη, Βιερίνια, Σαλπιγγίδη και Μουσλίμοβιτς ή Αθανασιάδη. Οι δύο τελευταίοι δοκιμάστηκαν ως παρτενέρ του "Σάλπι" στις τελευταίες προπονήσεις και έχουν τις ίδιες πιθανότητες να ξεκινήσουν.
H αποστολή του ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Αθανασιάδης, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Σαλπιγγίδης, Τσουκαλάς, Φωτάκης, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Φιλομένο, Ιβιτς, Μουσλίμοβιτς, Λίνο, Σαβίνι, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια. Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή πραγματοποίησε την πρώτη προπόνησή του με τον ΠΑΟΚ ο Αλεχάντρο Αρίας. Ο 25χρονος Κολομβιανός είχε την πρώτη γνωριμία με τους νέους συμπαίκτες και το τεχνικό τιμ και στη συνέχεια συμμετείχε στο πρόγραμμα της προπόνησης. Λόγω του ότι προέρχεται από μεγάλη αγωνιστική αποχή (έχει να παίξει από τον Δεκέμβριο) ο Αρίας θα ακολουθήσει 10ήμερο πρόγραμμα προετοιμασίας.

Την… έκανε ο Μακ

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ περίμεναν πως ο Λαμόντ Μακ θα έδινε με την «Ένωση» ακόμα ένα παιχνίδι, αυτό κόντρα στον Ίκαρο Καλλιθέας το Σάββατο για την 14η αγωνιστική. Ωστόσο ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ επιφύλασσε δυσάρεστη έκπληξη στον Μηνά Γκέκο αναχωρώντας από την Ελλάδα την Παρασκευή!

Το ευχάριστο, για τον Έλληνα κόουτς είναι ότι είδε τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, Τζάρετ Χαρτ και ο Σαρόντ Κάρι, να συμμετέχουν κανονικά στην προετοιμασία και να υπολογίζονται για το ματς με τους νεοφώτιστους.

Φάτε μάτια... Καρντάσιαν!



Η Κιμ Καρντάσιαν έγινε γνωστή, όταν «διέρρευσε» video της ερωτικού περιεχομένου. Tώρα την χαίρεται ο Κρις Χάμφρις των Νετς κι από ό,τι φαίνεται... τρώει καλά.Η μία από τρεις αδερφές, η Κλόι, ηρέμησε και παντρεύτηκε τον Λαμάρ Όντομ των Λέικερς. Η άλλη, η Κιμ, παραμένει... πεταχτούλα. Ο νέος συντροφός της, πάντως, είναι κι αυτός NBAer.

«Ακουσες ή να ξαναφωνάξω;»

«Γκάζωσε» δια τηλεφώνου ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον Σοφοκλή Πιλάβιο, για τη διαιτησία του Τριτσώνη στο ντέρμπι Κυπέλλου εναντίον του ΠΑΟΚ!
«Ακουσες ή να ξαναφωνάξω;»
Ποιός είδε τον Μαρινάκη και δεν τον φοβήθηκε! Εξαλλος με την διαιτησία του Τριτσώνη και κατά την αποχώρησή του από το «Καραΐσκάκη» μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης επικοινώνησε με τον Σοφοκλή Πιλάβιο για να διαμαρτυρηθεί. Ο μεγαλομέτοχος των «ερυθρολεύκων» ήταν τόσο οργισμένος ώστε δεν συνειδητοποίησε ότι οι φωνές του προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ έγιναν αντιληπτές και από άλλους.

«Ηταν η τελευταία φορά που ανέχομαι τέτοια κατάσταση» φώναζε ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, ενώ φαίνεται ότι μετά και απ΄ αυτό το θερμό επεισόδιο οι σχέσεις των «ερυθρολεύκων» με την ΕΠΟ μπαίνουν πλέον σε άλλη βάση...
Πηγή: theplayer.gr

Τρελαμένος με τους Αρειανούς ο Μπομπαντίγια!

Ανυπόμονος για να ζήσει από κοντά την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του Άρη εμφανίστηκε το νέο απόκτημα του συλλόγου, Ραούλ Μαρσέλο Μπομπαντίγια, ο οποίος αναμένεται στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο για τις τελικές υπογραφές.
Ο Μπομπαντίγια στις πρώτες του δηλώσεις στην εκπομπή του SUPER 3 στον ΑΡΗΣ FM 92,8, τόνισε:
 «Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και ανυπομονώ να έρθω στη Θεσσαλονίκη και να νιώσω αυτή την “αγκαλιά”. Οι οπαδοί του ΑΡΗ έχουν “ζεστό αίμα” για την ομάδα, καθώς από όσο έχω ενημερωθεί μέσω διαδικτύου, δημιουργούν εκπληκτική ατμόσφαιρα στο Κλεάνθης Βικελίδης, ενώ ταξιδεύουν παντού για να συμπαρασταθούν στον Σύλλογο.
 Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν τη δική τους μπάντα, όπως συνηθίζεται στη Λατινική Αμερική και αυτό είναι κάτι που δίνει έξτρα ώθηση σε εμάς τους ποδοσφαιριστές», συνεχίζοντας για τα όσα τον ακολουθούν από μικρό:
 «Στο κορμί μου έχω τατουάζ με την εικόνα της μητέρας και του πατέρα μου, ακριβώς για τον λόγο ότι αποτελούν ό,τι πιο σημαντικό στη ζωή μου και είναι η αιτία που αγωνίζομαι επαγγελματικά στο ποδόσφαιρο.
 Είχαμε πολλές δυσκολίες στην οικογένειά μου όταν ήμουν μικρός και χαίρομαι που μαθαίνω ότι και οι οπαδοί μας γνωρίζουν να ανταπεξέρχονται στις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν.
 Αυτό σημαίνει να είσαι οπαδός, να ακολουθείς την ομάδα και να είσαι πάντα εκεί. Όπως με διαβεβαιώνετε από την πλευρά σας ότι θα είστε δίπλα σε μένα και τους συμπαίκτες μου, έτσι σας διαβεβαιώνω κι εγώ ότι θα κάνω τα πάντα για την ομάδα».

Ντέρμπι στις Σέρρες

Παιχνίδι υψίστης σημασίας χαρακτήρισε την αναμέτρηση της Κυριακής με τον Πανσερραϊκό για τη 19η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ ο Γιώργος Δώνης. Ο τεχνικός του Ατρόμητου τόνισε ότι οι δύο ομάδες βρίσκονται σε οριακό σημείο και έχουν μπροστά τους ένα μεγάλο ντέρμπι.

"Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι σε οριακό σημείο και για τις δύο ομάδες. Ο Πανσερραϊκός είναι μια ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο, που προσπαθεί να δημιουργήσει και πιστεύω ότι αδικείται από τη βαθμολογική του θέση. Για εμάς είναι το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι μέσα στην εβδομάδα και είναι πολύ σημαντικό για όλο το ρόστερ μας να είναι απόλυτα έτοιμο για την συνέχεια. Είναι ξεκάθαρο ότι και την Κυριακή, αλλά και σε όλα τα παιχνίδια πρέπει να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας", ήταν τα λόγια του Έλληνα προπονητή, ο οποίος θα ανακοινώσει την αποστολή για τις Σέρρες μετά την πρωινή προπόνηση του Σαββάτου.

Την Παρασκευή οι "κυανόλευκοι" συνέχισαν την προετοιμασία τους για το κρίσιμο ματς, με τέσσερις παίκτες να μη συμμετέχουν στον κανονικό ρυθμό. Οι Σαρμιέντο, Περόνε και Αναστασάκος έκαναν θεραπεία, αλλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρά, ενώ ο μόνος αμφίβολος για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό είναι ο Μιχαηλίδης, ο οποίος έκανε ελαφρύ τρέξιμο και αποχώρησε, αφού ταλαιπωρείται από μία ίωση.

Το πιθανότερο είναι ότι στην αποστολή θα συμπεριληφθούν και οι τρεις τερματοφύλακες της ομάδας και αν ο Μιχαηλίδης δεν μπορέσει να αγωνιστεί, τη θέση του θα πάρει ο Καραγκιολίδης, αφού ο Ιτάνζ δεν είναι ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας.

Με την τριάδα των «νέων» για τη νίκη

Χωρίς απουσίες και με τα τρία νέα μεταγραφικά αποκτήματα να συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή, ολοκλήρωσε την προετοιμασία της η Κέρκυρα για τον πολύ σημαντικό αγώνα με τη Λάρισα (Σάββατο 17:15).

Στην αποστολή συμπεριλήφθησαν οι τρεις νεαποκτηθέντες Ρίκα, Μαζνόφ και Μονιάκης, καθώς και οι τραυματίες Βενέτης και Μίχος. Οι δυο αμυντικοί ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν και ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, μπορεί να τους υπολογίζει ακόμη και για το αρχικό σχήμα. Μοναδικός απών θα είναι ο τιμωρημένος Παρασκευαϊδης.

Η αποστολή του Α.Ο. Κέρκυρα αποτελείται από 21 ποδοσφαιριστές:

Αποστολίδης, Στολτίδης, Λαμπρόπουλος, Βενέτης, Τσίγκας, Γιάντσης, Μαιστόροβιτς, Χάμπλ, Μακρής, Κωνσταντόπουλος, Ιωάννου Δημήτρης, Ιωάννου Ηλίας, Μίχος, Καλατζής, Κοντοδήμος, Επστάιν, Γκουστάβο, Φλάβιο, Ρίκα, Μάζνοφ, Μονιάκης.

Τα «βρόντηξε» ο Ζανέτι

Παρελθόν από τη διοίκηση του συλλόγου της Μπολόνια αποτελεί ο πρόεδρος, Μάσιμο Ζανέτι. Ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και το στόχο που είχε θέσει να βγάλει την ομάδα από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο μεγιστάνας του καφέ, αποχώρησε ύστερα από διαφωνία του με το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.

«Με μεγάλη λύπη μου σας πληροφορώ ότι αναγκάζομαι να παραιτηθώ από την προεδρία αυτού του ένδοξου συλλόγου». Η ιταλική ομάδα αντιμετώπιζε μεγάλα οικονομικά προβλήματα τον τελευταίο καιρό και της είχαν αφαιρεθεί και τρείς βαθμοί, λόγω αδυναμίας της να εξοφλήσει μισθούς και φόρους.

Η αποχώρηση του Ζανέτι οφείλεται κυρίως στη διαφωνία για την επιλογή του εκτελεστικού διευθυντή, όμως οι υπόλοιποι επιχειρηματίες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν την ομάδα.

Ντύνει στα «κίτρινα» τον Μπομπαντίγια!

Ο Ραούλ Μπομπαντίγια συμφώνησε με τον Άρη και έρχεται στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει συμβόλαιο με τους «κίτρινους», δανεικός για έξι μήνες από τη Γκλάντμπαχ.
Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν, η συμφωνία που αναμένεται να ανακοινωθεί από τον Άρη, θα κάνει λόγο για όψιον αγοράς για την οριστική του απόκτηση το καλοκαίρι. Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, ο 23χρονος φορ θα είναι αύριο στην Θεσσαλονίκη και θα περάσει τις τυπικές ιατρικές εξετάσεις. Με σημερινές του δηλώσεις μάλιστα στο «Μ», ο Μπομπαντίγια τονίζει ότι είναι απολύτως έτοιμος για να βοηθήσει και… μεθαύριο τον Άρη!
Η πορεία του:
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΟΜΑΔΑ ΒΑΣ ΑΛΛ ΤΕΡΜ
2006-2007 Κονκόρντια 25 3 18
2007-2008 Γρασχόπερς 33 – 18
2008-2009 Γρασχόπερς 14 – 8
2009-2010 Γκλάντμπαχ 25 5 4
2010-2011 Γκλάντμπαχ 8 6 3

Πώς θα πάρει η Μπολόνια το Βέλλιο; Παραίτηση προέδρου!

Νέα τροπή παίρνουν οι διοικητικές εξελίξεις στην Μπολόνια μετά την παραίτηση του πρόεδρου Μάσιμο Ζανέτι, ύστερα από τη διαφωνία του με το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο. Η ιταλική ομάδα αντιμετώπιζε μεγάλα οικονομικά προβλήματα τον τελευταίο καιρό και της είχαν αφαιρεθεί και τρείς βαθμοί, λόγω αδυναμίας της να εξοφλήσει μισθούς και φόρους.
Όλα αυτά έδειχναν να αλλάζουν με την έλευση του Ζανέτι, μεγιστάνα του καφέ, ο οποίος ως επικεφαλής ομίλου επιχειρηματιών ήρθε για να βγάλει την Μπολόνια από την δύσκολη θέση, στην οποία έχει περιέλθει.
Αλλά ο ίδιος ο Ζανέτι, μόλις ένα μήνα μετά την ανάλήψη των καθηκόντων του, δήλωσε: «Με μεγάλη λύπη μου σας πληροφορώ ότι αναγκάζομαι να παραιτηθώ από την προεδρία αυτού του ένδοξου συλλόγου».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο λόγος, για τον οποίο παραιτήθηκε ο Ζανέτι, είναι η διαφωνία στην επιλογή του εκτελεστικού διευθυντή και ότι οι υπόλοιποι επιχειρηματίες θα συνεχίσουν κανονικά να στηρίζουν οικονομικά τον σύλλογο.
Υπάρχει βέβαια το ενδιαφέρον της ιταλικής ομάδας για τον Βέλλιο του Ηρακλή και οι δηλώσεις του Γιάννη Τάκη, που φυσικά και θέλει να πουλήσει το νεαρό παίκτη, αλλά απ΄ ότι φαίνεται τώρα θα υπάρξει πρόβλημα στην ενδεχόμενη μεταγραφή.

Ο Άρης δήλωσε Τόμας αντί Ντάνστον στο πρωτάθλημα!

Με τον νεοαποκτηθέντα, Τζον Τόμας, δηλωμένο από σήμερα και στο πρωτάθλημα, θα προχωρήσει πλέον ο Αρης. Έμεινε εκτός πλάνων ο Ντάνστον, με τον οποίο έχει γίνει «μύλος» και ακόμη δεν έχει αποφασιστεί εάν ο Αμερικανός θα παίξει μόνο στην Ευρώπη ή θα μείνει ελεύθερος.
Ο Τόμας είναι στην αποστολή για τον αγώνα της Κυριακής στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό, ενώ έτοιμος είναι και ο Κώστας Χαραλαμπίδης, ο οποίος ξεπέρασε το διάστρεμμα.
Ο Νίκος Χατζηβρέττας μιλώντας για τον Άρη, τόνισε:
«Ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος αρχίζει για μας με ένα δύσκολο παιχνίδι, σε μια δύσκολη έδρα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ομάδα μας και το πώς θα παρουσιάσει σημάδια βελτίωσης. Έχουμε ακόμα ένα γύρο, ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε τις άσχημες ήττες που κάναμε, κυρίως στα δύο τελευταία παιχνίδια, για να βρεθούμε πιο κοντά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας»,

Πρώτη προπόνηση του Αρίας με τον ΠΑΟΚ-Η αποστολή.-

Ο Diego Alejandro Arias πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη προπόνηση με την ομάδα του ΠΑΟΚ. Ο 25χρονος Κολομβιανός είχε την πρώτη γνωριμία με τους νέους συμπαίκτες και το τεχνικό τιμ και στη συνέχεια συμμετείχε στο πρόγραμμα της προπόνησης, που ολοκληρώθηκε. Φυσικά στην αποστολή δεν συμμετέχει ο Κολομβιανός παίκτης, που είναι ανέτοιμος.
Η αποστολή του ΠΑΟΚ για τον αυριανό αγώνα με την Ξάνθη, αποτελείται από τους εξής: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Αθανασιάδης, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Σαλπιγγίδης, Τσουκαλάς, Φωτάκης, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Φιλομένο, Ιβιτς, Μουσλίμοβιτς, Λίνο, Σαβίνι, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια.
-Εκτός των τραυματιών Βιτόλο και Ελ Ζαρ και του τιμωρημένου Γκαρσία, έμειναν έξω και οι Κριστιάνο, Παπάζογλου, Σακελλαρίου.

Επιστροφή με ντέρμπι

Σε πλήρη αγωνιστική δράση επιστρέφει το πρωτάθλημα Βελγίου, μετά τη χειμερινή διακοπή και τις αγωνιστικές με τα πολλά αναβληθέντα παιχνίδια, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Στην 23η αγωνιστική ξεχωρίζει το πολύ σημαντικό παιχνίδι της πρωτοπόρου Άντερλεχτ με τη Σταντάρ Λιέγης, με τους πρωταθλητές να ψάχνουν νίκη εκδίκηση για την ήττα του πρώτου γύρου με σκορ 5-1. Η Γκενκ φιλοξενεί την Κόρτραϊκ και η Γάνδη τη Λόκερεν με στόχο να διατηρηθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ούπεν-Κλαμπ Μπριζ

Μετά το μεσοβδόμαδο εξ αναβολής παιχνίδι για την 15η αγωνιστική και την ήττα από τη Μαλίν, η Ούπεν έχει μια ακόμα δύσκολη αποστολή, αφού υποδέχεται την Κλαμπ Μπριζ. Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από δυο σερί νίκες στο φινάλε του 2010 και βρίσκονται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Ο προπονητής Κόστερ, έχει δεχθεί έντονη κριτική και αν η Μπριζ δεν πάρει τη νίκη είναι πολύ πιθανόν να αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας.

Βέστερλο-Σιντ Τρούιντεν

Οι γηπεδούχοι έχουν προβληματίσει με την παρουσία τους μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, όμως στο κύπελλο έχουν ήδη προκριθεί στην προημιτελική φάση και ελπίζουν ότι από εκεί μπορεί να φτάσουν στην ευρωπαϊκή έξοδο. Η Σιντ Τρούιντεν βρίσκεται πέντε βαθμούς πίσω, όμως οι εκτός έδρας επιδόσεις της δεν αφήνουν και μεγάλη αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα. Ο απολογισμός της είναι μια νίκη, δυο ισοπαλίες και εφτά ήττες, με παθητικό 23 τέρματα.

Γκενκ-Κόρτραϊκ

Η ομάδα που διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, με 53 γκολ στο ενεργητικό της θέλει μόνο νίκη, ώστε να διατηρηθεί σε απόσταση αναπνοής από την πρωτοπόρο Άντερλεχτ. Η Κόρτραϊκ, προέρχεται από την μεσοβδόμαδη ισοπαλία με την Λόκερεν και παρέμεινε στην όγδοη θέση. Η Γκενκ στην «Κρίσταλ Αρένα» μετράει οχτώ νίκες, δυο ήττες και αυτό είναι το μεγάλο της όπλο για να συνεχίσει να διεκδικεί τον τίτλο.

Γκέρμιναλ-Ζούλτε Βάρεγκεμ

Μόλις τρεις βαθμούς απέχει από την επικίνδυνη ζώνη, η Γκέρμιναλ και δεν έχει περιθώριο για νέες απώλειες. Οι φιλοξενούμενοι παρουσιάζονται αρκετά δυνατοί και έχουν στόχο την είσοδο στην εξάδα, από την οποία απέχουν πέντε βαθμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι δεν έχουν σκοράρει στην έδρα τους από τον Οκτώβριο.

Σαρλερουά-Μαλίν

Μια ακόμα εύκολη αποστολή αναμένεται να έχει η Μαλίν, η οποία αντιμετωπίζει την ουραγό της βαθμολογίας Σαρλερουά. Η μεσοβδόμαδη νίκη στην έδρα της Ούπεν έχει δώσει αέρα στη Μαλίν, η οποία έχοντας και πέντε αγώνες λιγότερους μπορεί να βλέπει την εξάδα. Οι γηπεδούχοι έχουν μόλις μια νίκη σε 21 αγώνες μέχρι στιγμής και είναι φαβορί για τον υποβιβασμό.

Σερκλ Μπριζ-Λιρς

Με νίκες έκλεισαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για το 2010 και οι δυο ομάδες. Η Σερκλ Μπριζ δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και θα παραταχθεί με το καλύτερο δυνατό σχήμα. Από την άλλη μεριά για τη Λιρς κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα είναι τελικός και ότι μπορέσει να μαζέψει σε κάθε αγωνιστική θα την φέρει πιο κοντά στο στόχο της παραμονής.

Άντερλεχτ-Σταντάρ Λιέγης

Η πρωτοπόρος και πρωταθλήτρια Άντερλεχτ φιλοξενεί την Στανταρ Λιέγης και ψάχνει όχι μόνο νίκη αλλά και μεγάλο σκορ για να σβήσει την ντροπιαστική ήττα με σκορ 5-1 του πρώτου γύρου. Η προϊστορία είναι σίγουρα στο πλευρό της, αφού την τελευταία δεκαετία μετράει πέντε νίκες, μια ήττα, ενώ τέσσερις αγώνες δεν έχουν αναδείξει νικητή. Έχει συμπληρώσει 11 αγωνιστικές χωρίς ήττα και έχει δείξει ότι και φέτος πολύ δύσκολα θα χάσει τον τίτλο.

Γάνδη-Λόκερεν

Την 23η αγωνιστική ολοκληρώνει το παιχνίδι στο «Ζουλ Ότεν». Η Γάνδη βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας γεγονός που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στις εντός έδρας επιδόσεις. Εφτά νίκες, μια ισοπαλία και τρεις ήττες για τα «βουβάλια», με το στόχο της τριάδας να είναι εφικτός. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στην πέμπτη θέση και μόνο εύκολος αντίπαλος δεν μπορούν να θεωρηθούν αφού αγνοούν την ήττα εδώ και 13 αγώνες.

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

Παρασκευή 21/01 (21:30)

Ούπεν-Κλαμπ Μπριζ

Σάββατο 22/01 (21:00)

Βέστερλο-Σιντ Τρούιντεν

Γκενκ-Κορτράικ

Γκέρμιναλ-Ζούλτε Βάρεγκεμ

Σαρλερουά-Μαλίν

Σερκλ Μπριζ-Λιρς

Κυριακή 23/01 (21:30)

Άντερλεχτ-Σταντάρ Λιέγης (19:00)

Γάνδη-Λόκερεν

Στα "ερυθρόλευκα" ο Τζιμπούρ!

Τελικά για ακόμα μία φορά αποδείχθηκε ότι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Η έντονη φημολογία που είχε ξεσπάσει από το βράδυ της Πέμπτης αναφορικά με το μέλλον του Ράφικ Τζιμπούρ, αποδείχθηκε ότι είχε βάση.

Την Παρασκευή, ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός, ο οποίος πρόσφατα έλυσε κοινή συναινέσει τη συνεργασία του με την ΑΕΚ, τα βρήκε σε όλα με τους "ερυθρόλευκους", στους οποίους θα συνεχίσει την καριέρα του τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 26χρονος φορ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 6 μήνες με προοπτική ανανέωσης για δύο ακόμα χρόνια. Μάλιστα φημολογείται πως υπήρξε και επαφή του πρώην παίκτη της ΑΕΚ και με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, προκειμένου να καμφθούν οι αντιρρήσεις που είχε, εξαιτίας του εκρηκτικού χαρακτήρα του "τρομοκράτη".

Χατζηβρέττας: «Δύσκολο παιχνίδι, σε δύσκολη έδρα»

Δύσκολη χαρακτήρισε την αναμέτρηση της Κυριακής (12:30) με τον Ολυμπιακό, στο ΣΕΦ, ο αρχηγός του Άρη, Νίκος Χατζηβρέττας. Ο γκαρντ των «κίτρινων» μίλησε για το επικείμενο παιχνίδι τονίζοντας ότι αυτό που ενδιαφέρει του παίκτες του Σαρόν Ντρούκερ είναι να παρουσιαστούν βελτιωμένοι. Ο 34χρονος παίκτης αναφέρθηκε επίσης στη συνέχεια του πρωταθλήματος, στην εικόνα της ομάδας, αλλά και στο νέο μεταγραφικό απόκτημα Τζον Τόμας.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Χατζηβρέττας:

Για το ματς στο ΣΕΦ

«Ξεκινάει ο δεύτερος γύρος του Πρωταθλήματος ο οποίος αρχίζει με ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς σε μια δύσκολη έδρα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η δική μας ομάδα και το πώς αυτή θα παρουσιάσει σημάδια βελτίωσης. Έχουμε ακόμα ένα γύρο ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε τις άσχημες ήττες (κυρίως στα δυο τελευταία παιχνίδια) για να βρεθούμε πιο κοντά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας».

Για το κακό αποτέλεσμα των «ερυθρόλευκων» στην Euroleague

«Όταν μια ομάδα προέρχεται από άσχημα αποτελέσματα θέλει να αποδείξει ότι είναι σε καλή κατάσταση. Και νικηφόρο να ήταν το αποτέλεσμα για εμάς δεν παύει να είναι ένας δύσκολος αγώνας».

Για την αγωνιστική εικόνα του Άρη

«Εάν δεν είχαμε κάνει κάποιες ήττες θα ήμασταν σε πολύ καλό σημείο τώρα. Παρόλα αυτά, όπως προανέφερα, θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τα στραβοπατήματα. Δεν είμαστε έως αυτή τη στιγμή σταθερή ομάδα , δεν έχουμε σταθερή απόδοση και αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και ήρεμοι για να πετύχουμε όσα θέλουμε».

Για το νέο μεταγραφικό απόκτημα, Τζον Τόμας

«Είναι ένας πολύ έμπειρος παίκτης και πιστεύω θα μας βοηθήσει πολύ. Χρειαζόμαστε τη δύναμη του και είμαι σίγουρος ότι θα μας ενισχύσει».

Τη «γλίτωσε» ο Ράφαελ

Με χρηματικό πρόστιμο και επίπληξη τιμώρησε τον Ράφαελ η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για τη συμπεριφορά του αμυντικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατά την αποβολή του στον αγώνα με την Τότεναμ.

Ο 20χρονος μπακ είχε διαμαρτυρηθεί έντονα όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και κλώτσησε δημοσιογραφικό υλικό κατά την αποχώρησή του στα αποδυτήρια.

Η Ομοσπονδία τον κάλεσε σε απολογία με τον μπακ των «κόκκινων διαβόλων» να παραδέχεται εγγράφως το λάθος του.
Τελικά του επιδικάστηκε το ποσό των 8.000 λιρών και του έγινε επίσημη επίπληξη για αγωνιστικές κυρώσεις την επόμενη φορά που θα επαναληφθεί αντίστοιχη συμπεριφορά.

Μιχαλήτσος: «Ώρα για πράξεις»

Έτοιμος να φέρει εις πέρας την αποστολή που του ανατέθηκε είναι ο Γιάννης Μιχαλήτσος, ο οποίος μετά την αποχώρηση του Έκτορ Κούπερ ανέλαβε -προσωρινά- την τεχνική ηγεσία του Άρη και θα καθίσει στον πάγκο της ομάδας στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη στην Κρήτη. «Δεν είναι ώρα για λόγια, αλλά για πράξεις», το μήνυμά του στο www.arisfc.gr

Αναλυτικά:

«Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ την διοίκηση της ομάδας για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, πόσο μάλλον όταν θα κοουτσάρω την ομάδα την Κυριακή μετά από την αποχώρηση ενός μεγάλου προπονητή όπως ο Έκτορ Κούπερ. Δεν είναι ώρα για λόγια, αλλά για πράξεις. Κι η μόνη πράξη που σκεφτόμαστε μαζί με τους παίκτες, για την Κυριακή είναι-παρά τα προβλήματα που έχουμε- να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Αυτός είναι ο μοναδικός στόχος μας και για αυτό θα παλέψουμε στο γήπεδο».

Δύο «πονοκέφαλοι» για Αντσελότι

Μέχρι την τελευταία στιγμή θα πρέπει να περιμένει ο Κάρλο Αντσελότι για να δει αν θα έχει στη διάθεση του τους Τζον Τέρι και Φρανκ Λάμπαρντ στον εκτός έδρας αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ κόντρα στην Μπόλτον τη Δευτέρα.

Ο Λάμπαρντ παλεύει να ξεπεράσει έναν τραυματισμό του στη γάμπα που προέκυψε στην προπόνηση της Δευτέρας και ο Τέρι ταλαιπωρείται από το χρόνιο πρόβλημά του στη μέση. Οι δύο παίκτες είναι αμφίβολοι και ο Ιταλός προπονητής προβληματίζεται έντονα.

Η Μπόλτον άλλωστε έχει από τις δυνατές έδρες του πρωταθλήματος με μόλις μία ήττα σε 11 παιχνίδια και η Τσέλσι αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες μακριά από το «Στάμφορντ Μπριτζ» με 5 ήττες σε 11 ματς.

Ο... Βασιλιάς της Τούμπας

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια τείνει να εξελιχθεί στον νέο ηγέτη του ΠΑΟΚ, αφού τα γκολ του έχουν δώσει σημαντικούς βαθμούς στο πρωτάθλημα, πρόκριση στην Ευρώπη και προβάδισμα στο Κύπελλο Ελλάδας. Το sport24.gr θυμάται πως ξεκίνησε και που βρίσκεται σήμερα
Το πιο σημαντικό πράγμα για έναν ποδοσφαιριστή που ξεκινάει την καριέρα του σε μία ομάδα είναι ένα. Να έχει εξέλιξη μέσα από τους αγώνες της ομάδας και να μπορέσει να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της βασικής ενδεκάδας.

Βλέποντας την καριέρα του Βιεϊρίνια στην Ελλάδα από το ξεκίνημα του στον ΠΑΟΚ μέχρι και σήμερα, το συμπέρασμα είναι ένα. Ο Πορτογάλος άσος είναι ένα από τα καλύτερα ποδοσφαιρικά προϊόντα που έχουν έρθει ποτέ στη χώρα μας.
Πως βρέθηκε ο Βιεϊρίνια στον Δικέφαλο του Βορρά; Ο Φερνάντο Σάντος τον έφερε από την Πόρτο, εκμεταλλευόμενος τις καλές σχέσεις που έχει με την διοίκηση της ομάδας, με την μορφή δανεισμού και ο Πορτογάλος άσος με το καλημέρα έδειξε πως άξιζε τα χρήματα που δαπανήθηκαν στο τέλος της σεζόν.

Βέβαια η πρώτη του σεζόν δεν ήταν ονειρεμένη, αφού είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, ενώ το μεγαλύτερο του πρόβλημα ήταν το τελείωμα των φάσεων. Το ταλέντο του όμως έκανε "μπαμ" και έτσι ο Θοδωρής Ζαγοράκης αποφάσισε να επενδύσει στον νεαρό άσο.

Συνολικά τη σεζόν 2008-2009 ο Βιεϊρίνια είχε 21 συμμετοχές και ένα γκολ στο ματς με την ΑΕΚ στον Τούμπα (3-1 για τον ΠΑΟΚ).

Βελτίωση στο κατακόρυφο

Από την επόμενη σεζόν κιόλας ο (τότε) 23χρονος ποδοσφαιριστής άρχισε να δείχνει σημάδια βελτίωσης στο παιχνίδι του. Καταρχάς συμμετείχε στην επιθετική ανάπτυξη του ΠΑΟΚ, σκόραρε πιο συχνά, ενώ έκανε ένα καλό δίδυμο με τον Μουσλίμοβιτς.

Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι ότι μπήκε στο πετσί της ομάδας. Άρχισε να γίνεται ένα με την ομάδα και την νοοτροπία της, γεγονός που τον βοήθησε στο να εξελιχθεί. Η παρουσία του Φερνάντο Σάντος επίσης έπαιξε μεγάλο ρόλο, αφού δούλεψε πολύ με τον Βιεϊρίνια και αυτός από την πλευρά του δούλεψε πολύ σε ατομικό επίπεδο.
Ηγέτης...

Τι άλλαξε φέτος στον Βιεϊρίνια σε σχέση με την περσινή σεζόν; Ο Πορτογάλος έχει την φυσική εξέλιξη που περιμένουν όλοι. Βλέποντας πως ο Ίβιτς και ο Γκαρσία έχουν αρχίσει και μεγαλώνουν, άρχισε να παίρνει επάνω του τα παιχνίδια και με κρίσιμα γκολ χάρισε σημαντικές νίκες.

Συγκεκριμένα έχει σκοράρει γκολ στο ματς με την ΑΕΚ (2-1 γκολ στο 88'), στο ματς με τον Ηρακλή (1-0), γκολ με την Φενέρμπαχτσε και την Βιγιαρέαλ για την Ευρώπη (1-0 έληξαν και τα δυο), όπως και στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό την Τετάρτη.
Φέτος λοιπόν ο Αντελίνο Βιεϊρίνια δείχνει πιο ώριμος από ποτέ. Δείχνει να έχει αντιληφθεί τον ρόλο του μέσα στην ομάδα και έχει αποδεχθεί να ηγηθεί του ΠΑΟΚ στα δύσκολα. Το κακό για τον Δικέφαλο όμως είναι πως την εξέλιξη του έχουν εντοπίσει και αρκετές ομάδες του εξωτερικού.

Το αν θα αποφασίσει γίνει σύμβολο του ΠΑΟΚ ή θα αποχωρήσει το καλοκαίρι είναι πλέον στο δικό του χέρι, γιατί για την αξία του είναι βέβαιο πως σε λίγους μήνες οι προτάσεις θα πέσουν βροχή...Πηγη sport24
 

«Δεν κάνουμε ομάδα με δανεικούς»

Ο Μανόλο Χιμένεθ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόκτηση του Μίτσελ, λέγοντας πως η AEK δεν φτιάχνει ομάδα με δανεικούς αλλά αντίθετα με παίκτες που έχουν φιλοδοξίες. Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ισπανός:

Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου:

«Δεν είναι εύκολο το παιχνίδι. Ο αντίπαλος έχει καλές τοποθετήσεις. Βρίσκεται σε καλή κατάσταση και έχει και μία μέρα παραπάνω ξεκούραση από εμάς. Πρέπει να ξέρουμε τι θέλουμε πριν το παιχνίδι. Θέλω να έχουμε την ίδια συμπεριφορά αγωνιστική και να γίνουμε τόσο αποτελεσματικοί όσο στα προηγούμενα τρία παιχνίδια».

Για τη απόκτηση Μίτσελ:

«Βεβαίως νιώθω ικανοποίηση. Αξιολογήθηκε θετικά απ' όλους εμάς. Πολύ μεγάλη δουλειά που έκαναν οι κ.κ. Αδαμίδης και Γκρέταρσον. Γνωρίζω ότι υπήρχαν δύο ομάδες από την Ισπανία πως τον ήθελαν. Ο ίδιος είχε ξεκάθαρη άποψη ότι ήθελε να δουλέψει για μας, ακόμη και με απώλεια χρημάτων γι' αυτών. Είναι δύσκολο να αποκτήσεις παίκτες τον Γενάρη. Υπάρχουν κάποιοι που παίζουν βασικοί στις ομάδες τους. Το μόνο που επιθυμώ από αυτόν είναι να κάνει ό,τι έκανε στη Σπόρτινγκ Χιχόν. Εκεί ήταν σπουδαίος παίκτης. Εχει διάθεση και όρεξη. Θέλω να πάρει γρήγορο ρυθμό παιχνιδιού και με αυτό τον τρόπο να μας βοηθήσει άμεσα, γιατί έχουμε παίκτες που έχουν παίξει πολλά συνεχόμενα παιχνίδια. Αυτό που μου αρέσει είναι η δουλειά που γίνεται καθημερινά εδώ. Αλλά κάνοντας μία ειλικρινή ανάλυση με τους Αδαμίδη και Γκρέταρσον, συζητήσαμε και είπαμε ότι αν έρθει κάποιος θα είναι νεαρός ποδοσφαιριστής ή δανεικός με οψιόν αγοράς. Δεν θα κάνουμε μία ομάδα με δανεικούς παίκτες για τρεις μήνες. Ο Μίτσελ έχει μπροστά του να δείξει την ποιότητά του.

Έχει μείνει εκτός δράση για κάποιο διάστημα, αλλά αν καταφέρει να δείξει την ποιότητά του όπως ξέρω εγώ θα έχουμε έναν καλό μελλοντικό ποδοσφαιριστή. Έρχεται από ένα σκληρό πρωτάθλημα, που γίνονται πολύ καλές προπονήσεις. Αν είναι καλά θα μπορεί να βοηθήσει άμεσα. Αν δεν είναι καλά δεν θα βιαστούμε. Ήταν μία ενδιαφέρουσα μεταγραφή, από πλευράς Γκρέταρσον και διοίκησης. Θα προσπαθήσουμε να τον φέρουμε στα επίπεδα που πρέπει να είναι. Θα βοηθήσει».

Για άλλες μεταγραφές:

«Πάντα είμαστε ανοικτοί να έρθει κάποιος παίκτης. Αλλά όπως σας είπα να είναι μικροί σε ηλικία με μέλλον. Αν είναι δανεικοί απλώς, δεν ενδιαφερόμαστε».

Για τον Γεωργιάδη:

«Ο Γεωργιάδης είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής. Ανήκει στον Πανσερραϊκό. Από τότε που δείξαμε ενδιαφέρον, ενδιαφέρονται τώρα και οι άλλοι».

Για τις θέσεις που χρειάζεται η ομάδα ενίσχυση;

«Δεν μπορώ να γίνω πιο συγκεκριμένος για θέσεις. Είμαι ένας προπονητής, όχι μόνο να βγάζω ενδεκάδα. Έχω λίγους επιθετικούς. Μ' αρέσουν οι προπονητές που δουλεύουν και πετυχαίνουν με ό,τι υλικό έχουν. Έχω πει ότι θα προσαρμόζομαι στις συνθήκες, γιατί έχω πει ότι οι ποδοσφαιριστές που θα ήθελα να είχα στην πραγματικότητα δεν μπορούν να έρθουν στην AEK».

Για τον Φιόλουσον;

«Εχω ενθουσιασμό για το συγκεκριμένο παίκτη. Νέος, με καλό μέλλον και με καλά οικονομικά δεδομένα. Έχω ξαναπεί όμως ότι η AEK είναι πάνω απ' όλους μας. Δίνω συγχαρητήρια στον πρόεδρο και τη διοίκηση για την προσπάθειά τους. Ο συγκεκριμένος έχει κάποια προσωπικά προβλήματα. Είναι πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν στον οποιονδήποτε. Ακόμη κι αν υπήρχε συμφωνία, κοιτάμε πρώτα τον άνθρωπο και μετά τον αθλητή. Αυτό μας κάνει ακόμη μεγαλύτερους. Ακόμη κι αν μας αποδυναμώνει αγωνιστικά».

Για τους υπάρχοντες παίκτες (Μανωλά, Δέλλα, Λυμπερόπουλο) και το μέλλον τους;

«Με γεμίζει περηφάνια να ενδιαφέρονται ομάδες για παίκτες, όπως για τον Μανωλά και κάποιους άλλους. Αυτό συμβαίνει επειδή κάνουμε καλή δουλειά. Θα γίνει ό,τι είναι να γίνει. Ο παίκτης έχει βελτιωθεί πολύ. Ο Δέλλας ήρθε εδώ για να παίξει 15 παιχνίδια. Χάρη στον επαγγελματισμό του και καλή δουλειά κάνει ότι... 25άρης. Κοιτάμε το παρόν και χτίζουμε το μέλλον. Θέλω τον Δέλλα μαζί μου. Θέλω τον Μανωλά. Θα γίνει όμως ό,τι είναι να γίνει γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αν βοηθήσει οικονομικά...»

Για το θέμα των πωλήσεων και το χτίσιμο της ομάδας;

«Βεβαίως και είμαι ενημερωμένος. Αν δεν ήξερα τι γίνεται θα ήμουν... κομπάρσος. Ήξερα τι ήθελα. Ξέρω πολύ καλά τι μπορούμε και τι κάνουμε σαν ομάδα. Βεβαίως σαν φιλοσοφία ξεκινά να κάνουμε μία πιο νέα ομάδα, υπολογίζοντας πάντα τους τρεις αρχηγούς μας. Να δώσουμε μία δυναμική στα νέα παιδιά. Η όλη δουλειά είναι να αλλάξουμε την εικόνα της ομάδας. Να κάνουμε μία ομάδα φιλόδοξη, όπως έχουμε δείξει ότι είμαστε. Δεν μας αρκεί να γίνεται μόνο σε κάποια παιχνίδια, αλλά να έχουμε σταθερότητα. Έχουμε βελτιωθεί σε πολλά πράγματα, αλλά έχουμε ακόμη δρόμο».

Για τον κόσμο της AEK;

«Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Τον έχουμε ανάγκη. Τον θέλουμε στο γήπεδο. Ελπίζουμε να είναι κοντά μας στα επόμενα παιχνίδια».

Με προβλήματα στην Τούμπα

Με αρκετές απουσίες ταξίδεψε η Ξάνθη στην Θεσσαλονίκη για το ματς με τον ΠΑΟΚ.

Ο τεχνικός της ακριτικής ομάδας, Νίκος Παπαδόπουλος, άφησε εκτός αποστολής τον Σωτήρη Λυμπερόπουλο, ο οποίος είναι τραυματίας και συνεχίζει την θεραπεία του, αλλά και τον Τζορτζ Μπόατεγκ που είναι τιμωρημένος και πρέπει να εκτίσει την ποινή του. Παράλληλα δεν υπολογίζει και στους Σάντος Γκλέισον, Ζεάν Καριόκα, Μάριαν Αλτιπαρμακόφσκι. Φυσικά εκτός πλάνων έμεινε και ο Βλάσσης Καζάκης που πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση την Παρασκευή το πρωί. Οι Μιχάλης Ζαρόπουλος, Παύλος Καθάριος και Νίκος Τσουμάνης θα αγωνιστούν με την ομάδα των Νέων. Στο μεταξύ, η φιλική αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας που ήταν προγραμματισμένη για την Δευτέρα το μεσημέρι ματαιώθηκε και η Ξάνθη στις 15:00 την ίδια μέρα θα αντιμετωπίσει τους Πόντιους Ευμοίρου.
 

Πήρε και Γραμόζη η Κέρκυρα

Παίκτης της Κέρκυρας είναι από την Παρασκευή ο Δημήτρης Γραμόζης.
 
Ο ομογενής μέσος, ο οποίος θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να παίξει σε δεύτερη ομάδα μετά τον Εργοτέλη, έκανε μάλιστα προπόνηση την Παρασκευή και το μόνο που απομένει είναι να υπογράψει το συμβόλαιό του και να ανακοινωθεί από την ΠΑΕ.
Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς συνεχίζει την προετοιμασία της ομάδας του για την αναμέτρηση με την Λάρισα, στην οποία η Κέρκυρα θέλει την νίκη προκειμένου να επιστρέψει στις επιτυχίες στο πρωτάθλημα και να διατηρήσει την απόστασή της από την επικίνδυνη ζώνη.

ΜακΛις: «Μπορεί αήττητη η Γιουνάιτεντ»

Γιατί να μην τερματίσει αήττητη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ αναρωτιέται ο Άλεξ ΜακΛις, στο περιθώριο του αγώνα της Μπέρμιγχαμ στο ''Ολντ Τράφορντ'' την τρέχουσα αγωνιστική. Θέτει τους «κόκκινους διαβόλους» στην πολ ποζίσιον για το πρωτάθλημα και τονίζει ότι δυστυχώς την πετυχαίνουν σε καλή φόρμα.

«Είναι απίστευτο που έχουν φτάσει ως εδώ αήττητοι και η απόδοσή τους τον τελευταίο καιρό είναι πολύ καλή. Πιστεύω ότι θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο», τονίζει ο ΜακΛις που σε ερώτηση αν μπορούν πράγματι να φτάσουν στο τέλος της σεζόν χωρίς ήττα, δεν το σκέφτηκε και πολύ: «Φυσικά και μπορούν. Θα είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα».

Όσο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο τεχνικός της Μπέρμιγχαμ πιστεύει ότι οι πιθανότητες είναι από την πλευρά των «κόκκινων διαβόλων»: «Η Γιουνάιτεντ έχει πολύ μεγάλη εμπειρία και ειδικότερα δεν υπάρχει πιο έμπειρος τεχνικός από τον Σερ Άλεξ, όταν πρόκειται για μάχη τίτλου».

Αρης-Στην Ισπανία στέλνουν Σέρχι

Η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης μπορεί να μην έχει ανακοινώσει ακόμη τον διάδοχο του Έκτορ Ραούλ Κούπερ παρόλα αυτά στην Ισπανία μιλούν για συμφωνία με τον Σέρχι Μπαρχουάν.
Τον 39χρονο τεχνικό των τμημάτων υποδομής της Μπαρτσελόνα και άλλοτε επί δεκαετίας (1993-2002) ποδοσφαιριστή της ομάδας θεωρώντας μάλιστα πως όλα έχουν τελειώσει.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως το είναι το μόνο όνομα που έχει δει ήδη το φως της δημοσιότητας αφού κάτι ανάλογο έχει ήδη συμβεί σήμερα με τους Ούγκο Σάντσες και Λόπεθ Κάρο ακολουθώντας αυτό του Λίγιο που έκανε την εμφάνισή του σχεδόν αμέσως Ωστόσο η περίπτωση του Σέρχι Μπαρχουάν Εσκλούσα όπως είναι το πλήρες όνομά του ή πιο γνωστού ως Σέρχι φαίνεται και να ταιριάζει με το ότι η αρχική φημολογία περί του διαδόχου του Κούπερ έκανε λόγο πως αυτός θα ήταν Ισπανός.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΠΑΕ Άρης και με τις ευλογίες του Μανέλ Φερέρ φαίνεται να έχει έρθει σε συμφωνία με τον πρώην αριστερό μπακ της Μπαρτσελόνα που θεωρείται την στιγμή αυτή ως ένας από τους πιο ταλαντούχους της «φουρνιάς» του.

