Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Επέστρεψε ο ΠΑΟΚ από την Ολλανδία

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στο «σπίτι» του, μετά από 19 ημέρες παραμονής στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο προετοιμασίας, βρίσκεται από σήμερα ο ΠΑΟΚ.

Η αποστολή έφτασε αργά το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, με τα μέλη της να επαναλαμβάνουν πως άπαντες θα δουλέψουν σκληρά για να είναι ο «Δικέφαλος» έτοιμος για τον πρώτο αγώνα στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, την προσεχή Πέμπτη (30/7) στο Όσλο με τη Βαλερένγκα.

Με την ομάδα δεν γύρισε ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ο οποίος μετέβη από την Ολλανδία στην Πορτογαλία για να πάρει την οικογένειά του και αναμένεται σε ελληνικό έδαφος αύριο.

Αγωνιστικά, οι «ασπρόμαυροι"» μετά από ρεπό που προγραμματίστηκε να έχουν για αύριο, θα επανακάμψουν σε πρόγραμμα προπόνησης στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής το πρωί του Σαββάτου.

Ο Φερνάντο Σάντος στις σύντομες δηλώσεις του λίγο μετά τις 19:00 στο αεροδρόμιο Μακεδονία υποστήριξε: “Ειμαι ευχαριστημένος από την ανταπόκριση που έδειξαν οι παίκτες μου κατά την διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας που πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία. Αλλωστε οι παίκτες μου είναι επαγγελματίες και πρέπει μέσα από την σκληρή δουλειά να δείξουν τις δυνατοτητές τους. Ο στόχος μας είναι να παρουσιαστούμε έτοιμοι στο πρώτο ευρωπαικό παιχνίδι με αντίπαλο την Βαλερένγκα. Βέβαια η Νορβηγική ομάδα βρίσκεται – θεωρητικά – σε καλύτερη κατάσταση από εμάς καθώς οι παίκτες της έχουν αγωνιστεί σε αρκετά παιχνίδια πρωταθλήματος ενώ εμείς ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας πριν από 23 ημέρες. Πάντως παρά το γεγονός ότι έχουν περισσότερα παιχνίδια, πιστεύω ότι η ομάδα μου θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πρώτου αγώνα. Ο στόχος μας είναι να πάρουμε την πρόκριση”.
- Ειστε ευχαριστημένος από την ανταπόκριση των παικτών σας;
- “Ναι γιατί όλοι έδειξαν πολύ μεγάλη διάθεση στην προετοιμασία. Πέρυσι είχαμε περισσότερο χρόνο στην διαθεσή μας, τουλάχιστον δύο μήνες μέχρι την έναρξη των επισημων αγώνων μας. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά καθώς σε λιγότερο από ένα μήνα, από την έναρξη της προετοιμασίας μας καλούμαστε να δώσουμε το πρώτο επισημο μάτς”.

Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης μίλησε για το αποτέλεσμα της δουλειάς που έγινε στην Ολλανδία καθώς και για το πρώτο ευρωπαικό παιχνίδι. Μάλιστα τόνισε: “Δουλέψαμε σκληρά στην Ολλανδία και προετοιμαστήκαμε για να ήμαστε έτοιμοι στους επισημους αγώνες. Πιστεύω ότι την άλλη Πέμπτη στην Νορβηγία θα διεκδικήσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για να σφραγίσουμε την πρόκριση στον αγώνα ρεβάνς που θα γίνει στην Τούμπα”.

Αποκλεισμός - σοκ για Ανόρθωση!

petrovac.jpgΠερασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις... Ούτε ένας χρόνος δεν συμπληρώθηκε από την ιστορική της ευρωπαϊκή πορεία και η Ανόρθωση... πρόλαβε από τον Ιούλιο να αποκλειστεί (!) από το Europa League. H Πέτροβατς από το Μαυροβούνιο επικράτησε 3-1 στην παράταση και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Αποκλεισμός σοκ και για την Ρόζενμποργκ.

Οι τάσεις αυτοκτονίας είχαν φανεί από το πρώτο ματς στην Κύπρο, εκεί όπου η Ανόρθωση έχασε τα... άχαστα και το 2-1 άφηνε ελπίδες στην Πέτροβατς. Η ομάδα από το Μαυροβούνιο εκμεταλλύτεηκε την έδρα της ισοφάρισε το σκορ του α' αγώνα και με ένα γκολ στην παράταση πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση για το Europa League. Οι Κύπριοι πάντως θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» από το 70', ωστόσο ο Φερναντέζ αστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε ο Καφού, και όχι μόνο δεν έβαλε την ομάδα του μπροστά, αλλά λίγα λεπτά αργότερα οι Μαυροβούνιοι πήραν προβάδισμα με 2-1. Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Ντραγκίσεβιτς (15’), Ρότκοβιτς (78’, 103’), ενώ για την Ανόρθωση είχε ισοφαρίσει ο Κατσαβάκης (45').

Εκτός και η Ρόζενμποργκ
Αποκλεισμός – σοκ και για τη Ρόζενμποργκ, η οποία ηττήθηκε εκτός έδρας 1-0 από την άσημη, Καραμπάκ. Η ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν πήρε την πρόκριση χάρη σε γκολ του Σαντίγκοφ.

Μπάγεβιτς έδιωξε τον Χουάνφραν


Μπάγεβιτς και Χουάνφραν στην προπόνηση Μετά τον Μιχάλη Παυλή ήταν η σειρά του Χουανφράν να υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα, με αποτέλεσμα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς να τον διώξει από την προπόνηση. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της πρωινής προπόνησης ο τεχνικός της ΑΕΚ έβαλε τους «κιτρινόμαυρους» να παίξουν ένα μίνι διπλό. Πριν την έναρξή του όμως τους ξεκαθάρισε πως απαγορεύονται τα φάουλ. Ο Ισπανός αμυντικός όμως λίγο μετά έκανε ένα φάουλ, προκαλώντας τον εκνευρισμό του «Ντούσκο».

Αρχικά τον έθεσε εκτός αγώνα και του ζήτησε να πάει στα αποδυτήρια, κάτι που δεν άρεσε ούτε στον Χουανφράν. Μετά από συνεννόηση όμως με τον Δημήτρη Μπουρουτζίκα, ο Ισπανός επέστρεψε και έτρεξε μόνος του γύρω από το γήπεδο

"Κλάταρε" και αποκλείστηκε...



Δεν τα κατάφερε η Λάρισα... Η εικόνα του πρώτου μέρους και το γκολ του Θανάση Τσίγκα στο 28' έκανε τους φίλους της να πιστέψουν στην ανατροπή. Στο δεύτερο μέρος όμως εμφανίστηκε μια άλλη ομάδα στο "Αλκαζάρ" και το τέρμα του Γκρέτα Σίγκουρτσον, που διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο 75' αποτέλεσε απλά την ταφόπλακα στα ευρωπαϊκά όνειρα των "βυσσινί".

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ομάδα του με δύο αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που ξεκίνησε στην Ισλανδία. Ο Μάλαρζ κάθισε κάτω από τα δοκάρια (αντί του Σέρεμετ) ενώ και ο Τουμέρ Μετίν πήρε θέση πίσω από τον Τσίγκα, που ήταν και πάλι ο μοναδικός προωθημένος. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με τους ίδιος έντεκα, μένοντας πιστοί στο δόγμα... "ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει".

Τα πράγματα όμως ήταν αρκετά ζόρικα γι' αυτούς από το ξεκίνημα καθώς η ΑΕΛ μπήκε πολύ επιθετικά και έδειξε από την αρχή τη διαφορά δυναμικότητας που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Μόλις στο 9ο λεπτό, ο δραστήριος Τουαμά προσπάθησε να ανοίξει το σκορ με ωραίο γυριστό όμως ο Μάνιουσον έσωσε την Ρέικιαβικ. Ο ίδιος παίκτης απείλησε την εστία των Ισλανδών και στο 13' ενώ δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Τουμέρ Μετίν να αστοχήσει από πλεονεκτική θέση.

Τελικά το "Αλκαζάρ" σηκώθηκε στο... πόδι στο 28'. Ο Ρομέου βρήκε εξαιρετικά τον Σίμιτς μέσα στην περιοχή, εκείνος όχι μόνο κατέβασε όμορφα αλλά έδωσε το μισό γκολ στον Τσίγκα, που δεν συνάντησε πρόβλημα να κάνει τα υπόλοιπα. Δηλαδή να στείλει απλά την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το 1-0.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι οι "βυσσινί" μπορούν να πετύχουν τη μεγάλη ανατροπή, εμφανίστηκε στο δεύτερο μέρος μια... άλλη ομάδα. Χωρίς την απαιτούμενη φυσική κατάσταση, οι πάικτες του Ουζουνίδη "ξεφούσκωσαν" γρήγορα, σταμάτησαν να είναι απειλητικοί για την εστία του Μάνιουσον, με αποτέλεσμα η πρόκριση να αρχίσει να... χλομιάζει.

Και στο 75ο λεπτό να κάνει... φτερά, όταν ο στόπερ, Γκρέτα Σίγκουρντσον -τελευταίος υποψήφιος για να κάνει τη... ζημιά- εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της ελληνικής άμυνας και έστειλε με κοντινή προβολή την μπάλα στα δίχτυα.

Το τέρμα αυτό έβαλε τέλος στα όποια όνειρα της ΑΕΛ για πρόκριση και τα υπόλοιπα λεπτά παίχτηκαν απλά επειδή έτσι έπρεπε να γίνει. Το 1-1 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, που έγραψε μια από τις... μαύρες σελίδες στην ευρωπαϊκή ιστορία της θεσσαλικής ομάδας.


Η εξέλιξη του αγώνα
1' Το παιχνίδι ξεκίνησε
3' Ένα μακρινό φάουλ από τον Μπενέντικσον, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε άουτ
9' Σέντρα του Τριποτσέρη από δεξιά, ο Σίμιτς έστρωσε την μπάλα για τον Τουάμα, που έπιασε το γυριστό με τον Μάγκνουσον να διώχνει και τον Σίμιτς στη συνέχεια να στέλνει αστοχεί από κοντά. Πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς
12' Σουτ του Τσίγκα έξω από την περιοχή, μπλόκαρε σταθερά ο τερματοφύλακας της Ρέικιαβικ
13' Σουτ του Τουάμα με το αριστερό, άουτ
ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ21' Πρώτη κάρτα στο ματς, την πήρε ο Γκρέταρ Σίγκουρτσον για μαρκάρισμα από πίσω στον Τσίγκα
23' Σέντρα του Μπουκουβάλα από αριστερά, ο Τσίγκας γύρισε ωραία την μπάλα όμως ο αμαρκάριστος Μετίν από πλεονεκτική θέση σούταρε ψηλά άουτ και έχασε τεράστια ευκαιρία
27' Δυνατό σουτ του Χάουκσον έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Μάλαρζ
28' 1-0 ΓΚΟΟΟΛEξαιρετική μπαλιά του Ρομέου με το αριστερό, ο Τσίγκας κοντρόλαρε ωραία την μπάλα, την γύρισε στον αμαρκάριστο Τσίγκα που δεν είχε πρόβλημα με ψύχραιμο πλασέ να ανοίξει το σκορ
Αυτό ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ στην καριέρα του Θανάση Τσίγκα
38' Φάουλ του Μετίν, η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια
45' Σέντρα του Τουάμα με το αριστερό από τη δεξιά πλευρά, η μπάλα κατέληξε απευθείας στα χέρια του Μάγκνουσον

46' ΑΛΛΑΓΗΟ Τακεφούσα, που είχε σκοράρει στο πρώτο ματς, πέρασε στη θέση του Μπενέντικσον
49' Σουτ του Χάουκσον από πλάγια θέση δεξιά, άουτ. Καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ενώ η άμυνα των "βυσσινί" αδράνησε
51' Σουτ του Μπουκουβάλα με το δεξί έξω από την περιοχή, άουτ
57' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Γκούντιονσον για καθυστέρηση
60' Η εικόνα της Λάρισας στα πρώτα 15 λεπτά της επανάληψης, δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνη του πρώτου μέρους
64' Σέντρα του Τσίγκα από δεξιά, ο Σίγκουρτσον έπιασε αέρα όμως πρόλαβα να βάλει το τάκλιν, που κόντραρε στο πόδι του Μετίν με την μπάλα να καταλήγει άουτ, σε μια καλή στιγμή για τη Λάρισα
69' ΑΛΛΑΓΗΟ Λαμπρόπουλος στη θέση του Σίμιτς
75' 1-1 ΓΚΟΟΟΛKόρνερ για τους φιλοξενούμενους από δεξιά με τον Χάουτσον, η άμυνα της ΑΕΛ αδράνησε και ο στόπερ της Ρέικιαβικ, Γκρέτα Σίγκουρντσον βρήκε την ευκαιρία με προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να ισοφαρίσει, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στα όνειρα της ελληνικής ομάδας για πρόκριση
76' ΑΛΛΑΓΗΟ Σιατραβάνης στη θέση του Βλασόπουλου
82' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Νταμπίζα
83' ΑΛΛΑΓΗΟ Τουάμα στη θέση του Μούλερ
85' ΑΛΛΑΓΗΟ Γκούναρσον στη θέση του Μπ. Σίγκουρντσον
86' ΑΛΛΑΓΗΟ Γιόχανσον στη θέση του Γιόνσον


Γήπεδο: "Αλκαζάρ"
Διαιτητής: Μάριγιο Στραχόνια (Κροατία)

Λάρισα (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρζ, Τριποτσέρης, Νταμπίζας, Ααράμπ, Μπουκουβάλας, Βλασόπουλος (76' Σιατραβάνης), Τουάμα (83' Μιούλερ), Ρομέου, Σίμιτς (46' Λαμπρόπουλος), Μετίν, Τσίγκας
Ρέκιαβικ (Λόγκι Ολαφσον): Μανιούσον, Γκρ. Σίγκουρντσον, Μπ. Γκούντιονσον, Σάεβαρσον, Φριντγκέιρσον, Χάουκσον, Μπενέντικσον (46' Τακεφούσα), Μπ. Σίγκουρντσον (85' Γκούναρσον), Ρούτχερς, Γιόνσον (86' Γιόχανσον), Ζορντάο

Ανακοίνωσε Ντικούδη ο Άρης

Την απόκτηση του Δήμου Ντικούδη για τα επόμενα 2 χρόνια ανακοίνωσε η ΚΑΕ Άρης.
Η ανακοίνωση της ΚΑΕ έχει ως εξής:

“Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον καλαθοσφαιριστή Δήμο Ντικούδη για τα επόμενα δυο χρόνια. Με τη μεταγραφή αυτή, άλλος ένας διεθνής παίκτης, εγνωσμένης αξίας και κλάσης, προστίθεται στο ρόστερ του ΑΡΗ. Έτσι, η ομάδα ενισχύεται συστηματικά και χάρη στις οργανωμένες κινήσεις της διοίκησης σε όλες τις θέσεις, μία προς μία. Το γεγονός ότι ακόμα ένας Έλληνας παίκτης, όπως ο Δήμος Ντικούδης, επιλέγει τον ΑΡΗ για να συνεχίσει τα μπασκετικά του όνειρα αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τη σοβαρή διοικητική και αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Πέρα από τη γνωστή δυναμικότητα του καλαθοσφαιριστή δεν είναι λίγες και ευκαταφρόνητες οι διακρίσεις του, οι οποίες ελπίζει να πολλαπλασιαστούν με τη φανέλα του ΑΡΗ.

Βεντούρα: «Άρης υψηλού επιπέδου»

ventura_bari.jpgΤην ανωτερότητα του Άρη αναγνώρισε ο τεχνικός της Μπάρι, Τζιανπιέρο Βεντούρα κάνοντας λόγω για μια ομάδα υψηλού επιπέδου. Από κει και πέρα απόλυτα ικανοποιημένος είναι ο Ιομάρ Μαζίνιο από το νικηφόρο, φιλικό τεστ, με τη Μπάρι. Στη σημερινή προπόνηση πήραν μέρος όλοι οι παίκτες εκτός από τον Κουλουχέρη. Το gazzetta.gr είναι στο Σαν Βιτζίλιο.

Ο Τζιανπιέρο Βεντούρα είχε να πει μόνο καλά λόγια για τον Άρη μετά το χθεσινό φιλικό, «παρά το υψηλό επίπεδο των αντιπάλων μας, νομίζω πως τα πήγαμε καλά», δήλωσε ο τεχνικός της Μπάρι. Στη συνέχεια μάλλον τα μπέρδεψε, καθώς είπε πως ο Άρης είναι μια ομάδα που έχει Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και για αυτό το λόγο ήταν πιο έτοιμος για το παιχνίδι. Πάντως, τόσο ο Άρης όσο και η Μπάρι ξεκίνησαν πάνω-κάτω, την ίδια ημερομηνία τη φετινή τους προετοιμασία.

Η προπόνηση

Αποθεραπεία και λίγες ασκήσεις με μπάλα περιελάμβανε η σημερινή πρωινή προπόνηση του Άρη στο Σαν Βιτζίλιο. Ο Ιομάρ Μαζίνιο δε θέλησε να ζορίσει τους παίκτες του, μετά το χθεσινό νικηφόρο φιλικό με της Μπάρι (2-1). Στο πρόγραμμα πήραν μέρος όλοι οι ποδοσφαιριστές των «κιτρίνων», εκτός από τον Θέμη Κουλουχέρη, που έκανε βάρη στο γυμναστήριο, καθώς αισθάνεται ενοχλήσεις στους προσαγωγούς.

Οι Αμπρέου, Πρίττας και Νέτο που δεν αγωνίστηκαν χθες, για προληπτικούς λόγους, προπονήθηκαν σήμερα κανονικά. Ο Μαζίνιο έμεινε ικανοποιημένος τόσο από την εμφάνιση, όσο και από τη νίκη επί της Μπάρι, «Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας και ανάπτυξη και φθάναμε εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Στην άμυνα παίξαμε καλά και σκληρά. Βγάλαμε κάποια πρώτα συμπεράσματα αλλά έχουμε ακόμη χρόνο μπροστά μας.

Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι για το πρώτο επίσημο παιχνίδι μας», ανέφερε ο τεχνικός του Άρη. Το επόμενο φιλικό των «κιτρίνων», θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο, στο Μπολζάνο, με αντίπαλο τη Σιένα. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει τελικά στις 18:00 (ώρα Ελλάδας) και όχι στις 20:00, που ήταν αρχικά προγραμματισμένη. Η ομάδα από την Τοσκάνη κέρδισε χθες με 8-0 την ερασιτεχνική Τονέτζα στο δεύτερο φετινό, φιλικό της, τεστ. Το περασμένο Σάββατο είχε προηγηθεί το 9-1 επί της, επίσης ερασιτεχνικής, Ντιμάρο.

*Εκτενή αναφορά στη χθεσινή νίκη του Άρη έχουν σήμερα οι ιταλικές, αθλητικές εφημερίδες. Η «Γκατζέτα ντελο σπορτ» αναφέρει πως «ο Μπαρέτο δεν αρκούσε για τη Μπάρι, ήττα με 1-2 από τον Άρη, αλλά άρεσε ο Αλβάρεζ», ενώ η «Τούτοσπορτ» γράφει «η Μπάρι παραδόθηκε στον Άρη».

Φιλική ήττα για Μίλαν

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Δεν κατάφερε ούτε στο δεύτερο φιλικό επί αμερικανικού εδάφους να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα η Μίλαν, αφού μετά την ισοπαλία με τους Λός Άντζελες Γκάλαξι (2-2), έχασε από την μεξικάνικη Αμέρικα.
Τα τέρματα της νικήτριας σημείωσαν οι Εσκέδα (56’)και Μαρκέζ (84’). Προσωρινά για τους «ροσονέρι» είχε ισοφαρίσει ο Φ. Ιντζάγκι (66’).

«Συμφώνησε με “Γιούβε” ο Κάσερες»

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Σε συμφωνία με τη Γιουβέντους έφτασε ο Μάρτιν Κάσερες, όπως δήλωσε ο Ντάνιελ Φονσέκα στο «Radio Carve». Ο μάνατζερ του Ουρουγουανού αμυντικού ανέφερε ότι η «Γηραιά Κυρία» θέλει να αποκτήσει τον πελάτη του και απομένουν τα τυπικά για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

«Ο Μάρτιν συμφώνησε με τη Γιουβέντους. Υπάρχουν ακόμα κάποιες λεπτομέρειες που χρειάζεται να διευθετηθούν. Ωστόσο, υπάρχει συμφωνία μεταξύ της ομάδας και του παίκτη. Για την Μπαρτσελόνα, οι δυσκολίες έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι διαθέτουν περίπου 10 εκατ. ευρώ και δεν θέλουν να τον πάρουν με τη μορφή δανεισμού. Όπως φαίνεται, τα πάντα έχουν διευθετηθεί», τόνισε ο Φονσέκα.


Συμφωνία Ετο με Ιντερ

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Κάμφθηκαν τελικά οι όποιες αντιστάσεις προέβαλε ο Σαμουέλ Ετό, προκειμένου να συμφωνήσει με την Ιντερ, διευκολύνοντας έτσι τη μεταγραφή του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς στην Μπαρτσελόνα, εκάμφθησαν. Πλεόν, ο Καμερουνέζος άσος θα συνεχίσει την καριέρα του στους πρωταθλητές Ιταλίας.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές διήρκεσαν αρκετές ημέρες και τελικά ο 27χρονος επιθετικός πέτυχε αυτό που ήθελε, δηλαδή την καλύτερη δυνατή οικονομική συμφωνία. Πιό συγκεκριμένα, ο Ετό θα εισπράττει ετησίως για τα επόμενα πέντε χρόνια περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ «καθαρά», δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στην Μπαρτσελόνα να αποκτήσει τον Ιμπραϊμοβιτς -με τον οποίο έχει επέλθει συμφωνία στα 7,5 εκατ. ευρώ ετησίως- και στην Ιντερ να εισπράξει 45 εκατομμύρια ευρώ από τους Ισπανούς για την παραχώρηση του Σουηδού άσου. Παράλληλα, η διοίκηση των πρωταθλητών Ισπανίας θα πληρώσει και τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ που ζήτησε ο Χλεμπ, προκειμένου να παίξει για ένα χρόνο δανεικός στην Ιντερ.

Ο Ετό, που απολαμβάνει τις διακοπές του στον γαλλικό Νότο, αναμένεται σήμερα στο Μιλάνο, προκειμένου να υπογράψει το συμβόλαιο του με την Ιντερ.

Κοντά στην Κολονία ο Σεϊταρίδης

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Κοντά στην απόκτηση του Γιούρκα Σεϊταρίδη φέρεται να βρίσκεται η Κολονία. Ο Ελληνας αμυντικός, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Ατλέτικο Μαδρίτης, έχει δεχθεί πρόταση από τους διοικούντες τον γερμανικό σύλλογο για τριετές συμβόλαιο, έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ ετησίως και εξαρτάται από τον ίδιο εάν θα συνεχίσει την καριέρα του στην μπουντεσλίγκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κολονία έχει ήδη αποκτήσει τους Ποντόλσκι, Σνορχ, Φρέις και Μανίς.

Μαζίνιο: Ετοιμοι όταν πρέπει

Ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του εμφανίστηκε ο Ιομάρ Μαζίνιο έπειτα από τη νίκη επί της Μπάρι. Ο βραζιλιάνος προπονητής συνυπολόγισε το γεγονός ότι επρόκειτο για τον πρώτο φιλικό αγώνα της χρονιάς.

"Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε συγκέντρωση στην τακτική του αντιπάλου, σε αντίθεση με το δεύτερο ημίχρονο όπου πήραμε τον έλεγχο του κέντρου και με δύο όμορφα τέρματα πετύχαμε τη νίκη. Ηταν ένα σημαντικό παιχνίδι για μας, είναι σαφές ότι μέσα από αυτούς τους αγώνες αποκτάς ψυχολογία και θα έλεγα ότι είδα μέρος της δουλειάς των προηγούμενων ημερών", είπε αρχικά ο προπονητής του Αρη και συμπλήρωσε.

"Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε πολύ καλή κίνηση στον χώρο της μεσαίας γραμμής με τους Ναφτί, Ρόβα, αλλά και μπροστά με Λαμπριάκο και Γκρασιάν. Δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο να ανταπτυχθεί έτσι όπως θα ήθελε. Ανεξαρτήτου αποτελέσματος πάντως, είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για την ετοιμότητα της ομάδας. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει αλλά θέλουμε να δουλέψουμε πάνω σε συγκεκριμένους τομείς. Για παράδειγμα σήμερα ήμασταν καλοί στην άμυνα, είχαμε καλή ανάπτυξη, αλλά είναι πολύ νωρίς", κατέληξε.

Οι εκπρόσωποι της Σούπερ Λιγκ στην ΕΠΟ


Ο Πηλαδάκης έξω από τα γραφεία της Σούπερ Λιγκ Ανακοινώθηκαν την Τετάρτη οι εκπρόσωποι της Σούπερ Λιγκ στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ. Ο Νίκος Θανόπουλος (ΑΕΚ) ως πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής πήρε αυτομάτως την μία θέση, ενώ τις άλλες τρεις πήραν οι Αντωνιάδης (Παναθηναϊκός), Πηλαδάκης (Λάρισα), Λούβαρης (Ολυμπιακός).

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπήρξαν άλλες υποψηφιότητες και έτσι και τα τρία υπόλοιπα μέλη, πήραν τις θέσεις αυτομάτως. Πάντως όλες οι ομάδες είχαν ουσιαστικά συμφωνήσει να είναι αυτοί οι τέσσερις οι εκπρόσωποί τους στην ομοσπονδία.

Κοντά σε Νίλμαρ η Βόλφσμπουργκ

Ο Νιλμάρ πανηγυρίζει Ο διεθνής επιθετικός της Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε, Νίλμαρ, βρίσκεται πολύ κοντά στη συμφωνία με την πρωταθλήτρια Γερμανίας, Βόλφσμπουργκ, όπως αναφέρει δημοσίευμα του βραζιλιάνικου σάιτ "Globoesporte". Για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή ο γερμανικός σύλλογος προσφέρει 15,5 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα πάντοτε με το δημοσίευμα.

"Αν έρθει σε μας, τότε θα πρόκειται στ' αλήθεια για μια αξιοσημείωτη αγωνιστική άνοδο" σχολίασε ο πρώτος σκόρερ της περυσινής μπουντεσλίγκα και συμπατριώτης του Νίλμαρ, Γκραφίτε. Ενδεχόμενη άφιξη του Νίλμαρ στη Βόλφσμπουργκ, πάντως, ενδέχεται να σημάνει την πώληση του Ντζέκο. Επιμελεια Γιαννης Πεννος

Στροφή σε Μπέντνερ για τη Μίλαν

Ο Μπέντνερ πέτυχε δύο και ο Αλμπέρτο Βέλα, δεξιά, τρία! Η διαπραγμάτευση για τη μεταγραφή του Λουίς Φαμπιάνο μπορεί να οδεύει προς "ναυάγιο", αλλά οι διοικούντες τη Μίλαν έχουν ήδη έτοιμη την εναλλακτική λύση, αν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, αφού έχουν στραφεί στον επιθετικό της Αρσεναλ Νίκλας Μπέντνερ.

Μέχρι τώρα, ο Μπέντνερ δεν είχε πολύ χρόνο συμμετοχής στην ενδεκάδα των Λονδρέζων, αλλά η φυγή του Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ ενδέχεται να αλλάξει τα δεδομένα. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Tuttosport", η Μίλαν ετοιμάζεται να κάνει την κίνησή της. Επιμελεια Γιαννης Πεννος

Πλησιάζει στη Ρεάλ ο Αλόνσο!

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Θέμα ωρών είναι το κλείσιμο της μεταγραφής του Τσάβι Αλόνσο από τη Λίβερπουλ στη Ρεάλ, έναντι 35.000.000 ευρώ, όπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ.


Η αγγλική ομάδα ζητούσε 38 εκ. οι Ίβηρες έδιναν 27, με αμοιβαίες υποχωρήσεις άφησαν τη τιμή παραχώρησης του παίκτη στα 35 εκ.

Ο διευθυντής της Ρεάλ, Μιγκέλ Παρντέζα μίλησε σαν ο Ισπανός χαφ να είναι ήδη παίκτης των Καστιγιάνων: "Θα είναι πολύ χρήσιμος σε εμάς, θα φέρει πιο μεγάλη ισορροπία στη μεσαία γραμμή". Ο παίκτης κατόπιν συνεννόησης των δύο συλλόγων δεν πήρε μέρος στο χθεσινό φιλικό της Λίβερπουλ στη Ταϊλάνδη, από το φόβο τυχόν τραυματισμού.

ΠΑΟΚ-Σπαρτα Ρόντερνταμ 1-0

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο φιλικό του επί ολλανδικού εδάφους νίκησε με 1-0 την Σπάρτα Ρότερνταμ δίχως πάντως να δείξει το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο. Ωστόσο η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ήταν αποτελεσματική και έφτασε στη νίκη χάρη στο εντυπωσιακό βολέ του Μπρούνο Τσιρίλο στο 32’. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά είχε κακή ανάπτυξη στο πρώτο ημίχρονο αλλά ισορρόπησε το παιχνίδι στο δεύτερο και πέτυχε αυτό που έχει θέσει σαν πρωταρχικό στόχο ο Σάντος, δηλαδή να κερδίζει έστω και άσχημα.

Το ματς στο «Χετ Κάστελ», έδρα της Σπάρτα Ρότερνταμ, παρακολούθησαν 2-3 χιλιάδες ανάμεσα τους 100-150 Ελληνες που μαζεύτηκαν από τις πόλεις της Ολλανδίας για να δουν τον ΠΑΟΚ.

Ο Φερνάντο Σάντος όπως είχε προαναγγείλει παρέταξε τον ΠΑΟΚ σε διάταξη 4-3-3.

Τερματοφύλακας ο Χαλκιάς, δεξί μπακ ο Κοντρέρας, αριστερό ο Λίνο και στο κέντρο της άμυνας οι Μπιζέρα και Τσιρίλο. Ο Πάμπλο Γκαρσία ήταν αμυντικό χαφ με τους Φωτάκη δεξιά του και Σορλέν στα αριστερά. Ο Κονσεϊσάο αγωνίστηκε στην δεξιά πτέρυγα, ο Φιλομένο στην αριστερή και στο κέντρο της επίθεσης ο Μουσλίμοβιτς.

Η ολλανδική ομάδα πατούσε καλύτερα στο γήπεδο στα πρώτα λεπτά και στο 16’ είχε δοκάρι σε φαλτσαριστό σουτ του Στρούτμαν.

Στο 27' είχαμε αναγκαστική αλλαγή για τον ΠΑΟΚ καθώς ο Φωτάκης ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι και έδωσε την θέση του στον Αμπουμπακάρι.

Ο ΠΑΟΚ σταδιακά βελτίωσε την απόδοση και έχασε σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 32’ όταν μετά από σέντρα του Σορλέν από τα αριστερά, ο Μουσλίμοβιτς έπιασε την κεφαλιά αλλά ο τερματοφύλακας της Σπάρτα αρχικά απέκρουσε ενώ με δεύτερη προσπάθεια μάζεψε την μπάλα προ Φιλομένο.

Η υπεροχή του ΠΑΟΚ απέφερε καρπούς καθώς ο «Δικεφάλος» του Βορρά άνοιξε το σκορ με ένα υπέροχο γκολ του Τσιρίλο στο 37’. Μετά από διώξιμο του Σελίνγκα σε κόρνερ του Κονσεϊσάο η μπάλα έφτασε στον Ιταλό αμυντικό ο οποίος με απίστευτο βολέ στη κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Σπάρτα.

Στην αρχή του δεύτερου μέρους ο Κρέσιτς αντικατέστησε τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια και ο Σνάουτσνερ πέρασε στην θέση του Τσιρίλο με τον Κοντρέρας να μετατίθεται στο κέντρο της άμυνας.

Οι Ολλανδοί απείλησαν στο 51’ όταν η κοντινή κεφαλιά του Πέπον πέρασε άουτ. Ωστόσο Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε αρκετά βελτιωμένος στην ανασταλτική του λειτουργία σε σχέση με το πρώτο μέρος.

Ο Φερνάντο Σάντος πέρασε τον Βασίλη Κουτσιανικούλη στην θέση του Φιλομένο στο 62’ και ο νεαρός διεθνής Ελληνας μεσοεπιθετικός τέσσερα λεπτά αργότερα με ωραία προσπάθεια τροφοδότησε τον Κονσεϊσάο ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή άουτ.

Στην συνέχεια είχαμε ένα παιχνίδι κέντρου με τους παίκτες του Σάντος να ελέγχουν τον ρυθμό έχοντας πρωτίστως στο μυαλό τους πώς να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ.

Στο 78’ ο Μουσλίμοβιτς συνεργάστηκε άψογα με τον Κουτσιανικούλη και ο τελευταίος σούταρε στη κίνηση αλλά ο Σελίγνκα έδιωξε σε κόρνερ.

Οι Ολλανδοί άσκησαν μεγαλύτερη πίεση στα τελευταία λεπτά και στο 79’ ο Κρέσιτς έδιωξε με εντυπωσιακή απόκρουση την κεφαλιά του Αντελέγιε.

ΣΠΑΡΤΑ ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ: Σελίνγκα, Μποακίε, Αντελέγιε, Φαν Γκέσελ (46' Φαν Μπέρεν), Σλάινγκαρντ, Πέπον (68' Ρόζε), Στρότμαν, Ντουπλάν, Φάλκενμπουργκ, Μπάκενς, Τζον

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς (46΄ Κρέσιτς), Κοντρέρας, Λίνο, Μπιζέρα (78΄ Μαλεζάς), Τσιρίλο (46΄ Σνάουτσνερ), Γκαρσία, Φωτάκης (λ.τρ. 28΄ Αμπουμπακάρι), Σορλέν (78΄ Βερόν), Κονσεϊσάο, Φιλομένο (61΄ Κουτσιανικούλης), Μουσλίμοβιτς (78΄ Αναστασάκος).

Οι «ασπρόμαυροι» θα επιστρέψουν το απόγευμα της Πέμπτης (23/7) στη Θεσσαλονίκη.

Σάντος: «Πρέπει να έχουμε συνείδηση που είμαστε»

Ο Φερνάντο Σάντος δήλωσε μετά τον αγώνα: «Νομίζω ότι αυτό το παιχνίδι έδειξε ξεκάθαρα ότι η ομάδα δεν είναι κοντά εκεί που θέλουμε και πρέπει να έχουμε συνείδηση γι΄ αυτό. Το πιο σημαντικό, εν όψει του αγώνα που έχουμε για το Γιουρόπα Καπ με τη Βαλερένγκα, δεν είναι να παίξουμε θεαματικό ποδόσφαιρο, γιατί αυτή τη στιγμή ξεκάθαρα δεν μπορούμε να το κάνουμε. Δεν είμαστε έτοιμοι από άποψη φυσικής κατάστασης και τα στοιχεία που μας λείπουν πρέπει να τα αναπληρώσουμε με άλλα χαρακτηριστικά, δύναμη, αυτοθυσία, να είμαστε πιο ομάδα από την αντίπαλό μας. Εχουμε οκτώ-εννιά μέρες μπροστά μας να βελτιωθούμε. Είμαι σίγουρος ότι έτσι όπως έχουμε συνηθίσει την ομάδα, με πνεύμα αυτοθυσίας, θα διορθώσουμε κάποια πράγματα και στον ευρωπαϊκό προκριματικό γύρο που έχουμε θα κερδίσουμε», είπε αρχικά ο τεχνικός του «Δικεφάλου» και πρόσθεσε:

«Από το να χάσεις και να παίξεις όμορφα, είναι προτιμότερο να μην παίξεις καλά και να κερδίσεις. Πρέπει να έχουμε συνείδηση τί μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή. Μιλάμε σαν να έχουμε κάνει προετοιμασία δύο μήνες, δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Εχουμε μόλις είκοσι μέρες δουλειάς. Αυτή τη στιγμή η ομάδα δεν είναι έτοιμη να ελέγχει ολοκληρωτικά το παιχνίδι. Ό,τι έχουμε δοκιμάσει είναι προς την κατεύθυνση να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα στο επίσημο παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας στη Νορβηγία».

