Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Κομπλέ με Μπάρτσα ο Παναθηναϊκός!!

Όπως αναμενόταν, Νέλσον και Γιάνκοβιτς είναι κανονικά στη διάθεση του Ιβάνοβιτς για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα, σε λίγη ώρα.

Κομπλέ με Μπάρτσα ο Παναθηναϊκός
Μία, δύο, τρεις, την τέταρτη ο Παναθηναϊκός θέλει να χαμογελάσει. Σε λίγη ώρα (21:45 το τζάμπολ στο ΟΑΚΑ, ΝΕΡΙΤ, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr), οι πρωταθλητές Ελλάδας υποδέχονται την Μπαρτσελόνα για την 9η αγωνιστική του Top-16 και ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς κατεβάζει με πλήρη σύνθεση την ομάδα του.

ΝτεΜάρκους Νέλσον και Βλάντο Γιάνκοβιτς βρίσκονται -όπως αναμενόταν- στην 12άδα, αφού ξεπέρασαν τα μικροπροβλήματα που αντιμετώπισαν, ενώ επανέρχονται στην «αποστολή» Μαυροκεφαλίδης και Μπλουμς που πήραν ανάσες.

Η 12άδα: Σλότερ, Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς, Φώτσης, Γκιστ, Νέλσον, Παππάς, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης, Μπατίστα, Μπλουμς, Λαουάλ

Κι αυτή της Μπαρτσελόνα: Ντόελμαν, Χεζόνια, Χουέρτας, Αμπρίνες, Ναβάρο, Σατοράνσκι, Πλάις, Τόμας, Όλεσον, Λάμπε, Νάχμπαρ, Τόμιτς *Πηγή: sport-fm.gr*

Ηρακλής: Στη Θεσσαλονίκη οι θριαμβευτές!!

Επέστρεψαν το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη οι θριαμβευτές της Ν. Σμύρνης και από το αεροδρόμιο κατευθύνθηκαν απευθείας στο γήπεδο για αποθεραπεία.
Το κλίμα  ήταν  πανηγυρικό, με τους πρωταγωνιστές να κάνουν δηλώσεις τονίζοντας πως άξια εξασφάλισαν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.
Ο μεγάλος πρωταγωνιστής, ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας, Χουάντερσον Σίλβα, που απόκρουσε το τελευταίο πέναλτι του Μπούρμπου είπε: «Αξίζαμε την πρόκριση και την πήραμε. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό και που βρισκόμαστε στην επόμενη φάση».
Ο Ντιέγκο Ρομάνο από την πλευρά του, δήλωσε: «Ξέραμε πως θα περάσουμε. Μπορεί να έχασα το πέναλτι αλλά πιστέψαμε στην πρόκριση και τα καταφέραμε».
«Μακάρι να ήμουνα 25. Προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Έχουμε το όνειρο του τελικού. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και όλα θα γίνουν. Εμείς κοιτάμε την ομάδα μας και θα κερδίζουμε με όποιον παίζουμε», πρόσθεσε.
Τέλος, ο Γιώργος Σαραμαντάς από την πλευρά του τόνισε: «Βγάλαμε ψυχικά αποθέματα. Μας αδίκησε και η διαιτησία στην φάση του πέναλτι. Πέτυχαν και ένα τυχερό γκολ που δεν ξέρω αν θα ξαναδούμε. Πλέον έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε στον τελικό».
*Πηγή: arenafm.gr*

Άρης: Νέα διοίκηση στον Ερασιτέχνη!!

Κατατέθηκε σήμερα το πρωί στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης η νέα αίτηση ορισμού διοίκησης του ΑΣ Άρης, μετά την απόφαση που είχε πάρει το σώμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Ερασιτέχνη.
Νέο πρόσωπο είναι ο Νίκος Ζεϊμπέκης, ενώ δε συμμετέχουν πλέον οι Μισιρλής και Αγγελούσης. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην τελευταία γενική συνέλευση τα υπόλοιπα μέλη αναμένεται να είναι:
Οικονόμου, Ιωάννου, Χατζής, Καραγιάννης, Αναστασίου, Κωτσόπουλος, Δημαρέλης,  Παπαδόπουλος Λαζ., Ανδρεάδης, Ιωαννίδης Ηλίας και αναπληρωματικοί: Κωνσταντινίδης Κώστας, Χατζηκαπετάνης, Μαδεμλής.
*Πηγή: arenafm.gr*

Είκοσι χρόνια από το Κύπελλο στη Λαμία!! (vid)

Σαν σήμερα πριν από είκοσι χρόνια ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας στο μπάσκετ, επικρατώντας στον τελικό του Πανιωνίου.
Ο «Δικέφαλος» επικράτησε με 72-53 του Πανιωνίου, στον τελικό του φάιναλ φορ που διεξήχθη στη Λαμία.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Σάκη Λάιου ήταν ο Μπάνε Πρέλεβιτς, που πέτυχε 27 πόντους, ενώ ο Ζόραν Σάβιτς είχε προσθέσει 21.
ΠΑΟΚ (Σάκης Λάιος): Πρέλεβιτς 27 (4), Σάβιτς 21, Μπούλαρντ 6, Κόρφας 5 (1), Μπουντούρης 3, Μαματζιόλας 3 (1, Γιαννούλης 3, Γαλακτερός 2, Ρεντζιάς 2, Μπαλογιάννης
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Μέις 16, Μπέιλι 12, Καράγκουτης 9, Αγγέλου 6 (2), Χριστοδούλου 5, Γέλιτς 5, Μποσγανάς, Καλαϊτζής, Κικίλιας
Στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο τον τελικό:



*Πηγή: arenafm.gr*

Διαψεύδει τη Superleague για τις αλλαγές ο ΠΑΟΚ!!

Καμία ψηφοφορία δεν υπήρξε για τη μετάθεση αγώνων της προσεχούς αγωνιστικής υποστηρίζουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, διαψεύδοντας τη Superleague που έκανε λόγο για ομόφωνη απόφαση!

Διαψεύδει τη Superleague για τις αλλαγές ο ΠΑΟΚ!
Το πρωί της Πέμπτης από τη Superleague γνωστοποιήθηκαν αλλαγές στο πρόγραμμα της προσεχούς αγωνιστικής, με κυριότερη τη μετάθεση του αγώνα Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης μία μέρα νωρίτερα παραμονές του παιχνιδιού Κυπέλλου των «ερυθρολεύκων» με την ΑΕΚ.

Τουλάχιστον, αυτό ήταν το ματς που προκάλεσε ορισμένες… μουρμούρες, οι οποίες πάντως «χαμήλωσαν» όταν ο συνεταιρισμός έκανε λόγο για ομόφωνη απόφαση όλων των ομάδων-μελών.

Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται να ισχύει αν πιστέψει κανείς την ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΟΚ, Κυριάκου Κυριάκου προς τους δημοσιογράφους. Από το «δικέφαλο του Βορρά» τονίστηκε πως δεν τέθηκε ποτέ το θέμα σε ψηφοφορία και κανείς δεν απευθύνθηκε καν σε αυτούς για να ρωτήσει τη γνώμη τους για την αλλαγή στις ημερομηνίες των αγώνων. *Πηγή: sport-fm.gr*

Νέες καταγγελίες για το ελληνικό ποδόσφαιρο!!

Για απειλές από παράγοντες, πιέσεις από πολιτικά πρόσωπα και άλλα γεγονότα, όπως εμπόριο κοκαΐνης, έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Παπαλάκης.

Νέες καταγγελίες για το ελληνικό ποδόσφαιρο (audio)
Σοβαρότατες καταγγελίες σχετικά με τα όσα βίωσε επί προεδρίας του στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έκανε ο Κωνσταντίνος Παπαλάκης.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΕΑ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο, 105.5», αναφέρθηκε στις απειλές που δέχτηκε από μεγαλοπαράγοντες, στις πιέσεις που του ασκούσαν πολιτικά πρόσωπα ώστε να κάνει τα στραβά μάτια και άλλα πολλά γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο κ.Παπαλάκης διετέλεσε πρόεδρος το διάστημα 2003-08.

Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Ήμουν από το τέλος του 2003 και έμεινα για πέντε περίπου χρόνια. Αντιμετωπίσαμε απίστευτες καταστάσεις, ένας υπόκοσμος, μια Λερναία Ύδρα. Σκεφτείτε με δικαστικές αποφάσεις να διώχνουν τον πρόεδρο από την ομάδα και να έρχεται από το πουθενά ένας... αχυράνθρωπος, ένας τραγουδιστής, ένα πρόσωπο της νύχτας, τέτοια κατάντια. Να σας πω κάποια τρανταχτά περιστατικά:

Είχε αποκαλυφθεί τότε μια εμπορία κοκαϊνης με πλοίο. Ο Έλληνας «Εσκομπάρ», ο μεγαλομαφιόζος ήταν και πρόεδρος μιας επαγγελματικής ομάδας. Το τι πιέσεις δεχτήκαμε από τον βουλευτή της περιοχής που μετέπειτα έγινε και υπουργός να το αφήσουμε δε λέγεται. Εγώ ήμουν αμετακίνητος. Τι θα μου κάνανε; Θα μου ξήλωναν τα γαλόνια; Μόλις είχε βγει από τον Άρειο Πάγο. Τότε το δημόσιο εισέπραξε πολλά χρήματα χάρη στις αποφάσεις που πήραμε. Σε μια ακόμη περίπτωση, μεγάλη ομάδα Θεσσαλονίκης με εκατό χρόνια ιστορία. Ήθελαν να βάλουν πρόεδρο κάποιον, ο οποίος είχε καταδίκες για κοκαΐνη και τον συνέλαβαν και με ζυγαριά ακριβείας. Να με πιέζουν, να κάνουν, να ράνουν, υπουργοί, δεν άκουγα τίποτε. Ήρθε μάλιστα και δικηγόρος γνωστός και βουλευτής σήμερα και μας φιλοδώρησε και με μήνυση.

Έχω δεχτεί και προσωπικά απειλές. Τους έλεγα ‘αν πέσω από το παράθυρο τότε θα γλιτώσετε’. Με απείλησε κάποιος πασίγνωστος επιχειρηματίας, κορυφαίος παράγοντας του ποδοσφαίρου. Μου λέει η γραμματέας ‘κ. Παπαλάκη σας ζητάει ο τάδε επί προσωπικού. Κατεβαίνω κάτω, έρχεται και μου λέει ‘σε καθάρισα’. Ένας άλλος πάλι, η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα, μου στέλνει εξώδικο λίβελο και μου ζητάει 6 εκατομμύρια ευρώ. Όταν λέμε επαγγελματικό ποδόσφαιρο μιλάμε για τους προέδρους των ομάδων. Αυτοί είναι. Οι τέσσερις μεγαλομέτοχοι. Δίπλα από αυτούς είναι οι «δορυφόροι» οι υπόλοιποι. Αυτοί έχουν στήριγμα τις αθλητικές φυλλάδες που είναι άθλιες. Είχαν τους συνδέσμους, αιχμή του δόρατος και είχαν και το πελατειακό κράτος των βουλευτών και υπουργών. Αυτό είναι το πλέγμα. Όσο υπάρχει η μανία της επανεκλογής.

Τώρα που η αριστερά δεν έχει τέτοιες εξαρτήσεις, είναι μοναδική ευκαιρία. Θα πρότεινα στον κ. Κοντονή να δει τις ΠΑΕ, με μεγαλομετόχους, με τους συνδέσμους είπε πως θα κάνει λέσχες, δεν λύνεται το θέμα ή με τα ηλεκτρονικά εισιτήρια, δεν λύνεται. Οι πρόεδροι είναι το πρόβλημα. Στο αυτοδιοίκητο είναι το ‘κλειδί’. Στο άρθρο 16 παρ. 9 του Συντάγματος, την ανώτατη εποπτεία του αθλητισμού την έχει το κράτος, οπότε μπορεί κι αν ακόμη η ΟΥΕΦΑ επιμένει. Παράλληλα να υπάρχει μια επιτροπή κρατική που θα έχει το πάνω χέρι»
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τι έκανες ρε ΝτεΑντρε; (video)

Οι Λος Άντζελες Κλίπερς έχασαν από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς στην παράταση, με τον ΝτεΑντρε Τζόρνταν να είναι ο μοιραίος για την ομάδα του…
Ο σέντερ των Κλίπερς είχε την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, ωστόσο δεν το έκανε γιατί δεν κατάλαβε πως είχε ακόμα χρόνο!









*Πηγή: superbasket.gr*

Φλέτσερ: «Πάντα στην καρδιά μου ο Αρης»

Ενας παλιός γνώριμος βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης (05/03) στα γραφεία της ΚΑΕ Αρης. Ο λόγος για τον πρώην σέντερ της ομάδας, Κέβιν Φλέτσερ ο οποίος τη σεζόν 2006-2007 φόρεσε τη φανέλα του Αρη.
Ο Φλέτσερ επισκέφθηκε τα γραφεία της ΚΑΕ Αρης. μαζί με τη σύζυγό του, Σέρι και είχε την ευκαιρία να τα πει με τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε πριν από οκτώ χρόνια.
Μιλώντας στο arisbc.gr, εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία στο γήπεδο και μοιράστηκε τις αναμνήσεις του από τον Αρη.
«Ήθελα να έρθω εδώ και πολύ καιρό και χαίρομαι που μου δόθηκε η ευκαιρία να το κάνω αυτές τις μέρες. Αυτό το γήπεδο το νιώθω ακόμα σαν δεύτερο σπίτι μου. Πάντα ο Αρης θα έχει ένα ξεχωριστό μέρος στην καρδιά μου», είπε ο Φλέτσερ.

Τι θυμάσαι περισσότερο από την παρουσία σου στον ΑΡΗ;
«Μπαίνοντας στο γήπεδο, έβαλα μία φωνή για να ακούσει η σύζυγός μου την εκπληκτική ηχώ που έχει. Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μου είναι ο εκπληκτικός κόσμος του ΑΡΗ. Το γεμάτο «Nick Galis Hall» σού έδινε φτερά! Έδειξα στη σύζυγό μου βίντεο από εκείνη τη χρονιά και πραγματικά εντυπωσιάστηκε. Κάναμε πολύ καλή σεζόν. Φτάσαμε ένα βήμα πριν από τους τελικούς των πλέι οφ, προκριθήκαμε στο ΤΟΠ 16 της Ευρωλίγκας, ενώ κερδίσαμε εκ νέου την έξοδο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, στη σειρά με τον Πανιώνιο. Εγώ προσωπικά ήρθα στον ΑΡΗ έχοντας παίξει σε μικρότερες ομάδες και έμαθα πολλά από την παρουσία μου εδώ».

Με ποιους παίκτες είχες πιο στενή σχέση;
«Με τον Μάικ Ουίλκινσον και τον Τζερεμάια Μάσεϊ. Όπως και με τον Τερέλ Κασλ, με τον οποίο μέναμε κοντά, αλλά και τον Άλεξ Σκέιλς».

Γκασόλ και… τέλος!! (video)

Το ματς των Χιούστον Ρόκετς με τους Μέμφις Γκρίζλις κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα και συγκεκριμένα στο σουτ του Μαρκ Γκασόλ, το οποίο έριξε στο καναβάτσο την παρέα του Τζέιμς Χάρντεν!
Δείτε τη φάση στο video:








*Πηγή: superbasket.gr*

Έλα, Απόλλωνα, έλα!!

Μέρες 2001 ζουν στον Απόλλωνα Σμύρνης! Όπως και τότε, η ιστορική αθηναϊκή ομάδα πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά -αν και ομάδα δεύτερης κατηγορίας- χάρη στο 3-1 επί των Χανίων!

Έλα, Απόλλωνα, έλα!
Κάτι από τα παλιά θύμισε ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος ρίχνοντας στο καναβάτσο τα Χανιά πήρε σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά από 14 χρόνια!

Ανγκούλο (40’), Φαρινόλα (60’), Σουάνης (66’), αλλά και ο Λαγός με δύο ασίστ, υπέγραψαν το θριαμβευτικό 3-1 στο «Γ. Καμάρας», που σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα τους έδωσε μια θέση στην επόμενη φάση!

Πάλεψαν όσο μπορούσαν οι φιλοξενούμενοι, που ισοφάρισαν προσωρινά με τον Κρητικό (43’) και τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Παπουτσογιαννόπουλου (82').

inner

Το ματς:

Η πρόκληση ήταν τεράστια και για τους δύο. Και το 1-1 άφηνε ορθάνοιχτη την πόρτα των ημιτελικών τόσο για τον Απόλλωνα, που το ‘χε ξανακαταφέρει το 2001 και τότε ως ομάδα δεύτερης κατηγορίας, όσο και στα Χανιά που δεν είχαν ποτέ τέτοια επιτυχία στην ιστορία τους.

Ο Απόλλων μπήκε με διάθεση να πιέσει, γρήγορα όμως …αναπροσάρμοσε τα πλάνα του, με τους Χανιώτες να προσπαθούν να απειλήσουν από στημένες φάσεις, μάταια όμως. Οι συνεχείς διακοπές, δεν βοηθούσαν το παιχνίδι ν’ αποκτήσει ρυθμό. Και όση δράση δεν υπήρξε στα προηγούμενα 40 λεπτά, ξετυλίχτηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους.

Μετά από φάση διαρκείας (που ξεκίνησε από στημένο), ο Ανγκούλο επωφελήθηκε από τις κόντρες και ανενόχλητος από το δεύτερο δοκάρι έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα 1-0 στον Απόλλωνα! Δεν πρόλαβε όμως να το χαρεί για πολύ, ούτε αυτός, ούτε οι συμπαίκτες του αφού ήρθε η ισοφάριση. Ο Ρένια έκανε επιθετικό φάουλ (που δεν καταλογίστηκε) και στην εξέλιξη της φάσης ο Κρητικός με σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το 1-1.

inner

Βγαίνοντας από τα αποδυτήρια ο Απόλλων έδειξε πως όχι μόνο το θέλει πιο πολύ, αλλά έχει και την ποιότητα και το σχέδιο για να το πετύχει. Ο Βοσνιάδης έκανε κίνηση ματ, περνώντας τον Λαγό στον αγωνιστικό χώρο κι ο άλλοτε διεθνής μπακ-χαφ έδειξε την κλάση του, βγάζοντάς τον ασπροπρόσωπο! Με δυο ασίστ πάρε-βάλε, σε πανομοιότυπες φάσεις, Φαρινόλα και Σουάνης σκόραραν με κεφαλιά καθαρίζοντας το ματς (3-1) και την υπόθεση πρόκριση.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Απόλλων Αθηνών (Αλέκος Βοσνιάδης): Πίτκας, Βασιλαντωνόπουλος, Γεωργίου, Κοτσώνης, Γκόλιας, Ηρακλής (53' Λαγός), Ψιάνος (85' Χατζής), Πινέιρο, Φαρινόλα (64' Σουάνης), Ανγκούλο, Τζιώρας.

Χανιά (Τίμος Καβακάς): Μαρκαντωνάκης, Παπουτσογιαννόπουλος, Κοντέων, Γανωτής, Γκότοβος, Σιλιγαρδάκης, Νύκταρης (54' Σακελαρίου), Ρένια (69' Αλέκου), Πάγκαλος (89' Εσόνο), Γκονσάλεζ, Κρητικός.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Διαψεύδει τα περί Αλβανών επενδυτών ο ΠΑΣ!

Με ανακοίνωσή του ο ΠΑΣ Γιάννινα διαψεύδει δημοσιεύματα που ήθελαν τη διοίκηση της ομάδας να βρίσκεται σε συζητήσεις με Αλβανούς επιχειρηματίες για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

Διαψεύδει τα περί Αλβανών επενδυτών ο ΠΑΣ
Καμία επαφή με Αλβανούς επιχειρηματίες δεν είχε η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ενώ παράλληλα ξεκαθαρίζεται πως δεν υπάρχει καν η πρόθεση πώλησης μετοχών της ομάδας.

Η ανακοίνωση των Γιαννιωτών έρχεται να απαντήσει σε δημοσιεύματα στα οποία γινόταν λόγος για επαφές με συγκεκριμένους επιχειρηματίες που στο παρελθόν είχαν συνδεθεί και με την Πάρμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα διαψεύδει τα σημερινά δημοσιεύματα μερίδας του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου. Σχετικά με το ενδιαφέρον που φέρονται να έχουν εκδηλώσει επιχειρηματίες από την Αλβανία για την απόκτηση μετοχών της ΠΑΕ και οι οποίοι σύμφωνα με τα δημοσιεύματα είχαν εμπλακεί στα διοικητικά της ιταλικής ομάδας "PARMA FC" στην οποία αγωνίζεται ο πρώην ποδοσφαιριστής μας Άντι Λίλα.

Διαψεύδουμε κατηγορηματικά ότι υπήρξε επαφή με τους συγκεκριμένους επενδυτές καθώς επίσης ότι υπάρχει πρόθεση πώλησης πακέτου μετοχών. Η μοναδική ενέργεια στην οποία έχει προβεί η ΠΑΕ "ΠΑΣ Γιάννινα 1966" είναι το να απευθύνει πρόσκληση στους φίλους της ομάδας για συμμετοχή στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που θα γίνει στην Τακτική Γενική Συνέλευση της 12ης Μαρτίου».

Σφαιρόπουλος: «Όποιος κουράζεται πάει σπίτι του»

Δεν τίθεται θέμα κούρασης για τον Ολυμπιακό, ούτε δικαιολογίας για τις απουσίες στο ματς με την Αρμάνι, όπως δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κατά την αναχώρηση της αποστολής για το Μιλάνο.

Σφαιρόπουλος: «Όποιος κουράζεται πάει σπίτι του»

«Η Αρμάνι είναι μια ομάδα πολύ μαχητική σε άμυνα και επίθεση. Παίζουν με ενέργεια, βάζουν τα κορμιά τους στη φωτιά, πρέπει να είμαστε μαχητικοί σε άμυνα και επίθεση. Είναι ομάδα με σκαμπανεβάσματα σε άμυνα και επίθεση και εκεί πρέπει να χτυπήσουμε. Πρέπει να πάμε το παιχνίδι εκεί που εμείς θέλουμε, Στόχος είναι να εξουδετερώσουμε με την άμυνά μας τα επιθετικά ατού της Αρμάνι, αλλά και επιθετικά να λειτουργήσουμε όπως ξέρουμε, σαν ομάδα», ανέφερε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων».

Όσο για το αν θεωρεί πως η ομάδα του είναι λιγότερο αποτελεσματική στην άμυνα εσχάτως λόγω κούρασης, είπε: «Δεν υπάρχει κούραση. Όποιος παίζει στον Ολυμπιακό δεν μπορεί να κουράζεται. Όποιος κουράζεται, πάει σπίτι του. Στον Ολυμπιακό όποιος παίζει πρέπει να είναι έτοιμος να παίξει πάντα. Σίγουρα υπήρχαν κάποια παιχνίδια στα οποία δεν ήμασταν καλοί αμυντικά, αλλά αυτό δεν είναι θέμα κούρασης. Νομίζω πως είναι θέμα συγκέντρωσης και πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι να κάνουμε αυτό που πρέπει. Μετά το ματς με τα Τρίκαλα δουλέψαμε κάποια κομμάτια της άμυνας στα οποία θέλουμε να είμαστε πιο επιθετικοί. Νομίζω πως θα δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο αμυντικά σε αυτό το παιχνίδι».

Για τις μαζεμένες απουσίες της ομάδας του στη θέση του πάουερ φόργουορντ είπε: «Είναι δεδομένο πως έχουμε απουσίες στη θέση ‘4’. Διαθέτουμε τέσσερις παίκτες στο ρόστερ μας για τη συγκεκριμένη θέση, αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο έναν ετοιμοπόλεμο (σ.σ. Πρίντεζης). Παρ’ όλα αυτά έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε εκ των έσω αυτή την απώλεια. Έχουμε λειτουργήσει και σε αυτό το κομμάτι αμυντικά κι επιθετικά με κάποια σχήματα που πιστεύω πως θα είναι έτοιμα να αποδώσουν στο παιχνίδι».

Από πλευράς παικτών, ο Όλιβερ Λαφαγιέτ είπε: «Είναι δύσκολος αντίπαλος η Αρμάνι Μιλάνο, έχουν πολλούς και ποιοτικούς παίκτες. Πρέπει να παίξουμε το δικό μας μπάσκετ, να παίξουμε καλή άμυνα και να δώσουμε όλη μας την ενέργεια. Είναι σε φόρμα, βελτιώνονται συνέχεια, οπότε εμείς πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα».

«Ναι στα μέτρα, αμφιβολίες για ΕΠΟ και ΚΕΔ»

Για τη λήψη και τήρηση των μέτρων ασφαλείας στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Β. Ασλανίδης ενώπιον του Στ.Κοντονή εκφράζοντας όμως αμφιβολίες για ΕΠΟ-ΚΕΔ.

«Ναι στα μέτρα, αμφιβολίες για ΕΠΟ και ΚΕΔ»
Σύμφωνη με την κυβέρνηση για τη λήψη μέτρων ασφαλείας είναι η ΑΕΚ, όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Ασλανίδης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Σταύρο Κοντονή. Όπως δεσμεύτηκε ενώπιον του υφυπουργού Αθλητισμού, η «Ένωση» θα λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για τον προημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και όχι μόνο. Πάντως μετέφερε τις αμφιβολίες της «Ένωσης» για την ΕΠΟ και την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, ενώ διευκρίνισε πως δεν έγινε κουβέντα για το γήπεδο.

«Με τον κύριο Υπουργό κάναμε μία πολύ ειλικρινή και εποικοδομητική συζήτηση για πάρα πολλά θέματα. Βεβαίως, όπως καταλαβαίνεται, επικεντρωθήκαμε με τον αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακού, την Τετάρτη που έρχεται και εκεί με μεγάλη ειλικρίνεια και ευθύτητα, με ενημέρωσε για όλα τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η πολιτεία ούτως ώστε και ο μεθαυριανός αγώνας να διεξαχθεί ομαλά και να είναι μία απαρχή καινούργιας εικόνας και για τις ομάδες και για το ποδόσφαιρο και για τις προθέσεις όλων μας αλλά και για ευρύτερα θέματα του ελληνικού αθλητισμού. Από την άλλη μεριά δεσμευθήκαμε, πολύ καθαρά και ειλικρινώς, και ο κύριος Μελισσανίδης και η ΑΕΚ ολόκληρη, ο αγώνας της Τετάρτης να είναι μία απαρχή του ευ αγωνίζεσθε και ενός καλού και τίμιου αγώνα. Όπως δεσμευθήκαμε για μεθαύριο, αλλά και για τη συνέχεια όλων των δρώμενων, θα πράξουμε όλα αυτά που η Πολιτεία θέλει να επιβάλλει για την καθαρότητα όλου του χώρου», ανέφερε ο Βαγγέλης Ασλανίδης.

Ερωτηθείς αν στο συγκεκριμένο ματς θα ληφθούν επιπλέον μέτρα, απάντησε: «Θα παρθούν όλα αυτά τα μέτρα που και η Πολιτεία αλλά και η ΑΕΚ πρέπει να πάρει», ενώ για το σύνολο των μέτρων που αποφασίστηκε να ληφθούν για την πάταξη της βίας είπε: «Εμάς μας ικανοποιούν τα μέτρα που παίρνει και προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση. Το θέμα είναι να γίνουν και στην πράξη. Δεχόμαστε την κριτική όταν κάτι που δεσμευόμαστε, δεν το πράττουμε, άλλο τόσο και για τους άλλους έχουμε τη δυνατότητα να πιστεύουμε το ίδιο».

Τέλος, αφού ξεκαθάρισε πως «…δεν συζητήσαμε για το θέμα του γηπέδου. Τα προβλήματα του γηπέδου θα συζητηθούν σε μία συζήτηση για αυτόν τον λόγο που θα είναι από όλους τους παράγοντες που είναι αρμόδιοι για αυτό το θέμα», μίλησε για τις ενστάσεις του για τη λειτουργία της ΕΠΟ και της διαιτησίας, τις οποίες εξέφρασε και στον κ. Κοντονή. «Δεν σας κρύβω ότι μετέφερα στον κύριο Υπουργό κάποιες αμφιβολίες και τη μη εμπιστοσύνη της ΑΕΚ όσων αφορά και την υπάρχουσα ΕΠΟ και την υπάρχουσα Επιτροπή Διαιτησίας. Από εκεί και πέρα πιστεύω πως όταν όλες οι προσπάθειες που γίνουν από την κάθε μεριά και από τον καθένα που οφείλει να κάνει, θα υπάρξουν και τα μικρά παιδιά που θα έρθουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα αλλά και οι μεγάλοι θα έχουν να λένε ότι ο αγώνας της τετάρτης θα είναι μία απαρχή για τον ελληνικό αθλητισμό».

«Θα προσπαθήσουμε. Όλοι μαζί!»

Αποφασισμένος να παλέψει με τους παίκτες του για τις τελευταίες πιθανότητες πρόκρισης στο Euro 2016 δήλωσε ο Σέρχιο Μαρκαριάν κατά την παρουσίασή του. «Θα είναι δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε», είπε.

«Θα προσπαθήσουμε. Όλοι μαζί!»
Έτοιμος να δουλέψει σκληρά και να παλέψει με τους παίκτες του μέχρι τέλους για την πρόκριση στο Euro 2016 δήλωσε ο Σέρχιο Μαρκαριάν κατά την παρουσίασή του. Ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής έδειξε να αντιλαμβάνεται πλήρως τη δυσκολία της αποστολής του και τις συνέπειες πιθανού αποκλεισμού (τον οποίο χαρακτήρισε πισωγύρισμα), αλλά εμφανίστηκε βέβαιος πως θα γίνει καλή δουλειά και με τη σωστή συνεργασία όλων, αλλά και τη βοήθεια του κόσμου η Εθνική μπορεί να προλάβει το τρένο για τη Γαλλία.

«Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΠΟ και ιδιαίτερα τον πρόεδρο για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολη στιγμή κι ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, αλλά πιστεύουμε στα παιδιά που παίζουν στην Εθνική και στην ευκαιρία να προκριθούμε. Με την προσπάθεια και τη συνεργασία μας, θα κάνουμε καλή δουλειά. Με την συνεργασία της ΕΠΟ και του Καραγκούνη φτιάξαμε μία τεχνική ομάδα με πείρα, με επαγγελματική πείρα. Όπως είναι ο Κωστένογλου. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μια νέα ιστορία από το 2002 και είμαστε τώρα σε μια ιστορική στιγμή. Αν δεν μπορέσουμε να πάμε στη Γαλλία μετά από τόσες προκρίσεις θα είναι ένα βήμα πίσω. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να προκριθούμε, αλλά είμαστε αισιόδοξοι και θα προσπαθήσουμε. Θα συνεργαστούμε όλοι γι’ αυτή την προσπάθεια κι ελπίζω σε αυτό τον αγώνα να έχουμε δίπλα μας τον κόσμο κι εσάς (ΜΜΕ). Να δώσουμε μια χαρά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνά η Ελλάδα. Θα είναι και για μας μεγάλη χαρά», τόνισε.

Ερωτηθείς αν το προσωνύμιο «μάγος» που τον ακολουθεί μπορεί να σημαίνει πως με το μαγικό του ραβδί θα αναμορφώσει την Εθνική και θα την οδηγήσει στην πρόκριση, ο 71χρονος προπονητής απάντησε: «Δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι. Υπάρχει μόνο δουλειά. Για εμένα είναι ένα μεγάλο βάρος αυτό με το μαγικό ραβδάκι. Από την εθνική Περού το λέγανε για μένα, αλλά δεν υπάρχει αυτό. Υπάρχει μόνο δουλειά. Το θέμα είναι να έχουμε μία ενωμένη ομάδα. Από τον πρόεδρο μέχρι τους παίκτες. Εκεί υπάρχει η μαγεία. Να δημιουργήσεις ένα καλό κλίμα. Δεν υπάρχει μαγεία, στην βαλίτσα μου έχω μόνο ρούχα».

Όσο για τα πράγματα που προτίθεται να αλλάξει; Ουσιαστικά υποσχέθηκε να προσπαθήσει να παίξει η Εθνική πιο επιθετικά, αλλά δεν μπορεί να κάνει ριζικές αλλαγές. «Στο ποδόσφαιρο μπορεί να κάνεις λίγα λάθη, να παίζεις σωστά και να χάσεις. Δεν υπάρχει αγώνας χωρίς λάθη και σωστά. Το ποδόσφαιρο είναι έτσι που με λίγη τύχη μπορεί να κερδίσεις. Η Εθνική όλα αυτά τα χρόνια είχε ένα στιλ. Καλή άμυνα και στην αντεπίθεση να βάλουμε γκολ. Με τον καιρό όμως χάθηκε αυτό το στιλ. Δεν γίνεται να περπατάμε πίσω. Πρέπει να βγούμε μπροστά. Το καλό ποδόσφαιρο είναι καλή άμυνα και καλή επίθεση. Το στιλ τώρα είναι άλλο πράγμα.. Άλλο στιλ η Μπαρτσελόνα άλλο η Μπάγερν».

Σχετικά με τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω πίεσης χρόνου, είπε: «Δεν είναι εύκολο να προπονείς μία Εθνική ομάδα και να μην έχεις τους παίκτες κάθε μέρα. Πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά τους παίκτες. Γιατί κάποιος που δεν παίζει μπορεί με μερικές προπονήσεις να δείξει αυτά που ξέρει. Δεν έχουμε χρόνο για να κάνουμε πράγματα που να εντυπωσιάζουν τον κόσμο. Πρέπει να κάνουμε αυτά που χρειαζόμαστε. Να μην κάνουμε δηλαδή λάθη στην άμυνα και να μπορούμε να δημιουργούμε φάσεις. Δεν μπορώ να πω ότι θα κερδίσουμε. Είμαι σίγουρος ότι με την βοήθεια από τους παίκτες θα παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι το παιχνίδι με την Ουγγαρία είναι τελικός».

Ερωτηθείς για το αν θα κάνει ριζικές αλλαγές στο ρόστερ, απάντησε: «Δεν θα κάνω αλλαγές. Είναι δύσκολη στιγμή θα πρέπει να παίξουν αυτοί που έπαιζαν πριν και που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Αυτοί πρέπει να καταλάβουν ότι είναι μία μεγάλη ευκαιρία για να αλλάξει τύχη. Θα κάνω κάποιες αλλαγές, όχι μεγάλες. Δεν θα αλλάξω την ομάδα, αλλά την λειτουργία».

Ούτε η... προέλευση των παικτών, όσων παίζουν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, παίζει ρόλο για τον Σέρχιο Μαρκαριάν. «Για εμένα όλοι έχουν την πόρτα της Εθνικής ανοιχτή. Εμείς βλέπουμε αυτούς που παίζουν έξω, γιατί τους είδαμε στο Μουντιάλ».

Αυτό το στοιχείο που προέχει, είναι η... εξυπνάδα. «Το πρώτο είναι να έχουμε καλή απόδοση και καλή παρουσία. Μετά όλα αυτά που μπορούν να κάνουν τα παιδιά. Ο προπονητής πρέπει να σκέφτεται πως μπορεί να βελτιωθεί ο τρόπος σκέψης των παικτών γιατί η εξυπνάδα είναι πολύ σημαντική. Οι έξυπνοι παίκτες παίρνουν καλύτερες αποφάσεις κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Πρέπει να ψάχνουμε για έξυπνους παίκτες. Αυτοί είναι οι καλύτεροι παίκτες σε κάθε ομάδα. Όχι αυτοί που τρέχουν, που σουτάρουν κτλ. Τους έχουμε αυτούς τους παίκτες για να μας δώσουν την εξυπνάδα».

Σχετικά με την πιθανότητα επιστροφής του Κατσουράνη ανέφερε: «Η πόρτα της Εθνικής είναι ανοιχτή για όλους. Πάντα πιστεύεις ότι τα έχεις όλα, αλλά στην πορεία βλέπεις ότι δεν τα έχεις. Χρειάζεσαι έναν παίκτη εδώ, έναν εκεί. Η δουλειά του προπονητή είναι να δημιουργήσει νέους παίκτες, να βελτιώσει αυτούς που έχει ήδη, αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει η ομαδική λειτουργία. Τα παιδιά έχουν πείρα, είναι έξυπνοι και θα τα καταλαβαίνουν όλα. Όμως δεν μπορούμε να τους προπονήσουμε δυνατά. Θα προέρχονται από παιχνίδια, θα έχουμε ταξίδι και στο τέλος της εβδομάδας θα ακολουθεί το παιχνίδι με την Ουγγαρία. Όπως βλέπω όμως την ποιότητα των παικτών που παίζουν έξω, αλλά και μερικών εδώ, μπορούμε. Μόνο ο Θεός ξέρει».

Σχετικά με το πώς προέκυψε το ενδιαφέρον από την ΕΠΟ και πώς έφτασε μέχρι εδώ, είπε: «Η πρώτη πληροφορία για το ενδιαφέρον της Εθνικής ήρθε πριν από δύο μήνες όταν ένας δημοσιογράφος από Ουρουγουάη μου έδειξε ένα ρεπορτάζ του FOX. Εγώ κάθομαι σπίτι μου, βλέπω μας και δουλεύω σε νέες ιδέες. Από εκείνη την στιγμή όμως σκεφτόμουν την Ελλάδα. Ήταν μεγάλη χαρά για εμένα αυτό το ενδιαφέρον. Μέχρι να έρθω έβλεπα παίκτες έξω από την Ελλάδα. Τώρα βλέπω μέσα από την Ελλάδα. Σκέφτομαι μία άλλη στρατηγική, αλλά ακόμα είναι νωρίς».

Σε ερώτηση για το αν αντιλαμβάνεται το ρίσκο που ανέλαβε, απάντησε: «Υπάρχει μεγάλο ρίσκο, αλλά όλα τα χρόνια δεν μου έδωσαν καμία ομάδα που να ήταν σίγουρο οτι θα κερδίσει. Πάντα μου έδιναν... φωτιά. Πρέπει να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει κάτι. Ποτέ δεν μου έδωσαν εύκολη ομάδα, χωρίς πίεση. Και στην Ελλάδα πάντα τα ίδια. Δεν είμαι προπονητής με τύχη».

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν απέφυγε να σχολιάσει τις τελευταίες αποφάσεις για τη Super League, αλλά δεν έκρυψε τον προβληματισμό του, αφού δυσκολεύεται στο έργο του. «Δεν είναι δουλειά μου, αλλά με πονάει το να μην μπορούμε να δούμε ποδόσφαιρο. Πρέπει όλοι να προσέχουμε την συμπεριφορά μας και να μην κάνουμε λάθη. Το καλύτερο ήταν να παίζαμε για να δούμε παίκτες, αλλά έχουμε δύο παιχνίδια ακόμη. Μας κάνει ζημιά. Χάσαμε την ευκαιρία να δούμε άλλη μία φορά παίκτες», είπε.

Γκιρτζίκης: «Μαχητής, νικητής και εργατικός…»

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης ανέλαβε να παρουσιάσει τον Σέρχιο Μαρκαριάν πλέκοντας το εγκώμιό του για το πνεύμα μαχητή και νικητή που διαθέτει, ενώ στάθηκε και στην εργατικότητα που επιδεικνύει από τη μέρα που ανέλαβε. Μάλιστα τόνισε πως θα ήθελε να μην είχε χρειαστεί να γίνει αλλαγή προπονητή, ενώ έκανε έκκληση σε ΜΜΕ και φιλάθλους να στηρίξουν τη νέα αυτή προσπάθεια.

«Εγώ θα ήμουν χαρούμενος αν δεν χρειαζόταν να πάρουμε νέο προπονητή. Αν δεν υπήρχε αυτή η ανάγκη η Εθνική θα ήταν σε καλύτερη βαθμολογική θέση. Η αγωνιστική κατάσταση εξελίχθηκε διαφορετικά από ό,τι περιμέναμε και η βαθμολογική μας θέση δεν είναι αυτή που θα θέλαμε και η Εθνική που έφτασε μια ανάσα από τα προημιτελικά του Μουντιάλ, είναι τελευταία στα προημιτελικά. Αυτά είναι τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν. Αισθάνομαι ότι έχω το δικαίωμα να πω ότι υπάρχει λόγος να είμαι χαρούμενος. Ο κ. Μαρκαριάν βρίσκεται μαζί μας και αποδέχτηκε μια πολύ μεγάλη πρόκληση. Αυτό το γεγονός οδηγεί στο βάσιμο συμπέρασμα πως θα συνεργαστούμε με έναν προπονητή μαχητή. Γι’ αυτό είμαι χαρούμενος που αναθέσαμε την ευθύνη σε έναν προπονητή με πνεύμα νικητή, που καλύπτει τις προδιαγραφές που τέθηκαν με τον κ. Καραγκούνη. Από τις πρώτες επαφές σχημάτισα και επαλήθευσα αυτή την εντύπωση. Είναι απλός και ευθύς, οργανωτικός, συνεργατικός και εργατικός. Γνωρίζω πως από την ώρα που έφτασε στην Ελλάδα έχει αξιοποιήσει το χρόνο του και δουλεύει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Με σωστή προετοιμασία ελπίζω πως μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας στο τέλος του μήνα στην Ουγγαρία. Οι παίκτες που έχουμε είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό οι ίδιοι που μας έκαναν περήφανους στη Βραζιλία. Δεν ξέχασαν να παίζουν ποδόσφαιρο, οπότε έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως θα ανατρέψουν τη βαθμολογική κατάσταση. Στον κ. Καραγκούνη στηρίζουμε την ανασύνταξη της ομάδας τους, όπως και στον προπονητή. Σε κάθε βήμα τους είμαστε όλοι δίπλα. Εύχομαι σε όλους μας καλή τύχη, γιατί η τύχη και η επιτυχία έχουν την ίδια έννοια. Η επιτυχία είναι κάτι που κερδίζεται αν τη διεκδικήσεις σωστά. Οφείλουμε να τη διεκδικήσουμε με μόχθο και πειθαρχία».

Ερωτηθείς για το πώς θα διορθωθούν τα λάθη που έγιναν, απάντησε: «Όταν δεν υπάρχει επιτυχές αποτέλεσμα, σημαίνει ότι έγιναν λάθη. Πάντοτε γίνονται λάθη. Κι εμείς που αναλάβαμε τώρα θα κάνουμε λάθη. Όχι ότι θα το επιδιώξουμε. Θα προσπαθήσουμε να μην κάνουμε λάθη. Επισημάναμε τι δεν λειτούργησε σωστά και θα δουλέψουμε για να το κάνουμε καλύτερο. Με τον κ. Καραγκούνη έχουμε άριστη συνεργασία, είναι πάντα δίπλα στην Εθνική και προσφέρει υπηρεσίες. Σε συνεργασία με τον ίδιο και τον προπονητή θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Τέλος, έκανε έκκληση προς φιλάθλους και ΜΜΕ: «Θέλω να σας παρακαλέσω από σήμερα και μετά, επειδή θα διανύσουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο, να είστε ακόμη πιο κοντά στην ομάδα από ό,τι ήσασταν μέχρι τώρα».

Σλότερ: «Το καλοκαίρι θα εξετάσω τις επιλογές μου»

Ο Έι Τζέι Σλότερ με δηλώσεις του σε αμερικανική ιστοσελίδα άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το καλοκαίρι τονίζοντας πως είναι ικανοποιημένος από την παρουσία του στον Παναθηναϊκό.

Σλότερ: «Το καλοκαίρι θα εξετάσω τις επιλογές μου»
Ικανοποιημένος από την παρουσία του στον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ο Έι Τζέι Σλότερ, αλλά παραμένει άγνωστο αν θα παραμείνει στο «τριφύλλι» μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

«Κάνω αρκετά καλή σεζόν. Είναι η πρώτη μου στην Ευρωλίγκα. Θα εξετάσω τις επιλογές μου το καλοκαίρι και θα δούμε», τόνισε ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ των «πράσινων» σε ιστοσελίδα της πατρίδας του και στη συνέχεια αναφέρθηκε για το παιχνίδι με την Μακάμπι Τελ Αβίβ για το top 16 της Ευρωλίγκας:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Ήξερα πως θα είναι έτσι από το πρώτο παιχνίδι. Είχα καλή παρουσία στο ΟΑΚΑ απέναντί τους, άρα περίμενα πως θα παίξουν καλή άμυνα πάνω μου. Είχαν ετοιμάσει κάποιες παγίδες στο πικ εν ρολ και με δυσκόλεψαν, ενώ δεν έμπαιναν και τα σουτ μου». *Πηγή: sport-fm.gr*

Άνοιξε το πάνω διάζωμα η ΑΕΚ!!

Στο άνοιγμα δυο θυρών στο πάνω διάζωμα του σταδίου του ΟΑΚΑ προχώρησε η ΠΑΕ ΑΕΚ μετά την εξάντληση των εισιτηρίων στο κάτω διάζωμα.

Άνοιξε το πάνω διάζωμα η ΑΕΚ
Με ανακοίνωση της η ΑΕΚ ενημερώνει τους φιλάθλους της για το άνοιγμα ακόμα δυο θυρών στο πάνω διάζωμα του ΟΑΚΑ. Ήδη τα εισιτήρια του κάτω διαζώματος εξαντλήθηκαν από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας και το sold out θεωρείται θέμα χρόνου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ενημερώνει τους φιλάθλους ότι τίθενται προς πώληση εισιτήρια του αγώνα Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός και στις θύρες 24 και 26 (πάνω διάζωμα) τα οποία μπορούν να προμηθευτούν μόνο από τα εκδοτήρια.

Οι τιμές των εισιτηρίων ανά θύρα είναι:

Θύρα 24 : 20€ (Παιδικά 5€)
Θύρα 26 : 30€ (Παιδικά 10€)

Τα εκδοτήρια της Λεωφόρου Κύμης και του Σταθμού Ειρήνης θα λειτουργήσουν ως εξής:

Καθημερινά από τις 10:00 έως τις 17:00
Το Σάββατο από τις 10:00 έως την έναρξη του αγώνα με την Ερμιονίδα και την Κυριακή από τις 10:00 έως τις 13:00.

Στον ειδικό ανακριτή ο Αγγελίδης!!

Κατάθεση κλήθηκε να δώσει ο Ιάκωβος Αγγελίδης στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, που ερευνά το ενδεχόμενο ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στον ειδικό ανακριτή ο Αγγελίδης
Εξελίξεις αναμένεται να σημειωθούν το επόμενο διάστημα στην έρευνα που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης, ο οποίος αναζητά το ενδεχόμενο ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας από τη Θεσσαλονίκης ο Ιάκωβος Αγγελίδης κλήθηκε να καταθέσει όσα γνωρίζει επί του θέματος.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως «ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης που ερευνά το ενδεχόμενο ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει καλέσει για κατάθεση ως μάρτυρα τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιάκωβο Αγγελίδη (για δηλώσεις και τοποθετήσεις που έχει κάνει στο πρόσφατο παρελθόν). Ο Γιώργος Ανδρεάδης ερευνά το πόρισμα του εισαγγελέα, Αριστείδη Κορέα, βάσει του οποίου διώκονται κακουργηματικά 16 παράγοντες του ποδοσφαίρου, μεταξύ των οποίων και πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ». *Πηγή: sport-fm.gr*

Αναστάτωση στον ΠΑΣ!!

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι φήμες πως Αλβανοί επενδυτές ενδιαφέρονται να εμπλακούν με τη διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ παράλληλα υπάρχουν ανακατατάξεις στο εσωτερικό της ηπειρώτικης ΠΑΕ.

Αναστάτωση στον ΠΑΣ
Αναταραχή έχει προκαλέσει εντός και εκτός του ΠΑΣ Γιάννινα η φημολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες και θέλει τον ΠΑΣ Γιάννινα να απασχολεί επενδυτικά Αλβανούς επιχειρηματίες.

Μάλιστα, οι οπαδοί περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, ώστε να μπορέσουν να σχηματίσουν άποψη και να αντιδράσουν ανάλογα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο Αντι Λίλα λειτούργησε ως… μεσάζοντας, προχωρώντας το συγκεκριμένο θέμα με τους ανθρώπους οι οποίοι είχαν μπλεχτεί στα διοικητικά της Πάρμα.

Εν τω μεταξύ, υπάρχουν ανακατατάξεις και μέσα στον σύλλογο, καθώς εδώ και δύο μέρες αποτελεί παρελθόν ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ, Αλέκος Καρύτσας. Η λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών έγινε λόγω διαφοράς φιλοσοφίας, σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, ενώ η διοίκηση δεν έχει προβεί σε καμία κίνηση προκειμένου να πληροφορήσει για την φυγή του κ. Καρύτσα ή για την αντικατάστασή του από άλλον άνθρωπο για το συγκεκριμένο πόστο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Χαμόγελα στον ΠΑΟΚ!

Ικανοποίηση επικρατεί στον ΠΑΟΚ για την απόφαση του κ. Κοντονή να διεξαχθεί το πρωτάθλημα χωρίς οπαδούς. Παράλληλα, στον «Δικέφαλο του Βορρά» αισιοδοξούν για τα χρέη προς το Δημόσιο.

Χαμόγελα στον ΠΑΟΚ
Θετικά είναι τα μηνύματα που φτάνουν στον ΠΑΟΚ για τις κινήσεις της κυβέρνησης όσον αφορά τα θέματα της βίας στα ελληνικά γήπεδα και το πολυσυζητημένο ζήτημα των χρεών προς το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, στον «Δικέφαλο του Βορρά» εισέπραξαν με ικανοποίηση τα όσα προέκυψαν μετά τις χθεσινές εξαγγελίες του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, ο οποίος αποφάσισε τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος κεκλεισμένων των θυρών.

Εκείνο, όμως, προκύπτει και χαροποιεί ακόμη περισσότερο τους επιτελείς του ΠΑΟΚ είναι η απόφαση του κ. Κοντονή να παρέμβει σε κρίσιμα θέματα που κατά καιρούς έχει φέρει στην επιφάνεια η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Σύμφωνα με τη Live Sport, πρόκειται για τις τον τρόπο με τον οποίο διενεργούνται οι εκλογές της ΕΠΟ και δεύτερον οι αλλαγές σε επιτροπές της Λίγκας και της ΕΠΟ, δύο θέματα που είχαν θίξει οι Θεσσαλονικείς επί εποχής Γιάννη Ανδριανού.

Παράλληλα, το δημοσίευμα υποστηρίζει πως πλέον στον ΠΑΟΚ βρίσκονται εν αναμονή της συνάντησης του κ. Κοντονή με τον Μισέλ Πλατινί, ο οποίος θα τον βοηθήσει στο έργο του για το θέμα της βίας και του χουλιγκανισμού στα ελληνικά γήπεδα.

Εν τω μεταξύ, στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο επικρατεί αισιοδοξία για το θέμα των χρεών προς το Δημόσιο. Σε χθεσινή της συνέντευξη η κ. Νάντια Βαλαβάνη τόνισε πως θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή διάταξη, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους οφειλέτες να αποκληρώσουν τα χρέη τους στον βαθμό που μπορούν, γλιτώνοντας τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί.

Επίσης, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κάποιο όριο για τους μεγαλοοφειλέτες που θα μπορούν να κάνουν τη χρήση της επίμαχης ρύθμισης, κάτι που ισχύει και για τις μη βεβαιωμένες εκκρεμότητες. Πάντως, στον ΠΑΟΚ παρουσιάζονται επιφυλακτικοί για τα όσα υποσχέθηκε η κ. Βαλαβάνη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το πάλεψε με τους κορυφαίους ο Γιάννης!!

Καλή η προσπάθεια Μπακς και Αντετοκούνμπο, αλλά οι Γουόριορς χαμογέλασαν στο τέλος. «Σκότωσε» τους Ρόκετς ο Γκασόλ, καλοί Καλάθης και Κουφός. «Καθάρισε» ο Λεμπρόν στο Τορόντο.

Το πάλεψε με τους κορυφαίους ο Γιάννης

Με καλάθι του Μαρκ Γκασόλ στο 0,1’’ πριν το τέλος, οι Γκρίζλις «ξέραναν» τους Ρόκετς στο Χιούστον με 102-100. Το συναπάντημα των Ελλήνων δεν έγινε λόγω της απουσίας του τραυματία Κώστα Παπανικολάου, ωστόσο οι δύο του αντιπάλου στρατοπέδου είχαν καλή παρουσία. Ο μεν Νικ Καλάθης σε 16:13 είχε 7 πόντους (2/2 βολές, 1/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα, 2 ασίστ και 1 λάθος, ο δε Κώστας Κουφός σε 14:30 είχε 6 πόντους (2/4 βολές, 2/3 δίποντα), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα.

Οι Καβαλίερς άλωσαν με 120-112 το Τορόντο με τον Λεμπρόν Τζέιμς να πετυχαίνει στην τέταρτη περίοδο 15 από τους 29 πόντους του και να έχει ακόμη 14 ασίστ και 6 ριμπάουντ.

Ο Άντονι Ντέιβις επέστρεψε… αγριεμένος από τον τραυματισμό του στον ώμο και με 39 πόντους, 13 ριμπάουντ και 8 τάπες πήρε από το χέρι τους Πέλικανς στο 88-85 επί των Πίστονς.

Οι Σπερς μετά από περίπου ένα μήνα στο… δρόμο επέστρεψαν δυναμικά στο Σαν Αντόνιο συντρίβοντας με 112-85 τους Κινγκς.

Με εντυπωσιακή ανατροπή που άρχισε στο τέλος της τέταρτης περιόδου και ολοκληρώθηκε στην παράταση οι Μπλέιζερς σταμάτησαν με 98-93 τους Κλίπερς στο LA.

Αναλυτικά:

Ιντιάνα Πέισερς-Νιου Γιορκ Νικς 105-82 Τζ. Χιλ 21, Στάκεϊ 17, Μάιλς 16, Γουέστ 13-Μπαρνιάνι 25, Χάρνταγουεϊ 13, Γκάλογουεϊ 11, Άμουντσον 8 (10 ριμπ.).

Ορλάντο Μάτζικ-Φίνιξ Σανς 100-105 Ολαντίπο 38, Βούτσεβιτς 18, Χάρις 11, Πέιτον 9 (10 ασίστ)-Νάιτ 28, Μαρκίφ Μόρις 23, Τάκερ 19, Μπλέντσο 13.

Μπόστον Σέλτικς-Γιούτα Τζαζ 85-84 Τόμας 21, Κράουντερ 18, Μπράντλεϊ 13, Ζέλερ 8 (11 ριμπ.)-Μπερκ 16, Φέιβορς 16, Χέιγουορντ 13, Μπούκερ 11 (10 ριμπ.), Γκομπέρ 10 (16 ριμπ.).

Μπρούκλιν Νετς-Σάρλοτ Χόρνετς 91-115 Γουίλιαμς 12, Πλάμλι 11, Μπογκντάνοβιτς 11-Τζέφερσον 19, Χέντερσον 19, Γουίλιαμς 18, Γουίλιαμς 14 (14 ασίστ), Ζέλερ 13, Κιντ-Τζίλκριστ 10 (13 ριμπ.).

Τορόντο Ράπτορς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 112-120 Βαλαντσιούνας 26 (11 ριμπ.), Γουίλιαμς 26, ΝτεΡόζαν 25, Ρος 12, Τζόνσον 11-Τζέιμς 29, Ίρβινγκ 26, Λοβ 22 (10 ριμπ.), Σμιθ 15, Τζόουνς 14, Μοζγκόφ 10.

Χιούστον Ρόκετς-Μέμφις Γκρίζλις 100-102 Τζόουνς 21, Χάρντεν 18 (13 ασίστ), Σμιθ 16, Μπέβερλι 12, Μοτιεγιούνας 10-Γκασόλ 21, Κόνλεϊ 17, Ράντολφ 15, Άλεν 12, Γκριν 12.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Ντένβερ Νάγκετς 85-100 Γουίγκινς 20, Νιλ 13, Γκαρνέτ 11, Ρούμπιο 10 (10 ασίστ), Ντιένγκ 8 (10 ριμπ.)-Φαρίντ 18 (14 ριμπ.), Μπάρτον 17, Γκαλινάρι 16, Νέλσον 12, Φόι 10.

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Ντιτρόιτ Πίστονς 88-85 Ντέιβις 39 (13 ριμπ.), Έβανς 21, Αζανσά 10 (11 ριμπ.), Ασίκ 2 (11 ριμπ.)-Μικς 20, Τζάκσον 14 (11 ασίστ), Ντράμοντ 13 (18 ριμπ.), Μονρό 13 (15 ριμπ.).

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Φιλαδέλφεια 76ερς 123-118 (κ.α. 110-110) Γουέστμπρουκ 49 (16 ριμπ., 10 ασίστ), Γουέιτερς 20 (10 ριμπ.), Όγκουστιν 17, Μόροου 11-Κανάαν 31, Ρίτσαρντσον 29, Εμπά α Μουτ 18 (14 ριμπ.), Γκραντ 14, Νόελ 8 (13 ριμπ.).

Μαϊάμι Χιτ-Λος Άντζελες Λέικερς 100-94 Γουέιντ 25, Ντράγκιτς 21, Γουάιτσαϊντ 18 (25 ριμπ.), Ντενγκ 15-Ντέιβις 14 (12 ριμπ.), Έλινγκτον 14, Χιλ 13 (10 ριμπ.), Μπούζερ 13, Τζόνσον 12, Λιν 12, Κλάρκσον 10.

Σαν Αντόνιο Σπερς-Σακραμέντο Κινγκς 112-85 Λέοναρντ 21, Πάρκερ 19, Γκριν 13, Τζινόμπιλι 13, Μπελινέλι 13-Κάζινς 14, ΜακΚόλουμ 12, Γουίλιαμς 11, Γκέι 10.

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς-Μιλγουόκι Μπακς 102-93 Γκριν 23 (12 ριμπ.), Κάρι 19 (11 ασίστ), Τόμπσον 17, Λίβινγκστον 16-Αντετοκούνμπο 16, Κάρτερ-Γουίλιαμς 16, Μίντλετον 14, Πατσούλια 13 (11 ριμπ.), Ιλιασόβα 13 (10 ριμπ.).

Λος Άντζελες Κλίπερς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 93-98 (κ.α. 87-87)
Πολ 36 (12 ασίστ), Ρέντικ 26, Τζόρνταν 6 (19 ριμπ.)-Όλντριτζ 29, Μπατούμ 20, Μάθιους 12, Λόπεζ 11, Λίλαρντ 5 (18 ριμπ.).

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σημάδια παραμονής και για τους τρεις!!

Θετικά είναι τα μηνύματα που προκύπτουν για την ανανέωση των συμβολαίων των Σίλντενφελντ και Πέτριτς, ενώ τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσει και ο Πράνιτς. Πότε υπήρξαν οι σχετικές επαφές.

Σημάδια παραμονής και για τους τρεις!
Τυπική διαδικασία αναμένεται να αποτελέσει για τον Παναθηναϊκό η παραμονή του Γκόρντον Σίλντενφελντ και του Μλάντεν Πέτριτς για τους οποίους ήταν γνωστό ότι η διοίκηση σκοπεύει να τους προσφέρει νέα συμβόλαια.

Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες της SportDay οι δύο παίκτες έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικά από τον Τάκη Φύσσα και τον Λεωνίδα Βόκολο.

Συγκεκριμένα, αυτή η επαφή έγινε λίγες ημέρες πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, χωρίς να μπουν σε λεπτομέρειες οι εμπλεκόμενες πλευρές.

Αυτό αναμένεται να συμβεί μετά τον αγώνα με τη Βέροια (στις 22/03), όταν θα διακοπεί εκ νέου το πρωτάθλημα για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

Η υπόθεση του Πέτριτς θεωρείται σχετικά πιο εύκολη από εκείνη του Σίλντενφελντ, αφού ο δεύτερος θα πρέπει να ρίξει πάρα πολύ τις απαιτήσεις του και αυτή τη στιγμή εισπράττει καθαρά 800.000 ευρώ (τις 300 χιλιάδες τις καλύπτουν οι πράσινοι και το υπόλοιπο ποσό η Ντιναμό Μόσχας που έχει δανείσει τον παίκτη).

Ωστόσο, ανάλογη κουβέντα αναμένεται να υπάρξει και για τον Ντάνιελ Πράνιτς, αν και το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2016 και ίσως να υπάρξει επαφή για την επέκταση της συνεργασίας τους κατά έναν χρόνο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κιτρινόμαυρος «πυρετός»!

Ξεσηκωμός στο λαό της ΑΕΚ εν όψει της ρεβάνς Κυπέλλου, αλλά και στη διοίκηση της ΠΑΕ για να μη συμβεί το παραμικρό την Τετάρτη. Μετά τον επαναληπτικό τα μεταγραφικά.

Κιτρινόμαυρος «πυρετός»

Την ίδια στιγμή, το δικό τους… πυρετό έχουν στη διοίκηση της ΠΑΕ. Στον ήδη υψηλό βαθμό επικινδυνότητας του αγώνα ήρθαν να προστεθούν οι χθεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης για αυστηροποίηση των ποινών μελλοντικά και άμεση δυνατότητα στους διαιτητές να διακόπτουν οριστικά έναν αγώνα λόγω επεισοδίων ή ρίψεως αντικειμένων. Το μεγάλο στοίχημα των ανθρώπων της ΑΕΚ είναι να μη συμβεί το παραμικρό που θα επιφέρει κυρώσεις (αγωνιστικές και μη) στην ομάδα στην προσεχή ρεβάνς. Για το λόγο αυτό και σε συνεννόηση με τον υφυπουργό Σταύρο Κοντονή (τον οποίο θα συναντήσει προσεχώς ξανά ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Ασλανίδης) έχει αποφασιστεί να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα, αλλά να γίνει και η σχετική εκστρατεία ενημέρωσης στον κόσμο της ομάδας, με συνεχείς εκκλήσεις και συστάσεις για την τήρηση της τάξης και την αποφυγή συμπεριφορών που μπορεί να είναι ακόμη και καταδικαστικές για την «Ένωση».

Έπονται τα μεταγραφικά

Μετά τον επαναληπτικό Κυπέλλου θα υπάρξουν μεταγραφικές εξελίξεις στην ΑΕΚ. Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς θα ταξιδέψει στη Βραζιλία την επόμενη εβδομάδα έχοντας σαν στόχο να δει κι ενδεχομένως να κλείσει παίκτες. Το δεύτερο σκέλος αφορά κυρίως στον Λούκα της Κρισιούμα, για τον οποίο έχει σχηματιστεί άριστη άποψη από τους «κιτρινόμαυρους» και εκφράζεται η πεποίθηση πως αξίζει να δαπανηθεί το ευσεβές ποσό που απαιτείται για να αποκτηθεί (τα δικαιώματά του ανήκουν στην εταιρεία Elenco Sports. Ο τεχνικός διευθυντής της «Ένωσης» αναζητεί επίσης αριστερό μπακ και επιθετικό, ενώ για τη θέση του γκολκίπερ φαίνεται πως στην ΑΕΚ δεν ψάχνονται κατ’ ανάγκη για βασικό.

Διεκδικούν θέση Κορδέρο-Ντούνης

Ο Τραϊανός Δέλλας προσπαθεί να… πείσει τους παίκτες του να μην σκέφτονται πρόωρα τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, αφού προέχει το ματς πρωταθλήματος το Σάββατο με την Ερμιονίδα στο ΟΑΚΑ. Ο προπονητής της «Ένωσης» δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε αλλαγές, για να ξεκουράσει/προφυλάξει παίκτες εν όψει της ρεβάνς της Τετάρτης. Θέση ακόμη και στο βασικό σχήμα διεκδικεί ο Κορδέρο, ενώ στην αποστολή δεν αποκλείεται να είναι Ντακόλ και Φαγέ. Σκέψεις για την ενδεκάδα υπάρχουν και για τους Πεταυράκη και Ντούνη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα δεδομένα για Λούκα, Αφελάι και… Μποτία!

Ενάμιση με δύο εκατ. ευρώ μπορεί να χρειαστεί να δαπανήσει ο Ολυμπιακός για να αποκτήσει τα δικαιώματα του Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Ποια τα δεδομένα με τον Αφελάϊ. Ετοιμάζει Μποτία ο Περέιρα.

Τα δεδομένα για Λούκα, Αφελάι και… Μποτία
Λιγότερα χρήματα είναι πιθανό να χρειαστεί να δαπανήσει ο Ολυμπιακός για την απόκτηση του Λούκα Μιλιβόγεβιτς, ο οποίος αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού από την Άντερλεχτ.

Τις προηγούμενες μέρες γράφτηκε ότι η «δουλειά» μπορεί να γίνει με ένα ποσό κοντά στα 2,5 εκατ. ευρώ, αλλά – σύμφωνα με τον «Γαύρο» - η οψιόν που είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν ξεπερνάει τα 2 εκατ. ευρώ, ενώ είναι πιθανό να είναι και ακόμη λιγότερα τα χρήματα που θα πάρουν στο τέλος οι Βέλγοι.

Οι Πειραιώτες έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν για την απόκτηση του Σέρβου, ο οποίος στο πρώτο μισό της σεζόν είχε αγωνιστεί σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια και κατά γενική ομολογία ήταν αρκετά καλή η παρουσία του.

Όσον αφορά την υπόθεση του Ιμπραΐμ Αφελάι, ο μάνατζερ του Ολλανδού μεσοεπιθετικού υποστήριξε ότι ο πελάτης του θα αποχωρήσει το καλοκαίρι.

Αυτό δείχνει ότι ο Αφελάι αγωνίστηκε στους «ερυθρόλευκους», θέλοντας να βρει ξανά τα πατήματά του, και όλα δείχνουν πως βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο ευρωπαϊκών συλλόγων.

Το συμβόλαιο του διεθνούς άσου λήγει το καλοκαίρι και, ενώ υπάρχει οψιόν για αυτόματη ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών, θα χρειαστεί ο παίκτης να σημειώσει θεαματική πρόοδο στην απόδοσή του για να ανατραπούν τα δεδομένα για εκείνον.

Εν όψει και του επαναληπτικού με την ΑΕΚ στο Κύπελλο, έχει υπάρξει η πληροφορία ότι ο Βίτορ Περέιρα σκοπεύει να επαναφέρει στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού τον Αλμπέρτο Μποτία, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν από το τέλος της προπόνησης, και ενώ ο Πορτογάλος είχε ως βασικό δίδυμο στόπερ τον Σιόβα και τον Σαντάνα, χρησιμοποίησε τον Ισπανό άσο μαζί με τον Αυλωνίτη. Αυτό ίσως να δείχνει ότι αμφιταλαντεύεται αυτή τη στιγμή ανάμεσα στον Μποτία και τον Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αναστασίου: «Σηκώστε κεφάλι»

Την ψυχολογία των παικτών του Παναθηναϊκού μετά την αφαίρεση 3 βαθμών για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό προσπαθεί να φτιάξει τις τελευταίες μέρες ο Γιάννης Αναστασίου.

Αναστασίου: «Σηκώστε κεφάλι»
Εν όψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ ο Γιάννης Αναστασίου μιλάει καθημερινά στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση μετά την αναστολή του πρωταθλήματος και, βέβαια, μετά την ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Στόχος του Έλληνα τεχνικού είναι να φτιάξει την ψυχολογία των παικτών του «τριφυλλιού» και για αυτό τον λόγο έχει κουβέντες με όλους.

Μεταξύ άλλων στη χθεσινή προπόνηση ο 42χρονος προπονητής τόνισε πως «μην επηρεάζεστε από την αφαίρεση βαθμών. Εχουμε καταθέσει και έφεση και περιμένουμε την απόφαση. Σηκώστε κεφάλι. Τίποτα δεν έχει χαθεί, έχουμε στόχο. Πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας σε κάθε ματς».

Εκτός από τις ομιλίες που κάνει σε όλη την ομάδα, ο Αναστασίου έχει και κάποια τετ-α-τετ, καθώς πρόθεσή του είναι οι «πράσινοι» να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η ώρα του Παναθηναϊκού!

Έχασε ήδη τρεις φορές από την Μπαρτσελόνα φέτος. Στην τέταρτη, όμως, που μετρά και περισσότερο, ο Παναθηναϊκός θέλει ρεβάνς για να κάνει το μεγάλο βήμα για τα play offs και με πλεονέκτημα.

Η ώρα του Παναθηναϊκού

Όπλο του; Μα τι άλλο από το ΟΑΚΑ, που φέτος όμως έχει αλωθεί μόνο από τους Καταλανούς, σε ένα-πάντως-αδιάφορο βαθμολογικά ματς με απουσίες (με κυριότερη του Διαμαντίδη) και ιδιαιτερότητες (με την προσωρινή εκκένωση του γηπέδου λόγω τηλεφωνήματος για βόμβα).

Οι «πράσινοι», πέραν της νίκης που θα τους διατηρήσει σε τροχιά όχι απλώς για την πρόκριση, αλλά και για το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά, θέλουν και να υπερκαλύψουν τη διαφορά των τεσσάρων πόντων της ήττας στη Βαρκελώνη. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς υπολογίζει στη βοήθεια όχι μόνο των 15.000 θεατών που εκτιμάται πως θα είναι στις κερκίδες, αλλά και σε όλους τους παίκτες του, καθώς Νέλσον και Γιάνκοβιτς ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους.

Προβλήματα δεν έχουν ούτε οι Καταλανοί, που ωστόσο ψάχνουν την πρώτη τους επιτυχία μακριά από το «Παλάου Μπλαουγκράνα» στο Top 16 έχοντας χάσει σε Βερολίνο, Τελ Αβίβ και Μαδρίτη.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία) και Μίλος Κόλιενσιτς (Μαυροβούνιο).

Η σύγκριση των δύο ομάδων

inner

Προϊστορία

Πρόκειται για την 32η αναμέτρηση των δύο ομάδων στην ιστορία τους, με την Μπαρτσελόνα να έχει την υπεροχή με 21-12 συνολικά και με 8-6 σαν γηπεδούχος. Μάλιστα οι «μπλαουγκράνα» μετρούν επτά σερί νίκες. Πάντως ο Παναθηναϊκός έχει να θυμάται τη νίκη στον τελικό του 1996 στο Παρίσι, όταν και κατέκτησε το πρώτο από τα έξι ευρωπαϊκά του τρόπαια.

1981/82 Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 113-83
1981/82 Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 79-89
21/04/1994 Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 100-83 (Μικρός τελικός)
02/11/1995 Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 63-57 (Πρώτη Φάση)
10/01/1996 Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 74-95 (Πρώτη Φάση)
11/04/1996 Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 67-66 (Τελικός)
25/09/1996 Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 77-58 (Πρώτη Φάση)
13/11/1996 Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 79-75
18/03/2004 Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 66-84 (Top 16)
01/04/2004 Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 64-67 (Top 16)
21/02/2007 Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 102-82 (Top 16)
21/03/2007 Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 87-66 (Top 16)
15/11/2007 Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 76-66 (Κανονική Περίοδος)
10/01/2008 Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 55-56 (Κανονική Περίοδος)
30/10/2008 Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 90-66 (Κανονική Περίοδος)
11/12/2008 Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 76-87 (Κανονική Περίοδος)
11/02/2010 Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 83-71 (Top 16)
25/02/2010 Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 67-70 (Top 16)
22/03/2011 Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 83-82 (Play Offs)
24/03/2011 Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 71-75 (Play Offs)
29/03/2011 Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 76-74 (Play Offs)
31/03/2011 Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 78-67 (Play Offs)
13/05/2012 Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 69-74 (Μικρός τελικός)
09/04/2013 Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 72-70 (Play Offs)
11/04/2013 Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 65-66 (Play Offs)
16/04/2013 Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 65-63 (Play Offs)
18/04/2013 Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 60-70 (Play Offs)
25/04/2013 Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 64-53 (Play Offs)
31/01/2014 Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 56-63 (Top 16)
28/03/2014 Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 84-62 (Top 16)
14/11/2014 Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 78-69 (Κανονική Περίοδος)
19/12/2014 Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 67-80 (Κανονική Περίοδος)
09/01/2014 Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 80-76 (Top 16)

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Ε’ Όμιλος
Άλμπα Βερολίνου-Ζαλγκίρις Κάουνας 80-72
Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 21:45
Ερυθρός Αστέρας-Μακάμπι Τελ Αβίβ 21:45
Γαλατάσαραϊ-Ρεάλ Μαδρίτης (6/3, 20:00)
Βαθμολογία: Ρεάλ 7-1, Μακάμπι 6-2, Μπαρτσελόνα 5-3, Παναθηναϊκός 5-3, Άλμπα 4-5, Ζαλγκίρις 3-6, Γαλατάσαραϊ 2-6, Ερυθρός Αστέρας 1-7.

Στ’ Όμιλος
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Νίζνι 20:00
Λαμποράλ Κούτσα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 21:45
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Ολυμπιακός (6/3, 21:45)
Ουνικάχα Μάλαγα-Αναντολού Εφές (6/3, 21:45)
Βαθμολογία: Ολυμπιακός 7-1, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 6-2, ΤΣΣΚΑ 6-2, Εφές 4-4, Λαμποράλ Κούτσα 4-4, Μιλάνο 2-6, Νίζνι 2-6, Ουνικάχα 1-7. *Πηγή: sport-fm.gr*

CONCACAF Champions League: Στους «4» Αμέρικα και Αλαχουελένσε! (videos)

Στα ημιτελικά του CONCACAF Champions League προκρίθηκαν η Κλαμπ Αμέρικα και η Αλαχουελένσε, η οποία θα αντιμετωπίσει τους Μόντρεαλ Ίμπακτ.
Οι Μεξικανοί περιμένουν πλέον την Ερεντιάνο της Κόστα Ρίκα ή την Ολίμπια της Ονδούρας, ενώ απόψε επιβλήθηκαν με 2-0 της Σαπρίσα εξασφαλίζοντας την πρόκριση με συνολικό 5-0. Από την πλευρά της, η Αλαχουελένσε έχασε με 2-1 από την Ντι Σι Γιουνάιτεντ, αλλά πέρασε στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής χάρη στο υπέρ της 5-2 στην Κόστα Ρίκα.
Παρακάτω το υπόλοιπο πρόγραμμα:
Προημιτελικοί
1-Πατσούκα (Μεξικό) – Μόντρεαλ Ίμπακτ (Καναδάς) 2-2 & 1-1
2-Αλαχουελένσε (Κόστα Ρίκα) – Ντι Σι Γιουνάιτεντ (ΗΠΑ) 5-2 & 1-2
3-Ολίμπια (Ονδούρα) – Ερεντιάνο (Κόστα Ρίκα) 1-1 & 05/03
4-Σαπρίσα (Κόστα Ρίκα) – Κλαμπ Αμέρικα (Μεξικό) 0-3 & 0-2
Ημιτελικοί (17-19/03 & 07/09/04)
5-Μόντρεαλ Ίμπακτ (Καναδάς) – Αλαχουελένσε (Κόστα Ρίκα)
6-Νικητής 3 - Κλαμπ Αμέρικα (Μεξικό)
Τελικοί (22 & 29/04)
Νικητές 5-6





*Πηγή: onsports.gr*

Κόπα Λιμπερταδόρες: «Εφτάψυχη» Ιντερνασιονάλ, νίκη Κορίνθιανς!! (videos)

Έμεινε πίσω με 2-1, αλλά η Ιντερνασιονάλ επικράτησε της Έμελεκ με 3-2 σε ματς του τέταρτου ομίλου του Κόπα Λιμπερταδόρες.
Μάλιστα, οι Βραζιλιάνοι απώλεσαν και τον Αντρές Ντ’ Αλεσάντρο λόγω τραυματισμού. Από την πλευρά της, η Κορίνθιανς πέρασε με 1-0 από την έδρα της Σαν Λορένζο χάρη σε τέρμα του Ελίας. Σε άλλο σημερινό ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής, η Κόλο Κόλο κέρδισε με 2-0 την Άτλας χάρη σε δύο γκολ του Εστέμπαν Παρέδες.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Κόλο Κόλο – Άτλας 2-0
Σαν Λορένζο – Κορίνθιανς 0-1
Ιντερνασιονάλ – Έμελεκ 3-2
Και οι βαθμολογίες:
1ος όμιλος: Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε (Κολομβία) 6 (2 αγ.), Κόλο Κόλο (Χιλή) 6 (3 αγ.), Άτλας (Μεξικό) 3 (3 αγ.), Ατλέτικο Μινέιρο (Βραζιλία) 0 (2 αγ.).
2ος όμιλος: Κορίνθιανς (Βραζιλία) 6 (2 αγ.), Σάο Πάολο (Βραζιλία) 3 (2 αγ.), Σαν Λορένζο (Αργεντινή) 3 (2 αγ.), Ντανούμπιο (Ουρουγουάη) 0 (2 αγ.).
3ος όμιλος: Ουνιβερσιτάριο (Βολιβία) 4 (2 αγ.), Ουρακάν (Αργεντινή) 2 (2 αγ.), Κρουζέιρο (Βραζιλία) 2 (2 αγ.), Μινέρος ντε Γκουαγιάνα (Βενεζουέλα) 1 (2 αγ.).
4ος όμιλος: Έμελεκ (Εκουαδόρ) 6 (3 αγ.), Ιντερνασιονάλ (Βραζιλία) 6 (3 αγ.), Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία) 3 (2 αγ.), Ουνιβερδιδάδ Ντε Τσίλε Χιλή) 0 (2 αγ.).
5ος όμιλος: Μπόκα Τζούνιορς (Αργεντινή) 6 (2 αγ.), Μοντεβιδέο Ουόντερερς (Ουρουγουάη) 3 (2 αγ.), Παλεστίνο (Χιλή) 3 (2 αγ.), Ζαμόρα (Βενεζουέλα) 0 (2 αγ.).
6ος όμιλος: Τίγκρες (Μεξικό) 3 (1 αγ.), Σαν Χοσέ (Βολιβία) 3 (1 αγ.), Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή) 0 (1 αγ.), Χουάν Αούριτς (Περού) 0 (1 αγ.).
7ος όμιλος: Λιμπερτάδ (Παραγουάη) 4 (2 αγ.), Εστουντιάντες (Αργεντινή) 3 (1 αγ.), Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) 1 (1 αγ.), Μπαρτσελόνα (Εκουαδόρ) 0 (2 αγ.).
8ος όμιλος: Ρασίνγκ Κλουμπ (Αργεντινή) 6 (2 αγ.), Σπόρτινγκ Κριστάλ (Περού) 2 (2 αγ.), Γκουαρανί (Παραγουάη) 1 (2 αγ.) Ντεπορτίβο Τατσίρα (Βενεζουέλα) 1 (2 αγ.).
-Οι πρώτοι δύο από κάθε όμιλο προκρίνονται στους «16».








*Πηγή: onsports.gr*

Το μεσημέρι της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη ο Ηρακλής!!

Ο Ηρακλής πήρε την μεγάλη πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου και ήδη ο κόσμος του τον περιμένει να επιστρέψει στην συμπροτεύουσα κάτι που αναμένεται να γίνει το μεσημέρι της Πέμπτης.

Στην Αθήνα θα διανυκτερεύσει η αποστολή του Ηρακλή που πήρε την μεγάλη πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου κόντρα στον Πανιώνιο και την Πέμπτη το μεσημέρι θα αναχωρήσει για την Θεσσαλονίκη.
Εκεί αναμένεται να την υποδεχτούν φίλοι της ομάδας που θέλουν να πανηγυρίσουν μαζί με τους ποδοσφαιριστές αυτή τη μεγάλη επιτυχία για τον ιστορικό σύλλογο που τα τελευταία χρόνια έχει περάσει πολλά...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Πρώτα τα χρέη και μετά η ΚΑΕ ΠΑΟΚ!!

Μόνο αν κλείσει το θέμα των χρεών με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr θα περάσει στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη και η ΚΑΕ. Αυτή είναι η απόφαση του που θέλει να βάλει στην διοίκηση τον έναν από τους δύο γίους του.  
Το θέμα της εμπλοκής του Ιβάν Σαββίδη στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά και το γεγονός ότι υπάρχει ήδη εκπρόσωπος του στο τμήμα μπάσκετ δεν ακούγεται για πρώτη. Ο Σαββίδης από το καλοκαίρι του 2014 στηρίζει οικονομικά το τμήμα. Μάλιστα με δική του παρέμβαση ο Σούλης Μαρκόπουλος δεν κατηφόρισε στον Ολυμπιακό. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την αγκαλιά που έκανε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ στον Έλληνα προπονητή. Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr ο Σαββίδης θα πάρει και την ΚΑΕ όταν τελειώσει μια και καλή το θέμα των χρεών στην ΠΑΕ. Αν όλα πάνε κατ’ ευχή τότε το καλοκαίρι αναμένεται να εμπλακεί κα στο μπάσκετ τοποθετώντας και τον γιό του Νίκο στην διοίκηση.  

*Πηγή: gazzetta.gr*

Έτοιμος να... παλέψει ο Βαλβέρδε!!

Φαβορί για την κατάκτηση του «Copa del Ray» έχρισε την Μπαρτσελόνα ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος ωστόσο τόνισε πως η ομάδα του θα παλέψει για το καλύτερο...

Η Μπιλμπάο βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας όπου θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μετά το τέλος του αγώνα με την Εσπανιόλ, τόνισε πως η Μπάρτσα είναι το μεγάλο φαβορί, αλλά και πως η ομάδα του θα παλέψει γι' αυτόν τον τίτλο.
Αναλυτικά:
«Η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί προφανώς. Παίζοντας έναν τελικό με την Αθλέτικ είναι κάτι εξαιρετικό. Ξέρω τι σημαίνει για την ομάδα, κάτι που το νιώθεις στην πόλη και δεν μπορείς να το εξηγήσεις αν δεν το ζήσεις. Θα παλέψουμε για τον τίτλο».

*Πηγή: gazzetta.gr*

"Κεκλεισμένων των παραγόντων"

Ο Τάσος Νικολογιάννης σχολιάζει την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, για να τιμωρήσει τον κόσμο, που θέλει να πάει στο γήπεδο, αντί να τιμωρήσει τους παράγοντες, που είναι οι πρώτοι υπεύθυνοι για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου
Εστω και με μία απόφαση , που δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά ακόμα και στην Ελλάδα αρχίζει το πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο. Εγώ με το κεκλεισμένων του κ. Κοντονή δεν διαφωνώ. Διαφωνώ με «των θυρών». Το σωστό θα ήταν  «των παραγόντων». Ο κόσμος είναι ο τελευταίος, που φταίει για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Φταίμε όλοι οι άλλοι μαζί, είτε περισσότερο, είτε λιγότερο και τελευταίος από όλους ο κόσμος. Και όταν λέω φταίμε φυσικά εννοώ και τους δημοσιογράφους. Εννοείται και δεν μας  βγάζω απ’εξω. Πρώτοι από όλους, όμως, υπεύθυνοι για το ποδόσφαιρο που έχουμε είναι οι παράγοντες. Και όταν λέω παράγοντες, εννοώ και αυτούς, που έχουν καίριες θέσεις στα θεσμικά όργανα, και εκείνους που αποφασίζουν κατά το δοκούν, για τιμωρίες  και αυτούς, που διοικούν κάποιες ομάδες και κάνουν επίδειξη δύναμης σε βάρος του ποδοσφαίρου. Αυτούς, που μας χάλασαν τις Κυριακές μας. Παλιά περιμέναμε να περάσει η εβδομάδα και να έρθει η Κυριακή για να πάμε στο γήπεδο , να απολαύσουμε την ομάδα μας, να κάνουμε την πλάκα μας στον αντίπαλό μας. Τώρα πάμε στο γήπεδο με κακή διάθεση , διότι όλοι αυτοί οι παράγοντες, που ανέφερα έχουν δηλητηριάσει την μεγάλη μας αγάπη. Το ποδόσφαιρο. Ολοι αυτοί, λοιπόν, προς το παρόν παραμένουν άβρεχτοι. Και την πληρώνει πρώτος από όλους ο κόσμος. Ο κόσμος, που έχει σιχαθεί αυτό που βλέπει έτσι όπως το έχουν καταντήσει οι παράγοντες, ο κόσμος που έχει φθάσει στα όρια του και οι περισσότεροι πλέον γυρνούν την πλάτη σε αυτό που βλέπουν. Και έρχεται ο κ. Κοντονής τώρα και λέει κεκλεισμένων των θυρών. Λάθος κύριε Υφυπουργέ. Για να φτιάξει αυτό το ρημάδι το ποδόσφαιρο πρέπει να πάρετε απόφαση για το «κεκλεισμένων των παραγόντων» . Και αν όχι αύριο, αλλά χθες όλοι αυτοί οι παράγοντες, που έχουν …βιάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, που έχουν βάλει το «διπλό ημίχρονο άσο τελικό» στην ζωή μας, δεν αποχωρήσουν σε λίγο δεν θα χρειάζεται να παίρνετε αποφάσεις για κεκλεισμένων των θυρών. Διότι πολύ απλά όλα τα παιχνίδια θα γίνονται λες και απαγορεύεται η παρουσία των φιλάθλων, διότι  κανείς δεν θα πατάει στο γήπεδο….

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ποιός πρωταθλητισμός, ο αγώνας επιβίωσης...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για το πόσο διαφορετική, πόσο πιο έντονη, πόσο πιο γεμάτη αδρεναλίνη είναι η μάχη για την... ζωή, από την μάχη για τον τίτλο!
Την περασμένη Τρίτη είχαν την τύχη να περιγράψω για λογαριασμό του ΟΤΕ TV ένα από αυτά τα ματς που πάντα παρακολουθούσα από παιδί και με καθήλωναν για πολύ ιδιαίτερους λόγους. Η αναμέτρηση για την Premier League ανάμεσα στην Αστον Βίλα και την Γουέστ Μπρόμιτς, δεν είχε αίγλη, δεν ήταν εμπορική σε ότι έχει να κάνει το κοινό εκτός Αγγλίας, ήταν όμως από αυτά τα ματς που το νιώθεις, το βλέπεις, το καταλαβαίνεις, το μυρίζεις από χιλιόμετρα μακριά, εξιτάρουν, συναρπάζουν.
Από εκείνα τα ματς που η φράση “δίχως αύριο” μετατρέπεται από κλισέ που είναι, σε απόλυτη πραγματικότητα.
Η συγκεκριμένη είχε ένα επιπλέον στοιχείο. Ηταν εκτός από αγώνας επιβίωσης (για την Αστον Βίλα που ήταν κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού και με επτά συνεχόμενες ήττες) και γειτονικό ντέρμπι μίσους. Από το πρώτο λεπτό, όποια εικόνα κι' αν έβλεπες αισθανόσουν την ένταση, την πίεση, την διάθεση, την αυταπάρνηση, για το αποτέλεσμα. Αντιλαμβανόσουν ότι 22 ποδοσφαιριστές έπαιζαν σαν να μην υπάρχει αύριο, σαν να είναι αυτό το τελευταίο ματς όχι της καριέρας, αλλά της ζωής τους. Και έγινε όντως ένα ματς που σε σχέση με την ποιότητά του, ασφαλώς υπάρχουν καλύτερα, σε σχέση όμως με την ένταση, το σασπένς, την αδρεναλίνη που ξεχείλιζε, δύσκολα θα βρεις παρόμοιο. Ακόμη και σε μία αντίστοιχη μάχη που κρίνει τίτλο, τέτοιο πράγμα δεν πρόκειται να το ζήσεις.

Ο Σέργουντ δείχνει τους παλμούς του, που έχουν ανέβει στα ύψη!
Στο συγκεκριμένο ματς τα πάντα κύλισαν ιδανικά για κάποιον που δεν είναι οπαδός της μίας ή της άλλης ομάδας και θέλει να ζήσει όλο αυτό το σκηνικό μέχρι το τέλος, με κάθε λεπτομέρεια και σε όλο του το μεγαλείο. Κρίθηκε στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων με ένα εύστοχο κτύπημα πέναλτι, μετά από ένα μοιραίο λάθος του τερματοφύλακα. Και θρίλερ και δράμα, και κορύφωση της αγωνίας, και αδρεναλίνη στο κόκκινο και ξέσπασμα χαράς και δάκρυα απογοήτευσης. Αν υπήρχε σεναριογράφος στο ποδόσφαιρο, αυτό το σενάριο θα έγραφε. Αν υπήρχε σκηνοθέτης που θα μπορούσε να επιλέξει το ποδοσφαιρικό σενάριο, αυτό θα επέλεγε. Για αυτές τις στιγμές λατρεύεις το ποδόσφαιρο, για τις στιγμές που οι πάντες φτάνουν στα όρια τους, που τα συναισθήματα είναι τόσο πολλά και τόσο δυνατά που σχεδόν σε ξεπερνούν, σε παίρνουν μαζί τους, τα ζεις κι' εσύ λες και είσαι μέρος τους.
Για όσους δεν είδαν το ματς και προφανώς είναι η συντριπτική πλειοψηφία, θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω τις εικόνες και τα όσα εκτυλίχθηκαν μόνο στις καθυστερήσεις και ενώ το σκορ ήταν στο 1-1. Στο πρώτο λεπτό από αυτές η Αστον Βίλα η οποία έχει να υποβιβαστεί από το 1988, κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο για εκτέλεση με σέντρα. Ο σκηνοθέτης κάνει κοντινό πλάνο στον Τιμ Σέργουντ (προπονητής της Αστον Βίλα), ο οποίος από την ένταση αισθάνεται τα πόδια του να λυγίζουν. Χαμήλωσε λίγο το κορμί του και κοίταξε προς τον ουρανό κάνοντας μία χαρακτηριστική κίνηση ικεσίας για βοήθεια από ψιλά. Επόμενο πλάνο στις κερκίδες. Δεκάδες πρόσωπα με ένταση και τα χέρια σηκωμένα να κρύβουν μέρος του προσώπου. Δεκάδες και αυτοί που η ανάσα τους είχε σταματήσει περιμένοντας την εκτέλεση του φάουλ.

Δευτερόλεπτα αργότερα ένα σουτ παίκτη της Αστον Βίλα διέγραφε πορεία προς την εστία, αλλά κάποιο από τα πολλά κορμιά σταμάτησε την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα. Στο ριπλέι τα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων δεν είχαν απλώς την έκφραση της αγωνίας, αλλά ήταν... σπασμένα, γεμάτα ρυτίδες, πρόσωπα που λες και είχαν γεράσει από την ώρα που έγινε το σουτ μέχρι την στιγμή που υπήρξε η απομάκρυνση.
Και η απόλυτη κορύφωση. Πέντε δεύτερα πριν την συμπλήρωση και των καθυστερήσεων η Αστον Βίλα δείχνει να χάνει και την τελευταία ζαριά της στο ματς. Ο Φόστερ τερματοφύλακας της Γουέστ Μπρόμιτς βγαίνει γεμάτος ένταση να μαζέψει την μπάλα, δεν βλέπει τίποτα άλλο μπροστά του μόνο την μπάλα. Και ο αμυντικός της Γουέστ Μπρόμιτς δίπλα του, δεν βλέπει τίποτα άλλο μπροστά του παρά μόνο την μπάλα και σπεύδει να την διώξει πολύ μακριά, όσο πιο μακριά γίνεται για να κυλήσουν και τα 5 τελευταία δεύτερα. Και οι δύο συμπαίκτες πάνε σφαίρα προς την μπάλα, συγκρούονται και ο Φόστερ την χάνει μέσα από τα χέρια του. Δώρο Θεού για τον Λόουτον της Αστον Βίλα που ορμάει προς την μπάλα, την τσιμπάει και ο Φόστερ του μαζεύει τα πόδια. ΠΕΝΑΛΤΙ!!!
Η εικόνα στην οθόνη μου αρχίζει να κουνιέται, να πηγαίνει πάνω κάτω. Σχεδόν 30 χιλιάδες άνθρωποι χοροπηδούν ταυτόχρονα και οι κερκίδες τραντάζονται τόσο πολύ που τραντάζονται και οι κάμερες της τηλεοπτικής μετάδοσης. Ο τερματοφύλακας της Γουέστ Μπρόμιτς, ο Φόστερ έχει ματώσει στο κεφάλι από την σύγκρουση. Κανείς δεν το βλέπει, ούτε ο ίδιος καταλαβαίνει κάτι. Ο Μπεντέκε αναλαμβάνει την εκτέλεση. Πολλοί δεν αντέχουν να δουν, οι περισσότεροι που βλέπουν το κάνουν με κομμένη την ανάσα. Από τον πανζουρλισμό στην απόλυτη ησυχία
μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Νεκρική σιγή, νομίζεις ότι δεν έρχεται ο ήχος ή ότι πάτησες το mute και δεν το κατάλαβες.

Ο Μπεντέκε ευστοχεί και η νεκρική σιγή γίνεται αυτόματα πανδαιμόνιο, ο απόλυτος πανζουρλισμός. Παίκτες, προπονητές φίλαθλοι, άνθρωποι της ασφάλειας, ουρλιάζουν από χαρά, δεν ξέρουν τι να κάνουν, προς τα που να πάνε, πόσο να τρέξουν, πώς να πανηγυρίσουν. Τρέλα χαράς, απίστευτης, ανείπωτης χαράς και ξαφνικά το πλάνο στον Φόστερ. Να στέκεται γονατιστός με το κεφάλι του να τρέχει αίμα και το βλέμμα του να έχει παγώσει. Μαρμαρωμένος και ο Τόνι Πούλις, προπονητής της Γουέστ Μπρόμιτς, να βλέπει με ανοικτό το στόμα όσα συμβαίνουν γύρω του και να μην τα πιστεύει. Η εικόνα της οθόνης μου πλέον δεν κουνιέται απλώς, νομίζεις ότι οι καμεραμέν έχουν πάρει τις κάμερες στα χέρια και τίποτα δεν είναι σταθερό από αυτό που βλέπεις. Το ένα πλάνο ευτυχίας, τρέλας, διαδέχεται το άλλο, γεμίζει η οθόνη από συναισθήματα, αδύνατον να τα επεξεργαστείς, να τα ερμηνεύσεις, να τα εξηγήσεις με την λογική. Ενα ματς ήταν, μία νίκη. Οχι δεν ήταν αυτό. Για όλους αυτούς ήταν μία μάχη επιβίωσης. Αισθάνονταν εκείνη την ώρα ότι κέρδισαν παράταση ζωής, όχι μεταφορικά, αλλά κυριολεκτικά. Σας φαίνεται υπερβολικό; Αρκεί να βλέπατε (την βρήκαμε και σε φωτό), τον Τιμ Σέργουντ να δείχνει στους οπαδούς ότι οι παλμοί του είχαν σταματήσει, ότι για μια στιγμή αισθάνονταν ότι τα πάντα είχαν τελειώσει...
Για αυτούς και όχι μόνο τους λόγους, πάντα θα λέω ότι η μάχη της επιβίωσης δεν είχε, δεν έχει και δεν θα έχει ποτέ καμία σχέση με την μάχη του τίτλου. Τον χαμένο τίτλο δεν τον ακολουθεί ποτέ η ψυχολογία “δεν υπάρχει αύριο”, την χαμένη μάχη της επιβίωσης την συνοδεύει πάντα η αίσθηση, η πεποίθηση ότι “εδώ τελείωσαν όλα, δεν υπάρχει αύριο”.
Και για αυτό ποτέ δεν θα ξεχάσω εκείνο τον Μάιο του 2004 όταν η Λίντς έπαιξε εκτός έδρας με την Μπόλτον. Εκείνο το απόγευμα επιβεβαιώθηκε και μαθηματικά ο υποβιβασμός της και η εικόνα που θα με σημαδεύει είναι ο πιτσιρικάς (ήταν δεν ήταν 7 ετών τότε) που είχε βαλαντώσει στο κλάμα, έχοντας στο γυμνό στήθος του γραμμένο το σύνθημα “Λιντς μέχρι να πεθάνω”. Ο μικρός σήμερα είναι ενήλικας, αλλά την Λιντς από εκείνο το απόγευμα δεν την είδε ποτέ ξανά στην Πρέμιερ Λιγκ και κάθε φορά που θα βλέπει αυτή την εικόνα θα καταλαβαίνει πόσο δίκιο είχε τότε που βαλάντωσε στο κλάμα, πόσο δίκιο είχε που αισθάνονταν ότι δεν υπάρχει αύριο...
Την έψαξα και την βρήκα αυτή την εικόνα και μου προκαλεί την ίδια συγκίνηση ακόμη και τώρα, 11 χρόνια μετά, εδώ μπορείτε να την δείτε κι' εσείς...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Top-30: Τα ακριβότερα deal όλων των εποχών!!

Το FourFourTwo του Gazzetta, ως συνέχεια του Top-100 όλων των εποχών, παρουσιάζει τις 30 πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου.
Πολλές φορές η μεταγραφική περίοδος μπορεί να σε πωρώσει περισσότερο από έναν αγώνα. Φήμες, σενάρια, προτάσεις, διαπραγματεύσεις, συμφωνίες και το ενδιαφέρον των οπαδών παραμένει στο κόκκινο το καλοκαίρι και τον Ιανουάριο. Ομαδάρες θέλουν να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο, κάνουν τα πάντα για να αποκτήσουν τα μεγαλύτερα αστέρια της εποχής και τα ταμεία σπάνε όλο και πιο συχνά όσο πλησιάζουμε στις μέρες μας. Μετά τις θέσεις από το 100 έως το 31, ακολουθεί η πρώτη 30άδα παικτών για χάρη των οποίων δαπανήθηκαν τα περισσότερα χρήματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Στη λίστα υπάρχει το ποσό (σε εκατ. ευρώ) που δόθηκε όταν έγινε το deal αλλά και το κόστος προσαρμοσμένο στο σήμερα. Την τιμητική της έχει η Ρεάλ Μαδρίτης, που έχει κάνει δικό της ολόκληρο το βάθρο, έχοντας σπάσει τρεις φορές το ρεκόρ της πιο ακριβής μεταγραφής όλων των εποχών.
30. Χουλκ (Από Πόρτο σε Ζενίτ)
Τιμή 2012: €44.7 - Προσαρμοσμένη τιμή: €46.1
Εχοντας βρεθεί νωρίτερα στην καριέρα του να παίζει στην Κίνα, ο Χουλκ αποκτήθηκε από την Πόρτο και έγινε γρήγορα ένα από τα κορυφαία ταλέντα του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας. Υστερα από 54 γκολ σε 99 αγώνες με τους Δράκους, ο αριστεροπόδαρος επιθετικός ήταν... κανονικός Χουλκ, όντας τρομακτικός για τις αντίπαλες άμυνες. Το καλοκαίρι του 2012 η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης έδωσε σχεδόν 45 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της, όμως -ο σήμερα 28χρονος- για ένα τέτοιο ποσό ποτέ δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

29. Ρομπίνιο (Από Ρεάλ σε Σίτι)
Τιμή 2008: €42.5 - Προσαρμοσμένη τιμή: €46.3
Αποκτήθηκε από την Ρεάλ το 2005 σαν το νέο μεγάλο αστέρι της Βραζιλίας, με τους Μερένγκες να δίνουν 25 εκατ. ευρώ από την Σάντος αλλά έμεινε στην Μαδρίτη μόλις τρία χρόνια. Το καλοκαίρι του 2008 οι Αραβες μόλις είχαν πάρει την Μάντσεστερ Σίτι και πρώτο τους «μπαμ» ήταν ο μικρόσωμος μάγος για τον οποίο έδωσαν 42.5 εκατ. ευρώ. Πέρα από το πρώτο του 6μηνο -που έβγαλε μάτια- ο Ρόμπσον Ντε Σόουζα δεν έπιασε στην Αγγλία και το 2010 πήγε στην Μίλαν για 16 εκατ. ευρώ.


28. Γουέιν Ρούνεϊ (Από Εβερτον σε Γιουνάιτεντ)
Τιμή 2004: €39.4 - Προσαρμοσμένη τιμή: €46.5
Αν η Εβερτον είχε τη δυνατότητα να δει το μέλλον σίγουρα δεν θα έδινε το διαμάντι της για «μόνο» 40 εκατ. ευρώ. Ο πολυσύνθετος Αγγλος από το 2004 μέχρι σήμερα έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους επιθετικούς όλων των εποχών στην Premier League, με την Γιουνάιτεντ να απολαμβάνει εδώ και 11 χρόνια έναν παίκτη που βάζει 10+ γκολ στο πρωτάθλημα. Ο Ρούνεϊ βλέπει πλάτη στη λίστα των σκόρερ όλων εποχών μόνο από τους Αλαν Σίρερ και Αντι Κόουλ. Στο παλμαρέ του έχει ένα Champions League και 5 τίτλους στην PL και βάζει στον λογαριασμό του 19 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

27. Σέρχιο Αγουέρο (Από Ατλέτικο σε Σίτι)
Τιμή 2011: €45 - Προσαρμοσμένη τιμή: €47.3
Μέχρι το περασμένο καλοκαίρι ήταν η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία το 2006 έδωσε -μαζί με τα μπόνους- 23 εκατ. ευρώ στην Ιντεπεντιέντε για τον 17χρονο παιδί-θαύμα. Σήμερα, μαζί με τους Γιάγια Τουρέ και Νταβίδ Σίλβα, ο Κουν είναι στο top3 των μεταγραφών της Σίτι από τότε που πήραν τα ηνία οι Αραβες. Ο Αργεντινός έριξε άγκυρα στο Etihad το 2011, είναι εκ των κορυφαίων killer των τελευταίων ετών στην Premier League, διοργάνωση την οποία έχει κατακτήσει δύο φορές (2012, 2014).

26. Αντρέι Σεβτσένκο (Από Μίλαν σε Τσέλσι)
Τιμή 2006: €43.8 - Προσαρμοσμένη τιμή: €50
Ενα ακόμα εντυπωσιακό deal από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο οποίος τα έσκασε το 2006 για να πάρει τον πιο πλήρη επιθετικό του κόσμου. Με την Μίλαν έβαλε 127 γκολ σε 208 αγώνες, έγινε 2ος σκόρερ στην ιστορία του κλαμπ και η Τσέλσι έδωσε σχεδόν 45 εκατ. ευρώ. Ο Ουκρανός όμως, παρά τα 14 τέρματα στην πρώτη του σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί στην Αγγλία και επέστρεψε δανεικός στους Ροσονέρι το 2008.


25. Πάβελ Νέντβεντ (Από Λάτσιο σε Γιουβέντους)
Τιμή 2001: €41 - Προσαρμοσμένη τιμή: €50.3
Υστερα από πέντε χρόνια στην Λάτσιο με κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων (1999) και του Scudetto (2000), ο Τσέχος υπερπαίκτης μετακόμισε από την Ρώμη στο Τορίνο για χάρη της Γιουβέντους. Με το αζημίωτο φυσικά, αφού η Μεγάλη Κυρία -που είχε ρευστό από την πώληση Ζιντάν- έδωσε στους Λατσιάλι 41 εκατ. ευρώ το 2001. Ο Νέντβεντ κατέκτησε δύο σερί πρωταθλήματα με τους Μπιανκονέρι, έφτασε τους Μπιανκονέρι στον τελικό του Champions League του 2003 και πήρε την Χρυσή Μπάλα εκείνη τη χρονιά.

24. Μαρκ Οβερμαρς (Από Αρσεναλ σε Μπαρτσελόνα)
Τιμή 2000: €40.6 - Προσαρμοσμένη τιμή: €50.8
Ο Ολλανδός εξτρέμ άφησε το 2000 την Αρσεναλ για χάρη της Μπαρτσελόνα που τον απέκτησε μαζί με τον συμπαίκτη του στους Gunners, Εμανουέλ Πετί. Στο «Καμπ Νόου» ο Οβερμαρς συνέχισε να παίζει σε υψηλό επίπεδο, όμως έπεσε στα πέτρινα χρόνια του συλλόγου και δεν κατέκτησε κανέναν τίτλο. Highlight της καριέρας του στους Μπλαουγκράνα το γκολ στο Ανφιλντ κόντρα στην Λίβερπουλ στο οποίο οι παίκτες της Μπάρτσα άλλαξαν 29 πάσες.
23. Μεσούτ Οζίλ (Από Ρεάλ σε Αρνσεαλ)
Τιμή 2013: €50m - Προσαρμοσμένη τιμή: €50.8
Η μεταγραφή του Μπέιλ στην Ρεάλ έφερε τον Οζίλ στην Αρσεναλ, με τον Αρσέν Βενγκέρ να βάζει τέλος σε μία μακρά περίοδο σφιχτής οικονομικής πολιτικής. Ο Γερμανός playmaker έχει διχάσει τους οπαδούς με άλλους να τον θεωρούν ποιοτική λύση και άλλους πολύ αδύναμο για την Αγγλία και παίκτη που δεν συνεισφέρει καθόλου αμυντικά. Ο Αλσατός τεχνικός πάντως δεν τον βοηθάει με το να τον τοποθετεί συχνά εκτός της φυσικής του θέσης.


22. Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν (Από Γιουνάιτεντ σε Λάτσιο)
Τιμή 2001: €42.6 - Προσαρμοσμένη τιμή: €52.3
Μία εκ των κορυφαίων μεταγραφών του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, ο Αργεντινός έγινε κάτοικος Ολντ Τράφορντ το 2001 και ο πιο ακριβός παίκτης όλων των εποχών στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Ο Βερόν δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στον ρυθμό της Premier League και σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς που τον χτύπησαν δεν μπόρεσε να αφήσει το στίγμα του. Υστερα από δύο σεζόν πήρε μεταγραφή στην Τσέλσι, όπου δεν τα πήγε καλύτερα.

21. Ρίο Φέρντιναντ (Από Λιντς σε Γιουνάιτεντ)
Τιμή 2001: €44.8 - Προσαρμοσμένη τιμή: €54.3
Σήμερα η καριέρα του Ρίο είναι στο ναδίρ με την παρουσία του στην ΚΠΡ, όμως στο ξεκίνημά της, ο Αγγλος στόπερ είχε γίνει η κορυφαία μεταγραφή αμυντικού ever. Ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον έδωσε45 εκατ. ευρώ για τον Φέρντινατ που έβγαλε τα λεφτά του όντας ένας εκ των κορυφαίων των τελευταίων ετών στο Νησί. Με πάθος, τεχνική και εξαιρετικές ικανότητες, ο Αγγλος έκανε τρομερό δίδυμο με τον Νεμάνια Βίντιτς και μαζί κατέκτησαν το Champions League του 2008.


20. Κριστιάν Βιέρι (Λάτσιο σε Ιντερ)
Τιμή 1999: €43 εκατ. - Προσαρμοσμένη τιμή: €54.6 εκατ. 

Πριν πάει στην Ιντερ, ο Βιέρι είχε παίξει σε οχτώ διαφορετικές ομάδες, έχοντας αποκτήσει τη φήμη ενός εξαιρετικού φορ. Η Ιντερ τον εμπιστεύθηκε και δικαιώθηκε, έχοντας 103 γκολ σε 143 ματς, κάτι που επιβεβαίωσε την εκτελεστική του δεινότητα. Παρά το γεγονός πως συνεργάστηκε με Ρονάλντο, Κρέσπο, ο Βιέρι αποχώρησε με ένα κύπελλο Ιταλίας.
19. Τζίτζι Μπουφόν (Πάρμα σε Γιουβέντους)
Τιμή 2001: €45 εκατ. -
Προσαρμοσμένη τιμή: €55.3 εκατ. 
Η Γιουβέντους έκανε απίστευτο σκάουτινγκ, είδε στον Μπουφόν το μέλλον και τον άρπαξε από άλλους συλλόγους που τον ήθελαν! Βέβαια, χρειάστηκε να δώσει στην Πάρμα το ποσό - ρεκόρ των 45 εκατ. ευρώ. Με 146 συμμετοχές στην Εθνική, Μουντιάλ και αμέτρητες επιτυχίες με τη Γιουβέντους, δεν υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που να τονίσει πως ο Ιταλός γκολκίπερ δεν άξιζε τα λεφτά που δόθηκαν.
18. Ronaldo, Internazionale to Real Madrid
18. Ρονάλντο (Ιντερ σε Ρεάλ)
Τιμή 2002: €46 εκατ.  -Προσαρμοσμένη τιμή: €55.7 εκατ. 

Ο Βραζιλιάνος μπορεί να... νομιμοποιηθεί πως είναι ο καλύτερος επιθετικός που πέρασε ποτέ από τα γήπεδα. Απίστευτος ρυθμός, δύναμη, τεχνική εξυπνάδα. Η απίστευτη ντρίμπλα του, το άψογο παιχνίδι του έκαναν τη Ρεάλ να σπάσει τα ταμεία της, ξέροντας πως είχε πρόβλημα με τους τραυματισμούς. Αυτοί όμως ήταν η αιτία για να μη μείνει πολλά χρόνια στους Μαδριλένους.
17. Τέβες (MSI σε Σίτι)
2009. €53 εκατ. - Προσαρμοσμένη τιμή: €57.5 εκατ. 

Η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να αρπάξει κάτω από τη μύτη της Γιουνάιτεντ τον Κάρλος Τέβες, ο οποίος ήταν για δυο σεζόν στο «Ολντ Τράφορντ» ως δανεικός. «Καλώς ήρθες στο Μάντσεστερ» ανάρτησε η Σίτι για να τον υποδεχθεί και να.... τρολάρει τη Γιουνάιτεντ. Ο Αργεντίνος είχε τέσσερις καλές σεζόν σκοράροντας 58 φορές σε 113 ματς. Πήρε πρωτάθλημα και κύπελλο πριν αποχωρήσει για την Γιουβέντους.
16. Γκαϊθκα Μεντιέτα (Βαλένθια σε Λάτσιο)
Τιμή 2001: €48 εκατ. - 
Προσαρμοσμένη τιμή: €58.9 εκατ.  
Ακόμα ένα μεγάλο deal από τους Λατσιάλι, με τον Γκαϊθκα Μεντιέτα να αφήνει τη Βαλένθια και τους δυο τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ και να πηγαίνει στη Ρώση. Ο Ισπανός αποκτήθηκε για να καλύψει τρύπες των Νέντβεντ, Βερόν. Η μεταγραφή δεν πέτυχε ποτέ και το κατάλαβαν στην ομάδα ένα χρόνο μετά. Δόθηκε σε Μπαρτσελόνα δανεικός και κατέληξε στη... Μίντλεσμπρο!
15. Radamel Falcao, Atletico Madrid to Monaco
15. Ραδαμέλ Φαλκάο (Ατλέτικο σε Μονακό)
Τιμή 2013: €60 εκατ. -
Προσαρμοσμένη τιμή: €60.9 εκατ.  
Οδήγησε Πόρτο και Ατλέτικο σε κορυφαίες ευρωπαϊκές επιτυχίες και απέκτησε τη φήμη κορυφαίου σκόρερ. Ετσι, η Μονακό σε μια απίστευτη κίνηση δαπάνησε 60 εκατ. για να αποκτήσει έναν εξαιρετικό επιθετικό, ο οποίος θα μπορούσε να την βάλει στο κόλπο του τίτλου. Ωστόσο, τα χαμόγελα κόπηκαν απότομα εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού του. Είναι πλέον στη Γιουνάιτεντ δανεικός, μια από τις λίγες ευρωπαϊκές ομάδες που μπορεί να αντέξει τον αστρονομικό μισθό του.
14. Ρουί Κόστα (Φιορεντίνα σε Μίλαν)
Τιμή 2001: €49.7 εκατ.  -Προσαρμοσμένη τιμή: €61 εκατ.  

Μια από τις πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία της Μίλαν. Ενα απίστευτο δεκάρι, πήγε στο Μιλάνο για να κερδίσει το πρωτάθλημα, αλλά και το Τσάμπιονς Λιγκ, δίπλα σε Μαλντίνι, Σεφτσένκο, Πίρλο! Ο Κόστα αντικαταστάθηκε από τον Κακά και επέστρεψε στη Μπενφίκα το 2006, όπου και έκλεισε την καριέρα του.
13. Νταβίντ Λουίζ (Τσέλσι σε Παρί)
Τιμή 2014: €62.2 εκατ. 

Οι οπαδοί της Τσέλσι... σοκαρίστηκαν όταν έμαθαν πως η Τσέλσι θα παραχωρήσει τον Λουίς 62 εκατ. ευρώ, μια χρονιά κατά την οποία δεν μπόρεσε να σπάσει το δίδυμο Τέρι - Κέιχιλ, ενώ δεν ξεχνιέται και ο διασυρμός στο Μουντιάλ. Ο Μπλαν ήθελε τον Λουίζ να δένει την ομάδα μαζί με τον Σίλβα, ωστόσο ο κόσμος... προτιμά να βλέπει τον Μαρκίνιος για τον οποίο δαπανήθηκαν 30 εκατ. ευρώ.
12. Εντινσον Καβάνι (Νάπολι σε Παρί)
Τιμή 2013: €64 εκατ. -
Προσαρμοσμένη τιμή: €65 εκατ.  
Η μεταγραφή του Καβάνι ήταν μια από τις ακριβότερες για επιθετικό ποδοσφαιριστή, αφού κόστισε στους Παριζιάνους 64 εκατ. Το εξαιρετικό του παιχνίδι, το φονικό του ένστικτο και η ευκολία του να προσαρμόζεται σε κάθε σύστημα, ακόμα και στις πτέρυγες τον κάνουν τόσο ελκυστική περίπτωση. Στην πρώτη του σεζόν πέτυχε 16 γκολ στο πρωτάθλημα, ωστόσο στο αριστερό άκρο φέτος δεν υπήρξε τόσο αποτελεσματικός.
11. Fernando Torres, Liverpool to Chelsea
11. Φερνάντο Τόρες (Λίβερπουλ σε Τσέλσι)
Τιμή 2011: €58 εκατ. - Προσαρμοσμένη τιμή: €70 εκατ.  

Η μεταγραφή του προκάλεσε... ανατριχίλα στους οπαδούς της Τσέλσι, αφού τα 58 εκατ. κρίθηκαν πολλά! Ο λόγος; Ο πρώην φορ της Λίβερπουλ είχε διαδοχικά προβλήματα τραυματισμών, αλλά και έλλειψη εμπιστοσύνης. Ο Τόρες δεν προσέφερε πολλά και η Τσέλσι αναγκάστηκε να τον παραχωρήσει. Επέστρεψε στο σπίτι του και φαίνεται πως βρίσκει ξανά το φονικό του ένστικτο!
10. Κακά (Από Μίλαν σε Ρεάλ)
Τιμή 2009: €65 - Προσαρμοσμένη τιμή: €70,5

Η πανάκριβη μεταγραφή του Κακά στην Ρεάλ δεν πήγε ακριβώς με το πλάνο. Στην πραγματικότητα, θεωρείται μία από τις χειρότερες στην ιστορία. Ο Βραζιλιάνος αντιμετώπισε τεράστια προβλήματα τραυματισμών και ενώ είχε φτάσει στο ζενίθ με την Μίλαν και την κατάκτηση του Champions League, όμως απέτυχε να φτάσει έστω κοντά σε αυτό το επίπεδο με την Ρεάλ. Είναι κρίμα, καθώς ήταν από τα καλύτερα 10άρια των τελευταίων ετών.

9. Ερνάν Κρέσπο (Από Πάρμα σε Λάτσιο)
Τιμή 2000: €56,5 (Οι Ματίας Αλμέιδα και Σέρτζιο Κονσεϊσάο συμπεριλήφθηκαν στη συμφωνία) – Προσαρμοσμένη τιμή: €70,7

Η Λάτσιο είχε σπάσει το ρεκόρ της πιο ακριβής μεταγραφή το 2000, αγοράζοντας τον Ερνάν Κρέσπο, έναν από τους καλύτερους επιθετικούς στο κόσμο εκείνη την περίοδο. Ο Αργεντίνος είχε το εύκολο γκολ, πετυχαίνοντας 62 σε 116 ματς με την Πάρμα, πριν μετακομίσει στη Ρώμη, όπου έκανε ακόμη πιο εντυπωσιακά πράγματα με τους λατσιάλι πριν ξεκινήσουν οι τραυματισμοί. Μετά τα οικονομικά προβλήματα της Λάτσιο πουλήθηκε στην Ίντερ, πριν βρεθεί στην Τσέλσι. Η καριέρα του, όμως, είχε ήδη πάρει την κατιούσα...
8. Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Από Ίντερ σε Μπαρτσελόνα)
Τιμή 2009: €69 (Ο Σάμουελ Ετό συμπεριλήφθηκε στη συμφωνία) – Προσαρμοσμένη τιμή: €74,9

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς θα μείνει σίγουρα στην ιστορία ως ένας από τους καλύτερους επιθετικούς όλων των εποχών, όμως υπάρχει και το αποτυχημένο πέρασμά του από την Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο τελευταίος πάντα προσπαθεί να καινοτομεί είδε στο πρόσωπο του Σουηδό ένα εξαιρετικό Plan B στο γνωστό του tiki-taka. Η Μπαρτσελόνα πλήρωσε πάρα πολλά, όμως η σχέση τους δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή. Μετά από μία σεζόν στη Βαρκελώνη, δόθηκε δανεικός στην Μίλαν, πριν κάνει μόνιμη την μεταγραφή στους Ροσονέρι.
7. Άνχελ Ντι Μαρία (Από Ρεάλ σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Τιμή 2014: €75

Ο Άνχελ Ντι Μαρία έσπασε το ρεκόρ μεταγραφής (εισερχόμενου) παίκτη στην Αγγλία με την μετακίνησή του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο περασμένο καλοκαίρι. Ο Αργεντίνος ήταν από τους παίκτες-κλειδιά στη Ρεάλ του Κάρλο Αντσελότι. Η εξαιρετική του σεζόν ολοκληρώθηκε με πολύ καλές εμφανίσεις και στο Μουντιάλ. Οι οπαδοί της Ρεάλ δεν είδαν με το καλύτερο μάτι την πώλησή του, όμως για το καλό της δικής του καριέρα έπρεπε να φύγει από την Μαδρίτη. Η Γιουνάιτεντ απλά έκανε την κίνησή της την κατάλληλη στιγμή.
6. Λουίς Φίγο (Από Μπαρτσελόνα σε Ρεάλ)
Τιμή 2000: €62 – Προσαρμοσμένη τιμή: €77,6

Η μεταγραφή του Φίγο από την Μπαρτσελόνα στη Ρεάλ το 2000 ήταν η πρώτη του Φλορεντίνο Πέρεθ στην προσπάθεια δημιουργίας των Galacticos. Οι οπαδοί των Καταλανών ήταν τόσο θυμωμένοι με την επιλογή του Πορτογάλου, που στην επιστροφή του του πέταξαν ένα κεφάλι γουρουνιού. Τελικά, όμως, ο Φίγο μάλλον δικαιώθηκε για την επιλογή του, κερδίζοντας δύο πρωταθλήματα, ένα Champions League και μία Χρυσή Μπάλα σε 5 χρόνια. Άξιζε το κάθε cent...
5. Χάμες Ροδρίγκες (Από Μονακό σε Ρεάλ)
Τιμή 2014: €79,5

Οι εμφανίσεις του Τζέιμς Ροδρίγκες στο Μουντιάλ το περασμένο καλοκαίρι του έδωσαν το διαβατήριο για την μεταγραφή του από την Μονακό στην Ρεάλ. Ο Κολομβιανός είχε ήδη πάρει μεταγραφή ένα καλοκαίρι πριν από την Πόρτο στην Μονακό για 45 εκατ. ευρώ και μετά τις εμφανίσεις του με την Κολομβία, ο Κάρλο Αντσελότι δεν είχε καμία αμφιβολία για τις δυνατότητές του. Φυσικά, υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης στην Ισπανία, καθώς δεν έχει φτάσει ακόμα στο πικ του.

4. Λουίς Σουάρες (Από Λίβερπουλ σε Μπαρτσελόνα)
Τιμή 2014: €81

Η μεταγραφή του Σουάρες από την Λίβερπουλ στην Μπαρτσελόνα ήταν στις δύο σημαντικότερες του καλοκαιριού του 2014. Παρά το γεγονός ότι οι κόκκινοι κατάφεραν να βγουν στο Champions League για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια, ο Ουρουγουανός άρπαξε την ευκαιρία, προκειμένου να φύγει από την Αγγλία. Τιμωρημένους για τους πρώτους μήνες της σεζόν, ο Σουάρες αρχικά δυσκολεύτηκε να βρει τα πατήματά του στους μπλαουγκράνα, όμως συνεχώς βελτιώνεται.
3. Ζινεντίν Ζιντάν (Από Γιουβέντους σε Ρεάλ)
Τιμή 2001: €75 – Προσαρμοσμένη τιμή: €92,1

Η μεταγραφή του Ζινεντίν Ζιντάν βρίσκεται στην 3η θέση της λίστας μας. Ο Γάλλος μάγος μετακόμισε από την Γιουβέντους στην Ρεάλ και το 2002 πέτυχε το καλύτερο γκολ σε τελικό Champions League στο ματς με την Λεβερκούζεν. Το καλύτερο 10άρι της εποχής του, ο Ζιντάν έχει γίνει κάτι σαν cult ήρωας για τους οπαδούς του ποδοσφαίρου, ενώ η τελευταία του φάση που έμεινε στην ιστορία ήταν η κεφαλιά του στον Ματεράτσι.
2. Γκάρεθ Μπέιλ (Από Τότεναμ σε Ρεάλ)
Τιμή 2013: €91 – Προσαρμοσμένη τιμή: €92,4

Μετά τον Λούκα Μόντριτς, η Ρεάλ αποφάσισε να ψωνίσει ξανά από την Τότεναμ το καλοκαίρι του 2013 χωρίς να έχει κανέναν ενδοιασμό. Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του Ουαλού στο White Hart Lane του εξασφάλισαν τη μεγάλη μεταγραφή μία ημέρα πριν το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Η πρώτη του σεζόν στη Μαδρίτη μπορεί να μην ήταν τόσο εντυπωσιακή, όμως πέτυχε καθοριστικό γκολ στον τελικό του Κυπέλλου.

1. Κριστιάνο Ρονάλντο (Από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε Ρεάλ)
Τιμή 2009: €94 – Προσαρμοσμένη τιμή: €102,4

Η μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Ρεάλ έκανε αίσθηση σε ολόκληρο τον πλανήτη. Άλλαξε τους κανόνες της αγοράς, σπάζοντας κάθε ρεκόρ. Ο Πέρεθ δικαιώθηκε απόλυτα, καθώς ο Πορτογάλος κάνει εκπληκτικά πράγματα και ο ρυθμός με τον οποίο σκοράρει είναι ασύλληπτος. Έχει βγάζει τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για την απόκτησή του και με το παραπάνω.

*Πηγή: gazzetta.gr*