Για τον λόγο αυτό και οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τις ικανότητες του Σέρχι αλλά και τις προοπτικές εξέλιξης του.

Ο 39χρονος τεχνικός χαρακτηρίζεται ως «παιδί των Καταλανών» κι αυτό γιατί προήλθε από τα «φυτώρια» του συλλόγου και στην συνέχεια υπερασπίστηκε την φανέλα της Μπαρτσελόνα για την δεκαετία 1993-2002, μετά από μία αγωνιστική περίοδο όπου ήταν μέλος της Μπαρτσελόνα Β'. Και ακολούθως για τρία χρόνια που ήταν και τα τελευταία της ποδοσφαιρικής του καριέρας αγωνίστηκε στην Ατλέτικο Μαδρίτης (2002-2005).

Ο Σέρχι από το 2009 εργάζεται στις ακαδημίες των «μπλαουγκράνα» έχοντας ικανοποιήσει απόλυτα στο έργο της εύρεσης ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, τεχνικής βελτίωσης και τακτικής προσαρμογής τους και για αυτό οι ιθύνοντες της Μπαρτσελόνα φροντίζουν όποτε μπορούνε να προωθούν το όνομα.

Κάπως έτσι φέρεται να προκύπτει την στιγμή αυτή από την Ισπανία και από κύκλους του 39χρονου προπονητή η συμφωνία του με τον Άρη σε μία λογική ανάλογη με αυτή του παρελθόντος με τον Γκιγιέρμο Όγιος που είχε την ίδια θέση με τον Σέρχι στην Μπαρτσελόνα.

Από εκεί και πέρα το όνομα του 53χρονου Μεξικανού Ούγκο Σάντσες έχει προταθεί στην ΠΑΕ Άρης, με τελευταίο του σταθμό την Αλμερία ενώ ως ποδοσφαιριστής είχε κάνει μεγάλη καριέρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, όπως και το όνομα του πρώην προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης, ο 48χρονος Κάρο Λόπεθ.

Υπέρ της Τότεναμ ο Πελέ

Θέση στο ζήτημα της διαχείρισης του Ολυμπιακού Σταδίου του Λονδίνου μετά τους Αγώνες του 2012 πήρε ο Πελέ και ανάμεσα σε Τότεναμ και Γουέστ Χαμ επέλεξε την πρώτη. Ο λόγος είναι η απόφαση των «σπιρουνιών» σε περίπτωση που γίνει δική τους έδρα να αφαιρέσουν το ταρτάν του στίβου και να φέρουν πιο κοντά τις κερκίδες.

Τα «σφυριά» από την άλλη δεν θέλουν να πάνε αντίθετα με τη νομοθεσία που ορίζει ρητά ότι ο τάπητας δεν πρέπει να αφαιρεθεί. Από την άλλη η Τότεναμ πιστεύει ότι μπορεί να βρει κάποιο παραθυράκι και ο Πελέ με γραπτή του δήλωση στο «Sky Sports» τάσσεται στο πλευρό της:

«Πραγματικά δεν το καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να παίξουν με ταρτάν γύρω από το γήπεδο. Δεν θα αρέσει ούτε στους ποδοσφαιριστές αυτό. Είναι ωραίο να νιώθεις το πάθος και την ένταση από τις κερκίδες. Τα καλύτερα γήπεδα είναι πάντα αυτά με την εξέδρα δίπλα στον αγωνιστικό χώρο».

Επιβεβαιώνει για Σουάρες η Λίβερπουλ

Το ενδιαφέρον της Λίβερπουλ για τον Λουίς Σουάρες του Άγιαξ και τον Άσλεϊ Γιανγκ της Άστον Βίλα επιβεβαίωσε ο διευθυντής μεταγραφικού σχεδιασμού των «κόκκινων», Ντάμιεν Κόμολι, καθησυχάζοντας , ταυτόχρονα, τους φιλάθλους, καθώς αρνήθηκε ότι υπάρχει κρίση στις τάξεις της ομάδας.

Όσον αφορά τον Ουρουγουανό επιθετικό, ο Κόμολι τόνισε ότι στο πρόσωπό του οι ιθύνοντες της Λίβερπουλ βρίσκουν την ταυτότητα που λείπει από τη γραμμή κρούσης, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις με τον «Αίαντα».

Επιπλέον, οι «κόκκινοι» του Μέρσεισαϊντ θα «μονομαχήσουν» με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Τότεναμ για την υπογραφή του Άσλεϊ Γιανγκ, παρόλο που οι «χωριάτες» δεν φαίνονται διατεθειμένοι να τον παραχωρήσουν.

Τέλος, για τις αιτίες της αγωνιστικής κοιλιάς που εμφανίζει η Λίβερπουλ, ο Κόμολι αρνήθηκε πως υπάρχει κρίση αλλά έλλειψη εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της ομάδας, ενώ οι τραυματισμοί ποδοσφαιριστών μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο αποτελούν τον κυριότερο λόγο για τα ανεπιτυχή αποτελέσματα των «κόκκινων».

Αγγελικά πλασμένα…

Ολοκληρώθηκε στην Κύπρο η διερεύνηση των καταγγελιών του Σπύρου Μαραγκού, παλιού παράγοντα του ποδοσφαίρου της χώρας, αναφορικά με φαινόμενα διαφθοράς στην UEFA. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν υπήρξε «καμία νέα πληροφορία ή στοιχείο που να συνηγορεί υπέρ των όσων υποστήριξε ο κ. Μαραγκός».

Ο παράγοντας του κυπριακού ποδοσφαίρου είχε υποστηρίξει πως τέσσερα μέλη της UEFA έναντι περίπου δέκα εκατ. ευρώ ψήφισαν υπέρ της συνυποψηφιότητας Πολωνίας-Ουκρανίας για την ανάληψη του Euro 2012.

Πάντως η υπόθεση για την UEFA δεν σταματάει εδώ, αφού εκκρεμεί και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του 61χρονου Σπύρου Μαραγκού στα ελβετικά δικαστήρια.

Προσοχή! Ο Αρίας δαγκώνει!

Γράφει ο Σωτήρης Μήλιος
 

Το άγνωστο σε μία μεταγραφή πάντα κρύβει ένα γοητευτικό μυστήριο. Κι αν αυτός ο Ντιέγκο Αρίας είναι Ντιέγκο όνομα και πράγμα; Ας μην είναι Μαραντόνα, ας είναι Φορλάν θα πει κάποιος αν ακούσει ότι η ομάδα του πήρε έναν Ντιέγκο... κάτι από την Λατινική Αμερική. Μόνο και μόνο το όνομα Ντιέγκο είναι καθαρά ποδοσφαιρικό. Εχει πάρει μυθικές διαστάσεις. Το όνομα του Ντιέγκο Αρίας είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν λέει πολλά ακόμα και σε μυημένους του λάτιν ποδοσφαίρου, όμως στην εποχή της πληροφορίας με καλό ψάξιμο, μπορείς να βρεις πραγματάκια και να πάρεις πρώτη γεύση, πριν πάρεις πρώτη εικόνα για τον νέο μέσο του ΠΑΟΚ με την ασπρόμαυρη φανέλα.
Πάμε στο βιογραφικό που μπορεί να λέει και πολλά, μπορεί και τίποτα. Επαγγελματίας εδώ και μία εξαετία, μετρά πάνω από 230 ματς επαγγελματικού επιπέδου κι ας είναι μόλις 24. Σε πρώτη ανάγνωση, αυτό λέει πως παίζει κοντά στα 40 ματς τη χρονιά στην Κολομβία, επομένως το παιδί δεν έχει περάσει κανένα χοντρό χουνέρι με τραυματισμό. Διατέλεσε αρχηγός στην Ντεπορτίβο Περέιρα από τα 20 του. Μάλιστα. Δεν φόρεσε και το περιβραχιόνιο της Μπόκα Τζούνιορς, αλλά το να είσαι αρχηγός από τα 20 λέει κάτι για την προσωπικότητα σου. Πριν από ένα μήνα σήκωσε κούπα. Στην ποιοτικότερη χρονιά της καριέρας του, πήρε πρωτάθλημα Κολομβίας με την Ονσε Κάλδας και έπαιξε μαζί της σε ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες απέναντι σε θηρία όπως η Σάο Πάουλο (γνωστή και μη εξαιρετέα) και η Μοντερέι (φιναλίστ στο πρωτάθλημα Μεξικού). Επομένως, το παιδί έρχεται με εικόνες πρωταθλητισμού και παραστάσεις για Λατινική Αμερική ανάλογες με ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ για Ευρώπη.
Πάμε παρακάτω. Το σουλούπι του εκ πρώτης όψεως θυμίζει Βιτόλο, σε λίγο πιο ψηλό (1,76) και λίγο πιο φαρδύ και μυώδες (75 κιλά). Για να βρεις στιγμιότυπα του πρέπει να πας στην καλύτερη ηλεκτρονική αποθήκη οπτικού υλικού το youtube. Εκεί δεν θα καταλάβεις, αν είναι παικταράς ή “παλτό”. Εξάλλου, κάθε βίντεο παίκτη έχει μόνο χάι-λάιτ και ποτέ κακές στιγμές. Εξάλλου, πολλά από αυτά τα στιγμιότυπα έχουν προκύψει με αμφίβολης δυναμικότητας αντιπάλους. Ενα μικρό παράδειγμα. Ο απόλυτος φετινός σταρ της Όνσε Κάλδας και MVP του Κολομβιανού πρωταθλήματος Ντάιρο Μορένο ήταν... έτσι κι έτσι, στην μία του σεζόν στην Ευρώπη, στην Στεάουα (2008-09). Σε αυτά τα βίντεο απλώς θα καταλάβεις τα χούγια του μες το γήπεδο.
Καταρχήν, μιλάμε για καθαρό αμυντικό χαφ που έπαιζε είτε μόνος του στον άσο σε 4-1-4-1 ή σαν κεντρικό χαφ σε 4-4-1-1, που ήταν τα δύο συστήματα που έπαιξε φέτος η ομάδα του (τα ίδια δηλαδή με αυτά του ΠΑΟΚ). Δεν χρειάζεται να περάσει πολύς χρόνος για να δεις ότι ο τύπος είναι... αγρίμι. Κλωτσάει και την... μάνα του. Βουτάει για χαμένες μπάλες, κάνει σκληρά τζαρτζαρίσματα, είναι ένας αληθινός μαχητής που σκοπός της ζωής του είναι να κλέβει μπάλες. Ένας high energy guy (παίκτης υψηλής ενέργειας) που λένε και στην Αμερική, ένας παίκτης που φλερτάρει με την κάρτα σε κάθε φάση. Ένας μέσος που θα κολλήσει σαν βεντούζα, θα θυσιάσει το σώμα του για να σου πάρει την μπάλα. Είναι αλήθεια ότι εκεί θυμίζει λίγο Βιτόλο. Λίγο αργότερα πέφτουν και κάποια γκολ του. Σχεδόν όλα με “τούβλα” από 30 και πλέον μέτρα. Είναι σίγουρο ότι άπειρα ανάλογα σουτ του, έχουν φύγει... εκτός γηπέδου στα πουλιά, όμως το πόρισμα δεν αλλάζει. Ο τύπος, αν βρει οπτικό πεδίο, σουτάρει. Ολα του τα σουτ είναι με το δεξί, που είναι το καλό, αλλά θα δεις και κάποιες καλές του πάσες με το άλλο πόδι. Σαν συμπέρασμα, δείχνει κάπως καλύτερος πασέρ (και με μεγαλύτερη ακτίνα από ότι ο Βιτόλο).
Διαβάζοντας, λίγο τα ρεπορτάζ από τα φετινά του ματς θα δει ένα βιογραφικό γεμάτο κάρτες και ένα παίκτη που λατρεύει τις εχθρικές ατμόσφαιρες, τα καυτά ντέρμπι, τα ματς που χρειάζονται... φρύδια. Στον πρώτο από τους δύο τελικούς του πρωταθλήματος με την Ντεπόρτες Τολίμα αποβλήθηκε με δύο (δικαιολογημένες) κίτρινες, αλλά το πιο σημαντικό. Μετά το τέλος του ματς βγήκε και έκραξε δημόσια το διαιτητή, λέγοντας ότι διαμόρφωσε αποτέλεσμα, όντας προκατειλημμένος με αυτόν και την ομάδα του. Επομένως, κι εδώ στα μέρη μας αναμένεται να γκρινιάξει πολύ. Αφορμές θα δοθούν.
Τα υπόλοιπα ο Κολομβιανός θα τα βγάλει στο γήπεδο με την ασπρόμαυρη φανέλα. Χρειάζονται όμως δύο επιπλέον επισημάνσεις. Ο Αρίας έρχεται από διαφορετικό καλαντάρι. Τελείωσε πρόσφατα το πρωτάθλημα Κλαουσούρα, που ξεκίνησε τον Ιούλιο και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα (ο Αρίας έπαιξε στα 22 από τα 26 παιχνίδια) και είναι σε τέλος σεζόν, όντας εδώ και περίπου ένα μήνα σε απραξία. Ολοι οι λάτιν που έρχονται για πρώτη φορά στην Ευρώπη χρειάζονται χρόνο για να συνηθίσει το σώμα, το μυαλό και γενικότερο ο οργανισμός τους στις νέες συνθήκες. Το καλό για τον ΠΑΟΚ όμως, είναι ότι μεταγραφικά δείχνει πως ακολουθεί κάποιο πλάνο. Κινείται με λογική. Δεν πάει στα... κουτουρού. Ο Ντιέγκο Αρίας έχει μερικά από τα καλά του Βιτόλο και μερικά από αυτά του Γκαρσία, χωρίς φυσικά να μπαίνει διαδικασία σύγκρισης μαζί τους. Τουτέστιν, δείχνει ότι μπορεί να ζευγαρώσει και με τους δύο στην ενδεκάδα χωρίς να προκύπτει αγωνιστική φύρα.

Ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι έχει αγωνιστικό πλάνο και κινείται βάσει αυτού. Στο κέντρο της μεσαίας του γραμμής θέλει παίκτες με συγκεκριμένα προσόντα και στυλ. Θέλει μούσκουλα, δύναμη, αντριλίκι. Κάτι τέτοιο πήρε, σε τιμή ευκαιρίας, σε καλή ηλικία (24 και κάτι μήνες) και με ένα συμβόλαιο (1,5 έτους) που δεν τον δεσμεύει αν ο Κολομβιανός δεν πιάσει κιόλας. Το γεγονός ότι ο Αρίας είχε γυαλίσει σε γαλλικές ομάδες μόνο καλό στοιχείο είναι. Τα γαλλικά λαγωνικά σπάνια λαθεύουν όταν πρόκειται για μέσους που “τρώνε” το γήπεδο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ντιέγκο Αρίας θα γίνει σύνθημα στην κερκίδα από το πρώτο τάκλιν. Πάντα η Τούμπα γούσταρε παίκτες που έδειχναν διατεθειμένοι να φάνε το γήπεδο και τον αντίπαλο μαζί. Αν ο Κολομβιανός “πιάσει” ο ΠΑΟΚ έκανε την τύχη του. Αν όχι, ήταν ένα ρίσκο χαμηλού κόστους. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο... Πηγη sportday.gr

Λίβερπουλ καλεί Κόουλ

Τον πραγματικό Τζο Κόουλ θέλουν να δουν σύντομα στη Λίβερπουλ και ο Κένι Νταλγκλίς καλεί τον Άγγλο μέσο να ανεβάσει την απόδοσή του, ώστε να βρει θέση στη βασική ενδεκάδα.

Οι τραυματισμοί του και η άσχημη πορεία της ομάδας, μπορεί να έχουν παίξει το λόγο τους, άλλα στους «κόκκινους» περιμένουν να δουν τον πρώην αστέρα της Τσέλσι να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να ξεφεύγει από τις μέτριες εμφανίσεις του:

«Όλοι οι παίκτες ξεκινούν από το μηδέν τώρα και είναι στο χέρι τους να εντυπωσιάσουν. Ο Τζο θα πάρει τις ευκαιρίες του και αν θέλει να παίξει πρέπει να το δείξει. Πολλοί είναι οι παίκτες που έχουν δείξει να αναγεννιούνται, αλλά δυστυχώς μόνο 11 μπορούν να παίξουν. Υπόσχομαι ωστόσο να πάρουν όλοι ανεξαιρέτως την ευκαιρία τους», τονίζει ο Νταλγκλίς.

Επιτέλους… Μίτσελ

Ανακοινώθηκε από την ΑΕΚ ο εξάμηνος δανεισμός του Μίτσελ, ο οποίος υπέγραψε το συμβόλαιό του, αφού πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις και το απόγευμα θα κάνει την πρώτη του προπόνηση με τους νέους συμπαίκτες του.

Αρης-Έσκασε ο… Μπομπαντίγια!

Το μεταγραφικό κρεσέντο του Άρη ολοκληρώνεται με την απόκτηση του Ραούλ Μαρσέλο Μπομπαντίγια από την Γκλάντμπαχ! Αναμένεται αύριο στην Ελλάδα για να περάσει από ιατρικά και να υπογράψει. «Είμαι έτοιμος να παίξω», φέρεται να είπε σε ανθρώπους της ομάδας, με το ντεμπούτο του να πηγαίνει στο ντέρμπι της συμπρωτεύουσας με τον ΠΑΟΚ!Ο 23χρονος Αργεντινός επιθετικός μετακόμισε στην Γκλάντμπαχ και την Μπουντεσλίγκα το καλοκαίρι του 2007 αφήνοντας πίσω του την ελβετική Γκρασχόπερς με την οποία έκανε δύο πολύ καλές σεζόν.

Μετά από δύο αγωνιστικές περιόδους όμως (2007-2009) όπου είχε 47 συμμετοχές και 26 γκολ φέτος δεν παίρνει χρόνο συμμετοχής και για αυτό η διοίκηση της γερμανικής ομάδα δείχνει την διάθεση παραχώρησής του με την μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι

Καθυστέρηση στην... Σούπερ Λίγκα

Με δέκα λεπτά καθυστέρηση θα ξεκινήσουν όλα τα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας σε αυτή την αγωνιστική, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις στους διαιτητές.Η Σούπερ Λίγκα πήρε την συγκεκριμένη απόφαση ως πρώτο μέτρο αντίδρασης στα συνεχιζόμενα περιστατικά βίας κατά των διαιτητών, με αφορμή την επίθεση στον Σιδηρόπουλο στον Αγιο Κοσμά.

Ετσι όλα τα ματς της 19ης αγωνιστικής θα ξεκινήσουν ένα δεκάλεπτο μετά από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης.

Ο Μπαλοτέλι σε ειδικό γιατρό για να προλάβει Γιουνάιτεντ και... Άρη

Κι όμως, ο Μάριο Μπαλοτέλι το παλεύει για να αγωνιστεί κόντρα στον Άρη. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στο Βερμόντ, όπου τον κουράρει ο γιατρός που έσωσε την καριέρα του Μάικλ Όουεν και του Τάιγκερ Γουντς.Ο δρ. Μπιλ Νόουλς έχει έδρα το Κίλινγκτον κι εκεί βρίσκεται ο Ιταλός, ο οποίος έχει ήδη εγχειριστεί μια φορά στο γόνατό του που έχει το πρόβλημα. «Ευτυχώς, ο γιατρός μας είπε πως δεν χρειάζεται άλλη εγχείριση. Ελπίζουμε πως θα δουλέψει σκληρά αυτούς τους δύο μήνες και πως όταν επιστρέψει, θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί», ανέφερε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Ασφαλώς, το θέμα δεν είναι κατ' αρχήν οι αγώνες με τον Άρη, αλλά το μεγάλο ντέρμπι τίτλου με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το οποίο διεξάγεται στις 12 Φεβρουαρίου. Εκεί αποβλέπει ο παίκτης και η Σίτι, καθώς ο 20χρονος από τότε που πήγε στο Μάντσεστερ έχει καταφέρει να αγωνιστεί σε 11 μόλις αγώνες, αλλά πρόλαβε να σκοράρει 8 φορές.

Ο Άρης φιλοξενεί τη Σίτι στις 15 Φεβρουαρίου, ενώ ο επαναληπτικός στο City of Manchester γίνεται στις 24 του ίδιου μήνα.

«Φουλάρει» ο Μενδρινός

Καλύτερα μέρα με τη μέρα είναι ο Κώστας Μενδρινός, ο οποίος έκανε προπόνηση σε εντονότερο ρυθμό σήμερα.

Ο μέσος του Άρη θα δοκιμάσει το Σάββατο να ακολουθήσει το κανονικό πρόγραμμα της ομάδας και να δει πως θα αντιδράσει το πόδι του, ενώ δεν υπολογίζεται για την αναμέτρηση της Κυριακής, με τον Εργοτέλη στην Κρήτη.

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος δεν υπολογίζει για το συγκεκριμένο ματς ούτε τους Κόκε, Πρίττα, Οριόλλ, η αποθεραπεία των οποίων είναι σε πολύ καλό δρόμο.

Όσον αφορά τους νεοαποκτηθέντες, ο Νέρι Καστίγιο ξεκίνησε ένα ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης, ώστε να βρεθεί σε αγωνιστική κατάσταση το συντομότερο δυνατό, σε αντίθεση με τους Σακάτα και Περέιρα, οι οποίοι ακολουθούν το κανονικό πρόγραμμα των «κιτρίνων» και θα βρεθούν, όπως όλα δείχνουν στην αποστολή που θα ταξιδέψει στην Κρήτη.

Κτύπησε πάλι η Τζούλια…

Έλα, ρε Τζούλια, και πήγαμε να πάθουμε κατάθλιψη. Πού ήσουνα τόσες ημέρες;Είναι δύσκολες οι εποχές με τόσα προβλήματα και κάποιος πρέπει να μας δίνει λίγες εικόνες δροσιάς. Νέες φωτογραφίες της Τζούλιας, λοιπόν. Και, μάλιστα, με διάφανο φόρεμα για να ανάβουν περισσότερο τα αίματα.

Όνειρα… χειμερινής νυκτός!

Δεν υπάρχει πρόταση για την παραχώρηση του Ντάριο Κρέσιτς υποστηρίζουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, παρά τα δημοσιεύματα στην Κροατία που θέλουν την Μπάγερν να εξετάζει την περίπτωση του παίκτη.
Όνειρα… χειμερινής νυκτός!
Ο 27χρονος τερματοφύλακας έχει ρήτρα αποδέσμευσης που φτάνει στα δύο εκ. ευρώ και αν δώσει αυτά τα χρήματα κάποια ομάδα στον «δικέφαλο του Βορρά», μπορεί να τον αποκτήσει.
Πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη αναφέρουν ότι και με το 75% της ρήτρας (ίσως και χαμηλότερα) οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ είναι διατεθειμένοι να τον παραχωρήσουν. Η Μπάγερν, πάντως, έχει την οικονομική δυνατότητα να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση, το ζήτημα είναι κατά πόσο γνωρίζουν οι άνθρωποί της ότι... ενδιαφέρονται για τον Κρέσιτς!

Τώρα… παίζουμε

Οι μεγάλες βαθμολογικές διαφορές της πρωτοπόρου Μίλαν από τους διώκτες της στη Serie A ανήκουν στο παρελθόν και οι «ροσονέρι» νιώθοντας «καυτή» την ανάσα των υπολοίπων, καλείται να δείξει χαρακτήρα. Για την 21η αγωνιστική η ομάδα του Μιλάνου, μετά την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Ιταλίας, αναμένεται να έχει εύκολο έργο κόντρα στην εκ των ουραγών, Τσεζένα.

Η Νάπολι, η οποία απέχει μόλις 4 βαθμούς από την κορυφή, φιλοξενεί την Μπάρι, που από τώρα δείχνει ότι πολύ δύσκολα θα καταφέρει να σώσει την παρτίδα και να διατηρηθεί στην κατηγορία.

Η Ίντερ του Λεονάρντο, σαφώς ανεβασμένη το τελευταίο διάστημα, προσπαθεί να ανακτήσει την επαφή της με τα πάνω σκαλοπάτια του πίνακα, βρίσκεται έξι βαθμούς μακριά, έχοντας μάλιστα κι ένα ματς λιγότερο από τη συμπολίτισσά της και δείχνει ικανή να φτάσει σε ακόμη έναν τίτλο.

Σε μια αγωνιστική γεμάτη σπουδαίες αναμετρήσεις, ξεχωριστή θέση έχουν και τα παιχνίδια Μπολόνια-Λάτσιο και Σαμπντόρια-Γιουβέντους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 22/01 (19:00)

Παλέρμο-Μπρέσια
Πάρμα-Κατάνια
Ρόμα-Κάλιαρι (21:45)

Κυριακή, 23/01 (16:00)

Ουντινέζε-Ίντερ (13:30)
Μπάρι-Νάπολι
Μπολόνια-Λάτσιο
Κιέβο-Τζένοα
Φιορεντίνα-Λέτσε
Σαμπντόρια-Γιουβέντους
Μίλαν-Τσεζένα (21:45)

Επέστρεψε ο Καζάκης

Παίκτης της Ξάνθης είναι και πάλι ο Βλάσης Καζάκης. Ο Έλληνας επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ακριτική ομάδα, η οποία ανακοίνωσε επισήμως την απόκτησή του. Ο πρώην επιθετικός του Πανθρακικού επιστρέφει στα Πηγάδια, από όπου είχε ξεκινήσει την ποδοσφαιρική του καριέρα.
Η ανακοίνωση της Ξάνθης αναφέρει: «Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο. ανακοινώνει πως υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ποδοσφαιριστή Βλάσση Καζάκη».

Επιβεβαίωσε ο Τάκης

Σε επαφή με την Μπολόνια για την παραχώρηση του Απόστολου Βέλλιου βρίσκεται ο Ηρακλής, όπως τόνισε ο Γιάννης Τάκης. Ο πρόεδρος του Ηρακλή τόνισε πως το θέμα έχει προχωρήσει αρκετά και συμπλήρωσε πως δεν υπάρχει νέα προσφορά από την πλευρά της ΑΕΚ για τον νεαρό Έλληνα επιθετικό. Ο Τάκης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΡΑ ΣΠΟΡ».
Αρχικά, ο Τάκης δήλωσε: «Είμαστε σε μια ανοιχτή κουβέντα, σε ότι αφορά τον Βέλλιο. Από το να συνεχίσει την καριέρα του στον Ηρακλή, μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του σε κάποια από αυτές τις ομάδες».
Στην συνέχεια τόνισε για την Μπολόνια: «Καταρχήν είναι σημαντικό για τον Ηρακλή, να αγωνίζονται οι παίκτες του σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Αλλάζει η προοπτική των παιδιών που βρίσκονται στην ομάδας μας και που τα επόμενα χρόνια θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον. Και φυσικά ανοίγει μια πόρτα. Αν πάει καλά ο Βέλλιος, αυτόματα οι ομάδες από την Ιταλία θα στραφούν σε Έλληνες ποδοσφαιριστές».
Όσον αφορά στο ενδιαφέρον της ΑΕΚ, ο Τάκης υπογράμμισε: «Δεν είναι δικιά μας δουλειά αυτό. Αν η ΑΕΚ εκτιμά ότι θέλει περισσότερο τον παίκτη, εδώ είμαστε να ακούσουμε. Είμαστε σε μια εποχή που πρέπει να συμφωνούν και οι ποδοσφαιριστές, για κάθε μεταγραφή. Εμείς δεν τα κάνουμε αυτά».
Επίσης, ο Τάκης τόνισε πως έχει ενημερωθεί η Ένωση για την πρόταση της Μπολόνια: «Ναι. Έχουμε συζητήσει με την ΑΕΚ».
Στην συνέχεια, ο Τάκης αναφέρθηκε στις υποθέσεις των Καϊτά και Βιτκόφσκι: «Για τον Καϊτά είναι κάποια γραφειοκρατικά θέματα που θα ξεπεραστούν. Για τον Βιτκόφσκι, εξετάζεται ως λύση για το μέλλον και όχι άμεσα. Ως αθλητής είχε καλές συστάσεις. Παραδοσιακά η Πολωνία παράγει καλούς τερματοφύλακες. Εμείς στην παρούσα φάση έχουμε έναν καλό τερματοφύλακα, αλλά παράλληλα κοιτάμε να βελτιώνουμε το μίγμα των ποδοσφαιριστών μας».
Ο πρόεδρος του Ηρακλή μίλησε και για τον Κομπαγιάσι: «Ο Κομπαγιάσι έπαιζε στην Δανία πριν έλθει στην Ελλάδα. Ήθελε ένα διάστημα προσαρμογής. Είχε διαφορετική φιλοσοφία και χρειαζόταν ένα διάστημα να προσαρμοστεί. Αυτό συμβαίνει και με τους Λατίνους παίκτες. Είναι ανθρώπινο και φυσιολογικό».
Τέλος, ο Τάκης μίλησε και για την απόκτηση του Επαλέ: «Τώρα δεν θα σας εξηγήσω τη φιλοσοφία της μεταγραφής. Είναι ένας αθλητής, που τίμησε τη φανέλα του Ηρακλή, έφερε χρήματα στην ομάδα σε δύσκολες εποχές και δεν το ξεχνάμε. Θέλουμε να αξιοποιούμε τους ανθρώπους που έχουν τιμήσει τη φανέλα της ομάδας και έχουν αγαπηθεί και αγαπήσει. Για μας δεν είναι χρήσιμος μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά και στην προσπάθεια που κάνει ο Ηρακλής να βελτιωθεί σε όλα τα επίπεδα».

Να μην της ξεφύγει πάλι

Στην έδρα της σκληροτράχηλης και τρίτης στη βαθμολογία Χαρτς δοκιμάζεται η Ρέιντζερς, για την 23 αγωνιστική του σκωτσέζικου πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Γουόλτερ Σμιθ έχει πλησιάσει στους δύο βαθμούς την πρωτοπόρο Σέλτικ, από την οποία έχει και δύο αγώνες λιγότερους, με αποτέλεσμα να θέλει τη νίκη ώστε να μην ξανανοίξει η «ψαλίδα».

Από την άλλη πλευρά, οι Καθολικοί της Γλασκώβης υποδέχονται στο «Σέλτικ Παρκ» την Αμπερντίν, η οποία με μόλις δύο νίκες σε δέκα εκτός έδρας αναμετρήσεις, μόνο σε θαύμα θα πρέπει να ελπίζουν για να μη χάσουν.

Αναλυτικά η 23η αγωνιστική

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/01/11

ΧΑΡΤΣ – ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ (14:45)
ΣΕΝΤ ΤΖΟΝΣΤΟΝ - ΣΕΝΤ ΜΙΡΕΝ (17:00)
ΜΑΔΕΡΓΟΥΕΛ – ΧΙΜΠΕΡΝΙΑΝ (17:00)
ΚΙΛΜΑΡΝΟΚ - ΝΤΑΝΤΙ ΓΙΟΥΝ. (17:00)
ΙΝΒΕΡΝΕΣ - ΧΑΜΙΛΤΟΝ (17:00)
ΣΕΛΤΙΚ – ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ (17:00)

Σενάρια για Κρέσιτς και Μπάγερν!

Στο στόχαστρο της Μπάγερν Μονάχου φέρνουν δημοσιεύματα τον Ντάριο Κρέσιτς. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ φέρεται να αρέσει στον προπονητή των Βαυαρών, Λούις Φαν Χάαλ, ενώ η κροατική ιστοσελίδα «24sat» φιλοξενεί δηλώσεις του πορτιέρο του «Δικεφάλου του Βορρά».

«Σε λίγες ημέρες θα ξέρω περισσότερα, τώρα δεν μπορώ να πω τίποτα για το συγκεκριμένο θέμα με την Μπάγερν. Έχω κάποιες προσφορές από την Bundesliga και δύο ή τρεις ομάδες από τη Serie A, αλλά όλα θα ξεκαθαρίσουν το επόμενο διάστημα», φέρεται να έχει δηλώσει ο Κρέσιτς.

Τα χρέη «έριξαν» τη Σατούρν

Επιστολή από την FK Σατούρν στάλθηκε στην ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ρωσίας, με την οποία ενημερώνει πως δεν δύναται να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν λόγω οικονομικών χρεών.

Σύμφωνα μάλιστα με το “Sovsport.ru”, η Σατούρν θα ξεκινήσει τις διαδικασίες πτώχευσης τον επόμενο μήνα, με το πιθανότερο σενάριο να κάνει λόγο για αντικατάστασή της από την FK Κράσνονταρ.

Στα ίδια… χάλια βρίσκονται και οι Άμκαρ Περμ με την Σατούρν Μόσχας, οι οποίες ψάχνουν να βρουν τρόπο να καλύψουν τα χρέη τους, με την πρώτη να είναι πιο κοντά στη λύση, αφού ενδιαφέρεται να την αγοράσει ο Λιθουανός επιχειρηματίας, Βλάντιμιρ Ρομανόφ.