Σχολή ποδοσφαίρου θέλει να δημιουργήσει ο Ηρακλής

Σχολή ποδοσφαίρου θέλει να δημιουργήσει ο Ηρακλής

Την δική του σχολή ποδοσφαίρου θέλει να αποκτήσει η ομάδα του Ηρακλή! Για τον λόγο αυτό συναντήθηκαν σήμερα ο Σάββας Κωφίδης με τους κ.κ. Αδαμίδη και Ιωακειμίδη. Πρόθεση της ΠΑΕ είναι να αποφορτίσει τα γήπεδα της Μίκρας, δημιουργώντας την δική της σχολή ποδοσφαίρου στους Χορτατζήδες. Φυσικά την δική του συμβολή σε αυτό το σχέδιο έχει και ο ερασιτέχνης Ηρακλής στον οποίο επιστρέφουν και τυπικά οι χώροι από τον ερχόμενο Γενάρη. Μάλιστα άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι εργασίες για τα γήπεδα. Πηγη Μετροσπορ

Τα πράσινα αποκαλυπτήρια

cisse_pao.jpgΌλοι οι δρόμοι οδηγούν απόψε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας όπου ο νέος Παναθηναϊκός θα κάνει τα αποκαλυπτήρια του. Θα παρουσιαστούν με φαντασμαγορική εκδήλωση τα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας με τους Σισέ, Λέτο και Κατσουράνη να ξεχωρίζουν αλλά και η νέα φανέλα που θα είναι σε τρεις εκδοχές (πράσινη, άσπρη και μαύρη). Προς Εσπανιόλ οδεύει ο Μάτος. Μετά τη Σπάρτα ανανεώνουν Καραγκούνης και Σαλπιγγίδης.

Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει από νωρίς τις υποχρεώσεις του για σήμερα καθώς είχε προπόνηση στις 8:00 ενώ το μεσημέρι στις 14:30 οι Τζιμπρίλ Σισέ, Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Γιώργος Καραγκούνης θα βρίσκονται στο ξενοδοχείο «Athens Plaza» για να παρουσιάσουν τη νέα φανέλα του Παναθηναϊκού αλλά και ο πρόεδρος Νικόλας Πατέρας.

Το πρόγραμμα για τους πράσινους θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση της νέας ομάδας στις 21:00 στην Λεωφόρο με την είσοδο να είναι ελεύθερη αλλά και με δίτερμα. Οι θύρες θα ανοίξουν στις 19:30 και οι φίλαθλοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν από τους ηλεκτρονικούς πίνακες φάσεις και γκολ από τα πρόσφατα φιλικά του τριφυλλιού.

Η παρουσίαση θα είναι αλά ΝΒΑ και το παρών θα δώσουν και οι παίκτες που δεν υπολογίζονται όπως είναι ο Αλέξανδρος Τζιόλης και ο Βαγγέλης Μάντζιος. Οσο πάνε στο γήπεδο δεν θα φύγουν δυσαρεστημένοι καθώς αναμένονται πολλές εκπλήξεις αλλά και δώρα από τον χορηγό αθλητικού υλικού του Παναθηναϊκού.

Υπογράφουν «Κάρα» και «Σάλπι»

Τα συμβόλαια του Γιώργου Καραγκούνη και του Δημήτρη Σαλπιγγίδη με τον Παναθηναϊκό λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι αλλά η διοίκηση των πρασίνων δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει τους δύο παίκτες. Ως επιβράβευση για αυτά που έχουν επιτύχει μέχρι τώρα οι δύο παίκτες θα κληθούν να επεκτείνουν την συνεργασία τους με αυξημένες οικονομικές απολαβές.

Οι δύο αρχηγοί του τριφυλλιού αμέσως μετά τα παιχνίδια με τη Σπάρτα Πράγας θα περάσουν από τα γραφεία του Νικόλα Πατέρα για να βάλουν την τζίφρα τους. Οπως όλα δείχνουν αυτό θα είναι και το τελευταίο συμβόλαιο που θα υπογράψει ο Καραγκούνης κρεμώντας τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στην ομάδα της καρδιάς του.

Προς Εσπανιόλ ο Μάτος

Παρότι ο Νικόλας Πατέρας δήλωσε χθες ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα κάνει άλλη μεταγραφή το κενό στο δεξί ακρο της άμυνας του τριφυλλιού παραμένει και όπως όλα δείχνουν οι πράσινοι θα κινηθούν για την ενίσχυση στην συγκεκριμένη θέση. Όμως ως προτεραιότητα στην Παιανία έχουν τις πωλήσεις και τις αποχωρήσεις και για ενίσχυση θα γίνει λόγος μετά τα παιχνίδια με τη Σπάρτα Πράγας για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Χθες σας αναφέραμε ότι κύριος υποψήφιος για να πουληθεί είναι ο Μαρσέλο Μάτος. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος δεν υπολογίζεται από τον Χενκ τεν Κάτε για το αρχικό σχήμα και έχει πιο ψηλά τις επιλογές των Κώστα Κατσουράνη, Σιμάο Μάτε Τζούνιορ και Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Όπως όλα δείχνουν ο πιθανότερος επόμενος σταθμός στην καριέρα του Μάτος θα είναι η Ισπανία και η Εσπανιόλ. Ο σύλλογος της Βαρκελώνης δεν έχει κάνει ακόμα επίσημη πρόταση αλλά αναμένεται να τον ζητήσει ως δανεικό και ο Παναθηναϊκός να τον παραχωρήσει μιας και δεν υπάρχει προσφορά για πώληση.

Μικρά – μικρά από τον Τύπο
Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για τον Μπερνάρ Μεντί.

Για ρεκόρ πάει το τριφύλλι που ξεπέρασε τα 20.000 διαρκείας.

Πρωινή προπόνηση περιελάμβανε το σημερινό μενού για τους πράσινους

Πολύ δύσκολα ο Πάτρικ Μπέργκερ θα προλάβει τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό.

«Χτυπάει» Μπαστούρκ

basturk.jpgΤον 30χρονο Τούρκο επιτελικό μέσο της Στουτγκάρδης Γιλντιράι Μπαστούρκ έχουν βάλει στο μάτι οι ιθύνοντες της ΑΕΚ. Παραμένουν «ζεστοί» στην «Ένωση» για τον Μάντζιο ο οποίος αποτελεί διακαή πόθο του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Το αργότερο μέχρι αύριο ανακοινώνεται ο νέος επενδυτής με τις φήμες να αναφέρουν τα ονόματα των Σεβέρη και Σιακόλα.

Μια δυνατή μεταγραφή ετοιμάζουν οι άνθρωποι του «δικέφαλου» προκειμένου να ενισχυθούν στην μεσαία γραμμή τους. Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΞΕΔΡΑ οι «κιτρινόμαυροι» έχουν έρθει σε επαφή με τον Τούρκο μέσο της Στουτγκάρδης Γιλντιράι Μπαστούρκ.

Ο Τούρκος διεθνής δεν φαίνεται να υπολογίζεται από τους Γερμανούς για τη νέα χρονιά ενώ οι απαιτήσεις του δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα υψηλές για τα νέα οικονομικά δεδομένα που έρχονται στην ΑΕΚ.

Ο Μπαστούρκ έχει πλούσιο βιογραφικό καθώς στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στις Μπόχουμ, Χέρτα, Λεβερκούζεν πριν πάρει μεταγραφή στην Στουτγκάρδη. Παράλληλα ο 30χρονος χαφ που έχει μεγαλώσει στη Γερμανία έχει 49 συμμετοχές με την Εθνική Τουρκίας ενώ έχει σημειώσει και δύο τέρματα.

Ο Μάντζιος και ο νέος επενδυτής

Παράλληλα συνεχίζεται η πίεση προς τον Παναθηναϊκό για την απόκτηση του Βαγγέλη Μάντζιου με τον εν λόγω επιθετικό να αποτελεί διακαή πόθο του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο ευελπιστούν ότι με την είσοδο του νέου επενδυτή μπορούν να κάνουν πρόταση στους «πράσινους» για αγορά του Βαγγέλη Μάντζιου.

Σε ότι αφορά την ανακοίνωση του ονόματυος του νέου επενδυτή αναμένεται να γίνει γνωστό από επίσημα χείλη μέχρι αύριο. Δημοσίευματα κάνουν λόγο για τα ονόματα των Σεβέρη και Σιακόλα χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί κάποιο από αυτά.

Μικρά Μικρά από τον Τύπο

*Εκτός από τον Βαγγέλη Μάντζιο η ΑΕΚ φέρεται να ενδιαφέρεται έντονα για έναν ακόμα παίκτη του «τριφυλλιού τον Σίλβα Κλέιτον.

*Στο προσκήνιο παραμένει το όνομα του Φεράρι της Ρίβερ Πλέιτ.

*Δύο παίκτες που φαίνεται να εξτάζουν οι «κιτρινόμαυροι» από την Σούπερ Λιγκ είναι οι Μανιάτης και Νέτο.

Τον Βραζιλιάνο Αμπρέου απέκτησε ο Πιερικός


Ροζέριο ντε Ζίζους Αμπρέου Τον Βραζιλιάνο επιθετικό Ροζέριο ντε Ζίζους Αμπρέου απέκτησε την Τετάρτη ο Πιερικός. Ο 28χρονος φορ βρέθηκε στην Κατερίνη και αφού συμφώνησε σε όλα με τη διοίκηση της μακεδονικής ΠΑΕ, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για ένα χρόνο.
Μάλιστα, ο παίκτης παρουσιάστηκε από τον Πιερικό και αποκάλυψε ότι πήρε πληροφορίες από τον Ντιόγκο, με τον οποίο συνυπύρξαν στην Πορτουγκέζα.

Τελευταία του ομάδα, πάντως, είναι η Βίλα Νόβα (Β' Βραζιλίας), ενώ έχει ξαναπαίξει στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην ελβετική Τουν.

Είχε Ντουντού, Μήτρογλου αλλά όχι φρεσκάδα...


Ντουντού και Σοϊλέδης πανηγυρίζουν.... Με σκόρερ τους συνήθεις ύποπτους των φιλικών του αναμετρήσεων, Ντουντού και Μλητρογλου ο Ολυμπιακός, μπροστά σε περίπου 15.000 φίλους του, επικράτησε με 2-0 της Χρόνινγκεν, στο τελευταίο του τεστ πριν τις αναμετρήσεις με την Σλόβα Μπρατισλάβας. Θέλουν ακόμα δουλειά οι "ερυθρόλευκοι", που όμως κερδίζουν τόσο τον Βραζιλιάνο μέσο όσο και τον νεαρό επιθετικό.

Στο πρώτο μέρος η πειραϊκή ομάδα είχε ανούσια παρουσία στον αγωνιστικό χώρο, καθώς αφενός η επιμονή του Ντιόγκο να κινείται περισσότερο εκτός περιοχής και αφετέρου η αδυναμία των μέσων και κυρίως των ακραίων (Ζαϊρί, Σοϊλέδης) να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή, έκανε το παιχνίδι του Ολυμπιακού όχι μόνο προβλέψιμο μα και εύκολα αντιμετωπίσιμο.

Παρ' όλα ταύτα, οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι 1-0, χάρις στο εύστοχο χτύπημα από το (αυστηρό) πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Ντουντού.

Στην επανάληψη η σταδιακή αλλαγή σχεδόν ολόκληρης της ενδεκάδας έδωσε την απαιτούμενη "φρεσκάδα" στον Ολυμπιακό, που πίεσε από πιο ψηλά και έχασε ευκαιρίες με τους Ζαϊρί, Γ. Παπαδόπουλο και Ντιόγκο, πριν ο "μπόμπερ των φιλικών" Κώστας Μήτρογλου διπλασιάσει με πλασέ μετά την πάσα του Λεονάρντο, σημειώνοντας το έκτο προσωπικό γκολ του στους έως τώρα διεξαχθέντες αγώνες της ομάδας του.

"Η Σλόβαν είναι μια πολύ καλή ομάδα. Ισορροπημένη σε όλες τις γραμμές, παίζει γρήγορα, οργανωμένα και εκδηλώνει πολύ ωραίες επιθέσεις. Εχει δυνατή έδρα και θα μας προκαλέσει πολλά προβλήματα αν δεν είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει.

Θα είναι έγκλημα αν τους υποτιμήσουμε. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι θα έχουμε εύκολο έργο, αλλά δεν είναι έτσι. Εγώ που τους είδα ξέρω τι θα αντιμετωπίσουμε και θα περάσω το μήνυμα στους παίκτες. Δεν είναι καθόλου καλό, όμως, όλο αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί και όλοι νομίζουν ότι θα φτάσουμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με περίπατο"<
, ήταν τα λόγια του Τιμούρ Κετσπάγια αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Νικοπολίδης, Zεβλάκοφ (76' Πάντος), Μπράβο (66' Λεονάρντο), Α. Παπαδόπουλος (74' Κατσικογιάννης), Μέλμπεργκ, Ντουντού (86' Βασιλόγιαννης), Λεντέσμα (61' Όσκαρ), Γ. Παπαδόπουλος (70' Κ. Παπαδόπουλος), Ζαϊρί (76' Ντομί), Ντιόγκο (59' Μήτρογλου), Σοϊλέδης (54' Νικλητσιώτης).

Αποκλεισμός ενός έτους στον Μονιάκη


Μανώλης Μονιάκης Στην τελευταία συνεδρίασή της, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκανε δεκτή την έφεση της αναπληρωτή προέδρου της Επιτροπής, Δ. Παπαντωνοπούλου, κατά της υπ' αριθμ. 196/2009 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας και του Μανώλη Μονιάκη και επιβάλλει στον ποδοσφαιριστή ποινή αποκλεισμού για ένα έτος (από 28/5/2009). Πρωτόδικα, ο Μονιάκης είχε τιμωρηθεί με εξάμηνο αποκλεισμό για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Επίσης, έκανε δεκτή την έφεση της κ. Παπαντωνοπούλου, κατά της υπ' αριθμ. 202/2009 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας και της ΠΑΕ ΑΕΚ και επιβάλλει στην ΠΑΕ πρόστιμο 12.000 ευρώ, για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στις 31/5/2009.

Τέλος, έκανε δεκτή την έφεση της ΠΑΕ Πιερικός και του Ζ. Ραφαηλίδη κατά της υπ΄ αριθμ. 338/2009 απόφασης της ΠΕ/Ενωσης Β΄-Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας και επιβάλλει πρόστιμο 7.500 ευρώ στην ΠΑΕ και στον Ζ. Ραφαηλίδη επίσης 7.500 ευρώ, για τον αγώνα Πιερικός-Καλαμάτα

Κοντά στον Χλωρό η Δόξα Δράμας


Ο Γιάννης Χλωρός πανηγυρίζει Τη φανέλα της Δόξας Δράμας... προβάρει ο Γιάννης Χλωρός. Το... φλερτ ανάμεσα στη διοίκηση της μακεδονικής ομάδας και τον έμπειρο επιθετικό, είναι πολύ πιθανό να έχει ευτυχή κατάληξη μιας και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές έχουν προχωρήσει πολύ τις επαφές τους.

Οι πιο αισιόδοξοι, μάλιστα, εκτιμούν ότι το θέμα μπορεί να κλείσει την Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή με την υπογραφή των συμβολαίων.

Εμεινε έξω η ...Βίσλα


Η ώρα του Champions League... Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες για τη δεύτερη προκριματική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με τα φαβορί να παίρνουν εύκολα ή δύσκολα την πρόκριση στον Γ' προκριματικό. Η μοναδική από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες που αποκλείστηκε ήταν η Βίσλα Κρακοβίας.

Τα αποτελέσματα
Μπάτε Μπορίσοφ (Λευκορωσία)-FK Σκοπίων (ΠΓΔΜ) 2-0 (2-0)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Πιουνίκ Ερεβάν (Αρμενία) 3-0 (0-0)
Μπακού (Αζερμπαϊτζάν)-Εκράνας (Λιθουανία) 4-2 (2-2)
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)-Στρέιμουρ (Νήσοι Φαρόε) 3-0 (2-0)
Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)-Ριλ (Ουαλία) 8-0 (4-0)
Σεριφ Τιρασπολ (Μολδαβία)-Ιντερ Τούρκου (Φινλανδία) 2-0 (1-0)
Σάντα Τζούλια (Ανδόρα)-Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία) 0-5 (0-4)
Στάμπαεκ (Νορβηγία)-KF Τίρανα (Αλβανία) 4-0 (1-1)
Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία)-Ζρινσκι Μόσταρ (Βοσνία/Ερζεγοβίνη) 4-0 (0-1)
Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο)-Βεντσπιλς (Λετονία) 1-3 (0-3)
Μάριμπορ (Σλοβενία)-WIT Τιφλίδας (Γεωργία) 3-1 (0-0)
Γκλεντόραν (Β.Ιρλανδία)-Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) 0-4 (0-6)
Καλμαρ (Σουηδία)-Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία) 3-1 (0-2)
Μόγκρεν (Μαυροβούνιο)-Κοπεγχάγη (Δανία) 0-6 (0-6)
Λεβάντια Ταλίν (Εσθονία)-Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία) 1-0 (1-1)
Μποέμιανς (Ιρλανδία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 0-1 (1-1)
Ακτόμπε (Καζακστάν)-Χαφναρφιόρντουρ (Ισλανδία) 2-0 (4-0)

Τα ζευγάρια
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)-Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Τιμισοάρα (Ρουμανία)
Σπόρτινγκ Λισ. (Πορτογαλία)-Τβέντε (Ολλανδία)
Σέλτικ (Σκωτία)-Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία)
Αντερλεχτ (Βέλγιο)-Σίβασπορ (Τουρκία)
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)
Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)
Ζυρίχη (Ελβετία)-Μάριμπορ (Σλοβενία)
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)-Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)
Σέριφ Τίρασπολ (Μιλδαβία)-Σλάβια Πράγας (Τσεχία)
Ακτόμπε (Καζακστάν)-Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)
Μπακού (Αζερμπαϊζτάν)-Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία)
Βέντσπιλς (Λετονία)-Μπάτε Μπορίσοφ (Λευκορωσία)
Λεβάντια ταλίν (Εσθονία)-Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία)
Κοπεγχάγη (Δανία)-Στάμπαεκ (Νορβηγία)

Νίκη αλλά... τρίτη θέση για τους νέους


Οι παίκτες της Εθνικής Νέων πανηγυρίζουν... Την τρίτη θέση στον 5ο όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών που φιλοξενείται στη Ρόδο, κατέκτησε η Εθνική μας ομάδα. Το εθνικό μας συγκρότημα στον 3ο και τελευταίο αγώνα της β' φάσης που έγινε στο Βενετόκλειο επικράτησε 77-71 της Λετονίας, ωστόσο περιορίστηκε στην τρίτη θέση μετά τη νίκη της Ισπανίας επί της Γαλλίας.

Πρώτοι σκόρερ της ελληνικής ομάδας, οι οποίοι στα προημιτελικά θ` αντιμετωπίσουν την Κροατία, αναδείχθηκαν οι Μπόγρης και Παπανικολάου που σημείωσαν από 16 πόντους.

Το... κυνήγι της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης διαφοράς που επιχείρησε η ομάδα του Κώστα Μίσσα στο πρώτο δεκάλεπτο, έπιασε τόπο. Με τους Μπόγρη και Παππά να πετυχαίνουν από έξι πόντους, η εθνική μας κατάφερε να πάρει προβάδισμα 12 πόντων (7` 18-6, 10` 20-8). Η διαφορά «σκαρφάλωσε» και στους 15 πόντους στο 13ο λεπτό (29-14), όμως η αντεπίθεση των Λετονών σε συνδυασμό με μια άμυνα που άρχισε να παρουσιάζει έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, η διαφορά έπεσε αρχικά στους +9 (33-24) και με το τέλος του δεκαλέπτου στους +7 (39-32).

Η διαφορά συνέχισε να παίρνει την... κατιούσα και στις αρχές της τρίτης περιόδου και το +3 (45-42) έφερε και τις πρώτες φωνές του Μίσσα. Η αφύπνιση του εθνικού μας συγκροτήματος ήταν άμεση. Με επιμέρους σερί 13-3, οι καρδιές επανήλθαν στις θέσεις τους, αφού το +3 πολύ γρήγορα έγινε +13 (58-45).

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, η ελληνική ομάδα κατάφερει να διατηρήσει διψήφιο προβάδισμα (35` 69-57), που της χάρισε ακόμη ένα ροζ φύλλο αγώνα, όχι όμως και τη δεύτερη θέση του ομίλου.

Τα δεκάλεπτα: 20-8, 39-32, 60-51, 77-71

ΕΛΛΑΔΑ: Μάντζαρης, Μούρτος, Τσακαλέρης, Παππάς 13 (2), Γιαννόπουλος 10 (2), Σακελλαρίου, Παπανικολάου 16, Σλούκας 9 (1), Γιάνκοβιτς 4, Μπόγρης 16, Κασελάκης 9 (1), Σαρικόπουλος.
ΛΕΤΟΝΙΑ: Κρούμινς, Καουφμάνις, Βίρσις, Στρέλιενκς 19 (1), Μπέρτανς 14 (2), Μίζις 8 (1), Ντούσελς 2, Ζέιντακς 9 (1), Ροζίτις 2, Μπλάους 17.

Ξεκίνησε με νίκη ο Πανιώνιος


Οι παίκτες του Πανιωνίου πανηγυρίζουν..... Νικηφόρο ήταν το πρώτο φιλικό του Πανιωνίου. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης αντιμετώπισε στο Βέλγιο την Σεντ Τρόιντεν και επικράτησε με 2-1. Το ευχάριστο για τον Εμίλιο Φερέρα, ήταν ότι είδε τον Μπόσκο Μπάλαμπαν να "ανοίγει τον λογαριασμό του", καθώς ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ μετά από σέντρα του Ρεκόμπα στο 15'.

Στο 18ο λεπτό οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Βίλμετ, ενώ είχαν και δοκάρι στο 24' με τον Απλεταν. Πάντως στο πρώτο ημίχρονο ο Πανιώνιος έχασε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλα τέρματα, όμως το σκορ δεν άλλαξε.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, καθώς η δυνατή βροχή δυσκόλεψε τις προσπάθειες των παικτών. Ο Φερέρα πραγματοποίησε και αρκετές αλλαγές, αλλά και πάλι ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος. Αποτέλεσμα ήταν να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ. Συγκεκριμένα στο 72' ο Εστογιανόφ εκτέλεσε κόρνερ και ο Ομο με δυνατή κεφαλιά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στο τερματοφύλακα των γηπεδούχων, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Πανιώνιος: Μπέλιτς, Μανιάτης, Ουέλιγκτον, Ομο, Σκούφαλης (82' Κούρντι), Μπαλαμπάν (84' Λουκίνας), Ρεκόμπα (46' Κοντοχρήστος), Εστογιάνοφ (88' Αναστασόπουλος), Κουμορτζί, Σιόβας, Νικόλαου.