Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Γοητεύει ο Πλατανιάς του Παράσχου!!


Γοητεύει ο Πλατανιάς του Παράσχου

Ο Πλατανιάς παίζοντας εντυπωσιακό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, «έπνιξε» στα Πηγάδια την προβληματική Skoda Ξάνθη, σημείωσε την 2η εκτός έδρας νίκη του με 2-0 και ανέβηκε στην 7η θέση.

Ο Πλατανιάς του Γιώργου Παράσχου με την φονική τριπλέτα των Μιλούνοβιτς, Ανγκούλο και Ράμος, σε μεγάλη βραδιά, επικράτησε 2-0 μέσα στα Πηγάδια με τα γκολ του Μιλούνοβιτς στο 28’ και του Ανγκούλο στο 60’ παραδίδοντας μαθήματα ποδοσφαίρου στους Θρακιώτες. Πολύ κακή εμφάνιση για την Skoda Ξάνθη, που υπέστη την 3η ήττα της σε έξι εντός έδρας αναμετρήσεις και αρκετές αποδοκιμασίες από τον κόσμο, για την εμφάνιση της ακριτικής ομάδας που ήταν ακίνδυνη και σε πολύ λίγες στιγμές, μπόρεσε ν’ απειλήσει. Υποδειγματική λειτουργία του 4-3-3 του Παράσχου, με τον Πλατανιά να έχει κλασσικές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Aυτή ήταν η 3η ήττα για την Ξάνθη, μέσα σε μία εβδομάδα (Λεβαδειακός, Λάρισα για το Κύπελλο και Πλατανιάς).

Το ματς

Ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο από τον Πλατανιά, του έδωσε το δίκαιο προβάδισμα στο παιχνίδι, μετά από πολλές τελικές μπροστά από την εστία του Τσέναμο. Το 4-3-3 του Παράσχου, έφερε σύγχυση στην ανασταλτική λειτουργία της Ξάνθης, με την ομάδα των Χανίων, να βρίσκει πάρα πολλά κενά και να δημιουργεί φάσεις. Στο 8’ μετά από σέντρα του Μενδρινού και κεφαλιά του Ράμος, ο Τσέναμο έκανε όμορφη επέμβαση σε κεφαλιά του Ράμος.

Στο 13’ ο Ράμος με τον Ανγκούλο συνδυάστηκαν όμορφα με την μπάλα να φτάνει στον Μιλούνοβιτς που σούταρε από πλάγια αριστερά, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι. Αμέσως μετά ο Ράμος σούταρε από καλή θέση, αλλά η προσπάθεια του πήγε πάνω στον Τσέναμο. Μετά το πρώτο καλό τέταρτο των φιλοξενούμενων, η Ξάνθη προσπάθησε να ισορροπήσει, όμως τα πολλά κενά στα άκρα των γηπεδούχων, έδωσαν την ευκαιρία στον Πλατανιά, ν’ απειλήσει και αυτή τη φορά να σκοράρει.

Στο 28ο λεπτό ο Κουλιμπαλί έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Ράμος έκανε πανέξυπνη προσποίηση, αφήνοντας την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο Μιλούνοβιτς που ακολουθούσε με δεξί σουτ, άνοιξε το σκορ. Μάλιστα τρία λεπτά αργότερα σε παρόμοια φάση, με σέντρα από δεξιά από τον Μουνάφο, ο Μιλούνοβιτς πετάχτηκε πάλι για να πιάσει σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία.

Ο Λουτσέσκου, προσπάθησε να δώσει πνοή στην ομάδα του με δύο αλλαγές, τον Ορφανίδη αντί του Έλτον στο 46’ και τον Νιέτο στη θέση του Ντιμιτρόφ λίγο μετά την έναρξη του β’ μέρους, ενώ ο Παράσχος αναγκάστηκε ν’ αντικαταστήσει τον Σελίν με τον Ιτούα, λόγω τραυματισμού. Ο Πλατανιάς έδωσε χώρο στην Ξάνθη, με τους γηπεδούχους, ωστόσο, να μην μπορούν να φτιάξουν κάποια φάση της προκοπής. Έτσι ο Πλατανιάς που μεθοδικά έψαχνε το δεύτερο γκολ, το πέτυχε με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Ο Ράμος έστρωσε την μπάλα, στον Ανγκούλο, αυτός την έφερε στο αριστερό πόδι και με ένα ωραίο σουτ νίκησε τον Τσέναμο για να γράψει το 2-0 για την ομάδα του. Μάλιστα ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος, πέντε λεπτά αργότερα είχε την ευκαιρία για το 3ο γκολ, αλλά το σουτ του, κατέληξε στην αγκαλιά του Τσέναμο.

Με την είσοδο του Τριάδη, που αποτέλεσε την τελευταία αλλαγή του Λουτσέσκου, η Ξάνθη προσπάθησε να γίνει πιο απειλητική, όμως οι δύο προσπάθειες του εξουδετερώθηκαν από τον Σωτηρίου.

Δείτε εδώ πως παρακολουθήσατε live την αναμέτρηση από sport-fm.gr


Ξάνθη: Τσέναμο, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Έλτον (46’ Ορφανίδης), Λουσέρο, Ερέα, Φλίσκας, Λισγάρας, Ζαραδούκας (67’ Τριάδης), Ντιμιτρόφ (53’ Νιέτο), Ράνος

Πλατανιάς: Σωτηρίου, Μπανανά, Στανισλάβλιεβιτς, Μενδρινός, Ράμος, Μιλούνοβιτς (73’ Ντίνας), Ανγκούλο (88’ Ανγκούλο), Κουλιμπαλί, Μουνάφο, Βάντερσον, Σελίν (46 λ.τ. Ιτούα)

Κίτρινες: Μπαξεβανίδης-Ράμος *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Κολοσσός είναι εδώ!!!

Δεν ήταν εντυπωσιακός, έδειξε κουρασμένος, είδε την Κηφισιά να τον απειλεί στο φινάλε της τρίτης περιόδου, αλλά όταν ο Άρης σοβαρεύτηκε έφτασε εύκολα στο 81-68 και τις έξι νίκες στην Basket League.

Άρης κι όταν δεν είναι καλάΑυτή τη φορά δεν έπαιξε τόσο σπουδαία όσο απέναντι σε ΑΕΚ και Ούνιξ, όμως ο Άρης είχε την ωριμότητα να αντιδράσει σωστό κι όταν η Κηφισιά πλησίασε στο -4 πάτησε ξανά γκάζι για να φτάσει στο 81-68 στο Nick Galis Hall και να συμπληρώσει έξι νίκες σε οκτώ ματς της Basket League.

Η τριπλέτα Οκάρο Γουάιτ, Τζερέλ ΜακΝίλ και Τζαμέλ Χάγκινς ήταν ξανά εγγύηση στην επίθεση και η Κηφισιά, που δεν είχε στον πάγκο τον Ηλία Παπαθεοδώρου λόγω τιμωρίας, παρά την προσπάθειά της δεν απέφυγε την πρώτη της ήττα σε τέσσερα ματς μακριά από το Ζηρίνειο για το πρωτάθλημα.

inner

Το ματς

Η Κηφισιά έδειξε από νωρίς πως δεν θα είναι εύκολη λεία (2-4, 8-9, 15-15) και χρειάστηκε ο Άρης να φτάσει στα μισά της δεύτερης περιόδου για να ανασάνει και να ξεφύγει με 30-20 με τρίποντο του Κοέν. Η τριάδα των Γουάιτ, Χάγκινς και ΜακΝίλ έδειχνε να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση για λογαριασμό των γηπεδούχων που έφτασαν και στο +13 (58-45). Λίγο όμως η κούραση από τα συνεχή δύσκολα παιχνίδια, λίγο και το πείσμα των φιλοξενούμενων, κατάφεραν με ένα σερί 9-0 μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου να πλησιάσουν στους τέσσερις (61-57) με γκολ-φάουλ του Λόουερι. Οι φωνές του Πρίφτη έπιασαν τόπο, οι «κίτρινοι» σοβαρεύτηκαν πρωτίστως στην άμυνα κι αποκατέστησαν μέχρι τα μισά της τέταρτης περιόδου τη διψήφια διαφορά (72-61) ξεφεύγοντας μέχρι και με +15 (81-66) πριν το τελικό 81-68.

Δεκάλεπτα: 18-15, 42-33, 61-57, 81-68.

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος (5 ασίστ), Πελεκάνος 3, Τσούπκοβιτς 8, Φλιώνης, Γουάιτ 19 (6 ριμπ.), Γουότερς 6, Ζάρας, Χάγκινς 14 (8 ριμπ.), Κοέν 11, ΜακΝίλ 16, Μούρτος 4, Σίμτσακ.

Κηφισιά (Λιμνιάτης): Λόουερι 15, Ντ. Στίγκερς 5, Γκίκας 8 (5 ασίστ), Πόποβιτς 2, Σταμάτης, Κασελάκης 13 (8 ριμπ.), Χρυσικόπουλος 2, Τζ. Στίγκερς 5, Χογκ 3, Σμιθ 7 (5 ριμπ.), Σπυριδωνίδης, Γλυνιαδάκης 8.

Διαιτητές: Παπαπέτρου-Παναγιώτου-Τσώνος (Τανατζής) *Πηγή: sport-fm.gr*

Είναι μια αλεπού αυτή…!! (video)


Είναι μια αλεπού αυτή… (video)

Η Γιουνάιτεντ κόλλησε 0-0 με την Γουεστ Χαμ αλλά η Λέστερ δεν άφησε την ευκαιρία και ανέβηκε στην κορυφή με το διπλό επί της Σουόνσι, 3-0. Αγχωτική νίκη για Άρσεναλ πριν τον τελικό με τον Ολυμπιακό.

Όλα για την Λέστερ γίνονται.

Λίγο μετά την ήττα της Σίτι στην έδρα της Στόουκ, ήρθε και η «γκέλα» της Γιουνάιτεντ στο «Όλντ Τράφορντ» κόντρα στην Γουέστ Χαμ (0-0) και οι «αλεπούδες», χάρη στο μεγάλο διπλό (3-0) στο «Liberty» ανέβηκαν στην κορυφή της Premier League. Νίκη με πολύ ιδρώτα για την Άρσεναλ στο «Emirates» με σκορ 3-1 κόντρα στην Σάντερλαντ.

Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι με τον αφηνιασμένο Μάχρεζ να τραβάει πάνω του τα φώτα έκανε πάρτι κόντρα στους «κύκνους». Ο Αλγερινός επιθετικός με χατ-τρικ (5’,22’, 67’) οδήγησε την Λέστερ στη μεγάλη νίκη, που την φέρνει στο +2 από την δεύτερη, πλέον, Άρσεναλ.



Οι «κανονιέρηδες», παρότι τα βρήκαν σκούρα, κατάφεραν να πάρουν τη νίκη κόντρα στις «μαυρόγατες», 3-1. Το σκορ για τους Λονδρέζους άνοιξε ο Τζόελ Κάμπελ με κοντινό πλασέ στο 33ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν χάρη στο αυτογκόλ του Ζιρού (45’) στο φινάλε του ημιχρόνου, όμως ο Γάλλος πήρε το αίμα του πίσω στο 63ο λεπτό. Το τελικό σκορ για την Άρσεναλ, που πλέον στρέφεται στον «τελικό» του Champions League κόντρα στον Ολυμπιακό την ερχόμενη Τετάρτη, διαμόρφωσε στο φινάλε του ματς ο Ράμσεϊ (90+3’).



Την ευκαιρία στα… σκουπίδια άφησε να πάει χαμένη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» τα έκαναν… μαντάρα απέναντι στην Γουέστ Χαμ και το τελικό 0-0 στο «Όλντ Τράφορντ» δεν τους επέστρεψε να διατηρηθούν σε απόσταση βολής από την κορυφή.



Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 5/12 (17:00)

Στόουκ-Μάντσεστερ Σίτι (14:45)
Άρσεναλ-Σάντερλαντ 3-1
(33' Κάμπελ, 63' Ζιρού, 90+3' Ράμσεϊ - 45' Ζιρού αυτ.)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Χαμ 0-0

Σαουθάμπτον-Άστον Βίλα 1-1
(73' Ρομέου - 44' Λέσκοτ)

Σουόνσι-Λέστερ 0-3
(5', 22', 67' Μάχρεζ)

Γουότφορντ-Νόριτς 2-0
(30' Ντινέι, 90+1' Ιγκάλο)

Γουέστ Μπρομ-Τότεναμ 1-1
(39' ΜακΛιν - 15' Άλι)

Τσέλσι-Μπόρνμουθ (19:30)

Κυριακή, 6/12
Νιούκαστλ-Λίβερπουλ (18:00)

Δευτέρα, 7/12
Έβερτον-Κρίσταλ Πάλας (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (16η)

Σάββατο, 12/12 (17:00)

Νόριτς-Έβερτον (14:45)
Κρίσταλ Πάλας-Σαουθάμπτον
Μάντσεστερ Σίτι-Σουόνσι
Σάντερλαντ-Γουότφορντ
Γουέστ Χαμ-Στόουκ
Μπόρνμουθ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:30)

Κυριακή, 13/12
Άστον Βίλα-Άρσεναλ (15:30)
Λίβερπουλ-Γουέστ Μπρομ (18:00)
Τότεναμ-Νιούκαστλ (18:00)

Δευτέρα, 14/12
Λέστερ-Τσέλσι (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Κολοσσός είναι εδώ!!!


Ο Κολοσσός είναι εδώ!

Στοπ στο αρνητικό σερί των τριών ηττών έβαλε –με εντυπωσιακό τρόπο- ο Κολοσσός Ρόδου, συντρίβοντας 94-73 τον Κόροιβο Αμαλιάδας, στο Βενετόκλειο.

Ήττες… τέλος για τον Κολοσσό! Οι Ροδίτες προέρχονταν από τρία σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα, ωστόσο επέστρεψαν στις νίκες με εμφατικό τρόπο, συντρίβοντας 94-73 τον Κόροιβο, στο Βενετόκλειο.

Έξι παίκτες των Ροδιτών τελείωσαν την αναμέτρηση με διψήφιο αριθμό πόντων, με τους Ρέλεφορντ και Άχονεν να ήταν πρώτοι σκόρερ με 17 και 16 πόντους αντίστοιχα. Από την ομάδα της Αμαλιάδας ξεχώρισε ο Ντέιβις με 16 πόντους.

Με καλό ρυθμό και τις δύο ομάδες να ήταν κοντά στο σκορ ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο Κολοσσός ήταν αυτός που διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα από νωρίς (7-5), το οποίο κατάφερε να φτάσει στο +5 (13-8). Περίπου στα μισά, ο Κόροιβος αντέδρασε, μειώνοντας στον πόντο (15-14), ωστόσο οι Ροδίτες μέσω της καλής τους άμυνας, αλλά και τον «καυτό» Λαρεντζάκη πήγαν στο +8 (24-16). Το μόνο που άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ήταν δύο εύστοχες βολές του Βασιλόπουλου για το 24-18.

Ο Κόροιβος μπήκε πολύ δυνατά στη δεύτερη περίοδο, κάνοντας ένα 6-0 με δύο τρίποντα του Βασιλόπουλου για το 24-24. Ωστόσο, η «απάντηση» του Κολοσσού ήταν άμεση με ένα δικό του 11-0 (35-24). Η ομάδα της Αμαλιάδας είχε χάσει την επαφή με το καλάθι, με τους Ροδίτες από την άλλη να συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό και να πηγαίνουν στο +15 (41-26), περίπου τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι κακές επιλογές στην επίθεση των φιλοξενούμενων συνεχίστηκαν, με τους παίκτες του Άρη Λυκογιάννη από την άλλη να μην σηκώνουν το πόδι από το… γκάζι, με αποτέλεσμα να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι με το μέγιστο +21 (54-33).

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, έτσι συνέχισε και στο τρίτο δεκάλεπτο ο Κολοσσός, με τη διαφορά να «εκτοξεύεται» στο +26 (67-39). Μέχρι τα μισά, ο Κόροιβος είχε σχεδόν… αποσυνδεθεί από το σκοράρισμα, με τους «θαλασσί» να ξεφεύγουν ακόμη περισσότερο (70-41). Στα εναπομείναντα λεπτά, οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη επαναπαύτηκαν με την ομάδα της Αμαλιάδας να κάνει ένα 9-0 (70-50) και το τρίποντο του Άχονεν να κάνει το 73-50.

Η… παράσταση του Κολοσσού συνεχιζόταν και στο τέταρτο δεκάλεπτο, καθώς η διαφορά συντηρούνταν πάνω από τους 20 πόντους (79-54). Περίπου πέντε λεπτά πριν το τέλος, η χαλαρότητα επανήλθε στους γηπεδούχους, με τον Κόροιβο να το εκμεταλλεύεται αυτό και να μειώνει στους 14 πόντους (82-68). Όμως, οι Ροδίτες «ξύπνησαν» και έτσι έφτασαν στη νίκη με το τελικό 94-73.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 54-33, 73-50, 94-73

Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 11 (1), Λίντεν 5 (1), Ρέλεφορντ 17 (1), ΜακΓκί 12, Λιούις 12 (4), Οικονομόπουλος, Μανωλόπουλος, Ντέιβις 11, Γεωργαλλής 2, Αγγελάκος, Άχονεν 16 (4), Σαλούστρος 8.

Κόροιβος Αμαλιάδας (Μαρκόπουλος): Ντέιβις 16 (4), Χριστοδούλου 8 (1), Χαριτόπουλος 6, Κάουνσιλ, Χάρις 10, Συνετός, Πουλιανίτης, Χάρντινγκ 8 (1), Τρότερ 8 (2), Γεωργάκης, Σλαφτσάκης 9, Βασιλόπουλος 8 (2).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στραβοπάτησε η Ρόμα με λάθος του Μανωλά!!


Στραβοπάτησε η Ρόμα με λάθος του Μανωλά

Και τρίτο σερί στραβοπάτημα για τη Ρόμα! Αυτή τη φορά ήρθε ισόπαλη 1-1 εκτός έδρας με την Τορίνο με γκολ που δέχθηκε στις καθυστερήσεις μετά από πέναλτι που έκανε ο διεθνής Έλληνας άσος.

Πλέον δεν υπάρχει αμφιβολία. Η Ρόμα δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση και φαίνεται στα τελευταία της παιχνίδια. Σήμερα ήρθε ισόπαλη 1-1 εκτός έδρας με την Τορίνο με ένα τέρμα το οποίο δέχθηκε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στη φάση αυτή ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Έλληνα διεθνούς άσου μέσα στη μεγάλη περιοχή της Ρόμα, μια απόφαση που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του Μανωλά.

Ο Μάξι Λόπες ευστόχησε στην εκτέλεση πέναλτι και έτσι στέρησε την ευκαιρία από την Ρόμα να πάρει μια νίκη μετά από δύο στραβοπατήματα.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα αυτό μπορεί θα θεωρηθεί και δίκαιο καθώς οι τζιαλορόσι ήταν αρκετά κακοί επιθετικά, και δημιουργούσαν φάση στην περιοχή της Τορίνο με μεγάλη δυσκολία.Μάλιστα, και το τέρμα το οποίο πέτυχαν, στο 83ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ του Πιάνιτς με μεγάλη ευθύνη του τερματοφύλακα.



Παρασκευή 4/12

Λάτιο-Γιουβέντους 0-2
(7' αυτ. Τζεντιλέτι, 32' Ντιμπάλα)

Σάββατο 5/12

Τορίνο-Ρόμα 1-1
(90+4 Λόπες – 83’ Πιάνιτς)

Ίντερ-Τζένοα (21:45)

Κυριακή 6/12 (16:00)

Μπολόνια-Νάπολι (13:30)
Αταλάντα-Παλέρμο
Φιορεντίνα-Ουντινέζε
Φροζινόνε-Κιέβο
Βερόνα-Έμπολι
Σαμπντόρια-Σασουόλο
Κάπρι-Μίλαν (21:45)

Το πρόγραμμα της επόμενης (16ης) αγωνιστικής:

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

Τζένοα-Μπολόνια (16:00)
Παλέρμο-Φροζινόνε (19:00)
Σασουόλο-Τορίνο (19:00)
Ουντινέζε-Ίντερ (21:45)

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

Έμπολι-Κάρπι (16:00)
Κίεβο-Αταλάντα (16:00)
Μίλαν-Βερόνα (16:00)
Νάπολι-Ρόμα (19:00)
Γιουβέντους-Φιορεντίνα (21:45)

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

Λάτσιο-Σαμπντόρια
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αχ και… Γκλάντμπαχ!! (video)


Αχ και… Γκλάντμπαχ! (video)

Τέτοιο κάζο και μάλιστα εντός συνόρων ούτε που το φανταζόταν. Η Μπάγερν έζησε εφιάλτη στο «Borussia Park», όπου είδε την Γκλάντμπαχ να την υποχρεώνει στην πρώτη της ήττα με το εμφατικό 3-1.

Κατραπακιά για την Μπάγερν στο «Borussia Park». Οι Βαυαροί, επηρεασμένοι από τις σημαντικές απουσίες, γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στην φετινή Bundesliga με σκορ 3-1 από την Γκλάντμπαχ.

Ματς για γερά νεύρα στο πρώτο ημίχρονο με το παιχνίδι να παίζεται από τους δύο… πάγκους. Στο δεύτερο, οι φιλοξενούμενοι πήραν περισσότερα ρίσκα και οι παίκτες του Σούμπερτ το εκμεταλλεύτηκαν. Με σκόρερ των Βεντστο 54ο λεπτό η Γκλάντμπαχ άνοιξε το σκορ. Η Μπάγερν πίεσε, ζόρισε την άμυνα το Σόμερ, που όμως άντεξε και «χτύπησε» ξανά. Τα «πουλάρια» με τον Στιντλ στο 66’ έκαναν το 2-0 και με τους Βαυαρούς «ζαλισμένους» έφτασαν και σε τρίτο γκολ με τον Τζόνσον, δύο λεπτά αργότερα (68’). Το γκολ της τιμής για την ομάδα του Γκουαρντιόλα σημείωσε ο Φρανκ Ριμπερί στο 81’ φτάνοντας τα 105 τέρματα στην 300ή του συμμετοχή.



Συνεχίζει να ζει με το ευρωπαϊκό όνειρο η Χέρτα. Οι Βερολινέζοι επικράτησαν 2-1 στην πρωτεύουσα κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, που για ακόμη ένα ματς δεν είχε καλή εικόνα, ενώ αγωνίστηκε από το 17ο λεπτό με αριθμητικό μειονέκτημα.
Από τα υπόλοιπα μεσημεριανά ματς το Σάββατο ξεχώρισε η τεράστια νίκη της Μάιντς στην έδρα του Αμβούργου με σκορ 3-1.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής

Παρασκευή 4/12

Σάλκε-Ανόβερο 3-1
(51’ πέν. Γκάις, 73’ Χούντελααρ, 83’ Ντι Σάντο – 81’ Σεντ-Μάξιμιν)

Σάββατο 5/12 (16.30)

Γκλάντμπαχ- Μπάγερν Μονάχου 3-1
(54' Βεντ, 66' Στιντλ, 68' Τζόνσον - 81' Ριμπερί)

Χέρτα Βερολίνου-Λεβερκούζεν 2-1
(7΄ Νταριντά, 60' Μπρουκς - 29' Τσιτσαρίτο)

Αμβούργο-Μάιντς 1-3
(90' Ντζουρού - 16',51' Σαμπέιρο, 76' Κλέμενς)

Κολωνία-Άουγκσμπουργκ 0-1
(64' Μπομπαντίγια)

Ίνγκολσταντ-Χόφενχαϊμ 1-1
(66' Ρότζερ - 90+6' Ουτχ)

Βόλφσμπουργκ-Ντόρτμουντ (19:30)

Κυριακή 6/12
Στουτγκάρδη-Βέρντερ Βρέμης (16:30)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Ντάρμσταντ (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (16η)

Παρασκευή 11/12
Μάιντς-Στουτγκάρδη (21.30)

Σάββατο 12/12 (16.30)
Μπάγερν Μονάχου-Ίνγκολσταντ
Βόλφσμπουργκ-Αμβούργο
Βέρντερ Βρέμης-Κολωνία
Χόφενχαϊμ-Ανόβερο
Ντάρμσταντ-Χέρτα Βερολίνου
Λεβερκούζεν-Γκλάντμπαχ (19:30)

Κυριακή 13/12
Άουγκσμπουργκ-Σάλκε 16:30
Ντόρτμουντ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (18:30) *Πηγή: sport-fm.gr*

Χωρίς Μπακασέτα στην Τούμπα!


Χωρίς Μπακασέτα στην Τούμπα

Με μια απουσία και… καλή θα ταξιδέψει ο Πανιώνιος στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αφού ο Τάσο Μπακασέτα δεν ακολούθησε την αποστολή.

Χωρίς τον Τάσο Μπακασέτα θα παραταχθεί ο Πανιώνιος στο εκτός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ.

Ο 25χρονος επιθετικός θα εκτίσει την τιμωρία του και αποτελεί την μοναδική απουσία για το σύνολο του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Αναλυτικά η αποστολή: Παπαδόπουλος, Διούδης, Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Αργυρόπουλος, Μητρόπουλος, Σιώπης, Κόρμπος, Ποζατζίδης, Καραμάνος, Μασούρας, Μπουμάλ, Ανσαριφάρντ, Καθάριος, Βαλ. Βλάχος, Βιγιάλμπα, Χαλκιαδάκης, Μπλέτσας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Παπαδόπουλος: «Μάγκες οι παίκτες μου»


Παπαδόπουλος: «Μάγκες οι παίκτες μου»

Έβγαλε το καπέλο στους παίκτες του Ηρακλή ο Νίκος Παπαδόπουλος κι έκανε λόγο για «απαντήσεις», μετά τη σπουδαία νίκη-ανατροπή επί του Αστέρα.

Εμφανώς χαρούμενος και περήφανος για τους παίκτες του ο Νίκος Παπαδόπουλος. Μετά το μεγάλο διπλό επί του Αστέρα, ο προπονητής του Ηρακλή ανέφερε πως η ομάδα βρίσκει ξανά την «χαμένη ταυτότητά» της και συνεχάρη τους ποδοσφαιριστές του για την εμφάνισή τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Παπαδόπουλου

«Καταφέραμε να πάρουμε αυτή τη νίκη, γιατί βγάλαμε ψυχή και δύναμη στο παιχνίδι μας. Το παλέψαμε μέχρι τέλους πάρα πολύ και αυτή η νίκη μας κάνει πολύ χαρούμενους γιατί ανεβαίνουμε στην βαθμολογία, αφού δεν άρμοζε στην ομάδα μας να είναι τόσο χαμηλά. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες μου. Εδωσαν απαντήσεις και απέδειξαν πως είναι μάγκες. Στο πρώτο μέρος χάσαμε λίγο την τακτική μας. Στο δεύτερο βγάλαμε πάθος. Ξαναγίναμε ομάδα. Ο ένας παλεύει για τον άλλον. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε μέχρι εδω. Η νίκη αυτή μας πάει ψηλά και εκεί θέλουμε να βλέπουμε τον Ηρακλή».

Για το τι έλειπε από τον Ηρακλή στην αρχή της σεζόν, είπε: «Στην αρχή κάπου χάσαμε κάτι που ήταν σημαντικό για εμάς. Αυτό που είχαμε πέρυσι. Η λέξη ομάδα. Αυτό ήρθε ίσως κυρίως λόγω των κακών αποτελεσμάτων. Αρχισε η γκρίνια και χάσαμε τον στόχο μας. Προσπάθησα με τεχνάσματα να ξαναφέρω αυτό που πρέπει να έχει ο Ηρακλής. Η ομάδα να είναι πάνω από τους εαυτούς μας. Βοηθάνε τα αποτελέσματα, αλλά όλοι βλέπουνε πως παλεύουμε μέσα στο γήπεδο».

Για την τακτική που ακολούθησε: «Πιστεύω πολύ στο τρανζίσιον και τα δύο γκολ έτσι έρχονται. Λειτουργούμε καλά. Θέλαμε να οδηγήσουμε τον αντίπαλο να παίξει από την αριστερή πλευρά γιατί η δεξιά του είναι η καλή. Με αυτή την τακτική και την καλή ημέρα του Χουάντερσον, φτάσαμε σε αυτή τη νίκη».

Για τις ομοιότητες του φετινού με το περσινό παιχνίδι κυπέλλου: «Δεν είχε καμία σχέση το παιχνίδι του κυπέλλου πέρυσι με αυτό. Διαφορετικά παιχνίδια».

Νιώθει «σίγουρος» στην ΑΕΚ ο Σιμόες!!


Νιώθει «σίγουρος» στην ΑΕΚ ο Σιμόες

Στην ΑΕΚ τουλάχιστον μέχρι το τέλος του συμβολαίου θα μείνει ο Αντρέ Σιμόες, που κρατάει «καθαρό» το μυαλό τους από τις επαφές για την ανανέωση και ρίχνει το βάρος στις αγωνιστικές υποχρεώσεις.


Παράλληλα, έριξε το βάρος στα επόμενα παιχνίδια των κιτρινόμαυρων με αρχή αυτό της Κυριακής κόντρα στην Καλλονή στο ΟΑΚΑ.

Δείτε ένα απόσπασμα των όσων είπε:

«Έχω συμβόλαιο με την ΑΕΚ και το μόνο που θέλω είναι να βοηθήσω την ομάδα. Ξέρω ότι υπήρξε μια πρόταση για μένα κι επίσης γνωρίζω ότι ίσως υπάρξει επαφή με τον μάνατζέρ μου για την ανανέωση.

Εγώ δεν έχω μιλήσει με κάποιον, αφού ο μάνατζέρ μου είναι αυτός που μιλάει με την ομάδα. Έχω 1,5 χρόνο ακόμα συμβόλαιο, άρα για το διάστημα αυτό σίγουρα θα είμαι εδώ.

Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ ευτυχισμένος στην ΑΕΚ και θέλω να συνεχίσω. Δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα κι αυτό με κάνει να θέλω να παραμείνω για να βοηθήσω ακόμα περισσότερο την ομάδα. Επαναλαμβάνω όμως ότι ακόμα δεν έχω μιλήσει με τον ατζέντη μου, άρα πρέπει να περιμένω».

«Λύγισε» τους Γουόρεν και Πέρκινς η Γαλατά!


«Λύγισε» τους Γουόρεν και Πέρκινς η Γαλατά

Στην τέταρτη σερί της νίκη στο τουρκικό πρωτάθλημα έφτασε η Γαλατασαράι, επικρατώντας 90-74 της Γεσιλγκιρεσούν, χάρη σε ένα ξέσπασμα στην τελευταία περίοδο.

Κάνοντας την αντεπίθεση στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Γαλατασαράι επιβλήθηκε 90-74 της Γεσιλγκιρεσούν και έτσι έφτασε στην τέταρτη σερί της νίκη στο τουρκικό πρωτάθλημα.

Κορυφαίος για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν ήταν ο Έρικ ΜακΚόλουμ με 18 πόντους, με τον Γκριν να προσθέτει άλλους 14. Από τους ηττημένους πρώτοι σκόρερ ήταν οι Πέρκινς και Ντεμίρ με 13 πόντους αντίστοιχα, ενώ ο μέχρι πρότινος παίκτη της ΑΕΚ, Κρις Γουόρεν, είχε 10 πόντους και 6 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 46-31, 60-56, 90-74

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:

Σάββατο 05/12
Ουσάκ Σπορτίφ-Μπεσίκτας 66-64
Γαλατασαράι-Γεσιλγκιρεσούν 90-74
Γκαζιαντέπ-Ιστανμπούλ ΒΒ

Κυριακή 06/12
Άνκαρα-Καρσίγιακα
Αναντολού Εφές -Τραμπζονσπόρ
Κόνιασπορ-Μπάνβιτ
Φενερμπαχτσέ-Τουρκ Τέλεκομ

Δευτέρα 07/12
Νταρουσάφακα-Μπουγιουκτσεκμετζέ
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ζερβίνιο ο άτυχος!!


Ζερβίνιο ο άτυχος!

Απουσίαζε για δύο εβδομάδες από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Ρόμα. Ο Ζερβίνιο σήμερα αγωνίστηκε αλλά δεν πρόλαβε για πολύ.

Άτυχος στάθηκε ο Ζερβίνιο. Ο άσος της Ρόμα σήμερα επέστρεψε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας μετά από απουσία δύο εβδομάδων λόγω τραυματισμού.

Ωστόσο δεν μπόρεσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους «τζιαλορόσι» για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ξεκίνησε βασικός, αλλά μετά από 25 λεπτά αγώνα κόντρα στη Τορίνο υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο καθώς τραυματίστηκε και πάλι.

Ο Ζερβίνιο ένιωσε έντονους πόνους στο πόδι και όπως έκρινε το ιατρικό επιτελείο της Ρόμα δεν μπορούσε να συνεχίσει στο παιχνίδι. Έτσι αποχώρησε.

Μετά το παιχνίδι αναμένεται να υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν διαψεύδει η κυβέρνηση ότι οι δανειστές θέλουν κούρεμα 15% στις συντάξεις πάνω από €800!!


Δεν διαψεύδει η κυβέρνηση ότι οι δανειστές θέλουν κούρεμα 15% στις συντάξεις πάνω από €800

Προσαρμογές και παρεμβάσεις για την εξοικονόμηση 4,2 δισ.ευρώ προβλέπει το Μνημόνιο - «Δεν μπορεί να υπάρξει ελπίδα αν δεν αλλάξει το ασφαλιστικό» λέει ο υφυπουργός Εργασίας.

Την δραματική κατάσταση που επικρατεί στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας περιέγραψε ο υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2016.

Ο υφυπουργός Εργασίας παραδέχθηκε ότι για το νέο έτος η κυβέρνηση καλείται να υλοποιήσει μνημονιακές δεσμεύσεις ύψους 4,2 δισ. ευρώ, υποστήριξε όμως ότι οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις είχαν αναληφθεί επι διακυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι ο υπουργός δεν διέψευσε και δεν τοποθετήθηκε για τα δημοσιεύματα που παρουσιάζουν την νέα επώδυνη πρόταση των δανειστών για τις συντάξεις. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το «κουαρτέτο» ζητά μείωση 15% των συντάξεων άνω των 800 ευρώ ή «τσεκούρι» 30% σε συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ ή οριζόντια μείωση 6% σε όλες τις συντάξεις.

Πάντως, ο κ. Πετρόπουλος κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να προσέλθουν σε διάλογο για να μην πάει χαμένη – όπως είπε – η τελευταία ευκαιρία.

Επίσης, επισήμανε την τραγική κατάσταση στον ΟΑΕΕ όπου οι οφειλές έχουν ξεπεράσει τα 12 δισ. ευρώ. Υποστήριξε ότι το μέτρο για την εθελοντική επιλογή από τους ασφαλισμένους για μείωση της κλάσης ώστε να πληρώνουν μικρότερες εισφορές δεν απέδωσε καθώς από τους 260.000 οφειλέτες μόλις οι 50.000 έσπευσαν να ενταχθούν.

«Αυτό είναι το σκηνικό και γι' αυτό δεν μπορεί να υπάρξει ελπίδα αν δεν αλλάξει το ασφαλιστικό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος για να σημειώσει ωστόσο ότι η κυβέρνηση θα δώσει μάχη για να καταστήσει την «κοινωνική ασφάλιση βιώσιμη» ενώ παράλληλα είπε ότι η εθνική σύνταξη δεν θα συνδέεται με τα εισοδήματα των ασφαλισμένων.
Κατρούγκαλος: Δεν θα νομοθετήσω με μεταφρασμένα κείμενα
Την πεποίθηση του ότι η εξοικονόμηση στο ασφαλιστικό δεν θα προέλθει «από νέες οριζόντιες μειώσεις συντάξεων, αλλά από τον εξορθολογισμό και τη νέα αρχιτεκτονική του συστήματος», αναφέρει σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο κ. Κατρούγκαλος παράλληλα, δηλώνει ότι «οι επικουρικές συντάξεις θα προστατευτούν στον μέγιστο βαθμό», ενώ υπογραμμίζει την επιδίωξη της κυβέρνησης, που δε είναι άλλη από την μετατροπή της διαπραγμάτευσης από διμερές θέμα, σε ευρωπαϊκό.

Αφήνοντας αιχμές ότι ενδεχομένως κάποιοι συνάδελφοί του μπορεί να καταρτίζουν τα σχέδια νόμου που φέρνουν στη Βουλή απ' ευθείας από τις σημειώσεις των δανειστών, ο υπουργός Εργασίας σημειώνει ότι δεν θα νομοθετήσει «με μεταφρασμένα κείμενα» και εμφανίζεται πεπεισμένος ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει «συμπαγώς», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Μάλιστα ο κ. Κατρούγκαλος εκφράζει την πεποίθησή του ότι μπορεί να υπάρξει και ενίσχυση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, καθώς δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο από την αντιπολίτευση, γεγονός που «το βλέπουν πολλοί βουλευτές, οι οποίοι δεν έχουν ταυτιστεί με τον παλαιοκομματισμό», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Επιμένουμε» τονίζει «σε ένα δημόσιο, καθολικό, αναδιανεμητικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, με δύο τμήματα σύνταξης, και τα δύο προκαθορισμένων παροχών, και τα δύο υπό την εγγύηση του κράτους: μία Εθνική Σύνταξη πουν θα δίνεται σε όλους τους μακροχρόνια άνεργους, αρκεί να έχουν 15 χρόνια ασφάλισης, ως μέσο αντιμετώπισης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού».

«Αυτή η σύνταξη δεν θα χρηματοδοτείται από ασφαλιστικές εισφορές αλλά απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό και θα ανεβαίνει μαζί με το ΑΕΠ, ισοδυναμώντας με ρήτρα ανάπτυξης. Δεν πρόκειται ως προς αυτή να υποχωρήσουμε σε πιέσεις να δίνεται με εισοδηματικά κριτήρια» υπογραμμίζει.

Πηγή: protothema.gr

Έφτασε Αθήνα ο Τζέιμς!!


Έφτασε Αθήνα ο Τζέιμς!

Στην Αθήνα βρίσκεται από το μεσημέρι του Σαββάτου ο Σον Τζέιμς, ο οποίος έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Ολυμπιακό και πλέον απομένει να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιό του.

Στην τελική ευθεία μπήκε η μεταγραφή του Σον Τζέιμς στον Ολυμπιακό.

Ο πρώην σέντερ της Μπιλμπάο έφτασε το μεσημέρι του Σαββάτου (5/12) στην Αθήνα και πλέον το μόνο που απομένει είναι να περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με την ομάδα του Πειραιά.

Ο Αμερικανός σέντερ είναι ο εκλεκτός του Γιάννη Σφαιρόπουλου για να καλύψει το κενό του τραυματία Πάτρικ Γιανγκ. Εφόσον όλα πάνε καλά με τα αποτελέσματα των εξετάσεών του, τότε ο Τζέιμς θα ξεκινήσει άμεσα τις προπονήσεις με τους «ερυθρόλευκους».

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Β-ΗΡΑ τις άγκυρες!!


Β-ΗΡΑ τις άγκυρες!

Ήταν να μην πάρει φόρα! Μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού ο Ηρακλής συνέχισε την... αναρρίχηση με μεγάλο διπλό (2-1) στην Τρίπολη επί του Αστέρα, με επική ανατροπή και παίζοντας με δέκα απ’ το 68’.

Με φόρα απ’ τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού, ο Ηρακλής πέρασε και απ’ την Τρίπολη επικρατώντας με σκορ 2-1 του Αστέρα και συνεχίζει την ανοδική του πορεία.

Ο Αστέρας δεν κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες στο πρωτάθλημα, παρότι πήρε το προβάδισμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιάννου (44’), όμως ο Γηραιός πήρε την παλικαρίσια νίκη με γκολ των Βέλλιου (58’) και Μπουλούτ (66΄) και παίζοντας με δέκα παίκτες για 22 περίπου λεπτά, λόγω αποβολής του σκόρερ του δεύτερου τέρματος με δεύτερη κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα.

Στην έβδομη θέση ανέβηκε με το τρίποντο η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου με 17 βαθμούς, στην πέμπτη θέση ο Αστέρας με 21.

Το ματς:


Πιο δραστήριος επιθετικά μπήκε στο γήπεδο ο Ηρακλής, όμως ο Αστέρας δεν δυσκολεύτηκε να γυρίσει το παιχνίδι προς το μέρος του. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν μετά το πεντάλεπτο την εστία του Χουάντερσον, με την πρώτη καλή στιγμή να είναι παραλίγο «αυτοκτονία». Ο Σαραμαντάς γύρισε βιαστικά τη μπάλα στο Χουάντερσον και αυτός μπλόκαρε, σώζοντας τον Ηρακλή από αυτογκόλ.

Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας θα αποδειχτεί αρκετές φορές ακόμα σωτήριος για την ομάδα του, με αρχή το εντυπωσιακό σουτ του Μάσα στο 13’ και αυτό του Λανθαρότε στο 21’ ενώ ο Αστέρας συνέχισε να πιέζει μπροστά στα καρέ του Ηρακλή.

inner

Ό,τι δεν κατάφερε όμως με την πίεση στο μεγαλύτερο μέρος του ημιχρόνου ο Αστέρας Τρίπολης, το κατάφερε λίγο πριν τη λήξη του. Στο 44’ υποδείχτηκε πέναλτι σε χέρι του Ζιαμπάρη, που εκτέλεσε εύστοχα ο Απόστολος Γιάννου για το 1-0, με τον Χουάντερσον, μάλιστα, να πέφτει σωστά, όμως η μπάλα γλίστρησε μέσα απ' τα χέρια του.

inner

Ορεξάτος μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής και το απέδειξε απ’ το 48’ με την κεφαλιά του Περόνε να χτυπάει στο δοκάρι, ενώ ο Αστέρας προσπάθησε να απαντήσει με τους Μάσα και Γιάννου, βρίσκοντας και πάλι «τοίχο» στον Χουάντερσον.

Στα επόμενα δέκα λεπτά όμως ο Ηρακλής κατάφερε να κάνει… τα πάντα. Ο Βέλλιος ισοφάρισε στο 58’ με «επέλαση» από αριστερά, ενώ στο 66’ ο Μπουλούτ με κεφαλιά έδωσε τα ηνία του σκορ στον γηραιό, με κεφαλιά μετά από ασίστ του Περόνε και πάλι από αριστερά.

inner

Ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος του Ηρακλή έμεινε για… δύο ακόμα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, αφού στο 68’ είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα (η πρώτη ήταν επειδή έβγαλε τη φανέλα του στον πανηγυρισμό) και άφησε με δέκα παίκτες την ομάδα του για 22 περίπου λεπτά.

Παρά ταύτα, ο Αστέρας δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά, με τον Ηρακλή να πανηγυρίζει το δεύτερο σερί μεγάλο τρίποντο.





Οι συνθέσεις:


Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Ντουντού, Μάσα, Κουρμπέλης (81’ Δημούτσος), Γιάννου, Φερνάντες (63’ Φούντας), Λανθαρότε (72’ Παπαδόπουλος)
Στον πάγκο οι: Θεοδωρόπουλος, Γκοϊάν, Τσοκάνης, Χαμντανί.

Ηρακλής (Παπαδόπουλος):
Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς (46’), Καρασαλίδης (56’ Ζαμπάζης), Μπαρτολίνι, Ζιάμπαρης, Πασάς, Ιντζόγλου, Περόνε (80’ Χαντί), Μπουλούτ, Βέλλιος
Στον πάγκο οι: Περνις, Τσιλιανίδης, Πορτουλίδης, Στάμου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σακίρι και Αρναούτοβιτς σκότωσαν την Σίτι!!


Σακίρι και Αρναούτοβιτς σκότωσαν την Σίτι!

Δύο πανέμορφες κινήσεις του Σακίρι στο πρώτο 15λεπτο απέφεραν δύο γκολ από τον Αρναούτοβιτς, με την Στόουκ να νικά 2-0 τη Σίτι και να δίνει εξαιρετική ευκαιρία στη Λέστερ να μείνει μόνη πρώτη.

Σοκ για τη Μάντσεστερ Σίτι η οποία γνώρισε εκτός έδρας την ήττα 2-0 από την Στόουκ. Ένα αποτέλεσμα που δίνει μια μοναδική ευκαιρία στη Λέστερ να μείνει μόνη στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα εάν απέναντι στη Σόυονσι καταφέρει να πάρει έστω κι έναν βαθμό.

Στο παιχνίδι που έγινε στο «Μπριτάνια» το αποτέλεσμα κρίθηκε κατά ένα μεγάλο βαθμό στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά του αγώνα. Στο διάστημα αυτό η Στόουκ η οποία μπήκε φουριόζα στο ματς σκόραρε δύο φορές παίρνοντας το προβάδισμα στο σκορ.

Μάλιστα, και τα δύο τέρματα προήρθαν με πανομοιότυπο τρόπο. Ο Σακίρι με εξαιρετικό τρόπο έστρωσε τη μπάλα στον Αρναούτοβιτς ο οποίος και σκόραρε και στο 7ο άλλα και στο 15ο λεπτό του αγώνα.

Η Μάντσεστερ Σίτι αν και προσπάθησε δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Είχε μια μεγάλη ευκαιρία στο 41ο λεπτό με τον Κολάροφ αλλά μέχρι εκεί. Από την άλλη πλευρά, η Στόουκ έχασε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει και τρίτη φορά στο 43ο λεπτό με τον Αρναούτοβιτς.






*Πηγή: sport-fm.gr*

Με απουσίες ο ΠΑΣ!


Με απουσίες ο ΠΑΣ

Με πολλές απουσίες θα παραταχθεί ο ΠΑΣ Γιάννινα στο εντός έδρας ματς με τον Λεβαδειακού, αφού το ματς με τον Αχαρναϊκό άφησε «πληγές»

Με τέσσερις απουσίες θα παραταχθεί ο ΠΑΣ Γιάννινα στο εντός έδρας ματς του Λεβαδειακού.

Το ματς με τον Αχαρναϊκό άφησε πληγές στο συγκρότημα του Γιάννη Πετράκη, αφού δεν έχει στην διάθεσή του τον τιμωρημένο Κοζορώνη και τους τραυματίες Σκόνδρα και Στρούνα.
Τσάβες και Λίλα συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή, χωρίς να είναι απόλυτα έτοιμοι, ενώ εκτός έμεινε και ο τιμωρημένος Μιχαήλ.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο κ. Πετράκης ανακοίνωσε την αποστολή η οποία απαρτίζεται από τους: Βελλίδη, Τζημόπουλο, Τσάβες, Σαπαλίδη, Τσουκαλά, Ίλιτς, Φερφελή, Ακόστα, Γαρουφαλιά, Γιάκο, Μανιά, Μπέριο, Περιστερίδη, Καρανίκα, Φόνσι, Ηλιάδη, Λίλα, Μασούρα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπροστά με… Γιάννου!! (video)


Μπροστά με… Γιάννου (video)

Ο Απόστολος Γιάννου με πέναλτι έβαλε μπροστά τον Αστέρα απέναντι στον Ηρακλή και η ομάδα της Τρίπολης ανέβασε στο λογαριασμό της στο Instagram ένα βίντεο από τον πάγκο με την εύστοχη εκτέλεση.






Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης AsterasTripolisFC Official (@asterastripolisfc) στις




*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακοίνωσε Εντούρ η Ρεάλ!!!


Ανακοίνωσε Εντούρ η Ρεάλ!

Η Ρεάλ κάλυψε την έλλειψη ενός αθλητικού ψηλού στο ρόστερ της με την προσθήκη του Μορίς Εντούρ, που είχε υπογράψει στους Μάβερικς αλλά αποδεσμεύτηκε.

Προσθήκη-έκπληξη για τη Ρεάλ. Η «βασίλισσα» ανακοίνωσε την απόκτηση του Μορίς Εντούρ μέχρι το τέλος της περιόδου.

Ο 23χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ από τη Σενεγάλη (2,06μ.) αποφοίτησε από το Οχάιο και παρότι δεν έγινε ντραφτ υπέγραψε στους Μάβερικς, δίχως ωστόσο να βρει θέση στο ρόστερ.

Την τελευταία του χρονιά στο NCAA είχε 16 πόντους, 8,3 ριμπάουντ και 2,3 τάπες κατά μέσο όρο.







*Πηγή: sport-fm.gr*

Παπαντωνίου: «Στο ΣΕΦ για το καλύτερο, είμαστε ΑΕΚ»


Παπαντωνίου: «Στο ΣΕΦ για το καλύτερο, είμαστε ΑΕΚ»

Την συγκέντρωση που έλειψε απ’ τους παίκτες της ΑΕΚ στο ματς με τον Άρη σχολίασε ο Νώντας Παπαντωνίου, τονίζοντας πως ο Δικέφαλος θα διεκδικήσει μέχρι τέλους τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό.

Για το ματς με τον Άρη, αλλά και το ερχόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έγραψε ο Νώντας Παπαντωνίου, ο οποίος τόνισε πως οι παίκτες της ΑΕΚ πρέπει να μάθουν να αντέχουν στην πίεση.

Αναλυτικά, όσα έγραψε στο Blog του στον ΕΣΑΚΕ:
«Ερχόμαστε από μία πολύ δύσκολη εβδομάδα, με δύο πολύ άσχημα αποτελέσματα για την ομάδα μας. Στον αγώνα με τον Άρη, η κακή μας εμφάνιση ήταν κάτι το οποίο δεν περιμέναμε, καθώς θέλαμε να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ τον κόσμο για τη μαζική του παρουσία στο γήπεδο και την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησε. Θέλαμε να πάρουμε τη νίκη, ωστόσο δεν ήμασταν αντάξιοι των προσδοκιών, δεν παρουσιαστήκαμε συγκεντρωμένοι και επιτρέψαμε στον Άρη να κάνει το παιχνίδι του και να πάρει τη νίκη.

Πρέπει να μάθουμε να αντέχουμε την πίεση. Ο κόσμος είναι λογικό να έχει απαιτήσεις από εμάς και παράπονα ειδικά στα άσχημα αποτελέσματα. Θέλουμε όμως τη στήριξη του και στα δύσκολα, όπως και κάνει πάντα. Έχω ξαναπεί πως θα έλθουν και οι ήττες και θα πρέπει να μείνουμε όλοι ενωμένοι. Σύντομα θα βγει η πολλή δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις κάτι που είδαμε και στις συνεχόμενες νίκες που κάναμε.

Στη συνέχεια είχαμε ένα πολύ δύσκολο αγώνα στη Ρωσία απέναντι στη Νίζνι Νόβγκοροντ για το Eurocup. Γνωρίζαμε ότι σε περίπτωση νίκης θα έχουμε πολλές πιθανότητες για να περάσουμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Για 25 λεπτά ελέγχαμε το παιχνίδι, κάποια στιγμή όμως χάσαμε τη συγκέντρωση μας, κάναμε λάθος επιλογές, δεν καταφέραμε να αντιδράσουμε σωστά όταν η Νίζνι επέστρεψε στο ματς. Αυτό που μένει είναι η διαφορά που κρατήσαμε, το πλεονέκτημα και σε περίπτωση ισοβαθμίας θα είμαστε κερδισμένοι.

Τα παιχνίδια έρχονται γρήγορα το ένα μετά το άλλο. Δεν προλαβαίνουμε να χαρούμε ή να λυπηθούμε σε περίπτωση νίκη ή ήττας αντίστοιχα. Ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός διαθέτει μία πάρα πολύ καλή ομάδα, πολύ φορμαρισμένη, παρά τις απουσίες που έχει. Εμείς έχουμε διαφοροποιηθεί ως ομάδα με τις προσθήκες του Κούπερ και του Άρμστεντ. Θα πάμε στο ΣΕΦ για το καλύτερο δυνατό. Είμαστε ΑΕΚ.

Ελπίζω την επόμενη φορά που θα τα πούμε να έχω καλύτερα νέα. Να είστε σίγουροι ότι θα δίνουμε σε κάθε αγώνα το 150% των δυνατοτήτων μας και θα καταθέτουμε την ψυχή μας στο γήπεδο.

Σας ευχαριστώ».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Κόμπι αποκαλύπτει τον αμυντικό που τον δυσκόλεψε περισσότερο!


Ο Κόμπι αποκαλύπτει τον αμυντικό που τον δυσκόλεψε περισσότερο

Τις περισσότερες φορές, στην εποχή που ήταν στα ντουζένια του, ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν ασταμάτητος. Υπήρχαν όμως και αντίπαλοι που τον ζόριζαν. Ο ίδιος αποκάλυψε ποιος ήταν ο πιο κακός μπελάς.

Ο Κόμπι Μπράιαντ θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών, αλλά υπήρχαν και αντίπαλοι που τον δυσκόλεψαν.

«Αυτός που μου προκαλούσε τα περισσότερα προβλήματα με την προσωπική του άμυνα ήταν ο Τόνι Άλεν. Πάντα αυτός», ανέφερε ο 37χρονος άσος για τον γκαρντ/φόργουορντ των Γκρίζλις, που το 2010 ήταν κακός μπελάς για τον Κόμπι στους τελικούς με τους Σέλτικς.

«Επίσης με είχαν δυσκολέψει αρκετά ο Μπρους Μπόουεν και ο Ράτζα Μπελ», πρόσθεσε ο ηγέτης των Λέικερς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χέντερσον: «Δεν θα πονάω για όλη μου την καριέρα»


Χέντερσον: «Δεν θα πονάω για όλη μου την καριέρα»

Να... μαζέψει την κατάσταση μετά τις δηλώσεις σε τοπικά Μέσα αναφορικά με τον τραυματισμό του και τους χρόνιους πόνους που αναμένεται να έχει, φρόντισε ο Τζόρνταν Χέντερσον, μέσω Τwitter.

Μάλλον υπερβολικός, σε σημείο που δημιούργησε μεγάλο ντόρο γύρω από τον τραυματισμό του, ήταν σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Τζόρνταν Χέντερσον.

Ο Άγγλος άσος ταλαιπωρείται εδώ και τρεις μήνες από ενοχλήσεις στο αριστερό του πόδι, με τη διάγνωση να κάνει λόγο για πελματιαία απονευρωσίτιδα.

Μιλώντας λοιπόν σε τοπικά Μέσα τόνισε ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει θεραπεία, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα «το πιο δύσκολο κομμάτι».

Οι εν λόγω δηλώσεις προκάλεσαν ανησυχία στις τάξεις του κόσμου, με τον αρχηγό των «κόκκινων», να κάνει διευκρινιστική τοποθέτηση μέσω του λογαριασμού του στο twitter: «Νομίζω ότι ο θέμα με τον τραυματισμό έχει διογκωθεί. Δεν θα πονάω για το υπόλοιπο της καριέρας μου, απλά πρέπει προς το παρόν να το διαχειριστώ».

Πηγή: England365.gr

Μόνο ένας εκτός για ΑΕΚ!


Μόνο ένας εκτός για ΑΕΚ

Χωρίς τον Ανέστη Αναστασιάδη θα παραταχθεί η Καλλονή στο αυριανό παιχνίδι με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας για την 13η αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Την προετοιμασία της για τον αυριανό αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, ολοκλήρωσε το πρωί του Σαββάτου η Καλλονή.

Μετά το πέρας της προπόνησης ο τεχνικός του νησιωτικού συλλόγου, Θαλής Θεοδωρίδης, ανακοίνωσε τους 19 ποδοσφαιριστές που θα ταξιδέψουν στην Αθήνα.

Οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην αποστολή είναι οι: Χογκ, Δαύκος, Τσαμπούρης, Σπυρόπουλος, Ευαγγελιδάκης, Αντέτζο, Ούκα, Βαλιός, Γιορέντε, Καλτσάς, Κεϊτά, Κλαντρούμπσκι, Χατζηδημητρίου, Σάμπα, Γεωργίου, Μανούσος, Ξύδας, Χιντασέλι και Μπουρούς.

Εκτός αποστολής έμεινε ο Ανέστης Αναστασιάδης, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση στη σημερινή τελευταία προπόνηση της ομάδας μας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Προσφέρθηκε να καλύψει τις ζημιές στη Super League ο Παναθηναϊκός!!


Προσφέρθηκε να καλύψει τις ζημιές στη Super League ο Παναθηναϊκός!

Να καλύψει τα έξοδα για τις ζημιές από την επίθεση στα γραφεία της Super League που φέρονται να έκαναν οπαδοί της ομάδας προσφέρθηκε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. «Είναι θέμα αρχής», αναφέρει η ανακοίνωση.

Πρόταση στη Super League για να καλύψει τα έξοδα για την αποκατάσταση των ζημιών από τη χθεσινή επίθεση στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής θα καταθέσει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Οι «πράσινοι» μιλούν για ζήτημα αρχής, καταδικάζουν την ενέργεια που έχει αποδοθεί σε οπαδούς της ομάδας και προτίθενται να πληρώσουν για τις φθορές ακόμη κι αν ακόμη δεν έχουν ταυτοποιηθεί οι ένοχοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σταθερή και αδιαπραγμάτευτη στη θέση της, καταδικάζει στον απόλυτο βαθμό κάθε πράξη βίας. Το τελευταίο συμβάν το βράδυ της Παρασκευής με την προξένηση υλικών ζημιών στα γραφεία της Super League είναι μια ενέργεια που δεν έχει χώρο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και βρίσκει κάθετα αντίθετη τη διοίκηση του συλλόγου.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ταυτοποιηθεί οι δράστες και στην παρούσα φάση η Αστυνομία διερευνά την υπόθεση, αποτελεί θέμα αρχής για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ανεξαρτήτως της προέλευσης και των κινήτρων των δραστών, να υποβάλει πρόταση στη Super League προκειμένου να καλύψει τα έξοδα αποκατάστασης των φθορών που προκλήθηκαν από τους αγνώστους.

Θα παρακολουθεί δε στενά την εξέλιξη των ερευνών για την αποκάλυψη των δραστών, ώστε να εντοπιστούν κι αποκαλυφθούν όποια σκοτεινά κέντρα μετέχουν σε τέτοιου είδους έκνομες δράσεις
».

Ο Σέρχιο Σάντσες αγαπά! (pic)


Ο Σέρχιο Σάντσες αγαπά (pic)

Μια φωτογραφία της πανέμορφης συζύγου του, Ελίζαμπεθ Ρέγες, με νυφικό πόσταρε στο Instagram χωρίς λόγια, αλλά με πολλές… καρδούλες ο αμυντικός του Παναθηναϊκού, Σέρχιο Σάντσες.






Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Sergio Sanchez Ortega (@sergiosanchez_21) στις



*Πηγή: sport-fm.gr*

Μαυροκεφαλίδης: «Μπορούμε να διαχειριστούμε τη δύσκολη κατάσταση»


Μαυροκεφαλίδης: «Μπορούμε να διαχειριστούμε τη δύσκολη κατάσταση»

Βέβαιος πως η ΑΕΚ θα ξεπεράσει την αγωνιστική κρίση και θα επιστρέψει στις νίκες παρουσιάστηκε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ενώ δήλωσε διαθέσιμος για την Εθνική.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης δεν έκρυψε πως η ΑΕΚ είναι σε δύσκολη περίοδο μετά τις διαδοχικές ήττες που υπέστη, αλλά δεν χάνει την αισιοδοξία του.

«Είναι μια δύσκολη περίοδος αυτή που διανύουμε με την ΑΕΚ, όμως υπάρχουν χαρακτήρες στην ομάδα που μπορούν να διαχειριστούν μια τέτοια κατάσταση», ανέφερε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Ο 31χρονος άσος αναφέρθηκε και στο επικείμενο «αντίο» του Δημήτρη Διαμαντίδη. «Του εύχομαι πραγματικά τα καλύτερα και μακάρι να τελειώσει όπως ο ίδιος φαντάζεται την καριέρα του. Είχε μια πολύ λαμπρή καριέρα», τόνισε.

Όσο για το αν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μπορούν να φτάσουν μακριά στην Ευρωλίγκα; «Μπορούν να πάνε μακριά στην Ευρωλίγκα και νομίζω ότι έχουν όλα τα φόντα για να το καταφέρουν, μπορώ να πω ότι ο Ολυμπιακός παίζει καλύτερα αυτή τη στιγμή, είναι πιο ομάδα. Ο Παναθηναϊκός αν και έκανε μεγάλο βήμα για την πρόκριση με τη νίκη κόντρα στη Μπαρτσελόνα, πρέπει να βρει περισσότερο τα πατήματα του και σε αυτό θα βοηθήσει και η προσθήκη του Παππά. Ο Διαμαντίδης θα μπορεί να δημιουργεί περισσότερο με τον Παππά να βοηθάει στο σκοράρισμα».

Τέλος, για την Εθνική ομάδα και ενδεχόμενη συμμετοχή του στο Προολυμπιακό Τουρνουά είπε: «Στην Εθνική που έπαιξε το καλοκαίρι δεν χωρούσα γιατί ήταν πλήρης στο ρόστερ. Τελικά με τον τρόπο παιχνιδιού που έπαιζε ο Κατσικάρης δεν ταίριαζε με μένα. Αν με χρειαστεί η Εθνική φέτος εγώ θα είμαι διαθέσιμος».

Δεν συνήλθε από τον ΠΑΟΚ η Μπεσίκτας!!


Δεν συνήλθε από τον ΠΑΟΚ η Μπεσίκτας

Ζαλισμένη ακόμη από την ήττα από τον ΠΑΟΚ, η Μπεσίκτας έχασε με 66-64 από την Ουσάκ για την όγδοη αγωνιστική της τουρκικής λίγκας.

Μια ακόμη ήττα, την πέμπτη σε εννιά αγώνες στην τουρκική λίγκα γνώρισε η Μπεσίκτας. Τρεις μέρες μετά από το κάζο από τον ΠΑΟΚ στην παράταση μέσα στην Πόλη, ηττήθηκε με 66-64 στο Ουσάκ από την τοπική ομάδα, που πραγματοποιεί εντυπωσιακή πορεία έχοντας μόλις δύο ήττες.

Ο Τζιόρνταν Γουότσον με 16 πόντους και 8 ασίστ και ο Πολ Χάρις με 14 πόντους και 16 ριμπάουντ έκαναν τη διαφορά για τους γηπεδούχους. Ο Τρεμέλ Ντάρντεν με 14 και ο Μπερκάι Τασκιράν με 12 πόντους ήταν οι πρώτοι σκόρερ των φιλοξενούμενων.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Νέο πικάρισμα σε Ρεάλ για το κάζο!! (σκίτσο)


Νέο πικάρισμα σε Ρεάλ για το κάζο (σκίτσο)

Περίγελος στην Καταλονία έχει γίνει η Ρεάλ για τον αποκλεισμό της στο Κύπελλο. Η Sport προτείνει μια νέα εμφάνιση εμπνευσμένη από τον χαιρέκακο Ζεράρ Πικέ.

Οι φίλοι της Μπαρτσελόνα διασκεδάζουν με τα βάσανα της Ρεάλ. Μετά την τεσσάρα στο «Μπερναμπέου», ήρθε ο αποκλεισμός στο Κύπελλο λόγω της παράτυπης χρησιμοποίησης του τιμωρημένου από πέρσι Ντένις Τσέρισεφ.

Η καταλανική Sport δεν έχασε την ευκαιρία να πικάρει τους Μαδριλένους προτείνοντας μια νέα εμφάνιση για τη «βασίλισσα», εμπνευσμένη από το περίφημο Tweet του Ζεράρ Πικέ με τις γελαστές φατσούλες όταν έγινε γνωστή η γκάφα ολκής της Ρεάλ.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έτοιμοι για αναχώρηση Σάντσες και Λουντ!! (pic)


Έτοιμοι για αναχώρηση Σάντσες και Λουντ (pic)

Ο Σέρχιο Σάντσες και ο... ξανθός αδερφός του, όπως τον αποκάλεσε, Ρόμπιν Λουντ, έβγαλαν μια φωτογραφία λίγο πριν η αποστολή του Παναθηναϊκού αναχωρήσει για τη Βέροια.






Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Sergio Sanchez Ortega (@sergiosanchez_21) στις



*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα highlights του Διαμαντίδη!! (video)


Τα highlights του Διαμαντίδη (video)

Μια ακόμη αξέχαστη εμφάνιση πρόσφερε ο Δημήτρης Διαμαντίδης στους φίλους του Παναθηναϊκού απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Δείτε το ρεσιτάλ του στη χθεσινή νίκη στο ΟΑΚΑ.











*Πηγή: sport-fm.gr*

Βίτορ, η επιστροφή!!


Βίτορ, η επιστροφή!

Ένας μήνας πέρασε από την τελευταία φορά που συμμετείχε ο Βίτορ σε αποστολή του ΠΑΟΚ, με τον Πορτογάλο να επιστρέφει ξανά για τον αγώνα με τον Πανιώνιο στην Τούμπα. Εκτός Μπερμπάτοφ, Χαρίσης, Κίτσιου.

.Με μία προπόνηση μετά τον αγώνα με τα Χανιά για το Κύπελλο Ελλάδας ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον εντός έδρας αγώνα με τον Πανιώνιο για την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Στην «ασπρόμαυρη» αποστολή επέστρεψε ο Μιγκέλ Βίτορ, ο οποίος είχε μείνει εκτός δράσης από το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης για το πρωτάθλημα πριν από έναν μήνα.

Ο Πορτογάλος στόπερ προπονήθηκε και σήμερα χωρίς να αισθανθεί κάποια ενόχληση και τέθηκε στη διάθεση του Ιγκόρ Τούντορ. Αντίθετα, ο Κροάτης τεχνικός δεν υπολογίζει τους Μπερμπάτοφ, Χαρίση και Κίτσιου που ακολούθησαν τα δικά τους προγράμματα προπόνησης.

Ο 37χρονος προπονητής δοκίμασε τα πλάνα του για τον αγώνα με τους Νεοσμυρνιώτες, δουλεύοντας στην τακτική που πρέπει να ακολουθήσει η ομάδα του βάσει των χαρακτηριστικών του αντιπάλου. Ετσι, μετά το καθιερωμένο ζέσταμα και το μίνι δίτερμα… χάντμπολ, το πρόγραμμα είχε κυκλοφορία της μπάλα και βασικές αρχές παιχνιδιού.

Στην αποστολή είναι οι: Όλσεν, Γλύκος, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Βίτορ, Σκόνδρας, Λέοβατς, Κωνσταντινίδης, Γκολάσα, Κάτσε, Σάμπο, Τζιόλης, Τσίμιροτ, Πέλκας, Μακ, Μυστακίδης, Ροντρίγκες, Ζάιρο και Αθανασιάδης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ρουκέτα από το «αετόπουλο» (video)


Ρουκέτα από το «αετόπουλο» (video)

Τον Ρενάτο Σάντσες λίγοι τον ξέρουν. Με γκολ όμως σαν κι αυτό που ο 18χρονος Πορτογάλος μέσος της Μπενφίκα «έγραψε» το 3-0 επί της Ακαδέμικα, σίγουρα θα τον μάθουν πολλοί.










*Πηγή: sport-fm.gr*

Ντουρμισάι: «Δύσκολη η αποστολή μας στην Τούμπα»


Ντουρμισάι: «Δύσκολη η αποστολή μας στην Τούμπα»

Αρκετά δύσκολη είναι η αποστολή του Πανιώνιου στο αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όπως παραδέχθηκε και ο Φιορίν Ντουρμισάι.

Ο Φιορίν Ντουρμισάι υπογράμμισε στην κάμερα του Novasports και στον Γιώργο Βασιλείου, πως η αποστολή του Πανιωνίου κόντρα στον ΠΑΟΚ θα είναι αρκετά δύσκολη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο νεαρός άσος της ομάδας της Νέας Σμύρνης

Για τον επικείμενο αγώνα του Πανιώνιου με τον ΠΑΟΚ: «Σίγουρα θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας, επειδή ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που πιέζει και η έδρα του είναι πολύ δύσκολη. Εμείς θα δώσουμε τα δυνατά μας για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για την πίεση που υπάρχει στους Θεσσαλονικείς για τη νίκη: «Αυτό κάνει πιο δύσκολη την αποστολή μας, επειδή ο κόσμος του ΠΑΟΚ πιέζει για τη νίκη και αυτό θα τους δώσει ένα επιπλέον κίνητρο».

Για τον παίκτη που ξεχωρίζει από τον «Δικέφαλο του Βορρά»: «Όλοι τους είναι πολύ καλοί παίκτες. Είναι μία δύσκολη ομάδα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπακάκης: «Τώρα μπορώ να διεκδικήσω θέση βασικού»


Μπακάκης: «Τώρα μπορώ να διεκδικήσω θέση βασικού»

Μετά την επιστροφή του στη δράση, ο Μιχάλης Μπακάκης θέτει επόμενο στόχο του να κερδίσει θέση βασικού στην ΑΕΚ.

Ευτυχής που επέστρεψε στη δράση μετά από πολύμηνη απουσία λόγω τραυματισμού δήλωσε ο Μιχάλης Μπακάκης, αλλά πλέον θέλει να κερδίσει θέση στην ενδεκάδα.

«Έχω περάσει αρκετά δύσκολα τόσο καιρό που ήμουν τραυματίας. Είναι σημαντικό που επέστρεψα και νιώθω δυνατός. Δεν είμαι ακόμη στο 100%, αλλά μέσα από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια θα φτάσω στο επίπεδο που ήμουν και ακόμη καλύτερα. Έχω κάνει εδώ και δύο μήνες προπονήσεις με την ομάδα, έπαιξα και σε κάποια φιλικά και πιστεύω πως από τώρα μπορώ να διεκδικήσω θέση ξανά στην ενδεκάδα», δήλωσε στην κάμερα της Nova ο δεξιός μπακ της «Ένωσης».

Όσο για το τι έχει αλλάξει στην ομάδα με την έλευση του Γκουστάβο Πογέτ είπε: «Πάντα όταν έρχεται ένας νέος προπονητής αλλάζει η ψυχολογία, υπάρχουν παραπάνω κίνητρα και βλέπεις διαφορετικά τα πράγματα. Οι ποδοσφαιριστές πιστεύω πως δουλεύουν το ίδιο σκληρά, όσο και με τον προηγούμενο προπονητή και οι στόχοι δεν έχουν αλλάξει. Προσπαθούμε να παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Τέλος, για τον αγώνα της Κυριακής με την Καλλονή στο ΟΑΚΑ ανέφερε: «Έχουμε κάποια ματς μέσα στην έδρα μας, όπου είμαστε πολύ δυνατοί. Πιστεύω πως θα καταφέρουμε να κάνουμε ένα νικηφόρο σερί για να ανέβουμε στη βαθμολογία και για να φτιάξουμε την ψυχολογία μας. Δεν πρέπει να απαξιώνουμε καμία ομάδα, η Καλλονή είναι καλή ομάδα. Θα έρθει και θα μας περιμένει, θέλοντας να μας χτυπήσει στην αντεπίθεση. Εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα για να κάνουμε αυτό που πρέπει και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Ο Γιανγκ, ο Μπομπ Σφουγγαράκης και ο Παναθηναϊκός!!


Ο Γιανγκ, ο Μπομπ Σφουγγαράκης και ο Παναθηναϊκός

Ο Πάτρικ Γιανγκ απάντησε σε 24 διαφορετικές ερωτήσεις και δήλωσε fan του Μπομπ Σφουγγαράκη, του ελληνικού φαγητού και ξεχώρισε ως μεγαλύτερο αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.







*Πηγή: sport-fm.gr*

Το «καρφί» του Κανιθάρες για Νέβιλ!!


Το «καρφί» του Κανιθάρες για Νέβιλ

Ο Σάντι Κανιθάρες άφησε αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο πήρε τη θέση του προπονητή στη Βαλένθια ο Γκάρι Νέβιλ.

Με… βύσμα θεωρεί ο Σαντιάγκο Κανιθάρες πως ανέλαβε προπονητής στη Βαλένθια ο Γκάρι Νέβιλ. Η πρόσληψη του Άγγλου παλαίμαχου μπακ προκάλεσε έκπληξη και συνδέθηκε με το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του ισπανικού συλλόγου, Πέτερ Λιμ, απέκτησε το 50% των μετοχών στην ερασιτεχνική Σάλφορντ Σίτι από τον ίδιο και άλλους πρώην ποδοσφαιριστές της Μαν. Γιουνάιτεντ.

«Ο Νέβιλ ανέλαβε προπονητής λόγω της φιλίας του με τον Λιμ. Το αν θα είναι καλός ή κακός στη δουλειά του, δεν μπορούμε να το προδικάσουμε», τόνισε ο παλαίμαχος γκολκίπερ και θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις πρόσθεσε: «Είναι ένας άνθρωπος που έχει κερδίσει το σεβασμό με τη δουλειά που έκανε στο γήπεδο. Μακάρι να έχουμε 11 Νέβιλ στην ομάδα σε κάθε ματς».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Με ενισχύσεις, αλλά χωρίς Νίνη στη Βέροια ο Παναθηναϊκός!


Με ενισχύσεις, αλλά χωρίς Νίνη στη Βέροια ο Παναθηναϊκός

Πέντε παίκτες επανέρχονται στην αποστολή του Παναθηναϊκού για την αυριανή εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Βέροια. Εκτός οι Μπεργκ και Βέμερ, αλλά και ο Νίνης.

Με αρκετά νέα πρόσωπα πηγαίνει ο Παναθηναϊκός στη Βέροια για την αναμέτρηση της Κυριακής με την τοπική ομάδα (19:30) για τη 13η αγωνιστική.

Στην 20μελή αποστολή επέστρεψαν οι Ταυλαρίδης και Εσιέν που είχαν πάρει ανάσες στο Κύπελλο, αλλά και οι Τελάντερ, Ατζαγκούν και Πέτριτς που αποθεραπεύτηκαν. Αντίθετα, εκτός έμειναν ο Μάρκους Μπεργκ, που πέρα από τραυματίας (μάλλον προλαβαίνει το επόμενο ματς με τον Αστέρα) είναι και τιμωρημένος, καθώς επίσης και ο Γενς Βέμερ που έκανε θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα. Έκπληξη αποτελεί ότι δεν είναι στους 20 ο Σωτήρης Νίνης, ενώ εκτός για ένα ακόμη παιχνίδι είναι και ο Νίκος Καλτσάς.

Στη διάθεση του Αντρέα Στραματσόνι βρίσκονται οι: Κοτσόλης, Στιλ, Γιαννακόπουλος, Ταυλαρίδης, Τελάντερ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Κουτρουμπής, Μαρινάκης, Σάντσεθ, Ζέκα, Λαγός, Αμπέντ, Πράνιτς, Εσιέν, Λουντ, Ατζαγκούν, Πέτριτς, Καρέλης και Κλωναρίδης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χατζηπαναγής: «Το μετάνιωσα»


Χατζηπαναγής: «Το μετάνιωσα»

Σχεδόν σαράντα χρόνια μετά την άφιξή του στην Ελλάδα, ο Βασίλης Χατζηπαναγής εξομολογήθηκε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο πως-από ποδοσφαιρικής άποψης-το μετάνιωσε.

Μετανιωμένος που επέλεξε να παίξει ποδόσφαιρο (όχι όμως και να ζήσει) στην Ελλάδα δήλωσε ο Βασίλης Χατζηπαναγής μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο σχεδόν 40 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Ηρακλή.

Ο μεγάλος «Βάσια» μίλησε για όσα δεν του αρέσουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τους παίκτες που ξεχωρίζει στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ συμβούλευσε τον Ολυμπιακό εν όψει του «τελικού» με την Άρσεναλ.

Αναλυτικά ο Βασίλης Χατζηπαναγής μίλησε στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο και την εκπομπή «Τα διαμάντια είναι παντοτινά» για:

-την πρώτη του εμφάνιση, τέτοιες μέρες, με τον Ηρακλή το 1975: «Είχα έρθει 21 Νοεμβρίου στον Ηρακλή και 7 Δεκεμβρίου έκανα ντεμπούτο. Η ομάδα ήταν τιμωρημένη για τρεις αγωνιστικές τότε. Παίξαμε στη Βέροια που είχε σκληρό γήπεδο και δυσκολεύτηκα. Στη Σοβιετική Ένωση όλα τα γήπεδα ήταν εξαιρετικά».

-το αν μετάνιωσε που ήρθε στην Ελλάδα: «Ποδοσφαιρικά το μετάνιωσα. Δεν ήταν εύκολο να φύγεις τότε από μια ομάδα. Ήταν απάνθρωπα τα συμβόλαια εκείνης της εποχής».

-τι τον ενοχλεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Με στενοχωρούν πολλά πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει βία, δεν παίζουν πολλά ελληνόπουλα, παίζουν πολλοί ξένοι πλέον. Πιο πολύ παρακολουθώ ξένο ποδόσφαιρο».

-τα στοιχεία για τα οποία ξεχώριζε: «Το ταλέντο είναι έμφυτο, μπορείς να το δουλέψεις αλλά πρέπει να το έχεις μέσα σου. Είχα πολύ καλή έκρηξη στα 3-4 μέτρα, μου το έλεγαν οι προπονητές και στη Ρωσία».

-το ότι τον γνωρίζει πλέον και η νέα γενιά: «Το YouTube έκανε καλό. Με έμαθαν πολλά μικρά παιδιά που δεν με ήξεραν».

-τον σύγχρονο παίκτη που του αρέσει να βλέπει: «Δεν είναι μόνο ο Μέσι. Έχει τρομερή βοήθεια από τον Νεϊμάρ και τον Σουάρες στην Μπαρτσελόνα. Στη Ρεάλ ο Ρονάλντο είναι μόνος του και δεν μπορούν να βρουν χημεία».

-τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ: «Η Άρσεναλ είναι… Άρσεναλ. Ο Ολυμπιακός παίζει μεν στην έδρα του, αλλά πρέπει να προσέξει πάρα πολύ. Τίποτε άλλο δεν λέω. Ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη ομάδα, έχει μπάτζετ και φτιάχνει ομάδα για το Champions League. Μην κοιτάτε τι έγινε με την Μπάγερν, είναι ομάδα άλλου επιπέδου μαζί με την Μπαρτσελόνα».

-τον Κώστα Φορτούνη: «Ο Φορτούνης έχει καλά στοιχεία, μου αρέσει. Θα πρέπει να δουλέψει. Άμα δουλέψεις, θα αμειφθείς».

Γεμάτη η φαρέτρα του Πογέτ!!


Γεμάτη η φαρέτρα του Πογέτ

Πανστρατιά στην ΑΕΚ. Όλοι οι παίκτες προπονήθηκαν κανονικά το Σάββατο και ο Γκουστάβο Πογέτ δυσκολεύτηκε να επιλέξει τους 20 της αποστολής. Εκτός μόνο ο τιμωρημένος Μπαρμπόσα.

Πάνοπλη η ΑΕΚ. Ο Γκουστάβο Πογέτ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του, καθώς άπαντες προπονήθηκαν κανονικά το Σάββατο. Ε

Έτσι ο Ουρουγουανός προπονητής δυσκολεύτηκε πολύ για να κάνει την επιλογή των 20 της αποστολής. Σε αυτή δεν βρίσκεται ο τιμωρημένος Έλντερ Μπαρμπόσα, βρίσκεται όμως μετά από τρία ματς που έλειψε λόγω τιμωρίας ο Ρόναλντ Βάργκας, που πιθανότατα δεν θα βρίσκεται στην ενδεκάδα.

Αυτή πιθανότατα θα αποτελείται από Μπαρόχα, Ντίντακ, Γκάλο, Κολοβέτσιο, Άρθο, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλο, Πλατέλλα, Μπουονανότε και Αραβίδη.

Αναλυτικά η αποστολή: Μπαρόχα, Ανέστης, Σοϊλέδης, Άρθο, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Ντίντακ, Κορδέρο, Βάργκας, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπουονανότε, Πλατέλλας, Τζεμπούρ, Αραβίδης, Κρισάντους.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ροντρίγκες: «Να δώσουμε συνέχεια στο σερί μας»


Ροντρίγκες: «Να δώσουμε συνέχεια στο σερί μας»

Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις θέλει να δώσει ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Πανιώνιο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γκάρι Ροντρίγκες για το αυριανό παιχνίδι με την Τούμπα.

Στην Μυτιλήνη κόντρα στην Καλλονή ήταν εξαιρετικός. Στα Χανιά πήρε ανάσες και τώρα σειρά έχει ο Πανιώνιος.

Ο Γκάρι Ροντρίγκες ανέλυσε τις σκέψεις του για την επικείμενη αναμέτρηση της Τούμπας κόντρα στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, στην κάμερα του Novasports.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διεθνής άσος από το Πράσινο Ακρωτήρι στο συνδρομητικό κανάλι

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ίδιος και οι συμπαίκτες του: «Νομίζω ότι όλα είναι καλά στην ομάδα. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι στα Χανιά και σκοράραμε πολλά τέρματα, πράγμα πολύ σημαντικό για την αυτοπεποίθηση της ομάδας. Το σύνολο είναι σε πολύ καλή κατάσταση και χαίρομαι ιδιαίτερα γι αυτό» .

Για το γεγονός ότι η ομάδα σημείωσε δύο διπλά σε μικρό χρονικό διάστημα και που το αποδίδει: «Κάθε παιχνίδι είναι το ίδιο. Πρέπει να είμαστε σε όλα σοβαροί. Δεν έχει σημασία ο αντίπαλος ή ο θεσμός στον οποίο αγωνίζεσαι. Πρέπει να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Αποδώσαμε καλά και στα δύο παιχνίδια, πράγμα σημαντικό για την συνέχεια και το παιχνίδι της Κυριακής, που είναι εξαιρετικά σημαντικό» .

Για την σημασία της συμμετοχής παικτών στα Χανιά, που δεν είχαν πάρει πολύ χρόνο: «Παίξανε πάρα πολύ καλά και είμαι χαρούμενος για αυτούς. Ο κάθε παίκτης χρειάζεται αγωνιστικό χρόνο για να αποκτήσει εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Έχουμε μία πολύ καλή ομάδα, με έντονο ανταγωνισμό και αυτό είναι καλό για όλους. Πρέπει να παίρνει μία ομάδα το 100% από τους παίκτες της» .

Για το αν έχει δει τον Πανιώνιο και τι χρειάζεται η ομάδα για να φτάσει στην νίκη: «Όχι δεν έχω δει τον αντίπαλο. Δεν γνωρίζω πολλά για την ομάδα, αλλά η τρίτη θέση στην οποία βρίσκονται δείχνει ότι είναι μία πολύ καλή ομάδα. Παίζουμε όμως στην έδρα και είμαστε σε καλή κατάσταση όπως και ο Πανιώνιος, άρα πιστεύω ότι θα είναι ένα καλό παιχνίδι. Εμείς θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στο σερί μας και να πάρουμε την νίκη».

Ειρωνική ανακοίνωση της Παναχαϊκής για διαιτησία και Παναθηναϊκό!!!


Ειρωνική ανακοίνωση της Παναχαϊκής για διαιτησία και Παναθηναϊκό!

Παράπονα από τη διαιτησία της αναμέτρησης Παναχαϊκή-Παναθηναϊκός (1-2) έχουν και οι γηπεδούχοι, αναφέροντας με ειρωνικό τρόπο ότι τα διαπλεκόμενα συμφέροντα θέλουν να πλήξουν τους «πράσινους».

Ανακοίνωση με αφορμή τη διαιτησία της πρόσφατης αναμέτρησης κόντρα στον Παναθηναϊκό για τη δεύτερη αγωνιστική της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου εξέδωσε Παναχαϊκή. Μάλιστα, θεωρεί ότι έγινε φάουλ πριν το πρώτο γκολ των φιλοξενούμενων και πως έκανε πέναλτι ο Κουτρουμπής με το σκορ στο 0-1.

«Ελπίζουμε όμως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μιας και είναι υπέρμαχος του καθαρού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, να πάρει θέση για τη σφαγιαστική διαιτησία σε βάρος της Παναχαϊκής στο μεταξύ μας παιχνίδι», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται, ότι παράπονα έχουν και οι πράσινοι από τις αποφάσεις του ρέφερι Σπυρίδωνα Σελίμου.


Η ανακοίνωση

Είναι γνωστό πως είναι πάγια τακτική μας να μην ασχολούμαστε με θέματα διαιτησία, ωστόσο επειδή τις τελευταίες μέρες η προπαγάνδα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός βρίσκεται σε έξαρση μέσω των σταθμών ΣΚΑΙ και MEGA για δήθεν σφαγιαστική διαιτησία στο παιχνίδι κυπέλλου με την ομάδα μας. Παραθέτουμε τις δύο φάσεις που αλλοίωσαν το αποτέλεσμα του παιχνιδιού.

Μάλλον στο πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού δεν είναι επιθετικό φάουλ (!), απλά φύσαγε 8 και πλέον μποφόρ στο Παμπελοποννησιακό στάδιο.

inner

Με το σκορ στο 0-1, αυτή η φάση ασφαλώς και δεν είναι πέναλτι γιατί το αριστερό πόδι δεν είναι του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού (Κουτρουμπή) αλλά διαπλεκόμενα συμφέροντα της διαιτησία που θέλουν να πλήξουν τον Παναθηναϊκό!

inner

Μετά από αυτές τις δύο φωτογραφίες, δεν έχουμε την αυταπάτη πως το ΣΚΑΙ και το MEGA θα αποκαταστήσουν την αλήθεια, ελπίζουμε όμως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μιας και είναι υπέρμαχος του καθαρού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, να πάρει θέση για τη σφαγιαστική διαιτησία σε βάρος της Παναχαϊκής στο μεταξύ μας παιχνίδι.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γιαννακόπουλος: «Εύκολα ή δύσκολα θα τα καταφέρει ο Ολυμπιακός»


Γιαννακόπουλος: «Εύκολα ή δύσκολα θα τα καταφέρει ο Ολυμπιακός»

Αισιόδοξος ότι ο Ολυμπιακός θα πανηγυρίσει κόντρα στην Άρσεναλ την πρόκριση στους «16» του Champions League εμφανίστηκε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94.6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο

«Πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα θα τα καταφέρει», δήλωσε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για τον επικείμενο αγώνα του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Παράλληλα, ο πρώην άσος των Πειραιωτών εξήγησε πως και οι δύο ομάδες έχουν τα δικά τους κίνητρα να πάρουν τη νίκη, με εκείνα των νταμπλούχων Ελλάδας να υπερισχύουν εκείνων των Λονδρέζων.

Από εκεί και πέρα, ο «Stelios» - όπως τον αποκαλούσαν οι Άγγλοι φίλαθλοι την εποχή που έπαιζε στην Premier League – μίλησε για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Βαλένθια από τον Γκάρι Νέβιλ και για την τωρινή εικόνα της Εθνικής Ελλάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος στην εκπομπή «Τα διαμάντια είναι παντοτινά» με τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο

Για την πρόσληψη του Γκάρι Νέβιλ στη Βαλένθια: «Δε θα έλεγα ότι με ξάφνιασε, επειδή είναι ένας άνθρωπος που είχε τεράστια διαδρομή ως ποδοσφαιριστής και ήταν ένας άνθρωπος που είχε αναμειχθεί δειλά-δειλά στο προπονητικό κομμάτι κοντά στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Δεν νομίζω ότι του λείπει κάτι για να πάρει αυτή την ευκαιρία. Μπαίνει στα βαθιά, αλλά έχει το ειδικό βάρος ενός παίκτη που έχει ζήσει τα πάντα. Ήταν μακράν ο καλύτερος και ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχω αντιμετωπίσει στην Αγγλία και το Champions League».

Για τα στοιχεία που τον έκαναν να ξεχωρίζει: «Έκανε τα βασικά πράγματα που πρέπει να κάνει ένα δεξί μπακ, στον υπερθετικό βαθμό. Έκανε απίστευτο διάβασμα του παιχνιδιού. Δεν σε άφηνε να γυρίσεις πρόσωπο και να πας στο ένας εναντίον ενός».

Για το πόσο δύσκολο είναι για τον Ολυμπιακό να πηγαίνει για τρία αποτελέσματα με την Άρσεναλ: «Καμία φορά μπορεί να είναι και δίκοπο μαχαίρι όταν έχεις να δώσει ένα τέτοιο παιχνίδι. Ωστόσο, είναι τέτοια η βαρύτητα του αγώνα που δεν αφήνει περιθώρια για άλλες σκέψεις. Θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Είτε παίζουν με την Άρσεναλ, είτε με τον Παναιγιάλειο προσπαθούν για το καλύτερο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε με ποιον παίζουμε. Έχει πολύ βαριά φανέλα. Όμως και η Άρσεναλ δεν πρέπει να ξεχνάει με ποιον παίζει και πού παίζει. Όλα αυτά βγάζουν στο μίξερ ένα πολύ μεγάλο ματς. Πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα θα τα καταφέρει».

Για την εικόνα της Εθνικής: «Δεν στεναχωρεί μόνο εμένα. Και εγώ και οι πρώην συμπαίκτες μου. Δεν πρέπει να το αφήσουμε να μας καταβάλει ή να μας… τουμπάρει που λέμε ποδοσφαιρικά. Πρέπει ο καθένας με όση δύναμη έχει να βάλει το χεράκι του για να βοηθήσει την ομάδα, αφού όλοι μας αγαπάμε την Εθνική. Πραγματικά είναι δύσκολες οι στιγμές, αλλά εκτιμώ ότι τα παιδιά έχουν την προσωπικότητα και το ειδικό βάρος να σηκώσουν την ομάδα. Παίζουν σε μεγάλες ομάδες. Λένε πως δεν υπάρχουν οι προσωπικότητες και διάφορα άλλα. Δεν νομίζω ότι η συγκεκριμένη γενιά υστερεί σε κάτι από τη δική μας. Είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας. Δεν γίνεται να παίζεις Κυριακή σε ένα κορυφαίο πρωτάθλημα και την Τετάρτη να ξεχνάς την μπάλα που ήξερες. Είμαστε ομάδα ψυχολογίας και εκεί πρέπει να επικεντρωθεί η προσοχή μας».

Για το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού στο Champions League που έβαλε ο ίδιος με εντυπωσιακό τρόπο: «Ήταν εις βάρος μας κόρνερ, γίνεται αντεπίθεση από τα αριστερά. Ο Ίλια (Ίβιτς) σηκώνει το κεφάλι του, μου δίνει την μπάλα, φεύγω με τον Γρηγόρη (Γεωργάτος) στην αντεπίθεση και ήταν έτοιμος να μου τα σούρει. Μου το είχε πει πως θα το έκανε. Ήταν η έμπνευση της στιγμής και τα υπόλοιπα αποτελούν ιστορία».



Για τις διαφορές του Ολυμπιακού στην Ευρώπη τότε και τώρα: «Είναι άλλη η φανέλα του Ολυμπιακού, δεν είναι η ίδια που είχαμε εμείς εκείνα τα χρόνια. Βαραίνει πλέον, αφού εκτός παραστάσεις, παίρνει και αποτελέσματα. Όταν φτάνεις στο σημείο να κερδίζεις την Άρσεναλ στο Λονδίνο, αυτό κάτι δείχνει». 
*Πηγή: sport-fm.gr*