Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Παίζει ο Μάντζαρης!!

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης θα αγωνιστεί κανονικά με τον Ολυμπιακό απέναντι στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ σφίγγοντας τα δόντια μετά το χθεσινό του διάστρεμμα.

Παίζει ο Μάντζαρης!
Στη διάθεση του Γιάννη Σφαιρόπουλο για τον κρίσιμο αγώνα του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ θα είναι ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

Ο 25χρονος γκαρντ είχε γυρίσει το πόδι του στη χθεσινή προπόνηση, αλλά σφίγγοντας τα δόντια θα ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας του απέναντι στους πρωταθλητές Τουρκίας. Μάλιστα περίπου 80 λεπτά πριν το τζάμπολ βγήκε στο παρκέ του ΣΕΦ κάνοντας σουτ, όπως και ο Δημήτρης Αγραβάνης που επανεμφανίζεται. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Άντριου Γκάουντελοκ στο gazzetta.gr!

Ενάμιση χρόνο συμπαίκτης με τον Ζήση, ο “μπόμπερ” της Φενέρμπαχτσέ,Άντριου Γκάουντελοκ, μοιράζεται με το gazzetta.gr τις πολλές ιστορίες που έχει ακούσει για τον αρχηγό του Ολυμπιακού. Tι λέει για τους “ερυθρόλευκους” και τον Ομπράντοβιτς.
Παιδί της Πολιτείας της Τζόρτζια, γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα μικρό χωριό (Στόοουν Μάουντεν), περίπου 25 χιλιόμετρα ανατολικά της Ατλάντα και παρ’ ότι έκανε τεράστια κολεγιακή καριέρα (2007-2011) στο πανεπιστήμιο του Τσάρλεστον (μ.ο. 18,4π., 3,3ρ. & 3,0ασ.) και στην τελευταία του χρονιά, αναδείχτηκε 4ος σκόρερ (μ.ο. 23,7π.) σε ολόκληρο το NCAA, στο ΝΒΑ δεν μπόρεσε να στεριώσει ποτέ! Επελέγη στο νο46 του ντραφτ από τους Λος Άντζελες Λέϊκερς, με τη φανέλα των οποίων έπαιξε 43 παιχνίδια ως “rookie” (μ.ο. 4,2π.) και σε άλλα 4 ως “δευτεροετής” (μ.ο. 9,0π. & 1,2κλ.). Αφού περιπλανήθηκε άσκοπα στο NBDL για λογαριασμό των Σιου Φολς και της Ρίο Γκράντε, δεν άργησε να καταλάβει ότι το αγωνιστικό του στυλ και η σωματοδομή του (“δυάρι” σε συσκευασία “άσου”) ταιριάζει πολύ περισσότερο στην Ευρώπη, πέρυσι, αποφάσισε να περάσει τον Ατλαντικό.
 
Ο λόγος για τον 2ο σκόρερ (μ.ο. 16,6π.) της Ευρωλίγκα και “καλαθομηχανή” της πρωταθλήτριας Τουρκίας, Άντριου Γκάουντελοκ, που πέρυσι οδήγησε την Ούνικς Καζάν των Ζήση και Καϊμακόγλου στον τελικό του Eurocup και το περασμένο καλοκαίρι μετακόμισε στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσέ. Ο λόγος για τον 26χρονο Αμερικανό γκαρντ (1,91), που από τα τέλη του 2014, έχει ξανασμίξει με τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας κι έκτοτε, νιώθει ότι δίπλα του έχει ένα φίλο αλλά και έναν συμπαίκτη που γνωρίζει το παιχνίδι του και ξέρει να ικανοποιήσει τις ικανότητές του... Το gazzetta.gr συνομίλησε με τον δεινό σκόρερ της αποψινής (21.45) αντιπάλου των “ερυθρολεύκων” και λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ στο ΣΕΦ, σας παρουσιάζει τις απόψεις του γύρω από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, την Ευρωλίγκα, το τουρκικό πρωτάθλημα, τον Ολυμπιακό και τον Σπανούλη.
 
«Και τι δεν έχω ακούσει για τον Σπανούλη!»
 
«Μπορεί να έχουμε παίξει μόνο μία φορά αντίπαλοι, στο ματς του 1ου γύρου, που το “καθάρισε” στο τέλος με πέντε καθοριστικούς πόντους, όμως, έχω ακούσει τόσα πολλά καλά λόγια από τον καρδιακό του φίλο και κουμπάρο του, που νιώθω σαν να τον ξέρω πολύ καλά! Πέρα απ’ όσα μου έχει πει ο Νίκος για την εργατικότητά, την ηγετική του φυσιογνωμία και την ιδιαίτερη ικανότητα που έχει στην εκτέλεση και την δημιουργία, φέτος που παίζω για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα, όλοι μιλάνε γι’ αυτόν! Ο Σπανούλης αυτό, ο Σπανούλης εκείνο, ακόμη και ο coach που παρ’ ότι παλιά τον είχε παίκτη αλλά τώρα δεν μιλάει καθόλου μαζί του, όλο γι’ αυτόν μας λέει... Τι πρέπει να προσέξουμε, από που πηγαίνει στο pick’n’roll, ότι δεν πρέπει να του δώσουμε χώρο και πολλά άλλα! Απ’ ότι έχω καταλάβει είναι ο πιο πολυσυζητημένος παίκτης στην Ευρώπη και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο... Οπότε, καταλαβαίνεις ότι ανυπομονώ να παίξω αντίπαλός του και να αντιμετωπίσουμε με τους συμπαίκτες μου, ίσως την πιο σκληρή ομάδα της Ευρωλίγκα! Αν κερδίσουμε τον Ολυμπιακό, τότε θα δυναμώσουμε τόσο πολύ την αυτοπεποίθησή μας, που δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα πάμε στο φάϊναλ-φορ!», υπερθεμάτισε ο Άντριου Γκάουντελοκ, που έχοντας τοΝίκο Ζήση στο πλευρό του, πλέον νιώθει άλλος άνθρωπος.
 
 
«Η Ευρωλίγκα είναι ένα μικρό... ΝΒΑ!»
 
«Ο Νίκος ήρθε ακριβώς τη στιγμή που είχα αρχίσει να προσαρμόζομαι στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας και να συνειδητοποιώ πλήρως τη φιλοσοφία του coach, που είναι ένας πολύ απαιτητικός άνθρωπος, ειδικότερα την ώρα της προπόνησης και του αγώνα! Ο Ζήσης έχει μεγάλη εμπειρία και τετράγωνη μπασκετική λογική και οι συζητήσεις μας για τις διαφορές των δύο μπασκετικών κόσμων σε συνδυασμό με τις συμβουλές του, με έχουν βοηθήσει πολύ! Μερικές φορές, βέβαια, ο προπονητής μας το παρακάνει και φωνάζει υπερβολικά πολύ, αλλά αυτό δείχνει πόσο παθιασμένος είναι μ‘ αυτό που κάνει, οπότε - έστω κι αν δεν μ‘ αρέσουν οι φωνές - έχω μάθει να τις αποδέχομαι, από τη στιγμή που δεν έχουν κακή πρόθεση... Δεν χρειάζεσαι πολύ χρόνο δίπλα του για να καταλάβεις πόσο έξυπνος είναι, πόσες γνώσεις έχει γύρω από το άθλημα και πόσο μεγάλη βάση δίνει στις λεπτομέρειες. Πάντως, το επίπεδο του ανταγωνισμού στην Ευρωλίγκα είναι πολύ υψηλό και από τη στιγμή που άρχισε το Top-16 σε συνδυασμό με τουρκικό πρωτάθλημα που είναι πολύ δυνατό και έχεις πολλές επικίνδυνες ομάδες, νιώθω σαν να παίζω συνεχώς στα πλέϊ-οφ του ΝΒΑ!», κατέληξε ο “Ντρού”, που στην Ευρωλίγκα, σουτάρει με ποσοστό 45,7% στα τρίποντα και στον αγώνα του Μονάχου με την Μπάγερν (1η φάση), έκανε ατομικό ρεκόρ εύστοχων τριπόντων με 10/13, πετυχαίνοντας συνολικά 34 πόντους.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μεγάλοι φόβοι για Τόμκινς!

Το υπόλοιπο της σεζόν είναι πολύ πιθανό να χάσει ο αμυντικός της Γουέστ Χαμ, Τζέιμς Τόμκινς, για τον οποίο υπάρχουν φόβοι ότι υπέστη εξάρθρωση ώμου στην προπόνηση της ομάδας, με αποτέλεσμα να πρέπει να μείνει εκτός για 10 εβδομάδες!
Με αγωνία περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Τζέιμς Τόμκινς οι άνθρωποι της Γουέστ Χαμ.
Ο 25χρονος άσος έπεσε άτσαλα στο γρασίδι στην προπόνηση της Πέμπτης, εγκαταλείποντας αυτή, με αφόρητους πόνους στην περιοχή του ώμου.
Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η επίσημη διάγνωση, οι φόβοι για εξάρθρωση ώμου είναι πιο μεγάλοι από ποτέ, με τον ταλαντούχο αμυντικό να πρέπει να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου 10 εβδομάδες.
*Πηγή: England365gr*

Επιστρέφει για Βαράν η Τσέλσι!!

Νέα πρόταση ύψους 40 εκ. λιρών αναμένεται να καταθέσει η Τσέλσι στη Ρεάλ για την απόκτηση του Ράφαελ Βαράν. Ο κεντρικός αμυντικός των Ισπανών είναι δυσαρεστημένος από τον ελάχιστο χρόνο συμμετοχής του στη «βασίλισσα», γεγονός που θέλει να εκμεταλλευτεί ο Ζοσέ Μουρίνιο.
Ο Πορτογάλος τεχνικός θαυμάζει απεριόριστα τις ικανότητες του Γάλλο κεντρικού αμυντικού και θεωρεί ότι είναι ο ιδανικός για να λύσει το πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας της Τσέλσι τα επόμενα χρόνια με δεδομένο ότι ο Τζον Τέρι βαδίζει πλέον στα 34 του χρόνια.
Ο 21χρονος Βαράν, έχει χάσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα της Ρεάλ αφού ο Κάρλο Αντσελότι προτιμά τους Πέπε και Ράμος. Η Τσέλσι είχε προσπαθήσει και το περασμένο καλοκαίρι να αποσπάσει το «ναι» της Ρεάλ κάτι το οποίο δεν συνέβη όμως ο αγγλικός Τύπος εκτιμά ότι με μια ανανεωμένη πρόταση ύψους 40 εκ. λιρών, η Τσέλσι θα καταφέρει να αποκτήσει τον νεαρό άσο των Μαδριλένων.
*Πηγή: England365gr*

Τραυματίστηκε στο σπίτι ο Βαλένσια!!

Έναν περίεργο τραυματισμό αποκόμισε ο Ένερ Βαλένσια και θα απουσιάσει από την επίθεση της Γουέστ Χαμ στην αναμέτρηση με την Άρσεναλ. Ο επιθετικός των «σφυριών» έκοψε το δάχτυλό του ποδιού του στο σπίτι του όταν πάτησε ένα σπασμένο φλιτζάνι.
Υπάρχουν και αυτού του είδους οι τραυματισμοί. Ο Βαλένσια μάλλον φάνηκε λίγο απρόσεχτος όταν κατά λάθος πάτησε ένα σπασμένο φλιτζάνι στο σπίτι του με αποτέλεσμα να κόψει το δάχτυλο του ποδιού του. Τα ράμματα που έγινε στον άσο από το Εκουαδόρ δεν θα του επιτρέψουν να αγωνιστεί κόντρα στην Άρσεναλ, με τον Σαμ Αλαρντάις να τα βάζει με την τύχη του.
«Είχε ένα ατύχημα στο σπίτι. Έκοψε το δάχτυλό του και του έγιναν ράμματα. Δεν περιμέναμε φυσικά τέτοιο τραυματισμό αλλά όλα μπορούν να συμβούν. Είναι ένα σημαντικό πλήγμα για εμάς αφού ξεμένουμε από επιθετικές λύσεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της Γουέστ Χαμ.
  *Πηγή: England365.gr*

Κόπα Λιμπερταδόρες: Νέο στραβοπάτημα για Ρίβερ!! (videos)

Αν και αγωνίστηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 14ο λεπτό, η Ρίβερ Πλέιτ αρκέστηκε σε 1-1 με τη Χουάν Αούριτς στο Περού.
Μοιραία, οι «μιλονάριος» έμειναν στην τελευταία θέση του έκτου ομίλου του Κόπα Λιμπερταδόρες έπειτα από τρεις αγωνιστικές. Στο άλλο σημερινό παιχνίδι της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής, η Λιμπερτάδ επικράτησε με 1-0 της Εστουντιάντες χάρη σε τέρμα του Κολομβιανού Σαντιάγκο Τρέγεζ.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Λιμπερτάδ – Εστουντιάντες 1-0
Χουάν Αούριτς - Ρίβερ Πλέιτ 1-1
Και οι βαθμολογίες:
1ος όμιλος: Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε (Κολομβία) 6 (2 αγ.), Κόλο Κόλο (Χιλή) 6 (3 αγ.), Άτλας (Μεξικό) 3 (3 αγ.), Ατλέτικο Μινέιρο (Βραζιλία) 0 (2 αγ.).
2ος όμιλος: Κορίνθιανς (Βραζιλία) 6 (2 αγ.), Σάο Πάολο (Βραζιλία) 3 (2 αγ.), Σαν Λορένζο (Αργεντινή) 3 (2 αγ.), Ντανούμπιο (Ουρουγουάη) 0 (2 αγ.).
3ος όμιλος: Ουνιβερσιτάριο (Βολιβία) 5 (3 αγ.), Ουρακάν (Αργεντινή) 3 (3 αγ.), Κρουζέιρο (Βραζιλία) 2 (2 αγ.), Μινέρος ντε Γκουαγιάνα (Βενεζουέλα) 1 (2 αγ.).
4ος όμιλος: Έμελεκ (Εκουαδόρ) 6 (3 αγ.), Ιντερνασιονάλ (Βραζιλία) 6 (3 αγ.), Ουνιβερδιδάδ Ντε Τσίλε Χιλή) 3 (3 αγ.), Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία) 3 (3 αγ.).
5ος όμιλος: Μπόκα Τζούνιορς (Αργεντινή) 9 (3 αγ.), Μοντεβιδέο Ουόντερερς (Ουρουγουάη) 6 (3 αγ.), Παλεστίνο (Χιλή) 3 (3 αγ.), Ζαμόρα (Βενεζουέλα) 0 (3 αγ.).
6ος όμιλος: Τίγκρες (Μεξικό) 7 (3 αγ.), Χουάν Αούριτς (Περού) 4 (3 αγ.), Σαν Χοσέ (Βολιβία) 3 (3 αγ.), Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή) 2 (3 αγ.).
7ος όμιλος: Λιμπερτάδ (Παραγουάη) 7 (3 αγ.), Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) 5 (3 αγ.), Εστουντιάντες (Αργεντινή) 4 (3 αγ.), Μπαρτσελόνα (Εκουαδόρ) 0 (3 αγ.).
8ος όμιλος: Ρασίνγκ Κλουμπ (Αργεντινή) 6 (3 αγ.), Σπόρτινγκ Κριστάλ (Περού) 5 (3 αγ.), Γκουαρανί (Παραγουάη) 4 (3 αγ.) Ντεπορτίβο Τατσίρα (Βενεζουέλα) 1 (3 αγ.).
-Οι πρώτοι δύο από κάθε όμιλο προκρίνονται στους «16».





*Πηγή: onsports.gr*

Μουντιάλ 2018: Πρώτη νίκη για Μπουτάν! (videos)

Μέσω της Ασίας ξεκίνησαν σήμερα τα προκριματικά για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2018, το οποίο θα γίνει στην Ασία.
Ξεχώρισε εκτός έδρας 1-0 του Μπουτάν επί της Σρι Λάνκα, ενώ αντίστοιχο πλεονέκτημα για πρόκριση στην επόμενη φάση απέκτησε το Μπρουνέι με 1-0 στην Κινέζικη Ταϊπέι. Από εκεί και πέρα, η Ινδία, το Ανατολικό Τιμόρ, η Καμπότζη και η Υεμένη σημείωσαν εντός έδρας νίκες ενόψει των επαναληπτικών της επόμενης εβδομάδας. Εν τέλει, οι έξι νικητές θα συμπεριληφθούν στους οκτώ ομίλους πέντε ομάδων του δεύτερου προκριματικού γύρου της Ασίας, που θα στείλει τέσσερις ή πέντε εθνικές στο επόμενο Μουντιάλ.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Ινδία – Νεπάλ 2-0
Υεμένη – Πακιστάν 3-1
Ανατολικό Τιμόρ – Μογγολία 4-1
Καμπότζη – Μακάου 3-0
Κινέζικη Ταϊπέι – Μπρουνέι 0-1
Σρι Λάνκα – Μπουτάν 0-1












*Πηγή: onsports.gr*

Βραζιλία : Γκολάρα με αεροπλανικό γυριστό σουτ!! (video)

Ένα γκολ από αυτά που κάνουν το ποδόσφαιρο εξαιρετικά δημοφιλές σε κάθε γωνιά του πλανήτη σημειώθηκε  χθες στη διάρκεια αγώνα στη Βραζιλία.
Πιο συγκεκριμένα  το πέτυχε ο Γουέντελ Λίρα στη διάρκεια του αγώνα της Ατλέτικο Γκοϊανένσε με την Γκοϊανέσια για το πρωτάθλημα Γκοϊάνια.
Με τον επιθετικό της φιλοξενούμενης ομάδας  να στέλνει  μετά την εξαιρετική ασίστ συμπαίκτη του στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας την μπάλα στα δίκτυα της Ατλέτικο με απίθανο εν κινήσει ανάποδο σουτ  χωρίς να βλέπει την εστία των γηπεδούχων.
Χάρη στο γκολ αυτό η Γκοϊανέσια προηγήθηκε στο 28ο λεπτό και τελικά πήρε σημαντική νίκη 2-1 στην αναμέτρηση αυτή.




*Πηγή: onsports.gr*

Να συνέλθει ενόψει «κλάσικο»

Να επιστρέψει στις νίκες πριν από το «κλάσικο» της επόμενης εβδομάδας θέλει η Ρεάλ, που υποδέχεται την Λεβάντε την Κυριακή και ψάχνει μόνο το τρίποντο. Στην έδρα της Εϊμπάρ δοκιμάζεται η Μπαρτσελόνα.

Να συνέλθει ενόψει «κλάσικο»
Να συνέλθει από τα απανωτά... χαστούκια θέλει η Ρεάλ Μαδρίτης, που υποδέχεται την Λεβάντε την Κυριακή για την 27η αγωνιστική της Primera Division, στοχεύοντας μόνο στη νίκη, ώστε να αρχίσει να ανεβάζει ψυχολογία πριν από το «κλάσικο» της επόμενης εβδομάδας. Από την Εϊμπάρ φιλοξενείται η Μπαρτσελόνα και έχει ως στόχο να διατηρηθεί στην πρώτη θέση. Εκτός έδρας αγωνίζεται και η Ατλέτικο, που αντιμετωπίζει την Εσπανιόλ στη Βαρκελώνη.

Τρία ματς δίχως νίκη είναι πολλά για τη Ρεάλ, που όπως παραδέχθηκε σε δηλώσεις του και ο Ικέρ Κασίγιας μετά την ήττα από τη Σάλκε (3-4), «έπιασε πάτο». Οι Μαδριλένοι θέλουν να αφήσουν στην άκρη τα απανωτά σοκ και να επανέλθουν στο κυνήγι του πρωταθλήματος, αρχίζοντας από την Κυριακή το βράδυ όπου υποδέχονται την Λεβάντε.

Στα θετικά για τον Κάρλο Αντσελότι είναι η επιστροφή του Σέρχιο Ράμος, με τον Ιταλό τεχνικό να έχει πλέον στη διάθεσή του όλους τους ποδοσφαιριστές του, εκτός από τον Χάμες Ροντρίγκεζ.

Στην έδρα της Εϊμπάρ δοκιμάζεται η Μπαρτσελόνα το Σάββατο. Οι «μπλαουγκράνα» προέρχονται από το εμφατικό 6-1 επί της Ράγιο Βαγεκάνο, αποτέλεσμα που τους επανέφερε στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Λουίς Ενρίκε δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Ζόρντι Άλμπα και Ντάνι Άλβες, ούτε και τον τραυματία Σέρχιο Μπουσκέτς, ενώ αναμένεται να κάνει αλλαγές και στην επίθεση, λόγω του μεσοβδόμαδου αγώνα με την Μάντσεστερ Σίτι.

Επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα θέλει να κάνει και η Ατλέτικο, που μετράει 3 σερί ματς δίχως νίκη. Οι «ροχιμπλάνκος είδαν την απόσταση από την πρώτη θέση να αυξάνεται στους επτά βαθμούς, ενώ παράλληλα νιώθουν και την «ανάσα» της Βαλένθια, την οποία απέτυχαν να νικήσουν την προηγούμενη εβδομάδα (1-1) και βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πίσω τους.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε δεν μετράει καμία απουσία, όμως είναι βέβαιο ότι θα παρατάξει την ομάδα του με αλλαγές καθώς την Τρίτη (17/3) υποδέχεται την Λεβερκούζεν για το Champions League και θέλει να έχει την ομάδα του φρέσκια, προκειμένου να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0.

Αναλυτικά η 27η αγωνιστική:

Παρασκευή 13/3
Βαλένθια-Λα Κορούνια (21:45)

Σάββατο 14/3
Εσπανιόλ-Ατλέτικο Μαδρίτης (17:00)
Εϊμπάρ-Μπαρτσελόνα (19:00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Γρανάδα (21:00)
Θέλτα-Αθλέτικ Μπιλμπάο (23:00)

Κυριακή 15/3
Αλμερία-Βιγιαρεάλ (13:00)
Μάλαγα-Κόρδοβα (18:00)
Σεβίλλη-Έλτσε (20:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Λεβάντε (22:00)

Δευτέρα 16/3
Χετάφε-Ρεάλ Σοσιεδάδ (21:45)

Η επόμενη (28η) αγωνιστική:

Παρασκευή 20/3
Έλτσε-Βαλένθια (21:45)

Σάββατο 21/3
Ατλέτικο Μαδρίτης-Χετάφε (17:00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Μάλαφα (19:00)
Λεβάντε-Θέλτα (21:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Αλμερία (23:00)
Γρανάδα-Εϊμπάρ (23:00)

Κυριακή 22/3
Λα Κορούνια-Εσπανιόλ (13:00)
Βιγιαρεάλ Σεβίλλη (18:00)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Κόρδοβα (20:00)
Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Play it again Sam!!

Ο Oλυμπιακός υποδέχεται στον μεγαλύτερο (μέχρι τον επόμενο) αγώνα της σεζόν τη Φενέρμπατχσε/Ούλκερ και ο Βασίλης Σκουντής ανατρέχει στο νταλαβέρι του με τον Ομπράντοβιτς... 
Καλώς τονε κι ας μην άργησε! Οντως δεν άργησε ο Ζέλικο να επιστρέψει στα μέρη μας: είτε στα δικά του μέρη (ΟΑΚΑ), είτε στα μέρη του βιωματικότερου αντιπάλου τον οποίο είχε και θα έχει στην ένδοξη καριέρα του...

Απόψε, λοιπόν, ο πλέον δαφνοστεφής προπονητής στην ιστορία της Ευρωλίγκας ξαναγυρίζει στον Πειραιά και θα μπορούσε μάλιστα να ζητήσει από τον dj να βάλει στα μεγάφωνα το «play it againSam» (του Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ στην «Καζαμπλάνκα») το οποίο παραδόξως βολεύει ως ηχητικό εφέ και τον ίδιο, αλλά και τον Ολυμπιακό!

Κυριολεκτώ, διότι ο μεν Ομπράντοβιτς έχει να θυμάται τους αγώνες Πρωταθλήματος και Κυπέλλου στους οποίους άλωσε το άντρο των «ερυθρολεύκων» κι αυτοί με τη σειρά τους μπορούν να επικαλούνται το γεγονός ότι όσες φορές τους επισκέφθηκε με το ευρωπαϊκό κοστούμι του έφυγε ηττημένος! 

Δεν είναι βεβαίως πολλές αυτές οι φορές: μόλις τρεις σε 19 χρόνια, αλλά καθένα από αυτά τα ματς είχε τη δική του σημασία και το αποψινό ίσως έχει τη μεγαλύτερη απ’ όλες, οπότε εκτός από την εντολή προς τον πιανίστα, στο κάδρο της σημερινής αναμέτρησης μπαίνει και η αυτοσαρκαστική ατάκα του Μπόγκαρτ, όταν είδε την Ινγκριντ Μπέργκαμ να μπαίνει στο «Café Αmericain»...

«Of all the gin joints in all the towns in all the world, she (και εν προκειμένω, he) walks into mine»!

Κοινώς, πάλι σε ξαναβρίσκω μπροστά μου...

Για τον Ολυμπιακό η αναμέτρηση κόντρα στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ είναι η μεγαλύτερη της σεζόν: η μεγαλύτερη ως πρόκληση μέχρι την επόμενη, που θα συναντήσει, είτε στη συνέχεια τουTop 16 (βλέπε Μόσχα, Βιτόρια), είτε στα πλέι οφς, είτε-εφόσον τον βγάλει προς τα εκεί ο δρόμος του-στη Μαδρίτη!

Α, για να μην το ξεχάσω, χωρίς, ωστόσο, να μπορώ να προβλέψω τι ρόλο θα παίξει στο σημερινό ματς: ο Ομπράντοβιτς επιστρέφει στον Πειραιά, όχι μονάχα αποφασισμένος, αλλά και νευριασμένος! Ερχεται κουβαλώντας τα νεύρα, που τον οδήγησαν κιόλας σε άλλη μια από τις γνωστές και μη εξαιρετέες τεχνητές κρίσεις πανικού, στην οποία απείλησε με αποπομπή παίκτες, χωρίς (κατά την προσφιλή συνήθεια του) να τους κατονομάσει...

Είναι αυτό που έλεγε κάποτε ο Πατ Ράιλι - και το ξεπατίκωσαν όλοι οι προπονητές- «my way or thehighway»!

Δεν ξέρω-και δεν ενδιαφέρει κιόλας στην παρούσα φάση-για ποιους κτυπά η καμπάνα, αλλά όντως τα 55α γενέθλια του (9 Μαρτίου) ο Ζέλικο τα πέρασε όχι με κέφια, αλλά με νεύρα, καθότι συνέπεσαν με την ήττα της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ από τη Γαλατασαράι, που παρουσιάστηκε ενώπιον του σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης: με έξι παίκτες, χωρίς τον τιμωρημένο προπονητή της Εργκίν Αταμάν, προερχόμενη από την εντός έδρας αιχμαλωσία από τη Ρεάλ Μαδρίτης (71-107) και με έξι σερί ήττες στην ευρωπαϊκή καμπούρα της!

Κι όμως αυτή η λειτουργούσα με... προσωπικό ασφαλείας ομάδα νίκησε την αποψινή αντίπαλο του Ολυμπιακού, γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη του (σεσημασμένου γι’ αυτές τις συνήθως προσχεδιασμένες και σε κάθε περίπτωση σκόπιμες
αντιδράσεις) Ζοτς. Τούτο βεβαίως δεν προξενεί έκπληξη, σε αντίθεση με την κατά το μάλλον ή ήττον παθητική στάση του στη διάρκεια του αγώνα!

Εδώ οφείλω ν’ ανοίξω μια μικρή (αλλά όχι άσχετη) παρένθεση που αφορά το προπονητικό «modusVivendi» του Ομπράντοβιτς: μολονότι τον ρώτησα κάμποσες φορές επ’ αυτού, δεν μου απάντησε ποτέ με σαφήνεια, εάν δηλαδή όντως μερικές φορές κάνει τον αδιάφορο στη διάρκεια ενός αγώνα που βεβαίως δεν είναι καθοριστικός και αφήνει επίτηδες τους παίκτες του να εκτεθούν, για να έχει έναν επί πλέον λόγο να τους τα... χώσει!

Από ένα σατανικό μυαλό όπως του λεγάμενου, όλα μπορεί να τα περιμένει κάποιος και ίσως στο πλαίσιο αυτής της παράλογης λογικής να ενήργησε και την περασμένη Δευτέρα: ή μάλλον να ... μην ενήργησε, διότι, όπως μου είπε κάποιος που παρακολούθησε ενδελεχώς το ματς, κόντρα σε μια ομάδα από την οποία έλειπαν ο Αρόγιο και ο τραυματίας Αρσλάν και έπαιξε με κατά συνθήκην πόιντ γκαρντ τον Γκιουλέρ και τον Κάρτερ, ο Ομπράντοβιτς άφησε τους δικούς του γκαρντ να αμύνονται ως επί το πλείστον στο μισό γήπεδο και δεν τους διέταξε να πιέσουν στα τέσσερα τέταρτα...

Ξα του, που λένε και στο χωριό μου!

Η συνέχεια είναι γνωστή: έληξε το ματς, νίκησε η Γαλατασαράι, άστραψε και βρόντησε ο Ζέλικο, κατηγόρησε τους παίκτες του ως εγωιστές, είπε ότι «εάν δεν βρουν κίνητρο, θα φύγουν» και μ’ αυτά και μ’ αυτά θαρρώ πως έκανε τη δουλειά του ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό!

Τους πρόσφερε, δηλαδή, στο πιάτο το κίνητρο για να δώσουν απόψε τον καλύτερο εαυτό τους...

Παρεμπιπτόντως η Φενέρ εμφανίζεται καλύτερη όταν αγωνίζεται εκτός έδρας, παρά στο σπίτι της! Από τις τέσσερις ήττες που έχει γνωρίσει μέχρι στιγμής (έναντι των τριών του Ολυμπιακού, που σημειώθηκαν οι δυο στην Κωνσταντινούπολη και η άλλη στη Βιτόρια) η τουρκική ομάδα, τις τρεις τις υπέστη στην «Ulker Arena» (Μπαρτσελόνα ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ολυμπιακός) και την άλλη στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό. Tι σημαίνει αυτό; Απλούστατα ότι σε σύνολο δέκα εκτός αγώνων που έχει παίξει έως τώρα η Φενέρ έχει σημειώσει εννέα νίκες (4/5 στην πρώτη φάση και 5/5 στο Top 16) και μόλις μία ήττα από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος εκείνο το βράδυ τη γάζωσε ανελέητα (91-73 με 18/26 τρίποντα) !

Προς επίρρωσιν της διαφορετικής αγωνιστικής συμπεριφοράς λειτουργεί και η στατιστική: μακριά από το σπίτι της η Φενέρ νικά συχνότερα, σκοράρει περισσότερο, σουτάρει με υψηλότερα ποσοστά, αμύνεται καλύτερα, επιδεικνύει βαθύτερο rotation(με αποτέλεσμα να μην υπάρχει παίκτης που να έπαιξε βασικός και στα 19 ματς!) και πλειοδοτεί των αντιπάλων της σε κατοχές και κλεψίματα...

Ολα αυτά θα μπορούσαν να εκληφθούν ως κακά σημάδια για τον Ολυμπιακό, αλλά, ως γνωστόν, οι στατιστικές και οι παραδόσεις δεν αποτελούν ασφαλείς μεθόδους πρόγνωσης και στο κάτω κάτω εάν οι Τούρκοι έχουν να χάσουν εκτός έδρας από τις  30 Οκτωβρίου και  έκτοτε πέτυχαν οκτώ σερί «διπλά», και οι ερυθρόλευκοι δεν υστερούν σε αριθμητικά επιτεύγματα και έχουν να αντιπαραβάλουν τη δική τους εμφατική και αδιαμφισβήτητη ισχύ: το κάστρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, που παραμένει άπαρτο στην Ευρωλίγκα εδώ και έναν χρόνο!

Το άλωσε για τελευταία φορά η Αρμάνι Μιλάνο (86-88) στις 6 Μαρτίου του 2014 και έκτοτε ο Ολυμπιακός τρέχει ένα σερί 13-0 σε δυο διαφορετικές σεζόν, με την προσδοκία να το διευρύνει ακόμη περισσότερο στη συνέχεια της εφετινής διοργάνωσης, άλλωστε, ως γνωστόν, όλος ο καυγάς γίνεται για το... πάπλωμα της έδρας στα πλέι οφς!

Σε αυτή την έδρα του, λοιπόν, ο Ολυμπιακός έχει νικήσει τον Ομπράντοβιτς τρεις φορές, με τρεις διαφορετικές ομάδες στα χρονικά της Ευρωλίγκας...

Η αρχή έγινε τέτοιες μέρες πριν από 19 χρόνια: στις 7 Μαρτίου του 1996, όταν στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα των πλέι οφς, οι ερυθρόλευκοι, χάρη στην πιο λυσσασμένη άμυνα της ευρωπαϊκής ιστορίας τους, αιχμαλώτισαν τη Ρεάλ Μαδρίτης με σκορ 68-49 (Νάκιτς 18, Ρίβερς 14, Μπέρι 12) , υποχρεώνοντας την να σουτάρει 20/42 δίποντα και 0/13 τρίποντα, να υποπέσει σε οκτώ περισσότερα λάθη και να παρουσιάσει την εικόνα που σιχαίνεται ο Ομπράντοβιτς: σαράντα λεπτά πίσω στο σκορ, αναγκαστική χρήση άμυνας ζώνης και δυο παίκτες (Αρλούκας 27, Σάβιτς 15) να βάζουν τους 42 από τους 49 πόντους!

Στη συνέχεια ο Ομπράντοβιτς πήρε τη ρεβάνς, καθώς στη Μαδρίτη η Ρεάλ πέτυχε δυο απανωτές νίκες και προκρίθηκε με 2-1 στο Φάιναλ Φορ στο Παρίσι.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, πάλι τέτοιες μέρες, ο Ζέλικο έσκασε μύτη στο ΣΕΦ  για πρώτη φορά ως προπονητής του Παναθηναϊκού, σε αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος: στις 11 Μαρτίου του 2000 ο Ολυμπιακός, με προπονητή τον Γιάννη Ιωαννίδη και προεξάρχοντος του Μίλαν Τόμιτς (17π.)  νίκησε τους «πράσινους» με 57-54, ωστόσο το 2-0 των «ερυθρολεύκων» στην κανονική περίοδο απέβη μάταιο, διότι αποκλείσθηκαν στους ημιτελικούς από τον ΠΑΟΚ.

Η δεύτερη πράξη στο ευρωπαϊκό νταλαβέρι του Ολυμπιακού με τον Ζοτς ανέβηκε στη σκηνή του ΣΕΦ, στις 28 Φεβρουαρίου του 2002, στον πρώτο αγώνα του Top 16 της Ευρωλίγκας και στο πλαίσιο ενός ομίλου στον οποίο συμμετείχε επίσης και η ΑΕΚ. Εκείνο το βράδυ οι Πειραιώτες καθοδηγούμενοι από τον συχωρεμένο Αλφόνσο Φορντ (21π., 6ρ.), τον Γερμανό Πάτρικ Φέμερλινγκ (18π., 12ρ.0 και τον Ινάκι Ντε Μιγκέλ (17π., 5ρ.) επιβλήθηκαν του αιωνίου αντιπάλου τους με 92-75, ενώ στο ΟΑΚΑ νίκησε ο Παναθηναϊκός με 88-78. Ο Ολυμπιακός υπερτερούσε στην ισοβαθμία, αλλά την πάτησε στον εντός έδρας αγώνα με την Ολίμπια Λιουμπλιάνα (85-89 στην παράταση, με 29 πόντους του Μπένο Ούντριχ) και μέριασε για να διαβεί στην Μπολόνια και να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης ο Παναθηναϊκός!

Το καλό για τον Ολυμπιακό και το κακό για τον Ζοτς στο ΣΕΦ τρίτωσαν στις 3 Ιανουαρίου του 2014, όταν ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φενέρ με 95-82, σε ένα ματς που εξελίχθηκε στην αποθεωτική ραψωδία δυο πρώην (πράσινων) παικτών του: του Βασίλη Σπανούλη (28 πόντοι με 5/7δ., 4/8τρ., 6/7β., 5 ριμπάουντ και 9 ασίστ) και του Στράτου Περπέρογλου (21π., με 6/9δ., 3/7τρ., 0/1β., 5ρ.).

Στις 16 Ιανουαρίου του 2015 ο Ολυμπιακός σε μια αποστολή καμικάζι και με τον Σπανούλη να σημειώνει οκτώ πόντους στα τελευταία 84 δευτερόλεπτα άλωσε την «Ulker Arena» με 74-68 και κατόπιν όλων αυτών, το συνολικό σκορ ανάμεσα στους «ερυθρόλευκους» και στον Ομπράντοβιτς σε αγώνες της Ευρωλίγκας είναι  4-7.

Μπορεί ο Σέρβος προπονητής να μετρά τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς στο ΣΕΦ συν την εντός έδρας στην εφετινή σεζόν,  αλλά στον αντίποδα έχει να επιδείξει δυο νίκες σε τελικούς της Ευρωλίγκας (το 1994 στο Τελ Αβίβ με την Τζουβεντούτ Μπανταλόνα και το 1995 στη Σαραγόσα με τη Ρεάλ Μαδρίτης), δυο (με τη Ρεάλ) στα πλέι οφς της σεζόν 1995-96, μία στο Top 16 της περιόδου 2001-02, μία στον ημιτελικό του Βερολίνου και μία στο περυσινόTop 16 στην Πόλη.

Στις δέκα τρεις σεζόν, που ο Ομπράντοβιτς βρισκόταν στην άκρη του «πράσινου» πάγκου αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό ογδόντα φορές με απολογισμό 50 νίκες και 30 ήττες: 40-26 στο Πρωτάθλημα, 8-3 στο Κύπελλο και 2-1 στην Ευρωλίγκα, ενώ σε 38 εκτός έδρας αγώνες (στο ΣΕΦ, στη Γλυφάδα και στον Κορυδαλλό) το σκορ είναι 24-14 υπέρ των «ερυθρολεύκων».
ΥΓ: Σε τέτοιες περιπτώσεις ισχύει το αγγλιστί καλούμενο «what if…», στο οποίο βεβαίως κανείς δεν μπορεί να απαντήσει. Το καλοκαίρι του 1999, όταν ο Παναθηναϊκός σε πείσμα του repeat (και μάλιστα με τη νίκη στο ΣΕΦ) σχόλασε τον Σούμποτιτς και την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός κουνούσε το μαντίλι στον Ιβκοβιτς, υπήρξε εντονότατη φημολογία για τη βολιδοσκόπηση των «ερυθρολεύκων» προς τον Ομπράντοβιτς. Τότε είχε γίνει γνωστό ότι ο Ζέλικο που αποχώρησε ταυτόχρονα από την Μπενετόν Τρεβίζο «προσφέρθηκε» στον Ολυμπιακό από τον ατζέντη του Αλεξάντερ Ράσκοβιτς, ο οποίος ούτως ή άλλως είχε αναπτύξει πολλές επαγγελματικές/ πελατειακές σχέσεις μαζί του. Εντέλει ο μεν Σωκράτης Κόκκαλης αναζωπύρωσε τον έρωτα του με τον Ιωαννίδη, ο δε Παύλος Γιαννακόπουλος προσπέρασε τον πειρασμό του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς και (όπως αποδείχθηκε περίτρανα) έκανε διάνα με την επιλογή του Ζέλικο...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ματιές στη Γερμανία για Εθνική!

Στη Γερμανία βρίσκονται Γιώργος Καραγκούνης και Νίκος Κωστένογλου προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά την αγωνιστική κατάσταση που βρίσκονται οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Ματιές στη Γερμανία για Εθνική
Ο διευθυντής ποδοσφαίρου των Εθνικών ομάδων, Γιώργος Καραγκούνης και ο συνεργάτης του Σέρχιο Μαρκαριάν, Νίκος Κωστένογλου μετέβησαν στην Γερμανία, όπου θα παρακολουθήσουν απόψε (13/3) τον αγώνα Λεβερκούζεν-Στουτγκάρδη και το Σάββατο την αναμέτρηση Ντόρτμουντ-Κολωνία.

Προφανώς στο… μικροσκόπιό τους θα μπουν οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Κυριάκος Παπαδόπουλος, οι οποίοι αναμένεται να κληθούν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Στο ίδιο πλαίσιο, μέλη του τεχνικού τιμ της Εθνικής θα βρεθούν το Σαββατοκύριακο σε Περιστέρι και «Καραϊσκάκης» ώστε να δουν από κοντά τα παιχνίδια Ατρόμητος-Πανθρακικός και Ολυμπιακός SKODA Ξάνθη. Ειδικότερα για το πρώτο ματς, τα μάτια των ανθρώπων της «γαλανόλευκης» θα βρίσκονται κυρίως πάνω σε Κατσουράνη και Δημούτσο, αφού οι πρόσφατοι τραυματισμοί των Μανιάτη και Μάνταλου έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στα χαφ και ο Σέρχιο Μαρκαριάν ψάχνει τους αντικαταστάτες τους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Νέες διώξεις για ύποπτα ματς!!

Πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε σε Βέροια, Καλλονή και Χανιά με την κατηγορία της χειραγώγησης αγώνων.

Νέες διώξεις για ύποπτα ματς
Για άλλη μια φορά εφέτος ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε διώξεις σε βάρος ομάδων που κατηγορούνται για ύποπτους αγώνες.

Οι τελευταίες αφορούν τις ΠΑΕ Βέροια, Καλλονή και Χανιά για τα παιχνίδια τους με Κέρκυρα, Πανθρακικό και ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα.
Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες φορές που ασκήθηκαν διώξεις δεν υπήρξαν ποινές καθώς όλες οι ομάδες αθωώθηκαν.

Η ανακοίνωση:

«Ο κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη στις ΠΑΕ ΓΑΣ ΒΕΡΟΙΑ (αγώνας με ΑΟΚ στις 24/1/2015), ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (αγώνας με Πανθρακικό στις 5/2/2015) και ΧΑΝΙΑ (αγώνας με ΠΑΣ Γιάννινα στις 21/1/2015) για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 1-7-2014»

Κρολ-άρισμα στον Ηρακλή!!


Δεν είναι… τρολάρισμα, ο Ηρακλής όντως δε νίκησε εκτός έδρας! Μετά από εννέα σερί νίκες μακριά απ’ το Καυταντζόγλειο, η Ζάκυνθος τερμάτισε (με γκολ του Κρολ) το απίστευτο απόλυτο του «Γηραιού» (1-1).

Κρολ-άρισμα στον Ηρακλή!
Το πρώτο γήπεδο όπου ο Ηρακλής δεν αισθάνθηκε… σαν στο σπίτι του έγινε αυτό της Ζακύνθου.

Οι σκληροτράχηλοι Επτανήσιοι δεν μπόρεσαν να υποχρεώσουν τον «Γηραιό» στην πρώτη φετινή του ήττα, ωστόσο κατάφεραν αυτό είχαν αποτύχει να κάνουν εννέα συνολικά ομάδες στο βόρειο όμιλο της Football League: Να τον νικήσουν μακριά απ’ το Καυταντζόγλειο.

Με εξαιρετική ψυχολογία απ’ την προέλασή της σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου απείλησε να φύγει με διπλό από μια ακόμα δύσκολη έδρα. Χάρη σ’ ένα πανέμορφο σουτ του Πουρτουλίδη που καρφώθηκε στο «παραθυράκι» στο 52’.

Η σημερινή Ζάκυνθος, ωστόσο, δεν άξιζε να χάσει. Αφού λοιπόν ο Λουκίνας υπολόγισε… χωρίς τον Ξενοδόχοφ (που απέκρουσε την επικίνδυνη κεφαλιά του στο 53’), ο γκολκίπερ του Ηρακλή δεν αποδείχθηκε το ίδιο αποτελεσματικός. Διότι η άστοχη έξοδος του Χουάντερσον σε μια εκτέλεση φάουλ του Οικονόμου αποδείχθηκε καταλυτική, ώστε ο Κρολ να πιάσει την κεφαλιά και να δώσει σημαντικό πόντο στην ομάδα του (1-1).

Έναν πόντο που θα μπορούσε να είναι και τρεις -με μια μεγάλη νίκη- αν ο Βαρέλα ήταν πιο προσεκτικός στο τετ-α-τετ με τον Χουάντερσον στο 80’ ή αν οι αμυντικοί του Ηρακλή δεν άντεχαν στην πίεση που τους ασκήθηκε στα τελευταία λεπτά.


Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

Νότιος όμιλος

Σάββατο, 14/3

Απόλλων Σμύρνης-Αχαρναϊκός (15:00)

Κυριακή, 15/3

Επισκοπή-Καλλιθέα (14:45)
Παναχαϊκή-Άλιμος (15:00)
Χανιά-Ηρακλής Ψαχνών (15:00)
Φωστήρας- ΑΕΚ (18:00)
Ερμιονίδα-Πανηλειακός (δεν ορίζεται)

Ρεπό: Παναιγιάλειος


Βόρειος όμιλος

Παρασκευή, 13/3

Ζάκυνθος-Ηρακλής 1-1
(59’ Κρολ - 52’ Πουρτουλίδης)

Τύρναβος-Λαμία (18:00)

Κυριακή, 15/3 (15:00)

Ολυμπιακός Βόλου-Αιγινιακός
Αναγέννηση Καρδίτσας-Απόλλων 1926
Εθνικός Σερρών-Αγροτικός Αστέρας
Φωκικός-Λάρισα

Ρεπό: Πιερικός


Η επόμενη αγωνιστική (23η)

Νότιος όμιλος

Πανηλειακός-Φωστήρας (δεν ορίζεται)

Τετάρτη, 18/3

Αχαρναϊκός-Χανιά (15:00)
Καλλιθέα-Ερμιονίδα (15:00)
Άλιμος-Επισκοπή (15:00)
Παναχαϊκή-Παναιγιάλειος (16:00)

Πέμπτη, 19/3

Ηρακλής Ψαχνών-ΑΕΚ (18:00)

Ρεπό: Απόλλων Σμύρνης


Βόρειος όμιλος

Τετάρτη, 18/3 (15:00)

Αιγινιακός-Τύρναβος
Απόλλων-Ζάκυνθος
Αγροτικός Αστέρας-Αναγέννηση Καρδίτσας
Φωκικός-Πιερικός
Λάρισα-Εθνικός Σερρών
Λαμία-Ηρακλής (18:00)

Ρεπό: Ολυμπιακός Βόλου *Πηγή: sport-fm.gr*

Τυπικά… κεκλεισμένων!!

Η Σούπερ Λίγκα έκανε γνωστό με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι η 28η αγωνιστική θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία κόσμου στις εξέδρες.

Τυπικά… κεκλεισμένων
Ανακοίνωση μέσω της οποίας επιβεβαιώνει ότι η 28η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας (όπως είχε συμβεί και στην 27η) θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών εξέδωσε η Διοργανώτρια Αρχή.

Μάλιστα, δημοσιοποιεί το σχετικό έγγραφο του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή.

«Ανακοινώνεται ότι η 28η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ (14 & 15 Μαρτίου 2015) θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Στ. Κοντονή», αναφέρεται χαρακτηριστικά

Αλαφούζος στο BBC: «Έχουμε μεγάλα προβλήματα διαφθοράς»


Στην εκπομπή “World Football” του ραδιοφώνου του BBC μίλησε σήμερα ο Γιάννης Αλαφούζος με αφορμή τα φαινόμενα βίας στα ελληνικά γήπεδα.

Αλαφούζος στο BBC: «Έχουμε μεγάλα προβλήματα διαφθοράς»

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ποδόσφαιρο στη χώρα επισημαίνοντας ότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα διαφθοράς και αυτά παίζουν καταλυτικό ρόλο για την ύπαρξη των φαινομένων.

«Έχουμε μεγάλα προβλήματα διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλοι το ξέρουν στην Ελλάδα. Δεν μπορείς να έχεις έρευνες για εγκλήματα που έχουν ξεκινήσει από το 2011 και να είμαστε στο 2015 και να μην έχουν αρχίσει οι δίκες. Είναι γελοίο», τονίζει ο Γιάννης Αλαφούζος ο οποίος αναφέρεται και στο ενδεχόμενο δημιουργίας ενός νέου πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Αλαφούζου στο BBC:

-Για τη δημιουργία ενός νέου πρωταθλήματος:

«Ιδέες σαν κι αυτές έχουν συζητηθεί. Μερικές από τις μεγάλες ομάδες θα δημιουργήσουν μία νέα λίγκα ώστε να τελειώνουμε με αυτή την απόγνωση που νιώθουν πολλοί από μας και τους οπαδούς μας. Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε; Δεν λέω ότι αυτό είναι κάτι που υπάρχει στα σχέδια ή ότι το σκεφτόμαστε πράγματι στα σοβαρά. Είναι μία από τις πιο ακραίες πιθανές λύσεις που έχουν συζητηθεί, αλλά υπάρχουν φυσικά πρακτικά ζητήματα στο να ξεκινήσουμε ένα νέο ξεχωριστό πρωτάθλημα. Εμείς προσπαθούμε να επικοινωνούμε με τους οπαδούς και τους έχουμε εξηγήσει απεγνωσμένα ότι η βία "πληγώνει" μόνο την ομάδα της οποίας οι χούλιγκαν φέρονται με βιαιότητα».

-Τι χρειάζεται για τη δημιουργία μίας νέας λίγκας:

«Εάν η Ελλάδα τιμωρηθεί και δεν συμμετάσχει στους αγώνες της UEFA για κάποιους λόγους και τελικά αποκοπούμε από την Ευρώπη, τότε αυτό ίσως θα επέτρεπε δυνητικά σε κάποιες ομάδες να δημιουργήσουν μία ξεχωριστή λίγκα».

-Για τους λόγους της ύπαρξης των φαινομένων βίας:

«Πρώτα απ' όλα, όλες οι εμπλεκόμενες ομάδες που έχουν πρόβλημα με τη βία, συμπεριλαμβανομένου και του Παναθηναϊκού, πρέπει να αποδεχτούν τις ευθύνες τους και να δράσουν με τον καλύτερο τρόπο και να μειώσουν τη βία στα γήπεδά τους. Όμως, αν οι οπαδοί δεν ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους ότι οι αγώνες που παίζονται εντός των γηπέδων διεξάγονται με τιμιότητα και ότι τα αποτελέσματα δεν είναι προαποφασισμένα και ότι αυτό που βλέπουν, συμβαίνει στα αλήθεια, δεν νομίζω ότι αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί. Έχουμε μεγάλα προβλήματα διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλοι το ξέρουν στην Ελλάδα. Δεν μπορείς να έχεις έρευνες για εγκλήματα που έχουν ξεκινήσει από το 2011 και να είμαστε στο 2015 και να μην έχουν αρχίσει οι δίκες. Είναι γελοίο. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι αθώοι και συκοφαντούνται καθώς κατηγορούνται για σημαντικά εγκλήματα. Η φήμη τους "καταστρέφεται" και άτομα που θα καταδικαστούν είναι ελεύθεροι να φύγουν και να συνεχίσουν την εγκληματική τους δραστηριότητα. Δεν προσπαθώ να βρω δικαιολογίες ή να αγνοήσω τις ευθύνες που έχουν οι ομάδες στην Ελλάδα, αλλά η Πολιτεία πρέπει να εφαρμόσει το νόμο. Δεν μπορούμε να αφήνουμε να προκαλούνται σκάνδαλα».

-Για το αν οι θύτες γίνονται και θύματα:

«Αν κάποιος είναι βίαιος δεν μπορεί να είναι το θύμα. Μπορεί να έχουν προκληθεί σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο και πάλι δεν μπορούν τέτοιες ενέργειες να θεωρηθούν σωστές. Είναι θύματα υπό την έννοια ότι είναι πολύ απογοητευμένοι, και αν δεν διaλευκάνουμε με τη βοήθεια της UEFA και την Πολιτείας τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τότε η ανομία δεν θα φύγει. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι αποτελεί και άδεια ώστε να είναι κανείς βίαιος».

-Για τη συνάντησή που είχε με τον υφυπουργό Σταύρο Κοντονή και τον Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Είχαμε μια πολιτισμένη συζήτηση. Μία συνάντηση δεν σημαίνει ότι λύνει όλα τα προβλήματα που έχουμε, αλλά με το να συζητάνε δύο άνθρωποι που έχουν έντονο ανταγωνισμό είναι μόνο κάτι θετικό».

-Για το αν αποτελεί καλό παράδειγμα για τους οπαδούς το να αποκαλεί «αντίπαλο» τον Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Είναι απολύτως ένα τραγικό παράδειγμα. Γι' αυτό λέω ότι αν δεν αποδεχθούμε ότι όλοι πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες και το νόμο, τότε σίγουρα οι οπαδοί μας παίρνουν το χειρότερο παράδειγμα από μας, τους ηγέτες των ομάδων».

-Για την απόφασης της κυβέρνησης να διεξαχθούν οι αγώνες χωρίς οπαδούς:

«Νομίζω ότι έγκειται στην απόγνωση, γιατί έχουμε πολλή βία. Πριν από μερικές μέρες σε ένα αγώνα μπάσκετ μεταξύ δύο μεγάλων αντιπάλων στη Θεσσαλονίκη, υπήρξε μια πολύ σοβαρή διαμάχη, και μάλιστα ένας οπαδός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε πολύ σοβαρή και κρίσιμη κατάσταση. Τέσσερις μέρες πιο πριν είχαμε περιστατικά στο βόλεϊ. Η ελληνική κοινωνία, δυστυχώς, δεν σέβεται το νόμο όσο θα έπρεπε και αν η κυβέρνηση δεν γίνει πιο αυστηρή και αν δεν εφαρμοστούν οι νόμοι με μεγαλύτερη συνέπεια, τότε θα συνεχίσουμε να έχουμε προβλήματα βίας. Αυτό, που φυσικά, είναι πολύ δύσκολο να γίνει αντιληπτό είναι ότι στα ματς στην Ευρώπη με πολύ μικρές εξαιρέσεις δεν είχαμε κανένα πρόβλημα βίας για πολύ καιρό. Αυτό είναι η απόδειξη ότι οι οπαδοί μπορούν να συμπεριφερθούν σωστά. Το γεγονός αυτό κάνει την κατάσταση ακόμα πιο τρελή».

-Για το γεγονός ότι οι οπαδοί έχουν τη σωστή συμπεριφορά στους ευρωπαϊκούς αγώνες και όχι στην Ελλάδα:

«Πρώτον, ξέρουν ότι η UEFA θα τιμωρήσει την παραβατική συμπεριφορά των οπαδών, την ίδια στιγμή που μερικές ομάδες στην Ελλάδα δεν τιμωρούνται για ανάλογα περιστατικά. Δεύτερον, ξέρουν ότι οι ευρωπαϊκοί αγώνες είναι "καθαροί". Γενικά, οι Έλληνες οπαδοί όταν είναι εκτός Ελλάδας συμπεριφέρονται με πολύ καλύτερο τρόπο. Ζείτε στην Αγγλία και έχετε συναντήσει Έλληνες οπαδούς. Δεν παρενοχλούν πολίτες. Ακολουθούν τους κανόνες που έχετε στην Αγγλία. Στην Ελλάδα ο νόμος πιο... διαπραγματεύσιμος κατά ένα τρόπο, κάτι που είναι περίεργο». *Πηγή: sport-fm.gr*

Ντέρμπι, όλα τα λεφτά!!

Μεγάλη «μάχη» την Κυριακή στο Championnat, καθώς η Λιόν που θέλει να παραμένει σε θέση οδηγού φιλοξενείται από τη Μαρσέιγ, η οποία θα επιδιώξει να επιστρέψει και πάλι στη διεκδίκηση του τίτλου.

Ντέρμπι, όλα τα λεφτά
Πολύ σημαντική η 29η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος, με την τρίτη της βαθμολογίας, Μαρσέιγ να υποδέχεται την πρωτοπόρο, Λιόν, με τις δύο ομάδες να χωρίζουν τέσσερις βαθμοί. Αμφότερες προέρχονται από μεγάλες εκτός έδρας νίκες.

Οι Μασσαλοί επικράτησαν 6-1 της Τουλούζ και οι «λιονέ» 5-1 της Μονπελιέ, ξεπερνώντας με αυτόν τον τρόπο τις προ δύο εβδομάδων ήττες τους.

Δύσκολο έργο έχει και η δεύτερη της βαθμολογίας, Παρί Σεν Ζερμέν, έχοντας πάντως την ψυχολογία στα ύψη μετά την πολύ δύσκολη και μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, επί της Τσέλσι στο Λονδίνο.

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 13/3 (21:30)
Μονακό-Μπαστιά
Νις-Γκινγκάμπ

Σάββατο, 14/3 (21:00)
Μετς-Σεντ Ετιέν (18:00)
Λανς-Τουλούζ
Λοριάν-Καέν
Μονπελιέ-Ρεμς
Ναντ-Εβιάν

Κυριακή, 15/3
Λιλ-Ρεν (15:00)
Μπορντό-Παρί Σεν Ζερμέν (18:00)
Μαρσέιγ-Λιόν (22:00)

Επόμενη (30η) αγωνιστική

Παρασκευή (20/3)

Παρί Σεν Ζερμέν-Λοριάν

Σάββατο (21/3)

Λιόν-Νις (17:00)
Μπαστιά-Γκινγκάμπ (21:00)
Καέν-Μετς (21:00)
Εβιάν-Μονπελιέ (21:00)
Ρεν-Ναντ (21:00)
Τουλούζ-Μπορντό (21:00)

Κυριακή (22/3)

Σεντ Ετιέν-Λιλ (15:00)
Ρεμς-Μονακό (18:00)
Λανς-Μαρσέιγ (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Νίκη με καλό Θανάση!! (video)

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είχε καλή παρουσία και η ομάδα του πανηγύρισε τη δέκατη νίκη της στο NBDL. Δείτε τα highlights της εμφάνισής του.

Νίκη με καλό Θανάση (video)
Τις 10 νίκες στα 40 ματς που έχει δώσει στο φετινό NBDL πανηγύρισε η ομάδα του Θανάση Αντετοκούνμπο.

Οι Γουέσττσεστερ Νικς επικράτησαν 104-101 της Αϊόβα Ένερτζι με τον 22χρονο άσο να κάνει καλή εμφάνιση με 15 πόντους (6/8 βολές, 3/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 3 τάπες και 2 λάθη σε 41 λεπτά.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Εξαργυρώνει τις καλές του εμφανίσεις ο Μπεχαράνο!!

Διεθνής ξανά ο Ντιέγκο Μπεχαράνο. Ο μπακ του Παναιτωλικού κλήθηκε στην Εθνική Βολιβίας και άνοιξε ο δρόμος για το Κόπα Αμέρικα.

Εξαργυρώνει τις καλές του εμφανίσεις ο Μπεχαράνο

Είναι πολύ πιθανό ο 23χρονος μπακ να βρεθεί στην αποστολή και για το φιλικό με την Ακτή Ελεφαντοστού, που πιθανόν θα διεξαχθεί στις 29/3, αλλά ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί σε ποιο γήπεδο θα γίνει.

Ο Μπεχαράνο κάνει πολύ καλή σεζόν με την ομάδα του Αγρινίου, μετρώντας 20 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και μια στο Κύπελλο. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Τα πάντα για την παραμονή»

Οριστική απόφαση δεν λήφθηκε, ωστόσο όλοι όσοι συμμετείχαν στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη για το μέλλον της ΠΑΕ ΟΦΗ συμφώνησαν ότι θα καταβάλουν προσπάθεια για την παραμονή της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα.

«Τα πάντα για την παραμονή»
Οριστική απόφαση δεν λήφθηκε, ωστόσο όλοι όσοι συμμετείχαν στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη για το μέλλον της ΠΑΕ ΟΦΗ συμφώνησαν ότι θα καταβάλουν προσπάθεια για την παραμονή της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα.

Στη χθεσινή συνεδρίαση αναλύθηκαν οι δυσκολίες που υπάρχουν αυτή την χρονική στιγμή αλλά και το «πως» θα έχει η κατάσταση στο μέλλον.

Αναλύθηκαν τα πιθανά σενάρια για την «επόμενη μέρα» από όποια κατηγορία μπορεί αυτή να βρει τον ΟΦΗ.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα επαφή ανάμεσα σε όλους όσοι έχουν σχέση με την ομάδα.

«Ήταν θετική η κουβέντα που είχαμε. Κοιτάζουμε από κοινού το μέλλον της ομάδας», τόνισε ο Νίκος Μαχλάς μετά το τέλος της σύσκεψης στην ιστοσελίδα του ΣΠΟΡ FM Κρήτης, sporfm.gr. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το καλύτερο Top 10! (vid)

Δείτε σε βίντεο τα καλύτερα στιγμιότυπα από το χθεσινό βράδυ του μαγικού κόσμου του NBA.










*Πηγή: arenafm.gr*

Με Θωμαΐδη στη Νέα Σμύρνη!

Με υπηρεσιακό προπονητή, τον Γιάννη Θωμαΐδη θα αντιμετωπίσει ο Πλατανιάς τον Πανιώνιο για την 28η αγωνιστική της Super League, καθώς δεν έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του Γιάννη Χριστόπουλου.

Με Θωμαΐδη στη Νέα Σμύρνη
Δεν έχει βρεθεί ο διάδοχος ακόμη. Ο Γιάννης Θωμαΐδης θα καθίσει στον πάγκο του Πλατανιά την Κυριακή (15/3, 17:15) στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, καθώς αναζητείται ακόμη ο άνθρωπος που θα αντικαταστήσει τον Γιάννη Χριστόπουλο και η διοίκηση δεν έχει πάρει ακόμη την απόφαση της.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ακουστεί τα ονόματα των Παντελίδη, Παράσχου, Νικοπολίδη, Τσιώλη, με τον πρώτο να είναι το φαβορί.

