Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Παντελής: «Στη Γ' Εθνική οι ομάδες αφανίζονται»

Σε πολύ κακή κατάσταση βρίσκεται το πρωτάθλημα της Football League, ενώ το επίπεδο είναι ολοένα και κατώτερο, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Παντελής.

Παντελής: «Στη Γ' Εθνική οι ομάδες αφανίζονται»
Αντίθετος με τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Football League, δηλαδή σε δύο ομίλους, είναι ο Νίκος Παντελής σύμφωνα με όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Από ‘κει και πέρα, ο προπονητής της Καλλιθέας εμφανίστηκε αισιόδοξος ενόψει της συμμετοχής της ομάδας του στα playout, ενώ αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι στην κατηγορία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Παντελής στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στην εκπομπή «Playball»:

Για τη φετινή πορεία της Καλλιθέας: «Ήταν δύσκολο φέτος γιατί είχαμε μείνει πίσω. Έχουμε μπροστά μας λίγες αγωνιστικές, αλλά καταφέραμε να κάναμε ένα comeback. Έχουμε κάνει προσπάθεια και στόχος μας να μπούμε στα playout με λίγους βαθμούς διαφορά. Τώρα νομίζω ότι μπήκαμε και έχουμε μία διαφορά ασφαλείας. Για εμάς το ζητούμενο είναι να μπούμε με όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε. Εκτός από νίκες που θέλουμε στη συνέχεια, θα έπρεπε να έρχονταν και κάποια άλλα αποτελέσματα, αλλά είναι δύσκολο».

Για τη νίκη επί της Παναχαϊκής: «Με την Παναχαϊκή αλλά και με τον Απόλλωνα είχαμε γενικά καλή παρουσία. Όμως, για μένα οι νίκες αυτές επιδρούν θετικά στη ψυχολογία των παικτών και αυτό είναι το σημαντικό».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Είμαι υπέρ τους ενός ομίλου. Και καλύτερο πρωτάθλημα γίνεται και πιο συναρπαστικό. Αν υπήρχε ένα πρωτάθλημα όπως θα γίνει του χρόνου θα είναι καλύτερο πιστεύω. Όσον αφορά το επίπεδο δεν είναι όπως παλιά. Αυτό γιατί πλέον το οικονομικό παίζει ρόλο. Οι ομάδες πάνε σε φθηνές λύσεις και σε ποδοσφαιριστές χωρίς ποιότητα. Από την αρχή δεν συμφωνούσα με αυτή την ιστορία. Για παράδειγμα, υπάρχουν 14 ομάδες και οι έξι από αυτές ξέρουν ότι θα πέσουν. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι καλό. Θα πέσουν στη Γ’ Εθνική που είναι Ερασιτεχνική ακόμα και ιστορικές ομάδες, όπου πολλές από αυτές αφανίζονται. Το μόνο καλό με την ιστορία την οικονομική είναι ότι στρέφονται σε Έλληνες και νεαρούς παίκτες. Υπάρχουν όμως ομάδες που φωνάζουν ένα παίκτη το καλοκαίρι και ξέρουν ότι δεν μπορούν να τον πληρώσουν. Δείτε τις προσφυγές το καλοκαίρι».

Για το αν υπάρχουν νέα ταλέντα: «Υπάρχουν παιδιά. Αλλά μπαίνουμε σε άλλο κεφάλαιο. Ένα από τα σημαντικό είναι το που θα τους προπονήσεις. Εμείς κάθε μέρα μαθαίνουμε που θα προπονηθούμε. Είναι μεγάλη υπόθεση το προπονητικό κέντρο. Όταν δεν έχουν οι ομάδες βοηθητικά γήπεδα δικά τους… Και ο άλλος ο μεγαλύτερος βραχνάς είναι ο οικονομικός. Όσο αντέχει η τσέπη της ομάδας, θα πρέπει να κάνει τον ανάλογο προγραμματισμό. Δεν μπορεί να έχεις παίκτες, να μην τους πληρώνεις και εκείνοι να μην παίζουν. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που τους έχουν με 600-700 ευρώ και δεν τα παίρνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: