Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Έρχεται ο φόρος «πολυτελείας» στις μεταγραφές!

Σχέδιο για επιβολή φόρου πολυτελείας στις ομάδες που ξοδεύουν υπέρογκα ποσά για τη μεταγραφική τους ενίσχυση αποκαλύπτει έκθεση που δημοσιοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Έρχεται ο φόρος «πολυτελείας» στις μεταγραφές
Την επιβολή ενός φόρου «πολυτελείας» στις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες που ξοδεύουν για τις μεταγραφές περισσότερα από ένα συγκεκριμένο ποσό, προτείνει το think tank ΚΕΑ με ειδικότητα τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, που εδρεύει στις Βρυξέλλες και αναλαμβάνει μελέτες κατ’ εντολήν της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στους τομείς των σπορ, του πολιτισμού και των media.

Το ποσό του φόρου που θα συγκεντρώνεται προτείνεται να μοιράζεται μέσω ενός μηχανισμού αναδιανομής από τους οικονομικά ισχυρούς, στους αδύνατους.

Στην έκθεση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες περιλαμβάνονται 21 προτάσεις συνολικά που στοχεύουν να δημιουργήσουν ένα περισσότερο δίκαιο και ισορροπημένο ανταγωνιστικό περιβάλλον στο ευρωπαικό ποδόσφαιρο.

Η μελέτη, που εξετάζει την 15ετία που μεσολάβησε από την απόφαση του ευρωπαικού δικαστηρίου στην υπόθεση Μποσμάν και την σημερινή οικονομική κατάσταση, υποστηρίζει ότι ο νέος φόρος καθώς και οι ρυθμίσεις που προτείνει, είναι συμβατές με τις κοινοτικές συνθήκες στις οποίες έχει αναγνωρισθεί η ιδιαίτερη κοινωνική σπουδαιότητα των σπορ.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: