Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Βαρέλι με μπαρούτι δίπλα σε ηφαίστειο!!

Είναι καθαρός ο Θανάσης Γιάχος, λένε. Έχουμε λόγο, για να αμφιβάλλουμε; Απλά, ανησυχούμε. Και τούτο επειδή δεν φτάνει η καθαρότητα ενός διαιτητή. Χρειάζεται κι η ικανότητα. Γράφει ο Άρις Νικολάκης.
Βαρέλι με μπαρούτι δίπλα σε ηφαίστειο!
Χρειάζεται κι η ικανότητα. Είναι λοιπόν, ικανός ο εκ της Ένωσης Χίου (μόνιμος κάτοικος Αθήνας όμως …) ορμώμενος διαιτητής για ένα ντέρμπι ως το κυριακάτικο; Με παράδοση σε επεισόδια. Με συνήθεια σε ένταση. Με περίσσευμα (καλώς ή κακώς) μίσους … Ιδού η απορία μας!
Είτε μας αρέσει, είτε δε μας αρέσει (που δε μας αρέσει … Είναι σαφές!) τα ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός είναι βαρέλι με μπαρούτι. Και χρειάζεται μία σπίθα για να τιναχτεί στον αέρα. Να γίνουν όλα στάχτη και μπούρμπερη (από το ιταλικό polvere: Σκόνη). Ο ορισμός ενός διαιτητή προκαλεί αναντάμ παπαντάμ τριβές. Από τις τριβές προκαλούνται …σπίθες. Ως εκ τούτου όσοι αποφάσισαν κι όρισαν το Θανάση Γιάχο – υποτίθεται ότι – έλαβαν όλα αυτά σοβαρά υπόψη. Εάν τα έλαβαν ή όχι όμως, θα το γνωρίζουμε το βράδυ της Κυριακής.
Στη Θεσσαλονίκη (καλώς ή κακώς πάλι …) αντιμετωπίζουν καχύποπτα την αποδοχή του Θανάση Γιάχου στον Πειραιά. Δεν έχουν βέβαια, από τον ΠΑΟΚ – όπως κι από τον Ολυμπιακό – να προσάψουν κάτι στον Αθηναίο διαιτητή, ο οποίος ανήκει στην Ένωση Χίου! Ελάτε όμως, που στη Θεσσαλονίκη δεν «κάθεται» καλά η σιωπή του Πειραιά. Μόνον για τους βοηθούς διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους οι «ερυθρόλευκοι» !
Όταν δε, έγινε γνωστή κι η ανακοίνωση της ΚΕΔ; Η καχυποψία για την διαιτησία λόγω της αλλαγής – συνδυαζόμενης με την διάρρηξη των ιματίοων υτων «ερυθρόλευκων» - εκτοξεύθηκε !
Τι λέει η ανακοίνωση; «Από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ανακοινώθηκε ότι στον αγώνα Super League ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ της 5.2.12 αντικαθίσταται λόγω εκτάκτου κωλύματος (τραυματισμός) ο βοηθός διαιτητής Τρύφων Πέτρος (ΕΠΣ Δράμας) από τον Γεωργιάδη Γεώργιο (ΕΠΣ Κοζάνης)» …
Με όλα αυτά η - έστω επιφυλακτική - υποδοχή του ορισμού του συγκεκριμένου διαιτητή, του ανοίγει πεδίον δόξης λαμπρόν. Ο Θανάσης Γιάχος έχει την ευκαιρία της ζωής του – στον δυσκολότερο ίσως, αγώνα ως διαιτητής – να καταστεί πλέον, κορυφαίος στο είδος του. Σφύριξε πάντως, και στο ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναικός 1-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Δεν ήταν κακός. Δεν ήταν κι εκείνο το ντέρμπι τόσο κρίσιμο, όσο είναι αυτό!
Έχοντας διαιτητεύσει κάπου 30 αγώνες της Α’ εθνικής ο Θανάσης Γιάχος βρίσκεται στο σπουδαιότερο σταυροδρόμι της καριέρας του. Στο προηγούμενο (στο προαναφερόμενο ντέρμπι του Πειραιά) επέλεξε τον σωστό δρόμο. Στο … στραγάλι του είναι, να επιλέξει και πάλι, τον σωστό. Και να κάνει άλμα καταξίωσης ως διαιτητή και καθιέρωσης του ως κορυφής στη σύγχρονη ελληνική διαιτησία …
Στην Τούμπα την Κυριακή, οι γηπεδούχοι – έχοντας πάθει κι έχοντας μάθει – θα είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για τον Θανάση Γιάχο. Κι επαναλαμβάνουμε: Όχι τόσο επειδή δεν έχουν «ανοικτούς λογαριασμούς» μαζί του αλλά … Επειδή δεν έχουν κι οι φιλοξενούμενοι. Κι όποιος καεί στο γάλα, φυσά και στο γιαούρτι !
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: