Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

«Έρχομαι να την κάνω πρώτη!»

Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι οριστικά ο νέος προπονητής της ΑΕΚ. Ο Ισπανός μιλώντας στον ελληνικό Τύπο ήταν ξεκάθαρος: «Έρχομαι για να κάνω την ΑΕΚ ξανά πρώτη», τόνισε με νόημα στις πρώτες του δηλώσεις, στην εφημερίδα «Goal», ο Χιμένεθ.

Ο Ισπανός τεχνικός θέτει ψηλά τον πήχη και δεν τον κρύβει. Πριν καλά-καλά πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα δε διστάζει να κάνει λόγο για πρωταθλητισμό, ενώ υπόσχεται σκληρή δουλειά.

«Είμαι πραγματικά πολύ ευτυχισμένος και έτοιμος να πιάσω δουλειά στην ΑΕΚ», τόνισε παράλληλα στην εφημερίδα «Εξέδρα» για να συνεχίσει:

«Μπορούμε πολλά»

«Ειλικρινά ανυπομονώ να έρθω στη χώρα σας για να δουλέψω. Είμαι ευτυχισμένος και ενθουσιασμένος με την εξέλιξη που υπήρξε. Κι αυτό γιατί πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά σε συνεργασία με τους ποδοσφαιριστές και τη διοίκηση, έχοντας βέβαια και τη συμπαράσταση των οπαδών μας που γνωρίζω πολύ καλά ότι αγαπούν με πάθος την ομάδα και τη στηρίζουν με όλη τους την αγάπη».
Εν συνεχεία, ο Χιμένεθ επεσήμανε: «Προσωπικά αυτό που θέλει να ξέρει ο κόσμος της ΑΕΚ είναι ότι εγώ και συνεργάτες μου θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Για να βοηθήσουμε την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».
«Σύμφωνος με το πρότζεκτ»

Ο Ισπανός τεχνικός ξεκαθάρισε πως ενθουσιάστηκε από το πρότζεκτ που του παρουσίασε ο Σταύρος Αδαμίδης.

«Θέλω να πω στον κόσμο ότι από τη πρώτη στιγμή επιθυμούσα να συνεργαστώ με την ΑΕΚ. Μου αρέσει ο τρόπος που με προσέγγισε η ομάδα και το πρότζεκτ που μου παρουσίασε για το μέλλον και το οποίο με βρίσκει σύμφωνο. Κάτι που εξήγησα και στον κ. Αδαμίδη στη συνάντηση που είχαμε για να συζητήσουμε το ενδεχόμενο να συνεργαστούμε. Με σκληρή δουλειά απ’ όλους μας θα πετύχουμε τους στόχους μας».

Στο τέλος, αναφέρθηκε στις διαφωνίες που υπήρχαν για το συμβόλαιο. «Είχαμε κάποιες διαφωνίες στο θέμα του συμβολαίου, ωστόσο και οι δύο πλευρές κάναμε αμοιβαίες υποχωρήσεις και φαίνεται ότι τα εμπόδια ξεπεράστηκαν. Τώρα μας περιμένει πολλή δουλειά».
Κλειστό διετές

Σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες του deal ο Μανόλο Χιμένεθ συμφώνησε να υπογράψει κλειστό διετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 725.000 ευρώ. Οι συνεργάτες του θα είναι εντέλει τρεις (ένας βοηθός προπονητή, ένας γυμναστής και ένας στατιστικολόγος) και θα αμείβονται με 125.000 ευρώ έκαστος. Βεβαίως, θα υπάρχουν και ιδιαίτερα υψηλά μπόνους: Ο Χιμένεθ θα πάρει 500.000 ευρώ αν η ομάδα εξασφαλίσει έξοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και 75.000 ευρώ αν παίξει τελικά στο Γιουρόπα Λιγκ. Για την κατάκτηση του Κυπέλλου θα πάρει 50.000 ευρώ.

Σήμερα στην Ελλάδα


Στο μεταξύ, η διοίκηση ζήτησε από το Χιμένεθ να έρθει το συντομότερο δυνατό στην Ελλάδα για να πιάσει άμεσα δουλειά και να μην χαθεί άλλος χρόνος. Ο Ισπανός δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να αφιχθεί σήμερα στην χώρα μας διαφορετικά θα έρθει σίγουρα αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: