Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Κοντονή, κλείσε και την… Επίδαυρο!!

Ο Μπάμπης Χριστόγλου εκφράζει με καυστικό τρόπο τις ενστάσεις του για την ακατανόητη απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού να κλείσει τα γήπεδα για δύο αγωνιστικές.

Κοντονή, κλείσε και την… Επίδαυρο
Θεωρώ πως ο υφυπουργός έχει τις καλύτερες των προθέσεων για ν’ αντιμετωπίσει το πρόβλημα της βίας. Αυτό που οφείλω να καταγράψω όμως, είναι πως κάτι τέτοιο δεν πιστεύω πως μπορεί να συμβεί, με αποφάσεις, που θυμίζουν κάτι από τιμωρίες στο.. στρατό, μιας και την πληρώνουν όλες οι ομάδες για περιστατικά που έγιναν σε ένα γήπεδο, όπως την πληρώνουν όλοι οι φαντάροι ομαδικά, αν συμβεί κάτι στη διμοιρία τους. Εγώ θα πρότεινα μάλιστα, να κλείσουμε τα θέατρα ή ακόμα και τις Εκκλησίες για να μην εξάπτονται τα πάθη! Ας κλείσει και η Επίδαυρος, για να μην μαλλιοτραβιούνται άμα είναι καλός ηθοποιός ή όχι ο…Σάκης!

Αν θεωρήσουμε, πως οι μεγάλες ομάδες είναι εκείνες που δημιουργούν το πρόβλημα, για ποιο λόγο, γήπεδα που επικρατεί απόλυτη τάξη και ηρεμία να μείνουν κλειστά. Μπορεί να την πληρώνουν όλοι για ένα γήπεδο, στο οποίο έγιναν επεισόδια; Από πότε μπορεί να μπαίνει η λογική της συλλογικής ευθύνης, για επεισόδια οπαδών μιας ομάδας, την ώρα που οι οπαδοί και οι φίλαθλοι μιας άλλης, μπορεί να μην έχουν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα;

Πάνω απ’ όλα πως μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο, δίχως να υπάρχουν θεατές στο γήπεδο; Όσων ομάδων οι οπαδοί κάνουν επεισόδια, να τιμωρούνται, αλλά δεν μπορείς να βάζεις λουκέτο στις εξέδρες για να εξαλείψεις το πρόβλημα της βίας. Είναι σα να τελειώνεις το ίδιο το άθλημα, για να μην υπάρχει πρόβλημα βίας. Ποδόσφαιρο, δίχως φιλάθλους στις κερκίδες δεν υφίσταται. Δεν μπορεί το άθλημα του λαού, να είναι αποκλεισμένο για τον κόσμο που του δίνει αυτή ακριβώς τη δυναμική, για να το αναδεικνύει στο λαοφιλέστερο σπορ.

Το ποδόσφαιρο είναι θέαμα. Είναι άλλο πράγμα ν’ απομονώσεις τα κακοποιά στοιχεία και να τ’ αποκλείσεις δια παντός από το γήπεδο και άλλο να το κλείνεις σε όλο τον κόσμο. Αυτά τα μέτρα δεν οδηγούν πουθενά και δείχνουν φόβο. Ας ελπίσουμε πως οι νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθούνται θα έχουν μεγαλύτερο αντίκρισμα, από αυτές τις νευρικές κινήσεις, των διακοπών πρωταθλήματος ή της εξέλιξης του με κλειστές πόρτες… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: