Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

Νέα ήττα για Βαλερένγκα


Σε κακή αγωνιστική κατάσταση παραμένει η Βαλερένγκα. Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, ηττήθηκε εκτός έδρας από την Στρόμσγκοντσετ με 3-0 για το πρωτάθλημα Νορβηγίας και παραμένει στα... χαμηλά της βαθμολογίας.

Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Νόρντκβελε (45΄), Πέντερσεν (67΄) και Αμεγού (90΄). Η Βαλερένγκα έμεινε στην 9η θέση της βαθμολογίας μετά από 20 αγωνιστικές, έχοντας 25 βαθμούς (7 νίκες, 4 ισοπαλίες και 9 ήττες).

Ο προπονητής της νορβηγικής ομάδας, Μάρτιν Άντρεσεν χρησιμοποίησε τους Πέρκινς, Νόρντβικ, Αντερσεν, Μπέρε, Σέτερνες (70` Σέλτον), Φελά (46` Ζάγιτς), Φουενμαγιόρ (29` Μπριξ), Χέσταντ, Αμπντελαουϊ, Σινγκ, Νούρι.

Γερμανία: Εκτός Κυπέλλου το Ανόβερο!


Το Ανόβερο έγινε η δεύτερη ομάδα από την μπουντεσλίγκα μετά τη Μάιντς, η οποία αποκλείστηκε στο Κύπελλο Γερμανίας.

Το σύνολο του Ντίτερ Χέκινγκ ηττήθηκε εκτός έδρας από την Άϊντραχτ Τρίερ του Μάριο Μπάσλερ με 3-1, σε αναμέτρηση για τον α΄ γύρο της διοργάνωσης, μένοντας πρόωρα εκτός συνέχειας στο θεσμό.

Στο μεταξύ, στον β΄ γύρο του Κυπέλλου Γερμανίας προκρίθηκε η Άϊντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία νίκησε 3-0 εκτός έδρας τους Κίκερς Όφενμπαχ.

Ο Γιάννης Αμανατίδης αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με τους φιλοξενούμενους, ενώ ο Νίκος Λυμπερόπουλος αντικατέστησε στο 85΄ τον Κάιο.

Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Σβέγκλερ (71΄), Κάιο (75΄, από προσπάθεια του Αμανατίδη) και Μάιερ (86΄, με δημιουργό τον Λυμπερόπουλο).

Τα αποτελέσματα του α΄ γύρου:

Οσναμπρικ-Χάνσα Ρόστοκ 2-1
Μπάμπελσμπεργκ-Λεβερκούζεν 0-1
Λίμπεκ-Μάιντς 2-1 παράταση (καν. αγ. 1-1)
Ινγκολστατ-Αουγκσμπουργκ 1-2
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Καϊζερσλάουτερν 0-1
Βέεν Βισμπάντεν-Βόλφσμπουργκ 1-4
Ντιναμό Δρέσδης-Νυρεμβέργη 0-3
Ζόνενχοφ Γκρόσασπαχ-Στουτγκάρδη 1-4
Πάντερμπορν-Μόναχο 1860 0-1
Βάιντεν-Ντόρτμουντ 1-3
Έλφερσμπεργκ-Φράιμπουργκ 0-2
FSV Φρανκφούρτης-Γκλάντμπαχ 1-2
Ουντερχάκινγκ-Αρμίνια Μπίλεφελντ 0-3
Κίκερς Έμντεν-Κολωνία 0-3
Γκερμάνια Βίντεκ-Σάλκε 0-4
FC Μάγκντεμπουργκ-Ενεργκί Κότμπους 1-3
Μπορούσια Βερολίνου-Καρλσρούη 0-2
Βάκερ Μπουργκχάουζεν-Ροτ Βάις Άλεν 0-0 (1-1 στην παράταση, 4-5 στα πέναλτι)
Πρόισεν Μίνστερ-Χέρτα Βερολίνου 1-3 παράταση (καν. αγ. 1-1)
Ουνιόν Βερολίνου-Βέρντερ Βρέμης 0-5
Ομπερνόιλαντ-Χοφενχάιμ 0-2
Φίλινγκεν-Ζανκτ Πάουλι 0-2 (παράταση)
Κονκόρντια Αμβούργου-Κόμπλεντς 0-4
Σπέλντορφ-Ροτ Βάις Ομπερχάουζεν 0-3
Ροτ Βάις Έρφουρτ-Ντούισμπουργκ 1-2
Βορμάτια Βορμς-Γκρόιτερ Φιρτ 0-1 (παράταση)
Τοργκελόβερ Γκράιφ-Αλεμάνια Άαχεν 1-4
Άϊντραχτ Τρίερ-Ανόβερο 3-1
Νέκαρελτς-Μπάγερν Μονάχου 1-3
Κίκερς Όφενμπαχ-Άϊντραχτ Φρανκφούρτης 0-3
Σπορτφρόιντε Λότε-Μπόχουμ 0-1
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Αμβούργο 3/8

Ολλανδία:Ισοπαλία για την Αϊντχόφεν...


Με το... αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Αϊντχόφεν στο πρωτάθλημα Ολλανδίας. Η PSV αντιμετώπισε στο "Φίλπς Στάντιον" την Φένλο, η οποία με γκολ στα τελευταία λεπτά, “απέδρασε” με το βαθμό της ισοπαλίας.

Το παιχνίδι έληξε με το εντυπωσιακό 3-3, παρά το γεγονός ότι η γηπεδούχος ομάδα κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με 2-0, που της έδινε ισχυρό προβάδισμα.

Η Φένλο, όμως δεν τα παράτησε και με "χρυσό" σκόρερ τον Ρούμπεν Σάκεν στο 85' ισοφάρισε το γκολ του Όλα Τοϊβόνεν, ο οποίος είχε δώσει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του με 3-2 μετά την πρώτη ισοφάριση των φιλοξενουμένων.

Παρασκευή 31/07
Χέρενφεν – Ρόντα 0-0

Σάββατο 1/08
Βίλεμ – Φίτεσε 3-1
Χέρακλες – Άλκμααρ 3-2
Σπάρτα Ρότερνταμ – Τβέντε 0-2
Βάαλβαϊκ – Ουτρέχτη 0-1

Κυριακή 2/08
Ντε Χάαγκ – Μπρέντα 1-2
Φέγενορντ – Ναϊμέγκεν 2-0
Γκρόνινγκεν – Άγιαξ 0-2
Αϊντχόφεν – Φένλο 3-3

ΠΑΟ: Εκτός αποστολής Μάτος, Χριστοδουλόπουλος


Την αποστολή του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι της Τρίτης με τη Σπάρτα Πράγας στο πλαίσιο της ρεβάνς του 1-3 για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ ανακοίνωσε μετά την προπόνηση της Κυριακής ο Χενκ Τεν Κάτε. Ο Ολλανδός τεχνικός άφησε για ακόμα ένα παιχνίδι «έξω» τον Μάτος, μαζί με τον Χριστοδουλόπουλο και τους τραυματίες Ρουκάβινα, Μελίσση και Μαχλελή.

Οι «πράσινοι» στην προπόνηση της Κυριακής έκαναν ζέσταμα, ενώ στη συνέχεια χωρίστηκαν σε δύο ομάδες για το προγραμματισμένο δίτερμα. Σε αυτό το κομμάτι του προγράμματος, ο Τεν Κάτε έδωσε έμφαση στην τακτική, δίνοντας συμβουλές για το πως οι παίκτες του θα φτάσουν γρήγορα σε ένα γκολ στο παιχνίδι της Τρίτης

Μπενίτεθ: "Έτοιμοι για τη νέα σεζόν"


Οι "κόκκινοι" έχουν μπροστά τους ακόμα τρεις φιλικές αναμετρήσεις πριν την έναρξη της Πρέμιερ Λιγκ και ο τεχνικός της ομάδας τόνισε πως όσο περνάει ο καιρός, τόσο η ομάδα θα έρχεται στα στάνταρ της καθώς οι ποδοσφαιριστές σιγά σιγά θα παίρνουν 90λεπτα στα πόδια τους.

"Έίμαστε έτοιμοι να δώσουμε στους παίκτες περισσότερο χρόνο συμμετοχής, αρχικά 75 λεπτά και στη συνέχεια ολόκληρο παιχνίδι. Έχουμε αρκετούς παίκτες, όμως όλοι παίρνουν ίσο χρόνο συμμετοχής με βάση τα 60 λεπτά. Από θέμα φυσικής κατάστασης είμαστε σε καλά επίπεδα, ενώ και το δέσιμο της ομάδας πάει καλά", δήλωσε.

Αναφορικά με το επερχόμενο φιλικό με την Εσπανιόλ, ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε: "Θα είναι το δυνατότερο φιλικό μέχρι στιγμής. Η Εσπανιόλ είναι καλή ομάδα και το ματς θα είναι σημαντικό για αυτούς γιατί θα γίνει στο νέο τους γήπεδο, μπροστά στους οπαδούς τους. Είναι καλή ομάδα και έχει ενισχυθεί. Θα είναι καλό τεστ".

Έβδομος ο Γρηγοριάδης στα 50μ. ύπτιο


Ο Άρης Γρηγοριάδης τερμάτισε 7ος στον τελικό των 50μ. ύπτιο, καλύπτοντας την απόσταση σε 24.87, κατά τη διάρκεια της τελευταίας μέρας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου της Ρώμης.
Ο Έλληνας πρωταθλητής αποτελούσε την τελευταία ελπίδα της Ελλάδας για ένα μετάλλιο σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (εκτός από εκείνο του Σπύρου Γιαννιώτη στη ανοιχτή θάλασσα), αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Η έβδομη θέση είναι καλή για τον τελικό στο "δικό" του αγώνισμα, όπως και το 24.87, το οποίο δεν ήταν μακριά από το πανελλήνιο ρεκόρ (24.74) που είχε σημειώσει μία μέρα πριν, όμως το μετάλλιο δεν ήρθε.

Ο Λίαμ Τάνκοκ κατέρριψε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ και με 24.04 τερμάτισε πρώτος και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας στη 2η θέση τον Γιούνια Κόγκα που έκανε ρεκόρ Ασίας (24.24) και στην 3η τον Τζέρχαρντ Ζάντμπεργκ, ο οποίος με 24.34 κατέρριψε το ρεκόρ Αφρικής.

Γκούτι: "Η Ρεάλ ακόμη μαθαίνει"


Ο Ισπανός μέσος τόνισε πως ακόμη η ομάδα μαθαίνει τον τρόπο παιχνιδιού που θέλει ο Πελεγκρίνι και σε αυτό οφείλεται η ήττα από την Γιουβέντους.

"Δουλεύουμε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα και ήδη έχουμε παίξει πάρα πολύ", τόνισε αρχικά ο Γκούτι στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου και συνέχισε λέγοντας: "Πιστεύω πως ήταν λογικό να ξεφουσκώσουμε στο δεύτερο ημίχρονο. Βελτιωθήκαμε σε σχέση με τον προηγούμενο μας αγώνα. Η ομάδα τώρα μαθαίνει την φιλοσοφία του προπονητή και βρίσκει την νέα της ταυτότητα."

"Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε για τα επόμενα μας παιχνίδια, τότε που όλη η ομάδα θα είναι διαθέσιμη. Θα παλέψουμε όλοι για μια θέση στην βασική ενδεκάδα", υποστήριξε ο Ισπανός χαφ.

Φαν Ντε Φάαρτ: "Φεύγω από την Ρεάλ"


Το γεγονός πως θα αποχωρήσει από την Ρεάλ Μαδρίτης επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο Ράφαελ Φαν Ντε Φαάρτ.

Ο Ολλανδός μέσος μίλησε στην De Telegraaf σχετικά με το μέλλον του και τόνισε πως η νέα χρονιά δεν θα τον βρει στην Μαδρίτη.

"Μου ειπώθηκε από την Ρεάλ πως φέτος θα ζεσταίνω κυρίως τον πάγκο. Οπότε δεν βρίσκω λόγο να παραμείνω στην ομάδα", τόνισε αρχικά ο Ράφαελ Φαν Ντε Φάαρτ και συνέχισε λέγοντας: "Η Ρεάλ θέλει να πάρει πίσω τα λεφτά που έδωσε πέρυσι για να με αποκτήσει. Κατανοώ πως οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι δεν σκοπεύουν να κάνουν γρήγορα πρόταση για μένα αφού περιμένουν να χαμηλώσει της απαιτήσεις της η Ρεάλ."

"Το να επιστρέψω στο Αμβούργο είναι αρκετά πιθανό αλλά η Γερμανία δεν είναι η μόνη μου επιλογή. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να βρω χρόνο συμμετοχής. Δεν θέλω να χάσω την θέση μου στην Εθνική ομάδα ενόψει και του Μουντιάλ", κατέληξε.

Χούλιο Κρουζ: "Θα νικήσουμε την Ίντερ!"


Μήνυμα στην παλιά του ομάδα έστειλε ο Χούλιο Κρουζ, ο οποίος είναι αποφασισμένος να σηκώσει το Σούπερ Καπ Ιταλίας με την Λάτσιο το προσεχές Σάββατο.

Το φετινό Σούπερ Καπ θα διεξαχθεί στην Κίνα για εμπορικούς λόγους και συγκεκριμένα στο Πεκίνο. Ο Κρουζ παρά το γεγονός ότι είναι νέο απόκτημα των "λατσιάλι", κλήθηκε από τον τεχνικό της ομάδας να δώσει το παρόν στην προετοιμασία της ομάδας στην ανατολική χώρα.

"Για να με κάλεσαν μέχρι εδώ όπου είναι ένα τεράστιο ταξίδι, τότε σημαίνει πως θα βρεθώ και στον αγωνιστικό χώρο”, δήλωσε ο 34χρονος Αργεντινός για να συνεχίσει: “Θέλω να βοηθήσω τη Λάτσιο να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται, αρχής γενομένης της κατάκτησης του Σούπερ Καπ".

Έχοντας ήδη κάνει τρεις προπονήσεις με τη νέα του ομάδα, ο Κρουζ δεν δείχνει να έχει προσαρμοστεί πλήρως, ενώ δεν δείχνει να έχει "κολλήσει" με τους νέους του συμπαίκτες.

Ο έμπειρος επιθετικός δήλωσε σχετικά: "Δεν πρέπει να σκέφτομαι συνέχεια αυτά τα ζητήματα. Τον τελευταίο μήνα έκανα προπόνηση μόνος μου με στόχο να βρίσκομαι σε καλή κατάσταση ώστε να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα. Πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος για τον τελικό, όπως και σε κάθε άλλο ματς. όσον αφορά την πρώην μου ομάδα, θα είναι ωραίο να δω τους παλιούς μου συμπαίκτες, αλλά στη διάρκεια του ματς δεν θα ξεχάσω ότι είναι αντίπαλοι".

Αντσελότι: "Δεν είμαι φίλος με τον Μουρίνιο"


Η Τσέλσι οδεύει προς την ολοκλήρωση της προετοιμασίας της, όπου μάλιστα έχει εντυπωσιάσει, νικώντας σχεδόν όλες τις ομάδες που αντιμετώπισε. Ο Κάρλο Αντσελότι, σε μια συνέντευξη που έδωσε σε αγγλικά ΜΜΕ, μίλησε για τη σχέση του με τον Μουρίνιο, ενώ κατέθεσε και τη γνώμη του για τον Τζον Τέρι.

Ένα από τα φιλικά που έδωσαν οι "μπλε" ήταν με την Ίντερ, την οποία ο Αντσελότι αντιμετώπιζε τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο στο καμπιονάτο ως τεχνικός της συμπολίτισσας Μίλαν.

Ο "Καρλίτο" είπε τη γνώμη του για τον Μουρίνιο και τη φημολογία που τους θέλει να έχουν φιλικές σχέσεις. "Είναι ένας απλός συνάδελφός μου. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι φίλος μου", τόνισε ο Ιταλός τεχνικός στην Sunday Times για να συνεχίσει:

"Ίσως με το πέρασμα του χρόνου, όταν θα έχουμε τελειώσει την καριέρα μας, να θυμηθούμε τις μάχες που δώσαμε με τις ομάδες μας. Προς στιγμήν είναι απλά συνάδελφός και τον σέβομαι για τη δουλεία του".

Τέλος, ο Αντσελότι μίλησε και για την απόφαση του Τζον Τέρι να παραμείνει στο Στάμφορντ Μπριτζ παρά την μυθική προσφορά της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έδινε 200.000 λίρες την εβδομάδα ώστε να τον πείσει να ντυθεί "πολίτης".

"Δεν ξέρω καλά τον Τζον καθώς συνεργαζόμαστε μόλις λίγες εβδομάδες, αλλά ήξερα από την αρχή ότι θα παραμείνει σε εμάς. Είναι ο αρχηγός και ο ηγέτης της Τσέλσι. Είναι ένα σύμβολο. Δεν θα έφευγε ποτέ για τα λεφτά".


Μάντσεστερ καλεί Αγκουέρο


Πρόταση για την απόκτηση του Σέρχιο Αγκουέρο είναι έτοιμη να καταθέσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως αναφέρουν τα αγγλικά ΜΜΕ. Ο Αργεντινός επιθετικός είναι ο καταλληλότερος σύμφωνα με τον Φέργκιουσον για να καλύψει το κενό των Ρονάλντο και Τέβες.


Ο 21χρονος πολυσύνθετος επιθετικός πραγματοποίησε μια ακόμα εντυπωσιακή χρονιά με την Ατλέτικο Μαδρίτης έχοντας τραβήξει τα βλέμματα των "μεγαθηρίων" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Οι διοικούντες τους "ροχιμπλάνκος", τονίζουν πως ο "Κουν" δεν είναι προς πώληση σε οποιαδήποτε τιμή, όμως ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον πιστεύει πως με μια προσφορά που θα ξεπερνάει τα 40 εκατομμύρια ευρώ θα δελεάσει τον ισπανικό σύλλογο.

Οι "κόκκινοι διάβολοι" έχουν αποκτήσει δύο επιθετικούς στη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου και συγκεκριμένα τον Όουεν και τον Ομπερτάν, όμως η περίπτωση του ταλαντούχου διεθνούς Αργεντινού πιστεύεται πως θα κάνει τη διαφορά στην επιθετική γραμμή.

Ηρακλής: Φουλάρει για Ηλιάδη


Μία μέρα μετά το φιλικό με την Αταλάντα ο τεχνικός του Ηρακλή, Όλεγκ Προτάσοφ, συνεχίζει την αναζήτηση του ποδοσφαιριστή που θα κληθεί να καλύψει το κενό που προκλήθηκε από τον τραυματισμό του Νούνο Πιλότο με τον Στέλιο Ηλιάδη να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος.

Το όνομα του πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ που συνεχίζει να είναι ελεύθερος ήρθε στο προσκήνιο μαζί με αυτό του Ματίας Βερόν με τον Αργεντινό όμως να συνεχίζει να δένεται με συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ κάτι που σίγουρα αποτελεί εμπόδιο την στιγμή αυτή αν και έγινε μία πρώτη διερευνητική επαφή.

Επόμενο είναι ο Ηλιάδης να κερδίζει έδαφος και πλέον αυτό που απομένει να συμβεί είναι αν το φλερτ των τελευταίων ημερών μετατραπεί σε γάμο εκτός και αν προτιμηθεί κάποια από τις περιπτώσεις κοινοτικών ποδοσφαιριστών που εξετάζει ο Προτάσοφ.

Στα αγωνιστικά η κατάσταση του τραυματισμού των Τουμά, Ντιέ και Κονέ βελτιώνεται κάθε μέρα που περνάει ολοένα και περισσότερο με τον πρώτο μάλιστα να μην αποκλείεται να αγωνιστεί και στο τουρνουά της Πέμπτης (06/08) με τις Κιέβο Βερόνα και Μπάρι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τουμά έχει ένα ελαφρύ τράβηγμα στον αριστερό λαγονοψοϊτη, ο Ντιέ μία ελαφριά θλάση στον αριστερό δικέφαλο και ο Κονέ μια ελαφριά κάκωση στο δεξιό γόνατο.

Επστάιν: "Δεν έχουμε σκοπό να δίνουμε ξύλο"

Κατά τα άλλα κι όσον αφορά το φιλικό με την Αταλάντα αν στον Προτάσοφ άρεσε ο τσαμπουκάς των ποδοσφαιριστών του ο σκόρερ του Ηρακλή, Ντένις Επστάιν, αναφερόμενος στο σκληρό παιχνίδι από πλευράς εκείνων της ιταλικής ομάδας είπε: "Στο πρώτο ημίχρονο με το που κλέβαμε την μπάλα και θέλαμε να βγούμε στην αντεπίθεση δεχόμασταν σκληρά μαρκαρίσματα με την Αταλάντα ίσως να έπρεπε να είχε δεχθεί δύο ή τρεις κόκκινες".

Κι όσο για τον τσαμπουκά που παρουσιάζουν οι "κυανόλευκοι" ο Γερμανός τόνισε: "Ο σκοπός μας δεν είναι να παλεύουμε και να δίνουμε ξύλο στο γήπεδο", για να επισημάνει πως: "Δείχνουμε ότι είμαστε ενωμένοι και προσπαθούμε να κάνουμε ότι δουλεύουμε στις προπονήσεις και παιχνίδι με παιχνίδι νομίζω ότι γινόμαστε καλύτεροι".

ΠΑΟΚ: Θεραπεία ο Μουσλίμοβιτς – Εισιτήρια με Βαλερένγκα


Μία προπόνηση περιελάμβανε το κυριακάτικο πρόγραμμα της ομάδας του ΠΑΟΚ στα πλαίσια της προετοιμασίας για τον επαναληπτικό της Πέμπτης με την Βαλερένγκα στο γήπεδο της Τούμπας στα πλαίσια του Γ΄ προκριματικού γύρου του Europa League.

Το κυριακάτικο πρόγραμμα του Φερνάντο Σάντος περιλάμβανε ασκήσεις τακτικής με τους Σαβίνι και Κοντρέρας να ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, ενώ Αραμπατζής και Μουσλίμοβιτς πρόγραμμα θεραπείας. Όσο για την αυριανή προπόνηση του ΠΑΟΚ θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο της Τούμπας στις 9:00 το πρωί.

Μία ώρα αργότερα στις 10:00 αύριο το πρωί θα ξεκινήσει η διάθεση των 4.800 εισιτηρίων για το παιχνίδι της Πέμπτης με την Βαλερένγκα στο γήπεδο της Τούμπας τα οποία και όπως γίνεται κατανοητό θα γίνουν "καπνός". Υπενθυμίζεται πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει διαθέσει 21.100 εισιτήρια ενώ κλειστή αναμένεται να είναι η θύρα 8 για τους φιλάθλους της νορβηγικής ομάδας.

Τέλος η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό ότι η παρουσίαση του νεοαποκτηθέντος ποδοσφαιριστή Βίκτορ Βιτόλο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα και ώρα 12:00 στην αίθουσα VIP του γηπέδου της Τούμπας.

Πήρε παίκτη από τη Μπόκα η Εσπανιόλ


Δανεικό για ένα χρόνο απέκτησε τον Φακούντο Σεμπαστιάν Ρονκάλια, από τη Μπόκα Τζούνιορς, η Εσπανιόλ. Η ισπανική ομάδα έχει το δικαίωμα να αποκτήσει με κανονική μεταγραφή τον 21χρονο αμυντικό, εάν καταβάλει μέχρι το τέλος της περιόδου, το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ, στην ομάδα του Μπουένος Άιρες. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Αργεντινού μπακ έπαιξε η παρουσία στην Εσπανιόλ, του συμπατριώτη του, Μαουρίτσιο Ποκετίνο.

ΠΑΟΚ: Τάσεις φυγής από Βερόν


Ενοχλημένος από το γεγονός ότι φέτος θα πάρει ελάχιστες ευκαιρίες από τον Φερνάντο Σάντος εμφανίζεται ο Ρικάρντο Ματίας Βερόν. Ο ΠΑΟΚ απέκτησε αρκετούς παίκτες τη μεταγραφική περίοδο για τη μεσαία γραμμή (Φωτάκης, Αμπουμπακαρί, Βιτόλο) και ο Αργεντινός δεν φαίνεται να συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού εν όψει της νέας σεζόν. Ο 28χρονος παίκτης βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση και μάλιστα είχε αρνηθεί να κάνει προθέρμανση στο ημίχρονο του φιλικού με τη Σπάρτα Ρότερνταμ, κάτι που είχε σχολιαστεί αρνητικά.

Χθες ο Βερόν είχε συνάντηση με τον Έλληνα και τον Ιταλό μάνατζέρ του. Οι τρεις άνδρες συζήτησαν το τι μέλλει γενέσθαι στην υπόθεσή του και ψάχνουν να βρουν έναν τρόπο για να βρεθεί μία λύση. Την ίδια ώρα, ο Ηρακλής φέρεται να έχει βάλει στο «μάτι» τον παίκτη, αφού ξέρει ότι δεν υπολογίζεται από τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Όπως αναφέρει η «SportDay», αν ο ΠΑΟΚ τα βρει στο οικονομικό με τον Αργεντινό, τότε θα λύσουν κοινή συναινέσει τη συνεργασία τους. Το επόμενο διάστημα θα ξεκαθαρίσει το θέμα του Βερόν.

Μαγνηγτική αύριο ο «Μούσλι»

Θετικά προχωράει η αποθεραπεία του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, ύστερα από τον τραυματισμό που είχε την Πέμπτη στο νικηφόρο (2-1) παιχνίδι στην έδρα της Βαλερένγκα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του UEFA Europa League. Οι ενοχλήσεις στο γόνατο του Βόσνιου επιθετικού έχουν μειωθεί, το πρήξιμο σιγά σιγά υποχωρεί και στον ΠΑΟΚ αισιοδοξούν ότι ο παίκτης θα επιστρέψει σύντομα στις υποχρεώσεις της ομάδας.

Αύριο ο διεθνής ποδοσφαιριστής θα υποβληθεί πάλι σε μαγνητική τομογραφία και θα διαπιστωθεί αν θα μπορέσει να αγωνιστεί στον επαναληπτικό αγώνα με τη νορβηγική ομάδα. Είναι αρκετά πιθανό ο Φερνάντο Σάντος να τον αφήσει εκτός αποστολής για προληπτικούς λόγους (αν και αυτός είναι σίγουρο ότι θα κάνει τα πάντα για να παίξει) και στη συνέχεια θα είναι σε θέση να υπολογίζει στις υπηρεσίες του «Μούσλι».

Σε ό,τι αφορά τον Βίκτορ Βιτόλο, ο Ισπανός προπονήθηκε κανονικά και δείχνει ότι σύντομα θα φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης. Ο Σάντος προσανατολίζεται να δώσει ευκαιρίες στον πρώην μέσο του Άρη και να δοκιμάσει νέα πράγματα στην ομάδα.

Κολύμβηση: Στη 14η θέση η Έλλάδα στα 4Χ100μ. μικτή των ανδρών


Την 14η θέση κατέλαβε η εθνική ομάδα στους προκριματικούς των 4Χ100μ. μικτής ομαδικής, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ρώμης.

Οι Άρης Γρηγοριάδης, Ρωμανός Αλυφαντής, Στέφανος Δημητριάδης και Γιάννης Καλάργαρης σημείωσαν επίδοση 3:35.33, περίπου μισό δευτερόλεπτο μακριά από το πανελλήνιο ρεκόρ που είχαν σημειώσει πριν από ένα μήνα στην Πεσκάρα, και έμειναν εκτός του απογευματινού τελικού.

Τον ταχύτερο χρόνο των προκριματικών σημείωσε με 3:29.48 η Γερμανία, η οποία συνέτριψε το ρεκόρ Ευρώπης (3:34.22 είχε κάνει η Ισπανία την 1η Ιουλίου, στους Μεσογειακούς της Πεσκάρα), ενώ πλησίασε σε απόσταση 14 εκατοστών του δευτερολέπτου το παγκόσμιο ρεκόρ των ΗΠΑ (3:29.34 στο Πεκίνο).

Παράσχος: "Τέλος οι μεταγραφές"


Oλοκληρώθηκαν οι μεταγραφές για τον ΠΑΣ Γιάννινα όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Παράσχος μετά την φιλική ισοπαλία με την Νέα Σαλαμίνα.

Ο έμπειρος τεχνικός δεν προβληματίστηκε από την επιθετική δυστοκία των παικτών του που έδειξαν σημάδια βελτίωσης σε σύγκριση με τον φιλικό κόντρα στον Πιερικό.

"Δοκιμάσαμε κάποια νέα πράγματα και είμαστε σε ένα πειραματικό στάδιο προετοιμασίας. Σιγά σιγά θα λύθουν τα πόδια των παικτών μου και θα κατασταλάξουμε στην 11αδα του πρωταθλήματος. Είναι νωρίς να κρίνουμε καταστάσεις, τα πόδια είναι βαριά και υψηλές οι θερμοκρασίες. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι στο πρωτάθλημα κι εκεί δεν θα έχουμε καμία δικαιολογία.

Οι μεταγραφές τελείωσαν για τον ΠΑΣ και θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε το δυναμικό που έχουμε. Στόχος μας εξακολουθεί να είναι βασικά η παραμονή στην κατηγορία", τόνισε ο έμπειρος τεχνικός.

Το επόμενο φιλικό για τον ΠΑΣ είναι την ερχόμενη Δευτέρα με την Δόξα Δράμας.

Εστογιανόφ: "Δεν φεύγω από τον Πανιώνιο"


Ο Φαμπιάν Εστογιανόφ αποτελεί μία από τις ατραξιόν του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Ουρουγουανός μέσος εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του πέρσι με αποτέλεσμα οι τρεις μεγάλοι να δείξουν ενδιαφέρον απόκτησης του.

Ο Πανιώνιος κατάφερε να ανανεώσει το συμβόλαιο του παίκτη μέχρι το 2013 κάτι που αφήνει όλους ικανοποιημένους στην "πλατεία".

Ο Εστογιανόφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Sportday", δηλώνει ευχαριστημένος από την απόδοση του την περσινή σεζόν, ενώ αναφορικά με την ανανέωση του συμβολαίου του και το ενδιαφέρον ελληνικών συλλόγων προς το πρόσωπο του, τόνισε: "Είμαι ικανοποιημένος με την ανανέωση του συμβολαίου μου. Άλλωστε δεν θα υπέγραφα τέσσερα χρόνια αν δεν ήμουν. Μου αρέσουν η πόλη, ο κόσμος και η ομάδα. Αισθάνομαι πολύ καλά εδώ. Όλες οι πλευρές έμειναν ικανοποιημένες και αποφασίσαμε να ανανεώσουμε την συνεργασία μας.

Πλέον, ο Πανιώνιος έχει το 100% των δικαιωμάτων μου. Υπάρχει μία ρήτρα παραχώρησης ύψους 15 εκατ. ευρώ αλλά σε περίπτωση που προκύψει πρόταση θα συζητήσουμε με την διοίκηση και θα αποφασίσουμε από κοινού. Εφόσον έρθει μία πρόταση που δεν θα με ικανοποιεί, δεν πρόκειται να φύγω.

Έχω παίξει σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, όπως η Βαλένθια και η Λα Κορούνια. Ένας παίκτης με φιλοδοξίες θα ήθελε να αγωνιστεί σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Είμαι και εγώ μέσα σε αυτούς. Όμως αυτή την στιγμή ανήκω στον Πανιώνιο και είμαι πολύ χαρούμενος.

Από την απόδοση μου την περσινή σεζόν είμαι ευχαριστημένος. Αυτό που δεν με αντιπροσωπεύει είναι ότι δεν κατάφερα να σκοράρω περισσότερες φορές. Ίσως φταίω εγώ, ίσως οφείλεται στις αποκρούσεις των τερματοφυλάκων. Σίγουρα την δεύτερη χρονιά θα είμαι καλύτερος".

Για τους στόχους της ομάδας τη νέα σεζόν και τον Εμίλιο Φερέρα στον πάγκο του Πανιωνίου, τόνισε: "Πέρυσι είχα στο μυαλό μου ότι θα μπορούσαμε να αναδειχθούμε πρωταθλητές. Δεν αρκεί όμως να έχω μόνο εγώ αυτή την σκέψη, αλλά όλη η ομάδα. Φυσικά για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ ότι οι συμπαίκτες μου δεν έχουν αυτή τη νοοτροπία. Μιλάω προσωπικά. Το κυριότερο είναι να αρχίσουμε με νίκες στο φετινό πρωτάθλημα και μετά όλα είναι πιθανά.

Η βάση του Πανιωνίου δεν έχει αλλάξει. Έφυγε ένας πολύ καλός παίκτης ο Μάκος, αλλά υπάρχουν παίκτες που είναι αρκετά χρόνια στην ομάδα και γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. Για μένα είναι σημαντικό που ο σύλλογος διαθέτει έναν από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος τον Αλβάρο Ρεκόμπα, που θα βοηθήσει περισσότερο από πέρσι.

Το βασικό είναι να εντοπίσεις τα λάθη και να τα ξεπεράσεις το συντομότερο δυνατό. Δεν θα έμενα στην ομάδα αν συναντούσα τραγικές καταστάσεις. Υπήρξαν ορισμένες άσχημες στιγμές όμως αυτά διορθώνονται.

Δεν έχω πλήρη εικόνα για τον προπονητή, βλέπω όμως ότι είναι θετικός και αισιόδοξος άνθρωπος. Συζητάει αρκετά με τους παίκτες του. Δείχνει ότι έχει "καλό μάτι" με τις επιλογές των μεταγραφών. Του κάνω πλάκα και τον φωνάζω "χατ-τρικ", διότι πέρσι είχα βάλει τρία γκολ κατά του Πανθρακικού".

Άρης 3-2 την Καζάρ με πρώτο γκολ του Αμπρέου


Ο Άρης στο τελευταίο του φιλικό στην διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας επικράτησε με 3-2 της Καζάρ Λάνκαραν από το Αζερμπαϊτζάν στο Λιντζ της Αυστρίας με τον Σεμπάστιαν Αμπρέου να σημείωσε το πρώτο του γκολ.

Το 1-0 σημειώθηκε στο 10΄ ο Αμπρέου με πλασέ μετά από ασίστ του Φλάβιο ενώ στο 44΄ ακυρώθηκε ένα ακόμη του «Loco» μετά από σέντρα του Αραβίδη. Στο 52΄ ο Βανγκέλι με πλασέ μετά από σέντρα του Κόκε έκανε το 2-0 ενώ στο 59΄ Τσέτκοβ μείωσε σε 2-1. Ωστόσο ο Άρης βρήκε στο 65΄ και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα την φορά αυτή από σουτ του Κάλβο για να διαμορφωθεί το τελικό 3-2 από κεφαλιά του Σόουζα στο 83΄.

ΑΡΗΣ (Α΄ ημίχρονο): Σηφάκης, Φλάβιο, Κουλοχέρης, Νασούτι, Αράνο, Ρόβας, Πρίττας, Χαβίτο, Γκρασιάν, Αραβίδης, Αμπρέου.

ΑΡΗΣ (Β΄ ημίχρονο): Πέσκοβιτς, Νέτο, Γιάχιτς, Ρομπέρζ, Βανγκέλι, Μπατιόν, Φερνάντεζ, Κάλβιο, Κόκε, Ντέιλι, Λαμπριάκος.

Μετά το τέλος του φιλικού ο τεχνικός του Άρη, Ιομάρ Μαζίνιο, τόνισε: «Έγινε ένα καλό παιχνίδι με έναν αρκετά καλό αντίπαλο που ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο έχοντας ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Ήταν σημαντικό για μας ότι σημειώσαμε τρία γκολ ωστόσο στην εβδομάδα που έρχεται θα πρέπει να δουλέψουμε στην άμυνα αφού είναι αδιανόητο να δέχόμαστε γκολ από σέντρες».

Για την αμυντική εικόνα της ομάδας του είπε: «Βγαίνει η κούραση σε ορισμένους ποδοσφαιριστές μας. Είχαμε πολύ καλό ρυθμό στην επίθεση αλλά θα μπορούσα να πω ότι υπήρχε και έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Ωστόσο είναι καλό να γίνονται λάθη τώρα για να τα διορθώσουμε».

Κι όσο για το ότι η ομάδα του παρέμεινε αήττητα στα φιλικά επί ιταλικού εδάφους τόνισε: «Αυτήν την στιγμή αυτό που ψάχναμε ήταν να γνωρίσουμε τους παίκτες μας μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Να δούμε τα χαρακτηριστικά του καθενός και να τα δουλέψουμε στην πορεία ενώ σίγουρα είναι σημαντικό ότι η ομάδα έμεινε αήττητη».

Από την πλευρά του ο Χρήστος Αραβίδης τόνισε: «Η προετοιμασία είχε περισσότερο καλές στιγμές. Προσωπικά προσπαθώ να προσαρμόζομαι μέρα με την ημέρα ολοένα και περισσότερο στον νέο μου ρόλο ως αριστερού εξτρέμ. Η σκληρή δουλειά ωστόσο θα συνεχιστεί στην Θεσσαλονίκη με προπονήσεις και τα τρία δυνατά φιλικά παιχνίδια».

Κι όσο για τον Τόνι Κάλβο δήλωσε: «Έμεινα πάρα πολύ ικανοποιημένος. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολύ καλή εικόνα όπως και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Στην πορεία χάσαμε κάπως τον ρυθμό μας και βγήκε η κούραση. Παρόλα αυτά είχαμε πολύ καλή παρουσία και θα έλεγα ότι είμαι ικανοποιημένος».

Για το δικό του γκολ είπε: «Βρίσκομαι σε μία πάρα πολύ καλή περίοδο στην ποδοσφαιρική μου καριέρα. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος που ανανέωσα το συμβόλαιό μου και έχω πάρα πολύ μεγάλη δίψα να μεγαλώσω ποδοσφαιρικά μαζί με τον Άρη».

Ανακοίνωση για το παιχνίδι με την Μπόκα

"Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει για μία ακόμα φορά τον κόσμο της ομάδας για την μαζική του ανταπόκριση ενόψει των φιλικών αναμετρήσεων που θα διεξαχθούν στην Θεσσαλονίκη. Με δεδομένο ότι ήδη το πρώτο sold out της χρονιάς είναι γεγονός θα ήθελε να επιστήσει την προσοχή σε όλους τους φίλους της ομάδας που θα προσέλθουν στο Κλεάνθης Βικελίδης για τον αγώνα με την Boca Juniors.

Ο συγκεκριμένος αγώνας έχει τον χαρακτηρισμό του διεθνούς φιλικού παιχνιδιού και επομένως τον διέπουν όλοι οι ανάλογοι κανονισμοί της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Για λόγους ασφαλείας, λοιπόν, δεν θα ισχύσει το μέτρο της δωρεάν εισόδου για παιδιά κάτω των 12 ετών. Στο γήπεδο θα εισέλθουν μόνο όσοι διαθέτουν εισιτήρια. Προσβλέποντας στην κατανόηση των φιλάθλων της η ΠΑΕ ΑΡΗΣ, είναι σίγουρη ότι ο αγώνας της 5ης Αυγούστου θα αποτελέσει μία γιορτή για το ποδόσφαιρο μέσω της ατμόσφαιρας που θα δημιουργηθεί στο Κλεάνθης Βικελίδης".

Μανιάτης: «Θέλουμε την στήριξη του κόσμου»


Ο αρχηγός του Πανιωνίου, Γιάννης Μανιάτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Πανιώνιο Κόσμο», μίλησε για τους στόχους της ομάδας, την περσινή χρόνια, το νέο του συμβόλαιο, ενώ, αναφέρθηκε και στον πρόεδρο της ομάδας Κωνσταντίνο Τσακίρη. Στην συνέχεια έστειλε και ένα μήνυμα στον κόσμο των «κυανέρυθρων»:

«Θέλουμε σίγουρα τη στήριξη τους σε κάθε παιχνίδι, όπως έγινε και πέρυσι ειδικά στις άσχημες στιγμές. Να είμαστε όλοι μαζί, ξέρουμε ότι έχει μεγάλη δύναμη και μπορεί να μας βοηθήσει κι εντός κι εκτός έδρα».

Μάξγουελ: «Άλλο Μπαρτσελόνα, άλλο Ίντερ»



Την άποψη του πως η Μπαρτσελόνα και η Ίντερ έχουν εντελώς διαφορετικό στυλ παιχνιδιού εξέφρασε ο Μάξγουελ. Ο Βραζιλιάνος μπακ υποστήριξε πως απολαμβάνει περισσότερο το σύστημα, με το οποίο αγωνίζεται η νέα του ομάδα, αφού έρχεται σε συχνότερη επαφή με τη μπάλα.

«Τακτικά βρίσκω πως υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Στη Μπαρτσελόνα χρησιμοποιούμε πολύ μπάλα στις προπονήσεις και βλέπω πως έχω πολλά ακόμα να μάθω. Εντούτοις πρέπει να ομολογήσω ότι είναι πιο διασκεδαστικό να χρησιμοποιείς συνέχεια τη μπάλα. Σκοπός μου είναι να βελτιωθώ, όσο περισσότερο μπορώ. Ο κόουτς (Γκουαρντιόλα) μου ζήτησε να βρω την ισορροπία μου, μεταξύ επίθεσης και άμυνας, κάτι που προσπαθώ σκληρά να πετύχω», δήλωσε στο επίσημο site των Καταλανών, ο διεθνής μπακ.

Ολλανδία: Με το δεξί ο Άγιαξ


Νοοτροπία νικητή φαίνεται πως αποκτά ο Άγιαξ, ο οποίος ξεκίνησε νικηφόρα στο νέο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Μάρτιν Γιολ κατάφερε να αποδράσει από την δυνατή έδρα της Γκρόνινγκεν στην πρεμιέρα του ολλανδικού πρωταθλήματος, χάρη στα τέρματα του Μιραλέμ Σουλεϊμάνι και του Ντένις Ρόμενταλ.

Με νίκη ξεκίνησε και η Φέγενορντ, η οποία επικράτησε της Ναϊμέγκεν με 2-0. Εκτός έδρας νίκη από την Μπρέντα επί της Ντε Χάαγκ με 1-2.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 31/07
Χέρενφεν – Ρόντα 0-0

Σάββατο 1/08
Βίλεμ – Φίτεσε 3-1
Χέρακλες – Άλκμααρ 3-2
Σπάρτα Ρότερνταμ – Τβέντε 0-2
Βάαλβαϊκ – Ουτρέχτη 0-1

Κυριακή 2/08
Ντε Χάαγκ – Μπρέντα 1-2
Φέγενορντ – Ναϊμέγκεν 2-0
Γκρόνινγκεν – Άγιαξ 0-2
Αϊντχόφεν – Φένλο (17:30)

Η Μπάρτσα κέρδισε τον Μπέκαμ


Τη νίκη με 2-1 κατέκτησε η Μπαρτεσλόνα επί των Λος Άντζελες Γκάλαξι στην αναμέτρηση που διεξήχθη στην «Rose Bowl» της Πασαντίνα μπροστά σε 94.000 θεατές που παρακολούθησαν από κοντά τα αστέρια της ισπανικής ομάδας.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης κατέβηκε με αρκετές αλλαγές και ο Πεπ Γκουαρντιόλα έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς παίκτες του να αγωνιστούν. Ο Πέδρο άνοιξε στο 11' το σκορ για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα για να ισοφαρίσει ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Ντέιβιντ Μπέκαμ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ. Τελικά τη νίκη για τους «μπλαουγκράνα», χάρισε στο 66' ο Γεφρέν.

Για την Μπαρτσελόνα αγωνίστηκαν οι εξής: Πίντο (46’ Βαλντές), Μουνιέσα (46’ Φόντας), Μάρκες (29’ Ενρίκε-60’ Πικέ), Αντράντε (46’ Αμπιντάλ), Ντάνιελ Άλβες (46’ Πουγιόλ), Κεϊτά (46’ Μπουσκέτς), Τουρέ (46’ Τσάβι), Ντος Σάντος (46’ Σάντσες), Μέσι (46’ Σουάρες), Μπόγιαν (46’ Γκούντγιονσεν), Πέδρο (46’ Ανρί).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Καταλανών, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς παρακολούθησε το ματς από τον πάγκο, καθώς δεν είναι ακόμη έτοιμος να αγωνιστεί, λόγω ενός προβλήματος που αντιμετωπίζει στον καρπό από το τελευταίο του ματς με την φανέλα της Ίντερ.

Τσέλσι: Υπογράφει ο Πίρλο


Μόνο οι υπογραφές απομένουν για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Αντρέα Πίρλο στην Τσέλσι. Ο 29χρονος, διεθνής με την εθνική ομάδα της Ιταλίας, παίκτης, θα γίνει κάτοικος Λονδίνου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και οι ετήσιες αποδοχές του θα ανέρχονται στα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Η Τσέλσι θα πληρώσει επίσης στη Μίλαν το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Πίρλο θα μεταβεί στην αγγλική πρωτεύουσα το πρωί της Δευτέρας για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει.

Ντζέκο ως το 2013


Τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να φεύγει από τη Βόλφσμπουργκ έδωσε χθες ο Εντίν Ντζέκο. Ο Βόσνιος επιθετικός ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2013 (το προηγούμενο είχε ισχύ ως το 2011) και όπως δήλωσε τώρα μπορεί να συγκεντρωθεί απόλυτα στις υποχρεώσεις της ομάδας του για τη νέα περίοδο.

«Είναι ένα θετικό σημάδι για το μέλλον η παραμονή του Ντζέκο» τόνισε από την άλλη πλευρά ο προπονητής του Αρμιν Φε, που βλέπει την ομάδα του να έχει μια ισχυρή τριάδα επιθετικών για το καινούριο πρωτάθλημα.

Εκτός του Ντζέκο και του Γκραφίτε, που είχε ανανεώσει νωρίτερα, παίκτης της Βόλφσμπουργκ είναι και ο Νιγηριανός Ομπαφέμι Μάρτινς, ο οποίος θα αποτελέσει λογικά την πρώτη εναλλακτική λύση στην επίθεση για τους πρωταθλητές Γερμανίας.

Εγκαταλείπει την ενεργό δράση ο Λάρσον



Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Aftonbladet», ο 38χρονος άσος φαίνεται ότι έχει αποφασίσει, τελεσίδικα πλέον, να εγκαταλείψει την ενεργό δράση, με την εφημερίδα να στηρίζει την πληροφορία της σε άνθρωπο από το οικογενειακό περιβάλλον του ποδοσφαιριστή.

«Πριν από τον τραυματισμό του ο Χενκ είχε αποφασίσει κατά 95% να σταματήσει το ποδόσφαιρο με τη λήξη της σεζόν, τώρα πλέον είναι οριστικό, δεν θέλει να επιστρέψει στα γήπεδα» φέρεται να είπε το άτομο αυτό στην εν λόγω εφημερίδα, η οποία φιλοξενούσε και δηλώσεις του επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της Χέλσινμποργκ, του Ελληνα ομογενούς Γιάννη Κοστογιάννη, ο οποίος τόνιζε: «Θεωρητικά ο Χένρικ μπορεί να επιστρέψει στα γήπεδα, αλλά στην υπόθεση αυτή υπάρχουν πολλά ''αλλά''».

Απειλή μέσω...sms


Ενα «πιπεράτο» παρασκήνιο της μεταγραφής του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στην Μπαρτσελόνα έφερε στο φως της δημοσιότητας η «La Vanguardia». Σε ρεπορτάζ της η ισπανική εφημερίδα ανέφερε πως ο ίδιος ο Σουηδός επιθετικός ήταν αυτός που πίεζε αφάνταστα και με κάθε τρόπο τους ανθρώπους των πρωταθλητών Ιταλίας να τον παραχωρήσουν στους «μπλαουγκράνα» φθάνοντας, μάλιστα, στο σημείο να στέλνει καθημερινά απειλητικά μηνύματα στο κινητό του πρόεδρου της Ιντερ Μάσιμο Μοράτι ζητώντας του να τον αφήσει να φύγει για τη Βαρκελώνη.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα επικαλείται πηγή από το περιβάλλον της Μπαρτσελόνα που ανέφερε πως ο παίκτης έστελνε καθημερινά μηνύματα στους ανθρώπους των πρωταθλητών Ισπανίας και τους εξηγούσε τι ενέργειες κάνει, προκειμένου να πείσει την Ιντερ να τον παραχωρήσει, πράγμα που εν τέλει έγινε. «Μας έστελνε μηνύματα κάθε λεπτό εξηγώντας πώς ήταν ή προτείνοντας αυτό που μπορούσε να κάνει για να έρθει» ανέφερε χαρακτηριστικά πηγή της Μπαρτσελόνα στην εφημερίδα, η οποία στο ρεπορτάζ της έβγαζε ταυτόχρονα στη φόρα το περιεχόμενο ορισμένων εκ των μηνυμάτων που έστελνε ο παίκτης στον Μοράτι, αλλά και δεχόταν από τον μέχρι πρότινος προπονητή του στην ομάδα του Μιλάνου, Ζοσέ Μουρίνιο.

«Μου το είχες υποσχεθεί, μου είχες πει ότι αν η Μπαρτσελόνα με ζητούσε, θα με άφηνες να φύγω, κάν' το λοιπόν» ήταν ένα από τα sms του «Ιμπρα» στον πρόεδρο των Μιλανέζων, με το πλέον «πιπεράτο» να είναι αυτό στο οποίο ο Σουηδός επιθετικός απειλούσε ανοιχτά τον Μοράτι πως θα προξενήσει πολλά προβλήματα στο εσωτερικό της ομάδας και πως θα σηκώσει «μπαϊράκι». «Εάν δεν με δώσεις, θα επαναστατήσω, θα δημιουργήσω πολλά προβλήματα στην ομάδα» έλεγε σε μήνυμά του ο Ιμπραΐμοβιτς στον Μοράτι, με τον Μουρίνιο να του στέλνει στο κινητό του ένα δικό του χρησιμοποιώντας μόνο μία λέξη: «Προδότη»!

Το γεγονός αυτό, βέβαια, δεν πέρασε απαρατήρητο από τον πρόεδρο της Ιντερ, ο οποίος διέψευσε ότι δέχτηκε μηνύματα στο κινητό του από τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, όμως μάλλον έπεισε ελάχιστους. «Δεν έχω πάρει sms εκ μέρους του Ζλάταν που αφορούσαν τις επαγγελματικές επιθυμίες του ή τη διαπραγμάτευση για τη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα. Με δυσαρέστησε το να διαβάζω τέτοια πράγματα σήμερα στις εφημερίδες» δήλωσε χαρακτηριστικά το αφεντικό των «νερατζούρι», όμως το βέβαιο είναι πως ο «Ιμπρα» θα μπει και αυτός στη λίστα των ποδοσφαιριστών που πιέζουν με κάθε τρόπο προκειμένου να υλοποιήσουν τη μεταγραφή τους.

Δίνει Τσάμπι, παίρνει Βίγια


Τη μία μέρα έκλεινε στη Ρεάλ, την άλλη στην Μπαρτσελόνα. Κάπως έτσι κύλησε ο Ιούνιος και ο Ιούλιος για τον Νταβίδ Βίγια, που παρέμεινε τελικά στη Βαλένθια και δήλωσε μάλιστα ευχαριστημένος. Ωστόσο, επειδή μεσολαβεί ακόμη ένας μήνας μέχρι να λήξει η μεταγραφική περίοδος, ο Ισπανός επιθετικός μπορεί να έχει την ευκαιρία να ντυθεί στα κόκκινα της Λίβερπουλ.

Δεν ήταν λίγες οι εφημερίδες που κυκλοφόρησαν χθες ένα καινούργιο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο ο Μπενίτεθ περιμένει να πάρει γύρω στα 35 εκατ. ευρώ από τη μεταγραφή του Τσάμπι Αλόνσο στη Ρεάλ και κατόπιν να κινηθεί για τον Βίγια.

Βέβαια, αυτό το σενάριο δεν είναι εύκολο να γίνει πραγματικότητα ακόμη κι αν όντως η «βασίλισσα» αποφασίσει να ξοδευτεί για τον Βάσκο αμυντικό χαφ. Αφενός επειδή προτεραιότητα θα είναι η απόκτηση ενός άλλου μέσου, αφετέρου διότι το αγαπημένο σύστημα του Μπενίτεθ, που έχει μονιμοποιήσει στη Λίβερπουλ, είναι το 4-2-3-1. Οπότε Τόρες και Βίγια δεν χωρούν στην ίδια ενδεκάδα.

Ακριβός ο Ακουιλάνι

Από εκεί και πέρα, φτηνός αμυντικός μέσος δεν υπάρχει στην ευρωπαϊκή αγορά. Ο Αλμπέρτο Ακουιλάνι της Ρόμα, που ακούγεται ότι είναι πρώτος υποψήφιος στη λίστα του Μπενίτεθ, κοστίζει -σύμφωνα με τις απαιτήσεις των Ιταλών- όσο και ο Τσάμπι. Κι αυτό σημαίνει ότι η Λίβερπουλ δεν έχει τις οικονομικές δυνατότητες να πραγματοποιήσει δύο μεταγραφές.

Εκτός αν ο Ισπανός προπονητής θεωρεί ότι μπορεί να «γεννήσει» έναν καινούργιο Τσάμπι εκ των έσω.

Ο... Αγγλος Τόρες

Μπορεί η Ρεάλ να έχει τινάξει την μπάνκα στον αέρα με τις μεταγραφές των Ρονάλντο, Κακά και Μπενζεμά, ωστόσο ο Φερνάντο Τόρες υποστηρίζει πως σαν το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ δεν υπάρχει πουθενά στον πλανήτη. «Το αγγλικό πρωτάθλημα είναι το κορυφαίο όχι μόνο λόγω των παικτών που αγωνίζονται σε αυτό, αλλά εξαιτίας της ιστορίας, της παράδοσης και του πόσο ελκυστικό είναι στο εξωτερικό. Μπορεί η Ρεάλ να διαθέτει τον Κακά και τον Ρονάλντο ή η Μπαρτσελόνα τον Τσάβι και τον Μέσι, αλλά η Πρέμιερσιπ παραμένει πολύ μπροστά» τόνισε ο επιθετικός της Λίβερπουλ.

Οσο για τους στόχους της ομάδας, το πρωτάθλημα παραμένει ο βασικότερος απ' όλους. «Εδώ το να κερδίσεις τον τίτλο του πρωταθλητή έχει την ίδια αίσθηση με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από την Ισπανία το περασμένο καλοκαίρι. Ούτως ή άλλως, όταν σταματάς το ποδόσφαιρο, αυτά που μένουν είναι οι επιτυχίες, τα τρόπαια και τα μετάλλια. Μπορεί να έχεις ένα φανταστικό αυτοκίνητο και ένα ωραίο σπίτι, αλλά δεν είναι το ίδιο» κατέληξε ο Τόρες.

Πρώτη προπόνηση για Βιτόλο στον ΠΑΟΚ


Την πρώτη προπόνησή του με τους νέους συμπαίκτες του στον ΠΑΟΚ έκανε το Σάββατο ο Βίκτορ Βιτόλο. Ο Ισπανός μέσος, ο οποίος από τη στιγμή της άφιξης του στη Θεσσαλονίκη γυμναζόταν ατομικά, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής και εντάχθηκε στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων των «ασπρόμαυρων».

Η προπόνηση, από εκεί και πέρα, περιελάμβανε συνολικά χαλάρωμα και αποθεραπεία για όσους αγωνίστηκαν ως βασικοί την Πέμπτη, στην πρώτη ευρωπαϊκή αναμέτρηση με τη Βαλερένγκα, και ασκήσεις τακτικής, τεχνικής και φυσικής κατάστασης για τους υπόλοιπους.

Τρέξιμο σε χαλαρούς ρυθμούς έκανε ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, εξαιτίας της κάκωσης στο γόνατο που απέκτησε, «ενθύμιο» από τον αγώνα στο Οσλο, ενώ οι Νίκος Αραμπατζής, Μίρκο Σαβίνι και Πάμπλο Κοντρέρας εξακολουθούν να κάνουν θεραπεία και ατομικές ασκήσεις, για να ξεπεράσουν τις ενοχλήσεις τους.