Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Η Κορσική… ρυθμίζει!

Την περασμένη αγωνιστική η Αζαξιό νίκησε τη Λιόν και η Παρί Σεν Ζερμέν έμεινε μόνη πρώτη στη βαθμολογία, ενώ τώρα εάν οι πρωτευουσιάνοι –για την 24η- επικρατήσουν της Μπαστιά, θα διατηρηθούν στο +3.

Η Κορσική… ρυθμίζει
Οι ομάδες της Κορσικής έχουν γίνει οι… ρυθμιστές της κορυφής στη Ligue 1. Την περασμένη αγωνιστική η Αζαξιό νίκησε 3-1 τη Λιόν, με την Παρί Σεν Ζερμέν να το εκμεταλλεύεται αυτό και να περνά μόνη πρώτη. Τώρα, στην 24η αγωνιστική οι πρωτευουσιάνοι υποδέχονται την Μπαστιά και σε περίπτωση νίκης θα διατηρήσουν το +3 από τη δεύτερη θέση.

Από την άλλη, οι «λιονέ» φιλοξενούν στο «Ζερλάν» τη Λιλ , σε ένα ματς που το «τρίποντο» είναι μονόδρομος και για τις δύο ομάδες.

Η τρίτη της βαθμολογίας Μαρσέιγ θέλει να αφήσει πίσω το… σοκ της ήττας στο «Βελοντρόμ» από την ουραγό Νανσί, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας την Εβιάν. Τέλος, δύσκολο έργο περιμένει την Μπορντό, η οποία φιλοξενείται στην Κορσική από την Αζαξιό.

Η 24η αγωνιστική:

Παρασκευή, 8/2

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπαστιά (21:30)

Σάββατο, 9/2

Σεντ Ετιέν-Μονπελιέ (18:00)
Αζαξιό-Μπορντό (21:00)
Τρουά-Σοσό
Νανσί-Ρεμς
Νις-Λοριάν
Βαλανσιέν-Μπρεστ

Κυριακή, 10/2

Εβιάν-Μαρσέιγ (15:00)
Ρεν-Τουλούζ (18:00)
Λιόν-Λιλ (22:00)

Η επόμενη (25η) αγωνιστική:

Παρασκευή, 15/2

Λιλ-Ρεν (21:30)

Σάββατο, 16/2

Μαρσέιγ-Βαλανσιέν (18:00)
Λοριάν-Εβιάν (21:00)
Μονπελιέ-Νανσί
Μπαστιά-Νις
Μπρεστ-Αζαξιό
Τουλούζ-Τρουά

Κυριακή, 17/2

Μπορντό-Λιόν (15:00)
Ρεμς-Σεντ Ετιέν (18:00)
Σοσό-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)



πηγή: sport-fm.gr
 

Λυσσαρίδης: «Ελπίζω να αποτελέσει πρότυπο η επένδυση Σαββίδη»

Ο πρώην γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Λυσσαρίδης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», με αφορμή την σημερινή εισήγησή του στην ημερίδα του ΠΣΑΤ και της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης με θέμα «Κρίση και ποδόσφαιρο», στη μνήμη του αείμνηστου δημοσιογράφου Σταύρου Ρεπανά. Ο κ. Λυσαρίδης μιλώντας στην εκπομπή αναφέρθηκε στα αίτια της κρίσης, ενώ έκανε λόγο και για την προσπάθεια του Ιβάν Σαββίδη, εκφράζοντας την ευχή να γίνει πρότυπο επένδυσης για τη χώρα μας.

Αρχικά τόνισε όσον αφορά το θέμα της κρίσης στο ποδόσφαιρο:

«Η οικονομική κρίση αποδίδεται σε στρεβλή πραγματικότητα στους τομείς της οικονομίας, της διοίκησης και ενοχοποιείται το πολιτικό σύστημα που κατέρρευσε. Όλα αυτά ισχύουν κατά αναλογία και στο ποδόσφαιρο, Ό,τι συνέβη στην οικονομία της χώρας, όπου περιορίστηκε ο πρωτογενής τομέας, κατ? αναλογία συνέβη και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, που αρκέστηκε στις επιχορηγήσεις, σε έναν ΟΠΑΠ που ήταν χρηματοδότης. Οι αιτίες της κρίσης αν μεταφερθούν στο χώρο του ποδοσφαίρου ήταν ίδιες. Η οικονομική κρίση ανέδειξε και την κρίση στο ποδόσφαιρο.

Υπάρχει μαζί με την αρνητική ανάγνωση της κρίσης, που λέει ότι αναμένεται πολύ λιγότερος τζίρος στο ποδόσφαιρο και η θετική ανάγνωση, γιατί λιγότερα χρήματα δε σημαίνει και λιγότερα χρήσιμα χρήματα. Μπορεί να υπάρξει μια πιο ορθολογική διαχείριση. Για παράδειγμα, ο ΟΠΑΠ είχε ρόλο χρηματοδότη, αν όμως γίνει επενδυτής και θελήσει να πουλήσει το προϊόν θα αλλάξει και το πλαίσιο της επένδυσης, τότε θα αλλάξουν τα πράγματα προς το θετικό.

Υπάρχει η ελπίδα όμως και αυτό εξαρτάται από τους φορείς του ποδοσφαίρου να οργανώσουν το ποδόσφαιρο σε μια νέα βάση, αλλά και να έρθουν καθαροί επενδυτές στο ποδόσφαιρο. Η ανάγκη θα δημιουργήσει την ελπίδα, έστω και μακροπρόθεσμα».

Όσον αφορά το μοντέλο που θα είναι πιο αποτελεσματικό για το μέλλον:

«Δεν υπάρχει κωδικοποίηση στην αποτελεσματικότητα κάποιου μοντέλου. Δεν είναι ασύμβατη η επένδυση στο ποδόσφαιρο, με την καθαρότητα και την αθωότητα. Θυμάμαι τις περιπτώσεις του Άρη και του Ηρακλή, όπου ήρθαν δύο επιτυχημένοι επιχειρηματίες και απέτυχε το εγχείρημα, χωρίς να μπορεί να τους κατηγορήσει κάποιος. Γιατί απέτυχαν είναι θέμα άλλης κουβέντας. Ελπίζω να μην έχει ίδια τύχη το εγχείρημα Σαββίδη, ελπίζω πως θα πετύχει και θα δημιουργήσει πρότυπο στο πανελλήνιο. Δεν υπάρχει κανένας που να θεωρεί πως δεν είναι θετικές οι προδιαγραφές στην προσπάθεια αυτή. Η ευχή συνοδεύει να γίνουν σε όλες τις ΠΑΕ της πόλης και της χώρας».

Τέλος, για την τακτική πολλών ομάδων να στρέφουν την προσοχή τους στους νεαρούς γηγενείς παίκτες:

«Είναι ελπιδοφόρο να στραφεί προς τη δεξαμενή των ερασιτεχνών η αγορά. Αυτός είναι ένας υγιής τρόπος επένδυσης».


πηγή: metrosport.gr


Η παρουσία του ΠΑΟΚ στην Γ.Σ. της ECA!

Η 10η γενική συνέλευση της ECA πραγματοποιήθηκε στην Doha του Qatar, καθώς υποστηρίχθηκε από την οργανωτική επιτροπή του Παγκοσμίου κυπέλλου 2022. Στη συνέλευση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από 153 ομάδες, μεταξύ των οποίων και ο ΠΑΟΚ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη Συνέλευση έδωσε το παρόν και η UEFA με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα της, κ. Gianni Infantino.

Ανάμεσα στα πολλά ζητήματα και θέματα που συζητήθηκαν και αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσίασαν οι αναφορές στο ζήτημα δικαιωμάτων τρίτων πλευρών επί των ποδοσφαιριστών, στο ζήτημα της νέας διοργάνωσης UEFA Youth League και για το ζήτημα της νέας μορφής των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων μετά το 2015.

Η πλειοψηφία των ομάδων, μεταξύ των οποίων και ο ΠΑΟΚ, στη σχετική έρευνα που είχε διεξάγει η ECA προ διμήνου υποστήριξαν ότι η παρούσα μορφή των Ευρωπαϊκών κυπέλλων με δύο διαφορετικές διοργανώσεις (Champions League και Europa League) θα πρέπει να παραμείνει ως έχει. Διατυπώθηκαν προτάσεις για συμμετοχή του νικητή ή του φιναλίστ του Europa League στο Champions League της επόμενης περιόδου, για τον καθορισμό των ζευγαριών των πρώτων προκριματικών γύρων με γεωγραφικά κριτήρια κ.α. Οριστικές αποφάσεις για τα παραπάνω ζητήματα θα λάβει η UEFA.

Ο ΠΑΟΚ, δια του εκπροσώπου του κ. Αχιλλέα Μαυρομάτη, παραβρέθηκε και σε συνάντηση των εκπροσώπων των ομάδων Β? ζώνης (χώρες που κατέχουν από την 7η έως 13η θέση στην κατάταξη της UEFA) με θέμα τη διαμόρφωση κοινής στάσης ενόψει των επερχόμενων αλλαγών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.


πηγή: metrosport.gr
 


Καθαρή η μαγνητική του Παπαστεριανού!

Τυχερός στην ατυχία του στάθηκε ο Μανόλης Παπαστεριανός καθώς είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο παιχνίδι με τον Πλατανιά. Ο 25χρονος μέσος επιστρέφει στην δράση μετά την απουσία του στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ αφού εκτός του ότι εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής ξεπέρασε, παράλληλα, και το πρόβλημα τραυματισμού που είχε στο γόνατο.

Υποβλήθηκε χθες σε μαγνητική η οποία –ευτυχώς για τον ίδιο- ήταν «καθαρή». Κάτι που σημαίνει ότι δεν εμπνέει καμία ανησυχία και είναι στη διάθεση του Γιάννη Μιχαλήτσου για να τον χρησιμοποιήσει σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, όπως αυτό της Δευτέρας.

Ο 25χρονος δεν αποκλείεται να πάρει θέση στα στόπερ, δίπλα στον Παπαζαχαρία. Μία θέση την οποία μπορεί να μην γνωρίζει και τόσο καλά, όσο αυτή του μέσου, αλλά είναι βέβαιο ότι εάν του ζητηθεί μπορεί να ανταποκριθεί στον νέο αυτό ρόλο, τον οποίο θα «παίξει» ελλείψει του Ρούμπεν Πουλίδου και του γεγονότος ότι ο Μιχαλήτσος θέλει να δώσει ανάσες στον Μιχάλη Γιαννίτση. Χθες, ο Χαλκιδιώτης έβγαλε όλο το πρόγραμμα της προπόνησης λύνοντας τα χέρια του προπονητή του.


πηγή: metrosport.gr
 


Μήνυση Κούγια σε Μαρινάκη!

Μήνυση κατέθεσε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας στον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη! Ο πρώην πρόεδρος της Παναχαϊκής ζητάει 200.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση από τον ισχυρό άντρα της ομάδας του Πειραιά.

Όπως ανέφερε ο κ. Κούγιας σε δηλώσεις του σε αθηναϊκό σάιτ, μήνυσε τον κ. Μαρινάκη για τις δηλώσεις του μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μονπελιέ για το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου είχε αναφερθεί σε ανθρώπους- σκουπίδια “φωτογραφίζοντας” τον κ. Κούγια.
πηγή: metrosport.gr