Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

«Ταύρος» ο Ρατς!!

Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν διαπιστώθηκε στον Ραζβάν Ρατς, ο οποίος υποβλήθηκε στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και ετοιμάζεται να υπογράψει στον ΠΑΟΚ!

«Ταύρος» ο Ρατς!
Με απόλυτη επιτυχία πέρασε όλα τα απαραίτητα ιατρικά και εργομετρικά τεστ ο Ραζβάν Ρατς και πλέον εκείνο που έχει απομείνει είναι να βάλει την υπογραφή του στο συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ.

Ο Ρουμάνος αμυντικός έχει συμφωνήσει με τους Θεσσαλονικείς για τα επόμενα δύο χρόνια και οι υπογραφές θα πέσουν εντός της ημέρας.

Μάλιστα, ο διεθνής άσος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Αθλητικό Metropolis»: «Είμαι χαρούμενος για όλα αυτά, αλλά ακόμα δεν θέλω να μιλήσω, θα μιλήσω μόλις είμαι έτοιμος και πέσουν οι υπογραφές. Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέψω σε μια χώρα που αγαπάει το ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ έχει φοβερό κόσμο. Κάθε χρόνο κυνηγάω τίτλους, βάσει και του βιογραφικού μου, να πηγαίνω καλά στην Ευρώπη, αυτοί είναι οι στόχοι μου».

Εν τω μεταξύ, δηλώσεις για την συγκεκριμένη μεταγραφή έκανε και ο Λάζλο Μπόλονι, ο οποίος χαρακτήρισε την πρώτη μεταγραφή του «Δικεφάλου του Βορρά» αξιόπιστο αμυντικό σε σχέση με τον Λίνο και υπογράμμισε πως «είναι ένας παίκτης με μεγάλη ποιότητα, την οποία ελπίζω ότι θα βγάλει στον ΠΑΟΚ και θα τον βοηθήσει να πετύχει τον στόχο του».
Πηγή: sport-fm.gr

«Χρυσώνει» Καλάθη!!


Επίσημη πρόταση-μαμούθ στον Νικ Καλάθη κατέθεσε ο Παναθηναϊκός. Διαβάστε τι προσφέρουν οι «πράσινοι» στον μεγάλο μεταγραφικό τους στόχο.

«Χρυσώνει» Καλάθη!
Γη και ύδωρ για να ξαναντύσει στα πράσινα τον Νικ Καλάθη προσφέρει ο Παναθηναϊκός. Όπως επιβεβαιώνεται από την πλευρά του «τριφυλλιού», κατατέθηκε επίσημη πρόταση στον 25χρονο γκαρντ για τριετές συμβόλαιο με πάγιες αποδοχές 1,6 εκατ. ευρώ το χρόνο, με το ποσό να μπορεί να ανέλθει στα 1,8 εκατ. ευρώ από τα μπόνους που προβλέπονται.

Ο ομογενής άσος αναμένεται να δώσει άμεσα την απάντησή του και φαίνεται πως βασικός ανταγωνιστής είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που ΚΑΙ τον θέλει ΚΑΙ μπορεί να τον «χρυσοπληρώσει». Αντίθετα, η προοπτική του ΝΒΑ απομακρύνεται για τον ίδιο, αφού δεν μπορεί να βρει ούτε τα μισά χρήματα από αυτά που του προσφέρονται στην Ευρώπη, ενώ «κουβαλά» και ποινή 13 αγωνιστικών από τη φετινή περίοδο λόγω παράβασης του κώδικα ντόπινγκ. Πηγή: sport-fm.gr

Ο «Σούμι» είναι εδώ!!

Ο Μίχαελ Σουμάχερ βγήκε από το κώμα που βρισκόταν εδώ και πέντε μήνες, ανταποκρίνεται σε ερεθίσματα από το περιβάλλον του και μεταφέρθηκε σε κλινική αποκατάστασης!

Ο «Σούμι» είναι εδώ!
Είναι μαχητής και δεν θα τα παρατούσε τόσο εύκολα. Ο λόγος για τον Μίχαελ Σουμάχερ, ο οποίος μετά από πεντέμισι μήνες σε κώμα, έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα για να επανέλθει, έστω κι αν είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα αναρρώσει ποτέ πλήρως από το ατύχημα που είχε το Δεκέμβριο κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις.

Όπως επιβεβαίωσε η εκπρόσωπός του Γερμανού πρώην πιλότου της Formula 1, Σαμπίν Κεμ, ο 45χρονος άνδρας βγήκε από το κώμα, ανταποκρίνεται σε ερεθίσματα από το περιβάλλον και ήδη έχει μεταφερθεί σε κλινική αποκατάστασης (στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λοζάνης) αποχωρώντας από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

Η Bild αναφέρει πως ο «Σούμι» έχει πλέον ανοίξει τα μάτια του, μπορεί να επικοινωνήσει με τη σύζυγό του, Κορίνα, και τα παιδιά τους, ενώ κρίθηκε πως πλέον η κατάστασή του είναι σταθερή κι εκτός κινδύνου, συνεπώς δεν χρειάζεται να παραμένει στο νοσοκομείο.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Μίχαελ Σουμάχερ έφυγε από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ για να συνεχίσει την μακρά περίοδο αποκατάστασής του. Δεν βρίσκεται πλέον σε κώμα. Η οικογένειά του θα ήθελε να ευχαριστήσει τους θεράποντες ιατρούς, τους νοσηλευτές και όλο το προσωπικό, που έκαναν εξαιρετική δουλειά τους τελευταίους μήνες. Επίσης ευχαριστεί όλους όσοι έστειλαν τις ευχές τους στον Μίχαελ για καλή ανάρρωση και σίγουρα τον βοήθησαν. Για το μέλλον, ζητούμε την κατανόησή σας προκειμένου η αποκατάστασή του να γίνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας».Πηγή: sport-fm.gr

Πέρασε καιρός!!

Την πρώτη τους νίκη σε Μουντιάλ μετά από 16 ολόκληρα χρόνια επιδιώκουν στη μεταξύ τους αναμέτρηση απόψε Ιράν και Νιγηρία για τον έκτο όμιλο.

Πέρασε καιρός
Σε έναν όμιλο όπου η Αργεντινή είναι το μεγάλο φαβορί και η Βοσνία έχει ήδη δείξει τα δόντια της, Ιράν και Νιγηρία γνωρίζουν καλά πως πρέπει να αρχίσουν με νίκη αν θέλουν να ελπίζουν σε πρόκριση στους «16», στην αποψινή τους συνάντηση στην Κουριτίμπα (22:00, ΝΕΡΙΤ).

Οι «αετοί» προέρχονται από την κατάκτηση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, αλλά δεν έχουν νίκη σε Μουντιάλ μετά το 1-0 επί της Βουλγαρίας το 1998 μετρώντας έκτοτε δύο ισοπαλίες και έξι ήττες. Το Ιράν, που έχει στον πάγκο του τον Κάρλος Κεϊρός και προκρίθηκε έχοντας παθητικό μόλις πέντε γκολ σε δέκα ματς προκριματικών, δεν τα πηγαίνει καλύτερα, αφού η μοναδική της νίκη σε εννιά παιχνίδια σε τελική φάση είχε έρθει επίσης πριν από 16 χρόνια στα γήπεδα της Γαλλίας, με 2-1 κόντρα στις ΗΠΑ.

Μόλις μια φορά έχουν συναντηθεί οι δύο ομάδες, το 1998 στο Χονγκ Κονγκ, με τη Νιγηρία να επικρατεί 1-0.

Πιθανές συνθέσεις:

Ιράν (Κεϊρός, 4-5-1): Χακίκι, Χοσεϊνί, Σαντέκι, Μονταζέρι, Πουλάντι, Νεκουνάμ, Τεϊμουριάν, Ντεγιάγκα, Χείντάρι, Χαϊσάφι, Γκοσανεϊχάντ.

Νιγηρία (Κέσι, 4-4-2): Ενγεάμα, Άμπροουζ, Ομπαομπόνα, Ομερούο, Ετσιεζίλε, Ονάζι, Μίκελ, Μούσα, Μόουζες, Οντεμβίνγκι, Εμενίκε.

Διαιτητής: Κάρλος Βέρα (Ισημερινός).
Πηγή: sport-fm.gr

Τα εκατοστίζει η Γερμανία!

Εκατό παιχνίδια σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου συμπληρώνει σήμερα η Γερμανία απέναντι στην Πορτογαλία. Δεύτερη στην λίστα της FIFA η Βραζιλία. Πού βρίσκεται η Ελλάδα.

Τα εκατοστίζει η Γερμανία
Η ευχή που σίγουρα κάποιος κάποτε θα έκανε στη Γερμανία να εκατοστήσει τα παιχνίδια της σε Μουντιάλ έπιασε τόπο, καθώς σήμερα, στο παιχνίδι με την Πορτογαλία, συμπληρώνει εκατό παρουσίες σε ματς Παγκοσμίου Κυπέλλου και γίνεται η πρώτη με τριψήφιο αριθμό αγώνων.

Δυο συμμετοχές πίσω βρίσκεται η, οικοδέσποινα του φετινού Μουντιάλ, Βραζιλία με 98. Η Ισπανία η οποία κατέκτησε το προηγούμενο τρόπαιο στην Νότια Αφρική είναι στην έκτη θέση και τις 57 συμμετοχές . Η Ιταλία καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 81, η Αργεντινή την τέταρτη με 71 και η Αγγλία την πέμπτη με 60.

Η Ελλάδα με επτά συμμετοχές βρίσκεται προς το τέλος της λίστας της FIFA και την 59η θέση. Πηγή: sport-fm.gr

Έγινε συνήθεια!!

Γκάνα και ΗΠΑ θα μονομαχήσουν σε τρίτο συνεχές Μουντιάλ, απόψε για τον έβδομο όμιλο.

Έγινε συνήθεια
Τείνει, πλέον, να καθιερωθεί το ραντεβού Γκάνας και ΗΠΑ στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο αποψινός αγώνας τους (1:00, ΝΕΡΙΤ) στο βροχερό Νατάλ είναι ο τρίτος σερί σε τελική φάση της διοργάνωσης και θα κρίνει ποια εκ των δύο θα αποκτήσει σαφές προβάδισμα δίπλα στα θεωρητικά φαβορί του ομίλου, Γερμανία και Πορτογαλία.

Η Γκάνα στη δέκατη παρουσία της σε Μουντιάλ θα στηριχτεί στην πληθώρα αστέρων της, με πιο γνωστά ονόματα τους Μουντάρι, Ασαμόα, Μπόατενγκ, Εσιέν και τους αδερφούς Αγιού. Στις ΗΠΑ έγινε πολλή κουβέντα για την απόφαση του Γιούργκεν Κλίνσμαν να μην πάρει στην αποστολή τον Λάντον Ντόνοβαν των 157 συμμετοχών και 57 γκολ με το εθνόσημο.

Στους δύο προηγούμενους αγώνες των δύο ομάδων νικήτρια ήταν η Γκάνα. Το 2006 με 2-1 στη φάση των ομίλων και το 2010 με το ίδιο σκορ στην παράταση στους «16».

Πιθανές συνθέσεις:

Γκάνα (Άπια, 4-2-3-1): Κουαρέσι, Μπογέ, Μενσά, Μουντάρι, Α. Αγιού, Μπόατενγκ, Ασαμόα, Εσιέν, Τζ. Αγιού, Γκιάν.

ΗΠΑ (Κλίνσμαν, 4-3-1-2): Χάουαρντ, Τζόνσον, Μπέσλερ, Κάμερον, Μπίσλεϊ, Μπέκερμαν, Μπράντλεϊ, Τζόουνς, Μπεντόγια, Ντέμπσεϊ, Άλτιντορ. Πηγή: sport-fm.gr

Πάλι εσύ;

Γερμανία και Πορτογαλία αναμετρώνται για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια σε μεγάλη διοργάνωση, απόψε στο ντέρμπι κορυφής του έβδομου ομίλου.

Πάλι εσύ;
Σε έναν όμιλο με ΗΠΑ και Γκάνα, δύο ομάδες με συχνά ραντεβού στις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις, η Γερμανία και η Πορτογαλία, είναι τα φαβορί για την πρόκριση, αλλά ο πιθανός χαμένος στον αποψινό αγώνα στο Σαλβαδόρ (19:00, ΝΕΡΙΤ) θα… μπλέξει.

Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ γίνεται απόψε η πρώτη που συμπληρώνει 100 αγώνες σε Παγκόσμιο Κύπελλο (60 νίκες, 19 ισοπαλίες, 20 ήττες). Ο Μάνουελ Νόιερ αναμένεται να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας του, καθώς ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ αντίθετα θα λείψει ο Μάρκο Ρόις που τραυματίστηκε σοβαρά παραμονές του Μουντιάλ. Η Πορτογαλία, που μετρά τρεις σερί «επίσημες» ήττες από την αποψινή της αντίπαλο, θα έχει στην ενδεκάδα της τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αποθεραπεύτηκε.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες 17 φορές με τη Γερμανία να μετρά 9 νίκες έναντι 3 της Πορτογαλίας. Σε εννιά επίσημα ματς το «σκορ» είναι 4-2. Σε τελική φάση Μουντιάλ έχουν συναντηθεί μόνο μια φορά, στον μικρό τελικό του 2006, όταν τα «πάντσερ» είχαν επικρατήσει 3-1. Η πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους ήταν στη φάση των ομίλων του Euro 2012, όταν η Γερμανία είχε επικρατήσει 1-0 στο Λβιβ.

Πιθανές συνθέσεις:

Γερμανία (Λεβ, 4-2-3-1): Νόιερ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Μερτεζάκερ, Χέβεντες, Κεντίρα, Λαμ, Κρόος, Εζίλ, Ποντόλσκι, Μίλερ.

Πορτογαλία (Μπέντο, 4-3-3): Πατρίσιο, Περέιρα, Πέπε, Άλβες, Κοεντράο, Βελόσο, Μουτίνιο, Μεϊρέλες, Ρονάλντο, Αλμέιδα, Βαρέλα.

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία). Πηγή: sport-fm.gr

Ιάπωνες «είδαν» Εθνική!!

Αρκετοί Ιάπωνες δημοσιογράφοι βρέθηκαν στη χθεσινοβραδινή προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας στο Αρακαζού εν όψει της αναμέτρησης των δύο ομάδων την ερχόμενη Παρασκευή (01:00).

Ιάπωνες «είδαν» Εθνική
Η πρώτη προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας μετά την ήττα από την Κολομβία έγινε παρουσία αρκετών δημοσιογράφων της Ιαπωνίας που βρέθηκαν στο Αρακαζού για να δουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ομάδα του Φερνάντο Σάντος.

Αρκετοί από τους Ασιάτες ρεπόρτερ περίμεναν από τον ομοσπονδιακό να τους κάνει δηλώσει και ο μόνος που τους μίλησε ήταν ο Παναγιώτης Κονέ, ο οποίος αρκέτησε στο να πει ότι η Ιαπωνία είναι γρήγορη ομάδα και στάθηκε στους Χόντα, Ναγκαμότο και Γιοσίντα.

«Είναι κρίμα που δεν μας μίλησε ο προπονητής. Ήρθαμε για να μιλήσουμε μαζί του. Είναι ένα παιχνίδι ζωής ή θανάτου και για τις δύο ομάδες και όλοι συνάδελφοι ήθελαν να ενημερωθούν για τις σκέψεις του», τόνισε ένας δημοσιογράφος.

Όσοι βρέθηκαν στην αρχική σύνθεση απέναντι στους Κολομβιανούς (πλην του Καρνέζη που έκανε ξεχωριστό πρόγραμμα με τον Καπίνο), έκαναν αποκατάσταση. Για τους υπόλοιπους –και τις αλλαγές (Μήτρογλου, Φετφατζίδη, Καραγκούνη)- η προπόνηση διήρκεσε περίπου 45 λεπτά και δόθηκε βάση σε ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας, αλλά και στα τελειώματα των φάσεων.

inner

Μοναδική απουσία ήταν αυτή του Παναγιώτη Γλύκου, που ταλαιπωρείται από φλεγμονή στο μάτι και αναμένεται να μπει από Τετάρτη σε κανονικούς ρυθμούς.

«Η ήττα από την Ακτή Ελεφαντοστού ήταν ένα ατύχημα για εμάς. Δεν ξέω αν κόντρα στην Ελλάδα θα καταφέρουμε να σκοράρουμε. Αυτό που μας δίνει κουράγιο είναι ότι δεν έχουν ισχυρή επίθεση και ήδη έχουν δεχθεί τρία τέρματα», τόνισε ένας άλλος Ιάπωνας ρεπόρτερ.

Την Δευτέρα το απόγευμα, 19:30 (ώρα Ελλάδας) θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο της Ελλάδας, ενώ… σταθερά στις 23:30 θα γίνει η προπόνηση. Πηγή: sport-fm.gr

Το παλεύει ο Ολυμπιακός!!

Την ύστατη προσπάθεια για να κρατήσει τον Στράτο Περπέρογλου θα κάνει ο Ολυμπιακός. Αναμονή για Ντιλέινι και Χάινς, επαφές με τρεις για επέκταση συμβολαίων. Ερωτηματικό ο Πέτγουεϊ.

Το παλεύει ο Ολυμπιακός
Σημαντική είναι η εβδομάδα που ξεκίνησε για τον Ολυμπιακό και το υπάρχον ρόστερ του. Οι «ερυθρόλευκοι» παρά την οικονομική διαφορά με τον Στράτο Περπέρογλου θα κάνουν μία τελευταία προσπάθεια να τον κρατήσουν. Η Αναντολού Εφές προσφέρει 1,8 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια στον διεθνή φόργουορντ, ενώ η τελευταία προσφορά των Πειραιωτών είναι στα 2/3.

Αν δεν παραμείνει ο Περπέρογλου, θα αναζητηθεί αντικαταστάτης του, με τον Μάικ Μπράμο να είναι στα υπόψη και τον Ιωάννη Παπαπέτρου να είναι έτοιμος για περισσότερες ευκαιρίες.

Εξάλλου, αύριο θα γίνει η συνάντηση της πλευράς του Βαγγέλη Μάντζαρη για την επέκταση του συμβολαίου του, που λήγει το 2015. Σειρά θα πάρουν οι Κώστας Σλούκας και Γιώργος Πρίντεζης, που επίσης δεσμεύονται για έναν ακόμη χρόνο. Ακόμη και σε περίπτωση που δεν προκύψει συμφωνία με κάποιον/ους από τους τρεις, δεν θα αποχωρήσουν από την ομάδα και θα υπάρξει επαναπροσέγγιση στην πορεία.

Στο μεταξύ, ερωτηματικό αποτελεί η παραμονή του Μπρεντ Πέτγουεϊ, με τις πιθανότητες να είναι υπέρ του «Air Georgia», αλλά να μην είναι τίποτα βέβαιο.

Οι μεταγραφές

Ο Ολυμπιακός κινείται κατά πρώτο λόγο για δύο παίκτες πρώτης γραμμής, προκειμένου να ενισχύσει την περιφέρεια και τη ρακέτα του. Ο Μάλκολμ Ντιλέινι είναι ο μεγάλος στόχος για τα γκαρντ, αλλά όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά τους γερμανικούς τελικούς, όπου ο Αμερικανός γκαρντ «οργιάζει» με την Μπάγερν. Στους ψηλούς διακαής πόθος είναι ο Κάιλ Χάινς, αλλά όσο δεσμεύεται με την ΤΣΣΚΑ δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα η επιστροφή του. Ο νέος προπονητής της ομάδας (Ιτούδης;) θα κληθεί να αποφασίσει για τον Αμερικανό σέντερ, που έχει πολύ υψηλό συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο.Πηγή: sport-fm.gr

«Μάχη» δέκα ημερών!

Προσπάθεια για την ανεύρεση ρευστού, ώστε να πείσει τους Σουνά, Γιαννίτση, Σταυρόπουλο και Κύργια, καταβάλει η διοίκηση του Άρη.

«Μάχη» δέκα ημερών
Δέκα μέρες έχουν απομείνει για τη Γ.Σ. της «ΚΜΑ» και η διοίκηση του Παναγιώτη Στεφανίδη καλείται να βρει λύσεις σε τρία σημαντικά ζητήματα που θα αποδείξουν την ικανότητά της να υποστηρίξει το πλάνο της Football League.

Και τα τρία, μάλιστα, έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τη δυνατότητα χρηματοδότησης. Συγκεκριμένα, πρώτα από όλα οι ιθύνοντες προσπαθούν να συμφωνήσουν με τους πρώην ποδοσφαιριστές και προπονητές, έχοντας όμως αδυναμία να δώσουν σε αυτή τη φάση προκαταβολές και αυτό έχει «παγώσει» τις επαφές.

Το δεύτερο είναι η διατήρηση στο ρόστερ των παικτών που έχει αρχικά ζητήσει ο Καλαϊτζίδης. Δηλαδή, Σουνά, Γιαννίτση, Σταυρόπουλου, Ψυχογιού, Κύργια που θα δείξουν ότι έχει αρχίσει να κυλάει το νερό στο αυλάκι. Με όλους τους ποδοσφαιριστές έχουν υπάρξει συζητήσεις και όλοι τους επιθυμούν να διασφαλίσουν τα χρήματά τους. Εντός της εβδομάδας θα φανεί αν κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει από πλευράς διοίκησης.

Το τρίτο αφορά το αναίμακτο «διαζύγιο» με τους παίκτες που δεν υπολογίζει ο Καλαϊτζίδης. Κάποιοι θα φύγουν, αλλά τη διοίκηση δεν τη συμφέρει σε καμία περίπτωση να φύγουν με προσφυγή. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να βρεθούν χρήματα που θα κάνουν τις συμφωνίες συμβιβασμού για τα δεδουλευμένα τους εφικτές.Πηγή: sport-fm.gr

Σόλιντ: «Παίκτης με δυνατότητες ο Ελαμπντελαουί»

Το προφίλ του Ομάρ Ελαμπντελαουί, ο οποίος είναι πολύ κοντά στον Ολυμπιακό, σκιαγράφησε ο Τροντ Σόλιντ, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να δουλέψει ξανά στους Πειραιώτες.

Σόλιντ: «Παίκτης με δυνατότητες ο Ελαμπντελαουί»
Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί ετοιμάζεται να ντυθεί στα ερυθρόλευκα και ο Τροντ Σόλιντ μίλησε για τις ικανότητες της επόμενης μεταγραφής του Ολυμπιακού.

Σύμφωνα με τον πρώην προπονητή της ομάδας, ο Νορβηγός μπακ έχει αρκετές δυνατότητες να εξελιχθεί και έχει αρκετά κοινά στοιχεία με τον Βασίλη Τοροσίδη.

Ωστόσο, τόνισε ότι ο 22χρονος άσος χρειάζεται να δουλέψει για να φανούν τα πλούσια προσόντα του και να δικαιώσει εκείνους που εισηγήθηκαν την απόκτησή του.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Σόλιντ στον «Πρωταθλητή»

Για τα στοιχεία του Ελαμπντελαουί:

«Είναι ένα νέο παιδί το οποίο έχει πολλά προσόντα. Δεν έχει φτάσει ακόμα στο επίπεδο που μπορεί, κάτι το οποίο θα το κάνει μόνο αν είναι πνευματικά δυνατός. Η ποιότητα και η κλάση δεν του λείπουν, έχει πολλά θετικά στοιχεία στο παιχνίδι του. Στον Ολυμπιακό θα έχει την ευκαιρία να ανεβαίνει επίπεδο. Έχει αναμφίβολα δυνατότητες αυτό το παιδί. Για μένα το κλειδί της επιτυχίας του στον Ολυμπιακό είναι να αποδειχθεί δυνατός, να βγάζει προσωπικότητα και να έχει νοοτροπία νικητή».

Για το προφίλ του Νορβηγού μπακ:

«Είναι πολύ δυνατό παιδί όσον αφορά στα σωματικά προσόντα. Αμυντικά είναι εξαιρετικός. Γρήγορος στις επεμβάσεις του και με πολύ καλή αντίληψη των φάσεων. Ανεβαίνει πολύ και βοηθάει δημιουργικά από την πλευρά του. Τον θεωρώ ιδανικό για το 4-3-3 το οποίο παίζει και ο Ολυμπιακός. Έχει πολλά κοινά στοιχεία με τον Τοροσίδη, όμως χρειάζεται δουλειά και επιμονή για να φτάσει στο επίπεδό του»

Για το αν παρακολουθεί τον Ολυμπιακό:

«Πάντα παρακολουθώ τους αγώνες του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Όταν έχω τη δυνατότητα θα τα δω τα παιχνίδια ζωντανά ή τα εκτενή στιγμιότυπα. Ξέρω πως η ομάδα έκανε πολύ καλή σεζόν και πήρε το πρωτάθλημα με άνεση. Μου έκανε εντύπωση στα ματς με την Άντερλεχτ, την οποία νίκησε δύο φορές».

Για τα συναισθήματά του για τους Πειραιώτες

«Για εμένα ο Ολυμπιακός είναι μία από τις κορυφαίες αναμνήσεις και θα ήθελα να συνεργαστώ ξανά με αυτή την ομάδα. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι επιφυλάξει το μέλλον. Τους οπαδούς τούς έχω στην καρδιά μου. Ζήσαμε όμορφες στιγμές μαζί. Θα ήθελα κάποια μέρα να έρθω ξανά στην Ελλάδα. Όχι για διακοπές…».
Πηγή: sport-fm.gr

Και Λάσμε Και Γκιστ;

Πρόταση ανανέωσης στον Στεφάν Λάσμε, με μειωμένες αποδοχές, έκανε ο Παναθηναϊκός. «Αντίπαλος» για τον Γκαμπονέζο σέντερ η Εφές. Προς παραμονή ο Γκιστ. Κοντά σε Λούντζη οι «πράσινοι».

Και Λάσμε Και Γκιστ;
Αλλάζουν τα δεδομένα στον Παναθηναϊκό και φαίνεται πως το πετυχημένο δίδυμο ψηλών Στεφάν Λάσμε και Τζέιμς Γκιστ είναι πολύ πιθανό τελικά να μην «σπάσει».

Οι «πράσινοι» προ ημερών έκαναν χρήση όρου στο συμβόλαιο του Γκαμπονέζου σέντερ για να μην ενεργοποιηθεί ο δεύτερος χρόνος της συμφωνίας που προέβλεπε 1,3 εκατ. δολάρια. Ωστόσο τελικά αποδεικνύεται πως απλώς θέλουν να τον κρατήσουν με λιγότερα χρήματα, γι’ αυτό και του έχουν προσφέρει 700.000 δολάρια για τον επόμενο χρόνο. Ο 31χρονος άσος δέχεται το πρέσινγκ της Αναντολού Εφές, αλλά ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να τον κρατήσει στην ομάδα και ελπίζει πως θα τα καταφέρει.

Στο μεταξύ, φαίνεται πως ο Τζέιμς Γκιστ θα παραμείνει στο «τριφύλλι». Αν κι αρχικά είχε ακουστεί πως με τον Αμερικανό φόργουορντ θα γίνει κουβέντα για να σπάσει το συμβόλαιό του, που ήταν κλειστό (και δεν είχε αντίστοιχο όρο με αυτά των Λάσμε, Μπράμου και Ματσιούλις), τελικά ο 27χρονος άσος βαίνει προς παραμονή.

Την ίδια ώρα, οι νταμπλούχοι αναμένουν την απάντηση του Νικ Καλάθη και το… παλεύουν για Βεζένκοφ, Μποχωρίδη και Παπαγιάννη.

Κλείνει ο Λούντζης

Ίσως και σήμερα να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Μιχάλη Λούντζη για τον Παναθηναϊκό. Ο 16χρονος πλέι μέικερ ανήκει στον Κρόνο (από τον οποίο προ 20+ ετών οι «πράσινοι» είχαν αποκτήσει τον Χρήστο Μυριούνη) και το ΔΣ του σωματείου θα συνεδριάσει για να αποφασίσει για το μέλλον του ταλαντούχου νεαρού.
Πηγή: sport-fm.gr

«Βλέπει» Καρλάο και Κλέιτον!!

Ο Καρλάο εξετάζεται από τον Παναθηναϊκό ως λύση για τη θέση του στόπερ. Ποιο το προφίλ του. «Παράθυρο» επιστροφής για Κλέιτον. Περιμένουν… αποδείξεις από Πράνιτς οι «πράσινοι».

«Βλέπει» Καρλάο και Κλέιτον
Την περίπτωση του Καρλάο εξετάζει ο Παναθηναϊκός. Ο 28χρονος Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός, που μπορεί να παίξει και σαν αμυντικό χαφ, έμεινε ελεύθερος από τη Σοσό και είναι μεταξύ των λύσεων που έχουν στα υπόψη τους οι «πράσινοι», χωρίς πάντως να είναι η νούμερο ένα επιλογή.

Είναι αριστεροπόδαρος, ενώ τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν είναι ο δυναμισμός και η ικανότητα να βγάλει την ομάδα του μπροστά. Εφόσον αποκτηθεί, θα πρόκειται για συμπλήρωμα του Γκόρντον Σίλντενφελντ και όχι για αντικαταστάτης του.

Ο Κάρλος Ρομπέρτο ντα Κρουζ Ζούνιορ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, αναδείχθηκε από την Κορίνθιανς και από το 2008 παίζει στη Σοσό. Φέτος είχε 29 συμμετοχές και 1 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Επιστροφή Κλέιτον;

Στον Παναθηναϊκό έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο επιστροφής του Σίλβα Κλέιτον. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έχει μείνει ελεύθερος από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι «πράσινοι» εκτιμούν τις δυνατότητές του, αλλά υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες για την αγωνιστική του κατάσταση. Πάντως δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο επιστροφή του στο «τριφύλλι».

Αν θέλει να μείνει… απόδειξη

Στον Παναθηναϊκό δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για την αρχική πρόθεση του Ντάνιελ Πράνιτς να αναζητήσει ένα καλύτερο συμβόλαιο εκμεταλλευόμενος μια ρήτρα αποχώρησης ύψους 150.000 ευρώ στη συμφωνία του με το «τριφύλλι». Ο Κροάτης μέσος εφόσον επιστρέψει στην ομάδα θα κληθεί να αποδείξει με τη συμπεριφορά του πως θέλει να παραμείνει.

*Με την κατάθεση υπομνημάτων εκατέρωθεν θα συνεχιστεί σήμερα η εκδίκαση της προσφυγής του Χρήστου Μπούρμπου κατά του ΟΦΗ. Απόφαση αναμένεται την επόμενη Δευτέρα και ο παίκτης αναμένεται να κερδίσει την ελευθερία του για να ανακοινωθεί από τον Παναθηναϊκό. Πηγή: sport-fm.gr

Σούσιτς: «Δεν ήταν το καθοριστικό ματς με την Αργεντινή»

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του παρουσιάστηκε ο προπονητής της Βοσνίας, Σάφετ Σούσιτς, μετά την ήττα από την Αργεντινή.

Σούσιτς: «Δεν ήταν  το καθοριστικό ματς με την Αργεντινή»
Η καλή εμφάνιση της Βοσνίας απέναντι στην Αργεντινή ικανοποίησε τον Σάφετ Σούσιτς παρά την ήττα με 2-1.

«Ο στόχος ήταν να κάνουμε όσο πιο δύσκολη μπορούσαμε τη ζωή της Αργεντινής και πιστεύω πως παίξαμε καλά και στα δύο ημίχρονα. Για να αντιμετωπίσεις αυτή την ομάδα πρέπει να παίξεις πολύ καλά και να έχεις μεγάλη τύχη. Πρόκειται για μία μεγάλη ομάδα με παίκτες που διαθέτουν απίστευτες ικανότητες. Ελπίζω τουλάχιστον το γκολ που πετύχαμε να μας ενισχύσει την ψυχολογία για τη συνέχεια. Θα χρειαστούμε τέσσερις με έξι βαθμούς για να προκριθούμε. Το ματς με την Αργεντινή δεν ήταν το καθοριστικό για μας», ανέφερε ο προπονητής της μοναδικής ομάδας στο τρέχον Μουντιάλ που εμφανίζεται για πρώτη φορά στη διοργάνωση.

Όσο για τον τρόπο που επέλεξε να αντιμετωπίσει τον Λιονέλ Μέσι, που πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του, είπε: «Είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις έναν παίκτη σαν τον Μέσι. Αρχικά είχα σκεφτεί να του βάλουμε προσωπικό αντίπαλο, αλλά είναι αδύνατο να τον σταματήσεις. Του δώσαμε κάποια ελευθερία και ζήτησα από τους παίκτες μου να δίνουν βοήθειες».Πηγή: sport-fm.gr

Ρατς και… έπεται συνέχεια!!

Πέντε με έξι προσθήκες θα κάνει το φετινό καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ξεκίνησε δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι με την συμφωνία με τον Ραζβάν Ρατς.

Ρατς και… έπεται συνέχεια!
Μία ημέρα πριν ξεκινήσει η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας του ΠΑΟΚ για την επόμενη σεζόν, η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ συμφώνησε προφορικά με τον Ράζβαν Ρατς για τα επόμενα δύο χρόνια

Οι Θεσσαλονικείς ενισχύονται στα μετόπισθεν με έναν αρκετά έμπειρο ποδοσφαιριστή, αφού μιλάμε για τον αρχηγό της εθνικής Ρουμανίας και σήμερα θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, προτού υπογράψει στη νέα του ομάδα.

Από εκεί και πέρα, μεγάλο ενδιαφέρον έχει τι θα γίνει με τον Λίνο, στον οποίο ο «Δικέφαλος του Βορρά» διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να του καταθέσει νέα βελτιωμένη πρόταση για μονοετή ανανέωση του συμβολαίου του.

Και ίσως η απόκτηση του Ρατς να αποτελεί ένα μήνυμα στον Βραζιλιάνο μπακ, ο οποίος βρίσκεται στην πατρίδα του και δύσκολα μετά από την παραπάνω εξέλιξη θα συνεχίσει στην ομάδα.

Με τον Ρουμάνο μπακ και την παρουσία του Τζαβέλλα το αριστερό άκρο γεμίζει αρκετά και ίσως να περιμένουμε την αποχώρηση του Νίκου Σπυρόπουλου, ο οποίος άλλωστε δεν υπολογίζεται από τον Άγγελο Αναστασιάδη.

Παράλληλα, η SportDay αναφέρει ότι ο ΠΑΟΚ θα κάνει 5-6 μεταγραφές, με τον έμπειρο άσο να κάνει το… ποδαρικό.

Αρχίζει η διάθεση

Από σήμερα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ξεκινάει τη διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας της για τη σεζόν 2014-2015, με τις τιμές να μην αλλάζουν σε σχέση με πέρυσι για όσους ανανεώσουν τη θέση τους. Τα πιο φθηνά διαρκείας φθάνουν στα 120 ευρώ, ενώ η διαφορά σε σχέση με άλλα χρόνια αφορά το ότι στο πακέτο αγώνων συμπεριλαμβάνονται και τα ματς των ομίλων της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Στα μείον της σεζόν είναι το ότι ο ΠΑΟΚ ξεκινάει με δύο αγωνιστικές τιμωρίας για το ελληνικό πρωτάθλημα. Από σήμερα και κάθε μέρα 9:00 με 19:00 τα εκδοτήρια της Τούμπας θα ανοίξουν για τους φιλάθλους. Η περίοδος ανανεώσεων ισχύει μέχρι τις 18 Ιουλίου, ενώ διαρκείας θα δίνονται μέχρι 20 Αυγούστου.
Πηγή: sport-fm.gr

«Εποχή αναγέννησης για την ΑΕΚ»

Μήνυμα ενότητας στη νέα εποχή της ΑΕΚ έστειλε ο Βαγγέλης Ασλανίδης που φέρεται ο επικρατέστερος για την προεδρία της υπό σύσταση ΠΑΕ. Ξεκαθαρίζει για Λάζοβιτς, Κάλβο και τεχνικό διευθυντή.

«Εποχή αναγέννησης για την ΑΕΚ»
Ο Βαγγέλης Ασλανίδης είναι ο επικρατέστερος για την προεδρία της υπό σύσταση ΠΑΕ ΑΕΚ. Το μέλος της Ερασιτεχνικής έστειλε μήνυμα ενότητας μιλώντας στην «Ώρα των Σπορ» κάνοντας λόγο για εποχή αναγέννησης που ξεκινά.

«Θα ήθελα να παρακαλέσω όλη την οικογένεια της ΑΕΚ να τηρήσουμε δύο πράγματα. Το πρώτο είναι να βγει η ΑΕΚ έξω από οποιαδήποτε κομματική και ιδεολογική τοποθέτηση που μπορεί να έχει ο καθένας μας. Σε αυτή τη φάση που ξαναγινόμαστε η πραγματική ΑΕΚ θα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να χτίσουμε την καινούρια ΑΕΚ και να αντιπαρέλθουμε τα όποια εμπόδια θα μπορούσαν να μας βάλουν αυτοί των οποίων αμφισβητούμε την κυριαρχία», δήλωσε.

Όσο για το ορατό ενδεχόμενο να είναι ο ίδιος πρόεδρος της ΠΑΕ, είπε: «Αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει η επιτροπή που θα τρέξει αυτές τις υποθέσεις και θα απαντηθεί πολύ σύντομα. Θα ανοίξει για την ΑΕΚ μία καινούρια εποχή χτισίματος, αναδημιουργίας και αναγέννησης. Να είναι όλοι οι φίλοι της ομάδας σίγουροι πως όλα θα πάνε καλά».

Εξελίξεις με Ντάνκο και Κάλβο

Η ΑΕΚ έχει κάνει την πρότασή της στον Ντάνκο Λάζοβιτς και περιμένει την απάντησή του, αλλά και η Παρτιζάν έχει προσφέρει στον 32χρονο άσο νέο συμβόλαιο. Εκτιμήσεις δεν μπορούν να γίνουν, αλλά φαίνεται πως το σίριαλ θα τελειώσει άμεσα και αν δεν έχει θετική κατάληξη η «Ένωση» θα στραφεί σε άλλες λύσεις για την επίθεση. Παράλληλα, μέσα στην εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεση του Κάρλος Κάλβο, που αποτελεί την πρώτη επιλογή για τη θέση του αριστερού εξτρέμ, όπως και για το νέο τεχνικό διευθυντή.Πηγή: sport-fm.gr

Ξεκαθαρίζει για Φινμπόγκασον!!

Κοντά στην απόκτηση του Άλφρεντ Φινμπόγκασον φέρεται να βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος κάνει την ύστατη προσπάθεια στις επαφές του με τη Χέρενφεϊν.

Ξεκαθαρίζει για Φινμπόγκασον
Εντός της εβδομάδας είναι πιθανό να υπάρξουν οριστικές εξελίξεις στην υπόθεση του Άλφρεντ Φινμπόγκασον για τον Ολυμπιακό, ύστερα από τη μεταγραφή του Γκαζαριάν, τις έτοιμες υποθέσεις των Ελαμπντελαουί, Κασάμι και Πουλίδο.

Στην πατρίδα του Ισλανδού φορ υποστήριζαν ότι είναι κοντά στους Πειραιώτες, αφού οι διαπραγματεύσεις με τη Χέρενφεϊν είναι σε πολύ καλό δρόμο και υποστήριζαν ότι η «ερυθρόλευκη» πρόταση φτάνει τα 6 εκατ. ευρώ.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας φέρονται να έχουν καταθέσει την καλύτερη προσφορά, έχοντας εξασφαλίσει και την θετική απάντηση του παίκτη, και πλέον περιμένουν να γίνει το ίδιο από πλευράς Ολλανδών.

Από ό,τι φαίνεται οι «βάσεις» έχουν μπει, αφού οι «ερυθρόλευκοι» έχουν καλύψει αρκετά στο οικονομικό κομμάτι τη Χέρενφεϊν και ίσως σύντομα να έχουμε τις ανακοινώσεις.

Τα τυπικά για Ελαμπντελαουί

Όλα δείχνουν ότι ο Ομάρ Ελαμπντελαουί θα αποτελέσει – εκτός απροόπτου – τη δεύτερη μεταγραφή του Ολυμπιακού το καλοκαίρι.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν συμφωνήσει σε όλα με την πλευρά του Νορβηγού μπακ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Μπραουνσβάιγκ, και από χθες το βράδυ είναι στην Αθήνα για το τυπικό σκέλος της υπόθεσης.

Ο διεθνής άσος – μαζί με τον Σαλίνο – θα δώσει μία επιπλέον λύση στον Μίτσελ για το δεξί άκρο της άμυνας, ενώ σημαντικό είναι το γεγονός ότι είναι 22 ετών και έχει μεταπωλητική αξία.

Εκτός Ελαμπντελαουί, ο Τζιμ Σολμπάκεν (μάνατζέρ του) φέρεται να έχει προτείνει και άλλους παίκτες στους Πειραιώτες, με τις φήμες να αφορούν τον Τζον Γκουιντέτι, τον 22χρονο φορ ο οποίος ανήκει στη Σίτι. Πηγή: sport-fm.gr

Ο βασιλιάς «πέθανε»! Ζήτω οι Σπερς!!

Το πέμπτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους πανηγυρίζουν οι Σπερς. Παρά το κακό τους ξεκίνημα νίκησαν εύκολα το Μαϊάμι του Λεμπρόν με 104-87 και με 4-1 το εκθρόνισαν. MVP ο Λέοναρντ.

Ο βασιλιάς «πέθανε»! Ζήτω οι Σπερς!
Πρωταθλητές στο ΝΒΑ για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια και πέμπτη συνολικά στην ιστορία τους στέφθηκαν οι Σπερς. Σερβίροντας το κρύο πιάτο της εκδίκησης στο Μαϊάμι για ό,τι συνέβη πέρσι, η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς επικράτησε 104-87 στο Τέξας και με 4-1 πήρε τον τίτλο.

Ο Καουάι Λέοναρντ με 22 πόντους και 9 ριμπάουντ ήταν και πάλι ο κορυφαίος και κέρδισε το βραβείο του MVP των τελικών στη μόλις τρίτη του σεζόν στην ομάδα, ενώ Τζινόμπιλι, Μιλς, Πάρκερ και Ντάνκαν ακολούθησαν σε απόδοση. Ο Λεμπρόν Τζέιμς με 31 πόντους πάλευε ξανά μόνος του για τους ηττημένους.

Κι όμως, το Μαϊάμι μπήκε αποφασισμένο στον αγώνα και προηγήθηκε με 14 (5-19). Γρήγορα, ωστόσο, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και στα μέσα της δεύτερης περιόδου πέρασαν μπροστά για πρώτη φορά με τρίποντο του Λέοναρντ (37-35). Έκτοτε δεν ξανακοίταξαν πίσω φτάνοντας στο +22 στο τρίτο δωδεκάλεπτο (75-53) και δίχως να απειληθούν στιγμή επικράτησαν τελικά με 104-87.

Δωδεκάλεπτα: 22-29, 47-40, 77-58, 104-87.

Σπερς (Πόποβιτς): Λέοναρντ 22 (9 ριμπ.), Τζινόμπιλι 19, Μιλς 17, Πάρκερ 16, Ντάνκαν 14 (8 ριμπ.), Ντιαό 5 (9 ριμπ., 6 ασίστ), Μπελινέλι 4, Σπλίτερ 3, Έιρς 2, Μπέινς 2, Μπόνερ, Τζόζεφ.

Χιτ (Σπόελστρα): Τζέιμς 31 (10 ριμπ., 5 ασίστ), Μπος 13 (7 ριμπ.), Ουέιντ 11, Μπίσλεϊ 9, Τσάλμερς 8, Άλεν 5, Ντάγκλας 3, Λιούις 3, Κόουλ 2, Χάσλεμ 2, Μπατιέ, Άντερσεν, Τζόουνς. Πηγή: sport-fm.gr

Σαμπέγια: «Έκανα λάθη»

Σε μια κίνηση που δεν συνηθίζει προπονητής, ειδικά μετά από νίκη, προχώρησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής μετά το ματς με τη Βοσνία

Σαμπέγια: «Έκανα λάθη»
Ο Αλεχάντρο Σαμπέγια, παραδέχτηκε πως έκανε λάθος με την χρησιμοποίηση πέντε αμυντικών στο πρώτο μέρος. «Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και μερικές φορές είναι δύσκολο. Με την εμφάνιση μας είμαι ευχαριστημένος σε μερικά πράγματα, σε μερικά άλλα όχι. Ασφαλώς σε κάποια σημεία έκανα σφάλματα εγώ ο ίδιος. Στο πρώτο μέρος καταφέραμε να ελέγχουμε το παιχνίδι, αλλά είχαν έλλειψη βάθους στο παιχνίδι μας, πράγμα που συνέβη στο δεύτερο μέρος με την είσοδο του Ιγκουαϊν που έπαιξε μαζί με τον Λέο (σ.σ Μέσι) κι έτσι καταφέραμε να πλησιάσουμε στο στιλ παιχνιδιού που κάναμε στην προκριματική φάση και γι’ αυτό δημιουργήσαμε και περισσότερες ευκαιρίες».

Με την σειρά του ο Σάφετ Σούσιτς, τεχνικός της Βοσνίας είπε: «Θέλαμε να προσφέρουμε μια δοκιμασία στο φαβορί και νομίζω πως τα καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό. Ευχαριστούμε τον κόσμο στη Βραζιλία για την υποδοχή του». Πηγή: sport-fm.gr

Μέσι: «Μετράει το τρίποντο»

Ικανοποιημένος για το γκολ που σημείωσε, για τη νίκη, αλλά και για το γεγονός πως το γήπεδο είχε πολλούς συμπατριώτες του ο σούπερ-σταρ της Αργεντινής

Μέσι: «Μετράει το τρίποντο»
Ο Λέο Μέσι, παραδέχτηκε πως υπάρχουν σημεία στα οποία θα πρέπει να βελτιωθεί η ομάδα, ενώ παραδέχτηκε πως υπήρχε μια ανησυχία αλλά και νευρικότητα μιας και είναι συναισθήματα, που πάντοτε υπάρχουν στην πρεμιέρα μιας διοργάνωσης. «Είναι φυσιολογικό να είσαι νευρικός στο πρώτο παιχνίδι. Το κυριότερο είναι να πάρεις απλά τη νίκη. Είχαμε περισσότερες ευκαιρίες στην επανάληψη, υπάρχουν πράγματα που θα πρέπει να δουλέψουμε, αλλά αυτό που μετρά, είναι οι τρεις πόντοι. Ήταν ένα σημαντικό γκολ για μένα, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως μας σφράγισε τη νίκη».

Ο Αργεντινός σούπερ-σταρ είχε να πει πολλά και για τους φίλους της «μπιανκοσελέστε». «Δεν περίμενα να βρούμε εδώ τόσους πολλούς Αργεντινούς και είναι κάτι που συζητούσαμε όταν φτάσουμε εδώ. Ελπίζω να υπάρχει η ίδια ατμόσφαιρα και στο επόμενο ματς, στο Μπέλο Οριζόντε». Πηγή: sport-fm.gr

Καβασίμα: «Το 100% με την Ελλάδα»

Ο πορτιέρο της Ιαπωνίας, τόνισε πως η ομάδα του θα πρέπει να αλλάξει νοοτροπία στην αναμέτρηση κόντρα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα

Καβασίμα: «Το 100% με την Ελλάδα»
Ο τεχνικός της Ιαπωνίας, Αλμπέρτο Τζακερόνι, ήταν ιδιαίτερα επικριτικός με τους παίκτες του μετά την ήττα από την Ακτή Ελεφαντοστού, λέγοντας πως περίμενε περισσότερα από εκείνους. Ο τερματοφύλακας της προσεχούς αντιπάλους μας, στις δηλώσεις του, Εϊζι Καβασίμα, υποστήριξε πως η ομάδα του θα πρέπει ν’ αλλάξει νοοτροπία και να δώσει τα πάντα για τη νίκη απέναντι στην Ελλάδα: «Είναι σημαντικό να εμφανιστούμε φρέσκοι στο επόμενο παιχνίδι. Θα πρέπει ν’ αλλάξουμε τη νοοτροπία μας και οφείλουμε να δώσουμε το 100% στο προσεχές ματς. Έχουμε έναν καλό όμιλο, έχουμε αυτοπεποίθηση, οπότε δεν θα πρέπει να χάσουμε στο επόμενο παιχνίδι».

Με την σειρά του ο Σίνζι Καγκάβα, σε ερώτηση που του έγινε για το αν είναι πιο βολικό που θα παίξει τώρα με την Ελλάδα και στο φινάλε με την Κολομβία, που ίσως έχει προκριθεί ήδη, απάντησε πως η σειρά των αγώνων, δεν έχει καμία σημασία. Πηγή: sport-fm.gr

Ευτυχής Μπενζεμά!

Ο Γάλλος στράικερ σημείωσε τα πρώτα τέρματα στην καριέρα του στο Μουντιάλ, απέναντι στις Ονδούρες και ασφαλώς ήταν πανευτυχής

Ευτυχής Μπενζεμά
Ο Καρίμ Μπενζεμά ήταν ο MVP στην αναμέτρηση με τις Ονδούρες με τα δύο γκολ που πέτυχε και στις δηλώσεις του τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για τα πρώτα μου γκολ σε Μουντιάλ. Ασφαλώς αυτό που μετράει είναι η νίκη, ωστόσο ξέρω πως όλος ο κόσμος με κρίνει με βάση το πόσα γκολ βάζω».

Με την σειρά του, ο κόουτς των ηττημένων, Λουίς Σουάρεζ, τόνισε: «Ήταν καλύτεροι από εμάς. Θα πρέπει να βελτιωθούμε σε ορισμένους τομείς. Πιστεύω πως αν είχαμε μείνει 11 με 11 θα μπορούσαμε να είχαμε καταφέρει, κάτι καλύτερο». Πηγή: sport-fm.gr

Υπόκλιση Κόμπι σε Μέσι!

Εντυπωσιασμένος απ’ το γκολ του Λιονέλ Μέσι στο Αργεντινή-Βοσνία έμεινε ο Κόμπι Μπράιαντ!

Υπόκλιση Κόμπι σε Μέσι
Ο αστέρας του μπάσκετ υποκλίθηκε στον αστέρα του ποδοσφαίρου.

Λίγο μετά το φοβερό γκολ που πέτυχε ο Λιονέλ Μέσι για λογαριασμό της Αργεντινής κόντρα στη Βοσνία (2-1), ο Κόμπι Μπράιαντ… αναγκάστηκε να αποθεώσει τον Αργεντινό για την έμπνευσή του.

«Λίο ιδιοφυία» έγραψε σχετικά ο Αμερικανός άσος των Λέικερς που μέσα σε δύο λέξεις έδωσε το… στίγμα του!

Πηγή: sport-fm.gr

Η… πολυεθνική Ελβετία!

Η αποστολή της Ελβετίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας έχει 23 ποδοσφαιριστές. Όμως, οι 12 από αυτούς, είτε έχουν γεννηθεί μακριά από τα σύνορα της χώρας, είτε οι γονείς τους κατάγονται από αλλού

Η… πολυεθνική Ελβετία
Στην εποχή της… παγκοσμιοποίησης είναι σύνηθες το φαινόμενο των πολλών μη γηγενών ποδοσφαιριστών σε έναν σύλλογο. Όμως, τα τελευταία χρόνια αυτό έχει αντίκτυπο και σε αρκετά αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα με τους περίφημους «νατουραλιζέ». Πάντως, αν αυτή τη στιγμή θέλουμε να απονείμουμε το βραβείο της πολυπολιτισμικότητας σε κάποια εθνική ομάδα, τότε σίγουρα αυτή είναι της Ελβετίας!

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας της Ελβετίας, Ότμαρ Χίτζφελντ -ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι Γερμανός- κάλεσε συνολικά 23 παίκτες στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, όπου οι 12 από αυτούς είναι είτε γεννημένοι στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης από αλλοδαπούς γονείς, είτε απέκτησαν αργότερα την υπηκοότητα, αφού γεννήθηκαν στο εξωτερικό.

Για την ιστορία, στο εναρκτήριο ματς του Ε’ ομίλου κόντρα στο Εκουαδόρ, οι επτά από τους 11 που επέλεξε ο Ότμαρ Χίτζφελντ ήταν «νατουραλιζέ».

Αναλυτικά η λίστα των «ιμιτασιόν» Ελβετών:

Ρικάρντο Ροντρίγκες: γεννημένος στην Ελβετία, από Ισπανό πατέρα και Χιλιανή μητέρα.
Γιοάν Ντζουρού: γεννημένος στην Ακτή Ελεφαντοστού.
Γκοκάν Ινλέρ: γεννημένος στην Ελβετία, από Τούρκους γονείς.
Γκρανίτ Τσάκα: γεννημένος στο Κόσσοβο.
Βαλόν Μπεχράμι: γεννημένος στο Κόσσοβο, από Αλβανούς γονείς.
Μπλερίμ Ντζεμαϊλί: γεννημένος στην ΠΓΔΜ, από Αλβανούς.
Ζέλσον Φερνάντες: γεννημένος στο Πράσινο Ακρωτήρι.
Τσερντάν Σακίρι: γεννημένος στο Κόσσοβο.
Χάρις Σεφέροβιτς: γεννημένος στην Ελβετία, από Βόσνιους γονείς.
Μάριο Γκαβράνοβιτς: γεννημένος στην Ελβετία, από Βόσνιους γονείς.
Αντμίρ Μεχμέντι: γεννημένος στην ΠΓΔΜ, από Αλβανούς γονείς.
Γιόζιπ Ντρμιτς: γεννημένος στην Ελβετία, από Κροάτες γονείς. Πηγή: sport-fm.gr

Ο Γιάτσεκ στον Παναθηναϊκό!!

"Σκυλίσια Μέρα" με την πρόσληψη του Γιάτσεκ Γκμοχ στον Παναθηναϊκό. Ήταν 16 Ιουνίου 1983 όταν ερχόταν στην Ελλάδα ο Γιάτσεκ Γκμοχ για να αναλάβει προπονητής του Παναθηναϊκού.
Στον πάγκο των Πράσινων έκατσε μέχρι το καλοκαίρι του 1985, έχοντας κατακτήσει το νταμπλ το 1984 κι έχοντας φτάσει στα ημιτελικά του πρωταθλητριών την επόμενη χρονιά.
Ο Παναθηναϊκός πήρε το πρωτάθλημα με τον Γκμοχ στον πάγκο του με 3 β. διαφορά από τον Ολυμπιακό με το εξής ρόστερ:
Μήνου, Λαφτσής, Αναστασιάδης, Βονόρτας, Γαλάκος, Δημόπουλος Θ., Δοντάς, Καρούλιας Καψής, Κυράστας, Λα Λιγκ, Λιβαθηνός, Μαυρίδης, Μπέριος, Παπαβασιλείου, Σημαιοφορίδης, Τσινός Χαραλαμπίδης, Ταράσης, Ρότσα, Τασσόπουλος, Κωνσταντινίδης, Αντωνίου, Γεροθόδωρος, Βασιλείου, Καραβίδας, Κάβουρας, Γκαβασιάδης, Τσίμπος.
Νωρίτερα είχε εργαστεί σαν προπονητής στη χώρα μας στον ΠΑΣ Γιάννενα, τον Απόλλωνα και τη Λάρισα, ενώ μετά τη θητεία του στον Παναθηναϊκό εργάστηκε και σε πολλές ελληνικές ομάδες ακόμα μέχρι και το 2003. Μην ξεχνάμε, εξάλλου, ότι ήταν προπονητής της πρωταθλήτριας Λάρισας το 1988…Πηγή: sportdog.gr

Για τον Σουμάχερ ρε γαμώτο!!!

Ο Λούκας Ποντόλσκι πανευτυχής για τα καλά μαντάτα για την κατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ έθεσε ως στόχο της Γερμανίας την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου για τον «Σούμι»…

Για τον Σουμάχερ ρε γαμώτο!
Λίγες ώρες πριν το πρώτο παιχνίδι της εθνικής ομάδας της Γερμανίας για το Μουντιάλ 2014… ήρθε η ανακοίνωση της οικογένειας του Μίκαελ Σουμάχερ για να χαροποιήσει τους διεθνείς παίκτες.

Ο Λούκας Ποντόλσκι ήταν ο πρώτος από τους παίκτες της νασιοναλμανσαφτ που εξέφρασε την χαρά του για την βελτίωση της κατάστασης της υγείας του γερμανού πιλότου.

«Μα τι θαυμάσια νέα είναι αυτά. Να γίνεις γρήγορα καλά Σούμι. Είμαι τόσο χαρούμενος από την στιγμή που άκουσα την είδηση αυτή», έγραψε ο διεθνής άσος στο twitter του ο οποίος νωρίτερα μιλώντας στους δημοσιογράφους που ακολουθούν την αποστολή της εθνικής Γερμανίας είχε αναφέρει…

«Ο Μίκαελ Σουμάχερ είναι τρελός για το ποδόσφαιρο όπως όλοι είμαστε. Εάν κατακτήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι κάτι που θα τον κάνει χαρούμενο», πρόσθεσε. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν ξέρουμε τι εστί Εθνική Ελλάδας...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος δεν απογοητεύτηκε επειδή ο Σαλπιγγίδης δεν είναι καλύτερος του Κουαδράδο και ο Μανιάτης καλύτερος του Ροντρίγκες. Το ήξερε, σε αντίθεση με τους περισσότερους, από πριν...
Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που στην Ελλάδα η αποθέωση ή η κριτική γίνεται από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν ή παριστάνουν ότι δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά. Το κακό, ξεκίνησε από την αρχή αυτής της ιστορίας που λέγεται Μουντιάλ. Από την ημέρα (6 Δεκεμβρίου) όταν έγινε η κλήρωση και η Εθνική μας έπεσε στον ίδιο όμιλο με την Κολομβία, την Ακτή Ελεφαντοστού και την Ιαπωνία. “Περνάμε...”, “Ούτε ένα μεγαθήριο στο δρόμο μας...”, “Ποια Κολομβία που δεν έχει περάσει ποτέ στους 16 και ποια Ακτή Ελεφαντοστού που δεν έχει πάρει τίποτα στην ιστορία της” ήταν πάνω κάτω τα σχόλια.
Ανέκδοτο. Να κάνεις κριτική στον Κατσουράνη και τον Μανιάτη γιατί δεν παίζουν καλά, όταν γράφεις, λες ή υποστηρίζεις ποια Ακτή του Γιάγια Τουρέ και του Ντρογκμπά. Δεν ξέρω τι έχουν καταλάβει οι Ελληνες ποδοσφαιρόφιλοι από την Εθνική μας ομάδα πραγματικά. Επειδή πήρε το Εuro 2004 στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό θαύμα, προφανώς την έχουν κατατάξει στη συνείδησή τους, ως Ιταλία, Αγγλία, Γαλλία, οι οποίες αν δεν φτάσουν στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι αποτυχία.
Η Ελλάδα όμως δεν είναι αυτό. Και δεν ήταν και ποτέ αυτό. Κριτική και μάλιστα ξεπάτωμα θα σήκωνε για αυτή την ομάδα αν δεν περνούσε στα μπαράζ την Ρουμανία. Ναι, αυτό θα ήταν αποτυχία. Το να μην αποκλείσει την Κολομβία και την Ακτή Ελεφαντοστού δεν είναι αποτυχία είναι το φυσιολογικό. Βεβαίως έχουμε κάθε δικαίωμα να τους κρίνουμε αυστηρά κάθε φορά που δεν πετυχαίνουν μία υπέρβαση, ειδικά φέτος που οι ίδιοι οι παίκτες και ο προπονητής έβαλαν τον πήχη ψηλά. Αλλά να τους κρίνουμε για αυτό. “Κύριοι μας τάξατε υπέρβαση και δεν την κάνατε”.
Και επειδή εύκολα μπορείτε να πείτε, ότι τώρα σας τα γράφω και άλλα έλεγα νωρίτερα. Σας θυμίζω εδώ τι έγραψα την ημέρα της κλήρωσης με Κολομβία, Ακτή Ελεφαντοστού και Ιαπωνία. Ο τίτλος ήταν “Ισως η χειρότερη κλήρωση...”.
Διαβάζω από την ώρα που έληξε το ματς με την Κολομβία δεκάδες κείμενα κριτικής και χιλιάδες σχόλια για την Εθνική συνολικά, για τον προπονητή, τους παίκτες, κ.τ.λ.π. Κάποια τα αντιλαμβάνομαι, κάποια άλλα όχι. “Μια τραγική ομάδα...” διάβασα για την Κολομβία που περίπου δεν έκανε τίποτα. Αν στην Ελλάδα είχαμε Κουαδράρο και Ροντρίγκες θα γράφαμε και θα λέγαμε “πάμε για τους οκτώ τουλάχιστον και έχουμε όνειρο την κατάκτηση”.
Τώρα αν πρέπει να εξηγώ ποιος είναι ο Κουαδράδο ή ο Ροντρίγκες, ή ακόμη περισσότερο τι εστί Γιάγια Τουρέ, Ντρογκμπά, Ζερβίνιο κ.τ.λ.π, τότε λυπάμαι δεν έχει νόημα να συζητάμε. Την ακόμη μεγαλύτερη πλάκα βέβαια την έχουν αυτοί που κρίνουν με βάση τι έκαναν κάποιοι παίκτες σε κάποιους συλλόγους την φετινή σεζόν; Γράφεται για παράδειγμα, “Ποιός Καγκάουα και ποιος Χόντα, τι έκαναν σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μίλαν για να μας τους παρουσιάζουν κάποιοι ως καλούς παίκτες;”. Ελα ντε τι έκαναν; Θυμίστε μου τους Ελληνες παίκτες που έχουν παίξει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τα έχουν πάει καλύτερα από τον Καγκάουα; Πώς είπατε; Δεν έχει περάσει ούτε ένας έστω έξω από το “Ολντ Τράφορντ”...
Με εξαίρεση τον Παπασταθόπουλο που παίζει στη Ντόρτμουντ και τον Τοροσίδη που παίζει στην Ρόμα οι καλύτεροι παίκτες της Εθνικής Ελλάδας παίζουν στη Φούλαμ και την Μπολόνια που υποβιβάστηκαν σε Αγγλία και Ιταλία αντίστοιχα, στην Σέλτικ της Σκωτίας, στην (δε θυμάμαι καν πως την λένε) ομάδα της Τουρκίας ποια έπαιζε ο Γκέκας, στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Τι να κάνουμε αυτό είναι το επίπεδό των ποδοσφαιριστών μας και με αυτό το επίπεδο, αυτοί οι παίκτες είναι πάντα εκεί τα τελευταία δέκα χρόνια. Εκεί που δεν είναι άλλοι κι' άλλοι που βλέπουν τα Μουντιάλ και τα Euro από την τηλεόραση...
Αποτυχία για αυτή την ομάδα θα ήταν να μην πάει στο Μουντιάλ. Αποτυχία δεν είναι να αποκλειστεί από τον Γιάγια Τουρέ (τον καλύτερο κεντρικό χαφ του κόσμου σήμερα). Αποτυχία θα είναι ασφαλώς να μην δικαιολογήσει την εκεί παρουσία της ή να παίξει αντιποδόσφαιρο. Δεν νομίζω ότι συνέβη τίποτα από τα δύο στο ματς με την Κολομβία...
Πηγή: gazzetta.gr

Γκολ, γκολ, γκολ...!

O Mιχάλης Τσαμπάς γράφει για το Μουντιάλ που γίνεται με το... καλημέρα «φουλ» ελκυστικό,χάρη στα πολλά γκολ, τις ανατροπές και τις εκπλήξεις! Με τον πιο γλαφυρό τρόπο το είχε τονίσει κάποτε μέσα από τις οθόνες της (πάλαι ποτέ κραταιάς) ΕΡΤ ο Γιάννης Αργυρίου. «Γελάμε από χαρά, γιατί το γκολ είναι η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα που πέρασε από γενιά σε γενιά και μνημονεύεται ακόμη και στις... μέρες μας. Αν θυμάμαι καλά την είχε πει σε αγώνα Euro και όχι Μουντιάλ αλλά μικρή σημασία έχει.
Το γκολ είναι πεμπτουσία είτε μπαίνει στα γήπεδα της Βραζιλίας, είτε μπαίνει στα... ξερά της ΕΠΣΑ. Οπότε υπό αυτή την έννοια έχουμε κάθε λόγο να ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια από χαρά για τα όσα βλέπουμε ως τώρα στα πρώτα ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μπορεί η εικόνα της εθνικής κόντρα στην Κολομβία να μας έσβησε λίγο το χαμόγελο και την ελπίδα για την συνέχεια, όμως αν δούμε την διοργάνωση στο σύνολο της σαφώς και το πρόσημο είναι θετικό.
Το βασικότερο βλέπουμε γκολ. Ως την ώρα που γράφονται οι γραμμές τούτες, δεν έχει υπάρξει ματς χωρίς κάποια ομάδα να πανηγυρίζει και για να μιλήσουμε και με στοιχηματικούς όρους όλα είναι over με εξαίρεση το ματς του Μεξικού με το Καμερούν, όταν ακυρώθηκαν 2 πεντακάθαρα τέρματα. Η χαρά του τηλεθεατή δηλαδή που είναι αραχτός σε καναπέ ή μπαλκόνι κι απολαμβάνει μπάλα.
Αυτό ζητάει, να μπαίνουν γκολ. Να έχει δράση. Μάλιστα... ζεσταίνεται ακόμη περισσότερο όταν στο πρόγραμμα υπάρχουν μεγάλα ματς και θεαματικά όπως ήταν για παράδειγμα το Ιταλία-Αγγλία, όταν υπάρχουν ιστορικοί θρίαμβοι που ξέρει ότι θα τους διηγηθεί και στα εγγόνια του όπως η πεντάρα της Ολλανδίας επί των Ισπανών, αλλά και όταν υπάρχουν ανατροπές τύπου Ακτής και εκπλήξεις σαν αυτή της Κόστα Ρίκα! Με λίγα λόγια ακόμη κι αν για πολλούς τα ωράρια είναι δύσκολα και δεν μπορούν να το... ξημερώσουν, αυτό το Μουντιάλ αξίζει να το παρακολουθήσεις ειδικά αν και στην περίπτωση αυτή βρίσκουν εφαρμογή τα λόγια του σοφού λαού ότι «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται».
Εξάλλου και το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι όπως οι τελευταίοι μήνες στον στρατό. Κάθε μέρα που περνάει δεν γυρίζει πίσω... Κάθε γκολ που χάνεται live κι «ένα εκατομμύριο φορές» να το δεις στο ριπλέι δεν θα έχει την ίδια μαγεία της στιγμής. Κανείς αγώνας δεν είναι ίδιος με άλλον. Ακόμη και οι «αντιτουριστικές» Ονδούρες ή το Ιράν κάποια... πινελιά έχουν να δώσουν έτσι ώστε να σπαταλήσετε λίγο από τον χρόνο σας για να τις δείτε.
Άλλωστε και αυτό είναι το Μουντιάλ. Δεν είναι μόνο Μέσι, Νεϊμάρ, Κριστιάνο και Πίρλο. Είναι και αυτά τα... αστεράκια που από το πουθενά «σκάνε» μέσα σε 3 ή 4 ή 5 ματς και μας κάνουν για λίγες ημέρες να τα συζητάμε και να ψαχνόμαστε με την πάρτη τους! Έστω κι αν στην συνέχεια μετατραπούν σε «Σκιλάτσι» της εποχής και χαθούν από τον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη!
Πηγή: gazzetta.gr

Όταν καταλάβουμε τι έχουμε πετύχει…!!

O Tάσος Νικολογιάννης γράφει για την Ελλάδα, το ματς με την Κολομβία, λέει ναι στην κριτική, αλλά όχι στο κόμπλεξ και την ισοπέδωση!
Η ήττα της Εθνικής από την Κολομβία ήταν δίκαιη μεν , αλλά πολύ βαριά με βάση την εικόνα του αγώνα και τις ευκαιρίες, που είχαν οι δύο ομάδες. Για παράδειγμα δεν θυμάμαι οι Κολομβιανοί να είχαν τις ευκαιρίες, που είχαμε εμείς με τον Γκέκα και τον Κονέ. Και όμως από το πουθενά έβαλαν τρία γκολ. Αυτό είναι το ανησυχητικό για την Εθνική ομάδα.
Ότι έκανε περισσότερες καθαρές ευκαιρίες από τον αντίπαλο, είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δέχθηκε τρία γκολ. Όπως και το ενθαρρυντικό για την Εθνική είναι όταν δεν παίζει καθόλου καλά
απέναντι σε αντιπάλους υποδεέστερους από την Κολομβία και κερδίζει με μισή ευκαιρία. Ετσι είναι. Οι ομάδες, που έχουν μάθουν να κερδίζουν στην κακή τους μέρα είναι αυτές, που χτίζουν και τον χαρακτήρα της μεγάλης ομάδας.
Η Εθνική δεν ήταν καλή με την Κολομβία, αλλά δεν ήταν και για να φάει τρία γκολ.
Νομίζω, όμως, ότι έχασε έτσι όπως είχε μάθει να κερδίζει από την εποχή Ρεχάγκελ και μετά. Δηλαδή η Εθνική μέχρι τώρα είχε συνηθίσει να παίζει κλειστά στην άμυνα με κοντά τις γραμμές και να βρίσκει μία στιγμή από στημένη φάση, η από μία ενέργεια, ένα σουτ , μία κεφαλιά και να βάζει το γκολ. Αυτό χθες η Εθνική το ……έπαθε από την Κολομβία. Δέχθηκε νωρίς το γκολ από το πουθενά σε μία στιγμή που λες ότι αν θέλει η μπάλα να μπει μπαίνει. Αλλά και σε μία στιγμή,
που η ελληνική άμυνα έδωσε δικαιώματα, με τον εύκολο τρόπο, που οι αντίπαλοι μπήκαν στην περιοχή της.
Στη συνέχεια η Εθνική προσπάθησε να κάνει κάτι, που δεν ξέρει να κάνει και κυρίως απέναντι σε αντιπάλους καλύτερους ατομικά και συνολικά. Διότι η Κολομβία, όσο και να μην θέλουν να το παραδεχθούν κάποιοι είναι καλύτερη από την Εθνική μας. Τι να κάνουμε τώρα; Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να την λέμε. Ετσι η Εθνική μας πήρε την κατοχή της μπάλας, επιτέθηκε, έκανε καλές ευκαιρίες δεν σκόραρε και όταν δεν σκοράρεις σε τέτοιο επίπεδο και είσαι και πίσω στο σκορ, κάποια στιγμή θα το φας.
Η Κολομβία χωρίς να έχει την κατοχή της μπάλας εκμεταλλεύτηκε ένα φθηνό λάθος της Εθνικής μας και σε στημένη φάση έβαλε το δεύτερο γκολ. Και στη συνέχεια οι καθυστερημένες αλλαγές(ίσως έπρεπε να μπουν πιο νωρίς κάποιοι παίκτες και να βγουν κάποιοι άλλοι) του Σάντος δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι. Διότι πολύ απλά η Κολομβία συνέχισε να παίζει κλειστά πίσω και να βγαίνει στην αντεπίθεση . Σε μία από αυτές τις στιγμές έβαλε και ένα τρίτο γκολ και η νίκη της πήρε διαστάσεις, που βάση εικόνας αγώνα δεν εδικαιούτο.
Φυσικά δεν συμφωνώ με την ισοπέδωση, που γίνεται πάλι για αυτή την ομάδα και ειδικά από κάποιους που περιμένουν να χάσει η Εθνική , για να βγουν από το καβούκι τους και να τα χώσουν. Από την άλλη, όμως, το να πούμε ότι όλα πήγαν καλά  και απλά ήμασταν άτυχοι, πάλι είμαστε εκτός πραγματικότητας.
Από την Εθνική ξεχώρισαν μόνο δύο παίκτες και αυτό λέει πολλά. Ο Κονέ , που δημιούργησε τους περισσότερους κινδύνους, μέχρι που «έσκασε» από το τρέξιμο και έγινε αλλαγή και ο Τοροσίδης, που πέρασε πέντε-έξι σέντρες ξυραφιά, αλλά δεν βρέθηκε ένα πόδι συμπαίκτη του να την σπρώξει στα δίχτυα. Οι άλλοι είτε έπαιξαν λιγότερο καλά από ότι μπορούν, είτε έπαιξαν όσο μπορούσαν. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όταν θα καταλάβουμε όλοι, ότι αυτό που έχει πετύχει η Εθνική ομάδα από το 2004 και μετά με την κατάκτηση του Euro, τις παρουσίες σε δύο
Μουντιάλ και δύο ακόμα Euro είναι υπέρβαση, τότε ούτε κραυγές κατά των παικτών και του προπονητή δεν θα υπάρχουν, ούτε ισοπεδωτική κριτική. Κριτική φυσικά και να γίνει και σκληρή αν χρειαστεί, αλλά όχι να βγάζουμε κόμπλεξ απέναντι σε ότι καλύτερο εκπροσωπεί το ελληνικό ποδόσφαιρο από το 2004 και μετά την στιγμή, που το ελληνικό πρωτάθλημα είναι από τα χειρότερα στον κόσμο…
Πηγή: gazzetta.gr

Σιγά τα μεγαθήρια…!!

«Ντου από Παντού» για ποιο λόγο η Εθνική μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση, ακόμα και μετά την ήττα από την Κολομβία. Εντάξει, ρε μάγκες, με την γκρίνια μετά την ήττα, αλλά μήπως να τα βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά; Για καθίστε λίγο, δηλαδή. Με ποιους έχει να παίξει από εδώ και πέρα η εθνική; Με την Ολλανδία του Φαν Πέρσι και την Ιταλία του Πίρλο; Όχι, βέβαια. Με την Ιαπωνία και την Ακτή Ελεφαντοστού θα παλέψει για μια θέση στον ήλιο.
«Έγραφε» ό,τι έστελνε μέσα
Εδώ, λοιπόν, τι αποδείχθηκε χθες; Ότι οι διαφορές είναι μικρές. Η Κολομβία κέρδισε 3-0, αλλά με λίγη τύχη η εθνική θα μπορούσε να χάσει όχι μόνο με μικρότερο σκορ, αλλά να τσιμπήσει και κανέναν βαθμό. Ειδικά αν σκόραρε στις μεγάλες ευκαιρίες μετά τα δυο πρώτα γκολ. Η Κολομβία ό,τι έστελνε μέσα, έγραφε. Ενώ η Ελλάδα, όχι.
Να χάσει βαθμούς
Δεν λέω ότι η εθνική μας έκρυψε την μπάλα. Όχι, όμως, ότι το κάνανε και οι άλλοι. Δηλαδή, η Κολομβία έδειξε ανίκητη; Μέτρια ήταν. Δεν μπορεί να χάσει βαθμούς στη συνέχεια;
Κι από αυγό, τίποτα
Ή μήπως τρόμαξε κανείς από την Ιαπωνία; Όλο τρέξιμο κι από αυγό τίποτα. Βάλανε ένα γκολ και περίμεναν ότι θα πάρουν το τρίποντο.
Τι μπέσα
Ακόμα και η Ακτή, όμως, δεν εντυπωσίασε. Όταν, δηλαδή, έχεις τόσα αστέρια και περιμένεις να μπει ο Ντρογκμπά στα 30φεύγα του και με ένα πόδι για να σε βοηθήσει, τότε τι μπέσα να έχει αυτή η ομάδα; Κέρδισε, αλλά δεν εγγυάται ότι θα κάνει το ίδιο και στα επόμενα ματς. Δεν έχει ισορροπία στο παιχνίδι της.
Να γυρίσει το χαρτί
Η εθνική, λοιπόν, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να ηρεμήσει. Και να κοιτάξει να μην κάνει ξανά τόσα λάθη μαζεμένα. Δεν χρειάζεται να παίξει μπάλα όπως η Ολλανδία. Απλά να είναι λίγο συγυρισμένο το παιχνίδι της, να ρισκάρει και λίγο παραπάνω ο Σάντος με Φετφατζίδη και Κονέ μαζί στην ενδεκάδα και μπορεί να γυρίσει το χαρτί. Γιατί όχι;
Όλοι παίζονται
Χθες, δηλαδή, όλα πήγαν στραβά. Με τρείς – τέσσερις ευκαιρίες η Κολομβία έκανε τρία γκολ και η εθνική με τις διπλάσιες, κανένα. Δεν γίνεται να υπάρχει τέτοια γκαντεμιά και στη συνέχεια. Ο όμιλος αποδεικνύει ότι όλοι οι αντίπαλοι παίζονται. Σιγά τα μεγαθήρια, δηλαδή.
Πηγή: sportdog.gr

Η αχίλλειος πτέρνα, το...φορτίο και ο...Φαίδων Γεωργίτσης!!

Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για το ματς με την Κολομβία, το... καρτέλ της κοκαΐνης και για την Ισπανία που κατεβαίνει με φορ τον... Φαίδωνα Γεωργίτση! Όταν στις πρώτες αγωνιστικές ενός Μουντιάλ, έχει φάει πεντάρα ξεγυριστή η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία, έχει φάει τρία γκολ και ανατροπή η Ουρουγουάη του 1.40 από την Κόστα Ρίκα, ασφαλώς και ένα 3-0 της Κολομβίας επί της Ελλάδας δεν είναι δα και το πιο αναπάντεχο αποτέλεσμα.

Και δεν είναι φυσικά ούτε και καταστροφή, διασυρμός ή εθνική τραγωδία, όπως πιθανόν κάμποσοι από χθες το βράδυ λένε.
Απ' την άλλη όμως ταυτόχρονα,. όταν έχεις χάσει 3-0 και σχετικά... άνετα, δεν μπορείς να λες παίξαμε καλά, η εμφάνιση άφησε υποσχέσεις, αν έμπαινε το δοκάρι του Γκέκα θα ήταν άλλο παιχνίδι και πάμε για... δυο νίκες και η τριάρα ξεχάστηκε, όπως αρκετοί ακούω να λένε και γράφουν μετά την λήξη του αγώνα με την Κολομβία.
Τα έχουμε πει και τα έχουμε ξαναπεί.
Στο ποδόσφαιρο χρειάζεται μια ισορροπία και μια ποδοσφαιρική λογική σε όλες μας τις εκτιμήσεις και αντιδράσεις. Και πάν ω απ' όλα στην διαχείριση κάθε αποτελέσματος.
Να ξεκινήσουμε από τα βασικά.
Φάνηκε λοιπόν για πολλοστή φορά, πως εκείνο που γέρνει τελικά την πλάστιγγα στο ποδόσφαιρο, είναι το ίδιο το ποδόσφαιρο.
Ούτε ο... Μάνος Σέργος με τα... έντεκα εκατομμύρια των Ελλήνων πίσω του, ούτε ο συμπαθής παππούς που τα έχει δει όλα εκτός από την Βραζιλία που θα την δει τώρα παρέα με τον Κάρα στο γκισέ των εισιτηρίων, ούτε οι... κραυγές του... πλήθους όπως αρέσκεται να αποκαλεί την εξέδρα ο φίλος ο Αλέξης ο Σπυρόπουλος, ούτε φυσικά τα ουρλιαχτά και οι επικές παροτρύνσεις από μικροφώνου του επίσης φίλου Γιώργου Χελάκη.
Γιατί εδώ μετράνε μεν η ψυχή, η δύναμη, η αποφασιστικότητα, τα... ιερά και τα όσια της κάθε φυλής, αλλά μαζί με αυτά μετράνε και μερικά άλλα γαμ...να πράγματα, όπως, πρώτα και κύρια η ποδοσφαιρική κουλτούρα, η ποιότητα, η ταχύτητα, το σύστημα και οι αντικειμενικές δυνατότητες της κάθε ομάδας, αλλά κυρίως του ποδοσφαίρου που εκπροσωπεί.
Και σ' αυτό τα πράγματα είναι απλά.
Η Ελλάδα και είχε και εξακολουθεί να έχει πραγματικά καλούς ή αν θέλετε και σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Απλά όμως οι περισσότεροι και ειδικά αυτοί που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα... δεν ξέρουν μπάλα.
Γιατί είναι άλλο πράγμα να είσαι καλός ποδοσφαιριστής, να έχεις ταλέντο και άλλο να... ξέρεις μπάλα όπως αυτή παίζεται παγκοσμίως.
Και οι Έλληνες ποδοσφαιριστές, όσο καλοί και αν είναι, όσο συνηθίζουν να παίζουν αυτό που παίζουμε εδώ στην Ελλάδα, το ονομάζουμε ποδόσφαιρο, ή μπάλα αν θέλετε, αλλά που δεν παίζεται πουθενά αλλού στον κόσμο, μοιραία αφομοιώνονται από αυτό.
Όσοι έχουν την τύχη να βγουν έξω και έχουν και την δύναμη ή την θέληση να ενταχθούν στο πραγματικό ποδόσφαιρο, μπορεί και να γλιτώνουν πρόσκαιρα και να κάνουν ακόμα και καριέρα σε σπουδαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μόνο που όταν γυρίζουν στην Ελλάδα, ή ενσωματώνονται στην Εθνική, ξαναθυμούνται -με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως για παράδειγμα ο Σαμαράς- τα κουσούρια της... φυλής.
Τα λέω αυτά όχι για να μιλάμε γενικά και θεωρητικά. Αλλά γιατί πρέπει να να τα συνειδητοποιήσουμε και να προσαρμοστούμε ανάλογα στις επόμενες υποχρεώσεις μας.
Για παράδειγμα. Δεν "τρέχει" το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Και δεν μπορεί και δεν... θέλει και δεν έχει μάθει και δεν του χρειάζεται κιόλας να τρέχει όσο παίζεται στην Ελλάδα.
Ξέρει να... μάχεται, να είναι... παλληκάρια, να είναι... ηρωϊκοί κωπηλάτες τους.... πειρατικού.
Αυτά όλα μαζί, μπορεί να σου είναι χρήσιμα στον αγώνα με την Ακτή και κόντρα στα μεγαθήρια Ντρογκμπά, Τουρέ και τα σχετικά και να καταφέρεις να πάρεις ένα αποτέλεσμα... συνδυασμού έκπληξης και... μαχητικής ψυχής.
Απέναντι στα Γιαπωνεζάκια όμως, ειδικά αν αυτά βρεθούν σε μέρα που εκτός από το τρελό τρέξιμο, τους βγουν και οι ατομικές ενέργειες, εκεί κλάφτα Χαράλαμπε. Θα το ψάχνουμε το τόπι και ούτε να το δούμε δεν θα προλαβαίνουμε.
Αυτό σημαίνει πως πρέπει να προσαρμόσεις ανάλογα το σύστημα και την τακτική σου.
Με την Ακτή για παράδειγμα, μπορεί να σου χρησιμεύσει η εμπειρία και η δύναμη και το πάθος και όλα τα σχετικά.
Με τους Γιαπωνέζους όμως, αν πας με 4-3-3 και τον Κατσουράνη έναν από το μεσαίο τρία, καληνύχτα και όνειρα γλυκά.
Άλλωστε για να γυρίσουμε και στο παιχνίδι με την Κολομβία, εκεί ήταν και το σημαντικότερο πρόβλημα για την Εθνική. Γιατί όταν Σαμαράς, Κονέ και Μανιάτης, αναγκάζονται να παριστάνουν ανά περίσταση τον ρόλο του... κεντρικού αμυντικού χαφ που είχε επωμιστεί -αλλά αποδεδειγμένα δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί- ο Κατσουράνης, τότε και το μεσαίο "3" πάει περίπατο και το μπροστινό "3" είτε αποδιοργανώνεται αριθμητικά είτε μένει ξεκομμένο, αλλά και το έρμο το "4" πίσω βλέπει να τούρχονται αμαρκάριστοι και δεν ξέρει που να πρωτοπάει.
Αυτό σε συνδυασμό με τις αντικειμενικές δυνατότητες τρεξίματος αλλά τρεξίματος οργανωμένου, με σκοπό και στόχο αλλά κυρίως με διάρκεια της Εθνικής μας, είναι το αδύνατό της σημείο, όπως είναι και συνολικά η αχίλλειος πτέρνα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Δεν ξέρω αν προλαβαίνουμε να το αλλάξουμε, να το προσαρμόσουμε, να το διορθώσουμε εκ τω έσω ή να το αντιμετωπίσουμε ψυχολογικά, αλλά ξέρω σίγουρα πως αν αυτό το σημείο δεν παρουσιαστεί από βελτιωμένο έως αλλαγμένο στο επόμενο παιχνίδι, τότε δύσκολα θα αλλάξει και η μοίρα μας.
ΥΓ 1
Πάντως δεν πάνε καλά αυτοί στην κυβέρνηση. Παραμονή αγώνα με την Κολομβία πήγαν και έπιασαν εμπόρους με... ένα τόνο ναρκωτικά; Άντε κρατήστε τα... καρτέλ τώρα. Στην Εθνική ξέσπασαν για να εκδικηθούν. Και πάλι καλά που το φορτίο ήταν... ηρωίνη δηλαδή προερχόταν από...ανταγωνιστικό καρτέλ αυτό από Αφγανιστάν μεριά. Αν ήταν και... κοκαίνη, πάλι καλά που γλιτώσαμε μόνο με τρία από την... μανία των Κολομβιανών. Αν περίμεναν μια μέρα δηλαδή για να τους πιάσουν θα χάλαγε ο κόσμος;
ΥΓ 2
Θεέ μου πως θα αντέξουμε ένα ολόκληρο μήνα; Μα είναι δυνατόν σε ένα ημίχρονο σχολιασμού ποδοσφαιρικού αγώνα να έχουμε ακούσει 27 φορές την λέξη τραντσίσιονς... ο Χριστός και η Παναγία... λυπηθείτε μας...
ΥΓ 3
Aν λέγεσαι Ισπανία, έχεις παράδοση Ραούλ, Ενρίκε, Τόρες, Βίγια στα φορ και κατεβαίνεις σε Μουντιάλ με φορ τον Βραζιλιάνο... Φαίδωνα Γεωργίτση με το μουστάκι που πολιτογραφήθηκε Ισπανός, μετά μην έχεις παράπονο για την πεντάρα
Πηγή: sportdog.gr

O πιο κομπλεξικός λαός του κόσμου!!

Κουβέντα που δεν λέγεται. Είμαστε π.χ. Καραγκιόζηδες. Ποιος θα το πει στα ίσα, ότι είμαστε καραγκιόζηδες σα λαός, σα κοινωνία. Κανείς δεν θα το πει. Γράφει ο αποδυτηριάκιας Και ποιος την είπε την κουβέντα που δεν λέγεται; Κάποιος του κατεστημένου. Κάποιος που ήταν στο παιχνίδι, όχι ένας αδικημένος, αντιστασιακός, διαμαρτυρόμενος.
Ποια η κουβέντα; Είμαστε ο πιο κομπλεξικός λαός του κόσμου. Την είπε ο Άγγελος Χαριστέας, πρωταθλητής Ευρώπης και αγαπημένος του Ότο Ρεχάγκελ.
Δεν έχει σημασία αν έχει δίκαιο ο σέντερ-φορ της Ελλάδος στο Εύρω 2004. Ούτε αν συμφωνείς, διαφωνείς μαζύ του. Μετράει ότι ενώ σήμερα δεν είναι μέλος της αποστολής της εθνικής, δηλαδή ένας απ' αυτούς που τα “άκουσαν” για το 3-0 της Κολομβίας, είπε αυτό που δεν λέγεται. Που δεν συνηθίζεται να λέγεται.
Και πάμε παρακάτω, επειδή ο Χαριστέας την έκανε ακόμα πιο βαρειά την κουβέντα του: “Ποιοι είναι αυτοί που κάνουν κριτική στην εθνική ομάδα με τα tweets; Διάφορα παιδάκια που δεν έχουν κάνει τίποτα στη ζωή τους και κρίνουν”. Εδώ σταματάμε. Παίρνουμε βαθειά αναπνοή.
Τι εννοεί ο παίκτης; Εγώ, όπως κάθε παίκτης της εθνικής ομάδας έχω κάνει κάτι. Αυτός που με κρίνει ποιος είναι; Τι έχει κάνει στη ζωή του; Έτσι ξηγιέται ο Άγγελος Χαριστέας, ο οποίος θίγει συνειδητά, ασυνείδητα, δεν ξέρω, το τεράστιο φαινόμενο του αιώνα μας. Ποιο είναι αυτό;
Ο κάθε πίτουρας λέει τη μαλακία του. Φοβερό. Και η “άποψη” του χάλια δημοσιεύεται. Η αποθέωση της παρακμής. Ο τίποτας, το άδειο μύδι, να σκάει μύτη και λέει Είμαι κι εγώ εδώ.
Έχουμε τελειώσει. Ένα βήμα, πριν, και δεν το έχουμε πάρει πρέφα.

ΠΟΙΟ ΙΤΑΛΟΣ έδειξε τους όρχεις του στους Αγγλους (!!!), αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Για σκέψου. Να χάνει η Ελλάδα 3-0 από την Κολομβία και επιτόπου να κοπανάει ένα tweet υπουργός της φίλης Τουρκίας “Καλά να πάθουν οι αδελφές που 400 χρόνια τους γαμ...με”. Επίσημο πρόσωπο, ρε, και φόρα παρτίδα να εκφράζεται σα χουλιγκάνικο πρεζόνι, που ξέχασε να πάρει τη δόση του.
Κι όμως, γίνονται κι αυτά, όχι σε βάρος της Ελλαδάρας ομαδάρας από τον προαιώνιο εχθρό της, την Τουρκία. Πιάσε πάσα, δικέ μου.
Ο αντιπρόεδρος της Γερουσίας της Ιταλίας Μαουρίτσιο Γκασπάρι, από το κόμμα του παιχνιδιάρη Σύλβιο Μπερλουσκόνι, αμέσως μετά τη νίκη με 2-1 επί της Αγγλίας τουητάρισε το απίθανο: “Γαμ...με του Άγγλους, αυτά τα επιτηδευμένα αρχ...α”. Το είδα στο BBC και δεν το πίστευα!
Φοβερά πραγμάτα. Ποιο είναι τα φοβερά και τρομερά πράγματα; Δεν παίζεται, ρε, το BBC. Και γαμώ το φλέγμα της Βρετανίας πάσης. Οι άνθρωποι έκαναν ανάλυση της λέξης “κολιόνι” που σημαίνει “όρχεις” και που χρησιμοποιεί ο Ιταλός αρχιγερουσιαστής. Επειδή η αντίστοιχη λέξη στα αγγλικά έχει δύο έννοιες, είναι και “όρχεις”, είναι και η οπή του πρωκτού.
Φοβερά πράγματα. Μόνον γλωσσολόγο της ιταλικής και λατινικής γλώσσας από την Οξφόρδη δεν κάλεσαν στο BBC για να αναζητήσουν την ετυμολογία της λέξης “κολιόνι”, από πού κρατάει η ρίζα της.

Πηγή: sportdog.gr

Ξεπέρασε Γκαμάρα, ο Κολάσινατς!!

Το αυτογκόλ που σημείωσε ο αριστερός μπακ της Βοσνίας, στην αναμέτρηση με την Αργεντινή, πέρασε στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων

Ξεπέρασε Γκαμάρα, ο Κολάσινατς
Είχαν περάσει 128 δευτερόλεπτα, δηλαδή 2 λεπτά και 8 δεύτερα, όταν ο Κολάσινατς έστελνε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Αυτό το αυτογκόλ περνά στην ιστορία, αφού είναι το γρηγορότερο στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Το πιο γρήγορο αυτογκόλ ως τώρα σε όλα τα Μουντιάλ, είχε σημειώσει ο Κάρλος Γκαμάρα, στην αναμέτρηση του 2006, ανάμεσα στην Αγγλία και την Παραγουάη, στα 2 λεπτά και 46 δεύτερα. Πηγή: sport-fm.gr

Μπέντο: «Δεν παίρνεις το Μουντιάλ, μόνο με τον Ρονάλντο»

Ο τεχνικός της Πορτογαλίας, θέλοντας προφανώς ν’ απορροφήσει και την πίεση από τον σούπερ σταρ των Ιβήρων, τόνισε πως αυτός από μόνος του, δεν εγγυάται την επιτυχία

Μπέντο: «Δεν παίρνεις το Μουντιάλ, μόνο με τον Ρονάλντο»
Ο Ρονάλντο είναι σίγουρα ο παίκτης, στον οποίο οι Πορτογάλοι, έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους, για κάτι καλό σε αυτό το Μουντιάλ.

«Μπορεί να διαθέτουμε τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα πάρεις το Μουντιάλ. Ξέρω πως σε πολλούς στην πατρίδα μου, δεν θ’ αρέσει αυτό που λέω, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτό στο οποίο θα πρέπει να επικεντρωθούμε, είναι η πρόκριση από τον όμιλο. Ανεξάρτητα από τα άτομα, ο πρώτος στόχος είναι η επιτυχία του συνόλου και μέσα απ’ αυτή, έρχεται και η ατομική διάκριση».

Ο Μπέντο έκανε κριτική και για τις ώρες έναρξης των αγώνων, λέγοντας πως «θα έπρεπε να έχουμε διδαχθεί από το Μουντιάλ των ΗΠΑ, πως μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για τους παίκτες, το να διεξάγονται παιχνίδια, τέτοιες ώρες».

Η Πορτογαλία ξεκινά τις υποχρεώσεις της στις 19:00 ώρα Ελλάδος, την Δευτέρα 16/6, απέναντι στην Γερμανία. Πηγή: sport-fm.gr

Ο «Λίο» και τα λιοντάρια!!

Της βγήκε η ψυχή, αλλά τα κατάφερε! Σε ένα μέτριο βράδυ της, η Αργεντινή χρειάστηκε μια «μαγική» έμπνευση του Λιονέλ Μέσι για να επικρατήσει 2-1 της εξαιρετικής Βοσνίας που… έκλεψε τις εντυπώσεις!

Ο «Λίο» και τα λιοντάρια!
Άγχος, πολύ άγχος, αλλά φινάλε… γλυκό!

Η Αργεντινή όχι μόνο δεν έπεισε στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ, αλλά αν δεν ήταν ο Λιονέλ Μέσι να αποδείξει για ποιο λόγο είναι ο ηγέτης της, πιθανώς να είχε πέσει «θύμα» έκπληξης!

Χάρη σε ένα φοβερό γκολ του «Λίο» (κι ενώ είχε προηγηθεί το πιο γρήγορο αυτογκόλ σε Παγκόσμιο Κύπελλο, του Κολάσινατς στο 3'), η «μπιανκοσελέστε» επικράτησε 2-1 της εξαιρετικής Βοσνίας, που αν και πρωτάρα, αν και έφυγε απογοητευμένη απ' το «Μαρακανά» (δεν ήταν αρκετό το γκολ του Ιμπίσεβιτς στο 85'), κατάφερε να... κλέψει τις εντυπώσεις!

Αφεντικό εξ' αρχής πλέον βαθμολογικά οι Λατινοαμερικάνοι κι ενώ η πρώτη αγωνιστική στον έκτο όμιλο ολοκληρώνεται την Δευτέρα με το ματς της Νιγηρίας κόντρα στο Ιράν.

Το ματς:

Δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε καλύτερη (μεταμεσονύκτια) εκκίνηση! Διότι πριν καν συμπληρωθούν τρία λεπτά, η Αργεντινή είχε πετύχει τον πρώτο της στόχο. Να σκοράρει. Έστω κι αν δεν προήλθε απ’ την ίδια το γκολ, αλλά χρειάστηκε να… επέμβει ανεπιτυχώς ο Κολάσινατς, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του! Κι εκεί που θα μπορούσες να πεις «πάει, θα καταρρεύσει η Βοσνία», έγινε το… ανάποδο! Η παρέα του Τζέκο πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ήταν εξαιρετικά διαβασμένη (αναγκάζοντας τον Μέσι να γυρνάει στο κέντρο για να πάρει μπάλα) και έδειχνε έτοιμη να… επιστρέψει.

Η ομάδα του Σούσιτς προσπαθούσε με συνεχείς εναλλαγές να κυκλοφορήσει την μπάλα και να «χτυπήσει» την κατάλληλη στιγμή. Κι αυτό την ώρα που οι Λατινοαμερικάνοι περίμεναν τα ΠΑΝΤΑ απ’ τον Μέσι (που είχε βδέλλα πάνω του τον εξαιρετικό Μπέσιτς), με τον Αγουέρο να έχει… χαθεί ανάμεσα στις Συμπληγάδες (Μπίτσακσιτς, Σπάχιτς) και τον Ντι Μαρία να είναι… απλώς παρών. Ενδεικτικό πως η «μπιανκοσελέστε» έφτασε στο 32’ για να… ισχυριστεί πως απείλησε τον Μπέγκοβιτς (στο καλό σουτ του Μασεράνο). Και βάσει η εικόνας, η Βοσνία δεν άξιζε να βρίσκεται πίσω στο σκορ. Κι αν ο Ρομέρο δεν έλεγε εντυπωσιακά «όχι» στην κεφαλιά του Λούλιτς, πιθανώς να είχαμε ισορροπία.

Δεν… τσούλαγε το σύστημα της Αργεντινής. Και πέραν όλων εμάς, το ‘βλεπε και ο Σαμπέγια. Γι’ αυτό και φρόντισε να ρίξει μέσα Ιγκουαΐν και Γκάγκο (αντί των Μάξι, Καμπανιάρο), αλλάζοντας τα πλάνα του και θέλοντας να δώσει στήριγμα στον Αγουέρο, ελευθερώνοντας παράλληλα τον «Λίο». Και δικαιώθηκε πλήρως για τις επιλογές του! Διότι αυτά που μόλις αναφέραμε, έγιναν πράξη. Σε ένα μαγικό σόλο του αστέρα της Μπαρτσελόνα που άφησε τον έναν μετά τον άλλο αντίπαλό του να τον κοιτάνε –κι αφού προηγήθηκε εξαιρετικό τακουνάκι του Ιγκουαΐν-, εκτέλεσε εξίσου εντυπωσιακά τον Μπέγκοβιτς (65’) και έδωσε το σύνθημα για πανηγυρισμούς στις εξέδρες!

Οι βάσεις για τη νίκη είχαν μπει. Οι Αργεντίνοι έπαιζαν πολύ απελευθερωμένα, δίχως κανένα άγχος και την ίδια ώρα οι διορθωτικές κινήσεις της Βοσνίας έμοιαζαν απλώς διαδικαστικές, καθώς ουσιαστικά φαίνονταν να ‘χουν παραδώσει… πνεύμα. Κι ενώ η ροή του ματς έδειχνε πως πάμε για λήξη… χαλαρή, ο Ιμπίσεβιτς (είχε περάσει σαν αλλαγή) έβαλε μια μίνι… φωτιά στα τελευταία λεπτά, όταν ξεχάστηκε απ’ την άμυνα των Λατίνων και πλάσαρε υποδειγματικά. Οι όποιες ελπίδες των εξαιρετικών Βόσνιων σταμάτησαν, όμως, εκεί. Γιατί και να 'θελαν στο φινάλε να... τινάξουν τα πάντα στον αέρα, η Αργεντινή δεν άφησε άλλα περιθώρια και έστω με πολύ άγχος, κράτησε το 2-1 που την έβαλε σε θέση οδηγού για την πρόκριση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αργεντινή (Σαμπέγια): Ρομέρο, Γκαράι, Καμπανιάρο (46’ Γκάγκο), Ζαμπαλέτα, Ντι Μαρία, Μέσι, Μάξι Ροντρίγκεζ (46’ Ιγκουαΐν), Μασεράνο, Ρόχο, Φερνάντεζ, Αγουέρο (87’ Μπίλια)

Βοσνία (Σούσιτς): Μπέγκοβιτς, Μπίτσακσιτς, Σπάχιτς, Κολάσινατς, Μπέσιτς, Πιάνιτς, Μισίμοβιτς (74’ Μεντούγιναν), Τζέκο, Μούιτζα (69’ Ιμπίσεβιτς), Λούλιτς, Χαΐροβιτς (71’ Βίσκα)

Γήπεδο: «Μαρακανά» Πηγή: sport-fm.gr

To σάιτ της FIFA για τη μεταγραφή του Ρατς!!

Αναφορά κάνει σε δημοσίευμα στο σάιτ της, η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, στην μεταγραφή του 33χρονου αριστερού μπακ, στον Δικέφαλο του Βορρά.

To σάιτ της FIFA για τη μεταγραφή του Ρατς
Το σάιτ της ΦΙΦΑ κάνει αναφορά σε ξεχωριστό ρεπορτάζ της για τον έμπειρο αμυντικό, αναφέροντας και το πλούσιο βιογραφικό του Ράζβαν Ρατς:"Ο Ρουμάνος διεθνής αμυντικός Ράζβαν Ρατς έχει συμφωνήσει να ενταχθεί στην ελληνική ομάδα της Super League, τον ΠΑΟΚ για την επόμενη σεζόν. Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο 33χρονος παίκτης θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και συνέχεια θα υπογράψει το συμβόλαιο του", σημειώνει το δημοσίευμα της ΦΙΦΑ και προσθέτει: "Ο Ρατς έχει παίξει σε 97 αγώνες με την Εθνική ομάδα της Ρουμανίας από το 2002, ενώ έχει σκοράρει δύο γκολ. Έπαιξε στην Πρέμιερ Λιγκ με τη Γουέστ Χαμ την περασμένη σεζόν, ενώ από το Γενάρη αγωνίστηκε στη Ράγιο Βαγιεκάνο. Ακόμη, έχει παίξει στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, στην Μπακάου και στη Ραπίντ Βουκουρεστίου". Πηγή: sport-fm.gr

Εμπάργκο των Κροατών στον Τύπο!!

Οι γυμνές φωτογραφίες δύο ποδοσφαιριστών που είδαν το φως της δημοσιότητας, προκάλεσαν την οργή των παικτών που θα κάνουν εμπάργκο στα ΜΜΕ

Εμπάργκο των Κροατών στον Τύπο
Κάποιοι ρεπόρτερ-παπαράτσι είχαν την φαεινή ιδέα, να τραβήξουν φωτογραφίες των Ντέγιαν Λόβρεν και Βέντραν Τσόρλουκα μέσα από το ξενοδοχείο. Η δημοσιοποίηση αυτών των φωτογραφιών εξόργισε τους παίκτες της Κροατίας που σκοπεύουν να κόψουν κάθε δήλωση. Ο Νίκο Κόβατς έκανε, έστω και με κόσμιο τρόπο, παρατηρήσεις στους δημοσιογράφους της πατρίδας του και τόνισε πως δεν μπορεί να παρέμβει στο συγκεκριμένο ζήτημα και να τους μεταπείσει.

«Πως θα νιώθατε αν κάποιον σας τραβούσε φωτογραφίες ενώ ήσασταν γυμνός. Είναι κάθετοι στο ότι δεν θα σας ξαναμιλήσουν. Δεν ξέρω αν το εμπάργκο δηλώσεων θα σταμήσει αύριο ή θα κρατήσει μέχρι το τέλος του Mundial. Σέβομαι την άποψη των παικτών μου και ενώ επίσης ξέρω ότι έχετε κάνει πολύ καλή δουλειά μέχρι τώρα, με αυτό τα κάνατε θάλασσα. Ολος ο κόσμος είδε τις φωτογραφίες. Είναι εύκολο για μένα να μιλάω, όμως δεν είμαι μέρος αυτής της ιστορίας. Σέβομαι τη γνώμη τους. Τι μπορώ να κάνω; Να τους τραβήξω το αυτί και να τους πω μιλήστε στα media;»Πηγή: sport-fm.gr

Λίγοι μαρκαδόροι, μερικά χαρτάκια και… να η γκολάρα!! (video)

Δείτε πώς αποτύπωσε ένας καλλιτέχνης μέσα από λίγα χαρτάκια και με λίγους μαρκαδόρους το απίθανο πρώτο γκολ του Ρόμπιν Φαν Πέρσι στη νίκη της Ολλανδίας επί της Ισπανίας.

Λίγοι μαρκαδόροι, μερικά χαρτάκια και… να η γκολάρα (video)
Δεν είναι πάντα απαραίτητα τα πανάκριβα εφέ ή τα πλούσια computer graphics…

Μερικές φορές αρκούν λίγοι μαρκαδόροι και μερικά κομμάτια χαρτιού για να γίνει τέχνη.

Σαν κι αυτή που αποτυπώνει με καταπληκτικό τρόπο την γκολάρα του Ρόμπιν Φαν Πέρσι στο 5-1 της Ολλανδίας επί της Ισπανίας.




Πηγή: sport-fm.gr

Ατυχία με Ντε Χέα

Θα συνεχίσει ο Ικερ Κασίγιας να υπερασπίζεται τα δοκάρια της εθνικής Ισπανίας στα δυο επόμενα ματς του δεύτερου ομίλου του Μουντιάλ κόντρα σε Χιλή και Αυστραλία.

Ατυχία με Ντε Χέα
Ο Νταβίντ Ντε Χέα, που ήταν πιθανό να αντικαταστήσει τον αρχηγό των «φούριας ρόχας» μετά την πεντάρα από την Ολλανδία την περασμένη Παρασκευή, τραυματίστηκε στην προπόνηση και υπέστη θλάση, που θα τον αφήσει δέκα μέρες εκτός γηπέδων, σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα.

Έτσι, ο διεθνής γκολκίπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα χάσει τα ματς με «οράνιε» και «καγκουρό». Πηγή: sport-fm.gr

Μεγαλείο από Παπανικολάου και Τόμιτς! (pic)

Ο Κώστας Παπανικολάου και ο Άντε Τόμιτς έσπευσαν να παρηγορήσουν τον Σεργκέι Λίστσουκ που έβαλε τα κλάματα μετά την ήττα της Βαλένθια από την Μπαρτσελόνα.

Μεγαλείο από Παπανικολάου και Τόμιτς (pic)
Συγκλονιστικές στιγμές χάρισε ο τελευταίος αγώνας της ημιτελικής σειράς μεταξύ Βαλένθια και Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί πήραν τη νίκη-πρόκριση χάρη σε καλάθι του Μαρσελίνιο Χουέρτας στην εκπνοή.

Ο σέντερ των γηπεδούχων, Σεργκέι Λίστσουκ, δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του στο φινάλε. Τότε ο Κώστας Παπανικολάου και ο Άντε Τόμιτς άφησαν τους πανηγυρισμούς με τους συμπαίκτες τους και έσπευσαν να τον παρηγορήσουν.

Αυτό είναι το μεγαλείο του αθλητισμού… Πηγή: sport-fm.gr

Ντεσάν: «Καλό ξεκίνημα»

Ο Ντιντιέ Ντεσάν δήλωσε ευχαριστημένος από την εικόνα της Γαλλίας μετά το 3-0 επί της Ονδούρας.

Ντεσάν: «Καλό ξεκίνημα»
Ικανοποιημένος, δίχως να πετά φυσικά στα σύννεφα αφού γνωρίζει πως η ομάδα του δεν έκανε κάτι παραπάνω από το… καθήκον της, εμφανίστηκε ο Ντιντιέ Ντεσάν μετά το 3-0 της Γαλλίας επί της Ονδούρας.

«Είχαμε υπομονή στο παιχνίδι μας, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, είχαμε δοκάρια… Είναι ένα καλό ξεκίνημα και είμαι ευχαριστημένος. Δουλέψαμε καλά στην προετοιμασία παρά τα προβλήματα που προέκυψαν. Κρατάμε τους τρεις βαθμούς και τώρα έχουμε μπροστά μας πέντε μέρες για να δούμε τον αγώνα με την Ελβετία που θα είναι πιο δύσκολος», δήλωσε ο Γάλλος ομοσπονδιακός τεχνικός. Πηγή: sport-fm.gr

«Εμφύλιος» στο «Μαρακανά»

«Εμφύλιος» μεταξύ Αργεντινών οπαδών σημειώθηκε έξω από το «Μαρακανά» λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης της «μπιανκοσελέστε» με τη Βοσνία για την πρεμιέρα του έκτου ομίλου του Μουντιάλ.

«Εμφύλιος» στο «Μαρακανά»
Οπαδοί της Βελέζ Σάρσφιλντ και της Τσακαρίτα είπαν να λύσουν της διαφορές τους σε «ξένο αχυρώνα» και άρχισαν το ξύλο. Η επέμβαση της βραζιλιάνικης αστυνομίας έφερε τη χρήση δακρυγόνων, η οποία δημιούργησε μια έκρυθμη κατάσταση, ειδικά από τη στιγμή που κάποιοι οπαδοί των δυο φορές παγκόσμιων πρωταθλητών δεν είχαν εισιτήρια για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση στο Ρίο και προσπάθησαν να μπουν τσάμπα στο γήπεδο. Πηγή: sport-fm.gr

Ο Τσάβι συμπαίκτης του Ραούλ!!

Στο πρωτάθλημα του Κατάρ και μάλιστα στην ομάδα που αγωνίζεται ο Ραούλ, είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του ο Τσάβι, σύμφωνα με το «Bein Sports».

Ο Τσάβι συμπαίκτης του Ραούλ
«Αντίο» στην Μπαρτσελόνα, ύστερα από 16 χρόνια, είναι έτοιμος να πει ο Τσάβι, σύμφωνα με το «Bein Sports». Όπως αποκαλύπτεται στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, ο εμβληματικός αρχηγός των «μπλαουγκράνα» έχει μιλήσει ήδη με τον Λουίς Ενρίκε και του έχει γνωστοποιήσει πως αναζητά μία καινούρια… περιπέτεια στην καριέρα του.

Αυτή, είναι πολύ πιθανό να είναι η Αλ Σαντ, στην οποία αγωνίζεται ήδη ο αντίπαλός του στα «clasico» Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης, Ραούλ, ενώ επιθυμία της ομάδας του Κατάρ είναι να αποκτήσει και τον Χατέμ Μπεν Αρφά από τη Νιούκαστλ.

Ο Τσάβι έχει ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα και αναμένεται να ανακοινώσει τις προθέσεις του -αναφορικά με το μέλλον του- μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας. Πηγή: sport-fm.gr

«Μια στιγμή αφέλειας μάς στοίχισε…»

Ένα στιγμιαίο λάθος κόστισε στον Ισημερινό την ισοπαλία απέναντι στην Ελβετία (2-1), όπως δήλωσε ο προπονητής της ομάδας, Ρεϊνάλδο Ρουέδα.

«Μια στιγμή αφέλειας μάς στοίχισε…»
Απογοητευμένος από την κατάληξη του αγώνα με την Ελβετία ήταν ο προπονητής του Ισημερινού, Ρεϊνάλδο Ρουέδα.

«Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, που ήταν ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά μας. Προδοθήκαμε και παρασυρθήκαμε από το συναίσθημά μας. Έτσι ήρθε στις καθυστερήσεις το γκολ που μας στέρησε την ισοπαλία. Μια στιγμή αφέλειας μάς κόστισε ακριβά. Ήταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν αξίζαμε να χάσουμε. Θα πρέπει να το ξεπεράσουμε όμως και να δουλέψουμε στην ψυχολογία μας», δήλωσε ο Κολομβιανός τεχνικός.
Πηγή: sport-fm.gr

Διαψεύδει η Νάπολι για Ιγκουαϊν!!

Η Νάπολι μέσω του προφίλ που διατηρεί στο twitter χαρακτήρισε αβάσιμο το δημοσίευμα της MARCA για τον Ιγκουαϊν.

Διαψεύδει η Νάπολι για Ιγκουαϊν!
Η Νάπολι μέσω του προφίλ που διατηρεί στο twitter χαρακτήρισε αβάσιμο το δημοσίευμα της MARCA για τον Ιγκουαϊν.

«Οι δημοσιογραφικές τοποθετήσει σύμφωνα με τις οποίες ο παίκτης μπορεί να δοθεί στην Μπαρτσελόνα είναι αβάσιμες...», ανέφερε στο... τιτίβισμά της η ιταλική ομάδα.

Ωστόσο πρέπει να επισημανθεί ότι η ισπανική ιστοσελίδα αναφέρει ότι υπάρχει συμφωνία με τον παίκτη και όχι με την ομάδα.


Πηγή: sport-fm.gr

Χίτσφελντ: «Ονειρεμένο φινάλε»

Ο Ότμαρ Χίτσφελντ συνεχάρη τους παίκτες του για την επιμονή τους μετά τη νίκη της Ελβετίας επί του Ισημερινού, αλλά τόνισε την ανάγκη βελτίωσης εν όψει Γαλλίας.

Χίτσφελντ: «Ονειρεμένο φινάλε»
Ο Ότμαρ Χίτσφελντ πανηγύρισε έξαλλα το νικητήριο γκολ της Ελβετίας απέναντι στον Ισημερινό στις καθυστερήσεις (2-1), αλλά αντιλαμβάνεται πως η ομάδα του θα χρειαστεί να βελτιώσει πολύ την εικόνα της εν όψει Γαλλίας.

«Ήταν ένα ονειρεμένο φινάλε για μας. Η νίκη αυτή ήταν πολύ σημαντική και σίγουρα θα μας τονώσει την ψυχολογία για τη συνέχεια. Ο Μπεχράμι ενήργησε πολύ σωστά στην τελευταία φάση, αφού δεν έπεσε για φάουλ και συνέχισε την προσπάθειά του βλέποντας πως υπάρχει καλή ευκαιρία για αντεπίθεση. Ξέραμε πως ο Ισημερινός όταν βγαίνει μπροστά αφήνει κενούς χώρους και το εκμεταλλευτήκαμε. Έχουμε πάντως πολλά περιθώρια βελτίωσης και σήμερα κέρδισε η δύναμη της θέλησης. Για να έχουμε τύχη απέναντι στη Γαλλία πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι», δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός. Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοινώνει Ελαμπντελαουί ο Ολυμπιακός!!

Σε ελληνικό έδαφος… πατάει ο Ελαμπντελαουί, την απόκτηση του οποίου θα ανακοινώσει πιθανότατα τη Δευτέρα ο Ολυμπιακός.

Ανακοινώνει Ελαμπντελαουί ο Ολυμπιακός
Μετά τον Γκαζαριάν ο Ολυμπιακός αναμένεται να ανακοινώσει την Δευτέρα και την απόκτηση του Ομάρ Ελαμπντελαουί.

Ο Νορβηγός ακραίος αμυντικός είναι Αθήνα μαζί με τον ατζέντη του Τζιμ Σολμπάκεν για να τακτοποιήσει τις λεπτομέρειες και να υπογράψει με τους ερυθρόλευκους.

Ο Ελ Αμπντελαουί θα ενισχύσει την δεξιά πλευρά των «ερυθρολεύκων» θ' αυξήσει τον ανταγωνισμό με τον Σαλίνο και ταυτόχρονα ο Ολυμπιακός θα έχει προσθέσει έναν ακόμα διεθνή ποδοσφαιριστή στο δυναμικό του με μεταπωλητική αξία.Πηγή: sport-fm.gr