Η έκθεση της Αστυνομίας για τα γεγονότα στο Βόλο

Ιδιαίτερα επιβαρυντική είναι για τον ΠΑΟΚ η έκθεση της Αστυνομίας για τα όσα συνέβησαν στον Βόλο το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι παρατηρήσεις της αστυνομικής διεύθυνσης χωρίζονται σε τρείς τομείς και χρονικά συνοψίζονται σ’ αυτά που καταγράφονται στην έκθεση ως εξής.
1. Πριν την έναρξη του αγώνα , ομάδα 400 περίπου οπαδών του ΠΑΟΚ με διακριτικά του συλλόγου, επιχειρούν να εισέλθουν χωρίς έλεγχο στην 3η πεζογέφυρα που οδηγεί στο βορεινό πέταλο που θα φιλοξενηθούν οι φίλοι του ΠΑΟΚ. Τους εμποδίζουν την είσοδο οι άνδρες των ΜΑΤ και αρχίζει η επίθεση των οπαδών με κυβόλιθους που ξήλωσαν από το δάπεδο του δρόμου (αναφέρει η αστυνομική έκθεση). Εκεί γίνεται για πρώτη φορά αναγκαστική χρήση δακρυγόνων.
2. Περίπου 1000 οπαδοί του ΠΑΟΚ, έχοντας μπει στο πέταλο, καταστρέφουν τα υδραυλικά των τουαλετών που υπάρχουν στο χώρο των κερκίδων του χώρου αυτού, σιφόνια και βρύσες και δημιουργώντας εκτεταμένες καταστροφές τα εκσφενδονίζουν στους αστυνομικούς. Εκεί πλέον γίνεται εκτεταμένη χρήση δακρυγόντων με τις γνωστές συνέπειες.
3. Οπαδοί του ΠΑΟΚ παράλληλα σπάζουν καθίσματα της βόρειας κερκίδας τα οποία πετούν στον αγωνιστικό χώρο ή στους αστυνομικούς της διμοιρίας ΜΑΤ. Παράλληλα βάζουν φωτιά σε αρκετά καθίσματα και δεν επιτρέπουν στο όχημα της πυροσβεστικής να πλησιάσει για να σβήσει την εκδηλωθείσα φωτιά, πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά του οχήματος.
Αυτά αναφέρει η έκθεση της αστυνομίας, και με βάση αυτό το εξαιρετικά επιβαρυντικό κατηγορητήριο θα εκδικαστεί η υπόθεση του αγώνα της Μαγνησίας

Η άμυνα των Μπουλς νίκησε τους Μάβερικς

Με άμυνα-γρανίτη οι Μπουλς νίκησαν με 82-77 τους Μάβερικς στο Σικάγο. «Oλα πήγαν μέτρια για μας, εκτός από την άμυνα που ήταν καταπληκτική», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο σούπερ σταρ των γηπεδούχων Ντέρικ Ρόουζ, που είχε 26 πόντους με 9 στις 28 προσπάθειες στο ενεργητικό του.

Από το Ντάλας ξεχώρισε ο Νοβίτσικι με 19 πόντους, ενώ Τέρι, Τσάντλερ και Στίβενσον (4 τρίποντα) είχαν από 12 πόντους.

Στο Πόρτλαντ σταμάτησε το νικηφόρο σερί των Κλίπερς. Ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ πέτυχε 28 πόντους και είχε οκτώ ριμπάουντ, άλλους τόσους πέτυχε ο Ουέσλι Μάθιους και οι Μπλέιζερς επικράτησαν με 108-93.

Ο Έρικ Γκόρντον είχε 35 πόντους για τους Κλίπερς, ο Μπλέικ Γκρίφιν τελείωσε το ματς με 20 πόντους και 18 ριμπάουντ. Στη Σάρλοτ, νίκη για τη γηπεδούχο ομάδα με 100-97 κόντρα στη Φιλαδέλφεια, με κορυφαίο τον Ντι Τζέι Ογκουστίν που τελείωσε τον αγώνα με 31 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ και οκτώ ασίστ.

Συνοπτικά σε αγώνες για το πρωτάθλημα μπάσκετ του ΝΒΑ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Σάρλοτ-Φιλαδέλφεια 100-97
Σικάγο-Ντάλας 82-77
Πόρτλαντ-ΛΑ Κλίπερς 108-93

Διαψεύδει για Τσεσνάουσκις ο Εργοτέλης

Παρά το γεγονός ότι η μετακίνηση του Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις από τον Αρη στον Εργοτέλη, έμοιαζε σχεδόν βέβαιη, η διοίκηση των κρητικών διέψευσε το εν λόγω σενάριο, με επίσημη ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της.

Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση, οι κιτρινόμαυροι ξακαθαρίζουν πως δεν έχουν επικοινωνήσει ούτε με τον πρώην ποδοσφαιριστή τους, αλλά ούτε και με άλλον ποδοσφαιριστή που δεσμεύεται με συμβόλαιο με άλλη ομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Με αφορμή δημοσιεύματα που εμπλέκουν το σύλλογο μας και τον ποδοσφαιριστή Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις η ΠΑΕ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ καθιστά σαφές ότι ουδέποτε είχε ούτε επιθυμεί να έχει συνομιλίες – διαπραγματεύσεις με ποδοσφαιριστές, οι οποίοι συνδέονται με ισχύον συμβόλαιο με άλλη ΠΑΕ».

Ριέρα, η μετριότητα των 2 εκατομμυρίων

Προβληματισμός επικρατεί στον Ολυμπιακό για το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Αλμπερτ Ριέρα. Την Τετάρτη στον προημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, ο 29χρονος ισπανός χαφ-εξτρέμ ήταν ο χειρότερος του αγώνα. Ιδια γεύση σε όλα τα ντέρμπι του πρωταθλήματος που συμμετείχε. Εναντίον του Παναθηναϊκού είχε 1 σουτ, 3 γεμίσματα, 11 λάθη και 1 κλέψιμο σε 94 λεπτά. Στον αγώνα με την ΑΕΚ τραυματίστηκε στο 23΄ και αποχώρησε έχοντας προλάβει να κάνει 1 σουτ εκτός περιοχής και τίποτε περισσότερο. Με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα είχε σε 94 λεπτά 1 σουτ, έκανε 2 γεμίσματα και υπέπεσε σε 11 λάθη, πολλά από τα οποία μεταφράστηκαν σε αντεπιθέσεις του αντιπάλου.

Ο ισπανός εξτρέμ αποδεικνύει όλο και περισσότερο ότι δεν είναι ο παίκτης που θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Ούτε ο ηγέτης που θα κάνει τη διαφορά. Το παιχνίδι πάνω στην πλάγια γραμμή δεν του βγαίνει και αναγκαστικά συγκλίνει προς το κέντρο πέφτοντας πάνω στους δύο σέντερ φορ. Η στατιστική λέει ότι ο Ριέρα έγινε αλλαγή σε 7 από τους 16 αγώνες πρωταθλήματος στους οποίους συμμετείχε. Με δικό του γκολ ο Ολυμπιακός κέρδισε μόνο εκτός έδρας την Ξάνθη και εντός έδρας τον Αρη, παιχνίδι στο οποίο αντικαταστάθηκε στο 80΄ επειδή δεν είχε δυνάμεις να βοηθήσει ανασταλτικά. Κατά τα άλλα, σημείωσε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού στον εντός έδρας αγώνα με την Κέρκυρα, το πέμπτο στις καθυστερήσεις τής εντός έδρας αναμέτρησης με τον Πανιώνιο, όπως το δεύτερο και το τέταρτο από πέναλτι και φάουλ αντίστοιχα στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου με τον Πανσερραϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Εν ολίγοις, μακριά από τον Πειραιά έχει σκοράρει μόνο μία φορά, ενώ σε όλα τα ντέρμπι πέρασε ουσιαστικά απαρατήρητος.

Εναντίον του ΠΑΟΚ για το Κύπελλο ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε τον αντικατέστησε στο 63΄ και εκεί φάνηκε η δυσφορία της εξέδρας αλλά και του ίδιου του Ριέρα. Βλέποντας τους οπαδούς να μην τον χειροκροτούν, αποχώρησε κατηφής και αν περνούσε από το χέρι του θα πήγαινε κατευθείαν στα αποδυτήρια. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ζαουάντ Ζαϊρί που μπήκε στο παιχνίδι στο 84΄ και πήγε αριστερά στη θέση του, επιθετικά σε 10 λεπτά έκανε πολύ περισσότερες και πιο ουσιαστικές ενέργειες από ό,τι σε μία ώρα παιχνιδιού ο ακριβοπληρωμένος (με ετήσιο συμβόλαιο που ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ) Ριέρα. Ετσι, η ημέρα που ο κ. Βαλβέρδε θα αφήσει τον Ριέρα εκτός ενδεκάδας μάλλον δεν θα αργήσει. Ισως αυτό συμβεί στον αγώνa της Κυριακής με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Νέα καριέρα για Γκαλέτι

Καριέρα μάνατζερ στην Αργεντινή ξεκινάει ο Λουτσιάνο Γκαλέτι. Ο Αργεντινός πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού ήρθε σε συμφωνία με το γραφείο «Futbol America» προκειμένου να ξεκινήσει την καριέρα του.
Με έδρα τη Λα Πλάτα, ο Γκαλέτι θέλει να ξεκινήσει συνεργασία με την Εστουντιάντες, ομάδα από την οποία ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα. Ο Γκαλέτι είχε συζητήσει με τον Ολυμπιακό το ενδεχόμενο να αναλάβει θέση σκάουτερ στη Λατινική Αμερική, μετά τη λύση της συνεργασίας των δυο πλευρών. Η διαφορά που προέκυψε στην αποζημίωση που ζητούσε ο Αργεντινός, οδήγησε τις δυο πλευρές στα άκρα και την συμφωνία να «ναυαγεί».

Θέλει αποφασιστικότητα ο Ουζουνίδης

Να παρουσιάσει ο Ηρακλής το καλό του αγωνιστικό προφίλ στο ματς με την Καβάλα, θέλει ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως το κλίμα στις τάξεις της ομάδας παραμένει εξαιρετικό, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τον Απόστολο Βέλλιο.
Ο Ουζουνίδης τόνισε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ενόψει της αναμέτρησης με τους «αργοναύτες»: «Ο Ηρακλής δεν έχει ισορροπία στα εντός έδρας παιχνίδια και τα εκτός και αυτό θα πρέπει να το βελτιώσουμε. Στον αγώνα με την Καβάλα, θα πρέπει να δείξουμε αποφασιστικότητα και να αποφύγουμε τα προσωπικά λάθη, που μας κάνουν να χάνουμε βαθμούς. Είμαστε αδύναμοι στο δημιουργικό κομμάτι και δεν έχουμε βελτιωθεί στον συγκεκριμένο τομέα, αν και δουλεύουμε στις προπονήσεις. Ελπίζω με τους νέους παίκτες να έχουμε περισσότερες επιλογές, ενώ θεωρώ πως μπορούν να βοηθήσουν τους παίκτες που είναι στην ομάδα.  Πάντως, μας λείπουν πάρα πολύ τα θετικά αποτελέσματα και αυτό θα διεκδικήσουμε στην αναμέτρηση που ακολουθεί. Οι παίκτες που αποκτήσαμε είναι αξιόλογοι και πιστεύω θα μας βοηθήσουν σημαντικά».
Στην συνέχεια συμπλήρωσε: «Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι πολύ καλό, αν και οι αποδοκιμασίες σίγουρα μας επηρεάζουν. Γίνεται πολύ θόρυβος γύρω από τον Αποστόλη. Αν ο παίκτης μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και μας έρθει τώρα μια καλή πρόταση, σύμφωνα θα προτιμηθεί το συμφέρον της ομάδας».

Προς Μπολόνια ο Βέλλιος

Μια ανάσα από την ολοκλήρωση της μετεγγραφή του στη Μπολόνια εμφανίζεται ο Απόστολος Βέλλιος. Ο διεθνής Έλληνας επιθετικός μένει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν και βρίσκεται αναζήτηση ομάδα για να συνεχίσει την ομάδα του. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδα «Gazzetta dello Sport», η Μπολόνια κινήθηκε άμεσα για την απόκτηση του νεαρού επιθετικού και όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κατάφερε να κερδίσει τον παίκτη από τον Ολυμπιακό.
Ο Βέλλιος φέρονταν τις τελευταίες ημέρες κοντά σε συμφωνία με την ΑΕΚ, όμως οι Ιταλοί υπογραμμίζουν πως ήδη έχει απαντήσει θετικά στη διοίκηση της Μπολόνια. Το μόνο που απομένει είναι η συμφωνία μεταξύ της διοίκησης της ιταλικής ομάδας και του Ηρακλή. Επίσης, στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται πως η Μπολόνια βρίσκεται κοντά στις αποκτήσεις των Φεντερίκο Ροντρίγκες από την Πενιαρόλ και Βαλερί Μποζίνοφ.