Στα αγωνιστικά, τραυματίες είναι οι Γουνδουλάκης, Τσουράκης, Κοκκαλάς, ενώ προλαβαίνει όπως φαίνεται ο Μαχλελής. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ομπράντοβιτς: «Η τακτική του Ολυμπιακού είναι εξαιρετική»


Για πολύ καλή και αμυντική λειτουργία έκανε λόγο ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αναφερόμενος στον Ολυμπιακό, που θα αντιμετωπίσει σήμερα. «Δεν είναι τόσο κρίσιμο», σχολίασε και έκανε ντρίμπλα για... Σπανούλη.

Ομπράντοβιτς: «Η τακτική του Ολυμπιακού είναι εξαιρετική»
Με άκρως κολακευτικά λόγια μίλησε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς για τον Ολυμπιακό, τον οποίο θα αντιμετωπίσει η Φενέρμπαχτσε το βράδυ της Παρασκευής στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του «Top 16» της Ευρωλίγκας. Ο Σέρβος κόουτς της τούρκικης ομάδας και πρώην του Παναθηναϊκού έκανε δηλώσεις στην κάμερα της Nova.

Αναλυτικά μίλησε για:

- το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Δεν νομίζω ότι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι τόσο κρίσιμο. Είναι άλλο ένα ματς και έχουμε άλλα πέντε έως το τέλος του ΤΟΡ 16. Είναι σημαντικό αλλά όχι ζωτικό».

- τον Σπανούλη: «Εδώ συζητάμε για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε. Δώδεκα παίκτες από τη μία και δώδεκα από την άλλη. Το τεχνικό επιτελείο μου και εγώ προσπαθούμε να προετοιμάσουμε τους εαυτούς μας για ένα πολύ καλό παιχνίδι».

- την απόδοση του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός παίζει άμυνα σαν ομάδα και έχει εξαιρετική αμυντική δομή, έχουν αλληλοκαλύψεις και πιέζουν στην μπάλα. Η τακτική τους είναι εξαιρετική και αυτό οφείλεται στη σκληρή δουλειά».

- την πορεία της ομάδας του: «Πέρυσι είχαμε το ίδιο σκορ στην πρώτη φάση της διοργάνωσης αλλά τώρα είναι διαφορετικά. Προσπαθούμε να φτάσουμε στο τοπ επίπεδο και να κοντράρουμε κάθε ομάδα που αντιμετωπίζουμε. Θέλουμε να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται. Η μορφή της διοργάνωσης είναι εξαιρετική και η ομάδα που θα έχει την ποιότητα έχει και τις ευκαιρίες. Αν πάμε στους «8» θα είμαι πολύ χαρούμενος και εκεί θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

- τον Ζήση: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος, είναι ένα άτομο που χαίρει το σεβασμό όλων, είναι πολύ παθιασμένος και αφοσιωμένος σε αυτό που κάνει».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάλι ταχύτερος ο Ροζμπεργκ!!

Ο Νίκο Ρόζμπεργκ έκανε τον ταχύτερο γύρο στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά για το γκραν-πρι της Μελβούρνης το οποίο και ανοίγει την… αυλαία του εφετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος F1.

Πάλι ταχύτερος ο Ροζμπεργκ

Ο γερμανός πιλότος ήταν γρηγορότερος κατά 28 δευτερόλεπτα από τον Λιούς Χάμιλτον, τον πιλότο της άλλης Mercedes, ο οποίος έκανε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο.

Τρίτος κατατάχθηκε ο Βαλτέρι Μπότας με Williams και τέταρτος ο Κάρλος Σάινθ τζούνιορ, που έκανε ντεμπούτο με την Toro Rosso.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κόντρα στην ΕΠΟ για τις αποζημιώσεις… Ρανιέρι!!

Έντονη διαφωνία στο χθεσινό ΔΣ της ΕΠΟ μεταξύ των Γκιρτζίκη και Βούρβαχη, με θέμα τις αποζημιώσεις των βοηθών του Κλαούντιο Ρανιέρι.

Κόντρα στην ΕΠΟ για τις αποζημιώσεις… Ρανιέρι
Έντονη διαφωνία στο χθεσινό ΔΣ της ΕΠΟ μεταξύ των Γκιρτζίκη και Βούρβαχη, με θέμα τις αποζημιώσεις των βοηθών του Κλαούντιο Ρανιέρι.

Το θέμα αυτό παρέμενε ανοικτό καθώς από την προηγούμενη διοίκηση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας είχε τακτοποιηθεί μόνο το ζήτημα των χρημάτων που θα λάβει ο ιταλός τεχνικός από τη λύση του συμβολαίου του.

Η πλευρά των συνεργατών του Ρανιέρι έχει προειδοποιήσει ότι εάν δεν βρεθεί λύση και στο δικό τους ζήτημα τότε θα φτάσει μέχρι και στο CAS.

Το θέμα ήρθε στο χθεσινό Δ.Σ. με αφορμή το γεγονός ότι στο τελευταίο Δ.Σ. του Γιώργου Σαρρή είχε πέσει το βάρος στην αποζημίωση του προπονητή, αλλά δεν είχε γίνει ιδιαίτερη κουβέντα για τα χρήματα των βοηθών του (περίπου 300 χιλ. ευρώ).

Το θέμα λοιπόν έμεινε εκεί και δεν τέθηκε έκτοτε σε επίπεδο συμβουλίου. Οι οφειλές όμως «τρέχουν» και τώρα δημιουργείται ολόκληρο θέμα, το οποίο μάλιστα προκάλεσε και αντιπαράθεση χθες μεταξύ Γκιρτζίκη και Βούρβαχη, με τον δεύτερο να λέει ότι «εγώ δεν το ψηφίζω αυτό για τα έξτρα λεφτά στους βοηθούς» και τον Γκιρτζίκη να απαντά ότι «ήσουν αναπληρωτής πρόεδρος επί ημερών Σαρρή και άρα γνωρίζεις την υπόθεση, τι μου λες τώρα ότι δεν ψηφίζεις;».

Γενικώς πάντως υπήρχε ένταση χθες μεταξύ Γκιρτζίκη και Βούρβαχη, με τον δεύτερο να λέει κάποια στιγμή χαριτολογώντας: «Ετσι όπως πάμε, στο τέλος θα... πυροβοληθούμε μεταξύ μας εδώ μέσα». Τελικά αποφασίστηκε να ανατεθεί το θέμα Ρανιέρι στη νομική υπηρεσία και να έρθει πια σε επίσημη μορφή σε επόμενο συμβούλιο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Νίκες μέχρι το τέλος!!

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου και πλέον όλοι στον Πειραιά θέτουν άλλον έναν στόχο μέχρι το τέλος της σεζόν!

Νίκες μέχρι το τέλος

Στο ματς του ΟΑΚΑ οι ερυθρόλευκοι πήραν την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου και πλέον όλοι στον Πειραιά ξεκαθαρίζουν… Στόχος δεν είναι απλώς η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Αλλά η κατάκτηση αυτών με νίκες σε όλα τα ματς μέχρι το τέλος.

Σημαντική δυσκολία σε αυτή την προσπάθεια του Βίτορ Περέιρα και των παικτών του είναι οι τραυματισμοί που υπάρχουν στην ομάδα. Ο Μανιάτης και ο Ντουρμάζ δεν θα αγωνιστούν ξανά αυτή την σεζόν και ο Πορτογάλος καλείται να βρει λύσεις για να καλύψει τα κενά που αφήνουν.

Στο παιχνίδι με τη SKODA Ξάνθη δεν θα είναι σε θέση να παίξουν και οι Μήτρογλου και Ελαμπντελαουί.

Το πρόγραμμα συνεχίζει να είναι δύσκολο… , Μετά την SKODA Ξάνθη, μεσοβδόμαδα είναι το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης (επίσης εντός) και την άλλη Κυριακή με την Κέρκυρα (πάλι εντός).

Ανανεώνουν

Στην Αθήνα βρίσκεται ο ατζέντης του Τσόρι Ντομίνγκες και άμεσα θα περάσει από τα γραφεία στην Πλατεία Αλεξάνδρας για τις λεπτομέρειες της ανανέωσης του συμβολαίου του, τουλάχιστον για έναν ακόμη χρόνο.

Εκτός του Τσόρι, στα γραφεία της πλατείας Αλεξάνδρας αναμένεται να βρεθεί μια από τις επόμενες ημέρες και ο Φουστέρ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Να, η ευκαιρία τους!!

Θέση στο βασικό σχήμα αναμένεται να δώσει ο Γ. Αναστασίου στους Νίνη, Κουτρουμπή στο Εργοτέλης-Παναθηναϊκός. Για πρώτη φορά στην αρχική 11αδα σε αγώνα πρωταθλήματος ο 25χρονος μεσοεπιθετικός.

Να, η ευκαιρία τους!
Αλλαγές ετοιμάζει ο Γιάννης Αναστασίου για το παιχνίδι (14/3, 15:00) του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη στην Κρήτη, για την 28η αγωνιστική της Super League. Οι δύο από αυτές… επιβάλλονται. Ο Σίλντενφελντ και ο Ζέκα είναι τιμωρημένοι. Τη θέση του πρώτου θα πάρει ο Γιώργος Κουτρουμπής, ο οποίος έχει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής τον τελευταίο καιρό και γενικότερα στη φετινή σεζόν και είναι μια ευκαιρία για τον ίδιο να αποδείξει ότι πρέπει να παίζει περισσότερο.

Αντί του Πορτογάλου θα αγωνιστεί ο Σωτήρης Νίνης. Αυτό το ματς αποτελεί ευκαιρία και για τον πρώην παίκτη της Πάρμα, αλλά η περίπτωση του διαφέρει αρκετά, συγκριτικά με του Έλληνα στόπερ. Είχε «σκουριάσει» από το καλοκαίρι και μετά όταν και έμεινε χωρίς ομάδα. Αν και προσπαθούσε να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση, κάνοντας ατομικές προπονήσεις. Όμως δεν είναι το ίδιο να γυμνάζεσαι μόνος σου και το ίδιο με μια ομάδα.

Ο Νίνης αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ και συνέβαλε πολύ στο να φθάσει το «τριφύλλι» στην ανατροπή, όντας από τους διακριθέντες της ομάδας, αν όχι και ο κορυφαίος της αναμέτρησης. Από εκεί και πέρα, δηλαδή με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ δεν έπαιξε, ενώ ο Γιάννης Αναστασίου ξέρει ότι πρέπει στην αρχή να του κάνει ειδική μεταχείριση και να μην τον ζορίσει. Στο μοναδικό παιχνίδι που χρησιμοποιήθηκε βασικός, σε αυτό με τον ΑΟ Χανιά, τραυματίστηκε και έλειψε για αρκετό καιρό. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τι ματσάρα, Kyrie!!

Ένας εκπληκτικός Κάιρι Ίρβινγκ, οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας με 57 πόντους, οδήγησε τους Καβαλίερς σε μια τεράστια νίκη 128-125 στην παράταση στο Σαν Αντόνιο!

Τι ματσάρα, Kyrie!

Νικητής; Οι Καβαλίερς με 128-125 στην παράταση εκτός έδρας απέναντι στο Σαν Αντόνιο! Και πώς να μην νικήσουν από την στιγμή που είχαν στη σύνθεσή τους έναν εξαιρετικό Κάιρι Ίρβινγκ ο οποίος σημείωσε ρεκόρ καριέρας με 57 πόντους με 13/25 δίποντα, 7/7 τρίποντα και 10/10 βολές!!!

Τεράστια προσπάθεια και από τις δύο ομάδες σε ένα παιχνίδι το οποίο είχε εκπληκτικό ρυθμό κάτι που διαπιστώνεται εύκολα και από το 30-31 της πρώτης περιόδου και το 64-62 του ημιχρόνου.

Η μάχη με τους ίδιους ρυθμούς συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο με Σπερς να καταφέρνουν να διατηρούν το προβάδισμα έστω και με λίγους πόντους απέναντι στο Κλίβελαντ του δαιμονισμένου Ίρβινγκ!

Ο τελευταίος περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος με ένα καλάθι και φάουλ και ένα ακόμη τρίποντο έφερε το σκορ στο 110-107 με τους Σπερς να προηγούνται. Ο Λέοναρντ αστόχησε σε δύο βολές περίπου τρία δεύτερα πριν το τέλος. Ο Ίρβινγκ δεν αστόχησε στη συνέχεια. Έβαλε και το τελευταίο σουτ και έστειλε τις ομάδες στην παράταση.

Στην παράταση οι Καβαλιερς πήραν κεφάλι στο σκορ με τον ΛεΜπρον και τον Ίρβινγκ να σουτάρουν εύστοχα και τους Σπερς να βρίσκουν λύσεις μόνο με τον Πάρκερ. Ο Ίρβινγκ έκανε το 122-118, ο Πάρκερ μείωσε (122-120). Ο ΛεΜπρον όμως έβαλε το τελευταίο καλάθι του αγώνα διαμορφώνοντας το τελικό 125-120.

Στα άλλα ματς οι Μπακς με τον Αντετοκούνμπο να πετυχαίνει 12 πόντους, λύγισαν στην παράταση 109-103 απέναντι στους Πέισερς. Ήττα 107-87 από και για τους Καλάθη και Κουφό καθώς οι Γκρίζλις αγωνιζόμενοι χωρίς τα μεγάλα τους αστέρια δεν ήταν δύσκολος αντίπαλος απέναντι στους Πέισερς.

Τα αποτελέσματα στα παιχνίδια του ΝΒΑ:


Λος Άντζελες Λέικερς – Νιου Γιορκ Νικς 94-101
(Χιλ 19, Λιν 14, Κλαρκσον 11, Έλιγκτον 11 – Χαρνταγουέι 22, Σβεντ 14, Γκαλογουεϊ 12)

Σαν Αντόνιο Σπερς – Κλίβελαντ Καβαλίερς 125-128 (110-110)
(Πάρκερ 31, Λέοναρντ 24, Γκριν 24, Ντάνκαν 18 – Ίρβινγκ 57, Τζέιμς 31, Τόμσον 12)

Γιούτα Τζαζ – Χιούστον Ρόκετς 109-91
(Χεϊγουορντ 29, Χουντ 20, Γκόρμπερτ 19 – Μπριούερ 25, Χάρντεν 15)

Ιντιάνα Πέισερς – Μιλγουόκι Μπακς 109-103 (96-96)
(Στάκεϊ 25, Σκόλα 17, Χιλ 17 – Κάρτερ-Γουίλιαμς 28, Ιλιασόβα 19, Μιντλετον 18)

Ουάσιγκτον Ουίζαρντς – Μέμφις Γκριζλς 107-87
(Γκορτατ 22, Γουολ 21, Πιρς 17 – Στόουκς 13, Γκριν 13) *Πηγή: sport-fm.gr*

Έρχεται, συζητάει και αποφασίζει!!

Μικρή παράταση θα πάρει η επιστροφή του Σαββίδη στην Ελλάδα. Ενημερωμένος για όλα τα θέματα που χρίζουν άμεσης επίλυσης ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, που θα συναντηθεί με Αναστασιάδη, Βρύζα.

Έρχεται, συζητάει και αποφασίζει
Με μια μικρή καθυστέρηση, συγκριτικά με τον αρχικό προγραμματισμό, αναμένεται να σημειωθεί η άφιξη του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα. Σε πρώτη φάση υπήρξε η ενημέρωση ότι θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη στην Ελλάδα και πως θα μπορέσει να παρακολουθήσει από κοντά την εντός έδρας (κεκλεισμένων των θυρών) αναμέτρηση (14/3, 19:30) με τον Αστέρα Τρίπολης. Αν δεν αλλάξει και πάλι κάτι δραματικά το αφεντικό του «Δικεφάλου του Βορρά» θα έρθει τελικά στα μέσα της επόμενης εβδομάδας και θα δρομολογηθούν εξελίξεις σε διάφορες υποθέσεις.

Αρχικά, θα συναντηθεί με τον Ζήση Βρύζα, που έχει υποβάλλει την παραίτηση του από το πόστο του τεχνικού διευθυντή. Οι δύο τους τα είπαν πρόσφατα από… απόσταση και η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα. Θεωρείται απίθανο να τον μεταπείσει, αλλά θα πέσει στο τραπέζι το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η συνεργασία από άλλο πόστο.

Φυσικά, θα συνομιλήσει και με τον Άγγελο Αναστασιάδη. Οι άνθρωποι της ομάδας περίμεναν να πιάσουν κλίμα αυτές τις ημέρες, να αφουγκραστούν το πώς έχει υποδεχθεί ο Σαββίδης την ήττα από τον Παναθηναϊκό και τον τρόπο που ήρθε αυτή. Αντιλαμβάνονται, όσο μπορούν να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα χωρίς να βρίσκεται εδώ ο μεγαλομέτοχος, ότι δεν είναι εκνευρισμένος. Οπότε, δύσκολα θα γίνει άμεσα αλλαγή προπονητή.

Βεβαίως, αν έρθει κι άλλο αρνητικό αποτέλεσμα και μεσολαβήσει της άφιξης του, κανείς δεν μπορεί να ξέρει το τι θα πράξει.

Παράλληλα, «χαμόγελα» προκάλεσαν στους ανθρώπους της ΠΑΕ είναι οι εξελίξεις στο θέμα των χρεών και στο πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο των 100 δόσεων. Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι θα διαγραφούν τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις σε όσους καταβάλουν εφάπαξ τις οφειλές τους. Επιπλέον, δεν υπάρχει αναφορά για ανώτατο όριο χρέους 1 εκατ. ευρώ και σε αυτήν την περίπτωση θα περιοριζόντουσαν πολλές επιχειρήσεις και ανάμεσα σε αυτές θα ήταν και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι επιλογές του Δέλλα!!

Εκτός από το να τονώσει το ηθικό των παικτών της ΑΕΚ μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, ο Τραϊανός Δέλλας καλείται να ανακατέψει την τράπουλα για να καλύψει το κενό του Μάνταλου.

Οι επιλογές του Δέλλα
Ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του Κυπέλλου που έφερε το 0-1 από τον Ολυμπιακό, δεν ήταν το μόνο δυσάρεστο που ήρθε για την ΑΕΚ το βράδυ της Τετάρτης, ενώ η εικόνα που είχε η ομάδα συνολικά στα δύο παιχνίδια με τους «ερυθρόλευκπους» αφήνει… γλυκή γεύση στους ανθρώπους της ομάδας. «Ήμασταν καλύτεροι. Ψηλά το κεφάλι…», είπε χθες στους παίκτες τους ο προπονητής της Ένωσης.

Το δεύτερο άσχημο μαντάτο είναι φυσικά ο σοβαρός τραυματισμός του Πέτρου Μάνταλου, που χειρουργήθηκε την Πέμπτη. Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής «τρέχει» πλέον ώστε να ξεκινήσει την προετοιμασία για την επόμενη σεζόν, όπου καλώς εχόντων των πραγμάτων η ομάδα του θα έχει επιστρέψει στη φυσική της θέση, δηλαδή στην πρώτη κατηγορία, κανονικά μαζί με τους συμπαίκτες του.

Ωστόσο, ο Τραϊανός Δέλλας έχει το μυαλό του στο τώρα και θα πρέπει να βρει τον παίκτη ή τους παίκτες που θα καλύψουν το κενό που έχει δημιουργηθεί μετά τον τραυματισμό του φετινού ηγέτη της Ένωσης. Την Κυριακή (15/3, 18:00) υπάρχει η αναμέτρηση με τον Φωστήρα στον Ταύρο.

Μια επιλογή για το υπόλοιπο της σεζόν (είναι τιμωρημένος την Κυριακή) είναι ο Έλντερ Μπαρμπόσα, που αγωνίστηκε ως επιτελικός μέσος, όταν απουσίασε ξανά κατά τη διάρκεια της σεζόν ο πρώην παίκτης της Skoda Ξάνθης. Ένα άλλο σενάριο, είναι να παίξει πιο μπροστά ο Ανάκογλου, ο οποίος τώρα αγωνίζεται δίπλα στον Γιόχανσον, καθώς σιγά-σιγά επιστρέψει ο Κορδέρο, που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό για αρκετό καιρό.

Η άλλη λύση είναι να χρησιμοποιηθεί ο Άλεξ Ντακόλ. Όπως συνέβη και προχθές δηλαδή. Δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αλλάξει το σύστημα σε 4-3-3 ο 39χρονος τεχνικός και να μην υπάρχει ουσιαστικά παίκτης στη θέση που θα αγωνίζεται ακριβώς στη θέση του Μάνταλου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τρέχουν και δεν φτάνουν!!

Η… άπιαστη Μπάγερν αντιμετωπίζει στη Βρέμη τη Βέρντερ και η Ντόρτμουντ που «γκαζώνει» για να προλάβει την Ευρώπη υποδέχεται την Κολωνία στην 25η αγωνιστική της Bundesliga.

Τρέχουν και δεν φτάνουν
Η Μπάγερν στον απόηχο του θριάμβου με 7-0 επί της Σαχτάρ Ντόνετσκ κι έχοντας πλέον «προίκα» το +11 από τη δεύτερη Βόλφσμπουργκ αντιμετωπίζει τη Βέρντερ στη Βρέμη. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει αρκετά προβλήματα, αφού παρότι επέστρεψε ο Λαμ, εκτός παραμένουν Μαρτίνεθ και Τιάγκο, ενώ στο απουσιολόγιο προστέθηκαν οι τραυματίες Ριμπερί και Ρόμπεν, αλλά και ο τιμωρημένος Αλόνσο.

Η Ντόρτμουντ, που είναι δέκατη και στο -9 από τις θέσεις του Europa League και -10 από το Champions League, υποδέχεται την Κολωνία έχοντας στην άκρη του μυαλού της τη ρεβάνς με τη Γιουβέντους που ακολουθεί. Πίστσεκ, Γκρόσκροϊτς και Σαχίν δεν υπολογίζονται από τον Γιούργκεν Κλοπ.

Η Βόλφσμπουργκ αναμετράται με την προτελευταία Φράιμπουργκ και η Λεβερκούζεν με την προτελευταία Στουτγκάρδη σκεφτόμενη όμως περισσότερο τον επαναληπτικό με την Ατλέτικο στη Μαδρίτη. Η Σάλκε, στον απόηχο του δίχως αντίκρισμα θριάμβου επί της Ρεάλ στη Μαδρίτη κοντράρεται με τη Χέρτα στο Βερολίνο.

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής

Παρασκευή 13/3 (21:30)
Λεβερκούζεν-Στουτγκάρδη

Σάββατο 14/3 (16:30)
Χέρτα Βερολίνου-Σάλκε
Χόφενχαϊμ-Αμβούργο
Άουγκσμπουργκ-Μάιντς
Βέρντερ Βρέμης-Μπάγερν Μονάχου
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Πάντερμπορν
Ντόρτμουντ-Κολωνία (19:30)

Κυριακή 15/3
Βόλφσμπουργκ-Φράιμπουργκ (16:30)
Γκλάντμπαχ-Ανόβερο (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (26η)

Παρασκευή 20/3 (21:30)
Αμβούργο-Χέρτα Βερολίνου

Σάββατο 21/3 (16:30)
Ανόβερο-Ντόρτμουντ
Φράιμπουργκ-Άουγκσμπουργκ
Στουτγκάρδη-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Κολωνία-Βέρντερ Βρέμης
Πάντερμπορν-Χόφενχαϊμ
Σάλκε-Λεβερκούζεν (19:30)

Κυριακή 22/3
Μάιντς-Βόλφσμπουργκ (16:30)
Μπάγερν Μονάχου-Γκλάντμπαχ (18:30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Τελικός… για πλεονέκτημα!!

Απλά τα πράγματα για τον Ολυμπιακό απόψε στο ΣΕΦ. Νικά τη Φενέρ του Ομπράντοβιτς και του Ζήση και δεν χάνει το αβαντάζ έδρας ή χάνει και μπλέκει. Απουσίες και… επικίνδυνη παράδοση.

Τελικός… για πλεονέκτημα
Ο Ολυμπιακός έκανε τόσο κόπο για να φτάσει στο εντυπωσιακό 8-1 και να παραμένει πρωτοπόρος στον έκτο όμιλο του Top 16. Όμως η δουλειά θα έχει μείνει… μισή, αν απόψε (21:45, ΝΕΡΙΤ, ΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) δεν νικήσει τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στο ΣΕΦ.

Νίκη επί της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και του αδερφικού φίλο του Βασίλη Σπανούλη, Νίκου Ζήση, θα ισοδυναμεί με σχεδόν δεδομένη εξασφάλιση του αβαντάζ έδρας στα προημιτελικά. Κι αυτό γιατί οι «ερυθρόλευκοι» θα βρεθούν στο +2 από τους πρωταθλητές Τουρκίας, που θα χρειάζονται τρεις νίκες παραπάνω από τον Ολυμπιακό στις τέσσερις εναπομείνασες αγωνιστικές για να τον περάσουν. Απίθανα πράγματα δηλαδή… Αντίθετα, με ήττα και ειδικά αν υπερκαλυφθεί το +6 της Πόλης από τους Τούρκους, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου κινδυνεύει να τεθεί εκτός δυάδας, δεδομένου ότι της απομένει και το ούτως ή άλλως πολύ δύσκολο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα.

Σα να μην έλειπε η κρισιμότητα της αναμέτρησης και η δυναμικότητα του αντιπάλου, ο Ολυμπιακός έχει να πονοκεφαλιάζει και για τα σοβαρά του αγωνιστικά προβλήματα. Νοκ άουτ έχουν τεθεί Πέτγουεϊ, Τσαϊρέλης και Κατσίβελης, ενώ ο Μάντζαρης τραυματίστηκε στον αστράγαλο στην τελευταία προπόνηση και η συμμετοχή του θα κριθεί λίγο πριν το τζάμπολ. Το παρήγορο είναι πως επιστρέφει μετά από ενάμιση μήνα ο Αγραβάνης, ενώ από την περασμένη εβδομάδα έχει ενεργοποιηθεί ξανά ο Παπαπέτρου.

Στο μεταξύ, η Φενέρ θα παραταχθεί χωρίς τον Λούκα Ζόριτς που δεν κατάφερε να προπονηθεί. Η ομάδα του «Ζοτς» έχει το εντυπωσιακό ρεκόρ 9-1 φέτος μακριά από την έδρα της στην Ευρωλίγκα, καθώς έχει χάσει μόνο από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ενώ την ίδια ώρα έχει περάσει από έδρες όπως της Μπαρτσελόνα, της ΤΣΣΚΑ και της Εφές.

Το ΣΕΦ θα είναι κατάμεστο, καθώς τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί εδώ και μέρες, ενώ δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως θα μπορούσαν να «φύγουν» και άλλα 20.000 εισιτήρια.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Ντάνι Ιερεθουέλο (Ισπανία), Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία) και Κάρλος Κορτές (Ισπανία).

Οι έδρες δεν μετρούν…

Κάθε άλλο παρά ισχυρές είναι οι έδρες στην προϊστορία των αναμετρήσεων του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (ή παλαιότερα… σκέτο Ούλκερ). Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 17 φορές και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το πάνω χέρι με 11 νίκες. Μάλιστα στην Πόλη έχουν επικρατήσει στα επτά από τα εννιά ματς που έχουν δώσει, ωστόσο επί ελληνικού εδάφους οι αποψινοί του αντίπαλοι έχουν πάρει τα μισά από τα οκτώ παιχνίδια που έχουν δώσει. Πέρσι, πάντως, όταν οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στο Top 16, είχαν «μιλήσει» οι έδρες. Αναλυτικά η προϊστορία:

23/11/1995: Ολυμπιακός-Ούλκερ 92-76 (Ημιτελικός Γύρος)
18/01/1996: Ούλκερ-Ολυμπιακός 60-72 (Ημιτελικός Γύρος)
08/10/1998: Ολυμπιακός-Ούλκερ 58-72 (Πρώτη Φάση)
19/11/1998: Ούλκερ-Ολυμπιακός 79-89 (Πρώτη Φάση)
07/10/1999: Ούλκερ-Ολυμπιακός 64-86 (Πρώτη Φάση)
18/11/1999: Ολυμπιακός-Ούλκερ 62-73 (Πρώτη Φάση)
17/11/2002: Ολυμπιακός-Ούλκερ 71-77 (Κανονική Περίοδος)
18/12/2002: Ούλκερ-Ολυμπιακός 65-82 (Κανονική Περίοδος)
20/01/2011: Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 70-84 (Top 16)
24/02/2011: Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Ολυμπιακός 65-80 (Top 16)
27/11/2011: Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 81-74 (Κανονική Περίοδος)
01/12/2011: Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Ολυμπιακός 86-70 (Κανονική Περίοδος)
31/01/2013: : Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 82-71 (Top 16)
29/03/2013: Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Ολυμπιακός 73-78 (Top 16)
03/01/2014: Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 95-82 (Top 16)
28/02/2014: Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Ολυμπιακός 78-74 (Top 16)
16/01/2015: Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Ολυμπιακός 68-74 (Top 16)

Η στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων

inner

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

Ε’ Όμιλος
Γαλατάσαραϊ-Ερυθρός Αστέρας 68-91
Μπαρτσελόνα-Μακάμπι Τελ Αβίβ 89-71
Ρεάλ Μαδρίτης-Άλμπα Βερολίνου 93-62
Ζαλγκίρις Κάουνας-Παναθηναϊκός
Βαθμολογία: Ρεάλ 9-1, Μπαρτσελόνα 7-3, Μακάμπι 6-4, Παναθηναϊκός 5-4, Άλμπα 4-6, Ζαλγκίρις 3-6, Ερυθρός Αστέρας 3-7, Γαλατάσαραϊ 2-8.

Στ’ Όμιλος
Νίζνι-Λαμποράλ Κούτσα 89-85
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Αναντολού Εφές 19:00
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Ουνικάχα Μάλαγα 21:45
Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 21:45
Βαθμολογία: Ολυμπιακός 8-1, Φενέρ 7-2, ΤΣΣΚΑ 7-2, Εφές 4-5, Λαμποράλ 4-6, Νίζνι 3-7, Μιλάνο 2-7, Ουνικάχα 2-7.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ώρα του «Σίφο»

Αρχίζουν άμεσα από τον Παναθηναϊκό οι επαφές με την πλευρά του Γκόρντον Σίλντενφελντ για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Κροάτη στόπερ. Δεν πρόκειται για εύκολη υπόθεση για τους «πράσινους».

Η ώρα του «Σίφο»
Την πρώτη ουσιαστική συζήτηση με τον μάνατζερ του Γκόρντον Σίλντενφελντ θα κάνουν τις προσεχείς ημέρες, μπορεί και ώρες οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Όπως είχε φανεί και τις προηγούμενες ημέρες το συγκεκριμένο θέμα θα «τρέξει» σύντομα, αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη, αν θα γίνει η επαφή πριν το ματς με τον Εργοτέλη (14/3, 15:00), δηλαδή σήμερα ή από βδομάδα.

Πάντως, θεωρείται απίθανο να υπάρξει συμφωνία από το πρώτο ραντεβού. Τη δεδομένη στιγμή φαίνεται πως υπάρχει διαφορά στο οικονομικό. Ο 30χρονος στόπερ, που ανήκει στην Ντιναμό Μόσχας, παίρνει συνολικά 800.000 ευρώ και τις 350.000 ευρώ τις δίνει το «τριφύλλι». Το καλοκαίρι μένει ελεύθερος και θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να του καλύψει όλο το συμβόλαιο από εδώ και πέρα, αν θέλει να τον κρατήσει και δεν είναι δυνατόν να δώσει στον Κροάτη που παίρνει τώρα.

Σύντομα, θα υπάρξουν νέα και για τους Πέτριτς, Πράνιτς, που αποτελούν πιο εύκολες υποθέσεις. Μάλιστα, ο πρώτος αναμένεται να μείνει και με μείωση των αποδοχών, ενώ υπάρχει διάθεση να ανανεωθεί η συνεργασία με τον δεύτερο, ώστε να φύγει η χαμηλή ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιο του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Γιατί έτσι πρέπει...!!

«Υποχρεωμένος» να νικήσει ο Παναθηναϊκός απόψε στο Κάουνας τη Ζαλγκίρις για να μην τεθεί σε κίνδυνο ακόμη κι αυτή η πρόκριση στους «8». Πάνοπλο και με… παράδοση το «τριφύλλι».

Γιατί έτσι πρέπει...
Η ήττα της περασμένης εβδομάδας από την Μπαρτσελόνα απομάκρυνε τον Παναθηναϊκό από το στόχο της δεύτερης θέσης. Δίχως να έχουν εξανεμιστεί πλέον οι ελπίδες για αυτή, ο ρεαλιστικός στόχος πλέον είναι η πρόκριση, ει δυνατόν ακόμη και στην τρίτη θέση. Για να μην τεθεί σε κίνδυνο ακόμη κι αυτή η παρουσία στα προημιτελικά, η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς «πρέπει» απόψε (19:45, Novasports 2, ΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) να φύγει νικήτρια από το Κάουνας απέναντι στη Ζαλγκίρις.

Γιατί «πρέπει»; Γιατί έτσι θα θέσει οριστικά νοκ άουτ τους Λιθουανούς που ακόμη διατηρούν λίγες μεν, αλλά ακέραιες ελπίδες πρόκρισης. Γιατί παράλληλα θα αυξήσει τη διαφορά από την Άλμπα, που δείχνει η περισσότερη επικίνδυνη για να του… φάει τη θέση πρόκρισης, τη στιγμή που θα φιλοξενεί και τους Γερμανούς στο ΟΑΚΑ. Και γιατί θα αυξήσει τις ελπίδες για την τρίτη θέση διατηρώντας ακόμη «ζωντανές» τις λίγες για τη δεύτερη.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας ταξίδεψαν στο Κάουνας χωρίς αγωνιστικά προβλήματα. Ο Τζέιμς Γκιστ και ο Αντώνης Φώτσης ξεπέρασαν τον μυϊκό τραυματισμό και το πρόβλημα στο γόνατο αντίστοιχα και θα ενισχύσουν την προσπάθεια της ομάδας τους απέναντι στην παρέα του… βοηθού Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Η Ζαλγκίρις διψά για νίκη μπροστά στο πιστό κοινό της που θα γεμίσει τη «Ζαλγκίριο Αρένα» για τον επιπλέον λόγο πως προέρχεται από τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα, την τελευταία μάλιστα με 93-66 από την αιώνια αντίπαλό της, Λιέτουβος Ρίτας.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Ρετζέπ Ανκαραλί (Τουρκία) και Μπένχαμιν Χιμένεθ (Ισπανία).

Καταπράσινη παράδοση

Ο Παναθηναϊκός μετρά 16 νίκες στις 17 προηγούμενες συναντήσεις του με τη Ζαλγκίρις. Μοναδική εξαίρεση, η ήττα με 80-74 στις 6 Νοεμβρίου του 2004 για την πρώτη φάση, όταν ακόμη με την ομάδα της Λιθουανίας αγωνιζόταν ο μεγάλος Άρβιντας Σαμπόνις. Αναλυτικά η προϊστορία:

28/9/95: Ζαλγκίρις-Παναθηναϊκός 56-59 (Φάση των 16)
05/10/95: Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις 86-66 (Φάση των 16)
13/09/99: Ζαλγκίρις-Παναθηναϊκός 66-82 (Πρώτη Φάση)
04/11/99: Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις 86-82 (Πρώτη Φάση)
17/10/02: Ζαλγκίρις-Παναθηναϊκός 79-94 (Κανονική Περίοδος)
18/12/02: Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις 98-84 (Κανονική Περίοδος)
06/11/03: Ζαλγκίρις-Παναθηναϊκός 80-74 (Κανονική Περίοδος)
08/01/04: Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις 91-80 (Κανονική Περίοδος)
24/02/05: Ζαλγκίρις-Παναθηναϊκός 73-84 (Top 16)
17/03/05: Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις 83-78 (Top 16)
22/10/08: Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις 78-51 (Κανονική Περίοδος)
04/12/08: Ζαλγκίρις-Παναθηναϊκός 69-80 (Κανονική Περίοδος)
04/11/11: Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις 92-75 (Κανονική Περίοδος)
07/12/11: Ζαλγκίρις-Παναθηναϊκός 59-94 (Κανονική Περίοδος)
28/12/12: Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις 67-66 (Top 16)
21/02/13: Ζαλγκίρις-Παναθηναϊκός 73-78 (Top 16)
16/01/15: Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις 77-58 (Top 16)

Η στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων

inner

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

Ε’ Όμιλος
Γαλατάσαραϊ-Ερυθρός Αστέρας 68-91
Μπαρτσελόνα-Μακάμπι Τελ Αβίβ 89-71
Ρεάλ Μαδρίτης-Άλμπα Βερολίνου 93-62
Ζαλγκίρις Κάουνας-Παναθηναϊκός
Βαθμολογία: Ρεάλ 9-1, Μπαρτσελόνα 7-3, Μακάμπι 6-4, Παναθηναϊκός 5-4, Άλμπα 4-6, Ζαλγκίρις 3-6, Ερυθρός Αστέρας 3-7, Γαλατάσαραϊ 2-8.

Στ’ Όμιλος
Νίζνι-Λαμποράλ Κούτσα 89-85
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Αναντολού Εφές 19:00
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Ουνικάχα Μάλαγα 21:45
Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 21:45
Βαθμολογία: Ολυμπιακός 8-1, Φενέρ 7-2, ΤΣΣΚΑ 7-2, Εφές 4-5, Λαμποράλ 4-6, Νίζνι 3-7, Μιλάνο 2-7, Ουνικάχα 2-7. *Πηγή: sport-fm.gr*