Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Στο όνομα της βασίλισσας

Οι Βρετανοί τιμούν τη βασίλισσά τους, καθώς έπειτα από ομόφωνη απόφαση όλων των αρμοδίων αρχών, το Ολυμπιακό Πάρκο του Λονδίνου θα πάρει το όνομά της μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων. Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι ίσως η μοναδική που έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης και σεβασμού στο νησί, αφού η πολιτική ηγεσία έχει βρεθεί στο στόχαστρο ουκ ολίγες φορές, λόγω των σκανδάλων που βλέπουν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας.

Εκτός των άλλων, στήριξε από την πρώτη στιγμή την υποψηφιότητα του Λονδίνου για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 και τόσο η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας, όσο και η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης θέλησαν με αυτόν τον τρόπο την ευχαριστήσουν.

Η εταιρία που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή του Πάρκου έδωσε το «ΟΚ», το ίδιο και η βασίλισσα, οποία σε δύο χρόνια θα «κλείσει» έξι δεκαετίες στο θρόνο και από το 2013 η 500 στρεμμάτων έκταση θα φέρει το όνομα «Queen Elizabeth II». Μέχρι τότε θα έχει αρχίσει και η κατασκευή κατοικιών που, μαζί με το χωριό των αθλητών, αναμένεται να φτάσουν τις 11.000. Όλες οι κατοικίες θα παραχωρηθούν έπειτα από σχετικούς διαγωνισμούς, με την υπεύθυνη εταιρία να εγγυάται για τη δημιουργία ενός νέου προαστίου στη βρετανική πρωτεύουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: