Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Στο όνομα της βασίλισσας

Οι Βρετανοί τιμούν τη βασίλισσά τους, καθώς έπειτα από ομόφωνη απόφαση όλων των αρμοδίων αρχών, το Ολυμπιακό Πάρκο του Λονδίνου θα πάρει το όνομά της μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων. Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι ίσως η μοναδική που έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης και σεβασμού στο νησί, αφού η πολιτική ηγεσία έχει βρεθεί στο στόχαστρο ουκ ολίγες φορές, λόγω των σκανδάλων που βλέπουν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας.

Εκτός των άλλων, στήριξε από την πρώτη στιγμή την υποψηφιότητα του Λονδίνου για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 και τόσο η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας, όσο και η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης θέλησαν με αυτόν τον τρόπο την ευχαριστήσουν.

Η εταιρία που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή του Πάρκου έδωσε το «ΟΚ», το ίδιο και η βασίλισσα, οποία σε δύο χρόνια θα «κλείσει» έξι δεκαετίες στο θρόνο και από το 2013 η 500 στρεμμάτων έκταση θα φέρει το όνομα «Queen Elizabeth II». Μέχρι τότε θα έχει αρχίσει και η κατασκευή κατοικιών που, μαζί με το χωριό των αθλητών, αναμένεται να φτάσουν τις 11.000. Όλες οι κατοικίες θα παραχωρηθούν έπειτα από σχετικούς διαγωνισμούς, με την υπεύθυνη εταιρία να εγγυάται για τη δημιουργία ενός νέου προαστίου στη βρετανική πρωτεύουσα.

Παραιτήσου

Οι επιλογές του, από την αρχή της σεζόν, ήταν τραγικές. Εκανε rotation ακόμη και στα ματς της Ευρώπης για να έχει… φρέσκους τους παίκτες, οι οποίοι όμως κάθε Σάββατο σέρνονταν.
Κι όμως, όταν τον προσλάβανε, ήρθε εν μέσω βαΐων και κλάδων, ως αυτός που θα οδηγήσει την ομάδα στη Γη της Επαγγελίας. Σε τίτλους, καθιέρωση.
Αποτελούν κριτήριο κάτι προκριματικά ματς στην Ευρώπη ενάντια σε κάτι ανύπαρκτες σκοπιανές ομάδες ή σε μικρομεσαίες τούρκικες; Όχι δα. Κριτήριο αποτελούν τα ματς του Σαββατοκύριακου, στο πρωτάθλημα. Εκεί όπου ο εν λόγω προπονητής απέτυχε παταγωδώς.
Ηρθε η ώρα λοιπόν να φύγει από μόνος του, αφού δεν υπάρχει κανείς να του πει ότι απολύεται. Μιλάμε για το απόλυτο χάος!
Και φυσικά έχει χαθεί κάθε έλεγχος.
Ο Γιοβάνοβιτς τη μια αποθεώνει εαυτόν για την επιλογή του να παίξει στη Λίβερπουλ και την άλλη λέει πως θέλει να φύγει γιατί ήρθε λόγω Μπενίτεθ. Και Μπενίτεθ δεν υπάρχει.
Ο Τζέραρντ περπατάει. Κυριολεκτικά περπατάει, όχι επειδή το κάνει επίτηδες, απλώς έχει «σκάσει» μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Ο Ρέινα απώλεσε κάθε αυτοπεποίθηση, το γκολ που πνίγει με την Αρσεναλ στο 91’ είναι ενδεικτικό, αλλά δεν φταίει μόνος του. Φταίει κι αυτός που επέλεξε τους αμυντικούς που παίζουν μπροστά του και τον εκθέτουν.
Τζέιμι Κάραχερ, σε ευχαριστούμε για την προσφορά σου, ώρα για σύνταξη και καμιά θέση στις ακαδημίες.
Τον Αουρέλιο τον αφήσαμε ελεύθερο, δεν βρήκε ομάδα και με λίγο κλαψομούνι, επέστρεψε στο Ανφιλντ.
Κοντσέσκι, φίλε μου, είσαι για τον προπονητή (;) σου ό,τι ήταν και ο Αμπονσά για τον Μπάγεβιτς. Πήγαινε σε καμιά Νορθάμπτον. Απλά δεν κάνεις.
Ο Πάουλσεν δεν αξίζει ούτε όσα το δεξί πόδι του Μασεράνο. Μαλάκες ήταν στη Γιουβέντους που τον άφησαν, μετά χαράς, να φύγει;
Κάιτ/Κάουτ/Κούιτ, όπως κι αν σε λένε, φοράς μια τιμημένη φανέλα. Δεν είναι Ουτρέχτη ή Φέγενορντ η Λίβερπουλ. Πες τους τι είσαι, είσαι φορ, είσαι εξτρέμ, είσαι «μπουκαδόρος»; Τι είσαι; Πες τους το, να παίζεις. Αλλιώς δρόμο για την Καρλάιλ.
Και, κυρίως, εσύ. Ναι, εσύ, τιμημένε Ρόι. Δεν είναι Φούλαμ η Λίβερπουλ να βγαίνεις από την 7η αγωνιστική και να λες ότι θα δοθεί μεγάλη μάχη για την παραμονή. Για την παραμονή; Δεν είδες, μόλις ξεστόμισες την παπαριά σου, ότι έτριξε η τροπαιοθήκη πίσω σου; Ναι, αυτή η τροπαιοθήκη που καθιέρωσαν τη Λίβερπουλ ως τη μεγαλύτερη αγγλική ομάδα.
Απλώς δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Παραιτήσου, ούτως ή άλλως θα απολυθείς από τους νέους ιδιοκτήτες. Την ιαχή «Νταλγκλίς! Νταλγκλίς! Νταλγκλίς!» προχθές, που χάσαμε από την Μπλάκπουλ, δεν την άκουσες;
For the record, ο Ρόι είπε μετά το εν λόγω ματς: «Μετά από 35 χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου δεν νομίζω ότι έχασα ξαφνικά την ικανότητά μου ως προπονητής». Δεν την έχασες, Ρόι, απλά δεν την είχες ποτέ.
Στο διάολο, Ρόι Χόντγκσον.      
Επιμέλεια : Koubanezos

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Χαμόγελα για Σαμαρά

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Χαμόγελα για Σαμαρά
Μια ευχάριστη είδηση για την εθνική ομάδα περιλάμβανε η σημερινή προπόνηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, με την οποία ολοκληρώθηκε η προετοιμασία ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τη Λετονία, στο πλαίσιο του 6ου προκριματικού ομίλου του EURO 2012. Ο Γιώργος Σαμαράς όχι μόνο προπονήθηκε κανονικά, χωρίς να νιώσει την παραμικρή ενόχληση, αλλά συμμετείχε και στο διπλό, με αποτέλεσμα να τεθεί στη διάθεση του Φερνάντο Σάντος, ο οποίος τις τελευταίες δύο ημέρες είδε τον Λυμπερόπουλο να μην μπορεί να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και τον Πρίττα να επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη με εξάρθρωση ωμοπλάτης. Το ζητούμενο, βεβαίως, είναι η αγωνιστική ετοιμότητα του άσου της Σέλτικ, καθώς ο Σαμαράς έχει στα πόδια του μόλις μία προπόνηση, μετά το διάστρεμμα που είχε υποστεί στο ματς του πρωταθλήματος Σκωτίας με τη Χάμιλτον. Στην δεκαοκτάδα θα βρίσκεται σίγουρα, όμως είναι αμφίβολο να επιλεγεί στην ενδεκάδα που θα ξεκινήσει απέναντι στους Λετονούς. Αυτή, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα αποτελείται από τους Σηφάκη, Τοροσίδη, Τζαβέλλα ή Σπυρόπουλο, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Παπασταθόπουλο, Κατσουράνη, Καραγκούνη, Τζιόλη, Σαλπιγγίδη, Μήτρογλου και Κονέ ή Νίνη.

Νέο συμβόλαιο της Ατλέτικο με τον Αγκουέρο

Τέλος στη φημολογία περί ενδεχόμενης μεταγραφής του έβαλε ο Σέρχιο Αγκουέρο, ο οποίος συμφώνησε να παραμείνει στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο 22χρονος διεθνής επιθετικός, τον οποίο οι «ροχιμπλάνκος» απέκτησαν το 2006 από την Ιντεπεντιέντε, συμφώνησε και πρόκειται να υπογράψει, τις επόμενες ημέρες, την ανανέωση του συμβολαίου του έως το 2015.

Το τωρινό συμβόλαιο εκπνέει το καλοκαίρι του 2012 και ο Αγκουέρο θα υπογράψει το νέο συμβόλαιο, το οποίο θα έχει την ίδια ρήτρα αποδέσμευσης, περίπου στα 60 εκατ. ευρώ. «Θα παραμείνω για μερικά ακόμη χρόνια στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Δεν εύχομαι να πάω κάπου αλλού. Αισθάνομαι καλά εδώ», τόνισε σχετικά ο νεαρός σούπερ σταρ, είδωλο των φιλάθλων της Ατλέτικο.

Moράτι: "Περίμενα περισσότερους βαθμούς"

Η Ιντερ δεν έχει κάνει και το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα εώς τώρα στο Καμπιονάτο. Μάλιστα στα δύο τελευταία διαδοχικά ντέρμπι απέναντι σε Ρόμα και Γιουβέντους συγκέντρωσε μόλις ένα βαθμό. Οπως είναι φυσικό, ο Μάσιτο Μοράτι, ο ισχυρός άνδρας των "νερατζούρι" δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος...

"Περίμενα περισσότερους βαθμούς στους αγώνες με τη Ρόμα και τη Γιουβέντους. Κάθε σεζόν είναι μια διαφορετική ιστορία. Αν κάποιος διάβαζε μια εφημερίδα πριν από 10 ημέρες, έβλεπε ότι καθαρίζαμε όλους τους αντιπάλους και ήμασταν φανταστικοί. Τα πράγματα άλλαξαν μετά τα δύο τελευταία αποτελέσματα, αλλά σύντομα θα αλλάξουν και πάλι. Είναι γεγονός ότι η ομάδα θα πρέπει να βρει μεγαλύτερη συνοχή, ωστόσο πιστεύω πως είναι σε καλύτερο επίπεδο από ό,τι νόμιζα μετά την αλλαγή προπονητή και τις υπόλοιπες καινοτομίες", ήταν τα λόγια του Μοράτι.

Σλούκας: «Κίνητρο ο Ντρούκερ»

Η εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπο του Σαρόν Ντρούκερ, αλλά και οι στόχοι της ομάδας, ήταν οι λόγοι που έκαναν τον Κώστα Σλούκα να θέλει να αγωνιστεί στον Άρη. Ο νεοαποκτηθείς γκαρντ των «κιτρίνων», ανέφερε ότι από μικρός θαύμαζε την ομάδα και ότι όνειρο του ήταν να φορέσει κάποτε τη φανέλα της και να αγωνιστεί με αυτή.

«Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Άρη, κ. Γιάννη Δαμιανίδη, και τον προπονητή της ομάδας, κ. Σαρόν Ντρούκερ, για την επιμονή που έδειξαν ώστε να με αποκτήσουν. Ο Αρης είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, παίζει στην Ευρώπη, έχει στόχους και αυτοί ήταν οι λόγοι που ήθελα να αγωνιστώ εδώ. Όνειρό μου ήταν να έρθω κάποια στιγμή τον Άρη καθώς από μικρός παρακολουθώ τα παιχνίδια της ομάδας», δήλωσε αρχικά στην ιστοσελίδα arisbc.gr.

Αναφορικά με τον Σαρόν Ντρούκερ, ο Κώστας Σλούκας επισήμανε:
«έχω ακούσει τα καλύτερα για τον προπονητή του Άρη. Η εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου ο κόουτς είναι ένα επιπλέον κίνητρο για σκληρή δουλειά και προσπάθεια. Είναι ένας προπονητής που έχει πολύ καλή επικοινωνία με τους παίκτες του και του αρέσει να δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς καλαθοσφαιριστές. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί ώστε να έχουμε μια καλή πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη και ελπίζουμε στο καλύτερο δυνατό».

"Είμαστε στο σωστό δρόμο..."

Αισιόδοξος ότι τα αποτελέσματα των ερευνών του ΣΔΟΕ αναφορικά με την απόκρυψη καταθέσεων και λογαριασμών παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου θα οδηγήσουν στη διαφάνεια δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο διευθυντής του σώματος, Γιάννης Καπελέρης.

«Πριν τελειώσει κάποιος έλεγχος και υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούν να υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις της υπηρεσίας. Διενεργούνται έλεγχοι προς αυτή την κατεύθυνση, εξετάζονται οι ροές καταθέσεων, η προέλευση αυτών και σε τι στόχευαν. Θεωρώ πως είμαστε σε καλό δρόμο. Οι διαδικασίες αυτές θέλουν το χρόνο τους, αλλά θεωρώ πως θα υπάρξει αποτέλεσμα», δήλωσε, ενώ για το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης των ερευνών επισήμανε: «Ο χρόνος δεν είναι στη δική μας ευχέρεια. Δεν έχει να κάνει με τη δική μας πρόθεση και τη δική μας ταχύτητα, καθώς ζητούνται στοιχεία και από υπηρεσίες του εξωτερικού. Όσο πιο γρήγορα απαντήσουν, τόσο πιο γρήγορο θα είναι το αποτέλεσμα. Η οικονομική δραστηριότητα κάποιων παραγόντων έχει να κάνει και με εταιρείες του εξωτερικού. Όταν θέλουμε ένα ασφαλές αποτέλεσμα, πρέπει να ελέγξουμε τα πάντα. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην σπιλωθούν πρόσωπα».

Ο κ. Καπελέρης επιβεβαίωσε τους ελέγχους σε λογαριασμούς παραγόντων τα ου ποδοσφαίρου. «Πράγματι, γίνονται έλεγχοι. Δεν γνωρίζω αν είναι 52 ή 55 ή 40, αλλά ελέγχονται οι λογαριασμοί αρκετών παραγόντων στο χώρο του αθλητισμού. Ελέγχουμε τις ροές των χρημάτων, αν τυχόν οδηγούν σε φοροδιαφυγή ή σε ξέπλυμα χρήματος», δήλωσε, ενώ ερωτηθείς αν γίνονται τέτοιοι έλεγχοι και σε λογαριασμούς διαιτητών, που απαγορεύεται βάσει νόμου να παίζουν στοίχημα, απάντησε: «Έχουμε μία άριστη συνεργασία με την ΕΠΟ. Είμαστε στη φάση που ανταλλάσσουμε πληροφορίες, στα πλαίσια της αμοιβαίες συνδρομής και με έναν κοινό στόχο».

Ένα σημαντικό ζήτημα έχει να κάνει με την αγορά κερδισμένων δελτίων από «καλοθελητές». Ο διευθυντής του ΣΔΟΕ δήλωσε για το θέμα: «Δεν είναι δυνατό στη σημερινή εποχή, που έχουμε ξεκινήσει αγώνα κατά της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας, να δίνουμε τη δυνατότητα σε πράκτορες να αποδίδουν κέρδη μέχρι 20.000 ευρώ ανά δελτίο. Θεωρώ αυτό το ποσό τεράστιο. Είναι πολύ εύκολο αν κάποιος γνωρίζεται με κάποιον πράκτορα και στο πρακτορείο υπάρχουν κάποιοι τυχεροί, να αγοράσει κάποια δελτία».

"Τρεις με τέσσερις εβδομάδες εκτός ο Πρίττας"


  Με αφορμή τον τραυματισμό του Σάκη Πρίττα, ο γιατρός των «κίτρινων», Βαγγέλης Πανταζής έκανε δηλώσεις στον «ΑΡΗΣ FM 92.8». Για την Ελληνα διεθνή μεσοαμυντικό, υποστήριξε ότι θα μείνει εκτός δράσης για περίπου τρεις με τέσσερις εβδομάδες, ενώ όσον αφορά τον Κάρλος Ρουίς είπε πως είναι αμφίβολος για το ματς με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Πανταζής:

Κάνοντας αναφορά στην κατάσταση του διεθνή μέσου του Αρη, αρχικά, ο κ. Πανταζής τόνισε χαρακτηριστικά:
«Ο Σάκης τραυματίστηκε στη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης με την Εθνική ομάδα. Είχε μία άσχημη πτώση, η οποία του προκάλεσε κάκωση στο σημείο που ενώνεται ο ώμος με την κλείδα. Επήλθε η ρήξη συνδέσμων, αλλά το ευτυχές είναι ότι δε θα χρειαστεί χειρουργείο. Ωστόσο, θα μείνει 3-4 εβδομάδες μακριά από την αγωνιστική δράση.

Ο ποδοσφαιριστής θα προσπαθήσει να είναι έτοιμος στο δεύτερο παιχνίδι με τη Λεβερκούζεν εκτός έδρας, αλλά είναι δύσκολα τα πράγματα. Ο παίκτης δεν θα προπονείται και θα πρέπει να έχει το χέρι του σε ακινησία. Θα επανέλθει όταν δεν θα τον ενοχλεί καθόλου το χτύπημα. Αυτού του είδους οι κακώσεις σε παίκτες που δε χρησιμοποιούν τα χέρια, δεν χρειάζονται χειρουργείο, αλλά για την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να θέσει το χέρι του σε ακινησία».

Ο γιατρός της ομάδας μίλησε και για τον τραυματισμό του Κάρλος Ρουίζ που επήλθε στο ματς της 5ης αγωνιστικής: «Ο Ρουίζ είναι σε καλύτερη κατάσταση. Έχει υποστεί διάστρεμμα, αλλά η άμεση ιατρική αντιμετώπιση έκανε καλό. Από την ερχόμενη Δευτέρα θα μπορεί να τρέχει, αλλά είναι αμφίβολος για το επόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ».

Τέλος, ο Βαγγέλης Πανταζής σχολίασε τη διακοπή του Πρωταθλήματος και αν αυτή θα συμβάλλει θετικά στην αποκατάσταση των ποδοσφαιριστών: «Η διακοπή του Πρωταθλήματος και το ρεπό που ακολουθεί είναι 'βάλσαμο' για τους ποδοσφαιριστές και ό,τι καλύτερο για την ξεκούρασή τους».

Αποφάσισε να σταματήσει ο Φαν Ντερ Σαρ»

Την απόφαση να αποσυρθεί στο τέλος της τρέχουσας περιόδου από την ενεργό δράση πήρε ο Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο προπονητής τερματοφυλάκων της Μαν. Γιουνάιτεντ, Έρικ Στιλ. Ο Ολλανδός γκολκίπερ γίνεται 40 στις 29 Οκτωβρίου και δεν φαίνεται διατεθειμένος να δεχτεί να παρατείνει λίγο ακόμη την καριέρα του.

«Πιστεύω πως ο Έντβιν έχει πάρει την απόφασή του να σταματήσει. Είναι καλός επαγγελματίας κι έξυπνος άνθρωπός, που καταλαβαίνει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να αποσυρθεί. Δεν χρειάζεται να του πω εγώ ή ο προπονητής πότε ήρθε η ώρα», τόνισε σχετικά.

Παρασκευή πιάνει δουλειά ο Χιμένεθ


Η απεργία στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν επέτρεψε στον Μανόλο Χιμένεθ να βρει εισιτήρια και έτσι ο Ισπανός τεχνικός αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα το πρωί της Παρασκευής μαζί με τους τρεις βοηθούς του. Μάλιστα, συνοδεία των ανθρώπων της ΑΕΚ θα παρακολουθήσει τον αγώνα Ελλάδα-Λετονία για τα προκριματικά του EURO 2012.

Εν αναμονή του Μανόλο Χιμένεθ, η πρόσληψη του οποίου ήταν κύριο θέμα στις συζητήσεις μεταξύ των παικτών της ΑΕΚ, οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν την προετοιμασία τους για το ματς της επόμενης Κυριακής απέναντι στον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Χρήστος Πατσατζόγλου λόγω ενοχλήσεων στη μέση περιορίστηκε σε ασκήσεις στο γυμναστήριο και θεραπεία. Πάντως η κατάσταση του «Πάτσα» δεν εμπνέει ανησυχία, όπως και του Νάτσο Σκόκο που συνεχίζει τη θεραπεία λόγω του προβλήματος που έχει στο γόνατο.

Πρόγραμμα αποκατάστασης συνεχίζει ο Νίκος Γεωργέας που θα χρειαστεί ακόμη καιρό για να επιστρέψει στη δράση. Η προπόνηση της Παρασκευής ορίστηκε για τις 10:00 και εφόσον έχει έρθει στην Αθήνα ο Μανόλο Χιμένεθ, θα γίνει υπό τις οδηγίες του.

Γκαγκάτσης αντί Μαρινάκη

Με δικηγόρο τον Βασίλη Γκαγκάτση πραγματοποιήθηκε η απολογία του Βαγγέλη Μαρινάκη στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για τις δηλώσεις του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού μετά τη διαιτησία του Γιώργου Δαλούκα στον αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής ανάμεσα σε Άρη και Παναθηναϊκό. Ποιοι οι ισχυρισμοί του πρώην προέδρου της ΕΠΟ επί του κατηγορητηρίου. Τι είπε ο δικηγόρος της ΠΑΕ ΑΕΚ στην απολογία του Σταύρου Αδαμίδη.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ ισχυρίστηκε πως οι δηλώσεις του κ. Μαρινάκη έγιναν όχι με την ιδιότητα του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αλλά ως αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και επικαλέστηκε τη διάταξη που αναφέρει ότι τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ κρίνονται μόνο από τη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας. Παράλληλα σημείωσε ότι η τοποθέτηση του κ. Μαρινάκη ήταν για τον συγκεκριμένο διαιτητή κι όχι για τη διαιτησία γενικότερα. Όσον αφορά την κατηγορία περί δημιουργίας αποστροφής στο φίλαθλο κοινό με τις δηλώσεις αυτές, ο Βασίλης Γκαγκάτσης, τόνισε πως τα εισιτήρια στους αγώνες της Σούπερ Λίγκα ήταν αυξημένα μετά τον αγώνα αυτό. Τέλος, αναφορικά με τη φράση του κ. Μαρινάκη περί εγκλήματος κατά της Ελλάδας, παραδέχτηκε πως ήταν υπερβολική, αλλά ανέφερε ότι δικαιώθηκε για τις τοποθετήσεις του και ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η αξιοπιστία.

Στην απολογία του Γιάννη Μώραλη (παρέστη ως μάρτυρας) για τις κρίσεις κατά του διαιτητή Σταθόπουλου στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού απέναντι στον Ηρακλή, ο Βασίλης Γκαγκάτσης τόνισε πως από τη στιγμή που η ΚΕΔ τιμώρησε με τέσσερις αγωνιστικές τον εν λόγω ρέφερι, διαπίστωσε τα ίδια λάθη με αυτά που επισήμανε ο δ’ αντιπρόεδρος των «ερυθρολεύκων».

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Σταύρο Αδαμίδη, που κλήθηκε σε απολογία για τις δηλώσεις του μετά το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης για τον διαιτητή Κουκουλάκη, εκπροσώπησε ο νομικός σύμβουλος της «Ένωσης», Χάρης Γρηγορίου. «Ο κ. Αδαμίδης είχε ηθική υποχρέωση να τοποθετηθεί. Τη δυσφήμιση και την απαξίωση του επαγγέλματος την έκανε ο κ. Κουκουλάκης που δεν έδωσε τέσσερα πέναλτι», τόνισε ο κ. Γρηγορίου, ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια αφύπνισης των οργάνων διαιτησίας από τον πρόεδρο της ΠΑΕ. Δικαιολογώντας τη φράση του προέδρου της ΑΕΚ, πως το πρωτάθλημα δεν θα τελειώσει, τόνισε ότι «… ήταν μια μεταφορική φράση και αναπαριστά την αγωνία του κ. Αδαμίδη».

Από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ δόθηκε προθεσμία δέκα ημερών για να κατατεθούν υπομνήματα και επιπλέον στοιχεία, συνεπώς η απόφαση δεν αναμένεται νωρίτερα από τις 20 Οκτωβρίου. Οι κληθέντες σε απολογία «απειλούνται» με τιμωρία που μπορεί να κυμαίνεται από μία έγγραφη επίπληξη μέχρι πρόστιμο ή και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους. Την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστεί ενώπιον του ίδιου οργάνου και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την ανακοίνωσή της για τη διαιτησία στον αγώνα Ολυμπιακός-Ολυμπιακός Βόλου, ενώ σε απολογία έχουν κληθεί και οι… κύκλοι της διοίκησης των «ερυθρολεύκων» για την ανεπίσημη απάντηση της διοίκησης στην τοποθέτηση των «πρασίνων».

ΗΡΑΚΛΗΣ: Μειώνονται τα προβλήματα

ΗΡΑΚΛΗΣ: Μειώνονται τα προβλήματα
Με το μυαλό στη βελτίωση και την αξιοποίηση του κενού διαστήματος της διακοπής του πρωταθλήματος, ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι ποδοσφαιριστές του συνέχισαν και χθες την προετοιμασία τους. Όπως είναι λογικό δε μπήκαν ακόμη σε λεπτομέρειες για τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό, τον οποίο ωστόσο θα αναλύσει ο 42χρονος τεχνικός στην πορεία, και οι «κυανόλευκοι» έριξαν και πάλι βάρος στην τακτική.
Όπως είχε προαναγγελθεί στο πρόγραμμα των προπονήσεων οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή συνέχισαν την προετοιμασία τους με μια απογευματινή προπόνηση στις 5:00 στη Μίκρα. Σ’ αυτήν πραγματοποίησαν ασκήσεις πάνω στην τακτική, δίχως ωστόσο να προβαίνουν σε ιδιαίτερα αναλυτική άσκηση όπως εκείνη της Τρίτης. Δούλεψαν πάνω σε κομμάτια τα οποία έχει εντοπίσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης πως χρειάζεται βελτίωση ο Ηρακλής, χωρίς να υπάρχει μεγάλη πίεση και ένταση όπως πριν τις επίσημες αναμετρήσεις.
Δύο οι επιστροφές
Στη χθεσινή προπόνηση υπήρξαν θετικές εξελίξεις. Συγκεκριμένα ο Πέτρος Κανακούδης μετά από την επιβάρυνση που αισθάνθηκε, πλέον είναι απόλυτα έτοιμος και διαθέσιμος στον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ο 26χρονος ακραίος αμυντικός πέρασε σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Η δεύτερη επιστροφή που σημειώθηκε χθες δεν ήταν αγωνιστικής φύσης. Ο Γιώργος Κυριαζής, είχε ζητήσει και είχε εξασφαλίσει άδεια, μεταβαίνοντας για προσωπικούς λόγους στην Ιταλία. Ο κεντρικός αμυντικός του Ημίθεου, βρίσκεται από χθες και πάλι στις προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα και είναι έτοιμος για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υπάρχουν.
Καλύπτουν το έδαφος
Όσον αφορά στις περιπτώσεις των Ντάιγκο Koμπαγιάσι και Στέλιου Ηλιάδη, αμφότεροι βρίσκονται στη διαδικασία πλήρους αποθεραπείας τους. Ο Ιάπωνας εκτός από τη θεραπεία στην οποία υποβάλλεται, πραγματοποιεί εντατικό πρόγραμμα, συνεχώς αυξανόμενο στο γυμναστήριο. Όσον αφορά στον Έλληνα μέσω, συνεχίζει να ακολουθεί ατομικούς ρυθμούς και να αισθάνεται καθημερινά ολοένα και καλύτερα.
Σήμερα η ομάδα θα πραγματοποιήσει στις 5:00 το απόγευμα στη Μίκρα την τελευταία της προπόνηση πριν από το αυριανό φιλικό με την Αναγέννηση Επανομής στο Καυτανζόγλειο. Παράλληλα από Δευτέρα (όταν και θα επανέλθουν στις προπονήσεις οι «κυανόλευκοι») το πρόγραμμα των προπονήσεων αλλάζει και καθημερινά θα ξεκινούν στις 11:00 το πρωί στη Μίκρα.

ΑΡΗΣ: Η άμυνα που θυμίζει γρανίτη

ΑΡΗΣ: Η άμυνα που θυμίζει γρανίτη
Στη μέχρι τώρα πορεία του Άρη στο πρωτάθλημα, σ αυτές τις πρώτες πέντε αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος, αναμφίβολα αξίζει να σταθεί κανείς στην αμυντική λειτουργία του Άρη.
Εξαιρετική αμυντική συμπεριφορά, με παθητικό 2 γκολ, κι αυτά απόλυτα δικαιολογημένα αμφισβητούνται, καθώς προήλθαν, το ένα από το ανύπαρκτο πέναλτι που ανακάλυψε ο Δαλούκας στο παιχνίδι με τον Παναθηναικό και το άλλο, από το καθαρό οφσάιντ που αδικαιολόγητα δεν έδωσε ο βοηθός στον αγώνα της Νέας Σμύρνης. Ως συνήθως οι περισσότεροι όταν αναφέρονται στην άμυνα στέκονται στους παίκτες που τη συγκροτούν. Ωστόσο, στη περίπτωση του Άρη και για να κυριολεκτούμε, ειδικά στη περίπτωση του Άρη του Κούπερ, η αμυντική λειτουργία της ομάδας, δεν είναι δουλειά μόνο του ενός (τερματοφύλακας) συν των τεσσάρων (πλάγιων και κεντρικών αμυντικών) που συγκροτούν απλά την αμυντική γραμμή.
Στο 4-4-2 του Άρη, η άμυνα είναι μια ομαδική λειτουργία, η οποία ξεκινά από τους δύο επιθετικούς, συνεχίζει στα χαφ, πλάγια και κεντρικά και καταλήγει στην άμυνα με τη τετράδα των μπακ και ολοκληρώνεται στον τερματοφύλακα. Μια διαδικασία η οποία πραγματοποιείται μέσα στον αγωνιστικό χώρο και περιλαμβάνει τα ατομικά μαρκαρίσματα, τα σύνθετα μαρκαρίσματα (παγίδες) τις καλύψεις των χώρων κλπ. Μια λειτουργία η οποία βασίζεται στη συνεχή κίνηση και έχει ρόλους και θέσεις μέσα στην αγωνιστική σκακιέρα και πάνω απ όλα περιλαμβάνει σαφής και συγκεκριμένες οδηγίες, οι οποίες εφαρμόζονται με απόλυτη ευλάβεια και πειθαρχία.
Ο φετινός Άρης, έχει δεχθεί 2 γκολ και στις πρώτες αγωνιστικές, διατηρεί τη καλύτερη άμυνα στη Superleague και έχει μια επίδοση πολύ καλή, από τις καλύτερες των τελευταίων ετών. Την ίδια στιγμή όπου στην Ευρώπη, στα 6 παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα έχει δεχθεί 6 γκολ, νούμερο αρκετά καλό, αλλά σίγουρα με πολλά περιθώρια βελτίωσης.

ΠΑΟΚ: Ανέβηκαν οι ρυθμοί

ΠΑΟΚ: Ανέβηκαν οι ρυθμοί
Πολύ κίνηση με την μπάλα, άνοιγμα χώρων και αρκετά σουτ. Αυτά περιελάμβανε η σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ, με τον Παύλο Δερμιτζάκη να έχει κάποιες μικρές συζητήσεις με ποδοσφαιριστές του δικεφάλου. Ο Έλληνας τεχνικός μετράει πάντως πολλές απουσίες και φυσικά η προετοιμασία δεν γίνεται απολύτως ομαλά. Μετά την επιστροφή των διεθνών ουσιαστικά θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα.

Για νέο sold out με Λεβερκούζεν

Η ΠΑΕ Αρης εξέδωσε ανακοίνωση για τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων για το ματς με την Λεβερκούζεν. Τα «μαγικά χαρτάκια» θα τεθούν στην κυκλοφορία από το απόγευμα της Πέμπτης στις 17:30 και αναμένεται να υπάρξει sold out. Ο ενθουσιασμός στο «κίτρινο» στρατόπεδο είναι διάχυτος μετά τη νίκη στη Τούμπα επί του ΠΑΟΚ αλλά και των καλών εμφανίσεων του συλλόγου της Θεσσαλονίκης. Το «Κλεάνθης Βικελίδης» αναμένεται κατάμεστο, όπως και στην αναμέτρηση με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ:
Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι από το απόγευμα της Πέμπτης στις 17:30 τίθενται σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για τον αγώνα κόντρα στον Μπάγερ Λεβερκούζεν, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου στο Κλεάνθης Βικελίδης.
Οι τιμές των εισιτηρίων για τις Θύρες 1 και 3 είναι 20 ευρώ, για τις Θύρες 2 και 6 κοστίζουν 35 ευρώ, για την θύρα 9 η τιμή είναι 40 ευρώ και για τη Θύρα 7 κοστίζουν 60 ευρώ. Η θύρα 5 θα μείνει κλειστή για λόγους ασφαλείας λόγω της παρουσίας στην θύρα 4 των φιλάθλων της Μπάγερ Λεβερκούζεν που θα παραλάβει 800 εισιτήρια.
Τα εισιτήρια θα διατίθενται από τις 9 το πρωί ως τις 21:00 από το ARIS MEGASTORE. Υπενθυμίζεται ότι τα εισιτήρια διαρκείας δεν ισχύουν για τα ευρωπαικά παιχνίδια.

Ανακοίνωση για το Ελλάδα-Λετονία

Ανακοίνωση αναφορικά με τον αυριανό αγώνα της εθνικής ομάδας εναντίον τής Λετονίας, στο 'Γ. Καραϊσκάκης' (21.45), εξέδωσε η ΕΠΟ.Γνωστοποιεί ότι οι θύρες τού γηπέδου θα ανοίξουν στις 19.00, ενώ δίνει και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για όσους πάνε να παρακολουθήσουν το παιχνίδι.

Αναλυτικά:

-Οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα πρέπει να κατευθύνονται στη θύρα που αναγράφει το εισιτήριο και μόνο. Περίπτωση να εισέλθει κάποιος στο γήπεδο από διαφορετική θύρα από αυτή που αναγράφεται στο εισιτήριο δεν υπάρχει. Αμέσως μετά την είσοδο στο γήπεδο, ο κάτοχος του εισιτηρίου θα πρέπει να κατευθύνεται και να καταλαμβάνει τη θέση που αναγράφεται στο εισιτήριο και μόνο.

-Οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο και να έχουν συμπληρώσει στην ειδική θέση του εισιτηρίου τα στοιχεία που ζητούνται. Χωρίς την ταυτοποίηση των αναγραφόμενων στο εισιτήριο στοιχείων με την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο, κανείς δεν θα εισέλθει στο γήπεδο.

-Για τον συγκεκριμένο αγώνα δεν θα ισχύσει καμία ταυτότητα Ελεύθερης Εισόδου απ΄ όπου κι αν έχει εκδοθεί. Δικαίωμα εισόδου έχουν μόνο οι κάτοχοι των εισιτηρίων και των διαπιστεύσεων που έχουν εκδοθεί από την Ε.Π.Ο.

-Οι θύρες του σταδίου θα ανοίξουν στις 19:00.

-Οι έλεγχοι από την Αστυνομία για την είσοδο των θεατών στο στάδιο θα είναι εξαιρετικά αυστηροί. Απαγορεύεται οι κάτοχοι των εισιτηρίων να έχουν μαζί τους κέρματα, αναπτήρες και μεταλλικά αντικείμενα. Δεν θα επιτραπεί η είσοδος πανό με υβριστικό ή ξενόγλωσσο περιεχόμενο.

Επίσης, οι φίλαθλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η UEFA απέστειλε εγκύκλιο στις ομοσπονδίες-μέλη της και απαγόρευσε τη χρήση βουβουζέλας σε όλες τις διοργανώσεις δικής της ευθύνης. Συνεπώς, στις θύρες του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» δεν θα επιτρέπεται η είσοδος κανενός φιλάθλου με βουβουζέλα.

-Τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα εισέλθουν από την Πύλη Α1.

Την ημέρα του αγώνα (03/09/2010) η διάθεση των εισιτηρίων, που τιμώνται 10, 20 και 30 ευρώ, θα γίνεται από:
-Τα εκδοτήρια του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» από τις 10:00 έως την ώρα έναρξης του αγώνα.
-Το εκδοτήρια του ΟΑΚΑ στον σταθμό «Ειρήνη» από τις 10:00 έως τις 14:00.

Έφεση από Σεβίλλη

Η προσφυγή της Σεβίλλης στην UEFA για να κερδίσει στα χαρτιά το παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμέν απορρίφθηκε, όμως οι Ισπανοί κατέθεσαν έφεση.Ο σύλλογος της Ανδαλουσίας έκανε προσφυγή για αντικανονική συμμετοχή του τερματοφύλακα των Γάλλων, Απουλά Εντέλ. Και αυτό γιατί ένας πρώην μάνατζερ του Καμερουνέζου (πολιτογραφημένος Αρμένιος) υποστήριξε πως ο γκολκίπερ της Παρί έχει άλλο όνομα (Αμπρουάζ Μπεγιαμένα) και έχει δηλώσει πως η ηλικία του δεν είναι 29 ετών αλλά 24! Ο συγκεκριμένος ατζέντης, πάντως, δεν είχε επαρκείς αποδείξεις για αυτή την καταγγελία...

Η προσφυγή απορρίφθηκε αλλά η Σεβίλλη επιμένει καθώς κατέθεσε έφεση για το κύρος του αγώνα, τον οποίο έχασε με 1-0 στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.

Ο νέος έρωτας του Ροναλντίνιο

Ενα νέο ερωτικό ειδύλλιο ξεκίνησε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο Ροναλντίνιο συνελήφθη από φωτογραφικό φακό με τη Σάρα Τομάζι και στην Ιταλία μιλούν για νέο έρωτα.
Ιταλικό περιοδικό δημοσίευσε μια φωτογραφία του Βραζιλιάνου μέσου της Μίλαν με τη Σάρα σε στο Bau Bar του Μιλάνου. Ομως, κανείς δεν γνωρίζει αν αυτό ήταν το πρώτο τους ραντεβού.

Αναζητείται... σουτ στον ΠΑΟΚ

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ο Παύλος Δερμιτζάκης ζήτησε από τους παίκτες του να σουτάρουν υπό καλές προϋποθέσεις.
Με 17 παίκτες στη διάθεσή του ο προπονητής του ΠΑΟΚ δούλεψε στον τομέα της επιθετικής ανάπτυξης. Ο Δερμιτζάκης σε μία σύντομη ομιλία του επισήμανε πως από τον Δικέφαλο λείπει το σουτ κάτι που φάνηκε έντονα στο παιχνίδι με τον Άρη στο γήπεδο της Τούμπας. «Ο Άρης έκανε μόλις δύο σουτ την Κυριακή και πέτυχε δύο γκολ. Εμείς κάναμε πολλά περισσότερα και όμως δεν το καταφέραμε. Αυτό έγινε γιατί εμείς δεν σουτάραμε υπό καλές προϋποθέσεις. Αυτές θέλω να ψάχνουμε κάθε φορά».
Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ ζητούσε διαρκώς στην προπόνηση σίγουρες μεταβιβάσεις της μπάλας, ανεβάσματα των ακραίων μπακ, κινήσεις των κεντρικών μέσων για να δημιουργήσουν κενούς χώρους στην αντίπαλη άμυνα και πολλά σουτ με τους παίκτες να δείχνουν ιδιαίτερη διάθεση στην προπόνηση.

Τέλος ο... ταχυδρόμος των στημένων

Ο Πίτερ Λίμαχερ, ο άνθρωπος που έστελνε στην ΕΠΟ φακέλους με στημένα, παραιτήθηκε. Στο παρασκήνιο της υπόθεσης εμπλέκονται κατασκόποι, εισαγγελείς, δημοσιογράφοι και προέδροι. Ο άνθρωπος που προκάλεσε τριγμούς στα θεμέλια του ποδοσφαίρου στέλνοντας στην ΕΠΟ φακέλους με στημένους αγώνες παραιτήθηκε από τη θέση του. Το SoccerPlus σας παρουσιάζει το παρασκήνιο, που περιλαμβάνει κατασκόπους, εισαγγελείς, δημοσιογράφους και τους προέδρους των Mπάγερν και UEFA.

Όλα ξεκίνησαν πριν απλό τρεις εβδομάδες. Ο Λίμαχερ προκειμένου να συλλέγει πληροφορίες για στημένους αγώνες συνεργαζόταν με έναν Κροάτη, ο οποίος ζούσε στο Μόναχο. Ο Κροάτης λέγεται Ρόμπιν Μποξιτς. Ήταν στο pay roll της UEFA και έδινε πληροφορίες για θέματα στοιχήματος. Λόγω της καταγωγής του κινούνταν στα Βαλκάνια και ήταν στο περιβάλλον των περιβόητων αδερφών Σάπινα που έχουν κατηγορηθεί και φυλακιστεί για στήσιμο αγώνων.

Ο Μπόξιτς φωτογραφίζεται σαν άτομο του υποκόσμου που έδινε πληροφορίες στην γερμανική ΕΥΠ. Έχει δεχθεί αρκετές μηνύσεις λόγω απάτης. Οι Λίμαχερ και Μπόξιτς φέρονται να κατέθεσαν σε Ισπανούς εισαγγελείς ότι ο αγώνας για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου UEFA του 2008 Ζενίτ-Μπάγερν Μονάχου 4-0 ήταν στημένος.

Όμως το μεγαλύτερο "κακό" έγινε από το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Stern, σύμφωνα με το οποίο ο Λίμαχερ είπε σε δημοσιογράφους ότι υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Μπάγερν Μονάχου δωροδοκήθηκε.

Ο Λίμαχερ διέψευσε το δημοσίευμα, όμως η Μπάγερν υπέβαλε μήνυση και αγωγή εναντίον των Λίμαχερ και Μπόξιτς. Η UEFA εξέφρασε την έκπληξη για την ενέργεια της Μπάγερν και ξεκίνησε εσωτερική έρευνα για την υπόθεση. Επίσης έγινε συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Μπάγερν, Καρλ Χαινς Ρουμενίγκε και του προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί. Μετά από λίγες μέρες η UEFA έκανε γνωστό πως ο Μπόξιτς παύει να είναι συνεργάτης της.

Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι όλες οι υποθέσεις του πειθαρχικού τμήματος της UEFA, στο οποίο επικεφαλής ήταν ο Λίμαχερ, παγώνουν μέχρι νεωτέρας. Την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, στον έκτο όροφο του ξενοδοχείου Crown Plaza στο Μινχ, ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο ρωτήθηκε για τον Λίμαχερ από Γερμανό δημοσιογράφο και είπε τα εξής:

"Ο Λίμαχερ αποφάσισε να παραιτηθεί από την θέση του. Ήταν θύμα του Μπόξιτς και έκανε ένα σοβαρό επαγγελματικό λάθος. Μίλησε με τα ΜΜΕ και με κάποιους κυρίους από το Stern. Δεν υπάρχει απόδειξη ότι το ματς της Μπάγερν στήθηκε. Ο Λίμαχερ νόμιζε ότι αν μιλούσε με δημοσιογράφους θα έπαιρνε ως αντάλλαγμα πληροφορίες. Θα χρησιμοποιηθεί σε άλλη θέση στην UEFA".

Το ερωτικό χάος του Φαρφάν

Σε ερωτικό σκάνδαλο έχει μπλεχτεί ο επιθετικός της Σάλκε, Φαρφάν, αφού φέρεται να διατηρεί δεσμό με την πορνοστάρ Καρέν Ντέχο.
Ο Τζέφερσον Φαρφάν βρέθηκε την Δευτέρα στο Περού και συνελήφθη στη Λίμα από αστυνομικούς και ανακρίθηκε για περίπου μισή ώρα. Ο λόγος ήταν πως η πρώην σύντροφός του Μελίσα Κλουγκ ζητάει διατροφή 50.000 ευρώ για την ίδια και τον δίχρονο γιο τους Τζέφρεσον Αντριάνο.
Οι φήμες θέλουν τον φορ της Σάλκε να έχει σχέση με την πορνοστάρ Κάρεν Ντέχο και μάλιστα είχαν πάει τον Σεπτέμβρη μαζί διακοπές στα νησιά της Κολομβίας, Σαν Αντρές.
Η Μελίσα μίλησε μάλιστα και στην τηλεόραση για το θέμα: «Αν μπορεί να πληρώσει πτήσεις για άλλες γυναίκες, ποιο είναι το πρόβλημά του; Έχει την ευχέρεια να πληρώνει για αεροπορικά εισιτήρια, για πάρτι και για γυναίκες. Είναι πιο ενδιαφέρον από το να πληρώνει για τον γιο του;».

Τρεις λιγότερες...

Από 9 αγωνιστικές μειώθηκε στις 6 η τιμωρία του Ολυμπιακού, για τα επεισόδια με τον Παναθηναϊκό στον τέταρτο περσινό τελικό στο ΣΕΦ, ύστερα από την έφεση που κατέθεσαν οι «ερυθρόλευκοι». Ύστερα από τη σχετική απόφαση, ο κόσμος του Ολυμπιακού θα είναι σε θέση να παρακολουθήσει στο ΣΕΦ τους κυπελλούχους Ελλάδος, στη 14η αγωνιστική της Α1, δηλαδή στην πρεμιέρα του β' γύρου του πρωταθλήματος κόντρα στον Άρη, η οποία θα διεξαχθεί στις 15 Ιανουαρίου 2011!

Οι Πειραιώτες θα αγωνιστούν χωρίς τη συμπαράσταση του κοινού τους στις αναμετρήσεις με ΑΕΚ, Ίκαρο Καλλιθέα, ΠΑΟΚ, Περιστέρι, Καβάλα και Ηρακλή.

H ωραία Έλενα του Μπρούνο!

Ο Μπρούνο Τσιρίλο παντρεύτηκε, πήρε κορίτσι από τον τόπο μας, οπότε ας ρίξουμε και μια ματιά στη νύφη.
Με ύψος 1,73μ. και εντυπωσιακές αναλογίες (92-63-92), ξεκίνησε την καριέρα της από το μόντελινγκ, ωστόσο γρήγορα την κέρδισε η υποκριτική

O πλανήτης παίζει μπάλα!

Μια εβδομάδα Εθνικών ομάδων είναι αυτή που μας έρχεται, με τη διεξαγωγή αγώνων για τα προκριματικά του Euro 2012 και του Κόπα Άφρικα, καθώς και για τα Ευρωπαϊκά των μικρών Εθνικών ομάδων, ενώ υπάρχουν και σημαντικά διεθνή φιλικά παιχνίδια.
Περισσότεροι από 100 αγώνες Εθνικών ομάδων θα γίνουν μέχρι την Τετάρτη.
Μάλιστα πριν μπούμε στο κυρίως πιάτο με τις αυριανές αναμετρήσεις των… μεγάλων Εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Euro 2012, οι οποίες διεξάγονται αύριο, το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλομορφία, με 2 αγώνες για τα μπαράζ του Euro 2011 κάτω των 21, άλλους 8 για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού των Νέων αλλά και 4 διεθνή φιλικά παιχνίδια όπου ξεχωρίζει η κόντρα της Βραζιλίας με το Ιραν στην Ασία.
Αύριο οι αγώνες πολλαπλασιάζονται με τη διεξαγωγή 21 αναμετρήσεων για τα προκριματικά του Euro 2012, όπου θα πραγματοποιηθούν μεγάλα ντέρμπι καθοριστικής σημασίας για την πρόκριση στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας. Επίσης θα έχουμε το δεύτερο πιάτο των μπαράζ του Ευρωπαϊκού των Ελπίδων με 3 αγώνες και 6 αγώνες για το Ευρωπαϊκό των Νέων! Τέλος αύριο θα γίνουν και 9 δυνατά φιλικά παιχνίδια σε όλη την υφήλιο όπου ξεχωρίζει η κόντρα της Ιαπωνίας με την Αργεντινή στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.
Θέλετε κι άλλο; Το Σάββατο διεξάγεται το τελευταίο πιάτο της 3ης αγωνιστικής των προκριματικών του Euro 2012 με δύο αγώνες, ενώ στη μάχη της πρόκρισης μπαίνουν και οι ομάδες της Αφρικής για το Κύπελλο Εθνών όπου θα γίνουν 9 αγώνες. Η μάχη στις μικρές ηλικίες θα συνεχιστεί με τα μπαράζ του Euro των ελπίδων ενώ για τα προκριματικά των Νέων θα γίνουν 8 αγώνες. Τέλος, για μια ακόμη ημέρα θα υπάρχουν φιλικές αναμετρήσεις σε όλες τις γωνιές της γης.
Και κλείνουμε με την Κυριακή όπου δεσπόζουν και πάλι τα προκριματικά του Κυπελλου Εθνών Αφρικής με άλλες 8 αναμετρήσεις, ενώ οι 6 αγώνες των προκριματικών του Euro των Νέων αλλά και τα δύο φιλικά κλείνουν το μαγικό πρόγραμμα των αγώνων.
Και οι μάχες θα κορυφωθούν και από εβδομάδα με… άλλες τόσες αναμετρήσεις, αλλά ας μείνουμε αρχικά στην πανδαισία των επόμενων ημερών και επιστρέφουμε και με τις υπόλοιπες.

Θέλει να φύγει ο Μουντάρι

Ο Σούλεϊ Μουντάρι δεν αγωνίζεται στην Ιντερ και τόνισε πως θα ήταν προτιμότερο να αποχωρήσει τον Ιανουάριο από την ιταλική ομάδα, μιας και ενδιαφέρεται για την απόκτηση του η Λίβερπουλ. Ο Γκανέζος μέσος έχει αγωνιστεί μόλις 64 λεπτά με τη φανέλα των «νερατζούρι» φέτος και ανοίγει την πόρτα της εξόδου: «Η θέση μου είναι στο γήπεδο. Είμαι ποδοσφαιριστής και δεν μπορώ να είμαι ικανοποιημένος ως αναπληρωματικός. Γιατί να μην φύγω τον Ιανουάριο;»! Για τον Αφρικανό άσο φέρεται να έχει προσελκύσει η Λίβερπουλ.

Τα «φαινόμενα» απατούν...

Πολλά ακούγονταν τόσα χρόνια για την «δουλειά» που έκαναν πάνω στο σώμα του Ρονάλντο τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, ωστόσο μια βιογραφία για τον Βραζιλιάνο άσο, έφερε στη δημοσιότητα τρομακτικές αποκαλύψεις. Το ιατρικό επιτελείο της Αϊντχόφεν στην οποία αγωνίστηκε τη διετία 1994-96 χορηγούσε στον Ρονάλντο αναβολικά για να αυξήσει τη μυϊκή μάζα του χωρίς την έγκρισή του, όπως αποκάλυψε ο δόκτωρ Μπερναντίνο Σάντι, στον Ιταλό συγγραφέα Έντσο Παλαντίνο που έγραψε το βιβλίο με τη ζωή του Βραζιλιάνου.

Το εν λόγω βιβλίο με τον συμβολικό τίτλο «Φόβος για το σκοτάδι» παρουσιάζει κάποιες άγνωστες πτυχές της καριέρας του «φαινόμενου» όπως τις σχέσεις του με διάφορες γυναίκες, τον κρυφό πόθο του για την Άννα Κουρνίκοβα, την ιστορία με τις τρανσέξουαλ, αλλά και την αδιαθεσία του πριν τον τελικό του Μουντιάλ του 2002 που ξύπνησε εφιάλτες από την διοργάνωση του 1998. Η «Gazzetta dello Sport» προδημοσίευσε κάποια αποσπάσματα της αυτοβιογραφίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν όσα γράφει ο Παλαντίνο για το θέμα με τα αναβολικά. «Ο Ρονάλντο χρησιμοποιούσε αναβολικά στεροειδή κατά τη θητεία του στην Αϊντχόφεν. Στον παίκτη χορηγούσαν βιταμίνες για να αυξήσουν τη μυϊκή του μάζα και στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη σωματική του ανάπτυξη, του έδιναν και αναβολικά».

Στη βιογραφία του Βραζιλιάνου αναφέρεται ότι η υπερβολική χρήση αυτών των «βοηθημάτων» είχε σαν συνέπεια την υπερβολική ανάπτυξη του μυϊκού ιστού γύρω από τα γόνατά του που οδήγησαν στους μετέπειτα σοβαρούς τραυματισμού, οι οποίοι ουσιαστικά κατέστρεψαν την καριέρα του.

Ανανεώνει ο Σνάιντερ

Ο Γουέσλι Σνάιντερ επιβεβαίωσε πως θα υπογράψει νέο συμβόλαιο συνεργασίας με την Ιντερ. Ο Ολλανδός μέσος θα ανανεώσει με τους Μιλανέζους παίρνοντας αύξηση δύο εκατομμυρίων ευρώ.
Ηδη οι διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει και ο «οράνιε» άσος μίλησε στη «Corriere dello Sport» ότι όλα θα έχουν καλό τέλος συντόμως: «Αυτός είναι ο σύλλογος μου και είμαι πολύ καλά εδώ (Μιλάνο). Υπολογίζω πως στις επόμενες δύο εβδομάδες η συμφωνία θα έχει ολοκληρωθεί και θα ανανεώσω το συμβόλαιο μου».
Όπως αναμένεται ο Ολλανδός μέσος θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2015 και οι ετήσιες απολαβές του από τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ θα αυξηθούν στα έξι εκατομμύρια ευρώ.

Ομπράντοβιτς: «Έπρεπε να είμαστε σοβαροί»

Ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του εμφανίστηκε ο Ζέλικο Ομπράνοβιτς μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού στη νέα έδρα της Ιγκοκέα, στη Βοσνία με 85-67.
«Ευχαριστούμε τον κ.Ντόντικ (πρωθυπουργός Βοσνίας) για την πρόσκληση. Εύχομαι η Ιγκοκέα να πάρει τις νίκες που θέλει. Είμαστε χαρούμενοι που βρεθήκαμε εδώ, αλλά λυπούμαστε που δεν μπορούμε να μείνουμε περισσότερο, αφού έχουμε μπροστά μας ένα τουρνουά στη Ρόδο», ανέφερε αρχικά ο Ομπράντοβιτς και συνέχισε: «Μας έχει απομείνει μία εβδομάδα μέχρι την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών μας και έπρεπε απόψε να είμαστε σοβαροί.

Στο πρώτο ημίχρονο το ματς ήταν κλειστό, στο δεύτερο ήμασταν καλύτεροι. Περιμένουμε προσπάθεια απ' όλους».

Ερωτηθείς για τη... μάχη που θα έχει φέτος με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, υπογράμμισε πως «δεν παίζουν οι προπονητές, αλλά οι ομάδες».

Τέλος, για τον δανεισμό του Γιόργκι Σερμαντίνι εξήγησε: «Δε θα είχε χρόνο συμμετοχής σε εμάς. Έχουμε τον Μπατίστ, τον Μάριτς, τον Βουγιούκα, αλλά και τον Μπόγρη που είναι νεαρός και μας βοηθάει».

«Ηταν η ντροπή της Λίβερπουλ»

Με σκληρά λόγια μίλησε ο πρόεδρος της Λίβερπουλ, Μάρτιν Μπρόουτον, για τους δύο Αμερικανούς ιδιοκτήτες του συλλόγου, Τομ Χικς και Τζορτζ Τζιλέτ, σχετικά με τον τρόπο που επέλεξαν να φύγουν. «Ήταν η τελευταία τους ευκαιρία να φύγουν με το κεφάλι ψηλά, όμως αυτοί επέλεξαν να φύγουν ντροπιασμένοι», τόνισε ο Μπρόουτον έπειτα από την προσπάθεια των δύο Αμερικανών να χαλάσουν τη συμφωνία για την πώληση του αγγλικού συλλόγου.

«Θα μπορούσαν να πουν στους οπαδούς: "Υποσχεθήκαμε πως θα πουλήσουμε την ομάδα στους σωστούς ιδιοκτήτες και το κάναμε με δικό μας κόστος", αλλά δεν το έκαναν δυστυχώς. Η περίοδος τους από κάθε πλευρά δεν ήταν καλή. Είναι κρίμα πάντως που διάλεξαν αυτόν τον δρόμο», πρόσθεσε ο πρόεδρος των «κόκκινων».

Περιμένουν την απάντηση του ΠΑΟ για τα εισιτήρια στο ντέρμπι

Την επίσημη απάντηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός περιμένουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, αναφορικά με το αίτημα που έχουν καταθέσει εδώ και μερικές ημέρες για να πάρουν 3.700 εισιτήρια στο προσεχές, μεταξύ τους ντέρμπι.Η αλήθεια είναι ότι έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που υπήρξε μετακίνηση οπαδών τού 'δικέφαλου του Βορρά' σε ντέρμπι στην Αθήνα και οι Θεσσαλονικείς γνωρίζουν ότι δύσκολα θα υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη.
Παρόλα αυτά περιμένουν την απάντηση του Παναθηναϊκού και ανάλογα θα κινηθούν.

Την Κυριακή το μνημόσυνο των Τεμπών

Την Κυριακή το μεσημέρι, στις 12, θα γίνει το ετήσιο μνημόσυνο των Τεμπών, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους πέντε φίλοι τού ΠΑΟΚ επιστρέφοντας από αγώνα όπου είχαν δώσει το 'παρών' για να βοηθήσουν την ομάδα.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα δώσει το 'παρών' σύσσωμη η οικογένεια του 'δικέφαλου του Βορρά', ενώ θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν θα το κάνει ο Θοδωρής Ζαγοράκης, σε μία δύσκολη περίοδο για τον σύλλογο και τον ίδιο.

«Έρχομαι να την κάνω πρώτη!»

Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι οριστικά ο νέος προπονητής της ΑΕΚ. Ο Ισπανός μιλώντας στον ελληνικό Τύπο ήταν ξεκάθαρος: «Έρχομαι για να κάνω την ΑΕΚ ξανά πρώτη», τόνισε με νόημα στις πρώτες του δηλώσεις, στην εφημερίδα «Goal», ο Χιμένεθ.

Ο Ισπανός τεχνικός θέτει ψηλά τον πήχη και δεν τον κρύβει. Πριν καλά-καλά πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα δε διστάζει να κάνει λόγο για πρωταθλητισμό, ενώ υπόσχεται σκληρή δουλειά.

«Είμαι πραγματικά πολύ ευτυχισμένος και έτοιμος να πιάσω δουλειά στην ΑΕΚ», τόνισε παράλληλα στην εφημερίδα «Εξέδρα» για να συνεχίσει:

«Μπορούμε πολλά»

«Ειλικρινά ανυπομονώ να έρθω στη χώρα σας για να δουλέψω. Είμαι ευτυχισμένος και ενθουσιασμένος με την εξέλιξη που υπήρξε. Κι αυτό γιατί πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά σε συνεργασία με τους ποδοσφαιριστές και τη διοίκηση, έχοντας βέβαια και τη συμπαράσταση των οπαδών μας που γνωρίζω πολύ καλά ότι αγαπούν με πάθος την ομάδα και τη στηρίζουν με όλη τους την αγάπη».
Εν συνεχεία, ο Χιμένεθ επεσήμανε: «Προσωπικά αυτό που θέλει να ξέρει ο κόσμος της ΑΕΚ είναι ότι εγώ και συνεργάτες μου θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Για να βοηθήσουμε την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».
«Σύμφωνος με το πρότζεκτ»

Ο Ισπανός τεχνικός ξεκαθάρισε πως ενθουσιάστηκε από το πρότζεκτ που του παρουσίασε ο Σταύρος Αδαμίδης.

«Θέλω να πω στον κόσμο ότι από τη πρώτη στιγμή επιθυμούσα να συνεργαστώ με την ΑΕΚ. Μου αρέσει ο τρόπος που με προσέγγισε η ομάδα και το πρότζεκτ που μου παρουσίασε για το μέλλον και το οποίο με βρίσκει σύμφωνο. Κάτι που εξήγησα και στον κ. Αδαμίδη στη συνάντηση που είχαμε για να συζητήσουμε το ενδεχόμενο να συνεργαστούμε. Με σκληρή δουλειά απ’ όλους μας θα πετύχουμε τους στόχους μας».

Στο τέλος, αναφέρθηκε στις διαφωνίες που υπήρχαν για το συμβόλαιο. «Είχαμε κάποιες διαφωνίες στο θέμα του συμβολαίου, ωστόσο και οι δύο πλευρές κάναμε αμοιβαίες υποχωρήσεις και φαίνεται ότι τα εμπόδια ξεπεράστηκαν. Τώρα μας περιμένει πολλή δουλειά».
Κλειστό διετές

Σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες του deal ο Μανόλο Χιμένεθ συμφώνησε να υπογράψει κλειστό διετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 725.000 ευρώ. Οι συνεργάτες του θα είναι εντέλει τρεις (ένας βοηθός προπονητή, ένας γυμναστής και ένας στατιστικολόγος) και θα αμείβονται με 125.000 ευρώ έκαστος. Βεβαίως, θα υπάρχουν και ιδιαίτερα υψηλά μπόνους: Ο Χιμένεθ θα πάρει 500.000 ευρώ αν η ομάδα εξασφαλίσει έξοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και 75.000 ευρώ αν παίξει τελικά στο Γιουρόπα Λιγκ. Για την κατάκτηση του Κυπέλλου θα πάρει 50.000 ευρώ.

Σήμερα στην Ελλάδα


Στο μεταξύ, η διοίκηση ζήτησε από το Χιμένεθ να έρθει το συντομότερο δυνατό στην Ελλάδα για να πιάσει άμεσα δουλειά και να μην χαθεί άλλος χρόνος. Ο Ισπανός δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να αφιχθεί σήμερα στην χώρα μας διαφορετικά θα έρθει σίγουρα αύριο.