Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

«Δεν κάνουμε ομάδα με δανεικούς»

Ο Μανόλο Χιμένεθ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόκτηση του Μίτσελ, λέγοντας πως η AEK δεν φτιάχνει ομάδα με δανεικούς αλλά αντίθετα με παίκτες που έχουν φιλοδοξίες. Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ισπανός:

Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου:

«Δεν είναι εύκολο το παιχνίδι. Ο αντίπαλος έχει καλές τοποθετήσεις. Βρίσκεται σε καλή κατάσταση και έχει και μία μέρα παραπάνω ξεκούραση από εμάς. Πρέπει να ξέρουμε τι θέλουμε πριν το παιχνίδι. Θέλω να έχουμε την ίδια συμπεριφορά αγωνιστική και να γίνουμε τόσο αποτελεσματικοί όσο στα προηγούμενα τρία παιχνίδια».

Για τη απόκτηση Μίτσελ:

«Βεβαίως νιώθω ικανοποίηση. Αξιολογήθηκε θετικά απ' όλους εμάς. Πολύ μεγάλη δουλειά που έκαναν οι κ.κ. Αδαμίδης και Γκρέταρσον. Γνωρίζω ότι υπήρχαν δύο ομάδες από την Ισπανία πως τον ήθελαν. Ο ίδιος είχε ξεκάθαρη άποψη ότι ήθελε να δουλέψει για μας, ακόμη και με απώλεια χρημάτων γι' αυτών. Είναι δύσκολο να αποκτήσεις παίκτες τον Γενάρη. Υπάρχουν κάποιοι που παίζουν βασικοί στις ομάδες τους. Το μόνο που επιθυμώ από αυτόν είναι να κάνει ό,τι έκανε στη Σπόρτινγκ Χιχόν. Εκεί ήταν σπουδαίος παίκτης. Εχει διάθεση και όρεξη. Θέλω να πάρει γρήγορο ρυθμό παιχνιδιού και με αυτό τον τρόπο να μας βοηθήσει άμεσα, γιατί έχουμε παίκτες που έχουν παίξει πολλά συνεχόμενα παιχνίδια. Αυτό που μου αρέσει είναι η δουλειά που γίνεται καθημερινά εδώ. Αλλά κάνοντας μία ειλικρινή ανάλυση με τους Αδαμίδη και Γκρέταρσον, συζητήσαμε και είπαμε ότι αν έρθει κάποιος θα είναι νεαρός ποδοσφαιριστής ή δανεικός με οψιόν αγοράς. Δεν θα κάνουμε μία ομάδα με δανεικούς παίκτες για τρεις μήνες. Ο Μίτσελ έχει μπροστά του να δείξει την ποιότητά του.

Έχει μείνει εκτός δράση για κάποιο διάστημα, αλλά αν καταφέρει να δείξει την ποιότητά του όπως ξέρω εγώ θα έχουμε έναν καλό μελλοντικό ποδοσφαιριστή. Έρχεται από ένα σκληρό πρωτάθλημα, που γίνονται πολύ καλές προπονήσεις. Αν είναι καλά θα μπορεί να βοηθήσει άμεσα. Αν δεν είναι καλά δεν θα βιαστούμε. Ήταν μία ενδιαφέρουσα μεταγραφή, από πλευράς Γκρέταρσον και διοίκησης. Θα προσπαθήσουμε να τον φέρουμε στα επίπεδα που πρέπει να είναι. Θα βοηθήσει».

Για άλλες μεταγραφές:

«Πάντα είμαστε ανοικτοί να έρθει κάποιος παίκτης. Αλλά όπως σας είπα να είναι μικροί σε ηλικία με μέλλον. Αν είναι δανεικοί απλώς, δεν ενδιαφερόμαστε».

Για τον Γεωργιάδη:

«Ο Γεωργιάδης είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής. Ανήκει στον Πανσερραϊκό. Από τότε που δείξαμε ενδιαφέρον, ενδιαφέρονται τώρα και οι άλλοι».

Για τις θέσεις που χρειάζεται η ομάδα ενίσχυση;

«Δεν μπορώ να γίνω πιο συγκεκριμένος για θέσεις. Είμαι ένας προπονητής, όχι μόνο να βγάζω ενδεκάδα. Έχω λίγους επιθετικούς. Μ' αρέσουν οι προπονητές που δουλεύουν και πετυχαίνουν με ό,τι υλικό έχουν. Έχω πει ότι θα προσαρμόζομαι στις συνθήκες, γιατί έχω πει ότι οι ποδοσφαιριστές που θα ήθελα να είχα στην πραγματικότητα δεν μπορούν να έρθουν στην AEK».

Για τον Φιόλουσον;

«Εχω ενθουσιασμό για το συγκεκριμένο παίκτη. Νέος, με καλό μέλλον και με καλά οικονομικά δεδομένα. Έχω ξαναπεί όμως ότι η AEK είναι πάνω απ' όλους μας. Δίνω συγχαρητήρια στον πρόεδρο και τη διοίκηση για την προσπάθειά τους. Ο συγκεκριμένος έχει κάποια προσωπικά προβλήματα. Είναι πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν στον οποιονδήποτε. Ακόμη κι αν υπήρχε συμφωνία, κοιτάμε πρώτα τον άνθρωπο και μετά τον αθλητή. Αυτό μας κάνει ακόμη μεγαλύτερους. Ακόμη κι αν μας αποδυναμώνει αγωνιστικά».

Για τους υπάρχοντες παίκτες (Μανωλά, Δέλλα, Λυμπερόπουλο) και το μέλλον τους;

«Με γεμίζει περηφάνια να ενδιαφέρονται ομάδες για παίκτες, όπως για τον Μανωλά και κάποιους άλλους. Αυτό συμβαίνει επειδή κάνουμε καλή δουλειά. Θα γίνει ό,τι είναι να γίνει. Ο παίκτης έχει βελτιωθεί πολύ. Ο Δέλλας ήρθε εδώ για να παίξει 15 παιχνίδια. Χάρη στον επαγγελματισμό του και καλή δουλειά κάνει ότι... 25άρης. Κοιτάμε το παρόν και χτίζουμε το μέλλον. Θέλω τον Δέλλα μαζί μου. Θέλω τον Μανωλά. Θα γίνει όμως ό,τι είναι να γίνει γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αν βοηθήσει οικονομικά...»

Για το θέμα των πωλήσεων και το χτίσιμο της ομάδας;

«Βεβαίως και είμαι ενημερωμένος. Αν δεν ήξερα τι γίνεται θα ήμουν... κομπάρσος. Ήξερα τι ήθελα. Ξέρω πολύ καλά τι μπορούμε και τι κάνουμε σαν ομάδα. Βεβαίως σαν φιλοσοφία ξεκινά να κάνουμε μία πιο νέα ομάδα, υπολογίζοντας πάντα τους τρεις αρχηγούς μας. Να δώσουμε μία δυναμική στα νέα παιδιά. Η όλη δουλειά είναι να αλλάξουμε την εικόνα της ομάδας. Να κάνουμε μία ομάδα φιλόδοξη, όπως έχουμε δείξει ότι είμαστε. Δεν μας αρκεί να γίνεται μόνο σε κάποια παιχνίδια, αλλά να έχουμε σταθερότητα. Έχουμε βελτιωθεί σε πολλά πράγματα, αλλά έχουμε ακόμη δρόμο».

Για τον κόσμο της AEK;

«Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Τον έχουμε ανάγκη. Τον θέλουμε στο γήπεδο. Ελπίζουμε να είναι κοντά μας στα επόμενα παιχνίδια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: