Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

"Οι μισές ομάδες της Σούπερ Λίγκα υπέγραψαν την καταδίκη τους"!

Αυτά έλεγε στέλεχος της ΕΠΟ σε δημοσιογράφους μετά το τέλος του δ.σ. της ομοσπονδίας, για τα κριτήρια αδειοδότησης που παρέμειναν ίδια με πέρυσι όπως και η ποινή του υποβιβασμού.
"Οι μισές ομάδες της Σούπερ Λίγκα υπέγραψαν την καταδίκη τους"!
Σε σχέση με πέρυσι, βλέπετε, ύστερα από προτροπή της ίδιας της Σούπερ Λίγκας, δεν άλλαξε τίποτα σε σχέση με τα κριτήρια αδειοδότησης των ομάδων, που παραμένουν αυστηρά.
Θυμίζουμε ότι η Λίγκα είχε πάρει αυτή την απόφαση, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν ομάδες, που έθεσαν το θέμα να μην υπάρχει υποβιβασμός, στο διοικητικό συμβούλιο που είχε γίνει πριν από περίπου ένα μήνα. Οι ομάδες αυτές ήταν ο Άρης, η ΑΕΚ και ο ΟΦΗ.
Τελικά μετά από ψηφοφορία, οι ΠΑΕ αποφάσισαν να ισχύσουν τα περυσινά κριτήρια αδειοδότησης, θέμα που μεταβιβάστηκε προς ψήφιση και στο δ.σ. της ΕΠΟ την Πέμπτη (2/2).
Αφού το θέμα “πέρασε” ύστερα και από την επιμονή του εκπροσώπου της Σούπερ Λίγκας στο δ.σ. της ΕΠΟ, τα μικρόφωνα “έκλεισαν” και ακούστηκαν διάφορα πράγματα που αφορούν την αδειοδότηση των ομάδων τη φετινή χρονιά.
"Το καλοκαίρι θα κλείνουν πάλι τα λιμάνια"
“Υπάρχει περίπτωση ο ΟΦΗ να πάρει αδειοδότηση; Το καλοκαίρι θα κλείνουν πάλι τα λιμάνια...”, είπε ένα από τα μέλη του δ.σ. για του απαντήσει ένα άλλο: “Εμένα πέρυσι μου αναποδογύρισαν το αυτοκίνητο”.
Ένα άλλο μέλος τόνισε: “Εγώ δύο χρόνια που ασχολήθηκα με τη συγκεκριμένη υπόθεση τράβηξα τα πάθη του Χριστού”.
Θα πρέπει να πούμε, ότι η Σούπερ Λίγκα ζήτησε και πέτυχε να υπάρχει εκπρόσωπός της στις δύο επιτροπές της ΕΠΟ για την αδειοδότηση.
Παράλληλα αποφασίστηκε όλες οι αποφάσεις αδειοδότησης, τόσο για τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας, όσο και γι αυτές που θα έρθουν από τη Football League να τελειώσουν έως τις 5 Ιουνίου.
Πηγή: omilitis.gr

Με απόφαση του υπουργείου θα κόβουν το ρεύμα...!!

Μόνο μετά από εντολή του υπουργείου Οικονομικών θα κόβεται το ρεύμα σε ιδιοκτήτες που δεν καταβάλλουν το τέλος ακινήτων, όπως προβλέπεται στην τροπολογία του υπουργείου που κατατέθηκε στη Βουλή, ουσιαστικά το καθεστώς εφαρμογής του νόμου θα είναι πιο ελαστικό.
Με απόφαση του υπουργείου θα κόβουν το ρεύμα...
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι αυτοματοποιημένη η διαδικασία διακοπής της ηλεκτροδότησης και ουσιαστικά το καθεστώς εφαρμογής του νόμου θα είναι πιο ελαστικό.
Έτσι επιβεβαιώνονται όσα έλεγε χθες η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, ότι δηλαδή θα επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής γιατί πάνω από 500.000 δεν έχουν πληρώσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή ορίζεται ότι:
- Αν δεν έχει καταβληθεί το τέλος 4 μήνες από την λήξη πληρωμής της δόσης, η ΔΕΗ στέλνει τα στοιχεία του οφειλέτη στο υπουργείο Οικονομικών για να τα εισπράξει και διαγράφει την οφειλή αυτή από τα αρχεία της.
- Ο έφορος της ΔΟΥ που υπάγεται ο φορολογούμενος θα αποφασίζει πως συντρέχουν λόγοι διακοπής του ρεύματος. Για να εκδωθεί όμως η εντολή διακοπής του ρεύματος θα χρειαστεί αρκετός χρόνος. Και αυτή όμως θα πρέπει και να κοινοποιηθεί στους υπόχρεους.
Αφού συμβούν όλα αυτά ο πολίτης έχει προθεσμία άλλους 2 μήνες για να κάνει ένσταση που εξετάζεται από τριμελή επιτροπή στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να μην του κοπεί το ρεύμα. Έτσι συνολικά θα περάσουν τουλάχιστον 6 μήνες για να εκτελεστεί η απόφαση.
Πηγή: newsIt.gr

Γλίτωσε στο τσακ την ξεφτίλα...!!

Αφού πρώτα έγινε ένας πανικός σε ιστοσελίδες και ραδιόφωνα, η ΠΑΕ ΑΕΚ πλήρωσε και πήρε εισιτήρια για το ματς με τον Πανιώνιο.
Γλίτωσε στο τσακ την ξεφτίλα...
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η ΠΑΕ έδωσε κάποια χρήματα στην εφορία και τελικά θα θεωρηθούν εισιτήρια για την κυριακάτικη αναμέτρηση με τους Νεοσμυρνιώτες και η ΑΕΚ θα αποφύγει το ρεζιλίκι...
Έστω στις «καθυστερήσεις» κι αφού πρώτα επικράτησε πανικός σε όλα τα ΜΜΕ, μετά την σχετική αποκάλυψη του gazzetta.gr. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 22.000 εισιτήρια αλλά θα βγει και σχετική ανακοίνωση από την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ.
Πηγή: gazzetta.gr

"Καζίμ, ξεκινάς!"

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε προσανατολίζεται να πάρει στην αποστολή του Ολυμπιακού στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ τον Κόλιν Καζίμ Ρίτσαρντς. Παράλληλα σκέφτεται σοβαρά να του δώσει χρόνο συμμετοχής στο συγκεκριμένο παιχνίδι!
"Καζίμ, ξεκινάς!"
Με βάση τα τωρινά δεδομένα ο Τούρκος διεθνής άσος των πρωταθλητών Ελλάδας θα δώσει... μάχη για μία θέση στην ενδεκάδα. Δεν θα πρέπει δηλαδή να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ακόμα και βασικός στην δεξιά πτέρυγα.
Πηγή: gazzetta.gr

Τακτική έκανε, 11άδα δεν έδειξε!!

Στο εσωτερικό δίτερμα της προπόνησης της Παρασκευής ο Ερνέστο Βαλβέρδε ανακάτεψε εκ νέου τους παίκτες του κι έτσι... θόλωσε το τοπίο αναφορικά με το πως θα κατεβάσει τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ
Τακτική έκανε, 11άδα δεν έδειξε
Ο Ισπανός έδινε πάντως συνέχεια οδηγίες για το πως θέλει να αναπτύσσονται και να λειτουργούν οι ποδοσφαιριστές του στο γήπεδο. Παράλληλα έριξε βάρος στον τομέα της τακτικής. Έκανε αρκετές ασκήσεις όπου διευκρίνιζε στους παίκτες του τι ακριβώς ζητά από εκείνους.
Όσον αφορά στο πιθανό σχήμα ο Μέγιερι θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ θα είναι ο Τοροσίδης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Αβραάμ και Μέλμπεργκ και αριστερό μπακ ο Χολέβας.
Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι οι Μανιάτης και Μοντέστο και μπροστά τους ένας εκ των Ορμπάιθ και Ιμπαγάσα. Στις πτέρυγες θα είναι οι Μιραλάς και Φουστέρ και στην κορυφή της επίθεσης ένας εκ των Πάντελιτς ή Ντιόγο. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν οι Τζιμπούρ, Μακούν και Καζίμ.
Πηγή: gazzetta.gr

"Βράζουν" στην Τούμπα με Τρύφωνα...!!

Η είδηση που προέκυψε πριν από λίγη ώρα, για το κώλυμα που δήλωσε ο βοηθός Τρύφωνας στο ματς με τον Ολυμπιακό έχει εκνευρίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους παράγοντες του ΠΑΟΚ
"Βράζουν" στην Τούμπα με Τρύφωνα...
Ήδη στον ΠΑΟΚ άρχισαν την έρευνα για το τι συνέβη με τον Τρύφωνα και το σίγουρο είναι ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρχει και αντίδραση.
Είτε επίσημη (εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να εκδοθεί για πρώτη φορά ανακοίνωση πριν από αγώνα) είτε για άλλες επαφές με τους υπευθύνους...
Πηγή: paok24.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!

Buona sera, φίλες και φίλοι. Παρασκευή σήμερα με νέο κουπόνι με λίγους αγώνες!! Η κακοκαιρία αυτό το Σαββατοκύριακο θα επηρεάσει τα ματς και ήδη είχαμε αναβολές σε Μ.Βρετανία, Ολλανδία και Ιταλία!! Ξαναρχίζει η 2η Γερμανίας όπου μετά από 1,5 μήνα δεν ξέρουμε πως θα συμπεριφερθούν οι ομάδες. Θα πάω χαλαρά με μια τριάδα. Από 2η Γερμανίας θα πάω με τον άσο της Πάντερμπορν που εντός μέχρι τώρα είναι πολύ δυνατή και θα ρισκάρω με τη νίκη απέναντι σε μια Ούνιον Βερολίνου που εκτός δεν με πείθει. Από Bundesliga  εντάξει είναι φαβορί η Ντόρτμουντ και φορμαρισμένη απέναντι σε μια Νυρεμβέργη που ενισχύθηκε και δείχνει δυνατή εντός, πιστεύω όμως ότι θα πέσουν γκολ οπότε θα πάω με το over. Τέλος από 2η Ισπανίας θα πάω με το over στο ντέρμπι Βιγιαρεάλ Β΄-Μπαρτσελόνα Β΄ διότι διαθέτουν πολύ καλές επιθέσεις και κακές άμυνες.
 
Avanti να δούμε τι έχουμε (σε ελεύθερη επιλογή):    

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ-ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ    OVER(2,5)  (2,00)
ΠΑΝΤΕΜΠΟΡΝ-ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ    1(1,96)
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ Β΄-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ Β΄   OVER(2,5) (1,65)


Οι αποδόσεις είναι της Goalbet.com


Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!

"Ο Ατρόμητος μου ταιριάζει"

Ο Ματίας Ιγκλέσιας μίλησε στη NOVA για τη μεταγραφή του στον Ατρόμητο τονίζοντας πως τα όνειρά του συμβαδίζουν με αυτά της ομάδας του Περιστερίου.
"Ο Ατρόμητος μου ταιριάζει"
Ματίας συγχαρητήρια για τη μεταγραφή σου. Ποιες είναι οι προσδοκίες σου από τη νέα σου ομάδα;
«Ευχαριστώ πολύ. Έχω έρθει με μεγάλες προσδοκίες και όνειρα στην νέα μου ομάδα και είμαι έτοιμος να αγωνιστώ όταν μου ο ζητήσει ο προπονητής. Ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, πράγμα που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία μου. Είμαι χαρούμενος επίσης γιατί έρχομαι σε μια περίοδο που η ομάδα θα παίξει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε ημιτελικά κυπέλλου Ελλάδας. Είναι έβδομη στη βαθμολογία με ένα παιχνίδι λιγότερο, το περιβάλλον είναι πολύ καλό και όλα είναι θετικά.»
Βλέπεις τον Ατρόμητο σαν το παραπάνω βήμα στην καριέρα σου;
«Φυσικά και είναι ένα βήμα μπροστά στην καριέρα μου. Βέβαια και με τη Λάρισα έχω παίξει σε τελικό κυπέλλου Ελλάδος, έχουμε μπει στα πλέι οφ και έχουμε παίξει Ευρώπη.Ο Ατρόμητος έχει αποδείξει καθημερινά ότι μεγαλώνει σαν ομάδα. Δεν είναι τυχαία η θέση στο πρωτάθλημα και η πορεία στο κύπελλο. Η ομάδα αυτή καλυτερεύει μέρα με τη μέρα και θα καλυτερέψω μέσα από την ομάδα κι εγώ.»
Έχεις παίξει σε τελικό κυπέλλου Ελλάδος και έχεις αγωνιστεί στην Ευρώπη. Πιστεύεις ότι μπορείς να βοηθήσεις ώστε ο Ατρόμητος να πετύχει κάτι ανάλογο;
«Θα δώσω το 100% για την ομάδα. Το όνειρο μου αλλά και αυτό της ομάδας είναι να μπούμε στα πλέι οφ και να παίξουμε στον τελικό του κυπέλλου και να κερδίσουμε το κύπελλο. Βέβαια μιλάμε για ποδόσφαιρο, ποτέ δεν ξέρεις τί μπορεί να γίνει. Η προσπάθεια μας θα γίνεται σε καθημερινή βάση με σκοπό να εκπληρώσουμε τα όνειρα μας.»
Το γεγονός ότι προπονητής στον Ατρόμητο είναι ο Γιώργος Δώνης έπαιξε ρόλο στο να πεις το ναι;
«Πιστεύω πως ναι έπαιξε ρόλο το να πω το ναι στον Ατρόμητο το γεγονός ότι είναι προπονητής ο κύριος Δώνης.Είχαμε πολύ καλή συνεργασία όταν ήμασταν μαζί στη Λάρισα. Είχαμε μια πολύ επαγγελματική σχέση όλα αυτά τα χρόνια και ναι πιστεύω πως έπαιξε και αυτό το ρόλο του.»
Τι σου έχει μείνει από τη συνεργασία σου με τον Γιώργο Δώνη;
«Διακρίνω στον κύριο Δώνη τρία πολύ σημαντικά στοιχεία. Πρώτο είναι η ηρεμία, δεύτερο η εμπιστοσύνη και τρίτο είναι το γεγονός ότι σε καθημερινή βάση μέσα από την προπόνηση ξέρει και βλέπει και μπορεί και διορθώνει τα ελατώματα των παικτών του. Αλλά το πιο βασικό είναι η ηρεμία και η εμπιστοσύνη που τους δείχνει.»
Επόμενος αντίπαλος της ομάδας σου είναι ο Παναιτωλικός. Τον έχεις παρακολουθήσει καθόλου. Πως πιστεύεις ότι πρέπει να αγωνιστεί ο Ατρόμητος από όσα έχεις δει μέχρι τώρα στις προπονήσεις;
«Τον Παναιτωλικό τον έχω δει πολύ λίγο. Αυτό που έχω βρει στον Ατρόμητο είναι μία ομάδα ανθρώπων και το τονίζω αυτό είναι άνθρωποι και όχι μόνο καλοί ποδοσφαιριστές. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητή μας, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όπως δουλεύουμε στην καθημερινότητα μας, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όπως πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους αντίπαλούς μας.»
Τόνισες το γεγονός ότι στον Ατρόμητο βρήκες ανθρώπους. Κρύβεις μέσα σου κάποια πικρία ίσως για την προηγούμενη σου ομάδα;
«Η αλήθεια είναι ότι έπαιξα πέντε χρόνια στη Λάρισα. Αγάπησα και σεβάστηκα πολύ τη φανέλα. Αγαπάω και σέβομαι πολύ τη φανέλα και τον κόσμο και από αυτή την αγάπη και τον σεβασμό προς τη φανέλα και τον κόσμο της Λάρισας δε θέλω να κάνω κανένα περαιτέρω σχόλιο όσον αφορά τη Λάρισα.»

Πάει Κυριακή το Ρόμα-Ιντερ!!

Η κακοκαιρία στην Ιταλία συνεχίζεται και ο αγώνας της Ρόμα με την Ιντερ που ήταν προγραμματισμένος για το Σάββατο, θα διεξαχθεί τελικά την Κυριακή.
Πάει Κυριακή το Ρόμα-Ιντερ
Ο αγώνας ανάμεσα στους Τζιαλορόσι και τους Νερατζούρι, για την 22η αγωνιστική του Campionato, ήταν αρχικά προγραμματισμένος για το βράδυ του Σαββάτου αλλά την Πέμπτη η λίγκα αποφάσισε να το μεταφέρει για το απόγευμα και συγκεκριμένα στις 16:00 της ίδιας ημέρας για να αποφευχθούν προβλήματα με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Την Παρασκευή φάνηκε αρχικά ότι ο αγώνας πάει προς αναβολή αλλά τελικά, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 16:00 (ώρα Ελλάδας), όπως και το Μίλαν-Νάπολι.

Ενας αγώνας που σίγουρα έχει αναβληθεί για αυτό το σαββατοκύριακο είναι αυτός ανάμεσα σε Τσεζένα και Κατάνια, που ήταν να γίνει το Σάββατο.
Πηγή: Gazzetta.gr

"Χ...α αν ξαναβγώ βουλευτής"!!

«Δεν ψηφίζω μείωση συντάξεων και μισθών» δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Γιακουμάτος.
"Χ...α αν ξαναβγώ βουλευτής"!
«Είμαι κάθετα αντίθετος και δεν πρόκειται να ψηφίσω, δεν πάει να το πει και ο... γκράν Πάπας, αν υπάρχει μείωση συντάξεων και μισθών. Έχουν ξεφτιλιστεί εντελώς. Δεν πρόκειται να ψηφίσω πράγματα που είναι ενάντια της εθνικής κυριαρχίας. Θα τα δω και ανάλογα θα πράξω», είπε ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.
«Έχω ένα όνειρο ότι θα υλοποιηθεί το κούρεμα, θα πάρει η Ελλάδα το δάνειο, θα έρθει η ανάπτυξη, γιατί να μην ελπίζω; Θα παλέψω, είμαι από αυτούς που παλεύουν και δεν ανήκω στη λαϊκή δεξιά που παλεύουν με μπριζολάκια και με φιλετάκια στις ταβέρνες», πρόσθεσε ακόμη.
Δήλωσε πως τάσσεται υπέρ των κοινών τραπεζικών μετοχών. Επισήμανε πως κάθε βουλευτής και κάθε κόμμα πρέπει να ψηφίσει εθνικά και πρόσθεσε: «Τρομοκρατούνται τα βουλευτάκια, γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι το ζήτημα δεν είναι αν ξαναβγείς βουλευτής. Χ... αν ξαναβγώ βουλευτής, αυτό που ενδιαφέρει είναι η πατρίδα. Θα κοιτάξουμε την πατρίδα ή θα κοιτάξουμε την προσωπική μας διαδρομή και στρατηγική;»
Πηγή: newsIt.gr

Όσα θέλετε να μάθετε για την τροπολογία για τη Ν.Φιλαδέλφεια!!

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι λεπτομέρειες της τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή για το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.
Όσα θέλετε να μάθετε για την τροπολογία για τη Ν.Φιλαδέλφεια
Αναλυτικά: ««ΘΕΜΕΛΙΟ για την ΑΕΚ», η τροπολογία που κατέθεσε ο Βουλευτής Γιάννης Βούρος και ογδόντα Βουλευτές σχετικά με το γήπεδο της ΑΕΚ.
Αποδεκτή έγινε στη Βουλή η τροπολογία με αριθμό 711 και ειδικό αριθμό 78 στο Νομοσχέδιο Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής: «Ποινική Προστασία του περιβάλλοντος Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/99/ΕΚ - Πλαίσιο παραγωγής και διαχείρισης για τη διαχείριση αποβλήτων - Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/98/ΕΚ Ρύθμιση θεμάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής».
Η τροπολογία που κατέθεσε ο Βουλευτής Γιάννης Βούρος και οι ογδόντα βουλευτές σχετικά με το γήπεδο της ΑΕΚ, λύνει ένα πρόβλημα το οποίο υπάρχει εδώ και πολύ καιρό για να μπουν τα θεμέλια της ανέγερσης νέου γηπέδου στη φυσική του έδρα, τη Νέα Φιλαδέλφεια. Παράλληλα, η τροπολογία επιτρέπει στην Ένωση τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, οι οποίες θα πλαισιώνονται από βοηθητικές εγκαταστάσεις και χώρους εμπορικής εκμετάλλευσης, χωρίς εφαρμογή των περιορισμών του άρθρου 3 του Κτιριοδομικού Κανονισμού.
Στην ομιλία του ο κ. Βούρος αναφέρθηκε αρχικώς στην ιστορία της ΑΕΚ, ενώ τόνισε τα πολλαπλά οφέλη που θα υπάρχουν από το συγκεκριμένο έργο. Υπογράμμισε ότι, "από την συγκεκριμένη τροπολογία, ωφελείται όχι μόνο η ιστορική ομάδα της Α.Ε.Κ., αλλά και η περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας, και γενικά ο Ελληνικός αθλητισμός που στερείται αθλητικών εγκαταστάσεων και κυρίως γηπέδων ποδοσφαίρου. Tο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, θα αποτελεί μια νέα «εστία αθλητισμού», αλλά και θα δώσει ανάπτυξη στην περιοχή και θα προσφέρει νέες θέσεις εργασίας. Για πρώτη φορά ύστερα από αρκετά χρόνια, η ΑΕΚ προσπαθεί να λύσει το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει".
Σημείωσε ότι, "Η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων έως σήμερα είναι απολύτως αρμονική, με πρωταρχικό στόχο τον απόλυτο σεβασμό -και το τονίζω αυτό- στο περιβάλλον και τον οικιστικό ιστό της πόλης. Η επιστροφή του γηπέδου της ΑΕΚ στη γειτονιά της είναι έργο πνοής και αναγέννησης για την πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά και μνημείο ζωής για τους φιλάθλους της και την ιδέα που πρεσβεύει η Ένωση. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ θα αποτελέσει ένα σπουδαίο έργο ανάπτυξης και πολιτισμού σε μία δύσκολη περίοδο οικονομικής κρίσης για τη χώρα μας και τους Έλληνες, ένα έργο που θα αποτελέσει σημείο συνάντησης πολλαπλών πολιτιστικών δραστηριοτήτων, με τη συμμετοχή πρώτα απ' όλους των κατοίκων της περιοχής».
Ο κ. Βούρος αναφερόμενος στην ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, τόνισε τα εξής: « Κύριοι Υπουργοί, έχετε επιτελέσει σπουδαίο έργο με αυτήν την απόφαση που πήρατε και θεωρώ ότι ο τρόπος με τον οποίο κινηθήκαμε και συνεργαστήκαμε δηλώνει εκτός από τις καλές σας προθέσεις, και τους στόχους που πρέπει να έχει ένα Υπουργείο απέναντι σε θέματα που άπτονται του αθλητισμού και του πολιτισμού, χωρίς κομματικές παρωπίδες, χωρίς αποχρώσεις που έχουν να κάνουν με οπαδικές σχέσεις.
Να είστε σίγουροι ότι αυτή η απόφασή σας, απελευθερώνει σε μεγάλο βαθμό εκτός από το δυναμικό μίας ομάδας, κυρίως τις δραστηριότητες μίας περιοχής που έχει υποβαθμιστεί ιδιαίτερα, τα μαγαζιά έχουν κλείσει, ακόμα και τα περίπτερα έχουν κατεβάσει ρολά. Θέλω να σας ευχαριστήσω εκ μέρους όλης της οικογένειας της ΑΕΚ, αλλά και όλου του φίλαθλου κόσμου».
Οι παρακάτω βουλευτές υπέγραψαν την τροπολογία για το γήπεδο της ΑΕΚ:
ΒΟΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΙΚΟΣ ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΓΙΟΥΜΑΤΖΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΩΝΗΣ ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΛΕΠΕ - ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΡΑΦΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΖΩΪΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΜΙΛΕΝΑ ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΑΡΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΙΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΙΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ ΜΑΡΓΙΕΛΗΣ ΣΠΥΡΟΠΑΝΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΜΙΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΝΤΑΛΑΡΑ ΑΝΝΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΙΑΟΥΣΗ ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΔΗΜΑΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ - ΒΥΛΛΙΩΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΓΚΟΥΦΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΙΒΑΛΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΟΩΤΟΠΑΠΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΟΥΡΑΝΙΑ ΧΑΪΔΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΕΝΤΑΡΗ - ΤΕΝΤΕ ΟΛΓΑ ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΣΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΛΟΥΚΑ ΦΑΡΜΑΚΗ - ΓΚΕΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΡΑ ΜΙΧΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΙΧΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΓΑΤΣΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ ΧΑΡΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΝΤΙΑ ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΟΝΙΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ ΕΛΕΝΑ ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΥΡΑΣ ΝΑΣΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΟΥΝΗ ΠΕΜΥ ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Πάει η διεθνής καριέρα του Κωνσταντινέα...!!

O Πέτρος Κωνσταντινέας δεν θα γίνει τελικά διεθνής διαιτητής, καθώς ο Μεσσήνιος ρέφερι κόπηκε στα "τεστ" της UEFA στην Τουρκία διότι δεν ήξερε την προβλεπόμενη από τους κανονισμούς γλώσσα, δηλαδή αγγλικά...
Πάει η διεθνής καριέρα του Κωνσταντινέα...
H EΠΟ ενημερώθηκε αρμοδίως για την εξέλιξη το μεσημέρι της Παρασκευής και με τη σειρά της θα ενημερώσει τα αρμόδια όργανα.
Ο Κωνσταντινέας είχε όλα τα άλλα τυπικά προσόντα για να πάρει το χρίσμα αλλά η μη γνώση της αγγλικής αποτέλεσε απροσπέλαστο εμπόδιο...

"Κάποια πράγματα θ` αλλάξουν"

Ο τραυματισμός του Νόε Ακόστα χάλασε τα σχέδια του Μανουέλ Μασάδο ενόψει του αγώνα με την Ξάνθη, όπως παραδέχτηκε ο Πορτογάλος προπονητής σε δηλώσεις του στη NOVA, προαναγγέλοντας αλλαγές.
"Κάποια πράγματα θ` αλλάξουν"
«Ο ποδοσφαιριστής έχει έναν τραυματισμό, έχει δείξει πολύ μεγάλη διάθεση και θέληση για να επανέλθει στην ομάδα. Προσπαθεί να κάνει την καλύτερη δυνατή αποκατάσταση, ώστε να προλάβει το παιχνίδι με την Ξάνθη. Τα πράγματα κυλάνε καλά, αλλά πρέπει να δούμε και την αυριανή μέρα για να δούμε αν μπορεί να ενσωματωθεί σε πλήρη ρυθμό μαζί με την ομάδα.
Ευχής έργον είναι, αν ξεπεράσει τον τραυματισμό του, να τον έχουμε μαζί μας. Εάν όχι, φυσικά θα πρέπει ν΄ αλλάξουμε κάποια πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είμαστε σε θέση αυτή τη στιγμή να ανοίξουμε τα χαρτιά μας, αλλά όπως καταλαβαίνετε σε περίπτωση που ο Ακόστα δεν είναι στη διάθεσή μας, κάποια πράγματα θ΄ αλλάξουν», κατέληξε, επί του θέματος, ο Πορτογάλος.

Δεν σφραγίστηκαν τα εισιτήρια για το ΑΕΚ-Πανιώνιος!!!

Τα... εγκλήματα του οικονομικού διευθυντή Πουλάκου και της διοίκησης Αδαμίδη συνεχίζονται στην ΑΕΚ καθώς κατάφεραν να μην θεωρηθούν εισιτήρια για την Κυριακή! Αναλυτικό ρεπορτάζ στο gazzetta.gr!
Δεν σφραγίστηκαν τα εισιτήρια για το ΑΕΚ-Πανιώνιος!
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του gazzetta.gr η εφορία απάντησε αρνητικά στο αίτημα της ΑΕΚ να θεωρηθούν τα εισιτήρια για το ματς της Κυριακής με τον Νέο Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ (όπως έλεγαν από τη Δ.Ο.Υ.) λόγω οφειλών της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ.
Πιο συγκεκριμένα, το ποσό που οφείλεται στην εφορία αντιστοιχεί σε 250.000 ευρώ και γι' αυτό αποφασίστηκε ως μοχλός πίεσης για την άμεση καταβολή του ποσού από την ΠΑΕ ΑΕΚ να μην θεωρήσει τα εισιτήρια της αναμέτρησης με τους «κυανέρυθρους».
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΠΑΕ ΑΕΚ έδωσε ένα ποσό κοντά στις 60.000 ευρώ (χρήματα που προήλθαν από το deal με τη Σεβίλλη για τον Κάλα) αλλά αυτό έγινε με λάθος χειρισμούς από τον οικονομικό διευθυντή της ΑΕΚ Βασίλη Πουλάκο, που δεν φρόντισε να εξασφαλίσει ότι το ποσό αυτό θα είναι έναντι ώστε να θεωρηθούν τα εισιτήρια, όπως συνήθως γίνεται από όλες τις ΠΑΕ.

Τώρα, όπως διαρρέουν μέσα από τα Σπάτα, οι Αδαμίδης-Πουλάκος-Κασνακίδης (μιας και ο νέος πρόεδρος Δημητρέλος δε βρίσκεται καν στα γραφεία της ΑΕΚ και δεν μπορεί να χρεωθεί αυτός τα λάθη τους) προσπαθούν να βρουν τρόπο για να κυκλοφορήσουν εισιτήρια (ακόμη και αθεώρητα!!) και είναι σε διαπραγματεύσεις με τις αρμόδιες αρχές για να αποφευχθεί το ρεζιλίκι!
πηγή: gazzetta.gr

Σοκ με Λίντεγκααρντ στη Γιουνάιτεντ!!

Σοκ με Λίντεγκααρντ στη Γιουνάιτεντ
Εκτός δράσης για ενάμιση μήνα θα μείνει ο Άντερς Λίντεγκααρντ. Ο Δανός γκολκίπερ της Μαν. Γιουνάιτεντ τραυματίστηκε στον αστράγαλο και οι εξετάσεις που του έγιναν έδειξαν πως έχει υποστεί ζημιά στους συνδέσμους.

«Θα απουσιάσει για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες, μπορεί μέχρι και έξι», δήλωσε ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Τη θέση του 27χρονου άσου στο ντέρμπι της Κυριακής με την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για την Premiership θα πάρει ο Νταβίντ Ντε Χέα.

πηγή: sportfm.gr

«Καθαίρεση» Τέρι!!

«Καθαίρεση» Τέρι!
Η απόφαση πάρθηκε! Ο Τζον Τέρι δεν θα είναι τελικά αρχηγός της εθνικής Αγγλίας στο ερχόμενο Euro του 2012. Ο ίδιος ενημερώθηκε σήμερα το πρωί από την FA και πλέον άπαντες στην ομοσπονδία αναζητούν τον κατάλληλο για να λάβει το περιβραχιόνιο!

Ο πρόεδρος της FA, Ντέιβιντ Μπερνστάιν, φρόντισε να γνωστοποιήσει τηλεφωνικά στον σέντερ μπακ της Τσέλσι την απόφαση της ομοσπονδίας το πρωί της Παρασκευής.

Ο πρώην πλέον αρχηγός της Αγγλίας από την πρώτη μέρα που κατηγορήθηκε για ρατσιστική επίθεση στον Άντον Φέρντιναντ, τον περασμένο Οκτώβριο και όσα ακολούθησαν στην υπόθεση με το βίντεο, την έρευνα, την παρέμβαση της CPS (Crown Prosecution Service), δεν είχε αρνηθεί ποτέ να προσφέρει τις υπηρεσίες του! Είτε για την Τσέλσι, είτε για την εθνική ομάδας της Αγγλίας!

Έπειτα από τις «μουρμούρες» αναφορικά με το θέμα της αρχηγίας των «τριών λιονταριών», η FA συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο την Παρασκευή, στο οποίο πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση.

Πηγή: www.england365.gr

Αλλαγή σκηνικού με Τέβες-Σίτι!!

Αλλαγή σκηνικού με Τέβες-Σίτι
Τελικά ίσως τα δεδομένα στο σήριαλ «Κάρλος Τέβες» να αλλάξουν άρδην! Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι με δηλώσεις του άφησε «ανοιχτό» το ενδεχόμενο ο Αργεντινός επιθετικός να φορέσει ξανά τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι!

Ο 27χρονος φορ βρίσκεται εκτός αγωνιστικής δράσης από τον περασμένο Σεπτέμβριο! Κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου Μίλαν, Ίντερ και Παρί Σεν Ζερμέν ενδιαφέρθηκαν έντονα για την απόκτηση του, ωστόσο κανένα από τα τρία… φλερτ δεν έφτασε τελικά σε «γάμο».

Μέχρι σήμερα η πλευρά του παίκτη είχε εναποθέσει τις ελπίδες στην αγορά της Ρωσίας και της Λατινικής Αμερικής, ωστόσο μια δήλωση του προπονητή των «πολιτών» ίσως αλλάξει εντελώς τα δεδομένα!

«Το μόνο πράγμα που υπάρχει στο μυαλό μου είναι η κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ! Σε περίπτωση που ο Κάρλος επιστρέψει και βρίσκεται σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης δεν αποκλείεται να ξαναπαίξει! Αυτή τη στιγμή δεν αποτελεί επιλογή για εμένα, αλλά αν γυρίσει και είναι έτοιμος αγωνιστικά όλα είναι πιθανά» ήταν τα λόγια του Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Πηγή: www.england365.gr

«Πρόκληση να κερδίζεις τους πρωταθλητές»

«Πρόκληση να κερδίζεις τους πρωταθλητές»
Απογοητευμένοι από την απόδοσή τους είναι οι παίκτες της Τσέλσι, οι οποίοι το μόνο που επιθυμούν είναι να ανακάμψουν, ξεκινώντας από το παιχνίδι κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (5/2). Ο Χουάν Μάτα επισήμανε πως η νικη αποτελεί πρόκληση για όλους και για αυτό είναι αφοσιωμένοι ως προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Κανείς από την ομάδα δεν είναι ικανοποιημένος από τον τρόπο που παίζουμε. Δεν λειτουργούμε αρκετά καλά στο πρωτάθλημα και πρέπει να αντιδράσουμε γρήγορα. Αυτός είναι ο κύριος σκοπός μας.

Ποτέ δεν μπορείς να πεις ότι κάτι είναι απίθανο στο ποδόσφαιρο, αλλά προς το παρόν η διαφορά μεταξύ εμάς και των συλλόγων του Μάντσεστερ είναι μεγάλη.

Πρέπει να μειώσουμε τη διαφορά, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το παιχνίδι με την Μάντσεστερ είναι πολύ σημαντικό, το να κερδίσεις τον πρωταθλητή αποτελεί πρόκληση για όλη την ομάδα. Είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι
», ήταν τα λόγια του Μάτα.

Η Τσέλσι βρίσκεται στην τέταρτη θέση, απέχοντας 12 βαθμούς από τις συμπρωτοπόρους του Μάντσεστερ.

Αντσελότι: «Υπάρχει χώρος για Πάτο και Κακά»

Αντσελότι: «Υπάρχει χώρος για Πάτο και Κακά»
Μπορεί η Παρί Σεν Ζερμέν να μην κατόρθωσε να αποκτήσει τον Αλεσάντρε Πάτο στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ωστόσο όπως παραδέχθηκε ο τεχνικός του γαλλικού συλλόγου, Κάρλος Αντσελότι, ο 22χρονος επιθετικός της Μίλαν παραμένει στο μεταγραφικό στόχαστρο της ομάδας.

«Δεν έχω μιλήσει με τον Πάτο. Η Μίλαν δεν ήθελε να τον πουλήσει και το θέμα τελείωσε εκεί. Όσο για το αν υπάρχει από τώρα συμφωνία για τον Ιούνιο, όχι, δεν ισχύει κάτι τέτοιο» τόνισε ο 52χρονος προπονητής στην «Gazzetta dello Sport» και πρόσθεσε:

«Προτεραιότητά μας είναι ένας επιθετικός, αλλά ο Πάτο δεν είναι ο μοναδικός υποψήφιος. Είναι ένας παίκτης υψηλού επιπέδου αλλά κοιτάμε και άλλους, όπως τον Λεάντρο Νταμιάο της Σάντος».

Στο ίδιο μήκος κινήθηκαν οι δηλώσεις του και για τον Βραζιλιάνο άσο της Ρεάλ Μαδρίτης, Κακά.

«Αν η Ρεάλ Μαδρίτης αποφασίσει να τον πουλήσει, θα το προσπαθήσουμε και θα δούμε αν είναι δυνατό να τον αποκτήσουμε. Πάντα θα υπάρχει χώρος στην ομάδα για κάποιον σαν αυτόν. Ωστόσο δεν είναι προτεραιότητα για εμάς καθώς στην ίδια θέση έχουμε τον Παστόρε και τον Μενέζ», τα λόγια του για τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό.

Τέλος, ο Αντσελότι σχολίασε την προσπάθεια της διοίκησης της Παρί να εντάξει στο δυναμικό της τον Κάρλος Τέβεζ της Μάντσεστερ Σίτι.

«Δεν ήταν δυνατό να συνάψουμε συμφωνία με τον Τέβεζ. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να πετάμε λεφτά» είπε χαρακτηριστικά.

πηγή: sportfm.gr

Εύκολο έργο για τους πρωτοπόρους!!

Εύκολο έργο για τους πρωτοπόρους
Βατές, θεωρητικά, αποστολές έχουν να βγάλουν σε πέρας οι πρωτοπόροι του ολλανδικού πρωταθλήματος στην 20η αγωνιστική. Η Αϊντχόφεν φιλοξενείται από την Χέρακλες και θέλει νίκη για να διατηρήσει το +2 από τους διώκτες της. Όσο για αυτούς, η μεν Τβέντε επισκέπτεται την έδρα της εκ των ουραγών Ντε Γκράαφτσαπ, η δεν Άλκμααρ, κοντράρεται εκτός έδρας με την Ντεν Χάαγκ.

Η αυλαία, ανοίγει σήμερα Παρασκευή (3/02) με το ματς Χέρενφεν-Ρόντα, ενώ ο Άγιαξ υποδέχεται την Κυριακή (5/02) την Ουτρέχτη.

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου

Χέρενφεν-Ρόντα (21:00)

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου

Ντεν Χάαγκ-Άλκμααρ (19:45)
Εξέλσιορ-Φένλο (20:45)
Φίτεσε-Μπρέντα (21:45)

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

Άγιαξ-Ουτρέχτη (13:30)
Ντε Γκράαφτσαπ-Τβέντε (15:30)
Χέρακλες-Αιντχόφεν (15:30)
Ναιμέκγεν-Φέγενορντ (15:30)
Γκρόνιγκεν-Βάαλβικ (17:30)

Η επόμενη (21η) αγωνιστική:

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου

Τβέντε-Χέρκαλες

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου

Άλκμααρ-Εξέλσιορ
Ρόντα-Ναιμέγκεν
Φένλο-Γκρόνιγκεν
Μπρέντα-Άγιαξ

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου

Ουτρέχτη-Ντεν Χάαγκ
Αίντχόφεν-Ντε Γκράαφτσαπ
Βάαλβικ-Χέρενφεν
Φέγενορντ-Φίτεσε

πηγή: sportfm.gr

Ντέρμπι με... παράδοση!!

Ντέρμπι με... παράδοση
Το ντέρμπι ανάμεσα στην Άντερλεχτ και την Γκενκ είναι η αναμέτρηση που ξεχωρίζει από την 24η αγωνιστική του βελγικού πρωταθλήματος.

Με «όπλο» το φετινό –εντός έδρας- αήττητο και την παράδοση (δεν έχουν ήττα από το 2006) υποδέχονται την ομάδα του Μάριο Μπιν, οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας, με τους «συγκάτοικους» στη δεύτερη θέση, Γάνδη και Κλαμπ Μπριζ να αντιμετωπίζουν τις Λέουβεν και Γκέρμιναλ αντίστοιχα.

Δύσκολη εκτός έδρας αποστολή για την Σταντάρ Λιέγης κόντρα στην Λιρς, ενώ η πολύ καλή φέτος Κορτράικ φιλοξενείται από την Μαλίν. Σημαντική αναμέτρηση για την παραμονή μεταξύ της Ζούλτε Βάρεγκεμ και της Βέστερλο, με τη δεύτερη να «καίγεται» για τους βαθμούς, καθώς βρίσκεται εντός της ζώνης του υποβιβασμού.

Αναλυτικά η 24η αγωνιστική

Σάββατο, 4/2

Λιρς-Σταντάρ Λιέγης (19:00)
Σιντ Τρούιντεν-Σερκλ Μπριζ (21:00)
Ζούλτε Βάρεγκεμ-Βέστερλο
Λέουβεν-Γάνδη
Λόκερεν-Μονς
Μαλίν-Κορτράικ

Κυριακή, 5/2

Άντερλεχτ-Γκενκ (15:30)
Κλαμπ Μπριζ-Γκέρμιναλ (19:00)

Η επόμενη (25η) αγωνιστική

Σάββατο, 11/2

Γκενκ-Λόκερεν (19:00)
Γκέρμιναλ-Σιντ Τρούιντεν (21:00)
Κορτράικ-Μονς
Λιρς-Ζούλτε Βάρεγκεμ
Βέστερλο-Λέουβεν
Σερκλ Μπριζ-Μαλίν

Κυριακή, 12/2

Σταντάρ Λιέγης-Άντερλεχτ (15:30)
Γάνδη-Κλαμπ Μπριζ (19:00)

πηγή: sportfm.gr

Υπέγραψε ο Αμπιντάλ!!

Υπέγραψε ο Αμπιντάλ
Ολοκληρώθηκε και το τυπικό σκέλος της ανανέωσης της συνεργασίας του Ερίκ Αμπιντάλ με την Μπαρτσελόνα. Ο Γάλλος αριστερός μπακ πέρασε το πρωί από τα γραφεία του καταλανικού συλλόγου και υπέγραψε μέχρι το καλοκαίρι του 2013.

Μάλιστα στη συμφωνία υπάρχει όρος για αυτόματη ανανέωσή της μέχρι το 2015 εφόσον συμπληρώσει έναν συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών. Η ανανέωση του συμβολαίου του Αμπιντάλ γιορτάστηκε δεόντως στα αποδυτήρια των «μπλαουγκράνα», όπου ο 32χρονος άσος είναι ιδιαίτερα αγαπητός.

Ο Αμπιντάλ εντάχθηκε στο δυναμικό των «μπλαουγκράνα» το 2007 κι έκτοτε έχει 182 συμμετοχές και 2 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Ο πρώην άσος της Μονακό, της Λιλ και της Λιόν, υποβλήθηκε πέρυσι σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου στο ήπαρ, αλλά επέστρεψε δυνατός στα γήπεδα και βοήθησε την ομάδα του να κατακτήσει το πρωτάθλημα και το Champions League.

πηγή: sportfm.gr

«Βλέπει» Αγκουέρο και Γιορέντε η Ρεάλ!!

«Βλέπει» Αγκουέρο και Γιορέντε η Ρεάλ
Στην απόκτηση επιθετικού το ερχόμενο καλοκαίρι προσανατολίζεται η Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με το ραδιόφωνο της «Marca» και μάλιστα ανεξάρτητα από το αν θα παραχωρηθεί η όχι ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν.

Πρώτη επιλογή της «βασίλισσας» είναι ο Κουν Αγκουέρο και εναλλακτική λύση ο Φερνάντο Γιορέντε. Ο Αργεντινός φορ της Μάντσεστερ Σίτι ήταν στο στόχαστρο της Ρεάλ από την εποχή που ανήκε στην Ατλέτικο Μαδρίτης και εμπόδιο αποτελεί το μεγάλο κόστος. Αντίθετα, πιο προσιτή λύση είναι ο Βάσκος φορ της Μπιλμπάο.

πηγή: sportfm.gr

Γκρανέρο: «Δεν χρειάζεται να επαναπαυόμαστε»

Γκρανέρο: «Δεν χρειάζεται να επαναπαυόμαστε»
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν χρειάζεται να επαναπαυτεί από τα επιτυχημένα αποτελέσματα που έχει στην Primera Division, όπως δήλωσε ο Εστεμπάν Γκρανέρο στον ισπανικό Τύπο. Οι «μερένχες» βρίσκονται επτά βαθμούς μπροστά από την Μπαρτσελόνα, όμως ο Ισπανός μέσος (υποψήφιος στόχος του Ολυμπιακού τον Ιανουάριο) επέστησε την προσοχή των συμπαικτών του στο παιχνίδι με τη Χετάφε.

«Η διαφορά δεν είναι λόγος να επαναπαυτούμε. Το παιχνίδι με την Χετάφε είναι το πρώτο από μια σειρά κρίσιμων παιχνιδιών και δεν θα πρέπει να χάσουμε βαθμούς. Κερδίζεις τον τίτλο, κερδίζοντας κάθε παιχνίδι», ανέφερε αρχικά ο 24χρονος παίκτης και πρόσθεσε:

«Είναι δύσκολο να παίζουμε στην έδρα τους. Κάθε ομάδα έχει κίνητρο απέναντι στην Ρεάλ, κάτι το οποίο ισχύει και στην περίπτωση της Xετάφε. Τα πράγματα είναι συνήθως δύσκολα εκεί».

«Ζεστό» ενδιαφέρον για Μπέιλ από Μπαρτσελόνα!!

«Ζεστό» ενδιαφέρον για Μπέιλ από Μπαρτσελόνα
Δύο συναντήσεις με τον μάνατζερ του Γκάρεθ Μπέιλ είχε τις τελευταίες μέρες ο Άντονι Θουμπιθαρέτα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Sport» υποστηρίζει ότι ο αθλητικός διευθυντής του καταλανικού συλλόγου - εκτός από τις τηλεφωνικές επαφές - ταξίδεψε στο Λονδίνο και είχε απευθείας συζητήσεις με τους εκπροσώπους του Ουαλού μπακ χαφ της Τότεναμ.

Το περασμένο καλοκαίρι η Τσέλσι είχε καταθέσει πρόταση ύψους 50 εκατ. ευρώ στα «σπιρούνια», όμως απάντησαν αρνητικά και τόνισα ότι ο διεθνής παίκτης κοστίζει περισσότερα από 180 εκατ. ευρώ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου (εκείνη του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Γιουνάιτεντ στη Ρεάλ) άγγιξε τα 94 εκατ. ευρώ.

Πάντως, οι «μπλαουγκράνα» παρουσιάζονται ως βασικοί διεκδικητές για την υπογραφή του Μπέιλ, ο οποίος τη φετινή σεζόν έχει παίξει σε 24 ματς (2078 λεπτά συμμετοχής), έχοντας 11 γκολ και 8 ασίστ στο ενεργητικό του.

πηγή: sportfm.gr

Υπολογίζει Αλόνσο ο Μουρίνιο!!

Υπολογίζει Αλόνσο ο Μουρίνιο
Στην αποστολή της Ρεάλ Μαδρίτης συμπεριελήφθη ο Τσάμπι Αλόνσο για τον σαββατιάτικο αγώνα στην έδρα της Χετάφε, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Primera Division.

Ο Ισπανός χαφ ξεπέρασε το μυϊκό πρόβλημα που είχε και τέθηκε στη διάθεση του Ζοσέ Μουρίνιο για τη «δοκιμασία» των Μαδριλένων.

Ωστόσο, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν υπολογίζει τους Μαρσέλο, Σάμι Κεντίρα και Άνχελ Ντι Μαρία ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

Η αποστολή

Τερματοφύλακες: Κασίγιας, Αδάν και Χεσούς
Αμυντικοί: Βαράν, Αλμπιόλ, Πεπέ, Κοεντράο, Αρμπερόα και Ράμος
Μέσοι: Λασανά, Τσάμπι Αλόνσο, Έζιλ, Καγιεχόν, Σαχίν, Γκρανέρο και Κακά
Επιθετικοί: Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιγκουαΐν και Μπενζεμά

«Λαβωμένη» η Ρεάλ με Χετάφε!!

«Λαβωμένη» η Ρεάλ με Χετάφε
Αρκετές απουσίες θα έχει η Ρεάλ Μαδρίτης στην αυριανή εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Χετάφε για την 22η αγωνιστική.

Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Κεντίρα, Μαρσέλο και Ντι Μαρία, ενώ ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν συμπεριέλαβε στους 19 εκλεκτούς του για λόγους τακτικής τους Καρβάλιο και Αλτιντόπ. Αντίθετα, επανέρχεται καθώς εξέτισε την τιμωρία του ο Σέρχιο Ράμος.

πηγή: sportfm.gr

ΕΠΟ: «Εκμεταλλεύονται τα χρώματα της Εθνικής»

ΕΠΟ: «Εκμεταλλεύονται τα χρώματα της Εθνικής»
Ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί εταιρεία καλλυντικών ανδρικής περιποίησης ότι εκμεταλλεύεται τα χρώματα της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, παραποιώντας τα επίσημα σήματα του UEFA EURO 2012, εξέδωσε η Ε.Π.Ο.

Η ελληνική ομοσπονδία κάνει λόγο για καταχρηστική διαφήμιση που προσβάλλει τα συμφέροντα των επίσημων χορηγών και συνεργατών της γαλανόλευκης και καλεί τους φιλάθλους να απέχουν από τέτοιου είδους παραβατικές ενέργειες, όπως τις χαρακτηρίζει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η Ε.Π.Ο. ενημερώνει τους φιλάθλους ότι έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα παραβατικότητας σε επίπεδο διαφημιστικής προβολής σε βάρος της Εθνικής Ομάδας και της επίσημης διοργάνωσης UEFA EURO 2012™.

Γνωστή εταιρεία καλλυντικών ανδρικής περιποίησης, εκμεταλλευόμενη τα χρώματα της γαλανόλευκης, αλλά και παραποιώντας τα επίσημα σήματα του UEFA EURO 2012™, προωθεί τα προϊόντα της στην ελληνική αγορά με καταχρηστική διαφήμιση την οποία συνδέει με ταξίδια στο UEFA EURO 2012™ - ρητή παραβίαση των κανονισμών Marketing της UEFA (άρθρο V.4).

Η Ε.Π.Ο. και η Εθνική Ομάδα καταδικάζουν τέτοιου είδους ενέργειες με τις οποίες προσβάλλονται τα συμφέροντα των επίσημων χορηγών-συνεργατών της Εθνικής Ομάδας, οι οποίοι είναι επί σειρά ετών οι ηθικοί και οικονομικοί αρωγοί της και καλούν το φίλαθλο κοινό και τους φίλους της Εθνικής Ομάδας να απέχουν από κάθε τέτοιου είδους ή παρόμοιες παραβατικές ενέργειες».

Τζιμπρίλ, η καλύτερη μεταγραφή!!

Τζιμπρίλ, η καλύτερη μεταγραφή!
Το αναγνωστικό κοινό του england365 ψήφισε και ανέδειξε τον Τζιμπρίλ Σισέ, την καλύτερη μεταγραφή της Πρέμιερ Λιγκ στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο του 2012!

Ο Γάλλος επιθετικός της ΚΠΡ κέρδισε την πρωτιά με άνεση, αφήνοντας πολύ πιο πίσω τον ομόλογό του στους Ρέιντζερς, Μπόμπι Ζαμόρα!
Ο Τζιμπρίλ Σισέ συγκέντρωση το ποσοστό του 39% στις ψήφους των αναγνωστών του england365, με τον Γκάρι Κέιχιλ να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με 24%!
Τρίτος στη σειρά ήρθε ο Παπίς Σισέ που μετακόμισε στη Νιούκαστλ και απέσπασε το 17% των ψήφων, ο Μπόμπι Ζαμόρα έρχεται ακριβώς απο πίσω με 11% και ο Γέλαβιτς συμπληρώνει την πεντάδα με 9% .
Εσείς, μπορείτε πλέον να ψηφίζετε στο νέο poll του england365, για τον καταλληλότερο αρχηγό της εθνικής ομάδας της Αγγλίας στo Euro του καλοκαιριού, μετά την αφαίρεση του περιβραχιονίου από το μπράτσο του Τζον Τέρι!

 
πηγή: www.england365.gr

Έχει ο καιρός… γυρίσματα!!

Έχει ο καιρός… γυρίσματα!

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Ιταλία οδήγησαν σε αναβολή αρκετών αγώνων της προηγούμενης αγωνιστικής της Serie A και ευχή των «τιφόζι» είναι να μη συμβεί το ίδιο και αυτό το σαββατοκύριακο. Τα πράγματα όμως, δεν ξεκίνησαν καλά ούτε την 22η αγωνιστική, καθώς την ίδια τύχη είχε το Ρόμα-Ίντερ και υπάρχει αγωνία για το τι θα συμβεί με κυρίως με το Μίλαν-Νάπολι και το Γιουβέντους-Σιένα.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε βρίσκεται ένα βαθμό μπροστά από τους «ροσονέρι» και έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο, γεγονός που της δίνει σαφές προβάδισμα, πράγμα που σημαίνει ότι η για τη Μίλαν το ματς με τη Νάπολι μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για τη συνέχεια. Για τη Μίλαν τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και γνωστά εδώ και καιρό, αφού για διάφορους λόγους δεν θα παίξουν οι Μπόατενγκ, Φλαμινί, Κασάνο, Ακουϊλάνι, Γκατούζο, Πάτο, Στρέσερ, Γέπες, Μέρκελ. Στον αντίποδα, ο τεχνικός των «παρτενοπέι» θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι την ύστατη ώρα για να διαπιστώσει αν θα έχει στη διάθεσή του τον Καναβάρο.

Συνήθως τα ματς Ρόμα-Ίντερ κρίνουν τίτλους, κυριολεκτικά όχι μεταφορικά, αφού οι δύο ομάδες αποτελούν… αγαπημένο ζευγάρι σε τελικούς Κυπέλλου ή Σούπερ Καπ. Αυτήν τη φορά συναντώνται για την 22η αγωνιστική της Serie A, έχοντας να επιδείξουν περίπου ανάλογη πορεία. Και οι δύο ξεκίνησαν άσχημα και προσπαθούν να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Οι «νερατζούρι» βρίσκονται στην 5η θέση, μία παραπάνω από τους «Ρωμαίους», ενώ τις δύο ομάδες χωρίζουν 8 και 13 βαθμοί, αντίστοιχα, από την κορυφή. Εάν η ομάδα του Μιλάνου ηττηθεί θα πρέπει να συμβιβαστεί σιγά-σιγά με την ιδέα πως φέτος δεν είναι σε θέση να διεκδικήσει πρωτάθλημα, ενώ εάν η Ρόμα είναι εκείνη που θα φύγει με σκυμμένο κεφάλι, ξέρει πως «ταβάνι» στις φετινές της φιλοδοξίες δεν μπορεί να είναι άλλο από την έξοδο στην Ευρώπη.

Πάντως και οι δύο ομάδες δέχτηκαν από τέσσερα γκολ στα τελευταία τους παιχνίδια, με την Ίντερ να "πετάει" το προβάδισμά της και να φέρνει 4-4 με την Παλέρμο στη Σικελία και η Ρόμα ηττήθηκε με σκορ 4-2 από την Κάλιαρι.


Σάββατο, 04/02 (16:00)

Τσεζένα-Κατάνια (αναβλήθηκε)

Κυριακή, 05/02 (16:00)

Τζένοα-Λάτσιο (13:30)
Μίλαν-Νάπολι
Κιέβο-Πάρμα
Φιορεντίνα-Ουντινέζε
Γιουβέντους-Σιένα
Λέτσε-Μπολόνια
Νοβάρα-Κάλιαρι
Παλέρμο-Αταλάντα
Ρόμα-Ίντερ 

Η επόμενη (23η αγωνιστική)

Πέμπτη, 09/02 (21:45)

Λάτσιο-Τσεζένα
Σάββατο, 11/02
Ουντινέζε-Μίλαν (19:00)
Κάλιαρι-Παλέρμο (21:45)

Κυριακή, 12/02 (16:00)

Αταλάντα-Λέτσε
Κατάνια-Τζένοα
Ίντερ-Νοβάρα
Πάρμα-Φιορεντίνα
Μπολόνια-Γιουβέντους (21:45)

Δευτέρα, 13/02 (21:45)

Νάπολι-Κιέβο
Σιένα-Ρόμα

πηγή: sportfm.gr

Παλόμπο: «Δεν με ήθελε η Μίλαν»

Παλόμπο: «Δεν με ήθελε η Μίλαν»
Τις φήμες που ήθελαν τη Μίλαν να ενδιαφέρεται για την απόκτησή του διέψευσε ο Άντζελο Παλόμπο, μιλώντας στον ιταλικό Τύπο. Ο διεθνής χαφ παραχωρήθηκε από τη Σαμπντόρια στην Ίντερ, η οποία… έστειλε στους «ροσονέρι» τον Μουντάρι με τη μορφή δανεισμού.

«Κάποιοι άλλοι σύλλογοι ενδιαφέρθηκαν για μένα και τους είμαι ευγνώμων που με ήθελαν. Αν η Μίλαν ενδιαφέρθηκε για μένα επίσης; Σίγουρα όχι», ανέφερε αρχικά ο 30χρονος παίκτης και πρόσθεσε:

«Πρέπει να σκεφτείς καλά όταν σε προσεγγίζουν διάφορες ομάδες και με κάθε σεβασμό στους άλλους νομίζω ότι η Ίντερ είναι η καλύτερη και γι' αυτό τη δέχθηκα».

Βαρέλι με μπαρούτι δίπλα σε ηφαίστειο!!

Είναι καθαρός ο Θανάσης Γιάχος, λένε. Έχουμε λόγο, για να αμφιβάλλουμε; Απλά, ανησυχούμε. Και τούτο επειδή δεν φτάνει η καθαρότητα ενός διαιτητή. Χρειάζεται κι η ικανότητα. Γράφει ο Άρις Νικολάκης.
Βαρέλι με μπαρούτι δίπλα σε ηφαίστειο!
Χρειάζεται κι η ικανότητα. Είναι λοιπόν, ικανός ο εκ της Ένωσης Χίου (μόνιμος κάτοικος Αθήνας όμως …) ορμώμενος διαιτητής για ένα ντέρμπι ως το κυριακάτικο; Με παράδοση σε επεισόδια. Με συνήθεια σε ένταση. Με περίσσευμα (καλώς ή κακώς) μίσους … Ιδού η απορία μας!
Είτε μας αρέσει, είτε δε μας αρέσει (που δε μας αρέσει … Είναι σαφές!) τα ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός είναι βαρέλι με μπαρούτι. Και χρειάζεται μία σπίθα για να τιναχτεί στον αέρα. Να γίνουν όλα στάχτη και μπούρμπερη (από το ιταλικό polvere: Σκόνη). Ο ορισμός ενός διαιτητή προκαλεί αναντάμ παπαντάμ τριβές. Από τις τριβές προκαλούνται …σπίθες. Ως εκ τούτου όσοι αποφάσισαν κι όρισαν το Θανάση Γιάχο – υποτίθεται ότι – έλαβαν όλα αυτά σοβαρά υπόψη. Εάν τα έλαβαν ή όχι όμως, θα το γνωρίζουμε το βράδυ της Κυριακής.
Στη Θεσσαλονίκη (καλώς ή κακώς πάλι …) αντιμετωπίζουν καχύποπτα την αποδοχή του Θανάση Γιάχου στον Πειραιά. Δεν έχουν βέβαια, από τον ΠΑΟΚ – όπως κι από τον Ολυμπιακό – να προσάψουν κάτι στον Αθηναίο διαιτητή, ο οποίος ανήκει στην Ένωση Χίου! Ελάτε όμως, που στη Θεσσαλονίκη δεν «κάθεται» καλά η σιωπή του Πειραιά. Μόνον για τους βοηθούς διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους οι «ερυθρόλευκοι» !
Όταν δε, έγινε γνωστή κι η ανακοίνωση της ΚΕΔ; Η καχυποψία για την διαιτησία λόγω της αλλαγής – συνδυαζόμενης με την διάρρηξη των ιματίοων υτων «ερυθρόλευκων» - εκτοξεύθηκε !
Τι λέει η ανακοίνωση; «Από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ανακοινώθηκε ότι στον αγώνα Super League ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ της 5.2.12 αντικαθίσταται λόγω εκτάκτου κωλύματος (τραυματισμός) ο βοηθός διαιτητής Τρύφων Πέτρος (ΕΠΣ Δράμας) από τον Γεωργιάδη Γεώργιο (ΕΠΣ Κοζάνης)» …
Με όλα αυτά η - έστω επιφυλακτική - υποδοχή του ορισμού του συγκεκριμένου διαιτητή, του ανοίγει πεδίον δόξης λαμπρόν. Ο Θανάσης Γιάχος έχει την ευκαιρία της ζωής του – στον δυσκολότερο ίσως, αγώνα ως διαιτητής – να καταστεί πλέον, κορυφαίος στο είδος του. Σφύριξε πάντως, και στο ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναικός 1-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Δεν ήταν κακός. Δεν ήταν κι εκείνο το ντέρμπι τόσο κρίσιμο, όσο είναι αυτό!
Έχοντας διαιτητεύσει κάπου 30 αγώνες της Α’ εθνικής ο Θανάσης Γιάχος βρίσκεται στο σπουδαιότερο σταυροδρόμι της καριέρας του. Στο προηγούμενο (στο προαναφερόμενο ντέρμπι του Πειραιά) επέλεξε τον σωστό δρόμο. Στο … στραγάλι του είναι, να επιλέξει και πάλι, τον σωστό. Και να κάνει άλμα καταξίωσης ως διαιτητή και καθιέρωσης του ως κορυφής στη σύγχρονη ελληνική διαιτησία …
Στην Τούμπα την Κυριακή, οι γηπεδούχοι – έχοντας πάθει κι έχοντας μάθει – θα είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για τον Θανάση Γιάχο. Κι επαναλαμβάνουμε: Όχι τόσο επειδή δεν έχουν «ανοικτούς λογαριασμούς» μαζί του αλλά … Επειδή δεν έχουν κι οι φιλοξενούμενοι. Κι όποιος καεί στο γάλα, φυσά και στο γιαούρτι !
Πηγή: pamesports.gr

Μαγική τριπλέτα με Μιραλάς, Τζιμπούρ, Κιαζίμ!!

Ο Ολυμπιακός άφησε να περάσουν ανεκμετάλλευτοι έξι ολόκληροι μήνες προτού συμπληρώσει το κενό στα δεξιά της επίθεσης. Γράφει ο Βασίλης Παπανικολάου.
Πιστεύω ότι με την προσθήκη του Τούρκου θα δούμε έναν άλλο Ολυμπιακό, παραμένει όμως άγνωστο αν προλαβαίνει να καλύψει τον χαμένο χρόνο.
Από δω και πέρα, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Με την απόκτηση του Κιαζίμ, ενός καθαρόαιμου δεξιού χαφ που έπρεπε να έχει αποκτηθεί από πέρυσι το καλοκαίρι και όχι την τελευταία στιγμή, ο Ολυμπιακός έχει τρεις φορές καλύτερο ρόστερ από την επόμενη καλύτερη ομάδα και λογικά πρέπει να πάει τρένο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Ούτε ισοπαλία δεν δικαιολογείται, είτε λέγεται Τούμπα το γήπεδο που θα παίζει είτε ΟΑΚΑ.
Και δεν το λέω αυτό επειδή ο Κιαζίμ έγινε ήδη ο καλύτερος δεξιός χαφ που πέρασε απ' τον Πειραιά. Θα τον δούμε και θα κρίνουμε αν είναι πραγματικά το «κτήνος» που σπέρνει φόβο και τρόμο ή κάτι λιγότερο. Οπου όμως και να σταματήσει ο δείκτης που μετράει την ικανότητα, είναι σίγουρο ότι θα βρίσκεται σκάλες παραπάνω από τον (συμπαθή εσχάτως) Αμπντούν.
Ωστόσο υπάρχει κάτι πολύ καλύτερο από την ατομική συνεισφορά της νέας μεταγραφής. Πρόκειται για τη δημιουργία μιας μαγικής τριπλέτας που γεννιέται στην επίθεση του Ολυμπιακού και μοιάζει ικανή να κομματιάσει οποιαδήποτε αμυντική γραμμή βρεθεί απέναντί της. Διότι απλούστατα, με Μιραλάς αριστερά, Κιαζίμ δεξιά και Τζιμπούρ στην κορυφή, δεν υπάρχει ελληνική άμυνα που να καυχιέται ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα.
Είναι λάθος να το διαβάζει κανείς με τη λογική της απλής πρόσθεσης. Εδώ δεν ισχύει το «εντάξει, ήταν δύο οι καλοί επιθετικοί και τώρα έγιναν τρεις». Δεν είναι καθόλου έτσι. Ο τρίτος που έρχεται να προστεθεί στην παρέα όχι μόνο δηλώνει έτοιμος να ανάψει φωτιές στις αντίπαλες εστίες, αλλά επιπλέον θα τραβήξει και μεγάλο μέρος της προσοχής των αντιπάλων πάνω του. Και «πιο μεγάλη προσοχή» στη δεξιά πλευρά της επίθεσης του Ολυμπιακού σημαίνει ότι θα βρεθούν περισσότεροι ελεύθεροι χώροι για τον Τζιμπούρ και τον Μιραλάς που θα έχουν την ευκαιρία να ξεμπλοκαριστούν από τα μέχρι τώρα ασφυκτικά μαρκαρίσματα.
Αυτή είναι η αφανής συνεισφορά της παρουσίας ενός καλού δεξιού ακραίου χαφ. Η απελευθέρωση των υπόλοιπων «σκοπευτών» της ομάδας, ακόμη και όσων κινούνται στον άξονα όπως ο Ιμπαγάσα ή ο Φουστέρ. Γι' αυτό και κάποιοι είχαν σηκώσει τον κόσμο στο πόδι από το περασμένο καλοκαίρι, προκειμένου ο Βαλβέρδε να σκεφτεί πόσα χάνει η ομάδα από μια τέτοια εκκωφαντική έλλειψη.
Εστω και πολύ καθυστερημένα, η ανάγκη αυτή μοιάζει να έχει καλυφθεί. Και, αρχής γενομένης την Κυριακή στην Τούμπα, θ’ αναδυθούν εφιάλτες για όλους τους αντιπάλους του Θρύλου.
Πηγή: Εξέδρα

Πρόταση για την εξυγίανση της ΑΕΚ!!

Συγκεκριμένη πρόταση για τη διάσωση και εξυγίαση της ΠΑΕ ΑΕΚ, κατέθεσαν οι μικρομέτοχοι. Βασικός πυρήνας της πρότασης είναι η αυξομείωση του μετοχικού κεφαλαίου και η έκδοση νέων μετοχών με τιμή εκδόσεως 0,33 ευρώ η καθεμία.
Πρόταση για την εξυγίανση της ΑΕΚ
Αυτές οι μετοχές, θα πρέπει να διατεθούν στο ευρύ κοινό φιλάθλων και μέσα από την προτεινόμενη αύξηση του Μ.Κ. να γίνει διακανονισμός του ομολογιακού δανείου της Morgan Stanley.
Αναλυτικά η πρόταση των μικρομέτοχων, όπως την αποκαλύπτει το Contra.gr:
"ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΗΣ Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ.
Από το τέλος του 2009, πολλοί από εμάς, μέλη του Α.Σ. Α.Ε.Κ. και μικρομέτοχοι της Π.Α.Ε., μετέχοντες στις Γ.Σ. είχαμε επισημάνει και έχουν καταχωρηθεί οι απόψεις μας στα πρακτικά των συνελεύσεων, τους φόβους μας για την οικονομική κατάσταση της εταιρείας, στηριζόμενοι στις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις (Ισολογισμό, Προσάρτημα) των τελευταίων χρήσεων.
Κατά γενική ομολογία, σήμερα η οικονομική κατάσταση της Π.Α.Ε. έφθασε στο απροχώρητο, με άμεσο κίνδυνο ανακλήσεως ακόμα και της άδειας συστάσεως και διαλύσεως της για δύο κυρίους λόγους:
α) για οφειλές προς τους παίκτες και το λοιπό προσωπικό και
β) γιατί το σύνολο των ιδίων της κεφαλαίων (καθαρή θέση), στον ισολογισμό της 30/06/2011, είναι αρνητικό (-) κατά -18.479.801 ευρώ και όπως αναφέρει και ο Ορκωτός Ελεγκτής στην Έκθεσή του, υπάρχει κίνδυνος ανακλήσεως της αδείας συστάσεως και λύσεως της εταιρείας από το Υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με το άρθρο 48 του Ν.2190/20, πλην των άλλων κυρώσεων εκ μέρους των Εθνικών και Διεθνών Οργανισμών του ποδοσφαίρου.
Οι υπογράφοντες την παρούσα μέτοχοι, επαναλαμβάνοντας παρόμοια πρόταση μας που υποβάλλαμε στη Γ.Σ της 2ας/12/201, η οποία αποσιωπήθηκε, στηριζόμενοι στη διεθνή πρακτική εξυγίανσης υπερχρεωμένων - προβληματικών επιχειρήσεων, πιστεύουμε ότι, ο μόνος τρόπος εξυγίανσης της Π.Α.Ε. είναι αυτός της μειώσεως, αρχικά, του μετοχικού κεφαλαίου με μείωση της ονομαστικής αξίας των μετόχων και τη διαγραφή εμφανιζομένων στον ισολογισμό ζημιών και στη συνέχεια της αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου για να μπουν νέα κεφάλαια στο ταμείο της, με έκδοση νέων μετόχων.
Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα γίνει με έκδοση νέων μετόχων, που θα διαθέτουν, με ευρεία διασπορά, σε φιλάθλους της Α.Ε.Κ., σε ενδιαφερόμενους επενδυτές αλλά και στους νυν μετόχους με τιμή εκδόσεως 0,30ευρώ ανά μετοχή που αποτελεί την ελάχιστη επιτρεπόμενη από το νόμο τιμή εκδόσεως, τιμή κατά πολύ μεγαλύτερη αυτής των 0,08 λεπτών που έχει εκτιμηθεί από την εταιρεία "FRS GLOBAL AUDITORS A.E."
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:
1- μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Π.Α.Ε. με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής στο ελάχιστο όριο που προβλέπει ο νόμος, για την κάλυψη των μέχρι τώρα ζημιών. Δηλαδή η σημερινή ονομαστική αξία της μετοχής θα μειωθεί από 1,20 ευρώ που είναι σήμερα, στο 0,30ευρώ.
2- Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 20 εκ. Ευρώ
α) θα γίνει με την έκδοση νέων μετοχών με τιμή εκδόσεως (διαθέσεως στο κοινό) 0,33ευρώ η κάθε μία (ονομαστική αξία 0,30+10% για τις δωρεάν μετοχές στην Ερασιτεχνική). Η τιμή αυτή είναι εύλογη και δίκαιη, και κατά πολύ μεγαλύτερη αυτής των 0,08 λεπτών που έχει εκτιμηθεί από την εταιρεία "FRS GLOBAL AUDITORS A.E." γιατί η Π.Α.Ε. έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια, συνεχείς ζημίες και δεν έχει ακίνητα.
β) η αύξηση να γίνει με μερική καταβολή του μετοχικού κεφαλαίου, δηλ. να καταβληθούν άμεσα τα 10 εκ. Και τα υπόλοιπα εντός έτους (άρθρο 12 Ν.2190/20)
γ) οι μετοχές αυτές να διαθέτουν στο ευρύ κοινό φιλάθλων και φίλων της Α.Ε.Κ. με δημόσια εγγραφή, σύμφωνα με τον Ν. 3401/2005
δ) η εφαρμογή της απλής αναλογικής κατά την εκλογή των μελών του Δ.Σ. για να υπάρχει άμεσος έλεγχος της διαχειρίσεως και
ε) να γίνει εναρμόνιση του καταστατικού σύμφωνα με τις αρχές της Εταιρικής Διακυβέρνησης με την εφαρμογή εσωτερικού ελέγχου και την καθιέρωση εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας
3) Διακανονισμός του Ομολογιακού Δανείου. Από την προτεινόμενη αύξηση Μ.Κ. θα γίνει διακανονισμός του ομολογιακού δανείου της MORGAN STANLEY για αν αρθεί το υφιστάμενο ενέχυρο επί των μετόχων και να απαλλαγούν οι μεγαλομέτοχοι των προσωπικών τους εγγυήσεων για να συναινέσουν στην προτεινόμενη λύση.
Η πρόταση μας απευθύνεται όχι μόνο σε μικρομετόχους αλλά και στους νυν μεγαλομετόχους και σε επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στην Α.Ε.Κ. μεγαλύτερα ποσά, προσελκυσμένοι από την προτεινόμενη διαφάνεια και από την εφαρμογή της απλής αναλογικής, γιατί θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στο Δ.Σ. και την διασφάλιση της επενδύσεως τους με μικρό (μειοψηφικό) ποσοστό συμμετοχής.
Επισημαίνουμε ότι, η πρόταση μας αυτή είναι ανεξάρτητη της απαιτήσεως καλύψεως από τους μέχρι τώρα μετόχους των ζημιών που προκάλεσαν στην Π.Α.Ε. και θα πρέπει, με οποιονδήποτε τρόπο, να αποκαταστήσουν."
Πηγή: contra.gr

Σουβλάκια να φάνε;

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση με ένα κάρο οδηγίες για τους φίλους της ομάδας που θα ταξιδέψουν στη Λιβαδειά. Μέχρι και να μην πιουν τους είπε!
Σουβλάκια να φάνε;
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ενημερώνει, όπως υποχρεούται από την απόφαση για τα μέτρα τήρησης της τάξης κατά τη διεξαγωγή του αγώνα Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός, για τα ακόλουθα:
• Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ αιτήθηκε από τη γηπεδούχο την παραχώρηση εισιτηρίων, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από φιλάθλους της που τυχόν θα προσέλθουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα και η ΠΑΕ Λεβαδειακός αποδέχτηκε το αίτημα αυτό.
• Τα εισιτήρια αυτά έχουν όλα εξαντληθεί και δεν θα λειτουργήσει ξεχωριστό εκδοτήριο στη θύρα 6 ειδικά για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού.
• Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ θα εκδόσει – διαθέσει ισάριθμο αριθμό εισιτηρίων των θέσεων του γηπέδου, καθόσον υφίσταται ηλεκτρονικό εισιτήριο, για τους φιλάθλους της στις θύρες 1, 2, 3 και 4.
• Δεν θα ορισθεί ζώνη ή τμήμα των κερκίδων του Σταδίου Λιβαδειάς στην οποία θα διατίθενται εισιτήρια αποκλειστικά για φιλάθλους του Παναθηναϊκού.
• Θα πραγματοποιηθούν αυστηροί προέλεγχοι σε ζώνες ώστε να αποκλειστεί η μεταφορά εντός της εγκατάστασης απαγορευμένων ή άλλων επικίνδυνων αντικειμένων και η είσοδος όσων τυχόν θα στερούνται εισιτηρίων, Αστυνομική ταυτότητα ή Διαβατήριο.
• Θα αποκλειστεί η πρόσβαση και η είσοδος στο Στάδιο φιλάθλων που δεν θα διαθέτουν ηλεκτρονικό ονομαστικό εισιτήριο καθώς επίσης και όσων βρίσκονται σε προφανή κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.
• Δεν θα επιτραπεί η είσοδος φιλάθλου φέροντα πανό ή πλακάτ με προκλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο.

Από τέσσερις διαφορετικές χώρες η επίθεση των Anonymous!!

Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα για το χτύπημα των χάκερ στην ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης.
Από τέσσερις διαφορετικές χώρες η επίθεση των Anonymous
Από τέσσερις διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες προκύπτει ότι προέρχονται τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών που «χτύπησαν» στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Η επίθεση των χάκερ έγινε από τέσσερις διαφορετικούς server με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στην ιστοσελίδα. Υπουργεία και κρατικές υπηρεσίες έχουν αναθέσει σε ιδιωτικές εταιρείες την ασφάλεια των ιστοσελίδων τους, ωστόσο όπως αποδείχτηκε η προστασία που παρέχουν δεν είναι και τόσο αποτελεσματική.
Η εισβολή στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης έγινε γύρω στις 6 το πρωί, προκαλώντας συναγερμό στις διωκτικές αρχές.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διερεύνηση της υπόθεσης από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και όπως υπογράμμισε ο διευθυντής, Μάνος Σφακιανάκης, περισσότερα στοιχεία για το θέμα θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν τις επόμενες ημέρες.
Πηγή: Newsbeast.gr

"Πουτ@$ας γιος και χέστης ο Μουρίνιο"! (ΦΩΤΟ)

Απίστευτη επίθεση κατά του Μουρίνιο εξαπέλυσε μέσω twitter ο αδερφός του Ιγκουαΐν, Λαουτάρο. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι άγνωστοι "μπήκαν" στον λογαριασμό του, τον οποίο και έσβησε αμέσως μετά.
"Πουτ@$ας γιος και χέστης ο Μουρίνιο"! (ΦΩΤΟ)
Η ιστοσελίδα soymadridista.com αποκάλυψε πριν λίγες μέρες μια απίστευτη επίθεση μέσω twitter του Λαουτάρο Ιγκουαΐν, αδερφού του παίκτη της Ρεάλ, Γκονσάλο, κατά του Ζοζέ Μουρίνιο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λαουτάρο χρησιμοποιεί το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να "επιτεθεί" στον Special One, όμως ποτέ στο παρελθόν το πράγμα δεν είχε ξεφύγει από τα όρια.
Όλα ξεκίνησαν λίγες μέρες μετά τον πρώτο αγώνα μεταξύ Ρεάλ και Μπαρτσελόνα για το ισπανικό Κύπελλο. Στη διάρκεια συζήτησης που είχε ο Λαουτάρο στο twitter με την κοπέλα του, Jennifer Torregrosa, η τελευταία τον ρώτησε αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα του Τύπου ότι "φεύγει ο απαραίτητος", εννοώντας τον Μουρίνιο.
Η απάντηση ήταν όλα τα λεφτά: "Είναι το καλύτερο που έχει να κάνει γιατί είναι ένας τρομερός πουτ@νας γιος και ένας χέστης που δεν ξέρει πώς να αντιμετωπίσει την Μπάρτσα"!!!
Λίγο αργότερα ο Λαουτάρο έσβησε το σχόλιο και στη συνέχεια κατάργησε τον λογαριασμό του. H Jennifer μάλιστα έγραψε: "Χάκερς μπήκαν στο twitter του Λάουτι. Στην αρχή νόμισα ότι το σχόλιο ήταν αποτέλεσμα στιγμιαίου εκνευρισμού, αλλά όταν του το είπα, μου απάντησε ότι ο ίδιος δεν έγραψε ποτέ κάτι τέτοιο!".
Αλήθεια ή ψέματα, το θέμα είναι ότι η είδηση προκάλεσε συναγερμό στα γραφεία της Ρεάλ Μαδρίτης.
Απομένει να δούμε πώς θα αντιδράσει η διοίκηση της Ρεάλ, πάντως οι φήμες θέλουν τους "μερένγκες" να είναι έξαλλοι με τους Ιγκουαΐν, αφού πέρα από το υβριστικό σχόλιο του Λαουτάρο, υποψιάζονται ότι ο Γκονσάλο ήταν αυτός που διέρρευσε στον Τύπο το φραστικό επεισόδιο μεταξύ Μουρίνιο και Σέρχιο Ράμος την επόμενη του 1-2 στο "Μπερναμπέου".
Πολλοί θεωρούν ότι ο Αργεντίνος είναι "τελειωμένος" και πως το καλοκαίρι θα παραχωρηθεί σε άλλη ομάδα, κάτι που θα χρησιμοποιηθεί και ως κίνηση στρατηγικής και "καλής θέλησης" προς τον Μουρίνιο, στην περίπτωση που ο Πορτογάλος αποφασίσει να παραμείνει και την επόμενη σεζόν στη Μαδρίτη.
Πηγή: sport24.gr

"Πιο σημαντικός ο Μιχαλήτσιος"!!

Το βραβείο του MVP της 19ης αγωνιστικής παρέλαβε από τα χέρια του Μιχαλήτσιου ο Καστίγιο...
"Πιο σημαντικός ο Μιχαλήτσιος"!
«Ήθελα να ευχαριστήσω τον κόουτς (σ.σ. Γιάννη Μιχαλήτσο). Ήταν ο πιο σημαντικός άνθρωπος που βρήκα στην περίοδο που είμαι εδώ. Χωρίς τον ‘μίστερ’ δε θα μπορούσα να παίξω έτσι και να πάρω το βραβείο.
Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε να μας προπονεί όταν κάναμε μόνοι μας. Μου μίλαγε και όταν πήρε την ομάδα μου έδειξε εμπιστοσύνη να πετύχω όλα αυτά. Θέλω να ευχαριστήσω τον ‘μίστερ’ και τον κ. Κόντη που ήταν στα δύσκολα μαζί μου. Τους το αφιερώνω γιατί στα δύσκολα ήταν κοντά μου», σχολίασε αρχικά.
Για τη συνέχεια: «Να κερδίσουμε την Κυριακή σε ένα δύσκολο παιχνίδι που έχουμε ώστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια να φτάσει ο ΑΡΗΣ εκεί που πρέπει».
Για την προσωπική του απόδοση: «Προσπαθώ να είμαι σε κάθε παιχνίδι ο καλύτερος».

Πληρώνει ο Τζέιμς τον Άρη!!

Δικαιώθηκε η ΚΑΕ στους χειρισμούς της στην υπόθεση του Αμερικανού.
Πληρώνει ο Τζέιμς τον Άρη
Πέρασε του ΑΡΗ, τελικά, στην υπόθεση του Ντομινίκ Τζέιμς. Ο Αμερικανός θα πληρώσει τους «κίτρινους» για να πάρει την «ελευθέρας» του και να συνεχίσει στην Παρτιζάν.

Πιο συγκεκριμένα, ο μάνατζερ του Αμερικανού, Ρέντε Φιλίποβιτς, τηλεφώνησε πριν από λίγο στον πρόεδρο της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, Γιάννη Δαμιανίδη, και του μετέφερε την τελική πρόταση του παίκτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τζέιμς θα καταβάλει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό στον ΑΡΗ (το 40% περίπου του συμβολαίου του) για να λυθεί φιλικά η συνεργασία τους, πρόταση που δέχτηκε ο πρόεδρος της ΚΑΕ.

Φυσικά, η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τις θέσεις και τους χειρισμούς της ΚΑΕ ΑΡΗΣ στην υπόθεση από την πρώτη στιγμή. Ο Τζέιμς εκβίαζε για να μην αποζημιώσει τους «κίτρινους», αλλά διαπίστωσε ότι δεν θα είχε καμία τύχη η προσφυγή του στην ΦΙΜΠΑ, μετά και το υπόμνημα που έστειλε η ΚΑΕ στην παγκόσμια ομοσπονδία και παρουσίαζε όλη την αλήθεια (σας αποκάλυψε χθες κατ΄ αποκλειστικότητα το AllAboutARIS.com). Οι τελικές υπογραφές μεταξύ ΑΡΗ και Τζέιμς θα «πέσουν» από βδομάδα, με τους «κίτρινους» να βγαίνουν κερδισμένοι.

Τέλος, πληρωμές θα γίνουν σήμερα στην ΚΑΕ. Η διοίκηση θα καταβάλει ένα σημαντικό ποσό έναντι των οφειλών που έχει προς στους Έλληνες παίκτες, βοηθώντας στην βελτίωση του κλίματος ενόψει της συνέχειας. Θυμίζουμε ότι οι ξένοι είναι τακτοποιημένοι.
Πηγη: allaboutaris.com

Ανάσα 120 ημερών για όσους δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι!!

Στην αύξηση της προθεσμίας πληρωμής του χαρατσιού από 80 σε 120 ημέρες φαίνεται να καταλήγει το υπουργείο οικονομικών, λόγω του μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας που κινδυνεύουν με διακοπή της ηλεκτροδότησης τους...
Ανάσα 120 ημερών για όσους δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι
Επειδή δεν έχουν εξοφλήσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ μέσα στο χρονικό περιθώριο των 80 ημερών που προβλέπει ο νόμος.
Αυτή είναι η πληροφόρηση που έχουν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, όπως προκύπτει από ανακοίνωσή τους η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο υπουργός Οικονομικών ανήσυχος απ΄ το γεγονός ότι οι λογαριασμοί για τους οποίους έχει λήξει το 80ημερο ξεπερνούν τις 500.000 (και συνεχώς αυξάνονται) ετοιμάζει τροπολογία για να αυξήσει, να επιμηκύνει το όριο (που μετά από αυτό βγαίνει η εντολή διακοπής) και να το πάει στις 120 ημέρες!»
Παράλληλα οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ προτρέπουν όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το λογαριασμό τους και κινδυνεύουν με διακοπή, αλλά και όλους τους πολίτες και τους φορείς να στρατευτούν μαζί τους, έτσι ώστε, όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν, να αποσυνδεθεί η πληρωμή του χαρατσιού από την διακοπή του ρεύματος, να φύγει το χαράτσι από τους λογαριασμούς γιατί το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού της κοινωνίας
πηγή: fpress.gr

Άλλαξε ο επόπτης στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός!!

Ο επόπτης Πέτρος Τρύφων του συνδέσμου Δράμας δεν θα δώσει το "παρών" στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακού στην Τούμπα λόγω εκτάκτου κωλύματος, που μεταφράζεται σε τραυματισμό.
Άλλαξε ο επόπτης στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
"Από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ανακοινώνεται ότι στον αγώνα Super League ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ της 5.2.12 αντικαθίσταται λόγω εκτάκτου κωλύματος (τραυματισμός) ο βοηθός διαιτητής Τρύφων Πέτρος (ΕΠΣ Δράμας) από τον Γεωργιάδη Γεώργιο (ΕΠΣ Κοζάνης)".
 

Η "φούσκα" του ποδοσφαιρικού μας οικοδομήματος!!

Ως γνωστόν τα πρωταθλήματα της Β' και της Γ' Εθνικής (ή Football League 1 και 2 όπως τα μετονομάσανε τρομάρα τους!) ανέστειλαν δραστηριότητες λόγω οικτρής οικονομικής κατάστασης. Γράφει ο Βαγγέλης Μπραουδάκης.
Η "φούσκα" του ποδοσφαιρικού μας οικοδομήματος
Οι ποδοσφαιριστές απλήρωτοι και ανασφάλιστοι (!), οι ομάδες με εράνους, η κατάσταση μαύρη κι άραχλη πίσω από τη θολή πλέον και όχι φανταχτερή όπως πρότινος- βιτρίνα και της Super League
Η κατάσταση φυσικά και είναι απόρροια του γενικότερου απελπιστικού οικονομικού περιβάλλοντος της χώρας, ωστόσο, δεν φταίει μόνο αυτό. Ετσι κι αλλιώς, χρόνια τώρα, υποστηρίζεται (αλλά οι περισσότεροι κάνουν πως δεν ακούν και δεν καταλαβαίνουν) ότι η ποδοσφαιρική οικονομία της Ελλάδας δεν αντέχει τόσες «επαγγελματικές» ομάδες
Κι όσο κουτσά στραβά έβγαιναν οι σεζόν (με τον ΟΠΑΠ να χρηματοδοτεί, την τηλεόραση να πετάει κάποια ψίχουλα και τους κανονισμούς να είναι ελαστικοί και να ανέχονται ατελείωτα χρέη) άπαντες μετέθεταν τον προβληματισμό και την αναγκαιότητα εξορθολογισμού στο απώτερο μέλλον. Τώρα, όμως, που το μέλλον ήρθε και είναι ζοφερό, τους έπιασε ?όπως είναι φυσικό- απροετοίμαστους
Δεν περιμένω, πάντως, ούτε τώρα να επιδειχθούν τα αντανακλαστικά εκείνα που επιβάλλει ο καιρός. Δεν περιμένω οι λίγκες και η ΕΠΟ να καθίσουν και να επανασχεδιάσουν το «χάρτη» του ποδοσφαίρου μας προσαρμοσμένο στη ρεαλιστική πραγματικότητα. Αφήστε που δεν έχω ικανούς τους περισσότερους για τέτοιες στρατηγικές κινήσεις...
Και οι «πέτρες» αντιλαμβάνονται ότι η «πίτα» της Super League (τηλεόραση, χορηγοί, εισιτήρια) δεν φτάνει για να συντηρεί 16 ομάδες. Φτάνει για 12 και με το ζόρι. Και οι «πέτρες» αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει «πίτα» για τους συμμετέχοντες κάτω της Super League αν ο ίδιος ο συνεταιρισμός δεν μεριμνήσει για άλλες, π.χ., 12 ομάδες, οι οποίες θα αποτελούν τον εκάστοτε προθάλαμο της «βιτρίνας»
Και οι «πέτρες» αντιλαμβάνονται ότι κάτω από μια τέτοια «πρώτη γραμμή» δεν μπορούν να υπάρχουν άλλες επαγγελματικές ομάδες, αλλά άλλου τύπου διάρθρωση. Τούτη την ώρα στις τρεις κατηγορίες μετέχουν 57 ομάδες κι άλλες 141 στο Περιφερειακό! Σχεδόν 200 πάνω από τα τοπικά! Η υπερβολή της υπερβολής! Ζήτημα αν αντέχει μια ρεαλιστική αναδιάρθρωση τις μισές. Ποιοι όμως -νηφάλια και με όραμα- θα σκύψουν πάνω από το υπαρκτό πρόβλημα και θα το λύσουν; Ποιοι;
Πηγή: Goal

Αν χρειαστεί μπαίνει και... τέρμα!!

Πώς και πώς περιμένει το ντέρμπι εναντίον του Ολυμπιακού ο Σταφυλίδης και, όπως έλεγε σε φίλους του, παίζει... παντού!
Αν χρειαστεί μπαίνει και... τέρμα!
«Θέλω πολύ να παίξω. Είναι όνειρο ζωής για μένα. Τι κι αν αγωνιστώ ως αριστερό μπακ, χαφ ή στα δεξιά. Οπου κι αν παίξω θα τα δώσω όλα. Πρέπει να κερδίσουμε... », ήταν τα λόγια του νεαρού αμυντικού σε συζητήσεις που είχε για το θέμα με δικούς του ανθρώπους...

''Ποια ισοπαλία; Πάμε για νίκη''

Με δεδομένες τις απουσίες που θα έχει ο Παναθηναϊκός στο προσεχές παιχνίδι με τον Λεβαδειακό ο γκολκίπερ της Λειβαδειάς, Δημήτρης Κυριακίδης, τόνισε πως η ομάδα του θα παίξει για την νίκη.
''Ποια ισοπαλία; Πάμε για νίκη''
Ο τερματοφύλακας των Βοιωτών δήλωσε στη NOVA:
«Σίγουρα έχουμε ένα πολύ δύσκολο ματς, πάση θυσία θέλουμε τη νίκη κι αυτό θα επιδιώξουμε. Θετικός είναι κι ο ένας βαθμός, αλλά εμείς θα παλέψουμε για τους τρεις. Παίξαμε και πριν δέκα μέρες με τον Παναθηναϊκό, τον γνωρίζουμε καλά, πρέπει να προσέξουμε τους δυο-τρεις επικίνδυνους παίκτες που έχει και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά.
Είναι πολύ θετικό που απουσιάζουν κάποιοι παίκτες, αλλά όταν παίζεις με τον Παναθηναϊκό όλοι οι παίκτες είναι καλοί και θέλει προσοχή. Δεν ευνοεί ούτε εμάς ο κακός καιρός. Θέλουμε να παίξουμε τη μπάλα μας, να έχουμε την κατοχή και να κάνουμε το παιχνίδι μας δημιουργώντας ευκαιρίες».

Αυτά αποφάσισαν!!

Ανακοίνωση μέσω της οποίας ενημερώνει επίσημα για τις αποφάσεις που λήφθηκαν στη σημερινή Γ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ, εξέδωσε η διοίκηση του συλλόγου.
Αυτά αποφάσισαν
Αναλυτικά:
Σήμερα, την 03/02/2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ. συνεδρίασε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ και έλαβε αποφάσεις για τα παρακάτω εκκρεμή θέματα αρμοδιότητάς της:

1. Αποφασίστηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με την καταβολή μετρητών και η ανώτατη τιμή μετοχής ορίστηκε στο 1,20 ευρώ από 6,40 ευρώ που οριζόταν μέχρι σήμερα. Η προθεσμία καταβολής του ποσού της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ορίσθηκε εντός ενός (1) μήνα, ήτοι μέχρι την 02/03/ 2012. Σημειώνεται ότι στην επόμενη Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα συγκληθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα εξαγγελθεί νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

2. Περαιτέρω, αποφασίστηκε, σε περίπτωση μερικής κάλυψης του μετοχικού κεφαλαίου, να προβλεφθεί η δυνατότητα αύξησής του μέχρι του ποσού της κάλυψης.

3. Επίσης αποφασίστηκε να εξουσιοδοτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να υλοποιηθεί η ανωτέρω απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

4. Αποφασίστηκε να αποκλεισθεί το δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων για τη συγκεκριμένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

5. Αποφασίστηκε η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου με θητεία μέχρι την 30/06/2012, το οποίο απαρτίζεται από τα κάτωθι μέλη:
Α.  Ανδρέας Δημητρέλος του Χαραλάμπους, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος.
Β.  Νοτιάς Νικόλαος του Χαραλάμπους, Αντιπρόεδρος.
Γ.  Σίμος Βασίλειος του Γεωργίου, Μέλος.
Δ.  Κασνακίδης Αβραάμ του Σάββα, Μέλος.
Ε.  Γρυσμπολάκης Γεώργιος του Εμμανουήλ, Μέλος.
ΣΤ.Μπρουσιανός Ηλίας του Νικολάου, Μέλος.
Ζ.  Μπόβαλης Ηλίας Λουκά, Μέλος.
Η.  Τόγελος Βασίλειος του Αποστόλου, Μέλος.
Θ.  Σεραφείδης Στυλιανός του Θεοδώρου, Μέλος.

Για την ΠΑΕ ΑΕΚ

Το Διοικητικό Συμβούλιο