Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Nτιέγκο:«Παίζει με τον... Ιησού»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/f59a45a2e7aecf2e057041de9ec6dbc8_L.jpg?1270659940?1270659940?1270659940Το ερώτημα που βασανίζει όλον τον ποδοσφαιρικό κόσμο είναι αν ο Μέσι είναι καλύτερος από τον Μαραντόνα. Ο Ντιέγκο μπορεί να απέφυγε να απαντήσει, ωστόσο αποθέωσε τον παίκτη της Μπαρτσελόνα τονίζοντας ότι μπορεί να γίνει κορυφαίος! «Είπα στον Μέσι πως η δική μου καριέρα έχει τελειώσει και τώρα αυτός πρέπει να ακολουθήσει τη δική του πορεία στα γήπεδα για να δούμε στο τέλος ποιος είναι καλύτερος. Ξοδέψαμε πολλές ώρες σε κουβέντα για να πούμε για το μέλλον του. Είναι αλήθεια, πως τον είδα ώριμο και πολύ αποφασισμένο. Είναι στην ελίτ του ποδοσφαίρου, ο καλύτερος τώρα στον κόσμο και η ηγετική φυσιογνωμία της Μπαρτσελόνα. Δεν μπορούμε να πούμε τώρα αν ο Μέσι είναι ήδη ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία. Αυτό θα φανεί στο τέλος της καριέρας του» τόνισε ο Μαραντόνα, ο οποίος συνέχισε τα κολακευτικά σχόλια «Θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν ο Μέσι κατακτούσε το Παγκόσμιο Κύπελλο και γινόταν ο καλύτερος στον κόσμο. Πιστεύω πως ο Μέσι παίζει με τον Ιησού ποδόσφαιρο» κατέληξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής.

Γλυκιά ήττα – πρόκρισης για Λυών

«Γλυκιά» ήττα γνώρισε η Λιόν από τη Μπορντό στον αγώνα ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ με 1-0, ωστόσο, οι «λιονέ» ήταν αυτοί που πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης μετά τη νίκη τους στο «Ζερλάν» με 3-1. Αντίπαλος της ομάδας του Κλοντ Πιελ στον ημιτελικό θα είναι η Μπάγερν Μονάχου, που πήρε μεγάλη πρόκριση μέσα στο «Ολντ Τράφορντ».
Η Μπορντό κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο 45λεπτο. Εφτασε δύο φορές πολύ κοντά στο γκολ και η υπεροχή της καρποφόρησε στην εκπνοή του ημιχρόνου, με την προβολή-γκολ του Τσαμάκ, μετά τη σέντρα του Τρεμουλινάς. Προηγήθηκαν, η μεγάλη ευκαιρία των «γιρονδίνων» στο 18΄ με τον Γκορκίφ να πλασάρει τον Γιορίς και να στέλνει τη μπάλα άουτ και στο 44΄ το οριζόντιο δοκάρι μετά το φοβερό σουτ του Ντιαρά από μεγάλη απόσταση.
Ενώ θα περίμενε κανείς ότι η Μπορντό θα γινόταν ακόμη πιο πιεστική στο β΄ ημίχρονο, εντούτοις οι γηπεδούχοι φάνηκαν απειλητικοί στα τελευταία 10 λεπτά. Στο 81΄ ο Σανέ απέτυχε να σκοράρει με κεφαλιά, στην πιο καλή στιγμή των «γιρονδίνων» στο διάστημα αυτό.

Διαιτητής: Αλμπέρτο Μαγιένκο (Ισπανία)
Κίτρινες: Σισόκο, Γκοναλόν, Τουλαλάν, Κάλστρομ, Ντελγκάδο

ΜΠΟΡΝΤΟ (Λοράν Μπλαν): Καρασό, Σανέ, Σιανί, Πλανούς, Τρεμουλινάς, Πλασίλ (86΄ Καβενάγκι), Ντιαρά (71΄ Σαλμέ), Τζούσιε (78΄ Γκουφράν), Γκορκίφ, Γουέντελ, Τσαμάκ
ΛΙΟΝ (Κλοντ Πιελ): Γιορίς, Ρεβεγιέρ, Κρις, Μπουμσόνγκ (78΄ Μποντμέρ), Σισόκο, Τουλαλάν, Γκοναλόν, Κάλστρομ, Μπάστος (89΄ Εντερσον), Ντελγκάδο, Γκομί (67΄ Πιάνιτς)

Μάντσεστερ Γ.-Μπάγερν Μ. 3-2 (3' Γκίμπσον, 7',41' Νάνι-43' Ολιτς, 74' Ρόμπεν)

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/038cf0ce8430bdb4d05ac68cf8ae32c8_L.jpg?1270662125?1270662125?1270662125Ο Μέσι έδωσε... ασίστ, Νάνι και Ρόμπεν προσέφεραν εκπληκτικό θέαμα, όμως η Μπάγερν ήταν αυτή που προκρίθηκε στα ημιτελικά παρά την ήττα με 3-2. Το πείσμα των Γερμανών και η ανωριμότητα του Ράφαελ έφεραν την ανατροπή! Στους «4» η Λυών!Μάντσεστερ Γ.-Μπάγερν Μ. 3-2 (3' Γκίμπσον, 7',41' Νάνι-43' Ολιτς, 74' Ρόμπεν)
Για πρώτη φορά μετά το 2001, όταν και κατέκτησε το τρόπαιο, η Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται στα ημιτελικά του Champions League. Οι Βαυαροί πήγαν στο «Ολντ Τράφορντ» με το προβάδισμα από το 2-1 του πρώτου ματς, βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 στο 7' και με 3-0 στο 41', αλλά κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και πετυχαίνοντας δύο γκολ (3-2) πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση, καθώς ο Ράφαελ... έκαψε την Γιουνάιτεντ.

Το ματς άρχισε ιδανικά για τους Αγγλους, που είχαν βασικό τελικά τον Ρούνεϊ, καθώς άνοιξαν το σκορ μόλις στο 3' με σουτ του Γκίμπσον. Η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη, με τον Νάνι να κάνει με τακουνάκι το 2-0 στο 7' και την Μπάγερν να παραπαίει. Οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και στο 41' έδειξαν να καθαρίζουν το ματς, όταν ο Νάνι, ξανά μετά από γύρισμα του Βαλέντσια από δεξιά, με σουτ στην κίνηση ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0!

Η Μπάγερν, όμως, έχει συνηθίσει να επιστρέφει όταν δεν την υπολογίζει ο αντίπαλος και το απέδειξε ξανά. Στο 43' ο Ολιτς βρέθηκε απέναντι από τον Φαν Ντερ Σαρ, πλάσαρε σωστά και μείωσε σε 3-1, βάζοντας την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Μια πρόκριση που εξασφαλίστηκε στην επανάληψη και αφού πρώτα η Μάντσεστερ έμεινε με 10 παίκτες, μετά την αποβολή του Ράφαελ (που είχε χάσει και μεγάλη ευκαιρία στο α' μέρος), με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 50'.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα το γήπεδο... έγερνε προς την περιοχή της Γιουνάιτεντ, με τους Γερμανούς να πιέζουν με κάθε τρόπο για το δεύτερο γκολ. Ευκαιρίες δημιουργούνταν, το γκολ δεν έμπαινε και οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το 4-1 στο 64', στο τετ α τετ του Νάνι που νικήθηκε από τον Μπουτ. Κι αφού δεν μπήκε εκεί το γκολ της Μάντσεστερ, ήρθε το 3-2 λίγο μετά!

Η Μπάγερν προειδοποίησε με το οριζόντιο δοκάρι του Γκόμες με κεφαλιά στο 69' και στο 74' ο Ρόμπεν έδειξε γιατί είναι μεγάλος παίκτης, καθώς έπιασε ένα εκπληκτικό σουτ στην κίνηση μετά από... συστημένη εκτέλεση κόρνερ του Ριμπερί και νίκησε τον Φαν Ντερ Σαρ για το 3-2! Η Γιουνάιτεντ ήθελε να αντιδράσει αλλά δεν μπορούσε να το κάνει με 10 παίκτες και η Μπάγερν, που είχε τα πάντα με το μέρος της, θα μπορούσε ακόμη και να ισοφαρίσει στα τελευταία λεπτά, σε σουτ του Ριμπερί.

Οι συνθέσεις
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝT:
Φαν ντερ Σαρ, Εβρά, Φέρντιναντ, Ρούνεϊ (56' Ο'Σέι), Βίντιτς, Κάρικ, Νάνι (79' Μπερμπάτοφ), Ράφαελ, Φλέτσερ, Βαλέντσια, Γκίμπσον (80' Γκιγκς).

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Μπουτ, Φαν Μπούιτεν, Ντεμικέλις, Ριμπερί, Ρόμπεν (76' Άλτιντοπ), Όλιτς (85' Πράνιτς), Φαν Μπόμελ, Λαμ, Μίλερ (46' Γκόμες), Μπαντστούμπερ, Σβαϊνστάιγκερ.

Τριάρα... τίτλου η Μαρσέιγ!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/efc9e09a757f63bdc120bdbebec9a9b5_L.jpg?1270658193?1270658193?1270658193Τριάρα και... κορυφή για τη Μαρσέιγ, που πλέον έγινε το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Ο Μπεν Αρφά εξελίχθηκε σε ηγέτη και οι Μασσαλοί επιβλήθηκαν 3-0 της Σοσό.Η μοναδική ευκαιρία που παρουσιαζόταν στη Μαρσέιγ για κατάληψη της κορυφής δεν... χανόταν και παρά τις απουσίες οι Μασσαλοί συνέτριψαν 3-0 της Σοσό. Η ομάδα του Ντεσάμπ βρέθηκε στην πρώτη θέση, έχει ένα ματς λιγότερο, και είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για τον φετινό τίτλο
Με γκολ των Χάιντσε (9΄), Μπεν Αρφά (27΄πεν.) και Κονέ (90΄) ήρθε μια άνετη νίκη, με τον πρώην μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού να εξελίσσεται σε ηγετική φυσιογνωμία της Μαρσέιγ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 31 αγώνες)

Μαρσέιγ 59 -30αγ.

Λιόν 57

Μονπελιέ 57

Οσέρ 57

Μπορντό 56 -29αγ.

Λιλ 54

Ρεν 49

Λοριάν 49

Μονακό 46

Βαλανσιέν 44 -30αγ.

Νανσί 42

Παρί Σεν Ζερμέν 41

Τουλούζ 39

Σοσό 37 -30αγ.

Νις 36

Λανς 35

Σεντ Ετιέν 32

Μπουλόν 24

Λε Μαν 21 -30αγ.

Γκρενόμπλ 15

Γκβοζντένοβιτς: «Όλα εντάξει… μέχρι που ήρθε ο Ντε Μος»

Ο ένας μετά τον άλλον, οι παίκτες της Καβάλας ρίχνουν τα βέλη τους στον Αάντ Ντε Μος. Σειρά πήρε ο Ιβάν Γκβοζντένοβιτς, υποδεικνύοντας τον Ολλανδό ως βασικό υπεύθυνο για το άσχημο κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας και που οι «αργοναύτες» έχασαν το στοίχημα Κύπελλο Ελλάδας και πλέι-οφ.

«Όλα ήταν εντάξει στην ομάδα μέχρι που ανέλαβε ο Ντε Μος. Δεν καταλάβαινε τους παίκτες, χαλούσε την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια και δεν ένιωθε το σύλλογο. Για μένα το πρόβλημα ήταν πως δεν έδινε ευκαιρίες να αγωνιστώ. Θεωρώ πως αυτός είναι ο λόγος που αποκλειστήκαμε από τον τελικό και δε βγήκαμε στην Ευρώπη», ανέφερε ο Σέρβος αμυντικός, που σε αντίθεση με τον προπονητή, είχε να πει τα καλύτερα για τους διοικούντες της Καβάλας.

«Όλα ήταν εξαιρετικά με τους κυρίους Μάκη και Σταύρο Ψωμιάδη. Ήταν σωστοί σε όλα τους. Και στα οικονομικά και στη συμπεριφορά τους».

Πολύ θετικά σχόλια, τέλος, απέσπασε και η ομάδα που ουσιαστικά έφραξε στην ομάδα της Μακεδονίας το δρόμο για τα πλέι-οφ και τον τελικό Κυπέλλου... «Ο Άρης βρίσκεται στον τελικό και ψηλά στο πρωτάθλημα απόλυτα δίκαια. Πιστεύω πως αν είχε αποφύγει κάποια στραβοπατήματα, θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι ακόμα υψηλότερο. Έχει έναν από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη, πολύ καλούς παίκτες ενώ όταν είδα και τον κόσμο του στον αγώνα κυπέλλου στη Θεσσαλονίκη, κατάλαβα πόσο θερμός είναι. Πραγματικά μοναδικός».

Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

Θα συνεχίσουν μόνο τέσσερις


Europa League.... Σε κανένα από τα τέσσερα ζευγάρια για την προημιτελική φάση του Γιουρόπα Λιγκ δεν έχει κριθεί η πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει μόνο τον πρώτο λόγο από τους γηπεδούχους, καθώς είχε αναδειχθεί ισόπαλη στη Βαλένθια με 2-2.

Στις υπόλοιπες τρεις αναμετρήσεις οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν το 2-1 του πρώτου αγώνα, ενώ οι γηπεδούχοι θέλουν να πετύχουν το γκολ με το οποίο θα κρατάνε στα χέρια τους το εισιτήριο για τα ημιτελικά της δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωση.

Ολοι οι αγώνες θα ξεκινήσουν την Πέμπτη στις 22:05

Λίβερπουλ (Αγγλία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) (1-2)
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Βαλένθια (Ισπανία) (2-2)
Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)-Φούλαμ (Αγγλία) (1-2)
Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο)-Αμβούργο (Γερμανία) (1-2)

Νέος τραυματισμός για Κελ


Ο Σεμπάστιαν Κελ της Ντόρτμουντ Η ατυχία χτύπησε για ακόμα μία φορά την πόρτα του Σεμπάστιαν Κελ, ο οποίος δύσκολα θα μπορέσει να αγωνιστεί ξανά τη φετινή σεζόν. Ο 30χρονος μέσος τραυματίστηκε στους προσαγωγούς στο νικηφόρο παιχνίδι της Ντόρτμουντ με τη Βέρντερ Βρέμης το Σαββάτο και όπως ανακοίνωσε ο γερμανικός σύλλογος η απουσία του θα έχει διάρκεια περίπου τεσσάρων βδομάδων.

Ο Σεμπάστιαν Κελ έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά με τους προσαγωγούς του, καθώς πρόσφατα επέστρεψε από πολύμηνη αποχή (εννιά μήνες), λόγω του συγκεκριμένου προβλήματος. Ο 30χρονος έχει περάσει αρκετές φορές την πόρτα του χειρουργείου για να διορθώσει το πρόβλημα, αλλά όπως φαίνεται δεν τα έχει καταφέρει μέχρι τώρα.

ΒΟΛΕΪ: Το ΤΑΠ Ηρακλής μήνυσε τον Νίκο Ρουμελιώτη

Μήνυση κατά του Νίκου Ρουμελιώτη με την κατηγορία της απάτης κατέθεσε το ΤΑΠ Ηρακλής, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε ότι πρόκειται να πάρει μέτρα για την καλύτερη περιφρούρηση των αγώνων της ομάδας.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι «κυανόλευκοι» αναφέρει:

«Το ΤΑΠ Ηρακλής μέσα από έκτακτη συνεδρίαση στις 03/04/2010 και όσον αφορά τον αγώνα της ομάδος μας με τον Άρη για τα Play-offs ανακοινώνει τις ενέργειες που έχει κάνει για τον εν λόγω αγώνα.

1. Στις 03/04 κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων για ρίψη αντικειμένων εντός του αγωνιστικού χώρου.

2. Διακόπτει τη συνεργασία που είχε με την εταιρία φύλαξης η οποία είχε την ευθύνη για τον έλεγχο της εισόδου σε όλους τους μέχρι τώρα αγώνες της ομάδας μας.

3. Από την επόμενη αγωνιστική σεζόν θα διαθέτει μόνο ονομαστικά εισιτήρια για όλους τους φιλάθλους που θα θέλουν να παρακολουθήσουν αγώνα της ομάδας μας, ακόμα και για αυτούς που δικαιούνται δωρεάν είσοδο.

4. Με νέο έγγραφο του προς την Αστυνομία θα επανέλθει στο θέμα που αφορά την λειτουργία για τις κάμερες ασφαλείας οι οποίες είναι εγκατεστημένες εδώ και χρόνια στο Ε.Γ. Μίκρας αλλά δεν λειτουργούν.

5. Να ζητηθεί από το Ε.Γ. Μίκρας η χρήση από την ομάδα για την επόμενη τριετία όπως ώστε να πραγματοποιηθούν έργα στις εισόδους του γηπέδου.

6. Να καταγγείλει τον αθλητή Ρουμελιώτη Νικόλαο για αντιαθλητική και δυσφημιστική συμπεριφορά, στον αθλητικό δικαστή, στην ΕΦΙΠ, στην ΕΟΠΕ, στην ΕΣΑΠ και στον ΠΑΣΑΠ.

7. Να υποστηρίξει την ένσταση που υπέβαλλε στον εν λόγω αγώνα για κακή εφαρμογή κανονισμών ως προς την διακοπή του αγώνα καθότι δεν υπήρξε βεβαιωμένος τραυματισμός του αθλητή Ρουμελιώτη Νικόλαου.

8. Να καταθέσει δια του προέδρου του μήνυση κατά του αθλητή Ρουμελιώτη Νικόλαου για απάτη».

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΑΣ ΑΡΗΣ για τον τραυματισμό Ρουμελιώτη

Ανακοίνωση με την οποία ο ΑΣ ΑΡΗΣ επιφυλάσσεται να απαντήσει στα όσα έχουν δει το φώς της δημοσιότητας εις βάρος του αθλητή Νίκου Ρουμελίωτη εξέδωσε πριν λίγο η διοίκηση του Ερασιτέχνη ΑΡΗ. Αυτούσια η ανακοίνωση αναφέρει: «Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή την προσπάθεια σπίλωσης και κατασυκοφάντησης του ονόματος του πετοσφαιριστή μας Νίκου Ρουμελιώτη, μετά την πρωτοφανή επίθεση που δέχτηκε από φίλαθλο του Ηρακλή στη διάρκεια του αγώνα Βόλεϊ ΗΡΑΚΛΗΣ – ΑΡΗΣ στο Κλειστό Γυμναστήριο Μίκρας την 1η Απριλίου 2010. Δηλώνουμε ότι θα τοποθετηθούμε τόσο επί της ουσίας της υπόθεσης όσο και για τις αναίτιες επιθέσεις προς το πρόσωπο του Νίκου Ρουμελιώτη μετά τις αποφάσεις των Δικαιοδοτικών Οργάνων του Βόλεϊ , τις οποίες πάντα σεβόμαστε».

Σάλπι: «Πρώτα το νταμπλ, μετά τα σενάρια»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ανέδειξε τον έξυπνο, όπως τον χαρακτήρισε, τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού στα Γιάννενα απέναντι στον ΠΑΣ, μετά το 3-1 του πρώτου ημιτελικού. Αναγνώρισε ότι η εμφάνιση δεν ήταν καλή και ξεκαθάρισε ότι δεν τον απασχολεί το θέμα του συμβολαίου του, που λήγει το καλοκαίρι.

«Είχαμε να διαχειριστούμε το σκορ του πρώτου αγώνα. Παίξαμε έξυπνα και καταφέραμε να περάσουμε στον τελικό. Σίγουρα η εμφάνιση δεν είναι αυτή που θέλαμε, αλλά πολλές φορές μετράει το να πετυχαίνεις τους στόχους σου», τόνισε αρχικά.

Για τη μεταγραφολογία γύρω από το όνομά του, επεσήμανε: «Δεν ωφελεί σε τίποτα να μιλάμε γι’ αυτό στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Εχω μπροστά μου δύο τίτλους να κατακτήσω με τον Παναθηναϊκό και αυτό είναι που με ενδιαφέρει εμένα και τους συμπαίκτες μου.

Για το βαθμό που θέλει ο Παναθηναϊκός ώστε να κατακτήσει τον τίτλο, ανέφερε: «Μαθηματικά χρειαζόμαστε τον βαθμό, αλλά εμείς θέλουμε τη νίκη (σ.σ. απέναντι στον Ηρακλή).

Τέλος, μίλησε και για τον ΠΑΣ: «Ο ΠΑΣ είναι μία καλή ομάδα, με καλό υλικό. Θα είναι κρίμα να πέσει. Αλλά όπως κάθε ομάδα που διεκδικεί την παραμονή της θα τα δώσει όλα ως το τέλος».

Πλατινί: «Δεν μπορεί να γίνει το 2013 το Euro»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Συνεχίζει να πιέζει Πολωνούς και Ουκρανούς ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, βλέποντας πως υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις στην προετοιμασία τους για να φιλοξενήσουν από κοινού το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012.

«Έχουμε δείξει εμπιστοσύνη στην Πολωνία και την Ουκρανία και θέλουμε να δούμε πως οι προετοιμασίες βαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Όμως δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω καθυστερήσεις, γιατί το Euro θα πρέπει να γίνει το 2012 κι όχι το 2013. Για το λόγο αυτό πρέπει να ληφθούν κάποιες αποφάσεις», τόνισε ο ισχυρός άνδρας της UEFA.

Κατέθεσαν έφεση ΠΑΕ ΠΑΟ και Κυργιάκος!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Δεν λέει να τελειώσει το σίριαλ της δικαστικής διαμάχης του Σωτήρη Κυργιάκου με τον Παναθηναϊκό! Μόλις έμαθαν οι άνθρωποι της ομάδας πως το «αλάνι» δικαιώθηκε από το Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης και θα καταβάλει 55.000 ευρώ ως αποζημίωση για τη μεταγραφή του στη Ρέιντζερς το 2005 αντί για 1.5 εκατ. ευρώ που αξίωνε η «πράσινη» ΠΑΕ, πέρασαν στην αντεπίθεση και κατέθεσαν έφεση. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έφεση κατέθεσε και ο Κυργιάκος, αφού δεν θέλει να δώσει ούτε αυτά τα χρήματα!

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έμειναν καθόλου ικανοποιημένοι από την απόφαση, καθώς την θεωρούν πολύ άδικη. Όσο για τον διεθνή κεντρικό αμυντικό της Λίβερπουλ, θα επιδιώξει να μην πληρώσει ούτε το κατώτατο ποσό των 55.000 ευρώ.

Η νέα απόφαση αναμένεται να είναι και τελεσίδικη και θα βγει τον Μάιο ή το αργότερο τον Ιούνιο.

«Να βγούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/d90b817752f5424d95460d5469b59463_L.jpg?1270636606?1270636606?1270636606Για τους δύο στόχους του Αρη μίλησε ο Νάτσο Γκαρσία, για τα πλέι οφ και τον τελικό του Κυπέλλου, τονίζοντας ότι θέλουν την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ και την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Ο Νάτσο Γκαρσία μίλησε στον «ΑΡΗΣ FM 92,8»:

Για το πως νιώθει όταν αντικρίζει την σημαία της Βολιβίας στις κερκίδες του Κλεάνθης Βικελίδης: «Για εμένα είναι πολύ συγκινητικό να βλέπω την σημαία της πατρίδας μου και χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω τον οπαδό που το κάνει αυτό. Πραγματικά νιώθω υπερηφάνεια».

Για την αγωνιστική του κατάσταση τόνισε: «Ήταν πολύ δύσκολη περίοδος ο τραυματισμός μου. Μου κόστισε πολύ η προσπάθεια να επανέλθω και να βρω το επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο. Τα πράγματα δεν πήγαν όπως ήθελα αλλά ο κόσμος και η σκληρή δουλειά θα με βοηθήσουν να βρω τον καλό μου εαυτό. Η ομάδα μας μπορεί να καταφέρει πολλά και να κερδίσει το κύπελλο Ελλάδας».

Για την δυνατότητα του Αρη να πετύχει την έξοδο του στο Champions League υπογράμμισε: «Ο στόχος μας είναι αυτός. Είναι και η απαίτηση του προπονητή μας. Ο κ. Κούπερ έχει υψηλές απαιτήσεις από εμάς. Μπορούμε να κερδίσουμε βαθμούς από τα τελευταία παιχνίδια. Έχουμε υψηλό κίνητρο να βγούμε με τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά στα playoffs» είπε και συνέχισε: «Θεωρώ ότι η έλευση του νέου μας προπονητή βοήθησε την ομάδα μας. Όλοι πια έχουμε υψηλή απαίτηση στις προπονήσεις. Έχουμε πια αγωνιστική ταυτότητα. Παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και νιώθουμε σημαντικοί. Θεωρώ ότι όλη η εικόνα που φαίνεται αυτή τη στιγμή από την ομάδα έχει να κάνει με τη δουλειά που κάνουμε στο γήπεδο και όσα μας έμαθε ο προπονητής».

Για την αξία που έχει το Κυπέλλο για τον Αρη: «Στο ποδόσφαιρο μετράει το αποτέλεσμα. Αυτό έχει σημασία. Κι εμείς αυτό που κοιτάμε πρωτίστως είναι το αποτέλεσμα. Αυτό που θα κοιτάξουμε είναι να πάρουμε στο Κύπελλο. Γνωρίζω πολύ καλά πως σκέφτεται ο κόσμος. Ο Αρης είναι στάση ζωής για τους οπαδούς. Τώρα είναι η ευκαιρία να κτίσουμε τον θρίαμβο μαζί με τους οπαδούς μας. Να μην έχουν λοιπόν την παραμικρή αμφιβολία ότι θα παλέψουμε για τον τίτλο και θα τα δώσουμε όλα για να γίνουμε κι εμείς κομμάτι της ιστορίας του Αρη» είπε και συμπλήρωσε: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την υποδοχή που μας έκανε ο κόσμος μετά την πρόκριση στον τελικό. Νιώθουμε όπως νιώθετε για το κύπελλο και δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι θα είναι κατακίτρινο το ΟΑΚΑ».

Για το πώς πέρασε τις άγιες ημέρες του Πάσχα: «Έμεινα στην Ελλάδα και γνώρισα τα Μετέωρα. Είναι πραγματικά μαγευτική τοποθεσία. Είχα όμως και την ευκαιρία να κάνω ατομικές προπονήσεις ώστε να έχω τον καλύτερο δυνατό ρυθμό».

Οι... έχοντες στην αύξηση του ΠΑΟΚ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/6f8437f4a5020741e769d91921e7a181_L.jpg?1270639158?1270639158?1270639158Σε μια ακόμη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα προχωρήσει η διοίκηση. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες τoυ gazzetta.gr, δεν θα συμμετάσχει ο απλός κόσμος, αλλά αυτοί που έχουν την οικονομική άνεση και θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα.Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να μην προσφύγει στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς και να πάρει την έγκριση για μια νέα αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Εκεί όπου θα συμμετείχε ο απλός κόσμος και οι μετοχές θα ήταν ονομαστικές, αλλά και το ποσό που διέθεσε για την αγορά των μετοχών. Αυτή η αύξηση το μετοχικού κεφαλαίου θα είναι για τους λίγους, για τους έχοντες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΑΕ: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ», Αρ. ΜΑΕ 99130/06Β/86/77, σύμφωνα με το Νόμο 2190/20 «Περί Ανωνύμων Εταιριών» όπως ισχύει και το Καταστατικό της, καλεί τους κ.κ. Μετόχους της Εταιρίας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 12η Απριλίου 2010, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.30 στο κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ (Παλατάκι), Αντώνη Τρίτση 12, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
Διερεύνηση δυνατότητας εκλογής αιρετής διοίκησης - εκλογή αιρετής διοίκησης. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με καταβολή μετρητών και την έκδοση νέων μετοχών με την επιφύλαξη του άρθρου 13α Κ.Ν. 2190/20 και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων στη νέα αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 παρ. 6 Κ.Ν. 2190/20. Τροποποίηση του άρθρου 7 (μετοχικό κεφάλαιο) του καταστατικού της εταιρείας.

Διάφορα θέματα και ανακοινώσεις
Στη Συνέλευση αυτή έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος και να ψηφίσουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με αντιπρόσωπο, όλοι οι Μέτοχοι της Εταιρίας. Κάθε μετοχή δίνει δικαίωμα μιας ψήφου.

Για να λάβουν μέρος στη Γενική Συνέλευση οι κύριοι Μέτοχοι, πρέπει σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 2190/20 «Περί Ανωνύμων Εταιριών», όπως ισχύει και το Καταστατικό της Εταιρίας να καταθέσουν τις μετοχές τους ή τους προσωρινούς τίτλους τους, πέντε τουλάχιστον ημέρες πριν από την οριζόμενη για τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης στα γραφεία της Εταιρίας στη Θεσσαλονίκη (Μικράς Ασίας- Γήπεδο Τούμπας) ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε αναγνωρισμένη Ελληνική Τραπεζική Εταιρία.

Εντός της ίδιας προθεσμίας πρέπει να κατατεθούν στην Εταιρία και οι σχετικές αποδείξεις κατάθεσης μετοχών καθώς και τα τυχόν νομιμοποιητικά έγγραφα και έγγραφα αντιπροσώπευσης.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Φουλάρει για ΟΑΚΑ ο Ηρακλής

Φουλάρει για ΟΑΚΑ ο Ηρακλής

Με ανεβασμένους ρυθμούς προετοιμάζεται ο Ηρακλής για το εκτός έδρας ματς της Κυριακής με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Σήμερα, οι «κυανόλευκοι» πραγματοποίησαν μία δυνατή προπόνηση, προσαρμοσμένη στον τομέα της αγωνιστικής στρατηγικής, στη Μίκρα. Οι Λέκι, Μαρκές και Παπαστεριανός συνέχισαν το ατομικό πρόγραμμα και δεν υπολογίζονται για τον αγώνα της Κυριακής. Επέστρεψε στις προπονήσεις και ο Πιλότο, ο οποίος ακολούθησε πρόγραμμα γυμναστηρίου και φυσιοθεραπείας. Η ομάδα του «Γηραιού» θα προπονηθεί αύριο στις 11:00, στη Μίκρα, ενώ στις 13.30 ο Γιόζεφ Μπουμπένκο θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου.

Κατέκτησε ο τρόπαιο ο Εθνικός!


Οι αθλήτριες του Εθνικού πανηγυρίζουν... Ο Εθνικός κατέκτησε το τρόπαιο στο LEN Trophy γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2009-10. Η ελληνική ομάδα νίκησε τη Χάντι Μανσίσκ στον Πειραιά με 17-13 στα πέναλτι (κανονικός αγώνας 10-9, παράταση 13-12), στον δεύτερο τελικό της διοργάνωσης και ανέτρεψε την ήττα με ένα γκολ διαφορά που είχε γνωρίσει στη Ρωσία (13-12).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Εθνικός πανηγύρισε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία του και έγινε, παράλληλα, η δεύτερη ελληνική ομάδα μετά το 2003 και τη Βουλιαγμένη, η οποία έχει κατακτήσει το LEN Trophy.

Η "καυτή" ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι των "κυανολεύκων" στο κολυμβητήριο του Πειραιά δεν βοήθησε τις παίκτριες του Κουν Πλασμέγιερ να αποβάλλουν το άγχος, που ήταν εμφανές σε κάθε τους κίνηση. Οι Ρωσίδες, με την θηριώδη φουνταριστό Τιμοφέεβα να δημιουργεί πολλά, άνοιξαν το σκορ περίπου στα μισά της πρώτης περιόδου, χάρη σε πέναλτι που κέρδισε η Τιμοφέεβα και αξιοποίησε η Γκριτσένκο. Από εκεί και πέρα και ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου το σκηνικό ήταν το ίδιο, με τη Χάντι Μανσίσκ να προηγείται και τον Εθνικό να απαντάει, κυρίως χάρη στην κλάση της Ιφκε Φαν Μπέλκουμ. Στα μισά του αγώνα οι φιλοξενούμενες ήταν μπροστά με 4-3, έχοντας χάσει τουλάχιστον δύο με τρεις ευκαιρίες να σκοράρουν σε κόντρα επίθεση, τη στιγμή που η ελληνική ομάδα είχε 0/3 με παίκτρια παραπάνω.

Στην τρίτη περίοδο η Χάντι Μανσίσκ ξέφυγε με δύο γκολ (5-3 και 6-4), αλλά η ελληνική ομάδα αντέδρασε με σερί 3-0, χάρη σε γκολ της Φαν Μπέλκουμ με πέναλτι, της Τετζαλίδου με παίκτρια παραπάνω (το πρώτο μετά από πέντε αποτυχημένες προσπάθειες) και της Κουγιουμτζή, παίρνοντας για πρώτη φορά προβάδισμα με 7-6. Η Τιμοφέεβα ισοφάρισε 34΄΄ πριν τη λήξη του οκταλέπτου, αλλά ο τελικός κρεμόταν πλέον από μία κλωστή. Οι Ρωσίδες ξαναπέρασαν μπροστά (φυσικά) με την Τιμοφέεβα, η Τετζαλίδου ισοφάρισε, η Κανέτι με πέναλτι που κέρδισε στην κόντρα η Φαν Μπέλκουμ έκανε το 9-8 και 3΄24΄΄ πριν τη λήξη η (εκπληκτική στο δεύτερο ημίχρονο) Τετζαλίδου έφερε τον Εθνικό για πρώτη φορά στο "μαγικό" +2. Η αποβολή της Γκριτσένκο με τρεις ποινές στέρησε από την Τατιάνα Πέτροβα ένα σημαντικό επιθετικό "όπλο", αλλά οι "κυανόλευκες" χαράμισαν πολλές επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα και η Κλαμπούκοβα στα 38 δευτερόλεπτα σκόραρε με παίκτρια παραπάνω κι έστειλε το ματς στην παράταση (10-9).

Η Τετζαλίδου με το πέμπτο τέρμα της έδωσε προβάδισμα στις αρχές του πρώτου έξτρα τριλέπτου, αλλά στο ξεκίνημα του δεύτερου υπέπεσε σε πέναλτι, αποβλήθηκε με τρεις ποινές κι έδωσε την ευκαιρία στην Τσεμπότοβα να μειώσει στο γκολ. Στην αμέσως επόμενη επίθεση του Εθνικού, η Κουγιουμτζή πέτυχε ένα πολύ δύσκολο γκολ στη λήξη του χρόνου και λίγο αργότερα η Κανέτι φάνηκε να "σφραγίζει" την κατάκτηση του τροπαίου (13-10, ενάμισι λεπτό πριν τη λήξη). Κι όμως, οι Ρωσίδες δεν παραδόθηκαν. Η Τιμοφέεβα μείωσε αμέσως κι ένα τραγικό λάθος της Οικονομπούλου έδωσε την ευκαιρία στην ίδια παίκτρια να σκοράρει απέναντι από την Τσουρή στα 15΄΄ και να στείλει το ματς στα πέναλτι. Εκεί, τον τελευταίο λόγο είχε η Μαρία Τσουρή, που με τις αποκρούσεις της απέναντι σε Τιμοφέεβα και Σορόκινα χάρισε στον Εθνικό το τρόπαιο, καθώς στο απέναντι τέρμα οι Φαν Μπέλκουμ, Κουγιουμτζή, Αρώνη και Μπίσμπα ήταν 100% εύστοχες.



Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-1, 4-3, 3-2.
Τα τρίλεπτα της παράτασης: 1-0, 2-3


Η «χρυσή βίβλος»

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ

2000: Τζίφα Παλέρμο (Ιταλία)
2001: Σκιφ Μόσχας (Ρωσία)
LEN TROPHY
2002: Τζίφα Παλέρμο (Ιταλία)
2003: ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
2004: Ορτίτζια Συρακουσών (Ιταλία)
2005: Ορτίτζια Συρακουσών (Ιταλία)
2006: Χόνβεντ (Ουγγαρία)
2007: Ρόμα (Ιταλία)
2008: Ρόμα (Ιταλία)
2009: Στουρμ Τσέχοφ (Ρωσία)
2010: ΕΘΝΙΚΟΣ

Γκουαρντιόλα: "Προσοχή στην Ιντερ"


Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Πεπ Γκουαρντιόλα. Χαμηλούς τόνους προσπαθεί να κρατήσει ο Πεπ Γκουαρντιόλα εν όψει του πρώτου ημιτελικού του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ιντερ, στον απόηχο του 4-1 επί της Αρσεναλ. Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα επέμεινε ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα κόντρα στους "νερατζούρι" του Ζοσέ Μουρίνιο.

"Τώρα έχουμε μπροστά μας τους δύο αγώνες με την Ιντερ, που προβλέπονται πολύ δύσκολη υπόθεση", σχολίασε ο Γκουαρντιόλα, μιλώντας στο Sky Sport. "Θα προτιμούσα να έχουμε αποφύγει την Ιντερ", συμπλήρωσε ο Καταλανός τεχνικός, που σε πρώτη φάση θα πρέπει να προετοιμάσει τους παίκτες του για την εκτός έδρας αναμέτρηση με την πρωταθλήτρια Ιταλίας που θα διεξαχθεί στο "Σαν Σίρο" στις 20 Απριλίου.

Θέλει το Γιουρόπα Λιγκ ο Ρέινα


Ο Πέπε Ρέινα Αποφασισμένος να ολοκληρώσει τη χρονιά με ένα τρόπαιο δηλώνει ο Πέπε Ρέινα παρά την απογοητευτική πορεία της Λίβερπουλ μέχρι στιγμής. Οι ελπίδες των "κόκκινων" για πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν παραμένουν περιορισμένες, αλλά ο Ρέινα βλέπει ακόμα φως στην Ευρώπη.

Η αγγλική ομάδα υποδέχεται την Πέμπτη στο "Ανφιλντ" την Μπενφίκα για τη δεύτερη μεταξύ τους αναμέτρηση στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Γιουρόπα Λιγκ. Στον πρώτο αγώνα έχασε από τους Πορτογάλους με 2-1, αλλά ο Ρέινα επιμένει ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα σώσουν τη σεζόν. "Αυτό είναι το μόνο τρόπαιο που μπορούμε να σηκώσουμε φέτος", δήλωσε ο Ισπανός τερματοφύλακας στην εφημερίδα "Liverpool Echo".

"Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ολοι οι παίκτες θέλουμε να κατακτήσουμε κάτι και αυτή είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Ελπίζω να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα και να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Εύχομαι να μην έχω δουλειά το βράδυ της Πέμπτης, αλλά θα είναι δύσκολο. Με τους οπαδούς στο πλευρό μας όμως, μπορούμε να τα καταφέρουμε", κατέληξε.

Το σκέφτεται ο Ρανιέρι


Ο Κλαούντιο Ρανιέρι με τη φόρμα της Ρόμα Χρονικό περιθώριο για να σκεφτεί αν θέλει να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της Ρόμα και στο μέλλον, ζήτησε ο Κλάουντιο Ρανιέρι από τη διοίκηση των "τζαλορόσι", η οποία του πρότεινε ανανέωση της συμφωνίας. Αν την αποδεχτεί, οι ετήσιες αποδοχές του θα ανέρχονται σε 3,7 εκατ. ευρώ.

Ο γεννημένος στη Ρώμη Ρανιέρι είναι ο άνθρωπος που οδήγησε φέτος τη Ρόμα στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του ιταλικού πρωταθλήματος. Ετσι, οι διοικούντες προτίθενται να τον κρατήσουν στην ομάδα μέχρι το 2013.

Από την πλευρά του όμως, ο Ιταλός τεχνικός προτιμά να αποφασίσει μετά το τέλος του Μουντιάλ το καλοκαίρι, αφού δει σε ποια θέση τερματίσει η Ρόμα. Ταυτόχρονα κρατά την πόρτα του ανοιχτή σε περίπτωση που έρθει πρόταση για να αναλάβει την εθνική Ιταλίας.

Χάνει το "clasico" ο Κακά


Ο Κακά κάνει επίδειξη τεχνικής Χωρίς τον Κακά θα παραταχθεί το Σάββατο η Ρεάλ Μαδρίτης στο ντέρμπι κορυφής του ισπανικού πρωταθλήματος με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "AS" θεωρείται απίθανο να απαλλαγεί ο Βραζιλιάνος εγκαίρως από την κήλη που τον ταλαιπωρεί και να είναι παρών.

Ο νέος τραυματισμός που έχει κρατήσει τον Κακά εκτός δράσης για σχεδόν ένα μήνα, είναι στην ουσία υποτροπή του προηγούμενου, που είχε γίνει αφορμή για μακρά περίοδο απουσίας από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι τις 10 Ιανουαρίου. Η εξέλιξη αυτή εντείνει την κριτική που ασκείται στη διοίκηση της Ρεάλ για τη μεταγραφή του Βραζιλιάνου από τη Μίλαν το περασμένο καλοκαίρι.

ΚΥΠΕΛΛΟ: Στον τελικό ο Παναθηναϊκός

http://www.novasports.gr/media/69021.jpg

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Άρη, προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» έμειναν στο 0-0 με τον ΠΑΣ στα Ιωάννινα, αλλά τσέκαραν το εισιτήριο αφού είχαν κερδίσει με 3-1 στο πρώοτ ματς στο ΟΑΚΑ.
Στο κατάμεστο γήπεδο «Ζωσιμάδων», οι Ηπειρώτες προσπάθησαν να ανατρέψουν τα προγνωστικά με δυναμικό ξεκίνημα και αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Ενα γρήγορο γκολ θα άλλαζε τα πάντα, όμως η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου στάθηκε άτυχη στη φάση του 31ου λεπτού, όταν η κεφαλιά του Κοντογουλίδη βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Τζόρβα. Αργότερα, με σουτ του Μενδρινού και νέα κεφαλιά του Κοντογουλίδη προσπάθησε ο ΠΑΣ να πάρει «κεφάλι» στο σκορ, χωρίς αποτέλεσμα όμως. Οσο ο χρόνος κυλούσε, οι «πράσινοι» πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο, σ΄ ένα δυνατό και ενίοτε σκληρό παιχνίδι που προκάλεσε εντάσεις όπως αυτή του 69ου λεπτού, μετά από ένα μαρκάρισμα του Καζναφέρη στον Βύντρα. Ενταση που αποτυπώθηκε και στο… σημειωματάριο του διαιτητή, με τον Σαριέγκι και τον Κώτσιο να αποβάλονται στα τελευταία λεπτά με κόκκινη κάρτα. Βαρύ το πλήγμα για τον Βάσκο αμυντικό του Παναθηναϊκού, που θα χάσει τον τελικό του Κυπέλλου, καθώς ήταν ήδη τιμωρημένος με κίτρινες κάρτες για τις δύο τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

Κίτρινες: Αράς, Κώτσιος, Καζναφέρης – Ζιλμπέρτο, Βύντρα, Καντέ, Σαριέγκι

Κόκκινες: Σαριέγκι (86΄-δεύτερη κίτρινη), Κώτσιος (+90΄-δεύτερη κίτρινη)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Ζαφειρόπουλος, Στάθης, Κώτσιος, Κούσας, Σκαρντουέλι, Μπουχάν (89΄ Βαρτζιώτης), Μενδρινός (71΄ Μιχαλόπουλος), Καζναφέρης, Τζανής (71΄ Μπακαγιόκο), Αράς, Κοντογουλίδης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Καντέ, Σαριέγκι, Κατσουράνης, Σιμάο, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης (77΄ Νίνης), Λέτο (75΄ Χριστοδουλόπουλος), Ρουκάβινα (66΄ Σαλπιγγίδης), Σισέ.

Μαντσίνι: «Παραμένω στη Σίτι»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Διέψευσε τις φήμες πως επιστρέφει στην Ιταλία ο Ρομπέρτο Μαντσίνι. Ο Ιταλός τεχνικός ξεκαθάρισε πως είναι αποφασισμένος να τιμήσει το συμβόλαιο που έχει με τη Μάντσεστερ Σίτι.

«Ποτέ δεν είπα πως θέλω να πάω στη Γιουβέντους. Η Σίτι είναι η ομάδα μου και έχω συμβόλαιο για τριάμισι χρόνια. Ήδη κάνω τα σχέδιά μου για την επόμενη περίοδο, που ξεκινά στις 5 Ιουλίου, όταν έχουμε προγραμματίσει την επιστροφή των παικτών από τις καλοκαιρινές τους διακοπές», τόνισε και πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντικό για μας να τερματίσουμε τέταρτοι φέτος και πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι, γιατί μας απομένουν έξι δύσκολα παιχνίδια. Μετά από αυτά, θα σκεφτούμε για το μέλλον και ήδη έχουμε υπόψη μας κάποιους ποδοσφαιριστές που μπορούν να μας βοηθήσουν».

Μάχη με τον καρκίνο για Ναβρατίλοβα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τον πιο δύσκολο αγώνα της ζωής της ετοιμάζεται να δώσει η Μαρτίν Ναβρατίλοβα. Η γεννημένη στην Τσεχία Αμερικανίδα πρώην τενίστρια διαγνώστηκε πως πάσχει από καρκίνο του μαστού. «Έκλαψα όταν το έμαθα. ήταν κάτι που με σόκαρε πολύ. Ένιωθα ότι έχω υπό πλήρη έλεγχο τη ζωή και την υγεία μου. Αλλά αυτό είναι εντελώς έξω από τα χέρια μου», δήλωσε η 53χρονη αθλήτρια στο περιοδικό «People».

Η Ναβρατίλοβα θα αρχίσει το Μάιο θεραπεία με ακτινοβολίες για έξι εβδομάδες και οι γιατροί είναι αισιόδοξοι πως θα βγει νικήτρια, αφού η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου έχει πολύ μικρό ποσοστό θνησιμότητας.

Η σπουδαία αθλήτρια, η οποία έχει δηλώσει δημόσια πως είναι ομοφυλόφιλη, θεωρείται από πολλούς η κορυφαία τενίστρια όλων των εποχών έχοντας κατακτήσει 167 τίτλους (επίδοση ρεκόρ για άντρες και γυναίκες), μεταξύ των οποίων και 18 Grand Slam. Έχει κερδίσει 1.442 αγώνες μετρώντας μόλις 219 ήττες (ποσοστό επιτυχίας 86,8%)

Φορλάν: «Προτιμώ τον Αγουέρο απ' τον Μέσι»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μπορεί τον τελευταίο καιρό, ο ποδοσφαιρικό πλανήτης να υποκλίνεται στο μεγαλείο του Λιονέλ Μέσι, ωστόσο υπάρχει κάποιος που τοποθετεί τον σταρ της Μπαρτσελόνα σε δεύτερο επίπεδο.

Ο λόγος για τον, Ντιέγκο Φορλάν, ο οποίος με σημερινές (7/4) του δηλώσεις τόνισε ξεκάθαρα την προτίμησή του προς τον συμπαίκτη του στην Ατλέτικο Μαδρίτης, Σέρχιο Αγουέρο.

«Μέσι και Αγούερο; Προτιμώ τον Αγκουέρο για συμπαίκτη μου, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι και οι δύο παίκτες είναι εξαιρετικοί, ταλαντούχοι και έχουν σπουδαίο μέλλον», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ουρουγουανός επιθετικός των «ροχιμπλάνκος»ενόψει του αυριανού (8/4) επαναληπτικού (σ.σ. 2-2 το πρώτο ματς) στη Μαδρίτη με τη Βαλένθια για το Europa League.

Εξάλλου, όσον αφορά το ματς με τις «νυχτερίδες», σχολίασε: «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, έχουμε το όνειρο να παίξουμε στην επόμενη φάση και οι οπαδοί μας θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τον στόχο μας. Ελπίζουμε ότι θα πάρουμε το αποτέλεσμα και θα προκριθούμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Μέχρι στιγμές οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες, αφού πετύχαμε δύο γκολ στον πρώτο αγώνα. Η Βαλένθια είναι μια ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες, ειδικά στην επίθεση».

Πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη ο Μέσι


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μία ακόμη μεγάλη διάκριση διεκδικεί ο Λιονέλ Μέσι, τα ποδοσφαιρικά κατορθώματα του οποίου συνεχίζουν να αφήνουν άφωνους τους φιλάθλους. Με το καρέ που πέτυχε στη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Άρσεναλ για τα προημιτελικά του Champions League, o Αργεντινός σταρ έφτασε τα 39 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις την τρέχουσα περίοδο καταρρίπτοντας το προσωπικό του ρεκόρ με τη φανέλα της καταλανικής ομάδας, που ήταν 38.

Ο «Λέο» έχει πετύχει 26 γκολ στην Primera Division (δύο περισσότερα από τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν της Ρεάλ Μαδρίτης), οκτώ στο Champions League (ξεπέρασε τα επτά του Κριστιάνο Ρονάλντο), δύο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, δύο στο ισπανικό Σούπερ Καπ και ένα στο Κύπελλο Ισπανίας. Πίσω του με 34 γκολ είναι ο Γουέιν Ρούνεϊ της Μαν. Γιουνάιτεντ με 34 γκολ (26 στην Premiership, 5 στο Champions League, 2 στο Λιγκ Καπ και στο αγγλικό Σούπερ Καπ) και ο Λουίς Σουάρες του Άγιαξ με 37 τέρματα (29 γκολ στο ολλανδικό πρωτάθλημα, 6 στο Λιγκ Καπ και ισάριθμα στο Europa League).

O Λιονέλ Μέσι έγινε ο έκτος ποδοσφαιριστής που σημειώνει τέσσερα γκολ σε αγώνα Champions League. Είχαν προηγηθεί ο Μάρκο Φαν Μπάστεν στον αγώνα της Μίλαν με τη Γκέτεμποργκ (4-0) στις 25/11/1992, ο Σιμόνε Ιντζάγκι στον αγώνα της Λάτσιο με τη Μαρσέιγ (5-1) στις 14/3/2000, ο Ντάντο Πρσο στον αγώνα της Μονακό με τη Λα Κορούνια (8-3) στις 5/11/2003, ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ στον αγώνα της Μαν. Γιουνάιτεντ με τη Σπάρτα Πράγας (4-1) στις 3/11/2004 και ο Αντρέι Σεφτσένκο στον αγώνα της Μίλαν με τη Φενέρμπαχτσε (0-4) στις 23/11/2005.

Χάνει το "clasico" ο Αμπιντάλ


Ο Ερικ Αμπιντάλ... Ο Αμπιντάλ δεν επέστρεψε για αρκετό καιρό στην αγωνιστική δράση. Ο Γάλλος αμυντικός στον επαναληπτικό με την Αρσεναλ για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ έπαθε υποτροπή στον τραυματισμό στους προσαγωγούς που τον είχε αφήσει για αρκετές εβδομάδες εκτός δράσης.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έμαθε ότι ο παίκτης του θα μείνει εκτός προπονήσεων για δέκα περίπου ημέρες, κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει σίγουρα το ντέρμπι του Σαββάτου με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Mπερναμπέου Ο τεχνικός της πρωταθλήτριας Ευρώπης αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον Μάξουελ στο αριστερό άκρο της άμυνας ή να τοποθετήσε

Ξανά στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας ο Πένεφ


Ο Ντίμιταρ Πένεφ Ο Ντίμιταρ Πένεφ ανέλαβε για τέταρτη φορά στην καριέρα του την τεχνική ηγεσία της ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Ο κορυφαίος προπονητής της Βουλγαρίας, όπως ψηφίστηκε στη γειτονική μας χώρα, συμφώνησε να επιστρέψει στην ομάδα από την οποία έφυγε στις 6 Μαρτίου του 2009.

Τότε είχε αντικατασταθεί από τον ανιψιό του, Λιούμποσλαβ Πένεφ. Ο Πένεφ έχει πολλές επιτυχίες στην καριέρα του, έχοντας οδηγήσει την εθνική ομάδα της χώρας του στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1994 στις ΗΠΑ, όπου έχασε το μετάλλιο από τη Σουηδία. Επίσης, ανέδειξε πολλά από τα κορυφαία ονόματα του βουλγαρικού ποδοσφαίρου.

Θέλει τη νιγηριανική υπηκοότητα ο Ονουόχα


Ο Νέντνουμ Ονουόχα Τη νιγηριανική υπηκοότητα θέλει να ζητήσει ο Νέντνουμ Ονουόχα, έτσι ώστε να πάρει μέρος στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αν τελικά συμβεί και το αίτημα του γίνει αποδεκτό, τότε ο 23χρονος αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι θα τεθεί αντιμέτωπος με την Εθνική μας ομάδα στον όμιλο.

Ο Ονουόχα που γεννήθηκε στη Νιγηρία, αλλά μεγάλωσε στο Μάντσεστερ, έχει αγωνιστεί με την εθνική ομάδα των ελπίδων της Αγγλίας. Ο Φάμπιο Καπέλο δεν τον έχει στα πλάνα του για το Μουντιάλ και ο 23χρονος θέλει να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να βρεθεί στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής.

Και ξαφνικά εξάδα


Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο με τη φόρμα του Ηρακλή Με στόχο την εξάδα μπαίνει στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις του πρωταθλήματος ο Ηρακλής. Βαθμούς για να πιάσει την έκτη θέση και να εξασφαλίσει μεγαλύτερα έσοδα για την επόμενη σεζόν, πέρα από το γόητρο που τελευταία ενέκυψε για τους ταλαιπωρημένους "κυανόλευκους".

Από την περιπέτεια της παραμονής που δεν ήταν δα και. τόσο περιπέτεια όπως τις προηγούμενες περιόδους, βρίσκεται πάνω από τη μέση της βαθμολογίας και προσπαθεί να διασκεδάσει τις άσχημες εντυπώσεις.

Ο Μπουμπένκο θα στερηθεί τους τιμωρημένος Βικτοράς Γιάκομπ, Μάουρο Μιλάνο και Κώστα Γιαννούλη ενόψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΟ. Και βέβαια, δεν προλαβαίνουν να είναι έτοιμοι οι Αντρέ Μαρκές και Παπαστεριανός. Οι δυο τους προπονήθηκαν με ατομικό πρόγραμμα.

Από την άλλη, ο Χάβι Μάρτος δείχνει να ξεπερνά το πρόσφατο τραυματισμό του και να είναι απόλυτα έτοιμος για να επανέλθει στο αρχικό σχήμα.

Ο Ισπανός μετά τον τραυματισμό του στο Περιστέρι και τον αγώνα με τον Ατρόμητο, προπονήθηκε με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του από χθες και «λύνει τα χέρια» του Μπουμπένκο στο πρόβλημα που εμφανίζεται στα άκρα από τη δεδομένη απουσία του Γιαννούλη.

Σε πλήρεις ρυθμούς, με μία δυνατή προπόνηση, προσαρμοσμένη στον τομέα της αγωνιστικής στρατηγικής, συνεχίστηκε η προετοιμασία του Ηρακλή για τον αγώνα της Καλογρέζας, σήμερα το πρωί, στην Μίκρα.

Οι Λέκι, Mάρκες και Παπαστεριανός συνέχισαν το ατομικό πρόγραμμα και δεν υπολογίζονται για τον αγώνα της Κυριακής. Επέστρεψε στις προπονήσεις και ο Πιλότο (είχε πάρει άδεια για να βρεθεί στην Πορτογαλία) ο οποίος ακολούθησε πρόγραμμα γυμναστηρίου και φυσιοθεραπείας.

Μπλαν: «Να το ευχαριστηθούν»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/1013c35c7a93f87c52678358c6c78dd9_L.jpg?943912800?943912800?943912800Ο Λοράν Μπλαν δεν φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος όσον αφορά την πρόκριση της ομάδας του. Ο προπονητής της Μπορντό ανέφερε στους παίκτες του να ευχαριστηθούν τον επαναληπτικό με την Λιόν.Ο Γάλλος τεχνικός τόνισε πως τους έχει εμπιστοσύνη ενώ περιμένει ένα κλειστό παιχνίδι: «Εξακολουθούμε να έχουμε αμυντικό πρόβλημα, είμαστε μέτριοι. Καλό είναι το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά πρέπει να έχεις ανάλογο ρόστερ και εμάς μας έχει στοιχίσει αρκετούς βαθμούς στο πρωτάθλημα. Δεν υπήρξαν ιδιαίτερα θετικά μηνύματα εν όψει του αγώνα με τη Λυών. Πιστεύω πως οι παίκτες μου είναι ικανοί να μας εντυπωσιάσουν όλους. Η πρόκριση είναι στις δυνατότητές μας. Έχουν εμπιστοσύνη, τους έχω εμπιστοσύνη και τους ζητάω να ευχαριστηθούν ένα παιχνίδι που πιθανώς δεν θα τους ξαναδοθεί η ευκαιρία να παίξουν στην καριέρα τους. Περιμένω πιο κλειστό από το πρώτο παιχνίδι, με τις άμυνες πιο κλειδωμένες και πιστεύω πως οι στημένες φάσεις θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Αυτό που θέλω από εμάς είναι να μην κάνουμε τα ίδια λάθη στην άμυνα, γιατί στο πρώτο παιχνίδι μόνο στην άμυνα υστερήσαμε. Αν τα διορθώσουμε, παίζοντας το ίδιο καλά μεσοεπιθετικά, μπορούμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση».

Ξανά ατομικό ο Σηφάκης

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/b60f7d7fd06813fb58df2f6bd21b6346_L.jpg?943912800?943912800?943912800Με τον Μιχάλη Σηφάκη να ακολουθεί για άλλη μία ημέρα ατομικό πρόγραμμα, συνεχίστηκε η προετοιμασία του Άρη ενόψει του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο διεθνής πορτιέρο παραμένει αμφίβολος, αφού ακόμα δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που αντιμετωπίζει. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και ο Τόνι Κάλβο, ο οποίος όμως δεν υπολογίζεται για την Τρίπολη, λόγω τιμωρίας. Ενοχλήσεις αισθάνθηκε και ο Φρασέρι, ο οποίος εγκατέλειψε το πρόγραμμα.

Νίκος Ρουμελιώτης-«Δηλαδή έπρεπε να ματώσω;»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/11e96baf2f5ffbf1704fe9c923ef2c73_L.jpg?943912800?943912800?943912800Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Νίκος Ρουμελιώτης, μιλάει για το ατυχές συμβάν στον αγώνα με τον Ηρακλή και αναρωτιέται γιατί βρίσκεται στο “εδώλιο”, ενώ αποδεδειγμένα δέχτηκε αντικείμενο.

Η προημιτελική σειρά των πλεϊ-οφ του πρωταθλήματος βόλεϊ βρίσκεται στο 1-1 και ο Ηρακλής που προηγείται με 2-0 στα σετ στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι, βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκρισή του στα ημιτελικά της post-season... Το σκορ στο 3ο σετ είναι 10-10 και ο 31χρονος διεθνής διαγώνιος του Άρη, ετοιμάζεται να κάνει σερβίς, όταν ξαφνικά ένα κουτάκι μπίρας που εκτοξεύεται από την κερκίδα του Κατσάνειου, τον χτυπάει στο αριστερό μπράτσο, λίγο πάνω από τον αγκώνα... Ο έμπειρος βολεϊμπολίστας και αρχηγός της Εθνικής ομάδας, ξαφνιάζεται και αμέσως αισθάνεται το χέρι να μουδιάζει... Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, πέφτει στο παρκέ λαβωμένος, ξεσηκώνοντας θύελλα αποδοκιμασιών από τους οπαδούς των γηπεδούχων! Ο γιατρός του γηπέδου που τον εξετάζει, του λέει να... “σφίξει τα δόντια” και να συνεχίσει και ο ίδιος ζητάει ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να δει αν μπορεί να ξεπεράσει τον πόνο! Ο χρόνος περνάει, ο διεθνής βολεϊμπολίστας των “κιτρινόμαυρων” δεν δείχνει σε θέση να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο και οι διαιτητές κλείνουν το φύλλο αγώνα, διακόπτοντας το παιχνίδι σε βάρος των γηπεδούχων και η συνέχεια στο σίριαλ που άρχισε την Μεγάλη Πέμπτη, θα παιχτεί αύριο στα γραφεία του αθλητικού δικαστή... Εκεί, πέρα από τον Ηρακλή που λογικά θα χάσει τον αγώνα στα χαρτιά και θα μείνει εκτός τετράδας για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια, θα βρίσκεται και ο Νίκος Ρουμελιώτης που έχει κληθεί για να καταθέσει...

«Παίζεται το θέατρο του παραλόγου!»

«Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, όλες αυτές τις μέρες που βρίσκομαι εκτός προπονήσεων και προσπαθώ να αναλύσω τα πράγματα με πιο καθαρό μυαλό, είναι το αυτονόητο... Χτυπήθηκε ένας παίκτης από αντικείμενο που εκτοξεύθηκε από την κερκίδα και υπάρχουν άνθρωποι που δεν ασχολούνται μόνο με το αν το “θύμα” έκανε “θέατρο” και με το αν μπορούσε να συνεχίσει ή όχι, αλλά φτάνουν στο σημείο να απειλούν με μηνύσεις για απάτη... Κάπου εδώ, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χάνεται η λογική... Δεν κοιτάνε δηλαδή το ότι τραυματίστηκε ένας αθλητής από υπαιτιότητα των οπαδών και τους ενδιαφέρει μόνο η τύχη του αγώνα.... Δηλαδή αν το κουτάκι μου άνοιγε το κεφάλι και έπεφτα κάτω αιμόφυρτος, δεν θα έλεγαν τίποτε και θα προσπαθούσαν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα; Μιλάμε για το θέατρο του παραλόγου...», μας είπε αρχικά ο έμπειρος διαγώνιος του Άρη, που έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην στάση που κράτησε τις τελευταίες μέρες ο επίσημος Ηρακλής...

«Κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος!»

«Προσπαθούν να στηρίξουν τους ισχυρισμούς τους, δηλώνοντας ότι πέταξα τη μπάλα στην κερκίδα με σκοπό να εξαγριώσω τους οπαδούς της ομάδας τους! Αν βρουν αυτή τη φάση στο video του αγώνα, να έρθουν να μου τη δείξουν κι εμένα... Παίζω πολλά χρόνια και ξέρω καλά ότι δεν κανείς δεν μπορεί να παίζει με την τρέλα του οπαδού! Κάτι όμως πρέπει να πουν για να δικαιολογήσουν την αδικαιολόγητη στάση τους! Κοιτάνε το δέντρο που στην παρούσα φάση είναι ο διαφαινόμενος αποκλεισμός τους και τα παρεπόμενα που θα προκύψουν αν αποκλειστούν και από την Ευρώπη και χάνουν το δάσος, που δεν είναι άλλο από την ομαλή διεξαγωγή ενός αθλητικού αγώνα και την ασφάλεια των αθλητών», συνέχισε ο Νίκος Ρουμελιώτης που σχολίασε και την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι παίκτες του Ηρακλή καθώς επίσης και την εκπεφρασμένη πρόθεση της διοίκησης του “Γηραιού” να τον μηνύσει για απάτη...

«Καταλαβαίνω τους παίκτες του Ηρακλή...»

«Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσω κάτι... Εγώ δεν έχω στα χέρια καμία μηνυτήρια αναφορά από την διοίκηση του Ηρακλή... Αυτού του είδους οι οι προφορικές απειλές που χρησιμοποίησαν οι παράγοντες της ομάδας δεν με αγγίζουν, γιατί δεν θέλω να πέσω στο επίπεδό τους. Θα ασχοληθώ μαζί τους, μόνο και μόνο αν φτάσουν στο σημείο να πέσουν τόσο χαμηλά... Όσο για την ανακοίνωση των παικτών του Ηρακλή, δεν έχω να κάνω το παραμικρό σχόλιο εκτός από το ότι τους καταλαβαίνω, γιατί σε μία δύσκολη εποχή και στιγμή για την ομάδα τους, πρέπει να στηρίξουν το χέρι που τους πληρώνει... Έκτοτε, δεν έχω επικοινωνήσει μαζί τους, αλλά επειδή τα περισσότερα παιδιά είναι φίλοι και κάποιοι και συμπαίκτες στην Εθνική δε νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα στη σχέση μας», υπερθεμάτισε ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας βόλεϊ. Πηγη gazzeta.gr

Ο Καραΐσκος στο "τιμόνι" του Θερμαϊκού


Ο Γιώργος Καραΐσκος Aνακατατάξεις στην τεχνική ηγεσία του Θερμαϊκού. Στον πάγκο της ομάδας της Θεσσαλονίκης θα κάθεται πλέον ο Γιώργος Καραϊσκος αντί των Δημήτρη Ηλιόπουλου και του Νίκου Γρηγοριάδη. Ο Καραΐσκος θα γυμνάσει για πρώτη φορά τους παίκτες του την Τετάρτη.

Το ντεμπούτο του στην τεχνική ηγεσία θα γίνει στην αναμέτρηση με τη Βέροια

Φιλομένο, επανήλθε δριμύτερος


Ο Φιλομένο με το κασκόλ του ΠΑΟΚ Υπό το βλέμμα του Θόδωρου Ζαγοράκη, ο Φερνάντο Σάντος έκανε τις πρώτες του και ίσως σημαντικότερες δοκιμές εν όψει της επόμενης αναμέτρησης του ΠΑΟΚ. Κόντρα στην Καβάλα, δεν θα παίξουν μερικοί από τους βασικούς ποδοσφαιριστές και ήδη προσπαθεί να καλύψει τα κενά.

Την Τετάρτη λοιπόν, σε ένα εσωτερικό διπλό της πρώτης με τη δεύτερη ομάδα, προσπάθησε να διαπιστώσει σε ποια κατάσταση βρίσκονται ποδοσφαιριστές με μικρό χρόνο συμμετοχής.
Σε μια γωνιά των εγκαταστάσεων της Σουρωτής, ο πρόεδρος Ζαγοράκης και οι συνεργάτες του, Βρύζας και Κονσεϊσάο, παρακολούθησαν την αναμέτρηση που έληξε με άνετη επικράτηση της πρώτης ομάδας. Δεν ήταν η σημερινή η πρώτη του... συμμετοχή στην προετοιμασία. Εκεί ήταν και χθες ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ που προσπαθεί, όπως φαίνεται, να αναστρέψει το κλίμα, μετά από τις τρεις ήττες του πρωταθλήματος, έχοντας ακόμη πιο ενεργή παρουσία.

Να σημειωθεί ότι ο Κουτσιανικούλης αποχώρησε τραυματίας, ωστόσο, δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό και θα επανέλθει από αύριο στο προπονητικό πρόγραμμα.

Ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει τους Γκαρσία και Ίβιτς στον αγώνα με την Καβάλα και δεν θα αγωνιστεί ο Σνάουτσνερ που είναι τραυματίας. Κατά συνέπεια, σε αυτές τις θέσεις υπάρχουν κενά και αυτές θα καλύψουν τα νέα πλάνα του Σάντος.

Τρία γκολ ο Λούσιο

Ότι καλύτερο προέκυψε από το φιλικό της Σουρωτής είναι ο Λούσιο Φιλομένο. Και αυτό όχι απλά γιατί επανήλθε σε ρυθμούς προπόνησης, αλλά, επειδή κατάφερε να σκοράρει τρεις φορές. Το ελπιδοφόρο αυτό μήνυμα από τον Φιλομένο, τον καθιστά αυτόματα υποψήφιο για να αγωνιστεί μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ο τραυματισμός του έχει ξεπεραστεί και είναι ολοκληρωτικά στη διάθεση του προπονητή.

Για την ιστορία, το τελικό σκορ ήταν 5-1 και πέρα από τον Φιλομένο, σκόραραν ο Παπάζογλου και ο Κουτσιανικούλης.

Τα μισά ο "Τίγρης" τα υπόλοιπα οι μέτοχοι


Ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην εξέδρα... Ανάσταση της ΑΕΚ ονειρεύεται ο κόσμος της και τα μηνύματα που παίρνει τις τελευταίες μέρες είναι θετικά και ενθαρρυντικά για το μέλλον της ομάδας. Ο Σταύρος Αδαμίδης έχει σηκώσει τα μανίκια και έχει πιάσει δουλειά, ενώ τα σενάρια για την επιστροφή Μελισσανίδη φουντώνουν. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "η ΩΡΑ των σπορ", ο "Τίγρης", για να έρθει ξανά στην "Ενωση" ,ζητάει να μπουν στα ταμεία 50 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα μισά θα τα βάλει ο ίδιος και η ομάδα του, ενώ τα υπόλοιπα οι νυν μέτοχοι.

Αυτή είναι η πρώτη προϋπόθεση, καθώς υπάρχουν άλλες δύο. Η ΑΕΚ να ενισχυθεί με ποδοσφαιριστές που θα κάνουν τη διαφορά και επίσης τα πρωτοκλασάτα ονόματα να παραμείνουν στην "Ενωση" και όχι να φύγουν, φωτογραφίζοντας έτσι τον Σκόκο, τον οποίο θέλουν τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός.

Αυτοί είναι οι... όροι που έθεσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στον Πέτρο Παππά στη συνάντηση που είχαν πριν από περίπου ένα μήνα. Όπως καταλαβαίνει κανείς, αν τελικά μπει ξανά στην ΠΑΕ ο "Τίγρης" με αυτούς του όρους, τότε η ΑΕΚ γίνεται πάλι ισχυρή σε όλους τους τομείς, αλλάζοντας κατά πολύ τα δρώμενα στον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Σε ότι αφορά τον πρόεδρο της ΑΕΚ, έχει ξεκινήσει τις επαφές για την ανανέωση των συμβολαίων των "μικρών", θέλοντας να "χτίσει" έναν ισχυρό κορμό για τα επόμενα χρόνια, ενώ συζητάει με ποδοσφαιριστές, όπως είναι ο Λυμπερόπουλος, έτσι ώστε να προστεθεί και η εμπειρία στην ομάδα.

«Ημέρα ΠΑΟΚ» την Κυριακή του Θωμά


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την εκδήλωση με την ονομασία «Ημέρα ΠΑΟΚ», που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή, στο «Παλατάκι», παρουσίασε σήμερα με συνέντευξη Τύπου ο ΑΣ ΠΑΟΚ. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο «PAOK Sports Arena» και θα ξεκινήσει στις 11.30 και αφορά σε ολόκληρη την «ασπρόμαυρη» οικογένεια.
Αρχικά, ο Άλκης Ησαϊάδης τόνισε: «Είναι μια εκδήλωση, που θα συμμετέχει το σύνολο της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Αθλητές, προπονητές, παράγοντες, φίλαθλοι».
Στη συνέχεια ο Άκης Μπεκιάρης, ανέφερε: «Με την ευκαιρία των 84 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΟΚ και ενόψει των γενεθλίων, ο ΑΣ διοργανώνει αυτή την εκδήλωση, που ονομάζουμε «Ημέρα ΠΑΟΚ» και αφορά όλα τα τμήματα. Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή του Θωμά, στις 11.30 το πρωί. Καλεσμένοι είναι όλοι οι οπαδοί και φίλοι του ΠΑΟΚ. Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση προς όλους. Ο χώρος που επιλέχθηκε είναι ένα από τα δύο σημεία όπου χτυπά η καρδιά του ΠΑΟΚ, το «PAOK Sports Arena», το «Παλατάκι». Στόχος είναι να γίνει η «Ημέρα ΠΑΟΚ» θεσμός και να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση και γιατί όχι κάποια στιγμή να γίνει στην Τούμπα. Στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης το σύνθημα είναι «Όχι στο ντόπινγκ, ναι στον αθλητισμό». Γι’ αυτό και τυπώθηκαν και θα διανεμηθούν φυλλάδια. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν προσωπικότητες, που έχουν διακριθεί στην κοινωνία και προέρχονται από τον ΠΑΟΚ. Και επειδή η ιστορία του ΠΑΟΚ δεν είναι κάτι στατικό και συνέχεια γράφεται στους αγωνιστικούς χώρους, θα τιμηθούν και αθλητές και τμήματα με διακρίσεις».

Τοπαλίδης:"Δεύτερος Μαραντόνα ο Μέσι"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

"Από τώρα κάνω σχέδια για το πως θα αντιμετωπίσουμε τον Μέσι", δήλωσε ο βοηθός του Ότο Ρεχάγκερλ, Γιάννης Τοπαλίδης, σε ραδιοφωνική εκπομπή.

"Ο Μέσι είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης και δεν χρειαζόταν το χθεσινό παιχνίδι για να το διαπιστώσουμε. Εμείς, αναφορικά με το Μουντιάλ , ασχολούμαστε σε πρώτο πλάνο με τη Νιγηρία και την Κορέα. Την Αργεντινή την γνωρίζουμε, έχει έναν παίκτη παγκόσμιας κλάσης και είναι ομάδα παγκόσμιας κλάσης.

Ήδη κάνουμε σκέψεις πώς θα αντιμετωπίσουμε τον Μέσι. Είναι δύσκολος παίκτης, αυτό είναι ολοφάνερο. Έχω δει πολλά παιχνίδια της Αργεντινής και πως τον αντιμετώπισαν οι ομάδες της Λατινικής Αμερικής. Και δεν είχε την ίδια απόδοση.

Υπάρχει τρόπος, αλλά δεν χρειάζεται να τα λέμε τώρα αυτά. Επειδή είμαι φαν του Μαραντόνα, δεν θα πω αυτό που λένε κάποιοι πως είναι καλύτερος, αλλά είναι σίγουρα ο δεύτερος Μαραντόνα.

Είναι καλύτερος χαρακτήρας και σκοράρει πιο εύκολα. Ακόμα και μαν του μαν να τον παίξεις, είναι δύσκολος παίκτης, έχει ντρίμπλα, πάσα, είναι γκολτζής", ξεκίνησε να λέει για τον 23χρονο άσο της Μπαρτσελόνα ο κ. Τοπαλίδης.

Για την προετοιμασία της εθνικής ομάδας τόνισε: "Παρακολουθούμε σε dvd τα παιχνίδια των ομάδων και έχουμε εστιάσει σε Νιγηρία και Κορέα, που είναι τα δύο πρώτα παιχνίδια.

Είναι καλές ομάδες, αλλά στα μέτρα μας και μπορούμε την πρόκριση. Στις 17 Μαΐου θα ξεκινήσει η προετοιμασία, στις 21 θα φύγουμε για Ελβετία όπου θα δώσουμε δύο φιλικά. Στις 25/5 με τη Βόρεια Κορέα και στις 2/6 με την Παραγουάη. Μετά θα επιστρέψουμε εδώ, θα έχουν ρεπό οι παίκτες και στις 5 Ιουνίου θα φύγουμε για Νότια Αφρική".

ΟΦΗ: Ζητά να "πληρώσει" ο "σβούρας"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Σε ενέργεια που κανείς δεν περίμενε προέβη ο Παντελής Κωνσταντινίδης. Ο έμπειρος μέσος του ΟΦΗ, που αποβλήθηκε στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου και είναι πολύ πιθανό η τιμωρία του να τον αφήσει εκτός αγωνιστικής δράσης μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, ζήτησε από τον Γιάννη Κουράκη να μην του καταβληθεί το υπόλοιπο ποσό σύμφωνα με το συμβόλαιο του.

Ο «σβούρας» είναι κοντά στην ομάδα και γνωρίζοντας ότι η αποβολή του με τον Ολυμπιακό Βόλου στοιχίζει στους Κρητικούς από ένα πολύτιμο εργαλείο, θέλησε να δείξει την μεταμέλεια του. Το ποσό που έχει λαμβάνειν ακόμα μέχρι το τέλος της περιόδου είναι περίπου 35.000 ευρώ.

ΜΙΛΑΝ: «Δεν φεύγει ο Πάτο»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στην διάψευση των σεναρίων που ήθελαν τον Αλεξάντρε Πάτο να φεύγει από τη Μίλαν για μία εκ των Ρεάλ Μαδρίτης & Τσέλσι έβαλε ο μάνατζερ του διεθνή Βραζιλιάνου επιθετικού της Μίλαν. «Είναι απλά δημοσιεύματα των εφημερίδων. Δεν υπάρχει δόση αλήθειας σε αυτά. Ο Πάτο έχει συμβόλαιο με την Μίλαν και του αρέσει εκεί», ανέφερε ο Ζιλμάρ Βελόζ.

Όσον αφορά στον τραυματισμό του πελάτη του είπε: «Αισθάνεται καλύτερα τώρα και πιστεύω ότι θα επιστρέψει στις προπονήσεις σε οκτώ με δέκα μέρες για να είναι στην διάθεση του προπονητή του στην μάχη για το σκουντέτο’.

Τόρες:"Μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας"

http://www.sport24.gr/ast/cov/to/torres_2009_12_19_17_6_8_b.jpgΟ Φερνάντο Τόρες δείχνει πολύ απογοητευμένος το τελευταίο διάστημα, καθώς τα αποτελέσματα της Λίβερπουλ δεν είναι αυτά που θα περίμενε, με αποτέλεσμα οι κόκκινοι να βρίσκονται μακριά από την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με δηλώσεις του ο Ισπανός επιθετικός, τόνισε για ακόμα φορά πως το "φτωχό" ρόστερ είναι εκείνο που στέρησε μια καλή πορεία από την ομάδα του, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην απώλεια των Χίπια, Τσάμπι Αλόνσο και Αρμπελόα.

"Υπάρχουν πολλοί παράμετροι που μας σκότωσαν φέτος ψυχολογικά, αλλά και αγωνιστικά. Μετά από μια καλή σεζόν πέρυσι, αφήσαμε και έφυγαν πολλοί παίκτες με προσωπικότητα από την ομάδα.

Η πώληση των Αρμπελόα, Χίπια και Αλόνσο ήταν κακή κίνηση. Ο δεύτερος μπορεί να μην έπαιζε κάθε Κυριακή, όμως η παρουσία του στα αποδυτήρια ήταν πολύ σημαντική. Όσο αφορά τον Αλόνσο δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω. Είναι σπάνιος παίκτης και θα μας πάρει καιρό να βρούμε τον αντικαταστάτη του".
Με δηλώσεις του ο Φερνάντο Τόρες είπε πως η αιτία που απέτυχε και φέτος η Λίβερπουλ είναι η απομάκρυνση των Τσάμπι Αλόνσο, Σάμι Χίπια και Αρβάλο Αρμπελόα.

Άρχισαν τα προβλήματα για Ντε Μος

http://www.sport24.gr/ast/cov/65/650385_2010_3_15_10_7_48_b.jpgΣε κόντρα με τον προπονητή της Εθνικής Ολλανδίας βρίσκεται ο πρώην τεχνικός της Καβάλας Αάντ Ντε Μος, μετά από δηλώσεις του πρώτου, που χαρακτήρισε βιαστική την επιθυμία του Ντε Μος να γίνει τεχνικός διευθυντής της Σπάρτα Ρότερνταμ. Με στραβό μάτι φαίνεται πως έχει πάρει την επιστροφή του Ντε Μος στην Ολλανδία ο προπονητής της ελπίδων των Οράνιε Κορ Ποτ.

Ο 59χρονος τεχνικός με δηλώσεις του είπε πως ο Ντε Μος δεν θα πρέπει να γίνει τεχνικός διευθυντής της Σπάρτα Ρότερνταμ, καθώς η κόρη του είναι μάνατζερ και αυτό θα μπλέξει την όλη κατάσταση.

"Είναι καλή η κίνηση της Σπάρτα να τον προσλάβει μέχρι το τέλος της σεζόν. Μπορεί να έχει κάποιες μεθόδους που φέρνουν θετικά αποτελέσματα γρήγορα, όμως είναι βιαστική η απόφαση του να μείνει και την επόμενη σεζόν ως τεχνικός διευθυντής.

Μην ξεχνάτε άλλωστε πως η κόρη του είναι μάνατζερ ποδοσφαίρου και αυτό περιπλέκει λίγο τα πράγματα".

Πρόταση σε Πέντερσεν

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/a9cb1f86c9322eb0c85ae23fdc0a34ea_L.jpg?1270621231?1270621231?1270621231Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται ο Ολυμπιακός με τον Μόρτεν Γκαμστ Πέντερσεν, σύμφωνα με αγγλικό δημοσίευμα, το οποίο αναφέρει ότι οι «ερυθρόλευκοι» του προσφέρουν μέχρι και 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Συγκεκριμένα η «Lancashire Telegraph», ισχυρίζεται ότι η ελληνική ομάδα προσφέρει το παραπάνω ποσό για τον αριστερό μέσο της Μπλάκμπερν, ο οποίος πάντως βρίσκεται μεταξύ άλλων μνηστήρων και στη μεταγραφική λίστα τόσο της Παλέρμο όσο και της Φιορεντίνα.

Παρόλα αυτά η Μπλάκμπερν δεν φέρεται διατεθειμένη να αφήσει τον Νορβηγό μεσοεπιθετικό να φύγει και έχει ξεκινήσει μαζί του τις διαπραγματεύσεις για την ανανέωση της συνεργασίας τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συμβόλαιο του 29χρονου διεθνούς άσου με τον αγγλικό σύλλογο εκπνέει τον Ιούνιο.

Στο τέλος χόρεψαν Τζάζ


Παράσταση από τους Τζαζ Εκπληκτικό παιχνίδι έγινε στη Γιούτα με τους Τζαζ να καταφέρνουν στην παράταση να φτάσουν στη νίκη επί της Οκλαχόμα με 140-139. Η παρέα του Λεμπρόν Τζέιμς έφτασε στην 61η φετινή της επιτυχία, καθώς επιβλήθηκε των Ράπτορς με 113-101, ενώ η Βοστώνη έφυγε με κατεβασμένο το κεφάλι από τη Νέα Υόρκη.

Σάρλοτ-Ατλάντα 109-100
Κλίβελαντ-Τορόντο 113-101
Φιλαδέλφεια-Ντιτρόιτ 103-124
Ουάσινγκτον-Γκόλντεν Στέιτ 112-94
Νέα Υόρκη-Βοστώνη 104-101
Σικάγο-Μιλγουόκι 74-79
Μέμφις-Χιούστον 103-113
Γιούτα-Οκλαχόμα 140-139 (παρ.)
Σακραμέντο-Σαν Αντόνιο 86-95

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ
Βοστώνη 48-29
Τορόντο 38-39
Νέα Υόρκη 28-49
Φιλαδέλφεια 26-51
Νιού Τζέρσεϊ 11-66

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Κλίβελαντ 61-17
Μιλγουόκι 43-34
Σικάγο 37-40
Ιντιάνα 29-48
Ντιτρόιτ 24-53

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ορλάντο 54-23
Ατλάντα 49-28
Μαϊάμι 43-34
Σάρλοτ 41-36
Ουάσινγκτον 24-53

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Γιούτα 51-27
Ντένβερ 50-27
Οκλαχόμα Σίτι 48-29
Πόρτλαντ 47-30
Μινεσότα 15-62

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ
Λ.Α. Λέικερς 55-22
Φοίνιξ 50-27
Λ.Α. Κλίπερς 27-50
Σακραμέντο 24-54
Γκόλντεν Στέιτ 23-54

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντάλας 50-27
Σαν Αντόνιο 48-29
Χιούστον 39-38
Μέμφις 39-38
Νέα Ορλεάνη 35-43

Στοίχημα με το Στέλιο Γελαστό

Καλημέρα, το ρίσκο συνεχίζεται και σήμερα...

280 ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. - ΜΠΑΓΕΡΝ Χ 3,30
281 ΜΠΟΡΝΤΟ - ΛΥΩΝ Χ 3,10
283 ΕΪΡ - ΡΕΪΘ ΡΟΒΕΡΣ 1 2,10
284 ΚΛΑΪΝΤ - ΑΛΟΑ 2 1,55

Άντε και καλή τύχη μάγκες!
Mετά τιμής,
Στέλιος Γελαστός

Ψιθυροι

  • Ρεπορτάζ της εφημερίδας Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ, κάνει λόγο για νέα πρόταση του Δημήτρη Μελισσανίδη να μπει στην ΠΑΕ ΑΕΚ, βάζοντας 25 εκ. ευρώ, με τον όρο να μπουν άλλα τόσα από τους νυν μετόχους. Οι φήμες πάντως κάνουν λόγο για προηγούμενη πρόσφατη πρόταση ύψους 40 εκ. ευρώ, με την προϋπόθεση να μπουν ακόμα 20 εκ. από τους μετόχους, αλλά και να αναλάβουν μόνοι τους τα μέχρι σήμερα χρέη της ΠΑΕ.
  • Συμπληρώθηκαν 11 χρόνια από την ημέρα που η ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΚ επισκέφτηκε το -υπό κατάσταση πολέμου- Βελιγράδι, με σκοπό να δώσει φιλικό παιχνίδι απέναντι στην Παρτιζάν, για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ηταν η 7η Απριλίου του 1999, Μεγάλη Τετάρτη της Ορθοδοξίας.
  • Η... Wall Street μπλοκάρει την (άμεση τουλάχιστον) είσοδο του Βαγγέλη Μαρινάκη στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Κι αυτό γιατί ο γνωστός εφοπλιστής και παραλίγο συνιδιοκτήτης της ομάδας του Πειραιά, είναι έτοιμος να εισάγει μία ακόμα από τις εταιρίες του -την τρίτη κατά σειρά- στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Γεγονός που θα του απορροφήσει ακόμα περισσότερο χρόνο από τις καθημερινές του υποχρεώσεις.
  • Μπλάκμπερν και Σέφιλντ Γ. εξετάζουν σοβαρά την απόκτηση του Ανέστη Αργυρίου από τον Πανθρακικό, ωστόσο ο 22χρονος αμυντικός γυάλισε και σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Νιόπλιας και Μπάγεβιτς έχουν στα χέρια τους πρόταση για τον ποδοσφαιριστή της ομάδας της Κομοτηνής και τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείονται εξελίξεις...

Επιστρέφει ο Παντελή και ‘τρέχει’ διάφορα θέματα

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd12/imgv3b_ZGeln5j7FU.jpgΣήμερα αναμένεται να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη ο Ανδρέας Παντελή -ανέβαλε για μία ημέρα την άφιξή του- και να ‘τρέξει’ διάφορα θέματα που είναι ‘ανοιχτά’ για τον Ηρακλή.Ο Κύπριος επιχειρηματίας θα ασχοληθεί μέσα στο επόμενο διάστημα με τις ανανεώσεις στα συμβόλαια των Λέκι-Φερνάντες, ενώ θα έχει σχετική συζήτηση και με τον Γιόζεφ Μπουμπένκο.

Εξάλλου, σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει και το θέμα με τις πληρωμές των εργαζομένων στην ΠΑΕ, αφού παρά την καταβολή των χρημάτων στους ποδοσφαιριστές τη Μ. Πέμπτη, οι υπάλληλοι δεν είδαν χρήματα στους λογαριασμούς του.

Κόλερ ο αντί-Ντε Μος;

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd12/imgv3b_SB48TpoAlu.jpgΈντονη είναι η φημολογία στην Καβάλα σύμφωνα με την οποία ο Μάρσελ Κόλερ θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Αάντ Ντε Μος στην τεχνική ηγεσία.Το όνομα του Ελβετού τεχνικού είχε ακουστεί και τον περασμένο Ιανουάριο, όταν η οικογένεια Ψωμιάδη είχε επαφές μαζί του.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο Σταύρος Ψωμιάδης φέρεται να έχει επαφές με Λατίνο προπονητή, ο οποίος εργάζεται στην Ισπανία.

Όπως και να έχει το θέμα του τεχνικού αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

«Δεν γίναμε και οι... Λέικερς»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/7b846515c18d2aca1bcd4010efee4ef4_L.jpg?1270609532?1270609532?1270609532Η Μπιλμπάο επικράτησε της Ομπραντόιρο με 98-58, φτάνοντας στην ευρύτερη σε έκταση νίκη της στην ACB, με τον Φώτη Κατσικάρη, ωστόσο, να παραμένει προσγειωμένος...

Ο τεχνικός των Βάσκων, Φώτης Κατσικάρης, μιλώντας για την εμφατική νίκη επί της Ομπραντόιρο, τόνισε: «Χρειαζόμασταν ένα τέτοιο παιχνίδι, ώστε να αποκαταστήσουμε την εικόνα μας ως ομάδα και να κερδίσουμε πάλι την εμπιστοσύνη του κοινού μας. Είναι αλήθεια ότι δεν άρεσε σε κανέναν η εικόνα που παρουσιάσαμε στο ματς με τη Νίμπουρκ. Μιλήσαμε μεταξύ μας και επιστρέψαμε στον τρόπο που θέλουμε να παίζουμε. Είχαμε ανάγκη από μια τέτοια εμφάνιση, ενόψει και του Fial Four του EuroCup, όπου θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας».

Κλείνοντας, ξεκαθάρισε: «Προς Θεού πάντως, δεν γίναμε και οι Λέικερς. Μας περιμένουν πολύ δύσκολα παιχνίδια και οφείλουμε να συνεχίσουμε το ίδιο σοβαροί και συγκεντρωμένοι».

Δ.Σ. για το μέλλον του ΠΑΟΚ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/c13587b54e577577c42a902be008989b_L.jpg?1270612012?1270612012?1270612012Συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ συγκάλεσε ο πρόεδρος του «Δικεφάλου» Θοδωρής Ζαγοράκης, όπου οι διοικούντες των «ασπρόμαυρων» θα συζητήσουν για θέματα κυρίως οικονομικής φύσεως, ενώ θα τεθούν επί τάπητος και τα μεταγραφικά. Πολύ σημαντική είναι η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Τρίτης του Πάσχα, αφού εκεί ο πρόεδρος των «ασπρόμαυρων» Θοδωρής Ζαγοράκης θα συζητήσει με τους υπόλοιπους μετόχους και χρηματοδότες του «Δικεφάλου» του Βορρά οικονομικά κυρίως θέματα, ενώ είναι πολύ πιθανό να γίνει λόγος για τον καλοκαιρινό μεταγραφικό σχεδιασμό του συλλόγου όπως και για την παραμονή του Φερνάντο Σάντος στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ.
Το προηγούμενο διάστημα ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είχε αρκετές επαφές με αρμόδιους φορείς, προκειμένου να βρεθεί μία λύση στην υπόθεση των χρεών της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ προς το Δημόσιο.

Ο νεαρός πρόεδρος του ΠΑΟΚ φαίνεται ότι είναι κοντά στην ομάδα, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι την Τρίτη του Πάσχα βρέθηκε στην προπόνηση, προκειμένου να μιλήσει με τους παίκτες και να τους ευχηθεί για τις γιορτινές μέρες.

«Πρόβα» ενδεκάδας

Η χθεσινή προπόνηση πραγματοποιήθηκε υπό τις οδηγίες του Φερνάντο Σάντος, ο οποίος επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη.
Στις ασκήσεις τακτικής που έγιναν φάνηκε ποιους από τους παίκτες σκέφτεται να χρησιμοποιήσει στο κυριακάτικο ματς με την Καβάλα στην Τούμπα.

Προβάδισμα έχουν οι Χαλκιάς, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Αραμπατζής, Βιτόλο, Βιεϊρίνια και Μουσλίμοβιτς και απομένουν τρεις θέσεις για να συμπληρωθεί η ενδεκάδα.
Να σημειωθεί ότι χθες ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε μόνο ο Σνάουτσνερ.

Νεμπεγλέρας ...και του χρόνου!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/62e2a9c0e8637a9c1125dcd648841448_L.jpg?1270612697?1270612697?1270612697Το συμβόλαιο του Κώστα Νεμπεγλέρα θέλουν να ανανεώσουν σύντομα οι διοικούντες του Ατρόμητου, αφού την φετινή σεζόν ο έμπειρος μέσος ήταν εξαιρετικός και βοήθησε τους Περιστεριώτες στην καλή πορεία του συλλόγου στην Superleague. Η ώρα του Κώστα Νεμπεγλέρα να …ανταμειφτεί για τους κόπους του πλησιάζει, αφού η διοίκηση του Ατρόμητου έχει στο …συρτάρι των γραφείων της ένα νέο συμβόλαιο για τον 35χρονο αμυντικό μέσο, ο οποίος θα κληθεί μετά το τέλος του πρωταθλήματος να ανανεώσει με την ομάδα του Περιστερίου για έναν ακόμη χρόνο.
Τον παίκτη επιθυμεί να διατηρήσει στο έμψυχο δυναμικό του συλλόγου και το τεχνικός του Ατρόμητου Γιώργος Δώνης και εκτός απροόπτου, ο Κώστας Νεμπεγλέρας θα φοράει το «περιβραχιόνιο» του αρχηγού για μία ακόμη σεζόν στο Περιστέρι.

Παράλληλα, ο Μάρτσιν Μπαζίνσκι θα υποβληθεί σε επέμβαση για «καθαριστεί» ο έσω μηνίσκος.
Σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο του Ατρόμητου ο Πολωνός θα επιστρέψει στην ομάδα τέλη Απριλίου και θα είναι έτοιμος να προπονηθεί.
Όσον αφορά το κυριακάτικο εκτός έδρας παιχνίδι με την Skoda Ξάνθη δύσκολα θα προλάβει ο νεαρός Καραγκούνης να αγωνιστεί, αφού εξακολουθεί να πονάει και θα προστεθεί στις απουσίες του Ολιβέιρα και του Τάτου.

Καλοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο.....................

Πάντα μας άρεσαν τα συστήματα στο γυναικείο βόλεϊ...

Βενγκέρ: «Με διαφορά ο κορυφαίος του κόσμου ο Μέσι», «Είναι σαν παίκτης του Play-Station»

fodnyphttp://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd12/imgv3b_WEfeQuH4gu.jpgΤην άποψη ότι ο Μέσι είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής αυτή τη στιγμή στον πλανήτη και μάλιστα με διαφορά εξέφρασε ο Αρσέν Βενγκέρ.«Πιστεύω πως ο Μέσι είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου και με διαφορά. Δεν συμμετέχει συνέχεια στο παιχνίδι, αλλά όταν το κάνει είναι πολύ επικίνδυνος και όταν τρέχει με την μπάλα στα πόδια είναι ασταμάτητος. Είναι ο μοναδικός που σε τέτοιο ρυθμό μπορεί να αλλάξει κατεύθυνση και να απειλήσει. Είναι σαν παίκτης του Play-Station», τόνισε ο Αλσατός τεχνικός, ενώ αναγνώρισε την ανωτερότητα των Καταλανών:

«Χάσαμε από μία καλύτερη ομάδα, που διαθέτει τον καλύτερο παίκτη στον πλανήτη. Είχαμε ευκαιρίες και το μόνο που με στενοχωρεί είναι πως μετά το γκολ που πετύχαμε θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει και δεύτερο. Για το επίπεδό μας και στα δύο ματς δεχτήκαμε φτηνά γκολ. Τους χαρίσαμε κάποια γκολ για τα οποία δεν δούλεψαν όσο θα έπρεπε. Η Μπαρτσελόνα δεν ήταν πολύ απειλητική, αλλά με αντιπάλους σαν τον Μέσι κάθε λάθος που κάνεις το πληρώνεις».

Ο Νίκλας Μπέντνερ με τη σειρά του είπε: «Η Μπαρτσελόνα ήταν καλύτερη και άξιζε την πρόκριση. Έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο ήταν πιο δυνατοί από μας. Ο Μέσι είναι παίκτης-φαινόμενο και το απέδειξε και πάλι απόψε».

Μέσι: Δύσκολο να το επαναλάβω στο «Μπερναμπέου»

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd12/imgv3b_JgKEAtltUG.jpgΟ Λιονέλ Μέσι μίλησε για τη «μαγική» του εμφάνιση κόντρα στην Άρσεναλ τονίζοντας ότι είναι δύσκολο να επαναλάβει κάτι παρόμοιο και στο προσεχές ντέρμπι με την Ρεάλ στο «Μπερναμπέου».«Είμαι πολύ χαρούμενος. Ο κόσμος πάντα μου συμπεριφέρεται πολύ όμορφα και νιώθω ευτυχισμένος για την πρόκριση. Αρχίσαμε άσχημα τον αγώνα, αλλά τελειώσαμε εντυπωσιακά. Το Tσάμπιονς Λιγκ είναι μία πολύ σημαντική διοργάνωση και πιστεύω πως έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να επαναλάβουμε την περσινή μας επιτυχία.

Το σημαντικό είναι να συνεχίσουμε τις νίκες και πλέον έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι το Σάββατο. Θα είναι πολύ δύσκολο να επαναλάβω τέτοια εμφάνιση στο ‘Μπερναμπέου’. Σημασία έχει να κερδίσουμε, έστω και με 1-0. Θα είναι μία συναρπαστική αναμέτρηση»,
τόνισε ο Αργεντινός επιθετικός.

«Έδειξε την κλάση του»

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Πεπ Γκουαρντιόλα, δήλωσε: «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους στις τάξεις της ομάδας, γιατί είναι σπουδαίο επίτευγμα η παρουσία της Μπαρτσελόνα για τέταρτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ισοφαρίσαμε γρήγορα το γκολ που πέτυχε η Άρσεναλ και αυτό μας έδωσε ηρεμία, ενώ στη συνέχεια είχαμε την κατοχή της μπάλας και ήμασταν αποτελεσματικοί στην άμυνα. Κάθε παίκτης της ομάδας μας γνωρίζει ποιος είναι ο ρόλος του και ο Μέσι έδειξε την κλάση του. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την πρόκριση και πλέον ετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης».

Καλή ομάδα ο Ολυμπιακός, αλλά μπορούμε να τον ξανακερδίσουμε"

http://www.sport24.gr/ast/cov/ma/maric_mesa_b.jpgΤο "θηρίο" της Παρτιζάν Βελιγραδίου Αλεξ Μάριτς αποκαλύπτεται . Μιλάει για την περιπετειώδη αθλητική διαδρομή του, για την εφετινή ονειρεμένη χρονιά και για το Φάιναλ Φορ του Παρισιού υποστηρίζοντας ότι "ο Ολυμπιακός είναι σπουδαία ομάδα, αλλά μπορούμε να τον ξανακερδίσουμε"...-Γεννήθηκες στο Σίδνεϊ, οι γονείς σου έχουν γιουγκοσλαβικές ρίζες, σπούδασες στις ΗΠΑ και προτού αγωνιστείς στην Παρτιζάν πέρασες από την ισπανική Γρανάδα. Πιο πολύ με τον… "Γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες" του Ιουλίου Βερν μοιάζει αυτό το ταξίδι παρά για βιογραφικό μπασκετμπολίστα…
(γελάει βαριά δίνοντάς σου να καταλάβεις ότι συνομιλείς με… γίγαντα!) "Είδατε τι παιχνίδια παίζει καμιά φορά η ζωή; Αυτός είμαι, πάντως, όπως τα λέτε. Οι γονείς μου έφυγαν από τη Γιουγκοσλαβία το 1968 αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Εγώ μεγάλωσα στο Σίδνεϊ και έπειτα από τους ενδιάμεσους σταθμούς που περιγράψατε, να ‘μαι στο Βελιγράδι, όπου αγωνίζομαι στην Παρτιζάν. Περίεργο ε; Αλλά πολύ συναρπαστικό όλο αυτό το ταξίδι"…

-Προτού σε ανακαλύψουν μπασκετικά, οι γονείς σου είχαν δεσμούς με την πατρίδα τους; Εσύ λόγου χάρη ξέρεις που είναι το πατρικό σου σπίτι; Το έχεις επισκεφτεί ποτέ;

"Ναι, ήλθαμε για διακοπές το 1990, όταν ήμουν έξι ετών. Το πατρικό σπίτι της οικογένειας είναι στο Σίμπενικ".

-Μα το Σίμπενικ ανήκει στην Κροατία και είναι η πόλη, όπου γεννήθηκε ο συχωρεμένος Ντράζεν Πέτροβιτς!

"Ναι, οι γονείς μου έχουν κροατικές ρίζες. Μετά είχαμε τον πόλεμο και ξέρετε όλοι τη συνέχεια. Η πρώην Γιουγκοσλαβία κόπηκε σε κομμάτια"...

-Μίλησέ μας για την εφετινή χρονιά. Ηταν όπως την περίμενες;

"Η αρχή ήταν κάπως δύσκολη για την ομάδα μου. Κάναμε δύο ήττες από την Ουνικάχα Μάλαγα και από την Εφές Πίλσεν, αλλά μετά αρχίσαμε να κερδίζουμε. Εκπληρώσαμε τον πρώτο στόχο κατακτώντας μάλιστα την τρίτη θέση στον όμιλό μας και αυτό μας όπλισε με αυτοπεποίθηση εν όψει του Top16.

Το κακό για μένα ήταν ότι τραυματίστηκα και πρόλαβα να παίξω μόνο δύο από τους έξι αγώνες, αλλά οι συμπαίκτες μου τα έδωσαν όλα και προκριθήκαμε στα πλέι οφ αφήνοντας έξω τον πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό και το Μαρούσι.

Στις αναμετρήσεις με τη Μακάμπι κλειδί ήταν το πρώτο ματς στο Τελ Αβίβ και εφόσον πήραμε τη νίκη στην έδρα τους, δεν υπήρχε περίπτωση να χάναμε το εισιτήριο για το Παρίσι έχοντας 22.000 οπαδούς στο πλευρό μας. Μιλάμε για τρομερή λαοθάλασσα".


-Για στάσου. Σαν πολύ… απλά δεν μας τα λες; Τόσο λιτά και απέριττα περιγράφεις εσύ έναν αγωνιστικό άθλο; Η ταπεινή Παρτιζάν ούτε το μπάτζετ έχει άλλων ομάδων, ούτε το πρεστίζ. Και όμως κατάφερε να σπάσει την περυσινή τετράδα του Βερολίνου και θα αντιμετωπίσει σε ένα μήνα τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό. Ποιο είναι το μυστικό σας;

"Είμαστε ΟΜΑΔΑ εντός και εκτός γηπέδου. Είμαστε καλοί συμπαίκτες, κάνουμε παρέα εντός και εκτός αποδυτηρίων. Και όταν λέω παρέα, εννοώ όλα τα παιδιά, όχι τρεις-τρεις ή τέσσερις-τέσσερις, αλλά όλοι μαζί. Οσο για τον άθλο που είπατε, δεν τον υποτιμώ. Είναι απίστευτο αυτό που έχουμε πετύχει, αλλά δεν σταματάμε εδώ"...

-Θέλετε και άλλα;

"Φυσικά! Απέχουμε δύο σαραντάλεπτα από το τρόπαιο. Δεν υπάρχει περίπτωση να το αφήσουμε χωρίς να τα δώσουμε όλα. Στο Παρίσι όλα είναι πιθανά και όλα μπορεί να συμβούν. Ένα από αυτά είναι και η νίκη επί του Ολυμπιακού στον ημιτελικό. Γιατί όχι; Όπως τους νικήσαμε στο Βελιγράδι, έτσι θα προσπαθήσουμε να το επαναλάβουμε και στο Παρίσι".

-Τι είναι αυτό που εκτιμάς περισσότερο στους αντιπάλους σας;

"Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με τρομερή εμπειρία και πλούσιο ταλέντο. Υπάρχουν παίκτες όπως ο Κλέιζα και ο Τεόντοσιτς που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ενώ η ομάδα τους διαθέτει πληρότητα σε όλες τις θέσεις".

-Αντιλαμβάνεσαι, πάντως, ότι σε περιμένουν σκληρές μάχες στη "front line", όπου δημιουργούνται τρομερά match up με τους ψηλούς του Ολυμπιακού.

"Όλα τα match up είναι ενδιαφέροντα, όχι μόνο στη ‘front line’. Γενικά, ο ημιτελικός αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και εμείς στην Παρτιζάν ανυπομονούμε να ρουφήξουμε κάθε στιγμή του Φάιναλ Φορ".

-Είναι ακόμη πρόωρο, ωστόσο σκέφτεσαι να εξαντλήσεις και τα τρία χρόνια του συμβολαίου σου; Η μήπως θα ακολουθήσεις τον δρόμο που χάραξαν ο Πέκοβιτς, ο Βελίτσκοβιτς, ο Τέπιτς και άλλοι παίκτες της Παρτιζάν;

"Αυτή τη στιγμή είμαι παίκτης της Παρτιζάν και μόνο αυτό με νοιάζει. Μπροστά μας, άλλωστε, υπάρχει ο στόχος της Ευρωλίγκας και δεν σας κρύβω ότι όλοι στην ομάδα θέλουμε υπερβολικά να κατακτήσουμε την κορυφή. Τα υπόλοιπα έχω αρκετό καιρό για να τα σκεφτώ"..Πηγη sport24