Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΜΠΑΣΚΕΤ Pregame: Άρης-ΠΑΟΚ


Σε ένα ντέρμπι από τα παλιά ο Άρης φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη για να αναρριχηθούν στο βαθμολογικό πίνακα. Τι δήλωσαν στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ παίκτες και προπονητές των δύο ομάδων, για την σαββατιάτικη αναμέτρηση.
Ντέιβιντ Μπλατ (Άρης): «Έχω ζήσει την ατμόσφαιρα ενός ντέρμπι σε διάφορες χώρες και γνωρίζω την ξεχωριστή φύση ενός τέτοιου αγώνα. Πιστεύω ότι οι αναμετρήσεις του Άρη με τον ΠΑΟΚ δεν είναι ιδιαίτερες μόνο λόγω της ιστορίας των ομάδων, αλλά και λόγω του υψηλού ανταγωνισμού που υπάρχει σ' αυτούς τους αγώνες. Το παιχνίδι του Σαββάτου θα έχει επιπλέον βαρύτητα, επειδή θα είναι πολύ σημαντικό για τις δύο ομάδες και από βαθμολογικής άποψης. Ανυπομονούμε για να δώσουμε μία σπουδαία μάχη και να δείξουμε ποιος είναι ο Άρης».
Σούλης Μαρκόπουλος (ΠΑΟΚ): «Σ' αυτά τα ντέρμπι δεν έχει καμία σημασία η κατάσταση των ομάδων μέχρι εκείνη τη στιγμή, εκείνο που μετράει είναι πώς θα εμφανιστούν στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Άρης έχει καινούριο προπονητή, είναι ομάδα που τρέχει, παίζει επιθετική άμυνα κι έχει και πολλές επιθετικές επιλογές. Θα παίξουμε με μία πολύ καλή ομάδα, σε μία από τις δυσκολότερες έδρες της Ευρώπης κι εμείς θα πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό και να μην επηρεαστούμε από την ατμόσφαιρα. Το στυλ που θα προσπαθήσουμε να παίξουμε θα εξαρτηθεί από το αν θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις που ζητάμε, για παράδειγμα, για να τρέξεις πρέπει να υπάρχει καλή άμυνα, ριμπάουντ και να δοθεί η ευκαιρία για το εύκολο καλάθι. Γενικά ο ρυθμός του αγώνα θα εξαρτηθεί από τις καταστάσεις που θα δημιουργηθούν και πώς θα μπορέσεις να τις επηρεάσεις. Όσον αφορά στην ατμόσφαιρα, σίγουρα οι Έλληνες παίκτες ξέρουν καλύτερα τις ιδιαιτερότητες αυτού του αγώνα, αλλά μερικές φορές οι ξένοι αντιδρούν καλύτερα, ακριβώς επειδή έχουν άγνοια της όλης κατάστασης. Εμείς αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι όπως κάθε άλλο και το ταμείο θα γίνει στο τέλος».
Νίκος Αργυρόπουλος (Άρης): «Θα πρέπει να παίξουμε με πάθος από την αρχή του αγώνα, αλλά και με μυαλό. Πρέπει να δείξουμε ότι θέλουμε αυτή τη νίκη περισσότερο από τους αντιπάλους μας. Η ήττα μας στον α' γύρο μας είχε κάνει να νιώσουμε πολύ άσχημα. Εκείνο το πάθημα μας έγινε μάθημα και θα κάνουμε τα πάντα ώστε αυτή τη φορά η κατάληξη να είναι διαφορετική. Περιμένουμε πώς και πώς τον αγώνα του Σαββάτου, στον οποίο θα είμαι και εγώ έτοιμος να βοηθήσω όπως χρειαστεί, έπειτα από την απουσία μου».
Λάζαρος Παπαδόπουλος (ΠΑΟΚ): «Πρόκειται για ένα μεγάλο παιχνίδι, το οποίο πιστεύω ότι το περιμένει όλη η πόλη, αλλά και όλη η Ελλάδα. Εχω παίξει πολλές φορές στο Αλεξάνδρειο, είναι όμως το πρώτο μου τέτοιο ντέρμπι κι ελπίζω να γίνει μέσα σε μία όμορφη ατμόσφαιρα, να κερδίσει αυτός που πραγματικά θα είναι ο καλύτερος κι εύχομαι να είμαστε εμείς. Πιστεύω ότι πολλά θα κριθούν από τον ρυθμό που θα έχει το παιχνίδι, γιατί ο Άρης προσπαθεί να παίξει γρήγορα εκμεταλλευόμενος και την έδρα του, ενώ εμάς μας ευνοεί το κοντρόλ παιχνίδι με αργές επιθέσεις και χαμηλό σκορ. Για αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι στο παιχνίδι».

Ανανέωσε ως το 2015 με Ρεάλ ο Μαρσέλο

Παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης ως το 2015 θα είναι ο Μαρσέλο. Η «βασίλισσα» ήρθε σε συμφωνία με τον Βραζιλιάνο μπακ, που αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2007 από τη Φλουμινένσε, για την επέκταση της συνεργασίας τους κατά τρία χρόνια (το προηγούμενο έληγε το 2012). Ο 21χρονος άσος έχει φέτος 19 συμμετοχές και 2 γκολ στην Primera Division, 5 εμφανίσεις στο Champions League και 2 στο Κύπελλο Ισπανίας.

Αγγλία Έχασε το περιβραχιόνιο ο Τέρι


Ο Τζον Τέρι δεν είναι πλέον ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, μετά το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει για την παράνομη σχέση του με την πρώην κοπέλα του άλλοτε συμπαίκτη του στην Τσέλσι Γουέιν Μπριντζ. Ο Άγγλος διεθνής είχε την Παρασκευή συνάντηση στο Γουέμπλεϊ με τον Φάμπιο Καπέλο, ο οποίος του ανακοίνωσε και την απόφασή του να του πάρει το περιβραχιόνιο.
Όπως μάλιστα εξήγησε σε ανακοίνωσή του ο ομοσπονδιακός τεχνικός των λιονταριών «μετά από αρκετή σκέψη, αποφάσισα ότι θα ήταν καλύτερο για όλους να πάρω το περιβραχιόνιο από τον Τέρι. Ως αρχηγός είχε επιδείξει εξαιρετική συμπεριφορά. Παρ’ όλα αυτά πρέπει να λάβω υπ’ όψιν μου όλα τα νέα δεδομένα και τι είναι καλύτερο για την ομάδα. Και αυτό έπαιξε τον κυρίαρχο ρόλο για να φτάσω σε αυτήν την απόφαση. Ο Τέρι ήταν ο πρώτος που ειδοποιήθηκε». Ο Φάμπιο Καπέλο πάντως δεν σταμάτησε μόνο εκεί και αποκάλυψε ότι ο Ρίο Φέρντιναντ είναι ο παίκτης που θα αναλάβει την αρχηγία της ομάδας τονίζοντας ότι «όταν είχα επιλέξει τον Τέρι ως αρχηγό, επέλεξα και τον δεύτερο (Ρίο Φέρντιναντ), αλλά και τον τρίτο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να αλλάξω κάτι».

ΠΑΣ Γιάννινα Νέα ανακοίνωση για το παιχνίδι με ΠΑΟΚ


Μία αμέσως ημέρα μετά την ανακοίνωση για τη διαιτησία του κ. Παμπορίδη στον αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα εξέδωσε μία ακόμα, με σκοπό όπως αναφέρεται να διευκρινιστούν κάποια πράγματα προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Όπως μάλιστα υπογραμμίζεται η πρώτη ανακοίνωση αφορούσε την λεκτική επίθεση που δέχτηκε από τον διαιτητή της αναμέτρησης του Κυπέλλου ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης και όχι να υποτιμηθεί ο ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση της ΠΑΕ έχει ως εξής:
«Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 αισθάνεται την ανάγκη προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παρερμηνείες και παρεξηγήσεις να ξεκαθαρίσει τα εξής. Ο σκοπός της ανακοίνωσης που εξέδωσε την Πέμπτη(4/2) δεν ήταν σε καμία περίπτωση η υποτίμηση του ΠΑΟΚ τον οποίο σεβόμαστε. Το μόνο που μας χωρίζει με το συγκεκριμένο σωματείο, όπως άλλωστε και με όλες τις ομάδες, είναι τα εννενήντα λεπτά του μεταξύ μας αγώνα στον αγωνιστικό χώρο. Το μόνο που θέλαμε να εκφράσουμε μέσω της συγκεκριμένης ανακοίνωσης, ήταν η έντονη δυσαρέσκεια μας για την λεκτική επίθεση του καλού διαιτητή Βασίλη Παμπορίδη, εναντίον του προέδρου της ΠΑΕ Γιώργου Χριστοβασίλη
Εκ της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966».

Ηρακλής Δύσκολα για Λέκι

Ο Ματίας Λέκι δύσκολα θα δώσει το «παρών» στην αναμέτρηση «φωτιά» του Ηρακλή με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Ο Αργεντινός επιχείρησε να ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα την Παρασκευή, αλλά οι ενοχλήσεις στους προσαγωγούς δεν τον έχουν εγκαταλείψει. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης και λόγω του εξαιρετικά μικρού χρονικού διαστήματος, που μεσολαβεί μέχρι την κυριακάτικη αναμέτρηση, ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός θεωρείται, πλέον, πιθανότατος απών.Αντιθέτως ο Ιάκομπ, όπως αναμενόταν, ξεπέρασε την κάκωση στο γόνατο και προπονήθηκε σε πλήρεις ρυθμούς, όπως και ο αρχηγός της ομάδας, Τάσος Κατσαμπής, ο οποίος επέστρεψε από τη συμμετοχή του στην διαδικασία ανάδειξης των 'Χρυσών Ενδεκάδων', στην Αθήνα.Ο Ηρακλής θα προπονηθεί και πάλι το Σάββατο το μεσημέρι στις 15:45 στις εγκαταστάσεις της Μίκρας, για τελευταία φορά πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και στη συνέχεια ο Γιόζεφ Μπουμπένκο θα ανακοινώσει την αποστολή για το παιχνίδι της Κυριακής.

Α1: Άρης-ΠΑΟΚ Θέμα ρυθμού και προϋποθέσεων η νίκη


Για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη στο Αλεξάνδρειο (Σάββατο 06/02, 21:00), μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου ο προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά», Σούλης Μαρκόπουλος και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως η νίκη είναι θέμα προϋποθέσεων ενώ ο 30χρονος σέντερ χαρακτήρισε «κλειδί», τον έλεγχο του ρυθμού.
Μαρκόπουλος: «Στο τέλος θα γίνει το ταμείο»
«Σ' αυτά τα ντέρμπι δεν έχει καμία σημασία η κατάσταση των ομάδων μέχρι εκείνη τη στιγμή, εκείνο που μετράει είναι πώς θα εμφανιστούν στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Άρης έχει καινούριο προπονητή, είναι ομάδα που τρέχει, παίζει επιθετική άμυνα κι έχει και πολλές επιθετικές επιλογές. Θα παίξουμε με μία πολύ καλή ομάδα, σε μία από τις δυσκολότερες έδρες της Ευρώπης κι εμείς θα πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό και να μην επηρεαστούμε από την ατμόσφαιρα. Το στυλ που θα προσπαθήσουμε να παίξουμε θα εξαρτηθεί από το αν θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις που ζητάμε, για παράδειγμα, για να τρέξεις πρέπει να υπάρχει καλή άμυνα, ριμπάουντ και να δοθεί η ευκαιρία για το εύκολο καλάθι. Γενικά ο ρυθμός του αγώνα θα εξαρτηθεί από τις καταστάσεις που θα δημιουργηθούν και πώς θα μπορέσεις να τις επηρεάσεις. Όσον αφορά στην ατμόσφαιρα, σίγουρα οι Έλληνες παίκτες ξέρουν καλύτερα τις ιδιαιτερότητες αυτού του αγώνα, αλλά μερικές φορές οι ξένοι αντιδρούν καλύτερα, ακριβώς επειδή έχουν άγνοια της όλης κατάστασης. Εμείς αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι όπως κάθε άλλο και το ταμείο θα γίνει στο τέλος».
Παπαδόπουλος: «Πολλά θα κριθούν από τον ρυθμό»
«Πρόκειται για ένα μεγάλο παιχνίδι, το οποίο πιστεύω ότι το περιμένει όλη η πόλη, αλλά και όλη η Ελλάδα. Έχω παίξει πολλές φορές στο Αλεξάνδρειο, είναι όμως το πρώτο μου τέτοιο ντέρμπι κι ελπίζω να γίνει μέσα σε μία όμορφη ατμόσφαιρα, να κερδίσει αυτός που πραγματικά θα είναι ο καλύτερος κι εύχομαι να είμαστε εμείς. Πιστεύω ότι πολλά θα κριθούν από τον ρυθμό που θα έχει το παιχνίδι, γιατί ο Άρης προσπαθεί να παίξει γρήγορα εκμεταλλευόμενος και την έδρα του, ενώ εμάς μας ευνοεί το κοντρόλ παιχνίδι με αργές επιθέσεις και χαμηλό σκορ. Για αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι στο παιχνίδι».

ΠΑΟ: Πονάει πάλι ο Ζιλμπέρτο!


Σε κίνδυνο τίθεται η συμμετοχή του Ζιλμπέρτο Σίλβα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Λάρισα. Ο Βραζιλιάνος μέσος αποχώρησε από την προπόνηση με ενοχλήσεις στον αστράγαλο -στο ίδιο σημείο που τον ταλαιπωρούσε και πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ- και πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες θα υποβληθεί, ώστε να ξεκαθαριστεί αν θα δώσει το «παρών» στην κρίσιμη αναμέτρηση του «Αλκαζάρ».

Γερμανία Τον Μάρτιο αποφασίζω


Το σήριαλ για το μέλλον του Φρανκ Ριμπερί συνεχίζεται. Ο Γάλλος δεν έχει απαντήσει ακόμα στην πρόταση ανανέωσης που του έχει γίνει από την Μπάγερν Μονάχουν και τα πάντα βρίσκονται στον αέρα. Ο ίδιος πάντως με δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως τον Μάρτιο θα έχει πάρει τις αποφάσεις του, ενώ αναφέρθηκε και στις σχέσεις του με τον Λουίς Φαν Γκάαλ.«Ακόμα δεν έχω υπογράψει τίποτα και με κανέναν αλλά πιστεύω ότι μέχρι τέλος Μαρτίου θα έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Είχα πολλές προτάσεις πέρυσι από την Μάντσεστερ, την Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα και την Τσέλσι. Εγώ θέλω να αγωνιστώ σε μία ομάδα ανταγωνιστική ώστε να έχω περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσω τίτλους. Αυτό μπορεί να συμβεί με την Μπάγερν ή με άλλη ομάδα. Ελπίζω να έχω και άλλες ανάλογες προτάσεις και στο μέλλον και από την ομάδα που αγωνίζομαι. Η καριέρα μου είναι σε κρίσιμο σημείο. Θέλω να έχω καθαρό μυαλό ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου», είπε ο διεθνής Γάλλος.Αναφορικά με την σχέση του με τον Λουίς Φαν Γκάαλ επεσήμανε: «Είναι αλήθεια πως στην αρχή είχαμε κάποια προβλήματα. Πλέον συνεργαζόμαστε καλά. Δεν είμαστε φίλοι αλλά κάνουμε τη δουλειά μας και εκείνο τη δική του», τόνισε ο 27χρονος μέσος

Πανθρακικός Ανακοίνωση και αποστολή


Οι ιθύνοντες του Πανθρακικού συνεχίζοντας την μετεγγραφική ενίσχυση της ομάδας στην προσπάθειά τους να τη βοηθήσουν ώστε να αποφύγει τον υποβιβασμό, κάτι που φαίνεται δύσκολο, προχώρησαν στην απόκτηση του Περικλή Μπουσινάκη. Ο 24χρονος μέσος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους με τον σύλλογο της Κομοτηνής. Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει «Η ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ανακοινώνει την μεταγραφή του ποδοσφαιριστή Περικλή Μπουσινάκη με τον οποίο υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους».
Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην ομάδα του Παναθηναϊκού την αγωνιστική περίοδο 2004-2005 με τον οποίο όμως δεν πραγματοποιεί κάποια εμφάνιση στην μεγάλη κατηγορία. Ακολουθούν Ολυμπιακός Βόλου και Απόλλων Αθηνών με τους οποίους συμμετέχει στα πρωταθλήματα Β' και Γ' Εθνικής κατηγορίας.
Το 2006-2007 κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και μετακομίζει στην Δανία και συγκεκριμένα στην AB Copenhagen. Επιστρέφει στα πάτρια εδάφη με την φανέλα του Παναιτωλικού και στην συνέχεια Κέρκυρα και Εθνικός στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κατηγορίας.Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας ο Μπουσινάκης μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας τόνισε «Είμαι χαρούμενος για αυτή την εξέλιξη στην ποδοσφαιρική μου καριέρα. Όλο αυτό το διάστημα προπονούμαι με την ομάδα του Πανθρακικού και έχω διαπιστώσει πως υπάρχει πολύ καλό κλίμα στις τάξεις της ομάδας. Θέλω να ευχαριστήσω την Διοίκηση αλλά και τους προπονητές της ομάδας για την επιλογή που πραγματοποίησαν και πως θα προσπαθήσω να τους δικαιώσω».
Σχετικά με τα αγωνιστικά ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ομάδας εν όψει του σαββατιάτικου εντός έδρας αγώνα με τον Άρη. Ο Παύλος Δερμιτζάκης μετά το τέλος της προπόνησης το πρωί της Παρασκευής ανακοίνωσε την αποστολή συμπεριλαμβάνοντας σε αυτή και τον νεοαποκτηθέντα Μπουσινάκη. Αναλυτικά στη διάθεσή του τέθηκαν οι εξής 19 ποδοσφαιριστές: Αρσενίεβιτς, Ολίσε, Ρόκα, Σακελλαρίου, Αργυρίου, Κανωτίδης, Μπαχαρίδης, Μαρσέλο, Βρονταράς, Καζάκης, Χαριτωνίδης, Ρομπέρ, Παπουλής, Μπέλεκ, Μπουσινάκης, Ματεντζίδης, Παπαδόπουλος, Ιασωνίδης και Λόπεζ.

Συστάσεις από Ζαγοράκη


Για λίγα λεπτά διήρκεσε η ομιλία του Θόδωρου Ζαγοράκη προς τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Ο πρόεδρος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ μίλησε με αυστηρό τόνο, απαιτώντας από τους παίκτες να αντιστρέψουν άμεσα το κλίμα, το οποίο χάλασε αυτήν την εβδομάδα με τα γεγονότα της Δευτέρας και τον ντροπιαστικό αποκλεισμό στο κύπελλο. Πάντως, πρόστιμο δεν ανακοινώθηκε, με τη διοίκηση του Δικεφάλου να περιμένει να δει τη συνέχεια στα επόμενα παιχνίδια…

ΑΡΗΣ: Πήρε Μεριέμ!


Μία ακόμη σημαντική μεταγραφή ολοκλήρωσε ο Άρης. Οι «κίτρινοι» συμφώνησαν με τον Γαλλοαλγερινό μέσο Καμέλ Μεριέμ, ο οποίος ως ελεύθερος (από το καλοκαίρι όταν και αποχώρησε από τη Μονακό) είχε δικαίωμα να υπογράψει ως τις 10 Φεβρουαρίου. Ο 30χρονος άσος πέρυσι είχε 28 συμμετοχές και 1 γκολ με τη Μονακό, στην οποία αγωνιζόταν από το 2005.

Αθλητικός Τύπος 5/2/2010

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Η Γάτα
Derby news
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα

The Match
Πατρίς Sport

ΚΟΠΑ ΛΙΜΠΕΡΤΑΔΟΡΕΣ: Αποτελέσματα προκριματικών


Στις ρεβάνς της προκριματικής φάσης του κυπέλλου Λιμπερταδόρες, στη Νότια Αμερική, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Ράσινγκ (Ουρουγουάη)-Ατλέτικο Τζούνιορ (Κολομβία) 2-0

(Προκρίθηκε η Ράσινγκ με συνολικό σκορ 4-2)

Εστουντιάντες (Μεξικό)-Χουάν (Περού) 1-2

(Προκρίθηκε η Χουάν με συνολικό σκορ 4-1)

Κρουζέιρο (Βραζιλία)-Ρεάλ Ποτόσι (Βολιβία) 7-0

(Προκρίθηκε η Κρουζέιρο με συνολικό σκορ 8-1)

Λιμπερτάδ (Παραγουάη)-Ντεπορτίβο Ταχίρα (Βενεζουέλα) 3-1

(Προκρίθηκε η Λιμπερτάδ με συνολικό σκορ 3-2)

Αποχώρησε με ενοχλήσεις ο Βιεϊρίνια

Αποχώρησε με ενοχλήσεις ο Βιεϊρίνια

Νέο πρόβλημα προέκυψε στη σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, λίγο πριν το τέλος του προγράμματος, αποχώρησε με ενοχλήσεις στο πόδι και η κατάστασή του θα εκτιμηθεί επακριβώς κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο Βλάνταν Ίβιτς έλαβε μέρος κανονικά στο ομαδικό πρόγραμμα εκγύμνασης, χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις και αν τα καταφέρει και αύριο, θα τεθεί στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας για το ματς με τον Ηρακλή. Απόντες την Κυριακή θα είναι οι τραυματίες Φιλομένο και Τσιρίλο, όπως και ο τιμωρημένος Κοντρέρας.

Κοβαλέφκι: «Ποια διοίκηση;»


Χειμαρρώδης ήταν με δηλώσεις του σε πολωνικό Μέσο ο πρώην τερματοφύλακας του Ηρακλή, Βόιτσεχ Κοβαλέφσκι, ο οποίος χαρακτήρισε ούτε λίγο ούτε πολύ, ανύπαρκτη την διοίκηση του «Γηραιού». Ο Πολωνός πορτιέρο μίλησε στην ιστοσελίδα «Onet.pl sport» και αναφέρθηκε στην άσχημη κατάσταση που επικρατούσε στα αποδυτήρια της ομάδας, επειδή οι παίκτες ήταν απλήρωτοι.
«Να ξεκινήσω λέγοντας πως παρόλα όσα έγιναν κρατάω τις όμορφες αναμνήσεις από το πέρασμα μου στην Ελλάδα. Όλα έδειχναν διαφορετικά απ΄ ότι στο ξεκίνημα. Άρχισαν τα οικονομικά προβλήματα και η κατάσταση έγινε άρρωστη, γιατί αντί πριν τα ματς να σκεφτόμαστε τον αγώνα, συζητούσαμε πότε και αν θα πληρωθούμε.
Έτσι αποφάσισα πως όπως έχουν γίνει τα πράγματα, πρέπει να κάνω κάτι. Οι καριέρες δεν κρατάνε για πάντα. Δεν το παίζω καλός Σαμαρείτης, όμως σκέφτομαι την οικογένεια μου στο μέλλον. Το ποδόσφαιρο είναι ευχαρίστηση για εμένα και όχι επάγγελμα και δεν μπορώ να αποδώσω σε άσχημες συνθήκες. Εξάλλου το πρόβλημα με τα λεφτά δεν επηρέασε μόνο εμένα, αλλά όλους τους πρώην συμπαίκτες μου», είπε αρχικά.
«Προσπάθησα να έχω επαφή με την διοίκηση, όμως το θέμα ήταν με ποιον να πρωτομιλήσω γιατί δεν έβρισκες κανένα στην ομάδα. Ο πρόεδρος της ομάδας, Αντώνης Ρέμος, είναι πολυάσχολος άνθρωπος, καθώς είναι τραγουδιστής.
Όσο αφορά τον διευθυντή ποδοσφαίρου; Πιο συχνά τον έβλεπες σε τηλεοπτικές εκπομπές, παρά στο γραφείο του! Είχα την εντύπωση ότι η ομάδα ήταν ακέφαλη! Έτσι ήταν και στα παιχνίδια, είτε χάναμε, είτε κερδίζαμε κανείς δεν ενδιαφερόταν», συνέχισε ενώ αποκάλυψε και πώς έλυσε το συμβόλαιό του: «Όλα έγιναν σε ωραίο κλίμα. Δια μαγείας, μέσα σε τρεις ώρες βρέθηκαν άνθρωποι από την διοίκηση και συμφωνήσαμε. Ο σύλλογος μου υποσχέθηκε ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα με έχει εξοφλήσει, ελπίζω να συμβεί».

Νοκ άουτ με Πανθρακικό ο Ναφτί


Νοκ άουτ από τον αγώνα με τον Άρη τέθηκε ο Μεχτί Ναφτί που έχει υποστεί οίδημα στο γαστροκνήμιο, ενώ είναι αμφίβολος και για το ματς με την Ξάνθη για το Κύπελλο.
Με αρκετά προβλήματα θα παραταχθεί ο Άρης στο ματς του Σαββάτου με τον Πανθρακικό (16:45 ΣΚΑΙ), αφού ο Νεχτί Ναφτί μετά από εξετάσεις που υποβλήθηκε, έδειξαν πως έχει υποστεί οίδημα στο γαστροκνήμιο. Εκτός από τον έμπειρο μέσο, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των Σηφάκη και Γκιάρο(τιμωρημένοι), όπως και τον Ντάριο Φερνάντες, που αν και έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, είναι ανέτοιμος.

Ερωτηματικό για Λέκι

Ερωτηματικό για Λέκι

Αντίστροφη μέτρηση… Δύο ημέρες μετρούν ακόμη στον Ηρακλή για το ντέρμπι της Κυριακής. Ένα παιχνίδι που πέραν των γνωστών ιδιαιτεροτήτων εξαιτίας του τοπικού χαρακτήρα, αποτελεί ακόμη μια «μάχη επιβίωσης» για τον Ημίθεο. Χθες έγινε ακόμη ένα βήμα μπροστά όσον αφορά στην προετοιμασία, με το μεγάλο ερωτηματικό να ακούει στο όνομα του Ματίας Εμάνουελ Λέκι…
Στις 11:00 το πρωί συνέχισε χθες την προετοιμασία του για το ντέρμπι ο Ηρακλής. Το κλίμα παρέμεινε ανεπηρέαστο από την αποχή της Τετάρτης. Σαν να μην έγινε ποτέ. Βέβαια το μήνυμα που ήθελαν οι παίκτες το έστειλαν. Η προπόνηση πάντως δεν επηρεάστηκε από την όλη κατάσταση και συνεχίστηκε δίχως να αφήνει κάποιο «στίγμα» η απόφαση της Τετάρτης. Μάλιστα, όσοι την παρακολούθησαν, είδαν ότι υπήρχε διάθεση από την πλευρά των παικτών, που καλούνται να κερδίσουν το απόγευμα της Κυριακής.

Συνεχίζει με ενοχλήσεις ο Αργεντινός

Το μεγαλύτερο πρόβλημα και ερωτηματικό αυτή τη στιγμή για τον Ηρακλή και τον Γιόζεφ Μπουμπένκο, ακούει στο όνομα του Ματίας Λέκι. Ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός των «κυανόλευκων» συνεχίζει να νιώθει ενοχλήσεις στον προσαγωγό. Μπορεί να προπονήθηκε κανονικά στις αρχές της εβδομάδας, αλλά για δεύτερη συνεχόμενη μέρα δεν κατέστη δυνατό να συμμετάσχει στο πρόγραμμα με την υπόλοιπη ομάδα. Ως εκ τούτου η παρουσία του στον αγώνα της Κυριακής κρίνεται αμφίβολη, με το ιατρικό τιμ της ομάδας να βρίσκεται σε εγρήγορση προκειμένου να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα που υπάρχει και ο Λέκι να είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα.

Χωρίς ανησυχία για Γιάκομπ

Μετά τον αγώνα με την Καβάλα είχε να αντιμετωπίσει ένα μικροπρόβλημα. Δεν επρόκειτο για κάτι σπουδαίο. Μπήκε και προπονήθηκε κανονικά. Ο Βικτοράς Γιάκομπ, δέχθηκε όμως και χθες ένα χτύπημα στην προπόνηση της ομάδας και αποχώρησε προληπτικά. Το θετικό για τον Ρουμάνο επιθετικό, είναι το γεγονός πως αυτό το χτύπημα δεν εμπνέει ανησυχία. Ο υψηλόσωμος φορ δέχθηκε ένα χτύπημα στο γόνατο, υπέστη κάκωση, αλλά στο ιατρικό τιμ του Ηρακλή είναι καθησυχαστικοί, υπογραμμίζοντας πως δεν τίθεται θέμα απουσίας του.

Έτοιμοι «Πέρπε», Τούμα, Παπαστεριανός

Στη χθεσινή προπόνηση υπήρξαν και θετικές ειδήσεις όσον αφορά στους τραυματίες. Οι Μανόλης Παπαστεριανός και Σαρμπέλ Τούμα, πέρασαν σε πλήρεις ρυθμούς. Η μυϊκή επιβάρυνση που αισθάνθηκε ο πρώτος, υποχώρησε, ενώ στην περίπτωση του δεύτερου, η ίωση που τον κατέβαλε, ξεπεράστηκε επιτυχώς. Επίσης σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων βρίσκεται πλέον και ο Μπάμπης Περπερίδης.

«Οκ» με Ριμόλντι, Γκαρσία

Στο μεταξύ, οι άνθρωποι του Ηρακλή έχουν στη διάθεση τους, τα δελτία των Ριμόλντι και Γκαρσία. Αμφότεροι, επομένως, μπορούν να υπολογίζονται από τον προπονητή για το ματς της Κυριακής. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, σε αντίθεση με την περίπτωση του Καρλίνιος, που οι «κυανόλευκοι» συναντούν προβλήματα με την μπλε κάρτα του παίκτη. Μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχε σταλεί στα γραφεία της ΕΠΟ.

Τιμωρημένος ο Κονέ

Από εκεί και πέρα, ο Σλοβάκος τεχνικός γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, ότι δεν μπορεί να υπολογίζει τον Κονέ. Ο Κωφίδης είχε αποφασίσει να εκτίσει την ποινή του στο ματς της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ και έτσι θα απουσιάσει. Δεν υπολογίζεται.

Ικανοποίηση για Κομπαγιάσι

Είναι γεγονός, ότι ο Ιάπωνας βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Μεταφέρθηκε στο χθεσινό φύλλο. Ανεβάζει ρυθμούς και σίγουρα θα διεκδικήσει θέση στο βασικό σχήμα. Δεν είναι υπερβολή, είναι μία πραγματικότητα, με δεδομένο ότι ο Μιλάνο δεν τα πήγε πολύ καλά το Σάββατο. Σαφώς, ο Ιάπωνας θα είναι μια επιλογή για το βασικό σχήμα… Πηγη Μετροσπορ

Επανέρχεται στον Μπουφόν η Γιουνάιτεντ


Ο Μπουφόν σε προσπάθεια του Η περίπτωση του Τζίτζι Μπουφόν συνεχίζει να απασχολεί τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, γεγονός που ενισχύεται από τις φήμες ότι η Γιουβέντους μπορεί να τον παραχωρήσει αν δεν προκριθεί στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Οσο για τους "κόκκινους διαβόλους", αναζητούν τον αντικαταστάτη του Φαν Ντερ Σαρ.

Δημοσιεύματα σε ιταλικές ιστοσελίδες υποστηρίζουν ότι ο Αλεξ Φέργκιουσον εξετάζει και άλλες περιπτώσεις, όπως τον Μανού Νόιερ της Σάλκε, αλλά ότι η βασική του προτεραιότητα είναι το Νο 1 της "Μεγάλης Κυρίας". Ετσι, σε πρώτη φάση, σκοπεύει να κάνει μία πρώτη διερευνητική συζήτηση με τον μάνατζερ του παίκτη Σιλβάνο Μαρτίνα, πριν γίνει η "κρούση" στη Γιουβέντους, με μία προσφορά, που, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα ανέρχεται σε 15 εκατ. ευρώ.

Τα βρήκαν Τσέλσι και Λανς για Κακουτά


Ο Κακούτα με τη φανέλα της Τσέλσι Κανονικά θα μπορεί πλέον η Τσέλσι να πραγματοποιεί μεταγραφές, αφού η FIFA απέσυρε τη σχετική απαγόρευση που της είχε επιβάλει, λόγω της διαμάχης της με τη Λανς για τον νεαρό Γκαέλ Κακουτά, όπως ανακοίνωσε το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης.

Το CAS έκανε γνωστό ότι πληροφορήθηκε σήμερα για την επίτευξη συμφωνίας της Τσέλσι με τη Λανς για τον Γκαέλ Κακουτά. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που δόθηκε στο CAS, οι δύο σύλλογοι και ο ποδοσφαιριστής αναγνώρισαν ότι δεν ίσχυε το συμβόλαιο που υπήρχε μεταξύ του Κακουτά και της Λανς.

Έτσι, χωρίς την ισχύ κάποιου συμβολαίου, ο παίκτης δεν υπέπεσε σε παράπτωμα, όπως και η Τσέλσι που τον απέκτησε και για το λόγο αυτό η FIFA απέσυρε την ποινή που είχε επιβάλει στον αγγλικό σύλλογο. Η Τσέλσι είχε τιμωρηθεί τον Σεπτπέμβριο από τη FIFA με απαγόρευση απόκτησης νέων παικτών μέχρι το 2011, επειδή κατηγορήθηκε ότι ήταν αυτή που προέτρεψε τον Κακουτά να "σπάσει" το συμβόλαιό του με τη Λανς το 2007.

Τέλος η Πορτογαλία για τον Ντέκο μετά το Μουντιάλ


Ο Ντέκο με τη φανέλα της εθνικής Πορτογαλίας Την απόφασή του να αποχωρήσει από την εθνική Πορτογαλίας μετά το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής ανακοίνωσε ο Ντέκο. "Θα κλείσω τον κύκλο μου στην εθνική μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Κατ' αρχήν λόγω ηλικίας, αλλά και λόγω κούρασης", τόνισε ο 32χρονος στο ραδιοφωνικό σταθμό της Βραζιλίας, "Globo".

Ο Ντέκο ξεκίνησε τη διεθνή του καριέρα σε φιλικό παιχνίδι με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας (όπου έχει γεννηθεί) τον Μάρτιο του 2003. Εφτασε τις 72 συμμετοχές και σκόραρε πέντε φορές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ιβηρικής. Ελαβε μέρος στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του 2004 και 2008, καθώς και στο Μουντιάλ του 2006.

"Η ευθύνη είναι πάντα προσωπική υπόθεση. Η ομάδα του 2006 είχε περισσότερη εμπειρία από τη σημερινή που διαθέτει αρκετούς νέους παίκτες. Ο άσος της Τσέλσι, ο οποίος έχει κερδίσει δύο Τσάμπιονς Λιγκ, το πρώτο με την Πόρτο το 2006 και το άλλο με τη Μπαρτσελόνα το 2006, παραδέχθηκε ακόμη ότι σχεδιάζει να επιστρέψει στη γενέτειρά του και να παίξει σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, μετά τη λήξη της επόμενης περιόδου.

Τελικό Ιταλίας-Αγγλίας επιθυμεί ο Λίπι


Ο Μαρσέλο Λίπι στον πάγκο της Ιταλίας Ο Μαρτσέλο Λίπι αποκάλυψε ότι ελπίζει η εθνική ομάδα της Ιταλίας, στην οποία είναι προπονητής, να αντιμετωπίσει την αντίστοιχη της Αγγλίας, στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται ο συμπατριώτης του, Φάμπιο Καπέλο, στον τελικό του Παγκοσμίου κυπέλλου της Νότιας Αφρικής.

"Ονειρεύομαι, όπως έκανα και την περασμένη φορά. Θα επιθυμούσα έναν τελικό ανάμεσα σε Ιταλία και Αγγλία", τόνισε ο Λίπι, ο οποίος οδήγησε την Ιταλία στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2006, και συνέχισε: "Θα ήθελα να δω πώς θα αντιδράσει ο Φάμπιο Καπέλο, όταν ακουστεί ο εθνικός ύμνος της Ιταλίας. Πολύ θα ήθελα να το δω αυτό".

Ο Λίπι στη συνέχεια υποστήριξε πως ο Καπέλο έχει κάνει σπουδαία δουλειά ως προπονητής της Αγγλίας, μετατρέποντας μια ομάδα, η οποία απέτυχε να προκριθεί στο EURO του 2008, σε μια από τις βασικές διεκδικήτριες του Μουντιάλ του 2010. "Είναι φυσιολογικό να περιμένουμε θετικά αποτελέσματα από μια ομάδα που προπονεί ο Καπέλο. Έχει συνεισφέρει με την προσωπικότητά του, το χάρισμα του, αλλά και τη δυνατότητα να δημιουργήσει μια ομάδα συμπαγή".

Ο Ιταλός τεχνικός αποκάλυψε πως έχει στο μυαλό του τους περισσότερους παίκτες που θα καλέσει στη Νότια Αφρική: "Στο μυαλό μου έχω περίπου το 70% της ομάδας, 16 ή 17 σίγουρους παίκτες. Υπάρχουν περίπου έξι θέσεις, που είναι ανοιχτές, για να συμπληρωθεί η ομάδα".

Πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου κυπέλλου (στις 11 Ιουνίου), η Ιταλία θα αντιμετωπίσει το Καμερούν στο Μόντε Κάρλο στις 3 Μαρτίου και την Ελβετία στη Γενεύη στις 5 Ιουνίου, όπως επιβεβαίωσε σήμερα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιταλίας. Μάλιστα, υπάρχουν και σκέψεις για φιλική αναμέτρηση με το Μεξικό στις 3 Ιουνίου.

Αλμπιόλ: "Μπορούμε και χωρίς τον Ρονάλντο"


Ρονάλντο, Αλμπιόλ, Μπενζεμά και Πέπε πανηγυρίζουν Μπορεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο να είναι ένα από τα αστέρια στο... γαλαξία της Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο σύμφωνα με τον Ραούλ Αλμπιόλ, η "βασίλισσα" μπορεί να τα καταφέρει και χωρίς τον Πορτογάλο. "Πρόκειται για έναν απ' τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο, όμως μια ομάδα δεν εξαρτάται μόνο από έναν παίκτη. Είμαστε μια ποιοτική ομάδα και μπορούμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια, με ή χωρίς αυτόν", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ισπανός αμυντικός.

Στη συνέχεια ο 24χρονος διεθνής αναφέρθηκε και στη νίκη επί της Λα Κορούνια στο «Ριαθόρ» μετά από 19 "στείρα" χρόνια (σ. σ. στο συγκεκριμένο ματς δεν αγωνίστηκε ο τιμωρημένος Ρονάλντο): "Ελέγχαμε το παιχνίδι με τη Λα Κορούνια. Οι μέσοι μας είναι παίκτες μεγάλης ποιότητας. Στo κέντρο έχουμε ποικιλία εναλλακτικών λύσεων".

Πρόστιμο σε Μουρίνιο και Ιντερ


Δεν έμεινε ικανοποιημένος ο Μουρίνιο... Πρόστιμο ύψους 13.000 ευρώ συμφώνησε να καταβάλλει ο Ζοζέ Μουρίνιο, προκειμένου να διακανονιστεί η υπόθεση της διαμάχης που είχε με δημοσιογράφο, όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιταλίας.

Επίσης, η Ιντερ θα πληρώσει άλλα 20.000 ευρώ εξαιτίας της συμπεριφοράς του Πορτογάλου προπονητή, ο οποίος κατηγορήθηκε για προσβολή εις βάρος του δημοσιογράφου, μετά την ισοπαλία με την Αταλάντα (1-1) τον περασμένο Δεκέμβριο.

Δερμιτζάκης: "Θετικό αποτέλεσμα με Αρη"


Ο Δερμιτζάκης στον πάγκο του Διαγόρα Την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου έδωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο προπονητής του Πανθρακικού Παύλος Δερμιτζάκης στην αίθουσα τύπου του Δημοτικού Σταδίου Κομοτηνής. Ο τεχνικός ηγέτης των πρασίνων της Κομοτηνής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο νικηφόρο ματς με τον Εργοτέλη αλλά και το δύσκολο παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος κόντρα στον Αρη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

"Η ομάδα απέναντι στον Εργοτέλη παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο και κατάφερε να συνδυάσει την καλή παρουσία μέσα στον αγωνιστικό χώρο με τους πρώτους βαθμούς της νίκης. Παρότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ δύο φορές είχαμε τις δυνάμεις να αντιδράσουμε και στο τέλος να πάρουμε αυτό το αποτέλεσμα. Παράλληλα είχαμε την ευκαιρία να δώσουμε χρόνο συμμετοχής και σε ποδοσφαιριστές που είχαν πρόβλημα τραυματισμού όπως ο Αρσενίεβιτς που πέτυχε και το γκολ της νίκης.

Αυτό έγινε για δεύτερη φορά καθώς όπως και στο παιχνίδι με την Skoda Ξάνθη που είχε μπει ο Παπουλής και είχε καταφέρει να μας δώσει επιπλέον ώθηση αλλά και να πετύχει το γκολ της νίκης. Αυτό δείχνει και την νοοτροπία που πρέπει να έχουν οι παίχτες που έρχονται από τον πάγκο. Αυτό που θέλω να επισημάνω πως μετά την επίτευξη του 3ου τέρματος ποδοσφαιριστές, προπονητές αλλά και όλα τα άτομα του ποδοσφαιρικού τμήματος το πανηγύρισαν αγκαλιά. Αυτό δείχνει το δέσιμο που υπάρχει.

Οσον αφορά το παιχνίδι με τον Αρη αυτό έχει μεγάλο δείκτη δυσκολίας καθώς πρόκειται για έναν αντίπαλο με πολύ καλό ρόστερ και επιθετικούς προσανατολισμούς. Πολλές φορές ομάδες που αντιμετωπίζουν αντιπάλους που βρίσκονται σε χαμηλότερη θέση δεν δείχνουν την απαραίτητη προσοχή. Εμείς από την πλευρά επιζητούμε το θετικό αποτέλεσμα και θα πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ μέσα στο γήπεδο".

Για τους τραυματίες ο Παύλος Δερμιτζάκης ανέφερε: "Αυτή την στιγμή υπάρχουν 2 τραυματίες ο Κασάρ και ο Τζόκιτς. Αντίθετα επανέρχεται ο Ολίσε που δείχνει να ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού. Υπάρχει η πιθανότητα να πάρει χρόνο συμμετοχής καθώς πρόκειται για έναν παίχτη με ποιότητα αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί".

Τέλος ο προπονητής του Πανθρακικού αναφέρθηκε και στο θέμα του αθλητικού κέντρου της ομάδας: "Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πριν λίγες μέρες το αθλητικό κέντρο που δημιουργεί η ομάδα. Εμεινα εντυπωσιασμένος από αυτό που δημιουργεί η Διοίκηση της ομάδας και δείχνει την δυναμική της ομάδας".

Aρσάβιν: "Χορεύουμε γυμνοί στα αποδυτήρια"


Ο Αντρέι Αρσάβιν πανηγυρίζει το τέταρτο γκολ του κόντρα στη  Λίβερπουλ Ο Αντρέι Αρσάβιν είναι η χαρά του κάθε δημοσιογράφου. Ο Ρώσος μέσος της Αρσεναλ σε πολλές από τις συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει, έχει δώσει άφθονα θέματα για συζήτηση. Στην πιο πρόσφατη, αποκάλυψε ότι οι "κανονιέρηδες" χορεύουν γυμνοί στα αποδυτήρια.

Πάρτε μία... γεύση από το τελευταίο του "κατόρθωμα":

-Ποιος είναι ο καλύτερος στις προπονήσεις; "Νομίζω ότι είναι ο Αλμούνια. Αν και όλοι οι τερματοφύλακες μας κάνουν έξτρα δουλειά, τόσο πριν, όσο και μετά την προπόνηση".

-Ποιος είναι ο "σκληρός". της παρέας; "Σίγουρα ο Σολ Κάμπελ. Εγώ είμαι 60 κιλά και αυτός περίπου... 120. Είναι ο διπλάσιος από μένα".

-Ποιος είναι ο πιο αργός; "Πειράζω συνέχεια τον Σεσκ (σ.σ. Φάμπρεγκας) ότι είναι αυτός! Όταν του δίνω την μπάλα και δεν την προλαβαίνει, του φωνάζω �σε ρε, είσαι πολύ αργός� Πιθανότατα, βέβαια, δεν είναι, αλλά δεν έχει σημασία, εγώ θα συνεχίσω να του το λέω".

-Ποιος είναι ο πιο αστείος; "Ο Εμπουέ. Κάθε πρωί που τον βλέπω, έχει ένα χαμόγελο στο στόμα! Έχει τόση ενέργεια για να κάνει οτιδήποτε, δεν σταματάει ποτέ".

-Ποιος είναι ο πιο έξυπνος; "Ο Μικαέλ Σιλβέστρ. Είναι -και φαίνεται- πολύ έξυπνος".

-Ποιος αργεί περισσότερο στο ντους; "Υπάρχει κάποιος, αλλά δεν θέλω να το πω. Πρέπει, ε; Εντάξει, ο Τζακ Γουίλσιρ".

-Ποια είναι η καλύτερη συνήθεια που έχετε; "Τραγουδάμε πάντα όλοι μαζί! Στο προηγούμενο παιχνίδι, μάλιστα, προκαλούσαμε τον Σολ Κάμπελ, λόγω της επιστροφής του, να ανέβει σε μια καρέκλα και να τραγουδήσει, αλλά δεν το έκανε".

-Ποιος είναι ο καλύτερος χορευτής; "Ο Εμπουέ και ο Σανιά. Χορεύουμε συχνά στα αποδυτήρια -και μάλιστα οι περισσότεροι το κάνουμε γυμνοί".

Μισή πρόκριση για τη Ρόμα στο Κύπελλο


Ο Μεξές πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε εις βάρος της Ουντινέζε Μια ανάσα από τον τελικό βρίσκεται η Ρόμα, η οποία νίκησε στο "Ολίμπικο" (εκεί θα λάβει χώρα και ο τελικός) την Ουντινέζε με 2-0 και πήρε σαφέστατο προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς που θα γίνει στα μέσα Απριλίου. Και τα δυο γκολ των Ρωμαίων (18 σερί ματς χωρίς ήττα) σημειώθηκαν στο α' μέρος {Βούτσινιτς (12o) και Μεξές (40ό)}.

Η ενδεκάδα των "Ρωμαίων": Ντόνι, Κασέτι, Μεξές (80΄ Ζουάν), Μπουρντίσο, Ρίισε, Πιζάρο, Ντε Ρόσι, Ταντέι, Μπρίκι, Βούτσινιτς (64΄ Μπαπτίστα), Τότι.
*Στον πρώτο ημιτελικό η Ιντερ επικράτησε 1-0 της Φιορεντίνα.

Απίστευτη νίκη στις καθυστερήσεις για Σταντάρ


Ο Βίτσελ χάρισε στις καθυστερήσεις τη νίκη στη Σταντάρ Λιέγης Από τον "παράδεισο" στην "κόλαση" βρέθηκε μέσα σε οκτώ λεπτά η Σταντάρ Λιέγης, αλλά βρήκε το σθένος να απαντήσει και πάλι και μάλιστα στις καθυστερήσεις. Σε αγώνα για το πρωτάθλημα Βελγίου κόντρα στη Σαρλερουά στο βαλλόνικο ντέρμπι προήγήθηκε 2-0, δέχθηκε δυο γκολ στο 82ο και στο 86ο, αλλά στο τέλος διαμόρφωσε το τελικό 2-3.

Το αποτέλεσμα
Σαρλερουά - Σταντάρ Λιέγης 2-3
0-1 Νταλμά (52)
0-2 Ντεφούρ πέναλτι (71)
1-2 (82) Τερεό
2-2 (86) Κερέ
2-3 Βίτσελ (90)

Κι άλλη νίκη για τη Φέγενορντ


Το γκολ του Γιον Νταλ Τόμασον χάρισε στη Φέγενορντ μία ακόμα νίκη Συνέχεια στα επιτυχημένα αποτελέσματα έδωσε η Φέγενορντ (αποβλήθηκε στο 84ο ο Λάντζαατ), η οποία νίκησε εκτός έδρας τη Βάαλβαϊκ με τέρμα του Τόμασον στις αρχές του δευτέρου μέρους (0-1) διευρύνοντας περισσότερο τη διαφορά της από την πέμπτη θέση (είναι 4η, στο -4 από τον 3ο Αγιαξ).

Το αποτέλεσμα
Βάαλβαϊκ - Φέγενορντ 0-1
0-1 Τόμασον (48)

Πρόβλημα με Ναφτί


Ο Ναφτί μόλις έχει σκοράρει και ρωτάει τί ώρα είναι... Ο Μεντί Ναφτί δεν μπορεί να γυμναστεί, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα είναι έτοιμος για να αγωνιστεί στην αναμέτρηση με τον Πανθρακικό στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Η εξέλιξη αυτή προσθέτει "πονοκέφαλο" στον Έκτορ Ραούλ Κούπερ ο οποίος αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα στη μεσαία γραμμή.

Ο Αργεντίνος τεχνικός που επέστρεψε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη και έδωσε κανονικά το "παρών" στην προπόνηση, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα επιμείνει στον Πρίττα και τον Νάτσο Γκαρσία.

Μια ακόμη νίκη για το Κλίβελαντ


Ο ΛεΜπρον Τζέιμς ετοιμάζεται να καρφώσει στο ματς με τους Μαϊάμι  Χιτ Στο Κλίβελαντ, ο ΛεΜπρον Τζέιμς έκανε τα πάντα προκειμένου να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη κόντρα στον "κολλητό" του Ντιουέιν Γουέιντ και τα κατάφερε. Τελείωσε το ματς με 36 πόντους, έχοντας 17 εύστοχες βολές και οι Καβαλίερς επικράτησαν των Χιτ με 102-84. Ήταν η 10η συνεχής επιτυχία για τους Καβς με τον σούπερ σταρ της να προσθέτει στην πολύ καλή του επίδοση οκτώ ασίστ και επτά ριμπάουντ.

Από την άλλη πλευρά ο Γουέιντ τελείωσε το ματς με 24 πόντους με 11 στις 26 προσπάθειες, ενώ στο σκοράρισμα τον ακολούθησε ο Μάικλ Μπίσλι με 21. Παρόλα αυτά δεν κατάφεραν να αποφύγουν την 4η ήττα στα τελευταία έξι ματς.

Στο Πόρτλαντ, νίκη για τους Μπλέιζερς επί των Σπερς με 96-93, καλύτερος για τη νικήτρια ομάδα ο Όλντριτζ με 28 πόντους, 13 ριμπάουντ και τρεις ασίστ. Από το Σαν Αντόνιο προσπάθησε περισσότερο ο Τιμ Ντάνκαν με 15 πόντους, 12 ριμπάουντ και τέσσερις τελικές πάσες.

Συνοπτικά σε αγώνες για το πρωτάθλημα μπάσκετ του ΝΒΑ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Κλίβελαντ-Μαϊάμι 102-86
Κλίβελαντ: Τζέιμς 36, Ο' Νιλ 13, Χίκσον 12, Γκίμπσον 12, Ιλγκάουσκας 8, Πάρκερ 6, Βαρεζάο 6, Γκριν 5, Ουίλιαμς 2, Μουν 2.
Μαϊάμι: Ουέιντ 24, Μπίσλεϊ 21, Ο' Νιλ 14, Ράιτ 9, Aντονι 8, Αρόγιο 4, Χάσλεμ 2, Μαγκλόιρ 2, Aλστον 2.

Πόρτλαντ-Σαν Αντόνιο 96-93
Πόρτλαντ: Όλντριτζ 28, Ουέμπστερ 21, Μίλερ 11, Χάουαρντ 10, Φερνάντεθ 10, Κάνινγχαμ 9, Μπατούμ 7.
Σαν Αντόνιο: Τζινόμπιλι 21, Πάρκερ 18, Χιλ 16, Ντάνκαν 15, Μπλερ 11, Τζέφερσον 8, ΜακΝτάις 4.

Τεσσάρα και βλέπει τελικό η Ατλέτικο


Οι παίκτες της Ατλέτικο Μαδρίτης πανηγυρίζουν ένα από τα γκολ που  πέτυχαν εις βάρος της Σανταντέρ Ο Πάντιτς θα πρέπει να περιμένει την επόμενη γκέλα της Ατλέτικο για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Κι αυτό διότι η ομάδα της Μαδρίτης σε ένα από τα ελάχιστα ουσιαστικά και παραγωγικά παιχνίδια της τη φετινή σεζόν, συνέτριψε 4-0 τη Σανταντέρ στον ημιτελικό κυπέλλου. Ετσι, πλέον χρειάζεται να αυτοκτονήσει για να μείνει εκτός τελικού, αφού θα πρέπει να δεχθεί πέντε γκολ στη ρεβάνς.

Το αποτέλεσμα
Ατλέτικο Μαδρίτης - Σανταντέρ 3-0
1-0 (9) Σιμάο
2-0 (40) Ρέγες
3-0 (63) πέναλτι Φορλάν
4-0 (72) πέναλτι Φορλάν

Στο β' γκρουπ της κλήρωσης του Euro 2012 η Εθνική


To σήμα του Euro 2012 Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας τοποθετήθηκε η εθνική ομάδα, για την κλήρωση των προκριματικών του EURO 2012 που θα διεξαχθή στη Βαρσοβία την Κυριακή (13:00). Αυτό σημαίνει ότι αποφεύγει την Τσεχία, την Σουηδία, την Ελβετία, τη Σερβία, την Τουρκία, την Δανία, τη Σλοβακία και τη Ρουμανία, αλλά θα βρει στο δρόμο της πιθανότατα ένα "μεγαθήριο" του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Επικεφαλής των εννέα ομίλων -και υποψήφιες αντίπαλοι της εθνικής μας- είναι η Ισπανία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ιταλία, η Αγγλία, η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Κροατία και η Ρωσία.

Συνολικά στην κληρωτίδα της UEFA θα μπουν 51 ομάδες, για να σχηματιστούν έξι όμιλοι των έξι ομάδων και τρεις των πέντε. Οι εννέα πρώτοι προκρίνονται απευθείας μαζί με τον καλύτερο δεύτερο. Οι υπόλοιποι οκτώ δεύτεροι θα χωριστούν σε τέσσερα ζευγάρια και θα δώσουν αγώνες μπαράζ (εντός-εκτός) για τις υπόλοιπες θέσεις, ενώ στην τελική φάση μετέχουν, απευθείας ασφαλώς, οι διοργανώτριες Πολωνία και Ουκρανία. Οι προκριματικοί ξεκινούν τον Σεπτέμβριο του 2010 και ολοκληρώνονται με τα μπαράζ το Νοέμβριο του 2011.

ΤΑ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ
1ο γκρουπ: Ισπανία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Αγγλία, Πορτογαλία, Γαλλία, Κροατία, Ρωσία.
2ο γκρουπ: ΕΛΛΑΔΑ, Τσεχία, Σουηδία, Ελβετία, Σερβία, Τουρκία, Δανία, Σλοβακία, Ρουμανία
3ο γκρουπ: Ισραήλ, Βουλγαρία, Φινλανδία, Νορβηγία, Ιρλανδία, Σκοτία, Βόρεια Ιρλανδία, Αυστρία, Βοσνία
4ο γκρουπ: Σλοβενία, Λετονία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Λευκορωσία, Βέλγιο, Ουαλία, ΠΓΔΜ, Κύπρος
5ο γκρουπ: Μαυροβούνιο, Αλβανία, Εσθονία, Γεωργία, Μολδαβία, Ισλανδία, Αρμενία, Καζακστάν, Λιχτενστάιν
6ο γκρουπ: Αζερμπαϊτζάν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νήσοι Φερόε, Ανδόρα, Σαν Μαρίνο

Εκτός αποστολής ο Μαντούκα


Δύσκολα θα προλάβει το παιχνίδι με τη Skoda Ξάνθη ο Γκουστάβο  Μαντούκα Οριστικά εκτός αποστολής της ΑΕΚ για τον αγώνα με την Ξάνθη, τέθηκε ο Γκουστάβο Μαντούκα. Επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια ο Σεμπάστιαν Σάχα. Τα πλάνα του Ντούσαν Μπάγεβιτς για την ενδεκάδα. Έρχεται την Κυριακή στην Αθήνα ο Κρίστιαν Νέμεθ.

Οριστικά χωρίς τον Γκουστάβο Μαντούκα θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ την Ξάνθη, το Σάββατο. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα και την Πέμπτη να ακολουθήσει πρόγραμμα θεραπείας. Έτσι, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν τον συμπεριέλαβε στην αποστολή της αναμέτρησης για την 21η αγωνιστική. Εκτός έμεινε και ο Γιάννης Αραμπατζής, ο οποίος έκανε θεραπεία και συνέχισε με ασκήσεις χωρίς ωστόσο να χρησιμοποιεί τα χέρια του.

Αναλυτικά την αποστολή του αγώνα, που ανακοίνωσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μετά το τέλος της προπόνησης της Πέμπτης, αποτελούν οι Σάχα, Λούκατς, Ζεράλντο, Αραούχο, Καράμπελας, Γεωργέας, Μαϊστόροβιτς, Μανωλάς, Γκέντσογλου, Χέρσι, Λαγός, Μάκος, Καφές, Λεονάρντο, Παυλής, Τζιμπούρ, Μπλάνκο, Γκερέιρο, Σκόκο. Εκτός έμειναν οι Αλεξόπουλος, Ενσαλίβα, Ρίκκα, Aρτσε, Γιαχάγια και ο τιμωρημένος Γιάχιτς.

Όσον αφορά την ενδεκάδα, που σκέφτεται να παρατάξει ο προπονητής της ΑΕΚ, κάτω από τα δοκάρια επιστρέφει ο Σεμπάστιαν Σάχα λόγω του τραυματισμού του Γιάννη Αραμπατζή. Οι Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς και Ζεράλδο Aλβες θα αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τους Νίκο Γεωργέα από αριστερά και Κάρλος Αραούχο από δεξιά. Στον άξονα αναμένεται να ξεκινήσουν ο Παντελής Καφές, με έναν εκ των Ρότζερ Γκερέιρο ή Γρηγόρη Μάκο, ενώ πίσω από τον Ίσμαελ Μπλάνκο αναμένεται να ξεκινήσουν οι Νάτσο Σκόκο, Ράφικ Τζεμπούρ και Λεονάρντο.

Από εκεί και πέρα, στα ευχάριστα τώρα, ο Κρίστιαν Νέμεθ, όπως ενημέρωσε και επίσημα η ΠΑΕ, θα επιστρέψει την Κυριακή στην Αθήνα και από Δευτέρα θα μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Παράλληλα οι Παναγιώτης Ταχτσίδης και ο Σάββας Γκέντζογλου θα ενσωματωθούν την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη στην Εθνική Ελπίδων, για το φιλικό παιχνίδι με την Εθνική Νέων.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης προσκύνησε το Μαρούσι


Οι παίκτες του Αμαρουσίου πανηγυρίζουν τη νίκη επί του  Παναθηναϊκού Το Μαρούσι πέτυχε τεράστια νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό με 80-78 στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη στην ιστορία του Αμαρουσίου στο "Top 16". Ο Παναθηναϊκός ήταν κακός για ένα ακόμη ματς και θα χρειαστεί ένα... θαύμα για να προκριθεί στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την δεύτερή του ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια στο "Top 16" και την επόμενη αγωνιστική πηγαίνει στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" για να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα... Σε περίπτωση νέας ήττας αποχαιρετά και τις λιγοστές ελπίδες που του επέμειναν για να πάρει την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Από την άλλη, το Μαρούσι όσο κι αν φαίνεται παράξενο απέκτησε κάποιες ελπίδες κι αν συνεχίσει να εκπλήσσει τίποτα δεν αποκλείεται...

Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο για ένα ολόκληρο ημίχρονο με τον Νίκολα Πέκοβιτς να είναι εξαιρετικός. Ο Σέρβος σέντερ πέτυχε 19 πόντους σε μόλις 15 λεπτά συμμετοχής του στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο χρησιμοποιήθηκε μόλις για ένα λεπτό από τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Το ημίχρονο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 40-37.

Οι "πράσινοι" ήταν εξαιρετικοί στα πρώτα πέντε λεπτά της τρίτης περιόδου και ανέβασαν για πρώτη φορά τη διαφορά στους δέκα πόντους (53-43) στο 26'. Το Μαρούσι, όμως, αντέδρασε γρήγορα και ισοφάρισε σε 55-55 λίγα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου. Οι Μπίλι Κις, Πατ Καλάθης και Τζαμόν Λούκας ήταν εξαιρετικοί, ενώ η άμυνα του Αμαρουσίου ήταν για σεμινάριο.

Ο Παναθηναϊκός είχε πολύ κακές επιλογές στην επίθεση κι έτσι στο 34' το Μαρούσι προσπέρασε με 64-62 με τρίποντο του Μάριου Μπατή. Αυτή ήταν μόνο η αρχή, μιας και στο 38�με καλάθι του Μαυροειδή οι τυπικά γηπεδούχοι ανέβασαν τη διαφορά στους επτά πόντους (79-72). Ο Μάικ Μπατίστ έβαλε μία βολή για να μειώσει σε 79-78 40" πριν από το τέλος.

Ο Καϊμακόγλου ευστόχησε σε μία βολή για το 80-78 20" πριν το φινάλε, αλλά στην τελευταία επίθεση οι Νίκολας και Διαμαντίδης έκαναν λάθος και το άκουσμα της κόρνας βρήκε τους παίκτες του Αμαρουσίου να πανηγυρίζουν σαν τρελοί στο κέντρο του γηπέδου.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 37-40, 55-57, 80-78

ΜΑΡΟΥΣΙ (Μπαρτζώκας): Κις 17 (5τρ., 5ασ.), Πελεκάνος 10 (2), Μπατής 5 (1), Χόμαν 13, Νατζφέι 2, Μαυροειδής 4, Καλάθης 11 (3), Καϊμακόγλου 8, Λούκας 10
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Σπανούλης 8, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 15, Φώτσης 10, Χάισλιπ 2, Νίκολας 11 (1), Διαμαντίδης 11 (1), Πέκοβιτς 19, Καλάθης

Η βαθμολογία
1. Παρτιζάν.............2-0...4
2. Μπαρτσελόνα.......1-1...3
3. Μαρούσι..............1-1...3
4. Παναθηναϊκός.......0-2...2